View Full Version : Fenerbahçe Sohbet Alanı
KanaKe
27.Haziran.2013, 12:26
aziz yildirimin istifa etmesi en dogrusu olacaktir bu sürecte... belki ceza döner yildirim istifa ederse.
sananes
27.Haziran.2013, 13:07
Umarım sade bir konuşma yapar başkan. İstifa ettiğini ama geri adım atmadığını kişisel olarak davasını sürdüreceğini çünkü haklı olan tarafın fenerbahçe ve kendisi olduğunu söyler bırakır. Bundan farklı her tepki kendisine zarar verir. Ben hiç bir zaman Aziz Yıldırım'ı sevmedim. ama son zamanlarda ortam öyleki kendisini savunmam gerekiyor gibi hisse kapılıyorum. En basit örneği ev arkadaşım yıllardır Aziz Yıldırım hayranıydı, o hapisteyken sabahlara kadar Aziz Yıldırım açıklamaları izledi,dinledi,okudu.
Ve şimdi gitse de kurtulsak şu bilmem ne yaptığım diyor. Bu kesin şike yapmıştır ya diye çıkışıyor. Bir çok Fenerbahçe'liye bunu yaşattı süreç. Bunda başkanın payı yok. Zira sevmeyebiliriz, Eskiden severken şimdi nefret edebiliriz ama "bu kesin şike yapmıştır" demek o sezonki fenerbahçe takımına ihanettir. İnsanlar asla şike yapmadık maçlara baksana abi böyle sert geçen maçlarda şike mi olur derken başkanı sevmedikleri için şike yapmışızdır biz eksenine kaydılar,fenerbahçeli taraftarlar da garip.
Ralph
27.Haziran.2013, 16:15
Aziz Yıldırım bir hayli yıpranmış görünüyor. İlk defa böyle düşük enerjili görüyorum.
uAburak89
27.Haziran.2013, 16:24
Aziz Yıldırım bitmiş, çökmüş resmen.
sananes
27.Haziran.2013, 16:27
Aziz Yıldırım'ın seçimleri tam olarak haklı olan ama bunu kimseye anlatamayan adam seçimleri. Bu yüzden sürekli denemeyi seçiyor. Muhtemelen çok şaşkındır sürekli takımın ve kendisinin ceza almasına.
Fakat bilmediği bir şey var ki haklı dahi olsa o inat ettikçe anlamsız bir şekilde 3 temmuz'un hemen ertesinde kendisine tapanlar kendisinden en çok nefret eden kişiler konumuna geliyorlar. Hiç bir zaman şike yaptığımıza inanmadım son 2 senede ama hiç bir zamanda 2011 yazı öncesinden de bahsediyorum Aziz Yıldırımcı olmadım. Biz ne çekiyorsak bi Aziz Yıldırımcı,bi Alexçi bi Aykutcu olanlardan çekiyoruz.
Suicider
27.Haziran.2013, 17:21
İstifa olayı yalan oldu :)
Kaka Leite
28.Haziran.2013, 21:48
http://s1.directupload.net/images/130530/r7vtnenr.swf
Golden sonra azcık gülüyor ise sorun yok benim açımdan Yanal için :)
tyfnkrvl07
30.Haziran.2013, 20:32
http://www.fbtvonline.com/ yürüyüşü izleyebilirsiniz
Sheriff
30.Haziran.2013, 22:17
Ersun Yanal inşallah, Cristian, Selçuk gibi isimler yerine Salih, Stoch gibi isimlerde ısrar eder..
ReaList
30.Haziran.2013, 22:26
http://www.fbtvonline.com/ yürüyüşü izleyebilirsiniz
Aziz Yıldırım zamanında gfb'yi kullanıp yürüyüş organizasyonları düzenletirdi, Şimdi 12numara'yı kullanıp aynı tas aynı hamam devam ediyor. Hani bizi ele geçirmeye çalışıyolar gibi ünlü bir lafı var ya zaten biz onun tarafından ele geçirilmişiz. Bizi başkası ele geçirse ne olacak ? Daha ne kadar rezil olabiliriz ? Ne kadar kötü olabiliriz ? Bir kulübün tarihi ne kadar karalanabilir ?
Yürüyedurun bakalım.
sui generis
30.Haziran.2013, 22:32
Yahu ne yapalım verilen cezayı kabul mu edelim ? Bu yürüyüşler olmasa şampiyonluk elimizden alınmayacak mıydı ? Kurulan düzene çomak sokmak istemiyor muyduk ? Bu süreçte taraftara liderlik eden 12numara'ya teşekkür etmek gerek. antu ve gfb gibi kabullenmedi olayları.
edit: düşüncelerimi özetlemiş Alpaslan abi.
alpaslan akkuş @geronimoapo 46 sn
Fenerbahce icin tek bir adim atan var olsun... Yuruyenin canini yerim..
ReaList
30.Haziran.2013, 22:41
Yahu ne yapalım verilen cezayı kabul mu edelim ? Bu yürüyüşler olmasa şampiyonluk elimizden alınmayacak mıydı ? Kurulan düzene çomak sokmak istemiyor muyduk ? Bu süreçte taraftara liderlik eden 12numara'ya teşekkür etmek gerek. antu ve gfb gibi kabullenmedi olayları.
12numara'nın yaptığı taraftara liderlik etmek falan değil emri yerine getirmek, bunu hepimiz biliyoruz. Zamanında Gfb bunu nasıl yaptıysa bugün onlar emre göre hareket eden bir oluşum olmuş durumda. Bugün Fenerbahçeliler birilerinden hesap soracaksa ilk isim Aziz Yıldırım olmalıdır. Geçen basın toplantısında elemanın biri çok güzel bir soru sordu "İnsanlar sizden bir şeyler biliyorsanız konuşmanızı bekliyor" Kem küm biliyorum, konuşursam TR yerinden oynar, Mars'la Jupiter oley çeker, Güneş sistemi halaya kalkar falan filan, cevap yok.
Yahu gittikçe dibe çekiliyorsun önce oynayacağın bir kupa müsabakası elinden alındı, Avrupa'ya gitme hakkın elinden alındı, Mahkeme kararıyla ceza yedin, Uefa seni kupalarından resmen men etti, Dünyaya rezil oldun, yarın tahkim onaylarsa belki kazandığın şampiyonluk elinden gidecek, büyütülürse küme düşeceksin sürekli batağa batma durumu söz konusu ama kimin umrunda ? Aman o başkanlık koltuğu gitmesin de Fenerbahçeye ne olduğunun önemi yok. Ya ele geçirilirsek ya Aziz başkanımız konuşursa.... Eyvah Eyvah.
sui generis
30.Haziran.2013, 22:50
benim anlamadığım dediklerinin yürüyüşle alakası nedir ? Yürüyüşün amacı ; cezayı kabullenememek. Aziz Yıldırım'ı da destekleyenler elbette var orada. ama yürüyüşün amacını niye sadece başkana destek olarak sınırlıyorsunuz. öyle olsa bile bırakın başkanı destekleyen desteklesin niye bunu kabullenemiyorsunuz ?
Aziz Yıldırım'ın konuşmasını elbette ben de istedim ama bir yargıtay süreci var. adam demek ki birileri ile pazarlık halinde. belki de sonuç alacak. süreç bitmeden konuşmamasını anlayabiliyorum. Fenerbahçe'yi kendi için kullanıyor diyeceksiniz belki ama Aziz Yıldırım'ın suçlu bulunması demek Fenerbahçe'nin suçlu olması demek. Başkanın suçsuz olması Fenerbahçe için çok önemli.
12numara her nasıl kurulmuş olursa olsun o yürüyüşleri, mitingleri yapmasaydı şuanda kupayı vermiştik. Desteklemeyebilirsin ama saygı duymalısın.
ReaList
30.Haziran.2013, 23:06
Uefa kararının verildiği gün veya ertesi tam hatırlamıyorum Aziz Yıldırım'ı stad önünde protesto eden bir organize hareket vardı. Bunu duyan 12numara akabinde öyle mesajlar yayınladı ki sanırsın Pc başına Aziz Yıldırım geçmiş mesajları o yayınlıyor, ertesinde zaten destek yürüyüşü kararı alındı. Yani Organize edenler ve Aziz Yıldırım için bu yürüyüş tamamen Aziz Yıldırım'a destek yürüyüşüdür, diğerleri içinse masumane biçimde yaşananlara tepki.
Ben 12numara'ya veya Gfb'ye zerre saygı duymam. İnsanların duygu ve düşüncelerini çıkarları karşılığı yönlendiren her oluşumdan nefret ederim, Çünkü emelleri şahısların kişisel tatminiyken, bunu Fenerbahçe adının altında yapmaları kabul edilemez.
12numaranın yapmış organizasyonlar neyi değiştirdi ?
-Şikeci damgası mı yemedin ?
-Mahkemeden ceza mı yemedin ?
-Avrupa kupalarından ceza mı almadın ?
-Veya aklına gelebilecek herhangi bir şey mi gerçekleşmedi ?
Olabilecek durumlar arasında puan silme,küme düşme ve şampiyonluğun alınması gibi durumlarda Federasyon değişikliği akabinde yapılan karar değişikliği sonucunda engellendi. Yoksa senin yöneticilerin federasyon nezninde de ceza almış başka bir Federasyon olsaydı bu cezaları da alırdın. Yani bir durum karşısında yaşanabilecek bütün olası kötü durumlar zaten başına geldi, Yapılan organizasyonlar sadece Aziz Yıldırım'ın hala koltukta oturmasına yarıyor, bu maçta hakem kararı verdikten sonra yapılan itiraz gibi, iş işten geçtikten sonra yapılan şeylerin Fenerbahçe'ye bir yararını görmedim. Aynı anlayışı taşıyan yönetimin de olacakların önüne geçeceğini düşünmüyorum. Tesbih tanesi gibi gelen kötü bir durum bir diğerini getiriyor ve önleyemiyorsun. Ama hala umudu olan insanları görmek de güzel.
Eklemeden geçmeyecem Aziz Yıldırım'ın da bu durumları değiştirebilecek bir açıklamasının olduğuna da inanmıyorum, yok iddianame'yi bekleyelim, mahkeme kararını bekleyelim, uefa'yı bekleyelim, yargıtayı bekleyelim, temyizi bekleyelim, Aihm'i bekleyelim mantığıyla zaten elde bekleyecek bir şey kalmayacak.
sui generis
30.Haziran.2013, 23:18
12numara zaten yönetim tarafında. Bunda hemfikiriz ama sen o yürüyüşleri hiç olarak görüyorsan tartışacak bir şey kalmadı benim için.
Ralph
30.Haziran.2013, 23:38
Belhanda D.Kiev e gitmiş
http://img17.imageshack.us/img17/71/flf1.png (http://img17.imageshack.us/i/flf1.png/)
Cengo
01.Temmuz.2013, 00:10
14 Milyon Euro'ya gitmiş. İyi ki transfer etmedik. Bu bedellerin oyuncusu değil.
90 - Younès Belhanda 14.000.000 €
85 - Dieumerci Mbokani 11.000.000 €
07 - Jeremain Lens 9.000.000 €
Corpus
01.Temmuz.2013, 00:18
14 Milyon Euro'ya gitmiş. İyi ki transfer etmedik. Bu bedellerin oyuncusu değil.
90 - Younès Belhanda 14.000.000 €
85 - Dieumerci Mbokani 11.000.000 €
07 - Jeremain Lens 9.000.000 €
Fenerbahçe' ye 12 milyon euro' ya transfer olurken. Bu para çok değil demiştiniz.
Ne oldu da değişti görüşünüz ?
Cengo
01.Temmuz.2013, 00:19
Fenerbahçe' ye 12 milyon euro' ya transfer olurken. Bu para çok değil demiştiniz.
Ne oldu da değişti görüşünüz ?
Fenerbahçe 10 Milyon Euro önerdi. Hatta önce 8 Milyon'a tamam denmişti, sonra fiyat arttırdılar. 12 verilse bitmişti transfer.
Corpus
01.Temmuz.2013, 00:21
Fenerbahçe 10 Milyon Euro önerdi.
Bu mesajda 12 demişssiniz. O konudaki o civarlardaki mesajlarda 12'ye anlaşıldığından bahsediyor.
Nokta atışı bir transfer için 12 Milyon Euro çok yüksek bir bedel değil.
Cengo
01.Temmuz.2013, 00:23
Bu mesajda 12 demişssiniz. O konudaki o civarlardaki mesajlarda 12'ye anlaşıldığından bahsediyor.
O zaman için o transfer şampiyonluğa bedeldi. Şampiyonluk geliri ile kapanacaktı.
12 ödense bitmişti transfer. 12'yi isteyen karşı kulüp, veren Fenerbahçe değil. Peşin 10, taksitli 12 istediler.
Şimdi pahalı. O zaman da pahalıydı ama şampiyonluk için 2 Milyon Euro önemli değildir.
Corpus
01.Temmuz.2013, 00:25
O zaman için o transfer şampiyonluğa bedeldi. Şampiyonluk geliri ile kapanacaktı.
12 ödense bitmişti transfer. 12'yi isteyen karşı kulüp, veren Fenerbahçe değil. Peşin 10, taksitli 12 istediler.
Şimdi pahalı. O zaman da pahalıydı ama şampiyonluk için 2 Milyon Euro önemli değildir.
Ben bunu merak etmiştim. Teşekkürler.
Nedvedmania
01.Temmuz.2013, 01:35
Fenerbahçelilerin yürüyüşünde KADİR ÖKÇESİZ bıçaklanarak öldürülmüş.
Bordo61Mavi
01.Temmuz.2013, 14:13
Bu takimlarin pesinden giderken olenlerin hesabini nasil verecekler bastakiler.
Allah rahmet eylesin.
footballer33
01.Temmuz.2013, 22:31
Belhanda D.Kiev e gitmiş
http://img17.imageshack.us/img17/71/flf1.png (http://img17.imageshack.us/i/flf1.png/)
D.Kiev, çok dehşet bir hücum hattı kuruyor. Shakhtar hegomanyasından oldukça bezmişler anlaşılan.
Ölen taraftara, Allah rahmet eylesin. Ateş, düştüğü yeri yakacak yine.
Ralph
01.Temmuz.2013, 22:36
Sadettin Saran başkanlık için adaylığını ilan etmiş.
