View Full Version : Galatasaray Sohbet Alanı
uAburak89
12.Mayıs.2014, 23:22
Drogba'nın yolu açık olsun. Bence beklediğimiz katkıyı fazlasıyla aldık. Belki bu sezon biraz daha ekonomik kullanabilsek daha iyi olurdu ama ilk maçında girer girmez attığı gol, R. Madrid'e attığı topuk golü, Mersin maçı, Süper Kupa, Beşiktaş maçı, iki Juventus maçında yaptıkları ilk aklıma gelenler. Bunlara ek olarak prestij ve reklam açısından da güzel katkı verdi.
europeanconquer
12.Mayıs.2014, 23:51
Bu arada Mancini'ye desteğimi hala sürdürüyorum.
Kesinlikle başarılı olacağına inanıyorum uzun sürede,yok diyeceksiniz 4. yıldız falan filan,4. yıldız şahsen umurumda değil şu durumda,önemli olan Mancini'ye destek çıkıp arkasında durmaktır,şu an çoğu kişinin istediği Lucescu'da bir zamanlar istifaya davet edilmişti,istifaya davet ettiysen şimdi niye istiyorsun ? Başarının %30'u taktik bilgi,oyuncu kadrosu,takımın uyumu falansa kalanı kesinlikle istikrardır,Avrupa'da bu istikrar sadece İngiltere'de olduğu için,diğer üst düzey liglerde bile en başarılı adam 2-3 kötü sonuçta yollandığı için Türkiye gibi berbat bir futbol ülkesinde Mancini en fazla 1 sene daha barındırılır.
Her şeyinin yanında kesinlikle ''sporcu'' gibi duruyor.Şimdi ki hocalara bakıyorsun,hepsi popoyu :n: göbeği salmışlar,dersin ki ''Bu adam kim ? Bunu kahveden mi alıp getirmişler ? ''
Ama Mancini öyle mi ? Tam bir sporcu,tam bir beyefendi,tam bir İtalyan erkeği,Türk hocalardan 1 şeyi eksik;her şeyden fazlasıyla var bu adamda,tek eksiği ''Haydi goçlarım,haydi aslanlarım,ahey ahey ahey'' diyememesi :n:
Her zaman ki gibi bir özlü sözle bitireceğim ;
"Başarı çoğunlukla, ötekiler pes ettikten sonra da ipe asılıyor olmaktadır."
:icon_cool:
Arkandayım Sinyor ! Sonuna kadar.
GeNç KaRTaL
13.Mayıs.2014, 01:44
Bu arada Mancini'ye desteğimi hala sürdürüyorum.
Kesinlikle başarılı olacağına inanıyorum uzun sürede,yok diyeceksiniz 4. yıldız falan filan,4. yıldız şahsen umurumda değil şu durumda,önemli olan Mancini'ye destek çıkıp arkasında durmaktır,şu an çoğu kişinin istediği Lucescu'da bir zamanlar istifaya davet edilmişti,istifaya davet ettiysen şimdi niye istiyorsun ? Başarının %30'u taktik bilgi,oyuncu kadrosu,takımın uyumu falansa kalanı kesinlikle istikrardır,Avrupa'da bu istikrar sadece İngiltere'de olduğu için,diğer üst düzey liglerde bile en başarılı adam 2-3 kötü sonuçta yollandığı için Türkiye gibi berbat bir futbol ülkesinde Mancini en fazla 1 sene daha barındırılır.
Her şeyinin yanında kesinlikle ''sporcu'' gibi duruyor.Şimdi ki hocalara bakıyorsun,hepsi popoyu :n: göbeği salmışlar,dersin ki ''Bu adam kim ? Bunu kahveden mi alıp getirmişler ? ''
Ama Mancini öyle mi ? Tam bir sporcu,tam bir beyefendi,tam bir İtalyan erkeği,Türk hocalardan 1 şeyi eksik;her şeyden fazlasıyla var bu adamda,tek eksiği ''Haydi goçlarım,haydi aslanlarım,ahey ahey ahey'' diyememesi :n:
Her zaman ki gibi bir özlü sözle bitireceğim ;
"Başarı çoğunlukla, ötekiler pes ettikten sonra da ipe asılıyor olmaktadır."
:icon_cool:
Arkandayım Sinyor ! Sonuna kadar.
O zaman siz bi çay için Mancini ile.:D Şaka bi yana Lucescu'yu kim istifaya davet etti? Fatih Terim için feda etmediniz mi adamı? Ben mi yanlış hatırlıyorum? :) Lucescu'nun gelme ihtimali varsa ben çok sevmeme rağmen Bilic'i bile gözden çıkartırdım.
europeanconquer
13.Mayıs.2014, 01:51
O zaman siz bi çay için Mancini ile.:D Şaka bi yana Lucescu'yu kim istifaya davet etti? Fatih Terim için feda etmediniz mi adamı? Ben mi yanlış hatırlıyorum? :) Lucescu'nun gelme ihtimali varsa ben çok sevmeme rağmen Bilic'i bile gözden çıkartırdım.
İçeriz,kahve içeriz,pizza yeriz,pasta yeriz(şair burada makarnadan bahsediyor :D),tenis falan oynarız :n: Lucescu ilk geldiği sezon istifa etmesini istemiş büyük Galatasaray taraftarı,ondan bahsediyorum :n: Fatih Terim için çoğu şeyi feda ettik ama kendisi ne olduğunu gösterdi,neyse adını anmayalım rica ediyorum.Zaten ben Lucescu'ya karşı değilim,gelirse taklalar atarak kutlarım ancak Mancini'ye güveniyorum,sonuna kadar da destekliyorum.
Kaka Leite
13.Mayıs.2014, 01:53
Mancini'ye bu kadar destek olması beni çok şaşırtıyor. Bu adamın takıma oynattığı bir oyun yok ve göz göre göre halen destek alıyor.
Hani deseniz ki takım şunu iyi yapıyor ya da takıma şunu getirdi, bende derim ki; tamam eyvallah.
Bu adamın her maç farklı kadro ve format denemekten başka yaptığı bir şey yok. Şuan resmen oyuncular kendi kendini yönetiyor. :icon_biggrin:
Mancini ışık olacak bir hoca kesinlikle değil diye düşünüyorum. Lucescu'nun gelme durumu var ise kaçırmamalı sonra kafayı çok yerlere vurursunuz ama iş işten geçmiş olur.
TeNaciOUS MidFieLdeR
13.Mayıs.2014, 02:07
manciniyle takim savunmasi yonunden duzelme var bence, hucum yonuyse kisisel performanslara bagli kalmis durumda. bu da kontrollu oyunun handikapi. superligde sampiyonluk kazandirmasi zor, avrupadaysa daha istikrarli sonuclar alabilir. sonuc olarak sampiyonluk icin pek de ideal bir isim degil ama savunma yonunden kazandiracaklari olabilir bence mancininin. profil olarak yuksek bir isim olmasi da transferlerde kolaylik saglayabilir.
lucescu her turlu seceneklerin tepesindedir, hem avrupa hem de superlig icin ideal bir isim bence.
europeanconquer
13.Mayıs.2014, 02:10
Ben bu sezon hakkında detaylı bir yorum yapmıştım,bu sezonun sıkıntısı Mancini değildi,oyunculardı.
http://forum.turksportal.net/vb/showpost.php?p=2646898&postcount=79
Sanıldığının aksine Mancini'ye öyle destek çıkıldığı falan yok 10 kişiden en fazla 3 kişi kalması taraftarıdır.
uAburak89
13.Mayıs.2014, 02:27
4 sezon üst üste şampiyon olan takıma geldi sonuçta Lucescu, o dönem aldığı tepkiler normaldi. Avrupa'da çeyrek final oynatmıştı ilk sezonunda. 2. sezon da şampiyon yaptı zaten. Lucescu gelse daha iyi olur tabii ama kendisinin deplasman anlayışı Mancini'den çok da farklı değil aslında.
Mancini'ye destek çok mantıksız değil, kariyeri sağlam. Yeni bir ülkeye geldi, sezon başladıktan sonra geldi, futbol anlayışının oldukça farklı olduğu bir ülkeye geldi. Kimya tutmamış gözüküyor ancak adam Inter ve City'de önce lig kupası, ardından şampiyonluk yaşamış. Diğer yandan sürekli hoca değiştirmek de pek çare olmuyor. İşin tazminat kısmı da var.
Mancini yerin dibine sokuluyor, Ferguson, Mourinho, Van Gaal gibi hocaların da zaman zaman yaptığı kağıt ile taktik verme olayı ile dalga geçiliyor. İtalya'da, İngiltere'de şampiyonluk yaşamış adamı futboldan anlamıyor diyerek fazla küçümsüyoruz sanki. İtalya kısmı için şike argümanı, İngiltere için son dakika vurgusu yapılıyor. Özellikle İngiltere olayını hiç anlamıyorum açıkçası, küçümsenmesi çok mantıksız.
Bu sene bizim oyuncularda da oldukça hata vardı, doymuşluk ve formsuzluk problemi hep sürdü. Mancini çıkıyor en beğendiğim Türk oyuncu Semih diyor, o günden sonra Semih tam bir leyla olarak geziyor sahada, garip garip konsantrasyon hataları yapıyor. Ben de Mancini gitse daha iyi olur diyenlerdenim ama bazen de öyle şeyler yazılıp, söyleniyor ki. O topu da Mancini mi çıkaracak, boş kaleye topu da mı Mancini atacak diye isyan edesi geliyor insanın.
Bu takım Süper Kupa'yı alırken de iyi top oynamıyordu ayrıca, ligin ilk 4-5 haftasında da. Beraberlik bağımlılığın temeli ligin başında atıldı zaten. Mancini'nin eleştirilecek çok yanı var ama teneke bağlanıp gönderilecek adam da değil.
Bizim ülkeye gelen yabancı teknik adamları aşağılamaktan, garip lakaplar bulmaktan, dalga geçmekten bıkmadık. Aynı şekilde yerli teknik adamları da fazla abartıyoruz, üst düzey liglerde çalışan bir tane bile teknik direktörümüz yok.
Galatasaray şu anda ligin en az gol yiyen takımı, savunması kötü dediğimiz takım. Adam gibi stoper istediğimiz takım. Aradaki farkı oluşturan hücum oldu. Drogba'yı etkili kullanamayarak baltaladık hücumu. Burak Yılmaz çok acayip goller kaçırdı, son sezonlarına göre ortalamasının altında kaldı. Umut da yeterli katkıyı veremedi. Tutanımız çok kötü değildi aslında ama atanlarda sıkıntı vardı. Sivasspor bizden daha fazla gol atmış durumda.
Mancini gitse de kalsa da takıma da çeki düzen verilmesi şart. Bu sezon bu takımı Mourinho, Simone falan çalıştırsa da çok farklı olmazdı. Aynı şekilde Fatih Terim kalsaydı da alacağımız puan 3-5 puan fazla olurdu. 3 kulvarda mücadele edecek takım sezona çok yanlış başladı, bedeli de ödendi. "Sadece" Mancini demek, tüm suçu ona yıkmak, büyük hata olur. Gidecekse de teklif falan aldığı için gitmeli, o yüzden istifa diyoruz. O tazminat parasına öküz alınır. :D
europeanconquer
13.Mayıs.2014, 02:38
Roma bir günde inşa edilmedi beyler !birbirbir11!!!!
TeNaciOUS MidFieLdeR
13.Mayıs.2014, 02:41
doymusluk oldu bahanesi pek mantikli degil bence. oyuncular acisindan az cok yenilendi sayilir kadro. belki camia bu doymuslugu yasamis olabilir. ama burak sadece 1 kez yasadi sampiyonluk, keza sneijder ve drogba da oyle, yeni gelen bir telles var. chedjou da ilk senesi. doymusluktan ziyade kafalarin surekli SL de olmasi bu sonucu dogurdu bence. eger ki avrupa defteri aralik ayinda kapanmis olsaydi sampiyonluk yarisi daha cok kizisirdi. boyle kolay pes etmezdi. gelecek sene de pek farkli olmaz diye dusunuyorum. cunku galatasarayin oncelikli hedefi son donemlerde SLde basari. rotasyon acisindan da cok zengin olmayinca lig sekteye ugruyor. fener yine tek kulvar, yonetim ve kadroda kurulan yapi bozulmazsa yine rahat sampiyon olur.
mancini de rotasyona bagliyor kacan sampiyonlugu. SLde ceyrek finale kadar gideceksen ligi de birlikte goturme sansin cok az, ancak real madrid, barca gibi takimlar ustesinden gelir ki onlar bile tokezlediler. avrupada nisan ayini gormek istiyorsaniz sampiyonlugu unutun derim.
europeanconquer
13.Mayıs.2014, 02:49
Sezonu çoook uzun değerlendirebilirim ama oralara artık fazla girmek istemiyorum.
Sezonun özeti; Yönetim,futbolcu,taraftar kaosumsun Galatasaray.
uAburak89
13.Mayıs.2014, 02:53
Takımın büyük çoğunluğu 2 sezondur şampiyonluk görüyordu, o açıdan söyledim. Sneijder ve Drogba'yı da bence ayrı bir kefeye koymak lazım, onlar zaten göreceklerini görmüşler. Sneijder çıkışta, Dünya Kupası hedefi var çünkü. Büyük etken bence, kadroda olup olmayacağı tartışılıyordu bir ara. Drogba'nın da hedefi frikik golü bulmak ve Chelsea maçlarıydı sanki, derbileri de ekleyebiliriz. Zaten aklı burada olsa bir sezon daha kalabilirdi.
Avrupa konusuna katılıyorum, özellikle bu yabancı kuralı varken bütün kulvarları götürmek çok zor Türk takımları için. Bu sene bizim yaşadığımızı geçen sene Fenerbahçe yaşadı, Avrupa Ligi'nde final kaçtı, ligde 2. olup, Türkiye Kupası kazanıldı. Bizim geçen sezon yaptığımız biraz ekstraydı, gerçi onda da 3 değil, 2 kulvarda gittik. En azından şu Türkiye Kupası'nda grup saçmalığı kaldırılmalı, gereksiz maç yapılıyor.
Gönül istiyor ki hepsinde başarı gelsin ama gerçekçi bakarsak, zor. Müzemizde olmayan iki kupa var, Şampiyonlar Ligi ve doğal olarak Dünya Külüpler Kupası. Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak çok zor, güzel bir hayal gibi ama yine de önceliğin lig şampiyonluğuna mal olacak olsa bile Avrupa olması lazım bence. O kutsal müzik bile yeter, o çok başka bir heyecan.
byariff
13.Mayıs.2014, 21:24
mpaker hakli cikti gibi mancini kaliyormus beyler. :D
+ hayrovic evlenmis :D Congratulations on your marriage, Izet Hajrovic & Lejla. Have a wonderful life!
https://pbs.twimg.com/media/BniEG3GCMAE8q3C.jpg
attirson
13.Mayıs.2014, 21:44
Mancini'nin kalacağı belliydi.Yonetimle bir sıkıntısı yok adamın ve ileriye dönük uzun vadeli hedeflerimiz var diyor buna rağmen ilk sezonunda Şl gruptan cıktı ligi 2. bitirdi ve Türkiye kupasını aldı neden gitsin ki ?
europeanconquer
13.Mayıs.2014, 21:47
mpaker hakli cikti gibi mancini kaliyormus beyler. :D
Ftw ne derse sende o doğrultu da gidiyorsun demi abi ? :D
Hajrovic'e de tebrikler,seneye daha iyi olacak inşallah :icon_cool:
byariff
13.Mayıs.2014, 21:50
yok europ cidden ftwnin kaynaklarindan daha saglam kaynaklar var twitterde
Fearless Coward
13.Mayıs.2014, 22:02
Mancini'ye başarısız demek ayıp olur 1 şansı hakediyordu kesinlikle.
byariff
13.Mayıs.2014, 22:05
bencede mancini 1 y il daha kalmayi hak ediyor , ben hala inancliyim mancinin birseyler yapacagina...
Fearless Coward
13.Mayıs.2014, 22:10
Aynen öyle Arif. Kendi kadrosunu ve ideal 11'ini oluşturmayı başarırsa gerisi gelir bence.
SAİT71
13.Mayıs.2014, 23:37
Bizim ülkede taraftar baskısı nedeniyle hocalar çok çabuk gönderiliyor. İnşallah Mancini kalır. Mancini, Del Baskı, Aragones gibi adamlar bir sezonda kovulacak adam değiller ki Mancini kupa kaldırdı ilk sezonda. Her şeyi lige endeksliyoruz ama bu adam Avrupa'da da takımı gruptan çıkardı. Başarı demek illa ligi kazanmak mıdır? Bence ilk sezonda kovulmamak için bir çok haklı başarısı var Mancini'nin. Bunun yanında futbol anlamında da eleştirilebilecek bir çok hatası da yok değil tabi.
William Rookwood
13.Mayıs.2014, 23:48
Bende olsam şuanda Mancini'yi göndermem. Üst mesajımda da belirtmiştim aynı düşüncemi. 6. haftada takımın başına geçti ve bu kadar süre içerisinde hem takımı, hemde ligi tanımış oldu. Takımla ilk defa hazırlık kampı geçirecek ve kendi istediği oyuncuları araştırıp takıma katmak için epey vakti olacak. O yüzden lige yeni yeni ısınan bir hocayı gönderip, lige tamamen yabancı olan bir adamı getirmek doğru bir iş olmaz bence.
mancini başarılı veya değil teknik direktörde önemli olan şey istikrar ve yönetimin hocanın arkasında olmasıdır ben şahsen mancini gelsin istemiyodum ama madem geldi iyide olsa kötüde olsa en az 1 sezon daha kalmalı (bana göre takımı dönem dönem çok iyi oynattı şl gruplarından çıkardı şampiyon olamadık evet ama her sene şampiyon olamayız malesef)
mpaker66
14.Mayıs.2014, 01:47
Mancini kalmalıydı ve öyle de oldu. Kalcağından da emindim. İdaaları görelim arif abi :D
Mancini bizi seneye çok mutlu edecektir. Şüpheniz olmasın.
William Rookwood
15.Mayıs.2014, 18:33
Soma'ya 2 tır malzeme yollayan Galatasaray Kulübü'nden sonra sarı kırmızılı futbolcular da yardım eli uzatıyor. Florya'da bir araya gelen sarı kırmızılı oyuncular, Kayseri Erciyesspor karşılaşmasının maç başı ücretlerini maden faciasında hayatını kaybedenlerin ailelerine göndermek kararı aldı.
europeanconquer
15.Mayıs.2014, 18:38
http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/26426124.asp
Şöyle de bir şey var.
Gncl1905
16.Mayıs.2014, 22:48
Daha önce Şirketimizin 31/05/2013 tarihi itibariyle UEFA Finansal Fair Play Düzenlemeleri kapsamında belirlenmiş olan başa baş açık ("break-even deficit") sınırını yaklaşık 9,4 milyon Euro aşmış olduğu kamuoyuna açıklanmıştı. Müteakip incelemeler neticesinde söz konusu aşımın 4,3 milyon Euro olduğu belirlenmiş ve bu konuyla ilgili olarak, UEFA Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Düzenlemeleri kapsamında UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu ile Galatasaray Sportif Sinai ve Ticari Yatirimlar A.Ş. ("Şirket") arasında 16 Mayıs 2014 tarihinde anlaşmaya varılmıştır. 2014-15 ve 2015-16 futbol sezonlarını kapsayan anlaşmaya göre;
- Şirket 2015-2016 izleme periodu (monitoring period) sonuna kadar UEFA Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Düzenlemeleri'nde tarif edildiği şekilde başa-baş uyumluluğunu sağlamayı kabul etmiştir. Diğer bir ifadeyle, 2012-2013, 2013-2014 ve 2014-2015 raporlama periyotlarına ait toplam başa baş sonucu, başa-baş fazlası veya UEFA Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Düzenlemeleri madde 63'te tarif edilen kabul edilebilir sapmalar içinde kalacaktır.
- Anlaşmaya göre Şirketimiz, çalışanlara sağlanan faydalara ilişkin giderlerin, anlaşma süresini kapsayan finansal raporlama dönemleri boyunca arttırılmayacağını taahhüt etmiştir.
- Şirketimiz 2013-2014 sezonuna ait UEFA gelirlerimizden 200.000 Euro'nun UEFA tarafından mahsup edileceğini kabul etmiştir.
Şirketimiz, ilgili anlaşma maddeleri ve mevzuat çerçevesinde UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu'na altı aylık dönemler aralığında ilerleme raporu sunacaktır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
http://www.kap.gov.tr/bildirim-sorgulari/bildirim-detayi.aspx?id=361910
uAburak89
16.Mayıs.2014, 23:31
Hem mali sebepler hem de yabancı kontenjanı sebebiyle bizim Dünya Kupası sonrası Muslera'yı satıp kaleye Türk kaleci koymamız şart. Çok iyi kaleci ve çok iyi insan olsa da mevcut şartlarda büyük lüks oluyor.
