View Full Version : Fenerbahçe Sohbet Alanı
Universal
21.Aralık.2012, 18:02
Portekiz federasyonu meirelesin açıklamalarını yayınlamış ve ceza almasına sebep olan görüntüleri tffden istemiş. Gerekirse casa gidilecekmis. İngiliz ve Hollanda basını tükürüğün olmadıgı videoyu yayınlayarak skandal olarak nitelendirdiler.
Fenerbahce düşmanlığı yüzünden rezil ettiler kendilerini.
Fenerbahçe kulübü kıtasal üne sahip oyuncuyu getirerek ülke reklamı yapıyor, bizim ülkemiz ise oyuncularımızı kullanarak ülkeyi rezil ediyor.
R.Madrid Pepe neler yaptı bu kadar ağır ceza almadı. İnsaf.
davidvilla
21.Aralık.2012, 18:13
Portekiz federasyonu meirelesin açıklamalarını yayınlamış ve ceza almasına sebep olan görüntüleri tffden istemiş. Gerekirse casa gidilecekmis. İngiliz ve Hollanda basını tükürüğün olmadıgı videoyu yayınlayarak skandal olarak nitelendirdiler.
:D Şimdi ingiliz basının websitesine baktım. Öyle skandal diye bir şey görmedim.
dailymail heralde en ingiliz basındır. Orada bile öyle skandal bilmemne yok. Aksine raporlar dogrultusunda hakeme tukurdugunden dolayı 11 maç ceza aldı diye haber var.
Bir de Meireles'in yorumlarını yazmışlar o kadar.
Yine klasik karşınızdakileri her yerden karalamaya çalışma sistemi.
Öyle mişlerle mışlarla bilgi verip galeyana getirmeyelim insanları yok öyle bir şey.
disgusting behaviour. no room for that in football. trying to be a big shot at his little new club. (kim kimi rezil etmiş bi bak)
- liverpool51 ,
Ban him for life! Refs are not there to take that sort of assault! Disgusting behavior.
- Robbie
Bunlar heralde meireles sevmeyenler. Hadi taraflı diyelim bunlar Galatasaraylıdır bunlar.
Daha objektif bir yorum için; elin ingilizi bile ne güzel düşünüyor bak;
Sadly, and I'm not trying to defend the guy on this, but looking at various pieces of footage on the net concerning this episode, I can't see any evidence that he did spit at the referee, certainly not directly, although he was definitely right in the referee's face and that's always a mistake and that alone should be worthy of a straight red, in my opinion. You can see clearly though that after the exchange the referee wipes his face. Sounds to me that, rather like our own FA, the Turkish FA have decided to use him to set an example and to send out a clear message to the rest of their league.
Facx
21.Aralık.2012, 18:21
kaynakta facebook heralde :uzgun: eee ülkenin parası gidiyo dimi :uzgun: 8k 4k çözünürlükteki videolarla gelin de diyelim tükürük yok hakem hissediyoken sen burda 240 p - 320 p videolarla tükürük olmadığını iddaa ediyosun
Walter Sakana
21.Aralık.2012, 18:23
Burada itiraz 12 maç cezanın fazlalığına abi. Hakemi savunup durmayın, gerek yok, PFDK'ya kızılıyor. Meireles'in önden çekimde tükürmediği %100 net bir şekilde görülüyorken bu şekilde bir rapor yazılması saçma bunu bir kere kabullenelim. Gerçekten tükürse burada 12 maç cezaya en fazla 2-3 kişi itiraz ederdi onlar da belli kişiler. Yaptığı hareketler gereksiz Meireles'in. Ben savunmuyorum Meireles'i kesinlikle. Ama büyük bir yanlıştır tükürme var denip bu kadar ceza verilmesi. Tükürdüğünü yalayacaklar gibime geliyor ama. Çok net çünkü önden tükürmediği. Düşecek en kötü ihtimal yarı yarıya o ceza, düşmeli daha doğrusu.
Hakemin macı iyi yönetip yonetmemesi ile yazdığı rapor arasında nasıl bağlantı kuruyorsunuz ? İyi yönetti diyelim raporu da dogru mu yazmış oldu simdi ?
PFDK'ya niye kızılsın Coşkun, raporu yazan kim? hakem. Hakem raporuna dayanarak en alt sınırlardan verilen bir ceza var. Görüntülere dayanarak verdilerse size hak veririm, ben göremedim tükürdüğünü. Ama diyorum ki hakem tükürmediği halde tükürdü yazacak olsaydı yani o art niyete sahip olsaydı maçta da sizi ince ince doğrardı. Caner olayında haksızlığa uğradığınızı söyledim, şimdi niye öyle bir durum olduğuna inansam veya görsem tersini yapayım.
Peki size (hepinize) şöyle bir şey sorayım; bir oyuncu eliyle ağzını kapatarak (hakemlerin birbiriyle konuşurken yaptığı gibi) hakeme küfretti diyelim. Hakem de bunu raporuna yazdı. Bu durumda PFDK görüntülerde belli olmuyor diye ceza vermemeli mi sizin bu mantığınıza göre?
sui generis
21.Aralık.2012, 18:30
Kaynak olarak internet adresleri vardı ama telden girdiğim için ekleyemedim.
Gabi abi o dediğin durum çok farklı. Orada edip etmediğini bilemezsin, hakemini guvenmekten yana kullanabilirsin insiyatifini. Ama burada kufretmedigini gösteren video var. Yani hakemin yazdığının aksi ispatlanmış durumda.
MeMo
21.Aralık.2012, 18:32
kaynakta facebook heralde :uzgun: eee ülkenin parası gidiyo dimi :uzgun: 8k 4k çözünürlükteki videolarla gelin de diyelim tükürük yok hakem hissediyoken sen burda 240 p - 320 p videolarla tükürük olmadığını iddaa ediyosun
Bir insanın konuşurken amacı tükürmek olamaz. Bunu kafanda kuramadığın için mi video istedin?
MeMo
21.Aralık.2012, 18:37
http://www.fpf.pt/detalhenoticia/tabid/128/ArticleId/496/language/pt-PT/Solidario-com-Raul-Meireles.aspx Portekiz federasyon başkanı da konuşmuş kaynak twitter, facebook falan değil.
Demek istediğim şike davasında kulüplere ceza gelmediği için Türkiye'yi Uefa'ya şikayet eden diğer Avrupa ülke federasyonlarına benzemiyor bu olay :)
davidvilla
21.Aralık.2012, 18:42
http://www.fpf.pt/detalhenoticia/tabid/128/ArticleId/496/language/pt-PT/Solidario-com-Raul-Meireles.aspx Portekiz federasyon başkanı da konuşmuş kaynak twitter, facebook falan değil.
Demek istediğim şike davasında kulüplere ceza gelmediği için Türkiye'yi Uefa'ya şikayet eden diğer Avrupa ülke federasyonlarına benzemiyor bu olay :)
O haberde öyle bişey yok :D
Federasyon baskanı demiş ki ; Ben onu uzun zamandır tanırım bu şekilde suçlanmasına şaşırdım.
dediği bu, nerede video isteme bilmemne Cas'a gitcekmiş falan. Nasıl uydurdugunuz belli değil artık.
Federasyon baskanının konusmasının özeti şu; "É com muita surpresa que vejo serem-lhe atribuídos estes atos"
MeMo
21.Aralık.2012, 18:44
O haberde öyle bişey yok :D
Federasyon baskanı demiş ki ; Ben onu uzun zamandır tanırım bu şekilde suçlanmasına şaşırdım.
dediği bu, nerede video isteme bilmemne Cas'a gitcekmiş falan. Nasıl uydurdugunuz belli değil artık.
Federasyon baskanının konusmasının özeti şu; "É com muita surpresa que vejo serem-lhe atribuídos estes atos"
Ben mesajda Portekiz federasyon başkanı konuşmuş diyorum sen öyle bir şey yok diyorsun.
davidvilla
21.Aralık.2012, 18:46
Ben mesajda Portekiz federasyon başkanı konuşmuş diyorum sen öyle bir şey yok diyorsun.
Ben de diyorum ki "goruntuleri istedik CAS'a gitcez falan demiyor" diyorum yukarıdaki arkadaşa. Sen portekiz federasyon baskanı olayla ilgili konuşmuş demişsin. Evet konuşmuş e bi zahmet konuşsun kendi federasyonuna baglı/dan yetişen futbolcu böyle bir olaya karışıyor. Kendi itibarı da söz konusu. Konuşacak tabi. Ama yukarıdaki arkadasın dediği gibi bişey yok.
sui generis
21.Aralık.2012, 18:52
Ben de o linklerde bunlar yazıyor demedim :)
Mehmet abiye çok güvenirim. O yazmıştı videoların istendiğini.
@Drmhs: Portekiz Futbol federasyonun, milli oyuncuları Meireless'in haklarını korumak için tüm görüntü ve raporları talep ettiği haberi doğruymuş..
davidvilla
21.Aralık.2012, 18:54
Çünkü o olay mantık cercevesinde olması gerektiği gibi yürütüldü. Bir ton pisliği halı altına süpürüyor bizim federasyon, güvenilirliğinden şüphe ediyoruz lütfen size baglı bir ülke federasyonu oldugu için bu federasyonla ilgili gerekli incelemeleri yapınız. Yani son derece mantıklıydı.
Yani madem bir sorun yok ki adamlar inceleme yaptı bilmem ne yaptı bir şey cıkmadı HENUZ.
O zaman gocunacak incinecek bişey yok.
davidvilla
21.Aralık.2012, 18:57
Ben de o linklerde bunlar yazıyor demedim :)
Mehmet abiye çok güvenirim. O yazmıştı videoların istendiğini.
@Drmhs: Portekiz Futbol federasyonun, milli oyuncuları Meireless'in haklarını korumak için tüm görüntü ve raporları talep ettiği haberi doğruymuş..
Kanıt koy ortaya öyle konuş mış muş üzeirnden bizi rezil ettiniz bilmemne diyip sizin karsınızda düşünen insanları aşağılayamazsın. Ben kimseyi kimseye rezil etmedim. Rezil olduysak bu sizin futbolcunuzun davranışlarından ötürüdür.
Benim de güvendiğim adamlar var ama yazdıgı dogrudur diye bir şey yok.
He ki Por.FA gitse bile, gider yani bunda anormal bir durum yok. Kendi futbolcuları. Kendi itibarlarını kurtarmak için giderler CAS'tan da baka baka dönerler. Zamanında bazılarının dondugu gibi.
+ Portekiz Federasyonu kim ki bizim iç işlerimize karışacak. Varsa sıkıntınız bu federasyondan şikayetinizi UEFA'ya yapınız bakalım ne çıkacak.
sui generis
21.Aralık.2012, 19:01
Ben ne diyorum sen ne diyorsun. Tartışacağım birşey yok sizinle.
davidvilla
21.Aralık.2012, 19:04
Ben ne diyorum sen ne diyorsun. Tartışacağım birşey yok sizinle.
Valla sizin iddialarınızı cevaplıyorum tamamen. İşinize gelirse,siz bilirsiniz.
Alicanfmfan
21.Aralık.2012, 19:06
Bu ceza verildi, bitti. Tartışmak çenemizi yormaktır başka birşey değil tabi birde spor programlarını 3-5 gün meşgul eder bu konu, onlarada gündem çıkar işte. Sana göre tükürmedi, bana göre tükürdü. Tam terside olabilir. Olayı savunuyorsunuz ancak yaşamadığınız bir olayı savunmak ne kadar doğru ? Hakem sırf Fenerbahçe düşmanı diye mi kafasından uydurdu ? Muhakkak birşey varki yazdı raporuna. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Konu kapanmalı bence, yeter.
RaSenGan
21.Aralık.2012, 19:07
Bazıları cezanın sadece fiziksel müdahale ile olduğunu zannediyor sanırım.Hakeme hakaret etmek,küfretmek vs. ceza gerektirmiyor zaten çok hafif bir şey o.
Alicanfmfan
21.Aralık.2012, 19:09
Kaldı ki tükürük deniliyor. Ben bi videoda izlerken , tükürdü gibi gelmişti. Olmayabilir. Bizde yanlıs anlamıs olabilirz. Meireles de demiş zaten, ''tükürmek, fiziki bir müdahaleden daha da aşagılayıcıdır.'' diye. Yani bu tür şeylere cezalar fiziki müdahalelerle aynı hatta fazlasıda olabilir.
davidvilla
21.Aralık.2012, 19:11
Şu konuyla ilgili tek pişmanlıgım konunun Fenerbahce sohbet alanında konuşulup burayı kirletmesidir. Onun haricinde tabi ki tartışılacak tabi ki gerekli iddialara cevap verilecek
mwaru
21.Aralık.2012, 20:36
Tükürmediği için ceza alıyor Meireless önce bu kavranmalı.
sui generis
21.Aralık.2012, 20:51
Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından 12 maçlık cezaya çarptırılan Profesyonel Futbol Takımımızın Portekizli oyuncusu Raul Meireles’e eski takım arkadaşları, hocaları ve Portekiz Futbol Federasyonu’ndan destek mesajları geliyor.
Raul Meireles aracılığıyla Kulübümüze açıklamalar yapan Meireles’in Liverpool’dan eski takım arkadaşı Pepe Reina ve Portekiz Milli Takımı’ndan hocası Paolo Bento, verilen cezaya bir anlam veremediklerini dile getirdi.
Meireles’in aldığı 12 maçlık cezanın Portekiz Milli Takımı’nı da olumsuz etkileyeceğini söyleyen Portekiz Futbol Federasyonu Başkanı Fernando Gomes ise, yaptığı açıklamada konuyla ilgili olarak TFF ile temasa geçeceklerini bildirdi.
Pepe Reina: "Bu durumun açıklamasını yapamadım"
Meireles aracılığıyla Kulübümüze bir açıklama yapan Pepe Reina, "Raul’ün derbide kırmızı kart gördüğünü gazetede gördüğümde, kendi kendime bu durumun bir açıklamasını yapamadım çünkü Raul’ün kırmızı kart gördüğüne hiç şahit olmadım ve Raul kendini kaybedip kırmızı kart görecek tarzda bir oyuncu değildir. Raul kendiyle barışık ve sakin bir insandır, o nedenle bir yerlerde bir yanlış olduğunu düşünüp kendisini aradım hemen. Aldığı 12 maçlık ceza nedeniyle çok üzgün ve sinirliydi, bana ’Neler olduğunu çözemiyorum’ dedi. Raul Meireles gibi açık görüşlü, her türlü kültüre saygı duyan bir oyuncudan bahsediyoruz. Raul Meireles’e bir bakın, duruşundan kariyerine kadar bir inceleyin. Raul gayet mütevazı, sakin ve her türlü düşünceyi kaldırabilen bir adam. Raul Meireles gibi birinin, bırakın hakemi herhangi bir insana seksist ya da benzeri ifadeler kullanacağı konusunda çok ciddi şüphem var. Ben Raul’ün asla hakeme gay diyeceğini ya da ona tüküreceğine inanmıyorum, zaten görüntüleri de dikkatlice izledim. Hakem raporunun doğru olduğunu düşünmüyorum. Umuyorum ki kendisine verilen ceza bir an önce kaldırılır ve büyük bir yanlıştan geri dönülür" dedi.
Paulo Bento: "Yanlışlığın düzeltilmesini istiyoruz"
Meireles’in milli takımdan hocası Paulo Bento ise "Raul benim çok iyi tanıdığım bir futbolcu. Hem saha içinde hem saha dışında ciddiyetiyle, işine olan bağlılığıyla örnek bir isim. Takip ettiğim kadarıyla istemediği bir durumla karşı karşıya kalmış, tükürme gibi bir eylem içinde bulunduğuna kesinlikle inanmıyorum. Hiçbir şekilde Raul böyle yapacak bir futbolcu değildir. Zaten bildiğim kadarıyla TV görüntülerinde bu durum açıkça görülüyor. Bir an önce bu yanlışlığın düzeltilmesini diliyorum. Kendisiyle de bizzat konuşup hem moral verdim, hem de her zaman yanında olduğumuzu söyledik. Bir an önce cezasının kalkmasını ve yetkililer tarafından futbol kamuoyunu tatmin edecek, Meireles’in kişisel haklarına verilen zararın en aza indirileceği bir açıklama yapılmasını bekliyoruz" açıklamasında bulundu.
Portekiz Futbol Federasyonu İsyanda
Portekiz Futbol Federasyonu Başkanı Fernando Gomes ise Raul Meireles’in aldığı 12 maçlık cezanın ardından, federasyonun resmi internet sitesine bir açıklama yaptı.
Dünya Kupası elemeleri sırasında böyle bir cezanın kendilerini de çok olumsuz etkileyeceğini belirten Gomez, görüntüleri izlediğini ve orada 12 maç cezayı hak edecek bir aksiyonun olmadığını belirtti. Meireles’in maçın ardından yaptığı açıklamanın da bu cezayı çürütecek söylemler taşıdığını belirten Fernando Gomez, Türkiye Futbol Federasyonu ile iletişime geçebileceklerini de sözlerine ekledi.
Gomez ayrıca Meireles’in hakeme fiili bir müdahalede bulunmadan 12 maçlık ceza almasına ise bir anlam veremediğini söyledi.Meireles’e inandıklarını belirten başkan Gomez, "Portekiz olarak futbolcumuzun arkasındayız ve cezada indirime gidilmesi için her şeyi yapacağız" dedi. Gomez son olarak, böyle cezaların verildiği ülkelere futbolcu transferi için izin vermeme kararı alabileceklerini de sözlerine ekledi.
Gncl1905
21.Aralık.2012, 21:11
Portekiz Futbol Federasyonu İsyanda
Portekiz Futbol Federasyonu Başkanı Fernando Gomes ise Raul Meireles’in aldığı 12 maçlık cezanın ardından, federasyonun resmi internet sitesine bir açıklama yaptı.
Dünya Kupası elemeleri sırasında böyle bir cezanın kendilerini de çok olumsuz etkileyeceğini belirten Gomez, görüntüleri izlediğini ve orada 12 maç cezayı hak edecek bir aksiyonun olmadığını belirtti. Meireles’in maçın ardından yaptığı açıklamanın da bu cezayı çürütecek söylemler taşıdığını belirten Fernando Gomez, Türkiye Futbol Federasyonu ile iletişime geçebileceklerini de sözlerine ekledi.
Gomez ayrıca Meireles’in hakeme fiili bir müdahalede bulunmadan 12 maçlık ceza almasına ise bir anlam veremediğini söyledi.Meireles’e inandıklarını belirten başkan Gomez, "Portekiz olarak futbolcumuzun arkasındayız ve cezada indirime gidilmesi için her şeyi yapacağız" dedi. Gomez son olarak, böyle cezaların verildiği ülkelere futbolcu transferi için izin vermeme kararı alabileceklerini de sözlerine ekledi.
Yok artık sen kimsin derler adama.
furkan58
21.Aralık.2012, 21:18
Kanıt koy ortaya öyle konuş mış muş üzeirnden bizi rezil ettiniz bilmemne diyip sizin karsınızda düşünen insanları aşağılayamazsın. Ben kimseyi kimseye rezil etmedim. Rezil olduysak bu sizin futbolcunuzun davranışlarından ötürüdür.
Benim de güvendiğim adamlar var ama yazdıgı dogrudur diye bir şey yok.
He ki Por.FA gitse bile, gider yani bunda anormal bir durum yok. Kendi futbolcuları. Kendi itibarlarını kurtarmak için giderler CAS'tan da baka baka dönerler. Zamanında bazılarının dondugu gibi.
+ Portekiz Federasyonu kim ki bizim iç işlerimize karışacak. Varsa sıkıntınız bu federasyondan şikayetinizi UEFA'ya yapınız bakalım ne çıkacak.
Sen kanıt koy tükürdüğüne dair ondan sonra konuşalım bunları.
sui generis
21.Aralık.2012, 21:21
http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-2251485/Raul-Meireles-banned-11-matches-spitting-referee-says-reports.html
haberin başlığı yetiyor heralde.
Turkish disgusting! Meireles hit with 11-match ban for spitting at referee in Istanbul derby
hakan769
21.Aralık.2012, 21:27
her futbolcu iki sarı karttan atılınca meirelesin yaptıklarını yapmıyor, atılmışsa hakeme sarkmadan çıkacak oyundan, tükürmemiş ama küfürler etmiş hakaretler etmiş vsvs ceza elbette çok ama hırsızın hiçmi suçu yok demeli insan.
IcedEarth
21.Aralık.2012, 21:55
Akşam gördüm ama yorum yapmaya üşendim. İlk ortaya çıkan açıdan tükürüyor gibi görünüyordu, ama sonradan çıkan açılara göre küfür ediyor gibi daha çok. Kaşla göz arasında tükürmediyse tükürme yok gibi yani. Bu durumda düşünülmesi gereken hakemin raporunda neden "tükürdü" yazdığıdır. Hararetle konuşurken Meireles'in ağzından çıkan tükürükler hakemin suratına gelmiş olabilir ancak. Bu durumda da tükürme yazması ne kadar doğru, tartışılır. Ama kırmızı kart kesinlikle doğru ve 5-6 maç ceza doğru olurdu bence.
Lucas Neill
21.Aralık.2012, 22:11
Meireles hakeme küfretmis olabilir ama armayi öptü bunun icin bile ceza vermemek gerekir.
Sekopej
21.Aralık.2012, 22:16
Meireles hakeme küfretmis olabilir ama armayi öptü bunun icin bile ceza vermemek gerekir.
Sıkıntı burada, çıkıp deseler ki ettiği küfür ve yaptığı hareket nedeniyle 6 maç ceza verdik, kimse ağzını açmaz çünkü Meireles hatalı, kırmızı kart gördükten sonra yaptıkları takımına ihanet etmektir, geçen sene son maçta nasıl ki Dia kırmızı kart gördü ve arkadaşlarına ihanet etti, Meireles de aynı ihaneti etmiştir. Bugüne kadar kırmızı kart gören hiç bir oyuncunun kartını hakem iptal etmemiştir, o nedenle o derece tepki göstermesi gereksizdi.
Burada karşı karşıya kaldığımız konu, tükürük olayı. Tükürük varsa, cezası 8 maç, o zaman yaptığı hareket ve ettiği küfür için 3 maç ceza almış oluyor. 3 maçlık bir cezaysa neden hala yaptığı hareket konuşuluyor, söyledikleri konuşuluyor? Sizin her şeyi doğru yazan hakeminiz, bu şekilde rapor vermiş, 3 maçlık hareketler çok da üzerinde durmak gerekmez o zaman.
İşte burada ayrılıyoruz, tükürük olmasa da 10 maç 12 maç ceza alsın diyenler var, tükürük olmasa zaten hakemin raporuna göre verilen ceza 3 maç, nereden 10-12 maç ceza bekleniyor onu da anlamıyorum.
Sekopej
21.Aralık.2012, 22:21
Bir de şu var tabi, tükürük olayı olmasa, yaptığı hareket sebebiyle çok üzerine gelinmese yönetim de muhtemelen ceza verecekti ama koruma psikolojisi ile bazı şeyler görünmüyor. Yönetim tatile gitmesine izin vermemeli ve para cezasına çarptırmalı tabi önce şu tükürük olayı çözülmeli.
mpaker66
21.Aralık.2012, 22:45
Bende şu olayı anlamıyorum, eğer hakem tükürük varsa vardır kardeşim. Bunu izleyelim ona göre karar verelim falan ne? Ne yani TFF şimdi hatadan dönerse kendi hakemine inanmamış mı olacak?