SAİT71
01.Temmuz.2013, 22:39
Sadettin Saran'a oldum olası sıcak bakmazdım. Ancak adam yıllardır istiyor. Aziz Yıldırımcı oldum hep. Fakat artık yıldırım devri bitti. Sadettin Saran yöneticilik konusunda çok başarılı bir kişi. Ayrıca Aziz Yıldırım gibi diktatör bir kişiliğe sahip olduğunu sanmıyorum. Yöneticilik konusunda başarılı dediysem, bu konuda profesyonel bir kişi. Yurt dışında okumuş bir adam. Ve mali konularda da Saran Holding'e bakarak ne kadar başarılı olduğunu görebiliriz. Bir şansı hakediyor. Ya Ali Koç Ya Saran...
sarianet
02.Temmuz.2013, 08:36
Genel kurul mu olacak beden aday oldu saran ?
Ralph
02.Temmuz.2013, 12:37
http://img405.imageshack.us/img405/1949/c1f.png (http://img405.imageshack.us/i/c1f.png/)
Namzet
02.Temmuz.2013, 12:54
Bizden uzak dursun Belhanda,naparsa yapsın:D
goosfraba
02.Temmuz.2013, 18:49
resmi sitede gördüğüm resimlere bakılırsa, ersun hoca şimdiden fark yaratmış durumda.
TeNaciOUS MidFieLdeR
02.Temmuz.2013, 18:55
Takım üzerindeki gerginlik kalkmış. Takım üzerindeki etkisi ilk günden görülmeye başlandı ersun yanalin.
ReaList
02.Temmuz.2013, 19:00
Oyuncuların yüzü gözü açılmış, nur gelmiş Webo'ya bile renk gelmiş o derece : )
Son 3 mesaj -benimki dahil- 90larda mahalle kültürünün yaşandığı kentlerde kadınların akşam mahallede toplu şekilde oturup, bir olay üzerine yaptığı değerlendirme yorumlarının bir kopyasıdır, tüm hakları saklıdır ©
Kaka Leite
04.Temmuz.2013, 01:36
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1044774_493946037348066_1980362770_n.jpg
Acaba diyorum, hatta acaba falan demiyorum. Ben bunu daha önce de söylemiştim Fenerbahçe de bir çok oyuncu Aykut Kocaman döneminde bilerek isteksiz davranıyordu bence.
Uzun zaman sonra ilk kez bu kadar gülüyor bu takımın yüzü, eee tabii antremanda şakalaşırken ''-Komik la bu'' gibi bir bakışı olan hoca gidip, sana katılacak bir hoca gelince yüzlerdeki ifade de değişiyor demek ki.
Korktuğum da başıma geldi, Ersun hoca da Baroni'nin ağına düştü :(
zeck17
04.Temmuz.2013, 02:29
Bu arada neden Ersun Yanal polo yaka tshirtün üstüne sweatshirt giymiş nerde yapılıyor bu antrenmanlar :)
Zekirdek
04.Temmuz.2013, 10:23
Bu arada neden Ersun Yanal polo yaka tshirtün üstüne sweatshirt giymiş nerde yapılıyor bu antrenmanlar :)
Topuk Yaylası olabilir.
goosfraba
04.Temmuz.2013, 10:42
topuk yaylasına daha gitmedik bildiğim kadarıyla.
europeanconquer
04.Temmuz.2013, 11:41
Ersun Yanal ile beraber lig daha da zevkli hale geleceğe benziyor :)
erdem344
04.Temmuz.2013, 16:50
Yurt dışı kampı iptal edilmiş.
Topuk yaylasında takılıcaz
TeNaciOUS MidFieLdeR
04.Temmuz.2013, 17:34
derbi deplasmanlari haric anadoludayiz yani bu sene :n: alismak lazim anadolu sartlarina (:
himone
04.Temmuz.2013, 20:30
Kadlec bütün kulvarlarda şampiyonluk hedefliyoruz demiş :D.
byariff
05.Temmuz.2013, 01:47
https://pbs.twimg.com/media/BOXEXDZCEAEMUMP.jpg:large
erdem344
05.Temmuz.2013, 03:40
Stocha bak ulan ne adam ya :)
byariff
05.Temmuz.2013, 03:41
yalniz boxer shop gibi ya :D
attirson
05.Temmuz.2013, 03:55
Ben shop dedim zaten degilmiymiş ? :D
europeanconquer
05.Temmuz.2013, 10:27
Ne montajı :n: Calvin Klein boxer giyip öyle poz veren kaç insan tanıyorsunuz ? :n:
erdem344
05.Temmuz.2013, 17:18
Bu sene beklediğim ilk 11 ;
Volkan - Gökhan - Egemen - Alves - Kadlec - Topal ( raul ) - Alper - Emre - Stoch - Kayt - Sow
byariff
05.Temmuz.2013, 17:24
bence defans oyle olurda ilerisi boyle olur
emre-alper-holmen aslinda tam ersun hocanin istedigi ortasaha.
uAburak89
05.Temmuz.2013, 20:38
Biraz zihin açalım, mevcut yabancı kuralından sonra Fenerbahçe'nin kadrosuna bakıyorum, 6+2+2'ye karşı çıkmalarına mantıklı bir açıklama bulamıyorum.
Kalede Volkan, Mert, Serkan var, bizde Muslera, Eray, Aykut, Ufuk. FB'nin yedek kalecileri daha iyi, Muslera - Volkan kıyasında geçen senenin etkisiyle Muslera öne çıkar. Volkan istikrarsızdı, sakatlığı var, ameliyat olmadı diye biliyorum, FB kaleci antrenörü hala aynı kişi. Burada avantaj bizde.
Stoper, Egemen, Bekir, Yobo, Alves'e karşılık Gökhan, Semih, Dany, Chedjou. 2 yabancı 2 Türk. Fenerbahçe'nin oynaması beklenilen isimleri Alves - Egemen, 6+2+2 olsa yedekte Yobo olabilirdi, şimdi Bekir olacak. Bekir için karar verilemiyor bir türlü, FB'de nasıl oynayabiliyor yeteneksiz diyen de var, Milli Takım'ın stoperi diyen de. Stoper 4'lülerinde hemen hemen bir eşitlik var, her açıdan.
Bekler, Gökhan, Hasan, Kadlec, (Orhan gitti diye biliyorum, Serdar ve Topuz olacak herhalde sağ bek yedekleri), karşılığı Eboue, Riera, Sabri, Hakan Balta. Burada avantaj Fenerbahçe'de, ama ne kadar büyük bir avantaj o konuda şüphem var, Gökhan ile Eboue formunu bulduğunda pek fark yok, tek fark Gökhan istikrarlı, Eboue canı isteyince oynuyor. Hatta bence Eboue hücum açısından bir tık önde. Yedekler açısından da aman aman bir fark yok. Solda Kadlec nasıl oynayacak bilinmiyor, bizim sol bekler vasat. Hakan - Hasan kıyası yapılıyor, yere göğe koyulamayan Hasan Ali geçen sene Ziegler'i kesemiyordu. Bu da küçük bir not.
Topal, S. Şahin, Alper, Meireles, Cristian, Emre, Salih, Topuz, Holmen, Recep Niyaz. Karşılığı Ceyhun, Selçuk, Yekta, Hamit, Sneijder, Engin, Emre, Erman ve Melo veya transfer. Bu kısım karışık, tarz, devamlılık, süreklilik, verim gibi çok faktör var. Kim önde bilmiyorum ama bir uçurum yok. Fenerbahçe'nin daha dengeli gibi, ama bir Selçuk kadar etkili Türk yok, Emre sakatlanıyor çok fazla, performansı düşük, Alper olabilir gerçi aynı tarz değil ama yeni transfer, zaman lazım ona. Sneijder gibi bir oyuncusu da yok, Türk olarak öyle bir alternatif bulma şansları da yok. O açıdan bu yabancı olayı 10 numara konusunda Fenerbahçe'ye engel bence.
Kanatlarda, Stoch, Krasiç, Caner, Kuyt, bizde Amrabat zaman zaman Emre, Engin ve Erman olabilir, Kazım var, kanatsız oynuyoruz zaten. Stoch = Amrabat, birisi daha güçlü diğerinin de şutları daha etkili başka farkları yok. Krasic elde patladı, Caner de aynı Bekir gibi iyi mi kötü mü karar verilemiyor, iki takımda kanat olarak etkili oynayabilen bir tek Kuyt var, gerisi vasat kısacası.
Forvet, Sow ve Webo, muhtemelen Cardozo. Drogba, Elmander, Burak büyük ihtimalle de Umut gelecek yanlarına ve Elmander gidecek. Cardozo gelirse Webo tribünde kesin, Cardozo gelip Sow giderse Fenerbahçe için iyi mi olur kötü mü olur göreceli. Yedeğe koyacak Türk Forvet yok Fenerbahçe'de, Cenk veya Mevlüt deniyor, Webo kadar iş yaparlar mı şüpheli. Bizde Burak son 2 senenin gol kralı, şampiyonlar liginde takımı taşıdı, Drogba'yı tartışanla zaten futbol tartışmam. Burada da bir denge var.
Hem mevki hem de takım olarak bakınca mevcut yabancı sınırlaması nasıl Fenerbahçe'ye yarıyor, anlamıyorum, öne çıkan bir durum yok, Galatasaray çok daha güçlü olacaktı o açıdan iyi denilirse anlarım ama. Gidenler ve gelenler ile bu yazdıklarımın çoğu çöp olacak belki ama bir gerçek var yedek kulübeleri artık daha az etkili olacak, ilk 11'lere de bakınca geçen seneden çok da büyük bir fark yok. Biz Fatih Terim'le devam ediyoruz, Fenerbahçe'nin teknik direktörü de yeni, camia kaotik bir ortamda. Baskı Fenerbahçe'de daha fazla, sadece lig var, 2 senedir şampiyonluk gelmiyor, tek hedef şampiyonluk. Galatasaray 2. olsa şampiyonlar ligine direk gidecek.
Daha detaylı karşılaştırma yapmak isteyen olursa, okumaktan keyif alırım.
ReaList
05.Temmuz.2013, 21:10
@uAburak89
Fenerbahçe'de Milli Takım düzeyine yükselmiş oyuncular.
Volkan
Mert
Gökhan
Bekir
Hasan Ali
Egemen
Serdar
Caner
Topal
Selçuk
Topuz
Emre
Alper
Salih, Recep, Erten genç oyuncular, genç düzeyde Milli takımdalar.
Kaleci Serkan dışında Uluslararası tecrübesi olmayan Türk oyuncu yok.
Fenerbahçe'nin güvendiği nokta eldeki Türk oyuncuların ilk 11 için ideal düzeyde olmaları. Hücum hattını yabancılara bırakmış durumda yani şu yukarıdaki isimlerin yanına 3 tane kaliteli yabancı oyuncu ekle, Çok rahat bir şekilde bu ligde ilk 2'ye oynarsın. Şampiyonluk için yabancı sayısı ve kalitesini arttır kafi.
Tabi Fenerbahçe'nin 1 senedir alınmış durumda olan yabancı sınırlamasının değişmesi yönündeki karara itirazı kendi mevcut durumuyla alakalı bir durum değil, Diğer takımların durumlarıyla da alakalı bir şey değil. Altında farklı bir sebep yatıyor diye direniyor, bunu sen ben bilemeyiz.
Yoksa Fenerbahçe'de yabancı durumu şöyle böyle değil mevzu, Benim yukarıda saydığım isimlerin arasına Hücum alanına 2-3 Türk takviyesi daha yapın, yabancısız oynayarak bile bu ligde çekişirsiniz, sonuçta bu takıma ve bu düzeye gelmiş, transfer edilmiş oyuncular basit oyuncular değil, maharet bu oyuncuları oynatabilecek hocanın kalitesinde.
europeanconquer
05.Temmuz.2013, 21:23
Transfer sezonu bitmeden veya takımlar tam bir kemiğe bürünmeden karşılaştırma yapmak sağlıklı olmaz.
uAburak89
05.Temmuz.2013, 21:25
Baz aldığımız şey Milli Takımsa vay halimize. :)
Serdar piyasada yok, Selçuk Şahin eleştirilerin hedefi, Mehmet Topuz'da ciddi düşüş var, Bekir ve Caner istikrarlı değil. Kafadan 5 isim kalite açısından tartışılır. Emre devre arasında tekrar geldiğinde herkes gaza geldi, ne oynadı Emre, sakatlıktan oynayamadı zaten oynadığında da etki yaptığı maç sayısı 3'ü geçmez.
Recep fazla forma şansı bulamaz, Salih geçen sezonki kadar etkili olamayacak bence böyle düşünme sebebim Milli takım ile 2 farklı turnuvaya katılacak olması lazım. Dinlemedi hiç, üzerine sezona hazır olarak giremeyecek de. Alper de geldi, hatta Holmen de var.
Alper dışında hepsi geçen senede takımdalardı, Gökhan dışında hangisi bir Sow, Kuyt etkisi yaptı takıma ? Ayrıca Alves, Sow, Kuyt ve gelirse Cardozo banko oynayacak. Meireles'i kesmek kolay değil, etti 5 yabancı. Yedeğe bir isim al bu da hücuma dönük Stoch olsun diyelim. Mevcut Türk oyunculardan hangisi geriye düştüğün bir maçı çevirmeni sağlayacak kalitede. Bana Fenerbahçe'liler ellerindeki oyuncuları biraz abartıyormuş gibi geliyor, bu forumda net görüyorum bunu, Milli maçlarda Semih - Bekir kıyasında Bekir diyenler Fenerbahçe maçında adama demediğini bırakmıyor. Bir yandan bu güzel bir şey, Ersun Yanal ve Aziz Yıldırım da yerli kalitesinden memnun olmaya devam eder umarım.
