PDA

View Full Version : Fenerbahçe Sohbet Alanı

Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 [34] 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45

byariff
27.Mart.2013, 22:16
Bence arkadaşın belirtmek istediği Aziz Yıldırımın o sert üslubu ve sonrasında ne yaptığı

+213213 rep sonunda anliyan oldu yahu kredi alip almamasinda degilim ben 3-5 ay oncesine kadar havuzdan cikariz diyen baskan taraftari gazladi havuzdan cikmak istiyen klup demekki kaynaklarina gelirine parasina guveniyor çikar derim simdi ne degistide kredi aldilar diyorum anlatmak istedigim bu.

barahir
27.Mart.2013, 22:23
Arif Aziz Yıldırım'ın sert üslubu diyosun da dediğin olay doğrudan kredi almasıyla ilgili.. Bence dediğini bi daha kontrol et. Sen diyosun ki Aziz Yıldırım herkese paramız var dedi şimdi kredi çekiyor. Biz de diyoruz ki evet parası var ama kredi çekiyor.

Yarın çıkıp tekrar diyebilir Havuzdan çıkarız diye. Havuzdan çıkarız deyip taraftarı gazlamak, bankadan kredi almaya engel mi?

Bir noktaya değinmek istemişsin ama çok farklı bi yerden tutmuşsun olayı.

furkan58
28.Mart.2013, 01:01
Medical Park Sağlık Raporu (http://www.fenerbahce.org/detay.asp?ContentID=34043)

Bu kötü oldu işte. Yırtık ve kanama varmış umarım uzun süre ayrı kalmaz. Tam formayı yeni kaparken.

Rsa
28.Mart.2013, 01:34
Arkadaş ne desem de Aziz Yıldırım'a sallasam diye düşünmüş, böyle birşey ortaya çıkmış.

erdem344
28.Mart.2013, 01:53
fb tv de 5e 2 var antremanı gösteriyor stoch çok istekli sezer de öyle

ReaList
28.Mart.2013, 01:58
Medical Park Sağlık Raporu (http://www.fenerbahce.org/detay.asp?ContentID=34043)

Bu kötü oldu işte. Yırtık ve kanama varmış umarım uzun süre ayrı kalmaz. Tam formayı yeni kaparken.

Ben hayatımda Cristian kadar şanslı adam görmedim. 100 bin lira bile etmezken Andre Santos'un yanında bonus diye 6 milyon €'ya kakalan, Ortalama bir sınıf oyuncuyken yıldız diye lanse edil, Selçuk'la aynı yeteneği taşı ama herkesten bin kat gamsız olmana rağmen hocanın göz bebeği ol, Emre'li Meireles'li Topal'lı bir kadroda kendini yırtsan bile forma şansı bulamayacakken takımın kaptanı kovulsun yerine 10 numara oyna. Tam her şey insanların gözünün önüne daha net serilip artık bu şansın kırılacakken seni kesebilecek Emre, Topal ve Salih sakatlansın ve yine sana mecbur kalınsın.

Ne diyeyim Allah herkese bu adamdaki şansı nasip etsin.

erdem344
28.Mart.2013, 01:58
programın sonunda beykan yoboya öyle bir çalım attıki akıllara zarar . Bu çocukta geliyor .

Mert , Ertuğrul , salih , beykan , gökay , aziz , mataracı ( ismini unuttum :D ) okan

erdem344
28.Mart.2013, 02:00
Recebi de unutmamak gerekir :D

darkkobal123
28.Mart.2013, 15:35
Nazar değdi Salih'e. :) Gemiş olsun.

himone
28.Mart.2013, 18:03
Salih Akhisar ve Lazio maçlarında yok, bu maçlarda Emre ve Topal da olmayacak (Topal belki Lazio maçına yetişir). 2 maç Cris, Meireles ve Selçuk üçlüsünü izleyeceğiz. Çok zor 2 maç olacak umarım başka sakatlık yaşamayız ve Aykut Kocaman Selçuk yerine Topuz'u oynatır. Zaten Lazio'ya eleneceğimizi düşünüyorum ama Akhisar'ı yenmemiz gerekli. Ordu maçına hepsi yetişir zaten.

Salih'e geçmiş olsun, 2 maç çok önemli değil. İnşallah bundan sonra ciddi birşey olmaz. Bundan sonra överken maşallah deyin çocuğa nazar değdi :).

titates1
28.Mart.2013, 18:43
Aykut Kocaman, Dortmund'un son 2 sezondaki şampiyonluğunda büyük rol oynayan sistemi, kendi takımında görmekte kararlı. 1 milyon Euro'luk bu teknoloji takımın top kontrolünü artırıp pas trafiğinin hem hızlanmasını sağlıyor hem de isabet oranını maksimuma çıkarıyor.

http://www.sporxtv.com/futbol/superlig/fenerbahce/iste-fenerbahcenin-yeni-transferiSXTVQ44472SXQ?utm_source=twittercom&utm_medium=sporxtwitter&utm_content=daily&utm_campaign=IcerikPaylas

MeMo
28.Mart.2013, 19:03
fb tv de 5e 2 var antremanı gösteriyor stoch çok istekli sezer de öyle

Gene mi 5'e 2? YAZIK!

Kaka Leite
28.Mart.2013, 19:12
Sistem mükemmel eğer haber doğru ise klüp çok güzel bir iş yapmış olacaktır. Özellikle bizim gibi pas oyunu oynamaya çalışan bir takım için doğru bir hareket olur.

Ancak bu sistemi sağlamaya değecek bir kadroya sahip miyiz orası muamma.

Facx
28.Mart.2013, 19:35
Sistem mükemmel eğer haber doğru ise klüp çok güzel bir iş yapmış olacaktır. Özellikle bizim gibi pas oyunu oynamaya çalışan bir takım için doğru bir hareket olur.

Ancak bu sistemi sağlamaya değecek bir kadroya sahip miyiz orası muamma.

Bence o sistem altyapılar için daha büyük önem arz ediyo veya altyapıdan çıkmış futbolcular için tabi as oyuncularada yararı olurda şahsen 1 yıl o sistemde çalışsam kendi çapımda xavi olurum :p

Kaka Leite
28.Mart.2013, 19:48
http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/67262/cristian-baroninin-fenerbahceden-gitmek-icin-para-toplamasi

Belki de o zaman yollamamız gerekiyordu :uzgun:

Şuan olsa kenarda kıyıda ne varsa veririm. Yeminle veririm..

himone
28.Mart.2013, 19:56
Bence o sistem altyapılar için daha büyük önem arz ediyo veya altyapıdan çıkmış futbolcular için tabi as oyuncularada yararı olurda şahsen 1 yıl o sistemde çalışsam kendi çapımda xavi olurum :p

O sistem tabiki altyapı için önemli ama sadece gelişime yaramıyor. Aynı zamanda oyuncularınızı analiz etmede mükemmel bir sistem. Hangi oyuncularınızın dar alanda daha yetenekli, daha sakin ve hızlı düşünüp hareket ettiklerinizi ölçebiliyorsunuz.

titates1
28.Mart.2013, 20:16
@koray_cardak

sky sport news'a göre serdar tasci'yi 5 milyon euro'ya bitirmisiz.. sportif direktör fredi bobic stoper arayisina girmis yeni sezon icin..

hedef terry-tasci diyorlar olabilir mi dersiniz?

erdem344
28.Mart.2013, 21:02
ne güzel olur varya :D

himone
28.Mart.2013, 21:52
@koray_cardak

sky sport news'a göre serdar tasci'yi 5 milyon euro'ya bitirmisiz.. sportif direktör fredi bobic stoper arayisina girmis yeni sezon icin..

hedef terry-tasci diyorlar olabilir mi dersiniz?

Yobo ne olacak?

sui generis
28.Mart.2013, 22:48
Yobo ne olacak?

Yobo ne Allah aşkına. gitsin takım bulsun kendine :)

--------

Tribun Dergi ‏@tribundergi 10 dk
Ziegler: Gareth Bale, Ashley Cole ve Fabio Coentrao gibi oyuncular çok kaliteli olsalar da kendimi onlardan çok aşağıda görmüyorum.

Bunu dedi mi gerçekten ?? Ağlamak istiyorum eğer dediyse :D

erdem344
29.Mart.2013, 18:54
Fenerbahçe Spor Kulübü teknolojide bir ilke imza attı; Dünya devlerinin kullandığı teknoloji Fenerbahçe’de

Yakın zamanda kurumsallaşma çalışmalarına hız kazandıran Fenerbahçe Spor Kulübü, tüm kurumsal ve mali süreçlerini dünyanın bir numaralı kurumsal kaynak planlama yazılımı olan SAP sistemi ile yönetmeye başlıyor. Fenerbahçe Spor Kulübü böylece UEFA’nın Financial Fairplay kapsamında oluşturduğu finansal kriterlere de uyum sağlayacak.

Fenerbahçe Spor Kulübü, tüm kurumsal çalışmalarını profesyonel bir şeffaflıkla yürütme yönündeki çalışmalarına hızla devam ediyor. Türkiye ve dünyadaki dev şirketlerin tercih ettiği SAP ile Fenerbahçe, tüm kurumsal, finansal, bütçeleme, insan kaynakları ve raporlama süreçlerini tek bir sistem üzerinden yürütecek ve anlık takip esnekliği kazanacak.

Projeyi SAP Türkiye’nin en büyük iş ortaklarından olan itelligence Türkiye işbirliği ile hayata geçirecek olan Fenerbahçe, tüm mali, finansal, insan kaynakları ve satın alma süreçlerini tek bir sistemde izleyebilecek. Böylesi bir teknoloji yatırımı bir spor kulübü tarafından Türkiye’de ilk kez yapılıyor. SAP çözümü sayesinde Fenerbahçe yönetimi ve paydaşları, Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği ve bağlı 9 şirketin tüm mali süreçlerini anlık olarak takip edebilecek.

Bunlar hep bizim CEO'nun işleri :D :D

ReaList
29.Mart.2013, 20:02
Mesele finans takip sistemini koordine etmekte değil ki.
Her sene transferde yaptığımız olağanüstü hatalı harcamaları düzeltmek adına, Transferden anlayan 1-2 profesyonel komite yöneticisi alsak, Kulübün içinde bulunduğu zararı yarı yarıya engellemiş oluruz. Kendi paraları olsa kuruşuna kıymayacak adamlar, kulübün paralarını çarçur etmekten başka bir şey yapmıyor.

Galatasaray eski stadındayken taraftar gelirleri Fenerbahçe'ye nazaran oldukça düşüktü. Vip satışları, Kombineler, Maç bileti ve Maç günü diğer satışları hesaba katarsak, FB tek maçtan Max 2 milyon € yaparken GS yarısına bile yetişemiyordu. 10 sene evet, koskoca 10 senede Fenerbahçe'nin Galatasaray'a ekonomik yönden dağlar kadar fark atması gerekiyordu. Hem stat hem de dış satıştan (Fenerium, Taraftar Kart, Dergi vs)

Galatasaray'ın yeni stadına geçmesi, bu yönüyle artık Fenerbahçe'yle yarışması anlamına geldi ve O Galatasaray yaptığı ekonomik politikalarla (etik veya değil şahsi görüşe kalmış) borçlarını su gibi eritmeye başladı. Neyse sözün özü, Fenerbahçe'nin bu yönden Galatasaray'a 10 senelik fark atması gerekirken bugün geriye doğru bir çizgisi varsa üzerine ciddi bir şekilde düşünülmesi gerek.

TeNaciOUS MidFieLdeR
29.Mart.2013, 20:18
3 temmuz finansal acidan cok sey goturdu ibrahim, bunu unutmamak gerekir. sadece borsada islem goren hissen dahi yari fiyatina geriledi. krasic disinda da hatali bir harcama yok gibi. cok da acimasiz olmayin. dengelerin degismesi tamamen 3 temmuz surecidir. fenerbahce adina hersey o gun degisti. tum brikimler bir hic oldu. ama yeniden toparlanacaktir, sogukkanliligi yitirmemek lazim. yanlis kararlar daha cok dibe goturebilir.

erdem344
29.Mart.2013, 20:20
Geriye düşüş yok ki borsada 3 büyük takımı topla bizim değer etmiyor yanlış bilmiyorsam . Bu yapılan sadece önlem . Transfer konusunda da hangi takımlar hata yapmıyorki en uç örnekler kaka , şevşenko , Q7 daha niceleri var .

Fenerbahçe fark atması gerekiyordu doğru katılıyorum ama biz her dönem de ilk 2 de olduk. Dedenin dönemi hariç :D

ReaList
29.Mart.2013, 20:29
@TeNaciOUS MidFieLdeR

3 Temmuzda bizim dibe vurmamızın sebebi yine aynı kapıya çıkıyor Abi. Yanlış ve yüksek transfer harcamaları yüzünden o bankadan bu bankadan çekilen krediler, taahütler ve beklenilmeyen bir durum.

10 senelik bir periyottan bahsediyorum, Erdem'in dediği gibi her sene ilk 2 içinde yer almak yani Fenerbahçe'nin bu yönden hem sportif başarı gelirleri hem de taraftarın maddi desteği bu kulübü uçurması gerekiyordu ama benim dem vurduğum konu hepsini kilitledi maalesef.

Krasiç sadece bu sezonun meyvesi, Güiza'ya verdiğin 14, Kezman'a verdiğin 8, X'e verdiğin Y'ye verdiğin astronomik rakamların geri dönüşünü sağlayabildik mi ? En makul örneği Mehmet Topuz. 9 (kimine göre 11) milyon € karşılığında transfer ettik. Sezon sonunda sözleşmesi bitiyor. İmzalamazsa al sana bir örnek daha.

Kontrol sistemi olsun ama sen para harcarken kendini kontrol edebiliyor musun ? Önce onu sorgulamak gerek. Sürekli yüksek rakamlarda alımın olduğu ve satış işinin doğru düzgün olmadığı bir yerde kontrol etsen ne, etmesen ne ? Sürekli zarara oynuyoruz.

sui generis
29.Mart.2013, 20:40
Yüksel Günay ; BJK , Saraçoğlu'nda oynamalı , taraftarın ne dediği önemli değil demiş.

Bu şahsiyet ne sanıyor kendisini. Bu taraftar değil mi Fenerium'dan '1 günde 1 Milyon' alışveriş yapan , 3 Temmuz olaylarında direnen. Nasıl , hangi yetkiye göre taraftarı siliyor ? Hem de Beşiktaş için. Hani Trabzonspor'u kendi çapında şampiyon ilan eden Beşiktaş için. Nasıl mide var bu adamda , nasıl kabullenebiliyor cidden anlam veremiyorum.

ReaList
29.Mart.2013, 20:42
10 senelik periyoda baktım da kabataslak durum şu ;
Alınan oyuncuların bedeli : 231 milyon €
Satılan oyuncuların bedeli: 53 milyon €
(En fazla alım ve satımın olduğu dönem Aykut Kocaman dönemi)

Şu tablo bile aradaki uçurumun göstergesi, İşin bir de şu tarafı var. Transfere sıcak para aktarmayıp, Bankalardan kredilendirerek yaptığınız her harcama ekstra yük bindiriyor. Örneğin, X oyuncuyu 5 milyon € karşılığında alacaksınız. Satan parayı direk istiyor ve siz bankadan 3 yıl vaade karşılığında bunu gerçekleştiriyorsunuz, 5 milyon € size 6 veya 7 milyon € olarak yansıyor. Bu yüzden o 231 milyon € içinde böyle durumların var olduğunu düşünürsek, fiyatlar daha da kabarıyor.

İşte bizim buna önlem almamız lazım. Transfer işin kilit noktası.

TeNaciOUS MidFieLdeR
29.Mart.2013, 20:44
bizim takimlarimiz lokal olarak hep buyuk olarak gectiklerinden oyunculara yuksek para vermeye mecbur su duzende. disardan ya da icerden de potansiyelli adamlari alacak ve onlari pazarlayacak kapasitede degiliz zaten. bu duzen boyle devam eder maalesef. biraz basari gelince hemen star getirme huyu hepimizde var. bu seneki galatasarayda oldugu gibi. misal porto gruptan cikti diye sneijder ya da drogbayi alir mi? boyleyiz iste biz, kolay kolay degismeyiz. zamaninda biz de o donemin en sohretli golcusunu getirdik, faydali oldu ya da olmadi ama dogru olan tabii ki bu degil. keske bir porto olabilsek. kendi yildizimizi kendimiz cikarabilsek. 3 e alip 15e satsak :) ama bizim model aldigimiz klup real madrid, man city. olmuslari topla, basariyi bekle, olmazsa tuket. cok zenginiz ya :D

zeck17
29.Mart.2013, 22:22
Fenerbahçenin en büyük sorunu saha kapatma cezaları ve hatalı transferlerdir en azından bu sene için

Bonservislere 20milyon €dan fazla verildi
Oyuncu maaşları yıllık 50 milyon € yakın
Bu sezon fenerbahçe 5 kere ligde 2 kere avrupada boş stada oynadı maç günü gelirlerle 2 milyon desek bu rakam 20 milyon tl mali kayıba denk gelir
Önceki sene statta baya koltuk filan yenilendi onlar da baya maliyetli olmuştur

Fenerbahçenin bu sene ligden kazanacağı para ise yaklaşık 70 milyon tl olacak avrupa liginden de 10 milyon euroya yakın para gelecektir(emin değilim ama bu miktar para kazanıyor takımlar önceki yıl şampiyon olan atletico madrid bile şampiyonlar liginde çeyrek finale kalan takımlardan az kazanmıştı)

Son olarak fenerbahçe son 10 yılda istikrarlı bir teknik direktörü olsa ve başarılar yakalasa her sene şampiyonlar liginde oynasa şu anda çok farklı bir durumda olurdu fırsat değerlendirilemedi

erdem344
29.Mart.2013, 23:09
Son olarak fenerbahçe son 10 yılda istikrarlı bir teknik direktörü olsa ve başarılar yakalasa her sene şampiyonlar liginde oynasa şu anda çok farklı bir durumda olurdu fırsat değerlendirilemedi

Bununla ilgili aykut kocamanın çok güzel açıklaması var da bulamadım. Türk futbolunun sorunu bu sadece bizim değil

sui generis
29.Mart.2013, 23:14
Galatasaray UEFA kupasını aldığında da farkı açıp gitmesi gerekirdi , ertesi sezonda çeyrek final vardı yanlış bilmiyorsam. onlarda bu fırsatı değerlendiremedi. Yani genel sorun bu.

zeck17
29.Mart.2013, 23:18
Kesinlikle oldukça fırsat tepiyoruz inşallah bundan sonra bu kadar cömert olmayız

Trabzonspor
02.Nisan.2013, 14:06
http://www.fenerbahce.org/detay.asp?ContentID=34107

Hata kendilerine karşı yapılınca nasılda açıklamalar geçikmiyor. TS maçında maçın hemen başında 0-0'ken Adrian'ın buz gibi golünü hakemler yerken nerdeydi bunlar acaba merak ediyorum. Ama o zaman hatalar kendi lehlerineydi niye sesleri çıksın dimi ?

ReaList
02.Nisan.2013, 14:22
Aslında Fenerbahçe yönetimindeki akil adamlar burda hatadan ziyade "MHK Başkanına kapak yapayım" zihniyetinde bir açıklama yapma gereği duymuş. Nelerle uğraşıyoruz...

sui generis
02.Nisan.2013, 14:44
Bir kulüp gösterin bana kendi çıkarı olmadığı konuda çıkıp açıklama yapmış olsun. Kendi kulıplerinizin yapmadığı şeyi niye Fenerbahçe'den bekliyorsunuz ?

Ki açıklama cok doğru. Diğer kulüpler aleyhine verilen hatalardan sonra çıkıp özür dileyen bu adam , fenerbahce aleyhine verilince macı cok iyi yönetti , iyi ki golü vermemiş diyor. Ne yapmasını bekliyorsunuz kulubün , sustukça üzerimize geliyorlar. Bunlar soyunma odası basmaktan anlıyorlar. O halde basacaksın.

Suçlu sow oldu. Niye o kadar hızlı vurdu ki ?

barahir
02.Nisan.2013, 14:48
Sağda solda Zekeriya Alp'in "Verilmemesi doğru" gibisinden söylemleri dolaşıyor bu pozisyon için. Gerçekten doğru mu?

BleedingMoon
02.Nisan.2013, 15:22
eğer hakem ola ki golü verseydi yanlış karar mı vermiş olacaktı? böyle bir saçmalık yok.

Namzet
02.Nisan.2013, 15:26
Zekeriya Alp o pozisyonda görmediği bir pozisyon hakkında gol verse yanlış karar verirdi demek istemiş galiba ama çok yanlış konuşmuş

Trabzonspor
02.Nisan.2013, 15:37
Bir kulüp gösterin bana kendi çıkarı olmadığı konuda çıkıp açıklama yapmış olsun. Kendi kulıplerinizin yapmadığı şeyi niye Fenerbahçe'den bekliyorsunuz ?

Ki açıklama cok doğru. Diğer kulüpler aleyhine verilen hatalardan sonra çıkıp özür dileyen bu adam , fenerbahce aleyhine verilince macı cok iyi yönetti , iyi ki golü vermemiş diyor. Ne yapmasını bekliyorsunuz kulubün , sustukça üzerimize geliyorlar. Bunlar soyunma odası basmaktan anlıyorlar. O halde basacaksın.

Suçlu sow oldu. Niye o kadar hızlı vurdu ki ?

Fenerbahçeden kalkıpta resmi sitesinden bizim herhangi bir maçımızla ilgili hakem hatası olunca açıklama yapmasını tabiki beklemiyorum. Madem isyan ediyorlar mhk başkanı istifa etsin diyorlar lehlerine yapılan olaylarda da desinler bakın bu adamlarla olmuyor yine hata oldu bu maçtada veya başka bir maçtada 'Bana dokunmayan yılan bin yaşasın' şekinde devam etmesin yani.

Sustukça üzerimize geliyorlar diyorsunda ne zaman sustunuz ben onu merak ediyorum her zaman konuşanlar başka kulüpten falan mı Muhammed? Bassın canım soyunma odasıını zaten bir yaptırımı olmuyor sonunda her olaydan sonra olmadığı gibi.

barahir
02.Nisan.2013, 15:42
Fenerbahçe'nin açıklamasını dikkatli okuyun derim..

31 Mart 2013 tarihinde Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda oynanan Fenerbahçe-Akhisar Belediyespor karşılaşmasının 36.dakikasında takımımızın Moussa Sow ile bulduğu golün, geçerli sayılmaması, kamuoyunun malumudur.

Topun, çizgiyi tam anlamıyla geçtiği ve her nedense gol olarak değerlendirilmediği pozisyon ile ilgili yorumu, kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

Ancak;

Her maçın final niteliğinde olduğu haftalara girilmişken, yapılan bu hayati hatanın; kulübümüzün farkında olduğu kadar ’gerekli mercilerin de ’ farkında olup olmadığı konusunda, ciddi endişelerimiz bulunmaktadır.

Belirtmek isteriz ki pozisyonun hakem hatasından ziyade olağan insan hatası olarak değerlendirilebilmesi şeklindeki genel görüşe karşı çıkmamakla birlikte, final haftalarının yaşandığı bu dönemde ’Hakemlerin gözünden kaçtı’ tanımı ile değerlendiremeyeceğimiz bu hatanın, önümüzdeki maçlarda yeniden yaşanıp yaşanmayacağına dair endişelerimiz sürmektedir.

Özellikle bu nedenle Merkez Hakem Kurulu Başkanı Sayın Zekeriya Alp’in de konuya dair görüş ve yorumlarını merakla beklemekteyiz.

