View Full Version : Fenerbahçe Sohbet Alanı
musleramicol25
27.Ağustos.2012, 19:05
Türkiye'de bir tarafı çıbanmış gibi kesip atmak ne kadar basitmiş onu anladım. Şakşakçılar şimdi de karşılıklı cephe almaya başladı, yazık...
Lim10
27.Ağustos.2012, 19:07
Kasıtlı olarak Aykut Kocaman'ı itibarsızlaştırma çabasında olan bir kesim var, bunu daha sezon başlamadan söylemiştim.
Evet böyle bir kesim var ama buna direk atlayan Fenerbahçe'li sazanlarda çok var.Aykut hoca gol rekorunu geçmesin diye Alex'i oynatmaz, transferlerden cebe para indirir..Uyanık olun ya biraz.Çarşaf çarşaf yazı yazardımda neyseki vaktim yok.Kendi sorunlarını kendi içinde yaratan bir camiayız maalesef.
SacrificeGGTC
27.Ağustos.2012, 19:37
Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım, bugün öğle saatlerinde Kaptanımız Alex de Souza ile bir görüşme gerçekleştirmiştir.
Kulübümüzde yapılan, Futboldan Sorumlu Asbaşkanımız Sayın Ali Yıldırım ve Asbaşkanlarımızdan Deniz Tolga Aytöre’nin de katıldığı görüşmede, başkanımız, kurumsal yapı çerçevesinde kaptanımıza prensiplerimizi hatırlatarak bazı uyarılarda bulunmuştur.
Alex de Souza’nun kulübümüzün prensipleri doğrultusunda çalışmalarına devam edeceği karşılıklı olarak teyit edilmiştir.
Saygılarımızla,
FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ
Kin tutan taraf kaybeder, umarım herşey gerçekten yoluna girer.
Sekopej
27.Ağustos.2012, 22:33
Alex bu takımın kaptanı, Alex çalışmaya devam edecek ama yerini de bilecek. Efsane olmak kolay değil ama bir oyuncunun yeri bellidir, takımın patronunun yeri bellidir.
Alex oynayacak, oynadığında yine bizleri hayran bırakacak yeter ki Aykut Kocaman'a o serbestlik tanınsın, maçına göre kadro yapılacak rahat ortamı bulabilsin.
Çabuk unutuyoruz, daha 2 hafta bile geçmedi, Sow'u istemiyor, oynatmayacak, satacak gibi haberlerden sonra yine Aykut Kocaman'ı asanlar olmuştu, Sow'un oruç tutmasını istemiyor, tutuyor diye oynatmıyor haberleri çıkıp yine din üzerinden Aykut Kocaman'a inançlara nasıl karışırsın diye sallayanlar olmuştu.
İnatlaşmak, kutuplaşmak o nedenle kötü çünkü sırf Aykut Kocaman'a muhalefet olmak için geçen sene yeter artık Özer'i oynattığın, manevi oğlu Özer ne kadar kötü olursa olsun kadroda yer alıyor, Özer'i kayırıyor diyenler, şimdi Özer'i sen nasıl oynatmazsın, nasıl böyle bir adamı gönderirsin diyorlar.
Sahada olanlar/olmayanlar için elbette eleştirilecek, futbolun keyfi orada. Her yaptığı doğrudur, her şeyin en iyisini bilir gibi bir iddiam yok o nedenle hiç eleştirilmeyecek diyorum sanılmasın, yeter ki bel altı hedef alınmasın.
Corpus
27.Ağustos.2012, 22:42
yabo
Tekrar bir yerlerde gördüm de hoşuma gitti koyayım dedim :D Topuz' u maç içinde pek sevmem ama iyi oyuncudur. Burada da ne kadar eğlenceli olduğunu göstermiş :D
meddah
27.Ağustos.2012, 22:54
Bugün bir gazetenin internet sitesinde iki tane manşet haber gördüm: Birinin başlığı "Alex'ten şok açıklamalar: Çalıştığım en kötü teknik direktör ......"; diğerinin başlığı "Şok Şok Şok: Fenerbahçe ile yollarını ayırdı".
Birinci manşet, Alex'le daha önceden yapılmış bir röportajdan bahsediyor. Röportajdaki sorulardan biri de "çalıştığın en kötü teknik direktör kim?". Alex de cevaben isim vermemiş; "kötü teknik direktörlerle de çalıştım tabii" deyip geçiştirmiş. İkinci manşette ise zaten transferi daha önceden netleşen Özer'den bahsediliyor.
İnsan olduğum için kendimden utanıyorum bazen.
sarianet
27.Ağustos.2012, 23:07
sabah 5 6 gibi tv açıyım dedim kanaltürkte telegolün yerine yayınanan programda fenerin guardiolayla ilgilendiği söylendi dedim duya mı bu yok adamlar ciddi ciddi konuşuyolar hey allahım ya
byariff
28.Ağustos.2012, 14:39
Sporx tita ile ozel roportaj yapmis aykut kocaman hakkinda konusmus. bu arada haber eskidir 1 yillik
http://live.sporx.com/futbol/hep-brezilyalilar-mi-sucluSXHBQ220048SXQ
futureless
28.Ağustos.2012, 14:45
Aynen
18 Ocak 2011 Salı - 09:34
Sporx.com
Nedvedmania
28.Ağustos.2012, 17:49
Aykut Kocaman: Alex yarınki maçın kafamdaki kadrosunda yok. Ama bir antrenman daha yapıp duruma bakacağız.
ommix
28.Ağustos.2012, 18:05
Aykut Kocaman : ''Fenerbahçe taraftarına çok kırgınım.Fenerbahçe teknik direktörünün oyuncu seçme hakkı yoksa bu durum baştan sona ters demektir.''
KanaKe
28.Ağustos.2012, 18:09
daha ilk tepkide kirilacaksa bastan yürümez bu is...
uAburak89
28.Ağustos.2012, 18:09
Aykut Kocaman bir kumar oynuyor, tur geçilirse kredisi oldukça artacak. Elenirse Fenerbahçe, Alex diyenlerin sesi daha gür çıkacaktır.
SacrificeGGTC
28.Ağustos.2012, 18:11
SON DAKİKA - Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman: Alex yarınki maçın kafamdaki kadrosunda yok. Ama son antrenmanda bakacağız.
NTVSPOR
eGowiCh
28.Ağustos.2012, 18:17
Aykut Hoca Spartak Moskova'ya elenirsek istifa eder, bence onun sinyali verildi.
Ayrıca hocanın dediğine katılmyorum. Hoca Alex'i oynatmayabilir Moskova'da ama o zaman yeneceksin, berabere kalacaksın. Yaptığın seçimin doğru olduğunu göstereceksin. Çıkıp diyeceksin ki "Alex'i oynatmadım ama gittim Moskova'da galip geldim". O zaman kimse sana bir şey diyemez. G.Antepspor maçında Alex'i 18'e almadın, G.Antepspor'un elinden zor kurtuldun. Yani Alex'in takımı yavaşlattığı, orta sahayı zayıflattığı, defansif zaaflara yol açtığı tamamen koca bir yalan. Alex olmadan sen G.Antepspor gibi sıradan bir takıma kendi sahanda en az 5 net gol pozisyonu verdiysen kimseden destek bulamazsın.
Ayrıca iş tamamen Alex'in teknik yönü de değil, sen takımın kaptanını bir anda dışlayamazsın, kenarıya itemezsin. İtersen işte böyle en sert şekilde karşılık görürsün. VEFALI OLMAK ZORUNDASIN.
Aykut Kocaman'ın çevirdiği bir maç var mı 2010-2011 sezonunda, aldırdığı bir maç var mı yaptığı hamlelerle? Ama o sezon Alex'in 27 golü var, çevirdiği maç sayısı da en az 10'dur. Başta Beşiktaş, G.Saray, Ankaragücü, Bucaspor maçları var aklıma gelen. Sen şampiyonluk apoletini kazandıysan bunda Alex'in katkısı en üst seviyede.
Aldığın Türkiye Kupası'nda final maçını hatırlayın. O maçı da Alex aldı. Aldığın iki kupa var, ikisinde de Alex'in damgası var. Önceki yaptıklarını saymıyorum bile.
Biz burada G.Saray camiasını eleştirdik efsane futbolcularına jübile yapmadı, vefa göstermedi diye, aynısını şimdi F.Bahçe yönetimi ve teknik heyeti yapıyor, ama taraftar buna izin vermez.
erdem344
28.Ağustos.2012, 18:19
Alexin hocasına kıskanç demesi normal yani
hırsızın hiç suçu yok yani
ommix
28.Ağustos.2012, 18:22
Aykut Kocaman bir kumar oynuyor, tur geçilirse kredisi oldukça artacak. Elenirse Fenerbahçe, Alex diyenlerin sesi daha gür çıkacaktır.
Valla ben Alex konusunda hocanın arkasındayım.Maçtaki taktiğe,değişikliklere göre falan hocayı eleştiririm.Ama maçın sonucuna göre de Alex'cilik yapmam Alex bizim için herzaman kraldır,çok özeldir.Ama bir hata yaptı ve karşılığında aldığı cezayı hak etti.Alex yarın oynamayacak gibi ama oynasa da oynamasa da Aykut hocayı bu konuda eleştirmem.Sonuçta Alex'in de her zaman belirttiği gibi sahaya 11 kişi çıkacak.
sananes
28.Ağustos.2012, 18:26
Aykut Hoca Spartak Moskova'ya elenirsek istifa eder, bence onun sinyali verildi.
Ayrıca hocanın dediğine katılmyorum. Hoca Alex'i oynatmayabilir Moskova'da ama o zaman yeneceksin, berabere kalacaksın. Yaptığın seçimin doğru olduğunu göstereceksin. Çıkıp diyeceksin ki "Alex'i oynatmadım ama gittim Moskova'da galip geldim". O zaman kimse sana bir şey diyemez. G.Antepspor maçında Alex'i 18'e almadın, G.Antepspor'un elinden zor kurtuldun. Yani Alex'in takımı yavaşlattığı, orta sahayı zayıflattığı, defansif zaaflara yol açtığı tamamen koca bir yalan. Alex olmadan sen G.Antepspor gibi sıradan bir takıma kendi sahanda en az 5 net gol pozisyonu verdiysen kimseden destek bulamazsın.
Ayrıca iş tamamen Alex'in teknik yönü de değil, sen takımın kaptanını bir anda dışlayamazsın, kenarıya itemezsin. İtersen işte böyle en sert şekilde karşılık görürsün. VEFALI OLMAK ZORUNDASIN.
Aykut Kocaman'ın çevirdiği bir maç var mı 2010-2011 sezonunda, aldırdığı bir maç var mı yaptığı hamlelerle? Ama o sezon Alex'in 27 golü var, çevirdiği maç sayısı da en az 10'dur. Başta Beşiktaş, G.Saray, Ankaragücü, Bucaspor maçları var aklıma gelen. Sen şampiyonluk apoletini kazandıysan bunda Alex'in katkısı en üst seviyede.
Aldığın Türkiye Kupası'nda final maçını hatırlayın. O maçı da Alex aldı. Aldığın iki kupa var, ikisinde de Alex'in damgası var. Önceki yaptıklarını saymıyorum bile.
Biz burada G.Saray camiasını eleştirdik efsane futbolcularına jübile yapmadı, vefa göstermedi diye, aynısını şimdi F.Bahçe yönetimi ve teknik heyeti yapıyor, ama taraftar buna izin vermez.
Alex bu seneden sonra 2 sene daha oynamak istiyor. Ne yapalım kulübü Alex'in üstüne mi yapalım? Yok antepten zor kurtulmuşuz da moskova'ya yenilmişiz. Zannedersin ilk kez avrupa'da yenildik bunun da sebebi alex'in oynamaması.
eGowiCh
28.Ağustos.2012, 18:26
Alexin hocasına kıskanç demesi normal yani
hırsızın hiç suçu yok yani
Olayların öncesine bakmak lazım.
Düşünelim, Alex hangi hocasıyla problem yaşadı? Daum, Zico, Aragones ile çalıştı F.Bahçe'de.
Daum, Zico, Aragones, üç hoca hangi futbolcuyla sorun yaşadı? Hatırladığınız varsa söyleyin.
Aykut Kocaman kimlerle sorun yaşadı? Başta Emre Belözoğlu, şimdi de kaptan Alex. Diğer ufak tefek sorunları saymıyorum bile.
Alex'in 8 senede ne gibi bir terbiyesizliği oldu kulübe, rakip futbolcuya, teknik heyete, hakeme?
Alex'in kıskanç demesi normal değil ama;
Aykut Kocaman'ın gelir gelmez "Son 5 senede 1 şampiyonluk var Alex ile, sorgulamak lazım" demesi normal mi?
İsmail Kartal'ın tesislerde "Almanları sildik, şimdi de Brezilyalıları sileceğiz" demesi normal mi?
TeNaciOUS MidFieLdeR
28.Ağustos.2012, 18:27
yok artik, SL olmadi diye istifa mi edilir. o zaman gecen sene de son macta sampiyonlugu kacirdi. o dakika istifa etseydi. sanmiyorum istifa edecegini. hem daha aykut kocamana hala yeterli firsat verilmedi. gecen sene elindekilerle oynamak mecburiyetindeydi ve bu sezon da daha yeni basladi. neden bu kadar acelecisiniz anlamadim. o istifa etse cok daha iyisi mi gelecek ve bu kadroyu ne kadar verimli kullanabilecek. biraz sabir diyorum, elense bile bu sezonu bekleyin. hem SL ye girsek de grup ucuncusu olmak icin cabalicaksin zaten, yalin bir gercek bu. en kotu avrupa ligine devam edicez ki orda da guzel rakamlar kazanilabilir. hatta form tutarsak favorisi bile olabiliriz kupanin. simdilik SL hayal, en azindan uefa kupasi daha gercekci bir hedef olur :)
surekli dedikodulari tasiyorsun buraya, ayirici degil birlestirici olmakta fayda var. 50 kere yaziyorum doldurusa gelmeyin diye ama nafile. emreyi cok seviyorsan A.Madrid takimini destekleyebilirsin, kendisi orda devam ediyor kariyerine.
Aykut hoca sonuna kadar haklı. Neler olup bittiğini bilmeden adama her seferinde sallayan taraftarımız var. Adama kıskanç desinler sonra o adamı kadroya almasını bekleyin oh ne güzel. Fenerbahce teknik direktörüne kimse kıskanç diyemez heleki bu isim Aykut kocamansa. Neyse basa donmeyelim. Sonuna kadar yanındayız Aykut hoca , sen bizim kocaman gururumuzsun.
ve bunlar gercekten cok az sayidalar ama verdikleri rahatsizlik cok buyuk. bu kin nerden geldi, anlayabilmis degilim.
sui generis
28.Ağustos.2012, 18:30
Aykut hoca sonuna kadar haklı. Neler olup bittiğini bilmeden adama her seferinde sallayan taraftarımız var. Adama kıskanç desinler sonra o adamı kadroya almasını bekleyin oh ne güzel. Fenerbahce teknik direktörüne kimse kıskanç diyemez heleki bu isim Aykut kocamansa. Neyse basa donmeyelim. Sonuna kadar yanındayız Aykut hoca , sen bizim kocaman gururumuzsun.
erdem344
28.Ağustos.2012, 18:31
Düşünelim, Alex hangi hocasıyla problem yaşadı? Daum, Zico, Aragones ile çalıştı F.Bahçe'de.
Daum, Zico, Aragones, üç hoca hangi futbolcuyla sorun yaşadı? Hatırladığınız varsa söyleyin.
Aykut Kocaman kimlerle sorun yaşadı? Başta Emre Belözoğlu, şimdi de kaptan Alex. Diğer ufak tefek sorunları saymıyorum bile.
Alex'in 8 senede ne gibi bir terbiyesizliği oldu kulübe, rakip futbolcuya, teknik heyete, hakeme?
Aykut Kocaman'ın gelir gelmez "Son 5 senede 1 şampiyonluk var Alex ile, sorgulamak lazım" demesi normal mi?
İsmail Kartal'ın tesislerde "Almanları sildik, şimdi de Brezilyalıları sileceğiz" demesi normal mi?
Söylediğin hocaların hepsi oyunu alexin üstüne kurdu o dönemlerde alex daha diri ve dinamikti şimdi öylemi
Emreye gelincede saha içinde neler yaptığını söylemeye gerek yok.
Fenerbahçe için alex dönemi bitmiştir 75 den sonra içerdeki maçlarda girsin oyuna ama yok ben efsaneyim yok ben alexim yedek kalamam bu hoca beni kıskanıyo dersen seni kapının önüne koyarlar efsane felan dinlemezler
Taraftarda alexin değil aykut kocamanın yanında durmalıdır.
ommix
28.Ağustos.2012, 18:34
Senin anlamadığın tek nokta şu Alex bu takımın efsane bir oyuncusu , Aykut Kocaman bu takımın hocası
eGowiCh
28.Ağustos.2012, 18:40
Alex bu seneden sonra 2 sene daha oynamak istiyor. Ne yapalım kulübü Alex'in üstüne mi yapalım? Yok antepten zor kurtulmuşuz da moskova'ya yenilmişiz. Zannedersin ilk kez avrupa'da yenildik bunun da sebebi alex'in oynamaması.
Alex'in bundan sonra 2 sene daha oynamak istediğini nerden biliyorsun, kontratı bitince gönderirsin, olur biter.
Güzel kardeşim dediğimi anlamamışsın. Alex'in oynamamasına bağlamadım yenilmeyi;
Alex hangi gerekçeyle oynatılmıyor? Orta saha dirençli olmuyor, savunma zaafiyeti meydana geliyor. Alex oynamadı Spartak maçında ve G.Antepspor maçında, bu sorun ortadan kalktı mı? Kalkmadı, ee?
yok artik, SL olmadi diye istifa mi edilir. o zaman gecen sene de son macta sampiyonlugu kacirdi. o dakika istifa etseydi. sanmiyorum istifa edecegini. hem daha aykut kocamana hala yeterli firsat verilmedi. gecen sene elindekilerle oynamak mecburiyetindeydi ve bu sezon da daha yeni basladi. neden bu kadar acelecisiniz anlamadim. o istifa etse cok daha iyisi mi gelecek ve bu kadroyu ne kadar verimli kullanabilecek. biraz sabir diyorum, elense bile bu sezonu bekleyin. hem SL ye girsek de grup ucuncusu olmak icin cabalicaksin zaten, yalin bir gercek bu. en kotu avrupa ligine devam edicez ki orda da guzel rakamlar kazanilabilir. hatta form tutarsak favorisi bile olabiliriz kupanin. simdilik SL hayal, en azindan uefa kupasi daha gercekci bir hedef olur :)
ŞL olmadı diye istifa değil, adam psikolojik olarak çökmüş, ŞL sonrası tepkiler büyüyecek ve istifası istenecektir, tahminim bu yönde.
Dostum şöyle bir sorun var, geliştirir diyorsun kendini ama, koca bir sezonu analizden ziyade bir iki maç ile özet geçeyim.
Aykut Kocaman'ın ilk sezonu;
Kadıköy'deki G.Saray maçı. Berabere biten bir maç var, kötü oynayan bir F.Bahçe.
İkinci sezonu;
4 tane G.Saray maçı var. İlk maçı baz alalım, TT Arena'daki. Ezici bir G.Saray üstünlüğü ve 3-1 biten maç, hiç bu kadar ezilmemiştik herhalde G.Saray'a, hatırlayın Stoch'u yedek başlatmıştı ve sonradan girince biraz oyun hareketlenmişti, yine korkak bir futbol ve ezilen bir takım.
İkinci maç, dakika 15'te 2-0 öne geçiyorsun sahanda. Artık oyun sende. G.Saraylı arkadaşlarım "Bir 6-0 faciası daha yaşanacak" diyorlardı bana o maç için, ilk 15 dakikaya bakarsak. Ama sonra ne oldu, takım geriye çekildi, oyundan ikinci yarı Alex ve Stoch çıktı, tamamen ikinci yarı G.Saray hakimiyeti ve 2-2 biten bir maç. Üstelik son dakika G.Saray'ın topu direkten döndü, G.Saray galibiyeti kaçırdı.
Süper Final ilk maçında 2-1 yendik TT Arena'da, ama ne oldu, G.Saray darmadağın etti, 10 tane pozisyon buldu atamadı, şanslıydık, kazandık ama ezildik.
Süper Final ikinci maçında 0-0 berabere kaldık, pozisyonsuz, kısır bir maç, yine duvarı aşamadık.
Süper Kupa maçında ise 3-2 yenildik, 10 kişi kalmış G.Saray'a karşı yine korkak bir futbol ve sonuç hüsran.
Baktığın zaman, 2 senede hiçbir gelişme kaydedilmediği görülüyor. Derbi performansı yerlerde. Deplasman maçlarında gol attıktan sonra çekilen, iç saha maçlarında dahi zar zor yenen bir F.Bahçe. Öne geçse bile skoru koruyamayan bir takım.
İnşallah Ş.Ligi'ne katılırız da o zaman dediklerimi daha iyi anlarsınız.
Vaslui'yi evinde yenemiyorsun, ortalama bir takım olan Spartak'ı büyüte büyüte bir hal olduk, ona yeniliyor, hala korkuyorsun.
Kocaman bugün ne diyor? "Evimizde oynayacağız, maç 0-0 gittiği sürece son dakikaya kadar tur şansımız var."
Yahu arkadaş böyle mantık olabilir mi? G.Saray maçında (Süper Final) aynısını yaptı. Sonuçta pozisyona bile giremedik.
Çıkıp de ki "Kazanmak için çıkacağız, erken gol bulacağız, daha sonra oyunu kontrole alıp bir gol daha bulup rahatlamak istiyoruz".
Ama ne yazık ki Kocaman'ın felsefesi berbat bir felsefe, korkak, çekingen oyun, kendi sahanda dahi üstünlük kuramama, gol bulamama korkusu. Ne yazık ki felsefe değişmedikçe başarı zor.
sananes
28.Ağustos.2012, 18:44
Alex kendimi iyi hissediyorum oynamaya devam edeceğim açıklamalarını defalarca kez yaptı. ve gaziantepspor maçındaki fenerbahçe ile süper kupadaki yada vaslui maçlarındaki fenerbahçe maçlarındaki farkı görememek bakma ile alakalı biraz. İlk kez hızlı oynayan bir fenerbahçe gördüm. Hem de iki önlibero ile sahaya çıkmasına rağmen.
Hoca Aykut Kocaman'dır bundan önceleri yeterli alternatife sahip değildi ama şu an ileri uca 3 oyuncu yazılsa duygusal olunmadan bir çok insan alex'i yazmaz. Artık çok iyi hücumcularımız var.
Aykut Hoca'nın sisteminde kanat bekleri hücuma çıkacaklar ön liberolar arkada emniyet sibobu görevi üstlenecekler ve klasik 4-4-2 oynanılacak. Bunu anlamak zor değil. Bunun içerisinde de Alex'e yer yok.
ayrıca 4-4-2 yıllar sonra ilk kez denendi fenerbahçe'de. Zamanla oyun kalitesi artacaktır.
TeNaciOUS MidFieLdeR
28.Ağustos.2012, 18:47
bence de dogru konusmus, karsindaki takim armut toplamiyor ki. anteple de oynamiyorsun ki onlara bile ilk 15 dakkada atamadik. bence taraftar da bunun bilincine varip ozellikle macin sonlarina 0-0 girersek homurdanmamali, cunku sadece bir gol turu getiriyor. alman, ingiliz taraftarlarina hayranim, hepsi bu bilincte ve istediklerini sahaya cok guzel yansitiyor. cok sabirsiziz, takima son duduge kadar destek olunmali bu macta, kocaman da biraz beklentisinin ipucunu vermis taraftara.
ek olarak da sunu soyleyeyim, genelde GS maclarini vermissin ornek olarak. bundan sonraki ilk GS macini bekle ve bittikten sonra burda yeniden konusalim. gecen seneki hicbir maci olcut olarak almiyorum ben, super kupayi da sayamam. sezon bitince bunlari konusmak gerekir.
musleramicol25
28.Ağustos.2012, 18:54
Takım da zaten bir uyum sorunu var. Hemen hemen değişmeyen bir mevki kalmadı. İskelet kadro denilen olay Fenerbahçe'ye şu an çok uzak -ki- Alex gibi skoru değiştirmeye oynayan, şu zamanlar az ve öz meydana çıkan bir futbolcuyu keserek nereye kadar kahramanlık yapabilirsin bilemiyorum. Revizyon, revizyon diye diye Aykut Kocaman bir devrim yapmak istiyor diyen bir kitle var. Onlar da boş. Başarısızlıktan sürünürsün, o zaman bazı futbolcular adına köklü bir değişikliğe gidilir de ortada fol yok, yumurta yok sen futbolcu kesiyorsun takımdan. Garip...
TeNaciOUS MidFieLdeR
28.Ağustos.2012, 18:57
Takım da zaten bir uyum sorunu var. Hemen hemen değişmeyen bir mevki kalmadı. İskelet kadro denilen olay Fenerbahçe'ye şu an çok uzak -ki- Alex gibi skoru değiştirmeye oynayan, şu zamanlar az ve öz meydana çıkan bir futbolcuyu keserek nereye kadar kahramanlık yapabilirsin bilemiyorum. Revizyon, revizyon diye diye Aykut Kocaman bir devrim yapmak istiyor diyen bir kitle var. Onlar da boş. Başarısızlıktan sürünürsün, o zaman bazı futbolcular adına köklü bir değişikliğe gidilir de ortada fol yok, yumurta yok sen futbolcu kesiyorsun takımdan. Garip...
talihsiz bir mesaj olmus :u:
sen su anki kadro yapisiyla alexi kendi takiminda gormek ister miydin, once onu soyle bana?[GS taraftari oldugunu dusunuyorum] garip olan bir yani yok bunun, gayet mantikli ve hatta gec kalinmis bir hamle.
Aykut Yildirim: "Sizler de bizler de işimizi profesyonelce yapıyoruz ama işin bir de insani tarafı var. Hem orta saha transferi konusunda hem Alex konusunda yaşananlardan sonra açıkçası sizin içinizdeki insani boyutu merak ediyorum. 3 Temmuz sürecinde taraftarın size bir desteği vardı. Ama hem transfer hem de Alex konusunda size bir tepki var. Ne hissediyorsunuz?"
AYkut Kocaman: "Kestirmeden söyleyeyim, çok kırgınım ben. Bunun bilinmesini istiyorum, çok kırgınım. Ama bunlar işimizi yapmamıza engel değil."
AYkut Kocaman: "İkincisi böyle bir durumda futbolcuyla karşı karşıya kalmak çok onur kırıcı..."
AYkut Kocaman: "Üçüncüsü Fenerbahçe için çok önemli olduğunu vurguladığım bir maç öncesi bu olayın bu şekilde gündeme getirilmesi, futbolcuya 1 hafta önceden söylediğim halde yeni bir şeymiş gibi sunulması, üzülerek izlediğim pek çok konuşma olması... Çok kırgınım... Kızgınım..."
musleramicol25
28.Ağustos.2012, 19:00
talihsiz bir mesaj olmus :u:
sen su anki kadro yapisiyla alexi kendi takiminda gormek ister miydin, once onu soyle bana?[GS taraftari oldugunu dusunuyorum] garip olan bir yani yok bunun, gayet mantikli ve hatta gec kalinmis bir hamle. Peki Fenerbahçe görmedi de ne oldu? Sonuçlar ve oynanan oyunu kavrayabilirsem iyi olacak. Ben Alex'i banko oynatsın demiyorum da Alex için konuşulmasın yani. Açıklamalar olmasın, kararlar alınmasın. Şahsen Galatasaray'da isteyebilirdim -ki- böyle yıllarca emeği geçmiş ve her an ne yapcağı belli olmayan bir yeteneğimiz olsa...
TeNaciOUS MidFieLdeR
28.Ağustos.2012, 19:04
Peki Fenerbahçe görmedi de ne oldu? Sonuçlar ve oynanan oyunu kavrayabilirsem iyi olacak. Ben Alex'i banko oynatsın demiyorum da Alex için konuşulmasın yani. Açıklamalar olmasın, kararlar alınmasın. Şahsen Galatasaray'da isteyebilirdim -ki- böyle yıllarca emeği geçmiş ve her an ne yapcağı belli olmayan bir yeteneğimiz olsa...
o zaman terimin oynattigi oyundan memnun degilsin derim ben de, cunku onun sisteminde de alexe yer yok. modern futbolun cilesi bu ne yazikki, sadece ama sadece her an bir seyler yapabilir diye kimse kadroya girmiyor artik.
ilaveten daha sadece 2 mac alex olmadan oynandi ve ben antep macindan cok ama cok memnunum. alex kesinlikle efsane ama suan benim icin takimimin el freni maalesef.
musleramicol25
28.Ağustos.2012, 19:08
o zaman terimin oynattigi oyundan memnun degilsin derim ben de, cunku onun sisteminde de alexe yer yok. modern futbolun cilesi bu ne yazikki, sadece ama sadece her an bir seyler yapabilir diye kimse kadroya girmiyor artik.
ilaveten daha sadece 2 mac alex olmadan oynandi ve ben antep macindan cok ama cok memnunum.Terim, zamanında da oynattı "modern futbol" diye adlandırdığımız sistemi. Ve hangi oyuncularla oynattığını çok iyi biliyoruz. Futboldan memnun değilim demiyorum ama sonuçta "Alex"dir yani örneğini vermek için dedim. Bir sene daha ilerde olsaydık katılabilirdim ama şu an özellikle de ŞL maçları için tamamen kesmek mantıksız.