Fenerbahçe'nin yabancı sınırına tavrı zaten kadro ile alakalı değil, ben onu taraftarlar açısından söyledim. Kulübün tepki vermesinin 3 sebebi var, ben tek siz hepiniz, ben istedim zamanında olmadı şimdi de olmayacak, Uefa'dan gelen ceza, son sebepte sınırlama esnetilse veya kalksa Galatasaray yabancılara saldıracak, atıyorum bir Nani gelse Fenerbahçe'liler de yıldız istemeyecek mi ? Rekabet için muhakkak karşılığını vermesi gerekecek. Şimdi öyle değil, 12 numara aracılığıyla kamuoyu yoklaması yapılıyor zaten sürekli, sınırlamaya karşı olan Fenerbahçe'lilerin çoğu bile zafer kazanmış kadar seviniyor şu anda. :)
ReaList
05.Temmuz.2013, 21:35
@uAburak89
Bir oyuncu kaliteliyse kalitelidir. Bu formsuzdu bu yoktu deseydik zamanında Beşiktaş ve Fenerbahçe tarafından çöp tenekesine bırakılan Burak Yılmaz bugün ülkenin en pahalı oyuncusu olmazdı. Eğer o Burak Beşiktaş'a gidebilecek düzeye erişmişse demek ki onda birşeyler vardır, yazının en sonunda, formsuzluk durumlarını göze alarak yorum yapılacağını bildiğim için özellikle yazdım "Maharet bu oyuncuları oynatabilecek hocanın kalitesinde"
Fenerbahçelilerin oyuncularını kaliteli görmesi normal çünkü bu oyuncular zaten kaliteli. Üzerine milyon €'lar harcanmış ve belli bir düzeye çıkmış oyuncular. Aykut Kocaman antrenmanlara gram önem vermeyen bir hocaydı, 5'e 2, dar alanda kısa pas, lay lay lom kim ne derse desin, ben onun elinin altında kendi seviyesinin çok üstüne çıkan tek oyuncu görmedim ama onun elinin altında daha betere giden bir çok oyuncu oldu. Bu yüzden biraz daha umutluyum çünkü o yok. Ersun Yanal'ın daha önce çalıştırmış olduğu takımların direnç güçlerini hatırlayınca biraz daha umutluyum ama onu da zaman gösterecek.
uAburak89
05.Temmuz.2013, 21:46
Sadece geçen sene değil, son 3 sezona bakarak yazsak bile yine bence bir abartı söz konusu ama bu konular göreceli sonuçta. Bana göre bu yabancı sınırlamasından dolayı bazı oyuncular daha değerli geliyor insanlar, olması gerektiğinden kaliteli gözüküyorlar. Her takımda var böyle isimler, vasatlar ama yokluktan oynuyorlar.
Ersun Yanal kendi ekibiyle gelmedi diye biliyorum, eskilerden devam edenler var yanlışım yoksa. Ersun Yanal'ın bir dönem başarıları mevcuttu, saygı duyulacak işler yapıyordu, Milli Takım macerasından sonra vasatın biraz üzerinde seyrediyor. Milli Takım'da fena değildi aslında ama Hakan Şükür'e karşı olan tutumu ve üzerine Ersen Martin sevdasıyla bitirdi kendini. Aykut Kocaman'dan çok bir fark yaratacağını düşünmüyorum.
Bir de Ersun Yanal için bu forumda da yapılan bir geyik vardı, sezona iyi başlar takımları diye, şöyle bir bilgi gördüm bir kaç gün önce;
Ersun Yanal takımları ilk 10 hafta çok iyidir, sonra düşer diyenler ve bunun üzerinden yazı yazanlar her kimse klişelerinde boğulabilirler.
Ersun Yanal: Bu sezon ilk 11 maçta 4 mağlubiyet, 2 beraberlik. Geçen sezon ilk 8 maçta 2 galibiyet. Trabzon 2007/2008 8 maçta 3 galibiyet.
Ersun Yanal: Manisa 2005/2006 ilk 10 maçta 2 galibiyet. Gençlerbirliği 2003/2004 ilk 4 maçta 3 mağlubiyet.
Ersun Yanal: Gençlerbirliği 2002/2003 lige 4/4'le giriş, sonrasında 6 maç galibiyet yok.
Sadece Trabzon 2008/2009 ve Manisa 2006/2007 üzerinden 15 senelik kariyere saçma sapan ithamlarda bulunup klişelerde yüzüyorlar. Pes.
Bunu da paylaşmış olayım.
ReaList
05.Temmuz.2013, 22:04
@uAburak89
Bence sen Fenerbahçe'yi gözünde küçümsüyorsun çünkü Fenerbahçe'nin içinde bulunduğu kaos ortamı bu algıyı yaratıyor. Ama Fenerbahçe az biraz doğru yöneltilse başarı yolunda kafası daha rahat olacak çünkü benim gibi düşünenler ne kadar eleştirse de biliyoruz ki içeride sağlam bir kenetlenme var, ha deyince çözülmüyor. Oysa Galatasaray'a bakalım, geçen sene yenildiği maçların çoğunda kafadan kaos oluştu. Fatih Terim ve ekibinin yemediği ceza kalmadı, Hakemler ve Federasyondaki elemanlar ona karşı gevşek olmasa 34 maçın 20 tanesini tribünden izleyecek potansiyele sahip, hoş yanındaki yardımcılarının da bir farkı yok. Yönetimi 2 senedir bu ülkede dışarıdan sorunsuz ve problemsiz yönetilen tek yönetim kurulu olmasına rağmen kendi içinde sezon sonlarına doğru nasıl çatırdağını hepimiz gördük, hatta basın toplantısında bile Fatih Terim buna isyan etmişti.
Fenerbahçe'yi yönetenlerde biraz strateji varsa bunu iyi kullanır çünkü kırılgan bir potansiyele sahip rakibi biraz istikrar ve mücadele ile çok rahat ekarte edebilir. Yeter ki Aykut Kocaman dönemlerindeki gibi ligin ilk yarısından rakibe puan farkı verdirmesin.
sui generis
05.Temmuz.2013, 22:15
Fenerbahçede çok gidecek isim olduğundan dolayı bu kıyaslama şuanda sağlıksız.
Kadroyu bir bütün olarak değerlendirmişsin orada hata oluyor bence. 11 için farklı 18 için farklı değerlendirmek gerek bence. bir de şu var: Mesela Volkan-Muslera. Muslera bence şuanda önde ama Fenerbahçe'nin Musleradan daha iyisini alma gibi bir niyeti yok. Çünkü; Volkan'ın belirli bir seviyesi var ve Fenerbahçe için en iyisi o. ya da mesela; alper-salih-emre-topal hattından yabancı oyuncu alarak daha iyi bir 3lü çıkabilir ama Fenerbahçe bunların seviyesini kabul ediyor. Daha iyi olabileceğini o da biliyor ama önceden açıklanan sınıra göre yapılan planlama yapılmış. geçmiş sezonda da aynı oyuncular vardı diyeceksen evet vardı ama geçmiş sezonda da yabancı sınırı vardı. bu oyuncular yine bu sınır yüzünden alındı ve onlarla devam edilecek.
Volkan-Kadlec-Alves-Egemen-GG-Topal-Emre-Salih(Alper)-Sow-Cardozo-Kuyt
Muslera-Riera-Chedjou-Semih-Eboue-Melo-Selçuk-Hamit-Sneijder-Drogba-Burak
Fenerbahçede Meireles giderse bu 11 oluyor. ki gitmese bile yine bu 11 olabilir. Çok fazla fark olacağını sanmıyorum. Ama Galatasaray'a gelecek olursak; şuanda 7 yabancı var ve basında sürekli kanat oyuncuları yazılıyor. Hakan-Riera pek fark olur mu bilmem ama Eboue'nin yerine Sabri'yi de koysan Hamit'i de koysan sırıtır bence. Aslında Galatasaray'ın yabancı sorunu basında sürekli söylenen kanat oyuncusu yüzünden oluşuyor. Gelecek bir kanat oyuncusuyla 8 olacak(büyük ihtimal hamit kesik yer) Oysa Fenerbahçe kulübeye bile yabancı oturtabilir.
Caner var bir de. skora direkt etki edebiliyor sonradan girdiği maçlarda. Onun sayesinde Benficayı içerde yendik. iki kulüp açısından bakıyorum. yedek olarak daha iyi Türk yok bence. ya da kulübede Yobo yerine Bekir'i tercih ederim. Hasan-Topuz-Bekir-Mert-Salih-Caner-Webo şeklinde de bence gayet etkili bir kulübe çıkarabiliyor Fenerbahçe.
Dediğim gibi transfer dönemi bitmeden bu değerlendirmeler pek sağlıklı değil aslında.
uAburak89
05.Temmuz.2013, 22:16
Aziz Yıldırım ile 98 yılından itibaren çağ atladığı iddia edilen bir Fenerbahçe var, Şampiyonluk sayılarına bakıyorum öndeyiz, Türkiye'deki bütün kupalarda öndeyiz hatta üstüne 2 tane de Avrupa Kupası var. 3 Temmuz öncesinde de son dakikada kaçan şampiyonluklar var, yaşanılan travmalar var.
Fatih Terim'in ceza aldığı maçlar yenildiğimiz maçlar değil, geriye düştüğümüz maçlar. Az da bir ceza almadı zaten, kaldı ki tepkilerinde haklıydı ama tepki verme şekli yanlıştı. Tribünde izlediğinde de sonuç değişmiyor bir de işin o tarafı var. Yönetim o dönemin şartlarında her kesimden adam alınarak oluşturuldu, tam kaos ortamı vardı, birleştirici bir tutum sergiledi Ünal Aysal, geçici bir süreçti, sonuçta da istediğini yaptı, kendi düşüncesine uygun isimlerle yeni yönetimini belirledi. Bu da onun doğal hakkı zaten. Senin kenetlenme diye bahsettiğin şey yönetim açısındansa Aziz Yıldırım zaten tek adam onun gibi düşünmeyi yönetimi bırak camia da barındırmıyor, kenetleme tabii olacak. Taraftar açısından diyorsan, FB ve GS taraftarı kıyasında bir fark göremiyorum.
Fenerbahçe'yi küçümsediğim yok, sadece yerli oyuncularımız çok iyi söylemini gerçekçi görmüyorum. Bu sene şampiyonluk geçen seneye göre daha çekişmeli geçer, Ersun Yanal'a neredeyse herkes destek, kadro iyi, Avrupa derdi de yok, cezaya Ersun Yanal'ın çok üzüldüğünü sanmıyorum zaten ŞL'den elense gruplara kalamasa sezona 1-0 geride başlayacaktı, o yükü de kalktı.
Göreceğiz eğriyi doğruyu..
@benbenim
Basında yazılanları boşver, onlar sınırlama değişirse mantığıyla düşünülmüş veya ortaya atılmış isimler. Bu saatten sonra yabancı kanat oyuncusu alınacağına ihtimal vermiyor. Bir de Fenerbahçe'de kim gidecek, Krasic, Sezer, Semih başka kim gidecek ve Cardozo dışında başka biri gelecek mi ? Bu da önemli tabii.
goosfraba
06.Temmuz.2013, 19:33
salih yeni sezonda 10 numarayı giyebilirmiş. her ne kadar baskı altına alacağını düşünsem de, özgüven de verebilir.
himone
06.Temmuz.2013, 19:58
salih yeni sezonda 10 numarayı giyebilirmiş. her ne kadar baskı altına alacağını düşünsem de, özgüven de verebilir.
Keşke Salih'i satsak ta Avrupa'da iyi bir takıma gitse, bizde yazık olacak.
goosfraba
06.Temmuz.2013, 20:02
bence ersun hocayla daha iyi olacak...
himone
06.Temmuz.2013, 20:11
bence ersun hocayla daha iyi olacak...
Oyuncunun daha iyi olacağından benim de şüphem yok. Fakat Türkiye'de kalırsa maksimum noktaya çıkamaz. Ve şu an takımda çok fazla orta saha olduğu için hakettiği kadar forma şansı bulamayacak. Eğer FB açısından düşünürsek tabiki gitmesin ama Salih açısından bakınca gitmesi daha hayırlı olur.
Kaka Leite
06.Temmuz.2013, 20:14
Salih'in Türk olması bile bir şanssızlıktır bana göre.
Çünkü ne kadar gelişirse gelişsin hep kariyerinde Milli takım bazında turnuvalar, kupalar eksik olacak. Bu yönden üzülüyorum Salih adına çok seviyorum çünkü kendisini umarım iyi yerlere gelir..
ReaList
08.Temmuz.2013, 16:01
"İzinli olan Dirk Kuyt, Raul Meireles, Moussa Sow," diye başlayan ve her sezon rastladığımız bir durum. Neden sezon öncesinde takımın yabancı oyuncuları takım çalışmalarına 3-4 hafta sonradan katılmak zorunda ? Siz Ronaldo'nun Real Madrid'in yaz kampına 3-4 hafta sonra katıldığını, Messi'nin yaz kampını ektiğini gördünüz mü ?
Neredeyse her sezon aynı terane. Türk oyuncuların suçu günahı ne ? Veya Webo, Holmen gibi yıldız statüsünde olmayan oyuncuların ? Ağababalarının takımda yeri garanti diye kafalarına göre takılıyorlar ve biz buna her sezon müsaade ediyoruz, Sonra büyük kulübüz diye geçinirler...
TeNaciOUS MidFieLdeR
08.Temmuz.2013, 16:05
o saydigin oyuncular sezonu daha gec kapatmislardi sanirim. haziranin 10u gibi milli maclarda oynadilar. o yuzden rotarli olabilir gelisleri. yanlis biliyorsam duzeltin. raul icin eminim ama digerlerinden emin degilim.
ReaList
08.Temmuz.2013, 16:11
@TeNaciOUS MidFieLdeR
Yok abi, bizim Türk Milli Takımının da sezon sonunda kampı maçları yok muydu ? Uluslararası takvimde Milli Maçlar zaten aynı dönemlerde yapılır. Türk oyuncuların tamamı kampta beyfendiler yok. 2-3 sene önce hatırlarım Uruguay Konferedasyonda mücadele etmiş, Suarez kendi takımına 3 hafta izinden sonra katılırken Lugano 6 hafta sonra bizde çalışmalara başlamıştı, bu yüzden dedim ya takımda yıldız statüsünde bulunan oyunculara biraz fazla müsahama gösteriyoruz. Hele ki o isimler arasında geçen sezonun yarısında üstün gayretleriyle sezonun yarısını yatarak geçiren Meireles varsa 2 defa düşünmek gerek.
Escochae
08.Temmuz.2013, 17:53
@TeNaciOUS MidFieLdeR
Yok abi, bizim Türk Milli Takımının da sezon sonunda kampı maçları yok muydu ? Uluslararası takvimde Milli Maçlar zaten aynı dönemlerde yapılır. Türk oyuncuların tamamı kampta beyfendiler yok. 2-3 sene önce hatırlarım Uruguay Konferedasyonda mücadele etmiş, Suarez kendi takımına 3 hafta izinden sonra katılırken Lugano 6 hafta sonra bizde çalışmalara başlamıştı, bu yüzden dedim ya takımda yıldız statüsünde bulunan oyunculara biraz fazla müsahama gösteriyoruz. Hele ki o isimler arasında geçen sezonun yarısında üstün gayretleriyle sezonun yarısını yatarak geçiren Meireles varsa 2 defa düşünmek gerek.
Ben oyuncunun performansına bakarım. Erken çalışmalara başlayanlardan fazla ise performansı umrumda olmaz kaç gün, kaç hafta fazladan tatil yaptığı. Çünkü benim için önemli olan takımın başarısıdır ..
