PDA

View Full Version : Fenerbahçe Sohbet Alanı

Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 [24] 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45

murat taşlı
18.Ağustos.2012, 15:43
hatta bazı maçlarda caner-topuz bile olur

ParduS
18.Ağustos.2012, 19:59
-Son yorumlarınıza bakılırsa- Kuyt kulübe de joker niyetine bekleyecek :)

Rsa
18.Ağustos.2012, 20:31
caner potansiyelli bir oyuncu, israrla oynatirim ben o adami. Stoch da olsun istersem Caner icin baska bir yer ayiririm sahada. Hep eksi taraflarini goruyorsunuz futbolcularin, dolu tarafini yazan yok. insandir, hata yapar. surekli bunlari gundeme getirmenin manasi yok. ben size 20 tane hatasini sayarim stochun, hem de dogrudan rakibe verdigi gol paslariyla. yabancilara gosterdiginiz sabri bir nebze de kendi futbolcularimiza gosterseniz diyorum, bunlari harcarsak milli takimda kim oyanayacak.

Stoch skorer bir oyuncu, maç kazandırabilir. Caner ise sürekli ne yaptığını bilmeyen bir görüntüde. Geldiğinden beri iyi oynadığı maç sayısı çok az. İnsandır hata yapar tabi ki ama Caner fazla hata yapıyor.

A.FaruK
19.Ağustos.2012, 03:58
Aytaç abinin dediklerine katılıyorum. Caner bu takıma , o uyuşuk top çevirme oyunlarında dinamizm getiren adamdır. Tuncay'a benzetiyorum onu ben genellikle. Tuncay daha kaliteli bi oyuncudur orası ayrı ama bugün Tuncay dediğimiz adamında yeri geldiğinde çok canımızı yaktığını hatırlıyorum. Caner bu takımda kalsın. O deli cesaretine ihtiyacımız olduğu zamanlar çok var. Futbol bilgisi fazla olmayan ama mücadele gücü yüksek adamlar bunlar her takıma lazım. Mehmet Topuz, Caner gibi.

ommix
19.Ağustos.2012, 12:34
Bu arada S.Moskova 2-1 kazandı.Gollerin 1'i kornerden diğeri penaltıdan.Bu maçı izledikten sonra tur ümidim baya arttı.S.Moskova o kadar büyütülecek bir takım değil.Defans yapmayı pek beceremiyorlar.Eğer dengeli oynarsak deplasmandan çok avantajlı bir skor alırız

Dün bizim takımı bir kez daha izledikten sonra fikirlerim yine değişti maalesef.Çok zor 2 maç bizi bekliyor.Eğer Alex'i kenara almaz ise Aykut hoca işimiz zor.İlerde Sow ve Kuyt birlikte oynamalı.Kuyt kanatta çok etkisiz kalıyor

Ralph
19.Ağustos.2012, 13:29
Fenerbahçe taraftarı çok ilginç. Ya da ilginç demeyeyim de ikiye bölünmüş durumda diyeyim. Bir kısmı Aykut Kocaman'ı istiyor, bir kısmı da hiç istemiyor. İşin tuhaf yanı da isteyen taraftarlar Aykut hocayı çok överken istemeyen taraftar da kötülüyor.

Kendi fikrimi belirtecek olursam; futbol işi sempatiyle olmaz. Yani söylemek istediğim Aykut Kocaman bana kalırsa "Fenerbahçe'ye göre" yetenekleri sınırlı bir hoca. Ben hiç inanmıyorum başarı getireceğinden. Fenerbahçe'nin teknik direktör konusundaki bu ısrarı bence yıl kaybından başka hiç bir şeye yaramayacak.

Teknik direktör konusunda sık sık değişim yapılması taraftarı değilim. Bu bakımdan Manu ve Arsenal'i çok seviyorum. Keşke yetenekli bir hoca getirilse ve yıllar boyu kalsa. Ama Aykut hoca bu yeteneklere sahip bir hoca değil ki uzun yıllar kalsın.Biz Türk milleti olarak duygusal bir milletiz ama futbolda (özellikle teknik direktör konusunda) duygulara yer olmaması lazım. Aykut Kocaman ile Fenerbahçe belli bir yere kadar gidebilecektir. Kesinlikle bir Zico olamayacaktır.

erdem344
19.Ağustos.2012, 13:46
aykut kocaman bu yeteneklere sahip bi hoca ama başında öyle büyük bi bela varki (alex) ne yapsa elinde kalıyor.

Alexi kesip 4 3 3 oynasak 4 5 maç kötü oynasak medya hemen başlar . alexi kesmeden 4 2 3 1 oynasak medya bu sefer yine başlar.

Ralph
19.Ağustos.2012, 13:51
aykut kocaman bu yeteneklere sahip bi hoca ama başında öyle büyük bi bela varki (alex) ne yapsa elinde kalıyor.

Alexi kesip 4 3 3 oynasak 4 5 maç kötü oynasak medya hemen başlar . alexi kesmeden 4 2 3 1 oynasak medya bu sefer yine başlar.

Bana da bu saçma geliyor işte. Medyaya göre mi hareket edeceksin sen? Sen Türkiye'nin en köklü takımlarından birisin. Bunu yaparsam şöyle derler mantığıyla hareket etmek çok yanlış geliyor bana. Tamam elbette eleştiriler olacak ve oyuncular bundan etkilenecek. En büyük örneği Emre oldu. Ama takım başarılı olduğunda da söylediklerinin arkasında durup başarılı olmanın gurur sende kalacak. Yani Aykut Kocaman'da. Ama sen bunu yapamıyorsan zaten orada işin yok. Emin olun yabancı bir teknik direktör gelse söylediğim gibi yapardı. Ya da yerlilerden düşünelim, Fatih Terim olsa mesela direk düşündüklerini uygulardı.

Edit: Ayrıca Alex artık sene sonu kontratı biten ve yaşını başını almış bir oyuncu. Bu kadar sene ona bağlı oynarken, onun emekli olacağını hesaba katarak oynamalı ve yerine birini ısıtmalıydı Fenerbahçe. Eğer bunu başaramazsa büyük bir çöküş yaşar.

GebzeLi1907
19.Ağustos.2012, 14:05
aykut kocaman ne yazıkki bu ligin en kötü hocası.açık net.belki scout olursa başarılı olabilir.

TeNaciOUS MidFieLdeR
19.Ağustos.2012, 15:19
Fenerbahçe taraftarı çok ilginç. Ya da ilginç demeyeyim de ikiye bölünmüş durumda diyeyim. Bir kısmı Aykut Kocaman'ı istiyor, bir kısmı da hiç istemiyor. İşin tuhaf yanı da isteyen taraftarlar Aykut hocayı çok överken istemeyen taraftar da kötülüyor.

Kendi fikrimi belirtecek olursam; futbol işi sempatiyle olmaz. Yani söylemek istediğim Aykut Kocaman bana kalırsa "Fenerbahçe'ye göre" yetenekleri sınırlı bir hoca. Ben hiç inanmıyorum başarı getireceğinden. Fenerbahçe'nin teknik direktör konusundaki bu ısrarı bence yıl kaybından başka hiç bir şeye yaramayacak.

Teknik direktör konusunda sık sık değişim yapılması taraftarı değilim. Bu bakımdan Manu ve Arsenal'i çok seviyorum. Keşke yetenekli bir hoca getirilse ve yıllar boyu kalsa. Ama Aykut hoca bu yeteneklere sahip bir hoca değil ki uzun yıllar kalsın.Biz Türk milleti olarak duygusal bir milletiz ama futbolda (özellikle teknik direktör konusunda) duygulara yer olmaması lazım. Aykut Kocaman ile Fenerbahçe belli bir yere kadar gidebilecektir. Kesinlikle bir Zico olamayacaktır.

Aslinda hepimiz zicoyu ozluyoruz. Yerli TD modasidir gidiyor superligde ama hala sunun ayrimina varamadik. yerli yabanci degil esas olan, iyi ya da kotu TD olmasidir. enteresan bir milletiz, vur deyince olduruyoruz. yerli yerli diye yirtindik, hepsi birden yerli oldu. Aykut Kocamana inanmak istiyoruz ama bu is olmayacak gibi gorunuyor. modern futbolu oynayamiyoruz. kac yildir keyifle mac izleyemez olduk. boyle giderse Aykut Kocaman arkasindaki destegi tamamen kaybeder.

BleedingMoon
19.Ağustos.2012, 15:22
kuyt'un yedek beklemesi futbola ihanet olur.

TeNaciOUS MidFieLdeR
19.Ağustos.2012, 15:37
moskova maci icin soyle bir 11 iyi gider. ortasahanin ortasi icin isim yazmak gercekten cok zor, nasil transfer yapilmaz oraya, anlamis degilim :)

sow-kuyt
stoch-caner-cristian-krasic
hasan-egemen-yobo-topuz[gg]
mert

fbdevil190737
19.Ağustos.2012, 16:27
Bana göre şu kadro çıkmalı .

Mert

Gökhan Egemen Yobo Hasan Ali

Mehmet Topuz Cristian M.Topal Krasic

Sow Kuyt

Oyunun gidişatına göre Stoch , Alex girmeli . Veya Topuz-Cristian-Topal üçlü orta saha kanatlar Krasic-Stoch santrafor Kuyt olmalı .

BleedingMoon
19.Ağustos.2012, 17:51
o kadar çaresiziz ki caner'e bel bağladık orta saha için öyle mi :D

ReaList
19.Ağustos.2012, 23:32
Hala 1 ortasaha transferiyle herşeyin çözüleceğini umuyoruz. Ortasaha'da oynayabilecek oyuncularımıza bir göz atalım ;

Mehmet Topuz
Sezer Öztürk
Özer Hurmacı
Mehmet Topal
Cristian Baroni
Selçuk Şahin
Recep Niyaz
Salih Uçan

Kırmızı olarak belirlediğim oyuncular ofansif yönü ağır olanlar, Mavi olarak belirlediğim oyuncular defansif ağırlıklı, siyah olarak bıraktılarım genç oyuncular. Mehmet Topuz, Sezer ve Özer bu takıma geldikleri zaman kendi takımlarında orta alandaki en kilit oyunculardı. Bugün tekrar bu oyuncuları o takımlara gönderin transfer dönemi açılsın almak isteyeceğiniz ilk oyuncular yine bu isimler olacaktır.

Peki biz kimlerle oynuyoruz Defansif olarak belirlediğim oyuncularla Neden ? Futbol anlayışımız gereği. Yüce Fenerbahçe oyunun ofans yönünde vasıfsız bu 3'ün 2'si ile oynayarak işini garantiye alma peşinde, aman ha dikkat !

Galatasaray bizim karşımıza Selçuk-Engin ile çıkıyor, 10 kişi kalınca Selçuk-Emre Çolak o bölgeyi takır takır işliyor ama biz bir ofans bir defans yönlü adamla oynayamıyoruz ?

Arsenal bize karşı 2 tane bebe ile çıkarıyor ortasahayı ama biz Recep ile Salih'i aklımızın kenarından geçirmiyoruz.

Sizce gerçekten bizim ortasaha oyuncumuz mu eksik yoksa oyun anlayışımız mı ?
Takım kötü oynarken veya geriye düştüğü anda koca takımın ikinci bir planı yoksa, 10 kişilik takımları bile çözebilecek oyun zekamız yoksa alınacak 1 ortasaha mı herşeyi kurtaracak ?

Ben mevcut durumu Osmanlı Devletinin duraklama devrine benzetiyorum. Hala çözümü eskide yaşlı ayaklarda ve ona bağlı yaşlı sistemde arıyoruz. Yeniliğe ve değişime kapalıyız ve bundan vazgeçmedikçe her gün erimeye ve dağılmaya doğru gidiyoruz, bu açık ve net, görmek isteyene.

hakan769
20.Ağustos.2012, 12:45
tartışma konusu olmasın ama nette şöyle bi resim buldum

http://i.imgur.com/ICUOj.jpg

goosfraba
20.Ağustos.2012, 12:49
cristian'ı, ligin bitmesine 10 maç kala falan görürüz. başka da bir numarası yok.

KanaKe
20.Ağustos.2012, 13:47
bide sezon öncesi herkes cok umutluydu :) emrenin yerini dolduracakti güya..

Escochae
20.Ağustos.2012, 15:10
Yıllar sonra başımıza bir vizyon getirmeye çalışan bir teknik adam geldi onuda 2 dakikada harcayacağız ..
Aykut Kocaman'ı eleştirenler sizlere soruyorum. Acaba gelen teknik direktörler içinde hangisi bir ekol oluşturmaya çalışırken bu kadar başarı alabildi yada ekol oluşturma gibi bir riske girdi o çok övdüğünüz Zico bile ? Tabiki de yanlış yaptığı noktalar vardır ve olacaktır ama Aykut Kocaman bu külübe gelen teknik direktörler içinde takıma zararı en az teknik adamdır.
Aykut Kocaman Barça gibi devamlı çarkı dönen bir ekol oluşturmayı hedefliyor. Bu hedeften de sapmayacağını her defasında söylüyor. Bizim de görevimiz eğer gerçekden başarılı olmak istiyorsak birazcık olsun onlara inanmak .. Yoksa kırk yılın başında çıktığımız ÇEYREK FİNAL'le kalırız.

TeNaciOUS MidFieLdeR
20.Ağustos.2012, 15:20
Yıllar sonra başımıza bir vizyon getirmeye çalışan bir teknik adam geldi onuda 2 dakikada harcayacağız ..
Aykut Kocaman'ı eleştirenler sizlere soruyorum. Acaba gelen teknik direktörler içinde hangisi bir ekol oluşturmaya çalışırken bu kadar başarı alabildi yada ekol oluşturma gibi bir riske girdi o çok övdüğünüz Zico bile ? Tabiki de yanlış yaptığı noktalar vardır ve olacaktır ama Aykut Kocaman bu külübe gelen teknik direktörler içinde takıma zararı en az teknik adamdır.
Aykut Kocaman Barça gibi devamlı çarkı dönen bir ekol oluşturmayı hedefliyor. Bu hedeften de sapmayacağını her defasında söylüyor. Bizim de görevimiz eğer gerçekden başarılı olmak istiyorsak birazcık olsun onlara inanmak .. Yoksa kırk yılın başında çıktığımız ÇEYREK FİNAL'le kalırız.

gercekten barca modelini ornek alacaksa birazcik olsun samet aybabayi takip etsin. su cok acik ortaya cikti ki ne varsa altyapida var. temeli saglam degilse hicbir ekol yasamaz. 3 yildir takimla ancak hala takima altyapidan bir isim monte edebilmis degil. sadece bir isim yeter, fazlasini demiyorum. bu isler sozde olmamali, icraati gormek lazim. barca modeli diyorsan once bu basarilmali. ben oyle bir model goremiyorum. pas oyunu oynayacaz diyerek barca olunmaz, suan barca takiminda gordugun adamlar messi dahil, 13-15 yasindan beri beraber oynayan, kardes gibi olan bir topluluk. ornek alinacak sey bu olmali. eger yapmak istedigi sey gercekten buysa saygi duyarim.

GodfatheR
20.Ağustos.2012, 15:21
Aykut Kocaman ne ekolü yaratmaya çalışıyor ?

ReaList
20.Ağustos.2012, 15:48
@CraCPoT

Aykut Kocaman'ın ekol oluşturmaya çalıştığına bende inanıyorum. Anadolu takımı havasında Fenerbahçe, öne geçince geri çekilen mahkum oynayan, geriye düşünce ikinci bir oyun planı bile olmayan klasik küçük takım ekolleri.

Geçen maç sonu Aykut Kocaman'ı dinleyince takımla ilk maçlarına çıkan bir hoca havası sezdim.
Çünkü bu takımda sportif direktörlükle beraber 4.sezonunu geçiren bir başkası olmalı.
Bir başkası olmalı ki hala ürettiği bahane yeni bir hoca ve yeni bir takımın ürettiği bahane gibi "Siz bu takımı 1.5 ay sonra görün" olmalı.

Şimdi soracaksınız bu kadar uzun bir süredir takımla beraber olan biri, koca yaz kampında takımla ne yaptı ? Bu takım kampta neye hazırlandı ? Bahsettiğin ekol bunlar olmalı. Her sezon başı hazır olmayan ve futbol yoksunu bir Fenerbahçe.

Escochae
20.Ağustos.2012, 16:03
gercekten barca modelini ornek alacaksa birazcik olsun samet aybabayi takip etsin. su cok acik ortaya cikti ki ne varsa altyapida var. temeli saglam degilse hicbir ekol yasamaz. 3 yildir takimla ancak hala takima altyapidan bir isim monte edebilmis degil. sadece bir isim yeter, fazlasini demiyorum. bu isler sozde olmamali, icraati gormek lazim. barca modeli diyorsan once bu basarilmali. ben oyle bir model goremiyorum. pas oyunu oynayacaz diyerek barca olunmaz, suan barca takiminda gordugun adamlar messi dahil, 13-15 yasindan beri beraber oynayan, kardes gibi olan bir topluluk. ornek alinacak sey bu olmali. eger yapmak istedigi sey gercekten buysa saygi duyarim.

Bunların hepsi sabır gösterirsek olacak şeyler. 3 senede ilk onbirdeki kaç oyuncunun alt yapıdan olmasını bekliyorsun ki ? Ki geçen 2 senede son ana kadar şampiyon kovalamış bir takımsın. Bunların hepsi sabırla olacak şeylerdir. Azıcık sabır gösterelim inanalım bu oyunculara. Bu takım 2007deki takımdan kötü değil. Yeterki iyi bir hava yakalasın.

Escochae
20.Ağustos.2012, 16:04
@CraCPoT

Aykut Kocaman'ın ekol oluşturmaya çalıştığına bende inanıyorum. Anadolu takımı havasında Fenerbahçe, öne geçince geri çekilen mahkum oynayan, geriye düşünce ikinci bir oyun planı bile olmayan klasik küçük takım ekolleri.

Geçen maç sonu Aykut Kocaman'ı dinleyince takımla ilk maçlarına çıkan bir hoca havası sezdim.
Çünkü bu takımda sportif direktörlükle beraber 4.sezonunu geçiren bir başkası olmalı.
Bir başkası olmalı ki hala ürettiği bahane yeni bir hoca ve yeni bir takımın ürettiği bahane gibi "Siz bu takımı 1.5 ay sonra görün" olmalı.

Şimdi soracaksınız bu kadar uzun bir süredir takımla beraber olan biri, koca yaz kampında takımla ne yaptı ? Bu takım kampta neye hazırlandı ? Bahsettiğin ekol bunlar olmalı. Her sezon başı hazır olmayan ve futbol yoksunu bir Fenerbahçe.

O kapanıyor dediğin taktik öne geçilince yapılabilecek en iyi taktiklerden bir tanesi olduğuna inanıyorum. Geri çekilip rakip takımın üstüne gelmesini sağlayıp hızlı atağa çıkarak kontralarla rakibi yıkmak
düşüncesi. Tabi geçen senede gerek oyuncu profili gerekse alışkın olduğu bir sistem olmayışından dolayı takım bunu yapamıyordu. Bu sene Krasiç Kuyt transferleri ile bunu yapabileceğimize inanıyorum. O kadar çok diyorum ki artık klişe oldu ama azıcık sabır edelim yeter ..

ReaList
20.Ağustos.2012, 16:22
@CRaCPoT

Oyunu geride tutmak için ayağında iyi top tutabilen oyunculara sahip olman gerek. Maçları ne sıklıkla veya ne dikkatle takip ediyorsun bilmiyorum ama öne geçtiğimiz bir kaç maçı ve oyuna sonradan giren Selçuk Şahin'i hatırlarsan söyleyeceklerim yerini bulur.

Eğer sen oyuna hakim bir anlayışı düşünüyorsan ve tercihin Selçuk'sa zaten geriye bir şey söylemek düşmüyor. Geçen FB TV'de canlı verilen antrenmanı izleme fırsatı buldum. 3'e 3 küçük sahada çift kale maçlar yapılıyordu. Şu Selçuk'a bir bakayım dedim, biz maçtan maça bakıyoruz belki antrenmanlarda farklı şeyler yapıyordur, ondan tercih ediliyordur diye.
Yine pas hataları, top kaptırmalar ve aşırı zayıf ofansif yönü.
Aksine karşı tarafta Sezer 1'e 1'de rahat adam çalımlayıp, attığı gollerle göz doldururken maçları ya stattan ya da evinden takip ediyor.

Tercihleriniz futbol oynama anlayışınızın göstergesidir. Tercihleri böyle olan bir hocadan fazlasını beklemeyin, fena hayal kırıklığına uğrarsınız.

GebzeLi1907
20.Ağustos.2012, 16:37
Aykut Kocaman şuan hala baştaysa geçen seneki liderliği ve Aziz Yıldırım ın müdahalelerine ses çıkarmayacak ne derse yapacak olduğundandır.
Ne vizyonu var ne de Fenerbahçe yi yönetecek teknik kapasitesi.
3 senedir izliyoruz takım her yıl geriye gidiyor

Escochae
20.Ağustos.2012, 17:05
@CRaCPoT

Oyunu geride tutmak için ayağında iyi top tutabilen oyunculara sahip olman gerek. Maçları ne sıklıkla veya ne dikkatle takip ediyorsun bilmiyorum ama öne geçtiğimiz bir kaç maçı ve oyuna sonradan giren Selçuk Şahin'i hatırlarsan söyleyeceklerim yerini bulur.

Eğer sen oyuna hakim bir anlayışı düşünüyorsan ve tercihin Selçuk'sa zaten geriye bir şey söylemek düşmüyor. Geçen FB TV'de canlı verilen antrenmanı izleme fırsatı buldum. 3'e 3 küçük sahada çift kale maçlar yapılıyordu. Şu Selçuk'a bir bakayım dedim, biz maçtan maça bakıyoruz belki antrenmanlarda farklı şeyler yapıyordur, ondan tercih ediliyordur diye.
Yine pas hataları, top kaptırmalar ve aşırı zayıf ofansif yönü.
Aksine karşı tarafta Sezer 1'e 1'de rahat adam çalımlayıp, attığı gollerle göz doldururken maçları ya stattan ya da evinden takip ediyor.

Tercihleriniz futbol oynama anlayışınızın göstergesidir. Tercihleri böyle olan bir hocadan fazlasını beklemeyin, fena hayal kırıklığına uğrarsınız.

Her antremanını izlediğini düşünüyor musun ? Belki gerçekden de istenilen düzeyde değildir. Sezer Özer veya Salih .. Yoksa Aykut Hocanın gerçekten hakedene formayı verdiğini hepimiz biliyoruz.
Ayrıca Selçuğu oyuna almasının nedeni top tutmak değil top kaparak hızlı hucümlara çıkmayı sağlamaktır. Geçen sene bunu kanatta oynayan topuz gibi oyuncularla yapamıyorduk. Bu sene özellikle takıma alışınca Sow krasiç ve çok hızlı olmasada topsuz oyunda çok iyi olan Kuytla aslında Aykut Hocanın ne yapmak istediğini daha iyi anlayabileceğiz.
Son olarak 1-0 a yatıyor, Anadolu hocası gibi terimler söylemek Aykut Hocaya ağır bir hakarettir. Neler yaşadığımızı buna rağmen neler elde ettiğimizi unutmamak gerek. Bir hocanın belki de yaşabileceği en kötü şeylerden birini yaşamasına rağmen halen daha dimdik ayakta. Başarı olmasaydı bile onun bu onurlu mücadelesini ben ayakta alkışlardım.

ReaList
20.Ağustos.2012, 17:23
@CRaCPoT

Otla samanı karıştırmamak gerek, ben Aykut Kocaman'ın kişiliği ve davranışlarını değil futbol anlayışını eleştiriyorum. Yaşanan olayları hepimiz biliyoruz nasıl bir taraftar, taraftar kartını alarak, lisanslı ürünleri edinerek ekonomik yönden, iç saha deplasman demeden her statta ve kulübün meşru hakkını savunmak için her platformda destek verdiyse, her Fenerbahçeli gibi o da yapması gerekeni yaptı. Eksik ya da fazla. Her kesimden taraftarı olan büyük bir camia burası. Herşeyi geçtim 60-100-150 liradan biletlerini alıp yaz kış demeden harçlıklarından, aylıklarından, boğazından kıstıklarından bir bilet alıp kenarda sonsuz destek veren bu insanlar, milyon dolarlık bebeklerin bu futbolunu izlemeyi haketmiyor. Dünyada olmayan bahaneler sahibi bir ülkeyiz. Resmi sitemiz Fenerbahçe.org'u aç futbolcuların demeçleri var, Yıllardır takımın formasını giyen oyuncularımız zamanla iyi olacağımızı söylerken, aklımız diğer maçtaydı diyenler var. Bonservis ve Maaşlarıyla beraber 300 milyon €'dan daha fazla para eden bu adamların kafası ancak 1 maçla sınırlı kalıyorsa orada sorun vardır.

Artık bahanelerden ve boş beklentilerden arınmamız bir değişim sergilememiz gerek, destek her zaman ve her türlü olacaktır ama bunu neye verdiğimizi bilmemiz gerek. Çünkü yanlış bir destek kötü olanı daha da kötüleştirir.

Edit: Lig Tv Maçın Öyküsü > http://www.ligtv.com.tr/haber/comez-krasic

ForsakeN
20.Ağustos.2012, 17:33
Başlamış yine Aykut Kocaman seferberliği. Yahu daha önce gelenlerden kimi beğendiniz de Aykut hocayı beğenmiyorsunuz. Aragones, Daum, Hiddink, Lorant, Zico gibi adamlara Milyon Euro'lar yatırmaya çok meraklıyız.

Adam takımın başındaki 2 senede 1 lig şampiyonluğu, 1 lig ikinciliği, 1 Türkiye Kupası aldı. Ama Elazığ maçı beraberliği, süper kupa mağlubiyeti sonunda kestik biçtik adamı. Sebebi de sistemdeki ısrarıymış. Daum gibi korkak olmakla suçlanıyor fakat bu sistemdeki ısrarıyla bence en büyük cesaret örneğini gösteriyor. Yoksa kolaydı ortasahaya 2 tane daha göbek oyuncusu almak. Ama kulübün menfaatleri doğrultusunda içerideki oyuncuların yeteceğini düşündüğü için yapmıyor demekki transfer. Sabır herşeyin ilacı. Biraz sabretmesini öğrenemedikten sonra bu ülke futbolundan birşey olmaz, olmuyor da zaten.

Gelecek herhangi bir hocanın -ki buna çok elit isimler de dahil- Aykut Kocaman'dan çok daha başarılı olabileceğini düşünmediğimden, her şekilde ona güvenilmesi gerektiğini düşünüyorum. Kendi içimizden böyle saygı duyulan, takıma alışmış,düzenini oturtmuş bir adam varken medyanın yönlendirmesiyle kaşık suda boğacak kıvama gelen arkadaşları gördükçe üzülüyorum.

GebzeLi1907
20.Ağustos.2012, 18:06
Başlamış yine Aykut Kocaman seferberliği. Yahu daha önce gelenlerden kimi beğendiniz de Aykut hocayı beğenmiyorsunuz. Aragones, Daum, Hiddink, Lorant, Zico gibi adamlara Milyon Euro'lar yatırmaya çok meraklıyız.

Adam takımın başındaki 2 senede 1 lig şampiyonluğu, 1 lig ikinciliği, 1 Türkiye Kupası aldı. Ama Elazığ maçı beraberliği, süper kupa mağlubiyeti sonunda kestik biçtik adamı. Sebebi de sistemdeki ısrarıymış. Daum gibi korkak olmakla suçlanıyor fakat bu sistemdeki ısrarıyla bence en büyük cesaret örneğini gösteriyor. Yoksa kolaydı ortasahaya 2 tane daha göbek oyuncusu almak. Ama kulübün menfaatleri doğrultusunda içerideki oyuncuların yeteceğini düşündüğü için yapmıyor demekki transfer. Sabır herşeyin ilacı. Biraz sabretmesini öğrenemedikten sonra bu ülke futbolundan birşey olmaz, olmuyor da zaten.

Gelecek herhangi bir hocanın -ki buna çok elit isimler de dahil- Aykut Kocaman'dan çok daha başarılı olabileceğini düşünmediğimden, her şekilde ona güvenilmesi gerektiğini düşünüyorum. Kendi içimizden böyle saygı duyulan, takıma alışmış,düzenini oturtmuş bir adam varken medyanın yönlendirmesiyle kaşık suda boğacak kıvama gelen arkadaşları gördükçe üzülüyorum.