Banega
16.Mayıs.2014, 23:36
Onur o zaman gelir miydi bilmiyorum ama kontratında 6.5'e serbest kalır maddesi varken alınabilirdi.Şimdi Trabzon bırakmaz.
Onur'dan başka yerli kaleci düşününce, Sinan ön plana çıkıyor ama onunla da Avrupa'da iş yapabileceğimize inanmıyorum ben.Ufuk desen ilk geldiğinde harika potensiyeli var deniyordu kendini hiç geliştiremedi ne yazık ki.Belki lig için yeterli olur ama.
europeanconquer
17.Mayıs.2014, 00:54
Sneijder satılsın,Melo satılsın ama Muslera satılmasın.
MoisHaLe
17.Mayıs.2014, 00:57
Hayroviç'de Ribery olayı yaşandı haberleri vardı.. Aslı astarı var mıdır ?
E.Cartman
17.Mayıs.2014, 01:21
Hajrovic düğünü için gitmişti memleketine ancak kalan olaylar hakkında net bir bilgi yok.
uAburak89
17.Mayıs.2014, 19:17
Bende gitmemesi taraftarıyım ama burada Arif abiye katılıyorum,duyumlar çok sağlam Mancini gidici gözüküyor.
Hajrovic gönderilmemeli ben inanıyorum ona,sıkıntısı hızı ve son kararları,seneye çok daha iyi olacaktır,Burak abiyi utandıracaktır.Bu kadar kolay vazgeçilmez bir topçudan,örnek Sabri Reis,reis 30'undan sonra coştu :n:
Hajrovic utandırdı gerçekten, tabi çıkan haberler doğruysa.
2. Ribery vakası olacak, elbette yönetim de hatalıdır ama oyuncunun da yaptığı doğru değil. Kim istedi, neden geldi, şimdi de neden gidiyor, her açıdan rezalet bir transfer bence Hajrovic.
jevox06
17.Mayıs.2014, 23:22
Gazprom ile forma sponsorluğu konusunda anlaşıldığı söyleniyor. Doğruluk payı var mıdır ?
Fearless Coward
17.Mayıs.2014, 23:26
Öyle bir şey olursa ŞL yarı final garanti. :zuhaha
Walter Sakana
17.Mayıs.2014, 23:30
PSG ve City ceza almasın diye bir takım dümenler döndüğü, Galatasaray'ın da bu sayede aradan paçayı sıyıracağı yönündeki iddialar aşağıdaki haberle çürümüş oluyor sanırım:
Finansal Fair-Play kurallarına uyum sağlayamayan Paris Saint-Germain ve Manchester City'ye UEFA'dan ağır ceza. UEFA, her 2 kulübe de 60 milyon euroyu bulan ağır para cezası ve Şampiyonlar Ligi'nde kadro sınırlaması cezası verdi.
Finansal Fair-Play kurallarına uymayan Paris Saint-Germain ve Manchester City'ye UEFA'nın önerdiği anlaşmanın ayrıntıları belli oldu.
UEFA, liglerinde bu sezon şampiyonluğa ulaşan Manchester City ve PSG'ye ağır para cezası verdi. Avrupa'nın önde gelen kulüpleri arasında yer alan City ve PSG, UEFA'nın aldığı kararlar doğrultusunda 60 milyon euroluk para cezasının yanı sıra gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'ndeki 25 kişilik kadrolarını da 21'e düşürecek.
Kulüpler bu cezalarını ödeseler dahi UEFA önümüzdeki transfer sezonunda Finansal Fair-Play kurallarına bağlı kalmasını ve maksimum 60 milyon euro harcama yapmasını talep ediyor.
UEFA geçtiğimiz aylarda Finansal Fair-Play kriterlerine uyum gösteremeyen 76 kulüpten ek bilgi istemiş ve bunların 9 tanesi hakkında inceleme sürecinin devamına karar vermişti. Avrupa'dan Manchester City ile Paris-Saint Germain, Rusya'dan Zenit, Rubin Kazan ve Anzji, Bulgaristan'dan Levski Sofia ve Türkiye'den Galatasaray, Trabzonspor ve Bursaspor listede yer alan takımlar oldu.
http://www.ntvspor.net/haber/dunyadan-futbol/107403/uefadan-psg-ve-cityye-agir-ceza
europeanconquer
17.Mayıs.2014, 23:30
Doğru değil Türk Telekom ve Avea ile 1 sezon daha uzatmışız herhalde.
uAburak89
17.Mayıs.2014, 23:34
Avea'yı bilmiyorum ama Türk Telekom sadece bizimle değil, Fb ve Ts ile olan sözleşmesini de yenilemeyeceğini duyurdu galiba, gündüz öyle bir haber görmüştüm.
Edit: Buldum haberi;
http://www.cnnturk.com/haber/spor/futbol/turk-telekom-fb-gs-ve-ts-ile-sponsorluk-yenilemeyecek
europeanconquer
17.Mayıs.2014, 23:38
http://www.milliyet.com.tr/tt-avea-ile-devam-galatasaray-1883306-skorerhaber/
Bende dün şunu görmüştüm,umarım senin paylaştığın doğrudur Burak abi.
Cengo
17.Mayıs.2014, 23:41
PSG ve City ceza almasın diye bir takım dümenler döndüğü, Galatasaray'ın da bu sayede aradan paçayı sıyıracağı yönündeki iddialar aşağıdaki haberle çürümüş oluyor sanırım:
http://www.ntvspor.net/haber/dunyadan-futbol/107403/uefadan-psg-ve-cityye-agir-ceza
Çürümedi. Men almaları gerekirken kurtuldular. Arap sermayesinin para cezası ile bu senenin geçiştirilmesi tam istedikleri şey oldu. Nakit öderler.
Galatasaray da yırtmadı. Bir nevi af oldu.
Özetle;
- 200bin Dolar ceza verildi.
- UEFA ceza alan kulüplere taahhütname imzalattı.
- 2 sene boyunca kurallara riayet etmeyenlere yaptırım uygulanacak (Men olur artık).
- 6 ayda bir mali rapor gönderilecek UEFA'ya.
- Galatasaray'ın maaş bütçesi 2 sene boyunca artamayacak.
- 2014-2015 sezonunda 62.3 mn Euro kâr etmezse UEFA yaptırım uygulayacak (Men olur artık).
Galatasaray'ın aldığı FFP cezası sonrası önümüzdeki sezon 62.3 mn Euro kar elde etmesi gerekecek
Galatasaray'ın daha önce UEFA FFP başabaş sınırını 9.4 mn Euro aştığı açıklanmıştı. Bugün şirketten yapılan açıklamaya göre aşım miktarı bazı istisnalar gözönüne alınarak 4.3 mn Euro olarak belirlendi.
Buna göre Galatasaray UEFA ile önümüzdeki iki sezon için (2014-15 ve 2015-16) bugün bir anlaşmaya vardığını açıkladı. Buna göre:
Şirket 2015-2016 izleme periodu sonuna kadar başa-baş uyumluluğunu sağlamayı kabul etti
Bu, Galatasaray'ın 2012-2013, 2013-2014 ve 2014-2015 raporlama periyotlarına ait 3 sezon sonunda toplam başa baş sonucu kabul edilebilir sapmalar içinde kalacak anlamına geliyor
Bu ne demek, 3 yıllık toplam verilebilecek zarar miktarı (başabaş açığı) toplam 30 mn Euro'yu geçemeyecek (ekli yazıda detaylar bulunuyor http://www.sporekonomi.com/2014/02/uefa-financial-fair-play-kurallar-ve.html)
Galatasaray'ın 2012/13 sezonu net zararı 99.9 mn Tl, o yıl için ortalama kur 2.36 alınırsa yaklaşık 42.3 mn Euro, 2013/14 zararı ise (9 aylık rakamın artmadığını varsaysak 151 mn TL zarar) yaklaşık 50 mn Euro kabul edersek, iki yıllık toplam zarar 92.3 mn Euro. Yani Galatasaray'ın önümüzdeki sezon yaklaşık olarak 62.3 mn Euro kar elde etmesi gerekecek (istisnalar hesaba katılmadan). Aksi takdirde UEFA'dan yeni bir ceza gelebilecek.
Öte yandan diğer önemli taahhüt, çalışanlara ödenecek ücretler bu iki sezon süresince artırılamayacak.
2 yıllık toplam UEFA gelirlerinden 200,000 UEFA tarafından ceza olarak kesilecek
Galatasaray, her altı ayda bir UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu'na ilerleme raporu sunarak finansal gelişmelerini bildirmek durumunda olacak.
http://www.sporekonomi.com/2014/05/galatasarayn-aldg-ffp-cezas-sonras.html
jevox06
18.Mayıs.2014, 00:59
62 MN mu ? Şaka mı bu. Çünkü 62 MN kar etmemiz şu şartlarda imkansız.
byariff
18.Mayıs.2014, 02:31
gazprom diyordum gecen ama o askidaymis su an icin 15m euroya en yakin teklif samsungdan gelmis arkadaslar.
E.Cartman
18.Mayıs.2014, 02:35
Samsung nedir ya Gazprom'un UEFA üzerinde yaptırım gücü var arkadaş :D Resmen kaz gelecek yerden tavuk esirgiyoruz :D
MoisHaLe
18.Mayıs.2014, 03:10
şu aynı sponsor olayına tav oluyorum sponsorlar farklı olsun :) Ayrıca Gazprom olsa çok güzel olurdu lakin avea ve tt ile uzatıldığı haberini görmüştüm bende.
byariff
18.Mayıs.2014, 05:15
sabri reis ya ahaha. :D
https://vine.co/v/MXY3hKQHB3h
MoisHaLe
18.Mayıs.2014, 05:57
sabri reis ya ahaha. :D
https://vine.co/v/MXY3hKQHB3h
reiz iş başında yine:)
mustinho03
18.Mayıs.2014, 11:22
reiz iş başında yine:)
hahahaa koptum resmen hastasiyiz reisin! Bale rakip cikti :D
europeanconquer
18.Mayıs.2014, 11:26
Adam işte o hareketleri yapabilse şu an Sabri Sarıoğlu #10 falan yazardı imzalarınızda :n:
Namzet
18.Mayıs.2014, 11:35
Sabri reisss :)
europeanconquer
18.Mayıs.2014, 12:10
Bu arada Izet Hajrovic haberinin doğru olduğuna ben inanmıyorum,adam evlendi,Mancini'de artık gelme,tatiline çık demiş olabilir.
Doğruysa eğer bir şey de diyemem adama 3 ay parasını vermezsen o da seni FIFA'ya verir.Futbolculuğundan bir kuşkum yok ama doğruysa Galatasaray'da ki kariyeri başlamadan bitmiştir.
uAburak89
18.Mayıs.2014, 12:58
62 MN mu ? Şaka mı bu. Çünkü 62 MN kar etmemiz şu şartlarda imkansız.
Kulübün yaptığı açıklamaya bakarsak bizim zarar aslında 50 MN 92 değil, yani 20 MN kar yapılırsa sorun kalmaz.
62 MN olayı temenni, daha doğrusu algı yaratma çabası. Gelecek sezonda da men falan gelmeyince, nasıl olur, hani 62 MN kar etmeleri gerekiyordu diyebilmek için ortaya atılan içi boş bir söylem. KAP'a bakıp bilançodan iki toplama işlemi ile işte zarar bu diyecek kadar basit değil FFP olayı.
3 yıllık kombine olayı bitti, bu sene satılan kombine direk kasaya girecek, sponsorluk açısından güzel gelişmeler olacak gibi. Kadro kurarken de dikkatli olursak bize karada ölüm yok.
europeanconquer
18.Mayıs.2014, 13:27
Sezon sonu kesin gidiyor Parçalı Fil...
Teşekkürler Didier Drogba !
http://www.3puan.com/images/uploads/galeriler/drogba/28.jpg
http://www.3puan.com/images/uploads/galeriler/drogba/17.jpg
http://www.kayseritempo.com/images/foto_galeriler/g-drogba-ve-vesley-kupali-725.jpg
http://www.webbilgin.net/wp-content/uploads/2013/05/drogba-19-sampiyonluk.jpg
http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2013/04/09/article-2306533-1934B0ED000005DC-223_634x377.jpg
http://2.bp.blogspot.com/-tcV4w2pbTcY/UXJFI8K07OI/AAAAAAAABZM/8D8Cp_3daiM/s1600/drogbagod.jpg
http://www.futbolingo.com/img/2013/02/16/Didier_Drogba_ntv.jpg
http://www.opsiyonhaber.com/d/news/12622.jpg
Valla heç kusura bakmayın,adamın gelişinde ortalığı yıktık,gidişinde de sakin duracak değiliz :0:
Cengo
18.Mayıs.2014, 13:49
Kulübün yaptığı açıklamaya bakarsak bizim zarar aslında 50 MN 92 değil, yani 20 MN kar yapılırsa sorun kalmaz.
62 MN olayı temenni, daha doğrusu algı yaratma çabası. Gelecek sezonda da men falan gelmeyince, nasıl olur, hani 62 MN kar etmeleri gerekiyordu diyebilmek için ortaya atılan içi boş bir söylem. KAP'a bakıp bilançodan iki toplama işlemi ile işte zarar bu diyecek kadar basit değil FFP olayı.
3 yıllık kombine olayı bitti, bu sene satılan kombine direk kasaya girecek, sponsorluk açısından güzel gelişmeler olacak gibi. Kadro kurarken de dikkatli olursak bize karada ölüm yok.
Sporekonomi yalan söylemez. Yazdıkları doğruydu. Siz yanlış biliyorsunuz. Algı değil. 62.3M Euro kâr zorunluluk.
Buyrun:
GALATASARAY SPORTİF SINAİ VE TİCARİ YATIRIMLAR A.Ş. / GSRAY, 2013/9 Aylık [] 10.04.2014 17:51:41
Raporlama Birimi: TL
Net Dönem Karı/Zararı: -99.473.848
http://www.kap.gov.tr/bildirim-sorgulari/bildirim-detayi.aspx?id=351974
uAburak89
18.Mayıs.2014, 14:04
Sporekonomi yalan söylemez. Yazdıkları doğruydu. Siz yanlış biliyorsunuz. Algı değil. 62.3M Euro kâr zorunluluk.
Bir tek siz biliyorsunuz doğruyu zaten, hem de her konuda. Sporekonomi, Hakan Hanoğlu isimli çakma finans uzmanına ait. Kılavuzu karga olanın diye boşuna dememiş atalarımız..
Seneye görüşürüz, kim yanlış biliyor, kim yine hayalkırıklığına uğrayacak hep birlikte görürüz. ;)
byariff
18.Mayıs.2014, 14:05
abooya gore ffpye de uymuyan bizdik cok buyuk ceza gelicekti bizi clye almicaklardi zaten.. aboo karsinda senin unal aysal gibi ekonomi uzmani var birak o dusunsun. :D
Cengo
18.Mayıs.2014, 14:07
Bir tek siz biliyorsunuz doğruyu zaten, hem de her konuda. Sporekonomi, Hakan Hanoğlu isimli çakma finans uzmanına ait. Kılavuzu karga olanın diye boşuna dememiş atalarımız..
Seneye görüşürüz, kim yanlış biliyor, kim yine hayalkırıklığına uğrayacak hep birlikte görürüz. ;)
Hanoğlu'na ait olmadığını biliyorum ama buyrun, rakamlar:
GALATASARAY SPORTİF SINAİ VE TİCARİ YATIRIMLAR A.Ş. / GSRAY, 2013/9 Aylık [] 10.04.2014 17:51:41
abooya gore ffpye de uymuyan bizdik cok buyuk ceza gelicekti bizi clye almicaklardi zaten.. aboo karsinda senin unal aysal gibi ekonomi uzmani var birak o dusunsun. :D
UEFA kendi kurallarını uygulamıyorsa bu benim hatam değil.
doomsdoor
18.Mayıs.2014, 14:20
uefa kurallarını çok güzel uyguluyor, yoksa direk katılan biz olmazdık zaten.
uAburak89
18.Mayıs.2014, 14:26
Hanoğlu'na ait olmadığını biliyorum ama buyrun, rakamlar:
UEFA kendi kurallarını uygulamıyorsa bu benim hatam değil.
Bu rakamları inkar eden yok, anlamıyorsunuz galiba. Olay sadece bu rakamları göstermekle bitmiyor. FFP denilen olaydaki kriter ve kıstaslar daha detaylı. Neyse, daha fazla tartışacak bir şey yok bu konuda, sizin loto seneye devretti. Ayrıca herkes istediğine inanmakta özgür, benim tercihim UEFA ve Galatasaray Spor Kulübü oluyor bu konuda, şarlatanlar değil.
Özellikle son iki senedir, Galatasaray battı, batıyor, manipülasyon, sermaye arttırımı, vergi, Lütfi Arıboğan'ın Uefa'daki ilişkileri, Galatasaray lobisi gibi söylemlerde bulunanlar kendileri men yedikçe daha da hırslanıyorlar. Kıskançlık bir his, çok normal de bu kadar çaba harcamak pek normal değil.
3 Temmuz'dan beri teori üretip, senaryo yazma konusunda tüm oyları alarak Oscar alabilecek kapasiteye gelenlerle tartışacak pek bir şey yok, anlamı yok çünkü. Bu sene City ve PSG idi bahane, onlar sayesinde yırttık. Seneye de başka bir olay, kişi, takım bulunur. Sonu yok bunun, beyin her şeyi meşrulaştırıyor ne de olsa.
Sporekonomi yalan söylemez, Hanoğlu uzman, UEFA kötü ve düzenbaz, kendi kurallarını uygulamaz;
Yav he he. :)
Cengo
18.Mayıs.2014, 14:29
Bu rakamları inkar eden yok, anlamıyorsunuz galiba. Olay sadece bu rakamları göstermekle bitmiyor. FFP denilen olaydaki kriter ve kıstaslar daha detaylı. Neyse, daha fazla tartışacak bir şey yok bu konuda, sizin loto seneye devretti. Ayrıca herkes istediğine inanmakta özgür, benim tercihim UEFA ve Galatasaray Spor Kulübü oluyor bu konuda, şarlatanlar değil.
Özellikle son iki senedir, Galatasaray battı, batıyor, manipülasyon, sermaye arttırımı, vergi, Lütfi Arıboğan'ın Uefa'daki ilişkileri, Galatasaray lobisi gibi söylemlerde bulunanlar kendileri men yedikçe daha da hırslanıyorlar. Kıskançlık bir his, çok normal de bu kadar çaba harcamak pek normal değil.
3 Temmuz'dan beri teori üretip, senaryo yazma konusunda tüm oyları alarak Oscar alabilecek kapasiteye gelenlerle tartışacak pek bir şey yok, anlamı yok çünkü. Bu sene City ve PSG idi bahane, onlar sayesinde yırttık. Seneye de başka bir olay, kişi, takım bulunur. Sonu yok bunun, beyin her şeyi meşrulaştırıyor ne de olsa.
Sporekonomi yalan söylemez, Hanoğlu uzman, UEFA kötü ve düzenbaz, kendi kurallarını uygulamaz;
Yav he he. :)
Bilanço rakamları yalan söylemez. KAP'a bildirilen bilançoyu gösteriyorum ama hâlâ yalan olduğunu iddia ediyorsunuz. Hata yaptığınızı söylemek, gerekiyorsa özür dilemek çok zor değil.
europeanconquer
18.Mayıs.2014, 14:35
Boş ver Burak abi seneye yine aynı sohbeti yapacağız,belki o sefer ceza alırız da rahata erer.3 yıldır ceza alacağız,bir alamadık zaten :n:
MoisHaLe
18.Mayıs.2014, 14:39
Tartışmayın boşuna ne de olsa bu sene gidiyoruz.. Seneye düşünürüz gerisini:) koskoca başkan eşek değil ya şartlar neyse yerine getirmeye bakarlar da uefa ve koskoca kulübü hiçe sayıp bir sitenin söylemine inanmakta pek taraflı..
Cengo
18.Mayıs.2014, 14:42
Boş ver Burak abi seneye yine aynı sohbeti yapacağız,belki o sefer ceza alırız da rahata erer.3 yıldır ceza alacağız,bir alamadık zaten :n:
Mesele Galatasaray'ın ceza alması değildi. Bana cevap verildiği için yazmıştım. Yoksa hiç yazmayacaktım bile bu haber içeriğini. Mesele bana yalancı denilebilmesi. Bilanço rakamları var ortada. Varsa bildiğiniz kanıtlayın. Yoksa kimse itham etmeyin. FFP'nin elbette kuralları var, basit değil ama bu kuralları yorumlamak da mümkün.
uAburak89
18.Mayıs.2014, 14:45
Bilanço rakamları yalan söylemez. KAP'a bildirilen bilançoyu gösteriyorum ama hâlâ yalan olduğunu iddia ediyorsunuz. Hata yaptığınızı söylemek, gerekiyorsa özür dilemek çok zor değil.