ReaList
08.Temmuz.2013, 19:39
@CRaCPoT
Futbolcular arasında ayrı gayrı yapılması takımdaşlık ruhunu düşürür. Hani nasıl sözleşmede tavan fiyatını 2 800 olarak belirleyip bir denge üzerine kurmaya çalışıyorsan bu da öyle olmalı. Ama ben adım gibi eminim ki bu imtiyazların hepsi sözleşmeler imzalanırken verilen şeyler, daha fazla tatil hakkı, daha fazla musahama gösterme vs. Bu da bizim aslında yurt dışından bakınca pek de büyük kulüp olmadığımızı gösterir. Meireles geçen sezon neyi yaptı da fazla tatili haketti ? ha tabi Galatasaray maçında durduk yere yaptığı hareketten dolayı 4-5 maç fazladan ceza alarak sezonun ilk yarısında yine uyumayı tercih edeceği için geç gelmesi doğaldır diyolarsa ayrı, O adam bu disiplin anlayışımızla daha çok canımızı yakar.
byariff
09.Temmuz.2013, 01:16
https://pbs.twimg.com/media/BOrT8dtCAAIvRJF.jpg:large
Escochae
09.Temmuz.2013, 01:41
Adam 3 senede sanki 6-7 yıl yaşlandı. İlk geldiği günkü fotolarda saçlarında ak yoktu.
Bu arada sakalda yakışmış, tarz olmuş :)
SAİT71
09.Temmuz.2013, 09:54
Hacı Aykut :n:
erdem344
09.Temmuz.2013, 11:13
https://pbs.twimg.com/media/BOrT8dtCAAIvRJF.jpg:large
Bizim takımın son 3 yılda ki halini çok güzel açıklamış hoca
Corpus
09.Temmuz.2013, 12:27
BREZİLYALI ORTASAHA ERSUN YANAL ' IN GÖZDESİ OLDU
Geçmiş olsun arkadaşlar :n: :n:
http://amkspor.com/2013/07/09/yanalin-gozune-girdi.html
Namzet
09.Temmuz.2013, 13:34
Bu baroni bence büyü felan yaptırıyor hocalara abi nedir bu baroni sevgisi;haberde okudum 3'lü orta sahadan bir tanesi banko baroni olacakmış;keşke sakatlansada sezonu kapasa şimdiden:D
byariff
09.Temmuz.2013, 15:16
Ersun Yanal: Başkanımız Aziz Yıldırım'a vizyonundan dolayı çok teşekkür ediyorum. Böyle bir ortam varken, Avrupa'ya gitmeye ihtiyacımız yok.
vizyonsuz hoca....
attirson
09.Temmuz.2013, 15:19
Ersun Yanal: Başkanımız Aziz Yıldırım'a vizyonundan dolayı çok teşekkür ediyorum. Böyle bir ortam varken, Avrupa'ya gitmeye ihtiyacımız yok.
vizyonsuz hoca....
Yanlış anladın sanırım kamp icin dedi topuk yaylası varken Avrupa'ya gerek yok diye.
byariff
09.Temmuz.2013, 15:20
aynen oyleymis bide sporxe bakayim dedim onlarda boyle demis :D
Fenerbahçe SK'da teknik direktör Ersun Yanal: "Böyle bir tesisiniz varsa Avrupa'ya gitmeye ihtiyacınız yok..."
europeanconquer
09.Temmuz.2013, 15:21
Ortam derken tesislerin ortamından bahsetmiştir :D Yoksa ben ihtimal vermiyorum Ersun Yanal gibi bir hocanın o yönde bir açıklama yapacağına.
Corpus
09.Temmuz.2013, 15:28
Türk takımlarındaki ve hocalarındaki şu havaya hastayım.
"Biz bir oyuncuyu istersek alırız ! "
Yalanın daniskası. İstediğimiz oyuncuyu alamıyoruz. İstediğimiz "vasat" oyuncuları bile kendi takımlarında 1 alırken 2-3 vererek ancak getirebiliyoruz. Biri şu arkadaşlara gerçeği göstermeli.
Namzet
09.Temmuz.2013, 18:55
Türk takımlarındaki ve hocalarındaki şu havaya hastayım.
"Biz bir oyuncuyu istersek alırız ! "
Yalanın daniskası. İstediğimiz oyuncuyu alamıyoruz. İstediğimiz "vasat" oyuncuları bile kendi takımlarında 1 alırken 2-3 vererek ancak getirebiliyoruz. Biri şu arkadaşlara gerçeği göstermeli.
Açıklamalarını eksik dinlemişsin galiba "Biz bir oyuncuyu istersek klübün şartlarına uyduğu sürece alırız" demiş
TeNaciOUS MidFieLdeR
09.Temmuz.2013, 19:22
ersun yanal: "rakiplerin korktuğu ve her maça galibiyet için çıkan bir takım olacağız. az önlem alan ama rakiplerin çok önlem alacağı bir oyun şekli olacak."
aykut kocaman donemine atifta bulunmus sanirim (:
ReaList
09.Temmuz.2013, 20:14
Beni en çok umutlarından konuşmasında çok farklı oyunları öğrenmemiz gerektiği sözü oldu. Umarım öyle de olur. Koca Fenerbahçe Pendikspor'a da aynı sistem ve oyun anlayışıyla çıkıyordu, Benfica maçına da ; Yenilirken de aynı oyun oynanıyordu, kötü oynarken de iyi oynarken de. Yani bir rakibin Fenerbahçe'nin oyununu öğrenmesi, çözmesi ve ona göre oynaması Dünyanın en rahat işlerinden biriydi. Umarım artık farklı kimliklerle, farklı oyun anlayışlarını barındıran, cebinde B,C gerekirse D planları olan bir Fenerbahçe görürüz, çaresizce yaptık yaptık, oldu oldu diye bekleyen bir Fenerbahçe değil.
Varonil
10.Temmuz.2013, 01:28
Oynanmak istenen futbolun Fenerbahçe kadrosunu oluşturan futbolcuların oyun kimyasına uymayışından dolayı yaşanıyordu bu sıkıntılar. Ersun Yanal, biraz da kadroya göre şekillenecek oyun yapılarının sinyalini verdi. Hayırlısı bakalım.
goosfraba
10.Temmuz.2013, 01:42
yine herzaman ki gibi, bu takımın hocasının söylemleri değiştirilip başka yansıtılmış.
Corpus
10.Temmuz.2013, 05:32
Açıklamalarını eksik dinlemişsin galiba "Biz bir oyuncuyu istersek klübün şartlarına uyduğu sürece alırız" demiş
Ben eurosport un yalancısıyım canlıda dinlemedim :) Onlar öyle yazmışlardı
uAburak89
10.Temmuz.2013, 11:50
FB'li blogger'dan, Ersun Yanal değerlendirmesi;
http://www.scugnizzi.org/2013/07/hangi-ersun-yanal.html
ReaList
10.Temmuz.2013, 13:30
Bu karşılaştırmalar gerçekten boş çünkü deve ile pireyi karşılaştırma var. Ben adamın sadece oyun felsefesine bakarım, futbola bakış açısına ve getirebileceklerine. Ankaragücü nere, Gençlerbirliği nere, Fenerbahçe nere. Bir yanda 10-20 milyon € bile etmeyecek kadrolar, oldukça dar bir ekonomi ile yönetilen transfer politikaları, oyuncuların sene içinde maaşlarının ödenmemesi ve türlü sıkıntı diğer tarafta 150-200 milyon €'luk Fenerbahçe ve ülke içinde yararlanabileceğiniz uçsuz bucaksız imkanlar. Yahu adam Topuk Yaylasından bile bahsederken gözleri kamaşıyordu, çünkü ilk kez yönettiği bir kulübün böyle bir imkanı vardı. Şimdi kalkıp binbir türlü sıkıntılarla yönetilen bir takımla, Fenerbahçe'yi kıyaslayıp öngörüde bulunmak saçma olur.
TeNaciOUS MidFieLdeR
10.Temmuz.2013, 15:27
FB'li blogger'dan, Ersun Yanal değerlendirmesi;
http://www.scugnizzi.org/2013/07/hangi-ersun-yanal.html
Kadro konusunda fazla karamsar, 56 gol kadrodan değil oyun yapısıyla alakalıydi. istatistikler güzel ama yorumlama zayıf kalmış.
tyfnkrvl07
11.Temmuz.2013, 21:56
Gol olur :icon_smile:
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/533598_524057497649612_1438546315_n.jpg
Namzet
12.Temmuz.2013, 00:04
%90 gol olur:D
Corpus
12.Temmuz.2013, 00:58
Topun başına Roberto Carlos geçse, bak bakalım kaç kişi kalıyor orada :D
Kaka Leite
12.Temmuz.2013, 17:12
http://www2.sporx.com/futbol/superlig/fenerbahce/yanaldan-sok-salih-karariSXHBQ336262SXQ?utm_source=Facebook_Sporx&utm_medium=facebookcom&utm_content=daily&utm_campaign=IcerikPaylas
Eğer bu yapılırsa çok ciddiyim tek bir maçı dahi izlemeyeceğim.
Bu kadar saçma bir şey olmaz yahu, Holmen ve Baroni gereksizleri oynasın diye Salih kiralık yollanacak.
Ayıptır yahu, eğer bu yapılırsa Yanal'ın değeri gözümde sıfıra düşer. Böyle bir şey yaparsa tüm Fenerbahçeliler için bu böyle olur muhtemelen..
Ya bu adamı Avrupada bir takıma satın ya da adam gibi kullanın. Bu çocuk bizim ligimizde harcanacak türden bir oyuncu değil..
TeNaciOUS MidFieLdeR
12.Temmuz.2013, 17:15
http://www2.sporx.com/futbol/superlig/fenerbahce/yanaldan-sok-salih-karariSXHBQ336262SXQ?utm_source=Facebook_Sporx&utm_medium=facebookcom&utm_content=daily&utm_campaign=IcerikPaylas
Bu kadar saçma bir şey olmaz yahu, Holmen ve Baroni gereksizleri oynasın diye Salih kiralık yollanacak.
Ayıptır yahu, eğer bu yapılırsa Yanal'ın değeri gözümde sıfıra düşer. Böyle bir şey yaparsa tüm Fenerbahçeliler için bu böyle olur muhtemelen..
Ya bu adamı Avrupada bir takıma satın ya da adam gibi kullanın. Bu çocuk bizim ligimizde harcanacak türden bir oyuncu değil..
asparagas haber, rahat ol. daha yeni acikladi ersun yanal salih gonderilmeyecek diye. ne satilik ne de kiralik listesinde olmayacak salih ucan.
Burak Akmanoğlu
12.Temmuz.2013, 18:06
http://www2.sporx.com/futbol/superlig/fenerbahce/salih-ucan-kiralaniyor-mu-iste-cevapSXHBQ336284SXQ
Cengo
13.Temmuz.2013, 02:12
Bu sene şu dizilimi de kullanırsak çok sevineceğim.
----------------- Cardozo - Sow ------------------
------------ Emre - Meireles - Alper -------------
HAK ---------------------------------------- Gökhan
------------ Kadlec - Yobo - Alves --------------
----------------------- Volkan -----------------------
Kaka Leite
13.Temmuz.2013, 02:16
İmzamı atarım.
Benim de kafamdaki kadro bu bakalım kullanacak mı hocamız. Cardozo bence bize gelecek yani en güçlü aday şuan biz gibi duruyoruz ve gelirse çok iyi olacak.
Escochae
13.Temmuz.2013, 02:25
Hiç bir teknik adam Kuyt gibi hem defansif hemde ofansif anlamda etkili bir oyuncuyu bu kadronun dışında bırakmaz. O yüzden bu sistem çok zor.
ReaList
13.Temmuz.2013, 03:01
Hiç bir teknik adam Kuyt gibi hem defansif hemde ofansif anlamda etkili bir oyuncuyu bu kadronun dışında bırakmaz. O yüzden bu sistem çok zor.
Sistem zor değil çünkü 11 içinde olmayan hayali bir futbolcu var ; Cardozo. En nihayetinde Kuyt, Sow'la beraber bu görevi çok iyi bir şekilde yerine getirebilir zira kafa topları ve sırtı dönük oynama becerisi çok iyi bir oyuncu ayrıfa çift forvet oynarken yapılacak şok preslerle savunmaları zorda bırakacak bir oyun yapısına da sahip. Avrupa'ya katılmazsak
Sow-Kuyt
Webo-Sow
Kuyt Webo
Sow-Webo
çiftleri her türlü iş görür, Ancak bir Türk Santrafor'un daha transfer edilmesinden yanayım.
Kaka Leite
13.Temmuz.2013, 03:12
Enee bitmeyen pil'i unuttuk :n:
O olmadan olmaz tabii ki :)
Cengo
13.Temmuz.2013, 07:37
Cardozo pasör bir santrafor. O olmadan bu dizilimi gerçekleştiremezsin.
sui generis
13.Temmuz.2013, 12:29
Avrupa'ya gidemeyeceksek 31 yaşındaki adamı niye alırız hem de 10 milyona ? Aklım almıyor gercekten. Sowu cek ortaya, sola krasiç stoch Caner üçlüsünden birini koy işte. Yedek forvet olarak da Muhammet Demir'i al. Avrupa yoksa cardozonun gelmesini saçma buluyorum.
byariff
14.Temmuz.2013, 12:14
Acilen kovulmali Kuyt :D :D
https://pbs.twimg.com/media/BPGjmpSCIAAadhr.jpg:large
mpaker66
14.Temmuz.2013, 12:34
Acilen kovulmali Kuyt :D :D
https://pbs.twimg.com/media/BPGjmpSCIAAadhr.jpg:large
:D üstelik 15 dk da geç kalmış :D
KanaKe
14.Temmuz.2013, 12:39
alexi kocamanin ugruna harcadi Aziz bey kendiside yaptigi hatanin farkindadir büyük ihtimal ama is isten gecti..
Namzet
14.Temmuz.2013, 12:43
Alex konusunda yanlış yönlendirildiğini söyledi başkan,Alex'i asıl bitiren Aykut hocadır
europeanconquer
14.Temmuz.2013, 13:12
Elinde tweet yok ama :n:
SAİT71
14.Temmuz.2013, 14:12
Ben Alex'i rekora koştuğu için bitirdiğini düşünüyorum Kocaman'ın... Alex'e gelene kadar takımda bir dolu adam vardı... Bu hata her ikisi içinde unutulmayacaktır taraftar gözünde. Şahsen ben asla affetmem bu konuda başkanı...
erdem344
14.Temmuz.2013, 14:28
Aykut Kocaman = 2 X Alex De Souza
Kaka Leite
14.Temmuz.2013, 15:27
Aykut Kocaman = 2 X Alex De Souza
Bunu diyebilmek için Alex'in de futbolu bıraktıktan sonra Fenerbahçe'ye gelip Aykut Kocamandan daha fazla takıma zarar vermesi gerekir.