Sekopej
21.Aralık.2012, 22:47
Bende şu olayı anlamıyorum, eğer hakem tükürük varsa vardır kardeşim. Bunu izleyelim ona göre karar verelim falan ne? Ne yani TFF şimdi hatadan dönerse kendi hakemine inanmamış mı olacak?
Dönülmeyecek, küfür etmeyen Caner'de dönülmediyse, burada hiç dönülmez.
mpaker66
21.Aralık.2012, 22:53
Dönülmeyecek, küfür etmeyen Caner'de dönülmediyse, burada hiç dönülmez.
Evet işte, eğer dönülürse asıl hata o olur. Hele ki aziz yıldırım'ın TFF binasına gidip görüşmelerinden falan sonra. Dönülmemeli...
sananes
21.Aralık.2012, 23:06
Evet işte, eğer dönülürse asıl hata o olur. Hele ki aziz yıldırım'ın TFF binasına gidip görüşmelerinden falan sonra. Dönülmemeli...
Neden hakem yalan konuşamaz mı? böyle bir mantık mı var? Hakemin raporu dışında hiç bir yerde olmayan tükürükten benim oyuncum ne için ceza alsın? Küfür,el hareketi ne yapmışsa cezası neyse çeksin,hakem de resmi evrakta yalana başvurmaktan çekecek cezasını.
Kaka Leite
22.Aralık.2012, 02:14
Doğum günün kutlu olsun Efsanemiz Lefter !
Burak Akmanoğlu
22.Aralık.2012, 02:16
Mutlu yıllar KAPTAN !
furkan58
22.Aralık.2012, 02:36
http://www.youtube.com/watch?v=-5w0fsKqJkI&feature=youtu.be 1 insan 1 kere hata yapar 2 kere hata yapar hadi 3 kere yaparda bu kadarı fazla gibi...
mpaker66
22.Aralık.2012, 02:44
Neden hakem yalan konuşamaz mı? böyle bir mantık mı var? Hakemin raporu dışında hiç bir yerde olmayan tükürükten benim oyuncum ne için ceza alsın? Küfür,el hareketi ne yapmışsa cezası neyse çeksin,hakem de resmi evrakta yalana başvurmaktan çekecek cezasını.
Ben sana biraz sakin olmanı öneriririm, biraz nefes çalışması falan yap faydasını görürsün. Tükürmüştür yada tükürmemiştir bilemem ama benim demek istediğim TFF'nin hakeminin arkasında duracağı, cezayı azaltmayacağı. Hakem yalan konuşabilir bu arada. Hakemin ceza çekeceğini düşünmüyorum adam bugün maçını yönetti şuan evinde mışıl mışıl dinleniyodur.
titates1
22.Aralık.2012, 03:17
Ben sana biraz sakin olmanı öneriririm, biraz nefes çalışması falan yap faydasını görürsün. Tükürmüştür yada tükürmemiştir bilemem ama benim demek istediğim TFF'nin hakeminin arkasında duracağı, cezayı azaltmayacağı. Hakem yalan konuşabilir bu arada. Hakemin ceza çekeceğini düşünmüyorum adam bugün maçını yönetti şuan evinde mışıl mışıl dinleniyodur.
işte sen , hakem yalan konuşabilir dediğin , o yalan konuşup evinde mışıl mışıl uyuduğu için bu durumdayız zaten.
böyle giderse ileride tff'yi yönetibilecek zihniyete sahip olduğundan şüphem yok.
KanaKe
22.Aralık.2012, 12:30
http://www.youtube.com/watch?v=-5w0fsKqJkI&feature=youtu.be (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2F watch%3Fv%3D-5w0fsKqJkI%26feature%3Dyoutu.be) 1 insan 1 kere hata yapar 2 kere hata yapar hadi 3 kere yaparda bu kadarı fazla gibi...
alexe kariyerinin ilk kirmizi kartini gösteren hakemdir ayrica..
uAburak89
22.Aralık.2012, 21:34
Tahkim 8 maçlık cezayı iptal edecek ve doğru karar verecek. Geriye kalan 3 maç ise, taraftarın uydurduğu sıfır demek istiyor hareketi için az olacak bence. Yine de olmayan bir şey yüzünden ceza almasından iyidir tabii.
ReaList
22.Aralık.2012, 23:47
Aziz Yıldırım yine soyunma odasına inmiş hadi bakalım.
Aykut Kocaman bırakır veya bırakmaz ama Başkan başına gelen onca olaydan zerre ders almamış, Kocaman gider Başkan yine kafasına göre iş yapar-bozar.
furkan58
22.Aralık.2012, 23:49
%90 Aykut Kocaman istifa etmek istiyor ancak Aziz Yıldırım onu ikna çabasında bakalım neler çıkıcak.
Edit: İstifa etmiş Aykut Kocaman.
Burak Akmanoğlu
22.Aralık.2012, 23:55
Kocaman ile yollar ayrıldı.
Getirin Zico'yu Alın Uefa'yı !
ReaList
22.Aralık.2012, 23:56
Mümkünse Aziz Yıldırım bırakmadıkça kimseyi getirmesin
ForsakeN
22.Aralık.2012, 23:58
Evet bazi arkadaslar kina yakabilirler, olmus istedikleri. Aydinlik gunler bizleri bekliyor (!)
erdem344
22.Aralık.2012, 23:59
Sanki ailemden birini kaybettim o derece moralim bozuldu.
furkan58
23.Aralık.2012, 00:01
Çok net üzüldüm. KOCAMAN adam 16/17'in unutulmicak. Belki oyunu yansıtamadın ama kulübün iç işleriyle alakan , kulübü tek başına sahiplenmen , 3 Temmuz sürecinde direnmen yeter!
erdem344
23.Aralık.2012, 00:12
Rıdvan çok güzel bişey söyledi hala da söylüyor.
erdem344
23.Aralık.2012, 00:22
Bütün topçular statta toplanıyormuş aykut kocamanı ikna etmek için
furkan58
23.Aralık.2012, 00:22
Bütün topçular statta toplanıyormuş aykut kocamanı ikna etmek için
Statta değil Samandıra'da.
ReaList
23.Aralık.2012, 00:27
Topçular hocayı ikna etmek için tesiste toplanacağına biraz top oynasa şimdi istifa etmeyecekti. Şu istifa kararından sonra Yönetimin de Oyuncuların da yaptığı fırsatçılık, İş hesap verme noktasına gelince sürekli birileri birilerinin arkasına saklanıyor.
uAburak89
23.Aralık.2012, 00:34
Aziz Yıldırım: "Ben Fenerbahçe için 1 yıl hapis yattım, bana istifa diye bağıranlar ne yaptı?"
Aziz Yıldırım: "Soyunma odasına indiğimde, Aykut Kocaman'a sakın istifa etme yanlış bir şey yapma diye tembih ettim"
Aziz Yıldırım: "Aykut Kocaman kalacak istifayı kabul etmem."
Aziz Yıldırım: "Hep beraber olalım, herkes destek versin, Aykut Hoca'yı geri döndürelim."
Aziz Yıldırım: "Ligde belki şampiyon olamayabiliriz ama Avrupa'da şampiyon oluruz."
Aziz Yıldırım: "İstifa diye bağıranlar şunu unutmasın, Aykut Kocaman onlardan daha çok Fenerbahçeli"(Lig Tv)
europeanconquer
23.Aralık.2012, 00:38
Hapiste yattım diye övünün başka birisi var mıdır ya ? Belki haklı veya haksız şekilde yattı ancak hapiste yattım diyede övünülmez ki arkadaş.
OrcunFB
23.Aralık.2012, 00:41
O kim oluyorda insanların Fenerbahçeliğini sorguluyor ?
ReaList
23.Aralık.2012, 00:46
Aziz Yıldırım öyle bir konuşuyor ki sanırsın 100 yıllık çınar başkalarının husumeti yüzünden mahkeme köşelerine düştü ? Hocaları kafasına göre getirip kafasına göre gönderen başkası oldu, kulübün parasını transfere harıl harıl başkası harcadı, Anadolu'nun sempatisini kazanan , belli bir zümrenin yönettiği değil direk halkın takımı olan Fenerbahçe'yi bütün ülkeye düşman eden başkası oldu.
Kendisi yüzünden Aykut Kocaman'ın bu durumda olduğunu zerre düşünmeden yine atıp tutuyor ve yağ gibi üste çıkıyor, Pes.
petrol_fb12
23.Aralık.2012, 00:50
Aziz Yıldırım Kontrolü iyice kaybetti.Sen kimsin benim fenerbahceliğimi sorguluyorsun ? Gerileme dönemi bitti.Çöküş dönemi yaşıyorsun haberin olsun !
Aziz Yıldırım: "Ligde belki şampiyon olamayabiliriz ama Avrupa'da şampiyon oluruz."
Hani Avrupa Öncelliğin değildi ? Denize düşen yılana sarılır
luganoagan
23.Aralık.2012, 01:19
Ya beyler şu yapılan taraftarlık falan değil.Takım Avrupa'da üst tura çıktı ligde iyi bi konumda.Takım devre arasına girecek diye bi yorgunluk bi çöküntü oldu ve yenildiler.Tabi yenilgi eleştirilir ama her yenilgide Aykut İstifa,Aziz istifa,Go Home Sow falan denilecekse bu takıma başkanda teknik direktörde dayanmaz.Belki çok uçuk bi örnek olur ama Real Madrid'in Barça'yla arasındaki puan farkı 16.Malaga'ya 3-2 yenildiler ama sadece takım eleştirilmekle kalındı.Taraftar kışkırtılıyor.
Edit: Rıdvan Dilmen programda çok doğru bir şey dedi bugün..
"Asıl hedef Aziz Yıldırım,o gitmedikçe bu kavga bitmez."
sui generis
23.Aralık.2012, 01:21
Aziz Yıldırım Kontrolü iyice kaybetti.Sen kimsin benim fenerbahceliğimi sorguluyorsun ? Gerileme dönemi bitti.Çöküş dönemi yaşıyorsun haberin olsun !
Hani Avrupa Öncelliğin değildi ? Denize düşen yılana sarılır
Avrupa önceliği olmadığını nerede demiş ?
RaSenGan
23.Aralık.2012, 01:26
Aziz Yıldırım içerde yatarken taraftar da boynu bükük geziyordu.O sürecin o çöküşün baş sorumlusu Aziz Yıldırımdır.Hala nasıl böyle konuşabiliyor anlamıyorum.Fenerbahçe'ye en çok zararı dokunan kişi o bence.
luganoagan
23.Aralık.2012, 01:26
Aziz Yıldırım içerde yatarken taraftar da boynu bükük geziyordu.O sürecin o çöküşün baş sorumlusu Aziz Yıldırımdır.Hala nasıl böyle konuşabiliyor anlamıyorum.Fenerbahçe'ye en çok zararı dokunan kişi o bence.
Ne zararı dokunmuş?
petrol_fb12
23.Aralık.2012, 01:27
Avrupa önceliği olmadığını nerede demiş ?
Bir yerde duymuştum Avrupa öncelliğimiz öncelliğimiz lig'de şampiyon olmak diye.Ama nerde hatırlamıyorum
sui generis
23.Aralık.2012, 01:28
Bir yerde duymuştum Avrupa öncelliğimiz öncelliğimiz lig'de şampiyon olmak diye.Ama nerde hatırlamıyorum
öyle bir şey demedi.
erdem344
23.Aralık.2012, 01:28
kimse boynu bükük gezmedi sen merak etme
Night_Mare17
23.Aralık.2012, 01:33
Aziz Yıldırım , Fenerbahçe kulübünün Dünya'da prestijini , itibarını çok çok düşürmüştür. Dünya'da şikeci olarak anılmasını sağlamıştır Aziz Yıldırım. Şike yaptığı kanıtlanmasa bile.
RaSenGan
23.Aralık.2012, 01:35
kimse boynu bükük gezmedi sen merak etme
Sen öyle san.
luganoagan
23.Aralık.2012, 01:37
Kendi adına konuş.
erdem344
23.Aralık.2012, 01:38
http://g1212.hizliresim.com/14/q/h5scr.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
petrol_fb12
23.Aralık.2012, 01:41
Erdem Aykut Kocamanın paralı askeri olsan bu kadar olurdu.Herkes istifa diyor sen savunuyorsun.
Avrupa'da bütün maçları aç izle.Tekrar rakip takım 10 net poziyona giriyor atamıyor.Biz poziyona girmden uzaktan şutlarlar falan gol atıyoruz. Hangi maçı rahat izledik ben izlemedim seni bilemem ama.
ForsakeN
23.Aralık.2012, 01:41
Sen öyle san.
Aygün amacın nedir?
sui generis
23.Aralık.2012, 01:43
Erdem Aykut Kocamanın paralı askeri olsan bu kadar olurdu.Herkes istifa diyor sen savunuyorsun.
Avrupa'da bütün maçları aç izle.Tekrar rakip takım 10 net poziyona giriyor atamıyor.Biz poziyona girmden uzaktan şutlarlar falan gol atıyoruz. Hangi maçı rahat izledik ben izlemedim seni bilemem ama.
şans işte. ben de senin için fanatik Galatasaraylı biri anca senin kadar olur diyorum .
luganoagan
23.Aralık.2012, 01:45
şans işte. ben de senin için fanatik Galatasaraylı biri anca senin kadar olur diyorum .
Katılıyorum.
Cengo
23.Aralık.2012, 02:01
Aziz Yıldırım davası olduğu için susuyor ve bu yüzden zararı çok dokunuyor.
Bağırması gereken yerde bağırsaydı hakem aynı şekilde kendisin 2 defa faul yapılmasına rağmen çalınmayan, kızmış Meireles sarı kart göstermiş olurdu, ki o sarı kartın gösteriş şekli bile yanlış. Arkada savunma yerini almış durumda. 11 maç da ceza almazdı. Fenerbahçe orta saha rotasyonunda zaafiyet görmezdi.
Şu anda bu kadar az puan alınmasından Aykut Kocaman kadar Aziz Yıldırım suçludur.
En büyük suçlu ise görevlerini yapmayan, isteksiz oynayan futbolculardır. Sahaya çıkacaksan terleyeceksin, tabir-i caiz ise geberene kadar oynayacaksın. Sahada dolanan, 15 dakika kala vazgeçen futbolcu topluluğu istemiyorum.
ReaList
23.Aralık.2012, 02:11
Aziz Yıldırım davası olduğu için susuyor ve bu yüzden zararı çok dokunuyor.
Cengiz keşke hep sussaydı ve arka planda kalsaydı. Ne geldiyse başımıza onun efelik tavrından ve sırf taraftarı gaza getireyim diye dile getirmiş olduğu imkansız şeyler yüzünden geldi. "3 sene üst üste şampiyonluk" sözü mahkeme kararının gerekçesinde ana madde oldu. Ama o uslanmıyor, iki başarısızlıkta yine gündem değiştirme uğraşında "Yok biz yayın havuzundan çıkarız" falan hep imkansız ama taraftarı gaza getirme çabası içinde olan beyanlar. Ne koltuk sevdasıdır nasıl bir koltuk aşkıdır yarabbi ! Gör işte adam husumet yarattığın tüm adamlar senin yüzünden Fenerbahçe'ye cephe ve bundan her türlü Fenerbahçe zarar görüyor, kulübün ömrü Aziz Yıldırım'ın hesaplaşmalarını mı çekecek ?
Aziz Yıldırım çok akıllı bir adam, taraftarın belli bir kısmının Aykut Kocaman'ı sevdiğini biliyor ve tabir-i caizse kendine kalkan olarak kullanıyor, biliyor ki Aykut Kocaman giderse Kral çıplak kalacak ve sıra ona gelecek.
furkan58
23.Aralık.2012, 02:11
Bunu bir tek ben düşünüyorum sanıyordum. Demek benim gibi düşünenlerde varmış :)
RaSenGan
23.Aralık.2012, 02:17
Aygün amacın nedir?
Cidden amacım tahrik etmek falan değil.Aziz Yıldırım yüzünden olan taraftara oldu.Takımın adı şikeciye çıktı.Taraftarlarla her ortamda dalga geçildi vs. Sizler o psikolojinizi daha iyi bilirsiniz.Taraftarın morali çok bozuktu.Futbolda ne konuşulursa konuşulsun sonunda bi yerde şikeye ve Fenerbahçe'ye bağlanır oluyordu konu.Bunun da baş sorumlusu Aziz Yıldırım'dır.O 1 yıl içerde yattı tamam da dışardaki taraftar 1 yıl neler yaşadı biliyor mu o ?
europeanconquer
23.Aralık.2012, 02:18
Volkan Demirel @_1VolkanDEMIREL
Destek veren herkese teşekkürler. Yarın Aykut Hoca istifa ederse ben de futbolu bırakırım. Bizde söz namustur ! İyi geceler !
Demek ki ikna ettiler Aykut Kocaman'ı.
Edit:Fake'miş
RaSenGan
23.Aralık.2012, 02:19
Volkan Demirel @_1VolkanDEMIREL
Destek veren herkese teşekkürler. Yarın Aykut Hoca istifa ederse ben de futbolu bırakırım. Bizde söz namustur ! İyi geceler !
https://twitter.com/1VolkanDEMIREL
Bu değil mi Volkan'ın hesabı ? Yeni bir tweet yok.
Evet buymuş. O hesap fake abi :D
barahir
23.Aralık.2012, 02:21
üzüntüden ne yaptığımı bilmiyorum özür dilerim, timsaha geldik :) aptal bi gülümsemeyle editliyorum..
petrol_fb12
23.Aralık.2012, 02:22
Bunu etrafımda cok duyuyorum.Sıkıntı yok alıştım artık.Ben FENERBAHCELİYİM ve emin ol senin gibi sözde değil özde fenerliyim.Kimseye'de ispat etmek zorunda değilim ayrıca.Galatasarayı hayatım boyunca tutmam (AVRUPADA TÜRK TAKIMI DİYE DESTEKLERİM)
Şans evet ama siz bunu kabul edemiyorsunuz siz herhalde başka maçı izleyip fener maçına yorum atıyorsunuz ?
Siz diyorum çünkü bu sayede taraftarıda ikiye bölüyorsunuz.
Fenerbahce Şu anda ilk 10'da bulunan 9 takımdan (DAHA MAÇLAR BİTMEİD DEĞİŞİKLİK OLABİLİR)
9 Puan almış bu başarı ise senin için devam edin Aykut Kocamanla.
furkan58
23.Aralık.2012, 02:23
Hocamızın kararının ardından, Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Sayın Aykut Kocaman'ın istifasını kabul etmeyeceğini belirterek kendisine destek olacağını vurguladılar.
Sayın Başkanımızın açıklamalarının satır başları ise şöyle,
"Seyirci istifa diye bağırınca soyunma odasına gittim. Hocaya, 'Sakın yanlış bir şey yapma, sakın istifa etmeyi düşünme' dedim...
"Seyirci böyle zamanda sahip çıkacak. Suç, Aykut Kocaman'da değil, oyuncular kendilerini eleştirmeli. Protestonu yaparsın katılıyorum. Kaybettiğimiz, iyi oynamadığımız bir maç. Ama bu protesto istifa ile olmaz, alkış ile olur. Protestonun bin türlü şekli var. Kötü gün taraftarı olmak önemli bir şey. Taraftarımız her kötü günümüzde bu bilinçle hareket etmiştir; bu bilinç Fenerbahçe taraftarının doğasında var. Herkes destek versin istifayı geride bırakalım. Ligde de, Avrupa'da da şampiyon olabiliriz. Rakipleri yakalarız, ümidimiz var.Böyle bir umut varken faturanın Aykut Kocaman'a kesilmesini doğru bulmuyorum. Onu kaybetmeyelim, herkes bu konuda destek olmalı..."
Başkanımız, stadyumun sadece belli bir bölümünden gelen bir grubun 'istifa' seslerine yönelik ise şunları söyledi;
"Bu protestoyu gerçekleştiren az sayıdaki kişinin oluşturduğu 'belli grubun' kim olduğunu çok iyi biliyoruz. Benim sözüm sadece bu gruba yöneliktir. Ben 1 yıl hapiste yattım, Aykut Hoca en zor dönemde takımı sırtladı. Bugün bu protestoyu yapan bu grup bu süreçte ne yaptı? Kulübüne nasıl bir katkıda bulundu? Sözüm sadece onlaradır... Buarada bugün olduğu gibi her zaman kulübüne, takımına, hocasına sahip çıkan tüm Fenerbahçeliler'e ve taraftarlarımıza teşekkür ederim."
Aziz Yıldırım'ın resmi siteden açıklaması.
petrol_fb12
23.Aralık.2012, 02:24
Sen o seyirceye Aykut Kocaman İstifa diye bağıralarından daha cok feneri seviyor dersen o seyirci sanada sahip cıkmaz.
furkan58
23.Aralık.2012, 02:25
Fenerbahce Şu anda ilk 10'da bulunan 9 takımdan (DAHA MAÇLAR BİTMEİD DEĞİŞİKLİK OLABİLİR)
2,5 yılda 1 şampiyonluk, 1 Türkiye kupası, 1 Buçuk puanla kaybedilen şampiyonluk...
Başarı bu bizim için.
sui generis
23.Aralık.2012, 02:26
Bunu etrafımda cok duyuyorum.Sıkıntı alıştım artık.Ben FENERBAHCELİYİM ve emin ol senin gibi sözde değil özde fenerliyim.Kimseye'de ispat etmek zorunda değilim ayrıca.Galatasarayı hayatım boyunca tutmam (AVRUPADA TÜRK TAKIMI DİYE DESTEKLERİM)
Şans evet ama siz bunu kabul edemiyorsunuz siz herhalde başka maçı izleyip fener maçına yorum atıyorsunuz ?
Siz diyorum çünkü bu sayede taraftarıda ikiye bölüyorsunuz.
Aykut Kocaman'ı destekliyorum diye sözde taraftar oluyorsam senin gözünde İnan bu hiç umrumda değil. Neyse sen başka ben baskayim.
Chivalry
23.Aralık.2012, 02:27
2,5 yılda 1 şampiyonluk, 1 Türkiye kupası, 1 Buçuk puanla kaybedilen şampiyonluk...
Başarı bu bizim için.
Keşke neticeye değil haticeye bakabilsek.
barahir
23.Aralık.2012, 02:31
Resultante importante..
petrol_fb12
23.Aralık.2012, 02:33
Başarı bu bizim için.
:) Daum 2 Yıl Üste Üste Şampiyonluk.Şl'de Tecrübe.Üçünçü Sezon şampiyon Gönderildi.Sonra geri geldi son maçta gene şampiyonluk kaybetti.Gönderildi ?
Zico 1 Şampiyonluk.İkinci Sezon ŞL'DE Çeyrek Final.İkinci Sezon Galatasaray Maçında Yenildi diye gönderildi.
Bu adamların günahı neydi neden gönderildi ? Hadi Daum Avrupa'da başarılı olamıyor anlaarım.
Ya Zico Hem Avrupa'da Hem ligde iyi gidiyordu neden gönderildi ?
Ayrıca Zico-Daum korkak defansif özellikleri yüksek bir oyun sistemi oynatmıyordu ?
Nedir bu Aykut Kocaman ısrarı anlamıyorum.