Aykut Kocaman ı ben çok seviyorum
ama hocalık olarak asla ve asla fenerbahçe nin klasında değil
daum un tek kusuru rotasyon bilmemesi aynı kadrolarla devam etmesiydi onun takımları her zaman tempolu olmuştur kondisyonuyla rakibi ezmiştir
bursa ya şampiyonluğu kaybbettğimiz sene daum kanatlara transfer istedi aykut kocaman izin vemedi kadro yeterli diye
özer andre santos açık oynadılar
dia stoch hatta krasic gibi açık oyuncuları daum un elinde olsaydı ne olurdu ?
yada güiza yerine niang sow kuyt ?
zico yu anlatmaya gerek yok
twente deplasmanına
appiah tümer tuncay Alex kezman gibi oyuncuları bir arada sürmüştü
bu kadro aykut hocanın elinde olsa kaçı oynardı acaba ?
elinde krasic gibi kapanan takıma karşı en büyük silahlardan biri olacak, rakibin üstüne giden dikine oynayan adam var korkudan oynatmıyorsun
krasic elazığ maçında ısınmayacak tanımayacak takımı da, hangi maçta tanıyacak moskovadaki maçta mı ?

geçen sene cok özel bir sezondu, geçen sezon hiç eleştirmedim aykut hocayı bu yılı isteyeceği transferleri bekledim
ama o hala ortasahayı yeterli olduğunu içerdeki oyuncular içinden halledeceğini söyledi
şu ligdeki neredeyse hiç bir hoca mehmet topal ile selcuk u yanyana oynatmaz, kazanmak zorunda olduğu bir maçta
elinde salih uçan var bank asyada çok iyi işler yapmış genç milli takımlardaki hocaları öve öve bitiremiyor
onun için soner aydoğdu dan vazgeçildi sözde
sezer öztürk gibi önceki yıllarda ligin en iyi ortasahalarından biri olmuş bir adam var kadroya dahi giremiyor bunlar
bu adamlar f.terim in elinde olsa ne halde olurlardı acaba ?
ligin açık ara en iyi hücüm hattına sahibiz ama rakip kaleye gidemiyoruz pozisyona girmekten aciziz
geçen seneki maçların bir şekilde mazareti vardı galatasaraya kapanmasının mahkum oynaması, yine kabul edilecek şeyler değil ama geçen sene özelinde anlayışla karşılanabilir
ama bu yıl olmaz o.
sen fenerbahçe sin birinci önceliğin rakibi beklemek değil, kazanmak
kaldı ki beklemeyi de iyi yapamıyoruz önde basan iyi ciğerli topçusu olan her köy takımı bizi yener.

Aykut Kocaman Aziz Yıldırım'ın emir eri olmasının kolay laf dinlemesinin yanında bizim camiamız içindeki F.terim kompleksinden başka birşey değil.
Ama ondan bir terim olmayacağı aşikar.
Her yıl bizi daha geriye götürüyor ve bu arada geçen yıl ile bu yıl da rakibimiz boş durmuyo, galatasaray muazzam hamleler yaptı çok iyi top oynuyorlar
aykut kocaman ın kaldığı süre boyunca galatasaray ile aramızdaki fark giderek artacak
2 3 yıl önceye kadar galatasaray ın önündeydik her anlamda
ancak artık yakaladılar bizi ve kısa sürede geçmek üzereler aykut kocaman sayesinde
aykut kocaman bu takımdan gitmezse eğer, ama bu sezon ama bir dahaki sezon kovulacak
ve o zaman taraftarın ona olan sevgisinden de çok şey götürmüş olarak gdecek bu camiadan

ForsakeN
20.Ağustos.2012, 18:20
Daum transfer istedi Aykut hoca engelledi.

Galatasaray bizi yakaladı, Aykut Kocaman seyrediyor

Fatih Terim, Aykut hocayı eziyor

Aykut Kocaman bizi geriye götürüyor

Aykut Kocaman Emre'yi kovdu

Aykut Kocaman transfer yapmıyor

Aykut Kocaman hücum oynatmıyor ( Elazığ maçında gördük Stoch-Alex-Kuyt-Sow ilk11'deydi noldu? )

Roma'yı da Aykut Kocaman yaktı beyler haberiniz yok.

sui generis
20.Ağustos.2012, 18:31
Aykut hocanın transfer istemediğine inanmanıza inanamıyorum. Görmüyor mu takımı , elbette istiyor. Ama yönetim yapmadığı için Aykut hoca istemiyor diye gösteriliyor. Aykut hocayı eleştirirsiniz elbette ama artık eleştiri kısmını geçtik, adamı sokmadiginiz kılık kalmadı. Sezon başlamadan Aykut hoca kalabildiği kadar kalsın diyenler şimdi Aykut hoca nasıl gider onu düşünüyor. Bir durun , güvenin su adama !

uAburak89
20.Ağustos.2012, 19:27
Fenerbahçe Teknik direktörü Aykut Kocaman ve sarı-lacivertli futbolcu Mehmet Topal, Spartk Moskova ile oynayacakları Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Aykut Kocaman basın toplantısında Gökhan Gönül ve Milos Krasic ile ilgili kararını maç saatinde vereceğini söylerken, defansif bir kadro ile sahada oalcaklarını belirtti. Kocaman ayrıca Moskova'nın şu an için bir adım önde olduğunu fakat sahada oyununu rakibine kabul ettiren tarafın tur atlayacağını söyledi.
İşte Aykut Kocaman ve Mehmet Topal'ın açıklamaları...
KOCAMAN: "TAKIM SAVUNMASI ANLAMIDNA DOĞRU OLANLARI YAPACAĞIZ"
"Spartak özellikle son 3-4 yıllık periyotta Fenerbahçe'nin sorunlarını aşma çabası içinde olduğu dönemde, Spartak Moskova'nın kendi seviyesini arttırma düşüncesiyle bir adım önde gözüküyor olabilir. Yarın ki maçla ilgili bir toparlama yapmak gerekirse; sahada iki takım kendi oyununu rakibe kabul ettirmeye çalışacaktır. düşüncesini kabul ettiren taraf bir adım öne geçecektir. Takım savunması anlamında doğru olan şeyleri yapacağız."
SAHANIN SUNİ ÇİM OLMASI HAKKINDA...
"Benim için olumsuz değil ama oyuncular oynayacak. Sonuçta onların ne düşündüğü önemli. Buradaki zemin doğal çim değil. Oyuncularımız doğal çime alışkın. Ben sahada bir sorun olmadığını oyuncularım kafa olarak daha iyi hissetsin diey söyledim."
GÖKHAN GÖNÜL VE MILOS KRASİC OYNAYACAK MI?
"Kadroyu yarın maça 1 saat kala yetkililere vereceğiz . O zamana kadar düşünme süremiz var, en doğrusunu düşünmek için."
MEHMET TOPAL: "EMERY İLE KARŞILAŞMAK GÜZEL"
"Emery çok iyi bir hoca. Kendisinden Valencia'da çok şeyler öğrendim. Diyaloğumzu kopmadı, maçtan önce eşleşme ile ilgili konuştuk. Kendisiyle burada yeniden karşılaşmak ügzel bir duygu."
TOPAL: "TARAFTARIMIZ BİZİ SONUN KADAR DESTEKLESİN"
"Taraftarın desteği takımımız için önemli. Futbolcular için baskı altında oynamak zordur. Beklentiler çok olduğu için olumsuzluklar arada olabiliyor. Profesyonel olduğumuz için bunları aştık. Biz sadece taraftarın sonuna kadar arkamızda olmasını istiyoruz."
KOCAMAN'A NAZIM HİKMET İLE İLGİLİ SORU
"Nazım Hikmet'in son dönemde sözleri Fenerbahçeliler tarafından fazlasıyla kullanılıyor ve o burada burada yatıyor. Kendisini ziyaret etme fırsatınız oldu mu?' şeklinde soruya Kocaman, "Ben içimden geleni söyleyeceğim. Kıvırmadan, çevirmeden. Ziyaret etmek istedim ama yatıp kalkıp Spartak Moskova'yı seyrediyoruz. Ne kadar futbolculara bilgi veririz diye düşünüyoruz. Ancak elimde hala fırsat var, ziyaret etmek istiyorum. Sadece Fenerbahçe için değil ülkemiz adına değerli bir insan ve bunu istiyorum" diyerek sözlerini noktaladı.

titates1
20.Ağustos.2012, 19:28
arada hatırlamakta fayda var.

http://1.bp.blogspot.com/-biVTmOOikHg/T7SUZ53dwCI/AAAAAAAAGhI/Di6JK2LyFko/s1600/ayk%C3%BCtttt.jpg

GebzeLi1907
20.Ağustos.2012, 22:23
arada hatırlamakta fayda var.

http://1.bp.blogspot.com/-biVTmOOikHg/T7SUZ53dwCI/AAAAAAAAGhI/Di6JK2LyFko/s1600/ayk%C3%BCtttt.jpg

ben orada tribündeydim, tam karşısında aykut kocaman ın
%20 etkili quizimi ekip gittim
o maçın sonunda gözlerim doldu yılların özlemi ve bunu pırıl pırıl adam gibi adam aykut kocaman ile kazanınca zafer daha da taçlandı,
geçen sene 7 deplasmana gittim yağmur, çamur soğuk çağlayan biber gazı jop
bu takımın cefasını her anlamda çekmiş biri olarak konuşuyorum,
aykut hocayı çok seviyorum adamlık kişilik olarak futbolumuz içindeki en güzel insanlardan biri kendisi
bunlar güzel şeyler lakin ortada somut bir gerçek, oynanan futbol var
aykut kocaman bizim canımız tekrar diyorum ama bu takıma gereken futbolu oynatamıyor
oynatacak gibi de gözükmüyor, 3 yıl oldu her yıl takım geriye gidiyor
aykut kocaman görevde kaldıkça aykut hocayı savunanlarda birer birer karşısına geçecek 1 sezon 2 sezon 3 sezon tamamlandığında aykut kocaman'ı savunacak kimse kalmayacak(umarım o kadar kalmaz takımda)
bu süreçte de galatasaray mevcut adımlarından somut başarı cevabını alırsa daha iyi adımlar atacak ve bizim önümüze geçecek
bunu göremiyormusunuz anlamıyorum
aykut kocaman ın oynattığı futboldan futbolcu seçimlerinden memnun olan mantıklı doğru bulan var mı ?
varsa biri bana bunları kısa kısa nedenleriyle anlatabilir mi ?

(ortasaha transferini maddi yük olmasın diye istemedi gibi bahanelerle gelmeyelim
emreyle kavga etmeyecekti, yada yolladın 8-10 milyon euroluk bir adamı koskoca fenerbahçe klubü rahatlıkla tolore ederdi.
krasici aldırma en basitinden senin önceliğin orası değil çünkü)

Escochae
20.Ağustos.2012, 22:53
ben orada tribündeydim, tam karşısında aykut kocaman ın
%20 etkili quizimi ekip gittim
o maçın sonunda gözlerim doldu yılların özlemi ve bunu pırıl pırıl adam gibi adam aykut kocaman ile kazanınca zafer daha da taçlandı,
geçen sene 7 deplasmana gittim yağmur, çamur soğuk çağlayan biber gazı jop
bu takımın cefasını her anlamda çekmiş biri olarak konuşuyorum,
aykut hocayı çok seviyorum adamlık kişilik olarak futbolumuz içindeki en güzel insanlardan biri kendisi
bunlar güzel şeyler lakin ortada somut bir gerçek, oynanan futbol var
aykut kocaman bizim canımız tekrar diyorum ama bu takıma gereken futbolu oynatamıyor
oynatacak gibi de gözükmüyor, 3 yıl oldu her yıl takım geriye gidiyor
aykut kocaman görevde kaldıkça aykut hocayı savunanlarda birer birer karşısına geçecek 1 sezon 2 sezon 3 sezon tamamlandığında aykut kocaman'ı savunacak kimse kalmayacak(umarım o kadar kalmaz takımda)
bu süreçte de galatasaray mevcut adımlarından somut başarı cevabını alırsa daha iyi adımlar atacak ve bizim önümüze geçecek
bunu göremiyormusunuz anlamıyorum
aykut kocaman ın oynattığı futboldan futbolcu seçimlerinden memnun olan mantıklı doğru bulan var mı ?
varsa biri bana bunları kısa kısa nedenleriyle anlatabilir mi ?

(ortasaha transferini maddi yük olmasın diye istemedi gibi bahanelerle gelmeyelim
emreyle kavga etmeyecekti, yada yolladın 8-10 milyon euroluk bir adamı koskoca fenerbahçe klubü rahatlıkla tolore ederdi.
krasici aldırma en basitinden senin önceliğin orası değil çünkü)

Tutturmuşsun ortasaha transferi diye .. Acaba iyi bir ortasaha alsaydi bu konuşmaları yapacakmıydın acaba ?

TeNaciOUS MidFieLdeR
20.Ağustos.2012, 23:01
Kasimpasa macini izleseniz Emre ortasahada dokturuyor. biz hala mehmet topal-selcuk sahinle oynuyoruz Elaziga karsi, yorumsuz birakiyorum.

edit[dayanamadim :n:] :70 yasindaki can bartu bile gecen sene emre takimdayken dahi bize ortasaha lazim, ortasahasiz oynanmaz bu oyun deyip durdu. tek umudum Kocamanin bu inadindan biran evvel vazgecmesi. Elaziga karsi 6 tane defans oyuncusuyla basladik, herhalde moskova provasini yaptik. baska aciklamasi yok cunku.

GebzeLi1907
20.Ağustos.2012, 23:07
Tutturmuşsun ortasaha transferi diye .. Acaba iyi bir ortasaha alsaydi bu konuşmaları yapacakmıydın acaba ?

sistem işlemiyorsa ortasaha yüzünden işlemiyor
elimzdeki oyuncularla hiç bir sistem işlemez, ortasaha inanılmaz verimsiz
evet aykut kocaman iyi çift yönlü en az bir ortasaha alsa
sonra alex i kesip 4 4 2 ye dönse veya 4 3 3 e geçse veya alex le devam etse,
rakibi önce durdurmayı değil vurmayı hedeflese
altyapıya önem verse oyuncuları kaybetmektense kazanma yoluna gitse
baroni ye gösterdiği iltiması sezer, salih'e gösterse
yapmayacaktım hiç birini

TeNaciOUS MidFieLdeR
20.Ağustos.2012, 23:11
yapmayacaktım hiç birini

salih haftasonu ispanyada u19 milli macinda oldugu icin kadroda yokmus. gerci olsaydi da ilk 11de baslamazdi ya, orasi ayri :]

barahir
20.Ağustos.2012, 23:12
yapmayacaktım hiç birini

O zaman Aykut Kocaman'a sallamayı bırakın, sitemlerinizi yönetime iletin.. Sonuçta Aykut Hoca sezon öncesi bir liste veriyor ve bu listedeki adamlar alınabiliyorsa alınıyor.. Aykut Kocaman'a "Krasiçi aldık, ortasaha alamayız, elindekilerle idare et" denmiş olamaz mı yönetim tarafından..

TeNaciOUS MidFieLdeR
20.Ağustos.2012, 23:21
O zaman Aykut Kocaman'a sallamayı bırakın, sitemlerinizi yönetime iletin.. Sonuçta Aykut Hoca sezon öncesi bir liste veriyor ve bu listedeki adamlar alınabiliyorsa alınıyor.. Aykut Kocaman'a "Krasiçi aldık, ortasaha alamayız, elindekilerle idare et" denmiş olamaz mı yönetim tarafından..

sunu gormemiz lazim yalniz. rakibin elazig ve iki tane kesici adamla oynuyorsun ortasahada. bu hic tuhaf gelmiyor mu sana, yeri gelince elestiricez tabi. taraftar olarak tatmin edici bir oyun izlemek istiyoruz. umariz boyle devam etmez Aykut Kocaman. hic mi adam kalmadi da topal-selcuk birlikte oynar, anlamis degilim sahsen. ben de kocamani destekliyorum ama kimsenin dokunulmazligi yok. zamaninda daumu da elestirdik, zicoyu da. Aykut Kocaman da nasibini alacak, gayet dogal :]

GebzeLi1907
20.Ağustos.2012, 23:33

aykut kocaman ozaman masaya yumruğunu vuracak, yönetim eğer istemiyorsa transferi
çıkıp da transfer yapmakla iş bitmiyor türk milletinin anlayışı bu, falan demeyecek
böyle olunca fenerbahçeye daha çok zarar veriyor
ayrıca yine elindeki oyuncuların yaptıkları verebilecekleri belli
kazma defansif oynayan adama ofans yeteneği kazandıramazsn selcuk mehmet topal gibi
bu adamların ortasahada sana üretkenlik kazandırması im kan sız
ofans oynayan adama defansı pressi yaptırabilirsin ama bakınız fatih terim

ayrıca yönetimin hoca transfer istedikçe karşı çıkacağını sanmam, 8-10 milyon euro bu klubü batırmaz
geçen sene 10 milyon euro yu 3 yöneticisi cebinden karşıladı bu klubün
belki de o yapılmadığı için şampiyonlar ligi gelirlerinden olacağız ayrıca
yada hadi paramız yok, krasic alınırken öncelikle ortasaha almamız lazım bu parayı orda kullanalım demesi gerekirdi.

GebzeLi1907
20.Ağustos.2012, 23:37
salih haftasonu ispanyada u19 milli macinda oldugu icin kadroda yokmus. gerci olsaydi da ilk 11de baslamazdi ya, orasi ayri :]

gs maçında vasliu maçlarında kadroda yoktu,
hazırlık maçlarında dahi yeteri kadar forma verilmedi

barahir
20.Ağustos.2012, 23:45
Ben de size diyorum ki..

Aragones Sennayı istedi Josico geldi

Kocaman Tino Costayı, Diarra'yı istedi, Krasiç geldi başka adam alınmadı..

Sizce Aragones masaya yumruğunu vuramazmıydı?

Kocaman Orta saha için arayış içinde bu çok açık ve net.. En iyisini deneyerek bulmak zorunda. Baroni-Topuz denedi, Baroni-Selçuk denedi, Baroni Kocamanın evladı dendi, Baroniyi yanına çekti, bu sefer de neden 2 kesici diyoruz..

Ha diceksiniz ki Topuz oynasın.. Ben de Ortasahanın şuan Selçuk-Topuz olmasından yanayım.. Beğenmediğimiz Selçuk, Mehmet Topaldan 10 Km. ötede şuan

TeNaciOUS MidFieLdeR
21.Ağustos.2012, 00:02
Ben de size diyorum ki..

Aragones Sennayı istedi Josico geldi

Kocaman Tino Costayı, Diarra'yı istedi, Krasiç geldi başka adam alınmadı..

Sizce Aragones masaya yumruğunu vuramazmıydı?

Kocaman Orta saha için arayış içinde bu çok açık ve net.. En iyisini deneyerek bulmak zorunda. Baroni-Topuz denedi, Baroni-Selçuk denedi, Baroni Kocamanın evladı dendi, Baroniyi yanına çekti, bu sefer de neden 2 kesici diyoruz..

Ha diceksiniz ki Topuz oynasın.. Ben de Ortasahanın şuan Selçuk-Topuz olmasından yanayım.. Beğenmediğimiz Selçuk, Mehmet Topaldan 10 Km. ötede şuan

e iyi ya iste, hemfikiriz o zaman. selcuk-topalla arayis olmaz, iki tane kesici adam iste. ne olacagi belli. keske onliberosuz oynasak, bu benim fikrim tabi. en kotu bir tane kesici olsun bari :) transfer konusunda birsey diyemem, o icerde konusulan bir konu, bilemeyiz. ben sadece sahada gordugum seyi soyluyorum. kadroda cozebiliyorsak eger gobege koyulcak adam selcuk topal degildir. rakip Inter falan degil, bildigin elazig :n:

barahir
21.Ağustos.2012, 00:29
Ancak Selçuk-Topal seçiminin bendeki olumlu -ki bence Aykut Hocada'da olumlu- yanı Selçuğun Topaldan daha hazır olması şuan..

ForsakeN
21.Ağustos.2012, 00:50
Fatih Terim ve Galatasaray'a büyük hayranlık duyan, kompleks derecesinde kendi takımını onlarla karşılaştıran arkadaşlara tavsiyem; Galatasaray taraftarı olmaları. Onlar da diğer Fenerbahçeli arkadaşlar da rahat eder böylece.

GebzeLi1907
21.Ağustos.2012, 01:33
Fatih Terim ve Galatasaray'a büyük hayranlık duyan, kompleks derecesinde kendi takımını onlarla karşılaştıran arkadaşlara tavsiyem; Galatasaray taraftarı olmaları. Onlar da diğer Fenerbahçeli arkadaşlar da rahat eder böylece.

benim de sana tavsiyem kimseye tavsiye vermemen.fenerabahçe lilğe sen mi sahip çıkacaksın ? asab bozuyorsun durduk yere

ForsakeN
21.Ağustos.2012, 01:39
benim de sana tavsiyem kimseye tavsiye vermemen.fenerabahçe lilğe sen mi sahip çıkacaksın ? asab bozuyorsun durduk yere

Her konuda Fatih Terim şöyle, Galatasaray böyle diyen arkadaşlaraydı lafım. Hayranlıklarını taraftarlığa dönüştürebilirler. Üzerine alındıysan bilemem tabi.Bizim takımımız Fenerbahçe ve başında Aykut Kocaman var.

E.Cartman
21.Ağustos.2012, 01:40

Neden ? Bir Fenerbahçeli Fatih Terim'e hayran olamaz mı, böyle bir kaide mi var ? Onu Aykut Kocaman'la ve başka bir Fenerbahçe teknik direktörüyle karşılaştıramaz mı ? Veya Selçuk İnan'a, Muslera'ya hayran olamaz mı ? Bu düşünceleri onun Fenerbahçeliliğini etkiler mi ? Fenerliler sadece kendi oyuncularına, hocalarına mı hayran olabilir. Aynı şekilde ben bir Galatasaray'lı olarak Alex'e büyük hayranlık duyuyorum bu benim Galatasaraylılık derecemi mi azaltır ? Çok soru sordum kusura bakma mantığını çözmeye çalışıyorum çünkü ?

Edit: Neden Fenerbahçelilerin Fatih Terim'i övmesi bu kadar zoruna gitti ki ? Bu bence güzel bişey, böyle kişiler bazı şeyleri aştıklarını belli ediyor.

barahir
21.Ağustos.2012, 01:43
Havadan nem kapma Özgür..

Night_Mare17
21.Ağustos.2012, 01:45
Her konuda Fatih Terim şöyle, Galatasaray böyle diyen arkadaşlaraydı lafım. Hayranlıklarını taraftarlığa dönüştürebilirler. Üzerine alındıysan bilemem tabi.Bizim takımımız Fenerbahçe ve başında Aykut Kocaman var.

Galatasaray'lı olmama rağmen sana karşı çıkıyorum. İnsanların Fenerbahçeliliği'ne laf etmemen lazım bence. Galatasaray'da bir çok taraftar Fenerbahçe'li oyunculara hayran. Alex ve Sow'a hayranlık duyan Galatasaray'lılar var. Şimdi onların gidip hayranlıklarından dolayı Fenerbahçe'li olmasına gerek yok. Hayranlıkla , taraftarlık başka bir şeydir. He bir takımın övülmesi yada onun hocasının övülmesi de normal bir şeydir illa kendi takımının hocasını övmesine gerek yok.

E.Cartman
21.Ağustos.2012, 01:46
Havadan nem kapma Özgür..

Yok abi öyle bişey ya sadece ezeli rakibin hocasına, oyuncusuna hayranlık duyulmasına kendi takımındakilerle karşılaştırılmasına tepki gösterilmesi garibime gitti. Yani bunlar çok normal ve olması gereken şeyler. Bunları yapanlara gitsinler Galatasaraylı veya Fenerbahçeli olsunlar demek bana göre çok saçma, bende bunu dile getirdim.

ForsakeN
21.Ağustos.2012, 01:46
Neden ? Bir Fenerbahçeli Fatih Terim'e hayran olamaz mı, böyle bir kaide mi var ? Onu Aykut Kocaman'la ve başka bir Fenerbahçe teknik direktörüyle karşılaştıramaz mı ? Veya Selçuk İnan'a, Muslera'ya hayran olamaz mı ? Bu düşünceleri onun Fenerbahçeliliğini etkiler mi ? Fenerliler sadece kendi oyuncularına, hocalarına mı hayran olabilir. Aynı şekilde ben bir Galatasaray'lı olarak Alex'e büyük hayranlık duyuyorum bu benim Galatasaraylılık derecemi mi azaltır ? Çok soru sordum kusura bakma mantığını çözmeye çalışıyorum çünkü ?

Edit: Neden Fenerbahçelilerin Fatih Terim'i övmesi bu kadar zoruna gitti ki ? Bu bence güzel bişey, böyle kişiler bazı şeyleri aştıklarını belli ediyor.

Tamam işte bu sorduğun sorular kadar Galatasaray'a hayranlık, sevgi besleyen biri varsa Galatasaraylı olsun zaten. Taraftarlığın özü de budur zaten. Bahsettiğim şeyi tam kavrayamamışsınız heralde. Bazı arkadaşlarda Fenerbahçe ve Aykut Kocaman'dan büyük oranda mutsuzluk ve hoşnutsuzluk seziyorum, fakat zıt yöndeki duyguları Galatasaray'a karşı besliyorlar. E burda da tavsiyemi dile getirdim zaten. İsteyen alınır isteyen güler geçer.

Edit'e cevap: Ben demiyorum ki Fatih Terim kötüdür, övülmesin vs.

uAburak89
21.Ağustos.2012, 01:48
Fenerbahçeli - bakın Fenerbahçeli diyorum, AykutKocamansporlu veya AzizYıldırımsporlu demiyorum-, tuttuğu takımın başarılı olmasını ister. Bizim ülkemizde herkes az buçuk futboldan anlar, artık dünya takip ediliyor. Değerlendirme yapılırken kıyas yapmadan da olmuyor. Eleştirilerin gelmesi normal.

Aynı şeyleri zamanında Galatasaray taraftarı da yaptı, yaptık. Adamlar bunları alıyor, adamların hocası daha iyi, taraftarı daha iyi denebilir. Yanlış olduğunu düşündüğü bir şeyi Rijkaard yaptığı zaman ortalığı yıkan insan Fatih Terim yaptığında sesini çıkarmıyorsa o zaman Galatasaraylı olmuyor, bir şahsı kulübünden üstün görüyor. Ben bu düşünceye karşıyım.

Aykut Kocaman neden eleştiriliyor, bir kere taahhüt ettikleri ile sahada oynanan oyun arasında fark var. Sonrasında meşhur orta saha meselesi. Geçen sene Emre varken - ki kendisi oyun anlamında en iyi Türk orta saha oyuncularından- keşke Cristian yerine daha iyi bir orta sahası oyuncusu olsa diyen taraftar vardı. Şimdi Emre yok, o bölgede çok isim var ama kalite sıkıntısı yaşanmakta. İki maçtır 10 kişi kalmış rakiplerine karşı oyunu domine edemeyen bir takım var sahada. Taraftar eleştri yaparken kiminle kıyas yapacak şimdi Beşiktaş ve Trabzonlu arkadaşlar alınmasın ama kağıt üzerinde favori olan 2 takım var. Ben takımımı değerlendirirken lig için Fenerbahçe ile kıyas yaparım, bunda gocunacak bir durum yok.

Sözün özü, kimsenin taraftarlık sorgulaması yapmaya hakkının olduğunu düşünmüyorum, illa sorgulanacaksa da önce şahıs hayranlığı yapıp körü körüne savunanların düşünmesi gerekiyor bence.

E.Cartman
21.Ağustos.2012, 01:50
Tamam işte bu sorduğun sorular kadar Galatasaray'a hayranlık, sevgi besleyen biri varsa Galatasaraylı olsun zaten. Taraftarlığın özü de budur zaten. Bahsettiğim şeyi tam kavrayamamışsınız heralde. Bazı arkadaşlarda Fenerbahçe ve Aykut Kocaman'dan büyük oranda mutsuzluk ve hoşnutsuzluk seziyorum, fakat zıt yöndeki duyguları Galatasaray'a karşı besliyorlar. E burda da tavsiyemi dile getirdim zaten. İsteyen alınır isteyen güler geçer.

Edit'e cevap: Ben demiyorum ki Fatih Terim kötüdür, övülmesin vs.
Benim anlayamadığım bu kısım zaten. Taraftarlığın özü rakip takıpa hayranlık duymamak sevgi beslememek değildir ki. Taraftarlığın özü diye bahsettiğin aslında holiganlığın özüdür. Taraftarlığın özü tuttuğun takım ne durumda olursa olsun ona destek vermektir. Yoksa farkındayım Fatih Terim kötüdür falan demediğinin.

TeNaciOUS MidFieLdeR
21.Ağustos.2012, 01:58
elestriye tahammulsuzluk hicbir fayda getirmez, isteyen istedigini dile getirebilmeli. hem suclayacaksaniz medyayi suclayin, burda 5-10 kisi aramizda taktik uzerine beyin firtinasi gerceklestiriyoruz, hepsi bu. kendi aramizda, taktik uzerine kurulu bir oyunu oynayanlar olarak kendi dusuncelerimizi ortaya koyuyoruz. gecen seneki olumsuzluklar dolayisiyla hep arkasinda durdugumuz Kocaman ve ekibinin bu sene elindeki imkanlarla daha iyisini vermesini bekliyoruz. uzuntumuz Fenerbahcenin beklenenden uzak bir futbol oynamasi, baska birsey degil. ilk haftadan puan kaybi hayal kirikligi oldu. hic mi konusmayacak bu taraftar :)

LaigLeNoiR
21.Ağustos.2012, 02:00
Krasiç'in hiç hazır olmamasına rağmen ve takımla çok az antrenmana çıkmasına rağmen 2 maçtır takımı kurtarmak için sahaya sürülmesi bence Aykut Kocaman'ın ne kadar zorda olduğunun göstergesidir.