Bilançodaki rakam yalan yazmadım, uydurmasak? Ya okumadan cevap yazıyorsunuz ya da okuduğunuzu anlamıyorsunuz.
Kısaca söyle anlatayım, şu an için mevcut zarar FFP Kriterlerine göre 92 MN euro değil, 50 MN euro civarı;
http://www.kap.gov.tr/bildirim-sorgulari/bildirim-detayi.aspx?id=361910
Her gider, FFP'ye göre gider olmuyor. Zaten öyle olsa biz bu sene 200 bin euro ile kurtulamaz, ŞL'ye alınmazdık. Kulüp açıklamasında belirtiyor, aşım tutarı 4.3 MN diye.
Gelir artmalı, gider kısılmalı, ekonomik açıdan önlemler alınmalı kısmı da doğru da, orta dönen rakamlar abartılı. FFP aç bakalım bilançoyu, evet zarar bu, tamam şimdi bittin demiyor.
Mevcut gelir ve açıklanan 4.3 MN rakamına bakarsan bizim giderimiz 50 MN civarı çıkıyor. 3 yıllık sınır 30 MN, bize lazım olan şu aşama da 20 MN kar etmek, o da imkansız değil. En kötü oyuncu satılır.
Sizin çok güvendiğiniz sporekonomi'ye bunlar yazılınca kendisi cevap veremedi ayrıca, bu da dipnot olsun.
Özür konusuna gelirsek, sesli güldüm. Hem özür dileyecek bir şey yok, hem de bunu sizden duymak...
europeanconquer
18.Mayıs.2014, 14:50
Mesele Galatasaray'ın ceza alması değildi. Bana cevap verildiği için yazmıştım. Yoksa hiç yazmayacaktım bile bu haber içeriğini. Mesele bana yalancı denilebilmesi. Bilanço rakamları var ortada. Varsa bildiğiniz kanıtlayın. Yoksa kimse itham etmeyin. FFP'nin elbette kuralları var, basit değil ama bu kuralları yorumlamak da mümkün.
Bu sene geçti ve seneye ne olacağını kimse bilemez,kurallar değiştirilebilir,yumuşatılabilir,sponsporluklar bulunabilir.Seneyi tartışmanın bir manası yok.
uAburak89
18.Mayıs.2014, 14:54
Almayız muhtemelen, alırsak da bile bile lades demiş oluruz zaten. Önlem almak zor değil, sponsorluk, kombine geliri olacak bu sene. Yönetim zaten kombinelere zam yaparak başladı önlemlere, passolig olayı da olmazsa yine en çok kombine satan oluruz. Sponsorluk için Gazprom, Samsung, Emirates gibi firmalardan bahsediliyor. Mühim olan kurulan kadro olacak, bu sefer satmadan almayacağız, çok da fazla transfer yapmayacağız. Seneye de muhtemelen;
http://inciswf.com/cl.swf
:)
europeanconquer
18.Mayıs.2014, 14:59
http://inciswf.com/cl.swf
:)
Şu sesi duymak varya senelere bedel.Varsın 2 yıl men etsinler,3 yıl men etsinler,eninde sonunda ait olduğumuz yere her zaman olduğu gibi döneriz.
Cengo
18.Mayıs.2014, 15:01
9 aylık bilanço hesabı bu. Gerçek bilanço 12 ayda hesaplanır 1 Ocak-31 Aralık. Dolayısı ile yıllıktır. 3 ay farkı da katarsan ortaya çıkar. Bu yıla özgü istisnalar var hesap kalemlerine alınmayan. 2 yıldır kâr etmeyen şirketin önümüzdeki kâr etmesini mi bekliyorsunuz?
europeanconquer
18.Mayıs.2014, 15:04
Yahu ne çok kastın abi ya,tamam seneye ceza alacağız.Haydi iyi günler.
uAburak89
18.Mayıs.2014, 15:15
9 aylık bilanço hesabı bu. Gerçek bilanço 12 ayda hesaplanır 1 Ocak-31 Aralık. Dolayısı ile yıllıktır. 3 ay farkı da katarsan ortaya çıkar. Bu yıla özgü istisnalar var hesap kalemlerine alınmayan. 2 yıldır kâr etmeyen şirketin önümüzdeki kâr etmesini mi bekliyorsunuz?
Bilanço 12 aylık demek, gerçekten mi? :)
Bu şekilde yönetilirse, kar edemez. Demek ki bu şekilde yönetilmeyecek, tarz değişecek, bunu ben demiyorum, Ünal Aysal diyor ki taahhüt veriyor. Belki gereken karı edemeyecek ama yine müzakere edilecek, belki bu sefer 500 bin euro ceza verecekler, sonraki seneye kalacak.
Siz diyorsunuz ki, 62 MN kar etmesi lazım, 1 yıl 9 ayda 92 MN euro zarar eden kulüp nasıl kar edecek? Kendi mantığınıza göre doğru. Ama sadece kendi mantığınıza göre.
Ben de diyorum ki, 20 MN euro kar ederek break even noktasına gelebilecek kulüp, bunu da taahhüt ediyorsa, neden yapamasın?
Bu sene şampiyon olamadık diye, seneye de mi olamayalım? Ona benziyor yani söylediğiniz. Türk Telekom'dan 5 MN USD alırken şimdi yeni sponsordan 10-15 MN euro alacağız belki. Muslera 20 MN euro ile satılacak belki DK sonrası. Doğmamış çocuğa şimdiden don biçiliyor.
Ben kesin konuşmuyorum, sadece gerçekleri saptırıyor ve çok iddialı konuşuyorsunuz diyorum. Bakalım, görelim.
Ayrıca zarar eden tek Türk kulübü biz değiliz, hem Bjk hem de Fb'nin mali durumları da çok iyi değil. UEFA organizasyonlarından uzak kaldıkları için incelemelerden yırtıyorlar şimdilik, ama nedense sadece Galatasaray konuşuluyor.
IcedEarth
18.Mayıs.2014, 15:30
Aynı erdemi sizden de bekliyoruz yıllardır. Ancak bir parça bile göremedik maalesef.
Her konuda aleyhimize gelişen senaryolar yazıp çiziyorsunuz. Bazılarında haklı çıkıyorsunuz, bazılarında haksız. Haklı çıktığınızda "ben demiştim" derken, haksız çıktığınızda suçu hep başkalarına atıyorsunuz. Sizin de dediğiniz gibi hata yaptığınızı söylemek, gerekiyorsa özür dilemek çok zor değil.
mpaker66
18.Mayıs.2014, 15:30
Ya arkadaş neyi tartışuyonuz. aboo ya göre bu sene CL'ye gidemeyecektik. aboo sen merak etme uefa her şeyi doğru uyguluyo. o yüzden 2. oldğumuz halde direk gidiyozya :D :D
Cengo
18.Mayıs.2014, 15:44
Aynı erdemi sizden de bekliyoruz yıllardır. Ancak bir parça bile göremedik maalesef.
Her konuda aleyhimize gelişen senaryolar yazıp çiziyorsunuz. Bazılarında haklı çıkıyorsunuz, bazılarında haksız. Haklı çıktığınızda "ben demiştim" derken, haksız çıktığınızda suçu hep başkalarına atıyorsunuz. Sizin de dediğiniz gibi hata yaptığınızı söylemek, gerekiyorsa özür dilemek çok zor değil.
Gerektiğinde hep özür diledim. Bundan da hiç gocunmadım. Daha önce özür dilediğim mesajları çıkarmak zor olmasa gerek.
Bizi bizden daha çok düşünen fenerbahçe'li taraftarların olması gözlerimi yaşartıyor. :n:
Unsal123
18.Mayıs.2014, 15:52
Türk Telekom yeni sezonda hiçbir takıma forma sponsoru olmayacağını duyurdu. Doğru mu beyler ? Öyleyse Gazprom iyi olur. :D
Walter Sakana
18.Mayıs.2014, 17:23
@ABOOO
FFP'yi genel olarak özetlersek;
kulüplerin sportif faaliyetlerinden olan gelir ve giderlerinin birbirine denk olması gerekiyor.
Kurallara bakalım (çıktığı zaman geçerli olan):
— Yöneticiler kulüp için ceplerinden harcama yapamayacak.
— Yöneticiler alacakları, 2012–13 sezonuna kadar ödeyecek.
— 2012-2013’ten itibaren transfere gelirden fazla harcama yapılamayacak.
— Mali tablolarda parasal olmayan ve futbol dışı gelirler sayılmayacak.
— Hiçbir futbolcu, kulüp ya da yasal otoriteye vadesi geçmiş borç bulunmayacak.
— Öz sermayenin eksiye düşmesine izin verilmeyecek.
— Futbolcu ödemeleri, toplam gelirin yüzde 70’ini geçemeyecek.
— Kulübün toplam borcu, toplam gelirinin yüzde 100’ünü geçemeyecek.
— Bütçesi 5 milyon euronun altındaki kulüpler finansal kriterlerden muaf olacak.
Şimdi yaptırımlara bakalım:
(1) Uyarı
(2) Kınama
(3) Para cezası
(4) Puan silinmesi
(5) UEFA’dan elde edilen gelirlerden kesinti yapılması
(6) Yeni alınan oyuncuların UEFA karşılaşmaları listelerine alınma yasağı
(7) UEFA karşılaşmaları listelerine alınacak oyuncularda kısıtlamaya gidilmesi
(8) Men edilme
(9) Ünvanların geri alınması
Beşiktaş ile Galatasaray'ı kıyaslıyorsun. Peki bu 2 kulübün durumu bir mi? Beşiktaş, Bursa ve Antep neden ceza aldılar bakalım;
UEFA tarafından 30 Haziran 2011 ve 30 Eylül 2011 dönemlerine ilişkin olarak gerçekleştirilen denetimde Beşiktaş, UEFA Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Kuralları’nın 65. maddesindeki, ”Futbol kulüplerine vadesi geçmiş borçların olmaması” ve 66. maddesindeki ”Çalışanlara ve/veya vergi dairelerine vadesi geçmiş borçlarının olmamasına” ilişkin hükümlerle ilgili olarak, mevzuat ihlali gerçekleştirmiş olma ihtimali nedeniyle disiplin kuruluna sevk edilmişti.
Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, üzgün olduklarını belirterek, "Biz yeni sezon için UEFA Avrupa Ligi'nde yer almak adına yapmamız gerekenleri yaptık. Ancak geçen sezon bizden önceki yönetimin UEFA'ya sunduğu belgelerde hatalar olduğu ortaya çıktı. Sonuç olarak 1 yıl ceza aldık.
UEFA’nın konu ile ilgili resmi açıklaması şimdilik oldukça genel ve cezalar için neden olarak “kulüp lisanslama kuralları ve FFP düzenlemelerine aykırı harekette bulunma” gösteriliyor ancak dış basındaki diğer kaynaklara göre asıl neden Beşiktaş’ın kötü mali durumundan ziyade Fenrandes ve Ferrari gibi oyuncuların para alamadıkları için kulüplerinden şikayetçi olması, Bursaspor’un da Mbesuba transferinden kaynaklanan ödemeyi geciktirdiği gibi bu konuda süre içerisinde UEFA’nın verdiği kararlara da karşı koyması gösteriliyor. Gaziantepspor için öne sürülen neden ise kulüp yönetiminin sahtecilik yapması.
Bu konu ile ilgili gözden kaçan iki nokta Beşiktaş’ın aslen iki sezon ceza almış fakat ikinci sezonun ötelenmiş olduğu ve bu sene Avrupa Kupaları’na gidemeyecek olan Gaziantepspor’un cezasını Avrupa Kupaları’na katılmayı elde ettiği ilk sezonda çekeceğidir.
ara yorum (alıntı):
Hiçbir futbolcu, kulüp ya da yasal otoriteye vadesi geçmiş borç bulunmayacak maddesi ise özellikle her seferinde vergi borçlarını yeniden yapılandıran (Son olarak 6111 nolu yasa ile), futbolcularının parasını geç ödeyen ve UEFA’da en çok transfer kaynaklı davası bulunan ülke futbolunun giyemeyeceği bir elbise gibi.
Galatasaray'ın durumu:
Galatasaray sunduğu savunma raporunda bütçe aşımına sebep olarak kur farkının zarar oluşturmasını gösterdi. 3 Yıllık faaliyet raporlarını inceleyen UEFA müfettişlerinin yaptığı açıklamaya göre Sarı kırmızılıların savunmasa sundukları tutar ile faaliyet raporundaki tutarlarların aynı olduğu tespit edildi. Galatasaray'ın Avrupa tarafından açıklanan verilere göre en çok gelişen kulüpler arasında ilk beşe girmesi ve Arenaları ile birlikte her sezon bir mali gelir kazanabiliyor olmasını göz önünde bulunduran UEFA yapıtırım olarak Sarı-Kırmızılı takım Galatasaray'a 200 Bin Euro ceza kesmeyi uygun gördü. Bu ceza Galatasaray tarafından 2013-2014 sezonuna alit UEFA gelirlerinden tahsil edilerek ödenecek.
Sonuç olarak; Beşiktaş asıl olarak geçmiş borçlarından ötürü ceza aldı, Galatasaray ise bütçe aşımından radara yakalandı. Geçmiş borçlar kulüpler tarafından rahatlıkla kapatılabilecek rakamlardır ki kulüplere gerekli süre de verildi, bu yüzden bu konuda fazla müsamaha gösterilmiyor (Avrupanın çalışanların haklarını koruma konusuna kulüplerin (iş verenlerin) haklarını korumadan daha fazla önem verdiği biliniyor). Ancak FFP yeni uygulamaya konulan bir sistem olduğu için kulüplerin gelir-gider dengelerini sağlamaları çok daha zorlu bir süreç. Bu yüzden de kulüplere bunu düzeltmek için belirli bir zaman tanınıyor.
Kaldı ki (kaynak gösterdiğin spor ekonomi'den alıntıdır);
Break-Even (Başabaş) Kuralı:
Başabaş kuralı FFP’nin getirdiği belki de en önemli kural, bu kurala ilişkin yaptırımlar 2013/14 sezonunda uygulanmaya başlanacak ve bu kuralı baz alan UEFA turnuvalarından men uygulaması ise ilk kez 2014/15 sezonunda olabilecek. Break-Even kuralı takımların gelir-giderlerini belli bir dengede tutması gereğini düzenliyor. Bu kurala göre:
2011/12 ve 2012/13 sezonlarını içeren iki yıllık mali dönemde kulüplerin toplam zararı* 5 milyon Euro’yu aşamayacak
Eğer takımın sahibi ve/veya ortakları (ilgili taraflar) zararın 5 mn Euro’yu aşan kısmını tamamen karşılarlarsa (şirkete (takıma) aşan kısım kadar ek sermaye koyarlarsa) bu rakam en fazla 45 mn Euro olabilecek
İki sezon toplam zarar 45 mn Euro üzerindeyse ilgili takıma 2014/15 sezonunda yaptırım ** uygulanabilecek
2014/15 sezonu ilk uygulama sezonu olarak iki istisnaya sahip:
1-Eğer takımın yıllık başabaş sonuçlarında (zararda) bir düzelme (pozitif trend) gözleniyorsa (yani 2012/13 sezonu zarar rakamı bir önceki yıla göre daha olumlu bir yerdeyse, yani zarar azaldıysa)
2- 1 Haziran 2010 tarihinden önce imzalanan futbolcu sözleşmelerinden kaynaklanan ödemeler 2012/13 mali yılında bir zarara yol açıyorlarsa
Bu istisnalar geçerliyse takım 2014/15 sezonu için yaptırımlardan kurtulabilir
Bir sonraki sezon (2014/15) için ise 2011/12, 2012/13 ve 2013/14 sezonlarını içeren 3 sezonun toplam rakamına bakılacak
Buradaki sınır ise yine, bir önceki sezonda uygulandığı gibi 5 mn Euro ve 45 mn Euro olacak, ancak rakamlar 3 sezon toplamına göre hesaplanacak (örneğin bir takım ilk 2 yılda 45 mn euro zarar etmiş ve hissedarlar bu zararı nakden sermaye olarak koymuşlarsa, 2013/14 sezonunda zarar etmemesi gerekecek, aksi takdirde yaptırıma maruz kalabilecek)
Sonraki 3 sezonda ise (2015/16, 2016/17, 2017/18) yine önceki üç sezona bakılacak, ancak sınırlar 5 mn Euro ve 30 mn Euro olacak
UEFA 2018/19 sezonundan sonra 30 mn Euro sınırını düşürebilecek.
*: Zarar tanımı ya da başabaş hesaplamasına dahil edilen/edilmeyen gelir ve giderler:
Başabaş noktası hesaplamalarında kulübün her geliri dikkate alınmıyor.
Kabul edilen gelirler, asıl faaliyetlerinden kaynaklanan her türlü gelirler:
Maç günü (gişe) gelirleri
Yayın gelirleri
Sponsorluk gelirleri
Reklam ve diğer medya gelirleri
Ticari faaliyetler gelirleri
Finansal gelir (mevduat, faiz vb.)
Bonservis gelirleri (satış bedeli ile defter değeri arasındaki fark)
Futbol dışı branş gelirleri, kulüp sahiplerinden gelebilecek ve makul ölçü dışındaki gelirler (piyasa rayiç değerinin üzerinde sponsorluk vb.) dikkate alınmıyor. Giderlerde ise:
Altyapı harcamalarına dair giderler
Tesis (stad, antrenman tesisleri inşaat ve tadilatları) geliştirmesine ait giderler
Bonservis giderlerine dair finansman giderleri (aktifleştiriliyorlar)
giderlerden düşülerek başabaş noktası o şekilde hesaplanıyor.
ekleme: Dedin ki Beşiktaş'ın men cezası alıp Galatasaray'ın men cezası almaması haksızlıktır, hukuksuzluktur. Galatasaray Man City ve PSG sayesinde yırttı imasında bulundun. Sonra da dedin ki Galatasaray yırtmadı, bir nevi af oldu. Şimdi af olduysa yırtar, yırtmadıysa af olmaz. Burada bir çelişki yok mu? Sonuç olarak onlar sayesinde yırtacak dedin, ceza aldı. Ben de dedim ki işte bak yırtmadı ceza aldı, City ve PSG de ceza aldı. Bu sefer sen de GS yırtmadı dedin (sanki ben aksini söylemişim gibi) diğer yandan bir nevi af oldu diye ekleyip iki ucunu da açık bıraktın. Neyse ona çok takılmıyorum. Sormak istediğim şu;
kurallar ve yaptırımlar bu kadar açıkken Uefa City ve PSG'yi nasıl kayırabilir? Diyelim ki kayırdı, peki Avrupa'da o kadar spor hukukçusu, basın, diğer kulüpler niye kimse ses çıkarmıyor? Hiçbiri senin gördüğün hukuksuzluğu göremiyor mu? Hepsini geçtim City ve PSG'nin men edilmesi durumunda onların yerine Şampiyonlar liginde o hakları elde edecek kulüpler ve onların gidememesi sayesinde Şampiyonlar ligine katılacak kulüpler neden ses çıkarmıyor? Sonuçta onların hakkı yenmiş olmuyor mu?
Benim yanlış yorumladığım bir tablo mu var bilemiyorum. Hukuk konusunda yeterli bilgim yok ama okuduklarımdan çıkardığım sonuçlar bu şekilde. Ayrıca 60 milyon Euro Diego Costa (40m) + 20m'luk bir yıldız transferi demek. Ne de olsa Arap sermayesi deyip o kadar küçümsenecek bir rakam değil. Men edilmekten iyidir tabi orası ayrı ama FFP kriterlerine uymakta zorlanan kulüpler için gayette büyük bir rakam diye düşünüyorum.
europeanconquer
18.Mayıs.2014, 20:25
http://i.imgur.com/QiHJ9xF.jpg
Parçalı Çita :n: :p ve Endoğan antrenmanlara başlamışlar,Bruma'yı zaten biliyoruz umarım sezona daha sağlam bir şekilde girer.
Endoğan ise genç ve yetenekli bir oyuncu olmasına rağmen seneye as takımda şans bulamaz diye düşünüyorum.Kiralanacaktır bir kulübe.
byariff
18.Mayıs.2014, 20:32
Drogba videosu izlenilmeli..
https://www.youtube.com/watch?v=ZGc-tV1uKys
europeanconquer
18.Mayıs.2014, 23:23
https://pbs.twimg.com/media/Bn8AboMCUAA-muG.jpg
Hajrovic Bosna'nın kampına katılmış.Şu adam ile nolup bittiyse açıklansa da kurtulsak şu karışıklıktan,eğer doğruysa serbest kalır zaten,değilse de Dünya Kupası'ndan sonra kampa katılır.
Fearless Coward
18.Mayıs.2014, 23:57
Ribery 2 olmasın şu çocukta.