Aykut Kocaman,Aziz Yıldırım İkisiyle Şikeçi damgası yedik.Vaslui Maçından gazetelere nasıl manşet olmuştuk hatırlıyan varmı "7 YILDIZLI ŞİKECİLERLE MAÇIMIZ VAR" ?
Galatasaray Braga maçına giderken ne yazdı portekizlerle "OSMANLILARLA MAÇIMIZ VAR"..
Aykut Kocaman'ı destekliyorum diye sözde taraftar oluyorsam senin gözünde İnan bu hiç umrumda değil. Neyse sen başka ben baskayim.
Bunu yapan ben değilim herkes düşüncesini özgürce yazıyor birbirine cevap veriyor.Bazı kesim istmeiyor bazı kesim istiyor.Ben sahada'ki futbola takım top oynuyor mu ? Yok.İki Pas yapıyormu ? Yok ? Eeee Seni burda karabük gelip 3 atıyor Antalya Gelip 3 Atıyor.Deplasman'da bir galibiyet Akhisar (ODA ZORLA) Deplasman maçlarının genelinde kötü oynayıp zorla alınan berabirlikler.Sonra Aykut Kocaman kusura bakma sen istiyorsun diye.Aykut Kocaman'I savunumam.Fener top oynar kaybeder eyvallah savunurum bırak top oynamyı fenerin poziyonu yok.
furkan58
23.Aralık.2012, 02:34
Önemli olan netice değilmidir ?
ReaList
23.Aralık.2012, 02:34
Yalnız deyim ters mi oldu ne : )
Not: Belki kasıtlı ters kullanmışsındır.
furkan58
23.Aralık.2012, 02:35
Aykut Kocaman,Aziz Yıldırım İkisiyle Şikeçi damgası yedik.Vaslui Maçından gazetelere nasıl manşet olmuştuk hatırlıyan varmı "7 YILDIZLI ŞİKECİLERLE MAÇIMIZ VAR" ?
Galatasaray Braga maçına giderken ne yazdı portekizlerle "OSMANLILARLA MAÇIMIZ VAR"..
Her şeye galatasaraydan örnek veriyorsun madem bu kadar seviyorsun galatasaray taraftarı olsana :) Anlamıyorum :) Herşeyin en iyisi onlarda sana göre o tarafa yönel bari :)
Universal
23.Aralık.2012, 02:37
https://pbs.twimg.com/media/A-wENbUCAAEWR5C.jpg
Birde buna bakmak lazım 191 maçtır takımın başında olan Aykut Kocaman için.
İstifa etmesini doğru buluyorum, rezil bir top oynuyoruz. Ama açık ara zirvede bırakıyor.
petrol_fb12
23.Aralık.2012, 02:39
Her şeye galatasaraydan örnek veriyorsun madem bu kadar seviyorsun galatasaray taraftarı olsana :) Anlamıyorum :) Herşeyin en iyisi onlarda sana göre o tarafa yönel bari :)
Başka Avrupa'da takım yok o yüzden ordan örnek veriyorum ? Bursa,Eskişehir,Trabzon vardıda bizmi örnek vermedik :)
petrol_fb12
23.Aralık.2012, 02:41
https://pbs.twimg.com/media/A-wENbUCAAEWR5C.jpg
Birde buna bakmak lazım 191 maçtır takımın başında olan Aykut Kocaman için.
İstifa etmesini doğru buluyorum, rezil bir top oynuyoruz. Ama açık ara zirvede bırakıyor.
Galatasarayın bir Sezonu cok kötüydü oda 2010/2011 Sezonuydu toparladılar.
Beşiktaş 2 sezondur inişli cıkışlı grafik sergiliyordu.Bu sene kendine geldi.
Trabzon'un bütün oyuncularını galatasaray aldı.Yeni takım kuramıyorlar şimdi.O yüzden.
MeMo
23.Aralık.2012, 02:42
Trabzon'un bütün oyuncularını galatasaray aldı.Yeni takım kuramıyorlar şimdi.O yüzden.
Fenerbahçe'de her şey yolundaydı diyorsun.
Chivalry
23.Aralık.2012, 02:43
Önemli olan netice değilmidir ?
Bu kadar ezik ve sıkıcı futbol, üstelik bir kaç maç da değil, bi kaç sezondur bu kadar kötü futbol ve öyle ya da böyle bi şekilde alınan 3 puanlar nasıl tatmin edebiliyor sizi? Nerde o Sevilla heyecanı Chelsea İnter heyecanı, nerede şimdiki heyecan?
Benim görüşüm şans uzun zamandır yanımızda ama bu böyle sürmeyecek sonsuza kadar.
Yalnız deyim ters mi oldu ne : )
Not: Belki kasıtlı ters kullanmışsındır.
furkan58
23.Aralık.2012, 02:43
Hiç bir şeyi kabul etmiceksin yani :) 3 Temmuz'u da o 3 takım yaşadı zaten :)
furkan58
23.Aralık.2012, 02:44
Bu kadar ezik ve sıkıcı futbol, üstelik bir kaç maç da değil, bi kaç sezondur bu kadar kötü futbol ve öyle ya da böyle bi şekilde alınan 3 puanlar nasıl tatmin edebiliyor sizi? Nerde o Sevilla heyecanı Chelsea İnter heyecanı, nerede şimdiki heyecan?
Benim görüşüm şans uzun zamandır yanımızda ama bu böyle sürmeyecek sonsuza kadar.
Maalesef tarih iyi , kötü oyunu değil kazanılan şampiyonlukları , başarıları yazıyor :)
Chivalry
23.Aralık.2012, 02:45
Maalesef tarih iyi , kötü oyunu değil kazanılan şampiyonlukları , başarıları yazıyor :)
Ama bizim uefa kupamız var mantığı yani? :icon_smile:
furkan58
23.Aralık.2012, 02:47
Ama bizim uefa kupamız var mantığı yani? :icon_smile:
Aslında biraz farklı bunun üzerinden 15-20 yıl geçince kimse Aykut Kocaman zamanında Fenerbahçe kötü top oynuyordu demicek 1 şampiyonluk 1 türkiye kupası kazandırdı dicek :)
Universal
23.Aralık.2012, 02:48
Farketmez. Sonuçta Aykut Kocaman zirvede mi? Zirvede. Orada da bıraktı. Umarım kabul edilir.
Chivalry
23.Aralık.2012, 02:49
Öyle tabi ama ben yakın gelecekten bahsediyorum, geçmişte başarımız vardır doğrudur ama bu başarıyıa giden yolumuz geleceğe umut vermiyor.
petrol_fb12
23.Aralık.2012, 02:59
Fenerbahçe'de her şey yolundaydı diyorsun.
Fenerbahce Spor Kulubu geçen sezon psikolijik olarak çökmüştü bunda şüphe yok.Geçen sezon Formamı giyerek ara sıra sokağa cıkardım.Geçen sezon bitti o müsama ona tanındı.kimse bir şey dedimi ? Fenerbahce 15 sıradada biterse ligi kimse bir şey diyemezdi.
Bunda sıkıntı yok.2011/2012 bitti.Süreç halen devam ediyor.Başkan Dışarda özgür.Mahkeme şike yaptığımızI söyledi.Yargıtay vereceği karar bekleniyor.Şu anda (AMA UNUTULDU)
2012/2013 yapılan transfeler.Göz doldurdu artık fenerbahce şampiyonluğun adayıydı ? Ama geçen sene herkesin müsaama gösterdiği Aykut Kocamanın bu seneki durumu göze batıcaktı.Çünkü başkan cıkmış.Fenerbahce transfeler yapmıştı.
Ben bu sene televizyon actığımda.Gecen seneki fenerbahce'den biraz esintiler görmek isterdim.Basan mücadele eden geçen sene hemen hemen her maç yaptık bunu kaybetsek bile yaptık.
Ama bu sene yok ? Futbol yok ortada'ki TÜRKİYE'DE HİÇ BİR KULUBUN SAHİP OLMADIĞI KADROYA SAHİBİZ.Ama gene olmuyor gene olmuyor.
Alex "(PEK SEVMEM)" Gönderildi bu yüzden hata yapma şansıda kalmadı.Aykut Kocaman'ın.Taraftarın büyük bir bölümü %70-%80 seviyor Alex'i.
Şunu diyorum.Ben Aykut Kocaman düşmanı falan değilim.Oynadığımız futbol futbol değil.Bunu 2010/2011 Beri Söylüyorum.Geçen sene susmuştum bir tek ara sıra diyordum oda ama kulup ne hallerde diye geçiştiriyordum.
Bugün gördüğümüz gibi.Maçın 70-75 dakikasında I Love Alex.Diye bağrındı taraftar.(TABİ HERKESİ TEMSİL ETMİYOR)
Ben bu futbolla ileriyi göremiyorum.Antalya 3-1 Yenildik Karabükspora 3-1 yenildik.Birde bunların deplasmanı var.Ordada yenilirsek 12 puan şimdiden gitti ? Birde artık eskisi gibi anadolu kulupleri büyük takımlardan korkmuyorlar.Oynuyorlar her maçı kazanmaya oynuyorlar.Kadro iyi Teknik Direktör kötü.
Ama Dersen ki Türkiye'de en iyi Sportif Direktör en iyisi kim diye.Hiç Tereddütsüz "AYKUT KOCAMAN" Derim.
Çünkü seçtiği oyuncular ve kaliteleri belli.Aykut Kocaman kesinlikle iyi bir teknik direktör değil.Hangi takıma giderse gitsin.İsterse 1.amatör lig'de bir takım yönetsin bir iyi bir teknik direktör değil.
barahir
23.Aralık.2012, 03:05
Volkan FBTV'de canlı yayında..
petrol_fb12
23.Aralık.2012, 03:13
Volkan FBTV'de canlı yayında..
Yönetimden biri olması gerekirken Volkan.Vay be Düşünsenize.Chelsea böyle şeyler olucak.Cehc cıkıcak konuşucak .
barahir
23.Aralık.2012, 03:15
Yönetimden biri olması gerekirken Volkan.Vay be Düşünsenize.Chelsea böyle şeyler olucak.Cehc cıkıcak konuşucak .
Merak etme Bütün yönetim kurulu ordaydı, onların röportajı geçtiği için yazmadım.. Hatta Aziz Yıldırım da kısa bir açıklama yaptı.. Dediğin gibi bi durum yok yani..
Lucas Neill
23.Aralık.2012, 03:20
2 sene önce deplasmanda yenilmeyen Fenerbahce ve gecen sene bu seneki Fenerbahce insan gercekten hayret ediyor.
barahir
23.Aralık.2012, 03:21
Ahmet Ercanlar @chemedya
Futbolcular yavas yavas samandiradan ayriliyor ama Bienvenu daha simdi geldi. Bu cocukta bir terslik var...
Gülmekten sandalyeden düşüyodum :D
uAburak89
23.Aralık.2012, 03:23
Hahaha. :D Çok iyi ya, gece gece iyi güldüm. :D
petrol_fb12
23.Aralık.2012, 03:28
Hahahah süper ya :D
furkan58
23.Aralık.2012, 03:47
2 sene önce deplasmanda yenilmeyen Fenerbahce ve gecen sene bu seneki Fenerbahce insan gercekten hayret ediyor.
2 sene önce kümeye oynayan galatasaray geçen sene ve bu sene liderliğe oynayan galatasaray insan hayret ediyor.
Night_Mare17
23.Aralık.2012, 03:49
Farketmez. Sonuçta Aykut Kocaman zirvede mi? Zirvede. Orada da bıraktı. Umarım kabul edilir.
O zirvede olmasını gerektiren puanlar yüzünden 3 Temmuz sürecide yaşandı. Yani kendi yaptı kendi buldu gibi bir durum var Fenerbahçe için.
erdem344
23.Aralık.2012, 03:52
AYKUT KOCAMAN FENERBAHÇE İÇİN NEDEN DEĞERLİDİR ?
1)Fenerbahçe’de futbolcu olarak 1988-1989, 1995-1996 Sezonlarında Süper Lig; 1990′da Süper Kupa; 1989, 1992 yıllarında Başbakanlık kupalarını kaldırmıştır.
2)Yine Fenerbahçe’de 1988-1989(29 gol), 1991-1992(25 gol), 1994-1995(27gol) Sezonlarını gol kralı olarak tamamlamıştır.
3)3 Mayıs 1989… Türkiye Kupası çeyrek final Galatasaray-Fenerbahçe maçı… İlk yarı bitmiş, Galatasaray 3-0 önde. İkinci yarı Aykut Kocaman sıfır diye tabir edilebilecek bir noktadan vuruşla perdeyi açmış ve Fenerbahçe Hasan Vezir’in de 3 golüyle maçı 4-3 kazanmış, Galatasaray’ı kupada saf dışı bırakmıştır.
4)8 Kasım 1992… Galatasaray-Fenerbahçe maçı… Fenerbahçe kötü gitmektedir. Hafta içi Avrupa’da maçlar oynanmış, Galatasaray deplasmanda E. Frankfurt 1-0 yenmiş; Fenerbahçe Çekoslovakya temsilcisi Sigma Olomouc’a 7-1 yenilmiş ve maçtan sonra yönetim istifa etmiştir. Galatasaray maça bariz favori olarak çıkmıştır; ancak Fenerbahçe Aykut Kocaman’ın golüyle Galatasaray’ı deplasmanda 1-0 mağlup etmiştir.
Aykut Kocaman futbolculuk dönemlerinden bir maçta sevinç yaşarken
5)5 Mayıs 1996… 1995-1996 Sezonunun bitimine 2 hafta kala Fenerbahçe-Trabzonspor karşılaşması… Fenerbahçe 7 yıldır şampiyon olamamış. Trabzonspor ise 12 maç üst üste kazanmış ve şampiyonluğun en önemli adayı konumuna yükselmiştir. Trabzonspor Fenerbahçe’nin 1 puan önündedir. Trabzonspor’a 1 puan yetmesine rağmen maçın ilk dakikalarından itibaren Fenerbahçe kalesine yüklenmiş ve golü bularak 1-0 öne geçmiştir. Oğuz’un golüyle Fenerbahçe beraberliği yakalamıştır. 80′de tezahüratlara konu olan Aykut Kocaman’ın golü gelmiştir. Fenerbahçe 10 dakika daha dayanmış ve artık ipleri eline almış, bırakmamış ve sezonu şampiyon olarak tamamlamıştır. Bu golle Aykut Kocaman Fenerbahçe tarihine adını büyük harflerle yazdırmış, Trabzonspor’un şampiyonluk serisinin kapanıp bir daha açılmamasına sebebiyet vermiştir; ancak bunlardan daha önemli olan bir durum vardır, maç sonu Trabzonsporlu bir taraftar hayatını kaybetmiştir, Aykut Kocaman bu olaya ithafen şu sözleri söylemiştir: “Keşke bu maçı almasaydık da o vatandaş ölmeseydi, bütün bir sezonun emeğini böyle maçlara bağlıyorsunuz, Trabzonsporlu arkadaşlar için üzülüyorum.” Dönemin ‘Medyatik Başkan’ı Ali Şen bu duruma çok sinirlenmiş ve sezon sonu şampiyonluktan sonra Aykut Kocaman’ı takımdan kovmuştur. Ancak Aykut Kocaman Fenerbahçe’lidir ve bu gidişin bir de dönüşü olacağının bilincindedir…
6)1 Ekim 2005… Konyaspor-Fenerbahçe maçı… Aykut Kocaman Konyaspor teknik direktörüdür. Konyaspor, 18. dakikada Ceyhun’un; 31. dakikada Murat Hacıoğlu’nun golleriyle ilk yarıyı 2-0 önde kapatmıştır. İkinci yarıda 70. dakikaya kadar Konyaspor skoru korumuştur; ancak 71. dakika maçın hakemi Özgüç Türkalp, Anelka’nın bariz elle attığı golü vermiş ve bu golden sonra Konyaspor 3 gol daha yiyerek maçı 4-2 kaybetmiştir. Aykut Kocaman maçtan sonra futbolcularıyla yaptığı toplantıda şu sözleri söylemiştir: “Arkadaşlar artık bu sistemden, bu düzenden bıktım. Bu sistem, bu düzen düzelmek için bir kurban istiyor. Madem sistem kurban istiyor, şu andan itibaren teknik direktörlüğü bırakıyorum.”
7)2009-2010 Sezonu başlangıcı… Ve Aykut Kocaman Fenerbahçe’ye sportif direktör olarak geri dönmüştür. Kendisi de, Fenerbahçe’liler de bu işin artık sportif direktörlükle kalmayacağının farkındadır…
8)2009-2010 Sezonunda Fenerbahçe teknik direktörü Christoph Daum şampiyonluğu son maçta Bursaspor’a kaptırmış ve takımdan gönderilmiştir. Bunun üzerine Aykut Kocaman teknik direktörlüğe getirilmiştir. Yıllar önce gönderildiği Fenerbahçe’ye tamamen geri dönmüştür artık ‘Aykut Hoca’ olarak.
9)2010-2011 Sezonu Aykut Kocaman için kötü başlamıştır. Şampiyonlar Ligi ön elemesinde Young Boys’a; UEFA Avrupa Ligi ön elemesinde PAOK’a elenmiş, Türkiye Kupası’nda da gruptan çıkamamıştır. Ancak taraftarlar Aykut Kocaman’ı ‘Kocaman Umutların Sahibi’ olarak nitelemiş ve onun arkasında durmuşlardır. Ligde sezonun ilk yarısı bitmiştir ve Fenerbahçe ilk yarıyı lider Trabzonspor’un 9 puan gerisinde tamamlamıştır. Sezonun ikinci yarısı Antalyaspor maçı ile başlamıştır. Maçta yine Fenerbahçe çok iyi bir oyun sergileyememiştir. Gökhan Gönül’ün orta sahadan sürüp vurduğu top Fenerbahçe’ye hayat öpücüğü, direnç çiçeği olmuş ve Fenerbahçe maçı 1-0 kazanmıştır. Bu maçtan sonra Fenerbahçe kalan 16 maçta 15 galibiyet 1 beraberlik alarak sezonu şampiyonlukla tamamlamıştır. Aykut Kocaman artık şampiyondur ve Fenerbahçe’de hem futbolcu hem teknik direktör olarak şampiyonluk yaşayan ilk kişi olmuştur.
10)3 Temmuz 2011… Fenerbahçe tarihinde unutulması imkânsız bir gündür 3 Temmuz. Bu günden sonra Fenerbahçe’de sadece paragraflar, yazılar 3 Temmuz ile başlamamış, tarih 3 Temmuz öncesi ve sonrası olarak ikiye ayrılmıştır. Fenerbahçe süreç içerisinde emeğine sahip çıkmış, hem fiziksel hem de psikolojik olarak belki de tarihin en iyi direnişini göstermiştir. Bu durumda en büyük pay sahiplerinden biri de Aykut Kocaman’dır. Aykut Kocaman karakteriyle, dik duruşuyla, kendisinin ve futbolcularının sonuna kadar emeğine sahip çıkmasıyla direnişe güç katmıştır. Süreç içerisindeki bir basın toplantısında şöyle sorar: “Alex’in 28 golü ne olacak? Emre’nin, Gökhan’ın, Santos’un çırpınması ne olacak?” Yine bir başka basın toplantısında: ” Biz sahada kanırta kanırta şampiyon olduk.” diyerek Fenerbahçe’ye güç katmış ve umut aşılamıştır.
11)7 Temmuz 2011… 3 Temmuzzede ve yeni transferlerden Sezer Öztürk ve Emenike’nin soruşturması sona ermiş, kampa katılmışlardır. Kampa geldikleri gece tüm takım, malzemecisinden kaptanına, Aykut Kocaman önderliğinde onları beklemektedir. Her biri teker teker sarılarak kampa katılmışlardır. Aykut Kocaman bir kez daha liderliğin, takım olma olgusunun ne olduğunu gözler önüne sermiştir.
12)2011-2012 Sezonu… Fenerbahçe 3 Temmuz ile büyük bir yıkıma uğramıştır. Takım büyük maddi sıkıntılar içindedir. Şampiyon kadrodan Lugano, Santos ve Niang; yeni transferlerden de Emenike takımdan ayrılmak zorunda kalmıştır. Sezon büyük zorluklarla başlamıştır. Aksine Galatasaray’da güçlenerek başlamıştır sezona. Ancak Fenerbahçe ve Aykut Kocaman pes etmez, sonuna kadar savaşmak zorundadırlar. Öyle de olur, Fenerbahçe sezon sonu şampiyonluğu 1 golle kaçırmıştır. 30 yıllık Türkiye Kupası hasretine de son vermiştir. Sezonun son maçı olan Türkiye Kupası finalinden sonra Aykut Kocaman tribünlere çağrılır. Aykut Kocaman tribünlerin önüne gelir ve eğilerek selam verir. Adeta vefasını gösterir taraftara. Taraftarlardan da şu ses yükselir: “Sen bizim kocaman gururumuzsun!”
Aykut Kocaman bir maçın ardından taraftarın önünde eğilerek selamlarken
13)17 Kasım 2012… Eskişehirspor-Fenerbahçe maçı… Maç devam ederken Caner ile Eskişehirsporlu oyuncu Veysel Sarı bir mücadele sırasında yerde kalmışlardır. Maçın hakemi Fırat Aydınus, Caner’in söylediğini sandığı bir sözden dolayı kırmızı kartını göstermiş; ancak Caner ağzını açmamıştır. Fırat Aydınus, Veysel Sarı’nın söylediği ‘LAN’ lı cümleyi Caner’in söylediğini varsayarak daha maçın ilk dakikalarında Fenerbahçe’yi 10 kişi bırakmış ve maç 1-1 beraberlikle sonuçlanmıştır. Aykut Kocaman maçtan sonra şu açıklamayı yapar: “Birileri bize ceza verdi. 3 Temmuz’dan beri yapılmayan kalmadı. Bu kadar işkence olmaz. Haftalardır her şeyi içimize atıyoruz. Hep eziliyoruz. Artık yeter! O pozisyonda maçı terk edip gitmek geldi içimden. Sadece maçı değil; futbolu terk etmek istiyor insan.”
Aykut Kocaman ne Antu’cuların söylediği gibi yüz karası bir teknik direktör, ne de azınlıkta da olsa çok iyi bir teknik direktördür. Ancak Aykut Kocaman Fenerbahçe’nin değeridir. Fenerbahçe için önemlidir. Yukarıdaki maddelerden sportif başarıları çıkardığımız zaman da geriye Aykut Kocaman’ın karakteri kalır. Bu karakter, söylene geldiği gibi ne Daum’un ayağını kaydırmak, ne de Alex’in kuyusunu kazmak gibi mühendisliklerle uğraşacak bir karakter değildir. Zaten bunları yapacak olsa Ali Şen tarafından kovulduğu zaman ya da Konyaspor’da hakkı gasp edildiği zaman yapması gerekirdi. İşte bu sebeplerden ötürü Aykut Kocaman, Fenerbahçe için değerdir ve değerlidir. Eğer bir gün kulüpten ayrılması elzem hale gelirse değerler yitirilmeden, ona ve Fenerbahçe’ye yakışacak şekilde ayrılmalıdır. Çünkü Aykut Kocaman, Fenerbahçe karakterinin oluşmasında başrol oynayanlardan biridir ve Aykut Kocaman’ın karakteri Fenerbahçe’nin karakteridir.
petrol_fb12
23.Aralık.2012, 04:04
Çünkü Aykut Kocaman, Fenerbahçe karakterinin oluşmasında başrol oynayanlardan biridir ..