Lig maçlarının ardından bağlandığı çeşitli televizyon kanallarında, maçlarda görev alan hakemlere dair; maçtan maça hatta takımdan takıma değişen yorumlarını izlemeye alıştığımız Sayın Alp, dünkü maçın ardından ise ne yazık ki hiçbir yayına bağlanmamış, takımımızın -sayılmayan golü- ile ilgili herhangi bir yorum ve değerlendirmede bulunmamıştır.

Sayın Alp’in, Beşiktaş JK ile oynadığımız maçtan önce hakem hataları ve bu hataların bir takım üzerinde yoğunlaştığı; maçtan sonra ise maçı yöneten ve yine 1 golümüzü geçerli saymayan hakeme dair yaptığı yorum ve değerlendirmeler hala hafızalardayken, konu Fenerbahçe’nin yaşadığı haksızlıklar olduğunda bu kişilerin büründüğü sessizlik, düşündürücü olduğu kadar hayatın olağan akışına da uygun değildir.

Bilinmelidir ki, Fenerbahçe’nin uğradığı/uğrayacağı her türlü haksızlık karşısındaki kararlı tutumumuz devam etmekle birlikte Fenerbahçe’nin haklarının korunmasına dair mücadelemiz müsabaka sonuçlarına bağlı kalmaksızın kararlılıkla sürecektir.

Saygılarımızla,
FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ

himone
02.Nisan.2013, 16:38
Fenerbahçeden kalkıpta resmi sitesinden bizim herhangi bir maçımızla ilgili hakem hatası olunca açıklama yapmasını tabiki beklemiyorum. Madem isyan ediyorlar mhk başkanı istifa etsin diyorlar lehlerine yapılan olaylarda da desinler bakın bu adamlarla olmuyor yine hata oldu bu maçtada veya başka bir maçtada 'Bana dokunmayan yılan bin yaşasın' şekinde devam etmesin yani.

Sustukça üzerimize geliyorlar diyorsunda ne zaman sustunuz ben onu merak ediyorum her zaman konuşanlar başka kulüpten falan mı Muhammed? Bassın canım soyunma odasıını zaten bir yaptırımı olmuyor sonunda her olaydan sonra olmadığı gibi.

Yorumları çok yanlış anlamışsın. FB istifa isteği ile ilgili olan açıklamayı yaptığında hakem hatalarından dolayı yapmamıştı. Zekeriya Alp, hakem maçı katletmesine rağmen iyi yönettiğini söylemişti, maçtan önce yaptığı yorumlar da ortada zaten. Ondan sonra da bizim maçlarımızda inanılmaz hakem hataları olmaya devam ediyor. FB hakem hataları var diye çıkıp istifa istemedi, hatalara rağmen hakmeleri koruyan Zekeriya Alp'e tepki gösterildi ve gösterilmeye devam ediyor. Adam hala çıkıp kararların doğru olduğunu savunuyor, ne yapalım susup oturalım mı?

Bence sonuna kadar da haklılar, kendi takımı hakkında çok yanlış kararlar verildi diyip FB maçlarındaki kararların doğru olduğunu savunan bir adam var daha ne olması lazım istifa istememiz için.

himone
02.Nisan.2013, 16:41
Fenerbahçe'nin açıklamasını dikkatli okuyun derim..

Artık ben pes ettim siz de çok uğraşmayın. İnsanların gözünü nefret öyle bürümüşki siz 10 saat te anlatsanız anlamıyorlar, lafı istediği gibi yorumlayıp ona göre ahkam kesiyorlar. Sene başından beri bu kaçıncı, FB açıklama yapıyor ama anlayan bir Allah'ın kulu yok. Hep anlamak istedikleri gibi algılayıp sonra da yorum yapıyorlar.

titates1
02.Nisan.2013, 19:03
Soyunma odasını ne zaman bastı bu adam ya Allah aşkına biri çıksın söylesin ? daha önce de paylaştım bunu http://www.odatv.com/n.php?n=aziz-yildirim-hakkinda-flas-aciklama-1610111200

buyrun okuyun , şu olayın gerçeğini bir dinleyin , zamanında delinin biri bir taş attı 40 akıllı hala vazgeçmedi peşinden gitmeye.

sui generis
02.Nisan.2013, 19:38

Açıklamayı okuduğunu düşünmüyorum abi. çünkü ; bizim aleyhimize şu oldu bu oldu denmiyor. istifa istenmesinin tek sebebi ; o adamın açıklamaları. başkaları aleyhine hata yapılınca çıkıp özür dileyen bu adam Fenerbahçe aleyhine hata yapılınca , hakemimiz maçı iyi yönetti , golü vermemesi doğruydu falan diyor. Bu yüzden artık o adamda art niyet arıyoruz.

Sustuğumuz için üzerimeze geldikleri en yakın olayı söyleyeyim ; Caner Erkin. kulüp çıkıp hakemimizin avrupa maçı var vs gibi saçma sapan bir açıklama yapmasaydı Caner'in cezası iptal edilirdi.

sui generis
02.Nisan.2013, 19:52
http://fb.digifan.com/ tanıtım çok iyi olmuş. Keşke Alex de olsaymış ama böyle de çok iyi.

erdem344
02.Nisan.2013, 22:14
Onu bunu boşverin de bi izleyin.

Fenerbahçe.

erdem344
05.Nisan.2013, 01:20
5 nisan 1965

İYİ Kİ DOĞDUN KOCAMAN ADAM

furkan58
05.Nisan.2013, 01:52
Doğum günün kutlu olsun Kocaman Adam !

di canio
05.Nisan.2013, 02:02
Çoğu zaman haddimizi aşıyoruz. Hislerimizi en tepede yaşıyoruz. Sevinecek, övülecek, takdir edilecek bir şey varsa; o dünyanın en iyisi oluyor. Benzer şey tersi için de geçerli. Üzülecek, yerilecek, tepki gösterilecek bir şey varsa; dünyanın en kötüsü.

Aykut Kocaman'ı sevmeyebilirsiniz, tarzını beğenmeyebilirsiniz, taktik-teknik farklı düşüncelerde olabilirsiniz, adam yönetimi ve idareciliği ile ilgili karşısında yer alabilirsiniz. Her türlü eleştiri hakkınızdır. Ama bunları saygı çerçevesinde yapmak lazım. Karşınızdaki de sizin gibi bir insan ve sizin gibi bir Fenerbahçe taraftarı. Eylemleri nedeniyle, başarısız veya yetersiz gördüğünüz için belaltı vurmaya kalkarsanız, kompleksli, takıntılı, kişilik sorunlu, sinsi, içten pazarlıklı diye nitelerseniz bu ayıptır. Benim Fenerbahçeliliğim Aykut Kocaman'ın futbolculuğu döneminde başladı. İlk aldığım Fenerbahçe forması 11 numaraydı. Ona olan hayranlığım onun yanlışlarını görmezden gelmem anlamına gelmiyor. Eleştirilecek taraflarını da eleştirdim kendimce. Bu akşamki maç ertesinde bunu yazmak istemezdim aslında. Sadece doğum günü vesile oldu bunları yazmama. Sadece biraz saygı.

Doğum günü kutlu olsun Kocaman yürekli adamın. İyi ki doğmuş, iyi ki Fenerbahçeli olmuş, iyi ki izlemişim, iyi ki Fenerbahçeli olmuşum.

İyi geceler herkese.

himone
05.Nisan.2013, 11:13
Ayktu Kocman hata yaptığında nasıl eleştirdiysek şimdi de övüyoruz. FB 2. yarıda mükemmel bir ivme kazandı, aynı şekilde Aykut Kocaman da. Oyunu iyi analiz edip çabuk karar verebilen bir hocaya dönüştü. Her sene Ocak ayında evrim geçiren bir takım ve hoca mevcut. Seneye transfer yapmaya gerek olmadığı için, sezon öncesi hazırlık daha verimli geçecektir ve takım önceki senelerde olduğu gibi ligin ilk yarısında afallamayacaktır.

Doğum günün kutlu olsun Ayktu Kocaman. FB'nin Ferguson'u olman dileğiyle...

sui generis
05.Nisan.2013, 11:17
Antu ve onun gibi düşünenlere selam olsun !!

Fazlasın bu ülkeye kocaman adam. Doğum günün kutlu olsun. Sene sonu gerekirse bırak. Kendini harap ettin ama yaranamadın.

KanaKe
05.Nisan.2013, 14:23
dünkü galibiyet aykut hocaya en güzel hediye oldu.. dogum günü kutlu olsun..

Kaka Leite
05.Nisan.2013, 15:15
Her ne kadar eleştirsem de arkadaşta söylemiş, iyi işler yaptığında gururla övmesini de biliriz.

İyi ki doğdun Aykut Kocaman memleketimizden böyle bir adam çıkabilirdi zaten :) Kişilik olarak övünerek baktığım kişidir kendisi ve taktiksel olarak da 2. yarıda mükemmel bir çıkış yakalattı takıma.

İnşAllah böyle devam ederiz.

Deus Dominus
05.Nisan.2013, 15:52
Yavaş yavaş Aykut Kocaman karşıtlığı kırılmaya başladı :) Bu güzel.

darkkobal123
05.Nisan.2013, 16:05
Doğum günü kutlu olsun Aykut Kocaman'ın. Dünkü galibiyet güzel bir hediye olmuştur ona.

ReaList
05.Nisan.2013, 18:19
İyi ki doğdun Fenerbahçe'nin efsanesi ve büyük golcüsü Aykut Kocaman.
Ayrıca bana Futbolun aslında bu hayatta her şey olmadığını öğrettiğin için teşekkürler. Ben ki Babam yoğun bakımdayken bile gidip Fener maçı izleyecek kadar Fener'e hasta bir adamdım, Eski halimden eser yok şimdi, Gerçi bu payın diğer büyük sahibi de Aziz Yıldırım onu da es geçmemek gerek : ) Hepinize teşekkürler.

Umarım Fenerbahçe'de nice başarıların devamını niyaz edersiniz, Reel ve Sportif hayatında başarılar Kocaman Adam.

barahir
05.Nisan.2013, 19:03
Doğum günün kutlu olsun Kocaman adam.. Sana hep inandım hep güvendim hep savundum.. Şükürler olsun sen beni hiç yanıltmadın.. Senin gibi bir karakterin bu kulübün içinde barınması ne de büyük bir şans...

Bir çoğu maçlarda Fenerbahçe armasını taşıdığı için gururla giyiyorum dediğin eşofmanlar yüzünden sana bedenci dese de, sırf söylediğin bu sebep yüzünden büyüklüğünle ezdin onları..

Nice sarı-lacivert yıllara..

antiochia
05.Nisan.2013, 20:06
Avrupa Kupalarında bence doğru strateji ile oynuyor. Ancak bazı maçlada da fahiş hataları da var. İyi ki doğdun Aykut Kocaman. Umarım Avrupa Kupası maçlarındaki gibi devam eder...

Sekopej
06.Nisan.2013, 17:39
İşler çok güzel gidiyor ama sezon sonuna doğru Yargıtay kararı açıklanır diyorum ve ortalık yine karışık, belki kupaya ilk defa bu kadar yakın olmuşken darmadağın olabilir her şey, içimde şüphe yok, işler iyi gitmeye devam ederse, sezon bitmeden karar açıklanır.

İstifa ettiğinde de bugünleri görebileceğine inanıyordu Aykut Kocaman, çünkü hep böyle oldu, o dönemde iyi günlerin geleceğini bilse de bırakmıştı, şimdi arkasına alacağı rüzgarla, hatalarından çıkaracağı derslerle çok daha güzel yere getirebilir takımı.

Bizi, insanımızı çözdü, başarı geldikçe geçmiş kolay unutulur, oysa ki Alex gideli daha aylar oldu, aynı sezon bitmedi, istifaya davet edenlerin tezahüratları hala kulaklarda çınlıyor ama başarı geldikçe tepki azalıyor, başarısızlıkta tepki tavan yapıyor. Anlık yaşıyoruz, olur da kazanırsak UEFA tesadüfen kazanılmış olmaması için Aykut Kocamanla devam edilmeli, onun programına sadık kalınmalı ve ayrılmasına izin verilmemeli.

Ama, en başta belirttiğim gibi, Yargıtay süreci var, karar ne olursa olsun takımın konsatrasyonunu yine bozacak ve bu sefer Aykut Kocaman'da mücadele edecek güç olmazsa, işler zorlaşır.

MeMo
06.Nisan.2013, 17:54
Hoca kendisine gelen eleştirileri bırakın yanlış çıkarmayı direk komik gösteriyor artık. Çok sıkıcı futbol ya üff

himone
06.Nisan.2013, 21:04
İşler çok güzel gidiyor ama sezon sonuna doğru Yargıtay kararı açıklanır diyorum ve ortalık yine karışık, belki kupaya ilk defa bu kadar yakın olmuşken darmadağın olabilir her şey, içimde şüphe yok, işler iyi gitmeye devam ederse, sezon bitmeden karar açıklanır.

İstifa ettiğinde de bugünleri görebileceğine inanıyordu Aykut Kocaman, çünkü hep böyle oldu, o dönemde iyi günlerin geleceğini bilse de bırakmıştı, şimdi arkasına alacağı rüzgarla, hatalarından çıkaracağı derslerle çok daha güzel yere getirebilir takımı.

Bizi, insanımızı çözdü, başarı geldikçe geçmiş kolay unutulur, oysa ki Alex gideli daha aylar oldu, aynı sezon bitmedi, istifaya davet edenlerin tezahüratları hala kulaklarda çınlıyor ama başarı geldikçe tepki azalıyor, başarısızlıkta tepki tavan yapıyor. Anlık yaşıyoruz, olur da kazanırsak UEFA tesadüfen kazanılmış olmaması için Aykut Kocamanla devam edilmeli, onun programına sadık kalınmalı ve ayrılmasına izin verilmemeli.

Ama, en başta belirttiğim gibi, Yargıtay süreci var, karar ne olursa olsun takımın konsatrasyonunu yine bozacak ve bu sefer Aykut Kocaman'da mücadele edecek güç olmazsa, işler zorlaşır.

Ben de yargıtay kararının lig bitmeden açıklanacağını düşünüyorum, böyle olursa takım çöker çünkü iyi bir karar çıkmayacak. Ondan sonra Uefa da hazır bekliyor bize ceza vermek için bir tekme de ordan yeriz. Ama karar sezon bittikten sonra çıkarsa kulüp köklü bir değişiklik yaşar ve ben geleceğe yönelik iyi olacağını düşünüyorum bu durumda.

erdem344
06.Nisan.2013, 21:12
Aykut Kocaman, bu ülkenin futbol çölünde bir vahadır

zeck17
06.Nisan.2013, 23:20
Aykut Kocaman, bu ülkenin futbol çölünde bir vahadır

Alex i gönderip baroniyi oynatan adamdan bahsediyoruz ilginç bir yorum olmuş ama son günlerde formda diyebilirim aykut kocaman tabi en yakın zamanda yaptığı hata da yine tepki verecektir taraftar

Namzet
06.Nisan.2013, 23:25
Alex i gönderip baroniyi oynatan adamdan bahsediyoruz ilginç bir yorum olmuş ama son günlerde formda diyebilirim aykut kocaman tabi en yakın zamanda yaptığı hata da yine tepki verecektir taraftar

Alex'in gitmesi çok kötü gözüksede bizim için olumlu bir gelişme oldu,Alexsiz oynamayı öğrendik

zeck17
06.Nisan.2013, 23:29
Orası öyle haklısınız önceki sezonlarda alex olmadan puan kaybediliyordu ama şu an alex-emre-meireles orta sahası olsa fenerbahçe çok daha zevkli bir futbol oynayacağına adım gibi eminim

Namzet
06.Nisan.2013, 23:32
Orası öyle haklısınız önceki sezonlarda alex olmadan puan kaybediliyordu ama şu an alex-emre-meireles orta sahası olsa fenerbahçe çok daha zevkli bir futbol oynayacağına adım gibi eminim

Kesinlikle katılıyorum,yeni alex'imiz belki salih olacak ilerleyen senelerde

sarianet
07.Nisan.2013, 00:53
bu sene oynadığımız futbolla taraftarla arkadaş bu kupayı istemiyoruz diyoruz ama rakip takımlar bizi görünce futbol oynayamıyor rakipler sayesinde zorla bu kupayı aldırtacaklar
galatasarayın kupayı aldığı sezonki futbolun yarısını oynasak direk amsterdamdayız derdim de yine diyorum bize gelen süt dökmüş kedi gibi oynuyo kupa bizim bu sen.

erdem344
08.Nisan.2013, 15:15
Bütün eleştiriler ve hatalar bir yana, öncelikle bana bugün bu yazıyı yazabilme “onurunu” verdiğin için,

Galibiyet, mağlubiyet, şampiyonluk ve 4-4-2 gibi kavramlardan daha değerli önceliklerimizin olduğunu herkese hatırlattığın için,

Dün 90 dakika Fenerbahçe’ye küfür edilmesine, Caner’in kafası tribünden atılan maddeyle yarılmasına ve hakemin tüm bunlara seyirci kalmasına rağmen efendiliğini bozmadığın için,

Ölçüsünde olan eleştiriler bir tarafa, 1 yıldır uğradığın maddi manevi saldırıların karşısında çizgini bozmayıp önce Salih’e sonra onun gibi birçok genç insana örnek olduğun için,

Saha kenarında küfür etmediğin, basın toplantılarında gazetecileri ezmediğin ve hatta işler kötü giderken “basın mensuplarına özel yemek” düzenlemediğin için,

Şiddetin cevabı şiddet, yanlışın karşılığı yanlıştır felsefesini benimsemediğin için,

Gergin futbol coğrafyamızda yangına körükle gitmeyip, Fenerbahçe taraftarlarını utandıracak davranışlar sergilemediğin için,

Onca hakem hatasına, söylenmemiş “lan” kelimesine verilen cezalara ve bu takımın sezon başından beri her deplasmanda küfür ve şiddetle linç edilmesine rağmen zarafetini koruduğun için,

Saha kenarında kimseye yumruk kaldırmadığın, imkansızı başarıp bir futbol sahasında kadına şiddet gösterenlerden olmadığın için,

Galatasaray yöneticisi Adnan Öztürk’ün üstünde ısrarla durduğu gibi (!) “çocuklarımıza izletemeyeceğimiz görüntüler” sunmadığın için,

Akreditasyon kartı takmayı bile şova dönüştürmeyip pirelerden dağ doğurtmadığın için,

Şampiyonluk yarışında çok önemli olan dünkü maçı bütün Fenerbahçe taraftarlarının gözünde önemsizleştirdiğin (!) ve daha mühim konularda insanların içini ferahlattığın için,

Ve son olarak; armasını taşıdığın Fenerbahçe kulübesinde, öfkesiyle ortalığı kavuran bir imparator gibi davranmayıp hükümdarlara örnek olabilecek sabrınla onca şeye tahammül edebildiğin için,

Hepimizin sana bir teşekkür borcu var Aykut Kocaman. Ve kabul edersen, o borcumu ödemek istiyorum.

KAAN KOÇ

Suicider
10.Nisan.2013, 15:19
http://www.cumhuriyetspor.com.tr/f-bahcelileri-kizdiran-g-saray-tweeti.html

Yelkenci de kovulur mu ne dersiniz? :)

Namzet
10.Nisan.2013, 15:40

Bizim yönetim o kadar geri kafalı değil:)

mwaru
10.Nisan.2013, 17:37

Kovulmalı.Sadece o twitler yokmuş Fenerbahçe'yi aşağılayıcı ifadeler içeren twitler de atmış.

sananes
10.Nisan.2013, 18:11
O kadının acilen takımdan gönderilmesi lazım. Bir sporcuya yakışmayan şeyler yazmış. Yani bir insan fenerbahçe sporcusu olup galatasaray taraftarı olabilir. Ben galatasaraylıyım bile diyebilir ama terbiyesiz bir üslup ile bunu dile getiremez. Fenerbahçe sporcusu olup fenerbahçe lehine de yapamaz bu terbiyesizlikleri, yapamamalı.

SAİT71
10.Nisan.2013, 19:21
Bana görede kovulmalı. Hem ilgi duyduğun spor dalında Fenerbahçe'nin ekmeğini yiyeceksin hemde hakaret edeceksin. Taraftarı olmasına veya galibiyetini tebrik etmesine kimse bir şey diyemez ancak bizi küçük düşüren aşağılayan hakaretler işin içine girerse hesabını keseriz.

Mamadou
10.Nisan.2013, 20:00
Yazdığı son iki tweet gayet normal. Galatasaray'lı olabilir ama işini profesyonelce yaptıktan sonra kimin ne demeye hakkı var. Ama öncesinde yazdığı tweetleri hayretler içerisinde okudum. Kazancını o kulüp sayesinde sağlıyorsun ama o kulüp hakkında yazdıkları yenilir yutulur değil. Bu konuda Fenerbahçe taraftarı haklı. Hangi takımın taraftarı olsa aynı tepkiyi gösterirdi. Bu yaptığı ne sporculuk ne profesyonellik yaptığı tek şey beyinsizlik.

darkkobal123
10.Nisan.2013, 20:52
Kız işini yaptığı sürece oynadığı takımında tuttuğu takımında hiçbir önemi yok. Resimden gördüğüm kadarıyla bunu söyleyebilirim. Ama dediğiniz gibi küfür içerikli başka tweetleri varsa gereği yapılır.

sananes
10.Nisan.2013, 21:28
http://imgim.com/cerencelayir.jpg

darkkobal123
10.Nisan.2013, 21:37
Kulüple ilişkileri en kısa zamanda kesilir. Ama Galatasaraylı olduğu için değil, bunu seviyesizce belirttiği için.

europeanconquer
10.Nisan.2013, 21:37
Kulüpten gönderilmiştir zaten,her şey ortada tartışacak bir şey yok ancak;

''Sen bu kulübün ekmeğini yedin,yazıklar olsun''

Tarzı söylemler son derece boş.Kulüp yardım kuruluşu mu ? Hayrına mı verdi aldığı parayı ? Hak etti ki aldı yani.

Escochae
10.Nisan.2013, 21:53

Tarzı söylemler son derece boş.Kulüp yardım kuruluşu mu ? Hayrına mı verdi aldığı parayı ? Hak etti ki aldı yani.

Farkettiysen kimse Galatasaray'ı tuttuğuna birşey demiyor. Kusura bakmasın ama benim için kutsal olan Fenerbahçe'ye o lafları söylüyorsa bende ona bunları söylerim. Bu külübün parasını yiyorsa dikkat edecek söylediklerine. Yemek yediği çanağa pislemeyecek.
Ayrıca Real pankartı açan birkaç Fenerbahçe taraftarına demediğini bırakmayanların bu olayı çok soğukkanlılıkla geçiştirmeside çok komik.

mwaru
10.Nisan.2013, 21:54

Hakkettiğinden fazlası verilmiş ki sevmediği,gönül vermediği bir kulüpte forma giyiyor.Sadece Fenerbahçe yelken takımı yok,bir sürü takım var.

davidvilla
11.Nisan.2013, 10:10
O bursalı cocugun soylediği ile bu kadının söylediği farklı. Çocuk yani espri yapmış biraz da Fernandes'i seviyorum umarım o atınca gol diye bagırmam falan filan diye. Belki Beşiktaşlı bile değil sadece futbolcuyu begeniyor. Hepimiz böyle şeyler yaşamışızdır hiç sevmediğiniz klubte sırf bir futbolcuyu sevdiğiniz için bir şeyler yapsın gol atsın istersiniz. Ama bu kadın abartmış "propoganda" yapar gibi, incitici sözleri var.

himone
11.Nisan.2013, 12:15
Ben olsam kulüple ilişkisini kesmem, kesin GS ile falan anlaşmıştır o yüzden böyle yapıyordur. Antremanlara alıp hiçbir müsabakaya dahil etmeyeceksin, sözleşmesini bitirene kadar parasını alıp boş boş otursun, arkadaşları tarafından dışlansın, taraftar tarafından hedef haline getirilsin. Ondan sonra aklı başına gelir, en sonunda da sözleşmesini yenilemeyip serbest bırakırsın.