Normal şartlar altında hiçbir oyuncu oynatmaz o tarzda bir oyuncuyu ancak gelecek tepkileri bildiği için mecbur oynatıyor.

Bu arada ben Aykut hocanın yerinde olsam sahaya çıkarabileceğim 11 şöyle olurdu...

-------------------Volkan
Gökhan--Yobo--------Egemen--Hasan

Krasiç----M.Topal-----Baroni-----Stoch

---------------Kuyt-----Sow

Bu kadroda Baroni yerine kaliteli bir orta saha ile çok iyi işleyen bir çark sistemi oluşabilir.

ForsakeN
21.Ağustos.2012, 02:00
Fenerbahçeli - bakın Fenerbahçeli diyorum, AykutKocamansporlu veya AzizYıldırımsporlu demiyorum-, tuttuğu takımın başarılı olmasını ister. Bizim ülkemizde herkes az buçuk futboldan anlar, artık dünya takip ediliyor. Değerlendirme yapılırken kıyas yapmadan da olmuyor. Eleştirilerin gelmesi normal.

Aynı şeyleri zamanında Galatasaray taraftarı da yaptı, yaptık. Adamlar bunları alıyor, adamların hocası daha iyi, taraftarı daha iyi denebilir. Yanlış olduğunu düşündüğü bir şeyi Rijkaard yaptığı zaman ortalığı yıkan insan Fatih Terim yaptığında sesini çıkarmıyorsa o zaman Galatasaraylı olmuyor, bir şahsı kulübünden üstün görüyor. Ben bu düşünceye karşıyım.

Aykut Kocaman neden eleştiriliyor, bir kere taahhüt ettikleri ile sahada oynanan oyun arasında fark var. Sonrasında meşhur orta saha meselesi. Geçen sene Emre varken - ki kendisi oyun anlamında en iyi Türk orta saha oyuncularından- keşke Cristian yerine daha iyi bir orta sahası oyuncusu olsa diyen taraftar vardı. Şimdi Emre yok, o bölgede çok isim var ama kalite sıkıntısı yaşanmakta. İki maçtır 10 kişi kalmış rakiplerine karşı oyunu domine edemeyen bir takım var sahada. Taraftar eleştri yaparken kiminle kıyas yapacak şimdi Beşiktaş ve Trabzonlu arkadaşlar alınmasın ama kağıt üzerinde favori olan 2 takım var. Ben takımımı değerlendirirken lig için Fenerbahçe ile kıyas yaparım, bunda gocunacak bir durum yok.

Sözün özü, kimsenin taraftarlık sorgulaması yapmaya hakkının olduğunu düşünmüyorum, illa sorgulanacaksa da önce şahıs hayranlığı yapıp körü körüne savunanların düşünmesi gerekiyor bence.

Körü körüne savunmak başka, bir adama endeksli eleştiri yapmak başka. Şu 2-3 haftalık süreçte, zamanında her ortamda tam destek gören bir adamın nasıl ağır eleştirilere maruz kaldığını, yaptıklarının,söylediklerinin nasıl ayaklar altına alındığını görüyoruz.

Aynı arkadaşlar konu Aykut Kocaman olduğu zaman onun Fenerbahçe'den büyük olmadığını, takıma zarar verdiğini bu sebeple gönderilmesi gerektiğini rahatça söylerken, bir Emre konusunda çok rahatlıkla "Aykut Kocaman onunla kavga etti, o sebeple gitti" diyebiliyor. . Daha önce Fenerbahçe'nin menfaatini düşünen adamlar birden Emre'ci olabiliyor. Benim tepkim buna.

Kimsenin de taraftarlığını sorguladığım yok. Birşeyden bu kadar hoşnutsuzluk duymak insana rahatsızlık verir. Futbol da bir hobi sonuçta, beğendiği, hayranı olduğu insanı desteklemesini tavsite etmekte bir sakınca görmüyorum ben açıkçası. İnsanlar farklı anlayabiliyorlar bunu, bilemem

TeNaciOUS MidFieLdeR
21.Ağustos.2012, 02:08
Körü körüne savunmak başka, bir adama endeksli eleştiri yapmak başka. Şu 2-3 haftalık süreçte, zamanında her ortamda tam destek gören bir adamın nasıl ağır eleştirilere maruz kaldığını, yaptıklarının,söylediklerinin nasıl ayaklar altına alındığını görüyoruz.

Aynı arkadaşlar konu Aykut Kocaman olduğu zaman onun Fenerbahçe'den büyük olmadığını, takıma zarar verdiğini bu sebeple gönderilmesi gerektiğini rahatça söylerken, bir Emre konusunda çok rahatlıkla "Aykut Kocaman onunla kavga etti, o sebeple gitti" diyebiliyor. . Daha önce Fenerbahçe'nin menfaatini düşünen adamlar birden Emre'ci olabiliyor. Benim tepkim buna.

Kimsenin de taraftarlığını sorguladığım yok. Birşeyden bu kadar hoşnutsuzluk duymak insana rahatsızlık verir. Futbol da bir hobi sonuçta, beğendiği, hayranı olduğu insanı desteklemesini tavsite etmekte bir sakınca görmüyorum ben açıkçası. İnsanlar farklı anlayabiliyorlar bunu, bilemem

munferit olaylari birak da samimi olarak soyle, fenerbahcenin bu duzeniyle oynadigi maclardan keyif aliyor musun? takimin oynadigi futboldan memnun musun? birak simdi kim daha fenerbahceli kim degil, gordugun seyden bahset. ben sahsen gonderin su Aykut Kocamani, bir ise yaramaz diyemem. ama suanki goruntuden memnun degilim, bircok kisi de oyledir eminim. Aykut Kocamanin bunun ustesinden gelecegine de inaniyorum, ama herkesin sabri yavastan tukeniyor cunku takimda isik da yok maalesef. belki erken bunlari soylemek icin, insallah yaniliyoruzdur. cok isterim cunku Aykut Kocamanla basarili olmayi :)

ForsakeN
21.Ağustos.2012, 02:12
munferit olaylari birak da samimi olarak soyle, fenerbahcenin bu duzeniyle oynadigi maclardan keyif aliyor musun? takimin oynadigi futboldan memnun musun? birak simdi kim daha fenerbahceli kim degil, gordugun seyden bahset. ben sahsen gonderin su Aykut Kocamani, bir ise yaramaz diyemem. ama suanki goruntuden memnun degilim, bircok kisi de oyledir eminim. Aykut Kocamanin bunun ustesinden gelecegine de inaniyorum, ama herkesin sabri yavastan tukeniyor cunku takimda isik da yok maalesef. belki erken bunlari soylemek icin, insallah yaniliyoruzdur. cok isterim cunku Aykut Kocamanla basarili olmayi :)

Ben bu sezon oynanan futboldan keyif aldığımı hiç bi zaman söylemedim zaten. Ama daha "bu sezon" diyebilmek için bile süreye ihtiyaç var. Biz o zamanı bile tanımıyoruz bu kadar güvendiğimiz adama. Sağlı sollu eleştiriyoruz, yargılıyoruz, her konuda suçlu aynı kişi, ki şimdiden gönderilsin diyen sayısı çok fazla bu forumda .

GebzeLi1907
21.Ağustos.2012, 03:40

ben burda f.terim ismini öne attım sürekli son mesajlarımda
aykut kocaman dan kat be kat iyi hoca
kişilik olarak zerre hazetmem ama hocalığına laf diyecek halim yok
keza yeri gelince ortasaha konusu olunca çat selcuk inan diyorum

sen aykut kocaman ı seviyorsun yada taraftar seviyor diye takımın başında kalması gerekmez
bende seviyorum gerçekten çok seviyorum
ama takım yönetmek başka iş
defalarca eleştiriyi yaptım önceki sayfalarda bi oku
ben aykut hoca yı savunanlar futbol değerleriyle neden savunduğu anlatsın dedim kısaca
ama sen bir savunan olarak onu yapmayıp karşı saldırya geçtin.

3 senedir bu takımın başında aykut hoca ilk geldiğinde takım ikinci yarı harika idi
o sezonun son maçından itibaren her geçen gün futbol olarak geriye gittik
aksini söyleyebilen var mı
3 yıl çok cok uzun bir süre.
tamam geçen yıl çok özel bir yıl geçen yıl asla eleştirmedim liderliği ve duruşu ile takdir ettim
geçen yılda çok kötü top oynadık ama sesimiz çıkmadı
futbol konuşulacak yıl değildi.ama bu yıl elindeki imkanlar geçen yıla göre çok çok fazla

ben daha oyuncularını dahi tanıyamadığını düşünüyorum aykut hoca nın
sow a uzun top şişiriyor arkadaki alex ve stochla baskı yapıp elazığı yıkmak istediğini anlatıyor
selcuk la mehmet topal dan maestro olmasını bekliyor
ne sow uzun topları alabilir ne alex stoch baskı yapabilir dönen topa

ayrıca, sana da kişisel bir sorum olacak taraftar olarak hep destek falan diyorsun da merak ettim.
herhangi bir taraftar grubuna mensup musun.
maçlara gelirmisin kaç kez sinan erdeme ataşehire burhan felek'e çağlayana topuk yaylasına metrise silivriye deplasmana geldin
yoksa maçları kahveden evinden internet başından mı takip edip burda yorum yapıyorsun

murat taşlı
21.Ağustos.2012, 13:40
bende Aykut u eleştiriyorum ama kişiliğini veya adamlığını değil teknik adamlığını sabır deniyor :) 3.sene olmuş neyin sabırı bu kadar sabır kimseye gösterilmedi Rıdvan bile yenilmeden gitti bu takımdan hem biraz ışık olsa herkes anlar oynanan futbol ortada.F.T i beğenen Gs yi tutsun falan denmiş :) bu kadar körü körüne taraftarlık olmaz var olan bişeyi görmemek daha geriye gitmektir.F.Terim sistemini geldi oturtdu kadrosunu çok iyi takviye etti çatır çatır da topunu oynatıyor alt yapıdan oyuncu alıyor Aykut a gelince sabır sabırda ne zamana kadar S.Aybaba istese o sabrı amenna :)

ForsakeN
21.Ağustos.2012, 13:44
ayrıca, sana da kişisel bir sorum olacak taraftar olarak hep destek falan diyorsun da merak ettim.
herhangi bir taraftar grubuna mensup musun.
maçlara gelirmisin kaç kez sinan erdeme ataşehire burhan felek'e çağlayana topuk yaylasına metrise silivriye deplasmana geldin
yoksa maçları kahveden evinden internet başından mı takip edip burda yorum yapıyorsun

Bahsettiğim olayın taraftarlık yarıştırmakla alakasının olmadığını söyledim. Kendi taraftarlığınızdan şüphe duymuyorsanız üstünüze alınmasaydınız. İllaki merak ediyorsanız en son Vaslui maçında Fenerium alt C bloktaydım. 2 tane kombinem var, fırsat bulduğum maçlara gidiyorum. Evimde 11 yıldır LigTv üyeliği var. Taraftar gruplarına üye olmak gibi bir aksiyonum olmadı

R.Carlos Moskova'daki kampımızı ziyaret etmiş.

http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2012-08-20_carlos1.jpg

http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2012-08-20_carlos5.jpg

http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2012-08-20_carlos6.jpg

http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2012-08-20_carlos446.jpg

http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2012-08-20_carlos7.jpg

http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2012-08-20_carlos9.jpg

LaigLeNoiR
21.Ağustos.2012, 14:04
Resimlerde Aziz Yıldırım'ın göbeği dikkatimi çekti. İçeride kalan hemen herkes baya zayıflarken maşallahı var Aziz başkan'ın.

bySperman
21.Ağustos.2012, 14:09
Carlos'ta Mike Tyson hayranı çıktı :)

RaSenGan
21.Ağustos.2012, 14:13
Harbiden Aziz Yıldırım'ın göbek uçmuş :D Adam kendini yemeğe vermiş demek :D

BleedingMoon
21.Ağustos.2012, 15:04
carlos ne kadar kısaymış ya... aykut hoca bile dev gibi yanında :D

ReaList
21.Ağustos.2012, 16:24
Ben Aykut Kocaman'ın futbol anlayışını 2-3 maçtır oynanan futbol yüzünden değil özellikle geçen seneden devam eden oyun anlayışının daha kötü bir şekilde devam ettirmesinden dolayı eleştiriyorum. Geçen sene ligin ilk yarısında oynanan Galatasaray maçıyla beraber bize kene gibi yapışan bu anlayıştan bir türlü kurtulamıyoruz, işin kötü tarafı her geçen gün daha da kötüye gidiyor. Yazdığım bütün yazılar burada mevcut, o günlerde Aykut Kocaman'ın o sezon için bazı durumlardan muaf olduğunu, Fenerbahçe için olağanüstü geçen sezonda alınacak başarısızlığın hesabını kimsenin sormayacağını, olaylar kısmen kapanıp yeni sezona başladığımız zaman bu mahkum ve kötü futbol anlayışının sürdürülmesi durumunda en fazla 5 hafta dayanılacağı ve bunun devam etmesi durumunda tepkilerin büyük olacağını söylemiştim.

Çocuk değiliz hemen saman alevi gibi parlayalım : ) Benim tepkim kötü giden bir sistemin üzerinde Aykut Kocaman'ın hala ısrar etmesi ve bizim sürekli kan kaybetmemiz. Ne zaman bunun farkına varacak ne zaman bir değişime adım atacak diye merakla bekliyorum.

Örneğin geçen Elazığ maçı öncesi Elazığ takımı canavar gibi ısınırken bizim takım 2-3 grup halinde kendi arasında paslaşıyor, Sonra niye 10 kişilik takıma diş geçiremiyoruz, mücadeleden yoksun olan bu fiziklerle nasıl olacak bu iş ? Aykut Kocaman Selçuk'tan Xavi yaratmaya çalışıyor ama olmuyor, hatanın üstüne gidip onu kapatmak yerine buna devam etmek niye ? Benim eleştirdiğim noktalar geçen sezondandır devam edenlerin vermiş olduğu birikim.

Aykut Kocaman'ın görevi bırakmasını hiçbirimiz istemeyiz tabi, kendini ipe götüren o, eleştirenler değil. Bu kötü oyuna 3-4 hafta daha devam etse ve stadda "Aykut İstifa" sesleri gelse daha mı güzel olur ? Kim ne yaparsa kendine yapar.

murat taşlı
21.Ağustos.2012, 16:31
bizim takım transeri nasıl yapar ya s.moskova yı eler şl ye kalırsa ya devre arasına kadar işler iyi gitmezse :)

murat taşlı
21.Ağustos.2012, 16:35
Ben Aykut Kocaman'ın futbol anlayışını 2-3 maçtır oynanan futbol yüzünden değil özellikle geçen seneden devam eden oyun anlayışının daha kötü bir şekilde devam ettirmesinden dolayı eleştiriyorum. Geçen sene ligin ilk yarısında oynanan Galatasaray maçıyla beraber bize kene gibi yapışan bu anlayıştan bir türlü kurtulamıyoruz, işin kötü tarafı her geçen gün daha da kötüye gidiyor. Yazdığım bütün yazılar burada mevcut, o günlerde Aykut Kocaman'ın o sezon için bazı durumlardan muaf olduğunu, Fenerbahçe için olağanüstü geçen sezonda alınacak başarısızlığın hesabını kimsenin sormayacağını, olaylar kısmen kapanıp yeni sezona başladığımız zaman bu mahkum ve kötü futbol anlayışının sürdürülmesi durumunda en fazla 5 hafta dayanılacağı ve bunun devam etmesi durumunda tepkilerin büyük olacağını söylemiştim.

Çocuk değiliz hemen saman alevi gibi parlayalım : ) Benim tepkim kötü giden bir sistemin üzerinde Aykut Kocaman'ın hala ısrar etmesi ve bizim sürekli kan kaybetmemiz. Ne zaman bunun farkına varacak ne zaman bir değişime adım atacak diye merakla bekliyorum.

Örneğin geçen Elazığ maçı öncesi Elazığ takımı canavar gibi ısınırken bizim takım 2-3 grup halinde kendi arasında paslaşıyor, Sonra niye 10 kişilik takıma diş geçiremiyoruz, mücadeleden yoksun olan bu fiziklerle nasıl olacak bu iş ? Aykut Kocaman Selçuk'tan Xavi yaratmaya çalışıyor ama olmuyor, hatanın üstüne gidip onu kapatmak yerine buna devam etmek niye ? Benim eleştirdiğim noktalar geçen sezondandır devam edenlerin vermiş olduğu birikim.

Aykut Kocaman'ın görevi bırakmasını hiçbirimiz istemeyiz tabi, kendini ipe götüren o, eleştirenler değil. Bu kötü oyuna 3-4 hafta daha devam etse ve stadda "Aykut İstifa" sesleri gelse daha mı güzel olur ? Kim ne yaparsa kendine yapar.

güzel yazı tebrik ederim :) Aykut hoca 3 sezondur bu takımın transferini yapıyor ona rağmen ideal kadroyu kuramadı hep bi yer eksik istediği sisteme göre oyuncu almadı yanlış oyuncularla yanlış sistem uyguluyor

Crazycat
21.Ağustos.2012, 17:57
Acımız Kalbimizde

Dün Gaziantep’te meydana gelen acı olay üzerine; Kulübümüzün yetkilileri bu sabah gerçekleşen Spartak Moskova-Fenerbahçe maçı eşgüdüm toplantısında UEFA yetkililerine, Takımımızın sahaya siyah bantla çıkmak istediği yönündeki talebimizi iletmiştir.

UEFA yetkilileri, UEFA merkeziyle yaptıkları görüşmenin ardından, söz konusu talebimizi "Sportif bir aktivite" olmadığı gerekçesiyle reddettiklerini tarafımıza bildirmişlerdir.

Bu gelişmeyi kamuoyuyla paylaşır, kalbimizin, dualarımızın dünkü patlamada yaralanan vatandaşlarımızla olduğunu belirtmek isteriz.

Saygılarımızla,

Fenerbahçe Spor Kulübü

http://fenerbahce.org/fb2008/detay.asp?ContentID=30426

ommix
22.Ağustos.2012, 10:53
Alex'ten hocasına bomba gönderme!!!Brezilyalı bir vatandaşıyla twitterda sohbet eden tecrübeli futbolcu, maçta yedek kalmasyla ilgili soruya, “Bir gün sana anlatırım. Tek kelimeyle açıklamak gerekirse kıskançlık! Neden beni yedeğe çekti anlamadım. Zamanla hikayenin tamamını sana anlatırım” ifadelerini kullandı.

KAYNAK : SPORX (http://live.sporx.com/futbol/sligi/alexten-kocamana-bomba-gondermeSXHBQ292317SXQ)

ForsakeN
22.Ağustos.2012, 11:27
Alex'ten hocasına bomba gönderme!!!Brezilyalı bir vatandaşıyla twitterda sohbet eden tecrübeli futbolcu, maçta yedek kalmasyla ilgili soruya, “Bir gün sana anlatırım. Tek kelimeyle açıklamak gerekirse kıskançlık! Neden beni yedeğe çekti anlamadım. Zamanla hikayenin tamamını sana anlatırım” ifadelerini kullandı.

KAYNAK : SPORX (http://live.sporx.com/futbol/sligi/alexten-kocamana-bomba-gondermeSXHBQ292317SXQ)

Alex de kusura bakmasin. O forma kimsenin tapulu mali degil.

ommix
22.Ağustos.2012, 11:32
Alex de kusura bakmasin. O forma kimsenin tapulu mali degil.

Aynen bence çok ayıp etti.Açıklamalarında hep ben gelip geçiciyim Fenerbahçe kalıcı diyordu.1 maç kenara geldi diye - ki bence haklı şekilde kenara alındı - böyle konuşmaması gerekirdi.Bence çıkıp özür dilemesi lazım.

erdem344
22.Ağustos.2012, 11:52
Alexinde artık bazı şeyleri görmesi lazım o oynarken takım saha içinde kaleciyide çıkarırsak 9 kişi kalıyorç

ForsakeN
22.Ağustos.2012, 12:55
po rei,um dia te conto.mas para definir em uma palavra.ciumes! N sei pq ele me tirou.mas com tempo te conto a historia.

Şunun tam çevirisini bulabilsek ne dediğini çözeriz de. Medyaya güvenmek istemiyorum. Farklı yönlere çekmiş olabilirler. byariff yardımcı olabilir belki.

ommix
22.Ağustos.2012, 13:07
Şunun tam çevirisini bulabilsek ne dediğini çözeriz de. Medyaya güvenmek istemiyorum. Farklı yönlere çekmiş olabilirler. byariff yardımcı olabilir belki.

İnternetten çevirisine baktım.Ciumes kıskançlık anlamına geliyor.Tam çeviride ise şöyle bir anlam çıkıyor ;

''po kral, sana söyleyeceğim bir gün. ama bir kelime tanımlamak için kullanılır. kıskanç! N pq beni aldığını biliyorum. ama zaman size bir hikaye anlatmak''

uAburak89
22.Ağustos.2012, 13:08
Çeviri doğruymuş beyler, Alper Öcal var twitterda Brezilya ligini takip eden, portekizce bilen bir isim ve Fenerbahçeli, kendisi onayladı.

Nedvedmania
22.Ağustos.2012, 13:36
Alex "Zamanla hikayenin tamamını sana anlatırım" dediyse vardır bir bildiği.

ommix
22.Ağustos.2012, 13:54
Alex'e hiç yakışmadı bu sözler ve yaptıkları.Maçtan önce de ısınmaya çıkmamış galiba.Bir sıkıntı olduğu kesin bakalım ne olacak

EDİT : Alex'ten açıklama : Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldızı Alex de Souza, mikro blog sitesi twitter üzerinden gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Spartak Moskova karşılaşmasında oynamaması nedeniyle birçok soru alan yetenekli futbolcu, "Hocanın kararlarına hep saygılıyım ve hiç sorgulamadım. Her şeyden önemli olan kulüp ve hedefleridir" dedi.

Aykut Kocaman'a ve kulübüne saygısı olduğunu belirten yıldız oyuncunun, maça ilk 11'de çıkmaması konusunda hocasına kızgın olduğu belirtilmişti. Alex bu şekilde gelen soruya ise, "Böyle bir şey söylemedim" yanıtını verdi.

YALANLADI...

Brezilyalı bir vatandaşıyla sohbet eden tecrübeli futbolcu, maçta yedek kalmasıyla ilgili soruya, "Bir gün sana anlatırım. Tek kelimeyle açıklamak gerekirse kıskançlık! Neden beni yedeğe çekti anlamadım. Zamanla hikayenin tamamını sana anlatırım" ifadelerini kullanmıştı

KAYNAK : SPORX

ForsakeN
22.Ağustos.2012, 14:04
Şimdi Anti-Kocaman'cılar gelirler. Alex'i de küstürdü, dün oynatsaydı kazanmıştık vs. diye serzenişlere başlarlar :)

Bence Alex'in dün oynatılmaması doğru bir karardı. Hatta ligteki deplasman maçlarında da yedek bırakılmalı gerekirse.

C h A o S
22.Ağustos.2012, 14:10
Orijinal adresi değil mi bu Alex'in?

http://i.imgur.com/w0BBh.jpg

uAburak89
22.Ağustos.2012, 14:14
Silmiş yazdığını, kuzeniydi belki de yazan. :D

sananes
22.Ağustos.2012, 14:17
Fenerbahce teknik direktörüne saygısızlık yapan kimseyi savunmaz ınsanlar. Fenerbahçeyi kötü futbol oynatiyorsun hocam,hatalarından ders al temennisinde bulunan insanlara anti-kocamanci demek kötü niyettir.

Kimsenin arkasında aykut kocamaninki gibi durmadı bu taraftar,onun yeri herkes için ozeldir. Ama güzel futbol oynatmak,derbileri kazanmak zorunda kendisi de.

Alex'e gelince de haddini bilmeli kendisi. Yönetenleri eleştirebilmesi için onun altında çalışmaması esastır bir insanın. Gelsin taraftar olsun eleştirsin ya da baskan veya yönetici.

Aykut kocamanin dün tek hatası çift onlibero ile maça çıkmasıydı ama buna rağmen istedigine yakın bir skor aldı mi? Aldı. Alexin haftaya oynar mıyım diye çalışması lazım sadece. bana kalsa 4-4-2 oynarım.

sui generis
22.Ağustos.2012, 14:17
bu işin bir tarafında Samet Güzel'in olduğuna eminim ama neresinde bilmiyorum :) neyse bu konuya Fenerbahçeli arkadaşlar pek gitmesin. ikisi de efsanemiz. bu olayda taraf olmak Fenerbahçe'ye zarar verir. aralarında sorun varsa öyle ya da böyle çözerler.

ForsakeN
22.Ağustos.2012, 14:22
Fenerbahce teknik direktörüne saygısızlık yapan kimseyi savunmaz ınsanlar. Fenerbahçeyi kötü futbol oynatiyorsun hocam,hatalarından ders al temennisinde bulunan insanlara anti-kocamanci demek kötü niyettir.

Umarım sen haklı çıkarsın da bu konu üzerinden de Aykut Kocaman'a yüklenilmez.

Aykut Hocam Allah aşkına Antep maçına şu 11 ile çık yahu.

http://www.footballuser.com/formations/2012/08/496254_Fenerbahce_SK.jpg

ommix
22.Ağustos.2012, 14:31
Bu arada Alex o tweeti silmiş

Nedvedmania
22.Ağustos.2012, 14:34
Bu arada Alex o tweeti silmiş

Evet silmiş ama Alex sildim demiyor. Ben öyle birşey demedim diyor. Ya 2. haber yanlış ya da Alex yalan söylüyor.

erdem344
Mecbur silecek .

Kendiside biliyor aykut kocamanın taraftarın gözündeki değerini

uAburak89
Yukarıda verilen 11 özellikle iç saha maçlarında çok etkili olur.

ommix
22.Ağustos.2012, 14:40
Pek ihtimal vermiyorum ama şöyle bir haber var;

UEFA Spartak Moskova'yı kupadan atabilir
Mücadelenin ikinci yarısında yaşananlar Fenerbahçe'nin rövanş maçı oynamadan turu geçme ihtimalini akıllara getirirken, Spartak Moskova'yı UEFA tehdidiyle karşı karşıya bıraktı. İkinci 45 dakikanın başlama düdüğüyle birlikte yakılan meşaleler yüzünden sahada oluşan duman Rus temsilcisini zorda bıraktı.

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDEN DİSKALİFİYE EDİLEBİLİR
UEFA'nın yaşanan bu olaya seyirci kalmayacağını düşünen Rus basını, Fenerbahçe maçında yakılan meşaleler nedeniyle bu cezanın uygulamaya gireceğini ve takımlarının direkt Şampiyonlar Ligi'nden diskalifiye edilebileceğini yazdı.

MOSKOVA TARAFTARINDAN TÜRKİYE'YE BÜYÜK AYIP
Bu arada Spartak Moskovalı taraftarlar, maç sırasında üzerinde camii figürü olan pankartı, Türk bayrağını ve Atatürk posterini yaktı. Ukrayna ve Polonya'nın düzenlediği EURO 2012 sırasında da grupta oynadıkları Polonya maçında da taraftarları olay çıkartan Rusların, dünkü maçta da sergilediği tribün olayları dehşete neden oldu. UEFA gözlemcisinin, Spartak tribünlerinde Türk bayrağının yakılmasını raporlarına yazdığı öğrenildi. Moskovalıların özellikle Atatürk posteri ile cami figürünü yakması Türk taraftarların tepkisine neden oldu. Bilindiği gibi Almanya'daki adına Pro Köln denilen aşırı sağcı grup, Köln'de yapılması planlanan camiye karşı çıkıyor. Spartak taraftarlarının bu hareketi de Pro Köln'lerin tepkisine benzetildi.

KAYNAK : KRALSPOR (http://kralspor.ensonhaber.com/uefa-spartak-moskovayi-kupadan-atabilir-2012-08-22.html)

sananes
22.Ağustos.2012, 14:40
Yukarıda verilen 11 özellikle iç saha maçlarında çok etkili olur.

Dış saha maçlarında da kanatlardan birini defansif oyuncu ile degistirdik mi deplasman takımımız da gayet iyi olur aslında.zaten futbolun dili evrensel illaki aykut hocada buna donecek bir gun.

Su an başkanın da baskilariyla alexi çekinerek kesebiliyor.bu yüzden eli kolu bağlı bana kalırsa.

uAburak89
22.Ağustos.2012, 14:43
Dış saha maçlarında da kanatlardan birini defansif oyuncu ile degistirdik mi deplasman takımımız da gayet iyi olur aslında.zaten futbolun dili evrensel illaki aykut hocada buna donecek bir gun.