LifeYourself
19.Mayıs.2014, 00:25
Uzun aradan sonra bir yabancı oyuncuyla güzel ayrılıcaz sanırım.Yolun açık olsun üstad :)
europeanconquer
19.Mayıs.2014, 00:43
Nerden aklıma geldi ya :n:
http://s7.directupload.net/images/130312/tttsej7q.swf
byariff
19.Mayıs.2014, 02:33
Drogbanin aciklamalarina bakarsak kalmak istemis..
http://turkfutbol.com/didier-drogba--buraya-para-icin-gelmedim-39553.html
LifeYourself
19.Mayıs.2014, 05:21
Bence geçtiğimiz sezon takım olarak beraberliği ve takım ruhunu yakalama konusunda zorluklar yaşadık. Bunu bazı zamanlarda başardık, özellikle de Şampiyonlar Ligi’ndeki maçlarda; çünkü orası rekabet alanı yüksek bir turnuva. Ancak lig maçlarında bunu pek hissedemedik. Ve bu yüzden de ligde fazla puan kaybı yaşadık."
En azından bizim bas bas bağırdığımız, kızdığımız noktayı oyunculardan biri açık açık söylemiş.Lig maçlarını takmadık ...
davidvilla
19.Mayıs.2014, 11:14
Seneye en iyi transferimiz chedjou olacak gibi geliyor.
europeanconquer
19.Mayıs.2014, 12:17
Bence geçtiğimiz sezon takım olarak beraberliği ve takım ruhunu yakalama konusunda zorluklar yaşadık. Bunu bazı zamanlarda başardık, özellikle de Şampiyonlar Ligi’ndeki maçlarda; çünkü orası rekabet alanı yüksek bir turnuva. Ancak lig maçlarında bunu pek hissedemedik. Ve bu yüzden de ligde fazla puan kaybı yaşadık."
En azından bizim bas bas bağırdığımız, kızdığımız noktayı oyunculardan biri açık açık söylemiş.Lig maçlarını takmadık ...
Çoğu oyuncu bundan bahsetti zaten,Burak,Selçuk ve Sabri'den buna benzer şeyler duydum ben.
E.Cartman
19.Mayıs.2014, 21:02
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/t1.0-9/q71/s720x720/10339592_777383872307099_1183647838181850312_n.jpg
uAburak89
19.Mayıs.2014, 21:42
Çubuklu o kadar da kötü durmuyor, mor da aynı şekilde. En güzeli beyaz bu resimlere göre.
Sponsorluk konusunda her kafadan başka bir ses çıkıyor, beklenti acayip yüksek. Konuşulan rakamlar yıllık 12-15 milyon euro civarı. Açıkçası çok gerçekçi gelmiyor bana, formaların üstünde hepsi güzel durmuş. En çok parayı veren, düdüğü çalsın. :D
europeanconquer
19.Mayıs.2014, 21:47
Parçalı'ya Samsung,Beyaz'a Fly Emirates,Mor'a da Gazprom olsun.
Hepsi 5'er milyon verse kafidir :n:
uAburak89
21.Mayıs.2014, 13:54
Mancini ile röportaj yapmış Fanatik gazetesi;
http://www.fanatik.com.tr/2014/05/20/mancini-seneye-sampiyon-yapacagim-370323
http://www.fanatik.com.tr/2014/05/21/terime-mesaj-370482
Suicider
21.Mayıs.2014, 14:26
'Balotelli daha Türkiye'ye gelmek için genç' cümlesinden yurtdışında Türkiye'nin nasıl görüldüğünü anlayabiliriz.
E.Cartman
21.Mayıs.2014, 14:40
Valla o kadar uzağa gitmeye gerek yok bana sorsanız bende söylerdim Türkiye'ye gelmek için daha genç olduğunu hatta bir çok kişi de buna katılacaktır. Hepimizin bildiği bir şeyi dile getirmiş sadece.
europeanconquer
21.Mayıs.2014, 14:41
http://www.3puan.com/content?id=2316
Beyler fakir kaldık :uzgun:
Banega
21.Mayıs.2014, 15:09
http://www.3puan.com/content?id=2316
Beyler fakir kaldık :uzgun:
Aslında reklamsız parçalı forma daha güzel olmuş bence.
Ama tabiki formaya reklam bulmak şart, sonuçta bir Barça değiliz hayrına reklam yapalım. :icon_smile:
europeanconquer
21.Mayıs.2014, 15:12
Aslında reklamsız parçalı forma daha güzel olmuş bence.
Ama tabiki formaya reklam bulmak şart, sonuçta bir Barça değiliz hayrına reklam yapalım. :icon_smile:
O 11/12 sezonun da ki forma üstelik gelecek sezon parçalı yok :(
Bence parasına bakmadan Gazprom ile anlaşalım,paradan çok itibar getirir :0: İtibarda para getirir :icon_cool:
Problem Solved.
anil luque
22.Mayıs.2014, 13:18
Izet Hajrovic, Four Four Two dergisine konuştu: "Sözleşmemi tek taraflı feshetmedim. Ben Galatasaray'ın futbolcusuyum."
Hajrovic: "Evet alacaklarım için FIFA'ya başvurdum. Galatasaray'da bu sorunu yaşayan sadece ben değilim. Hiçbir futbolcu parasını alamıyor."
Galatasaray'da yolunda gitmeyen bir şeyler var sanki son zamanlarda.
europeanconquer
22.Mayıs.2014, 13:24
Galatasaray’dan kaçtığın doğru mu?
Ne kaçması! Bir yere kaçtığım filan yok. Şu an Dünya Kupası’ndan başka bir şey düşünmek istemiyorum ama bu haber hiç hoşuma gitmedi. Ben Galatasaray’ın futbolcusuyum ve Türkiye’de başka bir takımla hiçbir görüşmem olmadı. Fenerbahçe, Beşiktaş, Sivasspor, Trabzonspor... Hiçbiriyle ilgilenmiyorum. Türkiye’de Galatasaray’dan başka takımda oynamam.
Galatasaray’dan paranı alamadığın, bunun FIFA’ya başvuruda bulunduğun yazılıyor...
Evet, doğru. Galatasaray’da bu sorunu yaşayan sadece ben değilim, hiçbir futbolcu parasını alamıyor ama FIFA’ya başvuru da yapmıyor. Param hâlâ yatmadı.
Gelecek sezonda ne yapmayı düşünüyorsun? Adın Trabzonspor ile birlikte anılıyor...
Yabancı sınırlamasından sonra ne olacağını göreceğiz. Para filan da sorun değil, ben Galatasaray’da oynamak istiyorum.
Ailenin Türk kökenli olduğu, Türk vatandaşlığı alacağın doğru mu?
Türk vatandaşı olmak kolay değil. Diğer futbolcular için prosedür neyse benim için de aynı şey geçerli. Bu yüzden bir başvuruda bulunmadım.
Ben çok büyük bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum,kulübün nakit beklediği yerden gelen para falan gecikmiştir muhtemelen.
uAburak89
22.Mayıs.2014, 14:13
Tüm takım para alamıyor ama bir tek Hajrovic başvuruyor, sonra da para sorun değil ben oynamak istiyorum diyor. Sorun para değilse neden başvuru yapıyorsun, sorun para ise neden çark ediyorsun? Sarhoş falandı galiba açıklama yaparken.
FIFA'ya başvuru yapılıp ihtarname çekilince ilgili kulübe 1 ay süre veriliyormuş, bizimkiler ödemezse fesih hakkı doğacak haliyle.
Alamıyorsa başvurmak hakkı kimse kızamaz, hatta fesih ederse de haklı. Kızılacak kişi Ünal Aysal olur. Ama ne olursa olsun bu adam gitmeli, takım bütünlüğü denilen bir şey var. Bu saatten sonra kalması büyük hata olur. Zaten yabancı sınırından dolayı gözden çıkarılma ihtimali var, Dünya Kupası'nda bulacağı şansı iyi değerlendirse de satsak keşke.
Bu arada bu transferle ilgili çok ilginç bir iddia var, Hajrovic'i alan bizzat Ünal Aysal'mış, yakın bir dostu çok iyi futbolcu, Türk kökeni de var kaçırma diyor, başkan da atlıyor. Mancini'nin öncelikle istediği bir oyuncu değilmiş, scout ekibi de izlememiş doğru dürüst. Emre Utkucan'a çok eleştiri yapılmıştı bir maçtan sonra Hajrovic ile ilgili, her futbolcu bizim onay ve tavsiyemiz ile transfer edilmiyor diye cevap vermişti. Bu iddialar doğruysa, büyük rezillik demektir.
byariff
22.Mayıs.2014, 14:40
haber dogruymus , en az 15 oyuncunun alacagi varmis odenmemis hic biri...
bu hajrovic i nerden bulduk ben anlamadım zaten dribling yapamayan kanat oyuncusu mu olur ya ? şutları iyi diyolardı onlarda fos sadece sert vuruyo dümdüz gidiyo toplar sanki burunla vurmuş gibi
MoisHaLe
22.Mayıs.2014, 16:00
Yollasınlar şu herifi madem.
europeanconquer
22.Mayıs.2014, 16:04
Çok çabuk vazgeçiyorsunuz bir oyuncudan.Valla sizin gibi birisi yönetimde olsaydı herhalde Sneijder'ı yollamışlardı geçen sezon sonunda. :D
Maaş mevzusu bence büyütülecek,çözülemeyecek bir şey değil,adamın hakkı parasını istemek.Takım bütünlüğünü bozuyor denmesini de kabul etmiyorum adam ''sadece benim değil,bir çok oyuncunun da parası ödenmiyor'' diyerek kulübü zor durumda bırakmış olabilir ancak onun açıklamasıyla o arkadaşlarının da parası belki kısa sürede ödenecek.Bir oyuncuyu kaybetmek çok kolay,kazanmak zordur.Fatih Terim'in öğrettiği en önemli şey bu herhalde.
Neyse zaten bizim yorumlarımızın bir değeri yok,yönetim ne karar verirse o olur.Zaten Mancini takımda düşünmüyorsa tartışmamızın da gereği yok,her türlü gider :D
byariff
22.Mayıs.2014, 21:42
http://www.futbolarena.com/videogaleri/3568/gsarayli-hajrovicten-messi-asisti.html
europeanconquer
22.Mayıs.2014, 22:04
http://www.futbolarena.com/videogaleri/3568/gsarayli-hajrovicten-messi-asisti.html
That's what he said.
E.Cartman
23.Mayıs.2014, 23:09
Ceyhun da evlenmiş. Anlaştı heralde bunlar :D
Redrum
28.Mayıs.2014, 23:04
Aydın Karabulut'un Bursaya transferi yatmışken hazır şu adamı alalım yahu bedavaya.
Muslera (Ufuk)
Sabri, Chedjou, Semih, Telles (veysel, koray, gökhan, balta, ishak veya transfer)
Selçuk, Melo (hamit, yekta, ceyhun)
Olcan, Sneijder, Bruma (hajro, emre çolak, aydın karabulut, turgut doğan)
Burak Yılmaz (mevlüt, umut, berk)
Şu kadrodan başkasını istemiyorum ya çok mu zor? Ligin tozunu attırır. Hem rotasyonumuz ve yedek kulubemiz çok kuvvetli olur.
Aydın ve Turgut bedava zaten.
Mevlüt desen 5-6 ve Olcan da o fiyatlara gelir taş çatlasa. Sol bek yedeği de ucuz olur, hem olmasa da olur Sabri gayet iyi sol bekte. Yani maksimum 10 M Euroyla şu takım ihya olur.
Eboue muhtemelen bedavaya gider, dany 2 m gibi bir paraya gitse amrabat da 3-4e gitse, drogbanın zaten maaş bütçesinden açtığı boşluk yeter. Sırf ŞLde gruplara kalarak bile transfer konusunda karla kapatırız sezonu. Ontivero, Oğuzhan Kayar gibi topçuları da kiralarız. Gerekirse Umut Gündoğan, Salih Dursun'u falan da kiralarız. Aydın Yılmaz gereksiz ama takımda kalacağından maalesef eminim. 4 kaleci de fazla fakat en zayıf halka eray kalede, o da karın tokluğuna oynuyor zaten. Aykut ve Ufuk ise yeterince iyi. Eray kiralanabilir belki.
Nolur yönetim duy sesimi şu kadroyu kur :)
byariff
28.Mayıs.2014, 23:10
umut - olcan takasi olsa keske. :D umutu istemiyorum sahsen...
Redrum
28.Mayıs.2014, 23:33
umut - olcan takasi olsa keske. :D umutu istemiyorum sahsen...
Umut + 2.5 m euro muhabbeti dönüyor da inşallah öyle olur daha iyi :D zaten yedeğin yedeği. Umut'un yerine de Deniz Yılmaz'ı alabiliriz hani. Hayvani kadro olsun, millete yerli oyuncu kalmasın :D
europeanconquer
29.Mayıs.2014, 12:15
http://i.imgur.com/n0HorvL.jpg
Alın beyler müthiş bir kare :0:
davidvilla
29.Mayıs.2014, 12:19
bu muhteşem ya. bu maç zaten çoluğa çocuğa toruna anlatılacaktır bu fotolarla videolarla beraber :)
davidvilla
29.Mayıs.2014, 12:20
Umut + 2.5 m euro muhabbeti dönüyor da inşallah öyle olur daha iyi :D zaten yedeğin yedeği. Umut'un yerine de Deniz Yılmaz'ı alabiliriz hani. Hayvani kadro olsun, millete yerli oyuncu kalmasın :D
bu muhtemel zaten olabilir.
deniz yılmaz keşke alsak bence de son derece iyi bir oyuncu bir de sağ kanada bak yine söylüyorum onur ayık var elazığ'lı nasıl kimse görmüyor anlamadım yahu. adam otobana ceviriyor resmen serdar gürler yanında mustafa sarp gibi kalıyor :)
europeanconquer
29.Mayıs.2014, 12:27
bu muhteşem ya. bu maç zaten çoluğa çocuğa toruna anlatılacaktır bu fotolarla videolarla beraber :)
''Bak şimdi evladım,yıl 11 Aralık 2013 Şampiyonlar Ligi maçında 6. hafta Juventus ile oynuyoruz, 0-0 devam ediyor,maçta son dakikalar kazanamazsak gruptan çıkamıyoruz adını hatırlamadığım bir oyuncu(Umut :zuhaha) topu ceza sahasına doğru havalandırdı,Didier Drogba(:icon_cool:) gelen topu Wesley Sneijder'ın((g)) önüne doğru indirdi,gelen topu düzelten Sneijder,öyle bir dokunuş yaptı ki gerisini hatırlamıyorum.''
:n:
Daha Drogba'nın Real'e attığı topuk golünü falan anlatacağız,işimiz çok :zuhaha
davidvilla
29.Mayıs.2014, 12:47
''Bak şimdi evladım,yıl 11 Aralık 2013 Şampiyonlar Ligi maçında 6. hafta Juventus ile oynuyoruz, 0-0 devam ediyor,maçta son dakikalar kazanamazsak gruptan çıkamıyoruz adını hatırlamadığım bir oyuncu(Umut :zuhaha) topu ceza sahasına doğru havalandırdı,Didier Drogba(:icon_cool:) gelen topu Wesley Sneijder'ın((g)) önüne doğru indirdi,gelen topu düzelten Sneijder,öyle bir dokunuş yaptı ki gerisini hatırlamıyorum.''
:n:
Daha Drogba'nın Real'e attığı topuk golünü falan anlatacağız,işimiz çok :zuhaha
bak evlat bir keresinde juventus ile eşleşmiştik şampiyonlar liginde. hani şu italyan devi.
grubun son maçı arena'da oynuyoruz juventus'a beraberlik yetiyor ki o zaman da italyanların defansı çok sağlam gol yemeseler yetecek bize de italyan geldiydi o dönem mancini.
neyse maç başladı falan ilk 20 25 dakika ortada geçiyor sonra bir anda karabulutlar kapladı bir dolu yagdı aklın durur tüm sahayı kapladı şimşekler yıldırımlar göz gözü görmüyor hakem tırstı tabi maçı tatil etti. sonra avrupa federasyonunu ne dese şaşırırsın ? ertesi gün gündüz saat 2de devam edilecekmiş maça kaldığı yerden. manyaklık tabi gündüz herkes işinde gücünde ben de o zaman ofisteyim tekstilde çalışıyorum neyse açtım bilgisayardan maçı telefondan da açtım ona kulaklık taktım ses ordan geliyor bilgisayarın ses kartı yok :)
saha çamur içinde yani topa vuruyorlar gitmiyor. eşek bağlasan durmaz o derece berbat.
tabi top mop oynanmıyor çamur içinde debelenip duruyorlar öyle geçti geldik son dakikalara.
tabi bizim umutlar da yavas yavas sönüyor.
tam o dakikalarda da içerisi müşteri dolu yani normalde gelmezler gelmezler ama o an hepsi beraber anlaşmış gibi gelmişler tabi umrumda değil bekleyin iki dakika diyorum, müşterilerden bir iki galatasaraylı geçmiş başımdan maçı izliyor telefonu da verdim hoparlore ses de oradan geliyor.
neyse o bizim melo vardı pitbul derdik ama köpek gibiydi yemin ederim sahanın her yerinde bu da eskiden juventus'ta oynamış kovulmuş onlara ayrı bir uyuz oluyor yani,
juventuslu bir tane karaoğlan vardı ona bastı aldı topu verdi bizim xavi selcuk'a o da bıraktı kazma umut'a neyse bizim bu kazma şişirdi ileri o zaman bizde drogba var
- oha dede o chelsea'li drogba mı ?
ne sandın ya heralde o bizde oynuyor o dönem.
neyse işte indirdi drogba çapraza doğru sneijder'e
- ne sneijder mi? bu hollandalı hani adını çok duydum.
evet ta kendisi , neyse işte bu çaprazda karşı karşıya kaldı buffon'la
-ooo yani juventus'un kalecisi de buffon şu an real madrid'in teknik direktörü buffon di mi?
aynen... neyse karşı karşıya kaldı işte sneijder köşeden yuvarladı top yuvarlana yuvarlana köşeden gol oldu ama gol ne gol, allaaaaaaaaaaaaaah diye kalktım ayaga müşteri de yanımda o da bagırıyor koçum benim aslanım benim vs. fenerli müdür vardı bizim küfür etti çıktı dışarı :)
müşteriyi tanımıyorum adamla sarıldık ağlıyoruz bildiğin neyse maçın geri kalanını sarılarak geçirdik zaten maç bitti attım kendimi dışarı bildiğin hoplayıp zıplıyorum . müşteri geldi yanıma sigara verdi italyanları eledikten sonra güzel bir keyif sigarası içmesek olmazdı zaten :)
europeanconquer
29.Mayıs.2014, 12:53
Dede nedir abi ya oğluna anlat bir önce :n: Tabi oğlun olursa veya var mı bilmiyorum :zuhaha
Güzel hikayeymiş benimkinin yanında daha canlı duruyor :D
davidvilla
29.Mayıs.2014, 12:57
şimdilik bu kadar abartabildim o günlere gelince eminim çok daha fazla abartacağım :D
sonra torun diyecek dede başka maç var mı anlat ?
:D
europeanconquer
29.Mayıs.2014, 13:00
Sonra bir Kasımpaşa maçı var,4 gol yemişiz fena :n:
davidvilla
29.Mayıs.2014, 13:03
Sonra bir Kasımpaşa maçı var,4 gol yemişiz fena :n:
ahahah onu anlatmayız heralde canım :)
Redrum
30.Mayıs.2014, 02:57
http://instagram.com/p/ol0UT5PgNZ/
Endoğan Adili'den yeni sezona hazırlık.
William Rookwood
30.Mayıs.2014, 03:12
http://instagram.com/p/ol0UT5PgNZ/
Endoğan Adili'den yeni sezona hazırlık.
Sağlam vücut geliştirmiş. Emre Çolak'a örnek olması dileğiyle. :)
Nedvedmania
30.Mayıs.2014, 03:14
Telefon arkaplanı yaptım. Sağol canısı.
europeanconquer
30.Mayıs.2014, 03:14
Montaj beyler inanmayın :n:
Görünüşe göre bu fizikle bizim ligi çok rahat kaldırır bu adam,20 yaşındasın arkadaş az Emre Çolak'a özen :n: O kadar kas çalışmanın ne gereği var ?
İş ahlakı denen şey bu adamlarda işte,kötü oynar veya iyi oynar o ayrı bir şey ama bizim Türk oyuncularda(Türkiye'de yetişen) doğru çalışmayı yapabilseler keşke.