Escochae
14.Temmuz.2013, 15:43
Bunu diyebilmek için Alex'in de futbolu bıraktıktan sonra Fenerbahçe'ye gelip Aykut Kocamandan daha fazla takıma zarar vermesi gerekir.
Oynattığı futbolu veya kendisini kişisel olarak sevmeyebilirsin ama bu Aykut Kocaman'ın teknik direktör olarak başarısız olduğunu yada zarar verdiğini göstermez.
TeNaciOUS MidFieLdeR
14.Temmuz.2013, 16:11
Gerginliğe gerek yok, ikisi de bizim önemli değerlerimiz. Tartışmanın başlangıç noktasına bakın, oyuna gelmeyin. Gündemimiz alex-aykut değil, bu çok geride kaldı.
petrol_fb12
14.Temmuz.2013, 16:15
Dün biri demişti.Erdoğan Bayraktar (KENTSEL DÖNÜŞÜM UZMANI) ..Fikirtepe kentsel dönüşüm ağı içine alıp.Fenerbahce stadının yeri değiştirmek istiyormuş..
Kadıköy Belediyesi'nin düzenlediği Kurbağalıdere Fikir Projesi Yarışması 'nda ilginç bir detay dikkat çekti. Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı ve Tesislerin taşınabileceği ortaya çıktı. Proje henüz fikir aşamasında.
ForsakeN
14.Temmuz.2013, 16:35
El insaf. Her yıl ŞL finali oynayan takıma Avrupa Ligi yarı finali oynattı değil mi? Hayatınızda kaç tane yarı final gördünüz Avrupa'da?
Aykut Kocaman Alex'in rekorunu istemese gelir gelmez gönderirdi, Aykut Kocaman döneminde adam gol-asist olarak coştu zaten. Rekor yüzünden kovduğunu düşünmeş aşırı sığ bir yaklaşım.
footballer33
14.Temmuz.2013, 16:38
Arkadaşın bahsettiği zarar sportif açıdan değil, futbolcularla olan iletişimi, daha doğrusu iletişimsizliği üzerine sanırım. Her şey sportif başarı da değildir zira. İletişim de çok önemlidir bir takımda.
europeanconquer
14.Temmuz.2013, 16:39
Alex ile Aykut Kocaman'ı karşılaştır ve kim daha çok Fenerbahçe'ye zarar vermiş bul bakalım.
byariff
14.Temmuz.2013, 16:44
bi resim koyduk ortalik karisti :D :D
ForsakeN
14.Temmuz.2013, 16:48
Arkadaşın bahsettiği zarar sportif açıdan değil, futbolcularla olan iletişimi, daha doğrusu iletişimsizliği üzerine sanırım. Her şey sportif başarı da değildir zira. İletişim de çok önemlidir bir takımda.
Spor kulüplerinin önceliği sportif başarıdır. Antrenörün oyuncuyla iletişimi kendi aralarındaki sorundur. Taraftarı ilgilendirmez.
footballer33
14.Temmuz.2013, 17:01
Spor kulüplerinin önceliği sportif başarıdır. Antrenörün oyuncuyla iletişimi kendi aralarındaki sorundur. Taraftarı ilgilendirmez.
Ben öncelik olarak belirtmedim zaten. Her şey sportif başarı değil dedim, hepsi bu. Elbette, büyük bir kulüpseniz sportif başarı çok önemlidir, bu da son derece doğal bir durum.
ReaList
14.Temmuz.2013, 17:57
Alex = Aykut Kocaman
İkisi de büyük futbolcuydu ve Fenerbahçe efsanesiler.
sui generis
14.Temmuz.2013, 18:24
Konulan resim amacına ulaşmış.
europeanconquer
14.Temmuz.2013, 18:59
Konulan resim amacına ulaşmış.
Neymiş amaç ?
Kaka Leite
14.Temmuz.2013, 19:29
Bir kişinin anlamış olması güzel :)
Yazdığım şey bana göre olan bişeydi herkes açıklama çabasına girmiş ancak gerek yoktu. Türkiye de bile hala tartışılan bu konu hakkında kişisel bir yorumdu bu.
Corpus
14.Temmuz.2013, 22:32
Gerginliğe gerek yok, ikisi de bizim önemli değerlerimiz. Tartışmanın başlangıç noktasına bakın, oyuna gelmeyin. Gündemimiz alex-aykut değil, bu çok geride kaldı.
bknz. Provokasyona gelmeyin, taş atmayın :n:
TeNaciOUS MidFieLdeR
17.Temmuz.2013, 15:19
İlk hafta konya deplasmanı çıktı. Bjk trabzon maçı da ilk haftaya çıktı :)
erdem344
17.Temmuz.2013, 16:06
İlk yarıyı firesiz kapatırız.
Yazın bunu bir yere
mpaker66
17.Temmuz.2013, 16:11
Yazın bunu bir yere
İnşallah vanım ya :D
TeNaciOUS MidFieLdeR
17.Temmuz.2013, 16:29
bknz. Provokasyona gelmeyin, taş atmayın :n:
o ifadenin yanina parantez acicaktim dediginle alakali ama sen duruma aciklik getirmissin zaten, eyvallah :n:
7. hafta Fenerbahçe-Trabzonspor
11. hafta Fenerbahçe-Galatasaray
13. hafta Fenerbahçe-Beşiktaş
kritik maclarin hepsi icerde ilk yari. obur takimlara karsi ciddiye alarak oynarsak firesiz bitirmek isten degilmis hakikaten.
furkan58
17.Temmuz.2013, 16:31
İnşallah vanım ya :D
Komik olan nedir ? Yorum yapmakta dalga konusu olmuş..
himone
17.Temmuz.2013, 20:19
Yazın bunu bir yere
Allah korusun! bu sefer 10 yıl ceza alırız.
eng1n
18.Temmuz.2013, 17:00
muhtemel rakipler: PAOK, Salzburg, FC Nordsjælland, Grasshoppers ve Zulte
PAOK veya Grasshoppers gelsin istiyorum.
Fearless Coward
18.Temmuz.2013, 17:37
5 Takım da hafife alınacak takımlar değil tabi kalite olarak Fenerbahçe 5 takımdan da üstün bir takım orası ayrı.Bence Zulte veya Salzburg gelirse Fenerbahçe turu atlar gibi görünüyor diğer takımlar daha zorlu bence.
SAİT71
18.Temmuz.2013, 19:47
Kim gelirse gelsin önemli değil. Olay şuraya gelmişken bu oyuncular hepsinide eleyecektir... Şahsen özel sebeplerden dolayı paok u istiyorum... Gelsinler bakalım...
attirson
18.Temmuz.2013, 19:50
FC Nordsjælland'a karşı zorlanabilirz belki onun dısındakileri her türlü geceriz bence hemde böyle bir şans sunulmusken futbolculara hepsini yerler diye düsünüyorum bu gazla.
himone
18.Temmuz.2013, 20:29
Hepsini eleriz, hiç kimsenin şüphesi olmasın. Geçen sene her eşleşmede bu Fenerbahçe'yi zorlar, şu eler gibi bir sürü yorum yapıldı ama hepsi de ters tepti. Bu takımlar da FB'nin dengi değil, özellikle defansa yapılan takviyelerden sonra hiç şüphem yok. Tabi bundan sonraki tur ayrı bir olay.
Facx
18.Temmuz.2013, 21:38
bu turda ki tüm takımları eler fenerbahçe de playoff taki takımlarının 1-2 si hariç çok zor diğerlerini elemeleri
Lord Black
18.Temmuz.2013, 22:33
PAOK'a karşı görülecek bir hesabımız var.. Umarım onlar gelir..
Cengo
18.Temmuz.2013, 23:32
FC Nordsjælland nasıl okunuyor?
ShevAnil
18.Temmuz.2013, 23:35
Nordjeland olarak okuyorlarmış.
footballer33
18.Temmuz.2013, 23:41
FC Nordsjælland nasıl okunuyor?
Nordjalend ya da Nordşalend olması lazım. Sen Nord de, geç. :icon_smile:
ForsakeN
19.Temmuz.2013, 16:07
Fenerbahçe asbaşkanı Abdullah Kığılı, CAS'ta alınan son karara karşın açıklamalarda bulundu. Kığılı, Avrupa müjdesi de verdi.
Tecrübeli yönetici NTV Spor'da, "Bursaspor'un yerimize gideceği konuşuluyor. Böyle bir şey yok. CAS'tan aleyhimizde bir karar çıksa dahi Fenerbahçe bu sezon Avrupa'da yoluna devam edecek." ifadelerini kullandı.
Oscar Cardozo pazarlıkları ile ilgili olarak Kığılı görüşmelerin devam ettiğini belirtti.
uAburak89
19.Temmuz.2013, 16:16
Abdullah Kığılı'nın söylediklerinin genelde tersi çıkıyor. Aleyhte karar çıkarsa nasıl devam ediyor yoluna, mantığını çözemedim.
sui generis
19.Temmuz.2013, 16:18
Çünkü kararda next season yazıyormuş. bu sezon başlamış olduğu için gelecek sezona kalıyor ceza.
anil luque
19.Temmuz.2013, 18:41
Aziz Yıldırım stattan çıkartılmış.
erdem344
19.Temmuz.2013, 18:51
Yalan haber o
ReaList
19.Temmuz.2013, 18:57
Şuan Tribünde Aziz Yıldırım.
Kaka Leite
19.Temmuz.2013, 19:51
Bruno Alves'i ayrı değerlendirmek gerek, uzun zaman sonra güven veren taş gibi bir stoperimiz oldu. Çok sağlam basan, topa şekil verecek bir isim bir de duran toplarda kullanmayı öğrenirsek bu adamı tadından yemez.
Ziegler sonrası sol tarafa çağ atlattı Kadlec çok iyi oyuncu maşAllah diyelim. Çok fazla hücum yapmadı bugün ama zaman zaman iyi bindirmeleri vardı..
Krasic istekli, taktiğe uyum sağlamış ama bişeyler halen eksik sanki..
Caner çok isteksiz eski formunu daha yakalayamamış belli ki.
Emre ve Topal ortasaha'nın resmen lideri şuan çok sağlam oynuyorlar. Meireles de fena değil de oldum olası beğenmiyorum ben kendisini.
Webo desen çok uyumsuz, henüz tek bir düzgün pozisyon yakalayamadı.
Topuz'u ben çok beğendim, çok istekli ve formunda baya yararlı olacak takıma belli.
Genel olarak kötü değiliz, ilk maçımıza göre çok uyumlu bir takım var. Bazı mevkilerde kopmalar yaşanıyor ama olsun onlar da halledilir...
Kişisel görüşüm Kadlec - Stoch ikilisi daha iyi olacak gibi..
ReaList
19.Temmuz.2013, 19:54
Krasiç için üzülüyorum ama futbol onun için bitmiş gibi. Tahminen gönderilecek ilk yabancı oyuncu olacaktır.
Kaka Leite
19.Temmuz.2013, 19:56
Krasiç için üzülüyorum ama futbol onun için bitmiş gibi. Tahminen gönderilecek ilk yabancı oyuncu olacaktır.
Bugün istekli gibi ama çok yıpranık oynuyor.
Ben bilinçli yaptığını düşünmüyorum cidden bitmiş kendisi.
attirson
19.Temmuz.2013, 20:11
http://k1307.hizliresim.com/1c/m/qhuhj.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
Yeni sezon formaları sızmış sanırım.
eng1n
19.Temmuz.2013, 20:13
90'lardan kopup gelmiş gibi formalar :D
Kaka Leite
19.Temmuz.2013, 20:13
Stoch süper pas attı da yanlış adama attı, yapmayın şunu ya şu adam gol atmasın :icon_mad:
ReaList
19.Temmuz.2013, 20:22
O formalar her sezon paylaşılıyor, onlar değil merak etmeyin : )
ReaList
19.Temmuz.2013, 20:30
İlk 1-0 Miro oyuna girdi ve 3 gol yaptırdı şuan 4-0 , Morali oldukça yüksek, instagramdan görüyoruz zaten, bu moral ve motivasyonla bu ligi bu sezon sallar Stoch : )
ReaList
19.Temmuz.2013, 20:53
Selçuk, Cristian ve Krasiç üçlüsü her zaman ki gibi "Bizim burada ne işimiz var" tarzında futbollarıyla şaşırtmadılar. Takımın genelinin istekli ve arzulu futbolu ışık verdi, Ersun hocanın elinde çok iyi ve geniş bir kadro var ve bu kadro bir çok sisteme uygun kadro, Bence Teknik Direktörlük kariyerinde böyle bir imkan bulmamıştır, bunu iyi değerlendirirse çok iyi işler çıkartır.
himone
19.Temmuz.2013, 21:11
Bence Alper o formayı kimseye vermez. Cristian, Holmen ve Meireles'in üçünün yerine Honda gibi bir oyuncu olsaydı tam takım olurduk. Tabi bir de Cardozo.
Namzet
19.Temmuz.2013, 21:46
http://k1307.hizliresim.com/1c/m/qhuhj.jpg (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fbit.ly%2Fc25MCx)
Yeni sezon formaları sızmış sanırım.
bu formalar başka takımların formalarının photoshop'u
erdem344
19.Temmuz.2013, 22:07
Alper ve Stoch çok iyiymiş galiba
himone
19.Temmuz.2013, 22:14
Alper ve Stoch çok iyiymiş galiba
Alper çok iyi oynadı, ilk yarıyı izlemedim ama geçen seneki oyunlarına bakarsak Emre'den de Meireles'ten de daha iyi. Stoch ta çok etkiliydi ama Bolu defansı gerçekten aciz kaldı, Stoch'u asıl biraz toplu bir takıma karşı değerlendirmek lazım.
SAİT71
19.Temmuz.2013, 22:18
F.Bahçe'ye mahkemeden müjdeli haber!
Fenerbahçe'de yöneticiler hakkındaki tedbir kararının kaldırıldığı resmi siteden duyuruldu.
Fenerbahçe, yaptığı açıklama ile 5. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu hakkındaki tedbirin kaldırıldığını açıkladı.
Mahkeme, daha önce 3 yöneticinin kulüp üyeliklerini yargılama sona erene kadar düşürme kararı almıştı. Yeni kararın ardından Fenerbahçe'de 3 ismin de eski görevlerine dönmesi için bir engel kalmadı.
İşte F.Bahçe'nin yaptığı o açıklama...
"İstanbul Anadolu 5.Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım ve Yöneticilerimiz Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu hakkında verilen tedbir kararı kaldırıldı."
sporx
Corpus
20.Temmuz.2013, 00:39
Bolu maçını esas almayın derim.