TeNaciOUS MidFieLdeR
28.Ağustos.2012, 19:12
Terim, zamanında da oynattı "modern futbol" diye adlandırdığımız sistemi. Ve hangi oyuncularla oynattığını çok iyi biliyoruz. Futboldan memnun değilim demiyorum ama sonuçta "Alex"dir yani örneğini vermek için dedim. Bir sene daha ilerde olsaydık katılabilirdim ama şu an özellikle de ŞL maçları için tamamen kesmek mantıksız.
ben hazirlik maclarini ve oynanan tum resmi maclarini izledim fenerin, aykut kocaman ozellikle onu bu maclarin hepsinde oynatti durumunu gorebilmek icin. takima sadece duran toplarla katki yapabildi, onun haricinde sahada yoktu ve hic yapmadigi kadar top kaybi yapti. eski bildigimiz alex yok artik bence. bana gore mantikli bir karar, bunlar olmasaydi da takimdaki yerini kaybedecekti alex.
musleramicol25
28.Ağustos.2012, 19:13
ben hazirlik maclarini ve oynanan tum resmi maclarini izledim fenerin, aykut kocaman ozellikle onu bu maclarin hepsinde oynatti durumunu gorebilmek icin. takima sadece duran toplarla katki yapabildi, onun haricinde sahada yoktu ve hic yapmadigi kadar top kaybi yapti. eski bildigimiz alex yok artik bence. bana gore mantikli bir karar, bunlar olmasaydi da takimdaki yerini kaybedecekti alex. Tamamen verim alamazsın zaten, az ve öz diyorum.
enesemin53
28.Ağustos.2012, 19:23
Ben nasıl olurda Aykut Hoca'dan iyi bilebilirim futbolu(taktiği,tekniği,sistemi falanı filanı), onun binde biri kadar bile futbolun içinde olmadan; halısaha maçlarından mı, fmden mi, tvden veya satadtan izleyerek mi.. helal olsun bana ve yazıklar olsun hocam sana, benim kadar olamıyorsun
darkkobal123
28.Ağustos.2012, 19:30
Aykut yarın turu geçeme de gör. Bir de Alex'siz turu kaybedersen yandın ki ne yandın.
TeNaciOUS MidFieLdeR
28.Ağustos.2012, 19:31
cevap yazmaktan yoruldum, usandim vallahi. nasil biliyorsaniz oyle devam edin, ne diyeyim. spartak macinda beyaz mendil sallarsiniz artik.
Aykut yarın turu geçeme de gör. Bir de Alex'siz turu kaybedersen yandın ki ne yandın.
yine bir askerlik arkadasi vakasi...
Kaka Leite
28.Ağustos.2012, 19:32
Avrupa maçlarında oynamasın zaten Alex ancak halen Ligi kaldırabilecek birisi Alex.
Avrupa maçlarında çok yavaş kalıyor..
sui generis
28.Ağustos.2012, 19:56
cevap yazmaktan yoruldum, usandim vallahi. nasil biliyorsaniz oyle devam edin, ne diyeyim. spartak macinda beyaz mendil sallarsiniz artik.
yine bir askerlik arkadasi vakasi...
Her seferinde senin gibi nasıl biliyorsanız oyle devam edeyin diyorum ama dayanamıyorum bir yerde patlıyorum :) ne kadar çokmus düşmanı hocanın :)
sananes
28.Ağustos.2012, 20:12
Fenerbahçe yarın turu geçemezse de Aykut Kocaman'ın değeri azalmayacak. Tabi muhalif kesim Alex'i oynatsa böyle olmazdı diyecekler.
Aykut Kocaman sizin söylediğiniz gibi sinsi,içten pazarlıklı biri olsa Alex'i oynatır. Başarı gelirse özür diledi Alex sular duruldu denilir. Tur geçilemezse alın size Alex,gördünüz mü turun sorumlusu ben değilim diyebilir. Ama yapmıyor neden çünkü o adam Aykut Kocaman. Ondan Daum sinsiliği bekleyemezsiniz.
Hoş siz sinsiliği ile ün salmış Daum'un sözleriyle Aykut Kocaman Daum'un kuyusunu kazmış diyen insanlarsınız ama insan yine de sizden birşeyler bekliyor işte.
Ben en çok koskoca Aykut Kocaman'ı ;göreve geldiğinden beri 75 maçın 69'unda oynattığı Alex'i oynatmıyor, her sene kesiyor diye eleştiren taraftarlara kızıyorum. Üstelik fitili ateşleyen daha ilk yedek kalmasında sorun çıkartan Alex iken.
Sekopej
28.Ağustos.2012, 20:30
Alex en verimli sezonunu Aykut Kocaman ile yaşadı, mücadeleci bir Alex gördük sahada ve çoğu maçta ben buna şaşırıyordum.
İşte Alex'in bile öyle mücadele ettiği sezonda 17'de 16 yapıp şampiyon oldu bu takım. Aykut Kocaman belli ki kırılmış, hatta bir sözü var 1 hafta önce oyuncuya söylediğim şey şimdi yeni bir şey gibi yansıtılıyor diyor, bu da oyuncularla konuşmuyor diyenlere gelsin.
Yinelemekte fayda var, Alex Fenerbahçe forması giymiş belki de gelmiş geçmiş en iyi oyuncudur, bu gerçeği kimse değiştiremez. Ama bu Alex'i yuhalayan kesim de muhtemelen şimdi Alex'i koruyan kesimdir, koşmuyor, mücadele etmiyor, sahada geziyor, küçük maçların adamı, bu laflar da senelerce söylendi Alex için ve patlama noktasında Aziz Yıldırım çıkıp noktayı koydu.
O dönemde sistem değiştirmiyor diye eleştirilen Zico şimdi kral oldu, küe düşmüş takımlara tonla puan kaybederken yerden yere vurulan, niye hep aynı sistemle oynuyor denilen hoca şu anda kral yapıldı ama Aykut Kocaman neden sürekli aynı şekilde oynatıyor diye eleştirildi.
Radikal bir kararla değişim yapmaya çalıştı, yine eleştiriler. Ya Alex'in olduğu ve senelerdir oynadığımız sistemle devam edeceğiz ya da Alex üzerine artık kurulmayacak takım. Alex olduğunda farklı şeyler denemek neredeyse imkansız, orta saha transferi yapılsa da imkansız, yapılmasa da imkansız.
İyi başlamayan bir sezon, iyi gitmeyen maçlar ve bunun üzerine yapılmış değişiklik. Elbette bir anlayış oturttuktan sonra da Alex'ten faydalanacak hatta Alex gol rekorunu kırdığında ilk tebrik eden de Aykut Kocaman olacaktır.
Yeter ki biz kendi kendimize kutuplaşmayı arttırmayalım. Sanki Alex'in oynadığı her maçı kazanmışız gibi Alex'in oynamadığı maçı kazbettiğimizde, işte Alex yok o nedenle kaybettik demeyelim.
eng1n
28.Ağustos.2012, 20:34
https://p.twimg.com/A1ZhKnmCYAEXxjW.jpg
Son idmandan. Kaptan panpası Baroni ile.
Sekopej
28.Ağustos.2012, 20:36
https://p.twimg.com/A1ZhKnmCYAEXxjW.jpg
Son idmandan. Kaptan panpası Baroni ile.
Olur mu yahu, Baroni Aykut Kocaman'ın manevi oğlu, şimdi Alex ile koşuyor diye kesik yemesin takımdan, kadro dışı kalır mı acaba o da?
murat taşlı
28.Ağustos.2012, 20:50
Aykut Kocaman iyi hoca olsa şimdiye kadar çoktan belli ederdi kimse şahsına bişey demiyorki oynanan futbol ortada iken daha ne olmasını beklersiniz :)
sananes
28.Ağustos.2012, 21:26
fenerbahçe benim hatırladığım zico dönemi lig maçları dahil(avrupada farklılaşıyordu takım) daum'un tuncay'lı serhat'lı hooijdonk'lu takımından beri iyi oynamadan skor elde ediyor. Aykut Kocaman'da değil sorun. hatta bu uzun süreçte yine en iyi futbol 17'de 16 dönemiyle kocaman zamanında geldi.
titates1
28.Ağustos.2012, 21:27
alex ferguson 7.5 sene hiçbir başarısı yok , bir çok insan burda hiç sabır göstermiyoruz ya teknik direktörlere der , daha sonra asıl sabırsızların kendileri olduğu ortaya çıkar , aykut hoca'nın en sevdiğim özelliklerinden ikisi , hatalarından ders alabilen ve oyuncularından maksimum verim alabilen bir adam olması , ilk söylediğim özelliği ise bir çok eksiğini gidermeye yetiyor , inşallah uzun yıllar takımın başında kalır.
Lim10
29.Ağustos.2012, 00:39
Ayrıca hocanın dediğine katılmyorum. Hoca Alex'i oynatmayabilir Moskova'da ama o zaman yeneceksin, berabere kalacaksın. Yaptığın seçimin doğru olduğunu göstereceksin. Çıkıp diyeceksin ki "Alex'i oynatmadım ama gittim Moskova'da galip geldim". O zaman kimse sana bir şey diyemez.
Abi şaka mısın ya?Bu takımda 7 senedir Alex üzerine oturmuş bir düzen, bir sistem var ve kalkıp 1 maç Alex'i kesip gidip Moskova deplasmanında rakibi yenip gelcen.Oldu mama.Alex sevgisi sizin gözlerinizi kör etmiş.Siyah-beyaz görür olmuşsunuz Sarı-Laciverti.
Lim10
29.Ağustos.2012, 01:31
http://cdn.superfb.com/img/3/2012/alex-aykut22333.jpg
İşte perde arkası!
23 Ağustos 2012 Perşembe * 10:34
Fenerbahçe'de Alex de Souza, Aykut Kocaman krizi devam ediyor. İki ismin arasının çok önceden açıldığı iddia ediliyor
Fenerbahçe'nin iki efsanesi Alex de Souza ve Aykut Kocaman arasındaki gerilim Brezilyalı oyuncunun mikro blog sitesi twitter'da yazdığı ve sonradan sildiği bir mesajla artık resmen ortaya çıktı. Konuyla ilgili bir perde arkası ise Sabah gazetesi'nden geldi. İşte Gürcan Bilgiç'in haberi;
"Fenerbahçe'de hem Alex de Souza hem de Aykut Kocaman taraftarın fenomeni...
10'un Spartak Moskova maçından sonra twitter'a yazdıkları, kullandığı ifadeler taraftarı çok şaşırttı. Ama en sonda söyleyeceğimizi baştan vurgulayalım: Alex ile hem Aykut Kocaman'ın hem de Aziz Yıldırım'ın arasındaki iplerin kopması yeni değil. İki tarafın aslında bugüne kadar karşı karşıya gelmelerinin nedeni hep işlerin düzeleceği, bir tarafın ötekine bir adım yaklaşacağı umudunu taşıması.
Alex'in Moskova'da yedek kalmasından sonra dile getirdiği şikayetlerinin nedeninde öncelik aslında Aykut Hoca değil. Bu iplerin kopmasında ve heykelinin dikilmesine karar verilen bir oyuncunun, birdenbire sembol niteliğinden çıkmasındaki öncelik 3 Temmuz süreci. 360 gün geriye gidelim. 26 Ağustos 2011'de Aykut Kocaman ile birlikte takımın üç kaptanının (Alex, Volkan, Emre) katılacağı duyurulan basın toplantısına..
Toplantıdan bir gün önce ve toplantı günü saatinin 13:00'ten 14:00'e alındığının duyurulduğu kulüp açıklamalarında hep üç futbolcunun da katılacağı vurgulanmışken, Kocaman'ın yanında sadece Volkan ve Emre medya karşısına çıktı. "Alacaklarımızdaki gecikmelerde sorun çıkarmayacağız. Bunu bilerek devam edeceğiz" açıklaması yapılırken, sahadaki kaptanın karede olmamasına kimse önem vermedi.
İmza atmadı!
Alex o günkü duruşunu, 7 ay sonra UEFA karşılaşmalarına katılmak için verilmesi gereken "Alacağım yoktur" belgesini imzalamayı kabul etmeyerek sürdürünce, hem yönetim, hem de Aykut Hoca nezdinde hükmünü sıfırladı. Brezilyalı yıldızın, "Paramı almadım. Bu kağıda da imza atmam" raconu profesyonel dünyada geçerli olabilirdi, ama kulübün borçlarını ödemek için tahvil çıkardığı, mali çıkmazlar yaşandığı süreçte, herkesi şoke etti.
Takım bensiz iyi
Bunun peşinden Süper Final'de kendisi yokken kazanılan Trabzonspor maçı sonrasında, "Takım bensiz daha iyi. Bunu bozmayalım. Beni oynatmazsa sorun olmaz" mesajını Aykut Kocaman'a gönderdi. Galatasaray maçı öncesinde de aniden "Ben hazırım" diye ortaya çıktı. Bursaspor ile oynanan Türkiye Kupası finalinde de, "Ben iyiydim. Görev verilse oynardım" sözleriyle Aykut Hoca'yı hedef tahtasına oturttu. Halbuki 20 gün antrenmanlara çıkmamıştı.
Sen de gidersin
İplerin koptuğunu "Alex'siz takım" açıklaması ortaya çıkarmıştı. Aykut Kocaman'ın, "Senden tek isteğim, yorulduğunda değiştirilmeyi işaret et" yaklaşımı da Alex'i tatmin etmedi. Tabela kalktığında, buruşan suratla kenara gelen oyuncu yüzünden seyirci ile karşı karşıya gelmek istemiyordu Aykut Hoca. Yine olmadı. Ali Yıldırım bu durumu çok iyi gördü. Alex'e, "Emre gitti. Sen de gidersin" fikrini ilettirdi. Tabii ki bu sözlerle değil. Daha sert ve daha ağır bir ifade ile. "Biz böyle bir şey demedik" diyecekleri için detayını yazmıyorum. Tablonun özeti: Aykut Kocaman, Alex'in yeteneklerinden yararlanmak istese de bugün itibarıyla sadece teknik heyetle değil yönetimle de Alex arasındaki ipler kopmuş durumda.
Heykeli açılamadı
Fenerbahçe taraftarının yaptırdığı Alex'in heykeli açılmayı bekliyor. Yoğurtçu Parkı'nda Lefter'in heykelinin bulunduğu alana konulan heykelin 4 Aralık 2011'deki açılışı ertelenmişti ancak bugüne kadar bir türlü gerçekleşmedi.
İşte 10'un olay sözleri
Alex, Brezilyalı gazetecilerin twitter'dan yedek kalması konusunda ki sorularına yaptığı yorumlarla sıkıntıyı farklı bir boyuta taşıdı. İşte o yazışmalar:
Daniel Coelho: Teknik direktörün seni kıskançlıktan yedek tuttuğu, gol sayısında senin onu geçmeni istemediği konuşuluyor. Doğru mu?
Alex: + veya - (Yorum yapmaktan kaçınıyor)
Andre Henning: Bu çılgın adamın seni oynatmaması talihsizlik.
Alex: Bilmediğin sebeplerden dolayı.
Julio Cesar: Eziyet olsun diye yedekte tutulduğun söyleniyor.
Alex: Evet bugün yedektim.
Julio Cesar: Endişe etme. İsa, her zaman iyilerin yanındadır.
Reinaldo Pagode: Yedek kalmanı anlayamadım. Orta saha bu kadar kötüyken.
Alex: Bir gün sana anlatırım. Ama bir kelimeyle tanımlamak gerekirse, kıskançlık...
Reinaldo Pagode: Bunu öğrendim ve üzüldüm. Çünkü kıskançlık karşı tarafa da vardır. Ama ben seni tanıyorum.
U Dönüşü
Kendisini yedek bırakan Aykut Kocaman'ı "Kıskançlık" yapmakla suçlayan Alex'e yönetimden uyarı geldi. Yönetim, "Ya o mesajla ilgili gerekli açıklamaları yaparsın ya da yönetim olarak gerekli disiplin uygulamalarına gideriz" resti çekti. Brezilyalı futbolcu bunun üzerine yazdığı mesajları sildi ve Kocaman'ın tercihlerine saygı duyduğunu belirten yeni bir mesaj yayınladı.
Alex, Türkçe olarak yazdığı mesajında şu ifadelere yer verdi: "Hocanın kararlarına hep saygılıyım ve hiç sorgulamadım. Herşeyden önemli olan kulüp ve hedefleridir. Ve lütfen Portekizce yazdıklarımı tercüme etmeye çalışıp, kelimelerin gerçek anlamlarını yitirmesine izin vermeyin." Alex, kulübün internet sitesine de "Vaslui maçından önce hocamızla yüz yüze görüştük. Birbirimize tüm düşüncelerimizi medeni şekilde aktardık. Bir şey söyleme ihtiyacımız olduğunda bunu karşılıklı, yüz yüze oturup konuşarak yaparız. Romanya'da yaptığımız gibi" açıklamasını yaptı."
eGowiCh
29.Ağustos.2012, 01:44
Abi şaka mısın ya?Bu takımda 7 senedir Alex üzerine oturmuş bir düzen, bir sistem var ve kalkıp 1 maç Alex'i kesip gidip Moskova deplasmanında rakibi yenip gelcen.Oldu mama.Alex sevgisi sizin gözlerinizi kör etmiş.Siyah-beyaz görür olmuşsunuz Sarı-Laciverti.
Ya senin ya da benim algılamamda problem var.
Alex'in oynatılmama gerekçesi ne? Dirençli orta sahalara karşı takımı zayıf bırakıyor, böylece rakibe üstünlük geçiyor ve dezavantaj sağlanıyor. Aynı sebeple, savunma zaafiyeti veriyor takım, çünkü Alex takım savunmasına katkı yapmıyor. Sebep bu değil mi?
O zaman Alex olmayınca biz ne bekleyeceğiz? Orta sahası dinamik, güçlü, takım savunmasını iyi yapan, rakibe karşı topu ayağında tutan, tabir-i caizse sahada basmadık yer bırakmayan bir orta saha.
Peki biz bunu Alex'siz iki maçta gördük mü?
G.Antepspor gibi zayıf bir takıma top göstermemiş olsaydık, savunma zaafiyeti vermemiş olsaydık derdim ki "Evet arkadaş, Alex bu takımın savunmasına zarar veriyor, orta sahamızı çok düşürüyor, rakip orta sahayı ele geçiriyormuş, ama gördük ki o oynamayınca top hep ayağımızdaydı, rakibe ciddi üstünlük kurduk, pozisyon vermedik, orta sahamızın dirençli ve koşması sayesinde rakibe ciddi üstünlük kurduk.". Bunu diyebiliyor muyum? Hayır.
Kuyt 1000, Alex 70 metre koşuyormuş da vesaire vesaire. Gören de Alex'in 8 sene çift ciğerle oynadığını, defansa yardım ettiğini sanacak.
Crazycat
29.Ağustos.2012, 01:57
Aykut Kocaman'ın Alex'i hazırlık maçlarında yedek bırakıp istediği taktiği neden denemediğini anlamıyorum. Adı üstünde "Hazırlık Maçı" o maçlarda denemeyeceksin de ne zaman deneyeceksin?
TeNaciOUS MidFieLdeR
29.Ağustos.2012, 02:03
Aykut Kocaman'ın Alex'i hazırlık maçlarında yedek bırakıp istediği taktiği neden denemediğini anlamıyorum. Adı üstünde "Hazırlık Maçı" o maçlarda denemeyeceksin de ne zaman deneyeceksin?
o maclarda Alexi denedi aslinda, siz anlayamadiniz onu :n:
hazirlik maclari kondusyon icindir esasen, mac ritmini yakalamaktir biraz olsun. taktigi 2-3 tane hazirlik macinda oturtacak degilsin ya. hicbiri formda olmadigi icin taktik adina fikir verebilecek maclar degil bence sezon oncesi. bu yuzden de zaten elemeler cok can yakar cunku takimlarin hicbiri hazir degildir o surecte.
antep macinin da iyi oynandigi fikrindeyim ki bu ilk kez aykut kocamanin kafasindakini uygulattigi macti. hemen ilk mactan domine edecek degil di ya, buna ragmen neticeyi aldi ve 3-0 la maci kazandik.
Crazycat
29.Ağustos.2012, 02:07
o maclarda Alexi denedi aslinda, siz anlayamadiniz onu :n:
Bu da bir bakış açısı tabii.
6 yılda 0!
Ben, her iki tarafın da bu krizi iyi yönetemediğini düşünüyorum. Del Piero ve Totti de, Alex’in geçtiği yollardan geçtiler, ama onlar her kulübede oturduklarında hocalarını kıskançlıkla suçlamadılar. 35’lik bir yıldızın vücudunun 25’likle aynı performansı veremeyeceğini kabullenebildiler. Ama Kocaman’ın bu krizde payı Alex’ten daha büyük. Duygusal futbolcusunu bir büyüğü olarak onore etse, onunla konuşsa, dışarıda görüşse, “Sen bu takımın gelecekteki hocasısın, gel takımı birlikte yapalım” gibi jestlerde bulunsa eminim Alex’in kalbini kazanırdı. Ama hem onu yapmayıp hem de (o gün itibariyle 6 yılda 2 şampiyonluk kazandırmış futbolcusunun oynadığı ilk sezonu görmezden gelip) Alex’li 5 senede 1 şampiyonluk kazanılmış dersen, oyuncunun da seni kıskançlıkla suçlaması normal olur. O zaman Alex de çıkarsa, (1989 ve 1996 şampiyonluklarını çıkarıp) 1990-1995 arasını kast ederek “Aykut’lu 6 yılda 0 şampiyonluk var” derse ne yapacağız? UĞUR MELEKE
http://skorer.milliyet.com.tr/sikinti-yapar/fenerbahce/detay/1586479/default.htm
Sheriff
29.Ağustos.2012, 02:14
Uğur Meleke güzel yazmış. Sen kaptanını ezmeye çalışıp bu takımın teknik direktörü benim dersen oyuncuna zarar vermiş olursun. Çünkü oyuncun zaten senin teknik direktör, onun oyuncu olduğunu biliyor. Sen kaptanını daha ön plana çıkarmak arkasında durmak yerine, geri plana çekip, uzaklaştırıyorsun. Oyuncu belkide gerçekten oynamamayı sorun etmeyecek ama sen bu şekilde davranarak onu hepten kaybediyorsun.
uAburak89
29.Ağustos.2012, 02:19
http://www.hayatimfutbol.com/sayi_46/index.html
Sayfa 48-55 arası Aykut Kocaman ve Alex hakkında güzel bir yazı var.
Kaka Leite
29.Ağustos.2012, 03:27
Pınar Payza @PinarPayza
@Alex10combr Futbol hayatin bittikten sonra Türkiye'de yasamak ister misin BÜYÜK KAPTAN?
Alex10combr @Alex10combr
@PinarPayza yok.
furkan58
29.Ağustos.2012, 04:39
Pınar Payza @PinarPayza
@Alex10combr Futbol hayatin bittikten sonra Türkiye'de yasamak ister misin BÜYÜK KAPTAN?
Alex10combr @Alex10combr
@PinarPayza yok.
Bunu zaten hep dile getiriyor ki. Alex'in Brezilya'ya gitmek istediği bilinen bir şey.
TeNaciOUS MidFieLdeR
29.Ağustos.2012, 15:53
hersey bir kenara ortasahada gelecegi parlak bir olusumumuz var. gokay, salih ve recep. ucu de ilerde bizi gururlandiracak isimler olacak bence. cok genc yastalar ve onemli tecrubeler kazandilar. mert de bu isimlerin arasina girebilir. uzun vadeli projeler dusunuluyorsa eger bu projenin en onemli meyveleri[son gunlerin trendi meyve avatarina da bir gonderme olsun :n:] bu oyuncular olacaktir. kisa vadede onemli isimleri de kadromuza kattik, katmaya devam ediyoruz. altyapidan yetisen gencleri de kadroya monte edersek iyi bir model haline gelebiliriz turkiyede. gunluk cekismelerden ziyade gelecegin planlarina cevirmek lazim yuzleri.
Nedvedmania
30.Ağustos.2012, 13:38
Alex sorunu büyüyor.
Milliyet'in haberine göre; Aykut Kocaman'ın kendisiyle konuşmaması nedeniyle çok mutsuz olduğunu söyleyen Alex "Hiçbir randevumu kabul etmiyor. Ama bunun arkasında Başkan da var" dedi. Alex, Aziz Yıldırım'la yaptıkları toplantının ayrıntılarını taraftarlara şöyle açıkladı:
"Tam 3.5 saat kulüpte kaldım. Başkan konuşurken yüzüme bakmadı; benimle konuşup konuşmadığı bile belli değildi. 2014'te futbolu Fenerbahçe'de bırakmak istediğimi söyledim ama Başkan bana 'Bu kadar uzun süre Fenerbahçe'de kalman olanaksız' dedi. Bunun üzerine Fenerbahçe'de kalmak için yıllık ücretimde indirim yapabileceğimi söyledim. 'Parayla bir ilgisi yok, kulübün menfaatları yüzünden seni düşünmüyoruz' diye yanıt verdiler".
Sarı-lacivertli futbolcu ayrıca "Kulüpteki toplantıda bana Pierre van Hooijdonk ile konuşmanın yanlış olduğunu söylediler ve onu sürekli kötülediler. Şu anda çok mutsuzum. Ne yapacağımı bilmiyorum" ifadesini kullandı.
ommix
30.Ağustos.2012, 13:49
Elendik ya tamam medya durmaz artık
sarianet
30.Ağustos.2012, 14:06
galatasaraylılar da nerde fener hakkında olumsuz haber var hemen yapıştırıyorlar bi gslide güzel bi haberi buraya koysun
futureless
30.Ağustos.2012, 14:08
Van Hooijdonk'u da katmışlar işin içine . Ben de gördüm haberi de paylaşmadım inanmadığımdan.
KanaKe
30.Ağustos.2012, 14:13
aziz yildirim'a göre zaten ondan iyisi yok hooijdonk'u kötüler tuncayi kötüler emreyi kötüler.. tamam kulübe cok sey kattida bir insanda bu kadar kibir olmamali aykut hocayla iyi anlasmalarinin nedeni ikisininde kibirli olmasi.
uAburak89
30.Ağustos.2012, 14:16
Ali Ece:''Belözoğlu'nun gideceğin 4 ay önceden belliyse..Alex kadroda çok düşünülmüyorsa..Neden orta sahaya transfer yapılmadı?'
KanaKe
30.Ağustos.2012, 14:20
Akla tek bir yanıt geliyor: Sprint ölçümleri! Evet, şaka yapmıyorum, sprint ölçümleri... Son bir haftada (bu bilgilere nasıl ulaştıklarını çok merak ettiğim) bazı muhabirlerin/yazarların sütunlarında Fenerbahçe’nin sprint mesafelerini okuyorsunuz. Bu ölçümlere göre Alex’in sprint rakamları düşük olduğu için kadroya alınmıyormuş!
O zaman benim teklifim şu: Madem futbolda neticeyi yalnızca sprint ölçümleri belirliyor, o zaman Spartak’la Fenerbahçe’nin istatistiklerine de bakalım; kimin sprinti fazlaysa o girsin Şampiyonlar Ligi’ne! Olmaz mı?
ugur meleke yazmis.. alexin spartak macinda oynamamasi sprint degerinden mis.. :) komedi üstüne komedi.. bu adami birde hoca diye 2 senedir basimizda tutuyorlar.
uAburak89
30.Ağustos.2012, 14:33
Krasic 1 ay yok.
SAİT71
30.Ağustos.2012, 15:10
Sonunda bunuda gördük. Bu da oldu. Gelinen nokta;
Bir takım sonuçlarla aldığımız başarısızlık ve bazı etmenler sonucu ikiye ayrılan yol.
Aykut Kocaman-cılar ve Alex-ciler. Bunuda gördük. Helal olsun herkese. :)
GodfatheR
30.Ağustos.2012, 15:13
Eğer Alexciler - A.Kocamancılar diye ayrılıyorsak. Ben sonuna kadar Alex'ciyim.
Aykut Kocaman demişti ya zamanında bu kulübe yararım olamayacağını anladığım anda istifa ederim diye işte o gün bugün Sayın Kocaman.
eGowiCh
30.Ağustos.2012, 15:28
Bazı arkadaşların anlamadığı şu:
F.Bahçe taraftarı bu sene çok sıkıntı çekti. Şimdi bilmiyorum burada yorum yazan arkadaşlar maça gidiyorlar mı, hiç Çağlayan'a, Metris'e gittiler mi, ama bu taraftarın bu sene çektiği acıları Allah kimseye yaşatmasın. Hem psikolojik olarak hem fiziksel olarak hem de madden ciddi zorluklar yaşandı.
Birçok maça gidiyorum, maça gideceksin, bilet işiyle uğraşacaksın, maç günü komple bütün günün maç olacak, stada girmek için ayakta dikileceksin, bağıra çağıra maçı izleyeceksin, sonra evine giderken, staddan ayrılırken binbir zahmet. Televizyonda maç izlemeye benzemez. Siz rahat koltuklarınızdan maçınızı çay kahve eşliğinde izleyip yorumlarken stadyumdaki taraftar gece yarısı binbir yorgunlukla evine varabiliyor. Bırakın da o taraftar "Söyle Aykut Alex Nerede" deme lüksüne, "I Love You Alex" deme lüksüne, Selçuk'u ıslıklayabilme lüksüne sahip olsun.
Hele ki koca sene yüzlerce yürüyüş yapan, Çağlayan'ı, Metris'i mesken tutmuş taraftar artık başarı bekliyor, yoruldu. Siz artık bu taraftara bir şey vermezseniz tepkiye de maruz kalacaksınız. Kocaman dedi ki "taraftara kırgınım." Arkadaş bu taraftar da sana kırgın. Sen bu taraftarın neler yaptığını biliyor musun? Ben yağmur altında maça gittiğimi hatırlarım geçen sezon. Pantolunumdan tut üstüm başım her yerim ıslak maç izleyip döndüğümü bilirim. Sen bu kadar destek görüyorsan bunun biraz da olsa karşılığını vermek zorundasın.