E.Cartman
01.Haziran.2014, 19:40
Dursun bi köşede şu :D Gözlerim doldu anasını satıyım
http://s14.directupload.net/images/140222/4z557vzh.swf
SAİT71
01.Haziran.2014, 19:48
https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/t1.0-9/10390565_686769378025091_7400260723004030196_n.jpg
Şınayder Inter'e gitmiş galiba tekrardan :p
europeanconquer
01.Haziran.2014, 20:07
Dursun bi köşede şu :D Gözlerim doldu anasını satıyım
http://s14.directupload.net/images/140222/4z557vzh.swf
Niye gözlerin doldu anlamadım :n:
E.Cartman
01.Haziran.2014, 20:43
Niye gözlerin doldu anlamadım :n:
Anı hatırlamak diye bir şey var :zuhaha
William Rookwood
02.Haziran.2014, 22:03
Muslera ile dört yıllık kontrat imzalamışız. Yıllık 3,5 milyon Euro alacak sanırım.
E.Cartman
03.Haziran.2014, 23:23
Nando McDonald's reklamında oynamış.
Türkçe Konuşan Nando
MoisHaLe
03.Haziran.2014, 23:24
Ses kendi sesi mi ? dublaj gibi geldi bana şüpheye düştüm :)
davidvilla
04.Haziran.2014, 13:58
http://www.3puan.com/content?id=2869
melo'nun koruması melo'yu tutmuş yoksa kafa göz girecek :D
adam millete dalmasın diye koruma tasıyor yanında :D
bazılarının hoşuna gitmeyeceğine eminim ama bu adam bir ef-sa-ne !
europeanconquer
04.Haziran.2014, 14:36
Aynen efsanenin de efsanesi.Felipe Melo'nun askerleriyiz !
Yaptığı çirkin hareketler bile bu adamı sevmeme engel olmuyor.
Geçen sezon sonu,Trabzon maçında oyundan çıkarken sanki gidiyor gibiydi ama kaldı,iyi ki de kaldı.
http://hm.cdn.md/img/haberbuyuk/f/felipemelo_ellerhavada_18052013_b.jpg
byariff
04.Haziran.2014, 15:27
yemek yiyen adami taciz edersen , bu hareketler normaldir...
hayrovic yine gol atmis
https://www.dailymotion.com/video/x1yemjr_izet-hajrovic-goal-vs-mexico_sport#from=embediframe
sui generis
04.Haziran.2014, 15:51
Her yıl vergi ödemek yerine 1-2 tane world class adam alalım. Caner de ne istiyorsa verelim artık, gelecek sene ödeyeceğimiz vergiden keseriz.
nerazzuri
04.Haziran.2014, 15:55
Her yıl vergi ödemek yerine 1-2 tane world class adam alalım. Caner de ne istiyorsa verelim artık, gelecek sene ödeyeceğimiz vergiden keseriz.
şimdi ben de bunları yazmak için girmiştim foruma.
CocukMenajer
04.Haziran.2014, 16:00
Işıl Alben'in sözleşmesi yenilendimi bilgi verebielcek varmı ?
Banega
04.Haziran.2014, 16:21
Işıl Alben'in sözleşmesi yenilendimi bilgi verebielcek varmı ?
http://www.posta.com.tr/spor/HaberDetay/Isil-Alben-yuvadan-uctu.htm?ArticleID=230503
uAburak89
04.Haziran.2014, 16:42
Bugün saat 21.00'de Ünal Aysal GS TV'de olacak.
http://www.galatasaray.org/galatasaraytv/yayinakisi.php?date=2014-06-04
europeanconquer
04.Haziran.2014, 16:44
Yeni transferlerle ilgili ipuçları verse bari,hep aynı dandik dandik konuşmaları izliyoruz.Yok çok iyi takımız,yok şu kadar kupa aldık,hepsine helal olsun,tebrik ediyorum vb.
Çok sıkıcı oluyor 5 dakika zor seyrediyorum.
byariff
05.Haziran.2014, 00:12
Buyuk baskan aysal devletede federasyonads iyi giydirdi..
europeanconquer
05.Haziran.2014, 00:28
https://pbs.twimg.com/media/BpTvhwrCEAEaS4E.jpg:large
Ahahahahahahahaha :n:
ReaList
05.Haziran.2014, 10:59
Şimdi Fenerbahçe'nin vergi borcu yok ama bir türlü vergi vermeyen Galatasaray'ın 130 milyon TL vergi borcu önceki dönemdekiler gibi yine silinecek.
130 Milyon TL'ye kaç tane oyuncu alırsınız? Takımınızı ne kadar güçlendirirsiniz?
Şike şike deyip haksız mücadeleden dem vuran adalet bekçilerinin bu konuda dediği tek şey "Siz de ödemeyin kardeşim" O zaman bizim şike yaptığımıza dem vuracaksanız biz de "Siz de yapın kardeşim" mi diyelim?
90'larda da devlet eliyle güçlendirilen bir rakipti, hala aynı. Hükümet & Lobi faaliyetlerinde mekteplilerin üzerine tanımam.
uAburak89
05.Haziran.2014, 13:16
Bizim 130 değil 140. 130 olan BJK. Yani haberde öyle diyor ama nedense tepki sadece Galatasaray üzerinden. :)
Ayrıca esas borç bu değil zaten, silinse de hepsi silinmeyecek. Ek olarak bize özel bir durum yok. Pek çok kulüp ve insanı kapsayacak bahsedilen yasa çıkarsa.
Şikede bir gecede değişti yasa, kişiye ve kuruma özel. Kişiler ve kurumlar ayrılmalı saçmalığı ile bizzat Başbakan müdahil oldu olaya. İlla adaletten bahsedeceksek sizin pek dert yanmaya hakkınız yok. Sonuçta olmamanız gereken bir ligde haksız bir şekilde mücadele ettiniz, alt lige de dünya yıldızı gelmezdi. Pek bir kaybınız yok.
europeanconquer
05.Haziran.2014, 14:14
Borç bizim borcumuz,oyuncu bizim oyuncumuz,para bizim paramız.Allah'a şükür gizli saklı bir şeyimiz yok,vergi borcuysa ödenir,af çıkarsa da kalan kısmı ödenir.Kimseyi ilgilendirmez.Kimsenin vergi borcu da bizi ilgilendirmez.Zaten Galatasaray'ın şu vergi borcundan başka konuşacak bir olayınız da yok.Galatsaray'ın şu ülkeye yaşattığı başarıları maddi olarak değerlendirsek,o vergi borcunu 3'le çarpıp bize para vermesi gerekir devletin,ama hiç bir iyilik cezasız kalmaz bizim ülkemizde.Misal Ali Sami Yen'in kiralık hakkından vazgeçtik,Arena'nın yanında ki bilmem kaç dönüm araziyi devlete bıraktık.Devletin kazancı; 1 milyar liranın üstünde bir meblağ,Arena'ya harcanan para 191 milyon lira.
He anam he vergi borcu he.
Edit:
Spor kulüplerine kar amacı güden kurum gibi bakanlara selamlar olsun,çok güzel kafanız var.
uAburak89
05.Haziran.2014, 15:51
VERGİ KONUSUNDAKİ HABERLER ASILSIZDIR!
Yazılı ve görsel basında Şirketimiz veya Kulübümüze ait olduğu ifade edilen 140 milyon TL vergi borcuna ilişkin haberler asılsızdır ve kasıtlı olduğu bellidir.
Şirketimizin ve Kulübümüzün, vadesi gelmiş, muaccel ve ödenmemiş herhangi bir vergi yükümlülüğü bulunmadığı gibi, içeriği ve kapsamı dahi henüz bilinmeyen bir kanun tasarısıyla Kulübümüzün ilişkilendirilmeye çalışılmasının itibarımızı zedelemeyi hedeflediği son derece aşikârdır. Kulübümüzün vergi konusundaki durumu diğer büyük kulüplerin olduğundan da farklı değildir.
Söz konusu kasıtlı ve mesnetsiz haberlere itibar edilmemesi gerektiğini önemle rica ederiz.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
http://www.galatasaray.org/kulup/haber/20387.php
Mart ayında ceza tebliğ ediliyor, Galatasaray kulübü de buna itiraz ediyor. KAP açıklamaları mevcut zaten. Şu anda bir incelemeden geçiliyor, resmileşmiş bir ceza yok. Zaten öyle olsa FFP lisansını alamazdık.
ReaList
05.Haziran.2014, 16:34
Ben geçenlerde bir dükkan kiraladım. Benim mülküm değil tabi. Sonra belediye geldi ve dedi ki dükkanın bulunduğu bölgeyi istimlak etmeleri gerekiyor ama ben mağdur olmayayım diye başka bir bölgeye yeni dükkan yapıp, belli şartlar dahilinde bana devrediyor. Aslında hep belediyenin olan bu saatten sonra kısmen benimdir. Şimdi bana ait olmayan bir mal için belediye daha fazla kar etti desem ne hissedersiniz? Hissettiğiniz her şey Galatasaray-Devlet-Stat üçgeninde.
Aristo'ya göre bir yerde çok şeye sahip olanlar şiddete, az şeye sahip olanlar da dolandırıcılığa yönelir.
Demogoloji yapmaya gerek yok. Elin Drogbasını getirip 2 yılda adamın cebine 30 milyon TL cebine indirmeyi biliyorsun ama iş hak ve görevlerine gelince "Borç yiğidin kamçısıdır"
Suç Galatasaray'ın değil tabi. Suç bu durumdan ötürü cezalandırmak yerine buna çanak tutup ödüllendirilenlerde. Bakalım bunca iyilik karşısında artan paralar bu defa hangisinin ayakkabı kutusunda çıkacak?
himone
05.Haziran.2014, 16:39
kaynaksız veya belgesiz haber yapmak en kolay iştir Türkiye'de. Kimin ne kadar borcu gelir vs var ben KAP'a yapılan bağımsız denetçi tarafından değerlendirilen raporlara bakarım. Nitekim o rapor her şeyi söylüyor zaten. Biraz muhasebe, ifrs bilen az çok ne anlatmak istediğini anlar bu mali raporların. Burada da 4 büyüklerin kısaca bir analizi yapılmış vergi, stopaj ve sgk prim hakkında
http://futbolvepara.blogspot.com.tr/2014/06/sportif-sirketlerin-devlete-ne-kadar.html
Ayrıca borsada işlem gören tüm firmaların mali tablolarına buradan ulaşabilirsiniz;
http://www.kap.gov.tr/sirketler/islem-goren-sirketler/tum-sirketler.aspx
Asıl sen bu haberle pek bir şey bilmediğini göstermiş oldun. Bence GS'ın neden ceza aldığını ve neden borcunun 140 milyon olduğunu tekrar araştır. GS cezanın tamamının usulsüzlükten yedi, senin delil olarak sunduğun belgelerin gerçekliği Maliye tarafından kabul edilmedi ve GS'a vergi usulsüzlüğünden 65 mio TL asıl ve bir o kadar da ceza kesildi.
Vergi kaçırmanın, Devlete vergi ödememenin basit bir şey olduğunu düşünenler kadar aciz insanlar yok benim gözümde. Benim gözümde vergi kaçırmak, vergi ödememek en büyük suçtur ve devletin de bu şekilde müdahale etmesi gerekiyor(tabi asıl sorun da burada ortaya çıkıyor). Ülkede bulunan milyonlarca insanın hakkı yeniyor, bu konu sadece futbolda bulunan rekabet değil. Evine ekmek götüren işçiler, aç çocuklar aklınıza gelebilecek her durum için geçerli.
Ben Allah'tan korkan biriyim, bunların hepsinin karşılığının olacağına inanıyorum. Sırf devlet sürekli affediyor diye de kaçakçılık, hırsızlık, vergi kaçırma ve ödememe gibi şeyleri normal karşılamıyorum, karşılayanla da aynı platformda bile olmayı istemem açıkçası. Devleti yönetenler de zaten vergi borcu olanlarla aynı karakter ve yapıya sahip sülüklerden oluşuyor maalesef.
Ayrıca futbol kulüplerine kar amacı gütmeyen kurumlar olarak bakmayı düşünmek ne komik bir düşüncedir. Dünyada bunu yapan bir tane bile ülke var mı? Ben örneğini görmedim, Glasgow boşuna mı 4. lige düşürüldü, Barcelona boşuna mı soruşturuluyor. Bunlar dernek yasalarına göre mi yargılanıyor.
Facx
05.Haziran.2014, 16:40
https://pbs.twimg.com/media/BpTvhwrCEAEaS4E.jpg:large
Ahahahahahahahaha :n:
yalnız şu programı anlamadım ben adamın sürekli özel hayatını mı çekiyolar :D
europeanconquer
05.Haziran.2014, 16:43
Ben geçenlerde bir dükkan kiraladım. Benim mülküm değil tabi. Sonra belediye geldi ve dedi ki dükkanın bulunduğu bölgeyi istimlak etmeleri gerekiyor ama ben mağdur olmayayım diye başka bir bölgeye yeni dükkan yapıp, belli şartlar dahilinde bana devrediyor. Aslında hep belediyenin olan bu saatten sonra kısmen benimdir. Şimdi bana ait olmayan bir mal için belediye daha fazla kar etti desem ne hissedersiniz? Hissettiğiniz her şey Galatasaray-Devlet-Stat üçgeninde.
Aristo'ya göre bir yerde çok şeye sahip olanlar şiddete, az şeye sahip olanlar da dolandırıcılığa yönelir.
Demogoloji yapmaya gerek yok. Elin Drogbasını getirip 2 yılda adamın cebine 30 milyon TL cebine indirmeyi biliyorsun ama iş hak ve görevlerine gelince "Borç yiğidin kamçısıdır"
Suç Galatasaray'ın değil tabi. Suç bu durumdan ötürü cezalandırmak yerine buna çanak tutup ödüllendirilenlerde. Bakalım bunca iyilik karşısında artan paralar bu defa hangisinin ayakkabı kutusunda çıkacak?
Tamam abi,haklısın.
royka
05.Haziran.2014, 16:54
maliye bakanlığının kabul etmemesi gibi bir durum söz konusu olamaz öyle birşey olsa kgk'dan bir yaptırm gelirdi. Ayrıca yine kap'a yapılan açıklamalara bakıldığında daha sürecin devam ettiğini göreceksin yani şu kadar bu kadar ceza geldi gibi şeyler gerçek değildir ve ceza gelip gelmeyeceği de belli değildir. Daha süreç devam ettiği için mali tablolara yansımamıştır. tek gerçek de budur bakılması kaale alınması gereken de budur. Ayrıca o bir haber değildir, verilen tablolar ve dipnotlar doğrudur. yine kap'tan bakabilirsin.
uAburak89
05.Haziran.2014, 17:30
Örnek vermek yerine direk olarak konuya bakarsak aslında her şey net ama amaç anlamak olursa tabii. Ali Sami Yen stadının yerine yeni stada izin vermiyor devlet, yaptırmıyor. Başka yer gösteriyor. Bütün statlar devletin, bakanlığa ait. Stat artık güvenli değil, yıllarca hizmet vermiş, yeteri kadar bakımı yapılmamış, haliyle benden bu kadar demiş. Anlaşma yapılmış, üstelik bunun karşılığında karda olan kısım devlet. Rakamlar yalan söylemez.
Devlet stadı yaparken al güzel kardeşim, hayrını gör senin olsun, senin canın sağolsun demedi. Ekstra bir hak tanımadı. Kiracıydık, yine kiracıyız. Galatasaray daha büyük bir stat istiyordu, aldı. Devlet de hazineye para aktardı. Zarar eden birisi var mı? Yok. Kısmen zarar eden bir taraf varsa o da Galatasaray. Dağın başına gittik, devlet açılışta yaşanan yuhlama olayından dolayı alt yapı hizmetleri yeterli olarak verilmiyor, bunları kulüp de yapamıyor, taraftar her maç çile çekiyor. Stat yapılırken hata yapılmış, çimler düzgün gelişmiyor, takım olumsuz etkileniyor. Bizim bahsettiğiniz gibi lobimiz olsa stadın dışında boya olurdu, twitter yasağındaki gibi tepki verilince "bu stat GSGM'ye aittir" tabelaları hortlatılmazdı. Biz de Rıdvan Dilmen, Mahmut Uslu gibi kişiler yok, canları istediği zaman başbakan ile görüşüp, konuşamıyorlar. Tabii size göre yurt içinde ayrı, yurt dışında ayrı lobilerimiz var, canımız ne isterse o oluyor. Bu kadar büyük ve güçlü görüyor olmanız güzel olsa da, iş artık iftira boyutuna girdiği için hoş olmuyor.
Sen de vazgeç Kadıköy'den, başka bir yere git, sana da 70.000 kişilik stadyum versinler. Bu tercih meselesidir, nasıl ki Beşiktaş vermedi İnönü'deki hakkını, stadyumu orada yapıyor şimdi, tam tersi şekilde başka yere de taşınabilirdi. Sizin derdiniz nedir tam olarak? Stadyumun kapasitesi falan olsa gerek, aklıma başka bir şey gelmiyor. Ayrıca hiç kimse durup dururken Galatasaray Seyrantepe'ye sırf devlet kar etsin diye taşındı demiyor ki. Bu açıklamalar, "stadı devlet yaptı" cümlesinde yatan ima ve kinayeler için yapılıyor. Boşuna mı yaptı diye soru sorarken ortaya veri konuyor. Yani devletin şımarık çocuğu Galatasaray yaftasının bir saçmalıktan ibaret olduğu vurgulanıyor sadece.
Gelelim vergi konusuna, şuradaki haber üzerine konuşuyorsunuz;
http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/26546702.asp
Burada sadece Galatasaray demiyor, habere göre Beşiktaş ile aramızda 10 milyon TL fark var sadece. Neden sadece Galatasaray? Beşiktaş kısmında gözlere perde mi iniyor yoksa empati ve sempati mi doğuyor bir anda?
Galatasaray Drogba ve Sneijder aldı bu paralar ile değil mi sizlere göre, Beşiktaş da kaçırdığı vergi ile stadyum yapıyor o zaman? Neden tepki yok?
Gerçeklere dönüp bakarsak Beşiktaş'ın vergi borcu var mıdır, varsa ne kadardır beni ilgilendirmez. Galatasaray için açılan soruşturma 2009 ve 2010 senelerine ait, yani geçmişe dönük. Şu anda uzlaşmaya gidilmiş durumda. Kulüp bu konuda şeffaf şekilde bildirimleri yapıyor zaten. Ayrıca haberler ilgi çeksin diye abartılıyor, var olan vergi borcu tamamen silinmez, öyle bir dünya yok. Hemen celallenmeyin yani. Borç varsa da ödenir, haberdeki gibi bir af söz konusu olursa da sadece bize değil, tüm kişi ve kurumlara olacağı için yararlanmak en doğal hak olur.
furkan58
05.Haziran.2014, 17:40
Borç bizim borcumuz,oyuncu bizim oyuncumuz,para bizim paramız.Allah'a şükür gizli saklı bir şeyimiz yok,vergi borcuysa ödenir,af çıkarsa da kalan kısmı ödenir.Kimseyi ilgilendirmez.Kimsenin vergi borcu da bizi ilgilendirmez.Zaten Galatasaray'ın şu vergi borcundan başka konuşacak bir olayınız da yok.Galatsaray'ın şu ülkeye yaşattığı başarıları maddi olarak değerlendirsek,o vergi borcunu 3'le çarpıp bize para vermesi gerekir devletin,ama hiç bir iyilik cezasız kalmaz bizim ülkemizde.Misal Ali Sami Yen'in kiralık hakkından vazgeçtik,Arena'nın yanında ki bilmem kaç dönüm araziyi devlete bıraktık.Devletin kazancı; 1 milyar liranın üstünde bir meblağ,Arena'ya harcanan para 191 milyon lira.
He anam he vergi borcu he.
Edit:
Spor kulüplerine kar amacı güden kurum gibi bakanlara selamlar olsun,çok güzel kafanız var.
Nasıl ilgilendirmez :n: O zaman "sözde" şike davasıda da şikeyi biz yapmışız rakipleri biz almışız size neydi de konuştunuz yıllarca ? Hala da konuşuyorsunuz ? 15 yıl önce kazanılan kupaya ithafen tüm vergileri kaldırsın devlet galatasaraya :)
byKpln
05.Haziran.2014, 17:46
İtalyan İl Mesaggero gazetesinin resmi internet sitesinin haberine göre Fenerbahçe'nin genç yıldızı Salih Uçan, İtalyan devi Roma ile anlaştı. Roma'nın bu transfer için Fenerbahçe'ye 10 milyon euro ödeyeceği bildirilirken Bucaspor'un da yüzde 10 yetiştirme payı alacağı iddia edildi. Haberde Salih Roma'ya transfer olursa İtalya'ya uyum sağlamak için rezerv takımda maçlara çıkacağı yazıldı.