SAİT71
11.Nisan.2013, 15:30
Siz bir müdürün emri altında çalışırken karşı firmayı övüpte kendi müdürünüz hakkında seviyesizce söylemlerde bulunursanız herkes yediğiniz ekmeği haram eder. Çünkü her ne kadar çalışarak o parayı kazansanız bile ortada bir ihanet vardır...

di canio
11.Nisan.2013, 17:26
Ben olsam kulüple ilişkisini kesmem, kesin GS ile falan anlaşmıştır o yüzden böyle yapıyordur. Antremanlara alıp hiçbir müsabakaya dahil etmeyeceksin, sözleşmesini bitirene kadar parasını alıp boş boş otursun, arkadaşları tarafından dışlansın, taraftar tarafından hedef haline getirilsin. Ondan sonra aklı başına gelir, en sonunda da sözleşmesini yenilemeyip serbest bırakırsın.

Kusura bakma ve yanlış anlama ama bunu yapmak insanlığa sığmaz.

Kaka Leite
11.Nisan.2013, 17:30

Usta yemin ederim korktum şunu okuyunca sana bir hata falan yapsak yandık yemin ederim :D

Adamı öldürsen daha iyiydi. :zuhaha

himone
11.Nisan.2013, 17:39
Kusura bakma ve yanlış anlama ama bunu yapmak insanlığa sığmaz.

Ama bunu yapan sporcu yıllardır neden bu şekilde davranmıyordu da birden böyle mesajlar çıktı ortaya. Kesinlikle başka bir takımla anlaşmış ve bedavaya ayrılmanın yollarını arıyor, şimdi onu kovarsan ödül olur ben tam aksine ceza alması gerektiğini düşünüyorum.

İnsanlık olayına gelince yıllardır sporcusu olduğun bir kulübü ve taraftarlarını bu şekilde aşağılamak insanlığa sığar mı? Geçen sene taraftarın o kadar kışkırtıldıktan sonra ne hale geldiğini hepimiz gördük.

Usta yemin ederim korktum şunu okuyunca sana bir hata falan yapsak yandık yemin ederim :D

Adamı öldürsen daha iyiydi. :zuhaha

Çok tehlikeli adamımdır :). Şaka bir yana bunlar sadece lafta, yönetici olsam böyle bir şey yapamazdım herhalde. Ama öylece kovulması bana mükafat gibi geliyor napıyım.

di canio
11.Nisan.2013, 17:42
Bir sporcunun spor hayatını bitirmek ne spor ahlakına sığar ne de insanlığa.

Bir yanlış yapmışsa -ki yaptığı ortada-, üzerine yine yanlışla gitmek doğru değil. Küçük hesaptır bunlar, benim Fenerbahçem'e yakışmaz.

himone
11.Nisan.2013, 17:59
Bir sporcunun spor hayatını bitirmek ne spor ahlakına sığar ne de insanlığa.

Bir yanlış yapmışsa -ki yaptığı ortada-, üzerine yine yanlışla gitmek doğru değil. Küçük hesaptır bunlar, benim Fenerbahçem'e yakışmaz.

Tabiki haklısın, koskoca kulüp böyle küçük hesaplar peşinde koşmaz, yakışmaz da. Onlar tamamen benim şahsi fikirlerim :).

erdem344
11.Nisan.2013, 21:17
geçen hafta real- gs ilk maçından önce ntvspor'da 10 yıl önce 3-2 biten maçı yayınladılar. maçı beklerken ben de takıldım. eski görüntüleri izlerken insanda oluşan tuhaf nostalji havası bir yana güzel bir maçmış.

real'in başında del bosque var. maçın büyük kısmında gs, fatih akyel'le bindirdikçe bindiriyor sağdan. gol geleceği o kadar açık ki. del bosque ise müdahale etmiyor düşünmüyor bile. doğru bildiği bir sistem var sahada ve onu uygulamaktan bir an olsun vaz geçmiyor. sonuç olarak o maçı kaybediyor.

işte bu günün gözüyle o maçı izlerken anladım, bu adama neden "yeniköy kasabı" dediğimizi. bu adama başarısız diyecek bir allahın kulu olamaz. şampiyonlar ligi, ispanya ligi, dünya kupası kazanmış bir teknik adam bu. bizim anlayamadığımız şey işte yukarıdaki gibi bir sistem takımı olmaktı.

bizde lafa geldiği zaman herkezin ağzındadır. ama tek kötü sonuç yaşansa teknik direktör linç edilir hep birlikte. o gün biz olsak," bu adam oyun okumayı beceremiyor", "gitsin","kenarda öyle seyrediyor", "gitsin", "biz görüyoruz o görmüyor", "gitsin" gibi çok sağlam (!) argümanlarımızla yerle yeksan etmiştik bosque'yi. hem ona hem rijkaard'a öyle yapmadık mı daha sonra!

oysa bize iyi olduğu öğretilen teknik direktörlük şekli böyle değildi. milne hiçbir zaman daum'un gördüğü saygıyı görmedi kamuoyu oluşturucular tarafından. bize kenarda kıpır kıpır, yerinde duramayan, oyuna sanki oyuncuymuş gibi dahil olan teknik direktörleri sevmemiz öğretildi. mustafa denizli öyle büyük hocaydı ki mesela, büyük maçlarda muhakkak bir süpriz kadro hamlesi yapar maçı alırdı. terim öyle hakimdi ki oyuncularına öl dese ölürlerdi. bize sadece bunları takdir etmemiz öğretildi.

halbuki bu adamlar aslında ne kadar değerliyseler; bosque, milne gibi adamlar da en az onlar kadar değerliydi. bir kere onlara gereken zamanı ve ortamı vermeyi başarırsanız; başarıları daha kalıcı oluyordu.

ben bu iki tip antrenörlük felsefesini sistemciler ve mentörler olarak sınıflandırıyorum. günümüzün en iyi sistem takımı barcelona'yı buraya getiren guardiola'yı sistemci; öte yandan gittiği her takımda farklı oyun anlayışlarıyla başarıya ulaşmayı başaran morinho'yu mentör olarak düşünürseniz sınıflandırmayı daha iyi anlarsınız.

aykut kocaman'ın bu iki anlayışa bakarsak iyi bir sistemci olduğunu düşünüyorum. bu adamın takımının beğenirsin beğenmezsin bir sistemi muhakkak olur. bu adamın takımındaki hiçbir oyuncu 10 km ortalamanın altında koşmaz. bu adamın takımındaki her oyuncunun görev tanımı açık bir şekilde tanımlanmıştır.

tüm bunların üstüne aykut hoca genç yıldız adaylarına şans vermeyi sever. bu yıl salih uçan'ı son derece güzel bir şekilde kadroya monte etti. bu adama görev verdiğiniz her yıl yeni bir genci takıma monte etmeye gayret edeceğine emin olabilirsiniz.

özellikle fenerbahçe tarihinde bu kadar uzun görev alan ilk sistemci teknik direktördür kocaman. fb daha önce löw, hiddink gibi sistemcilere tahammül edemedi. pareira'yı ise futbolumuzun yönetim anlayışından hazetmedinden kaçırdı fb. ilk kez bir sistemci bu kadar uzun süre takımın başında ve tarihimizde ilk kez uefa kupasını almaktan bu kadar ciddi bahsediyoruz. bu bir tesadüf olamaz.

kocaman 11/04/2013 tarihi itibarı ile başarılı bir hocadır. bu gün ileriye baktığımızda uefa, lig ve türkiye kupalarını alabilme ihtimali güçlü olan takımın hocasıdır. hiç kuşkusuz bu 3 kupayı da alırsa kendisini başka bir yere konumlandıracaktır kamuoyu gözün de. öte yandan hiç birini alamayabilir de!

uefa'da yarı finalde ya da finalde kaybedebilir, şampiyonluğu gs kazanabilir, tüm bunlarla uğraşırken türkiye kupasını dahi kaybedebilir de. işte benim korkum bu durum gerçekleşirse olabilecekler.

türk futbol kamuoyu yaratıcıları kazanmak dışında hiç bir şey başarı olarak görmez, ya da lanse etmezler. telegol anında kocaman'ın kötü kararlarını masaya yatırır. kulüp muhaliflerinden biri ne bileyim mesela selim soydan çıkıp "fenerbahçe için şampiyonluk dışında her sonuç başarısızlıktır" der vs. zaten bu yüzden kalıcı başarılar kazanamıyoruz yıllardır.

şunun adını açık ve net olarak koymak gerekir. bana göre, kocaman bu yıl 3 kupayı da alamasa bile, bu kupalarda takımını gücünün son damlasına kadar savaştıran hoca olarak başarılıdır ve görevine devam etmelidir.

aksi bir durum kendini tekrar etmektir. ve bu karar fenerbahçe için iyiye ya da kötüye tarihi bir dönüm noktası olacaktır!

Ekşide gördüm güzel yazı olmuş.

sui generis
12.Nisan.2013, 15:38
http://www.netteresim.com/pictures/3e1cba433270fee18ec7bea5c83560a6.jpg (http://www.netteresim.com)

di canio
12.Nisan.2013, 15:38
Lazio maç konusuna da yazmıştım bunu. Şu ana kadar 53 resmi maç yapmışız. 6 Süper Lig + 2 Türkiye Kupası yarı finali + 2 Avrupa Ligi yarı finali ile birlikte bu sezon en az 63 resmi maç garanti oldu. Türkiye Kupası ve Avrupa Ligi'nde finale kalınması durumunda da sezonu 65 maçla kapatacağız.

10 Şubat'taki Mersin İdman Yurdu maçı ile başlayıp, milli maç arası öncesi 17 Mart Antalyaspor maçına kadar süren hafta içi-hafta sonu maç periyodu milli maç arasından sonra 31 Mart'taki Akhisar Belediyespor maçıyla tekrar başlamıştı. Bu tarihler arasında her hafta içi ve hafta sonu maç yaptı takımımız. 31 Mart'taki Akhisar Belediyespor maçından bugüne kadar da her haftaiçi ve hafta sonu maç yaptık. Ve bu tempo şimdilik 4-5 Mayıs'ta oynanacak olan 32. hafta İBB maçına kadar devam edecek. Türkiye Kupası'ndaki Eskişehirspor rövanş maçının tarihi henüz belli değil. Büyük ihtimalle o maç da 8 Mayıs'ta oynatılır. Böyle olursa eğer; 31 Mart'ta Akhisar Belediyespor maçı ile başlayan bu hafta içi-hafta sonu temposu 33. Haftadaki (12 Mayıs) Galatasaray maçına kadar sürecek. Avrupa Ligi'nde finale kalınması durumunda ise (final 15 Mayıs'ta) Süper Lig sezonunu bu programla bitireceğiz (34. Hafta 18-19 Mayıs'ta). Türkiye Kupası'nda da finale kalınması durumunda o da eklenecek en sona.

himone
12.Nisan.2013, 16:12
Biraz daha uğraşsak NBA takımlarını yakalardık :). FB tarihinde görülmemiş bir durum, umarım bu seneyi kupasız kapatmayız.

titates1
12.Nisan.2013, 17:45
Biraz daha uğraşsak NBA takımlarını yakalardık :). FB tarihinde görülmemiş bir durum, umarım bu seneyi kupasız kapatmayız.

Türkiye tarihinde görülmemiş bir durum galiba , yanlış bilmiyorsam

TeNaciOUS MidFieLdeR
12.Nisan.2013, 17:50
egemen gecen sene bjk ile 50 kusur maca cikmisti sezon boyunca. fenere geldi, burda da takvimi allak bullak etti :n: 63 mac turkiye duzeyinde bir rekor sayilabilir, konuyla ilgili bir istatistik varsa eger fenerbahce acik ara ondedir tahminim.

sui generis
12.Nisan.2013, 17:52
Rekor Galatasaraydaydı UEFA'yı aldıkları sezon olarak , çeyrek finale çıktığımızda bize geçti.

europeanconquer
12.Nisan.2013, 17:54
Hem Avrupa hem kupada aynı statü ile oynayınca kaçınılmaz oluyor bu kadar çok maç.Cidden saygı duyulası bir sayı.

sui generis
12.Nisan.2013, 20:50
Dün yedek kulübesinde Semih değil Beykan vardı. Yakında onu da fazlaca izleyeceğiz bana kalırsa.

di canio
12.Nisan.2013, 21:09
Dün yedek kulübesinde Semih değil Beykan vardı. Yakında onu da fazlaca izleyeceğiz bana kalırsa.

İkisi de yoktu yedek kulübesinde Muhammet.

Mert, Hasan Ali, Bekir, M.Topal, Krasic, M.Topuz ve Salih vardı kulübede.

sui generis
12.Nisan.2013, 21:11
:D

Maçın son düdüğü çalınca sahaya ilk giren Beykandı :) demek tribünden atlayıp gelmiş :)

di canio
12.Nisan.2013, 21:14
Ben de dikkat ettim. Hemen de kankası Krasic'e koştu :)

Kryptonite
12.Nisan.2013, 21:16
NBA takımları kadar maç yapmışlar nerdeyse.Üst düzey takımlar her sene bu sayıda maça çıkıyorlar nerdeyse(Barca-Real-ManU vb.)

erdem344
12.Nisan.2013, 21:16
Krasiç u18 maçlarını hep izliyor . Recep ve beykana kramponlarını hediye etmişti

sui generis
14.Nisan.2013, 13:39
www.12numara.org

Mükemmel , izleyin bence :)

5267
14.Nisan.2013, 14:46
Süper video olmuş.

ReaList
14.Nisan.2013, 14:55
1.11 - 1.15 anlamlı, manası derin (:

Namzet
14.Nisan.2013, 17:36
Aykut Kocaman dünyada en başarılı 6.teknik direktör oldu

Avrupa Ligi'nde yarı final gören Aykut Hoca nisan ayının dünyada en başarılı 10 teknik direktörü arasına girdi.

F.Bahçe'nin teknik patronu, Nisan'da 687 puan topladı, altıncı oldu. 8 basamak birden yükselerek dünya klasmanında da 34. sıraya çıktı

Türkiye'de hakkında hâlâ "Teknik direktör mü, değil mi!" diye anket yapılan Aykut Kocaman, nisan ayında dünyanın en iyi 6. teknik direktörü oldu. "coachworldranking.com"un yaptığı değerlendirmeye göre Aykut Hoca, nisan ayı daha dolmadan ilk 15 günlük periyotta 687 puan topladı. İlk iki sırayı B.Münih Teknik Direktörü Heynckes (974) ile Real Madrid'in Special One'ı Mourinho'nun (907) aldığı listede F.Bahçe'nin Avrupa Ligi'ndeki rakibi Benfica'nın teknik direktörü Jorge Jesus da 797 puanla 4. sırada yer aldı.

himone
15.Nisan.2013, 17:24
Maşallah Sow iyileşmiş ve antrenmana katılmış. Emre de iyileştiği zaman seri galibiyetlerimize göze hoş gelen futbolla devam ederiz. Benfica maçlarında Emre ve Sow oynarsa ve formda olurlarsa şansımız oldukça yüksek.

Aykut Kocaman'ı hepimiz çok eleştirdik, hatta ben yeri geldiğinde eleştirmeye de devam ediyorum. Ama haddini bilmez Sergen Yalçın "Aykut Kocaman'a bisikletimi bile emanet etmem" lafından sonra ne düşünüyordur acaba.

ForsakeN
15.Nisan.2013, 17:41
. Benfica maçlarında Emre ve Sow oynarsa ve formda olurlarsa şansımız oldukça yüksek. .

Keske Benfica maclarinda Emre de oynayabilse :/

himone
15.Nisan.2013, 17:46
Keske Benfica maclarinda Emre de oynayabilse :/

Harbiden birden dünyadan kopmuşum :D. Nerden aklıma böyle birşey geldi anlamadım.
Cristian hep senin yüzünden oluyo bunlar :).

erdem344
15.Nisan.2013, 21:30
Sowun takımla antremana çıktığını duyunca ben :

(//x) (//x) (//x)

Kaka Leite
15.Nisan.2013, 21:33
Sowun takımla antremana çıktığını duyunca ben :

(//x) (//x) (//x)

(vv)(vv)(vv)(vv)(vv)(vv)(vv)(vv)

Özledik vallahi 3 maçta özledik.

sui generis
17.Nisan.2013, 00:26
Beğenilmeyen Bekir Avrupa Liginin en iyi 4. oyuncusu seçilmiş.

barahir
17.Nisan.2013, 00:38
http://www.ntvspor.net/video-galeri/iste-salihin-oynatilmama-nedeni

erdem344
17.Nisan.2013, 00:38
Bekirrrrr beğenmezsen geriiii getirrrrrrr

:D :D :D

sui generis
17.Nisan.2013, 13:56
http://www.ntvspor.net/video-galeri/iste-salihin-oynatilmama-nedeni

İşte adam sanki her maçtan önce ya da sonra ; salihi şu sebeple oynatmadım , Emre Avrupa'da olmadığı için oynamadı , sow sakat olduğu için yok , Caner kart cezalısı (gerçi Caner'i sormazlar , Stoch niye yok yea derler :D ) böyle açıklama yapmak zorundaymış gibi davranıyorlar. Adam bu benim işim bırakın da ben karar vereyim diyor ama bilmiyor ki fenerbahçeyi 25 milyon teknik adam yönetiyor :)

----

Eskişehir macında Salih kadro dışı yorumları birazdan gelir :)

himone
19.Nisan.2013, 17:59
Emre takımla çalışmaya başlamış, haftaya Kayseri maçında sahada olur. GS maçına kadar da tam formuna ulaşır umarım. Ama şu 1 ay gösterdiki Emre'ye güvenerek kadro kurulmaz, zaten sürekli sakatlanıyordu bir de 33 yaşına gelecek. Stoch, Krasic, Cristian ve Bienvenu 4lüsünden 2'sinin satılarak 1 orta saha bir de forvet alınması şart oldu. Aslında Bienvenu'yu saymamak lazım.

Seneye Serdar Kesimal ve Orhan Şam gönderilerek bir stoper. Sezer Öztürk, Cristian ve Selçuk gönderilerek kaliteli bir orta saha, Stoch veya Krasic'in yerine de güçlü ve hızlı bir forvet almamız lazım. Topuz'un sözleşmesi yenilenirse hem sağ bek hem orta saha hem de kanatta mükemmel bir rotasyon oyuncusu olur. Böyle oyuncu bulmak gerçekten çok zor olduğu için takımda kalmalı. Sol beke de lütfen Ziegler'den daha kaliteli bir adam bulsunlar, bu adamın bonservisi alınırsa kahrolurum. Bu şekilde olursa orta sahada Emre, Meireles, Topal, Salih ve yeni gelen oyuncu çok iyi bir rotasyonla bütün seneyi taşırlar. Hepsi de belirli bir kaliteye sahip olduğu için gözünüzü kapatmadan 11 oynatarak formda tutma şansınız olur.

Aykut Kocaman takımın başında kalır mı bilmiyorum ama umarım bu sene transferler Temmuz'un ilk haftasında bitmiş olur, yoksa yine ilk 2-3 ay kaybolur. Son 3 yıldır hep sezon başı planlama hataları yüzünden sıkıntı yaşıyoruz.

ReaList
19.Nisan.2013, 18:23
Gençlerbirliği v Fenerbahçe
Fenerbahçe v Kayserispor
İstanbul BBSK v Fenerbahçe
Fenerbahçe v Galatasaray
Karabükspor v Fenerbahçe

Fenerbahçe v Eskişehirspor
Fenerbahçe v Finalist

Fenerbahçe v Benfica
Benfica v Fenerbahçe
Fenerbahçe v Finalist

Sezonu tamamlamamız için önümüzde sadece 10 maç kaldı. Alınacak 10 galibiyet 3 kupa getirir ki -Galatasaray'ın 1 maçtan daha puan kaybına bakıyor- bu sonsuza uzanan bir masalın en güzel bölümü olur. 10'da 10 gelir mi bilinmez futbol bu ama umarım doğru işler doğru maçlarda gelir. Şuan 3 kupanın gelmesi %10 biz her maçı galip bir şekilde atlattıkça bu yüzdeye bir 10 daha eklenir umarım.

GebzeLi1907
19.Nisan.2013, 20:52
heykel işinin ne yazık ki cılkını cıkardık, aykut kocaman cok kişi için değerli bir insan camiada, ama ardından cemil turan ve can bartu nun da heykelleri dikilecekmiş.
biraz anlamını özelliliğini değerliliğini kaybediyor bence, fenerbahçe de efsane bitmez yoksa müjdat defans oynuyordu diye es mi geçilecek onu da bunu da erken heykel bahçesi gibi olacak, ki 3 heykel bile fazla bana kalırsa

erdem344
19.Nisan.2013, 21:55
Heykel işi uzarsa kadıköyde yer kalmaz. Lefter ve Alexin heykelleri yeter haa yok illa biraz daha heykel diyorsak da yoğurtçunun ortasına GENERAL HARRİNGTON KUPASINI ve o kadroyu dikelim.

erdem344
21.Nisan.2013, 23:30
Benfica maçı bugün tv de beyler açın izleyin

Kalecileri beş para etmez

Facx
22.Nisan.2013, 17:04
Benfica maçı bugün tv de beyler açın izleyin

Kalecileri beş para etmez

http://www.youtube.com/watch?v=nmfWdAoQh1s

ben bile korktum valla nasıl gol o öyle

Kaka Leite
22.Nisan.2013, 18:53

3 savunma oyuncusu birbirini tutarsa böyle gol olması normal.

Takım oyununu iyi oynuyor zaten Benfica biz bu kadar dağınık savunma yapmadığımızdan bize böyle gol atmalarına şans vermiyorum ben.

Yenilebiliriz ancak bu kadar abartılı goller de yenemeyiz bence. Ben yenileceğimizi bile düşünmüyorum ama :icon_smile:

Dün Fenerbahçe handikap atar dedim, handikap yedik. Perşembe günü Benfica handikap atara oynayacağım beyler bize bu iyiliği yapacağım :0:

OrcunFB
22.Nisan.2013, 19:45
3 savunma oyuncusu birbirini tutarsa böyle gol olması normal.

Takım oyununu iyi oynuyor zaten Benfica biz bu kadar dağınık savunma yapmadığımızdan bize böyle gol atmalarına şans vermiyorum ben.

Yenilebiliriz ancak bu kadar abartılı goller de yenemeyiz bence. Ben yenileceğimizi bile düşünmüyorum ama :icon_smile:

Dün Fenerbahçe handikap atar dedim, handikap yedik. Perşembe günü Benfica handikap atara oynayacağım beyler bize bu iyiliği yapacağım :0:
Herkese 5-6 atan Bayern'e handikap oynadın 1-0 yenmişler. Zaten Fener 1-0, 2-0 kazanıyor handikap girdin yenildik. Şimdi hatanı telafi etmen lazım. :n: :0:

erdem344
23.Nisan.2013, 02:42

Savunma ve kalede çok büyük sıkıntıları var . İki bekleri pozisyon alma hatası çok yaptılar maçta bizim maçta savunma aralarına atılacak her top tehlike olacaktır. Umarım Sow merkezde başlar kenarlarda Caner ve Kayt oynar.