Rıdvan Dilmen de aynısını söylemişti, halden anlıyor. Demişti ki "taraftar en üst noktaya geldi, müthiş destek oldu, patlama noktasında, artık bir şeyler bekliyor karşıdan da"
Bu verilen desteğe layık olmak, bir şeyler yapmak gerekiyor. Her Allah'ın günü küme düşecek mi puanı silinecek mi tartışmaları yaşanadursun bu taraftar hiçbir zaman azmini yitirmedi. Futbolcular senede en az 2-3 milyon lira maaş alırken sıkıntıyı çeken de taraftar olmuştur. Kimsenin bu taraftara söz söylemeye hakkı yok. Beşiktaş taraftarı bugün FEDA diyorsa, o taraftara da kimse gıkını çıkaramaz. G.Saray taraftarı sezon başlamadan kombineleri tüketiyorsa, o taraftara da kimse söz söyleyemez. Ki bunların arasında en sıkıntılı günleri geçiren taraftar grubudur F.Bahçe taraftarı. Hangi takım 3 kez lig şampiyonluğunu son maçta kaybetmiştir? Bunun üzüntüsü bile bu taraftara yetmiştir. Siz kalkıp anons yaparak taraftarı hizaya getiremezsiniz. Yarın öbürgün Yargıtay cezanı onadığında Metris'e gelecek olan yine anons yaparak susturduğun F.Bahçe taraftarıdır. Başkanın bunu idrak etmesi lazım.
Ben destek vereceğim kadar verdim, bir zahmet artık sahadaki takım da beni mutlu etsin. Bunu istemeye hakkım var. Saçma sapan gerekçelerle eldeki potansiyel kullanılamıyorsa bunu sonuna kadar eleştiririm. 2 sene takımın başındasın, 2 senede senin ne A planın ne B planın var. Saçma sapan bir futbol var. Bu takımı 2 senedir şekillendiren sen değil misin? Elinde her imkanın var. F.Bahçe tarihinin görmediği kaliteli oyuncularla çalıştın, istediğin oyuncuları aldırdın, artık bir mazeretin yok. Bu oyuncu grubunu bu kadar şekillendirme imkanına hiçbir hoca sahip değildi. Hatırlayın, Zico döneminde Zico'nun önüne kimi koydularsa onunla çalıştı, Kezman'ı Zico mu getirdi? Aragones döneminde hocanın transfer yetkisi hiç yoktu, önüne Selçuk'u koydular onunla oynadı. Bir tek Kocaman'a transfer yetkisi verildi. Demek ki senin futbol bilgin bu kadar. Eğer sen bunu beceremiyorsan daha fazla ısrar etmenin anlamı yok.
C h A o S
30.Ağustos.2012, 15:32
@eGowiCh
Seni takdir ediyorum.Fikirlerini bıkmadan,üşenmeden her zaman açıklayarak geniş bir biçimde anlatıyorsun.
sui generis
30.Ağustos.2012, 16:06
Savcı Berk: " 30 kişiyi tutuklayıp 90 kişiyi gözaltına aldım 14 ay hapis yatırdım. Yıkamadım.Keşke Alex'i alıp tweet attırsaydım"
Durum bu:) ciddiye alan çıkmaz umarım :)
ommix
30.Ağustos.2012, 16:06
Aykut hocanın dün 2 yanlışı vardı.Birincisi Alex'i oyuna geç alması , 2.cisi Topuz'u oyundan çıkarması.Ayrıca Kuyt'ı ilk defa bu kadar etkisiz gördüm.Dün gereksiz bir baskı vardı sanki üstünde.Bence Topuz'un yerine Kuyt çıkmalıydı.Krasic'in sakatlığı kötü oldu.Stoch girdi ama şutları çok kötüydü.Vurması gereken 2 net pozisyonda vurmadı.Bence gol olabilecek şutlardı ama o daha zor pozisyonlarda vurdu.UEFA'ya döndük mecburen yüzümüzü.Bu sene UEFA'da baya güçlü takımlar var.Hangi takım gelirse gelsin UEFA'da grupları mutlaka geçmemiz lazım.Eğer kötü kura çekmezsekte en azından çeyrek final oynamalıyız.
sarianet
30.Ağustos.2012, 16:07
Savcı Berk: " 30 kişiyi tutuklayıp 90 kişiyi gözaltına aldım 14 ay hapis yatırdım. Yıkamadım.Keşke Alex'i alıp tweet attırsaydım"
Durum bu:) ciddiye alan çıkmaz umarım :)
kaynak göster :D
sarianet
30.Ağustos.2012, 16:09
Aykut hocanın dün 2 yanlışı vardı.Birincisi Alex'i oyuna geç alması , 2.cisi Topuz'u oyundan çıkarması.Ayrıca Kuyt'ı ilk defa bu kadar etkisiz gördüm.Dün gereksiz bir baskı vardı sanki üstünde.Bence Topuz'un yerine Kuyt çıkmalıydı.Krasic'in sakatlığı kötü oldu.Stoch girdi ama şutları çok kötüydü.Vurması gereken 2 net pozisyonda vurmadı.Bence gol olabilecek şutlardı ama o daha zor pozisyonlarda vurdu.UEFA'ya döndük mecburen yüzümüzü.Bu sene UEFA'da baya güçlü takımlar var.Hangi takım gelirse gelsin UEFA'da grupları mutlaka geçmemiz lazım.Eğer kötü kura çekmezsekte en azından çeyrek final oynamalıyız.
dünkü maç için aykut hocaya soracağım tek soru
hocam neden ikinci yarıda yaptığın baskıyı ilk yarıdan itibaren yapamadık tek sorun bu değişiklikler falan son derece yerindeydi dünkü ortamda kayt çıkarılacak oyuncu değildi topuz orta alanda çok yorulmuştu
uAburak89
30.Ağustos.2012, 16:19
Erken gelen gol herşeyi bozdu o konudaki açıklamasına katılmamak mümkün değil Aykut Kocaman'ın ama Krasic'in sakatlığını beklemiyorduk falan demiş zaten beklenen sakatlık diye bir şey yok. 1-0 Fenerbahçe'ye yetecekti, plan buna göre yapılmış belli ki hedeflenen muhtemelen maçı dengede götürmek atılacak 1 gol ve sonrasında iyi savunma ile turu kapmaktı. Maçtan önce bir B planı olmayışının cezası boşa geçen 45 dakika ile ödendi. Gol yersek şu formata döneceğiz şeklinde bir plan olsa devre arasından sonra değişen anlayış yenen golden sonra da pekala olabilirdi diye düşünüyorum.
Alex'in 180 dakika boyunca oynadığı dakika sayısı 30 küsur sanıyorum ve ilginçtir ki Fenerbahçe Alex'li dakikalarda 1-0 önde. Attığı kornerler bile farkı yarattı nitekim gol de geldi. Üstelik takım Alex'e alışkın düzeni iyi biliyor aslında hemen geçen senelerden alışkın oyuncular hem de hazırlık maçlarında bu sezon alışmış isimler var. Haliyle Alex'in oyuna girmesi futbolcuların da işini kolaylaştırdı gibi geldi bana.
Bugün Ali Ece'nin söylediklerini paylaşmıştım yukarda, mantıklı buluyorum dediklerini. Emre takıma bir şekilde zarar veriyordu madem, bunu Aykut Kocaman biliyordu ve tam yetkili bir isim. Gideceğini bildiği Emre'nin yerine sadece Tino Costa alternatifi mi belirlenmiş bunca zaman, Diarra zaten her sene her takıma yazılan bir isim. Tino Costa cepte görüldü herhalde.
Bir diğer kısım da Alex mevzusu, Sportif + Teknik direktör olarak bu 4. sezonu sanıyorum Aykut Kocaman'ın, 3 sene öncesinde Alex 32 yaşındayken bile onsuz sistemler üzerinde yoğunlaşmalıyız, alternatifler bulmalıyız minvalinde konuşan Aykut Kocaman bu sezon başında Alex'i göndermeliydi bence. Alex'in tıpkı Hakan Şükür gibi yaşına falan bakmaksızın sürekli oynama isteğini herkes biliyor. Oynamadığında sorun çıkaran bir isim. Bu gerçek ortadayken, bu sürecin idare edilmeye çalışılması bence çok yanlış bir seçim. Bu saatten sonra Alex gitmez, bu sene de belirli bir süre sonra aynı sisteme dönülür gibi geliyor bana. Puan kaybı olan her maçtan sonra Alex sorularından sıkılıp yılacaktır Aykut Kocaman.
sui generis
30.Ağustos.2012, 17:04
Alex yedek kalır ; tüm Türkiye bunu konuşur , Alex'i yedek bıraktı.
Stoch yedek kalır; bak bak görüyor musun Stoch gibi adamı var oynatmıyor derler.
Krasiç yedek kalır; kulübede otursun diye mi aldık derler.
Sow yedek kalır ; böyle bir forveti var oynatmıyor adamın kafa güzel derler.
Kuyt yedek kalmadı daha kalacak olursa yeni Pierre miz onu nasıl keser derler.
Ee söyleyin kim yedek kalacak bu takımda. kim kalırsa kalsın adamın yerin dibine sokuyorlar. şimdiye kadar herkes Alexsiz kadro kurardı ama Aykut hoca onsuz oynattığı için sorun oldu. maçtan önce kimsenin kafasında Alex yoktur ama Alex sonradan oyuna girince vay sen misin Alex'i kesen diyor insanlar.
Bizim takım yukarıdaki 5 ismin sadece 3'ünü 11 inde barındırabilir ortasahası itibariyle. eğer şöyle adam akıllı iki yönlü bir ortasaha alınırsa o zaman bu rakam 4'e çıkabilir. ama asla 5 olmaz. neymiş dün 4 ü de sahadaymış oyunu yıkmışız rakip alana. ya bu adamlar o zaman kontradan Dzyuba ile bile gelip tehlike yaratmadılar mı ? ya da siz her maçta rakibin öyle kapanacağını mı düşünüyorsunuz ? o dediğiniz geriye düşmüşsündür rakip de skoru korumaya çalışırsa olur. yoksa maçın başında denesen bu sistemi dağılırsın.
Aykut hocanın elbette hataları var ama eleştiriler çok ağır. adama dersin;
1-neden Krasiç den sol açık yapmaya çalışıyorsun ?
2-Topal-Selçuk nasıl aynı anda oynar ?
3-Ortasaha istediğini biliyoruz ama neden zaman zaman kadromuz yeterli diyorsun ?
4-Futbol sadece istatistik midir , bütün bakış açın bundan mı ibaret ?
5-Selçuk Şahin'e nasıl 60 dk dayanırsın ?
6-Sezon başında paslı bir sistem kuracağım diyorsun bunları Selçuk-Topal ikilisi mi yapacak ?
7-Ortasaha transferi yapılana kadar takıma bir beyin (Alex) gerekmez mi ?
bunları sor tamam derim, ama hakaret asla..
Bana kalırsa Krasiç dönene kadar;
--------Sow
--Caner Alex Kuyt
-----Topal Topuz
Hasan Egemen Yobo GG
bu şekilde,
Krasiç döndükten sonra transfer de gelmiş olur. o zamanda ;
-------Sow Kuyt
Caner-----------Krasiç
-----Topal Transfer
Hasan Egemen Yobo GG
Böyle oynamalıyız. Stoch da sonradan giren isim olur. zaman zaman ileriden biri kesilerek Stoch da 11 de başlayabilir.
Güzel günler göreceğiz , inanıyorum...
sananes
30.Ağustos.2012, 17:16
Alex 2014'e kadar kalmak istiyormuş,kulübü üstüne yapalım istiyorsa. Bu başlık da ya da transfer haberleri başlığında 5-10 sayfa geriye gitsek yani sezon öncesi üyelerin kafalarında yazdıkları kadrolara 10 kadronun 9'unda alex kadroda yokken şimdi konuşulanlar inanılmaz.
Mert 6. dakikada topa düzgün çıksa bunlar konuşulmayacaktı yüksek ihtimal ama hayat bu.
ommix
30.Ağustos.2012, 17:52
FENERBAHÇE A.Ş.'nin, 25.08.2012 tarihinde oynanan FENERBAHÇE A.Ş. - GAZİANTEPSPOR Spor Toto Süper Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 5.000-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,
Aynı müsabakada FENERBAHÇE A.Ş.'nin, akredite edilmiş basın mensuplarının stadyuma alınmamasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle takdiren 10.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,
Aynı müsabakada FENERBAHÇE A.Ş.'nin, kulüp başkanının akredite edilmediği alanda yer almasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle takdiren 5.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,
Aynı müsabakada FENERBAHÇE A.Ş.'nin, anons sisteminin statüye aykırı şekilde kullanılmasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle takdiren 5.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,
Cezaların birleştirilmesi suretiyle FENERBAHÇE A.Ş.'nin, toplam 25.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,
Aynı müsabakada FENERBAHÇE A.Ş. başkanı AZİZ YILDIRIM'ın, müsabaka esnasında akredite edilmediği alanda yer almasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle takdiren 5.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,
GebzeLi1907
30.Ağustos.2012, 18:19
Bir kaç sayfa önce yazmıştım yine yazayım bu ligin en kötü teknik direktörüne sahibiz, kendisi başımızda durdukça başarı hayal.
2.liği başarı olarak görenler Fenerbahçe'yi tutmasınlar.
murat taşlı
30.Ağustos.2012, 19:25
Aykut kocaman ı beğenen arkadaşlar niye beğniyor(t.direktör olarak) merak ediyorum .
erdem344
30.Ağustos.2012, 19:34
Aykut kocaman ı beğenen arkadaşlar niye beğniyor(t.direktör olarak) merak ediyorum .
Fenerbahçeyi en az benim kadar sevdiğini bildiğim için
erdem344
30.Ağustos.2012, 19:37
Güzel günler göreceğiz , inanıyorum...
Bende çok inanıyorum buna
aykut gitsin o gelsin o 4 5 maç kaybetsin bu gelsin bu gelen 4 5 maç kaybetsin şu gelsin şu 4 5 maç kaybetsin öbürü gelsin böyle olmamalı
ferguson yanlış bilmiyorsam ilk geldiği 7 sezonda 0 kupa aldı
Aykut Kocaman
TeNaciOUS MidFieLdeR
30.Ağustos.2012, 19:53
haklisiniz aykut kocaman berbat bir TD, istifa etsin. alexe soralim da bi tane hoca bulsun bize brezilyadan, kendisi de sportif direktor olsun. 2014e kadar ilk 11 garantisi koysun kontratina da. bir iki arkadasini daha getirsin brezilyadan, cristianla onlara abilik yapsin vs vs
ancak bu kadar celiskili olunabilirdi, 3 temmuz yasandi ve bu sezon hersey bitti. tum yil butun inancinla arkasinda durdugun degerleri basit bir tartisma ile kenara at. bu mudur yani, cok yazik. 100 yillik cinari mahkemeler degil kendi taraftari baltaliyor artik. helal size.
GebzeLi1907
30.Ağustos.2012, 20:09
fenerbahçe yi bende çok seviyorum benim kadar sevdiğini bildiğim arkadaşlarım da var gelsinler ozaman başa.
teknik olarak hiç bir umut vaadetmiyor aykut kocaman.günden güne de kötüye gidiyor.
krasic avrupanın en iyi sağ açıklarından biriydi bence hala üstlerdedir sıralamada, adamı sol açık deniyor ?????????????
sow keza öyle, forvet oynayınca adam artık kendini paralayıor buranın topçusu olduğunu gösteriyim de bir daha sola geçmiyim diye.
fenerbahçe kazanmak zorunda olduğu maçın 70 dakkası uzun topla rakibin üstüne gitmeye çalışıyor haliyle tek pozisyon yok
elazığ maçında da aynı anlayış ile sahadaydık..
hataları say say bitecek gibi değil..
derbi maçlar zaten malum.
elle tutulur tek başarısı 17 maçlık seri.
orada alex ile uğraşmayı bıraktı alex inanılmaz bir sezon yaşadı yaşattı.
kupa finali %90 Alex'in performansı ile kazanıldı.
geçen sene takımın iyi oyuncularından, yanına adam aradığımız emre ile kavga etti.
emre yi takımdan gönderdi cristian ı tuttu.
emre kendisine saygısızlık yaptıysa çalışmak istememesi doğaldır.
ancak emre gidiyorsa en az onun kadar kaliteli adamı bulacaksın öyle vazgeçeceksin
emre ye karşı cristian ı savunur ondan emre nin performansını beklersen sana gülerler sadece.
bu sene de öyle yada böyle en büyük efsanemiz alex i küstürüyor başkanı da arkasına alarak.
alex kaç sezondur bu ülkede bir kez olsun yanlışını görmedik gördük mü ?
attığı tweet yanlış ancak ona o açıklamayı yaptıran sebebleri incelememiz gerekiyor.
Alex i oynatsa dahi geldiği günden beri kafası takık.Alex ile 5 sezonda 1 şampiyonluk yaşadık bunun incelenmesi gerekiyor deyişi buna kanıt.
6 sezonda 2 şampiyonluk yaşadı ayrıca Alex ?
ki o sezon da alex en büyük can kurtarıcısı oldu şampiyonluğu getirdi.
Dünkü maç Krasic sakatlandı Caneri sokuyordu az daha 1-0 geridesin ilk maçı kaybetmişsin en iyi oyuncun Krasic cıkıyor sen Caner'i düşünüyorsun..
Sahanın en iyilerinden Topuz'u kenara aldı..
Yine kurtarıcısı Alex oldu ancak bu sefer Alex de kurtaramadı kurtarsa bu sezon yine Alex ile devam ederdi kendisini sevmemesine ve istememesine rağmen.
Ferguson'un başına geçtiği man utd ingiltere'nin şimdiki gibi büyük bir takımı değildi.
man utd şuan büyük olduysa ferguson ile oldu.
o yıllarda everton sunderland aston villa ayarında bir takımdı.
Fenerbahçe ise hali hazırda ülkesinin en büyük takımlarından biri.o açıdan bu kıyaslama yanlış bana göre.
GebzeLi1907
30.Ağustos.2012, 20:13
haklisiniz aykut kocaman berbat bir TD, istifa etsin. alexe soralim da bi tane hoca bulsun bize brezilyadan, kendisi de sportif direktor olsun. 2014e kadar ilk 11 garantisi koysun kontratina da. bir iki arkadasini daha getirsin brezilyadan, cristianla onlara abilik yapsin vs vs
ancak bu kadar celiskili olunabilirdi, 3 temmuz yasandi ve bu sezon hersey bitti. tum yil butun inancinla arkasinda durdugun degerleri basit bir tartisma ile kenara at. bu mudur yani, cok yazik. 100 yillik cinari mahkemeler degil kendi taraftari baltaliyor artik. helal size.
Konu sanki sadece Alex.
Alex le bu sorunu yaşamasa dahi, Aykut Kocaman bu sezon başından beri eleştiriliyor ve yine eleştirilecekti.
Oynattığı futbolu, sahadaki anlayışını sen beğeniyor musun ?
Geçen sene de çok kötü oynuyorduk ancak geçen yılın mazereti vardı pek ses çıkmıyordu bu yıl öyle değil imkanlar fırsatlar herşey müsahitti.
Şampiyonlar ligine gidememenin bize kaybettirdikleri kadar en büyük rakibimize de kazandırdıkları var.
Galatasaray lılara sorsan Aykut Kocaman'ın maaşını kendi ceplerinden öderler.Şuana kadar bizim teknik direktörlerimiz arasından en çok onu sevdiler.
Başımızda kalmasını da en çok onlar istiyor neden acaba
murat taşlı
30.Ağustos.2012, 20:17
o zaman seni yapalım teknik direktör.
erdem344
30.Ağustos.2012, 20:21
o zaman seni yapalım teknik direktör.
Hadi yap o zaman
murat taşlı
[QUOTE=GebzeLi1907;2324036]
her zaman çok beğeniyorum yazılarını.:)
murat taşlı
Hadi yap o zaman
yeterli diyorsun yani :)
KanaKe
30.Ağustos.2012, 20:41
sorun sadece alex degil bazi arkadaslar olayi hala anlamadi.. sahadaki futbola bakmalari yeterli.. nereleriyle izliyorsalar artik bilemiyorum.
murat taşlı
30.Ağustos.2012, 20:48
sorun sadece alex degil bazi arkadaslar olayi hala anlamadi.. sahadaki futbola bakmalari yeterli.. nereleriyle izliyorsalar artik bilemiyorum.
aynen :) sadece iyi insan iyi futbolcu iyi fenerli olmak yeterli ise bunlardan bi kaç tanesi bendede var.:)
TeNaciOUS MidFieLdeR
30.Ağustos.2012, 21:03
bence gecen sene cok ekstra bir sezon yasandi, degerlendirirken fazla acimasizsiniz. esas degerlendirmeyi bu sezon sonunda yapabilirsiniz. henuz taslar yerine oturmadiysa bu tamamen gecen sezonla alakali. ben Aykut Hocayi takimin basina yeni gelmis biri gibi degerlendiriyorum. arada koparilmis bir yaprak var, hal boyle iken ilk mactan herseyi halletmesini bekleyemeyiz. hem kim sifir sorunla idarecilik yapabilmis de Aykut Hoca bunu yapsin. insanin oldugu yerde problem vardir, gayet de iyi bir sekilde bu zamana kadar bunlar cozuldu. bundan sonra da cozulur. taktik acidan en azindan bu sezon sabir gosterilmeli, degerlendirmeler cok erken. bari ilk yariyi bekleyin.
GebzeLi1907
30.Ağustos.2012, 21:05
biraz sert bir yazı da olsa harika tespitler ve birçok doğru içeriyor.
herkesin okumasını tavsiye ederim
aykut kocaman alex de souza kronolojisi...
http://www.eksisozluk.com/show.asp?id=29954572
uAburak89
30.Ağustos.2012, 21:05
Ben dün okudum bunu, burada sıkıntı çıkarabilir düşüncesiyle koymadım, nokta tespitler var.
GebzeLi1907
30.Ağustos.2012, 21:10
Ben dün okudum bunu, burada sıkıntı çıkarabilir düşüncesiyle koymadım, nokta tespitler var.
Yazıda Aykut Kocaman'a çapsız deniyor sürekli.
Dar görüşlü, sabit fikirli manasında bir kelime.Bence doğru bir kullanım ne yazık ki.
sui generis
30.Ağustos.2012, 21:10
o kadar saçma ki; bir Fenerbahçelinin bunları düşünmesi çok yanlış. neymiş Sow oruç tutuyormuş onu kesmiş. yahu adam kendisi diyor; geçen seneden kalma sakatlığım var, o yüzden oynamıyorum diyor. ama yeter ki Aykut hocayı eleştirelim.
Sizin Fenerbahçenizde bana , benim Fenerbahçemde size yer yok.
ve o yazıyı yazana terbiyesiz demeden de geçemeyeceğim.
GebzeLi1907
30.Ağustos.2012, 21:17
o kadar saçma ki; bir Fenerbahçelinin bunları düşünmesi çok yanlış. neymiş Sow oruç tutuyormuş onu kesmiş. yahu adam kendisi diyor; geçen seneden kalma sakatlığım var, o yüzden oynamıyorum diyor. ama yeter ki Aykut hocayı eleştirelim.
Sizin Fenerbahçenizde bana , benim Fenerbahçemde size yer yok.
Yazının bütününü ele almak lazım.
Sow konusunda sacmaladığını da görmek lazım Aykut Kocaman'ın tamam oruc sebebiyle oynatmama durumu yoktur uydurmadır belki.
Ama Sow'dan sol açık yaratmak da ne ?
Tek bir değerlendirmesi için karalama yapmaya gerek yok.Tüm tespitleri %100 doğru demiyorum zaten.
Senin Fenerbahçe'nde sen ne istiyorsun ne bekliyorsun merak ettim..?
Alex gibi bir efsanenin böyle dışlanması mı Fenerbahçe ye yakışan ?
Her maç korkak rakibin üstüne gidemeyen kendi sahasından uzun topla rakibi yıkmaya çalışan Fenerbahçe mi izlemek istiyosun
sananes
30.Ağustos.2012, 21:22
Sow konusunda sacmaladığını da görmek lazım Aykut Kocaman'ın tamam oruc sebebiyle oynatmama durumu yoktur uydurmadır belki.
Tek bir değerlendirmesi için karalama yapmaya gerek yok.Tüm tespitleri %100 doğru demiyorum zaten.
Her maç korkak rakibin üstüne gidemeyen kendi sahasından uzun topla rakibi yıkmaya çalışan Fenerbahçe mi izlemek istiyosun
Aykut Kocaman kötü bir teknik direktör olabilir. Başarısız olabilir ama Daum'un da kuyusunu kazmamıştır,Alex'e Spartak maçlarında seni oynatmayı düşünmüyorum ama yanlış anlama açıklamasını da 1 hafta önceden yapmıştır,Santos'un en iyi fenerbahçe günlerini de yaşatmıştır,diğer adice ithamları da yapmamıştır.
Aykut Kocaman kötü bir teknik direktör olabilir ama hepsi bu.Saçma sapan,aslı olmayan şeylerle ortalığı bulandırıyorsunuz. Alex'i 70'de oyundan çıkartmak da yasakmış vay arkadaş. Aykut Hoca önemsiz kupa maçları hariç Alex'i bu sezona kadar sadece ilk geldiği sezon 3-4 maç kesmeyi denedi,tutmayınca takımı Alex'in üzerine kurdu. Gözünüz kör olduysa bile TFF'nin sitesinden en basiti bulabilirsiniz Alex'ün oynadığı maç sayısını.
sananes
30.Ağustos.2012, 21:24
sow-stoch-alex-kuyt-krasic hepsi oynar mı? Hangisi kesilse birileri isyan ediyor. hoca ne yapsın? Bir şeyler denemesine izin verilmiyor bile.
Ayrıca Alex dışlanmasın diye 2014'e kadar onu kadroda görmek zorunda değil fenerbahçeliler.
sui generis
30.Ağustos.2012, 21:26
Sow'dan sol açık yapmasını eleştir, buna bir şey diyen yok. ama günlerdir yaptığınız yorumlarda Aykut hocayı sokmadığınız yer kalmadı.
Alex efsaneyse Aykut hoca da efsane. kimse Fenerbahçe teknik direktörüne kıskanç diyemez. heralde bu yeterlidir. adam kıskanç diyecek ama hiçbir şey yokmuş gibi kadroya girecek öyle mi ? ee nerede kaldı hocanın otoritesi ? nerede kaldı bu adamın gururu ? Alex eyvallah Alex de haddini de bilecek, ilk yedek kaldığı maçta ortalığı velveleye vermeyecek.
Ben de uzun topla oynamamızı beğenmiyorum ve ben de eleştiriyorum zaten ama sezonun başında daha önceden ömür boyu bu kulüpte kal dediğim adama hakaret etmiyorum ya da istifa etsin kovulsun demiyorum. işte sizin Fenerbahçenizle benim Fenerbahçem arasındaki fark bu.
GebzeLi1907
30.Ağustos.2012, 21:28
Aykut Kocaman kötü bir teknik direktör olabilir. Başarısız olabilir ama Daum'un da kuyusunu kazmamıştır,Alex'e Spartak maçlarında seni oynatmayı düşünmüyorum ama yanlış anlama açıklamasını da 1 hafta önceden yapmıştır,Santos'un en iyi fenerbahçe günlerini de yaşatmıştır,diğer adice ithamları da yapmamıştır.
Aykut Kocaman kötü bir teknik direktör olabilir ama hepsi bu.Saçma sapan,aslı olmayan şeylerle ortalığı bulandırıyorsunuz. Alex'i 70'de oyundan çıkartmak da yasakmış vay arkadaş. Aykut Hoca önemsiz kupa maçları hariç Alex'i bu sezona kadar sadece ilk geldiği sezon 3-4 maç kesmeyi denedi,tutmayınca takımı Alex'in üzerine kurdu. Gözünüz kör olduysa bile TFF'nin sitesinden en basiti bulabilirsiniz Alex'ün oynadığı maç sayısını.
Daum'un kuyusunu kazdığına inanmak istemiyorum
Ama Daum transfer istedi o takıma kanat mevkisine, Aykut Kocaman ihtiyac yok dedi.
Bir sonraki sezon 2 kanat oyuncusu birden aldı takımdan kimse gitmemişken bunlar biraz beni işkillendiriyor.
Daum a yapılmayan transferler -belki de izin vermiyeceği- kendisine yapıldı.Niang Yobo Stoch Dia.
Alex'i kesip acayip kötü oynayıp başarısız olduktan sonra her maç oynattı doğrudur ama 60 65 gibi dakikalarda aldı sürekli yada santrafora çekti.
Ne zamanki bu hareketlerini bıraktı ama Aziz Yıldırım faktörü ama kendi kararıyla o zaman iyi futbol ve başarı geldi.
Alex forvet arkasında ve maçların çoğunda 90 dakika oynadı o sezon gol kralı oldu kaç asist yaptı bilmiyorum ama baya bi asist katkısı da oldu.
sananes
30.Ağustos.2012, 21:38
Ama Daum transfer istedi o takıma kanat mevkisine, Aykut Kocaman ihtiyac yok dedi.
Bir sonraki sezon 2 kanat oyuncusu birden aldı takımdan kimse gitmemişken bunlar biraz beni işkillendiriyor.
Daum a yapılmayan transferler -belki de izin vermiyeceği- kendisine yapıldı.Niang Yobo Stoch Dia.
Alex'i kesip acayip kötü oynayıp başarısız olduktan sonra her maç oynattı doğrudur ama 60 65 gibi dakikalarda aldı sürekli yada santrafora çekti.