Daha 3-4 gün önce Balıkesirspor, Bolu' ya 5 attı :)
Kaka Leite
20.Temmuz.2013, 00:45
Bolu maçını esas almayın derim.
Daha 3-4 gün önce Balıkesirspor, Bolu' ya 5 attı :)
Esas alan kim ki ?
Biz taktiksel yapıya bakıyoruz daha çok..
Oyuncu performansları maçtan maça değişim gösterir zaten bugün nasıl oldukları hakkında yorum yapıyoruz. Böyle bir maçta olması gerektiği gibilerdi.
Corpus
20.Temmuz.2013, 00:49
Esas alan kim ki ?
Biz taktiksel yapıya bakıyoruz daha çok..
Oyuncu performansları maçtan maça değişim gösterir zaten bugün nasıl oldukları hakkında yorum yapıyoruz. Böyle bir maçta olması gerektiği gibilerdi.
Ben sadece öneride bulundum. Esas alan var demedim zaten.
SAİT71
20.Temmuz.2013, 14:19
Yeni sezon başladı formalar yok ortada. Millet yeni sezon formalarını satmaya başladı bizimkiler açıklamadı bile. Ne geri kafalı bir kulüp yahu.
ReaList
20.Temmuz.2013, 14:23
Yeni sezon başladı formalar yok ortada. Millet yeni sezon formalarını satmaya başladı bizimkiler açıklamadı bile. Ne geri kafalı bir kulüp yahu.
Daha önce açıklama yapıldı kaçırmış olmalısın, Psv maçından 40 dakika önce statta tanıtılacak, Gönül ister ki yeni transferle beraber tanıtılsın dur bakalım belki sürprizle karşılaşırız : )
uAburak89
20.Temmuz.2013, 14:28
Bu Cas konusunda birileri yalan söylüyor, karar olumsuz çıkarsa kimin yalan söylediğini anlayacağız. Kığılı'nın açıklamasından anladığım ilk başta söylenilen tedbir kararı gelmiş durumda. Yani hızlı yargılama falan hikaye. Ne olursa olsun bu sezon Avrupa'da mücadele edilecek ve Cas kararı onarsa önümüzdeki 2 sezon men cezası gelecek.
Basına yansıyan ise farklı, grup aşamasına gelmeden karar çıkacak ve Cas Uefa'yı haklı bulursa anında men cezası gelecek. Burada doğacak karmaşa yerine kim gidecek, eğer basın haklıysa ve men cezası gelirse muhtemelen Fenerbahçe'nin elediği takımı alırlar gruplara.
titates1
20.Temmuz.2013, 16:13
Stoch'un iyi olması önemli değil , Stoch çok istekliydi , istekli olduğunda neler yapabildiğini biliyoruz , ayrıca Hasan Ali de çok iyiydi.
goosfraba
20.Temmuz.2013, 21:04
çubuklu nasıldır kim bilir.
kötü olmuş.
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/1006288_507887442624734_1652967135_n.jpg
sananes
20.Temmuz.2013, 21:08
normal sıradan bir beyaz forma gibi duruyor ama daha net bir fotografı çıktıgında önündeki şeffaf desenleriyle falan tam yorum yapabiliriz. Zaten bu beyaz forma pek alternatif yok güzelleştirme konusunda.
Cengo
20.Temmuz.2013, 21:39
Düz tshirte logo basmışlar. Şaka gibi.
SAİT71
20.Temmuz.2013, 22:24
Bembeyaz hiç desen yok... Eskiden her formamız olay oluyordu yahu... Çok kötü...
Corpus
21.Temmuz.2013, 01:07
Bu sene takımlara birşeyler olmuş. Forma ile ilgilenmeye zaman bulamamışlar sanırım. Çok kötüler
erdem344
21.Temmuz.2013, 02:54
Bence forma güzel
sui generis
21.Temmuz.2013, 05:14
Adam akıllı forma istiyorum arkadaş. Sözde Kığılı geldi. bu adamın kulüpte iyiye götürdüğü bir şey yok. Transferler kampa yetişmedi, formalar yeni sezona yetişse bari :)
sarianet
21.Temmuz.2013, 15:15
Nike ile anlaşsak nike formaları daha güzel oluyor bikaç hariç adidasın formalarını beğenmiyorum...
attirson
21.Temmuz.2013, 20:55
Lenkeran 0-2 Fenerbahçe ilk yarı sonucu.Maçı İdman Tv'den izleyebilirsiniz.
İlk yarının son anlarında attıgımız golde Bekir'den süper bir asist geldi. :D
byariff
21.Temmuz.2013, 21:16
hazirlik maci fazla olcu olmaz ama fenerbahce ayaga cok iyi oynuyor ve hizlilar.
titates1
21.Temmuz.2013, 21:47
Yeni Transfer Krasic Fenerbahcemizde :)
attirson
21.Temmuz.2013, 22:11
Krasic Fenerbahçemizde ama her türlü gidicek o kalsın bu kalsın kim gidecek bu takımdan. :D
TeNaciOUS MidFieLdeR
21.Temmuz.2013, 22:38
ilk yari nasildik bilmiyorum ama 2.yari asiri rolantiydi. krasic bekleneni pek veremedi gibi, pek tat alamadim mactan. raul meirelesin golu guzeldi, resmi maclarda da bu gollerini goruruz umarim :)
ReaList
22.Temmuz.2013, 01:44
Krasiç'in kalıp kalmaması yabancı forvet transferine bakacak. Eğer yabancı bir oyuncu transfer edilirse Krasiç gitmeye en yakın isimlerden, kalmak için savaşıyor ama bakalım hikayeyesi nasıl devam edecek ?
Uzun süre sonra bir yaz kampında takımın ve oyuncuların hazır bir halde olduğunu görmek sevindirici, Hani lig başlasada teker teker tüm maçları kazanmaya başlasak diye bir hava hakim, Uefa ve Cas ekseninden kara haber çıkmaz ve işler yolunda giderse bu moral ve motivasyonla olaylar olaylar : )
BleedingMoon
22.Temmuz.2013, 01:54
ohoo yobo oynuyor performansi iyi, krasiç kalıyor çok istekli. aman be kardeşim. niye itiraz ettik madem biz bu sınırısız yabancı olayına? sırf muhalefet a dedi diye bilinçsizce b diyen vekiller gibi davranan yönetimimiz var. bu kadar mı vizyonsuz olunur?
erdem344
22.Temmuz.2013, 02:13
Beyler sizce orta 3lü kim olmalı ?
Ben Topalı direk yazarım. Diğer ikiliden teki Emre olur diğeri soru işareti
ReaList
22.Temmuz.2013, 02:18
Acaba 3lü ortasaha ile mi oynayacaz ? Hoş bu kadar ortasaha arasından 3lü oynamamak imkansız, Aykut hoca gider ayak yaptı yapacağını ve orta alanı oyuncu çöplüğüne çevirip gitti. Yani akıl var mantık var bugün Holmen'i biraz izleme imkanım oldu, yazık günah valla ona verilen paraya da formaya da.
Stoch-Sow-Kuyt veya Sow-Cardozo(ihtimal)-Kuyt gibi 3 hücumcu ile oynayacaksak en mantıklısı Topal'ın mutlaka içinde olduğu bir orta alan olur yoksa fena çuvallarız. Ama yok Caner-Topuz gibi daha çok geride takılan kanat oyuncuları ile oynarsak Topal yerine forvet arkasında oynayacak ortasaha ile oynamak sorun teşkil etmez.
Sonuç olarak bu sistem yine bizde yapıştı kaldı ya ne diyeyim cebe bir B planı C planı atmazsak Kocaman'ın döneminden pek farklı bir dönem yaşanacağını zannetmem.
Namzet
22.Temmuz.2013, 02:58
Topal - Meireles(Emre) - Alper
TeNaciOUS MidFieLdeR
22.Temmuz.2013, 03:03
C.BARONI-S.SAHIN-M.TOPAL uclusu ideal gibi duruyor, ben gozum kapali koyarim bu ucluyu sahaya :p
Cengo
22.Temmuz.2013, 03:06
Emre - Topal - Meireles ideal orta saha olacak.
Alper ise tempo gerektiren ya da açık alanda oynanan maçlarda ve çoğu maçın ikinci yarısı, zaman zaman rotasyon. Pas yüzdesi yetersiz kalıyor zaman zaman. Rakibin kapandığı maçlarda yaratıcılığı yetmiyor, etkisi kalıyor. Daha zamanı var. Eksikliklerinin üstüne koya koya ilerleyecek inşallah.
SAİT71
22.Temmuz.2013, 04:41
1- Cristian Mark Junio (Selçuk Şahin)
2- Nascimento Oliveira (Selçuk Şahin)
3- Baroni (Selçuk Şahin)
sananes
22.Temmuz.2013, 08:43
Alper'siz orta saha olmaz. Olursa Aykut Kocaman'ın temposuz futbolundan öteye gidemeyiz eldekilerle. Meireles ve Topal aynı anda sahada olmamalı birde, ikiside dmc bu adamların.
Önder HOCA
22.Temmuz.2013, 10:48
emre meireles topal(alper) alper oynarken meireles topal ın yerine kaydırılabilir
Kaka Leite
22.Temmuz.2013, 11:12
Volkan
Gökhan
Egemen
Bruno Alves
Kadlec
Topal
Alper
Emre
Meireles
Sow
Cardozo (Kuyt)
4-1-3-2 taktiğim.
Gönlümde yatan budur, eğer bu kadar orta saha oyuncun var ise kullanacaksın arkadaş. Kanatları falan bırakacaksın şimdi :)
Böyle bir şey olacağını sanmıyorum ancak olursa bana göre bize çok uyacaktır. Çünkü orta saha oyuncularımız hem dinamik hem de birbirinden çok farklı oyuncular bana göre..
Ancak bu taktikte önemli bir nokta var ki Cardozo bu transfer olur da bu taktik uygulanırsa bana göre nefis olur çünkü kendisi top tutabilecek bir oyuncu maalesef Webo'da bu fiziksel olarak olmayan bir özellik..
Bu yüzden Cardozo olmaz ise Kuyt yazdım oraya bence Kuyt da bu işi yapabilir, Cardozo kadar iyi olmasa da.
Stoch harici adam gibi kanat oyuncusu yok zaten elimizde yapılabilir aslında :icon_biggrin:
Hatta böyle olursa defans Egemen yerine Yobo bile olabiliyor.
Edit : Gökhan ve Kadlec'e bu taktikte çok iş düşüyor doğal olarak. Gökhan'ı zaten biliyoruz o kanat zaten ona emanet..
Alper de kanatları desteklemeyi seven bir oyuncu o konuda yardımcı olacağından şüphem yok, Sow da sola biraz yakın oynarsa bu taktik çok güzel işleyecektir.
Benim şahsi görüşüm bunlardır, bu kadro ve bu taktik bize şuan en çok uyan sistemdir bence. Çok gol atabileceğimiz bir taktik...
ForsakeN
22.Temmuz.2013, 13:22
Cardozo gelmezse;
Stoch - Sow - Kuyt
Alper
Emre - Meireles
Kadlec - Egemen - Bruno - Gökhan
Volkan
Cardozo gelirse
Stoch - Cardozo - Sow
Alper
Emre - Meireles
Kadlec - Egemen - Bruno - Gökhan
Volkan
sui generis
22.Temmuz.2013, 13:24
GG, Bruno, Topal, Sow, Kuyt düşünmeden kadroya yazılır.
ForsakeN
22.Temmuz.2013, 13:28
Takımda bariz en zayıf halka Egemen gibi duruyor
goosfraba
22.Temmuz.2013, 13:29
lütfen mümkünse, cristian'sız maçlar izleyelim. gerçi hoş, cristian'dan beklentisi varsa dahi, birkaç maçta bunun yersiz olduğunu görüp kenara hatta tribüne gönderecektir. en geç devre arası cristian gider.
alper - holmen - emre - meireles - topal ve salih'in rotasyon yaptığı bir ortasaha izlersek, başarı imkansız değil.
özellikle alper ve holmen, dünki maçta her topa ayak soktu adamlar.
Dave S Mustaine
22.Temmuz.2013, 13:59
Volkan---GG---Egemen(Yobo)---Bruno Alves---Kadlec---Topal---Meireles(Alper)---Emre---Sow(Stoch)---Kuyt---Cardozo şeklinde oynarız büyük ihtimalle. Olan Salih'e olucak diye üzülüyorum.
himone
22.Temmuz.2013, 16:46
Alpersiz orta saha olmaz. Özellikle Emre, Meireles, Topal üçlüsü son derece gereksiz. Bu orta saha 10. haftada çöker zaten, sakatlıklar cezalar sonunda sadece 1'i kalır orada :D.
Mamadou
22.Temmuz.2013, 19:00
Acaba 3lü ortasaha ile mi oynayacaz ? Hoş bu kadar ortasaha arasından 3lü oynamamak imkansız, Aykut hoca gider ayak yaptı yapacağını ve orta alanı oyuncu çöplüğüne çevirip gitti. Yani akıl var mantık var bugün Holmen'i biraz izleme imkanım oldu, yazık günah valla ona verilen paraya da formaya da.
Stoch-Sow-Kuyt veya Sow-Cardozo(ihtimal)-Kuyt gibi 3 hücumcu ile oynayacaksak en mantıklısı Topal'ın mutlaka içinde olduğu bir orta alan olur yoksa fena çuvallarız. Ama yok Caner-Topuz gibi daha çok geride takılan kanat oyuncuları ile oynarsak Topal yerine forvet arkasında oynayacak ortasaha ile oynamak sorun teşkil etmez.
Sonuç olarak bu sistem yine bizde yapıştı kaldı ya ne diyeyim cebe bir B planı C planı atmazsak Kocaman'ın döneminden pek farklı bir dönem yaşanacağını zannetmem.
Artık dünyadaki en iyi takımlar bile orta sahada üçlü kullanıyor. Eski tip 10 numaraların gittikçe değeri azalıyor. Göbekteki ikilinin önünde oynayan oyuncu artık bütün işlevi sağlayan oyuncu. Sahaya yayılış 4-2-3-1 olsa da aslında 4-2-1-3'ü izliyoruz. Mesela geçen sezon Sow sola geçince Fenerbahçe'yi böyle izledik. Ama Baroni oynadığı pozisyonun oyuncusu değildi kesinlikle. Ne tempo yapabiliyordu, ne dönüşler iyiydi, nede oyunu açmada iyiydi. Yerine Salih'in oynadığı maçlarda farkı gördük. Bu sezon o pozisyonda Alper oynatılır, göbekte de Topal - Meireles. Topal, Meireles, Alper üçlüsünde hücuma en yakın isim Alper olur. Maça göre Topal, Emre oynar. Yeri geldiğinde Salih oynatılır. Cardozo transfer edilirse ileri üçlüde Sow, Cardozo, Kuyt olur. Sow sol tarafta oynamaya devam edecektir bence. Kuyt kesin başa yazılır.