Ah stoch ah biraz formda olsaydın tam senlik maç bu maç bekin üstüne git çek sağa vur kaleci felaket.

Kryptonite
23.Nisan.2013, 12:05
Savunma ve kalede çok büyük sıkıntıları var . İki bekleri pozisyon alma hatası çok yaptılar maçta bizim maçta savunma aralarına atılacak her top tehlike olacaktır. Umarım Sow merkezde başlar kenarlarda Caner ve Kayt oynar.

Ah stoch ah biraz formda olsaydın tam senlik maç bu maç bekin üstüne git çek sağa vur kaleci felaket.

Gerçekten bekleri ve kalecileri felaket o kadar çok övüldüler ki.Newcawstle maçlarında dikkat edin adam geri pasa araya girdi attı penaltıdan attı kontradan attı.Takım oyunu hiç yok neredeyse ama videoda güzel bir takım oyunu golü atmışlar.Newcastlenin de 2 golünün sayılmadığını hatırlatayım izleyin maçları newcastle çok kafa tuttu Benficaya.Fenerbahçe akıllı oynarsa turu almaması için hiçbir neden yok.

himone
23.Nisan.2013, 15:48
Ben de daha önce söyledim, Newcastle biraz şanslı olsaydı Benfica'yı elerdi. Özellikle ilk maçta kaçanlar inanılmazdı. Benfica'nın hücum oyuncuları gerçekten iyi ama defans oyuncuları ve takım savunması kalecisiyle birlikte rezalet. Benim düşüncem bizden daha iyi hücum oynuyor olabilirler ama bizi kesinlikle elerler demem. Lazio bu takımdan daha çok gol atmıştı bize sadece 1 golleri var ve pozisyon sayıları da oldukça azdı. Şansımız %50 ilk maçta gol yemezsek tura yakınız ama gol yersek çok kötü olur. Adamların stad atmosferi çok iyi oluyor, özellikle rüzgarı arkalarına alırlarsa kötü olur. Burada 0-0 bile avantajlı skordur, garanti oynamak lazım. Yani Lazio maçındaki taktik ile oynamalıyız, 1 tane de atarsak mükemmel olur. Bu maçta Webo oynamamalı, Caner-Sow-Kuyt üçlüsü olmalı. Savunmada da keşke Hasan Ali oynasa Ziegler kesinlikle bu takıma karşı rezil oynar, çok hızlı hücumcuları var.

erdem344
23.Nisan.2013, 15:57
Volkan - Egemen - Yobo - Ziegler - Gökhan - Topal - Raul - Cris - Kayt - Sow - Webo

Bu 11 çıkar maça.

Artık şu maç konusu açılsa :D

Kryptonite
23.Nisan.2013, 16:04
Egemen kesinlikle olmalı hayatından bezdirir Cardozoyu :D

Kaka Leite
23.Nisan.2013, 16:05
Konuyu açtım, konuya yapalım yorumları :icon_biggrin:

Namzet
24.Nisan.2013, 15:27
Taraftar Marşı 2013

Beğendim,güzel olmuş:)

E.Cartman
24.Nisan.2013, 16:13
Kocaman yasaklar
Yönetim ve teknik heyet sezon sonuna kadar sıkıyönetim ilan etti

Medyaya konuşulmayacak, sanal ortamdan uzak durulacak, telefonlar susacak, gece dışarı çıkılmayacak ve Samandıra’da tam gün mesai uygulanacak.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, yarın Benfica ile oynanacak tarihi maç öncesinde adeta sıkıyönetim ilan etti. Haftayı G.Birliği yenilgisiyle kapayan futbolcuları motive etmek için her yolu deneyen tecrübeli çalıştırıcı, yönetim ile yaptığı görüşme sonrasında bazı yasakları gündeme koydu. Sarı-lacivertli oyuncular Samandıra Can Bartu Tesisleri’nde tam gün mesai yapacak. Medyadan uzak duracak, sanal ortamda mesaj trafiğine girmeyecek ve özel hayatına dikkat edecek. İşte kocaman yasaklar…

1-KİMSE KONUŞMASIN

Başkan Aziz Yıldırım, sezon sonuna kadar teknik heyet, yönetim ve futbolculara konuşma yasağı getirdi. Ortamın gerilmesini istemeyen Yıldırım, sadece futbola konsantre olmak gerektiğini savundu ve özellikle ezeli rakipleri hakkında futbolcuların tahrik edici cümle kullanılmamasını istedi.

2- YORUM YAPMAYIN

Aykut Kocaman, başta twitter olmak üzere sosyal medyada görüş belirtilmesini kesinlikle yasakladı. Gerek duyulmadığı sürece futbolcular telefonlarını açık tutmayacak. Herhangi bir polemik oluşmaması için bu yasağı getiren Kocaman, “Zor bir döneme giriyoruz. Herkes dikkatli olsun” uyarısını yaptı.

3- GECE HAYATI YOK

Gece hayatını seven futbolcular ile özel bir konuşma yapan Aykut Kocaman, eve giriş çıkış saatlerini de belirledi. Sarı-lacivertliler özellikle Benfica maçı öncesinde erken saatte evine girecek ve dinlenerek antrenmana gelecek. Disipline uymayan futbolculara ağır para cezası verileceği bildirildi.

4- TAM GÜN MESAİ

Samandıra Tesisleri’nde gençler başta olmak üzere bekar futbolcular tam gün mesai geçirecekler. Sarı-lacivertliler antrenman saatlerinin dışında kalan tüm zamanını Can Bartu Tesisleri’nde geçirecek ve dış dünya ile ilişkisini tamamen kesecek. Rakiplerin maç kesetleri izlenecek.

İrfan YİRMİBEŞ /Açık Mert Korkusuz

Kryptonite
24.Nisan.2013, 16:26
Bencede yapılması gerek daha dikkatli olunur.

himone
24.Nisan.2013, 16:51
Avrupa'da yarı finalde oynayacak futbolcunun yasaklara gerek kalmadan bu şekilde davranması gerekli. Hele gece hayatı olayı başka bir konu, en önemli maçtan önce gece dışarı çıkan adam takımda kalmak istemiyordur zaten.

erdem344
25.Nisan.2013, 17:37
Emenike davadan beraat etmiş.

Ne denebilir ki ?

Bu dünyanın birde öbür tarafı var.

SAİT71
25.Nisan.2013, 17:39
Niye beraat etmiş? Şike yapmamış mıydı o oğlan, o kadar iddialılardıda nasıl beraat ediyor anlamadım. Bu işte bi iş var yine. Hakimden şüpheliyim.

The.Crow
25.Nisan.2013, 17:43
Nasıl beraat ediyor anlamıyorum. 4 temmuz da bütün gazeteciler Emenike'nin para sayma görüntüleri olduğunu üzerine basa basa söylüyordu. Birisi de çıkıp hani nerde kasetler demedi. Böyle haber yapmış olan gazetecileri medya önüne çıkarıp rezil etmek gerek.

erdem344
25.Nisan.2013, 17:45
Onlar gazeteci değil tetikcilerdi ve görevlerini çok iyi yaptılar.

europeanconquer
25.Nisan.2013, 18:07
Keşke geçen yaz beraat değilde hüküm çıktığı zamanlar da da böyle yazabilseydiniz,kimseyi suçlamıyorum ben ancak tutarlı olun.

Hayırlı olsun Emenike ve Fenerbahçe'ye,o konuda sevindim her iki taraf içinde.

SAİT71
25.Nisan.2013, 18:17
Her zaman takımımızın bu konuda arkasında oldu( m )k. Forumda da geriye dönük mesajlar incelenebilir. :)

europeanconquer
25.Nisan.2013, 18:22
Hayır onu demiyorum,beraat çıkınca ironi yapıp basına veya belli kişilere gönderme yapmayı biliyorsunuz ancak hüküm çıkınca da mahkemenin kararını kabullenseniz diyorum,tutarlılığı o açıdan söyledim ben.Burada benim yorumum yanlış anlaşılabilir ben kimse şike yaptı veya yapmadı demiyorum,olayım Fenerbahçe taraftarının mahkemenin kararına verdiği tepkinin tutarsızlılığıyla ilgili,ayrıca genel konuştum kimse üstüne alınmasın.Takımın arkasında olmanız ise beni ilgilendirmiyor o her zaman içinizde olan bir şey zaten,herkes için.

Night_Mare17
25.Nisan.2013, 18:23
Bu arada Aziz Yıldırım'ın cezası ne oldu ne zaman çekecek cezayı ? Dava unutuldu herhalde

Namzet
25.Nisan.2013, 18:24
3 temmuz sürecinin sonucu : Fenerbahçeyi saha dışında yıkmayı başaramadınız:)

himone
25.Nisan.2013, 18:28
Keşke geçen yaz beraat değilde hüküm çıktığı zamanlar da da böyle yazabilseydiniz,kimseyi suçlamıyorum ben ancak tutarlı olun.

Hayırlı olsun Emenike ve Fenerbahçe'ye,o konuda sevindim her iki taraf içinde.

Keşke şimdi de geçen yaz konuştuğunuz gibi konuşabilseniz!

europeanconquer
25.Nisan.2013, 18:34
Keşke şimdi de geçen yaz konuştuğunuz gibi konuşabilseniz!

Ben hala aynı konuşuyorum sen rahat ol :) Sonradan pişman olacağım şeyler söylemem ben.

Kryptonite
25.Nisan.2013, 18:43
Adam beraat etmiş biz burda birbirimizi laf yetiştiriyoruz.Şike olsaydı herşey ortaya dökülürdü demek yok kimse yalandan gerginlik yaratmasın.Hayırlısı olsun her iki taraf için.

himone
25.Nisan.2013, 18:50
Ben hala aynı konuşuyorum sen rahat ol :) Sonradan pişman olacağım şeyler söylemem ben.

Ben zaten rahatım, sağa sola gidip te laf sokma peşinde dolaşan da ben değilim en başından beri sen böyle bir beklenti içindesin. Belli oluyor zaten alttan alttan millete laf atmaya çalışıyorsun, kimin zamanında ne dediğini bilmeden.

Night_Mare17
25.Nisan.2013, 19:00
Bu arada Aziz Yıldırım'ın cezası ne oldu ne zaman çekecek cezayı ? Dava unutuldu herhalde

Cidden merak ettiğimden soruyorum.

europeanconquer
25.Nisan.2013, 19:12
Ben zaten rahatım, sağa sola gidip te laf sokma peşinde dolaşan da ben değilim en başından beri sen böyle bir beklenti içindesin. Belli oluyor zaten alttan alttan millete laf atmaya çalışıyorsun, kimin zamanında ne dediğini bilmeden.

Saygısızlık olarak algılama ancak 3 Temmuz sürecinden beridir sitede ki yorumları takip ediyorum ve yeri geldiğinde yorum yapıyorum,kimseye laf sokma ve laf atma peşinde değilim beğenmediğim konuları eleştiriyorum.Mesela en başından bizim kulübün açıklama yapmasını da eleştiriyorum,çünkü bizi kulüp olarak ilgilendiren bir konu değil ancak ben bir spor sever olarak yorum yapıyorum ve olduğunca saygılı olmaya çalışıyorum.Sen ise -işte saygısızlık olarak algılamaman gereken konu burası- Aralık ayından beridir foruma üyesin ve ben uzun süredir bir gram yorum yapmama rağmen sanki sürecin başından beridir yorumlarımı biliyormuşcasına davranıyorsun zaten benim 12 bin küsürlük mesajlık şike konusunda attığım mesaj sayısı 63 sadece.Kimseye laf sokmadan,yargısız infaz yapmadan olduğunca objektif yorumlar yapmaya çalışarak mesaj yazmaya çalışıyorum.İşte o süreci geçiren biri olarak da ortada ki tutarsızlığı eleştiriyorum,mahkeme kararını değil.En başta da belirttim Emenike ve Fenerbahçe adına mutlu olduğumu,yine tekrar ediyorum benim eleştirim taraftarın tutarsızlığına.

Kryptonite
25.Nisan.2013, 19:21
Nedense bu durum Galatasaraylılar dokunmuş hayırdır inşallah.(Sakaryasporluyum)

petrol_fb12
25.Nisan.2013, 19:36
Dava için Yargıtay kararı bekleniyor şu an için.Süper Lig bitsin acıklarlar.

Bu sene Şike olmadığı için büyük zevkle izliyorum ligi.Kesin yok bir iki kaynağımdan teyyit ettim :)

Zaten şike olsaydı.Gençler hem Cimboma hem Fenere yatardı.

Bu hafta yaptılar 24.Hafta 25-26 Biraz hakem şikesi oldu.Sonra onlarda durdular.

Şu kadarını diyorum Fenerbahce 2010/2011 oynadığı Futbolla kupayı nasıl aldı bilmem.

Lakin bir şike varsa orta da herkes cezasını ceksin.Aziz Yıldırım şike yapmadık diyor.İbrahim Akın yaptım diyor sonra değiştiriyor.

Cok ilginç olaylar oldu.Bu süreçte.

Türkiye'de Futbolun olmadığını düşünün ne konuşucaktık bugun ? ;)

Ayrıca bu davayı açanlar bu kadar tepki beklemiyordu.Tahminim az tepki gösterilir diye yaptılar.Seçimden sonra patlaması ? :D Ne kadar cok şey var dimi :D Yazmaya kalksan.

himone
25.Nisan.2013, 21:18
Saygısızlık olarak algılama ancak 3 Temmuz sürecinden beridir sitede ki yorumları takip ediyorum ve yeri geldiğinde yorum yapıyorum,kimseye laf sokma ve laf atma peşinde değilim beğenmediğim konuları eleştiriyorum.Mesela en başından bizim kulübün açıklama yapmasını da eleştiriyorum,çünkü bizi kulüp olarak ilgilendiren bir konu değil ancak ben bir spor sever olarak yorum yapıyorum ve olduğunca saygılı olmaya çalışıyorum.Sen ise -işte saygısızlık olarak algılamaman gereken konu burası- Aralık ayından beridir foruma üyesin ve ben uzun süredir bir gram yorum yapmama rağmen sanki sürecin başından beridir yorumlarımı biliyormuşcasına davranıyorsun zaten benim 12 bin küsürlük mesajlık şike konusunda attığım mesaj sayısı 63 sadece.Kimseye laf sokmadan,yargısız infaz yapmadan olduğunca objektif yorumlar yapmaya çalışarak mesaj yazmaya çalışıyorum.İşte o süreci geçiren biri olarak da ortada ki tutarsızlığı eleştiriyorum,mahkeme kararını değil.En başta da belirttim Emenike ve Fenerbahçe adına mutlu olduğumu,yine tekrar ediyorum benim eleştirim taraftarın tutarsızlığına.

Benim en başından o tarz bir cevap vermemin sebebi de zaten ben Aralık ayında üye oldum, benim gibi de bir sürü insan var ve sen en başından direk herkes aynı yorumu yapmış gibi bir hükümde bulundun, benim sert tepki vermemin sebebi de budur. Mesela Emenike kesinlikle suçludur desen veya başka biri hakkında bu şekilde bri yorum yapmış olsan zaten ben de birşey demem. Senin yaptığın yorumlar genelde çok hoşuma gidiyor, özellikle yaşın küçük olmasına rağmen çok olgun ve objektif yorumlar yapıyorsuni saygısızlık yaptığını düşünmem. Ama en başından yaptığın yorumun yanlış olduğunu düşünüyorum çünkü herkesi aynı kefeye koyarak yorum yaptın. Sonra ben de aynı şekilde cevap verdim onun üstüne verdiğin cevap ta iğneleyiciydi ondan sonra durum buraya geldi.

Şimdi yazacaklarım sana neden o şekilde cevap verdiğimi daha iyi açıklar. Ben FB'nin şike sürecinde masum olduğunu düşünmüyorum, yıllardır Türkiye'deki bütün takımların şike yaptığını savunan birisiyim. Normalde zaten çıkıp bu konuda herhangi bir ithamda bulunsaydın birşey de demezdim. Ama yıllardır kesinlikle tahammül edemediğim konulardan birisi genellemedir. Çıkıp rakip takım taraftarı, Fenerbahçeliler diyerek veya genelleme yaparak veya senin dediğin şekilde bir yorum yaptığı zaman sinirlerim tepeme çıkar ve kesinlikle eyvallah deyip geçmem. Sana verdiğim cevap ta tamamen bu sebepledir. Senin düşüncene karşı değil, uslubüne karşılık verilmiş bir cevaptır. Zaten olay şike hakkında genel muhabbete gelirse hiç yorum yapmam bile. Umarım ne demek istediğimi anlamışsındır.

europeanconquer
25.Nisan.2013, 21:29
@himone

Demek istediğini anladım ben hiç bir zaman genelleme yapmam ancak bu sefer yapmışım gibi yazmışım o konuda özür dilerim,düşüncelerimi yanlış aktarmışım.

di canio
26.Nisan.2013, 01:37
Meireles'in sakatlığı ciddiymiş. Yırtık olabilirmiş. Yarın MR çekilecekmiş. Sezonu kapatması ihtimali de varmış.

SAİT71
26.Nisan.2013, 01:41
Fenerbahçe bu galibiyetle birlikte 2012-13 sezonunda Avrupa'da 24.0400 puana ulaştı. Gerçekten başarılı bir grafik. Geçen sene ne kadar puan almışız? Çok komik hatta insan söylemeye utanıyor: Yalnızca 1.0200 puan toplamışız. Ondan önceki sezon ise 2.4200 puanda kalmışız. Şimdi ise Final yolumuz açık ve 25 bine değdirmek üzereyiz. Rakibimiz Benfica ise bu sezon 25.2500 puanda.

titates1
26.Nisan.2013, 05:00
http://www.youtube.com/watch?v=qPyTylgK--8

bazen hatırlamak lazım bunları , biz unutmayız da , kim hangı taraftaydı ? elbet Tarih hatırlar ...

yakışır sana , yakışır sana , PKK'lıya İnsan Hakları , Fenerli'ye indir Copları ...

SAİT71
26.Nisan.2013, 12:41
"Şampiyonluk posterine yine girerim"
G.Saray’da oynarken kazanılan UEFA Kupası finalinde oynayamayan Emre, F.Bahçe’nin kupa şansına ilişkin, “Ben oynayamadan genelde posterlere katılıyorum, öyle bir özelliğim var” diye konuştu.
http://cdn.sporx.com/img/3/2013/emre_belozoglu_ispanyada_h85283.jpg

Statü nedeniyle Fenerbahçe’nin Avrupa Ligi maçlarında oynayamayan Emre Belözoğlu, Benfica maçı öncesi ilginç açıklamalarda bulundu. G.Saray’da oynarken kazandıkları UEFA Kupası finalinde de cezası nedeniyle oynayamayan Emre, NTVSpor’a, “Ben oynayamadan genelde posterlere katılıyorum, öyle bir özelliğim var” diye espri yaptı.
G.Saray’ın şampiyonlar ligi’nde çeyrek final oynamasının büyük bir başarı olduğunu söyleyen Emre, iki kulüp olarak elde edilen bu başarıların Türk futbolu adına önemini anlattı.
"HOCA ÇOK İYİ HAZIRLIYOR"
İlk olarak Aykut Kocaman’ın takımı çok iyi motive ettiğini söyleyen Emre “Hocamız takımı çok iyi motive etti ben de buna şahit oldum. Fenerbahçe tarihinin en önemli maçına çıkıyor. Bunun bilinciydeyiz. Zaten böyle maçlar da oyuncuları çok motive etmeye de gerek yok” dedi.
Emre’nin “Ben ne yazık ki oynayamasam da” sözleri üzerine NTV Spor muhabiri, “Eğer poster çıkarsa o posterde mutlaka...” diye araya girdi. Emre de hemen söze girip “Ben oynayamadan genelde posterlere katılıyorum, öyle bir özelliğim var” diyerek Galatasaray ile UEFA Kupası’nı kazandıkları sezon kırmızı kart cezası nedeniyle finalde oynayamayıp maçtan sonra postere dahil oluşuna atıfta bulundu.
"DÜNYALAR BENİM OLUR"
“Galatasaray’da o duyguyu yaşamıştım ama kaptan olduğum bir takımda o duyguyu yaşamak, çocukluğumun takımı Fenerbahçe’de bunu yaşamak daha büyük bir onur olur” diyen Emre, daha sonra iki kulübümüzün Avrupa’da bu sezon gösterdiği başarılara da değindi. Emre şöyle devam etti:
“Bu başarılar, Türk oyuncuların değerini artırıyor, Avrupa’ya transferini sağlıyor. Bu anlamda oyuncuları motive ediyor. Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale kalması büyük bir başarıdır. Bizim yarı finale kalmamız büyük bir başarıdır. Bunlar bütün oyuncuları Avrupa kupaları için motive edecektir. Bunlar vitrin maçlarıdır. Ben oyuncUların böyle motive olacağını, takımların da isimlerini ilerilere yazdıracağını umuyorum.”

Sporx.com

sananes
26.Nisan.2013, 21:47
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=r_9dJN6eXMU

inanılmaz gaz bir video.

attirson
26.Nisan.2013, 23:18
12numara.org iyi yapıyor bu işleri.

pele96
26.Nisan.2013, 23:22
Bir Besiktasli olarak turu Fenerbahcenin gecmesini isterim ama Benfica gececek gibi geliyor.

Namzet
27.Nisan.2013, 11:27
Avrupanın Zirvesindeki Türk Takımı

Bu sezon Avrupa Kupaları'nda boy gösteren takımların arasından sıyrılan Fenerbahçe, en fazla maç puanı toplayan ekip olarak zirveye adını yazdırdı.

http://imgz.vol.io/maraton/newpics/news/260420131429454299794_3.jpg

Kryptonite
27.Nisan.2013, 11:43
Türkiyenin en büyük klübüdür Fenerbahçe.

erdem344
27.Nisan.2013, 12:02
En başından beri inanmıştım sana kocaman adam

erdem344
29.Nisan.2013, 01:19
Takım tam kadro olarak 17 mayısda Beyaz showda olacak.

nannar
29.Nisan.2013, 03:07
Türkiyenin en büyük klübüdür Fenerbahçe.

Aykut Kocaman'ın da dediği gibi "2 senedir herşey ortada" :)

mwaru
29.Nisan.2013, 04:14
Some things never change:https://pbs.twimg.com/media/BIYX_ENCQAA9mOK.jpg:large
Duvar kağıtları:
http://fb1907.pro/wp-content/uploads/2012/09/moussa_sow.jpg
http://www.futbolcuresimleri.net/var/albums/Moussa-Sow-Resimleri/Moussa%20Sow_Fenerbahce.jpg?m=1332421749

Kryptonite
29.Nisan.2013, 11:54
Aykut Kocaman'ın da dediği gibi "2 senedir herşey ortada" :)

Sen rakip takımın hocasının ne dediğiyle kendi takımının durumunu ölçüyorsan bu rakip takımın ne kadar büyük olduğunu gösterir.

erdem344
29.Nisan.2013, 12:03
Beyler şimdiden beni final heycanı sardı. Maç günü nasıl olurum kim bilir ?

Finale kalırsak .....