Su an başkanın da baskilariyla alexi çekinerek kesebiliyor.bu yüzden eli kolu bağlı bana kalırsa.

Dış saha maçları içinde formül belli dediğin gibi, Stoch yerine Caner ilk seçenek. Diğer ihtimal de Krasic yerine Topuz oynar, Topal - Cristian - Selçuk 3'lüsünden ikisi göbekte olur. Şu hücum hattında Alex'e pek yer yok, ancak 60. dakikalardan sonra girebilir Sow veya Kuyt'ın yerine, maçına göre.

sui generis
22.Ağustos.2012, 14:50
aslında iyi bir ortasaha alınırsa o 4 isim aynı anda oynayabilir. çünkü; krasiç ve kuyt mücadeleci isimler. defansif açıdan sıkıntı olmaz. ama şu durumda yanlış bence. 3 tanesinin aynı anda oynadığını görelim yeter. hep 2 de kalıyoruz :D

Crazycat
22.Ağustos.2012, 14:50
Ben bir Anti Aykut Kocaman'cı olarak (ne demekse artık o(!)) Alex'i kesebilir tabii ki, sonuçta antrenmanları o izliyor, futbolcularla o vakit geçiriyor fakat aynı taktikle çıkmasını eleştiriyorum. Madem Cristian gibi vurdumduymaz bir oyuncuya 90 dakika sabrediyorsun/sabrediyoruz ben bu taktik ile oynayacaksak Alex'in oynaması taraftarıyım. O kadar hücumcuya rağmen uygun sistem/taktik bulunamamış, hazırlık maçlarında bir deneme de yoktu taktik değişikliğine dair, takım ileride karambole gidiyor resmen.

Chivalry
22.Ağustos.2012, 14:51

Yok abi yok, bırakalım artık şu defansif futbol anlayışımızı. Varsın sahadaki kalecimiz 2 stoperimiz hariç herkes ofansif futbolcu olsun, baskı böyle kurulur ancak. Korkaklıktan kurtulalım artık yahu 2 forvetimiz de 4 ortasahamız da top oynamayı bilen, gerekirse savunma yönü BELLİ ÖLÇÜDE zayıf oyuncular olsun. Zaten oyunu rakip sahaya yığdık mı arkaya atılan toplarda Yobo gibi süratli bir savunmacımız var.

uAburak89
22.Ağustos.2012, 14:53
Alex yazdığımda bir şey yoktu, çeviri hatası diyor, madem yok niye siliyor o zaman ? Konuştuğu kişiye de burdan konuşmayalım gazetelere manşet oluyorum yazmış sonrasında.

Sitem etmekte haksız sayılmaz, dünkü maçta Cristian Alex'in pozisyonunda gibiydi, durum böyle olunca neden ben oynamadım diye sormuş olabilir ama bunu twitter da yazması, dile getirmesi yanlış olmuş.

erdem344
22.Ağustos.2012, 15:13
Geçen Yıl;

En çok sen koştun takımınla, en çok sen alkışladın sahada onurumuz için mücadele edeni, en çok sen oradaydın arman için tarihin için…

Destek olmak için skora bakmak aklına hiç gelmedi senin, hatalı pas'ta da alkışladın takımını, gol yediğinde de…

İsmine bakmaksızın destek oldun Çubuklu'yu taşıyanlara; galibiyette ise dünyalar senin oldu…

90 dakika 'durmaksızın' destek verdin, 90+3'te hala tribündeydin, Fenerbahçeli olmanın ne güzel bir şey olduğunu haykırıyordun!

Hüzne boyanan anları sen aydınlattın bazen sabaha karşı Sabiha Gökçen'de, bazen gece geç vakitte Can Bartu'da…

Geçen yıl kaldırım tribününden gelen 'Sarı' sesine, sen de içeriden seslendin var gücünle 'Lacivert' diye…

Sarı ile Lacivertin birleştiği en 'güzel nokta' oldun, Fenerbahçe'yi eleştirenlere, Fenerbahçe'nin gücünü görmeyenlere en 'güzel ders', en 'güzel cevap' oldun!

Gün yine o özel günlerden bir gün…

Gün, Fenerbahçeliler için 'Nöbet Değişimi Beyler!' günü…

Gün, kaldırımdan gelecek "Sarı'ya", tüm sevginle "Lacivert" deme günü…

Gün, çocuğunu elinden tutup Saracoğlu'na gelme, biz yine buradayız deme, geçen yılın tesadüf olmadığını gösterme, Fenerbahçe ile bütün olma günü…

Gün, geçen yıl mabedi dolduran 735.221 kişiden biri olma günü…

25 Ağustos 2012, Cumartesi, 21:45'te, evimiz Saracoğlu'nda, G.Antep maçında görüşmek üzere…

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ

KanaKe
22.Ağustos.2012, 15:18
alex hakli.. oynatilmaliydi gördük ki o olmadan ileriye top gitmiyor... ya alexin yerine birini bulacaksin yada alex futbolu birakana kadar oynatacaksin.

ommix
22.Ağustos.2012, 15:47
Aykut hoca Cristian'ın öyle oynayacağını bilseydi elbette ki Alex'i oynatırdı o bölgede.Ama kafasında başka birşey vardı.3lü orta saha ile önde basmak fakat Cristian kendini Alex zannetti galiba o bölgede oynayınca ve hiç baskı yapmadı.E bir Alex'de olamayacağına göre bence oyundan alınması gerekirdi.Aykut hoca Cristian sevdasından vazgeçecektir bence.

sananes
22.Ağustos.2012, 18:52
Alex haklý makli degil neymiþ kýskançlýk anlatsýn da bilelim. Aykut kocaman rekorunu kirmami istemiyor demek mi istiyor.

Alex önce kendi sahadayken 10 kiþilik elaziga neden diþ geçiremedigimizi dusunsun. Sahada geziniyor haftalardýr

eng1n
22.Ağustos.2012, 19:00
Alex'în yaptığı ayıp, twitter üzerinden sallamak gayet yanlış.

Gürcan Bilgiç'de bahsetmiş dün ki orta sahanın pas yüzdesi %55. Alex'i çıkarıp daha çok pas yapsın daha akıcı paslaşsın diye kurduğun orta saha %55 gibi bir yüzdeyle oynuyor Orta sahanın transfer gerektirdiği bu kadar bariz görünürken ısrarla devam etmek mantık işi değil.

murat taşlı
22.Ağustos.2012, 19:06
Alex -Cristian - ikisinide oynatması Aykut hoca temposuz oyuncular ikiside

murat taşlı
22.Ağustos.2012, 19:08
krasiç -topal-topuz-stoch-------------
--------kuyt------sow--------------------
artık bunu denemeliyiz en kısa sürede özer ve sezer e takımda yer vermeliyiz

enesemin53
22.Ağustos.2012, 20:35
Yanlış anlaşıldığını savunan Alex, "Lütfen portekizce yazdıklarımı tercüme etmeye çalışıp, kelimelerin gerçek anlamlarını yitirmesine izin vermeyin” ifadelerini kullandı.

Brezilyalı yıldızı ayrıca gündem yaratan mesajını silerek, "Hocanın kararlarına hep saygılıyım ve hiç sorgulamadım. Her şeyden önemli olan kulüp ve hedefleridir" yazdı. (ntvspor)

Medyayı ve özellikle de Alex'i tanımıyormuş gibi şip şak oyuna gelip anında saldıranlara şaşıyorum.

Nedvedmania
22.Ağustos.2012, 20:40
Yanlış anlaşıldığını savunan Alex, "Lütfen portekizce yazdıklarımı tercüme etmeye çalışıp, kelimelerin gerçek anlamlarını yitirmesine izin vermeyin” ifadelerini kullandı.

Brezilyalı yıldızı ayrıca gündem yaratan mesajını silerek, "Hocanın kararlarına hep saygılıyım ve hiç sorgulamadım. Her şeyden önemli olan kulüp ve hedefleridir" yazdı. (ntvspor)

Medyayı ve özellikle de Alex'i tanımıyormuş gibi şip şak oyuna gelip anında saldıranlara şaşıyorum.

Oyuna gelmek ? Çeviri hatası mı varmış ben mi anlamadım olayı ? Adam "Beni kıskanıyor" , " Neden beni yedeğe çekti anlamadım." demedi mi ?

KanaKe
22.Ağustos.2012, 20:44
demisse demistir olayi büyütmeye gerek yok.. hoca oynatmadigi icin kizginliktan demis olabilir..

barahir
22.Ağustos.2012, 20:49
Artık Alex 35 yaşına geldiğinin farkına varmalı bence ve fiziken çok yetersiz.. Daha ilk maçtan bu tür davranışlara giriyosa işimiz var sezon boyunca..

Kaka Leite
22.Ağustos.2012, 21:01
Böyle tek maç oynamadı diye kız triplerine girecekse işimiz var.Kendini ne sanıyor yani ?

Her maç oynayacak mı ?

enesemin53
22.Ağustos.2012, 21:06
Ne kadar vurgulamamış olsam da benim sözüm FB taraftarınaydı. Evet çeviri hatası olmuş ve kasıtlı olduğunu düşündüğümden oyuna gelmek dedim. Birden ağır yorumlar gelmeye başladı. (Aynı şey Aykut Hoca'da da sürekli yaşanıyor, ikisini çok güzel kullanıyorlar) Yani bu adam 2 aydır burda değil nerde ne söyler ne söylemez az çok biliyoruz, 1 maçta yedek kaldı diye karakteri bozulmadı ya.

Nedvedmania
22.Ağustos.2012, 21:36
Eğer çeviri hatası olsaydı Alex "Aslında demek istediğim şuydu" deyip açıklama yapardı. Ama bunu yapmak yerine yazdığını sildi ve ben böyle birşey demedim dedi. Bence çeviri hatası felan yok. Bir anlık sinirle yazdı ve sonra pişman olup sildi.

furkan58
22.Ağustos.2012, 21:43
Alex'i bilmiyormuş gibi konuşmayın. Medya önce Emre'nin üzerine çalıştı onu gönderdi. Sonra Sow'un üzerine çalıştılar olmadı şimdi de Aykut Kocaman ve Alex üzerinden çalışıyor ve sizde hep oyuna geliyorsunuz.

sarianet
22.Ağustos.2012, 21:49
Eğer çeviri hatası olsaydı Alex "Aslında demek istediğim şuydu" deyip açıklama yapardı. Ama bunu yapmak yerine yazdığını sildi ve ben böyle birşey demedim dedi. Bence çeviri hatası felan yok. Bir anlık sinirle yazdı ve sonra pişman olup sildi.

belki aslında şöyle derken de yazacağı şeyler kullanacağı kelimeler oraya buraya şuraya çekilecek bence zekice uzatmak istemedi ve mevzuyu kapadı

bu arada ale ne yazdı lan :D

GALATAS4R4Y
22.Ağustos.2012, 21:52
Aykut Kocaman uzun yıllar kalır umarım :)

ReaList
22.Ağustos.2012, 22:42
Geçen Elazığ-Fener maç muhabbetinde Alex hakkında bir şeyler karalamıştım.

Alex'in zeki olduğundan kuşkumuz yok, Nobre gibi basit bir golcüyü nasıl kral yaptığını, Anelka gibi bir adamı nasıl harcamayı tercih ettiğini, Pierre Van Hoijdonk'un gidiş sürecinde nasıl etkili olduğunu, Zaragoza maçında yuhalandı diye bavulları nasıl topladığını unutmamak gerek. Onunla iyi geçindikçe en iyi şekilde faydalı olmayı bilir ama gözden düşmeyi tahammül etmeyen bir yanı var ve buna mahkum olmamız her geçen gün zarar veriyor. Her gülün bir dikeni vardır, Alex'te diken olan kısımlar bunlar.

http://forum.turksportal.net/vb/showpost.php?p=2317589&postcount=216

Sonuçta takım için iki büyük isim. Alex'in patron tavırları daha dün başlamadı aslında ilk günden vardı biz onu böyle kabullendik. Onun için ne Aykut Kocaman'a ne de ona kızarız.

ReaList
22.Ağustos.2012, 23:03
Ersun Yanal Milli Takım hocası olup Hakan Şükür'ü kesmeye başlayınca kızıl kıyamet kopmuştu. Kimine göre hata kimine göre gerekliydi. Sonuçta takımın hocası oydu ve kararına saygı duymak gerekliydi. Ersun Yanal'ın en çok eleştirilen yönü bundan ziyade oynattığı futboldu çünkü oynanan sistem Hakan Şükür sistemiydi. Oyuncuyu almıyorsunuz ama ona göre oynuyorsunuz ? Sonuç : Başarısız yönetim.

Aykut Kocaman dün Alex'i kesmekle en doğru şeyi yaptı. İlerleyen yaşı ve mevcut oyuncuların yapısı gereği üst düzey maçlarda kenarda durması daha sağlıklı. Geride Emre olduğu zaman onun yükü hafifliyordu veya önünde Niang gibi 2 kişilik adam olunca...

Ee be adam Alex'i kenara alıyorsun iyi hoş güzel de Alex'e bağlı sistemle oynamak niye ?
Stoch'u oynatmaz herkes "Stoch savunma yapmıyor" ondan der, Sol kanatta Sow'un oynaması niye ?
Pas oyunu oynamak istiyorsun ama ayağına top geldiğinde heyecandan eli ayağa dolanan Selçuk Şahin'in kaptan olarak en kilit bölgede durması niye ?
Bu takımın koşulsuz şartsız tek forvet oynamak zorunda olması niye ?

4 defans 3 tane de defansif orta saha ile oynayarak 2 gol yedik bir o kadarda net pozisyonu harcadılar. Şu kötü sonuca bile şükreder hale geldik, yazık. Krasic diye bir adamı getiriyorsun oynatmıyorsun ve ben bunu buraya üstüne basa basa diyorum. Bu tek forvetli köhne sistem devam ederse Krasic oynayamaz. Gerçi Aykut Kocaman çizgi adamlarıyla oynamayı da sevmiyor, Stoch'a olan tahammül kapasitesini aklınıza getirdiğinizde ne demek istediğimi anlayacaksınız. Peki bu adamı niye alıyosun ? Sağ kanada Kuyt'u getirmişken onu bile ofansif görüp Mehmet Topuz'dan vazgeçemiyorsan Sistemden de vazgeçmiyorsan 7-8 milyon €'ya bu adamı neden getiriyorsun ? Bu paraya ortasaha almak daha mantıklı olmaz mıydı ?

Son olarak geçen sezondandır biz de oluşan hastalıklardan biri de defansif kornerlerde takımın aldığı pozisyon şekli. 11 kişi ceza alanında duruyoruz, Dönen toplar genelde rakipte kalıyor ve tekrar pozisyon şansı doğuyor, İşin kötü tarafı 11 kişi ceza alanında olmasına rağmen kimin kimi tuttuğu belli değil, Dün yediğimiz golde o 11 kişiden 1 tanesi arka direği tutsa o gol olur muydu ? Keşke antrenmanlarda sürekli pas üzerinde duracağımıza şunlara da fazla zaman ayırsak. Amatör takım öyle gol yemez, Ayıp.

Hala sabırla şu köhne sistemden vazgeçecek diye umutla bekliyorum ama her maç nafile, ne diyelim eğer gidecekse umarım gidişi kötü olmaz.

Rsa
22.Ağustos.2012, 23:09
Alex'in PVH'nin ayrılmasında bir etkisi yok. Daum yüzünden ayrılmıştı PVH. Hatta PVH'nin okuduğum bir röportajında oynadığı en iyi oyunculardan biri olarak Alex'i gösterir.

titates1
22.Ağustos.2012, 23:14
Alex'in PVH'nin ayrılmasında bir etkisi yok. Daum yüzünden ayrılmıştı PVH. Hatta PVH'nin okuduğum bir röportajında oynadığı en iyi oyunculardan biri olarak Alex'i gösterir.

valla alex'i çok severim ama pvh'nin şampiyonluk maçında alex'e küfür eden bir sms'i olduğunu biliyorum , daha önce de ettiğini biliyorum

kaynak : erasmus'u hollanda'nın breda kentinde yapmış olan ablam , futbolla alakası yoktur , pvh ile orada sürekli gittiği bir kebapçıda tanışmış , en son tatil için gittiğinde de mekanın sahibiyle muhabbet ederlerken mekanın sahibi pvh'nin mesajını göstermiş.

ommix
22.Ağustos.2012, 23:28
Pekı dıyelım Alex'ın yazdıgını yanlıs cevırdık(ben dogru oldugua ınanıyorum)mactan once nıye ısınmaya cıkmadı.Alex cok buyuk oyuncu bıze cok katkısı oldu ama yedek kaldıgında hep aynı tepkılerı verıyor.Hıc yakısmıyo kaptana bu yaptıkları.

Revolution
22.Ağustos.2012, 23:35
Aykut Kocaman uzun yıllar kalır umarım :)

Merak ediyorum bu şekilde tahrik edince mutlu mu oluyorsun? Galatasaraylılığın bu mu senin?

titates1
22.Ağustos.2012, 23:49
şu anki durumu mükemmel anlatan alex hakkında bir yazı , mutlaka okumalısınız.

http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/21280250.asp

KanaKe
23.Ağustos.2012, 00:38
anti alex cilere gün dogdu :) yazdiysa yazmistir bu kadar büyütmeye gerek yok arkadas.. anlik bir kizginlikla yazmis olabilir zaten silmis.. yillardir bu takimi sirtlayan adam bu kadar hayati önemi olan bir macta yedek kalirsa haliyle kizar..

IcedEarth
23.Ağustos.2012, 01:31
Alex şu an için bence vazgeçilmez. Ne zaman orta sahaya Sneijder veya benzeri bir oyuncu getirirsin, o zaman Alex'in yedeğe çekilme vakti gelir. Aykut Hoca aynı hatayı ilk senesinde de yapmıştı, arka arkaya kaybetti. Bu sene de kaybediyor. Yine bir maçta Alex oynar, o maçta 2-3 tane sağlar, yerini geri kazanır.

Onun dışında Aykut Kocaman'ın oynattığı futbolu savunan varsa onları anlayamıyorum. Fenerbahçe'nin futbolunun her geçen gün daha kötüye gittiğini görmek için futbol dehası olmak gerekmiyor. Üstelik takımdaki en temel eksiğin orta saha olduğunu 3 yaşındaki çocuk bile görebilirken hala Krasic için tomarla para veriliyor ve orta sahaya transfer olmayacağı söyleniyor. Bunun analizini yapmak Aykut Hoca'nın işi. Bu işini doğru düzgün yapamıyorsa durum kötü. Yok, o eksiği analiz edip yönetime bildirip de yönetimden "Transfer yapmayacağız, basına da orta sahaya güveniyorum açıklaması yap" gibi bir cevap aldıysa durum daha da kötü.

sananes
23.Ağustos.2012, 12:09
http://www.htspor.com/futbol/haber/770203-her-seyi-biliyordu

böyle de bir haber var alex ile ilgili.

Ama geçeklerle konuşmak gerekirse Alex beni kıskandığı için oynatmıyor dedi ve sonra geri yaparak yazdıklarını sildi. Bu skandaldır. Yazdıysa yazdı ne demek? Kontrat imzasının geciktiği her dönemde bana takım mı yok açıklaması yapan lk yedek kalmasında beni kıskanıyor açıklaması yapan Alex. Bilsin ki Aykut Kocaman bu takımda hala ondan daha büyük bir efsanedir. Ali Şen'i bu taraftar sildiyse Oğuz-Aykut ikilisinin gönderilmesi bunda büyük bir etkendir.

Brezilya basını da Aykut Kocaman'ın 140 gölü var Alex'in 136 o yüzden oynatmıyor yazmaya başlamış.

IcedEarth
23.Ağustos.2012, 12:14
http://www.htspor.com/futbol/haber/770203-her-seyi-biliyordu (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.htspor.com%2Ff utbol%2Fhaber%2F770203-her-seyi-biliyordu)

böyle de bir haber var alex ile ilgili.

Ama geçeklerle konuşmak gerekirse Alex beni kıskandığı için oynatmıyor dedi ve sonra geri yaparak yazdıklarını sildi. Bu skandaldır. Yazdıysa yazdı ne demek? Kontrat imzasının geciktiği her dönemde bana takım mı yok açıklaması yapan lk yedek kalmasında beni kıskanıyor açıklaması yapan Alex. Bilsin ki Aykut Kocaman bu takımda hala ondan daha büyük bir efsanedir. Ali Şen'i bu taraftar sildiyse Oğuz-Aykut ikilisinin gönderilmesi bunda büyük bir etkendir.

Brezilya basını da Aykut Kocaman'ın 140 gölü var Alex'in 136 o yüzden oynatmıyor yazmaya başlamış.

Bu haberin doğru olduğunu pek sanmıyorum. Aykut Kocaman geldiği ilk günden beri Alex'i kesmenin planlarını yapıyor. Ama her defasında onun koltuğunu kurtaran yine Alex oluyor.

Biz Galatasaray taraftarı için Hagi neyse sizin için de Alex odur. Hala futbol oynayabiliyorken tadını çıkarın, sonra çok özleyeceksiniz.

sui generis
23.Ağustos.2012, 12:25
Alex istediği kadar oynamasın 140 golü geçer zaten, bunun dile getirilmesi çok saçma. Aklım almıyor böyle bir şeyin konuşulmasını..

Alex gibi bir efsane ya oynasın ya da güzelce uğurlansın, yedek beklemesin.

ForsakeN
23.Ağustos.2012, 12:34
Alex neden yedek beklemesin yahu? Takımın o günkü sistemine uymuyorsa her oyuncu yedek kalabilir,kalmalı da.

Haberturk'ün de haberlerine itibar göstermeyin arkadaşlar, düzmece oldukları çok belli.

sui generis
23.Ağustos.2012, 12:39
Alex efsanemiz , yedek kulübesinde kalmak istemiyorsa tek laf söyleme hakkımız olamaz. yedek kulübesi bence bir efsaneye yakışmaz.

sarianet
23.Ağustos.2012, 12:49
Alex efsanemiz , yedek kulübesinde kalmak istemiyorsa tek laf söyleme hakkımız olamaz. yedek kulübesi bence bir efsaneye yakışmaz.

bencede yakışmaz gönderilsin

Kimse Fenerbahçe'nin T.Direktöründen büyük değil Fenerbahçe bile demiyorum Alex bile olsa haddini bilecek...:u:

sananes
23.Ağustos.2012, 13:38
http://www.superfb.com/haber/55005/iste-perde-arkasi?utm_source=MoussaSow&utm_medium=facebookcom&utm_content=daily&utm_campaign=IcerikPaylas

vallahi alex'i linç kampanyası mı başladı bilmiyorum ama birde bu haber var. çok enteresan şeyler yazıyor içinde. Ve bazısı insanı ikna ediyor.

Alex efsane olabilir ama oyuncunun teknik direktör gönderdiği dönemler geride kaldı bu takımda ve ülkede. Profesyonelim diyorsan altında çalıştığın insanlara medya aracılığı ile atıp tutmayacaksın.

ayrıca bu sene oynanan her maç sahanın neredeyse en kötüsü alex'ti. Yedek kalmak efsanelere yakışmıyor diye oynatıp 1 sezonumuzu çöpe mi atalım! formsuzsan oynamazsın bu kadar basit.

erdem344
23.Ağustos.2012, 13:39

Katılıyorum

BKNZ : Del piero

ForsakeN
23.Ağustos.2012, 13:41
Bir oyuncu kendini teknik direktörümüzden üstte görüyorsa yol verilir. Şayet öyle düşünmüyorsa, Aykut Kocaman'a saygısı varsa, zaman zaman yedek oturmayı kabullenir. Kimse Alex'e 35 yaşından sonra forma garantisi veremez. Özellikle takımın ortasahada dirençli oyuna ihtiyacı olduğu bir dönemde normal olarak ilk kesik yiyen o oldu.

Alex şu ana kadar yaptıklarıyla taraftarın gözünde efsanedir. Bu şekilde davranmaması gerekir, giderken de aynı şekilde efsane gibi uğurlanmak istiyorsa bu fevri davranışlardan kaçınması gerekiyor.

sui generis
23.Ağustos.2012, 13:47
Ben alex 11 oynasın demiyorum ki ; 11 oynanmayacaksa gitsin , jübilesini yapalım hatta gerekirse kulüpte başlasın çalısmaya. Hocanın yardımcılarından olur. Yok oynayacağım diyorsa yolu açık olsun. Yedek de kalırım , sorun etmem diyorsa buyursun kalsın , kapımız sonuna kadar açık.

E.Cartman
23.Ağustos.2012, 14:12
Fenerbahçe Alex yokkende aynı şekilde, aynı stilde oynayacaksa Alex'i oynatmamanın bi mantığı yok bence. En azından duran toplarda daha etkili olur ya da Alex çoğu zaman yaptığı gibi şapkadan tavşan çıkarır gol olur.

musleramicol25
23.Ağustos.2012, 14:15
Alex'i oynatmayıp kahramanlık mı bekledi Aykut Kocaman ben bunu anlamadım. Alex Fenerbahçe'nin demirbaşı konumundadır şu anda. Yerine tamam işte "budur" diyebilecekleri bi alternatif ofansif ortasaha getirip, oynatabilirlerse o zaman eyvallah diyebilir Fenerbahçe taraftarı. Ama şu anda en fazla ihtiyaç duyulan isimlerden birinin Alex olması lazım. Bi kere 2 tane defansif orta saha ile oynamak neyin kafası ben onu anlamış değilim.

titates1
23.Ağustos.2012, 14:17
kimse de şöyle düşünmüyor , alex'i ilk sezon aykut niye kesti ? ilk başladığında çok mu iyiydi alex ? aynı şu son 2-3 maçımızdaki gibi oynadı , yani ciddi şekilde çok kötü oynadı , ayakta duramadı , pas veremedi , kesiği yedi 1-2 maç sonra hırslanıp , bütün sezonu kurtardı , aykut , alex , fenerbahçe karlı çıktı .

ilk sezon alex o yaşta topa yatıyordu , hiç yapmadığı şeyleri yapmaya başladı ve mükemmel bir sezon geçirdi , şu anki alex'in durumu o maçtan önceki durum , geçen senenin son maçlarında da aynı şekildeydi şimdi bu adam kesik yemeyecek de ben mi yiyeyim ? he oynatılır , tekrar hırslanır , aynı şekilde devam eder zaten kesmezsin adamı , manyak olmak lazım , aykut hoca yeniden aynı şeyi yapsın , biz alışkınız zaten , işte bak alex kurtardı yine aykut'u falan demelerine , belki de aykut alex'i kurtardı , iyi hocalık da bunu gerektirmiyor mu ?

murat taşlı
23.Ağustos.2012, 14:41
alex i kesip sistem aynı kalıp yerine cristian oynayacaksa alex değil 35 -45 yaşında olsa alex oynar her türlü ama sow- kuyt- stoch-krasiç oynayacaksa beraber alex i kesersin uygun bistem yaparsın tempolu ve hızlı bir takım olmak istiyorsak bunu denemek lazım ayrıca bu takıma kondisyon ve fizik gelişimi için profesyonel bir ekip lazım

TeNaciOUS MidFieLdeR
23.Ağustos.2012, 15:47
alex i kesip sistem aynı kalıp yerine cristian oynayacaksa alex değil 35 -45 yaşında olsa alex oynar her türlü ama sow- kuyt- stoch-krasiç oynayacaksa beraber alex i kesersin uygun bistem yaparsın tempolu ve hızlı bir takım olmak istiyorsak bunu denemek lazım ayrıca bu takıma kondisyon ve fizik gelişimi için profesyonel bir ekip lazım

aslinda ortasahayi daha direncli yapmak icin cristiani da o bolgeye katti Aykut Kocaman. ancak istenildigi kadar katki veremedi cristian, ne hucumda ne de savunmada. bu yuzden eger ki 3 lu ortasaha dusundugu maclar olacaksa Aykut Kocaman, keza 2 li ortasaha icin de bir tane MC transferi sart, dilimizde tuy bitti valla. alex dusunulmuyorsa kaliteli bir yabanci ile ortasahayi guclendirmekten baska secenegimiz yok. bu cok acik ortada. sow-kuyt-krasic-cristian-yobo- ?yabanci MC? eger ortasaha dusunulmuyorsa geriden cikmamizi kolaylastiracak teknik bir sol bek transferi de dusunulebilir. roberto carlos ya da andre santos varken geriden cikmakta zorlandigimizi hatirlamiyorum ben. ince bir detay ama o bolgedeki eksiklik oyunumuzu busbutun bozuyor. hasan ali de iyi bir yedek olur, zaten hazir olmadigi konusuluyordu. ortasahamiz madem top cikaramayacak kadar defansif yonlu, bari bekler bu isi yapabilecek duzeyde olsunlar.

sarianet
23.Ağustos.2012, 16:23
Rus kulübün sitesini hackleyen Türk internet korsanları sayfanın girişine yerleştirilen Atatürk görselinin üzerine "Türk halkından ve Türkiye Cumhuriyeti'nden derhal özür dileyeceksiniz. Hiç bir suç cezasız kalmaz. FIFA affeder biz affetmeyiz" ifadelerine yer verildi.

http://live.sporx.com/img/2012/08/22/spartak_645312.jpg

Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi ön eleme Play-Off ilk maçında Emenike'nin takımı Spartak Moskova’ya Rusya'da 2–1 mağlup olduğu karşılaşma sonrasında Atatürk posterinin ve cami figürünün Moskovalı taraftarlar tarafından yakılması büyük tepkilere neden olmuştu.
Spartak Moskova'nın sitesi akşam saatlerinde AYYILDIZTIM isimli hacker grubu tarafından hacklendi.

ommix
23.Ağustos.2012, 16:24
Hazırlık maçlarında göze en fazla çarpan performans Hasan Ali'nin performansıydı.Ben çok beğenmiştim.Ama özellikle Spartak maçında çok kötü oynadı özellikle 2. yarı.Önünde bir oyuncu olmaması ve antrenman yapmadan maça çıkmış olması bunda etkili olabilir.Ben Hasan Ali'ye güveniyorum.