Kusura Bakma'da Aykut Kocamana gelene kadar Cok karakter var.
Zeki Rıza Sporel'li Kurtuluş savaşından kadroyu sayarak başlıyabilirisin.Fenerbahcenin karakterini oluşmasını o insanlar sağladı.Aykut Kocaman değil.
Burak Akmanoğlu
23.Aralık.2012, 04:54
Ahmet Ercanlar @chemedya
Futbolcular yavas yavas samandiradan ayriliyor ama Bienvenu daha simdi geldi. Bu cocukta bir terslik var...
Gülmekten sandalyeden düşüyodum :D
Ahaha Koptum ya :D
Escochae
23.Aralık.2012, 07:26
Çünkü Aykut Kocaman, Fenerbahçe karakterinin oluşmasında başrol oynayanlardan biridir ..
Zeki Rıza Sporel'li Kurtuluş savaşından kadroyu sayarak başlıyabilirisin.Fenerbahcenin karakterini oluşmasını o insanlar sağladı.Aykut Kocaman değil.
Farkettiysen başrol oynayanlardan "BİRİDİR" diyor. Ve çok da HAKLI(yaşın yetmediğinden bilemeyebilirsin mazur görüyorum seni). Tabi sizin gibilere çok bile o. Size onu çekme bunu çek diyebilecek bir adam lazım.
Bordo61Mavi
23.Aralık.2012, 07:37
Aziz Yildirim neyin kafasinda ? en buyuk Fenerbahceli o galiba.
erdem344
23.Aralık.2012, 13:44
Başkan bugün ispanyaya gidicekmiş
Al getir kakayı bize başgan :D
Sekopej
23.Aralık.2012, 13:46
Mourinho'yu getirsin ama o gelirken Kaka'yı istemez herhalde.:n:
Aykut Kocaman'ı kalsın diye ikna etmek için istediği 3 ismin transferini de bugün bitirebilir ha.:D
erdem344
23.Aralık.2012, 13:49
Başkan 3 4 tane çok iyi transfer yapıcaz demişti zaten bunlar kaka,ronaldo,pepe,xabi alanso neden olmasın :D :D :D :D
KanaKe
23.Aralık.2012, 14:03
bu kadar abartilmamali.. bir hoca basarisizsa ve kendiside bunun farkindaysa istifasi iki taraf icinde en hayirlisidir adam sirf bu kulüpte top oynadi diye taraftarin gözünde efsane diye galatasarayin gerisinde kalmamiz görmezden gelinmemeli.. fenerbahcenin en son hangi sezon bu kadar aciz top oynadigini hatirlayaniniz varmi? üstelik böyle bir kadroya ragmen.. kocaman hoca felan degil fenerbahceliligi sayesinde buralara geldi kendiside bunu biliyor birakma vakti coktan geldide geciyor alex gibi adami harcadi güya bütün sorun alexti gönderildi takim hala ayni.. bu kadar kör olmayin aykut kocamana ekmekmi yok.. yeterki gitsin artik..
ForsakeN
23.Aralık.2012, 14:46
Yahu bunca zamandir soylemiyim soylemiyim diyorum da bugun dayanamadim. Cok bos konusuyorsun vallahi.
petrol_fb12
23.Aralık.2012, 16:00
@ForsakeN
Düşünce saygı duyuyorum.Bundan sonra yorumlarımı okumasın olur biter.Kimseyle tartışmak istemiyorum forumdan.Konu hakkında eyvallah ama kişisel tartışmaya hayır.
Koskaca Feneri Ne Hale Getirdiniz !
antiochia
23.Aralık.2012, 16:02
@ForsakeN
Düşünce saygı duyuyorum.Bundan sonra yorumlarımı okumasın olur biter.Kimseyle tartışmak istemiyorum forumdan.Konu hakkında eyvallah ama kişisel tartışmaya hayır.
Koskaca Feneri Ne Hale Getirdiniz !
Doğru söylüyorsun. Fenerbahçe kimsenin babasının malı değil.
petrol_fb12
24.Aralık.2012, 01:48
Farkettiysen başrol oynayanlardan "BİRİDİR" diyor. Ve çok da HAKLI(yaşın yetmediğinden bilemeyebilirsin mazur görüyorum seni). Tabi sizin gibilere çok bile o. Size onu çekme bunu çek diyebilecek bir adam lazım.
Bana adam akıllı top oynatacak adam lazım.Show yapıcak adam değil.Yaşım gereği bir iki efsane oyuncu var gözümde.Biri Okocha diğeri Rapaiç.
Escochae
24.Aralık.2012, 02:33
Bana adam akıllı top oynatacak adam lazım.Show yapıcak adam değil.Yaşım gereği bir iki efsane oyuncu var gözümde.Biri Okocha diğeri Rapaiç.
Kimin şov yapıp yapmadığını herkes çok iyi biliyor. Şov kelimesi ile Aykut Kocaman'ı yanyana koyuyorsanda üzgünüm senlnle tartışabilecek hiç birşeyim yok.
petrol_fb12
24.Aralık.2012, 02:44
Ben bunu söylüyordum.
Aykut Kocaman asla show yapan biri değildir.Gazetecilerle bile konuşurken zor konuşuyor.Şunu söylüyorum Aykut Kocaman iyi bir insan olabilir davranışları falan filan.Ama kesinlikle iyi bir Teknik Direktör değil.
erdem344
24.Aralık.2012, 03:10
baransu herşeyi itiraf etmiş.
Kaka Leite
24.Aralık.2012, 03:57
Karabükspor maçı sonrası herşey karıştı, şuan klübün yönetimi kimde o bile belli değil.
Aykut Hoca halen çıkıp demedi ben bırakmıyorum diye yanılmıyorsam, bu kadar sıkıntılı süreçte klasik bir iş yapılacak ve büyük transfer yapılıp dikkat başka yöne çekilecek diye düşünüyorum.
Umarım yönetim büyük transfer olaylarını bırakıp doğru yerlere adam alıp, doğru işler yapıp 2. yarı sonunda geçip karşımıza ''Aykut Kocaman gitsin diyenler, cevabını almıştır umarım'' der. Ben yanılmış olayım sorun değil ancak Aziz Yıldırım yanılırsa cidden onun için kötü şeyler olacak taraftar ile arasında.
Yeri geldiğinde döveriz, yeri geldiğinde de hatamızı kabul ederiz ancak henüz hatamızı kabul edecek tek bir iş bile olmadı Aykut Kocaman hakkında umarım yanılırım.
Ralph
24.Aralık.2012, 04:06
Fenerbahçe için Demba Ba konuşuluyoru, ayrıca sözleşmesinde 7.5 milyona serbest kalma maddesi varmış.
petrol_fb12
24.Aralık.2012, 04:46
Fenerbahçe için Demba Ba konuşuluyoru, ayrıca sözleşmesinde 7.5 milyona serbest kalma maddesi varmış.
Pound ama hemen hemen aynı paraya geliyor.Ama Demba Ba buraya gelir mi ?
Gelirse bu ülkede leblebi cekirdek gibi gol atar.
GebzeLi1907
24.Aralık.2012, 05:07
demba ba sol açık da fena durmaz aslında
ancar
24.Aralık.2012, 14:04
Sadri Şener " Meireles'in tipine ve dövmelerine bakılırsa 12 maç ceza az"
Bu nasıl bir mantık birde bu kişi kulüp başkanı
sui generis
24.Aralık.2012, 14:42
Cumartesi akşamı saat 6 civarı. Köfte ekmeğimi kemirerek Yoğurtçu Parkı’na varıyorum. Meireles’e verilen saçma sapan cezayla ilgili istişareler bitince “Ee, kadro nasıl” sorularını Twitter kurcalamaları takip ediyor. “E güzel? Ofansif bir onbir” tespitlerini “Nihayet” serzenişleri izliyor. Çoğunluk memnun. Karabük’ün 5 kadro dışı başka maç öncesi olsa ne biçim isyan ederdik diyip gülüşüyoruz. “3-1 biter” diyorum. Skoru biliyorum, kazananı bilemiyorum.
Deplasmanda Galatasaray’ı aynı skorla mağlup eden Karabük’ün başa bela olma olasılığı, LuaLua’nın nasıl savunma perişan eden biri olduğu muhabbetleriyle stada gidiliyor.
Sonrası malum. “Şike şike” diye bağıracak kadar şirazeler kayıyor. Bunun yüzünden bir ara dışarı davet edilen Türk Telekom tribünü sakinlerinin önce “Dışarda Allah’a emanet olun” nidaları, sonra da demirleri aşarak Fenerium üste girmeye başlamalarıyla hiç yapmadığım şeyi yapıp mecburen maç bitmeden çıkıyorum.
Stadda olan bitenin içinde pek çok çirkin şey var. Fenerbahçeli futbolcuların sahada oynadığı (daha doğrusu “oynamadığı”) futbol ilk üçe girer. Parktayken ideal gözüken onbirin ciddi şekilde yalan olması, içerik olarak ofansif olmanın gerçeğe her zaman dönüşemeyeceği gerçeği yüzlere çarpılıyor. İddiasız maçlarda bir şekilde kendini gösteren Krasic kayboluyor örneğin. Taraftarın gözüne bir türlü giremeyip kendini Kasımpaşa’da bulan Özer Hurmacı’dan tek farkı futbol şansıyla bulduğu gollerle başladığı faal Fenerbahçe kariyeri olan Sezer Öztürk’e sahadaki tek topun yetmemesi gerçeği. Basit oynamayı zûl gören kafanın demode ve deforme yansımaları. Gittikçe taşan sabır. Volkan’ın önlenemez formsuzluğuyla yediği tuhaf goller, o gollere seyirci kalan her topta paspas olan savunma merkezi. Ne hücum ne savunma yapabilen bekler. Kariyeri sayfalar tutacak isimlerin sıkıştıkları her yerde topu Salih çocuğa verme kolaycılığı. Saymasam olmaz mı?
Velhasıl, üçüncü golden sonra, artık gelmesi kaçınılmaz olan istifa çağrıları. Okul Açık’tan başlıyor, stadın her yerine sirayet ediyor. Tepkidir, hemen her tepki gibi, üslubunca olduğu sürece haklıdır da. Anormal koşullar altında geçen 1.5 sezon, bunun en çok mağduru olan da tribündekiler. Hep yutulan şeyler, hep ertelenen tepkiler. Hasbel kader saha içi tamamen dibe vurduğunda tutulamaz hale geliyor ve patlıyor. Bir şeyi lafla anlatmayı sevmeyen, onun yerine yumruk, kafa ve tekme tercih eden yurdum insanı, tribünlerde “kendini ifade etmeye” başlıyor, işin suyu çıkıyor.
Maç sonu beklenen şey oluyor ve Aykut Kocaman epeydir cebinde gezdirdiği istifasını açıklıyor. Başkanı ise istifa konusunda epeyi uzman, “Kabul etmiyoruz” diyor. Sahada zerre çaba sarfetmeyen futbolcular Samandıra’ya koşuyorlar hocalarını iknaya. “Sahada koşsaydınız Samandıra’ya koşacağınıza” diyenlere kızamayıp acı acı gülümsüyorsunuz. “Tanıdığım Kocaman geri adım atmaz, vazgeçmez” diyoruz, olasıdır ki yanılıyoruz.
Künyesi bozuk geldi göreve. Kim ne derse desin. Çok yakın zamana kadar ciltletilebilecek özgeçmişe sahip adamları çerez niyetine tüketen camiada Daum gibi bir cambazın tepesine konarak renklerine dönmek riskti. Bile bile aldı, “Belki bir şeyler değişir” diye. Aklındaki oydu çünkü, oyuna, sahaya bakışı hayata bakışı gibiydi; bozuk çarpık çok şey var, belki bir iki tanesini düzeltebilirim.
Bunun için gerekli tevazunun fazlası vardı. İçten pazarlıklılıkla karıştırıldı. Pek çok şeyi kendisinden daha öne koydu, tribüne oynamadı, kendisini yakmak pahasına çok kereler başkalarının on kere, yüz kere söyleyeceği şeyleri söylemedi. Söylediği pek çok şey, onları asıl söylemesi beklenenlerin yokluğunda o tribünlerin derinine işlese de yetmedi, yetemezdi de. Bu ülke o ülke değildi.
“Emre ve Alex’i gönderen adam” oldu. İki kez fiilen saldıran oyuncuyu takım menfaati gözetip takımda tutan, gittikten sonra bile arkasından konuşmayan adam “gönderen” oldu, sözleşmesi bitince giden oyuncu için. Yerine istediği adamları bir türlü bitiremeyen yönetim değil, o oldu suçlusu.
Topyekün içine edilen bir iletişim kabızlığı sonrası kadro dışı bıraktığı takımın efsanesi “Ben bir de başkana sorayım” deme cüreti gösterirken, o bunu diyenin heykelinin açılışındaydı birkaç gün öncesinde.
Duruşu, ifadesizliği, dışa yansıtmamayı seçtiği heyecanının verdiği donukluk karşı figürlerinde hep aksiyle yer aldı. Abartılı el kol hareketleri, biraz daha abartılsa surattan fiilen yere düşecekmiş gibi duran mimikler, sözde üstü kapalı sözel küçümsemeler.
Bütün bunların yokluğu Aykut Kocaman’ı herhangi işyerinde olasıdır ki yan yana çalıştığınız ve her terfide hep hakkı yeniliyormuş gibi hissettiğiniz adamlardan biri gibi yapmıyor mu? “Satışı yok”. Devir ise satış devri. Az iş yapanın, çok kaytaranın fazla mesai saatlerinde müdür katlarında gezip “Buradayım” dediği devir. Çok işi az zamanda kalitesiz yapanın, az işi çok zamanda kusursuz yapana tercih edildiği devir. Yüzyüze canım cicimleri dilinden düşürmeyip, sırtını döner dönmez suratıyla çemkirenlerin hızla yükseldiği devir. Kendi mutluluğunu diğerlerinin mutluluğu karşısında değersiz görüp ikinci plana atanların her daim mutsuz olduğu, mutsuz kaldığı devir. Takım arkadaşını evire çevire dövenin hiçbir şey olmamış gibi işine devam etmesinin yöneticilik açısından “iyi örnek” olarak sunulduğu, buna karşın kendisine şişe fırlatanın sessizce gönderilmesinin senin boynuna ilmek olduğu devir. Senin bunu dile getirmemiş olmanın, o gün tribünde seni protesto edenlerin o ismi slogan olarak kullanmasına yol açacak pervasızlıkta bir devir.
Devir bu devir velhasıl. Fenerbahçe taraftarı Aykut Kocaman’ı neresinden tutacağını hiç bilemedi. Yapmak istediği şeyleri anlayan, ona empati yapıp onun yerine onun meramını anlatan pek az kişinin pek çok söylediği şeyleri kendisi söylemedi. Yaptığı işin kendisi adına konuşmasını tercih etti. Olmadı. Yaptığı işin sahadaki yansıması onun kendini ifade etmek istediği şekli almadı. Ya o yapamadı, ya sahadakiler beceremediler.
Sahada aksayan onlarca şey, geride kalan bir senenin onun vücudunda somutlaşan ideal lider pozisyonunu kulübede gösteremiyor olmasına dönüştü. Kafası karışık, senkronu bir türlü tutmayan, görev tanımlarıyla hareket eden bir hocanın takımı olma hüviyetinden çok uzak bir futbol gerçekliği sunan futbolcular Karabük maçından sonra birbirlerine bakıp “Sahada ne oldu yahu?” sorusuna ne cevap verebildiler? Nasıl bir çözüm bulma umudu yeşerttiler ki, sahada bilfiil imha ettikleri hocalarını ikna etmek için işe koyuldular, bunu bilmem mümkün değil. Açıkcası, bunun tersinir, çözümlenebilir, düzeltilebilir bir durum olduğundan da emin değilim. Belki bu yüzdendir, çocukluğumdan beli delicesine hayranı olduğum bu adamın bu devirde, bu düzen içerisinde, bu yüzsüzlüklere, tahammülsüzlüklere, gözü dönmüşlüklere daha çok maruz kalmamak adına istifasını geri almamasını için için umut ediyorum.
…sonra bir tweet düşüyor ekranıma şöyle diyor:
“Siyaset Aziz Yıldırım’ın taraftar üzerindeki gücünü kaybetmesini bekliyor. Kaybedince süreç daha hızlı işleyecek”
Donuyorum. Kocaman çerçeveden çıkar çıkmaz kurulan cümlenin soğukluğu karşısında donmak kelimesi bile epeyi harlı kalıyor hatta. Daha resmiyete dökülmemiş bir istifa ve o istifayı getiren tribün tepkisi Baransu gibilerde böyle bir ağız sulanmasına yol açıyorsa, haddine düşmeden “Dayan be” diyesi geliyor insanın. “Sen dayan be, bak ben de buradayım…”
Barış Gerçeker
ForsakeN
24.Aralık.2012, 15:21
Helal! her kelimesine her harfine katiliyorum
Night_Mare17
25.Aralık.2012, 03:15
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=GM6KDyN2E4M
Meireles tartışması bu video ile biter. Her şey çok net.
OrcunFB
25.Aralık.2012, 03:21
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=GM6KDyN2E4M (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2F watch%3Ffeature%3Dplayer_embedded%26v%3DGM6KDyN2E4 M)
Edit fikrim değişti.
futureless
25.Aralık.2012, 03:21
Slow motion'da bile ben tükürük göremedim ortada.
Yaptığı kafa hareketi esnasında mı tükürüyor ? Cidden göremediğimden soruyorum.
uAburak89
25.Aralık.2012, 03:23
Saydam tükürük. :D
OrcunFB
25.Aralık.2012, 03:25
Tükürmemiş.
Burak Akmanoğlu
25.Aralık.2012, 03:26
Bende birşey göremedim yalnız :D :D
ReaList
25.Aralık.2012, 03:30
Yahu adamın ağzını görmeden nasıl tükürdüğünü görebiliyorsunuz ?
Bu arkası dönük fotoğraf çeken kıza "Gözlerin çok güzel çıkmış" demek gibi bir şey : )
Bak burda önden çekim var, arkadan çekimde direk tükürüyor diye görünen adam önden çekimde paso konuşuyor.
http://www.youtube.com/watch?v=qF8CKZdqJ_Y
futureless
25.Aralık.2012, 03:33
Şu an emin oldum tükürmediğine. Bak tükürmüş olduğunu ispatlamaya çalışıyorsan falan videoda oynamalar yapabiliriz, cidden. Konuşurken ağzından tükürük çıkmıyorsa, ki ' pek sevgili hakemimiz ' bunu ayırt edebilir, ortada bir şey yok demektir. Geçiniz.
OrcunFB
25.Aralık.2012, 03:34
Her açıdan farklı yorumlara sahip bir pozisyon. :D
Night_Mare17
25.Aralık.2012, 03:52
Havada tükürük mü arıyorsunuz adam tükürdüğü an zaten hakem gözlerini falan kapıyor bariz belli hareketlerden.
perpetua
25.Aralık.2012, 04:09
Şu an emin oldum tükürmediğine. Bak tükürmüş olduğunu ispatlamaya çalışıyorsan falan videoda oynamalar yapabiliriz, cidden. Konuşurken ağzından tükürük çıkmıyorsa, ki ' pek sevgili hakemimiz ' bunu ayırt edebilir, ortada bir şey yok demektir. Geçiniz.
Eger yapmak istiyorsan, konusurkan agizindaki tukurukleri karsindakine puskurterek o soyledigi kelimeyi soylemek pek de zor degil. :)
ReaList
25.Aralık.2012, 04:22
Havada tükürük mü arıyorsunuz adam tükürdüğü an zaten hakem gözlerini falan kapıyor bariz belli hareketlerden.
Şimdi kendi kendine sesli bir şekilde "Pelin, Parmak, Pozantı, Penaltı" de bakayım, bunu espri olarak söylemiyorum yanlış anlama, Meireles orada tükürdüğünü zannettiğimiz anda P ile başlayan bir sözcük kullanıyor ehh insanlık hali heyecanlı konuşurken bizim de ağzımızdan bazen tükürük çıkmıyor mu ? Bir de Meireles orada terli, dudaklarından ter bile "P" ile başladığı sözcüğü söylerken karşı tarafa gitmiş olabilir ( ne derinlemesine analiz ama :D )
Lafın özü direk bir şekilde tükürmediği açık ama hakeme tükürük veya terin -Meireles bağırarak söylediği P harfiyle başlayan sözcüğü söylediği anda- geldiği kesin.
futureless
25.Aralık.2012, 04:24
Eger yapmak istiyorsan, konusurkan agizindaki tukurukleri karsindakine puskurterek o soyledigi kelimeyi soylemek pek de zor degil. :)
İnsanın niyetiyle ilişkili olarak evet, zor değil, hatta Trabzonspor başkanına göre o dövmelere sahipsen normalmiş o yüzden onanmalı yani cezası.
Valla 40 farklı açıdan videosu mevcut, bir ikisi dışında şüphesiz tükürük yok o bir ikisi üzerinden vurmaya çalışıyorlar işte. Gözleri kapanıyormuş da hakemin falan filan, madem göz kapanmasına dikkat ediyor insanlar, gözü kapattığı anda durdurun, Meireles'in henüz o ' tükürük hareketini ' yapmadığını göreceksiniz daha sonra yapıyor. O zaman her hakem yüzünü kapatsın, aaa bana tükürdü diye yazsın raporuna. Ya da maç esnasında taraftarın biri öyle bir ' laaaaaaaaaan ' diye bağırsın ki dönüp hangi çubukluya kırmızı kart çıkaracağını düşünsün hakemlerimiz.
Night_Mare17
25.Aralık.2012, 04:25
7.saniye de bana baya bir tükürüyor gibi geliyor tabi herkesin yorumu farklı saygı duymak gerekir.
Alicanfmfan
25.Aralık.2012, 07:18
Banada tükürüyor gibi geliyor, hatta geldi. Şöyle de birşey var tabi; Maç esnasında sinirliysem hızlı ve yüksek sesle konusabilirim, bu yüzdende ağzımızdan tükürük çıkabilir. Yan normal hayatta da birine sinirlenirsen, konuşurken ağzından tükürük vb. şeyler çıkabilir.
Sekopej
25.Aralık.2012, 10:23
Saydam tükürük, güzelmiş.:D
Dudak okuyucular iş başına düşse ya, zamanında her türlü okuyorlardı, adam orada bir şeyler anlatıyor, tükürme işiyle konuşmayı birleştirdiyse helal olsun, direk karşıdan çekilen kelimede konuştuğu apaçık belli, ama niyet okuyucular iş başında, kafasını sallıyor diyor, kafayı sallamadan tükürenler tükürmüş sayılmasın o zaman.:p
Önce tükürmeye çalışın, sonra da "P" ile başlayan bir kelime söyleyin, dudak yapınızı ayna karşısında inceleyin, yakında insan bilimi üzerine araştırma yapmış kişileri ekrana çıkarıp bakın dudağın kıvrılma şekli, şuradan böyle aşağıdayken falan filan şeklinde muhabbetler başlarsa şaşırmam.