Facx
29.Nisan.2013, 14:33
Sen rakip takımın hocasının ne dediğiyle kendi takımının durumunu ölçüyorsan bu rakip takımın ne kadar büyük olduğunu gösterir.

kuyt forumda :D

GebzeLi1907
29.Nisan.2013, 14:36
Pasaportları hazırlayan var mı beyler aranızda tek miyim yoksa :)

ReaList
29.Nisan.2013, 15:16
İçimden bir ses finale çıkarsak bir şekil Amsterdam'a gideceğimi söylüyor ama bakalım Allah büyük : )

erdem344
29.Nisan.2013, 15:36
Dam meydanında ingiliz kovalayın :D :D

vuque
29.Nisan.2013, 16:32
10-14 mayısta İspanya'da tatilde olacaktım ancak şimdiden iptal ettim bile ve 15-16 mayıs'ı da tatil olarak almak için Cuma gününü bekliyorum :D
Eğer finale ulaşabilirsek Amsterdam'da buluşalım ve beraber olalım, güzel olur :)

erdem344
29.Nisan.2013, 16:46
İş'te Hayat isimli programına konuk olan Kığılı, 80 olan Fenerium sayısını 200'e çıkaracaklarını ve Fenerium mağazalarının bu yıl 100 milyon lira ciroya ulaşacağını söyledi.
Kiğılı ayrıca bir gecede basılan 10 bin 'Çizmeyi aştık' tişörtünün hemen satıldığını da vurgulayarak, "Önceden hazırlığımızı yaptık. Sloganımızı tespit ettik. O perşembe gecesi baskıya verdik. Hepsini de sattık." şeklinde konuştu.
Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa ligindeki durumunu da değerlendiren Kiğılı, "İki ay önce bunu deklare etmiştik. Bizim ulaşacağımız nokta 15 Mayıs Amsterdam final. Benfica'yı da geçeceğiz." dedi.
Aziz Yıldırım'ın isteği ile Fenerium'ların başına geçtiğini belirten Kiğılı, ilk etapta sadece 20 olan mağaza sayısını 4 yılda 80'e çıkardığının altını çizdi.

tyfnkrvl07
29.Nisan.2013, 19:37
Meireles'i nasıl bir şeye sokmuşlar öyle :D
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/400644_10151575102033713_347331250_n.jpg

Facx
29.Nisan.2013, 20:12
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/400644_10151575102033713_347331250_n.jpg

yer çekimsiz koşu bandı olması lazım bunun ilk olarak manchester yada milan kullanmıştı yanılmıyosam

erdem344
29.Nisan.2013, 20:20

Fenerbahçe, futbol takımında yaşanan sakatlıkların tedavi sürecini kısaltmak ve tedavi uygulamalarının verimini artırmak amacıyla ''Alter G'' adlı, yer çekimsiz koşu bandı olarak da bilinen yeni bir cihaz getirdi.

Fenerbahçe Kulübü, futbol takımında yaşanan sakatlıkların tedavi sürecini kısaltmak ve tedavi uygulamalarının verimini
artırmak amacıyla Samandıra Can Bartu Tesisleri'ne ''Alter G'' adlı, yer çekimsiz koşu bandı olarak da bilinen yeni bir cihaz getirdi.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, uzaydan dönen astronotların yer çekimine uyum sürecini hızlandırmak için bulunan, daha sonra sakatlık yaşayan sporcuların tedavisinde de kullanılmaya başlanan, başta NBA takımları olmak üzere Avrupa'da birçok spor kulübünde bulunan sistemin, Türkiye'de ilk kez Fenerbahçe Kulübü sporcularının kullandığı bildirildi.

Sistem ve cihazın, yurt dışındaki birçok üniversitenin fizik tedavi ve rehabilitasyon servislerinde de kullanıldığı belirtildi.

Sistemle ilgili bilgi veren Fenerbahçe futbol takımı bireysel oyuncu antrenörü Dolu Arslan, ''Makinenin çalışma sistemi, öncelikle üzerindeki kişiye göre kendini ayarlıyor, basınç uygulamasına dair. Ön tarafı bilgisayar olan bir alet bu. Bu cihazla 70 kiloluk bir oyuncuyu, sanki 14 kiloymuş gibi koşturabilirim'' dedi.

Arslan, sistemin belli bir süre uzayda kalan astronotların dünyaya döndükten sonra yaşayabileceği sorunları çözmek için kullanıldığını anlatarak, ''Belli bir zaman uzayda kalan astronotlar, dünyaya döndüklerinde kassal akrofiye uğruyorlar. Bunları antrene etmeye çalıştıkça sakatlıklar yaşıyorlar. Bu sakatlıkları önlemek için bir sistem arıyorlar ve aydaki düşük seviyedeki yer çekimi göz önüne alınarak kademe kademe astronotlara yer çekimi yüklemesi yaptırılıyor. Sonunda astronot, dünya seviyesine adapte oluyor. Bu sırada insanların aklına sporcuların yaşadığı sakatlıklar geliyor ve 'Acaba onlarda da
kullanılabilir mi' diye soruyorlar. İlk denemelerde olumlu sonuçlar veriliyor. Dünya çapında bir çok kulüp bu sistemi kullanıyor.'' dedi.

Fenerbahçe Kulübü Doktoru Ertuğrul Karanlık ise sistemin, özellikle bacaklarda yaşanan sakatlıkların tedavisinde etkili olduğunu dile getirerek, ''Kalçadan başlayan sakatlıklarda, bağlarda bir sakatlık yaşandığı zaman işimize yarayacak bir cihaz bu. Emre bir yırtık yaşamıştı, bu alet sayesinde koşulara başlattık ve takımla çalışmalara başladı. Alt baldırında zorlama olan Issiar Dia bu aletle hemen koşulara başlıyor. Türkiye'de ilk kullanan kulüp biziz. Önde gelen Avrupa takımları da kullanıyor. ABD'de özellikle NBA'de çok kullanılıyor'' ifadelerini kullandı.

Sistemin Boston Celtics, Chicago Bulls, Los Angeles Lakers, Sacramento Kings gibi NBA takımları ile AC Milan, Bayern Münich, Liverpool, Manchester City, Manchester United ve Real Madrid gibi Avrupa takımlarında da kullanıldığı vurgulandı.

ntvspor

himone
29.Nisan.2013, 20:23
Facx'ın dediği gibi yer çekimsiz koşu bandı. Kas sakatlıklarında zorlama olmadan çalışmayı sağlıyor ve daha erken iyileşmeye yarıyor. FB'nin 2-3 yıldır sakat oyuncularının beklenenden 1-2 hafta falan erken dönmesinin de başrol oyuncusudur, özellikle geçen sene çok işe yaramıştı. Fiyatı da sağlam bir cihazdır bu arada.

Edit: erdem344'ün dediğinden :). O kadar şeyi boşa yazdık.

mwaru
29.Nisan.2013, 20:29
Hadi belki Meireles erken döner sahalara.olmaz mı?

Namzet
30.Nisan.2013, 17:58
Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu, 7 kişinin, "gizli kalması gereken bilgileri temin ettikleri" iddiasıyla yargılandıkları davada, mahkeme, Yıldırım'la birlikte 5 sanığın beraatını karar verdi.

Mahkeme, sanıklar Celalettin Erkal ile Zafer Yoldaş'ı ise 1 yıl 8'er ay hapse çarptırdı.

Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, sanıklar Erkal ve Yoldaş ile avukatları katıldı.

Cumhuriyet Savcısı Cemil Tuğtekin, daha önce verdiği esas hakkındaki mütalaayı tekrarladığını ifade etti.

Son sözleri sorulan Erkal ve Yoldaş da beraatlarını istedi.

Yargılamaya son verildiğini bildiren Mahkeme Başkanı Süleyman İnce, kararı açıkladı.

Yüklenen suç sabit olmadığından, sanıklar Serdar Özgür, Kemal Atilla Şensoy, Atilla Özdemir, Sezcan Yalkın ve Aziz Yıldırım'ın beraatına karar veren mahkeme, sanıklar Erkal ve Yoldaş'ı 1 yıl 8'er ay hapse mahkum etti.

Mahkeme, Erkal ve Yoldaş'ın aldıkları cezada, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ve cezanın ertelenmesine yer olmadığına hükmetti.

Cumhuriyet Savcısı Cemil Tuğtekin, daha önce verdiği esas hakkındaki mütalaada, sanıklardan, Atilla Özdemir, Aziz Yıldırım, Sezcan Yalkın, Serdar Özgür ve Kemal Atilla Şensoy'un beraatını, Celalettin Erkal ve Zafer Yoldaş'ın ise "niteliği bakımından gizli kalması gereken bilgileri temin etme" suçundan 3'er yıla kadar hapsini talep etmişti.

erdem344
01.Mayıs.2013, 01:32
European Power Rankings: The Continent's 20 Best Football Clubs

http://bleacherreport.com/articles/1622421-european-power-rankings-the-continents-20-best-football-clubs

Cengo
01.Mayıs.2013, 01:55
Turu geçer ve sakatlık, ceza gibi aksilikler vermez de tam kadro çıkar isek şampiyon olabileceğimize inanıyorum.

Allah kısmet ederse Chelsea'nin geçmişten kalan biletini keseceğiz.

Night_Mare17
01.Mayıs.2013, 02:03
Turu geçer ve sakatlık, ceza gibi aksikler vermez de tam kadro çıkar isek şampiyon olabileceğimize inanıyorum.

Allah kısmet ederse Chelsea'nin geçmişten kalan biletini keseceğiz.

O final heyecanını yaşamak istiyorum. Muhteşem bir gün olur.

mwaru
02.Mayıs.2013, 15:09
Fener Yazsın Mezar Taşımda

byariff
02.Mayıs.2013, 17:48
bi ara burda tartisilmisti galiba ; Şike Davası'nda Emmanuel Emenike'nin beraat kararına savcı itiraz etti.

http://www.trtspor.com.tr/Haber.aspx?id=55713

Cengo
03.Mayıs.2013, 02:50
Ligin 2. yarısında orta sahayı hiç kullanmadık. 3. bölgeye uzun gönderip hava topunu alıp ardından orta sahayı ve bekleri ileri çıkarttık.

Orta saha zaafiyeti yarattı. Önce baskı yapan ve defansı öne çıkaran takımlara karşı çok hızlı oyuncumuz olmadığı için problem yaşattı.

Resim için yarım saattir uğraşıyorum. Net belli olmuştur taktik problem.

Seneye hızlı bir yabancı bek, hızlı bir stoper lazım ki defansı öne çıkaralım.

Hatta Gökhan İnler gibi defansif ama ileri de çıkarak pas yapabilen bir orta saha lazım. Mehmet Topal rotasyona gitmeli.

Emre olduğu zaman farklı oluyordu ama ne yazık ki Emre'yi az kullanabildik. Tamamen Emre üzerine kurmamak lazım kadroyu yeni sezonda.

http://i.imgur.com/750rznp.jpg

erdem344
04.Mayıs.2013, 23:51
Beyler mehmet baransu twitterdan birkaç şey yazdı.

Birileri birşeyler fısıldamış buna bazı şeylere alt yapı hazırlıyor gibi.

Kryptonite
05.Mayıs.2013, 00:06
Çok iyi isimler gelecek gibi.Ribery diyorlar ama bakalım.

zeck17
05.Mayıs.2013, 00:30
Ribery ne yazık ki imkansız gibi görünüyor ribery şu anda ayrılıyorum dese mancity psg manu juventus real madrid gibi takımlara gidebilir

SAİT71
05.Mayıs.2013, 00:43
Ribery Tr'ye felan gelmez.

mwaru
05.Mayıs.2013, 01:26
Beyler mehmet baransu twitterdan birkaç şey yazdı.

Birileri birşeyler fısıldamış buna bazı şeylere alt yapı hazırlıyor gibi.

Klasik yalansu hareketleri 3-5 iddia atar ortaya ya tutarsa hesabı.

5267
05.Mayıs.2013, 19:08
Fenerbahçe Kadınlarımızı tebrik ederiz.Şampiyon oldular (44)

attirson
05.Mayıs.2013, 19:14
Yalnızca ilk çeyrek kötü oynadık diger 3 çeyrekte dibine kadar kupayı hakettik.Tebrikler.

Rsa
05.Mayıs.2013, 23:35
Seneye sağlam revizyon şart. İşe Selçuk, Baroni ve Ziegler'den başlarlar umarım.

erdem344
05.Mayıs.2013, 23:42
Serkan,Orhan,Bekir,Yobo,Ziegler,Cris,Selçuk,Sezer, Krasiç,Stoch,Webo,Semih

Plaket verip teşekkür edilmeli.

ReaList
06.Mayıs.2013, 00:14
2 senedir üst üste şu günü yaşamak ne kadar sinir bozucu anlatamam. Çok şey söylemek geliyor içimden ama sonra padişahımızın sözü aklımıza geliyor, Boşuna k.... yırtmayın ben ne dersem o olur. Galatasaray tarihinin en fazla şampiyonluk gören başkanı, kralsın sen kral !

Kryptonite
06.Mayıs.2013, 00:15
Gitmesi gereken o kadar çok isim var ki.Hangisinden başlasak karar veremiyorum.

SAİT71
06.Mayıs.2013, 01:00
Yönetim, teknik heyet, futbolcular neşter şart.

petrol_fb12
06.Mayıs.2013, 16:56
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, böyle bir taraftarın ve kulübün başkanı olduğu için anlatılmaz derecede gururlu olduğunu söyledi. Sarı-lacivertli kulübün resmi yayın organlarından Fenerbahçe Dergisi’nin mayıs ayı sayısında şiirsel bir dille duygularını aktaran Aziz Yıldırım, "Mutluyum, zira Fenerbahçemizin yalnızlaştırıldığı bu dönemlerdeki o ele geçirilmez kalabalığı gördüm ve yaşadım” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçelilerin takımlarının peşinden akın akın Marsilya’ya, Plzen’e, Lizbon’a gittiklerine, taraftarların haykırışlarına, karşılıksız sevgi ve bağlılıklarına tanıklık ettiğini aktaran Yıldırım, görüşlerini şöyle aktardı: "Futbolcularımı gördüm, her biri karakter abidesi ve inanmış futbolcularımı. Söz konusu Fenerbahçe olduğunda hayatlarını hiçe sayan bu çocuklarımın, kanlar içinde kalmış hareketsiz bedenler içindeki acılarına tanık oldum. Birbirleri için, mücadeleleri için ve en önemlisi Fenerbahçe için akıttıkları gözyaşlarını yaşadım. İnsanca, onurluca, kardeşçe... Kocaman bir adam gördüm. Tek suçu, kendisine kattığı değerler yüzünden konuşamamak, cevap verememek olan.

Suçu, sadece Aziz Yıldırım ile beraber olmak olan. Bu yüzden hakaret edilen, seviyesizlik ile bir tutulmaya çalışılan." Aziz Yıldırım, Fenerbahçe için çarpan bu yüreklerin mevcut başarılarla dahi yetinmediğini gördüğünü anlattığı yazısında şunları aktardı: "İnsanları gördüm, şahsıma, yönetim kuruluma, futbolcularıma, kocaman adama ve Fenerbahçeme ağızlarına geleni söyleyen. İtibarsızlaştırmaya, yargı kararı olmadan lekelemeye çalışan küçük adamların, şimdilerde yazdıklarına ve söylediklerine şahit oldum. Neden yalnız olduğumuzu ve olacağımızı anladım." "Neden Fenerbahçelilerin, Fenerbahçe dışında mutlu olamayacaklarını anladım. Bir kez daha Fenerbahçe büyüklüğünün ne şampiyonluk ne de kupa büyüklüğü olmadığını gördüm. Neden en büyük olduğumuzu bir kez daha anladım.

Tüm yaşananlara ve yaşatılanlara inat" şeklinde görüş belirten başkan Yıldırım, "Asla vazgeçmedim. Tüm bunları gördükten sonra, bu bayrağı en ulaşılmaz yerlerde dalgalandırmanın, bir görev değil zorunluluk olduğunu anladım bir kez daha... Ve tanrıya bir kez daha şükrettim, bir güne daha Fenerbahçeli olarak uyandığım için" ifadeleriyle yazısını tamamladı.

Kryptonite
06.Mayıs.2013, 17:03
Güzel söylemiş.Devam edeceğinin kanıtıdır bu :)

erdem344
06.Mayıs.2013, 17:04
Her zaman ki aziz başkan.

Deus Dominus
06.Mayıs.2013, 17:23
Şaka maka son iki lig maçından birini daha kaybederse Fenerbahçe Aragones dönemiyle aynı istatistiklerde kalacak :) Türkiye Kupası'nda rövanş maçı hiç kolay olmayacak, Galatasaray maçı her sonucun çıkabileceği bir karşılaşma, son hafta Karabük ligde kalma maçına çıkabilir. Beşiktaş'ın 2.lik şansı var. Hani her şey dışarıdan güzel görünürken kabus gibi bitebilir sezon.

Sadixx
06.Mayıs.2013, 17:27
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, böyle bir taraftarın ve kulübün başkanı olduğu için anlatılmaz derecede gururlu olduğunu söyledi. Sarı-lacivertli kulübün resmi yayın organlarından Fenerbahçe Dergisi’nin mayıs ayı sayısında şiirsel bir dille duygularını aktaran Aziz Yıldırım, "Mutluyum, zira Fenerbahçemizin yalnızlaştırıldığı bu dönemlerdeki o ele geçirilmez kalabalığı gördüm ve yaşadım” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçelilerin takımlarının peşinden akın akın Marsilya’ya, Plzen’e, Lizbon’a gittiklerine, taraftarların haykırışlarına, karşılıksız sevgi ve bağlılıklarına tanıklık ettiğini aktaran Yıldırım, görüşlerini şöyle aktardı: "Futbolcularımı gördüm, her biri karakter abidesi ve inanmış futbolcularımı. Söz konusu Fenerbahçe olduğunda hayatlarını hiçe sayan bu çocuklarımın, kanlar içinde kalmış hareketsiz bedenler içindeki acılarına tanık oldum. Birbirleri için, mücadeleleri için ve en önemlisi Fenerbahçe için akıttıkları gözyaşlarını yaşadım. İnsanca, onurluca, kardeşçe... Kocaman bir adam gördüm. Tek suçu, kendisine kattığı değerler yüzünden konuşamamak, cevap verememek olan.

Suçu, sadece Aziz Yıldırım ile beraber olmak olan. Bu yüzden hakaret edilen, seviyesizlik ile bir tutulmaya çalışılan." Aziz Yıldırım, Fenerbahçe için çarpan bu yüreklerin mevcut başarılarla dahi yetinmediğini gördüğünü anlattığı yazısında şunları aktardı: "İnsanları gördüm, şahsıma, yönetim kuruluma, futbolcularıma, kocaman adama ve Fenerbahçeme ağızlarına geleni söyleyen. İtibarsızlaştırmaya, yargı kararı olmadan lekelemeye çalışan küçük adamların, şimdilerde yazdıklarına ve söylediklerine şahit oldum. Neden yalnız olduğumuzu ve olacağımızı anladım." "Neden Fenerbahçelilerin, Fenerbahçe dışında mutlu olamayacaklarını anladım. Bir kez daha Fenerbahçe büyüklüğünün ne şampiyonluk ne de kupa büyüklüğü olmadığını gördüm. Neden en büyük olduğumuzu bir kez daha anladım.

Tüm yaşananlara ve yaşatılanlara inat" şeklinde görüş belirten başkan Yıldırım, "Asla vazgeçmedim. Tüm bunları gördükten sonra, bu bayrağı en ulaşılmaz yerlerde dalgalandırmanın, bir görev değil zorunluluk olduğunu anladım bir kez daha... Ve tanrıya bir kez daha şükrettim, bir güne daha Fenerbahçeli olarak uyandığım için" ifadeleriyle yazısını tamamladı.
Aziz yıldırım iyice gözümden düştü. Bir öyle bir böyle artık fenere çok fazla zarar veriyor eğer klübünü gerçekten çok seviyorsa bırakır. Hayır ama o klübü değil kendini düşünüyor. Öncelik Fenerbahçe var diyor ama biz fenerden çok kendisini görüyoruz. İinsanları kandırmaktan vazgeçsin artık hiç samimi gelmiyor açıklamaları.

GebzeLi1907
06.Mayıs.2013, 21:14
Aziz Yıldrım ve kadronun iskeleti ağır şekilde loser karaktere büründü. Bu işin sonu hayır değil. Aziz yıldırım gitmedikce galatasarayda terim ve mevcut kadrosunu korudukca üst üste gelen galatasaray şampiyonluklarını daha çok izleriz.
çok net bir gerçek fenerbahçe ligde bir alper potuğu bile alamıyor hale geldiyse diyecek söz yok.

yönetim müthiş zaafiyet göstermiştir zaten liste olarak da çok sönük bir listeydi, yıldırım kardeşler kafasına göre at koşturuyorlar..

aziz yıldırım şu egosunu bıraksın gercekten fenerbahçeliyse derhal elini eteğini tüm etkinliğini klupten ceksin..
15 senede 8 kez galatasaray şampiyonluğu yaşıyorsan ki galatasaraya bu 15 yılın toplamında maddi hacim olarak açık ara müthiş bir fark atmış takımın var, 15 yılın 10 yılı rakibinden daha iyi stadın mağaza gelirlerin vs vs herşeyin mevcut..
ama senin tek üstünlüğün rakibine karşı sahadandaki galibiyet serin. onun da eli kulağında

olmuyor yani artık döneminin sonuna gelindi

derbide yenilirsek üzülmeyeceğim..

yenilirsek de ağır bi mağlubiyet alalım 3 4 farklı, tek bir mağlubiyetin altından kalkabiliriz aziz ve ekibi giderse..

ancak yine ite kaka bir galibiyet beraberlik ile bu yönetim ve teknik heyet devam ederse gelecek yıl ve sonrası karanlık

erdem344
06.Mayıs.2013, 21:37
Bir Fenerbahçeli için Galatasaray’ın şampiyonluğuna uyanmak kadar sinir bozucu çok az şey var herhalde şu hayatta. Maalesef tam da böyle meşum günleri idrak ediyoruz şu aralar. Bizim için lig bitti, uzun soluklu bir Avrupa macerasının da sonu geldi, çok kimsenin umurunda olmayan bir Türkiye kupası ve ondan sembolik olarak daha önemli bir Galatasaray maçıyla bu sezona noktayı koyacağız. Sezona kulübe ve takıma dair genel bir analiz yapmak için elimizde yeterince veri var yani. Önce Türkiye’de yaygınca yapılan ve söylediklerinizden ziyade sizi kim olduğunuzla kategorize eden bakış açısına yönelik bir okumayı boşa çıkarmak için bizim kulübü bu sene tam ortasından üçe bölen bir parçanın hiçbirinden olmadığımı ifade ederek başlayayım. Yani moda tabirle “ne Alex’ci ne Aziz’ci ne Aykut’çuyum”. Alex’i ve Aykut Kocaman’ı kulübün önemli figürleri olarak severim saygı duyarım, başkanı kişisel olarak sevdiğim söylenemez, 3 Temmuz öncesi hakkında yazdıklarım da pek olumlu şeyler değil zaten. Netice itibariyle kişileri sevme ya da sevmeme gibi tamamen kişisel, duygusal değerlendirmelerin rasyonel bir analiz yapmayı pek çok Fenerbahçeli için güçleştirdiğini düşünüyorum. Bunu da anlamsız, anlaşılmaz bulduğum sanılmasın, sonuçta taraftar dediğimiz insanın rasyonellikle bağı zaten çok da sağlıklı bir bağ değil ve tam da bu nedenle bir kulübe bu kadar bağlanabiliyoruz.