ReaList
23.Ağustos.2012, 16:50

Fenerbahçe Alex yokkende aynı şekilde, aynı stilde oynayacaksa Alex'i oynatmamanın bi mantığı yok bence. En azından duran toplarda daha etkili olur ya da Alex çoğu zaman yaptığı gibi şapkadan tavşan çıkarır gol olur.
Aynen benimde dile getirmek istediğim bu, Eğer sistem bu şekil olacaksa Alex'i kesmenin mantığı yok. Keza Cristianda en az Alex kadar koşmuyor, basmıyor ve durağan oyun oynuyor. Belki Stoch kullanılsa bi çare ama kullanacağını sanmam. İş sadece Alex'i kesmekle bitmiyor, Sistemi de kesmek gerek, şu temposuz korkak futbol anlayışımıza yeter artık, takımın korkmadan oynadığı anlar bi zahmet skor olarak geriye düştüğü anlar olmasın, 2 forvet oynamak için yenik durumda olmayı, maçın son 5-6 dakikasını beklemeyelim yazıktır. Fenerbahçe bu kadar korkak olamaz.

Hazırlık maçlarında göze en fazla çarpan performans Hasan Ali'nin performansıydı.Ben çok beğenmiştim.Ama özellikle Spartak maçında çok kötü oynadı özellikle 2. yarı.Önünde bir oyuncu olmaması ve antrenman yapmadan maça çıkmış olması bunda etkili olabilir.Ben Hasan Ali'ye güveniyorum.
Önünüzde Stoch varken bile defansif yönde sorun yaşarsınız, alakasız bir şekilde Sow varsa kaderinle başbaşasındır : ) Yanlış oyuncu tercihi hem Sow'u hem Hasan Ali'yi bitirdi, ondan göze batmıştır.

ommix
23.Ağustos.2012, 16:59

Buna katılmayan yok sanırım.Aykut hocada bunun bilincinde ama TeNaciOUS MidFieLdeR'ın söylediği gibi Spartak maçında dirençli bir orta saha kurmak için Alex'i kesti.Ama Cristian'ın takım pek umrunda değil galiba.Aldığı paraya bakıyor.Geçen sene Cristian'ı attığı goller kurtardı yoksa onun dışında ekstra bir performansı yoktu.

sui generis
23.Ağustos.2012, 17:13
Spartak maçında Alex olsa çok iş görürdü yalnız. (tabii ben de oynamasın dedim) çok boş alan bırakıyorlardı defansta. Alex'in defansın arkasına atacağı topları Sow ve Kuyt güzelce bitirebilirlerdi. tabii maçtan önce ben böyle boş alan bulacağımızı düşünmemiştim. Alex yedek beklese daha iyi olur dedim ama Cristian oynayacağına keşke o oynasaydı. Aykut hocanın Cristian aşkı bittiğinde siz görün Fenerbahçeyi :D

eng1n
23.Ağustos.2012, 17:42
Spartak maçında Alex olsa çok iş görürdü yalnız. (tabii ben de oynamasın dedim) çok boş alan bırakıyorlardı defansta. Alex'in defansın arkasına atacağı topları Sow ve Kuyt güzelce bitirebilirlerdi. tabii maçtan önce ben böyle boş alan bulacağımızı düşünmemiştim. Alex yedek beklese daha iyi olur dedim ama Cristian oynayacağına keşke o oynasaydı. Aykut hocanın Cristian aşkı bittiğinde siz görün Fenerbahçeyi :D

Orta saha transferi olmadıkça 2 orta sahadan biri Cristian olması gerek maalesef bunu Elazığ maçında çok net gördük.

sui generis
23.Ağustos.2012, 18:02
Neden ? Cristian ekstra ne yapıyor ? 10 kisi oynuyoruz resmen.

murat taşlı
23.Ağustos.2012, 18:18
Orta saha transferi olmadıkça 2 orta sahadan biri Cristian olması gerek maalesef bunu Elazığ maçında çok net gördük.

spartak maçında o bölgede selçuk ve topal oynadı hiç cristian ı arayan olmadı bence

murat taşlı
23.Ağustos.2012, 18:19
Cristian Alex in mevkisinde oynadı Alex i çok aradık ama.

Nedvedmania
23.Ağustos.2012, 19:17
İBRAHİM SETEN ‏@ibrahimseten
Alex, eski menajer Volkan Ballı'ya şu SMS'i attı: "Kulüp arkamda durmuyor. O tweeti zorla sildirdiler. Üzgünüm." @figencivan1 o SMS'i görmüş

Figen Civan spor sunucusuymuş. Saran holdingde çalışıyormuş.

eng1n
23.Ağustos.2012, 19:19
Lig de neredeyse her takım Spartak gibi açık oynamıyor. Cristian'ı bende beğenmesem de iyi gününde olursa en azından her zaman olmasa da ileri paslarıyla topu taşır yoksa Mehmet ve Selçuk ikilisiyle çıkarsak Alex geriye top almaya gelir ve Alex gibi bir etkili oyuncuyu hücumda kaybetmiş oluruz. Transfer olmadıkça Baroni ideal bence ama Transfer çok gerekli.

sui generis
23.Ağustos.2012, 19:30
İBRAHİM SETEN ‏@ibrahimseten
Alex, eski menajer Volkan Ballı'ya şu SMS'i attı: "Kulüp arkamda durmuyor. O tweeti zorla sildirdiler. Üzgünüm." @figencivan1 o SMS'i görmüş

Figen Civan spor sunucusuymuş. Saran holdingde çalışıyormuş.

Volkan ballı yalanladı. Figen civan da vatanda yazmaya başlıyormuş. Belli ki ; seten reklam pesinde.

erdem344
23.Ağustos.2012, 19:33
saran holding :) :)

Cristian bu takım içinde hocanın istediği oyun tarzındaki tek orta alan oyuncusu ama işte oyuncuda iş yok

murat taşlı
23.Ağustos.2012, 19:46
valla Cristian oynayacağına topuz-özer--sezer bunlardan birini monte etmek lazım oraya

Rsa
24.Ağustos.2012, 00:25
valla alex'i çok severim ama pvh'nin şampiyonluk maçında alex'e küfür eden bir sms'i olduğunu biliyorum , daha önce de ettiğini biliyorum

kaynak : erasmus'u hollanda'nın breda kentinde yapmış olan ablam , futbolla alakası yoktur , pvh ile orada sürekli gittiği bir kebapçıda tanışmış , en son tatil için gittiğinde de mekanın sahibiyle muhabbet ederlerken mekanın sahibi pvh'nin mesajını göstermiş.

"Bugüne kadar takımda birlikte oynamaktan zevk aldığım birçok takım arkadaşım oldu. Ama Pierre benim için hep başka oldu. Saha içinde ve dışında çok iyi anlaşıyorduk. Beni tamamlayan bir oyuncuydu, bana çok yardımcı oldu. Ne yazık ki birlikte çok az bir zaman geçirebildik."

http://www.medyaspor.com/haber/alex-ten-aciklama-3087891

Alex'in Ligtv'de katıldığı programda en iyi anlaştığın oyuncu sorusuna verdiği cevap. Üstüne daha fazla konuşmaya gerek yoktur sanırım.

titates1
24.Ağustos.2012, 00:35
"Bugüne kadar takımda birlikte oynamaktan zevk aldığım birçok takım arkadaşım oldu. Ama Pierre benim için hep başka oldu. Saha içinde ve dışında çok iyi anlaşıyorduk. Beni tamamlayan bir oyuncuydu, bana çok yardımcı oldu. Ne yazık ki birlikte çok az bir zaman geçirebildik."

http://www.medyaspor.com/haber/alex-ten-aciklama-3087891

Alex'in Ligtv'de katıldığı programda en iyi anlaştığın oyuncu sorusuna verdiği cevap. Üstüne daha fazla konuşmaya gerek yoktur sanırım.

evet ablam herhalde alex ile pvh'nin arasını bozmaya çalışıyor.teşekkürler gözümü açtığın için.

KanaKe
24.Ağustos.2012, 00:52
pvh alex hayranidir her röportajinda alex alex diyor adam sanmam aralarinin bozuk olacagini..

eGowiCh
24.Ağustos.2012, 01:29
evet ablam herhalde alex ile pvh'nin arasını bozmaya çalışıyor.teşekkürler gözümü açtığın için.

Ablandan ziyade ablanın gittiği restoranın sahibi sağlam bir kaynak değil bana kalırsa.

Alex Quiz'de bile PvH'den övgü dolu sözlerle bahsetti.

titates1
24.Ağustos.2012, 01:31
olsun yani ben sadece bildiğim gerçek olan bir olayı paylaştım , ben ikisinin de hayranıyım , zaten birbirlerinden nefret ederler falan demedim , bunda anlamayacak bir şey yok herhalde.

titates1
24.Ağustos.2012, 01:33
olsun yani ben sadece bildiğim gerçek olan bir olayı paylaştım , ben ikisinin de hayranıyım , zaten birbirlerinden nefret ederler falan demedim , bunda anlamayacak bir şey yok herhalde.

edit : aziz yıldırım fenerbahçeyi seviyor mu ? s... böyle fenerbahçeyi dedi mi ?

pvh alex'i seviyor mu ? bir mesajında kızgınlıkla veya komiklik olsun diye mesaj atmış olabilir mi ?

goosfraba
24.Ağustos.2012, 13:02
bu çocuk gün geçtikçe ronaldo'ya benziyor :D

https://p.twimg.com/A1DTjQmCIAAIsmp.jpg:large

Crazycat
24.Ağustos.2012, 14:41
Kıskançlığın ötesinde

İplerin koptuğunu "Alex'siz takım" ortaya çıkardı ama işin başlangıcı 3 Temmuz'dur. Kocaman'ın 3 kaptanla yapacağı duyurulan basın toplantısına katılmadı. UEFA'ya gönderilecek "Alacağım yoktur" belgesini imzalamadı. Hocaya başka konuşup, basına başka açıklamada bulundu.

Fenerbahçe'de hem Alex de Souza hem de Aykut Kocaman taraftarın fenomeni... 10'un Spartak Moskova maçından sonra twitter'a yazdıkları, kullandığı ifadeler taraftarı çok şaşırttı. Ama en sonda söyleyeceğimizi baştan vurgulayalım: Alex ile hem Aykut Kocaman'ın hem de Aziz Yıldırım'ın arasındaki iplerin kopması yeni değil. İki tarafın aslında bugüne kadar karşı karşıya gelmelerinin nedeni hep işlerin düzeleceği, bir tarafın ötekine bir adım yaklaşacağı umudunu taşıması. Alex'in Moskova'da yedek kalmasından sonra dile getirdiği şikayetlerinin nedeninde öncelik aslında Aykut Hoca değil. Bu iplerin kopmasında ve heykelinin dikilmesine karar verilen bir oyuncunun, birdenbire sembol niteliğinden çıkmasındaki öncelik 3 Temmuz süreci. 360 gün geriye gidelim. 26 Ağustos 2011'de Aykut Kocaman ile birlikte takımın üç kaptanının (Alex, Volkan, Emre) katılacağı duyurulan basın toplantısına.. Toplantıdan bir gün önce ve toplantı günü saatinin 13:00'ten 14:00'e alındığının duyurulduğu kulüp açıklamalarında hep üç futbolcunun da katılacağı vurgulanmışken, Kocaman'ın yanında sadece Volkan ve Emre medya karşısına çıktı. "Alacaklarımızdaki gecikmelerde sorun çıkarmayacağız. Bunu bilerek devam edeceğiz" açıklaması yapılırken, sahadaki kaptanın karede olmamasına kimse önem vermedi.

İmza atmadı!
Alex o günkü duruşunu, 7 ay sonra UEFA karşılaşmalarına katılmak için verilmesi gereken "Alacağım yoktur" belgesini imzalamayı kabul etmeyerek sürdürünce, hem yönetim, hem de Aykut Hoca nezdinde hükmünü sıfırladı. Brezilyalı yıldızın, "Paramı almadım. Bu kağıda da imza atmam" raconu profesyonel dünyada geçerli olabilirdi, ama kulübün borçlarını ödemek için tahvil çıkardığı, mali çıkmazlar yaşandığı süreçte, herkesi şoke etti.

Takım bensiz iyi
Bunun peşinden Süper Final'de kendisi yokken kazanılan Trabzonspor maçı sonrasında, "Takım bensiz daha iyi. Bunu bozmayalım. Beni oynatmazsa sorun olmaz" mesajını Aykut Kocaman'a gönderdi. Galatasaray maçı öncesinde de aniden "Ben hazırım" diye ortaya çıktı. Bursaspor ile oynanan Türkiye Kupası finalinde de, "Ben iyiydim. Görev verilse oynardım" sözleriyle Aykut Hoca'yı hedef tahtasına oturttu. Halbuki 20 gün antrenmanlara çıkmamıştı.

Sen de gidersin İplerin
koptuğunu "Alex'siz takım" açıklaması ortaya çıkarmıştı. Aykut Kocaman'ın, "Senden tek isteğim, yorulduğunda değiştirilmeyi işaret et" yaklaşımı da Alex'i tatmin etmedi. Tabela kalktığında, buruşan suratla kenara gelen oyuncu yüzünden seyirci ile karşı karşıya gelmek istemiyordu Aykut Hoca. Yine olmadı. Ali Yıldırım bu durumu çok iyi gördü. Alex'e, "Emre gitti. Sen de gidersin" fikrini ilettirdi. Tabii ki bu sözlerle değil. Daha sert ve daha ağır bir ifade ile. "Biz böyle bir şey demedik" diyecekleri için detayını yazmıyorum. Tablonun özeti: Aykut Kocaman, Alex'in yeteneklerinden yararlanmak istese de bugün itibarıyla sadece teknik heyetle değil yönetimle de Alex arasındaki ipler kopmuş durumda.

Heykeli açılamadı
Fenerbahçe taraftarının yaptırdığı Alex'in heykeli açılmayı bekliyor. Yoğurtçu Parkı'nda Lefter'in heykelinin bulunduğu alana konulan heykelin 4 Aralık 2011'deki açılışı ertelenmişti ancak bugüne kadar bir türlü gerçekleşmedi.

İşte 10'un olay sözleri
Alex, Brezilyalı gazetecilerin twitter'dan yedek kalması konusunda ki sorularına yaptığı yorumlarla sıkıntıyı farklı bir boyuta taşıdı. İşte o yazışmalar:
Daniel Coelho: Teknik direktörün seni kıskançlıktan yedek tuttuğu, gol sayısında senin onu geçmeni istemediği konuşuluyor. Doğru mu?
Alex: + veya - (Yorum yapmaktan kaçınıyor)
Andre Henning: Bu çılgın adamın seni oynatmaması talihsizlik.
Alex: Bilmediğin sebeplerden dolayı.
Julio Cesar: Eziyet olsun diye yedekte tutulduğun söyleniyor.
Alex: Evet bugün yedektim.
Julio Cesar: Endişe etme. İsa, her zaman iyilerin yanındadır.
Reinaldo Pagode: Yedek kalmanı anlayamadım. Orta saha bu kadar kötüyken.
Alex: Bir gün sana anlatırım. Ama bir kelimeyle tanımlamak gerekirse, kıskançlık...
Reinaldo Pagode: Bunu öğrendim ve üzüldüm. Çünkü kıskançlık karşı tarafa da vardır. Ama ben seni tanıyorum.

U Dönüşü
Kendisini yedek bırakan Aykut Kocaman'ı "Kıskançlık" yapmakla suçlayan Alex'e yönetimden uyarı geldi. Yönetim, "Ya o mesajla ilgili gerekli açıklamaları yaparsın ya da yönetim olarak gerekli disiplin uygulamalarına gideriz" resti çekti. Brezilyalı futbolcu bunun üzerine yazdığı mesajları sildi ve Kocaman'ın tercihlerine saygı duyduğunu belirten yeni bir mesaj yayınladı. Alex, Türkçe olarak yazdığı mesajında şu ifadelere yer verdi: "Hocanın kararlarına hep saygılıyım ve hiç sorgulamadım. Herşeyden önemli olan kulüp ve hedefleridir. Ve lütfen Portekizce yazdıklarımı tercüme etmeye çalışıp, kelimelerin gerçek anlamlarını yitirmesine izin vermeyin." Alex, kulübün internet sitesine de "Vaslui maçından önce hocamızla yüz yüze görüştük. Birbirimize tüm düşüncelerimizi medeni şekilde aktardık. Bir şey söyleme ihtiyacımız olduğunda bunu karşılıklı, yüz yüze oturup konuşarak yaparız. Romanya'da yaptığımız gibi" açıklamasını yaptı.

Kaynak: Sabah

http://www.maraton.com.tr/haberdetay.asp?Newsid=174432

barahir
24.Ağustos.2012, 15:15
Yeter artık suyunu çıkarmaya başlıyolar..

ForsakeN
24.Ağustos.2012, 15:18
Alex de artık o hareketini tekrarlamaz . Kendini dokunulmaz sanıyordu, olmadığını öğrenmiştir heralde

ommix
24.Ağustos.2012, 15:20
Aykut hoca da bir açıklama yapmış.Bu da gösteriyor ki yönetim araya girdi ve 2 tarafa da açıklama yaptırdı.

Volkan oynamak istiyormuş ve çalışmalarını Spartak maçına göre yapıyormuş.Acaba hata mı yapıyor diye geçiriyorum içimden.Bir daha sakatlanırsa ki olasılık yüksek daha çok uzak kalacak sahalardan.Hayırlısı olsun inşallah kötü bir durum olmaz

KanaKe
24.Ağustos.2012, 23:47
aslinda olay oldu bitti bu kadar uzatmaya gerek yok ama bu basin artik 2-3 hafta daha bu konuyu uzattikca uzatir.. üstüne 2-3 puan kaybi geldimi oohhh ekmeklerine yag sürülmüs olur..

Nedvedmania
25.Ağustos.2012, 00:02
Ceyda Yılmaz ‏@CEYDANINtweeti
@alex10combr mutsuz musun?

1h Alex10combr ‏@Alex10combr
@CEYDANINtweeti evet.ama devam...

Kıskançlık olayı olarak ise bu yorumlanıyor.

http://img703.imageshack.us/img703/9216/a1fkfiecqaa38t8.jpg (http://img703.imageshack.us/i/a1fkfiecqaa38t8.jpg/)

Yok artık diyorum. Aykut Kocaman'ın bunu düşüneceğine ihtimal bile vermiyorum.

Deus Dominus
25.Ağustos.2012, 00:13
Alex'in ülkesine dönme vakti geldi de geçiyor, tatsız bir şekilde ayrılmasa daha iyi olurdu ama pek iyi hatırlanmayacak galiba gidişi. Hakkıdır, bu takıma geldiği günden beri yıldız, en büyük isim. Oynamak istemesi kadar doğal bir şey yok ama bu takım içinde daha fazla olmayacak galiba.

sarianet
25.Ağustos.2012, 00:13
olur mu olur oda insan :D

sui generis
25.Ağustos.2012, 00:15
gol olayına takılmayın. o tam bir şehir efsanesi..

ommix
25.Ağustos.2012, 00:21
Tam malzemelik olay basına.Aykut hoca bu olayda yem olupta gitmese bari

eGowiCh
25.Ağustos.2012, 00:54
SON DAKİKA! Alex, Gaziantespor ile oynanacak maç kadrosuna alınmadı.

El insaf Aykut Hoca. 18 kişilik kadroya dahi Alex'i almıyor. Aykut Hoca çıldırmış olmalı. Takım kaptanını, yaşayan efsaneyi kadroya almamak de neyin nesi? Biz ilk onbir oynatılmasını beklerken Alex kadroya dahi alınmıyor.

Bence Aykut Hocanın suyu tamamen ısınmıştır bu hamlesiyle. Artık kesinlikle Aykut Hocayı takımda görmek istemiyorum. Gözümdeki teknik adam olarak hiçbir değeri yoktu ama "adamlık", "karakter" konusunda babam kadar severdim, desteklerdim. Bugün itibariyle adamlık konusunda da Aykut Hoca sınıfta kalmıştır.

Alex'in dediği gibi "kıskançlık" durumu var ortada herhalde, 136 gol, 140 gol muhabbeti...

Alex'in sonuna kadar arkasındayım. Ona karşı yapılan haksızlığı ve bu muameleyi içime sindiremiyorum.

KanaKe
25.Ağustos.2012, 00:58
Alex'e gerek yok Cristian gibi adam var orda Brezilya'li Xavi.. Hayir Aykut Kocaman kim yahu ? Alex'in su takima verdigi katkinin 10 da 1 ini vermemistir takima sonra kalkmis efsane ile atisiyor.. Aykut Kocaman Fener'de oynadi diye dokunulmaz olmamali adam basimiza diktatör kesildi adeta.. Istemedigi oyunculari tek tek bitiriyor..

sui generis
25.Ağustos.2012, 01:00
gol muhabbetine inanıp Aykut hocaya sallamak gerçekten çok komik. yahu bu olayda niye taraf olmayı seçiyorsunuz ne olup bittiğini bilmeden ? Alex'in sözüne güveniliyor ama Aykut hocanın niye sözüne güvenilmiyor ? ben Alex ya da Aykut hoca haklıdır demiyorum ama Alex'i kadro dışı bıraktığı için Aykut hocayı eleştiriyorsan Alex'i de o twiti attığı için eleştirmelisin.

GebzeLi1907
25.Ağustos.2012, 01:03
Alex bu takımdan hakettiği şekilde ayrılmazsa ayrılırken içinde burukluk üzüntü kırgınlık kalırsa Aykut Kocaman'ın adamlığını bende sorgularım ne yazıkki.

Çok seviyordum güveniyordum inanıyordum ama bu yaptığını anlamak mümkün değil.
Emre ile yumruklaştığını klubün içinden doğrulayan arkadaşım var.
Daum kanat isterken bu takımın transfere ihtiyacı yok dedi güiza forvet özer topuz kanadıyla takım son maç şampiyonluğu kaybetti.
ertesi sezon iki kanat bir forvet getirdi, bunlarda aklımızda şüphe uyandırıyordu şimdi bu davranışlarıyla tekrar hatırlıyoruz.
aykut hoca nın suyu ısındığı gibi yönetimin de suyunu ısıtıyor.

sui generis
25.Ağustos.2012, 01:04
Evet uzun zamandır sustuğum bir şeyi artık anlatma zamanı geldi...

Geçtiğimiz sezon deplasmandaki Bursaspor maçındandon sonra soyunma odası koridorunda Emre Belezoğlu, Cristian'a saldırıyor. Konu 2.yarının başlarında Cristian'ın yaptığı bir pas hatası... Araya Aykut Kocaman ve Caner giriyorlar. Emre'nin Cristian'a attığı yumruk, Caner'e geliyor. Ayırmaya çalışan Aykut Hoca'ya da Emre sağlam bir küfür ediyor. Hatta bu olaylara Nihat Özdemir'de şahit. Bu olay bütün futbolcuların önünde oluyor...

Bu olayın gazetelere yansımasına da Semih Şentürk vesile oluyor. Semih'in arasının çok iyi olduğu gazeteci Feridun Niğdelioğlu'na olayı sms ile anlatıyor. Daha takım İstanbul'a varmadan olay internet sitelerine düşüyor.

Bu olaydan sonra Emre'nin gönderilmesine karar verildi.

Emre yönetimi eleştiren sms'leri bazı Fenerbahçe muhabirlerine gönderdi. (Bu sms'lerden 2 tanesini ben gördüm) Ancak bu muhabir arkadaşlar konunun büyümemesi ve Fenerbahçe'nin zarar görmemsi için bu konuyu haber yapmadılar.

Aykut Hoca'yı eleştireceğim tek nokta bu olaydan sonra Emre'yi sezon sonuna kadar oynatmış olmasıdır.

Hala Emre'Nin bu yaptıklarından sonra takımda kalmasının hayırlı olmayacağını düşündüğümden anlattım.

Bu söylediklerim duyum değildir. Olayı yaşayanların birebir bana anlattıklarıdır. Konuyu hem Emre, hem Caner, hem de Cris'le konuştum. Hepsinin anlattığı aynıdır....

Tolga Gani Zengin..

her seferinde Emre denmemesi için paylaşılması gerek.

KanaKe
25.Ağustos.2012, 01:07
Emre gecen sezonun basinda Aykut hocayi övüyordu her röportajinda sanmiyorum kendisine küfür edecegini, yalniz futbolcularin muhabirlere sms ile kulübün icinde olan biteni rapor etmesi kulübe nankörlüktür madem Semih'in mesaj attigi biliniyor ozaman oda takimdan yollanmaliydi...

Ralph
25.Ağustos.2012, 01:09
Fenerbahçe'nin Alex'i bu takımdan hakettiği şekilde göndermesi gerekiyor. Yaşını başını aldığı için yanlış işler yapılmaması lazım. Bizim İbrahim'e yaptığımızı Fenerbahçe hele ki Alex'e hiç yapmaması lazım. Bu takım için efsane olmuş bir isim Alex.

GebzeLi1907
25.Ağustos.2012, 01:15
Ben emre olsam cristian a küfür etmeyi bırak ıslak odunla döverdim.
Emre nin saha içi kişiliğini bende beğenmiyorum.
ama cristian gibi ruhsuz isteksiz adamla yan yana oynamak da kazanma arzusundaki bir insanı o hale getirebilir.
yüksek eforun ardından insanlar birde istediğini alamadığında bu tarz tepki verebilir.
soyunma odasında yaşanan orda kalır.

Rsa
25.Ağustos.2012, 01:17
Yazılanlar doğruysa Semih'in yaptığı çok yanlış. Böyle bir konuyu gazetecilere servis etmesi Fenerbahçe altyapısından çıkmış bir isme hiç yakışmamış.

Kaka Leite
25.Ağustos.2012, 01:18
Aykut Kocaman bunu yapmışsa yazık derim bu kadar saçma bişeyi düşünmemiştir umarım.

Geçen olayda Alex oynamadı diye böyle olay çıkaracaksa işimiz var demiştim fakat olay değişik yerlere gitti.Şu durumda kaptan haklı diye düşünüyorum kendisi bir Efsanedir benim için takımda, Avrupa maçlarında oynatılmamasından yanayım ancak ligde kesinlikle oynamalı.

Bizim için önemli oyuncularımızı bu kadar basit silip atmamız gerek, simgelerimize sahip çıkmalıyız.

E.Cartman
25.Ağustos.2012, 01:21
Emre gecen sezonun basinda Aykut hocayi övüyordu her röportajinda sanmiyorum kendisine küfür edecegini, yalniz futbolcularin muhabirlere sms ile kulübün icinde olan biteni rapor etmesi kulübe nankörlüktür madem Semih'in mesaj attigi biliniyor ozaman oda takimdan yollanmaliydi...

Emre maç esnasında ve sonrasında staddan çıkana kadar en azından sakinleşene kadar babasını bile tanımaz söver o tarz bir evrim geçiriyor maçta.

TeNaciOUS MidFieLdeR
25.Ağustos.2012, 01:30
dedikoduyu ne kadar cok seviyor musuz biz yahu :n: o soyle demis, bu buna sunu yapmis falan filan vs vs bu mudur yani sohbet odasinda yazilacak. guzel hikayeler cikmis, gaztelere de is cikmis. tek destek tam destek slogani unutuluyor yavastan sanirim. eskisi gibi ufaktan bolunmeye basladi taraftarlar, yakinda tribunlerde de bunlar hissedilir. boyle bir ortamda basari da zor gelir, cabuk gaza geliyorsunuz. Alex bu kulubun sembol ismidir ve hakkettigi muamaleyi gorecektir mutlaka, sacma sapan bir twitten dolayi camianin geldigi su noktaya bakin. yazik.