TeNaciOUS MidFieLdeR
22.Temmuz.2013, 22:23
ersun yanal gecen seneki 4213u oynatmaz bence, yani sow-webo[cardozo]-kuyt olmaz. 4231 ya da 433 kanatli oynatir. zaman zaman 442 bile gorebiliriz bu sezon. cardozo alinirsa 442 formasyonunu daha cok gorebiliriz hatta.
erdem344
23.Temmuz.2013, 19:29
miro neler yapmış yahu öyle :D :D :D :D :D :D
ReaList
23.Temmuz.2013, 19:32
Stoch'a tepki verenlerde var. Biz gerçekten futbolcuları insan olarak görmüyoruz. Onlar robot. Yememeli, içmemeli, gezmemeli, tozmamalı, sevişmemeli... Sadece bir top görünce sahaya çıkıp oynamalı gerisi olamaz imkansız.
SAİT71
23.Temmuz.2013, 20:31
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1075708_570230893018606_291964432_n.jpg
Aykut hocanın son hali :(
himone
23.Temmuz.2013, 20:51
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1075708_570230893018606_291964432_n.jpg
Aykut hocanın son hali :(
Gerçekten HOCA olmuş, bir de 99'luk tesbihi olsa tam olur.
darkkobal123
23.Temmuz.2013, 21:32
Şirin baba gibi olmuş. :D Adam ayrıldıktan sonra iyice salmış kendini.
KanaKe
23.Temmuz.2013, 23:03
ne olmus bu adama böyle yahu? 3 sene icinde bir insan nasil bu kadar yaslanabilir?
erdem344
24.Temmuz.2013, 02:01
ne olmus bu adama böyle yahu? 3 sene icinde bir insan nasil bu kadar yaslanabilir?
Ne olmadı ki
Namzet
24.Temmuz.2013, 02:16
Aykut hocanın hali aslında her şeyi özetliyor
uAburak89
24.Temmuz.2013, 18:04
Formaları beğenen Fenerbahçe'li var mı ?
attirson
24.Temmuz.2013, 18:08
Yuh bu ne rezalet.2. forma zaten dandik yapıp atmışlar bir beyaz t shirt bari çubukluya dokunmayın şuraya bak !
http://m1307.hizliresim.com/1c/s/qqk3z.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
goosfraba
24.Temmuz.2013, 18:19
pazarda satılan formalara benziyor.
Ralph
24.Temmuz.2013, 18:21
Güneşte sararmış rengi çıkmış gibi :) Bu ne yahu
Namzet
24.Temmuz.2013, 18:24
Daha formalar tanıtılmadı her formayı tutup koymayın buraya
https://pbs.twimg.com/media/BP8Yho4CUAA15jC.jpg
Rezalet.
furkan58
24.Temmuz.2013, 18:32
Hiç uğraşılmamış formalara bari çubukluya dokunmasalardı. Rezalet.
attirson
24.Temmuz.2013, 18:35
Dikkat! 1 dakikadan fazla bakılması halinde baş dönmesine sebep olabilir.
Lord Black
24.Temmuz.2013, 18:39
https://pbs.twimg.com/media/BP8YNCaCAAIz6NJ.jpg:large
Lacivert forma da fiyasko.. :(
Ralph
24.Temmuz.2013, 18:44
Kızmayın ama bayan formasına benzemiş. FB tasarımcıları fiyasko olmuş bu sene.
Corpus
24.Temmuz.2013, 18:45
Çubuklu forma 3D olmasın ? :n:
Bir de twitter' dan alıntı :n: :
"Cubuklu formaya gozunu kirpmadan 20 saniye baktıktan sonra gozlerinizi baska yere cevirip kapatip acarsaniz aziz yildirim silueti cikiyormus"
titates1
24.Temmuz.2013, 18:46
ben ilk formayı fotoşop zannettim , çok kötü formalar gerçekten =)
attirson
24.Temmuz.2013, 18:46
Beyaz forma yakından görünüm.
http://m1307.hizliresim.com/1c/s/qqluu.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
eng1n
24.Temmuz.2013, 18:47
yalnız ciddi ciddi midem bulandı ilk formaya biraz bakınca.
Mamadou
24.Temmuz.2013, 19:00
Kötünün iyisi derler ya beyaz forma diğer formalara göre güzel. Ama diğer iki forma berbat ötesi olmuş. Hele çubuklu futbolu takip etmeye başladığım günden beri dört büyüklerde gördüğüm en kötü çubuklu :D
Fearless Coward
24.Temmuz.2013, 19:07
Fenerbahçe de bizim gibi Nike'ye geçerse güzel formalar görebiliriz onlarda da ama bu kafayla zor gibi. :D Çubukluya bile dokunmuşlar çok kötü olmuş hepsi illa forma alacaksa FB'li arkadaşlar beyaz formayı alsınlar kötünün iyisi Mamadou'nun dediği gibi. :D
Corpus
24.Temmuz.2013, 19:14
https://pbs.twimg.com/media/BP8gBoOCUAAlDxC.jpg:large
Çubuklu formanın tasarım aşamasından bir görüntü :n:
petrol_fb12
24.Temmuz.2013, 19:16
Bu kadar kötü formalar olamaz ya...Çubuklu hadi biraz neyse de diğer 2 forma çok kötü..
Burak Akmanoğlu
24.Temmuz.2013, 19:18
Rezalet formalar.
Namzet
24.Temmuz.2013, 19:30
Beyaz forma gayet iyi,çubuklu eskilere göre kötü,gölge kanaryada farklı olmuş ama geçen senekine göre o da kötü
KaRaBükLü KraL
24.Temmuz.2013, 19:34
Çubuklu formaya bakınca gözüm karışıyo be :D
eng1n
24.Temmuz.2013, 19:42
normalde beyaz formanın hiç bir numarası yokta şunların yanında iyi gene dedim. Adidas'ı CAS'a falan verelim olmaz böyle ya
KanaKe
24.Temmuz.2013, 19:51
Beyaz forma disindakiler berbat ama Beyaz formayida ya 1 ya 2 mac giyeriz aslinda 3. formaya hic gerek yok...
TeNaciOUS MidFieLdeR
24.Temmuz.2013, 19:56
her sene bu kadar radikal olmak zorunda degil ki degisiklikler. bir iki oynama yeterliydi aslinda, cok civik bir forma olmus cubuklu harbiden de. lacivertse pek bir seye benzemiyor acikcasi. kisacasi hayal kirikligi olmus, umarim bu sezonki performansimizi etkilemez :n:
bas donduren cubuklu forma rakipleri etkisiz hale getirmede faydali olabilir yalniz :)
darkkobal123
24.Temmuz.2013, 20:22
Çubuklu forma demir parmaklıklar gibi olmuş. :D Formalar gerçekten berbat. Taraftarın tasarımları bunlardan kat kat iyi olurdu.
mpaker66
24.Temmuz.2013, 20:29
Çubuklu forma ciddi ciddi göz ağrıtıyor.
Zekirdek
24.Temmuz.2013, 20:29
Hepimiz beyaz formayı gördüğümüzde sallıyorduk gidip birde şimdi o formayı alacağız. Keşke o nazik poponun üzerine oturup nasıl bir forma yapalım diye düşünseydik.
Şu formayı yapmak çok mu zor merak ediyorum. Taraftar tasarımı, mükemmel görünüyor.
http://img194.imageshack.us/img194/9155/cubukludoncan.jpg
sui generis
24.Temmuz.2013, 20:44
Hayat bazen çok acımasız oluyor. Kığılı kulübü içten yıkmaya gelmiş bir casus gibi adeta :)
SAİT71
24.Temmuz.2013, 20:53
Kim tasarlamışsa onunla görüşmek isterdim. Nasıl böyle kolay yoldan tasarımcı olunuyor öğrenip bende olmak istiyorum... Çok mu uğraşmışlar acaba. Taraftar forumlarında bile 10 kat daha iyileri vardı.. Beyaz diğerlerine göre daha iyi. Çubuklunun ahı gitmiş vahı kalmış. Flu yapmışlar birde. Ayrıyetten 3D gözlüğüyle felan mı görülecek çubukları merak ettim. Rezalet ötesi formalar. Ligin en kötü forma tasarımı adaylığında en zirvelerde yer alırız.
ReaList
24.Temmuz.2013, 21:05
Tek kelime ; Kötü
EndoplazmiK RetikuluM
24.Temmuz.2013, 21:19
Yakıyo.......
Facx
24.Temmuz.2013, 21:37
çubukluya çok bakınca baş dönmesi yapıyo bakmayın fazla :D
ReaList
24.Temmuz.2013, 22:12
Ağız tadıyla bir maç seyredelim dedik yine sahada Cristian, Bekir, Caner falan bu sene de bize tat yok anlaşıldı. Kocaman gittiğinde sevinmiştim ama Yanal'ın ve oyun anlayışının, sisteminin, hatta oynattığı oyuncuların zerre farkı yok, çünkü yardımcılarının hepsi Kocaman'ın yardımcıları, Ömerovic, İsmail Kartal falan. Belki biraz erken ama Yanal bu adamların güdümünden kurtulamazsa işimiz yaş.
tyfnkrvl07
24.Temmuz.2013, 22:19
Ağız tadıyla bir maç seyredelim dedik yine sahada Cristian, Bekir, Caner falan bu sene de bize tat yok anlaşıldı. Kocaman gittiğinde sevinmiştim ama Yanal'ın ve oyun anlayışının, sisteminin, hatta oynattığı oyuncuların zerre farkı yok, çünkü yardımcılarının hepsi Kocaman'ın yardımcıları, Ömerovic, İsmail Kartal falan. Belki biraz erken ama Yanal bu adamların güdümünden kurtulamazsa işimiz yaş.
Adam mecbur oynatıcak.Hazırlık maçı bu. Bütün kadro oynar 45 dakika , 45 dakika. Yani satmak istese bile mecbur oynatması lazım , pazarlaması lazım. Ne suçu var Hocanın
OrcunFB
24.Temmuz.2013, 22:22
Çubuklu benim gördüğüm en kötü Fenerbahçe çubuklusu, çok çok kötü.
goosfraba
24.Temmuz.2013, 22:23
ilk sızan beyaz forma olmuştu. genel yorumlar, çok kötü olduğu üzerineydi ama, çubuklu ve lacivert (artık adına ne diyeceklerse) formalar da sızınca, beyaz formayı arattı.
ne diyelim, bu sene de böyle geçecek.
ReaList
24.Temmuz.2013, 22:27
Adam mecbur oynatıcak.Hazırlık maçı bu. Bütün kadro oynar 45 dakika , 45 dakika. Yani satmak istese bile mecbur oynatması lazım , pazarlaması lazım. Ne suçu var Hocanın
Sistem aynı olacaksa, Oyun anlayışı aynı olacaksa, Oynatılan oyuncular yine aynı olacaksa, Cristian efendi yine 10 numara oynatılacaksa, Hatta yardımcılar bile aynı olacaksa Niçin Aykut Kocaman gönderdildi ? Onun ne suçu vardı ?
Balık baştan kokar der atalarımız, Her geçen zaman zarfında aksinin olacağını umuyorum ama Kocaman'ın izinden gidecekse Ersun hoca, en baştan umutlarımızı törpüleyelim.
sananes
24.Temmuz.2013, 22:32
PSV maçının 11'i ideal 11'e yakındır. Bu bir gerçek ve 11'e bakıyoruz. Cris Meireles birlikte, ee geçen seneden ne farkı kaldı takımın? Gönderilmesini istediğim 2 orta saha oyuncusu şu an 11deler. Orta saha şişkinliğimiz azalmaz bizim. Yabancı sınırı için de stoch'u falan feda ederiz.
attirson
24.Temmuz.2013, 22:36
Sunucu:Fenerbahçeliler çubukluyu begendiniz miiiii ?
Taraftar:......... :n:
eng1n
24.Temmuz.2013, 22:40
Yalnız güzel organizasyon olmuş keşke formalarda güzel olsaydı :D
attirson
24.Temmuz.2013, 22:43
Organizasyon harika ona denecek birşey yok. :D Yalnız ben hala taraftar formanın numarasını anlamadım taraftar filan göremiyorum o formada. :D
goosfraba
24.Temmuz.2013, 22:44
Organizasyon harika ona denecek birşey yok. :D Yalnız ben hala taraftar formanın numarasını anlamadım ben taraftar filan göremiyorum o formada. :D
sanırım kabartma şeklinde işlenmiş.
detaylı bakınca görülebilir herhalde.
Kaka Leite
24.Temmuz.2013, 22:59
7 dakika olmuş Baroni'nin ayağına top değmedi.
Bekir taçta attı, onda da topu bıraktı saçma bir şekilde ve bu adam oynuyor.
Escochae
24.Temmuz.2013, 23:16
Bekir'e gelene kadar bek oynayacak çok oyuncu var bu takımda. Neden bu ısrar anlamış değilim.
Escochae
24.Temmuz.2013, 23:18
Topal'sız oynayacaksak bu sene kontradan çok gol yeriz.
attirson
24.Temmuz.2013, 23:31
Topla en çok oynayan oyuncumuz Volkan. :D
petrol_fb12
24.Temmuz.2013, 23:36
her yer taksim her yer direniş
İnliyor stad ara sıra.Ne kadar GFB engellemeye çalışsa da.
himone
24.Temmuz.2013, 23:38
Bizim yedek kadro as kadroyu parçalar. Ne kadar kaliteli adam varsa kenarda, ne kadar kazma varsa 11'de. Bu arada biz 2 yıldır stopersiz oynamışız resmen :).
Escochae
24.Temmuz.2013, 23:41
her yer taksim her yer direniş
İnliyor stad ara sıra.Ne kadar GFB engellemeye çalışsa da.
Helal olsun dedim o an. Zaten baya hassasız o konuda. Bide GFB şu takımın yakasından kurtulsa ..
ReaList
24.Temmuz.2013, 23:42
Yönettikleri takımda rahatlıkla çift forvet hatta yeri geldiğinde 3 forvet oynatan, her türlü hücum ve baskı futbolunu oynatan, kadroya olduğu kadar yetenekli oyuncuları monte etmeye çalışan hoca Fenerbahçe'ye gelince bir şeyler oluyor. Tek forvet oynatıp onu rakibin kucağına atmalar ve hücum alanında kocaman bir boşluk yaratma, yeteneksiz oyuncularla oynama sevdası falan...