Ne zamanki bu hareketlerini bıraktı ama Aziz Yıldırım faktörü ama kendi kararıyla o zaman iyi futbol ve başarı geldi.
Alex forvet arkasında ve maçların çoğunda 90 dakika oynadı o sezon gol kralı oldu kaç asist yaptı bilmiyorum ama baya bi asist katkısı da oldu.
18de 17 yaptığımız maçların yarısında en az Alex'i forvete çekti,Niang'ı sol açığa. Daha çok ikinci yarı icat etti o taktiği Aykut Hoca. Ve diyorum ya girip bak bakalım kaç maç çıkartmış oyundan o sezon Alex'i zamanın varsa. Ve bizi de bilgilendir sonradan.Alex'in en verimli sezonu o sezondu ama tüm kötülükler Aykut Kocaman'ın sonradan gelen başarı başkalarının. Alışalım artık geç form tutuyor Aykut Hoca'nın takımı.
Son olarak bu takımda transferleri Aziz Yıldırım yapardı bir kaç sene öncesine kadar. Aykut Kocaman'ı kim sallıyordu o sezon taraftardan başka. Ayrıca Aykut Kocaman'ın alıp oynattığı Stoch için Daum'un 3. sınıf oyuncu dediği de bilinmeyen bir şey değildir.
titates1
30.Ağustos.2012, 21:40
evet koşmayan alex'i kesti 4-5 maç kaybettik , alex kaç senelik kariyerinde belki ilk defa top kovaladı , toplara kaymaya başladı ,
neyse basit bir soru soruyorum , hepiniz belli teknik direktör heveslisi olduğunuz için , bu hevesiniz yerine gelmiş gibi düşünelim ,
sen teknik direktörsün , takımın yıldızı var , senin oturtmak istediğin taktiğe uymuyoru geçtim , sene başından beri oynatıyorsun zaten , 1 maç kestikten sonra bu adam sosyal alemde sana kıskanç diyecek ne yapardın ? azıcık empati yapsanız.
sananes'in söylediği de çok doğru krasic'i kesse , iki maçtır ya niye oynamıyor hangi maçta oynayacak , kesmese hepsini sürse çok ofansif olacak , napıcak yani bu adam ? siz yazın kuyt'u mu kessin sow'u mu krasic'i mi stoch'u mu ? hangisini kesecek yada alex de siz de biraz sabretseniz , maça göre kadro ayarlanıcak , herkes yeteri kadar şans bulacak belki ? ki buna çok eminim bol alternatifli bu kadroda herkes yeteri kadar yer bulacak ama işte sabır yok , alex de maalesef fitilledi bu olayı ve yanlış yaptı.
spartak moskova maçı için hiçbirşey yazmamıştım , o kaleciyi , oyuncuları biz transfer etsek öyle oynayamazlar , çok ekstra bir maç oldu , ikinci yarı ezdik , ezdik ama girmedi işte lanet top , şansızlık , fenerbahçeyi bildiğimizden beri böyle zaten , bütün türk takımları böyle ama hiçbir teknik adama sabretmeden olmaz.
taktik anlamda istediğiniz eleştiriyi yapın ama diğer konularda aykut hoca herşeyi layığıyla yaptı.taktik anlamda başarılı olması için de takımını oturtması lazım.
sarianet
30.Ağustos.2012, 21:43
aykut kocamana muhtıra gibi olmuş insan okurken gaza geliyor valla :D
TeNaciOUS MidFieLdeR
30.Ağustos.2012, 21:50
@sananes
bosuna ugrasma renkdas, bu arkadaslar aykut kocamana takmislar. ne desek bos, kendi bildiklerini yazip duracaklar. ben daha da cevap vermiyorum bu tarz yazilara, kendileri yazsin kendileri okusunlar. bu konular artik midemi bulandirmaya basladi. artik tartismanin boyutlari hakaret boyutunda, bir insan bu kadar mi serefsiz[aykut hocaya itham edilenden bahsediyorum,yanlis anlama olmasin] olabilir. inanamiyorum tum bunlara deger verip de benimseyenlere. eksi sozlukteki yaziyi da okudum, tam vakit kaybi. sacmaliklardan ibaret.
sui generis
30.Ağustos.2012, 21:55
aklım almıyor birkaç maç için Aykut hocayı nasıl bu hale getirdiklerine ...
sarianet
30.Ağustos.2012, 21:57
Alex eyvallah efsanedir ama efsaneler sadece oyunlarıyla değil hareketleriyle efsane olur
sananes
30.Ağustos.2012, 21:59
@sananes
bosuna ugrasma renkdas, bu arkadaslar aykut kocamana takmislar. ne desek bos, kendi bildiklerini yazip duracaklar. ben daha da cevap vermiyorum bu tarz yazilara, kendileri yazsin kendileri okusunlar. bu konular artik midemi bulandirmaya basladi. artik tartismanin boyutlari hakaret boyutunda, bir insan bu kadar mi serefsiz[aykut hocaya itham edilenden bahsediyorum,yanlis anlama olmasin] olabilir. inanamiyorum tum bunlara deger verip de benimseyenlere. eksi sozlukteki yaziyi da okudum, tam vakit kaybi. sacmaliklardan ibaret.
Alex'in 2014'e kadar oynamak istemesi ya da 5 tane kaliteli hücumcudan hangisi kesilse eleştiri olacak sözlerine cevap verseler biraz sinirim geçecek ama biz mantıklı bir şey yazınca bir süre görmezden gelip peşinden ezberledikleri hikayeleri yeniden sıralıyorlar.
GebzeLi1907
30.Ağustos.2012, 22:00
18de 17 yaptığımız maçların yarısında en az Alex'i forvete çekti,Niang'ı sol açığa. Daha çok ikinci yarı icat etti o taktiği Aykut Hoca. Ve diyorum ya girip bak bakalım kaç maç çıkartmış oyundan o sezon Alex'i zamanın varsa. Ve bizi de bilgilendir sonradan.Alex'in en verimli sezonu o sezondu ama tüm kötülükler Aykut Kocaman'ın sonradan gelen başarı başkalarının. Alışalım artık geç form tutuyor Aykut Hoca'nın takımı.
o maçların çoğunda da takımın hızı kesildi.
17 maçın 8 nde çıkarmış bir iki tane de 88 89 da çıkardığı var onları saymıyorum.
ikinci yarıya bakmadım ikinci yarı genelde hep sahadaydı alex
Son olarak bu takımda transferleri Aziz Yıldırım yapardı bir kaç sene öncesine kadar. Aykut Kocaman'ı kim sallıyordu o sezon taraftardan başka. Ayrıca Aykut Kocaman'ın alıp oynattığı Stoch için Daum'un 3. sınıf oyuncu dediği de bilinmeyen bir şey değildir.
o sezon sallanmıyorduysa çıkıp demeç vermeyecekti takımın transfere ihtiyacı yok yapmayacağız diye.
ertesi sezon nasıl gelebildi o transferler.
Daum stoch a 3.sınıf oyuncu diyebilir sonuçta o transfer onun istediği mevkiye yapıldı.
oyuncunun kalitesi değil hangi mevkiye yapıldığına bakıyorum.
Ben Aykut Kocaman kötü insandır fesattır demiyorum.
Sadece sorguluyorum neden böyle oldu diye.
O Stoch yada Dia devre arası gelse belki de şampiyonluğu kaybetmeyecektik o sezon olası değil mi bu ?
GebzeLi1907
30.Ağustos.2012, 22:13
evet koşmayan alex'i kesti 4-5 maç kaybettik , alex kaç senelik kariyerinde belki ilk defa top kovaladı , toplara kaymaya başladı ,
neyse basit bir soru soruyorum , hepiniz belli teknik direktör heveslisi olduğunuz için , bu hevesiniz yerine gelmiş gibi düşünelim ,
sen teknik direktörsün , takımın yıldızı var , senin oturtmak istediğin taktiğe uymuyoru geçtim , sene başından beri oynatıyorsun zaten , 1 maç kestikten sonra bu adam sosyal alemde sana kıskanç diyecek ne yapardın ? azıcık empati yapsanız.
sananes'in söylediği de çok doğru krasic'i kesse , iki maçtır ya niye oynamıyor hangi maçta oynayacak , kesmese hepsini sürse çok ofansif olacak , napıcak yani bu adam ? siz yazın kuyt'u mu kessin sow'u mu krasic'i mi stoch'u mu ? hangisini kesecek yada alex de siz de biraz sabretseniz , maça göre kadro ayarlanıcak , herkes yeteri kadar şans bulacak belki ? ki buna çok eminim bol alternatifli bu kadroda herkes yeteri kadar yer bulacak ama işte sabır yok , alex de maalesef fitilledi bu olayı ve yanlış yaptı.
spartak moskova maçı için hiçbirşey yazmamıştım , o kaleciyi , oyuncuları biz transfer etsek öyle oynayamazlar , çok ekstra bir maç oldu , ikinci yarı ezdik , ezdik ama girmedi işte lanet top , şansızlık , fenerbahçeyi bildiğimizden beri böyle zaten , bütün türk takımları böyle ama hiçbir teknik adama sabretmeden olmaz.
taktik anlamda istediğiniz eleştiriyi yapın ama diğer konularda aykut hoca herşeyi layığıyla yaptı.taktik anlamda başarılı olması için de takımını oturtması lazım.
Diyelim ki sen Alex sin.
Takıma yeni bir teknik direktör gelmiş verdiği ilk demeç Alex ile 5 sezonda 1 şampiyonluk var sanırım sorunun nerde olduğunu görüyoruz gibisinden bir söylem
Ne düşünürsün.
Üstelkik 6 sezonda 2 şampiyonluğu var Alex'in bir sezonunu da iç ediyor hocan.
Aragones sezonu hariç her senenin en verimli takımı yukarda tutan adamısın sen birde ?
O teknik direktörün sana karşı hep soğuk her fırsatta seni takımdan kesmeyi sensiz bir futbol oynatmayı düşünüyorsa sen ne düşünürsün ?
Alex in attığı tweeti asla haklı bulmuyorum lakin Alex'e geldiği günden beri gereken ilgi sevgi ve değerli olduğu hissini vermedi Aykut hoca.
Alex'i kadro dışı bıraktığı maçtan sonra Alex sorulunca umrumda değil diyor.
Ben açıkcası anlamıyorum Alex'e olan bu yaklaşımı.
Kimi keser kimi kesmez bilemem elbet.Ama ben sahada korkak rakibinin üstüne gitmekten aciz bir Fenerbahçe izlemek istemiyorum
2 sezondur izlediğimiz bu.
Kişisel fikrim Alex kesilecekse Stoch Krasic Kuyt Sow bir arada sahada olmalı.
3 sezondur bu takımın başında yeni yeni sistem oturtmaya kalkacaksa işimiz var geçen sene çok özel yıl olsa da geçen sene dahi atılabilirdi pek çok adım
Ayrıca oturtmaya çalıştığı birşey varsa da başaramadan gider umarım, çünkü galatasaray maçı vasliu maçı spartak antep elazığ maçları neredeyse hiç umut vermedi
spartak ın son bölümü kendi sistemi değil, malum alex ve epey fazla hucümcu sahada.
3 senede bu cristian ın ne kadar oyuncu olduğu selcuk her ne kadar zaman zaman iyi oynasa da yetenek seviyesi ve fenerbahçe'nin oyuncusu olmadığı ortada.
Emre nin Fenerbahçe için ne kadar değerli ve önemli bir oyuncu olduğu o boşluğun M.Topal ile asla dolamayacağı da.
Hocayı eleştirince hemen siz hocalığa heveslisiniz siz gelin yapın vs yorumlar
gerçekten komik bunlar
o zaman hiç siyaset konuşmayalım başbakan olamayacağız yada futbolcuları da eleştirmeyelim sahaya cıkıp oynamayacağız, sinema izleyip yorum yapmayalım yönetmen olup daha iyisini çekmeyeceksek vs bunu demenin mantığı nedir anlamıyorum
GebzeLi1907
30.Ağustos.2012, 22:18
Alex'in 2014'e kadar oynamak istemesi ya da 5 tane kaliteli hücumcudan hangisi kesilse eleştiri olacak sözlerine cevap verseler biraz sinirim geçecek ama biz mantıklı bir şey yazınca bir süre görmezden gelip peşinden ezberledikleri hikayeleri yeniden sıralıyorlar.
Ben de Alex in artık daha az süre almasından yanayım
Pek çok Fenerbahçe'li de bunu görüp söylüyor
Ama Alex'in bu kadar kırılarak ve küstürülerek bu işin yapılması benim canımı sıkan.
Alex'e karşı soğuk olduğu geldiği günden beri ortada.
Alex 'in yaptığı doğru değil kabul ama olayları buraya getiren de uzun bir süreç var.
Ayırca şu ortasaha oyuncuları ile göbekte oynayan hiç bir oyuncunun topu ileri taşıma yeteneği yok
Dünkü maçta ilk yarıda görmüşssündür topal ve selcuk uzun top manyağı oldular.
alex girdi top orda kaldı, paslarımız orda yapıldı.
böyle skor olarak geride ve top yapamadığımız maçlarda hele de saraçoğlundaysak alex bence %100 bir ihtiyactır.(ortasahaya iyi bir adam alınmadıkça)
GebzeLi1907
30.Ağustos.2012, 23:11
Sow'dan sol açık yapmasını eleştir, buna bir şey diyen yok. ama günlerdir yaptığınız yorumlarda Aykut hocayı sokmadığınız yer kalmadı.
Alex efsaneyse Aykut hoca da efsane. kimse Fenerbahçe teknik direktörüne kıskanç diyemez. heralde bu yeterlidir. adam kıskanç diyecek ama hiçbir şey yokmuş gibi kadroya girecek öyle mi ? ee nerede kaldı hocanın otoritesi ? nerede kaldı bu adamın gururu ? Alex eyvallah Alex de haddini de bilecek, ilk yedek kaldığı maçta ortalığı velveleye vermeyecek.
Ben de uzun topla oynamamızı beğenmiyorum ve ben de eleştiriyorum zaten ama sezonun başında daha önceden ömür boyu bu kulüpte kal dediğim adama hakaret etmiyorum ya da istifa etsin kovulsun demiyorum. işte sizin Fenerbahçenizle benim Fenerbahçem arasındaki fark bu.
bu mesajı da yeni farkettim.
Alex in yaptığı doğru diyen var mı yok.
Alex ile ilişkilerin buraya gelmesi eleştiri noktası
Alex gibi mülayim bir adamın bu twiti atacak hale gelmesi.
Aykut hoca geldiği günden beri, değerinin hissetirilmemesi.
O demeçten sonra evet oynaması beklenemezdi.
Çıkıp özür dilemedi Alex ama Spartak maçında kurtarıcı oldu oyuna alındı eğer bir otorite söz konusuysa bu noktada zarar görmüş olabilir.
Ben Aykut Kocaman'a hakaret etmek istemem elbette.Hele de geçen seneki camiaya liderliğinden dik duruşundan sonra.
Ama bazı eksi yönleri söylemek de gerekiyor.
Sabit fikirliliği, korkak oyun anlayışı, kenarda somurtması, takımı ateşleyememesi gibi.
Egemen 90. dakikada ben de hucüma gideyim mi hocam diyip gidiyor ileriye
Aykut Kocaman'ı sevmediğimizden efsaneye sahip çıkmadığımızdan gitsin istemiyoruz.
Her geçen gün futbol olarak Fenerbahçe yi daha kötüye götürdüğü için ve buna karşılık rakibin de boş durmayıp iyi adımlarla bizim önümüze geçme ihtimalini gördüğümüz için gitsin diyoruz.
Fenerbahçe bu işten zararlı çıkacağı büyük kayıplar yaşayacağı için.
En basitinden şampiyonlar ligine gitmemiz hem prestij hem maddi anlamda büyük bir kayıp.
Üstelilk o para Galatasaray ın kasasına girecek.
Son oynadığımız Galatasaray maçları malum artık psikolojik üstünlüğümüzü kaybettik ne yazık ki Aykut hoca sayesinde daha doğrusu ürkek oyun anlayışı sayesinde.
Sekopej
30.Ağustos.2012, 23:37
Aykut Kocaman şu anda ayrılsa, yerine Mourinho gelse de Fenerbahçe şampiyon olamaz, örneği yok, benim aklıma gelmiyor sezon başladıktan sonra hoca değiştiren ve şampiyonluğa ulaşan.
O zaman neden sabretmiyoruz? Neden ikilik olsun diye tutturuyoruz? Alex bu takımın efsanesi, neden medyanın da gazına gelip taraf tutmak zorunda bırakılıyoruz? Geçen sene birlik beraberliğimizi yıkamayanlar, bu birlikteliği görüp kıskananlar, sinir olanlar varken, şimdi onları güldürüyoruz.
1 ay öncesinden kastlı olarak bazı haberler yapılıyor deniştim, şimdi artık o haberlere kendini kaptıranlara bakınca, haberi yapanların amacına ulaştığını görüyorum.
Birisi takımımızın kaptanı, birisi de hocası. Biz ikisini de bağrımıza basarız, biz ikisini de aynı andabağrımıza bastığımızda onlar arasında kırgınlık, kutuplaşma olmaz. Taraftar yine büyüklüğünü göstermeli, taraftar ayrıştırmamalı, taraftar birleştirmeli.
Geçen sene birlik olundu, en ağır muhalefet yapanlar bile birleşti ama bu ikilik çok kolay çözülmeyi sağlar. Ben sahada oynanan oyuna ya da oyuncu tercihlerine baktığımda karamsar olmuyorum, ben taraftarın resmen ikiye bölünmüş olmasından korkuyorum. Daum senelerce eleştirildi şimdi kıymetli oldu, Zico sürekli eleştiriliyordu başarı gelince susuldu, küme düşen takımlara karşı bile savunma ağırlıklı oynayıp puan kaybediliyor diye eleştirilmesi hala aklımda, neden sürekli aynı oyuncularla, aynı sistemle oynuyor, neden değişik şeyler denemiyor söylemleri kulaklarımda. Alex arkadaşlarını transfer ettirtiyor bile denmişti mesela, neler neler deniyor basında, nasıl ki ciddiye alınmıyor, şimdi de karışıklık yaratacak, daha okumadan ciddiyetsiz olduğu belli haberlere itibar etmemek gerekir.
Alex takımdan gönderilmediyse hoca ondan faydalanacak, oyuna girmesi bile sorunmuş gibi gösteriliyor, bak muhtaç kaldın deniyor, yahu adam 18'e almış, elbette ihtiyaç olduğunda oynatacak, oyuna almasa da eleştirilecekti, alıyor yine laf söyleniyor, yeter ki laf söylemek olsun.
ReaList
30.Ağustos.2012, 23:38
Ne Alex'miş bu arkadaş : )
Sezon başındandır hazırlık maçı dahil kaç tane maça çıktık. Kiminde Alex oynadı, Kiminde Alex oynamadı. Oynadığımız futbolda bir değişiklik gören veya aldığımız skorlarda farklılık ?
Alex olmazsa takım bir şey yapamazmış. Yahu Alex mi büyük Fenerbahçe mi ? Sen bu lafınla kendi kulübünü yerin dibine sokuyorsun, Ayıp.
Bu takım Alex'le çıktığı Arsenal maçında 5 tane yedi ama İngiltere'deki maçta onsuz gol yemeden tamamladı. Ee Alex yoksa Fenerbahçe daha mı iyi şimdi ?
Bu düşünce nasıl sığ kalıyorsa "Alex yoksa Fenerbahçe bir şey yapamıyor" demek de o kadar sığdır. Sizin öncelikle iyi bir oyun felsefeniz ve ne oynayacağınız önemli. Oyuncular sistemden sonra gelir.
Fenerbahçe taraftarlarının Alex yüzünden kulübünü küçükleştirme çabalarına anlam veremiyorum. Alex sahadaki performansıyla efsane ama ufak bir yuhalama ile bavulları toplayacaksa (Zaragoza maçı) Oynamadığı zaman huzursuzluk çıkarakcaksa bu iş olmaz.
Şunu hiç bir zaman unutmayın Fenerbahçe'yi Fenerbahçe yapan Alex değildir ama Alex'i bu kadar değerli kılan Fenerbahçedir ! Belki 2003'te bize değilde yine büyük liglerden birine gitse Parma macerasındaki gibi sönük bir kariyer yaşayacak ve ülkesine geri dönecekti. Biz ona fazlasını verdik o bize istediklerimizi. Kimsenin bu kulübü bir oyuncu yüzünden küçük düşürmeye hakkı yok.
E.Cartman
31.Ağustos.2012, 00:56
Fenerbahçe Alexli sistemi Alexsiz oynamaya çalışacaksa Alex'siz Fenerbahçe olmaz. Alex'i oynatmıyorsun ama diziliş aynı taktik aynı olunca verim alamıyorsun. 4-3-3 oynayacaksan Topuz-Topal-Selçuk diye bir orta saha olmaz 4-2-3-1 oynayacaksan yine olmaz. Tamam bunlar kötü oyuncular değil ama 3ü bi arada orta sahada olmaz. Aykut Hoca Alex'i kesmek istiyor bana göre haklı da fakat kadro planlamasını yanlış yaptı. 4-2-3-1 oynayacaksan orta sahada bir tane çift yönlü oyuncun bir tanede şapkadan tavşan çıkaracak bir oyuncun olacak ona keza 4-3-3'te yine aynı. 4-4-2 desen kanatların mutlaka defansa yardıma gelmesi lazım ama Fenerbahçe'nin kadrosu buna da müsait değil. 4-3-1-2 desen oynayabilir ama orta saha aşırı defansif olur olay sadece dizilişte kalır. Yani işin özü Alex'le oynamak istemiyor olabilirsiniz ama bunu yapabilmek için gerekli tedbirleri almanız lazım, yoksa taraftar böyle tefe koyar adamı.
eGowiCh
31.Ağustos.2012, 01:07
Aykut Kocaman şu anda ayrılsa, yerine Mourinho gelse de Fenerbahçe şampiyon olamaz, örneği yok, benim aklıma gelmiyor sezon başladıktan sonra hoca değiştiren ve şampiyonluğa ulaşan.
Üstad,
Zararın neresinden dönersen kardır diye harika bir atasözü var. Koca bir sezonu Aykut Kocaman'la hiç etmektense, önümüzdeki senenin oyun şablonu oluşturulur (iyi bir hoca ile), önümüzdeki sene gerçekten taktiği, oyun düzeni olan bir takım görürüz sahada. Ayrıca şampiyonluk da mümkün olabilir. Tani daha zahmetli, zor bir süreç olur ama imkansız diye bir şey yok.
Örneklerini söyleyeyim:
1. Kalli G.Saray'dan ayrıldığında (Feldkamp), G.Saray hocasız kalmıştı. Ardından hoca da bulamayınca G.Saray, Cevat Güler sezon sonuna kadar takımı idare etti ve şampiyonluk geldi.
2. Ertuğrul Sağlam Beşiktaş'ın başındayken Metalist mağlubiyetinden sonra kovulmuştu ve yerine gelen Mustafa Denizli o sezon Beşiktaş'ı şampiyon yaptı. (Metalist maçı da Avrupa Ligi'ydi, yani Ekim gibi falan kovulma olayı gerçekleşmişti diye hatırlıyorum?
Biz Eylül ayındayız üstelik. Feldkamp da Mart gibi falan kovulmuştu. Bizim için henüz zaman var. Kovun şu Aykut Hocayı, alın iyi bir hoca, herkes rahatlasın.
Guardiola'yı alabilsek mesela, ne harika olur. Avrupa'da çok kaliteli hocalar var, Lucescu da bunlardan biri. Aslında takımı da tanıyan, bilen bir Zico'yu kim istemez?
Seten'den güzel tespitler:
İBRAHİM SETEN @ibrahimseten
Ne Aykut Kocaman'ın istifası.. Ne Alex'in gönderilmesi.. Durmaz.. Bu sürecin sonu Aziz Yıldırım'ın istifasına kadar gider artık..
İBRAHİM SETEN @ibrahimseten
F.Bahçe'nin düşüşü Aziz Yıldırım'ın Zico'yu keyfekeder kovduğu gün başladı. Aynı hatayı rahmetli Özhan Abi de Lucescu'yu göndererek yapmıştı
Sekopej
31.Ağustos.2012, 01:28
Amaç zaten o değil mi? Aziz Yıldırım'ı kulüpten uzaklaştırmak, geçen sene yapamadılar, bu sene görüyoruz ki yavaş yavaş o dillendirilmeye başlanacak.
Türkiye'de yapılanma hikaye, Terim Galatasaray'ı yapılandırdı mı? Hayır, aldı oyuncuları ve en kötü geçen sezonun ardından zirveye ulaştı, o nedenle gelecek senenin planlamasını şimdi yapmak gibi fikirler bana ülkemizde saçma geliyor. Sezon kötü geçtiyse, büyük takımlar yeni sezonda zirveye oynayabilir.
sui generis
31.Ağustos.2012, 01:54
Avrupa Liginden devam eden tek takım olduğumuz için 8M Euro kazanmış diyorlar.
erdem344
31.Ağustos.2012, 01:58
8 değil 4 :D :D
SAİT71
31.Ağustos.2012, 01:58
Neden bir taraf tutmak zorunda hissediyorsunuz kendinizi? Sonuçta birisi takımınızın efsane oyuncusu diğeri teknik direktörü. Yani birisini tutup diğerini kötüleyince elimize ne geçecek ki? Ancak bunu yapan kişileri tebrik etmek lazım çok güzel başardılar olayları bu noktaya getirmeyi. Dıştan yıkamadılar, içten yıkıyorlar koca kulübü. Bugün bu noktada olmamamız lazımdı. Koca kulübün 2012'de geldiği nokta bu mudur? Sakız oldu resmen bu olay. Real'de felan böyle bir olayı düşünüyorumda of of çok kötü durumdayız cidden.
sui generis
31.Ağustos.2012, 02:02
8 değil 4 :D :D
7M Avrupa Liginden 1-2M Şampiyonlar Liginden alıyormuşuz deniyor tek takım olduğumuz için Avrupa Liginde.
sarianet
31.Ağustos.2012, 02:04
olm çok uzun yazıyosunuz kısa yazın da okuyalım cevap verelim :D
zeck17
31.Ağustos.2012, 02:06
sezon sonu aykut da gıder alex de gıder
ommix
31.Ağustos.2012, 12:03
Yahu bugüne kadar Fenerbahçe'de onlarca teknik direktör geldi gitti.Noldu sonuçta avrupada bir çeyrek finalimiz var.Aykut hocayıda gönderelim başkası gelsin seneye o da gitsin başkası gelsin .......Bu çark böyle gider.Tamam kabul ediyorum Aykut hoca takımı iyi oynatmıyor ama sabredip arkasında durmalıyız.Şu anda Aykut hoca bizim takım için iyi bir şans.Yabancı teknik direktör gelir adam anlık başarıyı düşünür , alacağı paraya bakar ama Aykut hoca Fenerbahçe'nin geleceğini de düşünüyor.Fenerbahçe'yi seven ve takım içini bilen birisi.Teknik direktör değişikliği bize başarıyı getirmez.Başarıyı istikrar getirir.Belki biraz ağır bir benzetme olacak fakat Alex Ferguson 7.5 sene M.United'da bir tek başarısı yok.Avrupada başarı istiyorsak sabır etmek lazım.Aykut hocanın düşünceleri ve tespitleri çok doğru ama pratiğe gelince sorun var.O tespitler zamanla pratiğede geçecek bundan eminim.Yeterki sabredelim.İstikrar....
uAburak89
31.Ağustos.2012, 12:18
Ferguson'un ManU'ya gelmeden önce, Aberdeen ile 3 lig, 4 İskoçya kupası, 1 İskoçya lig kupası, 1 Avrupa Kupa Galipleri 1 de Avrupa Süper Kupa kazanma başarısı var. Sağlam bir geçmişi ile sabrı haketmiş.
ommix
31.Ağustos.2012, 12:20
Ferguson'un ManU'ya gelmeden önce, Aberdeen ile 3 lig, 4 İskoçya kupası, 1 İskoçya lig kupası, 1 Avrupa Kupa Galipleri 1 de Avrupa Süper Kupa kazanma başarısı var. Sağlam bir geçmişi ile sabrı haketmiş.
Rijkard'ın da kariyeri başarılarla doluydu GS'ye gelmeden önce
murat taşlı
31.Ağustos.2012, 12:25
Aykut Kocaman ı istemiyorum evet ama bunun Alex le falan alakası yok zaten o olaylar olmadan öncede yazmıştım çünkü futbol a bakış açısı daha önce forvet oynamasına rağmen çok defansif bir anlayışı var korkak demeye dilim varmıyor ama maalesef öyle takımı izlerken çoğu kez kapanan skorun üstüne yatmaya kalkan temposuz (s.moskova maçının 2.yarısı hariç) bir takım görüntüsü var kaç yıldır bu takımın başında eksikleri en iyi o biliyor ama en önemli yere transfer yok ayrıca futbolcularla arası pek iyi değil sürekli bir huzursuzluk var
uAburak89
31.Ağustos.2012, 12:27
Rijkard'ın da kariyeri başarılarla doluydu GS'ye gelmeden önce
Evet, hatta adam ilk senesinde takıma fena top oynatmadı da. Ama bizim yönetim takıma hücumcuları doldurdu, orta saha da Barış, Mustafa, Ayhan, Topal'a bırakıldı. Fırtına gibi başlayan takım, zamanla çözüldü. Rijkaard'ın sistemi, futbol anlayışı ile tamamen zıt bir ülkeyiz biz aslında. Ferguson öyle değil, İskoçya'dan İngiltere'ye geçmiş.