LaigLeNoiR
25.Aralık.2012, 10:40
Tükürük varsada çok ince bir tükürük var, ancak bu posizyonda Meireles'in tükürdüğünün anlaşılmasının bir diğer nedeni de aynı anda Hakem'in gözlerini kapatıp kafasını aşşağı indirmesidir.
davidvilla
25.Aralık.2012, 11:35
Bence, Puta diyor orada pu derken de tükürük sacılıyor.
İsim tamlamasının orjinali de "filho de puta"
He hakem bunu anlasa rapora ne yazardı o da ayrı mesele.
Yine de ben hakem raporuna sadık kalınması gerektiğini düşünüyorum.
Baska türlü hakemleri maçın tek otoritesi haline getiremeyiz.
FB aleyhine oldugu için hakemi desteklediğimi düşünmeyin. Evet sırf bu yuzden bu konuda hakemin yanında olanlar var. Çoğunluk böyle bu pencereden olaya bakıyor. Yani Fener'e zarar gelsin de nasıl gelirse gelsin.
Ama ben gerçekten bu tip olayların onune gecilmesini istediğim için hakemi destekliyorum.
ha Fb ha Gs yabancısı türkü buraya gelen ortama alışan otoriteye hemen bas kaldırıyor
Önceden de söylediğim gibi Engin'e 2 sene falan verirdim.
Mesela Trabzon maçında sahaya ses bombası atıldı. Atan adamın umrunda değil ki ha Burak'mış Ha Giraymış ha Tolga'ymış. 10maç seyircisiz ver,500bin euro da para cezası bas, bakalım bir daha oluyor mu. O durumda klüp özel güvenlik şirketleriyle daha hümmalı bir çalışma yapar daha da kimse atamaz.
Cezaların caydırıcılıgı yok, adam atıyor 2 3 maç yiyor sonra aynı yerden devam.
Adam hakeme küfür ediyor, saldırıyor, nasıolsa indirim olur diyor,rahat.
Böyle olmaz.
Sekopej
25.Aralık.2012, 13:51
İyi de bunlar zaten sürekli yapılan bir şey değil ki, hakemi tartaklayan ben 2 kere gördüm, birisi Manisa kalecisiydi birisi de Engin. İster 5 maç versin, ister 2 sene, bu cezaya göre değişen bir durum değil ki, sık rastlanan bir durum değil.
Hakeme tükürdüğü için ceza alan oyuncu hatırlayan var mı peki? Caydırıcılıkla alakası yok, küfür etmeyen adam 2 maç ceza alıyor, hakemlerin böyle mi otoritesi korunacak, bence başkalarının gözünde değerini daha fazla yitiriyor.
Hakem yazdıysa doğrudur mantığı burada yanlış işte, bu adam 8 maç cezayı gereksiz yere çekmiş olacak, neden? Hakem böyle yazdı diye, bence bu konuda yanlış düşünüyorsun, hakem de hata yapabilir, hata yaptıysa da buna hakem otoritesini korumak için ses çıkarmamazlık yapamazsın.
Tükürdü, tükürmedi olayının özeline girmeden yazdım, tükürdüğü görüntülerde varsa cezası verilir yoksa hekemin raporu elbette geçersiz sayılabilir, hakemin her dediği doğrudur kabul edilir olmamalı düşüncesini belirttim.
ReaList
25.Aralık.2012, 14:00
Hakeme tükürdüğü için ceza alan oyuncu hatırlayan var mı peki?
Ben hatırlıyorum, Georghe Hagi : )
Mart 2001'de oynanan Galatasaray Gençlerbirliği maçında Galatasaray'ın attığı golü iptal eden Hakem Erol Ersoy'a Hagi uzun süre itiraz edince çift sarı karttan oyundan atıldı, Film de bundan sonra koptu : ) Hakemi itip kalkmalar, kendi oyuncusunu hakemin üzerine doğru itmeler, Her türlü fiziksel müdahale, hakemin ayağına tekme ve en sonunda da yüzüne okkalı bir tükürük.
Maçtan sonra 7.5 ay futboldan men edilmesi beklenen Hagi'ye 6 maç (yazıyla altı) ceza verildi.
davidvilla
25.Aralık.2012, 14:14
Ben hatırlıyorum, Georghe Hagi : )
Mart 2001'de oynanan Galatasaray Gençlerbirliği maçında Galatasaray'ın attığı golü iptal eden Hakem Erol Ersoy'a Hagi uzun süre itiraz edince çift sarı karttan oyundan atıldı, Film de bundan sonra koptu : ) Hakemi itip kalkmalar, kendi oyuncusunu hakemin üzerine doğru itmeler, Her türlü fiziksel müdahale, hakemin ayağına tekme ve en sonunda da yüzüne okkalı bir tükürük.
Maçtan sonra 7.5 ay futboldan men edilmesi beklenen Hagi'ye 6 maç (yazıyla altı) ceza verildi.
Yanlış işte, emsal olmadı. Pozisyonu hatırlıyorum. Ayagına falan basmıştı. Hafif de bir yıkadı :D
Böyle cezalar yüzünden zaten önüne geçemiyoruz bir türlü. Aksine Erol Ersoy'un hakemliğini bitirdik:) böyle futbolu geliştirmek cok zor. Ama bu konularda ben Demiroren federasyonuna güveniyorum ki kendisini gunahım kadar sevmem, ama hakemlere arka cıkıyorlar baya.
Halis'e Bjk maçı verilmesi de bu yuzdendir.
sui generis
25.Aralık.2012, 14:14
benim anlamadığım şu ; hakemin otoritesi sarsılmasın diye birine hak etmediği bir cezayı vermelerini nasıl kabul edebiliyorsunuz ? yahu bu kul hakkıdır, açıklaması olamaz. he eğer tükürdüyse versinler cezasını ama şimdiye kadar atılan videolarda yok böyle bir şey.
ben size olacağı söyleyim; hakem raporu değiştirilecek tekrardan. 'Tükürdü' ifadesi 'Tükürük geldi' olacak ve böylece hakemi de kurtarmış olacaklar.
davidvilla
25.Aralık.2012, 14:20
'Tükürdü' ifadesi 'Tükürük geldi' olacak ve böylece hakemi de kurtarmış olacaklar.
Aynen öyle olacak.
Diğer söylediğinle alakalı evet haketmediği şekilde yargılanması tabi ki süper yanlış bir durum.
Ama burada yanlış, federasyon ceza verirken, işte küfürden bilmem kaç maç tükürükten bilmem kaç maç diye yayınlaması.
Bunu hakem otoritesini sarsmaktan bilmem kaç maç ceza verildi halinde yapmaları lazım.
Yani yoruma açık olmalı ve bu yorum da hakem raporu dogrultusunda olmalı.
Tükürdü ise 11 maç tükürmediyse 3 maç yanlış.
Meireles tükürse de tükürmese de oradaki hareketleriyle en az 10 maçı hakediyor. Kim olsa hakeder. Ben anlıyorum ne demek istediğini, ama benim demek istediğim de bu tip davranışların önüne geçebilmek adına sağlam cezalar verebilmek.
sui generis
25.Aralık.2012, 14:27
Aynen öyle olacak.
Diğer söylediğinle alakalı evet haketmediği şekilde yargılanması tabi ki süper yanlış bir durum.
Ama burada yanlış, federasyon ceza verirken, işte küfürden bilmem kaç maç tükürükten bilmem kaç maç diye yayınlaması.
Bunu hakem otoritesini sarsmaktan bilmem kaç maç ceza verildi halinde yapmaları lazım.
Yani yoruma açık olmalı ve bu yorum da hakem raporu dogrultusunda olmalı.
Tükürdü ise 11 maç tükürmediyse 3 maç yanlış.
Meireles tükürse de tükürmese de oradaki hareketleriyle en az 10 maçı hakediyor. Kim olsa hakeder. Ben anlıyorum ne demek istediğini, ama benim demek istediğim de bu tip davranışların önüne geçebilmek adına sağlam cezalar verebilmek.
bu dediğinde yanlış bana kalırsa. şöyle ki; yoruma açık olsun diyorsun yani Meireles tükürükten cezayı alsın ama biz başka şekilde yorumlayabilelim. biz farklı şekilde yorumlasak bile Meireles yine tükürmediği halde 8 maç ceza almış olacak. sadece biz başka şekilde anlayacağız ama aslında cezanın içeriği değişmeyecek.
O hakerekete 10 maç ceza falan demen de kendince haklı olabilirsin. ama şuanki ; disiplin talimatına göre hakkı o değil. disiplin talimatı değişsin bundan sonra böyle ceza verilsin dersen saygı duyarım ama şuanki olaya o (muhtemel) değişikliği uygulayamazsın.
davidvilla
25.Aralık.2012, 14:37
bu dediğinde yanlış bana kalırsa. şöyle ki; yoruma açık olsun diyorsun yani Meireles tükürükten cezayı alsın ama biz başka şekilde yorumlayabilelim. biz farklı şekilde yorumlasak bile Meireles yine tükürmediği halde 8 maç ceza almış olacak. sadece biz başka şekilde anlayacağız ama aslında cezanın içeriği değişmeyecek.
O hakerekete 10 maç ceza falan demen de kendince haklı olabilirsin. ama şuanki ; disiplin talimatına göre hakkı o değil. disiplin talimatı değişsin bundan sonra böyle ceza verilsin dersen saygı duyarım ama şuanki olaya o (muhtemel) değişikliği uygulayamazsın.
Evet öyle olsun disiplin talimatı değişsin.
Bu ülkede oldu, o disiplin talimatları değil kanunlar değişti olaylar karşısında bu da olmayacak bir durum değil.
Sonuçta söyle düşün Anayasanda bir boşluk var bu boşluktan yararlanıp birileri dolandırıcılık yapıyor sen bunu yakalıyorsun, ama Anayasadaki kanunu değiştirmeyip salıveriyorsun. Bence olay uzerine değişiklik yapılabilir.
İlk söylediğine de şöyle cevap veriym öyle düşünmüyorum. Tükürüğün karşılığı 8-10 maç olmamalı daha fazla olmalı, hakem otoritesini sarsmak bagırmak cagırmak en az 10 maç olmalı ben böyle düşünüyorum.
Ayrıca disiplin talimatına yeteri kadar hakim olmayan biri olarak soruyorum, hakemin dibine gelip "tükürük saçarak bağırma"nın cezası nedir talimatlarda ? Var mı böyle bir şey? Yoksa bu olay emsal gösterilip böyle bir talimat çıkartılması cok mu yanlış olur.
Sonuçta Fb klubü de sezon başında dava devam ederken değişen kanunlar sayesinde muhtemel bir cezadan kurtuldu ki o kanunların da cıkmasını sağlayan 0 tolerans kapsamında düşünen Aziz Yıldırım'dı. Yanlış mıyım?
Olaylar karşısında kanunlarda düzenleme yapılabilir.
sui generis
25.Aralık.2012, 14:44
Evet öyle olsun disiplin talimatı değişsin.
Bu ülkede oldu, o disiplin talimatları değil kanunlar değişti olaylar karşısında bu da olmayacak bir durum değil.
Sonuçta söyle düşün Anayasanda bir boşluk var bu boşluktan yararlanıp birileri dolandırıcılık yapıyor sen bunu yakalıyorsun, ama Anayasadaki kanunu değiştirmeyip salıveriyorsun. Bence olay uzerine değişiklik yapılabilir.
İlk söylediğine de şöyle cevap veriym öyle düşünmüyorum. Tükürüğün karşılığı 8-10 maç olmamalı daha fazla olmalı, hakem otoritesini sarsmak bagırmak cagırmak en az 10 maç olmalı ben böyle düşünüyorum.
Ayrıca disiplin talimatına yeteri kadar hakim olmayan biri olarak soruyorum, hakemin dibine gelip "tükürük saçarak bağırma"nın cezası nedir talimatlarda ? Var mı böyle bir şey? Yoksa bu olay emsal gösterilip böyle bir talimat çıkartılması cok mu yanlış olur.
Sonuçta Fb klubü de sezon başında dava devam ederken değişen kanunlar sayesinde muhtemel bir cezadan kurtuldu ki o kanunların da cıkmasını sağlayan 0 tolerans kapsamında düşünen Aziz Yıldırım'dı. Yanlış mıyım?
Olaylar karşısında kanunlarda düzenleme yapılabilir.
tükürme var diye biliyorum disiplin kurallarında, tükürük saçarak konuşma olmaz. Çünkü; o kasti yapılan bir şey değildir kasti yapılacak olsa tükürür zaten. yukarıda dedikleriniz olmaz hukuk sistemine ters. yeni getirilen talimat , kanun vs. ile kimse yapmış olduğu eylemden dolayı daha ağır cezaya çarptırılamaz. yani yeni getirilen talimat kişi lehine olabilir ama aleyhine olamaz. tabi bu dediğim yeni talimattan önce işlenen suçlar için. yeni talimat getirildikten sonra işlenen suçlarda yenisi uygulanır.
davidvilla
25.Aralık.2012, 14:50
tükürme var diye biliyorum disiplin kurallarında, tükürük saçarak konuşma olmaz. Çünkü; o kasti yapılan bir şey değildir kasti yapılacak olsa tükürür zaten. yukarıda dedikleriniz olmaz hukuk sistemine ters. yeni getirilen talimat , kanun vs. ile kimse yapmış olduğu eylemden dolayı daha ağır cezaya çarptırılamaz. yani yeni getirilen talimat kişi lehine olabilir ama aleyhine olamaz. tabi bu dediğim yeni talimattan önce işlenen suçlar için. yeni talimat getirildikten sonra işlenen suçlarda yenisi uygulanır.
Anlıyorum. Yanlış anlama amacım sizi kırmak ya da bel altı vurmak değil. Bugun Fb klübünün başına gelen herşey yarın herkesin başına gelebilir.
Ama yanlış düşündüğün bir nokta var. Çünkü tarihte emsalleri var.
Adnan Menderes davası olsun, Cem Uzan davası olsun, kanunlar kişilerin aleyhine de değiştirilip hükümler verildi. Tek bizde değil ABD'de bile her gun olan bir şey bu.
Konu başka yerlere kaymasın sonuç olarak biz burada konuşuyoruz ama bir onceki mesajında senin dediğin gibi olacak zaten. Federasyon orta bir yol bulup hem cezayı indirecek hem de hakemi kollayacak.
furkan58
25.Aralık.2012, 19:37
Tartışma biter gerçekten de her şey net ortada tükürüğün t'si yok.
MeMo
25.Aralık.2012, 19:41
Bu komik bile değil. Kelimesi kelimesine ne dediği ortada adamın hala yok şunu dedi yok konuşurken bir yandan tükürmeye çalıştı(???) gibi saçma düşünceler geliyor. İnanılmaz gerçekten.
europeanconquer
25.Aralık.2012, 19:42
Valla bilerek mi yaptı yoksa konuşurken mi oldu bilinmez ama Halis Özkahya'nın yüzüne Meireles'in tükürüğünün geldiği çok açık.
BaFraLı
25.Aralık.2012, 21:09
Bencede hakemin yüzüne Meireles'in ağzından tükürük, su damlacıkları vs. gibi şeyler gelmiş gibi geliyor bana.
Ama videoda da görüldüğü gibi Meireles kırmızı kart görünce sinirlenerek hakemin üzerine gidip sinirli sinirli derdiini anlatmaya çalışırken birazda söylemek istediği şeyi vurgulamak istemişse o ara zaten salya sümük top oynuyor adamlar ter,su içinde. O ara ağzından çıkmış olabilir.
Bilinçli olarak tükürüp tükürmediğini Halis Özkahya'dan başka kimse bilemez heralde.
Ama hepsini geçelim tükürmese bile el kol hareketlerinden yada hakeme yoğun itirazlarından dolayı 5-6 maç alırdı heralde.
furkan58
25.Aralık.2012, 21:21
Bencede hakemin yüzüne Meireles'in ağzından tükürük, su damlacıkları vs. gibi şeyler gelmiş gibi geliyor bana.
Ama videoda da görüldüğü gibi Meireles kırmızı kart görünce sinirlenerek hakemin üzerine gidip sinirli sinirli derdiini anlatmaya çalışırken birazda söylemek istediği şeyi vurgulamak istemişse o ara zaten salya sümük top oynuyor adamlar ter,su içinde. O ara ağzından çıkmış olabilir.
Bilinçli olarak tükürüp tükürmediğini Halis Özkahya'dan başka kimse bilemez heralde.
Ama hepsini geçelim tükürmese bile el kol hareketlerinden yada hakeme yoğun itirazlarından dolayı 5-6 maç alırdı heralde.
Tolga bu kısma kimsenin itirazı yok zaten :) Şunu anlatamadık gitti biz sadece tükürmediği için tükürükten aldığı cezaya karşıyız diğerlerine değil.
erdem344
25.Aralık.2012, 22:50
3 Temmuz yalanmış!
Dün Aziz Yıldırım için yollara düşenler, 'Sen bizim Kocaman gururumuzsun' diye tezahürat yapanlar; bugün bir Karabük yenilgisi sonrası ikisini de silip attı. Aklıma ilk düşen şu: 3 Temmuz kardeşliği yalanmış...
Tam bin 789 maç... Bin 17’sini kazanmış, 294’ünü kaybetmişler. 478 maç da berabere bitmiş. 3 bin 148 gol atmışlar, bin 518 yemişler... Fenerbahçe’nin 55 yıllık Süper Lig serüveninin özeti işte bu...
Ligdeki başarı oranı yüzde 70...
Tam 512 maç... 322’si galibiyet, 101’i beraberlik, sadece 89’u mağlubiyet... Bin 60 gol atmış, 518 yemişler... Aziz Yıldırım başkanlığındaki Fenerbahçe’nin serüveni de işte bu...
Ligdeki başarı oranı yüzde 73...
91 maç... 57 galibiyet, 19 beraberlik, 15 yenilgi... 179 gol atmışlar, 91 yemişler... Aykut Kocaman teknik direktörlüğünde Fenerbahçe’nin serüveni ise işte bu...
Ligdeki başarı oranı yüzde 73...
Özet: Aziz Yıldırım ve Aykut Kocaman’ın başarı oranları, Fenerbahçe Kulübü’nün genel ortalamasının üzerinde...
Aykut Kocaman döneminde derbilere bakalım bir de...
Fenerbahçe, Galatasaray ile 7 maça çıkmış; 2 galibiyet, 2 mağlubiyet, 3 beraberlik... 8 atıp 9 yemişler...
Beşiktaş ile 7 maç oynamışlar; 4 galibiyet, 2 beraberlik, 1 mağlubiyet... Attığı 14, yediği 7...
Trabzonspor ile de 7 maçta 4 galibiyet, 2 beraberlik, 1 mağlubiyet... 11 atıp, 5 yemişler...
21 karşılaşmada 10 galibiyet, 7 beraberlik ve 4 yenilgi...
15 Şubat 1998... Sadece 1 oyla geçti Vefa Küçük’ü... O gün oturduğu başkanlık koltuğuna, o günden beri de orada...
5 Süper Lig Şampiyonluğu, 1 Türkiye Kupası, 1 Atatürk Kupası, 1 Başbakanlık Kupası ve 2 Süper Kupa Şampiyonluğu yaşadı Fenerbahçe, Aziz Yıldırım döneminde...
2006 ve 2012’de Galatasaray’a, 2010’da ise Bursaspor’a son haftada kaybetti şampiyonluğu...
Tam 15 sezondur Başkan... 5 kez şampiyon olmuş Fenerbahçe, 6 kez ikinci; 15 sezonun 11’inde hep ilk ikide yani...
“Dikili bir ağacı yok derlerdi” eskiden Fenerbahçe için...
Artık var!
O yaptı.
Neleri mi?
Şükrü Saracoğlu Stadı, Merkez Yönetim Binası, Samandıra Tesisleri, Faruk Ilgaz Sosyal Tesisleri, Can Bartu Tesisleri, Lefter Küçükandonyadis Kamp Tesisleri, Altyapı Tesisleri, Samim Göreç Kapalı Basketbol Salonu, Fikirtepe Tesisleri, Vefa Küçük Kapalı Yüzme Havuzu, Tam Olimpik Yüzme Havuzu, Todori Tesisleri, Türk Telekom Ankara Tesisleri, Düzce Topuk Yaylası Tesisleri, Muhtar Sencer Kapalı Voleybol Salonu, Kürek Sapanca Tesisleri, Uluslararası Spor Kompleksi, Konuk Evi, Fenerbahçe Üye ve Aileleri Yüzme Havuzu, Eğlence ve Dinlenme Salonu...
28 Temmuz 2010... Christoph Daum gitti, o geldi...
İlk yılında şampiyon oldu, ikincisinde yarım puanla kaçırdı, ikinci oldu.
Ligde ikinci olduğu sezon, Türkiye Kupası’nı kaldırdı. Tam 28 yıl sonra...
Bu sezon Avrupa Ligi’nde grubu lider tamamladı. Hatta son maça yedeklerle çıktı -ki- o maç öncesinde liderliği bile garantiydi.
Bırakın saha içini...
3 Temmuz’da başlayan o süreçte kim dik durdu?
‘Sen bizim Kocaman gururumuzsun’ diye kime bağırıldı?
Her krizde kendini ortaya atan kimdi?
Bu davranışlarıyla diğer kulüpler tarafından ‘istenmeyen adam’ ilan edilen kim?
Bıraksa Fenerbahçe’yi, kim alır onu bu saatten sonra?
3 Temmuz sabahından sonra sokaklarda, mahkeme salonlarında, cezaevlerinde ve statlarda yaratılan o ‘aile havası’na ne oldu sahi?
3 puanlık ömrü mü vardı 3 Temmuz kardeşliğinin...
Koca bir yalan mıydı yoksa?
1 yıl hapis yatan Aziz Yıldırım’a biçilen ömür sadece 90 dakika mıydı?
‘Kocaman gururunuz’ bir galibiyetle mi bitti, gitti?
Siz Fenerbahçe için ne yaptınız sahi?
Fenerbahçe’nin cefasını çekenler mi sürmeli sefasını...
Yoksa her daim sefa sürenler mi artık biraz cefa çekmeli?
Vefa nedir sahi? Gerçek Fenerbahçeliler artık karar vermeli...
ReaList
25.Aralık.2012, 23:08
Oldum olası bu demogojilere bitmişimdir : )
Çok şey gösterilmek istenir ama aslolan hep arka plandadır.
petrol_fb12
25.Aralık.2012, 23:20
[B]
Siz Fenerbahçe için ne yaptınız sahi?
Ben mi? Gittim kombine aldım, sabahlara kadar mahkeme kapısı önünde yattım. Yetmedi Feneruim'a dünyanın parasını ödeyerek formalar, gerekli gereksiz bir sürü şey aldım.Takımımı her maç tribünde destekledim.
Siz bu taraftarı fazla küçümsüyorsunuz herhalde ? O taraftar bunlara ses çıkarmasaydı ben sana ne olacağını söyleyeyim mi?
Azizi Yıldırım hapse girer, Aykut Kocaman giderdi. Orada, o koltuklarda oturuyorlarsa bizim sayemizde.
Kusura bakma da, o sene parasını verdiğin her teknik adam gelip takımı yönetirdi. Sanki hiç kimse kabul etmemiş de, bir tek Aykut Kocaman kabul etmiş havası estirmeye gerek yok.
Koskoca Fenerbahçe Aziz Yıldırım'a kalmadı. Fenerbahçe'ye talip olacak binlerce kişi olurdu, sıkmayın canınızı. Siz böyle taraftarı hedef aldıkça daha da antipatik oluyorsunuz.