Fanatik
Umarım doğrudur bu haber.Milli takım bu şekilde bence "First Class" bir oyuncu kazanacak.
europeanconquer
05.Haziran.2014, 17:56
Nasıl ilgilendirmez :n: O zaman "sözde" şike davasıda da şikeyi biz yapmışız rakipleri biz almışız size neydi de konuştunuz yıllarca ? Hala da konuşuyorsunuz ? 15 yıl önce kazanılan kupaya ithafen tüm vergileri kaldırsın devlet galatasaraya :)
Galatasaray'ın vergi borcu,şirkete ait,devlete karşı bir borç,sportif bir şey değil.Fenerbahçe'nin şike mevzusu ''spor kulübüne'' ait,yani sporla ilgili bir aktivite ve şike de yapıldığı zaman sadece Fenerbahçe ve karşı tarafı ilgilendirmiyor,bütün ligi ilgilendiriyor.Bakış açını seveyim.Bu lafımdan şike yapıldı dediğimi anlama sen,şike diye atladın da ona örnek veriyorum.Fenerbahçe'nin veya başka bir kulübün mali açıdan hiç bir olayı bizi ilgilendirmez.Sportif açıdan her türlü ilgilendirir.
Galatasaray 15 yıl önce hak ettiği parayı alamadı,hak ettiği desteği alamadı,hala da alamıyor.İbrahim abi devlet Galatasaray'ı destekliyor dedi diye onu söyledim ben,ayrıca Galatasaray'ın sadece UEFA Kupası başarısı da yok,bir çok başarısı var,hepsinden bahsetmemem benim hatam tabi ki.
sarianet
05.Haziran.2014, 18:23
Galatasaray'ın vergi borcu,şirkete ait,devlete karşı bir borç,sportif bir şey değil.Fenerbahçe'nin şike mevzusu ''spor kulübüne'' ait,yani sporla ilgili bir aktivite ve şike de yapıldığı zaman sadece Fenerbahçe ve karşı tarafı ilgilendirmiyor,bütün ligi ilgilendiriyor.Bakış açını seveyim.Bu lafımdan şike yapıldı dediğimi anlama sen,şike diye atladın da ona örnek veriyorum.Fenerbahçe'nin veya başka bir kulübün mali açıdan hiç bir olayı bizi ilgilendirmez.Sportif açıdan her türlü ilgilendirir.
Galatasaray 15 yıl önce hak ettiği parayı alamadı,hak ettiği desteği alamadı,hala da alamıyor.İbrahim abi devlet Galatasaray'ı destekliyor dedi diye onu söyledim ben,ayrıca Galatasaray'ın sadece UEFA Kupası başarısı da yok,bir çok başarısı var,hepsinden bahsetmemem benim hatam tabi ki.
galatasaray vergisini ödese belki şampiyonluğu getirecek kadro kuramayacak ya da mali açıdan sıkıntıya girecek bu da takımın huzurunu ve başarısını etkileyecek nasıl sportif değil :)
bu arada vergiyi ödedi ödemedi orda değilim ama sportiflikten maliyeti ayıramayız sözde şike davasında sen nasıl sıralamanın etkilendiğini düşünüyorsan eğer varsa bir vergi muhabbeti galatasarayı mali yönden rahatlattığı için bu da sıralamayı etkilemiştir
uAburak89
05.Haziran.2014, 18:33
Sene olmuş 2014, bilmemek, öğrenmemek ayıp değil ama bu kadar imkan varken araştırmamak harbiden ayıp. Tıpkı "özde" şike davasında olduğu gibi aynı hal ve hareketler devam ediyor. Tapeler okunmayıp nasıl senaryo yazarak yırtmaya çalışılıyor, bu konuda da aynı şeye devam ediliyor ısrarla, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak daha kolay tabii.
europeanconquer
05.Haziran.2014, 18:36
galatasaray vergisini ödese belki şampiyonluğu getirecek kadro kuramayacak ya da mali açıdan sıkıntıya girecek bu da takımın huzurunu ve başarısını etkileyecek nasıl sportif değil :)
bu arada vergiyi ödedi ödemedi orda değilim ama sportiflikten maliyeti ayıramayız sözde şike davasında sen nasıl sıralamanın etkilendiğini düşünüyorsan eğer varsa bir vergi muhabbeti galatasarayı mali yönden rahatlattığı için bu da sıralamayı etkilemiştir
Alakası yok,ikisini bir tutamazsın.Birisi kanunlar önünde uzlaşmaya varıp halledilebilecek bir şey ama diğerinin halledilmesi gibi bir şey yok,konuyla bir alakası da yok.
mwaru
05.Haziran.2014, 18:44
Dediğin gibi şike ligi ilgilendirir. Ama vergi kaçakçılığı bütün vatandaşları ilgilendirir.
sui generis
05.Haziran.2014, 18:46
Galatasaray uzlaşmayı reddetti diye biliyorum. Tekrardan araştırın dedi. Eğer vergi cezası bulunmazsa o incelemeden bir şey ödemesi gerekmiyor zaten. Eğer vergi cezası çıkarsa yine ödemesi gerekmiyor. Bu sefer de devlet giriyor araya işte :)
Bir kulubün vergisini ödemesi diğerlerinin ödememesi gayet de haksız rekabettir. Bizim verdiklerimizi iade etsinler o halde :) Vergi ödememek fiyasko, devletin buna göz yumması daha büyük bir fiyasko.
europeanconquer
05.Haziran.2014, 18:49
Dediğin gibi şike ligi ilgilendirir. Ama vergi kaçakçılığı bütün vatandaşları ilgilendirir.
Vergi kaçakçılığı olmuyor o,bir şeyleri eksik biliyorsunuz.Vergi borcu ile vergi kaçakçılığı çok ayrı şeyler.Vergi kaçakçılığı olsa zaten uğraşıp da yazmam şuraya.
mwaru
05.Haziran.2014, 18:53
Vergi kaçakçılığı olmuyor o,bir şeyleri eksik biliyorsunuz.Vergi borcu ile vergi kaçakçılığı çok ayrı şeyler.Vergi kaçakçılığı olsa zaten uğraşıp da yazmam şuraya.
Ceza neden gelmiş olabilir ? http://www.aksam.com.tr/spor/galatasaray/galatasaray-vergi-borcu-aciklamasi/haber-300489
europeanconquer
05.Haziran.2014, 18:59
Ceza neden gelmiş olabilir ? http://www.aksam.com.tr/spor/galatasaray/galatasaray-vergi-borcu-aciklamasi/haber-300489
Ceza,borcu ödemediğimiz için geldi.Kaçakçılık falan yok.
uAburak89
05.Haziran.2014, 19:18
Galatasaray uzlaşmayı reddetti diye biliyorum. Tekrardan araştırın dedi. Eğer vergi cezası bulunmazsa o incelemeden bir şey ödemesi gerekmiyor zaten. Eğer vergi cezası çıkarsa yine ödemesi gerekmiyor. Bu sefer de devlet giriyor araya işte :)
Bir kulubün vergisini ödemesi diğerlerinin ödememesi gayet de haksız rekabettir. Bizim verdiklerimizi iade etsinler o halde :) Vergi ödememek fiyasko, devletin buna göz yumması daha büyük bir fiyasko.
Vergi meselesi bilet satışıyla alakalı, dernek ile şirket arasındaki ayrım bu problemi yaratan. Mevzuatı açıp bakarsanız daha fazla bilgi sahibi olursunuz. Vergi kaçakçılığı demek, kasıt var demektir. Burada ise böyle bir durum söz konusu değil, ortada bir kasıt yok. Basında bahsedilen miktardan çok daha az söz konusu borç. Kısa bir araştırma ile bunlara ulaşmak çok kolay. Artık eskisi gibi değil, bu kulüpler aynı zamanda şirket.
Devlet hiçbir şekilde vergi borcunu silemez, ancak ödenmediği için verdiği cezayı tamamen veya kısmen silebilir. Doğal olarak ortada bir haksızlık yok, boşuna çabalıyorsunuz. Siz ödediyseniz, herhangi bir cezaya maruz kalmazsınız. Ödemeyen de cezası ile öder, cezanın niteliği hükümetlerin tutumuna göre değişiyor, bu hep böyle olmuştur, yıllardır değişmedi. Ama ne olursa olsun verginin aslı ödenir.
Basına inanıp buna göre hareket edip sürekli yanılmaktan bıkmamanız esas büyük fiyasko, haberiniz yok. :) Şikeye karşı bir argüman bulamayıp nereden saldırsak acaba anlayışı fiyasko bile değil, tanımlayacak bir kelime bulamıyorum.
http://www.kap.gov.tr/bildirim-sorgulari/bildirim-detayi.aspx?id=347404
http://www.kap.gov.tr/bildirim-sorgulari/bildirim-detayi.aspx?id=351060
http://www.kap.gov.tr/bildirim-sorgulari/bildirim-detayi.aspx?id=351752
http://www.kap.gov.tr/bildirim-sorgulari/bildirim-detayi.aspx?id=353077
mwaru
05.Haziran.2014, 19:25
Ceza,borcu ödemediğimiz için geldi.Kaçakçılık falan yok.
Galatasaray maç biletlerinin yüzde 90ını Galatasaray Derneği adına (teberrulu) yüzde 10unu da vergiye tabi olan Sportif AŞ adına kesiyordu. Böylece biletlerin yüzde 10u için vergi ödüyordu. Ceza da işte bu nedenle geldi.
Cezaya neden olan kombine ve bilet satışında uygulanan makbuz kesme yoluyla elde edilen gelirin kulübe bağış olarak kaydedilmesinin bütün kulüpler tarafından uygulanan bir yöntem olduğu iddiası
Görüldüğü gibi iddialar kaçırma yönünde. Ne kadar doğru ne kadar yanlış herşey sonlanınca belli olacak fakat bu iddia bütün vatandaşları ilgilendirir
uAburak89
05.Haziran.2014, 19:35
Bu konuda son bir şey ekleyeyim, kulübün önünde iki seçenek var bu saçma ceza ve iftiralara karşı. İlk seçenekte ödüyorsun hem vergiyi hem de cezayı, sonra da dava açıyorsun. Tabii bu süreç uzun ve bu parayı bir anda bulup ödemek çok zor sonrasında geri alacak olsan bile.
Diğer yol da uzlaşma, zaten son KAP açıklamasında da belirtildi bu, uzlaşmaya gidilecek. Burada da öyle lobiler falan devreye girmez, bu haksız tespit ve verilmeye çalışılan cezaya karşı yasalar ve mevzuat gösterilir. Kanuna aykırı bir durum olmadığı, bunun geçmişte ve başka kulüplerde de örneği olduğu belirtilir, aynı sebeple Galatasaray'a daha önce de ceza kesildiği ancak uzlaşma ile 73 milyon'un sadece %4'nün ödendiğini gösterilir ve bu konu kapanır. Bunun adı da devletin silmesi veya affetmesi olmaz, hakkın yerini bulması olur. :)
sui generis
05.Haziran.2014, 20:10
Vergi meselesi bilet satışıyla alakalı, dernek ile şirket arasındaki ayrım bu problemi yaratan. Mevzuatı açıp bakarsanız daha fazla bilgi sahibi olursunuz. Vergi kaçakçılığı demek, kasıt var demektir. Burada ise böyle bir durum söz konusu değil, ortada bir kasıt yok. Basında bahsedilen miktardan çok daha az söz konusu borç. Kısa bir araştırma ile bunlara ulaşmak çok kolay. Artık eskisi gibi değil, bu kulüpler aynı zamanda şirket.
Devlet hiçbir şekilde vergi borcunu silemez, ancak ödenmediği için verdiği cezayı tamamen veya kısmen silebilir. Doğal olarak ortada bir haksızlık yok, boşuna çabalıyorsunuz. Siz ödediyseniz, herhangi bir cezaya maruz kalmazsınız. Ödemeyen de cezası ile öder, cezanın niteliği hükümetlerin tutumuna göre değişiyor, bu hep böyle olmuştur, yıllardır değişmedi. Ama ne olursa olsun verginin aslı ödenir.
Basına inanıp buna göre hareket edip sürekli yanılmaktan bıkmamanız esas büyük fiyasko, haberiniz yok. :) Şikeye karşı bir argüman bulamayıp nereden saldırsak acaba anlayışı fiyasko bile değil, tanımlayacak bir kelime bulamıyorum.
http://www.kap.gov.tr/bildirim-sorgulari/bildirim-detayi.aspx?id=347404
http://www.kap.gov.tr/bildirim-sorgulari/bildirim-detayi.aspx?id=351060
http://www.kap.gov.tr/bildirim-sorgulari/bildirim-detayi.aspx?id=351752
http://www.kap.gov.tr/bildirim-sorgulari/bildirim-detayi.aspx?id=353077
Ben vergi kaçakçılığı mı var demişim bir daha okumalısın bence.
Kasıt vs bunları geçeceksin. Geçen günlerde Galatasaray KAP'a 140 milyonluk vergi borcu ve cezası olduğuna dair bir bildirim yaptı mı yaptı. Basında da çıkan haberlerde vergi borçlarının affedildiği gösteriliyordu. Şuanda ceza mı normal vergi mi hangisi affediliyor bilmiyorum. Belki sadece ceza affediliyordur. Bana kalsa onun bile yapılmaması gerekiyor. Normal şartlarda 140 milyon ödemesi gerekiyor, bakalım ne kadar ödeyecek :)
Şikeye karşı argüman bulamamışız. Pehh. Her olayda şike vs kabak tadı verdi bence.
byariff
05.Haziran.2014, 20:24
Amrabat dusmanlarini tek tek oldurcez
LA LİGA BU SEZON | Arda Turan 30 maç-3 gol-4 asist , Amrabat 15 maç-2 gol-5 asist
ForsakeN
05.Haziran.2014, 20:26
Paranin zaman degeri diye de bir sey var. Bugunki 1lirayla gecen seneki 1 lira asla denk degildir. Itirazlar, cezalar hep bunla alakalidir
uAburak89
05.Haziran.2014, 20:33
Ben vergi kaçakçılığı mı var demişim bir daha okumalısın bence.
Kasıt vs bunları geçeceksin. Geçen günlerde Galatasaray KAP'a 140 milyonluk vergi borcu ve cezası olduğuna dair bir bildirim yaptı mı yaptı. Basında da çıkan haberlerde vergi borçlarının affedildiği gösteriliyordu. Şuanda ceza mı normal vergi mi hangisi affediliyor bilmiyorum. Belki sadece ceza affediliyordur. Bana kalsa onun bile yapılmaması gerekiyor. Normal şartlarda 140 milyon ödemesi gerekiyor, bakalım ne kadar ödeyecek :)
Şikeye karşı argüman bulamamışız. Pehh. Her olayda şike vs kabak tadı verdi bence.
Seninle beraber başka bir mesajı daha alıntıladım, o mesajın sahibi söylediği için yazdım onu. Okumadan yazmak gibi bir huyum yok.
140 milyonluk bildirim nerede? Ben görmedim de öyle bir şey.
Neyse ki bu ülke de kanun var, yasa var da kimse geçeceksin bunları bak basın yazmış, ödeyeceksin demiyor. :) Siz bu beklentiler ile daha çok yanılır, kendinizi kandırmaya devam edersiniz. Daha ortada çıkan bir yasa bile yok ayrıca, seçime yakın olabilir tabii bir şeyler ama şu anda bütün bu ithamlar sadece kuru gürültü.
Müfettişlerin tespiti 54 + 54 (ceza) şeklinde. Nasıl ki daha önce 73 milyon 3 milyon olarak ödendi, şimdi de 108 milyon 5 milyon TL olarak ödenir, bu konuda kapanır. Çünkü ortada bir yanlışlık var. Yasalarda aynı olduğuna göre, her şey net. Tabii bu öyle yansıtılmayacak, büyük kıyak, af denilecek. :)
Bu arada kimse Beşiktaş demiyor hala. Sonra FBJK denilince kızıyorsunuz.
sui generis
05.Haziran.2014, 20:41
140 milyon değil 108 milyon olacaktı o. Bakalım işte ne kadarı ödenecek. 5 milyon ödenirse dediğin gibi bizde aynı şeyi yapalım her yıl. Çok kıyak iş.
Beşiktaş'ı savunan kimse olmadığı için bir şey söylenmiyor. Yoksa Beşiktaş'ta stat yapacağına vergisini ödesin.
73 Milyonun 3 milyon, 108 milyonun 5 milyon olarak ödenmesi asıl sıkıntı olan zaten. Müfettişin yaptığı yanlışlık mı 3 milyon 73 olarak gösteriyor yoksa arada artık olan ilişkiler sonucu mu bu 73 değil de 3 olsun oluyor bilemiyoruz :) Dediğin gibi büyük kıyak, af bence :)
uAburak89
05.Haziran.2014, 20:54
140 milyon değil 108 milyon olacaktı o. Bakalım işte ne kadarı ödenecek. 5 milyon ödenirse dediğin gibi bizde aynı şeyi yapalım her yıl. Çok kıyak iş.
Beşiktaş'ı savunan kimse olmadığı için bir şey söylenmiyor. Yoksa Beşiktaş'ta stat yapacağına vergisini ödesin.
73 Milyonun 3 milyon, 108 milyonun 5 milyon olarak ödenmesi asıl sıkıntı olan zaten. Müfettişin yaptığı yanlışlık mı 3 milyon 73 olarak gösteriyor yoksa arada artık olan ilişkiler sonucu mu bu 73 değil de 3 olsun oluyor bilemiyoruz :) Dediğin gibi büyük kıyak, af bence :)
Yapmadığınız ne malum? :) Konudan bihaber olduğun o kadar net ki aslında boşuna cevap veriyorum ama bir kişi bilgilenip bir şey öğrense güzel bir şey sonuçta.
Kulüp sattığı bilet ve kombinenin %90'ını dernek adına, yüzde 10'unu şirket adına yapmış zamanında. %90'lık kısım bağış ve haliyle fatura kesilmiyor bağışa. Buna da hakkı var, yasalar böyle diyor. Bunu yapan da sadece Galatasaray değil. Kulüpler dernek olarak kurulan kuruluşlar sonuçta, amaçları kar etmek değil. Daha sonra şirketleşip kar etmeye yöneldiler, pek çok kulüp halen dernek ve bu uygulamaya devam ediyorlar. Ama ne hikmetse onların ne adı geçiyor, ne de peşlerine düşülüyor. :)
Maliye bakanlığı müfettişleri yoluyla geliyor, denetliyor, bu iş zorla yapılıyor, sen fatura kesmek zorundasın diyor. Cezaya konu olacak tutarı belirliyor. Ama işte bunun yasal dayanağı yok. Zaten o müfettişler de kulübü incelemeye talimat alarak geliyor. Bu sebeple uzlaşması sonrası 73 milyon 3'e düşüyor, bu sebeple 108 milyon da 5'e düşecek. Ortada kıyağı geç aslında bizden boşuna çıkan bir 3 milyon var ve muhtemelen 1-2 aya kalmaz boşa gidecek bir 5 milyon daha olacak. Kulüp makbuzlarla dava açsa her türlü kazanacak ama dava açmak için önce 108 milyonu bir ödemek gerek. Biz de bunu yapacak durumda değiliz. O yüzden uzlaşmaya gidiliyor.
İçinizdeki şike ateşi Galatasaray'a değil 108, 508 milyon ceza gelmez sönmez, yapacak bir şey yok bu konuda. O yüzden kıyak olarak görmeye devam edecekseniz, katılmayıp saçma bulsam da sizi anlıyorum. Yaşanılan travma kolay değil.
byariff
05.Haziran.2014, 21:11
Bazi arkadaslar gerçekten komik , bir kere dusunun vergi borcumuz tamam var sayiyorum , vergi borcunu odersin kapatirsin degilmi ? peki tarihe bulasmis sike iddiasını nasil sileceksin ? devlete salliyanlar simdi devleti savunur olmuslar. ya oldugunuz gibi gorunun yada gorundugunuz gibi olun
uAburak89
06.Haziran.2014, 00:32
Bu da Beşiktaş'ın 4 sene önce yaptığı açıklama. Sadece bize mi yapılıyormuş herkes görsün. :)
http://kap.gov.tr/bildirim-sorgulari/bildirim-detayi.aspx?id=140425
di canio
06.Haziran.2014, 01:25
İşe gelmeyen konuda suç bastırmak için sarılacak dal şike. Vergi mevzusunu şike ile savunmak ya da şike konusunu vergi kaçırmakla savunmaya çalışmak basitlikten başka bir şey değil.
Vergi kaçırıldığı dönemde vergi olarak ödenmesi gereken ama ödenmeyen paralar nerelere harcandı? En basitinden Drogba, Sneijder, Muslera transferlerine kaynak olmuş mudur? Bir nevi haksız rekabete neden olmuyor mu bu durum?
Benim derdim Galatasaray'ın kaçırdığı vergi ya da kesilen ceza değil. Daha doğrusu beni ilgilendiren isim değil ilk aşamada. Benim, senin, asgari ücretlinin eline daha para geçmeden azıcık maaşı kesiliyorsa trilyonları har vurup harman savuran şirketlerin boğazına yapışmalı devlet. Fenerbahçe'ye ya da başka bir takıma karşı vergi karçımak nedeiyle haksız rekabet, üstünlük sonraki aşama.