Tekrar Rijkaard'a dönersek, bizim ülkemizde ne olursa kim olursa olsun Ferguson'a gösterilen sabır gösterilmez. Mourinho da gelsin, Guardiola da gelsin sonuç değişmez. Bu nedenle Aykut Kocaman gönderilmese bile baskılardan ve eleştrilerden yılarak istifa edeceğini düşünüyorum ben. Kendi taraftarı her fırsatta zaten ne yapmış ki TD olarak, İstanbulspor, Ankaraspor yönetmekle olacak iş mi diye vuruyor resmen.
sui generis
31.Ağustos.2012, 12:32
Şampiyonlar Ligi'ndeki 5 milyon 250 bin euroluk havuz parasını Galatasaray'a bırakan Sarı-Lacivertliler, Trabzon ve Bursa'nın elenmesiyle zararını çıkardı.
Trabzonspor ve Bursaspor'un Avrupa Ligi'nden elenmesi Türkiye'nin ülke puanına büyük darbe vurdu. Bu sonuçların ardından Fenerbahçe ise zarardan kar etti. Sarı-Lacivertliler, Şampiyonlar Ligi'nden elenerek yaklaşık 25 milyon eurodan oldu. Trabzonspor geçen sezon Devler Ligi'nden 22.5 milyon Euro kazanmıştı. Buna tribün hasılatı ve diğer yan gelirler dahil değil.
PAZAR PAYI 15 MİLYON EURO
Türkiye’nin pazar payı yaklaşık 15 milyon euro. Bu paranın %65'i şampiyona, %35'i ikinciye veriliyordu. F.Bahçe, elenerek 5 milyon 250 bin euroluk pazar payını Galatasaray'a bıraktı. Ancak Trabzonspor ve Bursaspor elenince Avrupa Ligi'nin 7.5 milyon civarındaki pazar payı sadece Fenerbahçe'ye kaldı. Sarı-lacivertli takımın bu paraya karşılık Türkiye'nin ülke puanını yükseltmek için Avrupa Ligi'nde başarılı olması büyük önem taşıyor
SporKalemi
ommix
31.Ağustos.2012, 12:34
İşte bende zaten diyorum ki sabretmek gerekiyor.Bugüne kadar hocaları gönderdik de ne oldu?Üstte yazdıklarımı tekrar yazmak istemiyorum sadece sabredersek Aykut hoca bu takımı iyi yerlere getirecektir diyorum.Herkesin görüşüne de saygım var ama Aykut hoca kalmalı bu takımın başında
GeNç KaRTaL
31.Ağustos.2012, 14:55
Şampiyonlar Ligi'ndeki 5 milyon 250 bin euroluk havuz parasını Galatasaray'a bırakan Sarı-Lacivertliler, Trabzon ve Bursa'nın elenmesiyle zararını çıkardı.
Trabzonspor ve Bursaspor'un Avrupa Ligi'nden elenmesi Türkiye'nin ülke puanına büyük darbe vurdu. Bu sonuçların ardından Fenerbahçe ise zarardan kar etti. Sarı-Lacivertliler, Şampiyonlar Ligi'nden elenerek yaklaşık 25 milyon eurodan oldu. Trabzonspor geçen sezon Devler Ligi'nden 22.5 milyon Euro kazanmıştı. Buna tribün hasılatı ve diğer yan gelirler dahil değil.
PAZAR PAYI 15 MİLYON EURO
Türkiye’nin pazar payı yaklaşık 15 milyon euro. Bu paranın %65'i şampiyona, %35'i ikinciye veriliyordu. F.Bahçe, elenerek 5 milyon 250 bin euroluk pazar payını Galatasaray'a bıraktı. Ancak Trabzonspor ve Bursaspor elenince Avrupa Ligi'nin 7.5 milyon civarındaki pazar payı sadece Fenerbahçe'ye kaldı. Sarı-lacivertli takımın bu paraya karşılık Türkiye'nin ülke puanını yükseltmek için Avrupa Ligi'nde başarılı olması büyük önem taşıyor
SporKalemi
Ben de bunu yazmak için gelmiştim.Geçen sezon Avrupa Ligi'ndeki tek Türk takımı olduğumuz için en yüksek parayı alan takımlardan birisi olmuştuk.Ondan önceki sezon da öyleydi.
enesemin53
31.Ağustos.2012, 15:25
Twente ile Videoton çıksa ya bize, intikam soğuk yenen bir yemektir.:)
sarianet
31.Ağustos.2012, 15:31
arsen vengerin durumu neydi yada fatij terimin uefa kupasını almadan önce ne gibi başarısı vardı da gsye geldi
sabredilmedi hiçbi adama dört sene sabredilmedi ki gs sabretti uefayı aldı tamamdört sene şampiyon olmasının etkisi de var ama bu sabretmek gerektiğini gerektirmez
enesemin53
31.Ağustos.2012, 15:45
Grubumuz belli oldu, hadi hayırlısı.
C GRUBU
Marsilya
FENERBAHÇE
Borussia Mönchengladbach
AEL Limassol
C h A o S
31.Ağustos.2012, 15:54
Abdullah Kiğılı çok memnun kuradan.
Transfer içinse gerekiyorsa,ihtiyaç duyuluyorsa hemen alırız dedi.Biraz rahat konuştu.Transfer için bu dönem kapansada ara transfer var o zamanda yapabiliriz dedi.
BleedingMoon
31.Ağustos.2012, 16:07
yuh be kardeşim marsilya mönşengladbah... bu kadar bedevi durumuna düştük ya bu sene, sanırım tüm günahlarımızı temizliyoruz.
KanaKe
31.Ağustos.2012, 17:14
Abdullah Kiğılı çok memnun kuradan.
Transfer içinse gerekiyorsa,ihtiyaç duyuluyorsa hemen alırız dedi.Biraz rahat konuştu.Transfer için bu dönem kapansada ara transfer var o zamanda yapabiliriz dedi.
öyle dediyse transferi salladilar ozaman..
sui generis
31.Ağustos.2012, 17:21
öyle dediyse transferi salladilar ozaman..
futbol şubemiz ortasaha arıyor dedi :)
sui generis
31.Ağustos.2012, 17:31
ilk maç 20 Eylülde Saraçoğlunda Möchengladbach ile. iple çekiyorum. gittiğim maçlarda henüz kaybetmedik , hadi yine iyisiniz :D
attirson
31.Ağustos.2012, 17:32
ilk maç 20 Eylülde Saraçoğlunda Möchengladbach ile. iple çekiyorum. gittiğim maçlarda henüz kaybetmedik , hadi yine iyisiniz :D
Bende gelebilirim ve gittigim maçlarda henüz kazanamadık. :D
futureless
31.Ağustos.2012, 17:38
Bende gelebilirim ve gittigim maçlarda henüz kazanamadık. :D
Ben de giderim. Gittiğim maçlar için istatistik tutmadım maalesef :zuhaha
KanaKe
31.Ağustos.2012, 17:40
3 aydir aranan ortasaha hala bulunamadi
ommix
31.Ağustos.2012, 18:13
Bende gitmeyi düşünüyorum gittiğim maçlarda hiç yenilmedik :)
futureless
31.Ağustos.2012, 18:14
Bak 4 kişi olduk.Bi organizasyon gitmez mi ? :D
sananes
31.Ağustos.2012, 18:20
Gladbach grupta tek çekindiğim takım keşke ilk maç onlarla olmasaydı. Soğuk duş etkisi yaratabilirler. Yinede yüksek ihtimalle lider çıkarız bu gruptan.
sarianet
31.Ağustos.2012, 18:26
daha arıyolar nerde arıyolar fmde bile arasan şimdiye bulmuştun bir sürü adam
TeNaciOUS MidFieLdeR
31.Ağustos.2012, 18:26
topalin yanina iki yonlu, reputasyonu yuksek, oyun zekasi cok iyi, ceza sahasina da girebilen, golu de dusunen, 7-8 cigerle oynayan, takimi sahiplenen, uluslararasi deneyime sahip, camiada ses getirecek, tum beklentileri karsilayabilecek, transfer oldugu yere cabuk uyum saglayabilecek, takimdaki genclere ornek olacak, centilmen, hirsli, kaybetmeye tahammulu olmayan bir ortasaha alirsak bu sezon alinmadik kupa birakmayiz.
erdem344
31.Ağustos.2012, 18:39
topalin yanina iki yonlu, reputasyonu yuksek, oyun zekasi cok iyi, ceza sahasina da girebilen, golu de dusunen, 7-8 cigerle oynayan, takimi sahiplenen, uluslararasi deneyime sahip, camiada ses getirecek, tum beklentileri karsilayabilecek, transfer oldugu yere cabuk uyum saglayabilecek, takimdaki genclere ornek olacak, centilmen, hirsli, kaybetmeye tahammulu olmayan bir ortasaha alirsak bu sezon alinmadik kupa birakmayiz.
BKNZ : MEİRELES
sarianet
31.Ağustos.2012, 21:18
2012 yılını 12 Numara’ nın senesi olarak ilan eden Fenerium bu yıl Eylül ayının ilk Pazar günü olan 02 Eylül tarihinde 12 Numaraya + 12 de Fenerium’ dan diyerek tüm ürünlerde %24 indirim fırsatı ile büyük Fenerbahçe taraftarına teşekkürlerini sunuyor.
02 Eylül Pazar günü tüm ürünlerde %24 indirim fırsatından yararlanmak isteyen Fenerbahçe taraftarları Fenerium mağazalarına akın edip Fenerium’ un geçen sene gerçekleştirmiş olduğu rekor ciroyu daha da yukarıya taşıyarak, kendi kendiyle yarışmaya, kendi rekorlarını yine kendisi egale etmeye devam edecek.
TEŞEKKÜRLER 12 NUMARA...
bi feneryumlara akın ediyoruz da siz de şu futbolu bi geliştirseniz
forma alacaklara iyi fırsat bence :)
TeNaciOUS MidFieLdeR
31.Ağustos.2012, 21:26
Alex Sonunda Patladı
31.08.2012 18:21 - İstanbul
Fenerbahçe kaptanı Alex de Souza, hakkında çıkan spekülatif haberleri, "Rezaletin de ötesinde komik olarak" nitelendirdi.
FB TV'ye açıklamalar yapan Alex şunları söyledi:
"Aslında çıkan tüm bu yalan haberleri rezaletin de ötesinde komik olarak adlandırmak istiyorum. Çünkü benim için rezaletin bir adım ötesi komikliktir. Beni tanıyanlar bilir; basında yazılan çizilenlere çok fazla hürmet eden veya çok takip eden biri değilimdir.
Tüm bu haberleri yapanlara acıyorum ben açıkçası. Çünkü bu haberleri yapanlar kendilerini gazeteci diye adlandırıyorlar. Benim için önemli olan gece yastığıma başımı koyduğumda rahat uyumaktır. Ben geceleri yastığa başımı koyduğumda rahat uyuyorum. Bu tür rezalet haberler, yapanlar açısından acınacak haberlerdir.
İşin daha da komik tarafı bu tür haberleri yapanlar haberin altına imzalarını atmıyorlar. Gazetede haber görüyorsun ama altında imza yok. Bu haberi kim nereden çıkardı? Kaynağı ne? Bunu bilmemiz mümkün değil. O medya organında bu haberi yapanın kim olduğu, haberin hangi belgelere dayandığı net bir şekilde yer almalıdır. Bunların hepsi gazeteci tarafından yazılmalı biz de bunu bilmeliyiz. Bilelim ki biz de o kişiyle yüz yüze, göz göze gelelim, karşılıklı olarak birbirimize dertlerimizi anlatalım, yüzleşelim… Haber doğru mu yalan mı ortaya koyalım. Ama çıkan haberler o kadar yaratıcılıktan uzak ve o kadar saçma ki artık bu haberler komiklik düzeyinde oluyor. BBM’den benim taraftarlarla sohbet ettiğim yazılıyor; ama BBM’de benim yalnızca yakınlarım var. Yakınlarımın haricinde başka kimseyle de sohbet etmem."
Aykut Kocaman hakkinda atip tutanlar ne diyecekler simdi merak ediyorum. oltaya geldiniz hepiniz, bu kadar basit miydi yani dedirtiyor tum bunlar. taktik bilgisi tartisilir ama adamligini sorgulamak cok ama cok terbiyesizceydi.
Escochae
01.Eylül.2012, 16:14
Bu adamın ne yaptığını, yapmaya çalıştığını anlayabilen bir Allah'ın kulu varsa söylesin.
Cristian Baroni'yi en kritik deplasmanda (Moskova) ilk onbir başlat, kilit rol ver, Kadıköy'deki maçta da sonradan oyuna dahil et ama lig maçının kadrosuna alma. Anlaşılır bir şey mi? Bienvenu çılgınlığını söylemeye gerek yok, adamı Moskova'da oyuna soktu ama şu ana kadar yaptığımız tüm maçlar (hazırlık dahil) 18'ine almadı.
Şu şartlar altında en ideal Sivasspor kadrosu:
Mert, Gökhan, Yobo, Egemen, Hasan Ali, Kuyt, M.Topuz, M.Topal, Stoch, Alex, Sow.
Ama Kocaman gider şöyle bir onbir sahaya sürer:
Mert, Gökhan, Yobo, Egemen, Hasan Ali, M.Topuz, Selçuk, M.Topal, Caner, Kuyt, Sow.
Senin ciddi manada takıntılı olduğunu düşünüyorum özelliklede Kocaman konusunda. Adamı kadroya alsa dert almasa gene dert. Burda Cristian'a neler dediğini de biliyorum ..
eGowiCh
01.Eylül.2012, 16:21
Senin ciddi manada takıntılı olduğunu düşünüyorum özelliklede Kocaman konusunda. Adamı kadroya alsa dert almasa gene dert. Burda Cristian'a neler dediğini de biliyorum ..
Ben Cristian'ı beğenirim veya beğenmem, orası ayrı. Ancak teknik direktörden ziyade bir insanda "ölçülülük", "tutarlılık" olması gerekir.
Bu takım yapboz değil veya çocuk oyuncağı değil. Yapılan hamlenin hiçbir mantıklı gerekçesi yok. Akılla anlaşılır bir tarafı yok. Semih'i 18'e almaz, anlarım, ancak Baroni'yi 18'e almamak delice bir şey.
Hocanın elinde yapboz oldu takım, bir orayla oynuyor bir burayla. Bıktırdı artık. Ceketini alıp gitsin şu takımdan kurtulalım.
Bu adam iddia ediyorum sıradan Anadolu takımını bile çalıştıramayacak düzeyde.
Konyaspor-F.Bahçe maçı sonrası Anelka'nın elle attığı gol için "Böyle şey olmaz." deyip hakemlere ve dolayısıyla F.Bahçe'ye giydirmişti. O maçtan sonra "El değmemiş temiz bir lig istiyoruz" pankartı ile çıkmıştı 17 kulüp. Kocaman neden teknik direktörlüğünü yaptığı Konyaspor'un o pankartla çıkmasına engel olamadı? Neden F.Bahçe'ye linç kampanyasını başlatan isim oldu?
Bazı şeyleri çabuk unutuyorsunuz. Daum için "Asla teknik direktör olma gibi bir düşüncem yok demişti", ancak kuyusunu kazdığını gördük.
Konyaspor maçı sonrası "Teknik direktörlüğü bırakıyorum" demişti. Neden bırakmadı? Keşke bırakmış olsaydı, biz de bu günlere düşmezdik.
Kocaman gerçeğini herkesin görmesi lazım. Bu adam kadar ikiyüzlü bir insan ben görmedim. Futbol dünyasının böyle insanlardan temizlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Fatih Hocayı zamanında çok eleştirdik yaptıklarıyla ama adam en azından dobra ve dürüst. İçi dışı bir. Bizimki gibi farklı telden çalmıyor.
Escochae
01.Eylül.2012, 16:27
Ben Cristian'ı beğenirim veya beğenmem, orası ayrı. Ancak teknik direktörden ziyade bir insanda "ölçülülük", "tutarlılık" olması gerekir.
Bu takım yapboz değil veya çocuk oyuncağı değil. Yapılan hamlenin hiçbir mantıklı gerekçesi yok. Akılla anlaşılır bir tarafı yok. Semih'i 18'e almaz, anlarım, ancak Baroni'yi 18'e almamak delice bir şey.
Hocanın elinde yapboz oldu takım, bir orayla oynuyor bir burayla. Bıktırdı artık. Ceketini alıp gitsin şu takımdan kurtulalım.
Konyaspor-F.Bahçe maçı sonrası Anelka'nın elle attığı gol için "Böyle şey olmaz." deyip hakemlere ve dolayısıyla F.Bahçe'ye giydirmişti. O maçtan sonra "El değmemiş temiz bir lig istiyoruz" pankartı ile çıkmıştı 17 kulüp. Kocaman neden teknik direktörlüğünü yaptığı Konyaspor'un o pankartla çıkmasına engel olamadı? Neden F.Bahçe'ye linç kampanyasını başlatan isim oldu?
Bazı şeyleri çabuk unutuyorsunuz. Daum için "Asla teknik direktör olma gibi bir düşüncem yok demişti", ancak kuyusunu kazdığını gördük.
Konyaspor maçı sonrası "Teknik direktörlüğü bırakıyorum" demişti. Neden bırakmadı? Keşke bırakmış olsaydı, biz de bu günlere düşmezdik.
Kocaman gerçeğini herkesin görmesi lazım. Bu adam kadar ikiyüzlü bir insan ben görmedim. Futbol dünyasının böyle insanlardan temizlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Fatih Hocayı zamanında çok eleştirdik yaptıklarıyla ama adam en azından dobra ve dürüst. İçi dışı bir. Bizimki gibi farklı telden çalmıyor.
Giydiren biri varsa o da sensin hemde insaların kişiliklerine hakaret ederek. Kişilik anlamında bu camiaya gelmiş en iyi adamlardan biridir AYKUT KOCAMAN!! Dediğim gibi sen Aykut Kocaman konusunda takıntılısın. Cristianı kadroya almamasını bile nerelere getirdin .. Cristian,sakat veya futbola kendini veremeyecek bir durumda olamaz mı
sui generis
01.Eylül.2012, 16:30
Fenerbahçeli olmana çok üzülüyorum doğrusu. yazmadan edemeyeceğim.
eGowiCh
01.Eylül.2012, 16:33
Fenerbahçeli olmana çok üzülüyorum doğrusu. yazmadan edemeyeceğim.
Sen kimsin benim F.Bahçeliliğimi yargılıyorsun?
Biber gazı yiyen sen miydin? Yağmurda, çamurda ıslanan sen miydin? Ben takımımı en kötü günde desteklemişim, öyle kuru kuruya bir destek de değil, sen benim F.Bahçeliliğimi yargılayamazsın.
sui generis
01.Eylül.2012, 16:35
Biber gazı yiyen sen miydin? Yağmurda, çamurda ıslanan sen miydin? Ben takımımı en kötü günde desteklemişim, öyle kuru kuruya bir destek de değil, sen benim F.Bahçeliliğimi yargılayamazsın.
ben senin Fenerbahçeliliğini yargılamıyorum seninle aynı takımı tuttuğuma üzülüyorum. bu arada biber gazı da yedim. yamurda çamurda da ıslandım. hatta tazyikli su da yiyordum ama ondan yırttım. için rahat olsun.
eGowiCh
01.Eylül.2012, 16:37
ben senin Fenerbahçeliliğini yargılamıyorum seninle aynı takımı tuttuğuma üzülüyorum. bu arada biber gazı da yedim. yamurda çamurda da ıslandım. hatta tazyikli su da yiyordum ama ondan yırttım. için rahat olsun.
O zaman git birader başka takım tut, üzülmezsin böylece.
sui generis
01.Eylül.2012, 16:39
olmuyor işte öyle. neyse konu bireysel tartışmaya kayıyor , uzatmaya gerek yok.
Yukarıda verdiğim 2 kadrodan biriyle çıkarız ve 2 farkla kazanırız.
eGowiCh
01.Eylül.2012, 16:44
Giydiren biri varsa o da sensin. Dediğim gibi sen Aykut Kocaman konusunda takıntılısın. Cristianı kadroya almamasını bile nerelere getirdin .. Cristian,sakat veya futbola kendini veremeyecek bir durumda olamaz mı ?
Takıntılı değilim. Yaklaşık 15-20 gün önce Kocaman ile ilgili bir yazı yazmıştım. Ayrıca Alex-Kocaman krizi öncesi (haftalar önce) yazdığım şeyleri kopyalıyorum, forumda yazmıştım bunları. Takıntılı olmadığımın göstergesidir.
Anılcım, Alex bench oyuncusu olmaz, olamaz. Bu henüz mümkün değil. Alex'in bench oyuncusu olması demek;
1. hiçbir şekilde göbekten kilidin açılamaması demek.
2. duran toplarda daha etkisiz bir Fenerbahçe demek.
3. çeşitli spekülasyonlardan dolayı takım içi huzursuzluk demek.
4. ofans oyuncularına daha az boş alan kalması demek.
Bu sebeple Alex kesinlike takımda yer bulacaktır. Alex hala aynı formunda, yine etkili. Ben kesinlikle oynayacağını düşünüyorum.
Alex hakkında 3 Ağustos günü yazdıklarım bunlar. Bak bakalım, hangi biri çıkmadı dediğimin? Alex yedek kaldığında ne oldu, saydığım 4 maddenin 4'ü de gerçekleşmedi mi?
Ben bunu öngörebiliyorum da Aykut Kocaman nasıl öngöremiyor, soruyorum sana.
Kocaman'a dair yazdığım diğer yazı da var ama onu birazdan kopyalayacağım, daha bulamadım.
Yanlışın var. Aykut Kocaman başarılıdır.
Çünkü;
2 sene Fenerbahçe takımının teknik direktörlüğünü yaptı.
İlk sene takımı şampiyon yaptı. 17 maçta 16 galibiyet, 1 beraberlik gibi tarihi bir performans var.
İkinci sene şampiyonluk son maçta kaçtı, tabir-i caizse yarım puanla kaçan bir şampiyonluk. Ayrıca, 29 senedir hasret olunan Türkiye Kupası kazanıldı.
Kocaman belki de en başarılı Türk teknik direktörlerinden biridir. Fatih Terim bir numara, ardından Mustafa Denizli, Şenol Güneş, Ertuğrul Sağlam gelir. Bu isimlerden sonra da bence Aykut Kocaman gelir. En iyi 5 teknik direktörden biri diyebiliriz yani.
Ancak, işte Kocaman'ın başarısı bununla sınırlıdır. Daha ötesine geçemeyecektir. Kendisini geliştirme konusunda çok zayıf, hatalardan ders çıkaramıyor, cesur değil. Çeşitli sebepler sayabiliriz. Mesela Young Boys'a elenip ardından da PAOK'a elenmek başarısızlıktı, ancak ilk Avrupa macerası olduğu için ve takımdaki transferlerin o zaman tamamlanmamış olması, yılın sonunda gelen şampiyonluk bazı hataları telafi etti. Bu sene transferi kapattığı söyleniyor, 21 Ağustos ilk ciddi sınav (Spartak Moskova). Yani bir PAOK durumu söz konusu değil, 21 Ağustos demek transferin bitmesine 10 gün kala demek. Eğer orta saha transferi yaptırmıyorsa hocanın kişisel tercihidir ve hatasından sorumludur, anlaşılan bu riski göze alıyor. Spartak Moskova'ya büyük oranda eleneceğiz, elenmek de benim bu yazdıklarımı haklı çıkaracak. Ha eğer elenmeyip Şampiyonlar Ligi'ne kalırsak, Aykut Kocaman bir başarı daha ekler kariyerine, çünkü bu da başarıdır. Ancak futbol devam edegelen bir şeydir, Şampiyonlar Ligi'ne katılırsın, bu bir başarıdır ama gruplarda sıfır çekersin, bu da bir önce sağladığın başarıyı siler, başarısız olursun. Genel tablo gösteriyor ki Aykut Kocaman bir adım öteye geçemeyecek, zira dikkatinizi çekerim: Derbi kralı olan F.Bahçe Aykut Kocaman zamanında derbilerdeki üstünlüğünü kaybetmiştir. 10 küsür yıldan beri Kadıköy'de yendiğimiz G.Saray'ı Aykut Kocaman döneminde yenemedik ilk kez. Hatta Kocaman'ın Kadıköy'de çıktığı 3 G.Saray derbisinde de galibiyeti yok, hepsi berabere bitti ve hepsinde de G.Saray'ın üstün oyunu söz konusuydu. Örnekler çoğaltılabilir, söylemek istediklerimi güzel izah ettiğimi düşünüyorum.
16 Ağustos günü yazdıklarım. Altı çizili yerlere dikkat.
Escochae
01.Eylül.2012, 16:46
Yaptığın şeyleri döndür dolaştır söyleyecek misin ? Çoğu Fenerbahçe taraftarı sadece geçen sene değil ondan önceki senelerdede bir şekilde az veya çok takımına katkı vermeye çalışmıştır ve çalışacaktırda. Ama hiç biri şov yapar gibi bunu döndür dolaştır söylemiyor. Ayrıca sen kimsin ki Aykut Kocaman'ın kişiliğine hakaret ediyorsun.
Mesajın sinopsisi : Baroni'yi kadroya almamak-İstifa-Düşük Düzey-Fenerbahçe düşmanı-tutarsız,karaktersiz-iki yüzlü-
benbenim'e katılmamak mümkün değil.
eGowiCh
01.Eylül.2012, 16:50
Yaptığın şeyleri döndür dolaştır söyleyecek misin ? Çoğu Fenerbahçe taraftarı sadece geçen sene değil ondan önceki senelerdede bir şekilde az veya çok takımına katkı vermeye çalışmıştır ve çalışacaktırda. Ama hiç biri şov yapar gibi bunu döndür dolaştır söylemiyor. Ayrıca sen kimsin ki Aykut Kocaman'ın kişiliğine hakaret ediyorsun.
Benim başkanım kalkıp Kocaman'ı savunmak uğruna kadın taraftarımı azarlayabiliyorsa ben de Kocaman'ı eleştirme hakkına sahibim.
Kocaman benim babamın oğlu mu eleştirmeyeceğim? Ya da senin babanın oğlu mu gerçekleri görmeyip hala savunabiliyorsun?
Yukarıda yazdıklarımı zahmet edip de bir oku istersen. Biz boş konuşmuyoruz, olacakları neredeyse 1 ay önceden öngörüyoruz.
Ben müneccim değilim, sadece bir futbol izleyicisiyim. Ben bunları öngörebiliyorsam, kulübü yönetenler, koskoca F.Bahçe'yi yönetenler de öngörmek zorunda. Bunun için maaş alıyorlar.
GebzeLi1907
01.Eylül.2012, 16:54
Aykut Kocaman'ı eleştirmek ile Fenerbahçe düşmanlığının bir tutulması gerçekten çok komik hatta daha ilersi iğrenç.
eGowiCh
01.Eylül.2012, 16:57
Mesajın sinopsisi : Baroni'yi kadroya almamak-İstifa-Düşük Düzey-Fenerbahçe düşmanı-tutarsız,karaktersiz-iki yüzlü-
benbenim'e katılmamak mümkün değil.
Birader, sen de git istediğin takımı tut istersen. Mutlu olacaksanız.
Hafızaları tazeleyelim. Ben ortada bir şey yokken sallamıyorum herhalde Kocaman'a, o kadar acımasız değilim.
Şu aşağıdaki olayı başka bir hoca yaptığında (mesela Ümit Özat'ın yaptıklarını hatırlayın, eski kaptan olmasına rağmen ne küfürler ne hakaretler yedi) neler demiştik?
Kocaman dokunulmaz mı?
Türk futbolunun en ilkeli, en saygın teknik adamlarından biri olan Konyaspor'un hocası Aykut Kocaman, yaşananlara isyan ederek maç sonrası şok bir şekilde teknik direktörlüğü bıraktığını açıkladı. Maç sırasında saha içinde yaşanan olayların büyümemesi için büyük çaba harcayan Kocaman, karşılaşmanın ardından futbolcularıyla bir toplantı yaptı. Tecrübeli hoca, "Arkadaşlar artık bu sistemden, bu düzenden bıktım. Bu sistem, bu düzen düzelmek için bir kurban istiyor. Dayanacak gücüm kalmadı ve teknik direktörlük hayatımı bu maçla birlikte noktaladım" dedi. Aykut Kocaman'ın bu sözleri Konyasporlu futbolcuları adeta şoke etti. Yeşil - Beyazlı oyuncular, gözyaşları içinde hocalarını kararından vazgeçirmek için çaba harcadı ancak Kocaman, "Kararım kesindir. Lütfen ısrar etmeyin" diyerek geri adım atmayacağını söyledi. Konyalı futbolcular, Aykut Kocaman'ın ikna edilememesi halinde, çarşamba günü antrenmana çıkmayacaklarını yönetime bildirdi. Kulüp binasında toplanan Konyaspor Yönetimi'nin, maç sonrasında teknik direktörlüğü bırakacağını açıklayan teknik direktör Aykut Kocaman'ı kararından vazgeçirmeye çalışacağı öğrenildi.
http://fotocdncube.fanatik.com.tr/news/423x238/2010/10/18/fft1mm1220299.jpg
http://www.turkspor.net/images/news/pankart_trabzon.jpg
http://1.bp.blogspot.com/-2hlMmDNFQvc/Tjv9S7lZjvI/AAAAAAAACRw/kImxOCZEwCs/s1600/gsts10.jpg
Kim F.Bahçe'ye o sene linç kampanyasını başlattı, bir hatırlayın.
Kocaman'ın basın toplantısında zehir zemberek konuşması sayesinde o sene F.Bahçe ağır bir linçe maruz kalmadı mı; ALIN BUNLAR PANKARTLARI.
Çabuk unutuyorsunuz bazı şeyleri.
Kocaman neden Konyaspor'un pankartla çıkmasına engel olamadı?
Madem F.Bahçe'nin çocuğu, madem efsanevi futbolcu?