Önce taraftar, teknik direktör, ve yönetime yönelik ortak bir eleştiriyle başlayalım. Eleştiri derken aslında özeleştiri demeliyim zira bunun dozajını blog olarak bizim de kaçırdığımızı düşünüyorum. 3 Temmuz’la birlikte kulübün başına gelen onca haksızlık, adaletsizliğe karşı iki senedir ses çıkarıyoruz, bu davanın mağduru olduğumuzu haklı olarak beyan ettik ama bu mağduriyeti ifade etme hali gittikçe mağduriyetten hoşlanan, mağdur olmanın konformizmine kapılan ve mağduriyeti kimliğe çeviren bir hal yarattı tüm camiada. Bu son derece tehlikeli bir hal ve bir an önce herkesin bu patolojik durumdan kurtulması lazım. Mağduriyeti geçici bir hal, üstesinden ivedilikle gelinmesi gereken bir durum olarak görmeyip kaderine razı gelerek “ne yapalım işte bizimle uğraşıyorlar” noktasında teslimiyetçi bir ruh haliyle kabul etmek bu kulübe asla yakışmıyor. Mağduriyetini yüksek sesle ifade edip bunu gidermeye çalışmayı, biz zamanla mağduriyet üzerine bir kulüp kimliği inşa etmeye götürüyoruz ki bu kulübün genlerinde olmayan bir şey. Şunu taraftarın, hocanın ve bütün camianın tekrar hatırlaması lazım. Fenerbahçe’nin 3 Temmuz sonrası ayakta kalmasının gerekçesi kulübün çok mağdur olması değil çok güçlü olmasıydı. Ayrıca zamanında örgütlü bir güç olarak hareket edebilmeyi becermiş, bu operasyonun altından kalkabilmiş bir camianın kendi mağduriyetini fetişleştirmek yerine gücünü doğru kullanmayı bilmesi gerek.

Buradan gücü doğru kullanma derken bu işi sevk ve idare etmekle görevli yönetime dair meseleye geçelim. Fenerbahçe yönetiminin pek de parlak bir yıl geçirmediği kesin. Yönetime yapılan bütün eleştirelere yönelik iki argüman var: Birincisi muhalefette bulunan kişilerin karaktersizlikleri ve niyetlerini öne sürüp ehven-i şer olarak Fenerbahçe yönetimine laf etmemek; ikincisi ise süren Yargıtay süreci nedeniyle yönetimin elinin kolunun bağlı olduğunu beyan edip dolayısıyla yönetimin eylemsizliğini meşru ve doğal kabul etmek. İlk gerekçe bizi sinizme götürür, yani CHP ülkeyi daha kötü yönetecek diye AKP’yi eleştirmemek gibi bir durum normal olur bu eleştiriye göre. Şöyle de bir durum var. Mevcut yönetimi eleştirmek ya da mevcut yönetimin gitmesini istemek Fenerbahçe’yi ele geçirmek isteyenlerin eline koz vermek olarak algılanıyor. Bizim gibi herkesin birinin adamı olduğuna inanılan, her sözün, yazının, eylemin, birinin talimatıyla yazıldığı düşünülen bir iklimde bu akıl tutulması da gayet doğal aslında. İkinci gerekçeyle ilgili de şunu sorabiliriz. Bu Yargıtay süreci sessizliği ne zamana kadar devam edecek, yani biz Yargıtay süreci bitene kadar sportif konularda, ya da kulübün hakkının yüksek sesle savunulması gerektiği durumlarda hep sessiz mi kalacağız? Yargıtay dosyayı 5 sene sonra karara bağlasa ne yapalım konu Yargıtay’da konuşamıyoruz diye her şeyi 5 sene boyunca sineye mi çekeceğiz?

Kulübün haklarının yönetim tarafından doğru düzgün savunulmadığını düşünüyorum, zaten şu an ki mevcut yönetim kurulunun böyle bir kapasitesi olduğunu da düşünmüyorum. Normal sade bir taraftarın Galatasaray şöyle korunuyor böyle korunuyor diye feryat etmesini anlıyorum da Fenerbahçe’nin haklarını savunmak için oraya seçilmiş insanların bundan yakınıp hiçbir şey yapmamasını anlamıyorum. Kardeşim sen şikayet edip bir şey yapmayacaksan niye seçildin ?, Yargı süreci var o yüzden susuyoruz diyorsanız aynı soru yine baki, yargı sürecinin devam ettiğini bile bile konuşamayacağınız yönetim kuruluna niye girdiniz ? Başkan özelinde diğer temel eleştiri zaten kronik bir sorun ve anlaşılan bitmeyecek.

Bu blogda 3 Temmuz öncesi gerek benim gerek diğer arkadaşların temel olarak Aziz Yıldırım eleştirisinin gerekçesi kulübün kurumsallaşma ibaresi altında tam tersi bir şekilde gittikçe kişiselleştiğiydi. Aslında bunun doğru olduğunu, kulübün başkanın kişisel müdahalesi ve mesaisi olmadan idare edilemediğini de 3 Temmuz sonrası başkan hapse girince Fenerbahçe yönetiminin ne hale geldiğini görerek bizzat tecrübe etmiş olduk. Başkanın yönetim anlayışının tek adamlık tarzının özellikle hapisten çıktıktan sonra değişeceğine yönelik bir beklentim vardı, ayrıca kendisinin hapisteyken cesur ve ilkeli bir söylemi benimsemesi de geleceğe dair umut verici bir nişane olarak gözüküyordu. Ancak tahliye sonrası ne kurumsallaşma, ne yeni yönetim listesine aldığı kişilerin kalibresi, ne o felaket halkla ilişkiler düzeyi konusunda en ufak bir gelişme ve ilerleme oldu. Üstelik Alex krizini olabilecek en kötü şekilde yönetmeyi becerdi. Kulübün artık bir CEO’su var ama şubelerin profosyonelleşmesi diye bir şey hala söz konusu değil.

Fenerbahçe’nin 5 sene sonrasını planlayan ne bir futbol ne bir basketbolne bir voleybol aklı var. Başkan yine her yere kendisi yetişmeye çalışıyor. Kulübe 24 saatini veriyor o konuda kendisine haksızlık etmeyelim ama zaten mesele de bu. Bir başkan 24 saatini kulübe veriyorsa orda bir organizasyon problemi vardır, çünkü doğru bir planlamada kimse herhangi bir işe 24 saatini vermez. Bu fedakarlık cefakarlık örneği değil kötü yönetim örneğidir çünkü etrafınızda doğru düzgün bir kadro kuramadığınız anlamına gelir. Teknik direktörlerden bağımsız Fenerbahçe’nin bütün şubelerinde bir kurumsal bir akıl ve planlama eksikliği var.

Somut örnekler verelim 2008’de kulüp Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale çıkıp tarihinin en başarılı sonucunu aldığında Sevilla deplasmanında ceza, sakatlık gibi nedenlerle Selçuk oynamak zorunda kalmıştı, 2013 de kulüp tarihinin gördüğü en iyi yerlerden birinde Benfica deplasmanına yine aynı gerekçelerle yine Selçuk’la çıktık.

Bunun adı şanssızlık değil plansızlık, sene başında uzun vadeli bir hesap yapamamak, uzun vadeli stratejik bir akıl geliştirememek. Yani son beş yıl iki kez kulüp tarihinin en iyi derecesini yapıp oralara gelince alternatifsizlikten başın sıkışıyorsa o zaman şanssızlıktan değil bir öngörü eksikliğinden söz etmek gerek. Bu mesele sadece futbolla alakalı değil. Erkek basketbol takımına neredeyse 3 sene 4 numara oynayabilen adam almadık (sonunda ala ala James Gist’i aldık gerçi ) kadın voleybolda Şampiyonlar Ligi’ni kazanırken bile en zayıf halkamız olan libero mevkiine yine 3 sene oyuncu alamadık. Erkek voleybolda takımla müthiş bir uyum yakalamış hocayı gönderip bir sene sonra geri getirdik, takımın kaptanını sezon boyunca kadro dışı bırakıp kamuoyuna tek bir açıklama yapmadık bu örnekler çoğaltılabilir.

Yani Fenerbahçe’nin kronik sorunlarını giderecek her branşta uzun vadeli plan yapıp altyapıyı ona göre organize edecek, transferleri ona göre yapacak bir stratejik aklı yok. Şubeyi yöneten yöneticiler başkan bir şeyi yap demeden yapmıyor, menajerler yine doğrudan başkanın ağzına bakıyor. Artık bu devirde yetki devretmeden işin ehline değil, kendine en çok kafa sallayana verildiği bir düzenle kulüp yönetilmez. Ne demek istediğimi daha kanlı canlı görmek isteyenler mesela bir Semih Özsoy ya da Violet Duca röpörtajı dinlesinler. Sorulan soru ne olursa olsun röpörtajın tamamında 22 kez “Sayın Başkanımız Aziz Yıldırım’ın desteğiyle” diye konuşmalarının giriş, gelişme ve sonuç kısmını tamamlayan yönetici kimliğinden kurumsal aklı geliştirecek bir adım beklemek biraz fazla iyimserlik olur.

Teknik direktörün ya da sporcuların kim olduğundan ziyade üst yapıdaki bu yönetim yapısı değişmeden ve bütün şubelerde uzun vadeli planlama yapacak işinin ehli kadrolar görev ve sorumlulukları net olarak belirlenmiş şekilde göreve gelmeden çok da fazla bir şey değişmez aslında. Aziz Yıldırım kulübe çağ atlattı, kimsenin yüzüne bakmadığı amatör şubeleri adam etti, ilgi gösterdi ama artık Fenerbahçe onun 24 saatinin yetmeyeceği bir seviyede, dolayısıyla her şeyi ben yaparım edasıyla doğru düzgün bir kurumsal yapı oluşturmadan böyle yönetmeye devam edemez. Ama başkanın tarzında en ufak bir değişiklik yok, böyle doğu tipi despotizmle bakalım nereye kadar gideceğiz.

Futbol takımı ve Aykut Kocaman’a dair değerlendirmeye gelince aynı şeyleri bu sene üç dört sefer yazdım onların biraz daha toparlanmışı dışında yeni bir şey söylemek zor. Fenerbahçe’nin şampiyonluğu Galatasaray’a kaptırmasının binbir çeşit nedeni olabilir, Galatasaray lehine medya ve hakem olayları, zamanın ruhu falan bunlar bence de etkiliyor iki takım arasındaki yarışı ama meseleye Napolyon’a atfedilen bir anekdotla yaklaşmak lazım. “Savaşı neden kaybettiniz” sorusuna “mermimiz yok” yanıtından sonra “tamam tamam yeterli” diyen Napolyan’dan mülhem Fenerbahçe kadrosu Galatasaray kadrosundan daha kötü ve niteliksiz diyip diğer gerekçeleri talileştirmek mümkün.

Takımın Avrupa’da geldiği yer kadro kalitesinin üstünde bir yer ve bu seneki Avrupa başarısı eğer bu kadronun birkaç takviyeyle yeterli olduğu inancını beraberinde getirecekse bu seneyi mumla arayan bir seneyi önümüzdeki yıl yaşarız demektir. Aykut Kocaman’ın kafasındaki oyun mantalitesi Avrupa için elemeli ve dolayısıyla rakibe önlemin birinci öncelik olduğu maçlarda işe yarayabilir ama proaktif olmanın şart olduğu bizim ligde bu oyunla zirvede tutunulamaz. Hocanın kafasındaki oyun yapısı Türkiye Ligi’nin gerçekleriyle çok uyuşmuyor, bu kadar çok rakibe odaklanarak, Kadıköy’deki maçlara bile sürekli dengeli,sabırlı başlayıp tempo yapmayarak bu ligde başarılı olmak mümkün değil.

Pek çok kimse kadroda şu an Emre ve Meireles olduğu için unutuyor ama Galatasaray’ın Hamit-Melo-Selçuk’la başladığı bir lige biz Selçuk-Christian-Topal üçlüsüyle başladık. Sow dışında üst düzey forvetimiz yokken Galatasaray’ın 5 tane forveti var, Galatasaray’da hiç süre alamayan Elmander bize gelse direkt 11 oynar,yani sene başında rakipten bu kadar zayıf bir kadro kurup ondan sonra niye şampiyon olamadık diye ah vah etmek çok anlamsız. Aykut Kocaman’a benim yaptığım en büyük eleştiri saha içinde bunun yerine şu oynar mı, şunu niye oynattın dan ziyade geçen seneki felaket kadro planlamasıydı. Dolayısıyla bu sezon en çok eleştirilmesi gereken şey teknik direktör Aykut Kocaman’dan ziyade sportif direktör olan Aykut Kocaman diye düşünüyorum. Aykut Kocaman kendisinin belirttiği gibi ligi 28 puan alınan ilk yarıdaki teknik direktör performansıyla değil Temmuz-Ağustos’da sportif direktör olarak takımı planlama performansıyla kaybetti. Bu kadronun en az 7-8 oyuncuya ihtiyacı var, Ziegler, Yobo, Christian, Caner’in ilk 11 de ki yerlerine direkt oynayacak dört tane üst düzey oyuncu ve kadro alternatifinin artması içinde 3-4 tane takviyeye ihtiyaç var. Fenerbahçe’nin kadro kalitesi ve önümüzdeki yıl için veri alınacak şey 6 tane elemeli Avrupa maçı değil neredeyse 5 tane doğru düzgün oynadığımız maç sayamayacağımız Türkiye Ligi olmalı.

Bir de takımın Avrupa Ligi’ndeki aldığı sonuç sonrası herkesin tuhaf bir şekilde doğru diye düşündüğü yaygın bir yanlış kanaat var. Herkes Fenerbahçe iyi savunma takımı diye tutturmuş, ligde en kötü yanı savunması olarak gösterilen Galatasaray’dan üç gol fazla yemişiz, oynadığımız maçların yarısından fazlasında ilk golü yiyen biz olmuşuz, üstelik iyi sonuçlar aldığımız Avrupa liginde görece daha iyi savunma yaptığımız maçlarda bile rakibe maçı döndürebilecek şansları fazlasıyla vermişiz (Marsilya deplasmanı, Lazio deplasmanı, Apoel deplasmanı Benfica deplasmanı)kişisel hata yapmaya çok yatkın sakar bir defans kadromuz var.(Bursa, Beşiktaş Galatasaray maçlarında kendi kalemize gol atmışız)

Bütün bunları yan yana koyduktan sonra iyi bir savunma takımı mıyız diye yeniden bir düşünmek lazım. Ayrıca rakibi hücumda tehdit etmedikten sonra ne kadar iyi savunmanız olursa olsun bir yerden sonra zaten mesele gol yemekten ziyade golü ne zaman yiyeceğiniz meselesi oluyor. Savunma yaparken kronik olarak kontra yapamadığımız için zaten bizim savunma futbolu dediğimiz şey mahkumiyete dönüyor.

Hasılı kelam önümüzde pek iç açıcı bir manzara yok. Transfer hamlelerinin bir an önce yapılması gerek ama ben hiç öyle olacağını düşünmüyorum. Zaten Aykut Kocaman’ın kadroda öyle radikal bir değişim/dönüşüm yapacağını da zannetmiyorum. Bir kez daha söyleyeyim bu oyun mantalitesi değişmez ve kadro kalitesi radikal bir şekilde artırılmazsa önümüzdeki yıl Galatasaray dördüncü yıldızı takarken biz yine bütün camia olarak mağdurluğumuzun üçüncü sene-i devriyesinde ah vah çekeriz

Alıntıdır.

petrol_fb12
06.Mayıs.2013, 21:39
@Erdem 344

Ne yaptın abi ya :D

erdem344
06.Mayıs.2013, 21:42
Sıkılmadan okuyun son 15 yılımızı anlatmış adam çatır çatır

5267
06.Mayıs.2013, 21:42
Baroni rekor kırmış biz başka şeyin muhabbetini yapıyoruz :D

http://www2.sporx.com/futbol/superlig/fenerbahce/cristian-hakan-sukurun-rekorunu-kirdiSXHBQ326697SXQ

TeNaciOUS MidFieLdeR
06.Mayıs.2013, 23:02
aziz yıldırım şu egosunu bıraksın gercekten fenerbahçeliyse derhal elini eteğini tüm etkinliğini klupten ceksin..
15 senede 8 kez galatasaray şampiyonluğu yaşıyorsan ki galatasaraya bu 15 yılın toplamında maddi hacim olarak açık ara müthiş bir fark atmış takımın var, 15 yılın 10 yılı rakibinden daha iyi stadın mağaza gelirlerin vs vs herşeyin mevcut..
k

15 senede 7 gs 5 fb 2 bjk 1 bursa sampiyonluklari var. bu donemde baska takimlarin yarista olmamasi yonetimin sucu mu? fb bu yillarda hep yarisin icinde oldu ama son noktayi koyamadi bir cogunda. elde edilen basarilari hice sayip nankorluk etmemelisiniz. aziz yildirim donemi fenerbahce icin basarili gecmistir, burda hayiflanan fbliler degil diger takim taraftarlari olmalidir. hic sampiyon olamamis gibi ifade ediyorsunuz. 5 sampiyonluk, SL ceyrek finali ve AL yari finali.

GebzeLi1907
06.Mayıs.2013, 23:36
15 senede 7 gs 5 fb 2 bjk 1 bursa sampiyonluklari var. bu donemde baska takimlarin yarista olmamasi yonetimin sucu mu? fb bu yillarda hep yarisin icinde oldu ama son noktayi koyamadi bir cogunda. elde edilen basarilari hice sayip nankorluk etmemelisiniz. aziz yildirim donemi fenerbahce icin basarili gecmistir, burda hayiflanan fbliler degil diger takim taraftarlari olmalidir. hic sampiyon olamamis gibi ifade ediyorsunuz. 5 sampiyonluk, SL ceyrek finali ve AL yari finali.

totalde fenerbahçe nin ve galatasarayın imkanlarını toplar hesabı öyle yaparsak benim gözümde net şekilde başarısızdır
7 veya 8 yarım sezonu kimisi katıyor kimisi katmıyor istatistiğe, ama sonuçta onun döneminde görülmüştür.

fenerbahçenin 15 yılda ki toplam bütçelerine bakalım galatasarayın bakalım
fenerbahçe 10 senedir mabed diyebileceği stada sahip hem rakipleri sindirmek adına hem gelir kaynağı adına, galatasaray ise 2 senedir
stad bence cok cok önemli bir avantaj oluştrabilecek bir etmen. o konuda da üstün fenerbahçe rakibinden genel ortalamada..

camiada hep tek başına iktidar olmuş, karşısına hiç bi zaman ciddi muhalefet iç karışıklık yaşatacak kişi grup cıkmamış; çıkabilecek olanın işini anında görmüş.
rakibi galatasaray ise kazan gibi kaynamış kaç başkan gidip gelmiş bilmiyorum ve sürekli bir muhalefet olayları camia içinde bütünlüğü sağlayamama durumları vardı yine son 2 yıla kadar.
bu konu da rakibine göre cok avantajlısın..

tabi bu avantajların çoğunun oluşmasında aziz yıldırım ın katkısı büyük, o inkar edilemez.
ancak bu avantajları kullanamıyorsan hiç bir manası da kalmıyor haliyle..
aziz başkan gelmeden galatasaray bizi silip süpürmüyordu tabi avantajları yarattık dedik diye öyle düşünmek de olmaz.
aziz yıldırım göreve gelmeden önce galatasaray 11 fenerbahçe 13 kez şampiyon idi

eldeki imkanlara bakılınca ve fenerbahçe camiasının taraftarının potansiyeli ve rakip galatasarayın son 2 yıla kadar ki yanlış yönetimleri göz önüne alınınca, fenerbahçe nin ligi açık ara şekilde domine etmesi gerekiyordu..

15 yılda en azından 9 10 şampiyonluğu görmesi gerekiyordu, bizim liglere benzer kaliteye sahip liglerde hep görülmüş örnekleri var.
nitekim galatasaray dominasyonu da başladı ligimizde. doğru yönetilip rakibin de güçsüzleşince pek ala domine edilebilien bir ligde oynuyoruz demek ki

SAİT71
06.Mayıs.2013, 23:39
Somut örnekler verelim 2008’de kulüp Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale çıkıp tarihinin en başarılı sonucunu aldığında Sevilla deplasmanında ceza, sakatlık gibi nedenlerle Selçuk oynamak zorunda kalmıştı, 2013 de kulüp tarihinin gördüğü en iyi yerlerden birinde Benfica deplasmanına yine aynı gerekçelerle yine Selçuk’la çıktık.

Bunun adı şanssızlık değil plansızlık, sene başında uzun vadeli bir hesap yapamamak, uzun vadeli stratejik bir akıl geliştirememek. Yani son beş yıl iki kez kulüp tarihinin en iyi derecesini yapıp oralara gelince alternatifsizlikten başın sıkışıyorsa o zaman şanssızlıktan değil bir öngörü eksikliğinden söz etmek gerek. Bu mesele sadece futbolla alakalı değil. Erkek basketbol takımına neredeyse 3 sene 4 numara oynayabilen adam almadık (sonunda ala ala James Gist’i aldık gerçi ) kadın voleybolda Şampiyonlar Ligi’ni kazanırken bile en zayıf halkamız olan libero mevkiine yine 3 sene oyuncu alamadık. Erkek voleybolda takımla müthiş bir uyum yakalamış hocayı gönderip bir sene sonra geri getirdik, takımın kaptanını sezon boyunca kadro dışı bırakıp kamuoyuna tek bir açıklama yapmadık bu örnekler çoğaltılabilir.

Noktası noktasına katılıyorum yazının. Büyük revizyon şart. Bu taraftar 3 sene üst üste şampiyon olamama durumunu sineye çekemez. Son şansları...

Mamadou
06.Mayıs.2013, 23:55
Geçen sezon Şampiyonlar liginden men edilmese,bazı oyuncular takımdan ayrılmak zorunda kalmasaydı eğer şu an Galatasaray'ın yaşadığını Fenerbahçe yaşamış olabilirdi. Hem elde edilecek gelirden oldunuz hemde iyi oyunculardan oldunuz. Yerine alınan oyuncular gidenlerin yerini dolduramadı. Yani yerine alınan oyuncular aynı tip oyuncular değildi. Giden oyuncular Kocaman'ın sisteminde gayet iyi oynuyorlardı.

HAK ve Ziegler Santos kadar iyi bir bek değil, Bekir ve Egemen Lugano kadar iyi değil, Sow'da Niang gibi hızlı bir forvet değil. Ama tabi kalite olarak Sow daha ağır basıyor.

erdem344
07.Mayıs.2013, 00:04
Deşme o yarayı boşver

GebzeLi1907
07.Mayıs.2013, 00:21
Geçen sezon Şampiyonlar liginden men edilmese,bazı oyuncular takımdan ayrılmak zorunda kalmasaydı eğer şu an Galatasaray'ın yaşadığını Fenerbahçe yaşamış olabilirdi. Hem elde edilecek gelirden oldunuz hemde iyi oyunculardan oldunuz. Yerine alınan oyuncular gidenlerin yerini dolduramadı. Yani yerine alınan oyuncular aynı tip oyuncular değildi. Giden oyuncular Kocaman'ın sisteminde gayet iyi oynuyorlardı.

HAK ve Ziegler Santos kadar iyi bir bek değil, Bekir ve Egemen Lugano kadar iyi değil, Sow'da Niang gibi hızlı bir forvet değil. Ama tabi kalite olarak Sow daha ağır basıyor.

ben o günkü niang ı sow a tercih ederim açıkcası niang sow dan oyun zekası olarak da ve karşı karşıya cepheden pozisyonlarda çok daha iyi bir oyuncu..

3 temmuz iyisiyle kötüsüyle atlatıldı bu yıl yaklaşık 40 milyon euro bonservis ödenerek kadro kuruldu
cok cok kötü bir darbe aldık ama maddi açıdan bu yıl tolere edebilecek bir yıldı

erdem344
07.Mayıs.2013, 00:22
Sow'da Niang gibi hızlı bir forvet değil. Ama tabi kalite olarak Sow daha ağır basıyor.