SAİT71
06.Haziran.2014, 02:21
İşin futbol kısmıyla ilgilenmiyorum. Ancak ne Fenerbahçe'nin ne Galatasaray'ın ne de başka bir kulübün yüz trilyonlara varan vergi borçlarının silinmesi, indirilmesine son derece karşıyım. Zaten devlet futbolculara ödenen maaşlarda yeterince indirim yapıyor. Birde bu kadar çok paraları bir kalemde silince insanın zoruna gidiyor. Her kulüp ödemeli vergisini. Bu ülkede ekmek bulamayan insanlara ayıp.
europeanconquer
06.Haziran.2014, 13:12
Amrabat dusmanlarini tek tek oldurcez
LA LİGA BU SEZON | Arda Turan 30 maç-3 gol-4 asist , Amrabat 15 maç-2 gol-5 asist
Amrabat tam ligini buldu abi,bırakalım orada kalsın.
byariff
06.Haziran.2014, 20:57
uefanin kapak fotografi galatasaray her an çatirdiyabilir turk takimlari :p
https://twitter.com/UEFA
mpaker66
07.Haziran.2014, 03:14
O tribün emekçisi abimiz beni beşiktaş maçında gül gül öldürmüştü :D
Telles korner kullanacakken ağırdan al Telles diye bağırıyodu elindeki aletle :D
Nedvedmania
07.Haziran.2014, 03:21
uefanin kapak fotografi galatasaray her an çatirdiyabilir turk takimlari :p
https://twitter.com/UEFA
OHA LAN OHA :eek:
byariff
07.Haziran.2014, 03:52
lutfu ariboganin solemis gs kapagini koyun diye :((
uAburak89
08.Haziran.2014, 18:22
İşe gelmeyen konuda suç bastırmak için sarılacak dal şike. Vergi mevzusunu şike ile savunmak ya da şike konusunu vergi kaçırmakla savunmaya çalışmak basitlikten başka bir şey değil.
Vergi kaçırıldığı dönemde vergi olarak ödenmesi gereken ama ödenmeyen paralar nerelere harcandı? En basitinden Drogba, Sneijder, Muslera transferlerine kaynak olmuş mudur? Bir nevi haksız rekabete neden olmuyor mu bu durum?
Benim derdim Galatasaray'ın kaçırdığı vergi ya da kesilen ceza değil. Daha doğrusu beni ilgilendiren isim değil ilk aşamada. Benim, senin, asgari ücretlinin eline daha para geçmeden azıcık maaşı kesiliyorsa trilyonları har vurup harman savuran şirketlerin boğazına yapışmalı devlet. Fenerbahçe'ye ya da başka bir takıma karşı vergi karçımak nedeiyle haksız rekabet, üstünlük sonraki aşama.
Henüz tahakkuk edilmeyen yani kesinleşmeyen bir borcun ödenmemesi nasıl vergi kaçırmak oluyor?
Ortada vergi kaçırma olmadığı için haliyle bir haksız rekabet de söz konusu değil. Zaten öyle olsa bu ligde 17 farklı takım susup oturmazdı herhalde bunun karşısında.
europeanconquer
09.Haziran.2014, 02:11
https://pbs.twimg.com/media/BnX5MwWIUAA2MKK.jpg
30 oldu,Galatasaraylı Wesley Sneijder...
Yalnız Galatasaray'ın Twitter hesabı dakika şaşmadan kutladı doğum gününü :n: Yaya Toure olayına benzemesin istediler herhal :zuhaha
uAburak89
09.Haziran.2014, 16:49
Galatasaray Başkanı Ünal Aysal Mancini ile ilgili flaş açıklamalarda bulundu. Aysal "Yarın Mancini ile bir toplantı yaparak şartlarımızı sunacağız ve ondan da bu konu ile ilgili bir karar vermesini bekleyeceğiz" dedi.
Aysal Mancini'ye yapabilecekleri transferleri ileteceğini söylerken "Biz her şeyin net olmasını istiyoruz. Hocamız daha sonra bize çıkıp herhangi bir başarısızlıkta siz bana istediğim futbolcuları almadınız diyerek bir bahane üretilmesini istemiyoruz" dedi.
Bu çok büyük ayıptır, anladık istemiyorsunuz Mancini'yi, taraftarın da çoğu istemiyor ama göndermek için böyle işlere gerek yok. O kontrat zorla yaptırılmadı sonuçta. Bu sezonda işler yaş maalesef.
europeanconquer
09.Haziran.2014, 17:20
Sıkıntı yok abi,bizimkiler o tazminatı ödemeye niyetli değiller,Mancini'de tazminatsız gitmeye niyetli değil.
Sözleşmesinin sonuna kadar kalır bence veya artık dayanamayıp kendisi gider,kovulmaz Mancini.
uAburak89
09.Haziran.2014, 17:22
Bence esas sıkıntı bu, göndermek istediğin ama gönderemediğin bir teknik adam ile çalışacaksın. Üstelik o teknik adama istediği oyuncular alınmayacak, işi hep yokuşa sürülecek. Bu şartlarda başarı nasıl gelecek?
Transferde hamle yapılamıyor çünkü kadro şişmiş durumda, önce gideceklerin belirlenmesi lazım, Dünya Kupası var hepsine tamam. Gerçi bunlarda bu yönetimin icraatı aslında, plansızlığın cezası ama hadi bunları anladık diyelim, bizim daha teknik direktörümüz belli değil ki. Gitsin diye ağzının içine bakıyoruz resmen. B planımız varmış, A planımız böyleyken B planını düşünmek bile istemiyorum açıkçası.
europeanconquer
09.Haziran.2014, 17:33
Bence mecburiyetten doğan bu devamlılık iyi şeyler doğurabilir,her şeye olumsuz bakmanın bir mantığı yok,kulübü biz yönetmiyoruz,takımı biz çalıştırmıyoruz,Biz sadece taraftarız,bizim isteyeceğimiz 3 şey var ; transfer,başarı ve güzel bir oyun.
uAburak89
09.Haziran.2014, 17:37
Transfer zor, yabancı sınırı ve FFP var. Mancini'nin oyun anlayışı bize güzel gelecek gibi değil, ama çok da önemli değil, kazanmak bence daha öncelikli. Başarı konusu işte benim eleştirdiğim zaten, bizde şu anda atılan adımlar başarı için değil, başarısızlığı birilerinin üstüne yıkmak için. Biz kazandığımız başarıları hazmedemiyoruz, sadece Galatasaray için değil pek çok takımda bu durum böyle. Mancini gider, Lucescu gelir, o gider Denizli gelir ama bu zihniyet kaldığı sürece işimiz zor.
Bu arda Ujfalusi yerine Erdal Keser geliyormuş, gurbetçi oyuncu transferi açısından bir fark yaratabilir.
europeanconquer
09.Haziran.2014, 20:33
http://amkspor.com/2014/06/09/galatasarayin-yeni-transferi-hazir-311618/
Habere göre Bruma Ekim ayında Tokatspor ile yapılan bir ''hazırlık'' maçında sakatlanmış.Sen nasıl bir gazete oldun AMK spor ?
byariff
10.Haziran.2014, 06:38
hayrovic yine gol atmis , umarim sonu ribery gibi olmaz
https://www.youtube.com/watch?v=lO55--ETtd4
Facx
10.Haziran.2014, 14:45
http://www.youtube.com/watch?v=Ujgm_QCnobQ
1 senede çözmüş ya Türkçe yi :D
byariff
10.Haziran.2014, 14:46
Alexden daha iyi konusuyor turkceyi :D
nerazzuri
10.Haziran.2014, 15:11
0:06;
Yolanthe: Gunaydiin, nasilsın?
Şöför: ¯\(ツ)/¯
:zuhaha
europeanconquer
10.Haziran.2014, 15:11
Benden güzel konuşuyor valla :n: Karısı bu kadar iyi konuşuyor ise asıl Türkçe konuşması gereken Wesley nasıl konuşuyor çok merak ediyorum.1-2 seneye antrenmanlara ''Selamun aleyküm beyler'' diye gelirse tam bizden olmuş olur :zuhaha
Banega
10.Haziran.2014, 15:24
Benden güzel konuşuyor valla :n: Karısı bu kadar iyi konuşuyor ise asıl Türkçe konuşması gereken Wesley nasıl konuşuyor çok merak ediyorum.1-2 seneye antrenmanlara ''Selamun aleyküm beyler'' diye gelirse tam bizden olmuş olur :zuhaha
O daha İce Tea içiyoğum feğahlıyoğum modunda. :n:
europeanconquer
10.Haziran.2014, 15:33
Adam r'leri söyleyemiyor belki ne var yani :n:
SAİT71
10.Haziran.2014, 15:46
Feneğbahçe ;
Aziz Yıldırım: Feneğ değil Fenevbahçe kızım :n:
Banega
10.Haziran.2014, 16:05
SICAK HABER: Galatasaray'da Başkan Ünal Aysal ile Teknik Direktör Roberto Mancini'nin yaptığı kritik zirve sona erdi.
NTVSPOR
Suicider
10.Haziran.2014, 16:57
Galatasaray yönetimi, yeni sezonda Mancini'yle devam kararı verdi.. (LigTv)
Ünal Aysal: "Mancini ile yola devam ediyoruz. Zaten temennimiz hocanın bizimle kalması yönündeydi."
byariff
10.Haziran.2014, 17:15
Mancinin kalmasina sevindim bir sansi daha hak ediyor.. Unutmadan roma bir gunde kurulmadi yavas yavas...
davidvilla
11.Haziran.2014, 15:36
http://www.corrieredellosport.it/calcio/calcio_mercato/2014/06/11-364779/Calciomercato+Galatasaray%2C+Mancini+ha+deciso%3A+ lascia+il+club+turco
corriere dello sport'a göre mancini bırakmış.
önümüzdeki saatlerde resmi açıklama bekleniyor diyor.
uAburak89
11.Haziran.2014, 15:40
İtalyanlar çok iddialı şekilde bıraktı diyor, hoşgeldin kaos. :D
davidvilla
11.Haziran.2014, 15:42
İtalyanlar çok iddialı şekilde bıraktı diyor, hoşgeldin kaos. :D
aynen italya'da her yere düştü haber, ateş topları vs. :D
uAburak89
11.Haziran.2014, 15:44
aynen italya'da her yere düştü haber, ateş topları vs. :D
https://twitter.com/DiMarzio
Bu adam hiç sektirmiyor, ne dese çıkıyor.
Harbiden gittiyse şimdi gündem Lucescu mu Denizli mi olacak.
byariff
mancini giderse ki gitti diyorlar , lucescu hayirli olsun beyler. :)
http://www.kap.gov.tr/bildirim-sorgulari/bildirim-detayi.aspx?id=365885
uAburak89
Ve Mancini gider!
Şirketimiz ile Teknik Direktör Sayın Roberto Mancini arasında 01.10.2013 tarihinde imzalanmış olan iş akdi, Sayın Mancini'nin talebi üzerine ve karşılıklı mutabakat ile 2013/2014 futbol sezonu sonu itibarıyla sonlandırılmıştır.
Varılan anlaşmaya göre, Sayın Mancini sezon sonu itibarı ile tahakkuk etmiş olan ücretinin dışında başkaca herhangi bir talepte bulunmamış ve taraflar tam bir dostluk ve karşılıklı anlayış ile yollarını ayırma kararı almışlardır. Sayın Teknik Direktörümüze kazandırdığı başarılar için gönülden teşekkür ediyor ve bundan sonraki görevlerinde de kendisine başarılar ve mutluluklar diliyoruz.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur .
http://www.kap.gov.tr/bildirim-sorgulari/bildirim-detayi.aspx?id=365885
byariff
11.Haziran.2014, 15:46
Redrum nerdesin ? :D mancini gidicek demistim sana inanmadin bak noldu :D ha ben kalmasini istiyordum ama olmadi buraya kadarmis LUCESCU hayirli olsun beyler yardimcilarida arif erdem ve hasan sas olur
davidvilla
11.Haziran.2014, 15:47
kap da geldi demek :D
hadi hayırlı olsun ne diyelim. ünal başgan iki gün önce devam ediyoruz dediydi. tercümanı değiştirsinler bence :D
şu yoruma bittim ;
"Ceyhun evlendi diye istifa etti"
europeanconquer
11.Haziran.2014, 15:49
Haydaaaaaaaa
O zaman Yılmaz Vural hayırlı olsun :zuhaha
davidvilla
11.Haziran.2014, 15:51
yalnız tazminat falan yok sanırım. enteresan. tazminat avcısıydı hani bu adam ? taş gibi kontratı vardı. düzgün adammış demek ki.
uAburak89
11.Haziran.2014, 15:53
yalnız tazminat falan yok sanırım. enteresan. tazminat avcısıydı hani bu adam ? taş gibi kontratı vardı. düzgün adammış demek ki.
Aynen, uyum sağlanamadı ama karakter olarak düzgün birisi Mancini. Hem üzüldüm, hem de sevindim. Yolu açık olsun.
europeanconquer
11.Haziran.2014, 15:53
Mancini'yi severdim,bu hareketiyle beni bile şaşırttı.Gönül istedi ki daha uzun süre çalıştırsın takımı ama demek ki şartlar bunu gerektirdi,tazminatını düşünmeden bastı istifayı.Yolu açık olsun,umarım gittiği kulüpte başarılı olur.
E.Cartman
11.Haziran.2014, 15:54
Üzüldüm ben şahsen. Umutluydum Mancini'den. Staffı da iyiydi ya FM'de de baya iş görüyodu. Lombardo falan :zuhaha
uAburak89
11.Haziran.2014, 15:55
Bu arada Mancini sarı kırmızıyı sevmiş belli ki, İtalyanlar Roma'nın başına geçecek diyor. :)
aytekin79
11.Haziran.2014, 15:55
Tam da beklediğim gibi oldu. Aşı tutmadı ,tutmayacaktı da . Adamın yönettiği takımlar Galatasaray'ın kaç katı bütçesine sahip takımlardı,işin bu boyutunu göremedi yönetim bir türlü. Ya Galatasaray batacaktı ya Mancini gidecekti olması gereken oldu :)
Lucescu gelir mi bilemem fakat gelse bile eski futbol hevesi ,aşkı olacakmı merak ediyorum. Sonuçta 70 e merdiven dayamış adam :n:
attirson
11.Haziran.2014, 15:56
Lucescu'da şaka maka 70 yaşına gelmis neredeyse.Gs'ye gelirse cok uzun vadeli olmaz. :icon_biggrin:
jevox06
11.Haziran.2014, 15:57
Haydaaaaaaaaaaaaa !
Böyle yapılanmamı olur arkadaş ya. Devre arasında o kadar transfer yaptırdı. Gençler gelmişti. Hepsinden umutluydu Mancini. O kadar para boşa gitti anlaşılan.
Lucescu'dan başkası kurtarmaz bizi bu saatten sonra.
uAburak89
11.Haziran.2014, 15:57
Çok çabuk hareket etsinler artık, çok geç kalındı zaten. Hoca ve ekibi, takım belirlenmeli. Ünal Aysal'ın ilk geldiği zamana geri dönmesi lazım, biz onu sorulan sorulara "aldık", "müspet" gibi cevaplarıyla sevdik. :D
europeanconquer
11.Haziran.2014, 15:58
İm''para''tor im''para''tor im''para''tor Fatih Terim...
Ünal Başgan bir sürpriz yapar mı :zuhaha
MoisHaLe
11.Haziran.2014, 16:01
Bu yönetim iyice aptala bağladı daha 2 gün önce neler deniyordu şimdi ne oldu. Böyle bir adamı ite kaka zoraki yolladık ya. Bir luçe aşkıdır gidiyor. Gelmiş kaç yaşına feldkamp etkisinden başka bir işe yaramaz. Uzun vadeli yapılanma yalan resmen. Luce gelse bırakın 5 yılı 2 yıl doldurur mu acaba
William Rookwood
11.Haziran.2014, 16:09
Açıklama
Şirketimiz ile Teknik Direktör Sayın Roberto Mancini arasında 01.10.2013 tarihinde imzalanmış olan iş akdi, Sayın Mancini'nin talebi üzerine ve karşılıklı mutabakat ile 2013/2014 futbol sezonu sonu itibarıyla sonlandırılmıştır.
Varılan anlaşmaya göre, Sayın Mancini sezon sonu itibarı ile tahakkuk etmiş olan ücretinin dışında başkaca herhangi bir talepte bulunmamış ve taraflar tam bir dostluk ve karşılıklı anlayış ile yollarını ayırma kararı almışlardır. Sayın Teknik Direktörümüze kazandırdığı başarılar için gönülden teşekkür ediyor ve bundan sonraki görevlerinde de kendisine başarılar ve mutluluklar diliyoruz.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur .
Galatasaray Sportif A.Ş.
aytekin79
11.Haziran.2014, 16:14
Oranları açıyorum
Lucescu : 1,25
Gerets : 2,25
Tugay : 5,0
Yılmaz Vural : 100
Diğerleri :30
Yılmaz Vural'a ne zaman şans verecekler şu ülkede :D
aytekin79
11.Haziran.2014, 16:18
Hamza Hamzaoğlu sürprizi olur mu ne dersiniz , ne de olsa eski GS 'li :)
europeanconquer
11.Haziran.2014, 16:19
Lucescu kesin beyler,başka biri gelmez.
byariff
11.Haziran.2014, 16:20
oh be mancini tazminatsiz gitmis , cunki sozlesmesine ffp ile ilgili birsey vardi ondan dolayi galiba.
europeanconquer
11.Haziran.2014, 16:21
oh be mancini tazminatsiz gitmis , cunki sozlesmesine ffp ile ilgili birsey vardi ondan dolayi galiba.
İstifa etti abi zaten :n: İstifa edene tazminat mı verilirmiş ? :zuhaha
Unsal123
11.Haziran.2014, 16:21
Hamza Hamzaoğlu sürprizi olur mu ne dersiniz , ne de olsa eski GS 'li :)
Milli takım için Akhisardan ayrıldı la ne süprizi. :icon_biggrin:
sui generis
11.Haziran.2014, 16:22
Tazminatsız gittiğine inanmıyorum.
byariff
İstifa etti abi zaten :n: İstifa edene tazminat mı verilirmiş ? :zuhaha
olm iste istifa nedeni ffpden dolayi aysalda demistir senin istedigin butceyi veremeyiz , ee mancinide bu yil kotu gitseydi kariyerine kotu bir hane yazicakti oda istifayi secti simdi daha yuksek sesle BUYUK BASKAN UNAL AYSAL
aytekin79
Milli takım için Akhisardan ayrıldı la ne süprizi. :icon_biggrin:
Milli takım için Akhisar'dan ayrıldı kendin diyorsun. Galatasaray için de Milli takımdan ayrılır çok mu zor profesyonel olmak :D
Unsal123
11.Haziran.2014, 16:24
Milli takım için Akhisar'dan ayrıldı kendin diyorsun. Galatasaray için de Milli takımdan ayrılır çok mu zor profesyonel olmak :D
Yok olamaz o kadar. Terim tutar onu kendileri yapmıştı ya hani. :D
uAburak89
11.Haziran.2014, 16:29
Hahaha, neye dayanayarak inanmıyorsun? Bunun saklanması mümkün değil, KAP var, FFP var, öyle kolay değil.
Homer J.S
11.Haziran.2014, 16:30
Zidane ya da Kewell olsa keşke
davidvilla
11.Haziran.2014, 16:30
Hahaha, neye dayanayarak inanmıyorsun? Bunun saklanması mümkün değil, KAP var, FFP var, öyle kolay değil.
inanamıyorum olacaktı o bence :)
oh şimdi o paralarla alırız dzeko'yu :P
uAburak89
11.Haziran.2014, 16:34
inanamıyorum olacaktı o bence :)
oh şimdi o paralarla alırız dzeko'yu :P
El altından verirler senaryosu gelecek muhtemelen. :)
Selçuk İnan'ı alamadıkları zamanda Galatasaray açıklamıyor ama çok fazla imza parası verdi demişlerdi.
sui generis
11.Haziran.2014, 16:36
Yooo inanmıyorum. İnanmamak için o kapı gibi sözleşmeye bakmak yetiyor bence.
Kulübünüz tazminatsız gitti dedikten sonra buna inanmanız gayet doğal. Tartışılacak bir konu değil. Siz inanıyorsunuz ben inanmıyorum.
mpaker66
11.Haziran.2014, 16:39
Hahahha be komiksiniz arkadaş ya :D sen inanma canım Aziz başganına İnan sen :D
Beyler Alman Yada Hollanda ekolü demiş Aysal. Mancinin gitmesine üzüldüm ama gitti yapck bişe yok.
Thomas Schaff boşta mı bilen var mı?