ForsakeN
25.Ağustos.2012, 01:33
Aykut Kocaman'ın gol sayısı yüzünden Alex'i oynatmadığını düşünmek çok saçma yahu. Baştan oynatmazdı öyle saçma bi düşüncesi olsa :D

sui generis
25.Ağustos.2012, 01:34
her şey laf da kalıyor işte. ömür boyu Aykut hoca kalsın diyenler ilk dakikada kovdular adamı. aynı şekilde Alex'i böyle bir şeyle konuşmak bile ayıp. Alex yahu o.. başkanın el atması gerek. iyiye gitmiyoruz.

eGowiCh
25.Ağustos.2012, 02:36
Geçen sene Aykut Hoca, Alex için "Alex'in olduğu son 5 yılda 1 şampiyonluk elde ettik. Bunu sorgulamak lazım" tarzı cümlesiyle Alex sorununu kendi yaratmıştı, gereksiz, lüzumsuz bir demeçle.

Eğer Aykut Hoca bu kadar prensipliyse (Emre kendisine küfrediyor, Alex twitter'dan sallıyor), Cristian Baroni'nin bu takımda işi ne? Corinthians'a geri dönmek için kampanya başlatan, videolar çeken Baroni'yi takımda neden tutuyor? (İlgili video: http://www.youtube.com/watch?v=BeARxPAd16o)

Aykut Hoca bugünden itibaren tüm itibarını yerlebir etmiştir. Geçmiş olsun.

erdem344
25.Ağustos.2012, 02:43
Başkandan çok alexin duruma el atması lazım sahada koşması lazım . Koşmayana forma yok bu kara basit

sananes
25.Ağustos.2012, 02:48
Alex'i aykut kocaman sevmiyor deniyor. Bu zamana kadar kaç tane onemli macta oynamamis alex? Aykut kocaman geldi geleli. Bir araştırın lütfen,türkiye kupası maçları haric tüm maclarda oynadi alex.

Sheriff
25.Ağustos.2012, 03:02
Valla seviyormu sevmiyormu bilmiyorum ama her sezon başında kesti Alex'i, bir iki maç yedek bıraktı sonra Alex çıktı iki maç kazandırdı formasını tekrar aldı. Kafasında her zaman 4-4-2 vardı hocanın. 4-4-1-1 yoktu her zaman mecburen bu taktiği kullandı.

Crazycat
25.Ağustos.2012, 03:03
Bu yaştan sonra Alex'in koşmasını beklemek biraz hayalcilik olur, buna ek olarak takımda hem koşmayan hem de istikrar sorunu olan bir Cristian varken Alex'in oynamaması bana ilginç geliyor. Cristian ile Alex varken takımda, takım 9 kişi oynuyor resmen, bu ikisinden biri oyunda olacaksa bu isim kesinlikle Alex olmalı bence. Tüm bunların yanında Alex eğer ilk on birde olmayacaksa takımın sisteminin değiştirilmesi taraftarıyım.

GebzeLi1907
25.Ağustos.2012, 03:31
Benim için Alex Aykut hocadan daha büyük yere sahiptir klup tarihinde de benim kalbimde de.
Alex mutsuzum dediği an benim içim içimi yiyor, o bizi hiç mutsuz etmedi
başımızı öne eğdirmedi çünkü
hep sevindirdi hep onurlandırdı.çubukluyu çok güzel taşıdı
ligin açık ara yıllardır en iyi futbolcusu en de efendi sporcusu
bu yıl son yılı böylesine saygısızlığı vefasızlığı haketmiyor.
oynamyacaksa da tatlı dille anlatılır o koca klübede de her zaman yerini alır kaptandır fenerbahçe'lidir.

ama alex e değerli olduğunu aykut kocaman geldiği günden beri hissetirmiyor.
geldiği ilk sene trabzon deplasmanında kesti ligin ikinci maçıydı
avrupa maçlarında oyundan aldı.
kötü futbol kötü skor müthiş tepki ardından koymak zorunda kaldı.

ama sürekli alex ile oynadı durdu, önce cıkarmaya başladı erkenden ardından da tek santrafor yaptı alex i
oraya geçince de hep yokları oynadı haliyle adam napsın
ne zamanki alex e kafayı takmayı bıraktı 17 maçlık seri geldi.

bu sezon başı alex i dinlendirmemiz lazım diyor kendisi
mantıklı tamam yaşlandı alex
ancak hazırlık maçlarında en çok oynayan oyunculardan bir tanesi
şuana kadar ki maçlarda da hep oynadı
sen madem alex i daha az kullanacaksın o zaman buna hazırlansana pat diye kesmek ne oluyor ?

ayrıca alexi kestiği zaman geçeceği sistem ne olacak
alex in yerine baroni yi monte etmek mi_?
ne stoch u kullanabiliyor ne krasici ne sow u aykut hoca
ligin açık ara en iyi hücum kadrosu var kullanamıyoruz
futbol felsefesi yooook
büyük oyuncuları yönetecek vizyon misyon karizma sahibi değil
bekir selcuk caner topuz topal baroni gibi adamlarla mutlu o
işine geliyor öylesi
onlar içinde büyük hoca aykut kocaman

ne zaman emre mutsuz oldu takımdan aykut kocaman ın yetersiz olduğunu gördü
dile getirdi sesini saha içi dışı yükseltti kellesini aldı
şimdi aynı şey alex için
geldiği günden beri alex de gözü.

pasa dayalı sistemmiş mehmet topal selcuk baroni mi senin pasa dayalı oyuncuların
mehmet topuz caner mi

fenerbahçe'nin hocalığı başka birşey bence aykut kocaman bizim kalitemizde bir hoca değil
hem teknik anlamda çok yetersiz hemde oyuncu ilişkileri anlamında.
ligin çok kötü hocalarından birtanesi..
metin diyadin bülent uygun ersun yanal şenol güneş f.terim yılmaz vural hatta ziya doğan(iyi kötü felsefesi var) rıza çalımbay ertuğrul sağlam
hepsi hoca olarak klüplerde iz bırakmış bir istikrar oyun düzeni felsefe oturtrmuş isimler
aykut hoca da bu yok

bende ilk geldiğinde başarılı olmasını çok istiyordum ancak fenerbahçe için 2.lik başarı değildir.
en azından oynattığınız futbolun fenerbahçeye yakışması lazım
3 koca yıl geçti, bu yıl hala ne oynayacağımız muallak
kanser olacağımız kesinde hangi adamla nasıl olacağız orası şüpheli.

ben tekrar söylüyorum aykut kocaman ne yazıkki bizim camiamızdaki f.terim kompleksinin ürünüdür.
bizden niye f.terim çıkmıyor aykut kocaman neden olmasın demenin getirisidir.
bir de ne yazıkki aziz yıldırım için daha kolay etki altına alınabildiği ve lafının geçeceğini bildiği için hala görevin başında.
zico, kardeşi(teknik ekipte görevliydi)aziz ve ali yıldırımı soyunma odasına almadığı için gönderildi.

iyi insan çok iyi fenerbahçe li olmak fenerbahçe teknik direktörü olmak için yetmiyor ne yazık ki.

aykut kocaman galatasaray derbisi ile bu klüpten ayrılış sürecine kesin olarak girmiş oldu.
zaten futbol konularında büyük şüphe vardı artık iyice ayyuka çıktı.
bu forumdaki fenerbahçeli arkadaşlar çok iyimser ben aykut kocaman a en fazla bir sezon ömür biçiyorum.hepiniz göreceksiniz.
aziz yıldırım yollamazsa kongre yollar.

erdem344
25.Ağustos.2012, 03:59
Benim için Alex Aykut hocadan daha büyük yere sahiptir klup tarihinde de benim kalbimde de.
Alex mutsuzum dediği an benim içim içimi yiyor, o bizi hiç mutsuz etmedi
başımızı öne eğdirmedi çünkü
hep sevindirdi hep onurlandırdı.çubukluyu çok güzel taşıdı
ligin açık ara yıllardır en iyi futbolcusu en de efendi sporcusu
bu yıl son yılı böylesine saygısızlığı vefasızlığı haketmiyor.
oynamyacaksa da tatlı dille anlatılır o koca klübede de her zaman yerini alır kaptandır fenerbahçe'lidir.

ama alex e değerli olduğunu aykut kocaman geldiği günden beri hissetirmiyor.
geldiği ilk sene trabzon deplasmanında kesti ligin ikinci maçıydı
avrupa maçlarında oyundan aldı.
kötü futbol kötü skor müthiş tepki ardından koymak zorunda kaldı.

ama sürekli alex ile oynadı durdu, önce cıkarmaya başladı erkenden ardından da tek santrafor yaptı alex i
oraya geçince de hep yokları oynadı haliyle adam napsın
ne zamanki alex e kafayı takmayı bıraktı 17 maçlık seri geldi.

bu sezon başı alex i dinlendirmemiz lazım diyor kendisi
mantıklı tamam yaşlandı alex
ancak hazırlık maçlarında en çok oynayan oyunculardan bir tanesi
şuana kadar ki maçlarda da hep oynadı
sen madem alex i daha az kullanacaksın o zaman buna hazırlansana pat diye kesmek ne oluyor ?

ayrıca alexi kestiği zaman geçeceği sistem ne olacak
alex in yerine baroni yi monte etmek mi_?
ne stoch u kullanabiliyor ne krasici ne sow u aykut hoca
ligin açık ara en iyi hücum kadrosu var kullanamıyoruz
futbol felsefesi yooook
büyük oyuncuları yönetecek vizyon misyon karizma sahibi değil
bekir selcuk caner topuz topal baroni gibi adamlarla mutlu o
işine geliyor öylesi
onlar içinde büyük hoca aykut kocaman

ne zaman emre mutsuz oldu takımdan aykut kocaman ın yetersiz olduğunu gördü
dile getirdi sesini saha içi dışı yükseltti kellesini aldı
şimdi aynı şey alex için
geldiği günden beri alex de gözü.

pasa dayalı sistemmiş mehmet topal selcuk baroni mi senin pasa dayalı oyuncuların
mehmet topuz caner mi

fenerbahçe'nin hocalığı başka birşey bence aykut kocaman bizim kalitemizde bir hoca değil
hem teknik anlamda çok yetersiz hemde oyuncu ilişkileri anlamında.
ligin çok kötü hocalarından birtanesi..
metin diyadin bülent uygun ersun yanal şenol güneş f.terim yılmaz vural hatta ziya doğan(iyi kötü felsefesi var) rıza çalımbay ertuğrul sağlam
hepsi hoca olarak klüplerde iz bırakmış bir istikrar oyun düzeni felsefe oturtrmuş isimler
aykut hoca da bu yok

bende ilk geldiğinde başarılı olmasını çok istiyordum ancak fenerbahçe için 2.lik başarı değildir.
en azından oynattığınız futbolun fenerbahçeye yakışması lazım
3 koca yıl geçti, bu yıl hala ne oynayacağımız muallak
kanser olacağımız kesinde hangi adamla nasıl olacağız orası şüpheli.

ben tekrar söylüyorum aykut kocaman ne yazıkki bizim camiamızdaki f.terim kompleksinin ürünüdür.
bizden niye f.terim çıkmıyor aykut kocaman neden olmasın demenin getirisidir.
bir de ne yazıkki aziz yıldırım için daha kolay etki altına alınabildiği ve lafının geçeceğini bildiği için hala görevin başında.
zico, kardeşi(teknik ekipte görevliydi)aziz ve ali yıldırımı soyunma odasına almadığı için gönderildi.

iyi insan çok iyi fenerbahçe li olmak fenerbahçe teknik direktörü olmak için yetmiyor ne yazık ki.

aykut kocaman galatasaray derbisi ile bu klüpten ayrılış sürecine kesin olarak girmiş oldu.
zaten futbol konularında büyük şüphe vardı artık iyice ayyuka çıktı.
bu forumdaki fenerbahçeli arkadaşlar çok iyimser ben aykut kocaman a en fazla bir sezon ömür biçiyorum.hepiniz göreceksiniz.
aziz yıldırım yollamazsa kongre yollar.

O kongreyşde fenerbahçe taraftarları yollar.

GebzeLi1907
25.Ağustos.2012, 04:08
neyi yolluyor yahu ne diyosun
yönetimi seçen kongre
divan kurulu birşey istesin aziz yıldırım yönetimi yapmasın bir dakika durabiliyor mu bakalım
kongre üyesi olmak da öyle kolay şey değil her sene 5-10 bin lira para ile bitmiyor, balotaj heyetinden iki kişi
ardından 5-10 yıl sonra oy kullanma hakkına sahip oluyorsun
25 yıl sonra da divan heyeti.
fenerbahçe gelenekleri olan bir klup.

ayrıca fenerbahçe taraftarı da aykut kocamandan benim gördüğüm genel olarak mutsuz
stada gidiyorum mutsuz kahveye gidiyorum mutsuz deplasmana gidiyorum yine mutsuz.
bu sezon yapacaklarıyla bu mutsuzluk daha da artacak.

GebzeLi1907
25.Ağustos.2012, 04:28
Geçen sene Aykut Hoca, Alex için "Alex'in olduğu son 5 yılda 1 şampiyonluk elde ettik. Bunu sorgulamak lazım" tarzı cümlesiyle Alex sorununu kendi yaratmıştı, gereksiz, lüzumsuz bir demeçle.

Buna ek olarak
Aykut kocaman ın oynadığı 8 senede de Fenerbahçe 2 şampiyonluk elde etti. ?

ForsakeN
25.Ağustos.2012, 04:42
Yazık, Aykut Kocaman'ın da işi zor hakikaten.

Alex 38 yaşında falan hala Fenerbahçe'de kalmak isterse 11'e yazmak zorunda kalınmalı şu düşüncelerle.

GebzeLi1907
25.Ağustos.2012, 04:49
Alex'in 11 oynamasını beklemiyorum ben veya çoğu taraftar.
Alex'in böyle kırılmasını hazmedemiyorum, değerinin hocası tarafından hissetirilmemesine içerliyorum.
Aykut kocaman ın Alex e karşı çok soğuk ve sevgiden uzak olmasına üzülüyorum başka bişey değil.
Futbol konusu ayrı konu sayfalarca tartışılır.

Rsa
25.Ağustos.2012, 05:21
Aykut Kocaman iki yıldır bu takımın başında. Bir lig şampiyonluğu bir de Türkiye Kupası kazandı. Hiç bir teknik adamın yapamadığını yapti yani. Ama buna rağmen hala kararları tartışılıyorsa, oyuncu tercihleri beğenilmiyorsa, oyuncularla sorun yaşıyorsa, taraftarı tam olarak mutlu edemiyorsa bir yerlerde yanlış yapıyor demektir. Düşünmesi lazım bunları. Futbolcuyken efsaneydi ama teknik adamlığı iki kupaya rağmen soru işareti.

Alex'in sene başından beri iyi oynamadığının biz de farkındayız ama yaşanan olaylar Alex ve Aykut Kocaman arasında kişisel bir problem olduğunu gösteriyor. Moskova maçında Alex'in yerinde oynayan Baroni'yi hepimiz izledik. Ne topa bastı ne mücadele etti ne de aldığı topları olumlu kullanabildi. Sonra sezonun en kritik maçlarından birinde hazırlık maçlarında bile oynamayan Bienvenu'nun oyuna alınması var. Yedek kulübesinde Alex otururken sahada Baroni ve Bienvenu'nun olmasının taktiksel açıdan bir açıklaması yok bence. Alex'in de twitterdan yazdığı şeyler de hoş şeyler değil bunu da söylemek lazım.

Kaka Leite
25.Ağustos.2012, 05:55
Valla çok istemiyorum yaşı dolayısıyla Alex'i ancak üzülmedim değil çok üzüldüm böyle olmasına şuan alacaklar dese almayın demem açıkcası :(

ommix
25.Ağustos.2012, 11:17

Eğer Aykut Hoca bu kadar prensipliyse (Emre kendisine küfrediyor, Alex twitter'dan sallıyor), Cristian Baroni'nin bu takımda işi ne? Corinthians'a geri dönmek için kampanya başlatan, videolar çeken Baroni'yi takımda neden tutuyor? (İlgili video: http://www.youtube.com/watch?v=BeARxPAd16o)

Aykut Hoca bugünden itibaren tüm itibarını yerlebir etmiştir. Geçmiş olsun.

Cristian o dönemde takımda forma şansı bulamıyordu.Daha sonra çıktı özür diledi.Ve geçen sezonun 2.yarısında beklenmeyen bir çıkış yakaladı.Gerçi bence yetersizdi ama kahraman oldu bir anda.Aynı Santos olayında olduğu gibi.Santos'u da yedek bıraktı Aykut hoca Santos çıktı özür diledi sonraki performansı malum.Şimdi Alex'e de aynısını yapıyor.Aykut hoca Fenerbahçe'nin bir oyuncuya bağımlı olmadığını göstermeye çalışıyor ve hep başarılı oldu.Demekki Aykut hoca otoriteyi sağlıyor bu takımda

Valla seviyormu sevmiyormu bilmiyorum ama her sezon başında kesti Alex'i, bir iki maç yedek bıraktı sonra Alex çıktı iki maç kazandırdı formasını tekrar aldı. Kafasında her zaman 4-4-2 vardı hocanın. 4-4-1-1 yoktu her zaman mecburen bu taktiği kullandı.

Demek ki hakettiği zaman formayı alıyor Alex.Ne kadar doğru yapmış Aykut hoca.

KanaKe
25.Ağustos.2012, 11:18
Aykut Kocaman iki yıldır bu takımın başında. Bir lig şampiyonluğu bir de Türkiye Kupası kazandı. Hiç bir teknik adamın yapamadığını yapti yani.

iki kupayida alex sayesinde kazandi, yalansa yalan deyin.. sanki kendi taktiksel becerileriyle kazanmis gibi konusmayin..

sui generis
25.Ağustos.2012, 11:24
İzin verilmiyor ki adam kendi taktığını yapsın. Alex'e mecbur ettik. Alex i inkar eden mı var ? Tek basına bir takım ama artık 35 yasında. Ayrıca alex daha önce başkalarıyla da çalıştı ama hiçbiri bu takıma 18 de 17 yaptırmadı. Demek ki Aykut'ta da bir seyler var. Alex i övelim derken aykut hocayı fazla yeriyorsunuz. Dediğim gibi bu olayda taraf olmamalıyız.

KanaKe
25.Ağustos.2012, 11:32
izin verilmiyor mu? yahu orta saha transferi yapmiyorsan mecbur alexi oynatacaksin madem 4-4-2 oynamak istiyor ozaman orta saha transferi niye yaptirmadi bu zamana kadar? kadro yeterli diyen kendisiydi kimsede kalkip yönetim yapmadi felan demesin.. gecen sezonda ilk haftalarda adami yedek birakti bakti olmuyor kadro yetersiz alexe sarildi yine.. bu senede aynisi olacaktir orta saha transferi olmazsa..

ommix
25.Ağustos.2012, 11:37
izin verilmiyor mu? yahu orta saha transferi yapmiyorsan mecbur alexi oynatacaksin madem 4-4-2 oynamak istiyor ozaman orta saha transferi niye yaptirmadi bu zamana kadar? kadro yeterli diyen kendisiydi kimsede kalkip yönetim yapmadi felan demesin.. gecen sezonda ilk haftalarda adami yedek birakti bakti olmuyor kadro yetersiz alexe sarildi yine.. bu senede aynisi olacaktir orta saha transferi olmazsa..

Alex'i yedek bıraktı daha sonra Alex formayı giydi ve gollerini sıraladı.Demek ki Aykut hoca doğru bir karar vermiş ve Alex'i yedek bırakarak hırslanmasına neden olmuş

sui generis
25.Ağustos.2012, 11:38
Siz ihtimal veriyor musunuz ortasaha istemediğine ? Ortasaha istemeyen adam neden tino costaya fernandese badelje nuriye gider. Adam istiyor ama yönetim almıyor ya da alamıyor. Alex i basın hep sorun yaptı. Adam oynatsa suc oldu oynatmasa da suc. Adam o mevkiyi istemiyor artık kabul etmek lazım. Suna katılıyorum ama transfer yoksa alex olmak zorunda. Burada Aykut hocayı eleştirirsiniz taktiksel acıdan ama art niyet aranmamalı.

Kaka Leite
25.Ağustos.2012, 11:42
İzin verilmiyor ki adam kendi taktığını yapsın. Alex'e mecbur ettik. Alex i inkar eden mı var ? Tek basına bir takım ama artık 35 yasında. Ayrıca alex daha önce başkalarıyla da çalıştı ama hiçbiri bu takıma 18 de 17 yaptırmadı. Demek ki Aykut'ta da bir seyler var. Alex i övelim derken aykut hocayı fazla yeriyorsunuz. Dediğim gibi bu olayda taraf olmamalıyız.

Yahu yapmasın diyen mi var ? Yedeklere alabilirdi.İş taktik işinden çıkmış başka yolda ilerliyor.Böyle bir oyuncuyu yedek bırakırsın anlarımda kadroya almamak ona ayıp.

sananes
25.Ağustos.2012, 11:50
Yahu yapmasın diyen mi var ? Yedeklere alabilirdi.İş taktik işinden çıkmış başka yolda ilerliyor.Böyle bir oyuncuyu yedek bırakırsın anlarımda kadroya almamak ona ayıp.

Kadro dışı kalmasının sebebi yetenek değil,disiplinsizlik.

Kaka Leite
25.Ağustos.2012, 11:53
Kadro dışı kalmasının sebebi yetenek değil,disiplinsizlik.

Herşeyimiz tam da disiplinimiz eksik konuşturmasın beni kimi kescem diye düşüneceğine yenik duruma düştüğümüzde bir ''B'' planı arasaydı şuan biz Alex neden kesildi demeyecektik.

Bıktım artık dakika 60'da zar zor adam değiştiren birisinden herşeyi korkarak yapıyor böyle olmaz az güveneceksin.Çokta eleştirmek istemiyorum ama biri gidecekse ilk kendisi gitsin.

Şahsım adıma konuşuyorum.

sananes
25.Ağustos.2012, 11:58
Alex son 2 kontratıni da imzalarken bu son kontratim demisti ama sonra devam etti takım isterse yine edecek. artik yürüyecek hali yok ama taraftar oynasın,alexi o takıma koyacaksın hoca atarinda..bir maç kesti hoca çok uzun süredir onda da adam "beni kiskaniyor" açıklaması yaptı. Bu adama ceza verilmemesini savunanlar da bana göre "vizyonsuz" olarak nitelenebilirler.

KanaKe
25.Ağustos.2012, 12:00
'VOLKİ BABA, BANA SAYGI KALMAMIŞ'
Alex'in, önceki gün F.Bahçe'nin eski idari menajeri Volkan Ballı'ya, Moskova'da yedek kalmasıyla ilgili olarak attığı "Kocaman beni kıskanıyor" tweet'inin yönetim tarafından zorla kendisine sildirildiğine yönelik SMS attığı ileri sürülmüştü. Ballı, Radyospor'a yaptığı açıklamada, "O SMS'in aslı 'Volki baba..im so sad! They dont respect me' şeklinde" dedi. Türkçesi: Volki baba... Çok üzgünüm! Bana saygı göstermiyorlar.

volkan balliyada aykut hocanin kendisini kiskandigi seklinde mesaj attigini söyleyenler vardi basinda..

sui generis
25.Ağustos.2012, 13:03

sananes gibi düşünüyorum ben de. yahu bu adam teknik direktör. bir otoritesi olmalı. o twit atıldı mı atıldı. elbette cezası olmalıydı. Aykut hoca böyle öngörmüş. çok ama çok fazla abartıldı. olayın iç yüzünü bilmiyoruz ama şu durumda Aykut hocayı linç kampanyası başladı. Alex'i belki kıskanıyordur ama niye kıskansın aklım almıyor. sebebi ne ? bana gol olayı demeyin. o çok fazla komik :D imkansız bir şey.

son bir şey, Aykut hocanın Alex'i kadroya almamasını eleştirdiğiniz kadar Alex'in o twitini eleştirmelisiniz. olay buralara gelmezdi. ufacık bir tahmin yapayım ; Alex-Aykut Kocaman gerginliğinde Alex taraftarı yanına çekmiş istemiş olabilir. bunda da başarılı olmuş gibi gözüküyor.. ama sadece bir tahmin. bekleyip , görelim.

sui generis
25.Ağustos.2012, 13:47
Salih milli takımdan döndü mü ? İspanya da müthiş bir turnuva çıkarıyordu en son :)

ommix
25.Ağustos.2012, 13:56
Salih milli takımdan döndü mü ? İspanya da müthiş bir turnuva çıkarıyordu en son :)

Turnuva perşembe günü sona erdi.Dönmüştür heralde

ForsakeN
25.Ağustos.2012, 16:56
Kimse bir mac yedek kaldi diye hocasina kiskanc diyemez yahu. Bunun neyini savunuyorsunuz. Aykut Kocaman Antep macinda oynaticakti Alex'i. Fakat belki de yönetimin de destegini alarak ceza amacli bu macin kadrosuna almadi, ki yerden goge kadar hakli.

Aykut Kocaman Alex'e sevildigini hissettirmiyor denmis de. Alex en basarili sezonunu Aykut Kocaman'la yasadi. Hatta bircok kez Aykut Kocamandan övguyle bahseden roportajlar verdi. Demekki aralarinda kiskanclik vs. yok. Zaten illaki birinin kiskanmasi gerekiyorsa bu Aykut Kocaman olmaz.

murat taşlı
25.Ağustos.2012, 17:17
sezon başlamış geçon sezon sorunlarından sonra bu sezon iyi olacağını beklerlen olanlara önce emre sonra alex sıradaki?

murat taşlı
25.Ağustos.2012, 17:17
emre bu takımın kalbiydi alex de beyni

ReaList
25.Ağustos.2012, 17:35
Yukarıdan gelecek emirlerle beraber Alex'in takımdaki yerini alacağını bekliyorum. Değişim biraz zor. (FB-Antep maçı başlığından)

Kadro kararı alınmadan önce böyle yazmıştım Aykut Kocaman beni yanılttı ve 2 sene önceki gibi zayıf davranmadı. Bir hoca kendi kararlarında ne zaman tam bir özgürlük sahasında olursa o zaman istediklerini en iyi şekilde verebilir. Başarılı olursunuz veya olmazsınız bu diğer planda kalıyor, Zorunluluk yüzünden başarısızlığa mahkum olmak daha kötü. Bu kararından dolayı hocayı kutluyorum.

Alex hem düşük formu (sistem ona göre olduğundan tamamiyle takımı etkiliyor) hem de son yaptığı çıkıştan dolayı bugün kadroda değil. Alex hayranlarına bir şeyi göstermekte fayda var, Alex ne kadar büyük bir oyuncuysa, bizim ona sağladığımız şartlarda o kadar büyük.

Hala takımın en fazla kazanan oyuncularından biri. Avrupa'nın başka bir liginde oynasa alamayacağı paranın kat kat fazlasını bizde kazandı. İyi gününde de kötü gününde de hep oynadı. Koca takım senelerdir onun futboluna göre oynuyor. Fenerbahçe tarihindeki yabancı oyuncular arasında en fazla musahama gösterilen oyuncuların başında geliyor. Yani Alex bize ne verdiyse biz ona fazlasını verdik, Kimse babasının hayrına iş görmüyor.

Aykut Kocaman dönemiyle beraber Alex'in yedek kalacağı söylentisi bile kendisinde hep sıkıntı yaratmıştır. Kimi zaman küskün demeçler vermiş kimi zaman kontratı ve Brezilya'yı dile getirerek minik tehditler savurmuştur. Biz bunları bile hoş gördük ama her şeyin bir sınırı var. Kimse Fenerbahçe'den büyük değildir. Biz bir maçı izlemek için Türkiye'nin orasına burasına gidelim, yaz kış dinlemeyelim kendi emeğimizle kazandığımız paramızı onlara harcayalım, beyfendiler milyon €'ları ceplere indirip bir de tavır takınsınlar. Ayıptır.

Fenerbahçe Aziz Yıldırım'ın da değil
Aykut Kocaman'ın da değil
Alex'in de değil
Fenerbahçe halkındır, taraftarınındır.
Sevdamız isimlere değil renklere, bunu ince çizgiyi çok iyi görmek gerek.

murat taşlı
25.Ağustos.2012, 17:48
Kadro kararı alınmadan önce böyle yazmıştım Aykut Kocaman beni yanılttı ve 2 sene önceki gibi zayıf davranmadı. Bir hoca kendi kararlarında ne zaman tam bir özgürlük sahasında olursa o zaman istediklerini en iyi şekilde verebilir. Başarılı olursunuz veya olmazsınız bu diğer planda kalıyor, Zorunluluk yüzünden başarısızlığa mahkum olmak daha kötü. Bu kararından dolayı hocayı kutluyorum.

Alex hem düşük formu (sistem ona göre olduğundan tamamiyle takımı etkiliyor) hem de son yaptığı çıkıştan dolayı bugün kadroda değil. Alex hayranlarına bir şeyi göstermekte fayda var, Alex ne kadar büyük bir oyuncuysa, bizim ona sağladığımız şartlarda o kadar büyük.