Duygusal bağı olan bir takıma karşı üstelik hakemlerini hatasını mal etmek ne demektir? Hakem hata yapmıştır, elle atılan golü vermiştir, bunda F.Bahçe'nin günahı ne?
Kocaman gerçeğini inşallah bir gün siz de görürsünüz.
eGowiCh
01.Eylül.2012, 17:05
Aykut Kocaman'ın linç etmeye çalıştığı adamın söylediği sözler:
"Ben bu soruyu es geçme taraftarıyım. Düşüncelerimi söylemek istemiyorum. Muhtemelen kendi düşüncelerimi, kendi tarzımda söylersem Başkan'ın komşusu olurum bu ülkede. Başkanımızın avukatları var ve kendisi güçlü bir insan. Kendini savunuyuor mehkemede. Konuşursam başıma neler gelebileceğini bilmediğinden susuyorum. Tek istediğim bu belirsiz durumun bir an önce aydınlanması. Suçlu ya da suçsuz bir insanın ne yaptığı belli olmadan özgürlüğünden bu kadar uzaklaştırılması haksızlık."
Bu kadar cesur, delikanlı bir adamı kimse linç edemez.
Aykut Kocaman bu kadar cesur bir açıklama yapabildi mi süreç başından beri?
İlk gün çıktı, "Saha içi temiz. Hata yapanlar olduysa da cezalarını çeksinler. Biz zor maçlar yaptık, direnci güçlü takımlarla oynadık. En ufak bir futbolun akışına aykırı bir şey yok." dedi.
Neden Alex kadar cesur konuşamadı?
Burada birçok arkadaşın eleştirdiği kaptan Alex işte böyle bir karakterde insan. Bu kadar cesur, açık konuşan bir adama karşı linç kampanyası yürütülüyor, ben de buna üzülüyorum.
Ve böylesine başkana sahip çıkmış adam kalkıp medya önünden başkan tarafından azarlanıyor. Kadınlar susturuluyor.
ALEX'E YAPILANLAR UTANÇ VERİCİDİR.
G.ANTEPSPOR MAÇINDA YAŞANANLAR, BAŞKANIN ANONSU VE SÖYLEDİKLERİ UTANÇ VERİCİDİR.
Kocaman'ın taraftara kırgın olduğunu söylemesi de utanç vericidir.
Ben bir F.Bahçeli olarak kendi yönetim ve başkanımdan utandım.
erdem344
01.Eylül.2012, 17:07
Madem aykut kocamandan bu kadar nefret ediyosun o takımdan gidene kadar maçları izlemezsin olur biter
http://e1209.hizliresim.com/11/1/cjdp7.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
eGowiCh
01.Eylül.2012, 17:11
Harika bir analiz Kocaman hakkında:
bu aralar da cristian'a taktı. bu takıntılarını anlamak güç. sorunu kendinde arasa, selçuk gibi sessiz adamlarla değil yetenekli adamlarla oynandığını öğrense şu oyunun, oyuncularla sorun yaşamak yerine onları kontrol edebilse bir gün belki iyi bir teknik direktör olabilir. takıntıları onun sonunu getirecek ama.
stoch denilen adam zorla formayı kaptı elinden geçen sene araya bir tatil girdi hop adamı yeniden kesti. sow'u kesti bir ara baktı olmuyor solda falan oynatıp kendini haklı göstermek istedi belki de bakın oynayamıyor dercesine ama sow her oynadığı maçta bir şekilde gol atmayı başardı, mevkisine çekmek zorunda kaldı. alex'le olan takışması malum.
hani diyoruz ya şu barça bende olsa ben de oynatırım diye aykut oynatamaz işte. messi'ye gider yapar, iniesta'yı bozar, bosquet'le kanka olur. geçen seneki şansı 3 temmuz nedeniyle kenetlenen camia imiş. hani şu hep dem vurduğu 3 temmuz olayları var ya o sayede herkes birbirine kenetlenmiş olduğundan problemsiz geçirip şampiyonluğa kısıtlı imkanlarla oynamış. ha bir de emre mevzusu var o kenetlenmede onu seçip yollatmış. biz de gitmesini istedik. takım için değil emre için tabii. ama yerine de birisini almak gerek be aykut ne zaman öğreneceksin bilmiyorum ki. takıntılara devam et boş ver. yüzün hiç gülmesin, negatif enerji yaymaya devam et sen.
Escochae
01.Eylül.2012, 17:12
Birader, sen de git istediğin takımı tut istersen. Mutlu olacaksanız.
Hafızaları tazeleyelim. Ben ortada bir şey yokken sallamıyorum herhalde Kocaman'a, o kadar acımasız değilim.
Şu aşağıdaki olayı başka bir hoca yaptığında (mesela Ümit Özat'ın yaptıklarını hatırlayın, eski kaptan olmasına rağmen ne küfürler ne hakaretler yedi) neler demiştik?
Kocaman dokunulmaz mı?
http://fotocdncube.fanatik.com.tr/news/423x238/2010/10/18/fft1mm1220299.jpg
http://www.turkspor.net/images/news/pankart_trabzon.jpg
http://1.bp.blogspot.com/-2hlMmDNFQvc/Tjv9S7lZjvI/AAAAAAAACRw/kImxOCZEwCs/s1600/gsts10.jpg
Kim F.Bahçe'ye o sene linç kampanyasını başlattı, bir hatırlayın.
Kocaman'ın basın toplantısında zehir zemberek konuşması sayesinde o sene F.Bahçe ağır bir linçe maruz kalmadı mı; ALIN BUNLAR PANKARTLARI.
Çabuk unutuyorsunuz bazı şeyleri.
Kocaman neden Konyaspor'un pankartla çıkmasına engel olamadı?
Madem F.Bahçe'nin çocuğu, madem efsanevi futbolcu?
Duygusal bağı olan bir takıma karşı üstelik hakemlerini hatasını mal etmek ne demektir? Hakem hata yapmıştır, elle atılan golü vermiştir, bunda F.Bahçe'nin günahı ne?
Dedikleriini okuyup anlarsan Fenerbahçe'ye değil sisteme kızdığını anlarsın. Ee yani haklıydı da .. Sadece büyük takımlar korunuyor küçük takımlar yoksayılıyor diye birşey demişti yani onu ima etmişti. Tabi medya ve diğer takımlar bunu kullandı .. O ayrı bir mesele .. Zaten yanlış olan birşeyi kendi takımı bile olsa yanlış diyebilen pırıl pırıl bir insandır Aykut Kocaman. Nitekim futbolcu iken Fenerbahçe'den koparma sebepleri de o yüzdendi ..
sarianet
01.Eylül.2012, 18:23
millet gene döktürmüş :D
TeNaciOUS MidFieLdeR
01.Eylül.2012, 18:45
millet gene döktürmüş :D
konudaki siskinligi gorunce ben tahmin etmistim dokturuldugunu :D
mwaru
01.Eylül.2012, 18:47
kocamana laf söyletmiyorlar @_yolcu_ senin ne zaman söylediğin beni ilgilendirmiyor.Tekrarlıyorum umarım yarın yeniliriz hatta kocamanı gitme noktasına getirecek kadar başarısız sonuçlar alırız artık kocamanı savunacağım bir yönü kalmadı,umudum da kalmadı.
Alex'in twit atması kesinlikle doğru bir davranış içerideki sorunları birşekilde dışarı yansıtması -taraftarı haberdar etmesi-gerekiyordu kendisi kulube en az zarar verecek yolu seçti.Eminim twit öncesi başkanla da konuşmuştur bu problemleri fakat işe yaramadığı için twit yolunu seçti ya röportaj verseydi ismail kartal gibi.
RaSenGan
01.Eylül.2012, 18:51
Adamlar öyle bir duruma gelmiş ki Aykut Kocaman > Fenerbahçe durumundalar adeta.Çıkıp bir Fenerli bile kendi hocasını eleştirse sen nasıl Fenerbahçelisin diyorlar.Aslında o kişilere sormak lazım ortada bu kadar yanlış şey var ama sen hala körü körüne savunuyorsun bu nasıl Fenerbahçelilik diye.Dün geceki süper kupa maçında bazı Fenerbahçeliler twitterda Falcao bizde olsa Aykut Kocaman solda oynatır diye makara yapıyor :) Birtakım konu ne olursa olsun bir şeyleri körü körüne savunan kesim dışında herkes görüyor Aykut Kocaman'ın hatalarını.
sarianet
01.Eylül.2012, 18:53
kocamana laf söyletmiyorlar @_yolcu_ senin ne zaman söylediğin beni ilgilendirmiyor.Tekrarlıyorum umarım yarın yeniliriz hatta kocamanı gitme noktasına getirecek kadar başarısız sonuçlar alırız artık kocamanı savunacağım bir yönü kalmadı,umudum da kalmadı.
Alex'in twit atması kesinlikle doğru bir davranış içerideki sorunları birşekilde dışarı yansıtması -taraftarı haberdar etmesi-gerekiyordu kendisi kulube en az zarar verecek yolu seçti.Eminim twit öncesi başkanla da konuşmuştur bu problemleri fakat işe yaramadığı için twit yolunu seçti ya röportaj verseydi ismail kartal gibi.
Taraftarlık ne ?
Fm cm fifa pesten sonra herkesin afedersin bi tarafı kalktı
olm se bi taraftarsın maçına gidersin oyuncunu izlersin beyenirsin alkışlarsın beyenmezsin ıslıklarsın
sanane t.direktörle arasında geçenden
sanane orta sahada kimin oynadığından
sanane alexin oynatılıp oynatılmadığından
sanane alexin twitlerinden
futbolcular teknik direktörler bu heyecanlı kitleyi kendi çıkarları doğrultusunda kullanıyor örnek alex...
yedek kalmasını kendine yediremeyip taraftarı kullanmıştır bizde iki haftadır laf ediyoruz eylem yapıyoruz v.s.
olm kendinizi kullandırtmayın maçınızı izleyin beyenin yada eleştirin gerisinden sanane banane onane
nedir bu her tuza ***** olma durumu anlamıyorum ki
Not Sanane kelimesi genel kullanılmıştır şahsi algılamazsan sevinirim.
Escochae
01.Eylül.2012, 19:13
Adamlar öyle bir duruma gelmiş ki Aykut Kocaman > Fenerbahçe durumundalar adeta.Çıkıp bir Fenerli bile kendi hocasını eleştirse sen nasıl Fenerbahçelisin diyorlar.Aslında o kişilere sormak lazım ortada bu kadar yanlış şey var ama sen hala körü körüne savunuyorsun bu nasıl Fenerbahçelilik diye.Dün geceki süper kupa maçında bazı Fenerbahçeliler twitterda Falcao bizde olsa Aykut Kocaman solda oynatır diye makara yapıyor :) Birtakım konu ne olursa olsun bir şeyleri körü körüne savunan kesim dışında herkes görüyor Aykut Kocaman'ın hatalarını.
Seninde bu fikir ayrılığını kullandığını ve alevlendirdiğini düşünüyorum. Eminim zevkde alıyorsundur o küçük düşüncelerinle :)
RaSenGan
01.Eylül.2012, 19:19
Seninde bu fikir ayrılığını kullandığını ve alevlendirdiğini düşünüyorum. Eminim zevkde alıyorsundur o küçük düşüncelerinle :)
Okuması zevkli tabi ki ama ortada bir yanlış var ve ben de bunu belirtiyorum.Küçük düşünceler diyerek muhteşem laf soktun yerin dibine girdim söylemeden geçemeyeceğim :) :) :)
mwaru
01.Eylül.2012, 19:20
Fm cm serisinden sonra kimsenin bir yeri kalkmadı
Dediklerini yaparsak koyundan farkımız olmaz gol oldu sevin kaçırdı küfret kötü oynuyor yuhala ee? ne olacak bunun sonu bu mu? sen böyle mi seviyorsun futbolu? taraftarı olduğumuz takımı analiz de mi edemeyecez? bu bahsettiklerimiz ekonomik yönetim gibi problemler değil saha içersinde ki problemler adam gibi oynamayan bir takımı -senin anlayışınla-kim ne yapsın? izlerken ne oynadığımızı bilen biri var mı? pas oyunu diyip topu şişirmek nedir?
Alex benim için ve birçok fenerli için özel bir futbolcudur kırgınlığı düşüncelerini önemseriz kendisine haksızlık yapılmışsa arkasında dururuz fakat kimse de fenerbahçeden büyük değildir.
Taraftarlık ne ?
Fm cm fifa pesten sonra herkesin afedersin bi tarafı kalktı
olm se bi taraftarsın maçına gidersin oyuncunu izlersin beyenirsin alkışlarsın beyenmezsin ıslıklarsın
sanane t.direktörle arasında geçenden
sanane orta sahada kimin oynadığından
sanane alexin oynatılıp oynatılmadığından
sanane alexin twitlerinden
Taraftarlık ne demişsin de ıslıklamakla alkışlamakla taraftarlık olunmuyor ? O zaman kimse taraftar olmasın,takımlar kendi aralarında oynasınlar sende buraya yorum yapma Fenerbahçe hakkında çünkü taraftar sadece ıslıklamak ve alkışlamak için vardır değil mi :)
Taraftarlık,yer ve zaman fark etmeden renklerine sahip çıkabilmek,takımla birlikte ağlayıp takımla birlikte gülmektir.Yeri geldiğin de sesi kısılana kadar bağırmak kimi zaman bağlı olduğun renkler için hayatını tehlikeye atmaktır.Islıklamak,alkışlamak değil sadece.Kimsenin kişiliğine şahsiyetine kötü laf etmek istediğim gibi eleştiririm takımı istediğim gibi de yüceltirim.Bu benim takımım ve o takımda yer alan hiç bir kimse benim takımımdan üstün değildir :)
sarianet
01.Eylül.2012, 19:31
Taraftarlık ne demişsin de ıslıklamakla alkışlamakla taraftarlık olunmuyor ? O zaman kimse taraftar olmasın,takımlar kendi aralarında oynasınlar sende buraya yorum yapma Fenerbahçe hakkında çünkü taraftar sadece ıslıklamak ve alkışlamak için vardır değil mi :)
Taraftarlık,yer ve zaman fark etmeden renklerine sahip çıkabilmek,takımla birlikte ağlayıp takımla birlikte gülmektir.Yeri geldiğin de sesi kısılana kadar bağırmak kimi zaman bağlı olduğun renkler için hayatını tehlikeye atmaktır.Islıklamak,alkışlamak değil sadece.Kimsenin kişiliğine şahsiyetine kötü laf etmek istediğim gibi eleştiririm takımı istediğim gibi de yüceltirim.Bu benim takımım ve o takımda yer alan hiç bir kimse benim takımımdan üstün değildir :)
benim yazdıklarımdan onu anlamışsın ya bravo :D
SAİT71
01.Eylül.2012, 19:49
Valla maç başlığı bile Aykut-Alex muharebe savaşına dönmüş. Sonuna kadar Alex arkadaş. Bu adam değil miydi Avrupa'da en çok gol atan oyuncumuz, Ligde gol kralı olan, asist kralı olan efsanemiz. Düzinelerce gol attı, bir çok maçı ipten aldı. Böyle bir anda silemezsiniz. Dünya bile 6 günde yaratılmış. Eğer kadroda düşünmüyorsanız herşeyin bir adabı usulü vardır. Olay Alex'in oynayıp oynamamasından çok ona yapılan saygısızlıktır. Ona yapılan saygısızlığın arkasında ne var, ne amaç ne maksad var o önemlidir. Bu olayında performans yaşlılık gibi şeylerden olduğunu sanmıyorum. Heykelini diktiğin adamı 3 paralık edemezsin. Eğer Alex bu şekilde linç edilirse taraftarda hesabını sorar bunun.
Kaka Leite
01.Eylül.2012, 19:58
Sen mi Fernandes mi demişler Alex'e
Oda : Fernandes demiş...
eng1n
01.Eylül.2012, 20:00
Sen mi Fernandes mi demişler Alex'e
Oda : Fernandes demiş...
Alex'in bu tür sorulara bi kez 'ben' dediğini görmedim. Yanlış anlamayan ikisi farklı oyuncular zaten karşılaştırılması mantıksız da Alex'e sen mi ?Hüseyin Çimşir mi desen Hüseyin der.
RaSenGan
01.Eylül.2012, 20:01
Alex'e bi kere sen mi ben mi diye sormuştum cevap vermedi :(
Corpus
01.Eylül.2012, 20:01
Alex'in bu tür sorulara bi kez 'ben' dediğini görmedim. Yanlış anlamayan ikisi farklı oyuncular zaten karşılaştırılması mantıksız da Alex'e sen mi ?Hüseyin Çimşir mi desen Hüseyin der.
Engin vur dedik öldürdün :D Hüseyin Çimşir nedir ya.
Ben de diyorum Fenerbahçe'li birinin eleştirildiği bir durumda bu arkadaş nerede kaldı.
sarianet
01.Eylül.2012, 20:13
Valla maç başlığı bile Aykut-Alex muharebe savaşına dönmüş. Sonuna kadar Alex arkadaş. Bu adam değil miydi Avrupa'da en çok gol atan oyuncumuz, Ligde gol kralı olan, asist kralı olan efsanemiz. Düzinelerce gol attı, bir çok maçı ipten aldı. Böyle bir anda silemezsiniz. Dünya bile 6 günde yaratılmış. Eğer kadroda düşünmüyorsanız herşeyin bir adabı usulü vardır. Olay Alex'in oynayıp oynamamasından çok ona yapılan saygısızlıktır. Ona yapılan saygısızlığın arkasında ne var, ne amaç ne maksad var o önemlidir. Bu olayında performans yaşlılık gibi şeylerden olduğunu sanmıyorum. Heykelini diktiğin adamı 3 paralık edemezsin. Eğer Alex bu şekilde linç edilirse taraftarda hesabını sorar bunun.
Alexe ne gibi bi saygısızlık yapılmıştır söyler misiniz
Aykut hoca önceden Alex ile konuşup gereken açıklamaları yapmıştır
asıl saygısızlığı Alex hocasına Kıskanc diyerek yapmıştır
Futbolcular iyi olabilir ama ben taraftar olarak hocama kıskanç diyen birini kendini fenerbahçeden büyük gören birini istemem herkes yerini bilecek
Nedvedmania
01.Eylül.2012, 20:17
Alex - Kocaman konusunda haklı olan taraf Kocaman tarafıdır. Hiçbir futbolcunun patronuna "Kıskanç" deme hakkı yoktur. Cezası da kadro dışı kalmaktır.
Ama takım açısından Aykut Kocaman'ın gönderilmesi lazım. Kötü yönetiyor takımı.
eGowiCh
01.Eylül.2012, 20:33
Aygün'e yüzde yüz katılıyorum. Özellikle altını çizdiğim yere.
Fenerbahçe'nin menfaatlerini düşünüyorum diyordu Aykut Kocaman. Tek düşündüğünün F.Bahçe'nin menfaatleri olduğunu birçok basın toplantısında söylemişti. Lütfen F.Bahçe menfaatleri için istifa etsin.
Geçen gün bir anket yapılmış, %70 Kocaman gitsin, %30 Kocaman kalsın çıkmış. Kocaman en sonunda küfürler, hakaretler eşliğinde, ıslıklana ıslıklana gidecek bu kulüpten; en iyisi istifa etmesi.
Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek var mı? Krasic dünya çapında bir sağ açıktır, bu adamı solda oynatmak çılgınlıktır. Adam G.Antepspor maçında golden sonra bile hocaya söylemiş solda verimli olamadığını. Geçen sene Fatih Hoca Eboue'yi forvet arkası deniyordu (sene başındaki birkaç maçta), aynı onun yaptığı hatayı nasıl dile getirdiysek bugün de Kocaman'ın hatalarından bahsetmek zorundayız.
Kocaman'ın teknik-taktik hataları dağ olup taştı. Savunulacak hiçbir yanı kalmadı.
Aygün'ün dediği gibi Kocaman'ı eleştirmek de F.Bahçe düşmanlığı oldu. Bizim F.Bahçeliliğimizi kimse sorgulayamaz. Ben takımımın 4-5 senede bir Şampiyonlar Ligi'ne gitmesini istemiyorum, her sene gitmesini istiyorum. İki Şampiyonlar Ligi'ni Kocaman yedi hatalarıyla (Y.Boys ve Spartak).
Sonra Alex çıkıp kulübe vizyonsuz dedi mi kabahat oluyor. Zico'lardan, Aragones'lerden, dünya çapı hocalardan Kocaman'a kaldık. İsmail Kartal ve Ömerovic de cabası. Bu adamlar ne anlar futboldan Allah aşkına? "Geri dön, pas yap, rakibi oynatma, boş alan bırakma, adam al, şut çek" tarzı taktik veren adam bunlar. Zico gibi mükemmel bir hocayı bıraktık, yetmedi Aragones gibi bugünkü İspanya'yı şekillendiren adamı bıraktık. O zaman da diyordum, Aragones kalmalıydı ekibiyle diye. Zamanında Löw'ler, Hiddink'ler harcandı, Kocaman nasıl bu bu kadar durabiliyor, hayret doğrusu.
Olimpiyatlara gittik, rezil bir sonuçla döndük. Türk antrenörlerin başarısı ortada. Bu işi beceremeyen adamlara yol verilmesi lazım. Çıkıp motive etmekten başka işe yaramıyorlar. Futbolda da aynısı. Atletico Madrid dün Chelsea'yi sahadan sildi? Nasıl, Diego Simeone sayesinde. Adam öyle bir takım yarattı ki, orta sahanın, topun kontrolü tamamen Atletico'da. İnanılmaz bir takım savunması. Arda bile ne diyor? "Simeone taktik olarak beni çok geliştirdi". Arda Türkiye'dekinden 5 kat daha iyi futbol oynuyor, adamın kalitesi arttı.
Yabancı hoca getirip ona emanet edilmeli takım. Arthur Zico gibi bir cevher varken ne yazık ki bu adam harcandı. Aziz Yıldırım'ın keyfiyeti Zico'yu harcadı. Sonra Aragones gibi iyi bir hoca getirdi, doğru seçimdi yaşlı olmasına rağmen ama onun da eline berbat bir kadro verildi, hiçbir özgürlük tanınmadı. Orta sahaya Josico'yu koyduktan sonra Mourinho olsa kaç yazar?
Şu potansiyel doğru kullanılamıyor ya ona üzülüyorum.
Sekopej
01.Eylül.2012, 20:36
Oynatsa suç ki manevi oğlu denebilecek kadar eleştirilir, oynatmasa yine suç.
Doğrudur ya da yanlıştır, bir şeyler deniyor. Senelerdir benzer şekilde oynuyoruz, ne geçti elimize? Anlamadığım neden yapılan her hareketin ardında art niyet aranıyor? Eğer her yapılana olumsuz manada eleştiri hatta eleştiriden de öte hakarete veren tepkiler veriliyorsa orada art niyet vardır.
Niye taraf seçmek durumundayız, ben Aykut Kocaman senelerdir bu takımda kalmalı derken Alex'ten nefret mi etmeliyim ya da Alex nasıl kadro dışı kalır deyip Aykut Kocaman'dan niye nefret edeyim.
Ben Alex'i de seviyorum, Aykut Kocaman'ı da. Hoca istediği zaman oyuncuyu kullanabilir, istediğini deneyebilir, yarın Salih oynar belki ama biz çıkarız niye Cristian'ı oynatmıyor deriz oysa ki 2 hafta önce Salih neden alındı oynamayacaksa demişizdir.
Yanlışlar eleştirilir, hadler aşılmadıkça ama bir insanın her hareketi de yanlış olamaz. Hoca gitsin diye takımın kötü sonuç almasını istemek hiç aklımın almadığı bir şey, korkuyorum ki 17'de 16 Aykut hoca ile oldu dememek için biz şike yaptık deme seviyesine de gelecek bu zihniyet, yakındır.
Ha maça gelirsek, Kuyt kanada hapsedilmezse atacağı gol ya da goller olacaktır ve bu sebeple kazanırız.
Aykut Kocaman'ı eleştirmek başka insanları ikna etmek için hakaretler etmek başka. Ettiğin hakaretler orada duruyor. Kimse senin Fenerbahçe'liliğine karışamaz da sen niye milletin Aykut Kocaman saygısına karışıyorsun?
GebzeLi1907
01.Eylül.2012, 20:51
@egowich
Aykut Kocaman Fenerbahçe camiası büyük oranda da yönetimindeki Fatih Terim kompleksidir.
Onlardan çıkıyor bizim niye efsane hocamız olmasın mantığı hakim.
Ayrıca Aziz Yıldırım tarafından her dediği yerine getirelecek sorgulanmayacak bir isim, Aziz Yıldırım bu yüzden tutuyor onu görevde.
Zico'nun yardımcısı Ali Yıldırım'ı soyunma odasına almadı adamın bileti kesildi sene sonunda.
Bir kısım taraftarda efsanemiz çok iyi insan çok iyi Fenerbahçe li adam gibi adam diyerek Aykut Kocaman'ı destekliyor.
Bunlar Fenerbahçe antrenörü olmaya yeter vasıflar değil ne yazık ki.
Bende Aykut Kocaman istifa etmezse küfür ıslık ve çirkin olaylarla ile ayrılacağını düşünüyorum, en geç 1 sene içinde gerçekleşecek bu ayrılık.
Aziz Yıldırım bu kadar arkasında durmaya devam ederse o da koltuğundan olur, ki kendisi zaten gerileme dönemi içinde başarı durumu artık sorgulanmaya başladı.( ben geçen sene bireysel olarak elimden geldiğince destek oldum taraftar olarak arksındaydık adliye silivri cağlayan metris aziz yıldırım mualifi değilim)
Galatasaray'ın olası bir başarılı 2 yıl geçirmesi halinde bu sesler daha da artacak.
Değindiğin noktalar çok doğru ancak bence Aragones çok büyük bir hata idi yaşı ve heycanını kaybetmiş olması sebebiyle.
Şimdi Aragones dedin diye Aykut hocayı savunanlar sen Aragonesi mi beğeniyorsun sana o layık o zaman şöyleydi ne kadar kötü hocaydı böyleydi gibi şeylerle gelcekler.
Nedense yazıların tümünü okumaktansa cımbızla çekip cevap veriyorlar.
Aykut hocayı eleştirdikçe Alex konusunda napcaktı burası Fenerbahçe kimse büyük değil falana döküyolar işi.Oysa Alex konusu sorunların çok ufak bir bölümü, ki bu konuda haklı da olabilir her ne kadar kendisinin sebebiyet verdiğini düşünsem de.
Adamın yaptığı hatalar verdiği kararlar candan bezdirdi artık yazmaktan bıktım.Oyun anlayışı, oyuncu tercihleri, kenardaki negatif enerjisi, oyuncu ilişkileri, yıldızları yönetememesi, sabit fikirliliği vs..
Kredisinden gün be gün yiyor..
Kendisinin en büyük destekçisi Galatasaray taraftarı aslında, günlük hayatta hangi Galatasaray'lı ile konuşsam Aykut hoca nın uzun yıllar başımızda kalması için dua ediyor.
Vahameti açıklamaya yeter de artar bile.
Legendary
01.Eylül.2012, 21:07
Aykut Kocaman'ın kişiliğini tartışmak bize düşmez ama iyi bir teknik adam olmadığı kesin.Ne kadar düzgün biri olursanız olun , iyi futbol oynamadan taraftarı memnun etmek mümkün değil. :)
GebzeLi1907
01.Eylül.2012, 21:24
Oynatsa suç ki manevi oğlu denebilecek kadar eleştirilir, oynatmasa yine suç.
Doğrudur ya da yanlıştır, bir şeyler deniyor. Senelerdir benzer şekilde oynuyoruz, ne geçti elimize? Anlamadığım neden yapılan her hareketin ardında art niyet aranıyor? Eğer her yapılana olumsuz manada eleştiri hatta eleştiriden de öte hakarete veren tepkiler veriliyorsa orada art niyet vardır.
Niye taraf seçmek durumundayız, ben Aykut Kocaman senelerdir bu takımda kalmalı derken Alex'ten nefret mi etmeliyim ya da Alex nasıl kadro dışı kalır deyip Aykut Kocaman'dan niye nefret edeyim.
Ben Alex'i de seviyorum, Aykut Kocaman'ı da. Hoca istediği zaman oyuncuyu kullanabilir, istediğini deneyebilir, yarın Salih oynar belki ama biz çıkarız niye Cristian'ı oynatmıyor deriz oysa ki 2 hafta önce Salih neden alındı oynamayacaksa demişizdir.
Yanlışlar eleştirilir, hadler aşılmadıkça ama bir insanın her hareketi de yanlış olamaz. Hoca gitsin diye takımın kötü sonuç almasını istemek hiç aklımın almadığı bir şey, korkuyorum ki 17'de 16 Aykut hoca ile oldu dememek için biz şike yaptık deme seviyesine de gelecek bu zihniyet, yakındır.
Ha maça gelirsek, Kuyt kanada hapsedilmezse atacağı gol ya da goller olacaktır ve bu sebeple kazanırız.
Eleştirilen nokta niye Cristian'ı kadroya almadığı değil Aykut Kocaman'ın kendi içinde tutarsızlığı, dengesizliği.
Bu zamana kadar en gözde oyuncularından birini, spartak maçında oyuna kurtarıcı olarak aldığı ismi şimdi kadro dışı bırakması biraz tuhaf değil mi ?
Cristian bence iyi bir oyuncu değil sözleşme uzatılmaması gerekirdi orası ayrı konu.
Keza Bienvenü öyle, rusyada kurtarıcı olarak sahaya sürülüyor o zamana kadar hiç kadroya girememiş hazırlık maçında dahi oynamamış ve sonrasında yine giremiyor.
Kendi deyimiyle klup tarihinin en önemli maçlarından birine böyle mi hazırlanıyor Aykut hoca diye sorası geliyo insanın.