Keşke Bielsa'yı kaçırmasaydık.
uAburak89
11.Haziran.2014, 16:41
Sözleşmede tazminat maddesi yoktu zaten. Sen tek taraflı fesh etmek istersen adamın hak edişini ödemek zorundasın. Karşılıklı anlaşılıp yollar ayrılınca da bir şey ödenmiyor haliyle.
Tekrar helal olsun Mancini'ye, istese alırdı en kötü 4-5 milyon ama adammış,, bizim kulübün tavrı yakışmadı. Bu ayrılıkta büyüklük Mancini'de kaldı.
aytekin79
11.Haziran.2014, 16:47
:D Türk futbolundaki yöneticiler alıştırdılar tabi tazminat ödemeye elin yabancılarına , şimdi gerçekten de tazminatsız ayrılsalar bile senin gibileri inandıramazlar sen de haklısın :D
davidvilla
11.Haziran.2014, 16:47
en başından beri hatta daha gelmeden önce söyledim mancini ile olmayacagını. bilen biliyor sohbet alanında aratabilirsiniz :D
benim başından beri teknik direktör için adayım spalletti. ama tabi ki bizimkiler öyle bir şey düşünmüyordur.
alman ekolü derken sakın magath'ı falan getirmesinler yanarız valla :)
MoisHaLe
11.Haziran.2014, 16:51
Adama tazminat verilmiş olsaydı bu zamana kadar beklemezlerdi yollamak için. Tazminatsız gitsin diye yapılmadık dümen bırakmadı yönetim.
Redrum
11.Haziran.2014, 17:00
Redrum nerdesin ? :D mancini gidicek demistim sana inanmadin bak noldu :D ha ben kalmasini istiyordum ama olmadi buraya kadarmis LUCESCU hayirli olsun beyler yardimcilarida arif erdem ve hasan sas olur
Aga yastayım :D üzüldüm acikcasi, lucescu da garip bir adam ne olur bilinmez bir türlü eski sevdasını atamadık yahu az biraz yenilikçilik ağır geliyor bize. Neyse hayirlisi olsun bundan sonra da. Sneijderin performansı düşerse o zaman arabasini yakarim yeni hocanin :D inşallah da hasan şaş gibi herifler gelmez yardimciliga.
europeanconquer
11.Haziran.2014, 17:01
Hasan Şaş uzak dursun,ne zaman kulüpte olmasa çirkin çirkin açıklamalar yapıyor.
byariff
11.Haziran.2014, 17:19
Lucescu olursa ki bence oldu arif erdem garanti bunu bilin bence
davidvilla
11.Haziran.2014, 17:23
arkadaşın durumunu şu caps iyi açıklayacaktır ;
http://i.capsspot.com/s/18/3/845591.png
Redrum
11.Haziran.2014, 17:25
Su fenerlilerin kağıt muhabbetini ersun yanala yedirtmeden gitmesine de ayri üzüldüm. Kimse yanlis anlamasin ama feneri sağlam bir yenip kagit dolastirmasini isterdim :D luce bence gelmeyecek. Yine kaos bekliyor bizi.
OrcunFB
11.Haziran.2014, 17:26
arkadaşın durumunu şu caps iyi açıklayacaktır ;
http://i.capsspot.com/s/18/3/845591.png
Fenerbahçeli mi oluyorsunuz ? :n:
sarianet
11.Haziran.2014, 17:27
Oranları açıyorum
Lucescu : 1,25
Gerets : 2,25
Tugay : 5,0
Yılmaz Vural : 100
Diğerleri :30
Yılmaz Vural'a ne zaman şans verecekler şu ülkede :D
ıssız adada lig kurulsa ve yılmaz hocadan başka hoca olmasa gene şans vermezler adamcağıza :)
SAİT71
11.Haziran.2014, 17:29
Hagi falan gelmesin :n: Şaka maka Roberto Carlos'ta getirilebilir aslında, fena hoca değil gibi :D
europeanconquer
11.Haziran.2014, 17:32
Mircea Lucescu Galatasaray'ın yeni teknik direktörü,başkası olmaz bence.
sarianet
11.Haziran.2014, 17:34
hagi gelirse bunu bağdat caddesinde kutlar fenerliler :D
Fearless Coward
11.Haziran.2014, 17:43
Luce gelsin luce. :)
MoisHaLe
11.Haziran.2014, 17:48
Zidane olsa keşkeee
ShevAnil
11.Haziran.2014, 17:55
Takımın bütçesi 90 milyon euro derken ney kastedildi acaba? Transfer bütçesi bu kadarsa ve yetmediyse Mancini'ye olay çok karışık olmalı. Diego Costa'yı, Fabregas'ı falan mı istedi bu adamcağız? Gitmesine de sevindim ayrıca, İtalyan ekolü bize uygun değil.
uAburak89
11.Haziran.2014, 17:58
Takımın bütçesi 90 milyon euro derken ney kastedildi acaba? Transfer bütçesi bu kadarsa ve yetmediyse Mancini'ye olay çok karışık olmalı. Diego Costa'yı, Fabregas'ı falan mı istedi bu adamcağız? Gitmesine de sevindim ayrıca, İtalyan ekolü bize uygun değil.
Transfer bütçesi değil o sadece, maaşlar, primler, teknik kadronun ücretleri falan hepsi dahildir.
aytekin79
11.Haziran.2014, 18:01
Alman ekolü diyorlar hmmm.
Tamam getir Jurgen Klopp'u sen de rahatla biz de rahatlayalım Ünal Başgan :D
sarianet
11.Haziran.2014, 18:12
klop gelmişken nuriyi de almak lazım :)
byariff
11.Haziran.2014, 18:39
Ikili oynuyor baskan alman ekolu falab yalan lucescu bitti gsnin yeni hocasi
TKF
11.Haziran.2014, 18:47
Murat Yakın hakkında ne düşünüyorsunuz arkadaşlar ? alternatifler arasında varmıdır ?
davidvilla
11.Haziran.2014, 18:49
Murat Yakın hakkında ne düşünüyorsunuz arkadaşlar ? alternatifler arasında varmıdır ?
desteklerim iyi olabilir.
ama galatasaray ile pek iyi bir geçmişi yok kendisinin.
nerazzuri
11.Haziran.2014, 18:51
düşünceyi öğrenmeni bilemem de, murat yakın spartak moskova'nın başına geçti. :)
davidvilla
11.Haziran.2014, 18:53
düşünceyi öğrenmeni bilemem de, murat yakın spartak moskova'nın başına geçti. :)
hayır anlaşamadı henüz.
sizin siteden vereyim haberi ;)
http://www.sporx.com/futbol/transfer/turkiye/g-saray-ile-gorusmek-icin-geliyor-SXHBQ389853SXQ
Facx
11.Haziran.2014, 18:56
Alman Ekolü mü ? Skibbe geri döner mi acaba :D
Suicider
11.Haziran.2014, 19:06
Mancini'yi sevmiyordum ama bu sene daha şans verilmesi taraftarıydım.Gittiği zaman yerine Hagi'yi falan getirirler yazmıştım hatta.Bakalım beklemedeyiz görecez kimi getireceklerini.
byariff
11.Haziran.2014, 20:02
Illa tarihide ver diyorsunuz 20 haziranada kadar lucescu imza atcak atmazsa hazirim linc olmaya :D
mwaru
11.Haziran.2014, 20:28
Hagi gelebilir mi var mi boyle bi ihtimal bi elimde bicak bi elimde komsunun tavugu var beklemedeyim.
nannar
11.Haziran.2014, 21:28
mancininin tazminatsız ayrılmasının ardından şu anda yeni takımının hazır olması yatıyordur büyük ihtimalle... italyaya gidecek sanırım... lucescu 70 yaşına gelmiş. daha gencinden biri lazım dicem ama ona da gs taraftarı ve başkan sabretmez....
William Rookwood
11.Haziran.2014, 22:41
Ben şahsen Lucescu'nun gelmesini çok istiyorum. Şuana kadar hiçbir hocanın gelmesini bu kadar çok istemedim. Şuan ki vizyonumuza ve kadromuza en uygun isim Lucescu'dur. Lucescu'da gençlere yönelen ve yatırım yapmayı seven bir hoca. Ünal Aysal ile bizde öyle bir kulübe büründük. Hajrovic, Bruma, Salih, Ontivero, Oğuzhan, Koray, Telles, Emre, Berk vb bu oyuncuların onları çekip çevirecek bir hocaya ihtiyaçları var.
Bildiğim kadarıyla Lucescu'nun sağlık sorunu yok. Bu Temmuz'da da 69 yaşına girecek. En fazla 4-5 yıl bir takım çalıştırabilir diye düşünüyorum.
E.Cartman
12.Haziran.2014, 00:12
Luce gelecekse yardımcısı Luce'den sonra Galatasaray'ı devralabilmeli ve ekolü devam ettirmeli. Yani Luce sadece takımı değil yanındaki yardımcısını da iyice eğitmeli. Öğrenmeye açık sağlam karakterli bir yardımcı şart.
europeanconquer
12.Haziran.2014, 00:18
Tugay Kerimoğlu uygun bence,hem Galatasaray'dan yetişmiş hemde hala takımda,fazla macera aramaya gerek yok.
byariff
12.Haziran.2014, 00:25
Sportif direktor.erdal keser hayirli olsun
Mancinin kalmasini gercekten istiyordum buda son aciklamasi.http://www.3puan.com/content?id=3141
davidvilla
12.Haziran.2014, 10:57
Hagi gelebilir mi var mi boyle bi ihtimal bi elimde bicak bi elimde komsunun tavugu var beklemedeyim.
anlamadım sevinecek misin üzülecek misin ? :D
yalnız hagi son geldiğinde bizim durum berbattı zaten ki o durumda bile pino denyosundan forvet yapıp sizi baya bir terletmişti kadıköy'de. en iyi kadıkoy maçlarımızı hagi hocalığında yaptık biz o düşük bütçelere rağmen.
5-1 lik maç da hagi hocayken. hagi hiç başarısız olmadı ki bu klüpte bana sorarsan. elindeki malzemenin biraz üzerini bile verdi.
2005 yılında fb-genclerbirliği maçında (ki kadıkoyde maçtaydım) beleşten penaltıları almamış olsaydınız belki adam şampiyon bile olacaktı :) ki kendisi de atv'de çıkmıştı bir ara, neden şampiyon olamadınız diyince bir bizim gencler maçına bakın bir de fenerinkine bakın nedenini anlarsınız demişti.
en iyi anlayanlardan biri bendim çünkü iki maçta da stadtaydım.
buradan fener'e laf attığımı düşünme bunlar futbolun içinde olağan şeyler hele bu ligde yıllardır olan şeyler. demek istediğim o dönem şampiyon olamadı diye hagi için başarısız diyemeyiz.
stancu'lu dönem için yorum bile yapmam.
bence hagi'ye tam yetki verilsin biz başarılı oluruz. o olmazsa da adaylardan tercihim gerets'dir.
tabi benim 1. adayım kesinlikle spalletti ama onu getirmezler eminim.
mpaker66
12.Haziran.2014, 13:37
UEFA'nın aldığı kadara göre; Ukrayna'daki bütün sporcu ve teknik adamlar, kulüpleriyle olan sözleşmelerini tek tarafları feshedebilecek.
Lucescu? ve prensleri?
davidvilla
12.Haziran.2014, 13:59
yeni teknik direktör Avustralya ekolundenmiş beyler :)
http://4.bp.blogspot.com/-uenWiIBSc7Q/UWcWJBoAxSI/AAAAAAABrQo/GvpysQKTtZ0/s640/140619-harry-kewell.jpg
Homer J.S
12.Haziran.2014, 16:35
yeni teknik direktör Avustralya ekolundenmiş beyler :)
http://4.bp.blogspot.com/-uenWiIBSc7Q/UWcWJBoAxSI/AAAAAAABrQo/GvpysQKTtZ0/s640/140619-harry-kewell.jpg
GELSİN BENDEN SANA Bİ KOMBİNE ABİ, ADRESİNE YOLLARIM.
europeanconquer
12.Haziran.2014, 16:37
https://pbs.twimg.com/media/BmuvuikCUAAlabZ.jpg
Yeni teknik direktör Lucescu tabi ki ama Kewell olsaydı belki bir Simeone etkisi falan yaratabilirdi.Yaşı sıkıntı falan da yaratmaz,36 yaşında olabilir ancak mükemmel bir profesyonel,harika bir lider.Güzel olabilirdi ama tabi ki ihtimal bile yok hani Terim döner Kewell'ı düşünmez Aysal.
davidvilla
12.Haziran.2014, 17:26
@Homer J.S
düşünmen yeter almış kadar oldum :)
keşke olsa yani zor bir şey değil bu dünyanın her yerinde olan bir şey. neden bizim futbolu yönetenlerimiz bu kadar geri kafalı olmak zorunda ki ? çok basit yani teklif ediyorsun adam geliyor.
yenilikse yeniliğin kralı. hep lucescu gerets terim üçgeninde mi gidip gelmek zorundayız :)
başarılı olacağına da inanıyorum açıkcası. eğer öyle bir planı varsa ki benim bildiğim var, ismini çok duyacagız.
ayrıca şunu demiş erişkin bir Kewell'ın başarısız olma şansı zaten yok ;
"En büyük hayalim, Galatasaray teknik direktörü olmak"
SAİT71
12.Haziran.2014, 17:30
Eğer aşı tutarsa Kewell en kötü 3-4 yıl götürebilir bu takımı. Genç dinamik aç bir isim. Luce'den uzun vade de daha yararlı olacaktır.
Facx
12.Haziran.2014, 17:41
kewell umarım bi gün teknik direktörümüz olur ancak adam futbolu daha yeni bıraktı , bunun eğitimi falan var hem biraz dinlenmek falanda isteyecektir lucescu gelsin şimdilik zaten fazla çalıştırmaz o sonra kewell gelsin :D
davidvilla
12.Haziran.2014, 18:00
kewell umarım bi gün teknik direktörümüz olur ancak adam futbolu daha yeni bıraktı , bunun eğitimi falan var hem biraz dinlenmek falanda isteyecektir lucescu gelsin şimdilik zaten fazla çalıştırmaz o sonra kewell gelsin :D
eğitimi hallederiz ya tercuman olarak akredite ederiz :D
ya da sportif direktör vs.
bu sergen'de carlos'da yaptıkları vardı ya onun gibi.
he bu arada carlos da iyi hoca hea :D o da fener'e gider seneye.
Night_Mare17
12.Haziran.2014, 18:06
Hayalimde Zidane var.
GicaHagi
12.Haziran.2014, 18:08
Hagi gelirse icimde basarili olacak gibi bi his var nedense ve 4.yildizi Hagi'yle kazanmak daha hos olur. Ayrica yillardir söylendigi gibi Hagi Gs'deyken pek eli yüzü düzgün bi takima sahip olamadi. En azindan su andaki kadro yeterli denebilir. Aslinda Luce hoca Hagi yardimci olarak gelse diyecem ama hayal gibi. 1-2 sene böyle devam edip Hagi tek adam olarak yoluna devam edebilir güzel de olur aslinda.
uAburak89
12.Haziran.2014, 18:22
Lucescu & Hagi güzel düşünce ama, hayal olarak kalır muhtemelen.
Rumen basını Lucescu kontratının feshi için görüşmeler yapacak diyor, bir de bazı sitelerde Fifa'nın Ukrayna'daki durumdan dolayı yabancı hoca ve oyunculara fesih hakkı vereceği iddia ediliyor. Doğruysa Lucescu gelirken 1-2 de öğrencisi ile gelir, kadayıf üstüne kaymak olur resmen.
Ünal Aysal'ın Hollanda ekolünü seviyorum, istiyorum açıklaması da umarım bir hedef saptırmadan ibarettir. Ya Lucescu gelsin ya da tartışılmayacak birisi, en azından potansiyeli konusunda herkesin emin olduğu, takıma uyum sağlayacak bir isim. Çünkü çok transfer yapılmayacak bu sene, eldekinin ne olduğunu bilen ve ben bu işi kotarırım diyen biri lazım.
byariff
12.Haziran.2014, 23:04
lucescu hocamiz olmasaydi , keske hikmet karaman gelseydi yerli olarak
Homer J.S
12.Haziran.2014, 23:22
Ah abi senin şu romantik fikirlerin...
Ben şahsen Galatasaray falan desteklemezdim böyle saçma bi hamle yapılsaydı
GicaHagi
13.Haziran.2014, 04:17
Hikmet Karaman falan ne yahu gerek yok farkli gözükelim diye böyle fikirlere. Bursa'nin bile icine etti adam anca düsmeye oynayan takimlari kurtarir sene basinda takim teslim edilmez.
davidvilla
13.Haziran.2014, 12:13
melo iki güne dövüp paketler hikmeti :D
Kaka Leite
13.Haziran.2014, 13:28
Lucien Favre'yi bir getirseler inanılmaz bir iş yapmış olurlar.
Benim anlamadığım böyle adamların isimleri neden hiç geçmiyor?
Türkiye bu konuda çok sabit bir ülke. 15-20 tane isim var ve her teknik adam değişiminde onlara yöneliyorlar.
Tabii umuyorum ki adı geçmez, en beğendiğim teknik adamın buraya gelmesi beni üzer. :icon_biggrin:
europeanconquer
15.Haziran.2014, 14:51
https://pbs.twimg.com/media/BqKV0q2CcAA13hl.jpg
Kardeş LYS'ye mi giriyorsun düğüne mi gidiyorsun ?
Bu adama bu tiple(kıyafet) kız verdiler ya la.
E.Cartman
15.Haziran.2014, 15:20
Adam t-shirtle evden kız almış lan. Para = saadet = rahatlık beyler dağılabiliriz. :zuhaha
byariff
15.Haziran.2014, 15:22
demek sevmiyor burak oyle seyleri. :D burdada davul zurnayla videosu var
http://instagram.com/p/pQoqYjHOVC/
europeanconquer
15.Haziran.2014, 15:36
http://instagram.com/p/pQo6WFnOVY/
Bu nasıl bir kız almadır ya asşkldaşlsdkaşlskdasd
uAburak89
15.Haziran.2014, 17:40
Yöneticiler birbirini yerken, Caner Erkin, Burak Yılmaz'ın mutlu gününde yalnız bırakmıyor.
MoisHaLe
15.Haziran.2014, 17:51
Ulan Burak a bak sen yaa:) allah mutlu mesut etsin
europeanconquer
17.Haziran.2014, 23:11
https://pbs.twimg.com/media/BqWZrSMCYAAz8zF.jpg
europeanconquer
20.Haziran.2014, 13:11
Amrabat sanıyorum sezon öncesi hazırlık kampında olacakmış.Fair play olayı olduğu için mantıklı.Hajrovic'de gittiğine göre Amrabat'ın takımda kalmaması için bir sebep yok.
Nando,Melo,Sneijder,Telles,Bruma,Chedjou,Amrabat,S ürpriz :zuhaha
MoisHaLe
22.Haziran.2014, 20:48
Etihad Hava Yolları ve Qatar Airways ile görüşüyormuşuz sponsorluk için.
Leonadias
23.Haziran.2014, 03:01
Etihad Hava Yolları ve Qatar Airways ile görüşüyormuşuz sponsorluk için.
Fakat haberlerde bu 2 ismin can atarcasına Galatasaray'a sponsor olmak istediği gibi anlatılması çok saçma :D
byariff
23.Haziran.2014, 03:16
Etihad en yakin olan sponsor ismi yillik 10m euro diyorlar.
almanyada yasayan hem orda spor yazari olan hemde trde spor yazari olan fatih demireli tuhel yorumu yapmis
https://www.youtube.com/watch?v=h7aqHAJrvys&feature=youtu.be
mwaru
25.Haziran.2014, 21:13
Arkadaşlar bu vergi olayı ne oldu bi gelişme var mı ?
MoisHaLe
26.Haziran.2014, 04:12
Uefa'nın geçen yılki gelirlere el koyduğu haberleri dolanıyordu. Neyseki resmi siteden yalanlama gelmiş..
Bordo61Mavi
26.Haziran.2014, 05:56
Belirli bir kesime hizmet eden gazetelerde cikti o haberler. Trabzonspor ve Galatasaray icin.
Gecen sezonki gelirlerimizden 200bin euro kesilmis sadece.
uAburak89
26.Haziran.2014, 14:12
Uefa'nın geçen yılki gelirlere el koyduğu haberleri dolanıyordu. Neyseki resmi siteden yalanlama gelmiş..
İngilizce bilmeyen ama bazı sitelerde şef, müdür olmayı bir şekilde başarmış tetikçilerin işi o haberler. Maalesef bu cahilleri kendine kılavuz olarak seçen çok kişi var.
byariff
26.Haziran.2014, 15:11
tetikciler yine is basinda galatasarayin aciklamalari dokunmus demekki....
uAburak89
26.Haziran.2014, 16:14
https://pbs.twimg.com/media/BrDTWAJCMAAsX7i.jpg