Hala takımın en fazla kazanan oyuncularından biri. Avrupa'nın başka bir liginde oynasa alamayacağı paranın kat kat fazlasını bizde kazandı. İyi gününde de kötü gününde de hep oynadı. Koca takım senelerdir onun futboluna göre oynuyor. Fenerbahçe tarihindeki yabancı oyuncular arasında en fazla musahama gösterilen oyuncuların başında geliyor. Yani Alex bize ne verdiyse biz ona fazlasını verdik, Kimse babasının hayrına iş görmüyor.

Aykut Kocaman dönemiyle beraber Alex'in yedek kalacağı söylentisi bile kendisinde hep sıkıntı yaratmıştır. Kimi zaman küskün demeçler vermiş kimi zaman kontratı ve Brezilya'yı dile getirerek minik tehditler savurmuştur. Biz bunları bile hoş gördük ama her şeyin bir sınırı var. Kimse Fenerbahçe'den büyük değildir. Biz bir maçı izlemek için Türkiye'nin orasına burasına gidelim, yaz kış dinlemeyelim kendi emeğimizle kazandığımız paramızı onlara harcayalım, beyfendiler milyon €'ları ceplere indirip bir de tavır takınsınlar. Ayıptır.

Fenerbahçe Aziz Yıldırım'ın da değil
Aykut Kocaman'ın da değil
Alex'in de değil
Fenerbahçe halkındır, taraftarınındır.
Sevdamız isimlere değil renklere, bunu ince çizgiyi çok iyi görmek gerek.

kimsenin Alex i kesmesine veya oynatmamasına bişey dediği yok neticede Alex bu takımın efsanesidir ve değerlidir bir anda çöpe atamazsın ya sezon başı yolla ona göre taraftar hazırlasın kendini yada hocalığını yap adamı bi şekilde huzursuzluk çıkarmadan takıma artı bir şekilde faydalan ha Alex ben beklemem kenarda derse huzursuzluk çıkaracaksa sezona başlamadan çöz bu işi transferini ona göre yap şimdi olacak işmi?

murat taşlı
25.Ağustos.2012, 17:50
Ayrıca maça gene aynı sistem ile Alex in yerine Cristian falan oynayacaksa hocadan daha bişey beklemeyin

ReaList
25.Ağustos.2012, 17:52
kimsenin Alex i kesmesine veya oynatmamasına bişey dediği yok neticede Alex bu takımın efsanesidir ve değerlidir bir anda çöpe atamazsın ya sezon başı yolla ona göre taraftar hazırlasın kendini yada hocalığını yap adamı bi şekilde huzursuzluk çıkarmadan takıma artı bir şekilde faydalan ha Alex ben beklemem kenarda derse huzursuzluk çıkaracaksa sezona başlamadan çöz bu işi transferini ona göre yap şimdi olacak işmi?

Kimsenin kimseyi çöpe attığı yok, Aykut Kocaman sezon başında bugünü söylemişti. Alexbahçe değil Fenerbahçe önemli.

Aykut Kocaman sezon başında “Alex belli bir seviyeye geldi. Yavaş yavaş Alex’siz seçenek oluşturmak adına adım adım gitmeye çalışıyoruz. Bu sezon bir kaç adım daha atmak amacındayım”

murat taşlı
25.Ağustos.2012, 17:59
Kimsenin kimseyi çöpe attığı yok, Aykut Kocaman sezon başında bugünü söylemişti. Alexbahçe değil Fenerbahçe önemli.

sen olsan ne hissederdin :)

ForsakeN
25.Ağustos.2012, 18:19
Alex'in refahi Fenerbahce'nin refahindan önemli degil.

TeNaciOUS MidFieLdeR
25.Ağustos.2012, 18:32
Aykut Kocaman sezon başında “Alex belli bir seviyeye geldi. Yavaş yavaş Alex’siz seçenek oluşturmak adına adım adım gitmeye çalışıyoruz. Bu sezon bir kaç adım daha atmak amacındayım”

sen olsan ne hissederdin :)

hemen brezilyada klup aramaya giderdim, normal olani bu. sartlari zorlamanin manasi yok, iki taraf icin de en ideali bu olurdu. takimda kalip sikinti yaratacaksa alex degerinden yitirir. fenerbahce menfaati diyorsa eger dedigim gibi klube zarar vermeyecek bir formul bulmali. kadroda olmadigi zaman problem yaratan degil. takimin patronunun aykut kocaman oldugunu unutuyorsunuz, o gidene kadar onun dedigi olur.

murat taşlı
25.Ağustos.2012, 18:40
hemen brezilyada klup aramaya giderdim, normal olani bu. sartlari zorlamanin manasi yok, iki taraf icin de en ideali bu olurdu. takimda kalip sikinti yaratacaksa alex degerinden yitirir. fenerbahce menfaati diyorsa eger dedigim gibi klube zarar vermeyecek bir formul bulmali. kadroda olmadigi zaman problem yaratan degil. takimin patronunun aykut kocaman oldugunu unutuyorsunuz, o gidene kadar onun dedigi olur.

:) genelde aynı şeylerden bahsediyoruz ama sorun şu bu hamle zamanı yanlış sezona girmeden veda edersin giderken gerekirse plaket verirsin herkes mutlu olur bir fenerbahçe efsanesine yakışır şekilde yollarsın diyelimki şimdi Alex olmadan takım olmadı ne olacak ona göre transferi ne zaman yapacaksın daha emre nin yerini doldurmamışsın

murat taşlı
25.Ağustos.2012, 18:45
vaslui maçında eleştirdiğimde bazı arkadaşlar çıkıştı. Alex i alıyorsun çok güzel yerine kim giriyor topal :) sahada zaten selçuk cristian var maç 3-1 10 dk kalmış kimden neden korkuyon :) al sow u oyuna dene bakalım 4-4-2 yi bir hoca hiçmi denemez hiç arayışta olmaz heleki sen takımının sistemini değiştirmek isteyen birisin

TeNaciOUS MidFieLdeR
25.Ağustos.2012, 18:47
:) genelde aynı şeylerden bahsediyoruz ama sorun şu bu hamle zamanı yanlış sezona girmeden veda edersin giderken gerekirse plaket verirsin herkes mutlu olur bir fenerbahçe efsanesine yakışır şekilde yollarsın diyelimki şimdi Alex olmadan takım olmadı ne olacak ona göre transferi ne zaman yapacaksın daha emre nin yerini doldurmamışsın

dogru diyorsun ama takimda israrla devam etmek isteyen Alex benim bildigim. aykut kocamanin basa geldigi gunden beri kendisini kesebilmek icin cozumler aradigini biliyor. oyuncu kalmak istiyorsa gidip de diyemezsin ki git kendine klup bul. o daha incitici olurdu kesinlikle. olay Alexin kendisinde bitiyor, kararini verip memleketine geri donmeliydi. olayin buraya varacagi asikardi zaten.

nekop
25.Ağustos.2012, 18:54
Yanlışım varsa düzeltin ama Aykut Kocaman takıma geldikten sonra Alex ile sözleşme imzalandı dimi? Hem bu kadar sistem değiştirmek isteyip hem Alex'le sözleşme yenilenmesi garip bir durum. Tıpkı Emre'ye yaptığı gibi takımdan ayrılmasını sağlayabilirdi.

titates1
25.Ağustos.2012, 18:55
Aykut hoca dogru olani yapti , helal olsun alexin daha buyuk efsane olmasi onun teknik direktorune kiskanc diyebilmesine sebep olamaz , ayrica alexin arkasinda emre oynadigi icin siritmiyordu ama su anki kadroyla yapilacak en iyi sey alexi oynatmamak dolayisiyla kusura bakmasin alex fenerbahcenin iyiligini dusunuyorsa oyle bir hareket yapmamliydi .transfer yapilir , alex performansini arttirir cikar alir formasini , kimse fenerbahceden buyuk degil , fazla sasirmasinlar.

Nedvedmania
25.Ağustos.2012, 22:23
Obaa. Aykut Kocaman "Alex'in kadroya alınmaması taktik gereği değil" dedi. Spartak maçında da oynamaz büyük ihtimal.

Edit : Tam cümleler şu şekilde

Aykut Kocaman: "Alex taktik olarak degil olusan durumlarla alakali olarak kadro disinda."
Aykut Kocaman: "Burada biraz Alex'in kafa karisikliginin da etkisi var."

musleramicol25
26.Ağustos.2012, 01:55
Bence, Alex konusunda da yargısız infaz yapmanın pek bir manası yok. Zaten düğümün içine Fenerbahçe yönetimi de girdiğine göre taraftarın olayı daha da pişirip servis etmesine gerek olmamalı. Alex yazmışsa yazmış, tepkisini de görmüştür. Daha "neden yazdı?", "şöyle yapsa iyi olurdu" tarzı laflar sarfetmek, bir kötü niyeti kazımaktır. Gerekli açıklamayı Aziz Yıldırım zaten yaptı. Konuşarak, uzlaşarak sorunun çözüme gideceği gayet açık -ki Alex kan mevsiminde öyle bir mesaj yayınladıysa bile profesyonelliğini tamamen hiçe saymak yanlış olur. Aykut Kocaman'ın bile bir takım yorumları profesyonellik dışı kalabiliyor. Bir tarafa yüklenmek tamamen saçmalık ama kim haklı, kim haksız demek ondan da saçmalıktır.

erdem344
26.Ağustos.2012, 02:00
http://www.ligtv.com.tr/haber/herkes-gider-fbahce-kalir

GebzeLi1907
26.Ağustos.2012, 02:01
Alex'e karşı olan öfkeyi anlamak mümkün değil.Aziz yıldırım ve Aykut kocaman bir olmuş resmen adamın kellesini istiyolar.
Alex in azıcık da olsa kredisi olması lazım bu akşamki açıklamalar fişinin çekilmek üzere olduğunu gösteriyor.
Alex naif bir adam onun böyle hiddetle üstüne gidilmesi bence doğru değil.
Küskün kırgın ayrılırsa bu takımdan eğer yazık o yönetime hocaya.

erdem344
26.Ağustos.2012, 02:04
http://www.ligtv.com.tr/haber/umrumda-degil

Aziz Yıldırım: "Türkiye'de kimsenin yapamayacağı 2 projeyi bu ay içinde açıklayacağım."

KanaKe
26.Ağustos.2012, 03:18
projeyi biraksin orta saha getirsin bize

Nedvedmania
26.Ağustos.2012, 03:55
Alex BBM(BlackBerry Messenger)'den "Bazen savaş çıkarmak için düşmana gerek yoktur, fikirlerinizi söylemeniz yeterlidir" mesajını yazdı. (Ligtv)

LifeYourself
26.Ağustos.2012, 04:11
alex gözümde tanımadan sevebileceğim en büyük fenerliydi(Lefter falan yaşıma göre tanımadığım adamlar ondan böyle bir yorum yazıyorum).
ben bile bu kadar saygı duyarken Fenerli arkadaşların çoğunun Alex'e cephe almasını anlayamıyorum.
Alex çoğu kez bu takımı ipten aldı.Koşmuyor dedik golünü yedik.Koşmadan gol krallığına oynadı.
Sözü yanlış olabilir ama bu kadar olay edilmesine gerek yoktu bence...

Kaka Leite
26.Ağustos.2012, 04:40
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'a da sahip çıkan Yıldırım, "Başıma bir şey gelmezse 3 yıl buradayım, yönetim de burada, Aykut Kocaman da burada. Aykut Kocaman bu camianın evladıdır, ona sahip çıkacağız. Fenerbahçe için canımı veririm. Kimse Fenerbahçe'nin üzerinde değildir, ben de dahil. Herkes gider. Fenerbahçe kalır" diyerek sözlerini tamamladı.

Alex üvey evlat mı ? O da en az Aykut Kocaman kadar katkı sağladı.Başkanın söyledikleri bence saçma olmuş.Herkes Alex'e yükleniyor

meddah
26.Ağustos.2012, 04:54
Oldukça gereksiz bir tartışma, başkanın maç ortasında eline mikrofon alıp anons yapacağı bir seviyeye kadar getirildi. Bir Türkiye klasiği işte.

Aykut Kocaman da, Ziya Doğan tuşu basılı kalmış gibi her maç illa ki bir şekilde 3 ön libero formasyonuna eviriyordu takımı bir süredir. Artık daha rahat yapabilir bunu.

Yalnız, teknik direktörler için, "hocamızın arkasındayız" açıklamaları, genelde bir kırılma anı oluyor futbolda. Fenerbahçe, iyi futbol zaten oynamıyor geçen seneden beri; bu hadisenin rüzgarıyla gelecek bir kaç kötü sonuç alır götürür takımı.

Sonu hayırlı biter bu işin umarım.

Escochae
26.Ağustos.2012, 04:56
Alex sütten çıkma ak kaşık mı ? Alex'in yaptıklarını unutuyorsunuz sanırım. Teknik direktörü hakkında haketmediği ağır ithamlar kullanmıştır. Ve bu saygısızlığının bedelini ödemeli. Alex'in özellikle şu dönemde çok daha hassas davranması gerekirdi. Lütfen Alexii kurtaralım diye de Aykut Kocamanı yakmayalım. Hoca tamamen haklıdır.

eGowiCh
26.Ağustos.2012, 05:04
Aykut Kocaman'ın önceki vukuatları olmasa hoca haklı derdim ama hatırlayalım:
1. Daha ortada hiçbir şey yokken "Son 5 yılda 1 şampiyonluk aldık Alex ile, sorgulamak lazım" diyerek ilk kıvılcımı yaktı.
2. Andre Santos ile sorun yaşadı, sonunda Santos özür diledi.
3. Semih ile sorun yaşadı, Semih küstü ve eski formundan bir hayli uzaklaştı.
4. Cristian ile bir kriz yaşandı, Baroni gitmek istediğini belirten videolar hazırladı, ancak daha sonra özür dileyip iş tatlıya bağlandı.
5. Emre Belözoğlu krizi yaşandı ve takımın kaptanı ile yollar ayrıldı. Üstelik takımın en değerli birkaç oyuncusundan biriyken ve hala yeri dolmamışken.
6. Tuncay Şanlı F.Bahçe'ye gelmek istediğini belirtti, bonservisi de elinde, Aykut Kocaman kendisine "Biraz bekleyelim" dedi, aradan 1 ay geçti ve alınmadı. Tuncay da küstürüldü.
7. Miroslav Stoch da bir süre yedek kaldı, gideceği dedikoduları çıktı ancak sonra yine tatlıya bağlandı, fakat bu sefer yine olası bir küskünlük söz konusu görünüyor.
8. Moussa Sow ile kampta sorun yaşandı, performans düşüklüğü, oruç tutma gibi sebeplerle, Kocaman'ın kendisiyle kavga ettiği ve ayrılacağı söylendi.

Şimdi bunları alt alta yazınca Kocaman'ın ciddi iletişim eksikliği görülüyor.

Zico zamanında hangi futbolcu Zico ile sorun yaşadı? Bırakın sorunu, dedikodu dahi çıkmamıştı o dönem.

Kaka Leite
26.Ağustos.2012, 05:22
Valla durup dururken tartışma çıkaran Kocaman, Alex bu takımda çoğu lig maçını boş geçmiyor.

Bakın yedek bırakırsın anlarım ancak Alex gibi bir adamı dışlarsan eğer bu senin ayıbındır.Ne olursa olsun o adam o klübede oturmalı ve gerektiğinde girip terletmeli o formayı.Bu olay performans olayı değil tamamen kişiseldir.Ben kendi görüşüm gol olayı nedense durup dururken adamı kesiyorsun o kalan 3-5 golü atmasada Kocamandan daha çok iş yapmıştır benim gözümde zaten...

sui generis
26.Ağustos.2012, 07:44
1. Daha ortada hiçbir şey yokken "Son 5 yılda 1 şampiyonluk aldık Alex ile, sorgulamak lazım" diyerek ilk kıvılcımı yaktı.
4. Cristian ile bir kriz yaşandı, Baroni gitmek istediğini belirten videolar hazırladı, ancak daha sonra özür dileyip iş tatlıya bağlandı.
5. Emre Belözoğlu krizi yaşandı ve takımın kaptanı ile yollar ayrıldı. Üstelik takımın en değerli birkaç oyuncusundan biriyken ve hala yeri dolmamışken.
6. Tuncay Şanlı F.Bahçe'ye gelmek istediğini belirtti, bonservisi de elinde, Aykut Kocaman kendisine "Biraz bekleyelim" dedi, aradan 1 ay geçti ve alınmadı. Tuncay da küstürüldü.
7. Miroslav Stoch da bir süre yedek kaldı, gideceği dedikoduları çıktı ancak sonra yine tatlıya bağlandı, fakat bu sefer yine olası bir küskünlük söz konusu görünüyor.
8. Moussa Sow ile kampta sorun yaşandı, performans düşüklüğü, oruç tutma gibi sebeplerle, Kocaman'ın kendisiyle kavga ettiği ve ayrılacağı söylendi.

Zico zamanında hangi futbolcu Zico ile sorun yaşadı? Bırakın sorunu, dedikodu dahi çıkmamıştı o dönem.

Dediklerinde sadece alex konusunda haklı olabilirsin. Diğerlerinde hoca haklı.santos un form düşüklüğü vardı antremanlara bile bazen geç gidiyordu yedek kalması çok normaldi. Semih ile ne sorun yasamış hic bilmiyorum, abartıyorsunuz .cristian formsuzdu taraftar takımda istemiyordu, formsuzlugundan dolayı yedek kalmıştı. Çok normal bir durum, cristian bunu bize hep yapıyor.emre olayında Aykut hoca yerden göğe kadar haklı daha önce paylaşmıştım onu. Tuncay'ı almayan başkanıdır ve bizi bırakıp gittikten sonra Avrupa'da isi bitince Tuncay geldi diye almak zorunda değiliz. Tamam bende isterim gelmesini ama almiyorlar diye de kızmam. Stoch ile araları hiç bozuk olmadı sadece bir iki gun basının çıkardığı haberler oldu ama yalan çıktı. Stoch yedek beklemesini bilen bir isim. Mutlu olmada yeni sözleşme imzalamazdi. Sow olayını milyon kere yalanladılar. Sow kendisi de söyledi oruç ile alakalı bir durum yok gecen seneden kalma hafif sakatlığım var dedi ve iyilesince kadrodaki yerini aldı. Aykut hocaya yüklenecek yer arıyorsunuz. Dün baskan 3 yıl daha Aykut hoca burada dedi, umarım oyle olur.

lexoqe
26.Ağustos.2012, 11:49

Eğer bu olaylar oluyorsa demek ki Türk futbolu iyiye gidiyor. Bu da kulüplerin verdiği rahatlıktan dolayı, sanki oyunculara tapılıyor.

Taviz vermeyeceksin.

ForsakeN
26.Ağustos.2012, 11:51
Aziz Yildirim yapilmasi gerekeni yapti, helal olsun. Nasil bir lider oldugunu gosterdi tekrar. Futbolun f'sinden anlamayan bayan taraftarlarin agzina sakiz edilecek bir konu degil bu. Fenerbahce, gecen yil yikilamadi, bu yil medyanin gaziyla Aykut Kocaman uzerinden vurulacak cok belli. Anahaber bultenlerinde bile Aykut mu Alex mi diye anket yapiliyor. Buna alet olmayin lutfen. Gecen yil taraftar takimi ne kadar desteklediyse bu yil da o kadar karsisina aliyor

sananes
26.Ağustos.2012, 13:01
Alex haklý diyenler rica ediyorum yazdýðýma cevap verebilirler mi? Hep bir aðýzdan diyorsunuz ki tamam alex oynamayabilir ama en azýndan yedek beklesin,18e almamak nedir?

Peki sorun nasýl ortaya çýktý? Alex'in yedek kaldýðý maçýn hemen ardýndan hocaya sallqmasý ile deðil mi? Kaptan olmasýna raðmen yedek kaldýðý için konuþma yapmamayi secen,ýsýnmaya çýkmayan alex suçlu degil mi? Kaptan olmak o takýma oynamadan da güç katmakla olur,kösteklik yaparak degil

Bu konuda iki tarafta kendince hakli lafý bile kabul edilemez. Patron kocamandir ve sen patronu yakin arkadaþýna,eþine falan eleþtirebilirsin.baþýna yansýmasýný saðlayýp kulübü zor durumda birakamazsin.

Alex yanlýþ yaptý ve lig tv'nin bbm haberi dogruysa yanlýþýnda ýsrar edecek gibi duruyor.

ommix
26.Ağustos.2012, 13:03
Alex'i Fenerbahçe'den daha çok sevenler var!!

lexoqe
26.Ağustos.2012, 15:07
Alex haklý diyenler rica ediyorum yazdýðýma cevap verebilirler mi? Hep bir aðýzdan diyorsunuz ki tamam alex oynamayabilir ama en azýndan yedek beklesin,18e almamak nedir?

Peki sorun nasýl ortaya çýktý? Alex'in yedek kaldýðý maçýn hemen ardýndan hocaya sallqmasý ile deðil mi? Kaptan olmasýna raðmen yedek kaldýðý için konuþma yapmamayi secen,ýsýnmaya çýkmayan alex suçlu degil mi? Kaptan olmak o takýma oynamadan da güç katmakla olur,kösteklik yaparak degil

Bu konuda iki tarafta kendince hakli lafý bile kabul edilemez. Patron kocamandir ve sen patronu yakin arkadaþýna,eþine falan eleþtirebilirsin.baþýna yansýmasýný saðlayýp kulübü zor durumda birakamazsin.

Alex yanlýþ yaptý ve lig tv'nin bbm haberi dogruysa yanlýþýnda ýsrar edecek gibi duruyor.

Keşke daha iyi bir yazı tipi seçseydin :)

GebzeLi1907
26.Ağustos.2012, 15:37
6 yılda 0 !
Ben, her iki tarafın da bu krizi iyi yönetemediğini düşünüyorum. Del Piero ve Totti de, Alex’in geçtiği yollardan geçtiler, ama onlar her kulübede oturduklarında hocalarını kıskançlıkla suçlamadılar. 35’lik bir yıldızın vücudunun 25’likle aynı performansı veremeyeceğini kabullenebildiler. Ama Kocaman’ın bu krizde payı Alex’ten daha büyük. Duygusal futbolcusunu bir büyüğü olarak onore etse, onunla konuşsa, dışarıda görüşse, “Sen bu takımın gelecekteki hocasısın, gel takımı birlikte yapalım” gibi jestlerde bulunsa eminim Alex’in kalbini kazanırdı. Ama hem onu yapmayıp hem de (o gün itibariyle 6 yılda 2 şampiyonluk kazandırmış futbolcusunun oynadığı ilk sezonu görmezden gelip) Alex’li 5 senede 1 şampiyonluk kazanılmış dersen, oyuncunun da seni kıskançlıkla suçlaması normal olur. O zaman Alex de çıkarsa, (1989 ve 1996 şampiyonluklarını çıkarıp) 1990-1995 arasını kast ederek “Aykut’lu 6 yılda 0 şampiyonluk var” derse ne yapacağız? UĞUR MELEKE

benim anlatmak istediğimi uğur meleke çok güzel toparlamış

BleedingMoon
26.Ağustos.2012, 15:57
öpüşüp barışsınlar, iş tatlıya bağlansın diyeceğim de. barıştırması gereken taraf aziz yıldırım da alex'in karşısında. alex kadrodan kesilecekse bu şekilde olmaz. alex efsanedir. takımdan küstürülerek, taraftara düşman edilerek olmaz bu iş. aykut kocaman takıma ne futbol oynatabiliyor, ne de adam yönetmekten anlıyor. alex aykut'a kıskanç falan dedi ama, kim bilir ondan önce saman altından ne sular yürütüldü. aman yahu. en karakterli dediğimiz adamlar da böyle yapacaksa yemişim öyle fenerbahçe'yi. fenerbahçe adına yakışır bir biçimde idare edilmeli. yetti artık.

ForsakeN
26.Ağustos.2012, 16:24
Haha cok komik seyler yaziliyor :D Alex'i onure etmek icin gel takimi beraber kuralim denmeli vs. Aykut Kocaman'in Alex'e yag cekmeye ihtiyaci mi var Allah askina. Bir sorun varsa önce Alex özur dileyecek.

eGowiCh
26.Ağustos.2012, 16:26
Şike iddialarına inanmıyorum şahsen ama neticede şike mahkeme kararı ile tescillendi. Yargıtay da onarsa artık söyleyecek hiçbir söz kalmayacak, şike yapıldığını söyleyebileceğiz, zira mahkeme kararlarına saygılıyız, işimize geldiği gibi yorumlayamayız. Yargıtay'ın bozacağını düşünüyorum şahsen, lakin o sürece girmeden şike iddialarıyla paralel Alex konusuyla ilgili bir şey yazılmış, çok beğendim:

alex kulüp sınırları içinde bitirilse bile zamanla kazanan olduğunu göreceğiz zira hiç kimse mikrofondan bağırarak taraftarın kalbine söz geçiremez.

bir de deniliyor ya "bir futbolcu haddini bilecek yönetimi, hocayı eleştirmeyecek". alex'in eleştirmesini geçtim mahkeme kararlı şikecinin yüzüne tükürse yerden göğe kadar haklıdır.

kaptan sivas'ta şampiyonluk peşinde ter akıtırken bugün onu terbiye etmeye çalışanlar şike pazarlığındaydı.

Facx
26.Ağustos.2012, 16:48
Haha cok komik seyler yaziliyor :D Alex'i onure etmek icin gel takimi beraber kuralim denmeli vs. Aykut Kocaman'in Alex'e yag cekmeye ihtiyaci mi var Allah askina. Bir sorun varsa önce Alex özur dileyecek.

Valla anlamıyorum sizi bu adam sizi kaç sene tek başına taşıdı ligde avrupada nasıl bi anda böyle gaza gelip karşınıza aldınız bu adamı

erdem344
26.Ağustos.2012, 16:49
Biz kimseyi karşımıza almadıkki ortadaa fenerbahçe spor kulübü hocasına yapılmış bi yanlış var bu yanlış yapan alexde olsa aynı olur özerde olsa aynı

ReaList
26.Ağustos.2012, 16:57
Türkiye'de futbol üzerine futbol dışı konuşmayı ne kadar çok seviyoruz yahu : )
Neyse biraz futbola dönelim.

Sezon başladığındandır Aykut Kocaman'ı yönetiminden dolayı eleştiriyorum haklı veya haksız olduğum konular olabilir ama yaşananları görünce ona yapılan eleştirilerin boş olmadığını görüyoruz.
Aykut Kocaman dün çok yerinde 2 karara imza attı. Biri Alex konusunda diğeri oyun sistemi konusunda. Uzun süre sonra takımımın 45 dakika olsa da 4-4-2 oynamasını görmek, ileride basan, kalabalık bir hücum anlayışı içinde izlemek gerçekten keyifliydi. Skor olarak da avantajı yakaladık belki son pozisyonlarda oyuncular biraz daha dikkatli olsa fark da yakalayabilirdik. Bazı aksaklıklar olsa da (Kanatlarda yanlış oyuncu seçimi) buna rağmen etkin olan taraftık.

Maça başladığımızda sistem ve dizilim
Mert
Gökhan-Yobo-Egemen-Hasan
Topuz-Selçuk-Topal-Krasic
Kuyt-Sow

İlk yarı boyunca oyun böyle devam etti. Skor 1-0

İkinci yarıya başladığımızda (Sadece 5 dakika)
Mert
Gökhan-Yobo-Egemen-Hasan
Krasic-Selçuk-Topal-Topuz
Kuyt-Sow

Herhalde Krasic solda yapamayacağını hocaya söylemiş olsa gerek ikinci yarıya onu sağda Topuz'u solda denemeye kalktık 5 dakika bile tutmadı.

Daha sonra yapılan değişiklik
Mert
Gökhan-Yobo-Egemen-Hasan
Krasic-Selçuk-Topal-Sow
Topuz
Kuyt

Sistem klasik sisteme döndü. Sol taraf yine felç. Topuz oyunda kayboldu ileride ki etkinlik azalınca Antep baskısı dakikalarca sürdü.

Krasic-Cristian değişikliği
Mert
Gökhan-Yobo-Egemen-Hasan
Topuz-Selçuk-Topal-Sow
Cristian
Kuyt

Topuz'u tekrar oyuna kazandırmak için eski mevkisine geri aldık. Cristian'la az da olsa ileride etkili olmaya başladık.

Caner-Topuz değişikliği
Mert
Gökhan-Yobo-Egemen-Hasan
Kuyt-Selçuk-Topal-Caner
Cristian
Sow

Oyuncular orijinal mevkilerine dönünde oyunu tekrar toparladık ve 2-0 ... 3-0

Maçın özeti sistem ve dizilim olarak bu şekildeydi. İkinci yarı başlarken aksayan Krasic'i sağda oynatmak ve oyunu aynen devam ettirmek adına yapılacak Caner-Topuz değişikliği 70.dakika yerine ikinci yarının başında yapılsa, ne sistem değişir ne oyuncular farklı farklı pozisyonlarda oynar ne de etkinliğimiz kaybolurdu. Yapılan ufak bir hata 20 dakikalık bir bölümü mahkum oynamamıza sebep oldu. Allahtan Mert çok iyi günündeydi ve Aykut Kocaman hatasının farkına vararak işleri tekrar düzeltti.