Bir söz var ya; "sizin hayallerinizin bittiği yerde, bizim gerçeklerimiz başlar" diye..
europeanconquer
25.Aralık.2012, 23:23
333 maçta 167 gol atıp 147 asist yapan Alex'e vefanız nasıl peki ? Neredeyse herkes ortalığı yıkıyordu Alex giderken benim bile içime oturmuştu o yapılanlar ama noldu 2 galibiyet unutturdu hemen.Eğer bir oyuncuyu 2 galibiyet unutturuyorsa 1 mağlubiyet ile de istifa istenebilir.Paçavra gibi kulüpten kovdu onu Aziz Yıldırım,isteyen inkar edebilir ancak olan budur ve Alex'e bunu yapan adam biliyor mu ki Alex'ten önce hangi başarısı var ? 1996 yılından 2005 yılına kadar Fenerbahçe'nin sadece 2 tane lig şampiyonluğu bulunuyordu.Alex geldi,2004-2005,2006-2007 ve her ne kadar hala şüpheli durumda olsada takımı tek başına şampiyon yaptığı 2010-2011 yılı ardından 30 yıl sonra gelen Alex'in yine üstün özellikleri sayesinde aldırdığı Türkiye Kupası.Şampiyonlar Ligi Çeyrek Finali'ni söylemiyorum bile.
Bu kadar şeyden sonra vefadan bahsetmeyin.Alex de Souza hırsların ve kıskançlıkların kurbanı oldu ve yer göğü inleten Fenerbahçe taraftarı 2 güzel galibiyetten sonra sustu.Aslında yazmak bana bir yarar sağlamıyor ancak Alex'e yapılanlar çok ağır,benim bile bu kadar zoruma giderken Alex'in nasıl dayandığını anlamakta güçlük çekiyorum.
sananes
25.Aralık.2012, 23:32
333 maçta 167 gol atıp 147 asist yapan Alex'e vefanız nasıl peki ? Neredeyse herkes ortalığı yıkıyordu Alex giderken benim bile içime oturmuştu o yapılanlar ama noldu 2 galibiyet unutturdu hemen.Eğer bir oyuncuyu 2 galibiyet unutturuyorsa 1 mağlubiyet ile de istifa istenebilir.Paçavra gibi kulüpten kovdu onu Aziz Yıldırım,isteyen inkar edebilir ancak olan budur ve Alex'e bunu yapan adam biliyor mu ki Alex'ten önce hangi başarısı var ? 1996 yılından 2005 yılına kadar Fenerbahçe'nin sadece 2 tane lig şampiyonluğu bulunuyordu.Alex geldi,2004-2005,2006-2007 ve her ne kadar hala şüpheli durumda olsada takımı tek başına şampiyon yaptığı 2010-2011 yılı ardından 30 yıl sonra gelen Alex'in yine üstün özellikleri sayesinde aldırdığı Türkiye Kupası.Şampiyonlar Ligi Çeyrek Finali'ni söylemiyorum bile.
Bu kadar şeyden sonra vefadan bahsetmeyin.Alex de Souza hırsların ve kıskançlıkların kurbanı oldu ve yer göğü inleten Fenerbahçe taraftarı 2 güzel galibiyetten sonra sustu.Aslında yazmak bana bir yarar sağlamıyor ancak Alex'e yapılanlar çok ağır,benim bile bu kadar zoruma giderken Alex'in nasıl dayandığını anlamakta güçlük çekiyorum.
kim ne yapmış Alex'e
Kaka Leite
25.Aralık.2012, 23:33
Alex konusuna girersek çıkamayız, o günden beri yönetim 17'de 17 yapsa dahi benim gözümde bir hiçtir.
3 Temmuz sürecinde takımda oluşturduğu bağı koparak kişi de Aykut Kocaman'dır. Aslında Aykut Kocaman 3 Temmuz da takımı ayakta tutmadı dağılmayı bir sonraki sezona attı sadece ve Fenerbahçe gün geçtikçe gerekse oyun olarak gerekse oyuncu olarak dağılıyor.
ForsakeN
25.Aralık.2012, 23:33
Alex bu yıl kendi etti kendi buldu. Başka da söze gerek yok
europeanconquer
25.Aralık.2012, 23:35
Herkes istediği gibi düşünür.Tartışmaya girmeyeceğim kimseyle,benim bu konudaki görüşlerim bunlardır.İsteyen saygı duyar,isteyen duymaz.
petrol_fb12
25.Aralık.2012, 23:36
Alex bu yıl kendi etti kendi buldu. Başka da söze gerek yok
Kendi etti kendi buldu ilk kez bir yoruma bu kadar güldüm.Alex yerine oyuncu koyabildi mi ? Hayır :D Ayrıca Alex Pek Sevmem ama kulube bunca yıl hizmet etmiş bir kişinin böyle kovulması senin için rahatlatıyorsa yukarda yazan VEFA DUYGUSUNUN Kimşlerde olduğunu görüyoruz :D
ForsakeN
25.Aralık.2012, 23:41
Kendi etti kendi buldu ilk kez bir yoruma bu kadar güldüm.Alex yerine oyuncu koyabildi mi ? Hayır :D Ayrıca Alex Pek Sevmem ama kulube bunca yıl hizmet etmiş bir kişinin böyle kovulması senin için rahatlatıyorsa yukarda yazan VEFA DUYGUSUNUN Kimşlerde olduğunu görüyoruz :D
Vallahi ben senin her yorumuna gülüyorum :)
Alex'in yaptığı saygısızlıkları, Aykut Kocaman'ın ona olan olumlu adımlarına karşılık vermeyişi vs. Neyse bu konuları tekrar açmaya gerek yok. Yerine oyuncu nasıl koyacak, Alex gittiğinde transfer sezonu kapanmıştı. Eldeki Cristian ve Sezer'den de çok verim alınamadı. Devre arasında o yaratıcı oyuncu açığı giderilecek
petrol_fb12
26.Aralık.2012, 00:01
Vallahi ben senin her yorumuna gülüyorum :)
Alex'in yaptığı saygısızlıkları, Aykut Kocaman'ın ona olan olumlu adımlarına karşılık vermeyişi vs. Neyse bu konuları tekrar açmaya gerek yok. Yerine oyuncu nasıl koyacak, Alex gittiğinde transfer sezonu kapanmıştı. Eldeki Cristian ve Sezer'den de çok verim alınamadı. Devre arasında o yaratıcı oyuncu açığı giderilecek
Bakalım gol atan fenere taktiği uygulunacakmı bu transfer sezonunda :D
erdem344
26.Aralık.2012, 00:39
.Alex de Souza hırsların ve kıskançlıkların kurbanı oldu
Kim kıskandı alexi
2 kez fenerbahçeyle şampiyon olan
1 kez süper kupa kazanan
2 defa başbakanlık kupası kazanan
1 defa tr kupası kazanan
3 defa gol kralı olan
hoca olarak
1 kez tr ligi şampiyonu olan
1 kez kupayı kazanan
hakkında kitap yazılan
Aykut KOCAMAN nam-ı değer KRAL AYKUT mu kıskandı alexi ?
europeanconquer
26.Aralık.2012, 15:13
@erdem344
Söyleyecek şey çok ama tartışmayacağım hocam.Fenerbahçe'nin şu an ki hali işime geliyor tartışmaya gerek duymuyorum siz takımdan memnunsanız eyvallah.
Kaka Leite
26.Aralık.2012, 15:16
Aykut Kocaman takımın başında mı şuan ?
Halen resmi bişey yok çünkü de keşke Aykut Hoca'yı döndürme çabasının %1'ini transfere de yapsa Başkan.
Bir an önce karar vermeli Aykut hoca..
uAburak89
27.Aralık.2012, 20:50
Ceza 4 maça inmiş.
Yaptığı terbiyesizce hareketler için az ama tükürmediği halde tükürükten ceza almasından iyidir. Tam manasıyla olmasa da hak yerini bulmuş oldu.
erdem344
27.Aralık.2012, 20:52
Doğru olan olmuş :D
1 tanesi gitti kaldı 3 maç
MeMo
27.Aralık.2012, 20:54
Ceza 4 maça inmiş.
Yaptığı terbiyesizce hareketler için az ama tükürmediği halde tükürükten ceza almasından iyidir. Tam manasıyla olmasa da hak yerini bulmuş oldu.
Tükürük taban zaten 8 maç ceza olduğu için direk tükürükten verilen ceza kalkınca 4 kalmış oldu.
Night_Mare17
27.Aralık.2012, 20:55
Yok artık daha neler. Bas binayı istediğin her şeyi yaptır Aziz Yıldırım çok alıştı buna. 6 yıl 4 ay ne zaman işlemeye başlayacak acaba Türk Futbolu'nun ihtiyacı var o cezaya.
Kaka Leite
27.Aralık.2012, 20:55
Bence haklı olan bu idi belki 6 maç da olabilirdi.Ayrıca 11 maçtan 4 maça inmesi Futbol Federasyonunun bu işi ne kadar önemsemeden ceza verdiğinin bir kanıtıdır.
Tutarsızlık sonucunda bu kadar indirim olmak zorunda kaldı.
uAburak89
27.Aralık.2012, 20:56
Tükürük taban zaten 8 maç ceza olduğu için direk tükürükten verilen ceza kalkınca 4 kalmış oldu.
Hadi canım. :)
4 maçın bir tanesi çift sarıdan zaten, yani yaptığı bütün hareketlerin cezası 3 maç olmuş oluyor. Bu da az.
MeMo
27.Aralık.2012, 20:58
Hadi canım. :)
4 maçın bir tanesi çift sarıdan zaten, yani yaptığı bütün hareketlerin cezası 3 maç olmuş oluyor. Bu da az.
O zaman böyle eyyam dolu karar verirken düşüneceklerdi. Kendi tuzaklarına düştüler.
erdem344
27.Aralık.2012, 21:03
Madem tükürmedi bu adam niye raporda tükürdü yazdı hakem ? yoksa ...
europeanconquer
27.Aralık.2012, 21:05
Doğru karar verilmiş 12 maç çok acımasızcaydı.
@erdem344
Sonradan ortaya çıkan videoda Meireles konuşurken tükürükleri Halis Özkahya'nın suratına geliyor.O yüzden tükürdü sanmıştır Halis Özkahya.
sananes
27.Aralık.2012, 21:06
4+1 mi yoksa sadece 4 mü? 11 maç 4'e düşmüşse 4+1 demek oluyor bu. Tükürüksüz yaptığı hareketler için 5 maç ortalama bir ceza süresi denebilir.
Ayrıca henüz bitmedi tükürük yoksa ki kesinlikle yok, Hakemin ceza alması gerek.
uAburak89
27.Aralık.2012, 21:07
O zaman böyle eyyam dolu karar verirken düşüneceklerdi. Kendi tuzaklarına düştüler.
Ben de bundan bahsediyorum, hatalı olan zaten PFDK. Tuzak olduğunu düşünmüyorum, vermeleri gereken ceza minimum 5+1'di bence.
Bu olayla birlikte bir kez daha görüldü ki, ne olursa olsun bastıracaksın haklı çıkmak için. Adamın yaptıkları yanına kar kalmış oldu, kimse hakaretlerini, el hareketlerini konuşmuyor bile. Gündem bir anda tükürdü, tükürmediye döndü. :) Engin olayında %90'lık bir Galatasaraylı kesim objektif yorum yapmasına rağmen 20-30 maçlar ile asılıp kesiliyordu. Fenerbahçe ise oyuncusuna sahip çıktı, el hareketlerine medya aracılığı ile kılıf uydurdu.
Bir de olayın hakem kısmı var, yalan beyan veren hakemin ceza alması lazım. Bu da gerçekleşir zaten, Fenerbahçe lobisi peşini bırakmayacaktır.
@sananes
Toplam 4 galiba, bazıları da 4+1 diyor, 4+1 ise makul nispeten, açıklamaya bakmak lazım.
Kaka Leite
27.Aralık.2012, 21:11
Doğru karar verilmiş 12 maç çok acımasızcaydı.
@erdem344
Sonradan ortaya çıkan videoda Meireles konuşurken tükürükleri Halis Özkahya'nın suratına geliyor.O yüzden tükürdü sanmıştır Halis Özkahya.
Halis Özkahya bunu sanmayacak kadar akıllı bir hakem bence :)
Tükürük ile konuşurken ağızdan çıkanı ayırt ediyordur zaten video da bile net gözükmeyecek kadar az.
europeanconquer
27.Aralık.2012, 21:16
O zaman versinler güzelinden okkalı bir ceza.
erdem344
27.Aralık.2012, 21:16
O görüntünün montaj olduğu ortaya çıkmış . Görüntülüleri medyaya servis edende DHA Galatasaray muhabiri
barahir
27.Aralık.2012, 21:17
indirilen ceza 11 maç üzerinden.. 4+1 yani..
uAburak89
27.Aralık.2012, 21:19
O görüntünün montaj olduğu ortaya çıkmış . Görüntülüleri medyaya servis edende DHA Galatasaray muhabiri
Fenerbahçe'nin bir olayı daha Galatasaray'a bağlandı. Tebrikler. :D Dün basketbol maçında protesto edenler de Galatasaraylıymış. :)
europeanconquer
27.Aralık.2012, 21:21
O görüntüleri montajlayan her kimse sürünüyor o zaman.
Lucas Neill
27.Aralık.2012, 21:21
Sükür ülkemizin parasi bosa gitmemis oldu
footballer33
27.Aralık.2012, 21:25
Ah yd ahh! Ne zaman kurtulacak bu ülke futbolu senden, bilmem ki! Sana daha ağır ithamlarda bulunmamak için kendimi zor tutuyorum.
BleedingMoon
27.Aralık.2012, 21:28
en iyi transfer bu oldu bence.
attirson
27.Aralık.2012, 21:29
O zaman 3 maçı kaldı Meireles'in güzel bir haber.
furkan58
27.Aralık.2012, 21:32
Günlerdir burada anlatıyoruz dinleyen yoktu. Sonunda bir kere doğru karar verebildiler. Hakem bozuntusu da düdüğünü asmas ise yüzsüzdür.
Edit : 11 maçlık ceza 4'e düşürüldü 4+1=5 maç cezası var 2sini çekti kaldı 3 maç. Bunuda söyliyim de tartışılıyordu yukarda.
Önder HOCA
27.Aralık.2012, 21:33
kupada çekebiliyordu dimi cezasını
Facx
27.Aralık.2012, 21:33
bu ülkede şike cezasız kalmış tükürük cezasız kalsın çok mu ?
furkan58
27.Aralık.2012, 21:35
Ahahaasdajfkadshsad :n: akşam akşam senin gibilier güldürüyor adamı :n: Hala tükürük adshafkas ya arkadaş :n: Ne diyim ben size :D
Night_Mare17
27.Aralık.2012, 21:36
Ahahaasdajfkadshsad :n: akşam akşam senin gibilier güldürüyor adamı :n: Hala tükürük adshafkas ya arkadaş :n: Ne diyim ben size :D
Yarabbi şükür demek en mantıklısı.
uAburak89
27.Aralık.2012, 21:39
O değil de böyle giderse Fenerbahçe maçlarına hakem kalmayacak, Halis Özkahya & Fırat Aydınus ocak dışı kaldı. :)
Gncl1905
27.Aralık.2012, 21:40
Günlerdir burada anlatıyoruz dinleyen yoktu. Sonunda bir kere doğru karar verebildiler. Hakem bozuntusu da düdüğünü asmas ise yüzsüzdür.
Edit : 11 maçlık ceza 4'e düşürüldü 4+1=5 maç cezası var 2sini çekti kaldı 3 maç. Bunuda söyliyim de tartışılıyordu yukarda.
Evet Fenerbahçe aleyhine hatalı karar verenin tez kellesi vurula!!! Hakem 10 numara 5 yıldız maç yönetmiş bir de denilenlere bak.
O kadar hareketin cezası da 4 maç nasıl oluyor bir türlü çözemedim orası ayrı konu.
attirson
27.Aralık.2012, 21:41
Yav hee hee diyip gecmek lazım böylelerine.uaburak gibi fanatizmden gözü kör olmamıs Gs'liler bile pozisyonun tükürükle alakası olmadıgını söyledi zaten gözümüzle de görüyoruz ama bu tiplere laf anlatamassın ne desen boş.
furkan58
27.Aralık.2012, 21:42
Evet Fenerbahçe aleyhine hatalı karar verenin tez kellesi vurula!!! Hakem 10 numara 5 yıldız maç yönetmiş bir de denilenlere bak.
O kadar hareketin cezası da 4 maç nasıl oluyor bir türlü çözemedim orası ayrı konu.
100 numara 50 yıldız maç yönetsin isterse raporuna olmayan şey yazarsa o hakem düdüğünü asacak! Fenerbahçe aleyhiyle alakası yok maç içinde penaltı vermemek gibi bir şey değil ki hadi o anlıktı görmedin burda rapora yalan yanlış bilgiler yazıyorsun.
attirson
27.Aralık.2012, 21:42
Bu hatalı karar degil gözden kaçabilecek yada yanlıs görülecek birşey mi ? Tükürmedigi basbaya görüntülerden belli ama yüzüme tükürdü diyor bu mu yanlıs karar ?
MeMo
27.Aralık.2012, 21:44
Bir takımın alehine hata yaptı diye kariyeri biten en son ben Bünyamin Gezer'i biliyorum. Biraz gerçekler konuşsa.
zeck17
27.Aralık.2012, 21:46
Oh sonunda buldum kaybettiğim 100lük banknotu valla bu aziz yıldırım ne yüce biri meireles e ceza verilence ülkemizin parası boşuna gidiyor demişti parayı kaybetmiştim sonunda buldum
attirson
27.Aralık.2012, 21:47
Oh sonunda buldum kaybettiğim 100lük banknotu valla bu aziz yıldırım ne yüce biri meireles e ceza verilence ülkemizin parası boşuna gidiyor demişti parayı kaybetmiştim sonunda buldum
Koptum ne espri ya hahahahah yarıldım gülmekten.
Night_Mare17
27.Aralık.2012, 21:49
100 numara 50 yıldız maç yönetsin isterse raporuna olmayan şey yazarsa o hakem düdüğünü asacak! Fenerbahçe aleyhiyle alakası yok maç içinde penaltı vermemek gibi bir şey değil ki hadi o anlıktı görmedin burda rapora yalan yanlış bilgiler yazıyorsun.
He oldu size bir yanlıs rapor yazdı diye adam düdüğünü mü asacak yapma Allah aşkına güldürme bizi. Adamın şu an umrunda bile değildir.
Partenopei
27.Aralık.2012, 21:51
4+1 ideal olandı zaten cezanın düşürülmesi doğru oldu.Tükürme eyleminin gerçekleşmediğini zaten söylemiştik pfdk'nın da bunu anlaması iyi oldu.
furkan58
He oldu size bir yanlıs rapor yazdı diye adam düdüğünü mü asacak yapma Allah aşkına güldürme bizi. Adamın şu an umrunda bile değildir.
Hakemlik görevini düzgün yapmıyorsa asıcak bu kadar basit. Dediğim gibi oyun içinde hatalı karar vermek farklı rapora kasıtlı olarka yanlış yazmak farklı. Suan kendisinin yusufladığına eminim. Umurundadır fazlasıyla.
attirson
Rapora yalan yanlış sallamak normal bişey demek.İnşallah basınıza gelir tepkilerinizi çok merak ediyorum.
europeanconquer
27.Aralık.2012, 21:58
İnşallah,inşallah,umarım görürüz o günleri.
himone
27.Aralık.2012, 22:09
Hakemin iyi maç yönettiğini söylüyorsan bence bir daha izle. İlk yarıda hem Riera hem de Amrabat'ın bariz sarı kartları verilmedi (Maçı objektif gözle izlesen görürdün) hem de Meireles'in ilk gördüğü sarıdan daha sert harketlerde. Bir sürü ikili mücadelede yanlı düdük çaldı. Ama tabi FB için penaltı vermediği, sizden kimseyi atmadığıi maçı da kazandığınız için hakem 10 numara maç yönetmiş oluyor.
Hakem raporuna sadece hakareti yazsaydı, PFDK da sadece hakaretten 6-7-8 maç verseydi kimse birşey diyemezdi. Ama hukuk dışı bir şekilde ceza vermeye kalkarsan bu olur işte.
europeanconquer
27.Aralık.2012, 22:11
Hakemin iyi maç yönettiğini söylüyorsan bence bir daha izle. İlk yarıda hem Riera hem de Amrabat'ın bariz sarı kartları verilmedi (Maçı objektif gözle izlesen görürdün) hem de Meireles'in ilk gördüğü sarıdan daha sert harketlerde. Bir sürü ikili mücadelede yanlı düdük çaldı. Ama tabi FB için penaltı vermediği, sizden kimseyi atmadığıi maçı da kazandığınız için hakem 10 numara maç yönetmiş oluyor.
Sen objektif ol falan demişsin ama sadece Fenerbahçe tarafından bakmışsın,sana sadece bir isim söylesem dikkatini çeker mi ?
Caner Erkin.
sui generis
27.Aralık.2012, 22:15
hakemin maç içinde hatalı karar vermesi başka bir şey yalan rapor yazması başka bir şey. yalan rapor yazmak görevi kötüye kullanmak değil de nedir ?
MeMo
27.Aralık.2012, 22:29
O değil de böyle giderse Fenerbahçe maçlarına hakem kalmayacak, Halis Özkahya & Fırat Aydınus ocak dışı kaldı. :)
Biri rakibi "lan" dediği için küfür(?)den başka bir oyuncuyu attı, diğeri de oyuncuya raporunda iftira attı.
Ocak dışı kalmamaları skandal olur.
uAburak89
27.Aralık.2012, 22:31
Biri rakibi "lan" dediği için küfür(?)den başka bir oyuncuyu attı, diğeri de oyuncuya raporunda iftira attı.
Ocak dışı kalmamaları skandal olur.
Bugün günlerden dediklerimi alıntı yaparak tekrar etme günü mü ? :)
nannar
27.Aralık.2012, 22:31
Eğer bu olayda tükürük yoksa ve bundan dolayı ceza inmişse Halis Özkahya'ya bir daha süper ligden maç verilmemesi gerekli.Çünkü bir hakem tükürük olmadıgı halde "bana tükürdü" diye rapor yazıyorsa taraflı ve kasti olarak yanlış rapor düzenliyor demektir. Ama eğer bu hakeme ligde tekrar maç verilirse o zaman hakemin hatalı olmadığının düşünüldüğü ortaya çıkar ki o zaman kasıtlı iş yapan, Halis Özkayha değil,bu raporun hakkı olan cezayı vermeyen ya da verilmemesi için çalışanlardır...
MeMo
27.Aralık.2012, 22:33
Bugün günlerden dediklerimi alıntı yaparak tekrar etme günü mü ? :)
:D
Senin ironi olarak söylediklerin gerçekten söyleniyor. Ben o düşünceye cevap vermeye çalışıyorum sana değil zaten dikkat ettiysen.
Bu 2 olayı da çok basitmiş gibi gösterenler var.
uAburak89
27.Aralık.2012, 22:35
:D
Senin ironi olarak söylediklerin gerçekten söyleniyor. Ben o düşünceye cevap vermeye çalışıyorum sana değil zaten dikkat ettiysen.