Niang Sowa göre daha teknik oyuncu . Niang daha büyük topçuydu

himone
07.Mayıs.2013, 00:34
FB taraftarının tahammül edemediği şey kupa alamamak değil sürekli karaktersiz futbol izlemek. Takımın başında 3 yıldır aynı teknik direktör duruyor, 150 üzerinde maça çıkmış ama hala takıma nasıl iyi futbol oynatacağını bilmiyor. Futbolcu geliştirmeyi öğrenememiş birisi var. Ondan önce de sadece Zico döneminde iyi futbol oynamayı başarmış bir takımız. Eğer FB takımı biraz güzel futbol oynuyor olsa taraftarın büyük kısmı "olsun bu şekilde oynarsak başarı da elbet gelir" derdi. Ama oynanan rezalet futbol, her sene aynı hataların tekrarlanması ve inanılmaz bir plansızlık taraftarı umutsuzluğa itiyor. Artık FB'nin ciddi bir değişime ihtiyacı var, bu değişim olmadığı sürece FB şuanki GS'a karşı başarılı olamaz. Ama hala sahadaki karaktersiz futbola rağmen yönetim ve hıcayı sonuna kadar savunan o kadar çok insan varki başarısızlık ta kaçınıllmaz oluyor.

MoisHaLe
07.Mayıs.2013, 02:09
FB taraftarının tahammül edemediği şey kupa alamamak değil sürekli karaktersiz futbol izlemek. Takımın başında 3 yıldır aynı teknik direktör duruyor, 150 üzerinde maça çıkmış ama hala takıma nasıl iyi futbol oynatacağını bilmiyor. Futbolcu geliştirmeyi öğrenememiş birisi var. Ondan önce de sadece Zico döneminde iyi futbol oynamayı başarmış bir takımız. Eğer FB takımı biraz güzel futbol oynuyor olsa taraftarın büyük kısmı "olsun bu şekilde oynarsak başarı da elbet gelir" derdi. Ama oynanan rezalet futbol, her sene aynı hataların tekrarlanması ve inanılmaz bir plansızlık taraftarı umutsuzluğa itiyor. Artık FB'nin ciddi bir değişime ihtiyacı var, bu değişim olmadığı sürece FB şuanki GS'a karşı başarılı olamaz. Ama hala sahadaki karaktersiz futbola rağmen yönetim ve hıcayı sonuna kadar savunan o kadar çok insan varki başarısızlık ta kaçınıllmaz oluyor.

çok güzel izah etmişsin tebrik ederim gerçekten. Fener'in en büyük sorunu kesinlikle hoca ve başkandır kadroda istediğin kadar revizyona git baştaki isimler değişmediği sürece senaryo 3 aşağı 5 yukarı aynı kalır .

davidvilla
07.Mayıs.2013, 09:28
Ben de katılıyorum kısmen ama kadro hakkında sizinle hem fikir değilim.
Bundan once de 150kere söylemişimdir Fb kadrosunda hem de ilk 11inde görev yapan bazı oyuncular o seviyede futbol oynamayı HAKETMİYORLAR.
Hemen örnekler;
Caner,Bekir,Volkan,Hasan Ali,Ziegler,Christian,Webo,Selçuk.

Şu adamların sezon içinde en kötüsünün 20 maç oynadıgı bir takım ligi 2. ve Uefa yarı-finalisti olarak bitirmişse bence büyük iş.
Hea bu adamları kim aldırdı veya oynatıyor tabi ki asıl sorumlular onlar, işte sizinle birleştiğim nokta bu.

Bir de biri bana açıklayabilir mi Webo'nun Semih'ten fazlası nedir ?

petrol_fb12
07.Mayıs.2013, 09:33
Bir de biri bana açıklayabilir mi Webo'nun Semih'ten fazlası nedir ?

Yabancı diye.Sadece fark bu.

Kryptonite
07.Mayıs.2013, 15:20
Yapmayın Allah aşkına Webonun hızının yarısı Semihte yok.Gol koklamasının yarısı Semihte yok.Semih 90 dk kaldıramıyor.Semihin 1 maçını söyleyin ilk 11 de başlayıp 90dk sahada kalıp iyi işler yaptığını.Şimdi diyeceksiniz ki Aykut Kocaman koysa yapacak da o adamı antremanda izleyen de Aykut.

perpetua
07.Mayıs.2013, 16:35

Bence Aziz Yildirim'in basarili donemi 1999-2006 donemiydi. Bu donemde Fenerbahce'nin stadi yenilendi. Bu sayede kulup ve taraftar endustriyel futbola ayak uydurdu. Stad insaatinin bitmesiyle rakiplerini gelir olarak katladiktan sonra bu gelirleri verimli kullanma konusunda ise Aziz Yildirim sinifta kaldi.

Bu gelirleri yaratmasi karsiliginda da secilmeye devam edilerek onore edildi ama sahip oldugu gelirlerle her yil sampiyon olacak, hatta Sampiyonlar Ligi gruplarinda surekli olmasi gereken Fenerbahce bunu idari yanlislar yuzunden basaramadi.

Fenerbahce artik 2006-2011 yillari arasinda sahip oldugu kadar buyuk gelir avantajina da sahip degil. Hem Digiturk'ten gelen para ile ligin orta ve alt siralarindaki takimlar guclendi. Dusuk maliyetli ama mutevazi bir futbol anlayisini sonuca cevirebilen oyunculari alabilir hale geldiler. Hem de Galatasaray'in o donemde yasadigi finansal sorunlar gecmiste kaldi. Uc, bes yila kadar Besiktas'ta mevcut sorunlarindan kurtulacaktir.

Bursaspor basta olmak uzere bir cok kulup yeni stat sahibi olacak onumuzdeki 3-5 senede. Bu da daha ciddi gelir kaynaklarinin ortaya cikmasi, makasin kapanmaya devam etmesi demek.

Gelir olarak buyuk fark acmis Fenerbahce eger Aziz Yildirim doneminde ligi domine edemediyse, bu makasin kapanmasiyla Aziz Yildirim'in kulube ne kadar basari yasatabilecegi de dogal olarak sorgulanacaktir. Simdiye kadar oturtamadigi kurumsal anlayis da Aziz Yildirim aleyhinde bir veri bence. Ya oturtmak istemedi, veya basaramadi ama sonucta hala her konuda Aziz Yildirim'in agizinin icine bakan bir yonetim anlayisina sahip Fenerbahce'nin onemli ve en cok gelir getiren branslari. Artik insa edilecek tesis kalmadi. Hepsine sahip Fenerbahce. Yani Aziz Yildirim'in da suresi doldu.

Tabii bir de kulubun basina getirdigi sike meselesini de es gecemeyiz. Bunu Fenerbahce'ye karsi bir operasyon vs. olarak degerlendirenler olacaktir ama bu sonuclarin cikmasina neden olan o konusmalari yapan, savcilarin eline delilleri veren Aziz Yildirim ve kendi sectigi yoneticilerden baskasi olmadigi da bir gercek.

Ben acikcasi bir cok Fenerbahce taraftarinin uykudan uyanmasini olumlu karsiliyorum. Demokraside sizi yonetenleri sorgulamak vatandasin gorevidir. Yillarca bu sorgulama Fenerbahce'de yapilmadigi (sorgulayanlar da dislandigi) icin Aziz Yildirim yonetmede eksik kalmasina ragmen Fenerbahce'nin lideri olmaya devam edebildi. Kulube buyuk zarar verecek seyler yaptigi donemlerde bile.

erdem344
08.Mayıs.2013, 11:30
http://www.sporyazarlari.com/futbol/fenerbahce/metin-sipahioglu/08-05-2013/fener-degil-enayi-bahce/568444.aspx

ReaList
08.Mayıs.2013, 12:57
Aziz Yıldırım döneminde Galatasaray'ın elde ettiği şampiyonluk sayısını geçtim de şöyle bir gerçek de ortada var. Lig içinde Galatasaray'ın yarışta olduğu her sene rahatlıkla Fenerbahçe'yi alt etmiş. Nitekim 1998'den bu yana Galatasaray'ın elde etmiş olduğu 8 şampiyonlukta 6 defa Fenerbahçe'yle çekiştiğini görüyoruz. Diğer iki şampiyonluğu Beşiktaş'ın elinden almış. Fenerbahçe ise bu dönemde elde ettiği 5 şampiyonluktan sadece 1 tanesinde (2001 sezonu) Galatasaray'ı durdurabilmiş. Bunun dışında 3 defa Trabzon'un 1 defa da Beşiktaş'ın önünde zafere ulaşmış. Yani yarışın içinde Galatasaray yoksa Fenerbahçe için şampiyonluk ihtimali daha yüksek olmuş.

Enteresan.

petrol_fb12
08.Mayıs.2013, 13:52
"BİZİM ÇİLEKLE FALAN İŞİMİZ YOK"

Transfer listesindeki futbolcuların isimleriyle ilgili yorum yapmayan Aziz Yıldırım, "Fenerbahçe'ye de bir veya birkaç çilek gelecek mi?" sorusuna ise, "Ne çileği? Bizim çilekle, böcekle işimiz yok. Fenerbahçe'ye kim yararlı olacaksa, taraftarı kimler mutlu edecekse göreceksiniz o transferler yapılacak" karşılığını verdi.

Futbolcuları inşaat işcisi olarak gören bir başkanımız var.Taraftarı kim mutlu ederse.Taraftarı mutlu edicek isimler değil.İyi oyuncular getirin.

sui generis
08.Mayıs.2013, 13:56
İyi oyuncu taraftarı mutlu eder zaten :)

ReaList
08.Mayıs.2013, 14:15
Aziz Yıldırım'ın hocalardan bağımsız bir şekilde kendi insiyatifiyle getirdiği oyuncuları buraya yazarsak mutuluktan dört köşe oluruz. Ama en müthişi şüphesiz Josico'ydu. Sen git Fenerbahçe'ye dinamizm lazım, istikrar lazım diye Aragones'i getir -O sene İspanya'da en iyi emekli ödülünü almıştı- Adam senden Xabi Alonso ayarında oyuncu istesin aylarca Senna'nın peşinde koş ve gidip Josico'yu transfer et : )

Ziegler'in bonservisi almasalar darılırım ama...

himone
08.Mayıs.2013, 14:43
Ziegler'in bonservisi almasalar darılırım ama...

Gönlünü ferah tut o konuda hiç şüphen olmasın...

davidvilla
08.Mayıs.2013, 15:15
Aziz Yıldırım döneminde Galatasaray'ın elde ettiği şampiyonluk sayısını geçtim de şöyle bir gerçek de ortada var. Lig içinde Galatasaray'ın yarışta olduğu her sene rahatlıkla Fenerbahçe'yi alt etmiş. Nitekim 1998'den bu yana Galatasaray'ın elde etmiş olduğu 8 şampiyonlukta 6 defa Fenerbahçe'yle çekiştiğini görüyoruz. Diğer iki şampiyonluğu Beşiktaş'ın elinden almış. Fenerbahçe ise bu dönemde elde ettiği 5 şampiyonluktan sadece 1 tanesinde (2001 sezonu) Galatasaray'ı durdurabilmiş. Bunun dışında 3 defa Trabzon'un 1 defa da Beşiktaş'ın önünde zafere ulaşmış. Yani yarışın içinde Galatasaray yoksa Fenerbahçe için şampiyonluk ihtimali daha yüksek olmuş.

Enteresan.

Gs'ın son 10/15 sezon içinde şampiyonluk yarısında olmadıgı sezonları aşağı yukarı hepimiz hatırlıyoruz.
Borçlar ve ekonomik sebeplerden dolayı dogru duzgun transfer yapamayan futbolcuların alacaklarında sıkıntı olan dönemler. Bir sezon da Zulümpiyat stadı dönemi var.
Yani GS uefa kupasından sonraki dönemde ekonomik sıkıntılar cekmemiş olsaydı belki de Aziz Yıldırım döneminde FB'nin daha az şampiyonlugu olacaktı bu bağlamda düşünürsek düz mantıkla.

Bunu söylememin sebebi GS FB'ye üstünlük saglıyor hebele hübele demek değil. Aslında Fenerbahce'nin harika kaynaklara sahip olmasına ragmen ne kadar kötü yönetildiğini göstermek adına söylüyorum.

Bunu ben Gs'lı olarak yıllardır söylüyorum her defasında da Aziz Yıldırım'ı savunan Fenerli arkadaşlar çıkıyor. Adam taraftarın dilinden gerçekten anlıyor. Taraftar gözüyle çıkıyor konuşuyor, sürekli herkesi yönlendiriyor hata da yapsa küme de düşürse öyle bir konuşuyorki butun FB camiası adamın arkasında duruyor. Yoksa Aziz Yıldırım'ın Fenerbahce'ye getirdikleri götürdüklerinden cok cok daha az.

Hea Fb kötü olsun hep böyle arkamızda kalsın düşüncesiyle bakarsam tabi ki Aziz Yıldırım kalsın isterim çünkü onun sürüklediği kaos ortamı hep bizim işimize yaradı. Onun sayesinde hep ezilen hakkı yenen taraf muamelesi gördük ve bu sayede diger takımların her zaman sempatisini kazandık.

Hea ama Fb için objektif davranıp gerçekleri söylemek durumundaysam ki öyleyim, Aziz Yıldırım ve gibilerinin kati suretle bırakması gerekmektedir. Taa Saadettin Saran aday olacagım dediği dönemde onu klupten ihracına kadar götüren süreç bile Aziz Yıldırım'ın Fb camiasına nasıl zarar verdiğinin göstergesi.

petrol_fb12
08.Mayıs.2013, 16:16
"GERÇEK BORÇ 950 MİLYON"
Fenerbahçe Denetleme Kurulu'nun kulübün borcunun 143 milyon euro olarak açıkladığını belirten Hulusi Belgü, ''Borç bunun çok üzerinde Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği'nin tahakkuk ettirdiği gelirler var. Ya bunları geri ödeyeceksiniz ya da hizmet bedeli olarak ödeyeceksiniz. Fakat bu borç olarak gösterilmiyor. Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği bağlı olduğu şirketlerden borç almış, bunu da borç olarak görmüyor. Alınan avanslar var. 177 milyon lira. Tesis yapımı için alınmış paralar. Ya yapacaksınız ya da geri ödeyeceksiniz. Fenerbahçe'nin 600 milyon TL'nin üzerinde borcu var. Artı Fenrebahçe Futbol AŞ, derneğin bir uzantısı, 320-330 milyon civarında bir borç var. İki şirketin toplam borcu 950 milyon TL'nin üzerindedir. 143 milyon borç var açıklamasını nasıl yapılıyor. Bunu anlamıyorum'' ifadelerini kullandı.

himone
08.Mayıs.2013, 17:16
"GERÇEK BORÇ 950 MİLYON"
Fenerbahçe Denetleme Kurulu'nun kulübün borcunun 143 milyon euro olarak açıkladığını belirten Hulusi Belgü, ''Borç bunun çok üzerinde Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği'nin tahakkuk ettirdiği gelirler var. Ya bunları geri ödeyeceksiniz ya da hizmet bedeli olarak ödeyeceksiniz. Fakat bu borç olarak gösterilmiyor. Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği bağlı olduğu şirketlerden borç almış, bunu da borç olarak görmüyor. Alınan avanslar var. 177 milyon lira. Tesis yapımı için alınmış paralar. Ya yapacaksınız ya da geri ödeyeceksiniz. Fenerbahçe'nin 600 milyon TL'nin üzerinde borcu var. Artı Fenrebahçe Futbol AŞ, derneğin bir uzantısı, 320-330 milyon civarında bir borç var. İki şirketin toplam borcu 950 milyon TL'nin üzerindedir. 143 milyon borç var açıklamasını nasıl yapılıyor. Bunu anlamıyorum'' ifadelerini kullandı.

Sanki Aziz Yıldırım yapıyor açıklamayı, koskoca bağımsız denetim firması gelip rapor hazırılıyor ve borca 143 milyon diyor ona bile mualefet. Artık cıvkı çıkmaya başladı. Derneklein yasaları farklıdır ve normal ticari işletmelerden ayrı yükümlülükleri vardır. Hiçbir futbol kulübü derneklerle konsolide mali tablo açıklamaz. Bu arada 950 milyon borç olsa kulüp çoktan batmıştı, ne içmiş bu adam.

erdem344
08.Mayıs.2013, 17:49
Çevrende herkes şaşırsa bunu da senden bilse
sen aklı başında kalabilirsen eğer
herkes senden kuşku duyarken hem kuşkuya yer bırakır
hem kendine güvenebilirsen eğer
bekleyebilirsen usanmadan
yalanla karşılık vermezsen yalana
kendini evliya sanmadan
kin tutmayabilirsen kin tutana

Düşlere kapılmadan düş kurabilir
yolunu saptırmadan düşünebilirsen eğer
ne kazandım diye sevinir, ne yıkıldım diye yerinir
ikisine de vermeyebilirsen değer
söylediğin gerçeği eğip büken düzenbaz
kandırabilir diye safları dert edinmezsen
ömür verdiğin işler bozulsa da yılmaz
koyulabilirsen işe yeniden

Döküp ortaya varını yoğunu
bir yazı-turada yitirsen bile
yitirdiklerini dolamaksızın dile
baştan tutabilirsen yolunu
yüreğine sinirine dayan diyecek
direncinden başka şeyin kalmasa da
herkesin bırakıp gittiği noktada
sen dayanabilirsen tek

Herkesle düşüp kalkar erdemli kalabilirsen
unutmayabilirsen halkı krallarla gezerken
dost da düşman da incitemezse seni
ne küçümser ne de büyültürsen çevreni
her saatin her dakkasına
emeğini katarsan hakçasına
her şeyiyle dünya önüne serilir
üstelik oğlum adam oldun demektir

İngiliz şair Rudyard Kipling'in şiiri bu..
Rahmetli şair-başbakan Bülent Ecevit tarafından "Adam Olmak" ismiiyle Türkçe'ye çevrildi.

Futbolun beşiği İngiltere'de her sene yapılan oylamada " en çok sevilen şiir" seçilir.

Sadece "adam" olmayı değil "adam gibi sporcu" olmayı da anlatır. "ne kazandım diye sevinir, ne yıkıldım diye yerinir ikisine de vermeyebilirsen değer" mısrası..
Dünyanın en önemli tenis turnuvası Wimbledon'ın merkez kortunda, sporcuların giriş kapısında yazılıdır. Hatta, bu şiir baştan sona, Rogar Federer ve Rafael Nadal tarafından, birlikte okunmuştur. Meraklısı internette videosunu seyredebilir.

Ve Rudyard Kipling, tam da Fenerbahçe'nin kurulduğu sene, 1907'de Nobel'e layık görüldü. Ve bana sorarsanız, o 1907'nin bugününden tarif ettiği kişi, Aykut Kocaman'dır.

30 senedir bu memlekette gazetecilik yapıp, ahaliyi gözlemleyen biri olarak yazıyorum.. Zordur bu memleket Aykut Kocaman'lar için.. Zordur, emdyada kulis yapmazsan, siyasetçi abi'n olmazsa.. Zordur, efendiysen, centilmensen.. Zordur, bozuk düzene rağmen "düzgün" durabilmek.

Dolayısıyla..
Yüreğine, sinirine dayan diyecek, direncinden başka bir şeyin kalmasa da herkesin bırakıp gittiği noktada tek başına dayan hoca!

Yılmaz ÖZDİL

18 yaşında başladığım ve büyük gururla sürdürdüğüm mesleğim ve bu memlekette yaptığım mesleği düşündüm.. Kendi yaptıklarımı..

Kulis yapmayı beceremem, insanların arkasından konuşmam, bana abuk sabuk laf söyleyen en yakın arkadaşlarıma, kalpleri kırılır diye yüzlerine kin kusmam..

Hiç ağabeyim olmadı.. Sessiz olmayı severim.. Çok insan bu yüzden beni çekingen zanneder.. Ama son hareketim hep radikaldir.. Hemen silerim ve nefret ederim..

Futbolcu Aykut Kocaman’ı çok iyi tanıyorum.. Yeşil sahada bir LORD vardı... Top oynarken, ona ne zaman mikrofon uzatsam kan ter içinde bile olsa hep konuşurdu... Fenerbahçe rakibini 7-1 yense bile ölçülüydü, rakibe saygılıydı.. Özel sohbetlerimizde kimse için kötü bir söz söylediğine şahit olmadım..

Gelelim sadede sayın okurlar, bizde maalesef böyle davranışa sahip insanlar makbul değildir.. Sahalardan örnek verecek olursak, durmadan bağırıp çağıran, hakemi bitiren, takla atan insan tiplerini severiz biz...

Medyada sağa sola durmadan saldıran, sessizliği korkaklık olarak tanımlayan yazarlara bayılırız biz..

İNANIN kendimi katarak, bütün kalbimle söylüyorum biz hep kaybedeceğiz.. Çığırtkanlar hep kazanacak...

Ercan TANER

zeck17
09.Mayıs.2013, 22:25
http://www.gencfb.org/

Açıkça Aziz Yıldırım'ın istifa etmesini istemişler

sui generis
10.Mayıs.2013, 01:40
http://www.netteresim.com/pictures/9d7b8706a22609b9533eeb41f5b843ce.jpg (http://www.netteresim.com)

Facx
11.Mayıs.2013, 13:36
ntvspor u açtım aziz yıldırım konuşuyodu bi bakim dedim adam bizim stad konusunda bile yorum yapıyor kıskançlıktan ölmüş yazık isim hakkını satmamıza bile değindi

Oceanus
11.Mayıs.2013, 13:47
Aziz Yıldırım: "TT Arena maliyeti 800 milyon lira. GS bedavaya getirdi stadı. Bir de bizim stadımız diyorlar. O stat devletin. Ne toprağı sizin, ne üstündeki sizin."

Aziz Yıldırım: "2006 yılında Galatasaray ağlıyordu parasızlıktan, hatırlayın. Şimdi de sizden zenginiz diyorlar. Vergi ödemezseniz tabi böyle olur. Bizim ne verdiğimiz ortada."

Aziz Yıldırım: "Fenerbahçe bundan sonra Türkiye Kupası'na A2 takımıyla çıkacak. Gelirleri çok düşük, kara değil zarara giriyoruz."

Aziz Yıldırım: "Galatasaray TFF önümüzü kesiyor diyor, sonra TFF Başkanı ile el ele geziyorlar. Bu devletin savcısı yok mu, göreve çağırıyorum."

Gncl1905
11.Mayıs.2013, 13:51
Aziz Yıldırım: Galatasaray dadafaas

...

Galatasaray'dan başka laf bilmiyor herhalde.

ReaList
11.Mayıs.2013, 13:51
"Fenerbahçe bundan sonra Türkiye Kupası'na A2 takımıyla çıkacak."

Havuzdan da çıkmıyormuymuşuz :rolleyes:

uAburak89
11.Mayıs.2013, 13:55
Koreografi hakkında konuşmamış mı ?

LadroN
11.Mayıs.2013, 13:55
Bizim kurulda bu kadar Galatasaray konusulmuyordur.takimi iki senedir ikinci olmus hala masa tenisi diyor yahu:)

Oceanus
11.Mayıs.2013, 13:58
Bizim kurulda bu kadar Galatasaray konusulmuyordur.takimi iki senedir ikinci olmus hala masa tenisi diyor yahu:)

:n: :n:

Aziz Yıldırım: "Fenerbahçe her yerde var. Masa tenisinde falan 2 sene üst üste şampiyon olduk. Amatör branşlar bizim sayemizde var."