O maça tüm hazırlığını yapmış, sistemini oturtmuş deneyeceği şeyleri denemiş kendinden emin şekilde çıkması gerekiyordu.
Taraf seçmek diye birşey olmaz Alex konusu çok küçük bir konu Aykut Kocaman yönetimi için, ama Alex suçlu olduğu için birden Aykut hoca değerli hale geldi.
Alex olayı patlak vermeden önce de eleştriliyordu Aykut hoca futbol konusunda yaptıkları ile.
goosfraba
01.Eylül.2012, 21:31
yerlerinin şu an en iyi şekilde dolacağını bilsem, hem alex'in, hem aykut hoca'nın, hem de yönetimin gitmesini isterdim...
sarianet
01.Eylül.2012, 21:32
aykut kocaman ve alex için bi konu mu açılsa ne her konuyu açtığımızda bu muhabbeti görmekten sıkıldım bıkkınlık geldi ıyk geldi
sui generis
01.Eylül.2012, 22:55
Aykut Kocaman'ı eleştirmek başka insanları ikna etmek için hakaretler etmek başka. Ettiğin hakaretler orada duruyor. Kimse senin Fenerbahçe'liliğine karışamaz da sen niye milletin Aykut Kocaman saygısına karışıyorsun?
heh işte bu. günlerdir bunu diyorum ya eleştirin de hakaret niye ??
SAİT71
02.Eylül.2012, 01:22
Alexe ne gibi bi saygısızlık yapılmıştır söyler misiniz
Aykut hoca önceden Alex ile konuşup gereken açıklamaları yapmıştır
asıl saygısızlığı Alex hocasına Kıskanc diyerek yapmıştır
Futbolcular iyi olabilir ama ben taraftar olarak hocama kıskanç diyen birini kendini fenerbahçeden büyük gören birini istemem herkes yerini bilecek
Alex öyle ya da böyle silinmeye çalışılıyor. İçin işine başkanda girdi. Olay ilk 11 e alınmama olayı değil. Aykut Kocaman ilk geldiği günde demişti Alex'siz F.Bahçe diye. Olay çok derinlerde. O nedenle bu konuda Alex'in arkasındayım.
eng1n
02.Eylül.2012, 01:42
Olur mu yahu, Baroni Aykut Kocaman'ın manevi oğlu, şimdi Alex ile koşuyor diye kesik yemesin takımdan, kadro dışı kalır mı acaba o da?
3 gün önce yazmıştın abi gerçekten oldu :D kadro dışı kalmasının sebebi de aynı mı acaba ?
TeNaciOUS MidFieLdeR
02.Eylül.2012, 02:54
alex 2015e kadar kontrat yapma isteginde ama sanirim FB yonetimi tarafindan boyle istenmiyor. onlar da hakli cunku oynamadigi surece rahatsizlik yaratan ve yasi da belli bir seviyeye geldigi icin yedek kalmasi asikar bir oyuncuya boyle uzun bir kontrat oneremezsin. ben de uzuluyorum sahsen alexin dustugu duruma ama sartlari zorlamamali o da, her guzel seyin sona erdigi bir gun var. sanirim o gun fazla uzak degil. taraflar birbirini daha fazla yipratmadan cozum yoluna gidilmeli bence. devre arasini falan beklersek bu is obur sezona bile sirayet eder. cunku biliyorum ki alex kalirsa yine ilk 11e girecek performansi gosterir ve sezonu burda bitirir, FB de istedigi devrimi yapamaz. tabi bu devrim olur mu, ondan emin degilim :] bu bir kisir dongu ve 2 yildir bunu yasiyoruz camia olarak maalesef. keske geldigi yasta olsaydi alex, bi 8 yil daha izleyebilseydik kendisini. yedek kalmayi problem etmeyecekse bu sezon da bizimle olmasini cok isterim. klubede de olsa takima katki verebilecek bir isim, aykut kocaman oyle bir kozun yaninda olmasini herkesten cok istiyordur eminim.
sarianet
02.Eylül.2012, 06:26
3 gün önce yazmıştın abi gerçekten oldu :D kadro dışı kalmasının sebebi de aynı mı acaba ?
aykut hoca bu forumu takip ediyo hanginiz aykutsunuz olm :D
ommix
02.Eylül.2012, 09:37
Twıtterda bı abımız guzel yazmıs bıraz karısık ama ; Krasıcı oynatmıyor - hazır degıl - madem aldın oynasın - oynar sakatlanır - sakat adamı almıssınız - yıne mı Baronı var - ee baronı yok - Salıh oynasın kendı kalesıne gol atsın - oynar hata yapar Fener'ın topcusu degıl - baskan cıksın yeterkı - baskan ıstıfa - stajyer zıco bunu mu buldunuz - ı love you zıco - alex alex oyna bıraz yuhhh - ı love you alex
Kaka Leite
02.Eylül.2012, 09:41
Twıtterda bı abımız guzel yazmıs bıraz karısık ama ; Krasıcı oynatmıyor - hazır degıl - madem aldın oynasın - oynar sakatlanır - sakat adamı almıssınız - yıne mı Baronı var - ee baronı yok - Salıh oynasın kendı kalesıne gol atsın - oynar hata yapar Fener'ın topcusu degıl - baskan cıksın yeterkı - baskan ıstıfa - stajyer zıco bunu mu buldunuz - ı love you zıco - alex alex oyna bıraz yuhhh - ı love you alex
Hepsinin toplamı herkesi memnun edemezsin :)
KanaKe
02.Eylül.2012, 13:25
4 yıl çalıştığı Fenerbahçe'de 2 şampiyonluk elde eden Christoph Daum, Aykut Kocaman'ın "Alex artık yaşlandı" gerekçesiyle Brezilyalı oyuncusuz bir takım kurma planını da değerlendirdi. Daum şunları söyledi: "Futbolda sorulması gereken soru yaş değil; kalite ve performans. Kaliteli olmayan ama genç olan çok sayıda oyuncu tanıyorum. 'Yaşlanıyor' derken neyi kastediyor? 'Yaşlı' oyuncular bir takım için vazgeçilmez olabilir.
daum sonuna kadar hakli.. türkiyede bu mentalitenin degismesi lazim manchester giggsi 40 yasina geldi hala oynatiyor italyanlar tottiyi buffonu tereddüt etmeden hala oynatiyor cünkü adamlarin performanslari hala üst seviyede ama türkiyede bir oyuncu 32 sini devirdimi o oyuncuya yasli gözüyle bakiliyor.. biz laf anlatamiyoruz burdaki kocaman fanatiklerine elinde alex gibi bir adam varsa ve performansi hala üst seviyedeyse niye onu kullanmak yerine harciyorsun? spartak maclarinda alexle baslasaydi belkide turu gecmistik 2. macta sonradan oyuna girdiginde gösterdi ki hala bu takimi sirtlayabilir.. ancak su olur orta sahanda topu ileriye tasiyabilen 2-3 oyuncun olurda alex ten vazgecersin ama oda yok o halde takimin kaderiyle oynamaya lüzum yok koy alexi kenardan izle zaten 2 senedir izlemekten baska yaptigin birsey yok.
ommix
02.Eylül.2012, 13:34
Fenerbahçe'nin UEFA maçları Star veya Ntv'den verilecekmiş.Kesin bir bilgi yok henüz ama öyle bir muhabbet var.
ReaList
02.Eylül.2012, 13:46
Fenerbahçe'nin UEFA maçları Star veya Ntv'den verilecekmiş.Kesin bir bilgi yok henüz ama öyle bir muhabbet var.
Ben sana söyleyeyim kesin : ) Eğer herhangi bir değişiklik olmadıysa tek takım bulunduğundan otomatikman o maç şifresiz verilir. Eğer 2 takım olsaydı biri şifreli diğeri şifresiz maç maç değişmeli olurdu.
Nedvedmania
02.Eylül.2012, 15:26
Christoph Daum: "Aykut Kocaman ile iyi ilişkiler kurabilmek için her şeyi denedim. Ancak maalesef hiç bir zaman kendisiyle iyi ilişkiler kuramadım."
ForsakeN
02.Eylül.2012, 15:28
Daum'a ne oluyor onu anlamadım.
KanaKe
02.Eylül.2012, 15:33
Daum'a ne oluyor onu anlamadım.
röportaj yapmislar kendisiyle oda sorulan sorulari cevaplamis haliyle.. aykut kocamanla problemi varsa ne desin problemim yoktu cok iyi anlasiyorduk mu desin? :) daum acik sözlü birisi..
byariff
02.Eylül.2012, 15:35
Haberim tamami bu galiba
http://www.tribundergi.com/haber/daum-aykut-kocaman-i-egitebilirdim
Sekopej
02.Eylül.2012, 15:40
Şimdi gündeme gelmesi de garip, sırf Aykut Kocaman'ı eleştirecek nasılsa, biz de bunu haber yaparız, nasılsa Aykut'a sallamak için bekleyenler çok, ilgi çekeriz mantığıyla yapılmış bir röportaj bence.
Geçen sene Fenerbahçe'yi karıştırmak için bu kadar uğraşılmamıştı be...
sananes
02.Eylül.2012, 15:49
Aykut Kocaman'ı eleştirmek için Daum'dan medet ummaya gerek yok. Sokakta tanımadığım bir adam herhangi birisine eleştiri yapsa ben Daum'un yaptığından daha çok dikkate değer bulurum bunu.
TeNaciOUS MidFieLdeR
02.Eylül.2012, 16:34
mumkunse daum konusulmasin, mide bulandiriyor.
KanaKe
02.Eylül.2012, 19:25
daum ne yaptida adamdan bu kadar nefret ediyorsunuz? 2 sene üst üste sampiyon oldu 3. sezon nasil kacirdigini zaten hepimiz biliyoruz.. 2010 da ki son macta kacan sampiyonlukta da ayni moskova maci gibi top kaleye girmeyince kacirdik.. daum aykut kocamana en kötü haliyle bile 10 basar daum taktik dehasidir en kötü futbolcudan bile yararlanmasini bilir ümit özat örnegi var tuncay örnegi var forvette cok kötü oynarken tuncaydan sol kanat ümit özattan sol bek yaratti.. aykut kocaman bunlarin hicbirini yapamaz.
TeNaciOUS MidFieLdeR
02.Eylül.2012, 20:09
daum ne yaptida adamdan bu kadar nefret ediyorsunuz? 2 sene üst üste sampiyon oldu 3. sezon nasil kacirdigini zaten hepimiz biliyoruz.. 2010 da ki son macta kacan sampiyonlukta da ayni moskova maci gibi top kaleye girmeyince kacirdik.. daum aykut kocamana en kötü haliyle bile 10 basar daum taktik dehasidir en kötü futbolcudan bile yararlanmasini bilir ümit özat örnegi var tuncay örnegi var forvette cok kötü oynarken tuncaydan sol kanat ümit özattan sol bek yaratti.. aykut kocaman bunlarin hicbirini yapamaz.
genel olarak soyluyorum. dalga mi geciyorsunuz, ciddi misiniz anlayabilmis degilim. Daum bile savunulur hale geldi, ilginc gercekten. fazla uzatmayalim bence bu konuyu, adami derwall yapacaksiniz nerdeyse.
KanaKe
02.Eylül.2012, 20:54
savunurum, söylediklerim yanlissa yanlis de ? taktik dehasidir daum zamaninda 2-0 geriden kac tane mac cevirdi..
ForsakeN
02.Eylül.2012, 21:05
savunurum, söylediklerim yanlissa yanlis de ? taktik dehasidir daum zamaninda 2-0 geriden kac tane mac cevirdi..
Yazık vallahi, hangi gözlüklerle futbol izlediğini merak ettim.
KanaKe
02.Eylül.2012, 21:07
Yazık vallahi, hangi gözlüklerle futbol izlediğini merak ettim.
:)
daumun kaldigi 3 sezon boyunca bütün maclari cok iyi hatirliyorum.. bircok maci cevirdi ceviremedigi cok az mac vardir.. hadi daum taktikten anlamiyor size göre 2 kere son dakikada sampiyonlugu kacirdi diye.. aykut kocaman cok mu anliyor? bana 1 tane mac söyle kocamanin hamle yapipta cevirdigi..
ForsakeN
02.Eylül.2012, 21:08
Aykut Kocaman'la Daum'u kıyaslama komedisine alet olmayacağım, sen devam edebilirsin.
KanaKe
02.Eylül.2012, 21:11
dogru daum türk degil fenerde de oynamadi aykutun yeri ayridir sirf fenerde oynadi diye aykut korunmalidir hocaliktan anlamasada fenerde oynamis olmasi yeter 20 sene daha takimin basinda kalsin kimse ses etmez
GebzeLi1907
02.Eylül.2012, 21:18
Daum'u kişilik olarak sevmesem de Aykut Kocaman dan çok çok daha iyi hoca.
Tıpkı bu ligde ki çoğu teknik direktör gibi.
Uzun top ileriye şişirmeyi ana mantalilte edinmiş, saçma oyuncu tercihleri, yıldızlar yerine düz adamlara sarılan bir hoca Fenerbahçe ye faydalı olamaz.
İki maçtır sahanın en dirençli adamlarından biri Topuz'u kenara alıyor..
Sivas bir ara sahadan sildi bizi..
Atif mi ne biraz iyi gününde olsa Sivas galip gelirdi çok rahat..
byariff
03.Eylül.2012, 00:02
Gulme Krizine girdim arkadas :D :D :D
http://inciswf.com/ghkjl.swf
SAİT71
03.Eylül.2012, 00:16
http://inciswf.com/ghkjl.swf
Bizim takıma bi haller oldu arkadaş, bunlar ne içiyo idmanda :n:
sarianet
03.Eylül.2012, 00:55
adam kayt kayıcak ara sıra isminin hakkını vermesi lazım :D
E.Cartman
03.Eylül.2012, 01:19
http://inciswf.com/ghkjl.swf (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Finciswf.com%2Fghkj l.swf)
http://inciswf.com/kuytwhatislove.swf
bu hali müthiş olmuş yarıldım :n::n:
RaSenGan
03.Eylül.2012, 01:24
Ahahaha o pozisyonda koptum ben de :D
Ama bu daha komik http://s1.directupload.net/images/120902/q6hyvgqn.swf :D
sarianet
03.Eylül.2012, 01:33
Ahahaha o pozisyonda koptum ben de :D
Ama bu daha komik http://s1.directupload.net/images/120902/q6hyvgqn.swf :D
olabilir ama bunun hatrına selçuğa bi ömür katlanırız
...
pele96
03.Eylül.2012, 01:37
...
Sag ustteki KaraKartal ne alaka cozemedim :D
E.Cartman
03.Eylül.2012, 01:39
...
Selçuk bi ara sırf bize çalıştı zaten. Öyle öyle sözleşmeleri kaptı :zuhaha
Kaka Leite
03.Eylül.2012, 01:40
...
''LENSLERİMİ ÇIKARMAYI UNUTMUŞUM''
Bu çok iyidi ya :zuhaha
erdem344
03.Eylül.2012, 01:42
Mehmet topal 3 maçtır çok iyi oynuyor ben bu maçta çok beğendim takıma alıştı
Nedvedmania
03.Eylül.2012, 03:40
''LENSLERİMİ ÇIKARMAYI UNUTMUŞUM''
Bu çok iyidi ya :zuhaha
Çıkarmayı değil takmayı :)
pele96
03.Eylül.2012, 03:42
Cikarmayi :D
http://live.sporx.com/futbol/superlig/lenslerimi-cikarmayi-unutmusumSXHBQ189319SXQ
Nedvedmania
03.Eylül.2012, 03:49
Cikarmayi :D
http://live.sporx.com/futbol/superlig/lenslerimi-cikarmayi-unutmusumSXHBQ189319SXQ
Allah Allah. Renkli lens mi takıyormuş meğer. Ben yıllardır numaralı lens takıyor da onu takmayı unutmuş diye biliyordum :D
Kaka Leite
03.Eylül.2012, 03:52
Cihanım:0:
Kaka Leite
03.Eylül.2012, 09:09
http://img696.imageshack.us/img696/4962/adszptg.png
Çok iyi ya :zuhaha
Kaka Leite
03.Eylül.2012, 09:22
http://img12.imageshack.us/img12/8505/adszbzdy.png
Akhisar mı ? Nerden bulmuş ki :D
Edit : Çakma imiş sanırım aşağılara doğru saçma cevapları var..
GebzeLi1907
03.Eylül.2012, 14:11
Volkan
Gökhan Yobo Egemen Hasan
Krasic Topal Meireles Stoch
Kuyt Sow
Krasic sakatken pek ala Aykut Kocaman'ın aşığı olduğu 4 3 3 de oynanabilir.
Kuyt ve Stoch kanatlarda olmak şartıyla.Oralarda fantezi denemeden.
Bu kadronun iyi bir teknik ekip elinde bu ligi dağıtması lazım.
Avrupa'da da cesur bir anlayış ve kendine güven ile finale kadar yolu açık bir kadro..
Ama Aykut Kocaman bunu başarabilir mi inanın neredeyse hiç güvenim yok.
Aykut Kocaman'a verilen kadro imkanlar gerçekten klup tarihinde kimseye verilmedi heralde, bu kadar kaliteli yabancı ve yerli bir arada.
sui generis
03.Eylül.2012, 14:12
Kuyt sağda kötü , forvet oynamalı. Krasiç yokken Topuz oynasın.
sui generis
03.Eylül.2012, 14:14
Bu arada Alex'in dün Aykut hocaya yaptığı kolay yutulur cinsten değil.
erdem344
03.Eylül.2012, 14:14
Topuz bu takımın olmazsa olmazı bence
sui generis
03.Eylül.2012, 14:17
Volkan, Gökhan, Yobo, Egemen, Hasan Ali, Topal, Meireles, Krasic, Caner, Kuyt, Sow.
krasiç yokken sağda topuz , solda stoch(caner) olur.
TeNaciOUS MidFieLdeR
03.Eylül.2012, 14:42
aykut kocaman belki samimi belki politik, kamu onunde alexi destekledi ve alkisladi. alex de bunun karsiligini vermeliydi. gercekten de yakisik almadi alex icin. boyle olmamaliydi bu.
sarianet
03.Eylül.2012, 14:47
Raul Meireles profesyonel kariyerinde kırmızı kart görmemiş...Bizim Türk Hakemleri En Kısa Zamanda O Eksiği Tamamlarlar !
diye bi yazı var
ommix
03.Eylül.2012, 15:19
Raul Meireles profesyonel kariyerinde kırmızı kart görmemiş...Bizim Türk Hakemleri En Kısa Zamanda O Eksiği Tamamlarlar !
diye bi yazı var
O adam nası kırmızı kart görmemiş ilginç :)
erdem344
03.Eylül.2012, 16:20
http://g1209.hizliresim.com/11/3/cltb0.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
Meirelesin sırtındaki dövme :D :D
ommix
03.Eylül.2012, 16:36
Oha o ne öyle!!!
sarianet
03.Eylül.2012, 20:20
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2012-09-03_nextgeneration.jpg
Avrupa’nın önde gelen spor kulüplerinin katılımıyla bu yıl ikincisi düzenlenen U–19 Gelecek Nesil Serisi (Next Generation Series) Futbol Turnuvası’nda 2. grupta yer alan Fenerbahçe A2 Takımımız, grubundaki ikinci maçında 13 Eylül 2012 Perşembe günü İngiliz temsilcisi Manchester City ile karşılaşacak.
Nexgeneration Series Turnuvası’nın ilk maçında ise İtalya’nın Juventus takımına konuk olan Takımımız, sahadan 3-3’lük bir skorla ayrılmıştı. Takımımız, Gıuseppe Moccagatta Stadı’nda oynanan maçta Juventus’un 27.ve 50. dakikalarda Padovan ve 90.dakikada Ceria’nın gollerine, 38.ve 75.dakikalarda Beykan, 85.dakikada da Sertaç ile karşılık vermişti.
KanaKe
03.Eylül.2012, 21:57
ne yapti? takip edemedim dün ben maci ilk yaridan sonra kapattim cok sIkti takimin oyunu..
C h A o S
03.Eylül.2012, 21:58
ne yapti? takip edemedim dün ben maci ilk yaridan sonra kapattim cok sIkti takimin oyunu..
Oyundan çıkarken Aykut Kocaman alkışladı Alex'e bakarak ancak Alex karşılık vermeden biraz suratsız halde kulübeye gitti.
KanaKe
03.Eylül.2012, 22:01
birsey yokki bunda.. tepki vermek zorunda degil.
sananes
03.Eylül.2012, 22:18
tepki vermek zorunda değil ama tepki verdi aslında. Adam ısrarla alex'e bakarak alkışladı,moralini bozmaması ya da medyaya malzeme vermemesi için alex ise "aykut işine bak" gideri yaptı resmen. Ayıptır alex'in yaptığı. Zaten tüm basın üstüne gelirken takımın ortamı gerip duruyor.
TeNaciOUS MidFieLdeR
03.Eylül.2012, 22:23
birsey yokki bunda.. tepki vermek zorunda degil.
tamamen onyargi, birincisi ilk yari kapatilacak kadar kotu degildi. ikincisi goruntuyu gormedigin icin bunu soyledigini dusunuyorum, alexin yaptigi efsanelesmis bir isme yakismadi. aynen devam diyorum, aynen devam...
meireles noldu? saglik kontrolunden gecti mi :D
Universal
03.Eylül.2012, 22:31
Bir yıllık maaşını bırakmıştır. :)
Sheriff
03.Eylül.2012, 22:32
Bir yıllık maaşını bırakmıştır. :)
Bence bir yıllık maaşıyla 50 tane dövmeci satın alır :)
pele96
03.Eylül.2012, 22:35
Bence bir yıllık maaşıyla 50 tane dövmeci satın alır :)
50 az mi oldu ne bir sifir eksik kalmis :D
Alex hakli bir tavir gosterdi kanaatindeyim.
Sheriff
03.Eylül.2012, 22:37
Yok bu işten de uçuk rakamlar kazanan adamlar var :)
Lim10
03.Eylül.2012, 22:49
Aykut Kocaman-Alex tartışmalarında benim anlamadığım Alex'i savunan arkadaşlar Aykut Kocaman'ın ilk geldiğinden beri Alex'i kadroda düşünmediğinden dem vuruyor.İyide Alex bunu görmüyor mu?VE bu bahsettiğimiz adam 35 yaşında.Neden hala ilk 11 oynamak konusunda ısrar ediyor?Neden bu uğurda camiayı birbirine düşürmekten çekinmiyor?Neden bu klübe heykeli dikilecek kadar katkılar yapmışken twitterdan hocasına ucuzca laf söyleme hareketinde bulunuyor?
Artık dünyada Alex tarzı 10 numara mevkisi oyuncuların nesli tükenmek üzere.Geriden gelen nesillerde bi Diego var aklıma gelen birde Ganso işte.Günümüz futbolunda artık durağan oyuna yer yok.Bu muhabbetler patlak verdiği için demiyorum beni yakınen tanıyanlar iyi bilirler büyük bir Alex hayranı olmadığımı.Benim futbol görüşümde Alex stili mücadele yoksunu oyuncular bir adım geridedir.Bunun için her zaman Appiah'ı Alex'den daha çok sevmişimdir.Bu düşüncenin karşısına at gözlüğü ile çıkanların savunmasıda şudur "E adam o kadar gol atıyor?".Tamam atıyor atmasına ama kadronda böyle bir oyuncu olduğu zaman hep bir kişi eksik oynuyorsun, sadece tek bir sistemde oynayabiliyorsun, sürekli onun ayağına bakıyorsun.Kaldı ki Alex olmasa onun yerine yine gol atacak ya bir forvet yada daha dengeli bir ofansif orta saha olacak(Bkz Selçuk İnan).Hatırlayın Daum döneminde Şampiyonlar Ligi maçlarında ne kadar etkisiz kaldığını Alex'in.
Fenerbahçe en son Hooijdonk'lu dönemde çift forvet oynayabildi.O günlerden bugünlere dizilişimiz hep aynı oldu.Çünkü kadronuzda Alex varken size haramdır çift forvet yada ofansif iki kanat oyuncusu.
Aykut Hoca Spartak maçından sonra kendi ağzıyla açıkladı; Alex'e bu maçta 11 oynamayacağını 1 hafta öncesinden söyledim diye.Ama buna karşılık Alex gerçekten benim hiçbr şekilde kabullenemediğim bir şekilde hocasını kıskanclıkla itham etti.Üstelik bunu milyonların gözü önünde ve en kısa sürede medyaya yansıması kaçınılmaz olacak bir şekilde yaptı.Aykut hoca rezil bir teknik direktördür, futbolun f'sinden anlamaz, taktik tahtasını gösterdiğinizde bomba diye kaçar vs vs vs.Bunları geçin.Hiçbir futbolcu, 11'e giremediği için Fenerbahçe teknik direktörüne böyle laf söyleyemez.Ki bu kişi Aykut Kocaman gibi bir başka efsaneyse.
Aykut Hocanın en büyük yanlışı Alex'i kesip, aynı sistemde devam etmek oldu.Neyse yazacağım çok şey vardı iyice birbirine karışacak şimdi.Şu son Sivas maçında Alex'in yaptığını savunmak tüyü nereye dikeyim hesabı oluyor argoda.Yapmayın abi bunu:)En azından başını sallayabilirdi alkışı kabul ettiğini belirten.ALLAH aşkına dün ne yaptı Alex?Adam gelmiş 35 yaşına oyundan çıkarılmayı bile hazmedemiyor.Tamam bu yaşananların üzerine belki hala gergin ama Aykut hocanın adımına karşılık vermiyor.İnşallah takımımız daha fazla zarar görmez bu durumdan.
KanaKe
03.Eylül.2012, 22:55
tamamen onyargi, birincisi ilk yari kapatilacak kadar kotu degildi. ikincisi goruntuyu gormedigin icin bunu soyledigini dusunuyorum, alexin yaptigi efsanelesmis bir isme yakismadi. aynen devam diyorum, aynen devam...
meireles noldu? saglik kontrolunden gecti mi :D
oynanan futbol benim hosuma gitmedi kapattim.. son 10-15 dakikada yine actim selcugun son dakikalarda o taca attigi pastan sonra kapattim.. aykut hoca alkisladi diye ne yapacakti gidip sarilacakmiydi? görüntünün linkini felan yollayabilirsen sevinirim.. merak ettim cidden o kadar abartilacak bir görüntümü
E.Cartman
03.Eylül.2012, 22:55
Meireless çok iyi transfer, uyum sağlarsa Fenerbahçe orta sahası kıvama gelir.
pele96
03.Eylül.2012, 22:59
Alex gibi bir oyuncun varsa oynatmama gibi bir luksun yok diye dusunuyorum.Alex ile hucumda 1kisi eksik degilsin bir kac kisi fazlasin savunma icinde bir Alex al ordada Alexin acigini kapasin.Alexi hic yoktan 11de baslat 2.yari 60dk gibi cikar oyundan istedigin sistemi takima asila Alex surda oynayacagi en fazla 1sezon.
sui generis
03.Eylül.2012, 23:06
öyle bir dünya yok beyler , Alex varsa oynayacakmış.. adam AMC li sistemde oynamak zorunda mı ? istemiyor bu sistemi. kendi oyun anlayışına ters belki. ki bu adam 35 yaşında. Alex kendine çeki düzen vermeli. son yaptıkları kabul edilemez.
Sheriff
03.Eylül.2012, 23:10
Bu arada Alex son 3-5 gündür, iyiyim, mutluyum, yedek benim için hiç sorun değil, hoca ne derse o gibi tweetler atıyor sürekli, basın bunları neden malzeme yapmıyor? Basın Taraftarları bölüyor, oyuncuyla hocasının arasını bozmak için uğraşıyor ve bizde bunlarına gazına geliyoruz.
Alex'in Fenerbahçe'ye kattıklarını kim kattı bu zamana kadar? Bu adam değilmi süper lig gol kralı, bu adam değilmi şampiyonlar ligi asist kralı, bu takımın 10 numarası, kaptanı değilmi bu adam? Rekorları alt-üst etmedimi bu adam? Alex'in oyun tarzını beğenmeyene hiç bir lafım olmaz ama Alex'in yaptığı katkıyı inkar edene, vefasızlık yapıp futbolu bırakmadan burdan göndermek isteyene çok lafım olur. Bundan önce Alex'li sistemle başarılı olunduysa hala Alex varken bu sistemi değiştirmeye çalışmak mantıksızlıktır. Yaşı ilerlemiş diyorsunuzda Alex fiziki güce dayalı bir oyuncu değildi hiçbir zaman, yaşının tekniğinden veya mental oyun yapısından birşeyler aldığını düşünmüyorum. Sahada ayakta duramayacak kadar vasat, zayıf, güçsüz bir görüntüsü varda benmi göremiyorum.
Aykut hocada benim için ayrıdır, iyidir, hatta süperdir, 6-7 yaşlarımda ilk aldırdığım forma onunkiydi hatta. Benim için hala da kredisi vardır, bir an önce kovulsun demiyorum, denesin biraz daha, ama ayrılırken gönderilmesin, tazminat peşine düşmesin, istifa etsin. Olmuyorsa zorlamasın.
Sheriff
03.Eylül.2012, 23:17
öyle bir dünya yok beyler , Alex varsa oynayacakmış.. adam AMC li sistemde oynamak zorunda mı ? istemiyor bu sistemi. kendi oyun anlayışına ters belki. ki bu adam 35 yaşında. Alex kendine çeki düzen vermeli. son yaptıkları kabul edilemez.
Elinde Zidane olsa onuda mı oturtacak yani yanında. Real Madrid Zidane'yi 35 yaşında ilk 11 çıkarıp 90" oynattıysa(Hatta Fransa milli takımı da bunu yaptıysa) Bizimde Alex'e bunu yapmamız lazım.