Bu 2 olayı da çok basitmiş gibi gösterenler var.
İyi de ben ironi yapmıyorum ki. :) O yaşları geçeli çok oldu. :D
Sekopej
27.Aralık.2012, 22:52
Ortaya çıkıp, Caner yapmadı ben yaptım der oyuncu ama nedense cezası kaldırılmaz, çünkü kaldırılsa hakemin başı yanacaktı ve göz göre göre Fenerbahçe'nin, Caner'in hakkı yendi.
Bir daha yapmaya cesaret edemediler, göz göre göre hak yiyemediler. Her şey ortada hala tükürdü diyenler varsa ve inen 8 maç cezaya hala itiraz eden varsa, onun da bazı problemleri olduğunu düşünürüm işin aslı.
Hakem hiç tükürük katmasaydı raporuna, kendine küfür ve hakaretten dolayı hazırlasaydı raporu, zaten 5-6 maç ceza verilirdi ve ideali olurdu. Tükürük yalanını atarak kendisini yaktı. Beklediğim ceza 4-5 maç arasıydı, 4 maç ceza verildi.
Şimdi yerel mahkemeye şikayet etmekte sıra. Bunun peşini bırakmamalılar.
Bir de tükürük olayıyla saldırmak isteyenler büyük bir yanılgıya düştüler. Meireles'i bu şekilde değersizleştirip taraftarın önüne atmak istediler ama olmadı. Tükürük, hakemin raporu değiştirmesi vs gibi olaylar konuşulmasa zaten taraftarın yarıdan fazlası şu anda Meireles'e tepki gösteriyor olacaktı ama sağ olsun Fenerbahçe'ye saldırmayı alışkanlık haline getirenler sebebiyle Meireles'i taraftar sahiplendi ve yaptığı hareketleri unuttu, tıpkı Tümer geldiğinde saldıran Beşiktaşlılar ve Emre geldiğinde saldıran Galatasaraylıların saldırılarından sonra daha kısa sürede sahiplenme süreci atlatıldığı gibi.
Meireles'i kendi taraftarı daha sorgulama düşüncesinde bile değilken, iftira atılması, bu sorgulamayı hiç başlatmadı.
Önder HOCA
27.Aralık.2012, 23:50
meireles değilde bienvenu yapsaydı bu kadar konusulmazdı rakibi en cok nerden yıpratırız düşüncesindeler ceza kişiye değilde fenerbahçeye direk kesilseydi çoğu kesim tatmin olurdu
Suicider
28.Aralık.2012, 00:43
Baros 'f... off' diyince 3 maç ceza almıştı.Demek ki 2 kelime edene kadar bir sürü el kol hareketleri yapıp küfür etse hemen hemen aynı cezayı alacakmış.Yapsaydı keşke bir şeyler.
himone
28.Aralık.2012, 00:46
Sen objektif ol falan demişsin ama sadece Fenerbahçe tarafından bakmışsın,sana sadece bir isim söylesem dikkatini çeker mi ?
Caner Erkin.
Ben hakemin iyi maç yönettiğini söylemedimki. Ne güzel söylemişsin Caner diye, hakem bence maç içinde birçok hata yaptı belki de kırmızı kart tek doğru hareketti. Her şekilde hakemin hatalı karar verdiği en az 4-5 tane kartlık pozisyon vardı. Ama hakemin iyi maç yönettiğini savunan kişiye verdiğim örnektir bunlar.
Diğer yorumları da okudum ve burada senin gibi kararın yanlış olduğunu savunan birkaç GS taraftarı var. Ama bazı fanatikler bunu göremiyorlar ve kötü olmasına rağmen hakem iyi maç yönetti diyorlar, maç sadece penaltı, gol ve kırmızı kartlardan ibaret değildir. Hatta futbolcuları genellikle kırmızı karta götüren hakemlerin önceki pozisyonlarında verdikleri hatalı kararlardır.
erdem344
28.Aralık.2012, 01:15
Galatasaray açıklama yapmış :)
Alicanfmfan
28.Aralık.2012, 01:23
Ceza 12 maç olunca, herkese sallamalar, tüh kaka falan. İnince işte bu adalet falan, geçiniz efenim geçiniz. Bundan sonra herkes hakemle konusurken şapur şupur konuşsun, nasıl olsa o hiddetle ağzından çıkar.
sananes
28.Aralık.2012, 01:24
4+1 mi yoksa sadece 4 mü? 11 maç 4'e düşmüşse 4+1 demek oluyor bu. Tükürüksüz yaptığı hareketler için 5 maç ortalama bir ceza süresi denebilir.
Ayrıca henüz bitmedi tükürük yoksa ki kesinlikle yok, Hakemin ceza alması gerek.
Spor Kalemi @SporKalemi
Halis Özkahya en az 8 maç dinlendirilecek. Sezon sonuna kadar 4 büyüklerin maçına verilmeyecek. Sezon sonu FIFA kokartı alınacak.
işte şimdi doğru karar verildi.
erdem344
28.Aralık.2012, 01:25
Galatasarayın açıklamasına çooooookkk güzel bi cevap
Şimdi ben anlamadım G.Saray'ın dediği gibi hakem raporuna bakacaksak şike var denilen maçlarda da hakem raporu temiz diyor? Napak inanak mı?
alıntıdır..
uAburak89
28.Aralık.2012, 01:33
Açıklama çok saçma, şikeyle karşılaştırmak da aynı şekilde saçma. Şike sadece hakem raporuyla mı belirlenecekmiş ?
zeck17
28.Aralık.2012, 01:35
Yok artık eğer Halis Özkahya'ya o denilenlerden biri yapılsa bile hakkı yenmiş olur bence gayet iyi ve aynı şekilde iyi niyetli bir şekilde maçı yönetti meireles e kırmızı kartı da son derece haklıydı sonraki tükürük olayı ise oldu veya olmadı yorum yapmayacağım ama meireles küfür ederken ağzından suratına doğru tükürük gelmiş ve bunu rapor etmiştir bunun neresi yanlış biraz kendinizi hakemin yerine koyun böyle saçma sapan olaylarla insanları harcamayın
Ve son olarak bu forumdan çoğu maç yorumunu okurum ve şimdiye kadar kimse maçın yıldızı hakemdi çok iyiydi tarzında yorum milyonda 1 ama hakem bir yanlış karar verdi mi denilmeyen kalmıyor yok iftiracı yok cemaatçi yok şikeci yok...
sananes
28.Aralık.2012, 01:44
Yok artık eğer Halis Özkahya'ya o denilenlerden biri yapılsa bile hakkı yenmiş olur bence gayet iyi ve aynı şekilde iyi niyetli bir şekilde maçı yönetti meireles e kırmızı kartı da son derece haklıydı sonraki tükürük olayı ise oldu veya olmadı yorum yapmayacağım ama meireles küfür ederken ağzından suratına doğru tükürük gelmiş ve bunu rapor etmiştir bunun neresi yanlış biraz kendinizi hakemin yerine koyun böyle saçma sapan olaylarla insanları harcamayın
Ve son olarak bu forumdan çoğu maç yorumunu okurum ve şimdiye kadar kimse maçın yıldızı hakemdi çok iyiydi tarzında yorum milyonda 1 ama hakem bir yanlış karar verdi mi denilmeyen kalmıyor yok iftiracı yok cemaatçi yok şikeci yok...
resmi evrakta yalan beyandan suçlanıyor halis özkahya maçı nasıl yönettiğinden değil.
Facx
28.Aralık.2012, 01:46
Galatasarayın açıklamasına çooooookkk güzel bi cevap
Şimdi ben anlamadım G.Saray'ın dediği gibi hakem raporuna bakacaksak şike var denilen maçlarda da hakem raporu temiz diyor? Napak inanak mı?
alıntıdır..
hakem raporuna maçta şike yoktur die not yazıyoda biz mi bilmiyoruz ?
erdem344
28.Aralık.2012, 01:48
hakem raporuna maçta şike yoktur die not yazıyoda biz mi bilmiyoruz ?
Öyle yazmıyor tabiki ama oyunun normal akışına uygun olmayan şeyler yazılıyor hakem ve gözlemci raporlarına
zeck17
28.Aralık.2012, 01:52
resmi evrakta yalan beyandan suçlanıyor halis özkahya maçı nasıl yönettiğinden değil.
Peki bir kendinizi onun yerine koyun adam yıllarca fifa kokartı alabilmek için ve ülkenin en iyi hakemlerinden biri olmak için onlarca hatta binlerce maç yönetiyor
Sonra bir derbiye atanıyor o sırada büyük ihtimalle ondan heyecanlı ve stresli bir adam yoktur maçın son dakikalarına girilirken meireles e haklı bir 2.sarı kart ve oyundan ihraç ediyor daha hatası olmayan bir maçta ve sonra meireles boş yere hakeme itiraz ediyor yüzüne küfür ediyor el hareketi yapıyor ve benim gördüğüm kadarıyla küfür ederken ağzından tükürük çıkıyor ve hakem de bunu bildiriyor bu bilinçli tükürdü tükürmediye dönüyor
Önce Tff hakemin raporuna göre ceza verip 12 maç ceza veriyor sonra bir görüntü ortaya çıkıyor ne kadar doğru bilemem izlemedim çünkü ve tükürmedi deniliyor sonra tff kararını değiştiriyor ve senin yıllarca çabalayarak kazandığın itibarını yalancısın denilliyor şimdi bu adam yasal yolla hakkını mı arasın yoksa istifa mı etsin çünkü bundan sonra her şey daha kötüye gidecek ama şundan eminim ki şu anda Halis Özkahya'nın içinde futbola karşı büyük bir nefret olmuştur bu olaylardan ötürü inşallah kendine bir şey yapmaz Almanya'da olanlar gibi
Gncl1905
28.Aralık.2012, 01:59
Bu TFF olduğu sürece bizim ülke futbolundan hiçbir şey olmaz. Böyle devam edin hedef 2023. Şike yapana da ceza vermeyin aynı takımın maçında yapılan bir hata yüzünden hakeminizi de harcayın(ki yanılmıyorsam bu ikinci harcanan hakem bir tane daha vardı yanılıyor da olabilirim). Böyle devam ya, gerçekten bravo :)
Escochae
28.Aralık.2012, 02:00
Peki bir kendinizi onun yerine koyun adam yıllarca fifa kokartı alabilmek için ve ülkenin en iyi hakemlerinden biri olmak için onlarca hatta binlerce maç yönetiyor
Sonra bir derbiye atanıyor o sırada büyük ihtimalle ondan heyecanlı ve stresli bir adam yoktur maçın son dakikalarına girilirken meireles e haklı bir 2.sarı kart ve oyundan ihraç ediyor daha hatası olmayan bir maçta ve sonra meireles boş yere hakeme itiraz ediyor yüzüne küfür ediyor el hareketi yapıyor ve benim gördüğüm kadarıyla küfür ederken ağzından tükürük çıkıyor ve hakem de bunu bildiriyor bu bilinçli tükürdü tükürmediye dönüyor
Önce Tff hakemin raporuna göre ceza verip 12 maç ceza veriyor sonra bir görüntü ortaya çıkıyor ne kadar doğru bilemem izlemedim çünkü ve tükürmedi deniliyor sonra tff kararını değiştiriyor ve senin yıllarca çabalayarak kazandığın itibarını yalancısın denilliyor şimdi bu adam yasal yolla hakkını mı arasın yoksa istifa mı etsin çünkü bundan sonra her şey daha kötüye gidecek ama şundan eminim ki şu anda Halis Özkahya'nın içinde futbola karşı büyük bir nefret olmuştur bu olaylardan ötürü inşallah kendine bir şey yapmaz Almanya'da olanlar gibi
küfür ettiğini nerden biliyorsun ordamıydın ? Tepki aşırı fazla ama küfür edip etmediğini biliyor musun ki böyle konuşuyorsun ?
zeck17
28.Aralık.2012, 02:06
küfür ettiğini nerden biliyorsun ordamıydın ? Tepki aşırı fazla ama küfür edip etmediğini biliyor musun ki böyle konuşuyorsun ?
biraz dil okuma diyebiliriz ve eğer küfür de yoksa neye ceza verdi tff
Sheriff
28.Aralık.2012, 02:15
biraz dil okuma diyebiliriz ve eğer küfür de yoksa neye ceza verdi tff
Görüntüleri izlemedim diyorsun nerden okudun dilini?
TeNaciOUS MidFieLdeR
28.Aralık.2012, 02:18
hadi burdaki fanatizm kaynakli muhalefeti anlarim da galatasaray klubunun resmi organlarindan yaptigi aciklama hic yakisik almadi bence. yeri gelince hakemleri yerin dibine sokan anlayis simdi yuceltir oldu. kimin hakki neyse o verilir. adaletin pesinde kosulmali, sov pesinde degil.
zeck17
28.Aralık.2012, 02:28
Görüntüleri izlemedim diyorsun nerden okudun dilini?
2.ci çıkan görüntüyü izlemediği belirttim şu tükürmedi denilen videoyu ve izlediğim şey de önceki hafta perşembe günü basın tribünü programındaki verilenlerdi o da direkt maçın özeti içindeydi sadece küfür ettiği belli oluyordu
mpaker66
28.Aralık.2012, 02:31
Bence tartışmaya gerek yok, olanları izleyelim. Bakalım FB özkahya'yı şikayet edecek mi yalan konuşmaktan. Şimdi bu önemli.
sananes
28.Aralık.2012, 02:32
şimdi bak hakemin raporuna göre konuşurken tükürük geldiği yazmıyor,bilinçli bir şekilde meireles geldi ve bana tükürdü diyor. Bu yalandır çünkü video çok net tükürüğün t'si yok. İzlemezsen senin yaptığın bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak olur. Çünkü burada somut şeylerden bahsederken biz "izlemedim bilmiyorum ama şöyle de böyle" diyebiliyorsun.Bu bizim konumuzu çıkmaza götürür.
Halis Özkahya yalan beyan vermiştir ve yükselmekte olan kariyerini berbat etmiştir. Burada tek sorumlu kendisidir. Bana göre mükemmele yakın yönettiği derbiye yalancılığı ile damga vurmuştur.
Son olarak yasal yollar demişken iftira attığı gerekçesi ile Meireles tarafından dava açıldı ya da açılacak zaten kendisine. İsterse karşı dava açabilir tabiki.
zeck17
28.Aralık.2012, 02:33
şimdi bak hakemin raporuna göre konuşurken tükürük geldiği yazmıyor,bilinçli bir şekilde meireles geldi ve bana tükürdü diyor. Bu yalandır çünkü video çok net tükürüğün t'si yok. İzlemezsen senin yaptığın bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak olur. Çünkü burada somut şeylerden bahsederken biz "izlemedim bilmiyorum ama şöyle de böyle" diyebiliyorsun.Bu bizim konumuzu çıkmaza götürür.
Halis Özkahya yalan beyan vermiştir ve yükselmekte olan kariyerini berbat etmiştir. Burada tek sorumlu kendisidir. Bana göre mükemmele yakın yönettiği derbiye yalancılığı ile damga vurmuştur.
Son olarak yasal yollar demişken iftira attığı gerekçesi ile Meireles tarafından dava açıldı ya da açılacak zaten kendisine. İsterse karşı dava açabilir tabiki.
rica etsem videonun linkini yazabilir misiniz çok merak ettim siz böyle diyince
sananes
28.Aralık.2012, 02:34
rica etsem videonun linkini yazabilir misiniz çok merak ettim siz böyle diyince
tabiki işte linki.
http://www.youtube.com/watch?v=T4HUHqEZ3UA
TeNaciOUS MidFieLdeR
28.Aralık.2012, 02:37
Bence tartışmaya gerek yok, olanları izleyelim. Bakalım FB özkahya'yı şikayet edecek mi yalan konuşmaktan. Şimdi bu önemli.
fenerbahce degil meireles dava acacak. zaten kendisi bunu belirtmisti. bu raporu bir sekilde aciklamak zorunda hakem. fenerbahce sportif olarak istedigini aldi, bundan sonrasi meirelesin kendi kisisel savunmasi, cunku uzerine kamuoyu onunde atilan bir iftira var. gerekirse tazminat davasi da acabilir.
mpaker66
28.Aralık.2012, 02:50
fenerbahce degil meireles dava acacak. zaten kendisi bunu belirtmisti. bu raporu bir sekilde aciklamak zorunda hakem. fenerbahce sportif olarak istedigini aldi, bundan sonrasi meirelesin kendi kisisel savunmasi, cunku uzerine kamuoyu onunde atilan bir iftira var. gerekirse tazminat davasi da acabilir.
Hah işte bu durumları izleyelim diyorum, zira raul öyle bir şey yapmassa başka bi tartışma başlayacak. TFF-Aziz Yıldırım'la görüştü raul'un ceza düştü ama raul'de buba karşılık dava açmayacak gibi... Bakalım izleyelim.
GebzeLi1907
28.Aralık.2012, 03:06
Halis Özkahya nın Fifa kokartının sökülmesi gerekir eğer rapora bana tükürdü yazdı ise.
Raporda ne yazıyordu bilen var mı rapor biyerde paylaşıldı mı ? ağzıdan tükürcükler saçıldı mı yazmış yoksa bana tükürdü mü yazmış ilkini yazdıysa belkii yırtarı var, yoksa bu adama hakemlik yaptırmak ayıp
Kaka Leite
28.Aralık.2012, 03:18
Halis Özkahya nın Fifa kokartının sökülmesi gerekir eğer rapora bana tükürdü yazdı ise.
Raporda ne yazıyordu bilen var mı rapor biyerde paylaşıldı mı ? ağzıdan tükürcükler saçıldı mı yazmış yoksa bana tükürdü mü yazmış ilkini yazdıysa belkii yırtarı var, yoksa bu adama hakemlik yaptırmak ayıp
Yazdıysa ve bu 11 maçlık ceza verildiyse bu cezayı veren kişiler istifa etmeli.Neye göre 11 maç verdin ya da neye göre bu kadar düşürdün derler yani :)
TeNaciOUS MidFieLdeR
28.Aralık.2012, 03:23
Yazdıysa ve bu 11 maçlık ceza verildiyse bu cezayı veren kişiler istifa etmeli.Neye göre 11 maç verdin ya da neye göre bu kadar düşürdün derler yani :)
lig tv nin en son verdigi goruntulere kadar hakemin raporuna guvenmekten baska yolu yoktu pfdk nin. ustelik raporu dogrular nitelikte ama net olmayan goruntuler vardi. o cezayi vermeleri dogaldi. son goruntulerle maalesef gercekler ortaya cikinca geri adim atmak zorunda kaldilar. caner olayinda da hakliligimiz ispatlandiysa da sessiz kalindi ama 11 maclik cezayi sineye cekemezdik. duzeltilemeliydi sonuc olarak. pfdk dogru olani yapti bence.
Kaka Leite
28.Aralık.2012, 03:28
lig tv nin en son verdigi goruntulere kadar hakemin raporuna guvenmekten baska yolu yoktu pfdk nin. ustelik raporu dogrular nitelikte ama net olmayan goruntuler vardi. o cezayi vermeleri dogaldi. son goruntulerle maalesef gercekler ortaya cikinca geri adim atmak zorunda kaldilar. caner olayinda da hakliligimiz ispatlandiysa da sessiz kalindi ama 11 maclik cezayi sineye cekemezdik. duzeltilemeliydi sonuc olarak. pfdk dogru olani yapti bence.
Yok abi ben zaten yanlış yaptı demiyorum ancak her iki durumda da bir tarafın başı yanacak.
meddah
28.Aralık.2012, 03:29
Yahu, olayın, her biri farklı açıdan çekilmiş bir sürü videosunu, yavaş ve hızlı modlarda ayrı ayrı defalarca izlemiş sizler bile hala Meireles'in tükürüp tükürmediği üzerinde uzlaşamıyorken, hakem, raporuna "bana tükürdü" diye yazınca neden hatalı değil de yalancı oluyor? El-insaf!
Ki ben buraya, günler ve sayfalar önce, "tükürmemiş, tükürük saçmış olabilir" yazmış biriyim.
Escochae
28.Aralık.2012, 03:53
Yahu, olayın, her biri farklı açıdan çekilmiş bir sürü videosunu, yavaş ve hızlı modlarda ayrı ayrı defalarca izlemiş sizler bile hala Meireles'in tükürüp tükürmediği üzerinde uzlaşamıyorken, hakem, raporuna "bana tükürdü" diye yazınca neden hatalı değil de yalancı oluyor? El-insaf!
Ki ben buraya, günler ve sayfalar önce, "tükürmemiş, tükürük saçmış olabilir" yazmış biriyim.
Hakem göz göze olduğu bi durumda tükürdüğünü yada tükürük saçtığını anlamayacak kadar kör mü ki?
Cengo
28.Aralık.2012, 04:08
Tükürme yok, çok net. Bu tartışma da burada biter.
Raul Meireles'in Tükürmediğinin Kanıtı
meddah
28.Aralık.2012, 04:17
Hakem göz göze olduğu bi durumda tükürdüğünü yada tükürük saçtığını anlamayacak kadar kör mü ki?
Hakikaten ilginç bir oyun bu futbol.
Salise kaçırmaksızın Meireles'in ağzının içine mi bakması gerekiyor hakemin? Gerekmiyorsa, ağzının içine bakmadığı bir anda suratına tükürük gelmiş olamaz mı? Hadi diyelim, bu tükürük de, damlalar halinde değil, toplu halde geldiği için hususen tükürüldüğünü düşünmüş olamaz mı? Atom parçalamıyoruz burada, sadece empati kuruyoruz; yapmayın allah aşkına.
Ya da belki hiçbir şey gelmemiştir de, raporuna yalan yazabilmek için buruşturmuştur yüzünü. Ben olsam, bu drama kabiliyetinin hatrına, 12 değilse de, bir 7 maç verirdim en azından.
ReaList
28.Aralık.2012, 04:22
Söyleyeceklerim sadece burası için,
Ceza verilmeden önce "Tükürdü" "Tükürmedi" üzerine konuşuldu, farklı videolar sunuldu.
Ceza verildiği zaman "Tükürdü" "Tükürmedi" üzerine konuşuldu, farklı videolar sunuldu.
Ceza'da indirime gidildiği bu vakitlerde "Tükürdü" "Tükürmedi" üzerine konuşuluyor, farklı videolar sunuluyor.
Acaba bir şeyleri yorumlamadan veya dile getirmeden, bizden öncesinde neler konuşulmuş, neler dile getirilmiş diye göz atıyor muyuz ? Merak ediyorum. Vaktim oldukça böyle konularda yorum yapanların (taraflı-tarafsız) yazdıklarını okumayı severim de sürekli bir kısır döngü içindeyiz, niye çözemedim : )
Kaka Leite
28.Aralık.2012, 04:32
Ağızdan konuşurken çıkacak tükürük ile bilinçli yapılmış tükürük arasındaki farkı herkes anlar.
Corpus
28.Aralık.2012, 05:23
Ağızdan konuşurken çıkacak tükürük ile bilinçli yapılmış tükürük arasındaki farkı herkes anlar.
Hakem de anlamıştır o zaman.