Masa tenisiyle avutuyor kendisini.

davidvilla
11.Mayıs.2013, 14:12
Beyler FB sohbet alanında dalga geçer gibi konuşmanın alemi yok.
A.Y. taraftarın gönlünü almaya calısıyor bunu herkes biliyor burada Fb'li arkadaşları rencide etmeyelim.

uAburak89
11.Mayıs.2013, 14:16
https://twitter.com/memetsimsek/status/333161943781236736

https://twitter.com/memetsimsek/status/333163109239902208

Oceanus
11.Mayıs.2013, 14:17

Bakan gerekli cevabı vermiş Aziz Beye.

byariff
11.Mayıs.2013, 14:18
taraftarlar bile artik diyor bizim birsey dememize gerek yok "İşler kötü gidince GS'ye salla. yok öyle bir şey,artık kandıramazsın."

Gncl1905
11.Mayıs.2013, 14:23

Devlet Galatasaray'ın yanında. Bakan yalan söylüyor inanmayın! Padişah aman başkan her zaman doğru söyler.

furkan58
11.Mayıs.2013, 14:32
Aziz Yıldırım: "TT Arena maliyeti 800 milyon lira. GS bedavaya getirdi stadı. Bir de bizim stadımız diyorlar. O stat devletin. Ne toprağı sizin, ne üstündeki sizin."

Aziz Yıldırım: "2006 yılında Galatasaray ağlıyordu parasızlıktan, hatırlayın. Şimdi de sizden zenginiz diyorlar. Vergi ödemezseniz tabi böyle olur. Bizim ne verdiğimiz ortada."

Aziz Yıldırım: "Fenerbahçe bundan sonra Türkiye Kupası'na A2 takımıyla çıkacak. Gelirleri çok düşük, kara değil zarara giriyoruz."

Aziz Yıldırım: "Galatasaray TFF önümüzü kesiyor diyor, sonra TFF Başkanı ile el ele geziyorlar. Bu devletin savcısı yok mu, göreve çağırıyorum."

Dediklerinin hepsi doğru. Özellikle vergi kısmı.

Masa tenisi ayrı branş futbol ayrı branş orada isterse 10. olur masa tenisi konuşmak suç mu ?

:n: :n:

Aziz Yıldırım: "Fenerbahçe her yerde var. Masa tenisinde falan 2 sene üst üste şampiyon olduk. Amatör branşlar bizim sayemizde var."

Masa tenisiyle avutuyor kendisini.

Amatör branşları Türkiye'de geliştiren kişidir Aziz Yıldırım. Masa tenisiyle avutuyor diye kendinizi kandırabilirsiniz tabii. Bayan baskette EL finali ve 8 sene üst üste şampiyonluk, bayan voleybolda Dünya Kulüpler şampiyonluğu , Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu vs. Bunlar kolay başarılar değil bunları yapabilecek varsa yapsın bekliyoruz.

Night_Mare17
11.Mayıs.2013, 14:35
Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe'den bahsetmesi için süre yetmedi herhalde.

GebzeLi1907
11.Mayıs.2013, 14:36
Aziz YIldırım dan utanıyorum

Galatasaraya 2 yıldız takacak adam başkanlık hayatı boyunca. Gs heykelini dikmeyi düşünebilir..

Hala gs şunu yaptı bunu yaptı bik bik bik

bir tane öz eleştiri yok bu kafayla devam 2 yıl çabuk geçer

uAburak89
11.Mayıs.2013, 14:44
Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe'den bahsetmesi için süre yetmedi herhalde.

Bizim kongrelere de gelmesi lazım, Hayri Kozak'tan daha iyi muhalefet yapabilir. Pek çok Galatasaray muhabirinden daha fazla ilgili.

europeanconquer
11.Mayıs.2013, 14:55
Klasik Aziz Yıldırım,şike sürecinde kendisini Galatasaray maçlarını izlettirerek savunan bir adamdan şimdi de farklı bir şey beklemek hayalcilik olur,o da kendince haklı.

Saygı duyarım.

erdem344
11.Mayıs.2013, 15:17
Başkan anlaşılan yine gerekli yerlere gerekli mesajları göndermiş :)

Ayrıca bugün anladım ki yargıtay kararı bozacak.

Corpus
11.Mayıs.2013, 15:20
Aziz YIldırım dan utanıyorum

Galatasaraya 2 yıldız takacak adam başkanlık hayatı boyunca. Gs heykelini dikmeyi düşünebilir..

Hala gs şunu yaptı bunu yaptı bik bik bik

bir tane öz eleştiri yok bu kafayla devam 2 yıl çabuk geçer

Heh işte bizim dediğimiz de bu. Ancak karşı takımdan söyleyince tepki çekiyoruz.

Tebrik ediyor ve tamamen katılıyorum.

himone
11.Mayıs.2013, 16:33
Aziz Yıldırım'ı sevmesem de kulübün başında olmasını istemesem de dediklerine katılıyorum. Zaten özeleştiri yapan birisi olsa daha başarılı bir kulüp olurduk. Aynı lafları GS başkanı ve teknik direktörü söylediğinde birşey yok ama FB'li olunca hemen eleştiri. Komik oluyorsunuz.

sui generis
11.Mayıs.2013, 16:52
Yahu adamın hangi dediği yanlış ? Galatasaray konusunda dedikleri kısaca ; haksız rekabet var diyor. Hani TFF binasına gittiği için TFF'yi bastı falan dediler ya ,Aysal da tam kendileri hakkında karar açıklanmasından önce 2 kez yaptı bunu ama tabii medya 3 maymunu oynadı yine. adam bunları söylüyor, söylediklerinde sonuna kadar haklı.

Konuşmalarından anladığım yargıtay kararı bozacak.

petrol_fb12
11.Mayıs.2013, 17:06
..................................

byariff
11.Mayıs.2013, 18:22
Yahu adamın hangi dediği yanlış ? Galatasaray konusunda dedikleri kısaca ; haksız rekabet var diyor. Hani TFF binasına gittiği için TFF'yi bastı falan dediler ya ,Aysal da tam kendileri hakkında karar açıklanmasından önce 2 kez yaptı bunu ama tabii medya 3 maymunu oynadı yine. adam bunları söylüyor, söylediklerinde sonuna kadar haklı.

Konuşmalarından anladığım yargıtay kararı bozacak.

aziz yildirim 213213 kez tff binasina gidince birsey yok ? 3 maymunu medya asil cok iyi oynuyor konu fenerbahçe olunca bazi taraftarlar artik uyandi siz hala kandirilmaya devam edin genel kurul toplantisinda konu galatasaray bence oturup dusunmek lazim neden borçlari açiklamadi aziz yildirim hani su 950m olan borcu ? cunki açikliyamaz galatasaray uzerinden saldirdi aziz yildirim her zaman ki gibi uyelerde hemen alkislamaya basladi sizde onlara uyup helal olsun baskan arkandayiz yuru be

TeNaciOUS MidFieLdeR
11.Mayıs.2013, 18:27
kluplerin mali durumlarini pek bilmem ama 950M borc da neyin nesidir? klubun kapisina zincir vuralim, kapatalim o zaman. biraz mubalaga ediliyor bu konuda, messiyi ronaldoyu getirsen o borc gene olusmaz. (:

sui generis
11.Mayıs.2013, 18:46
aziz yildirim 213213 kez tff binasina gidince birsey yok ? 3 maymunu medya asil cok iyi oynuyor konu fenerbahçe olunca bazi taraftarlar artik uyandi siz hala kandirilmaya devam edin genel kurul toplantisinda konu galatasaray bence oturup dusunmek lazim neden borçlari açiklamadi aziz yildirim hani su 950m olan borcu ? cunki açikliyamaz galatasaray uzerinden saldirdi aziz yildirim her zaman ki gibi uyelerde hemen alkislamaya basladi sizde onlara uyup helal olsun baskan arkandayiz yuru be

Ben kandırılmayı cok seviyorum , bırakın buna ben karar vereyim. Sizene.

950 milyonluk borcu gösteresene bana , cok merak ettim.

Galatasaray'ı ornek vermesinin sebebini yazdım yukarıda , anlamamakta özgürsünüz .

byariff
11.Mayıs.2013, 19:00
anlamayan sizlersiniz genel kuruluda galatasarayin isi ne borç harç hurç konusulacakken neden galatasaray cunki taraftari gazliyor insanlari kandiriyor.

buyur ;

Hulusi Belgü : Fenerbahçe'nin etkin isimlerinden, eski yönetim kurulu üyesi

kaynak ; http://www.radyospor.com/Futbol/164905/-FBahce-nin-gercek-borcu-

erdem344
11.Mayıs.2013, 19:07
Hulusi Belgü :)

sui generis
11.Mayıs.2013, 19:08
anlamayan sizlersiniz genel kuruluda galatasarayin isi ne borç harç hurç konusulacakken neden galatasaray cunki taraftari gazliyor insanlari kandiriyor.

buyur ;

Hulusi Belgü : Fenerbahçe'nin etkin isimlerinden, eski yönetim kurulu üyesi

kaynak ; http://www.radyospor.com/Futbol/164905/-FBahce-nin-gercek-borcu-

Kaynak dediğin bu mu ? Yıllık faaliyet raporları , mail tablolar genel kurulda onaylanıyor. Dediğin rakamlar değil. 300 m civarıydı yanlış bilmiyorsam. Dediğin rakamlar olsa yönetim kurulu ibra edilmezdi. Bunun aksini iddia ediyorsan sen ya da bahsettiğin o kişi bunu ispatlamalı.

byariff
11.Mayıs.2013, 19:13
Turkiye burasi rakamlar dogruda olsa her turlu ibra edilir. Fenrebahçe Futbol AŞ, ve Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği ayri ayri borçlarinin toplami 950m diyor zaten adam neyse borç vs onemli degil bizimde az buz borçumuz yok onemli olan genel kurulda neden galatasarayi konusuyor borçlari neden açikliyamiyor ? geriye tek birsey kaliyor zamani yetmedi galiba fenerbaçe baskaninin. :)

sui generis
11.Mayıs.2013, 19:37
http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/23148631.asp

mustinho03
11.Mayıs.2013, 22:00
tipik bir aziz yildirim show kardesim genel kuruldu galatasaray isi ne her zaman basarisiz olundiginda vur galazasaraya getir taraftari gaza ama galatasaray kulubunden aciklama yapilmis o sahis icin ve kaale alinmayqcak diye en iyi si aziz gibiler futbolu baltalayan kisilerdir hemen dikkatler uzerine cekildimi manevra yapiyor ama yine de herkesin elestirisine saygi duyuyorum fakat boyle rakip takimlara ona buna satasarak bugunluk isleri ortbas edersin bu kadat cekememezlik barca real badkanlari aradinda olmuyor

perpetua
11.Mayıs.2013, 23:59

Bence Aziz Yildirim'in serzenisleri Galatasaray'in yaptigi hamleleri yapmayi kendisinin dusunmemis olmasindan kaynaklaniyor. Eger dusunseydi, hepsinin benzerini kendisi yapar ve Fenerbahce'yi daha iyi duruma getirirdi.

Gelecekte yapacagi hamlelerle Fenerbahce'yi ileriye goturmek yerine, surekli Galatasaray hakkinda konusmasi da fikir uretmekte zorlandigi, tikandigi imajini veriyor sadece. Yazik. Bu davranislari saygin bir Fenerbahce baskanindan daha cok bir amigoyu andiriyor.

attirson
12.Mayıs.2013, 01:32
Aziz Yıldırım klasik konusmasını yaptı biraz Gs biraz yayın havuzu biraz transferi erken bitiricez muhabbeti ve birazda muhtesem hedefler (!) Gfb'si ayrı başkanı ayrı kesinlikle bir devrim gerekiyor kulupte.

SAİT71
12.Mayıs.2013, 01:34
Yahu bana ne arkadaş Galatasaray'ın borcudan stadından vergisinden. Bu takım 2 senedir niye şampiyon olamıyor onu açıkla. Niye transfer politikan düzene girmemiş, harcadığın o kadar paranın karşılığında takım başarılı değil onu söyle. Sen kaç puan farkla ligi bitir sonra şöyle böyle. Dediklerinin doğru veya yanlış olması benim için hiç birşey ifade etmiyor. Hala eski sistemle işleri çözmeye çalışıyor. Ben takımıma bakarım. Eğer sen son maç şampiyonluğu haksızca bu sebepler ile kaybetmişsen tamam ama aradaki farka bak söylediğin şeylere bak. Resmen sen taraftarı ti ye alıyorsun yani.

antiochia
12.Mayıs.2013, 14:46
Artık Aziz Yıldırım'ın misyonu bitti ve miadını doldurdu. 2yıl daha boşa para harcanıp GS şampiyon olacak. Yine GS ve sefa diye tutturacak...

furkan58
13.Mayıs.2013, 00:35
http://25.media.tumblr.com/3a641a7f88a41af7abae658d85d1d711/tumblr_mmpauqtFKn1r7rwcyo3_500.jpg

İki "Kocaman" Adam!

erdem344
13.Mayıs.2013, 00:45
Maçın sonunda galatasaraylı salihin sevinme görüntülerini gördünüz mü ? :D :D :D

ReaList
13.Mayıs.2013, 00:49
Maçın sonunda galatasaraylı salihin sevinme görüntülerini gördünüz mü ? :D :D :D
Ben gördüm acilen kovulmalı : )

Salih

erdem344
13.Mayıs.2013, 00:56
Bu takımın kondisyoneri kimse helal olsun

Namzet
13.Mayıs.2013, 01:16
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/feb538_34781_5942291.jpg

14 yıllık seri devam ediyor. Fenerbahçe’mizin bu son derece anlamlı ve özel galibiyetini taçlandırmak üzere Kadıköy Hatırası 2013 tişörtleri yarın (13 Mayıs Pazartesi günü) öğleden sonra öncelikli olarak stadyum mağazaları ile www.fenerium.com.tr Internet Satış Sitesi, daha sonrada tüm Türkiye’ deki Fenerium mağazalarında satışa çıkıyor.

Tişörtleri yakından görerek satın almak isteyen tüm Fenerbahçeliler Fenerium mağazaları ile www.fenerium.com.tr Internet Satış Sitesine davetliler.

-------------

Her şeyden bir t-shirt çıkıyor ilginç:D

erdem344
13.Mayıs.2013, 01:17
Ne gerek var böyle şeylere

15 yıldır yeniyorsun zaten komik şeyler bunlar

Namzet
13.Mayıs.2013, 01:19
Aynen,ama sadece bizim için değil,büyük takımların hemen hemen hepsi böyle galibiyetlerden sonra t-shirt'ü basıyor nerden para basacaklarını biliyorlar:D

FelipeMelo
13.Mayıs.2013, 01:20
Kadiköy hatirasi :P

erdem344
13.Mayıs.2013, 01:21
Webo bu sezonki 100. golümüzü atmış

europeanconquer
13.Mayıs.2013, 01:24
12 Mayıs 2012 tarihini de yazsınlar,kazanamadık ya :n:

Önder HOCA
13.Mayıs.2013, 01:35
o t-shirt olayı espri değil mi? bu t-shirtü yapanın satanın da ilişiği kesilsin ne bu abi çocukça iyice adamı rezil ediyorlar

C h A o S
13.Mayıs.2013, 01:52
Bu tür ürünler aşırıya kaçmadığı sürece bence kulübün taraftarları için iyidir.Rağbet olur her zaman.Ama bu biraz tasarım olarak paint terk gibi.

SAİT71
13.Mayıs.2013, 01:54
Pazarlamayı bilmiyorlar. Galatasaray şampiyon olarak Kadıköy'e gelmiş ve sen o şekilde yenmişsin. 14 değil 140 olsa sonuçta netice önemli. Hemde Kadıköy hatırası tam tersi olur bence.

Facx
13.Mayıs.2013, 02:00
Pazarlamayı bilmiyorlar. Galatasaray şampiyon olarak Kadıköy'e gelmiş ve sen o şekilde yenmişsin. 14 değil 140 olsa sonuçta netice önemli. Hemde Kadıköy hatırası tam tersi olur bence.

bende onu anladım sanki deplasmanda veya tarafsız sahada kazanılmış gibi hatırası yazıyo :D

OrcunFB
13.Mayıs.2013, 02:12
19 yaşındaki Fenerbahçe taraftarı Burak Yıldırım öldürülmüş, Allah Rahmet Eylesin.

Namzet
13.Mayıs.2013, 02:16
Öldürenler uyusunlar rahat rahat!

erdem344
13.Mayıs.2013, 02:27
ortamı geren ne kadar yönetici,futbolcu varsa rahat rahat uyusunlar şimdi

Mamadou
13.Mayıs.2013, 02:30
Ortalık profesyonel hasta kaynıyor. Yolda sırf sarı lacivert formalı diye bir adamı niye bıçaklarsınız. Şimdi adam oldunuz dimi. Buraya başka şeyler yazardım ya neyse..

sui generis
13.Mayıs.2013, 02:33
İnsan olum karşındaki insan. Bu kadar kolay olmamalı , aklım almıyor gerçekten.

anil luque
13.Mayıs.2013, 03:18
muhendis oktay abimizin yanina gencecik bir kardesimiz gonderildi ayni kisiler tarafindan , yazik.. cok yazik.. mekani cennet olsun , Allah sevenlerine sabir versin..

darkkobal123
13.Mayıs.2013, 15:25
Allah rahmet eylesin. Ülkede futbolu bu hale sokanlar ve getirenler utansın.

titates1
13.Mayıs.2013, 17:25
http://www.antu.com/AntuGorsel.aspx?ID=849
http://www.forzabesiktas.com/
http://www.ultraslan.com/

Escochae
13.Mayıs.2013, 18:49
http://www.antu.com/AntuGorsel.aspx?ID=849
http://www.forzabesiktas.com/
http://www.ultraslan.com/

Ultraslanında ne kadar sağduyulu olduğunu görmüş olduk.

byariff
13.Mayıs.2013, 19:03
içeriye girip okuma geregi duysaydin sag gorulumu degilmi anlardin.

footballer33
13.Mayıs.2013, 22:15
Neyin kavgası bu, neyin peşindesiniz? Ülke futbolunu geçtim, insanların hali nereye gidiyor böyle?

Allah rahmet eylesin. Yakınlarının ve F.Bahçe taraftarlarının başı sağolsun.

ReaList
13.Mayıs.2013, 23:00
Stadımızda oynanan Fenerbahçe-Galatasaray Spor Toto Süper Lig müsabakası öncesi, Reyhanlı’da meydana gelen menfur saldırı için yapılan saygı duruşu sırasında, belirli bir grup tarafından dini içerikli sloganlar atılmış, yasadışı bir örgütün propagandasına yönelik pankart açılmaya çalışılmış ve yine aynı grup tarafından bu esnada TC Hükümeti aleyhine protestolarda bulunulmuştur.

Tüm taraftarlarımızdan, Fenerbahçe’nin bir spor kulübü olma konusundaki hassasiyetine gereken özeni göstermelerini ve bu tür maksatlı provokasyonlara izin ve icazet vermemelerini, önemle rica ederiz.

Saygılarımızla,

Fenerbahçe Spor Kulübü

3 Temmuzdan itibaren kulübü akbabalara yedirmemek için verilen mücadele ve tablo. Suçlu veya suçsuz olduğuna bakmadan insanlar senin peşinden koştu Aziz Efendi ve sonuç. Fenerbahçe korkakların yuvası olmaya devam ettikçe daha çok kaybeder.

erdem344
13.Mayıs.2013, 23:03
Ayıptır ayıp !

C h A o S
13.Mayıs.2013, 23:27
Allah'ını severseniz ultraslan.com anasayfasını Burak'ın resmini koysa ne olur koymasa ne olur?Bir can gitmiş hala neleri kafaya takıyorsunuz.Ufak bir olaydan bile nem kapıyor millet.Sonra neden nefret dolu bu insanlar.

He bu arada Fenerbahçe resmi sitesinin anasayfasına bakın ne var.Hadi eleştirsenize kulübünüzü.Madem bu kadar ince düşünüyorsunuz bunada bir yorum alalım.

http://www.fenerbahce.org/

darkkobal123
13.Mayıs.2013, 23:37
Mesele GS, FB, BJK değil ki beyler. Bu saatten sonra takım konuşsak ne olur. İnsan hayatı ortada, takım meselesi yapmak gerçekten anlamsız.

C h A o S
13.Mayıs.2013, 23:41
Mesele GS, FB, BJK değil ki beyler. Bu saatten sonra takım konuşsak ne olur. İnsan hayatı ortada, takım meselesi yapmak gerçekten anlamsız.

Aynen bende bunu demek istiyorum ultraslan anasayfasına takılıp kalanlar var.Boşverin resim koyarlar koymazlar bunun bir önemi yok bu saatten sonra.

zeck17
13.Mayıs.2013, 23:43

Sporda şiddet yasası neden dolayı değiştirildi

Eğer ona sesiniz çıkmıyorsa biri öldükten sonra ağlamanın gereği yok bu göz göre göre oldu

Biri amigoları holiganları destekledim diyor diğeri üzerimize oynanıyor diyor diğeri borcu kapanmaması rağmen taraftarı kandırıyor birinde başkan adayı kurşunlanıyor birisi şehri yakıyor ligden düştü diye diğeri beşiktaşta beşiktaşın şampiyonluğu kutlanır sadece diyor diğeri cenaze yerinde kutlama olmaz diyip 40 kişi 10 yaşındaki çocuğu tekmeliyor biri tükürüyor tükürmedi anlamı başka deniliyor diğeri uçağa bindiririm diyor biri de sahte belgeden takımını yaktıktan sonra tff başkanı oluyor diğeri 6 ya 1 diğeri ise tam zıttı karar alır diğeri teknik direktörü atılınca atılmaya çabalar diğeri her basın toplantısında gönderme yapar futbol konuşmaz diğeri 30 yıl önce maçlarına bakılsın der...

Drogba bu ülkede bir şeyleri değiştirecek bakın izleyin tüm dünyada bu olay haber oluyor olmaya devam edecek platini'den kınama yakın..

sananes
13.Mayıs.2013, 23:57
Sporda şiddet yasası değiştirildiği için ağlamanın gereği yok mu? Siteden attırmaya çalışan üyeler var bence fenerbahçelilere. Biraz edep. Hırsızlığın,tecavüzün cezası azaltılsa yapacak mısınız bunları da cezanın büyüklüğü etkilemiş olsun? Ya da o çocuğu öldüren haysiyetsiz/haysiyetsizler "hadi sporda şiddet yasası değişmişken fenerli keselim" mi demişlerdir size göre.

zeck17
14.Mayıs.2013, 00:04
Sporda şiddet yasası değiştirildiği için ağlamanın gereği yok mu? Siteden attırmaya çalışan üyeler var bence fenerbahçelilere. Biraz edep. Hırsızlığın,tecavüzün cezası azaltılsa yapacak mısınız bunları da cezanın büyüklüğü etkilemiş olsun? Ya da o çocuğu öldüren haysiyetsiz/haysiyetsizler "hadi sporda şiddet yasası değişmişken fenerli keselim" mi demişlerdir size göre.

eğer siz bu olayı aniden gelişen bir olay olarak görüyorsanız ciddi bir yanlışız var demektir..

Senelerdir bu ülkede şiddet var ve çığ gibi büyümeye devam ediyor siz orda bunu engellemek için yasa yapın sonra değiştirin çözüm yolu bu mudur acaba..

Yapan büyük bir şekilde cezasını almalı belki başlarda zor olur ama sonunda adam gibi maçlar izlenir genel olarak konuşuyorum kimse ordaki çocuklara kötü örnek olmamalı onlarca aile maça gidiyor olaylara bakın küfür kesici alet atma sahaya girme kavga çıkarma maç bitişi rakip taraftarı yaralama..