Volkan'dan olmasa ilk yarı rahatlıkla 3-4 0 bitecek bir halde, Geçen sezon oynanan oyun felsefesi ve anlayışı aynen devam ediyor, biz bunun için mi Kocaman'ı gönderdik ?
Ersun hocanın yarından itibaren yapması gereken ilk şey başta İsmail Kartal olmak üzere Kocaman döneminden kalan tüm Antrenörleri göndermek olsun, yoksa onların kafasıyla etkilenen ve hareket eden hocadan hayır gelmez, biz yine karın ağrısı Fenerbahçe'yi izler dururuz.
TeNaciOUS MidFieLdeR
24.Temmuz.2013, 23:43
golde matavz bombostu, iki kere bombos vurmayi basardi golu atarken. bundan baska 3 tane daha net pozisyona girdi psv. bizim degil de onlarin acilis maciymis gibi coskulular. ikinci yari butun kadroyu kenari oturtmak en iyi secim gibi duruyor. alper, stoch, krasic gibi adamlar lazim. top ileri gitmiyor (:
sui generis
24.Temmuz.2013, 23:46
Alper ve Topal orta sahanın banko ismi olmaları lazım. onların eksikliği fark ediliyor. Diğer isim Emre, Meireles, Salih üçlüsünden biri olur. Yobo'dan da kurtulmalıyız acilen.
Escochae
24.Temmuz.2013, 23:51
Alper ve Topal orta sahanın banko ismi olmaları lazım. onların eksikliği fark ediliyor. Diğer isim Emre, Meireles, Salih üçlüsünden biri olur. Yobo'dan da kurtulmalıyız acilen.
Bu maçtada ortaya çıktı ki Topalsız olmuyor. Emre kaldıramıyor orayı. Böyle dizilişle oynayıp Topal'ı dışarıda bırakıcaksak çok gol yeriz. Özelliklede kontralardan.
Lord Black
24.Temmuz.2013, 23:56
Olumlu değişiklikler var devre arası. İnşallah iyi bi futbol izleriz 45 dakika.
Namzet
24.Temmuz.2013, 23:57
maç linki varmı beyler?ü
edit : tamamdır buldum
byariff
25.Temmuz.2013, 00:02
webo ne iyi oyuncu be cok guzel duvar oluyor paslari iyi dagitiyor.
TeNaciOUS MidFieLdeR
25.Temmuz.2013, 00:04
ikinci yariya iyi basladik, degisiklikler olumlu yansidi. gerekliydi zaten. en azindan ilk kadronun olmayacagi gorulmus oldu.
sananes
25.Temmuz.2013, 00:20
Stoch inanılmaz top oynuyor
Namzet
25.Temmuz.2013, 00:24
Çok güzel gol oldu valla,Meireles çok şanssız bugün
sananes
25.Temmuz.2013, 00:26
Ersun Hoca isimlere aldanmamalı. Meireles ve Cris gitmeli. Yobo zaten gidecektir de.
SAİT71
25.Temmuz.2013, 00:27
Bu sene tüm Süper Lig takımları Arial fontunu kullanacak. Güzel durmuyor valla... TFF çığır açtı bu kararlarıyla..
petrol_fb12
25.Temmuz.2013, 00:29
Akıllar bence Salzburg macın da oyun sistemi Eskşehir nasıl oynatıyorsa öyle oynatıyor hoca.Fakat daha ofansif.Bu maçı değer olarak görmüyorum.
SAİT71
25.Temmuz.2013, 00:31
Stoch çok canlı. Bu maç ölçü olamaz kesinlikle... Daha hazır değiliz.
sananes
25.Temmuz.2013, 00:33
Birde topu az biraz bilen takımlara pres yapmamalıyız yoksa maymun ediyorlar. Tek pası oynayabilen takımlar bize göre değil bu yüzden. Anadolu takımlarına yapalım pres çok işimize yarar ama avrupa'da kalbur üstü takımlara karşı alan savunması daha doğru.
Corpus
25.Temmuz.2013, 00:34
Stoch çok canlı. Bu maç ölçü olamaz kesinlikle... Daha hazır değiliz.
Fenerbahçe' nin daha hazır olmadığını gösteren bir ölçü bence :)
Önder HOCA
25.Temmuz.2013, 00:36
selçuk girdi hehe zaten yeni sezona hazırlanması lazım adamın
SAİT71
25.Temmuz.2013, 00:37
Fenerbahçe' nin daha hazır olmadığını gösteren bir ölçü bence :)
Evet kesinlikle, daha hazır olmadığımız açıkça ortaya çıktı... Baya sağlam çalışmalıyız yoksa ŞL felan hayal... Salzburg gelene sallıyor valla.
Escochae
25.Temmuz.2013, 00:41
Böylelikle Krasiç'inde kesin gidici olduğu belli oldu.
ReaList
25.Temmuz.2013, 00:41
Nedense hazır olmayan da hep biz oluyoruz : ) Önce hazır olmuyoruz, sonra zaman istiyoruz, sonra zaman var diyoruz, sonra olacak diyoruz bi bakıyoruz 8-10 fark atılmış ve lig bitmiş...
Bu ve daha önceki maçlardaki sistem ve anlayış gösterdi ki Ersun Yanal geçen sezon Fenerbahçe'yi hiç izlememiş, Neden 10 puan fark yediğini, neden hücumda sıkıntı yaşadığı ve gol yollarında etkisiz kaldığını görmemiş, sorunun nerede olduğundan zerre bilgisi yok ve kendini tamamen İsmail Kartal'ın kucağına bırakmış durumda.
Başkan aynı başkan, oyun aynı oyun, tribün yine aynı bölünmüş tribün, yeni sezona hoş geldin Fenerbahçe...
attirson
25.Temmuz.2013, 00:42
Maçın son 5-10 dakikasında bir ıslık vardı bunlar bizim oyuncularımı ıslıklıyor şuan ? Yoksa tribünde olay mı var ?
himone
25.Temmuz.2013, 00:50
1 ay sonra bu takımla eşleşme ihtimalimiz var, bu sene de şampiyonlar ligi yalan olur Uefa'da takılırız. Elendikten sonra da Cardozo alınır ve Aziz Yıldırım'ın hapse girmeden önceki son kıyağı olur bize.
TeNaciOUS MidFieLdeR
25.Temmuz.2013, 00:51
Birde topu az biraz bilen takımlara pres yapmamalıyız yoksa maymun ediyorlar. Tek pası oynayabilen takımlar bize göre değil bu yüzden. Anadolu takımlarına yapalım pres çok işimize yarar ama avrupa'da kalbur üstü takımlara karşı alan savunması daha doğru.
cok guzel bir tespit olmus, daha geride baski daha uygun olur gibi bu tip takimlara. her takima da tamsaha pres yararli olmuyor. adamlar cok rahat top gezdirdi, kaleciye kadar gereksiz pres yaptik. takimi da yordu bu.
Escochae
25.Temmuz.2013, 01:03
cok guzel bir tespit olmus, daha geride baski daha uygun olur gibi bu tip takimlara. her takima da tamsaha pres yararli olmuyor. adamlar cok rahat top gezdirdi, kaleciye kadar gereksiz pres yaptik. takimi da yordu bu.
Aykut Hoca geçen sene Uefa'da bunu yaparken kızıyordunuz şimdi mi doğru tespit oldu.
TeNaciOUS MidFieLdeR
25.Temmuz.2013, 01:13
gecmis konusunda fikir belirtmedim ki, bu maca ozel konustum. arkadasa katildigimi belirttim sadece, aykut hocaya burda hic sitemde bulunmadim kendi adima. baskalari bulunmus olabilir, beni ilgilendirmez.
erdem344
25.Temmuz.2013, 01:57
Alper çok iyi oyuncu olacak
KaRaBükLü KraL
25.Temmuz.2013, 02:54
Çubuklu benim gördüğüm en kötü Fenerbahçe çubuklusu, çok çok kötü.
Sen kaç tane çubuklu gördün ki ? :zuhaha
OrcunFB
25.Temmuz.2013, 03:01
Sen kaç tane çubuklu gördün ki ? :zuhaha
Gördük 4-5 tane. :0: :D
Ralph
25.Temmuz.2013, 03:24
Fenerbahçe kimi istiyorsa kulüp başkanı engel oluyor :D Önce Belhanda, şimdi Cardozo. Sırada Emenike mi?
SAİT71
25.Temmuz.2013, 04:36
Fenerbahçe kimi istiyorsa kulüp başkanı engel oluyor :D Önce Belhanda, şimdi Cardozo. Sırada Emenike mi?
Onda da kapıyı 15'ten açıyorlar. O da zor :)
sui generis
25.Temmuz.2013, 04:41
Forma tanıtımında Aykut Kocaman'ın unutulması da yazılsın bir kenara.
BleedingMoon
25.Temmuz.2013, 05:09
her ne kadar şimdilik gözümüze hoş gelmese de formada şık düşünülmüş bir olay var. denizi ve havayı aydınlatan deniz feneri gibi yapmışlar. formanın iç tarafındaki deniz fenerinden anlaşıldığı kadarıyla öyle. lacivert gök ve denizi aydınlatan sarı fener gibi. yine de tasarım daha iyi olabilirdi. beyaz forma fena değil ama lacivert rezalet olmuş. kalpli kelebekli falan... adidas benim için bitmiştir.
sananes
25.Temmuz.2013, 10:28
Ben çubukluyu beğendim bu arada. İlk paylaşılan fotolar olayı büyüttü bana kalırsa,kötü durmuyor.
petrol_fb12
25.Temmuz.2013, 16:04
...
...
EndoplazmiK RetikuluM
25.Temmuz.2013, 19:52
Anlamadığım olay neden Meireles ve Yobo'dan bu kadar nefret ediyorsunuz ? Sanki şampiyonluk bu oyuncular yüzünden gitmiş gibi.
GodfatheR
25.Temmuz.2013, 23:24
Adidas'la anlaşma bu sene bitiyor sanırım. Seneye Nike'la anlaşsalar bari. Sade güzel forma yapıyor adamlar en azından.
Ralph
25.Temmuz.2013, 23:28
Adidas'a laf atıyor herkes de Beşiktaş'ın da Adidas. Beşiktaş'ın yeni sezon formaları çok güzel. Ayrıca bunları Adidas'mı yapıyor yoksa kulübün tasarımcıları mı var?
SAİT71
25.Temmuz.2013, 23:33
Adidas forma felan yapmasınn. top yapmaya devam etsin
sui generis
25.Temmuz.2013, 23:45
Anlamadığım olay neden Meireles ve Yobo'dan bu kadar nefret ediyorsunuz ? Sanki şampiyonluk bu oyuncular yüzünden gitmiş gibi.
Meireles'e lafım yok benim ama Yobo'yu açıklayayım. Yabancı sınırı var ve bu adam 33 yaşında. Tribünde oturtmak için yabancı stoper bulundurmaya gerek yok. elinde Alves, Bekir, Egemen, Can gerekirse Kadlec ve Topal var. Ayrıca; oyunu da gittikçe kötüye gidiyor. eskiden hızı vardı , artık o da yok. ve teknik adamlar ısrarla bu adamı oynatınca çekilmez bir hal alıyor. Bekir'i tercih ederim.
TeNaciOUS MidFieLdeR
25.Temmuz.2013, 23:47
Adidas forma felan yapmasınn. top yapmaya devam etsin
besiktasin da adidas ama gayet de guzel isler cikarmislar bu sene. bizim formalarda biraz da feneriumun parmagi var sanirim. onlar batirmis olabilirler.
himone
26.Temmuz.2013, 00:05
FB formalarını yıllardır Adidas yapıyor, şimdiye kadar harikaydı da 1 sene de mi bu işi beceremiyor oldular. Adamlar yıllardır FB'nin en güzel formalarını yaptılar, bu sene de olmadı yapacak birşey yok. Asıl önemli olan her sene forma değiştirme düşüncesi, bir takımın en azından 1 tane hiçbir şekilde değişmeyecek forması olur ve sadece deplasman formları veya 3. formalar değişir. Bizde nedense her sene sil baştan forma yapılıyor. Aranızda dünyaca ünlü olan kulüplerin orjinal formlarının değiştiğini gören var mı? Hiçbirinin orjinal formasının değiştiğini görmedim ben.
SAİT71
26.Temmuz.2013, 00:09
Çubuklu değişmemeli. Ufak rütuşlarla her sene aynı çıkmalı. Onun dışında diğer formalarda illa bir ilgi çekici yapacağız diye abuk sabuk şeyler yapılmamalı. Nike Adidas'a göre 10 kat daha iyi beceriyor bu işi...
Yama çalışması için yaklaşık 2 sene felan önce tasarladığım bir forma örneği göstereyim:
http://i.imgur.com/ycn0x.png
Bence hepsinden de daha güzel.
EndoplazmiK RetikuluM
26.Temmuz.2013, 00:44
Meireles'e lafım yok benim ama Yobo'yu açıklayayım. Yabancı sınırı var ve bu adam 33 yaşında. Tribünde oturtmak için yabancı stoper bulundurmaya gerek yok. elinde Alves, Bekir, Egemen, Can gerekirse Kadlec ve Topal var. Ayrıca; oyunu da gittikçe kötüye gidiyor. eskiden hızı vardı , artık o da yok. ve teknik adamlar ısrarla bu adamı oynatınca çekilmez bir hal alıyor. Bekir'i tercih ederim.
Muhammet abi anlıyorum fakat Yobo'nun yerine Bekir oynatılmamalı bence. İsterse adamın en iyi maçı olsun hata yapma potansiyeli beni evin içinde dört döndürüyor. Pas yeteneğine de güvenmiyorum Bekir'in. Yobo'nun soğukkanlılığı bize çok yaradı. 1 sene daha oynasa -en azından avrupada- sıkıntı yok bence.
sananes
26.Temmuz.2013, 11:30
Fenerium'a gidip formalara yakından bakan oldu mu? Ben fenerium'da gördüğümde beğendim. PSV maçında giydiğimiz formanın önünde tribün görüntüsü var,atkı açan fenerbahçe taraftarları yani.
Namzet
26.Temmuz.2013, 12:29
Çubuklu değişmemeli. Ufak rütuşlarla her sene aynı çıkmalı. Onun dışında diğer formalarda illa bir ilgi çekici yapacağız diye abuk sabuk şeyler yapılmamalı. Nike Adidas'a göre 10 kat daha iyi beceriyor bu işi...
Yama çalışması için yaklaşık 2 sene felan önce tasarladığım bir forma örneği göstereyim:
http://i.imgur.com/ycn0x.png
Bence hepsinden de daha güzel.
3.Formamız yerine böyle bir forma çıksın isterdim güzel görünüyor eline sağlık