Son videoda tükürmemiş gibi duruyor. Ama hakem ve diğer videolar tükürdüğünü gösteriyor. O an orada olan kişilerden olmadığımız için burada "KİMSENİN", "BU KONU KAPANDI, TARTIŞMA BİTTİ" gibi söylemlerde bulunma hakkı yoktur. Diyebilen varsa da taraflı yorum yapıyordur. Saygı duymaya gerek yok bence.
meddah
28.Aralık.2012, 05:40
Cenker, uğraştırma beni, üşeniyorum: Arasam, şu forumda, ilk videoyu izledikten sonra "tükürmüş" deyip, ikinci videoyu izledikten sonra "yok, tükürmemiş" diyen kaç kişi bulurum sence?
Sheriff
28.Aralık.2012, 05:46
Cenker, uğraştırma beni, üşeniyorum: Arasam, şu forumda, ilk videoyu izledikten sonra "tükürmüş" deyip, ikinci videoyu izledikten sonra "yok, tükürmemiş" diyen kaç kişi bulurum sence?
En az 2-3 kişi bulur :u:
davidvilla
28.Aralık.2012, 12:27
Ben Halis olsam düdüğü asarım. Olay bitmiştir.
TeNaciOUS MidFieLdeR
28.Aralık.2012, 15:02
simdi TRT3 te gordum, zaten guvenini yitirmis bir kurumdu gozumde devlet televizyonu olmasina ragmen ama bu yaptiklari artik cizmeyi asiyor. sonradan ortaya cikan ve meirelesin savunmasindaki hakliligini ispatlayan hakemin arkasindan cekilen goruntu tam eylemi yapacagi yerde kesilip basa sarilarak defalarca gosteriliyor, ama diger muamma olan ve herkesi eylemi yaptigini dusundurdugu goruntuleri kesintisiz ve amacina uygun bolumleriyle sunuluyor. TRT hepten dustu gozumden, belki ufak bir detay, spor haberidir, onemsizdir ama burda bile tarafsizligini koruyamiyorsa gerisini siz dusunun.
uAburak89
28.Aralık.2012, 16:45
Fenerbahçe de açıklama yapmış, cevap haklarını kullanacaklarını herkes tahmin ediyordu herhalde.
http://www.fenerbahce.org/fb2008/detay.asp?ContentID=32530
GS ve TS'den sonra FB de saçmalamış ama onlarınkini daha makul karşılıyorum cevap hakkı doğuranların payı var.
tarafı olmadıkları ihtilaflara masa başında müdahale etme
Bu cümleyi okurken aklıma direk olarak Cemal Nalga olayının takipçisiyiz kalıbı geldi.
Onun dışında klasik demogoji, ülke menfaati laflarına artık alıştım. Manipüle'yi yanlıs yazmışlar, acele ile yazıldığı belli zaten genel olarak tıpkı dünkü bizim açıklama gibi. Meireles'i yanlış yazmışlardı, düzeltmişler sonradan. Kulüp yöneticileri taraftarlardan beter fanatikler, seviyeleri hep yerlerde ne yazık ki.
Bir de bir şey soracağım, FB'nin sitesinin linki niye hala 2008 yazıyor ? :D
Ayrıca bu son olaydan sonra kafa karıştırıcı bir durum var, Bilica penaltı noktasını kazınca hakem görmedi görüntülerden ceza mı olur denildi, Meireles için hakem tükürdü dedi görüntülerde yok bakıldı tükürmediği gözüküyor denildi. Burada bir karışıklık var, bu sezon TS - Bursa maçıydı galiba gol oldu hakem vermedi ama görüntülerde gol. Kime inanacağız şimdi biz, her olay farklı yorumlanıyor. Buna kesin çözüm lazım.
darkkobal123
28.Aralık.2012, 16:48
Ey PFDK madem o cezayı verdin, neden indiriyorsun ? Madem indireceksin, neden o cezayı veriyorsun ? Türkiye'de futbol bitmiş arkadaş.
himone
28.Aralık.2012, 17:06
Ey PFDK madem o cezayı verdin, neden indiriyorsun ? Madem indireceksin, neden o cezayı veriyorsun ? Türkiye'de futbol bitmiş arkadaş.
Cezayı veren PFDK, indiren Tahkim Kurulu. İkis de birbirinden bağımsız kurumlar. Zaten hiç kimse indireceği cezayı vermez.
Asıl sorun PFDK nın araştırmadan, delilleri görmezden gelerek ceza vermesidir. Caner konusunda yaşanan fiyasko bu konuya etki etmiştir. PFDK'nın profesyonel ve adil bir şekilde çalışmadığı açıkça ortadadır. En başından araştırıp öyle karar verilseydi böyle olaylar olmazdı. Yapılacak şey basitti, Özkahya raporundan tükürük kelimesini çıkartacaktı, PFDK da hakaretten daha ağır bir ceza verecekti (benim düşüncem 6-7 ideal olanıdır) sonra da bir tane Fenerli gıkını çıkartamayacaktı. Ama böyle amatörce verilen kararlar futbolu bu hale getirdi.
davidvilla
28.Aralık.2012, 17:10
Burada bir karışıklık var, bu sezon TS - Bursa maçıydı galiba gol oldu hakem vermedi ama görüntülerde gol. Kime inanacağız şimdi biz, her olay farklı yorumlanıyor. Buna kesin çözüm lazım.
Bazı durumlarda görüntülerden yararlanılacak bazı klüplerin cıkarına,
bazı durumlarda görüntülerden yararlanılmayacak.
Nokta
Not: Sadece Fb lehine değil Gs lehine ve BJK lehine de "görüntü" muhabbeti aynı şekilde işliyor.
Ama TS ve diğer takımlara gelince iş hakem var rapor var oluyor.
Universal
28.Aralık.2012, 18:48
Ve unutulmamalıdır ki futbolu sadece Fenerbahçe’ye karşı oynanan bir oyun olarak görenler, tarihi bir yanılgı içinde olmaya devam edeceklerdir…
Kulübün bu gün yaptığı açıklamada ki son kısımdır. Nokta atış budur.
Universal
28.Aralık.2012, 18:50
Hakikaten ilginç bir oyun bu futbol.
Salise kaçırmaksızın Meireles'in ağzının içine mi bakması gerekiyor hakemin? Gerekmiyorsa, ağzının içine bakmadığı bir anda suratına tükürük gelmiş olamaz mı? Hadi diyelim, bu tükürük de, damlalar halinde değil, toplu halde geldiği için hususen tükürüldüğünü düşünmüş olamaz mı? Atom parçalamıyoruz burada, sadece empati kuruyoruz; yapmayın allah aşkına.
Ya da belki hiçbir şey gelmemiştir de, raporuna yalan yazabilmek için buruşturmuştur yüzünü. Ben olsam, bu drama kabiliyetinin hatrına, 12 değilse de, bir 7 maç verirdim en azından.
TFF'nin yazdığı raporda, ağzından tam tükerecekken yutkunması ağızdan çıkamaması. Bu kadar dönek bir açıklama olamaz. Açık açık tükürdü veya tükürmedi yazamıyorlar, işi yokuşa sürüp ceza indiriyorlar. Sonra kulüpleri, insanları birbirlerini düşünüyorlar.
Asıl olması gereken futbol işini spordan gelen adamlara bırakmak lazım, enerji, inşaat veya benzeri holding sahiplerine değil.
darkkobal123
28.Aralık.2012, 18:59
Coritiba resmi facebook sayfası ;
http://i.imgur.com/VdNub.jpg
davidvilla
28.Aralık.2012, 19:01
Nokta atış bu olmuş :)
Universal
28.Aralık.2012, 19:02
Coritiba resmi facebook sayfası ;
http://i.imgur.com/VdNub.jpg
Bu kulüp ile hazırlık maçı yapıp dostluğu pekiştirmeliyiz. Alex'in sadece bir futbolcu olmadığı, dostluk timsali olduğu gözüküyor.
furkan58
28.Aralık.2012, 20:25
O yüzünü buruşturduğu videonun montaj olduğu açıklandı :)
Edit : Hatta youtubedan silindi video diye biliyorum.
meddah
28.Aralık.2012, 20:59
Şu mu montaj olan?
http://www.youtube.com/watch?v=jO1kyABRbzE
Yoksa bu orijinal görüntü olup, üzerinde oynanmış başka bir versiyon daha mı vardı?
furkan58
28.Aralık.2012, 21:02
Fener'in maçı var! @fenerinmacivar
BILGI: @kadircetincali'nin servis ettigi goruntuleri Ligtv'den aldiklari goruntulerle karsilastiran Tahkim goruntulerde montaj tespit etti.
Dün okuduğum tweetlerden bir tanesi sadece bu değil 2-3 yerde daha gördüm. Kastedilen video o.
sui generis
28.Aralık.2012, 21:03
Şu mu montaj olan?
http://www.youtube.com/watch?v=jO1kyABRbzE
Yoksa bu orijinal görüntü olup, üzerinde oynanmış başka bir versiyon daha mı vardı?
bunun montaj olduğunu okudum ben de ama kesin mi bilmiyorum.
meddah
28.Aralık.2012, 21:07
Şuradakinden çok fazla farklı bir hareketi yok aslında hakemin: Hatta Meireles uzaklaşırken yüzünü de siliyor.
http://www.youtube.com/watch?v=dcnBUKwFM_Y
Varsın yakın çekim olan videoya montajla ekstra bir ekşime eklenmiş olsun. Uzak çekim olan videoda da hakemin tükürük yemiş yahut yüzüne tükürük sıçramış misali bir takım hareketleri var neticede.
uAburak89
28.Aralık.2012, 21:10
Bu montaj olayını tahkim mi açıkladı, birileri uyduruyor mu ? Ayrıca tahkim de montaj konusunda uzman bilirkişiler mi varmış ?
barahir
28.Aralık.2012, 21:23
Hakemin suratına tükürük ya da sıvı gelmediğini iddia eden yok sanırım burada.. Konuşurken gayri ihtiyarı tükürük saçılmıştır lakin kasti bir tükürme eyleminin olmadığı da aşikarken nedir bu yaygara?
William Rookwood
28.Aralık.2012, 21:26
Apaçık tükürüyr hiç bir açıklaması yok. Yine soyunma odasına inme vakası 2 olmuş 11 maçtan 4 maça inmesi.
meddah
28.Aralık.2012, 21:26
Hakemin suratına tükürük ya da sıvı gelmediğini iddia eden yok sanırım burada.. Konuşurken gayri ihtiyarı tükürük saçılmıştır lakin kasti bir tükürme eyleminin olmadığı da aşikarken nedir bu yaygara?
Hakemin, yüzüne gelen sıvıyı tükürük zannederek hatalı bir karar verdiğini savunanlar var. Bir de hakemin, yüzüne gelen sıvının tükürük olmadığını bildiği halde raporuna "Meireles bana tükürdü" yazdığını savunanlar var.
Ek: Meireles'in hakeme tükürdüğünü savunanlar da var, unutmuşum.
barahir
28.Aralık.2012, 21:48
Hakemin, yüzüne gelen sıvıyı tükürük zannederek hatalı bir karar verdiğini savunanlar var. Bir de hakemin, yüzüne gelen sıvının tükürük olmadığını bildiği halde raporuna "Meireles bana tükürdü" yazdığını savunanlar var.
Zaten kasti tükürdüğünü savunanları kaale alacak bir durum yok, geçiyorum..
Yüzüne gelen gayri ihtiyari tükürüğü, kasti düşünüp yazmış olabilir. Bu tamam. Ancak ortalıkta dolaşan bir rapor değişti dedikodusu da var ve bu halen yalanlanmadı veya düzeltilmedi ki bu sebeple tükürük olmadığı halde olmuş gibi düşünenler var..
Ben ortada bir kargaşa görmüyorum. Ha, bu karar yüzünden Türk futbolunun kara bir leke içine girdiğini düşünen varsa, Elmander'in (iyi niyetinden dolayı) düşen cezasına ya da Fatih Terim'in ertelenen cezasına da aynı tepki verilebilirdi.. Ancak geçmişte olduğu gibi bugün de her kararda bir renk çifti aranıyor.. Geçmişte sarı-kırmızı deniyordu şimdi sarı-lacivert, siyah-beyaz da oldu bordo-mavi de oldu.. Tartışmak lüzumsuz
furkan58
28.Aralık.2012, 22:03
Apaçık tükürüyr hiç bir açıklaması yok. Yine soyunma odasına inme vakası 2 olmuş 11 maçtan 4 maça inmesi.
2 hafta oldu biz açıklamaktan bıkmadık siz anlamaktan bıkmadınız heralde :) Hala tükürük apaçık diyorsunuz gösterirmisin nerede tükürük ?
William Rookwood
28.Aralık.2012, 22:11
2 hafta oldu biz açıklamaktan bıkmadık siz anlamaktan bıkmadınız heralde :) Hala tükürük apaçık diyorsunuz gösterirmisin nerede tükürük ?
Bu tukurugu mubah gösteren herkes demekki yuzune tukurulunce yagmur zannediyorlar sanırım
http://www.youtube.com/watch?v=jO1kyABRbzE (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2F watch%3Fv%3DjO1kyABRbzE)
İnsan haksızda olsa kendi takımnı savunur. Hakemde yarabbi şükür yapıp dua ediyor sanırım Meireles tükürmediyse :)
furkan58
28.Aralık.2012, 22:14
Bu tukrugu mubah gösteren herkes demekki yuzune tukurulunce yagmur zannediyorla sanırım
http://www.youtube.com/watch?v=jO1kyABRbzE (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2F watch%3Fv%3DjO1kyABRbzE)
İnsan haksızda olsa kendi takımnı savunur. Hakemde yarabbi şükür yapıp dua ediyor sanırım Meireles tükürmediyse :)
Bu videonun montaj olduğunu söyledim yukarıda okumadınız sanırım. Nedense bu videoyu ilk yükleyen kişi kaldırmış. Neden acaba ? Ayrıca arkadan izliceğinize önden çekilmişi var daha kolay görülüyor hani ;)
William Rookwood
28.Aralık.2012, 22:19
Bu videonun montaj olduğunu söyledim yukarıda okumadınız sanırım. Nedense bu videoyu ilk yükleyen kişi kaldırmış. Neden acaba ? Ayrıca arkadan izliceğinize önden çekilmişi var daha kolay görülüyor hani ;)
Tükürmediğine inandıysanız 50 tane video getirilse onada montaj denilir. Meireles Türklerin bugını bulmuş. Hareket çek tükür sonra armayı öp senden kralı yok. Bu hareketi İngiltere'de yapsa dört maça kesinlikle inmezdi. Fakat İngiltere'de bu hareketi yapmakta sıkar. Halis Özkahya'nın İngiliz hakemlerinden neyi eksik? Türkiyede demek ki bazı kurumlar hakemin önüne bile geçebiiyor. Önümüzdeki günlerde hakeme tekme tokat girişilse montaj ya da eli kaydı denecek sanırm :)
Ek olarak: Bu hareketi Engin yapsa burada asılır kesilirdi. Galatasaraylı arkadaşlar savunmaya geçerdi Fenerbahçeli arkadaşlarda kesin tükürüyor derdi. Bunu Meireles yapınca herkes yapmadı montaj, kelime söylerken ağzından cıktı deniliyor.
sui generis
28.Aralık.2012, 22:23
abi şöyle bir şey var; Halis Özkahya raporu yazarken Meireles'in tükürükten minimum 8 maç ceza alacağını biliyor olması gerek. bunu biliyorsa ona göre hareket etmeli. bir hakem olarak tükürük mü geldi yoksa tükürdü mü bunu ayırt edebilmeli. eğer ayırt edemediyse raporda bunu belirtmeli. bu adam kaç maç yönetmiştir kim bilir , karşısında tükürüklü konuşan birsürü adam çıkmıştır , hangisine böyle rapor yazmış bu adam ? tükürdü diyebilmek için çok emin olması gerek. ee görüntülerde de böyle bir şey yok. raporun değiştiği söylentileri de var tabii. iddialara göre ilk raporda 'tükürük geldi' yazmış , sonra değiştirmiş ve 'tükürdü' yapmış. eğer raporu değiştirdiyse böyle zaten gereken hemen yapılmalı , yok değiştirmediyse , tek rapor varsa ve o raporda da tükürdü yazdıysa 'emin olmadan' bunun da sonuçlarını katlanmalı. kesinlikle bu olayın üstü böyle kapanmamalı.
Raporun değişip değişmediği anlaşılabiliyormuş heralde. hakemler telefonlarına gelen şifreyle bir sisteme girip raporu yazıyorlarmış , eğer değiştiyse gözüküyormuş. Ama biz değişip değişmediğini hiçbir zaman öğrenemeyiz.
Nedvedmania
28.Aralık.2012, 22:34
İlk andan itibaren ben tükürdüğünü düşünmüyordum. O sıra sert bir konuşma tarzından dolayı kafa öne doğru hareket etmiştir diye düşünüyordum haklı çıktım. Ön çekim videosundan tükürmediği belli oluyor.
Kaka Leite
28.Aralık.2012, 22:41
Ben böyle bişeyden bahsetmedim ki açı dolaysıyla bizim şaşırma şansımız var ancak hakemin gerek açı gerekse his olarak böyle bişeyi yok.
Damlacıklar yüzde ne kadar yer kaplar ? Ya da şöyle bilinçli yapılan bir tükürük.
uAburak89
28.Aralık.2012, 22:57
İtalya kaynaklı Meireles - Inter haberi var, bu kadar muhabbetin üstüne bu adam giderse iyi gülerim. :)
furkan58
28.Aralık.2012, 23:07
Tükürmediğine inandıysanız 50 tane video getirilse onada montaj denilir. Meireles Türklerin bugını bulmuş. Hareket çek tükür sonra armayı öp senden kralı yok. Bu hareketi İngiltere'de yapsa dört maça kesinlikle inmezdi. Fakat İngiltere'de bu hareketi yapmakta sıkar. Halis Özkahya'nın İngiliz hakemlerinden neyi eksik? Türkiyede demek ki bazı kurumlar hakemin önüne bile geçebiiyor. Önümüzdeki günlerde hakeme tekme tokat girişilse montaj ya da eli kaydı denecek sanırm :)
Ek olarak: Bu hareketi Engin yapsa burada asılır kesilirdi. Galatasaraylı arkadaşlar savunmaya geçerdi Fenerbahçeli arkadaşlarda kesin tükürüyor derdi. Bunu Meireles yapınca herkes yapmadı montaj, kelime söylerken ağzından cıktı deniliyor.
Önden Lig TV canlı kamera görüntüsü var diyorum. Canlı yayında verilen evde düzeltilip 15 gün sonra yayınlanan değil. Adam yapmadığı şeyden neden ceza alsın. Halis Özkahya'nın İngiliz hakemlerinden eksiği yok fazlası var o da yalan rapor yazması. Türkiye'de "Lan" demeyen oyuncuya 2 maç ceza veriliyor hangi kurumun önüne geçmek oluyor bu :) Tekme tokat Engin girişti hakeme kimse montaj yada eli kaydı demedi çünkü girişti yani yaptığı şeyden yargılandı :)
meddah
28.Aralık.2012, 23:47
abi şöyle bir şey var; Halis Özkahya raporu yazarken Meireles'in tükürükten minimum 8 maç ceza alacağını biliyor olması gerek. bunu biliyorsa ona göre hareket etmeli. bir hakem olarak tükürük mü geldi yoksa tükürdü mü bunu ayırt edebilmeli. eğer ayırt edemediyse raporda bunu belirtmeli. bu adam kaç maç yönetmiştir kim bilir , karşısında tükürüklü konuşan birsürü adam çıkmıştır , hangisine böyle rapor yazmış bu adam ? tükürdü diyebilmek için çok emin olması gerek. ee görüntülerde de böyle bir şey yok. raporun değiştiği söylentileri de var tabii. iddialara göre ilk raporda 'tükürük geldi' yazmış , sonra değiştirmiş ve 'tükürdü' yapmış. eğer raporu değiştirdiyse böyle zaten gereken hemen yapılmalı , yok değiştirmediyse , tek rapor varsa ve o raporda da tükürdü yazdıysa 'emin olmadan' bunun da sonuçlarını katlanmalı. kesinlikle bu olayın üstü böyle kapanmamalı.
Raporun değişip değişmediği anlaşılabiliyormuş heralde. hakemler telefonlarına gelen şifreyle bir sisteme girip raporu yazıyorlarmış , eğer değiştiyse gözüküyormuş. Ama biz değişip değişmediğini hiçbir zaman öğrenemeyiz.
Benim söylemim, genel olarak "bak tükürmemiş, hakem düdüğünü assın" kalıbına karşıydı; "raporu değiştirdiyse düdüğünü assın" kalıbına bir şey diyemem tabii.
Ben böyle bişeyden bahsetmedim ki açı dolaysıyla bizim şaşırma şansımız var ancak hakemin gerek açı gerekse his olarak böyle bişeyi yok.
Damlacıklar yüzde ne kadar yer kaplar ? Ya da şöyle bilinçli yapılan bir tükürük.
Tekrar etmiş olacağım ama; farzet ki hakem bir saniyeliğine gözünü kapıyor yahut başka bir yöne çeviriyor, o esnada yüzüne tükürük geliyor. Damla veya bütün olarak gelip gelmediğini de herhalde en iyi hakem bilir.
William Rookwood
28.Aralık.2012, 23:51
Önden Lig TV canlı kamera görüntüsü var diyorum. Canlı yayında verilen evde düzeltilip 15 gün sonra yayınlanan değil. Adam yapmadığı şeyden neden ceza alsın. Halis Özkahya'nın İngiliz hakemlerinden eksiği yok fazlası var o da yalan rapor yazması. Türkiye'de "Lan" demeyen oyuncuya 2 maç ceza veriliyor hangi kurumun önüne geçmek oluyor bu :) Tekme tokat Engin girişti hakeme kimse montaj yada eli kaydı demedi çünkü girişti yani yaptığı şeyden yargılandı :)
Öyle bir hale bürünüyor ki sanki bu olay yapılmasa Fenerbahçe şampiyonlar ligini kaldıracak :). Herşeyi üzerine alınmayı, taraf olmayı ve hedef alınmayı düşünüp oluduğundan daha büyük birşeye dönüştürülmediği sürece olayın asıl halleri görülür. Meireles'e ceza verilsin Fenerbahçe kazanmasın diye hakemlik kariyerini tehlikeye atacağını düşünmekte bu işin komik tarafı
ReaList
29.Aralık.2012, 00:27
Galatasaray açıklama yapıyor
Trabzon açıklama yapıyor
sonra TFF açıklama yapıyor
Konu Fenerbahçe olunca, sadece tartışma, tartışma, tartışma. Pazar günleri açın spor programlarını tartışılan tek şey yine Fenerbahçe. Futbol adına hiç bir şey yok, sahada da yok. Bu durum inanılmaz sıkıcı ve mide bulandırıcı. 2 senedir aynı şeyleri tartışmak aynı kısır muhabbetlerin dönmesi ve yaratılan kamuoyu gerçekten insanı futboldan soğutuyor.
Escochae
29.Aralık.2012, 00:33
Raul Meireles Trabzonspor başkanı Sadri Şener'i mahkemeye verdi deniyor doğru mu bilmiyorum
attirson
29.Aralık.2012, 00:35
Taraf olmadıkları bir konu hakkında Gs ve Ts'nin bu açıklamaları yapmaları ne kadar gereksiz.Hele Ts artık güldürüyor beni yaptıgımız herşeyle ilgili açıklama yapıyor adamlar harbiden çok gereksiz yöneticilerin doldurdugu bir camia.