Aykut Kocaman'ın bu hafta çıkardığı işlerle bende tekrar umut aşıladığını söyleyebilirim. Özellikle bir huyu var, skor avantajı bizdeyken oyunu geride kabullenmeyi seçip oyuncu mevkilerini bozarak her şeyi karman çorman yapmak yerine takımın ağırlığına yakışır bir şekilde oyunda etkin olmayı düşünse her şey daha güzel olacak.

Umarım hücum oyununu düşünen, ileride basan ve oyunun her anında diri olan bir Fenerbahçe'yi bize sunabilir. Bu kan değişikliğine fazlasıyla ihtiyacımız var, Eski köhne oyun zihniyetimize bu saatten sonra geri dönmek önce kendisini sonra bizi yakar. Umarım yoluna bu şekilde devam eder.

sui generis
26.Ağustos.2012, 17:00
Olayın içyuzunu bilmiyoruz ama görünüşte alex in yaptıgı bir yanlış var. Yarın bu olay tatlıya bağlanır , rahat olun.

Bu arada dün kadınların bagirmasi onceden planlanmış. Bir tweet dolaşıyor, 70 den sonra görün vs diye. Fenerbahce muhalifleri is basında.

Unutmadan alex efsanemiz, onu silmeyiz rahat olun.

attirson
26.Ağustos.2012, 17:10
Şu Fenerbahçe kartı almaya üsendim her seferinde simdi yarına bilet kalmasını bekliyorum arkadas ya. :D

eGowiCh
26.Ağustos.2012, 17:20
Olayın içyuzunu bilmiyoruz ama görünüşte alex in yaptıgı bir yanlış var. Yarın bu olay tatlıya bağlanır , rahat olun.

Bu arada dün kadınların bagirmasi onceden planlanmış. Bir tweet dolaşıyor, 70 den sonra görün vs diye. Fenerbahce muhalifleri is basında.

Unutmadan alex efsanemiz, onu silmeyiz rahat olun.

Fenerbahçe muhalifleri demek kolaycılık. 4 sene önce ıslıklayan da mı F.Bahçe muhalifiydi?

Taraftar yeri gelir ıslıklar, yeri gelir destek verir. İşine gelmeyen hareket için F.Bahçe muhalifliği demek yanlış. Neticede bu taraftarın bir duruşu, bir görüşü var. O günün şartlarında demek ki ıslıklamayı uygun buldu ve ıslıkladı -ki bu neredeyse stadın tamamıydı. Bugün de Alex'in arkasında durmaya karar verildi ve Alex'e destek verilip Aykut Hocaya "Söyle Aykut Alex Nerede" tezahuratı yapıldı. Yarın Alex çıkar başka bir şey söyler, bakarsın taraftarın tavrı değişir, hocaya döner, hiç belli olmaz.

Yeri gelmiştir, yönetim de ıslıklanmış, hoca da ıslıklanmıştır. Taraftar her zaman aynı tepkiyi veremez, sonuçta sabit bir düşünce/görüş olması mümkün değil. Yapılan yanlış karşısında tepki göstermek en doğal haktır.

Aziz Yıldırım'ın dün yaptığı bence büyük yanlıştır. Hem twitter'dan söylenen sözleri eleştirdi, hem de kendisi medya aracılığıyla Alex'i, üstelik takım kaptanı olan bu adamı eleştirdi. Biri eleştirisini twitter'dan, diğeri kameralardan yaptı, arada sadece platform farkı var.

Başkanı en zor zamanında taraftar destekledi. Bu taraftarın hakkını ödeyemeyeceğini başkan kendisi defalarca söyledi. Sen bu taraftarın tepkisine de saygı duymak zorundasın. Taraftar seni her zaman destekledi ama senin yaptığın sonuna kadar yanlış, öyle bir tepki veremezsin, çıkıp maçın ortasında anons yapamazsın. Taraftar senin hoşuna gitmeyen bir hareket yapınca hemen çıkıp üste çıkamazsın.

Olası bir Spartak Moskova hezimetinde kıyamet kopacak, göreceksiniz. Ben asıl maç öncesi veya maç esnasında Alex lehine tezahurat ve pankart bekliyorum. Ama esas maç sonu Kocaman'a ağır tepkiler gelecek gibime geliyor. (Dipnot: Eleneceğimizi düşünüyorum. Ancak elenmeyip tur atlarsak da işler iyiye döner hoca açısından.)

murat taşlı
26.Ağustos.2012, 17:22
ya arkadaş ne Aykut muş hem hiç kimse oynattığı futboldan memnun değil hem takım tertibinden memnun değil şimdiye kadar kaç oyuncuyla problem yaşamış daha ne olması gerek anlamadım.tamam iyi adam iyi fenerli eski efsane futbolcumuz ama bunlar iyi teknik adam olmaya yetmiyor işte başka şeyler lazım

murat taşlı
26.Ağustos.2012, 17:25
Türkiye'de futbol üzerine futbol dışı konuşmayı ne kadar çok seviyoruz yahu : )
Neyse biraz futbola dönelim.

Sezon başladığındandır Aykut Kocaman'ı yönetiminden dolayı eleştiriyorum haklı veya haksız olduğum konular olabilir ama yaşananları görünce ona yapılan eleştirilerin boş olmadığını görüyoruz.
Aykut Kocaman dün çok yerinde 2 karara imza attı. Biri Alex konusunda diğeri oyun sistemi konusunda. Uzun süre sonra takımımın 45 dakika olsa da 4-4-2 oynamasını görmek, ileride basan, kalabalık bir hücum anlayışı içinde izlemek gerçekten keyifliydi. Skor olarak da avantajı yakaladık belki son pozisyonlarda oyuncular biraz daha dikkatli olsa fark da yakalayabilirdik. Bazı aksaklıklar olsa da (Kanatlarda yanlış oyuncu seçimi) buna rağmen etkin olan taraftık.

Maça başladığımızda sistem ve dizilim
Mert
Gökhan-Yobo-Egemen-Hasan
Topuz-Selçuk-Topal-Krasic
Kuyt-Sow

İlk yarı boyunca oyun böyle devam etti. Skor 1-0

İkinci yarıya başladığımızda (Sadece 5 dakika)
Mert
Gökhan-Yobo-Egemen-Hasan
Krasic-Selçuk-Topal-Topuz
Kuyt-Sow

Herhalde Krasic solda yapamayacağını hocaya söylemiş olsa gerek ikinci yarıya onu sağda Topuz'u solda denemeye kalktık 5 dakika bile tutmadı.

Daha sonra yapılan değişiklik
Mert
Gökhan-Yobo-Egemen-Hasan
Krasic-Selçuk-Topal-Sow
Topuz
Kuyt

Sistem klasik sisteme döndü. Sol taraf yine felç. Topuz oyunda kayboldu ileride ki etkinlik azalınca Antep baskısı dakikalarca sürdü.

Krasic-Cristian değişikliği
Mert
Gökhan-Yobo-Egemen-Hasan
Topuz-Selçuk-Topal-Sow
Cristian
Kuyt

Topuz'u tekrar oyuna kazandırmak için eski mevkisine geri aldık. Cristian'la az da olsa ileride etkili olmaya başladık.

Caner-Topuz değişikliği
Mert
Gökhan-Yobo-Egemen-Hasan
Kuyt-Selçuk-Topal-Caner
Cristian
Sow

Oyuncular orijinal mevkilerine dönünde oyunu tekrar toparladık ve 2-0 ... 3-0

Maçın özeti sistem ve dizilim olarak bu şekildeydi. İkinci yarı başlarken aksayan Krasic'i sağda oynatmak ve oyunu aynen devam ettirmek adına yapılacak Caner-Topuz değişikliği 70.dakika yerine ikinci yarının başında yapılsa, ne sistem değişir ne oyuncular farklı farklı pozisyonlarda oynar ne de etkinliğimiz kaybolurdu. Yapılan ufak bir hata 20 dakikalık bir bölümü mahkum oynamamıza sebep oldu. Allahtan Mert çok iyi günündeydi ve Aykut Kocaman hatasının farkına vararak işleri tekrar düzeltti.

Aykut Kocaman'ın bu hafta çıkardığı işlerle bende tekrar umut aşıladığını söyleyebilirim. Özellikle bir huyu var, skor avantajı bizdeyken oyunu geride kabullenmeyi seçip oyuncu mevkilerini bozarak her şeyi karman çorman yapmak yerine takımın ağırlığına yakışır bir şekilde oyunda etkin olmayı düşünse her şey daha güzel olacak.

Umarım hücum oyununu düşünen, ileride basan ve oyunun her anında diri olan bir Fenerbahçe'yi bize sunabilir. Bu kan değişikliğine fazlasıyla ihtiyacımız var, Eski köhne oyun zihniyetimize bu saatten sonra geri dönmek önce kendisini sonra bizi yakar. Umarım yoluna bu şekilde devam eder.

güzel tesbit ayrıca bu stoch nerde arkadaş klübedemi form tutcak bu adam.

sui generis
26.Ağustos.2012, 17:35
Orada Aziz baskanın tavrı çok doğru. Alex i desteklemeyin demiyor adam. Suan takımın orada mücadele ediyor. Sen teknik direktörüne elestiriyorsun. Ve o düşünce taraftarın düşüncesi değil, birileri kandırmış bayanları. O dediğim tweeti ararsanız bulursunuz suan ekleyemiyorum. Bu arada fenerbahce teknik direktörüne Aykut diyerek bagaranin gözümde degeri yoktur. Aykut hocayı bu kadar elestireceginize alex e niye o tweeti attın desenize. Aykut gitsin diye Fenerbahçe'nin başarısız olmasını isteyenler var. Bu haldeyiz. Hiçbir futbolcunun fenerbahce teknik adamına kıskanç deme hakkı yoktur istediği kadar efsane olsun. Bu açık ve net. Neyi tartışıyoruz. Teknik acıdan Aykut hocayı eleştiriyorsunuz , oradaki sinirinizi bu konuya taşıyıp olaya yanlı bakıyorsunuz. Neyse baskan yarın halleder zaten. Rahat olalım.

ommix
26.Ağustos.2012, 20:34
Mert'in performansı kaynadı arada.Dün yine hata yapsa en az Alex kadar konuşulurdu.Ama kendini bu kadar kısa sürede psikolojik olarak toparlaması müthiş.Bu kadar kısa sürede toparlanıyorsa büyük takım kalecisi olma yolunda çok büyük bir ilerleme kaydetmiştir.Sıradan bir kaleci olsa şu anda gözden düşmüştü.

Kaka Leite
26.Ağustos.2012, 20:38
Mert'in performansı kaynadı arada.Dün yine hata yapsa en az Alex kadar konuşulurdu.Ama kendini bu kadar kısa sürede psikolojik olarak toparlaması müthiş.Bu kadar kısa sürede toparlanıyorsa büyük takım kalecisi olma yolunda çok büyük bir ilerleme kaydetmiştir.Sıradan bir kaleci olsa şu anda gözden düşmüştü.

Toparlandı da umarım ara ara oynar bütün bir sezon Volkanı oynatıp sakatlanınca Mert'i oynatmak çok saçma umarım Mert daha fazla şans bulur Volkan dönünce dün gerçekten iyiydi.

futureless
26.Ağustos.2012, 21:06
Ve o düşünce taraftarın düşüncesi değil, birileri kandırmış bayanları. O dediğim tweeti ararsanız bulursunuz suan ekleyemiyorum

Ben de isim vermek istemiyorum aramalarda çıkmaması açısından.O bayan grup kurma çabalarına geçen sezon başında girdiğinde ben de desteklemiştim kendisini Aziz Yıldırım'ı ziyaret falan da etti malum yerde.Bir gazetecinin de gazıyla maalesef kendisini bir çok şeyden üstün görmeye başlayınca ayrıldım içlerinden.Gördüğüm kadarıyla kendisini hala ön plana atma çabaları içinde.Bu taraftarı birbirine düşürmeye çalışanları Allah'a havale ediyorum.Başka yorum yapmıyorum Alex-Aykut Hoca olayında.

erdem344
26.Ağustos.2012, 21:46
Fenerbahçe Çok Yaşa

ForsakeN
26.Ağustos.2012, 21:54
Bu arada milli mactan sonra Mert kaleci degil, ne ariyo milli takimda vs. yazanlar umarim dunku maci izlemislerdir

Corpus
26.Ağustos.2012, 22:33
Bu arada milli mactan sonra Mert kaleci degil, ne ariyo milli takimda vs. yazanlar umarim dunku maci izlemislerdir

Ben Mert' in iyi bir kaleci olacağını düşünüyorum ancak yorumunda karşı olduğum bir nokta var ki;

1 maç ile bir kalecinin ne iyi bir kaleci olacağına karar verebilir ne de kötü bir kaleci olacağına...
o yüzden dünkü maç çok da bir şey kanıtlamaz.

Nedvedmania
26.Ağustos.2012, 22:36
Ben Mert' in iyi bir kaleci olacağını düşünüyorum ancak yorumunda karşı olduğum bir nokta var ki;

1 maç ile bir kalecinin ne iyi bir kaleci olacağına karar verebilir ne de kötü bir kaleci olacağına...
o yüzden "dünkü maçı umarım görmüşsünüz" dünkü maç çok da bir şey kanıtlamaz.

Aynısını ben yazdım-sildim. Atlamak istemedim :D

TeNaciOUS MidFieLdeR
27.Ağustos.2012, 00:57

o zaman izlemeye devam edin, mert volkan kaleyi biraksa ilk alacak kaleci. kendine guveni kusursuz, yan toplari volkandan daha iyi, cikislari ve sezgileri mukemmel. milli mactaki performansi bana gore tamamen defanstan kaynakliydi. volkandansa ben mert i tercih ederim, o derece guveniyorum ona.

sarianet
27.Ağustos.2012, 01:04

sanırım arkadaşımız geçen seneki performansını da göz önünde tutarak o yorumu yaptı sadece dünkü maçla karar verilmez tabiki

Corpus
27.Ağustos.2012, 01:04
o zaman izlemeye devam edin, mert volkan kaleyi biraksa ilk alacak kaleci. kendine guveni kusursuz, yan toplari volkandan daha iyi, cikislari ve sezgileri mukemmel. milli mactaki performansi bana gore tamamen defanstan kaynakliydi. volkandansa ben mert i tercih ederim, o derece guveniyorum ona.

Ben de güveniyorum Mert' e ama 2 yıl daha Volkan derim :) Mert' in önsezilerini çok beğeniyorum ben de. Yan toplar, çıkışlar hepsinin kökeni bu sezgiler gibi geliyor bana. Hatta dünkü maçta bir orta açılacaktı. Zaten Mert alır boşuna açıyor dedim. Öyle de oldu her zamanki gibi.

Mert' in eksiği topa uzak bir oyuncu gibi duruyor. Top ayağına geldiğinde ya heyecan yapıyor ya da ayağına hakim değil tam olarak bilemiyorum.

ReaList
27.Ağustos.2012, 01:21
Ligin 2.haftasında liderlik koltuğuna oturduk. Umarım sezon sonuna kadar bu böyle devam eder, Aykut Kocaman'ın takım üzerinde oluşturmuş olduğu değişiklik ve takımın buna vereceği reaksiyonun iyi olması zamanla işleri yoluna sokacaktır. Uzun bir maraton ve buna ayak uydurmak çok önemli. Aykut Kocaman'dan tek dileğim yeni futbol anlayışını takıma adapte edene kadar bundan vazgeçmemesi. Belki Şampiyonlar Ligine giremeyebiliriz, Ligde biraz sendeleyebiliriz ama ortaya koyulacak değişim geride kalan futbol anlayışımızdan kat be kat yararlı olacaktır.

SacrificeGGTC
27.Ağustos.2012, 02:09
Aslında bu 3 tane AAA`nın kimleri temsil ettiğini söylememe gerek yok..

Bir tarafta Fenerbahçemize futboculuk zamanında büyük katkılar sağlamış çubuku forma altında gol krallığına imza atmış ve şu an da teknik direktör olarak görev yapan Aykut Kocaman..

Bir tarafta 8 sene önce kandırmayın Fenerbahçelileri diye adına manşetler atılan ve geldikten sonra aktif futbolculuk döneminde heykeli yapılan Fenerbahçe`ye büyük katkılar sağlamış gönüllere taht kurmuş Alex de Souza..

Bir tarafta ise bu iki ismi`de çok seven ve son 13 ay içinde çok sıkıntılı bir dönem geçiren Fenerbahçe`ye ciddi katkılar sağlamış başkan Aziz Yıldırım..

Bu üç isimi hepimiz yeri geliyor eleştiriyoruz yeri geliyor göklere çıkarıyoruz ama öyle ya da böyle üçüde Fenerbahçe için savaşıyor..

Fakat son süreçte sinirlerin çok yıpranmasından olmalı ki biriken bazı tatsız hadiseler özelden dışarı vurdu..

Alex`in sosyal platformda bir soru üzerine portekizce yazdığı ve belki de yazmaması gereken bir mesaj...

Aykut Kocaman`ın bu olay üzerine Alex`i kadro dışı bırakması ve belki de bunu konuşarak çözüp bu şekilde cezalandırmaması gereken bir süreç..

Aziz Yıldırım`ın tribündeki taraftarlara yaptığı anons ve yayıncı kuruluşa verdiği açıklamalar bence çok sert ve kırıcıyıdı.. Aziz başkan bu olayı medya önünde değil pazartesiyi beklemeden maç sonrası özel olarak çözmeliydi diye düşünüyorum..

Sonuçta bu olaylar yaşandı ve medya buradan yine kaymağını yedi Fenerbahçe`yi çok kritik bir maç öncesi yine gereksiz haberlerle strese sokmuş oldu..

Ben inanıyorum ki Aziz başkan bugün Fenerbahçeye büyük katkılar sağlayan ve taraftarların seneler sonra çocuklarına anlatacakları Alex ile bir baba oğul gibi konuşarak bu konuyu tatlıya bağlayacaktır..

Tabi Alex ve Aykut Kocaman arasında ki sorunların devam edip etmemesini yine ilerleyen zamanlar gösterecek umarım Alex bu camiadan gittiği gün kırgın ve hayal kırıklığı içinde dönmez..

Spartak Moskova karşısında çok güzel bir galibiyet almamız temennisi ile yazımı noktalıyorum...

Antu
Serkan Yakın

Kaka Leite
27.Ağustos.2012, 02:14
Başkan bugün Alex ile konuşacak umarım sorun halledilir.Alex takımdan ayrılmak zorunda kalmaz..

Ne olursa olsun oynasa da oynamasa da Alex'in futbolu ''Fenerbahçe'' de bırakmasını istiyorum çünkü o bizim bir efsanemiz.Sorun çözülür ve bir daha böyle bir sıkıntı yaşanmaz umarım Aykut Kocaman ve Alex arasında çünkü futbol'un zorlukları yanında bu tarz takım içi tartışmalarla uğraşmak bizi derinden etkiler...

eGowiCh
27.Ağustos.2012, 04:51
Aykut Kocaman ve Hasan Çetinkaya'nın transferlerden cebine para indirdiği şeklinde iddialar var. Umarım doğru değildir.

sananes
27.Ağustos.2012, 09:15
Aykut Kocaman ve Hasan Çetinkaya'nın transferlerden cebine para indirdiği şeklinde iddialar var. Umarım doğru değildir.

kaynak? :)

sui generis
27.Ağustos.2012, 11:06

bir Fenerbahçelinin bunu aklının ucundan geçirmesi bile ayıp bana kalırsa.

ommix
27.Ağustos.2012, 11:07

Aziz Yıldırım'ın maçtan sonra konuşmasında buna dair bir açıklama var.

Sekopej
27.Ağustos.2012, 11:46

Aykut Kocaman para istesin, Aziz Yıldırım maaşına yüzde yüz zam yapar, bu da alacağı komisyonlardan fazla olur, sanmıyorum bu iddialar doğru olsun.

ommix
27.Ağustos.2012, 12:33
Fenerbahçeli bir taraftarın Spartak maçı için hazırladığı video çok iyi olmuş.Özellikle müzik çok güzel.Bu video oyuncuların izlemesi ve motive olması için kulübe gönderilecekmiş.
İşte video (http://www.youtube.com/watch?v=evrQj3ifSCw)

GebzeLi1907
27.Ağustos.2012, 12:37
aziz yıldırım ın bahsettiği sarhoşlar o iddayı ortaya atanlar demekki.

erdem344
27.Ağustos.2012, 13:12

Yazıklar olsun bu haberi yapanlara yazıklar olsun

KanaKe
27.Ağustos.2012, 14:27

dogru degildir zaten... aykut hoca yillik 1,5 milyon € yada $ aliyor neyine yetmeyecek :)) hadi onu gectim adam has fenerli, kendi kulübünü mü dolandiracak?

Nedvedmania
27.Ağustos.2012, 15:01
Alex ve Yıldırım klüp binasında.

SAİT71
27.Ağustos.2012, 15:22
Yahu basın bulmuş kozları sürekli Fener'e sallıyor. Aykut'u kötülüyor Alex'i hain ilan ediyor sizde gelmiş doğru değildir umarım diyorsunuz. Yazık valla. Basının oyununa gelmeyin. Ne Aykut ne Alex hiçbirisinden de vazgeçmeyiz. Alex bu şekilde gitmez gidemez. Hata yapmıştır özür diler geri döner.

TeNaciOUS MidFieLdeR
27.Ağustos.2012, 15:24

koacamana o kadar bilenilmis ki artik duyumlara basvurulmaya, belaltindan vurulmaya baslandi. adam harcamakta uzerimize yok, herkes cephe aldi birden kocamana. yapmayin etmeyin, doldurusa gelmeyin.

sui generis
27.Ağustos.2012, 15:24
Yahu basın bulmuş kozları sürekli Fener'e sallıyor. Aykut'u kötülüyor Alex'i hain ilan ediyor sizde gelmiş doğru değildir umarım diyorsunuz. Yazık valla. Basının oyununa gelmeyin. Ne Aykut ne Alex hiçbirisinden de vazgeçmeyiz. Alex bu şekilde gitmez gidemez. Hata yapmıştır özür diler geri döner.

kısa ve net olmuş. aynen öyle.

ommix
27.Ağustos.2012, 15:35
Şu anda bütün kozlar Alex'in elinde.İsterse kalır isterse gider.Hiçbir Fenerbahçeli Alex'in bu şekilde ayrılmasını istemez.Ama eğer Alex ayrılık kararı alırsa tek sorumlusu kendisidir başkalarının üstüne kalmasın.Spartak maçının hakemi açıklanmış Alman Felix Brych.

erdem344
27.Ağustos.2012, 15:37
Alex özür dilemeden bu sorun çözülmez

eGowiCh
27.Ağustos.2012, 16:13
Yukarıda yazdığımın kaynağı Volkan Ballı.

Aziz Yıldırım da maç sonu buna dair bir açıklama yapmıştı ama üstü kapalı bir açıklama yaptı, detaya girmedi. "Kim olduklarını biliyorum, affetmem" tarzı ifadeler kullanmıştı. Herhalde Ballı'yla arası bir hayli kötü başkanın.

sui generis
27.Ağustos.2012, 16:31
Seten e gore sorun çözülmüş.

Aziz Yıldırım pfdk ya sevk edilmiş.

Nedvedmania
27.Ağustos.2012, 16:36
Para cezası gelir Yıldırım'a

ommix
27.Ağustos.2012, 16:38
Özer'in sözleşmesi fesh edildi

futureless
27.Ağustos.2012, 16:38
Aynen para cezası alacak 10-30 bin arası sanırım talimatlara göre.

Alex sorunu da çözülmüş deniyor ama bi açıklama gelsin bakalım.

GebzeLi1907
27.Ağustos.2012, 16:58
MADDE 51 CEZAYA ve TEDBİRE UYULMAMASI

1) Cezaların infaz rejimine ve idari tedbir kararlarına uymayanlar veya bu nitelikteki ihlallere herhangi bir şekilde iştirak eden

a) Futbolculara dört ila on iki müsabakadan men cezası,

Alex'e böyle bir ceza gelmesi gündemde.Seyircisiz maçta protokol yerine eşinin yanında maçı izlediği için.
Bunu klupte uyaracak hiç sorumlu yokmuydu acaba diye insanın sorası geliyor.
Bu ceza gelirse Fenerbahçe için Alex defteri resmi olarak olmasa da kapanmış olur.

eng1n
27.Ağustos.2012, 17:30
Alex'e böyle bir ceza gelmesi gündemde.Seyircisiz maçta protokol yerine eşinin yanında maçı izlediği için.
Bunu klupte uyaracak hiç sorumlu yokmuydu acaba diye insanın sorası geliyor.
Bu ceza gelirse Fenerbahçe için Alex defteri resmi olarak olmasa da kapanmış olur.

Fenerbahçe SK ‏@Fenerbahce
G.Antep maçında tribünde yer alan Kaptanımız Alex de Souza'nın bu nedenle ceza alacağı yönündeki iddialar asılsızdır.

Oyuncumuzun tribün seçimi tamamen TFF temsilcilerinin bilgisi doğrultusunda gerçekleşmiştir.

sananes
27.Ağustos.2012, 17:33
Başkan bugün Alex ile konuşacak umarım sorun halledilir.Alex takımdan ayrılmak zorunda kalmaz..

Ne olursa olsun oynasa da oynamasa da Alex'in futbolu ''Fenerbahçe'' de bırakmasını istiyorum çünkü o bizim bir efsanemiz.Sorun çözülür ve bir daha böyle bir sıkıntı yaşanmaz umarım Aykut Kocaman ve Alex arasında çünkü futbol'un zorlukları yanında bu tarz takım içi tartışmalarla uğraşmak bizi derinden etkiler...

kısa vadede sorun çözülebilir ama alex bırakmadan önce 2 sene daha oynamak istiyor. takımımız da alex'e 2 sene daha yer olacağını sanmıyorum.

SacrificeGGTC
27.Ağustos.2012, 17:34
''Fenerbahçe'de Mutlu Zirve'' başlıklı haberler görüyorum. Sanırım görüşmeler olumlu geçti.

GebzeLi1907
27.Ağustos.2012, 17:36
G.Antep maçında tribünde yer alan Kaptanımız Alex de Souza'nın bu nedenle ceza alacağı yönündeki iddialar asılsızdır.

Oyuncumuzun tribün seçimi tamamen TFF temsilcilerinin bilgisi doğrultusunda gerçekleşmiştir.

Güzel haber..Yapılması gereken yapılmış.

sananes
27.Ağustos.2012, 17:48
Aykut Kocaman Alex'i sürekli kesiyor bencede. 75 Maçın 68'inde oynatmış.

Sekopej
27.Ağustos.2012, 18:05
Kasıtlı olarak Aykut Kocaman'ı itibarsızlaştırma çabasında olan bir kesim var, bunu daha sezon başlamadan söylemiştim. Türlü garip saçma şeylerle taraftar ve Aykut Kocaman'ın arası açılmaya çalışılıyor.

Bu takım geçen sene birlik beraberlik içinde mücadele etti, oynanan oyunları gördü ve yıkılmadı ama bu sene daha basit, deli saçması şeylerle ikilik ortaya çıkmış durumda. Seyirci bu oyuna gelmemeli, Alex bu takım için önemli bir değerdir, Aykut Kocaman da önemli bir değerdir, birlik beraberlikle başarı elbette gelecektir, Alex'i göndermek ya da Aykut Kocaman'ı göndermek kesinlikle takıma fayda sağlayacak bir uygulama olmayacaktır.

TeNaciOUS MidFieLdeR
27.Ağustos.2012, 19:01
Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım, bugün öğle saatlerinde Kaptanımız Alex de Souza ile bir görüşme gerçekleştirmiştir.

Kulübümüzde yapılan, Futboldan Sorumlu Asbaşkanımız Sayın Ali Yıldırım ve Asbaşkanlarımızdan Deniz Tolga Aytöre’nin de katıldığı görüşmede, başkanımız, kurumsal yapı çerçevesinde kaptanımıza prensiplerimizi hatırlatarak bazı uyarılarda bulunmuştur.

Alex de Souza’nun kulübümüzün prensipleri doğrultusunda çalışmalarına devam edeceği karşılıklı olarak teyit edilmiştir.

Saygılarımızla,

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ

furkan58
27.Ağustos.2012, 19:02
Bilgilendirme

Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım, bugün öğle saatlerinde Kaptanımız Alex de Souza ile bir görüşme gerçekleştirmiştir.

Kulübümüzde yapılan, Futboldan Sorumlu Asbaşkanımız Sayın Ali Yıldırım ve Asbaşkanlarımızdan Deniz Tolga Aytöre’nin de katıldığı görüşmede, başkanımız, kurumsal yapı çerçevesinde kaptanımıza prensiplerimizi hatırlatarak bazı uyarılarda bulunmuştur.

Alex de Souza’nun kulübümüzün prensipleri doğrultusunda çalışmalarına devam edeceği karşılıklı olarak teyit edilmiştir.

Saygılarımızla,

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ

.....................