Gözünüzü seveyim yapmayın kaç yıldır AMC li sistemde oynamıyormu bu takım. Amaç ne yani, oyna işte adam var elinde kullan. Gidince bakarsın başka bir çaresine, bakamıyorsan da zaten ne Aykut Kocaman ol, ne Fenerbahçe ol.
sui generis
03.Eylül.2012, 23:22
abi adam bu sistemde oynamayacağım diyorsa zorlayamazsın. bu adam o takımın teknik direktörü, taktiğini o belirlemeyecekse ne anlamı var. Aykut hocanın Alex ile problemi olduğunu sanmıyorum. sadece sistemine ters olduğu için oynatmıyor.
Sheriff
03.Eylül.2012, 23:26
Yahu şimdi dediğin doğru da elinde özel bir oyuncu varsa ona göre sistemini biraz düzenler revize edersin onu söylemeye çalışıyorum heleki o adam efsaneyse, taraftarla kulüple bütünleşmişse, Zidane örneğinide o yüzden verdim.
sui generis
03.Eylül.2012, 23:30
geldiğinde denedi Alexsiz olmayı olmadı , 1 yıl daha oynattı (bu bile zorunluluktu bence Emenike-Niang yapardı) artık 3.yıl tak etmiş olabilir :) Alex'in küstürülmemesi gerektiğini düşünüyorum. iki tarafında alttan alması gereken şeyler elbette vardır ama medyaya yansıyanlardan gördüğümüz Alex'in davranışlarının pek normal olmadığı. şu heykel bir açılsa aradaki buzlar erir diye düşünüyorum.
ForsakeN
03.Eylül.2012, 23:40
Alex vazgeçilmez bir oyuncuydu çünkü eldeki kadroda onsuz bir sistem alternatifi yoktu. Fakat şuanki kadroda gol yükünü üstlenecek oyuncu sayısı çok arttı.
Aykut Kocaman'ın ilk senesinde Alex dışında bir Niang vardı gol bölgelerinde etkili olan, fakat şuan Sow,Krasic,Kuyt ve Stoch var ki çeşitli sistemler denemek için çok idealler.
Aykut Kocaman da bu oyuncuların verdiği rahatlıkla Alex'i rahatlıkla gözden çıkarabilir, zaten yavaş yavaş da bunun sinyallerini veriyor. Alex geldiğinden beri vazgeçilmez olmanın verdiği rahatlığı şuan üzerinde taşımıyor, bu garip tepkileri vermesini buna bağlıyorum. O da anladı ayrılış vaktinin yaklaştığını.
last breath
03.Eylül.2012, 23:43
Meireles gelir ama yine selcuk oynar.
futureless
03.Eylül.2012, 23:46
Ben Alex'i bir çok yıldız transferi yapıldı diye oynatmamaya karşıyım. Ama bana diyorsan ki Aykut Hoca'ya ithafen kullandığı kelime veya oyundan çıkarken ki tavrı , o zaman eyvallah. Hatanın %51'i Alex'in bence.
SAİT71
04.Eylül.2012, 00:33
Sonuçta Alex ile ve attığı goller ile Ş.Ligi'nde çeyrek final oynamadık mı ? Bu Alex o zamanda etkisiz değil miydi? İnter'e attırdığı gol, CSKA'ya attığı goller, Sevilla maçındaki asisti hepsini yapmadı mı? Demek ki yapabilirsen oluyormuş tabi kullanmasını bilene.
sarianet
04.Eylül.2012, 00:40
Sonuçta Alex ile ve attığı goller ile Ş.Ligi'nde çeyrek final oynamadık mı ? Bu Alex o zamanda etkisiz değil miydi? İnter'e attırdığı gol, CSKA'ya attığı goller, Sevilla maçındaki asisti hepsini yapmadı mı? Demek ki yapabilirsen oluyormuş tabi kullanmasını bilene.
artık şunu kabullenmek gerekir ale o alex değil büyük futbolcu tamam da büyük futbolcu diye ölene dek bizde kalacak diye bi durum yok heykelini dikeriz güle güle deriz :)
mwaru
04.Eylül.2012, 00:50
Alex'in tepkisi başarısızlığa ve vizyonsuzluğa.Hatırlayın alex geçen 2 sezonda sürekli taktikler hakkında yorum yapıyordu şöyle oynarsak daha iyi olur şunu yaparsak gol buluruz gibisinden hatta aykut kocaman buna da kızmıştı basın önünde söylediği için.Takım adam gibi futbol oynasaydı Alex bu kadar konuş( a )mazdı.İyi oyna yor rakibi al alexi 60'ta tak tak gol atsın pas atsın frikik kullansın ama o 60 dakikalık süreçte iyi oyna.
SAİT71
04.Eylül.2012, 00:50
Ölene kadar kalmayacak tamam da, nedir bu bir anda silip atma hevesi orası çok abest. Yani bir olay oldu diye adamı hemen göndermeye kalktık.
Alex bu kulüpte sadece oyuncu değil ayrıca bir ruh, bir stildir. Mantalite sadece 34-35 yaşını geçen oyuncuyu anında kov üzerine olduğu için bu olaylar çok oluyor ülkede. Bu adam antrenör olmalı, kulüpte görev almalı. Alex bizde yaşlandı. Adamı 28 yaşında aldık, alış o alış. Et tırnaktan ayrılmaz kolay kolay.
Ayrıca adamın bir çok konuda dobra ve doğru sözleri var. Çok ders alınması gereken bir kişi.
pele96
04.Eylül.2012, 00:51
Alex yine takimin yildizi olup Meireleste kat kat iyi performans gosterecektir.
Nedvedmania
04.Eylül.2012, 01:01
Meireles: "Dövmeler benim bir tutkum. Üzerimde hala boş yer var, durmayacağım devam edeceğim."
:D
E.Cartman
04.Eylül.2012, 01:02
Meireles: "Dövmeler benim bir tutkum. Üzerimde hala boş yer var, durmayacağım devam edeceğim."
:D
Tövbe Estağfirullah :zuhaha
SAİT71
04.Eylül.2012, 01:24
http://img802.imageshack.us/img802/8673/offffff.jpg
darkkobal123
04.Eylül.2012, 01:47
Xelçuk Xahin çok büyük bir futbolcu, her maç banko oynamalı. İlk onun adı yazılmalı kadroya. :D
goosfraba
04.Eylül.2012, 02:30
volkan
gg-yobo-egemen-hak
krasic-topal/topuz-meireles-stoch
kuyt-sow
veya...
topal
topuz/cristian - meireles
kuyt/krasic - stoch
sow
sarianet
04.Eylül.2012, 02:52
daum selçuğu sağ bekoynatmıştı gökan sakatlandığında oynasın orda beya sıkıntı etmeyin :D
Selçuk/Volkan
gg/Selçuk yobo/Selçuk egemen/Selçuk Hasan ali/Selçuk
topal/Selçuk Raul/Selçuk
Krasic/Selçuk/ stoch/Caner/Selçuk
Kuyt/Selçuk sow/Selçuk
erdem344
04.Eylül.2012, 02:59
Volkan - Egemen - Yabo - Gökhan - Hasan - M.Topal - R.Meireles - M.Topuz - M.Krasiç - Sow - Kuyt
En ideal 11 bu bence
TeNaciOUS MidFieLdeR
04.Eylül.2012, 03:06
selcuk sahin-mehmet topal onunde meireles oynayacaz :n: solda sow, sagda topuz, ilerde kuyt :D
titates1
04.Eylül.2012, 10:37
Ahmet Ercanlar bir çoklarının gibi benim de gözümden düştü bu transfer döneminde ancak yiğidi öldür hakkını yeme bugünkü selçuk'la ilgili haberi okunmalı.
Çok ayıp ediyoruz Selçuk'a , nasıl bu kadar acımasız olabiliyor insanlar anlamıyorum , maçta biz de kızdık ettik ama 10 senedir ne görev verilirse elinden gelenin en iyisini yapan , hiç sesini çıkartmadan sırasını bekleyen ayrıca iyi de bir görev adamı , çok ayıp.Zaten şu 1 yıllık süreç geçtikten sonra iyice farkettim ki bizim takımın holiganlarının da diğer takımlarınkinden farkı yokmuş , her takımın gözü kör taraftarı var ve aynıymış , övünüyordum valla heryerde taraftarla ama geçen seneki kenetlenmeden , sahip çıkmadan eser yok , hal böyle olunca sahadaki kim olursa olsun daha kötü etkilenir.
Şu an Fenerbahçe taraftarı , takımımıza zarar veriyor , inşallah bu yanlıştan döneriz.
El Barto
04.Eylül.2012, 10:39
Selçuk Şahin daha da kadroya giremez topal ortada banko olur. baroni de rotasyon oyuncusuna döner. :)
sui generis
04.Eylül.2012, 10:45
@TDKARLIBEL: Aziz Yıldırım operasyonu bitiyor belirli bir taraftar kitlesini tarafımıza cektik.
Sekopej
04.Eylül.2012, 10:49
Asıl şimdi destek zamanı, başkana, hocaya, Alex'e. Hepsine, aynı anda en güçlü şekilde. Eleştirmek ayrıdır, onlara desteğini göstermek ayrıdır, ikilik olması, takımda huzursuzluk olmasını isteyen bizden değildir.
Çok iyi bir kadro kuruldu, şimdi destek olalım, bırakalım kafaları rahat olsun, acabalarla sağlıksız düşüncelere kapılmasınlar, bilsinler ki bu taraftar, bu camia, bu güç arkamızda.
Desteğimizi geçen seneden fazla verelim, maddi olmasa da manevi desteğe ihtiyaç duyabilirler, kimse haketmediği yerde kalamaz, bu desteğe rağmen haketmiyorsa, bir şekilde değişim olur.
Yeter ki, tarihin en kötü sezonunun geçirildiği dönemin ardından, yeniden başlayabilelim. Daha 10 maç olmadı, kaybedilen şeyler var elbette ama geçen sene gördük, birlik beraberlik olduğunu neler kazanabileceğimizi.
Zico göklere çıkarılıyor, Kadıköy'de Bursaspor maçından sonra taraftar istifa diye bağırdı kendisine, gitseydi şimdi en büyük başarımız denilen ŞL çeyrek finali yaşanmış olacak mıydı? Üstelik de oynattığı futbolda hiç ışık yok, stajyer denildiği dönemlerdi.
Alex, o bir efsane, yuhalandığında başkanın alkışından etkilenmeyip bırakıp gitse efsane olacak mıydı? İyi bir oyuncuydu, büyük oyuncuydu diyerek mi hatırlayacaktık kendisini.
Taraftar ister, istemek hakkıdır ki eleştiri olmasını da en çok ben isterim çünkü benim hayat görüşümde eleştiri varsa gelişim olur fikri yatar. Eleştirilemeyen bir ortamda gelişim beklenmesi zor olur. Bu nedenle taraftara da saygım var ama bu taraftar neler yapabileceğini gösterdi, gösteriyor, bu takımı kendine getirecek, onları sarsacak ve ne olduklarını hatırlatacak olan da taraftardır, olumsuz, bölücü düşüncelerle değil, yapıcı eylemlerle.
Geçen sene bölmeyi başaramayanlara karşı bu sene çok basit sebeplerle bölünmeyelim ama nafile, sosyal medyada neredeyse ikiye bölünmüş camia ve bu hiç ama hiç hayırlı değil, lütfen...
uAburak89
04.Eylül.2012, 10:58
@TDKARLIBEL: Aziz Yıldırım operasyonu bitiyor belirli bir taraftar kitlesini tarafımıza cektik.
Bu adam tam komedi ya, bütün gün twitterda kurduğu senaryoları yazıyor. 1-2 gün takip edeyim dedim yok mümkün değil.
Sekopej
04.Eylül.2012, 11:27
http://www.htspor.com/futbol/haber/773544-kriztian
Feridun Niğdelioğlu komik adam.
Yazmıştım, Alex ile koşuyor diye Cristian'a tavır alır mı Aykut Kocaman diye, tabi benimki ciddi değildi.:) Ama böyle bir ortamda, böyle bir senaryo gayet oluşturulabilir, çünkü buna mümkün bir ortam var.
Manevi oğlu bir anda kadro dışı kalıyor, eminim sürekli oynattı diye eleştirenler, kadro dışı diye de eleştirmiştir muhtemelen.
Habere yeniden dönersek, haberde kasıtlı olarak içeriden bir futbolcudan bilgi alındığından bahsediliyor. Böyle bir olay varsa bu çok vahim bir olay, temizlik mutlaka şart, bunu bulmak da zor olmasa gerek.
Diğer taraftan kasıtlı bir haberse takımda huzursuzluk çıkartabilir, güven ortamı dağıldığında verim düşer. O nedenle birlik olunmalı dedim, herkese sahip çıkıldığında, birlik olunduğunda bu desteği gördüklerini anladıklarında böyle işlere başvuranlar olmaz.
Yoksa her gün başka bir dedikodu duyarız, ismini açıklamayan istemeyen bir futbolcunun ağzında...
KanaKe
04.Eylül.2012, 12:01
Takım içerisinden bir oyuncu, “Aykut Kocaman, Cristian’a karşı hep iyi niyetli oldu. Hatta kendi ağzıyla bile söyledi bunu Cristian. Bir alırken 5 katı kazanmaya başladığını, kötü günlerde kendisine sahip çıktığını söylemişti. Bu tavrı hiç yakışık almadı. Hepimizin gözü önünde cereyan etti olay, bu kadar olmaz. Ne çalışıyor ne de saygısı var. Ama Aykut Hoca işini yaparsa yine onu affeder” ifadelerini kullandı.
kesin semih'tir bu oyuncu :) bu haberide o servis etmistir.
http://www.htspor.com/futbol/haber/773568-bu-adamin-hastasiyim
su haberde acayip komikmis :D haberi yapan kisi ingilizcede im sick of this guy cümlesinin manasini bilmiyor galiba :D
ForsakeN
04.Eylül.2012, 12:08
Selçuk Şahin sonunda konuştu
http://cdn.sporx.com/img/3/2012/selcuksahin3.jpg
Başı her sıkışanın topu attığı Selçuk, aldığı 51 pasın yalnızca 6’sını hatalı kullandığı için hedef adam yapıldı. Bu futbol emekçisi F.Bahçelilerden artık vefa istiyor.
Selçuk Şahin... Türk futbolunun sessiz emektarı… Tam 9 yıldır Fenerbahçe formasını taşıyor. Ne oynamadığı zaman sorun çıkardı, ne oynadığı zaman çok fazla ortalıkta göründü… Sadece işini yapan bir profesyonel oldu.
3 Temmuz sonrası Fenerbahçe taraftarı takıma moral için Topuk Yaylası’nda gittiğinde göz yaşlarını tutamadığı için mikrofonlara konuşamayacak kadar kulübüne gönülden bağlı bir profesyonel o...
Çalıştığı 4 teknik adamın da onca transfer yapılmasına karşın sonunda formayı hep ona teslim etmesi tesadüf değil… Hiçbir zaman görevini aksatmaması ve elinden gelenin en iyisini yapması tüm teknik adamların en kritik haftalarda Selçuk Şahin’e formayı gözü kapalı vermesine neden oldu.
Teknik adamların ısrarlı tercihi olmasının yanı sıra, kritik golleriyle Galatasaray’ın belalısı olarak da tanındı Selçuk.
İnternette dalga geçenler, ne biliyor ki?
Ama bugünlerde büyük sıkıntı yaşıyor Selçuk. Fenerbahçe taraftarı hemen her sezon en küçük hatasında protesto ettiği Selçuk’u bu kez tam anlamıyla hedef tahtası haline getirdi. Bir futbol emekçisi, bir Fenerbahçe sevdalısına adeta cephe açıldı.
Oysa o Fenerbahçe’nin ikinci kaptanı... Lefterler’in, Canlar’ın, Oğuzlar’ın yerinde duruyor yani. "Fenerbahçeli futbolcu" olma etiketini daha tek bir kez istismar etmiş, bundan faydalanmış değil. Emek veriyor, karşılığında çoklarına göre mütevazı bir ücret alıyor. Yani baş tacı edilmesi gerekirken, en küçük hatasında yerin dibine sokuluyor. Hatta daha ileri gidip alaya alınıyor.
İnternet ortamında Selçuk’la dalga geçenler, onun kişiliği, futbol emektarlığı hakkında ne kadar fikre sahip acaba? Ve bu acımasızlık neden? Emeğe birazcık bile saygı kalmadı mı, diye sormadan edemiyor insan.
Tribüne oynamadı, sadece işini yaptı
Alın en çok tepki gördüğü Spartak maçını... F.Bahçe’nin topla en fazla buluşan oyuncularından biri Selçuk. Bu yoğun pas trafiği ve rakip orta sahanın baskısı altında Selçuk, aldığı 51 topun sadece 6’sını kaybetmiş. Sen misin kaybeden! Vurun abalıya korosu yine Selçuk’u hedefe koydu. Sonrasındaki Sivas maçına bu psikoji ile çıkmış birinden nasıl bir performans beklenebilirdi ki.
Maçın sonlarında hatalı pas verdi diye söylenmedik laf bırakılmadı. Selçuk’a gelene kadar kim ne kadar hata yaptı da, F.Bahçe galip gelemedi, hiç hesap eden var mı? Son dakikalarda boş kaleye atamayanlar, hatalı gol yiyenler, takımı eksik bırakanlar...
Özetle, Selçuk bunu hak etmiyor. Bu baskı yüzünden birçok otoritenin kefil olduğu yeteneklerini bile kullanamıyor. Sorumluluk alıp, bunun altından kalkabilecek kapasitede olduğu halde, becerisini sergileyemez hale getirildi.
Yazık...
F.Bahçeli’nin vefa duygusu her zamankinden fazla devreye girmeli Selçuk için. O bu formaya ihanet etmedi, onuruyla taşıdı, teriyle ıslattı, emeğiyle yüceltti.
‘10 yıldır yaranamıyorum’
Hiçbir zaman sorumluluktan kaçmamasına rağmen hep eleştirilmesine içerleyen Selçuk Şahin, "10 yıldır ne yaparsam yapayım, taraftarın kafasındaki yargılar değişmiyor" dedi.
F.Bahçe taraftarının son günlerde sık sık protesto ettiği Selçuk Şahin, yapılanları anlayamadığını söyledi. Hürriyet’e konuşan deneyimli futbolcu, "9 yıldır bu işi çözemedim. senelerdir, hep bunları yaşadım. Ama Spartak Moskova maçında yaşananlar bana ağır geldi. Ne yaparsam yapayım, taraftarın gözündeki bazı şeyler değişmiyor. Geçen sezon çok iyi oynadım, şampiyonluğu Süper Final’de son maça kadar taşıdık. O zaman bir şey yoktu. Ama bu sezon yine tepki görmeye başladım" dedi.
Sorumluluktan kaçmadım
Hiçbir zaman sorumluluktan kaçmadığını dile getiren Selçuk Şahin, "Eğer takım sıkışmışsa, gidip top istiyorum. Sorumluluk alıyorum. 10 yıla yakın süredir, kritik anlarda top almamak için saklanan çok oyuncu gördüm. Ben asla bunu yapmadım. Hiç saklanmadım" diye konuştu.
Sarı lacivertlilerin kendisine gösterdiği tepkinin sadece kendisini üzmediğini ifade eden milli futbolcu, "Ailemin twitter gibi şeyleri bilmez. Ama bir şekilde haberleri oluyor. En çok onlar üzülüyor diye üzülüyorum. Takım arkadaşlarım beni hiç yalnız bırakmadı.
Zaten takımda kimin bir sıkıntısı varsa, yanındayız. Aykut Kocaman da hep yanımda. Sivasspor maçında oynattı. Yedek bırakmak kolaydı, bunu yapmadı" şeklinde konuştu.
Sivas maçında yıkımı hissettim
S. Moskova maçında ıslıklanmasına içerlenen Selçuk şu ifadeleri kullandı: "105 yıllık kulüpte taraftarların hiç kaptanını ıslıklayıp, ıslıklamadığını düşündüm. Sivas’ta da bunu yaşadım. Özgüvenim kolay sarsılmaz ama bu maçta yıkıntıyı hissettim. İsterim ki taraftar benim istatistiklerime de baksın."
Birçok yıldızın başına geldi
Clarence Seedorf, 2009 yılında başarısız performansı nedeniyle Milan’da, İtalyan kulübünün taraftarları tarafından ıslıklandı.
2008 yılında Lyon forması giyen Fred, Lille ile 2-2 berabere biten maç sonunda ıslık ve protestolara maruz kalınca Fransız kulübünden ayrılma noktasına geldi.
Inter’de hayal kırıklığı yaratan Diego Forlan, geçen yıl Marsilya maçında oyundan alınırken tepkilerin ve ıslıkların hedefi oldu.
‘Selçuk protestolara aldırmamalı’
Fenerbahçeli Selçuk’a Galatasaraylı Sabri Sarıoğlu’ndan destek... Sık sık sarı kırmızılıların protestolarına maruz kalan Sabri, "Deyim yerindeyse, protestoya alışkınım. Bazı futbolcular, protestodan sonra çöker, bazısı da daha çok hırslanır" dedi.
Futbolcunun her zaman önüne bakması gerektiğini hatırlatan Sabri, "Hatalara ya da o kareye takılı kalmayacak. Önüne bakacak. Ben hep geleceğe baktım. Selçuk da bunu yapmalı. Tepkilere ve protestolara aldırmamalı. Onları kafasından silip, gelecek için çalışmalı" ifadelerini kullandı.
kaynak: Sporx
Yaranamazsın tabi. Kendin de söylüyorsun 10 yıldır Fenerbahçe'desin ve daha top kontrolü yapmayı, düzgünce pas vermeyi öğrenemedin. Nasıl bunca senedir bu kulüptesin biz de onu anlayamadık.
El Barto
04.Eylül.2012, 12:12
Selçuk'a büyük destek Galatasaraylı Sabri'den gelmiş yalnız. :)
Boşa dememişler milletin diline düşeceğine diye... :)
sui generis
04.Eylül.2012, 12:46
Ben Selçuk'a hiç kızmıyorum. severim Selçuk'u :)
ommix
04.Eylül.2012, 13:40
Galatasaray'a çilek göndermesi yapmış bizimkiler www.superfb.com
zeck17
04.Eylül.2012, 13:43
selçuk un alınmasına anlam veremiyorum böylece kendini daha antipatik yapıyor mesela sabri alınmıyor o da taraftarlarla beraber eğleniyor ve galatasarayda sahip çıkıyor sabriye selçuk un da aynısını yapmasını lazım
ve futboldan anlayan biri bana krasicin neden sol kanatta oynadığını orda oynayınca anadolu takımının klasik sol kanadı gibi aykut durmadan aynı tür aynı işe yarayan adam alıyor mehmet topalla selçuk'un aynı.. krasicle kuytta aynı görevi yapıyor.. meireles için de bu geçerli böyle futbolda başarı gelmez çünkü adamlar tıpa tıp aynı görevi yapıyorlar eğer başarı isteniyorsa aynı görevi yapan adamların 4-4'lük olması gereklidir
erdem344
04.Eylül.2012, 13:44
http://www.superfb.com/index_ozel_cilek.php
sui generis
04.Eylül.2012, 13:45
Krasic ve kuyt aynı mı ? Ya da Selçuk , Topal'ın seviyesinde mi ? Meireles gibi kim var takımda ?
zeck17
04.Eylül.2012, 14:01
Krasic ve kuyt aynı mı ? Ya da Selçuk , Topal'ın seviyesinde mi ? Meireles gibi kim var takımda ?
topal selçuk'un en fazla 1 gömlek üstü sadece topal avrupa görmüş her ikiside defansif yönde daha etkili topalın arada bir yaptığı ileriye uzun top atma ve şut çekme özelliği var.
kuytla krasic'in oyun tarzları birbirine çok yakın ikiside aynı kanadın oyuncusu ve ikisinin oyunları benzer çalım atarak içeriye devrilmek ondan stoch gibi çizgi üstünde oynamıyor bu ikili biraz daha ceza sahasına yakınlar kuytun artısı ise skora daha fazla etki yapmaları krasicin kariyer boyunca 30 golü var sadece
meireles e gelince bu adam niye alındı önliberodan topu alıp ilerde topu dağıtması için önceki sezon baroni emre geride oynadığında o muhteşem performansı göstermişti aynısı denenebilirdi veya bir risk alınıp alexi oraya alınabilirdi bu sene fenerin rahat 3-4 maçını izledim vaslui maçında aynen dediğim oldu alex geriye kadar gelip top çıkarmaya başlamıştı ne kadar başarılı oldu bilinmez fakat denenmeye değer görüntü verdi mehmet topal-alex-baroni orta sahası denenebilir bir ihtimaldi ama denemek yerine artık yeter bu kadar alex zaten fizik olarak bitmiş denildi taraftarın gözünü boyamak için meirelese 10 milyon bonservis +10 milyon maaş verilecek ne gerek vardı diye sorular adama veya neden 3 eylülde diye de sorulur bunlar günlük transferler türk futbolunun durumu budur kimse avrupa da oynamak kendini tanıtmak için kalitesini güçlendirmiyor hepsi bizim avrupanın çok altındaki ligimiz için
darkkobal123
04.Eylül.2012, 14:41
Selçuk ve Sabri, bitirim ikili. :D Selçuk 2 metre yanındaki futbolcuya pas atamiyor. Kendimi bildim bileli Selçuk aynı, hiçbir gelişme yok. Adam kesemiyor, top çalamıyor, pas atamıyor. Yetenek 0 adamda.
furkan58
04.Eylül.2012, 14:53
topal selçuk'un en fazla 1 gömlek üstü sadece topal avrupa görmüş her ikiside defansif yönde daha etkili topalın arada bir yaptığı ileriye uzun top atma ve şut çekme özelliği var.
kuytla krasic'in oyun tarzları birbirine çok yakın ikiside aynı kanadın oyuncusu ve ikisinin oyunları benzer çalım atarak içeriye devrilmek ondan stoch gibi çizgi üstünde oynamıyor bu ikili biraz daha ceza sahasına yakınlar kuytun artısı ise skora daha fazla etki yapmaları krasicin kariyer boyunca 30 golü var sadece
meireles e gelince bu adam niye alındı önliberodan topu alıp ilerde topu dağıtması için önceki sezon baroni emre geride oynadığında o muhteşem performansı göstermişti aynısı denenebilirdi veya bir risk alınıp alexi oraya alınabilirdi bu sene fenerin rahat 3-4 maçını izledim vaslui maçında aynen dediğim oldu alex geriye kadar gelip top çıkarmaya başlamıştı ne kadar başarılı oldu bilinmez fakat denenmeye değer görüntü verdi mehmet topal-alex-baroni orta sahası denenebilir bir ihtimaldi ama denemek yerine artık yeter bu kadar alex zaten fizik olarak bitmiş denildi taraftarın gözünü boyamak için meirelese 10 milyon bonservis +10 milyon maaş verilecek ne gerek vardı diye sorular adama veya neden 3 eylülde diye de sorulur bunlar günlük transferler türk futbolunun durumu budur kimse avrupa da oynamak kendini tanıtmak için kalitesini güçlendirmiyor hepsi bizim avrupanın çok altındaki ligimiz için
Mümkünse daha futbol tartışmayalım.
Kuyt ve Krasiç nasıl aynı futbolcu olur ? Biri kanat , biri forvet ; biri diğerinden daha süratli , biri diğerinden daha bitirici. Meireles ile Baroni'yi bir tutmak zaten ne kadar takip ettiğinizi gösteriyor.
ForsakeN
04.Eylül.2012, 14:58
female fragrant @akrdm_b
@Alex10combr her iyi futbolcu teknik direktör olamaz dimi kaptan ? mesela José Mourinho iyi bi futolcu değildi ... anladın ? ; )
Alex10combr @Alex10combr
@akrdm_b guardiola-anceloti-valdano-aragones-mancini-conti-simeone-zico-eski futebolcu..
...
Adamı hala Aykut hocayla zıt düşürmeye uğraşıyor taraftarımız(!) . Bu sefer oltaya gelmemiş Alex.
TeNaciOUS MidFieLdeR
04.Eylül.2012, 15:00
@zeck17
kuyt ile krasic birbirinden cok farklilar ama meireles ile baroni birbirine yakin isimlerdir, dogru bence ama baroniden istedigi verimi alamadigi icin meireles alindi zaten. bi gorev degisikligi olmayacak, sadece baroniye ait gorevi daha iyi yerine getirecek bir adam alindi. meireles o bolgede fark yaratacak, beklenti bu.
oyun kurucu degil de topu defanstan hucuma tasiyacak adam ariyoduk, meireles de bunu rahatlikla yapabilir. simdi bakiyorum da TVde falan Selcuk Meireles kiyasi baslamis. bir Selcuk Inan degil falan deniyor, Selcuk sadece ligimizde parlamis bir isim. daha uluslararasi bir reputasyonu bile yok. insaf diyorum bu yorumlara. Selcuk da bi yarifinal oynasin CLde, avrupa sampiyonasinda basarili olsun yapalim kiyasi.
sui generis
04.Eylül.2012, 15:01
Kuyt ve krasic aynı , topal Selçuk'un bir gömlek üstü , cristian ve meireles aynı , alex MC oynasın ??? Biz seninle tartışmayalım ..
erdem344
04.Eylül.2012, 15:13
daum selçuğu sağ bekoynatmıştı gökan sakatlandığında oynasın orda beya sıkıntı etmeyin :D
Selçuk/Volkan
gg/Selçuk yobo/Selçuk egemen/Selçuk Hasan ali/Selçuk
topal/Selçuk Raul/Selçuk
Krasic/Selçuk/ stoch/Caner/Selçuk
Kuyt/Selçuk sow/Selçuk
çok iyi ya :D :D :D
Selçuk Şahin
Ne çabuk unuttunuz.