PDA

View Full Version : Fenerbahçe Sohbet Alanı

Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 [33] 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45

RasAnt
22.Şubat.2013, 19:20
Fenerbahçe'ye Arap sermayesi

Manchester City ve PSG'i satın alan Katar Kraliyet Ailesi'ne ait Etihad Airways ve Qatar Airlines ile Barça'ya forma sponsorluğu yapan Qatar Foundation, F.Bahçe ile reklam anlaşması için harekete geçti.

http://img6.mynet.com/spr5/etihad-fb-60033_501.jpg

Fenerbahçe'yi Türkiye'de yatırıma en uygun kulüp olarak gören Arap sermayesi, sarı-lacivertli kulüple reklam anlaşması yapmak için kolları sıvadı.

Bu konuda özellikle iki grubun ismi ise öne çıktı. Bunlardan ilki Manchester City'yi satın alan ve City of Manchester Stadyumu ile Ada ekibinin ana sponsoru olan Birleşik Arap Emirliği Kraliyet Ailesi üyesi Mansour bin Zayed Al Nahyan'ın sahibi olduğu Etihad Hava Yolları. Şirket, Fenerbahçe'nin yeni sezonda taşıyacağı marka olabilir.

GİRİŞİMLERİ HEMEN BAŞLATTILAR

Diğeri ise Qatar Investments vasıtasıyla Fransız PSG'yi de satın alan Katar Kraliyet Ailesi'nin sahibi olduğu Qatar Airlines ve Barcelona'nın forma sponsoru Qatar Foundaiton. Her iki firma da anlaşma yapmak için F.Bahçe yönetimi ile kontakt kurdu. Anlaşmalar gerçekleşirse, Fenerbahçe'nin kasasına bir anda onlarca milyon euro'luk nakit girdi sağlanacak.

mynet

ForsakeN
22.Şubat.2013, 20:51
Dün stad dışından sahaya atılan paraşütlü deniz fişeği yüzünden yine uefa disiplin kuruluna sevk edilmişiz. Bravo gençler, anladık cahilsiniz de kulübe zarar vermeyin artık

http://live.sporx.com/img/2013/02/22/a2.jpg

Kaka Leite
22.Şubat.2013, 20:55
Hayır anlamıyorum ki amaç ne onu atarken, hep aynı saçmalıklar sanırım dışardan destek vermek hoşlarına gitti.

manager725
22.Şubat.2013, 21:35
Seyircisiz maçta seyirci olayları nedeniyle ceza alan ilk kulüp Fenerbahçe olarak tarihe geçiceksiniz.:D:D:D:D:D:D:D:D

himone
22.Şubat.2013, 21:51
Hayır anlamıyorum ki amaç ne onu atarken, hep aynı saçmalıklar sanırım dışardan destek vermek hoşlarına gitti.

Anlamayacak birşey yok aslında, bu sene kulübün başarısız olmasını isteyen bir grup var ve inatla bunları yapıyor. Bu grubun tespit edilerek artık maçlara ve stadın çevresine alınmaması gerekli. Ve neredeyse tüm FB taraftarı da bu grubun kimlerden oluştuğunu biliyor.

Önder HOCA
22.Şubat.2013, 21:54
Emre Ziegler Webo

darkkobal123
22.Şubat.2013, 23:56
Ders çıkartmaları gerekirken yeni bir cezaya sebep oluyor adamlar. :D

Escochae
23.Şubat.2013, 00:04
Bizim taraftardan atıldığına dair görüntü olmadığı için ceza geleceğini sanmıyorum. Yani en azından Uefaya böyle bir bahane sunabilirler

zeck17
23.Şubat.2013, 00:07
Büyük ihtimalle ceza gelecektir yine ya para ya yine stat kapatma bu arada uefa sorumlusunun açıklaması

http://www.fanatik.com.tr/idiot_3_Detail_34_298274.htm

http://www.resmim.org/i/398885200.jpg

http://www.resmim.org/i/1261803826.jpeg

himone
23.Şubat.2013, 01:47
Büyük ihtimalle ceza gelecektir yine ya para ya yine stat kapatma bu arada uefa sorumlusunun açıklaması

http://www.fanatik.com.tr/idiot_3_Detail_34_298274.htm (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.fanatik.com.tr %2Fidiot_3_Detail_34_298274.htm)

Uefa sorumlusunun işi yok Fanatik'e açıklama mı yapacak, hem de bu tarz? yalan haber olduğu her halinden belli. Ceza gelebilir tabiki ama açıklama yalandan ibaret, klasik Fanatik haberi.

zeck17
23.Şubat.2013, 02:28
Uefa sorumlusunun işi yok Fanatik'e açıklama mı yapacak, hem de bu tarz? yalan haber olduğu her halinden belli. Ceza gelebilir tabiki ama açıklama yalandan ibaret, klasik Fanatik haberi.

Olabilir bana da pek mantıklı gelmedi haber

ReaList
23.Şubat.2013, 02:39
Gözlemci böyle söyledi adı altında -haberi editleyen- eleman açık açık hakaret etmiş taraftarlara.

Yanılmıyorsam Lütfü Arıboğan, İlhan Helvacı ve Georghe Popescu hala Uefa komitelerinde, Onun için ne aldığımız ceza'ya şaşmalı ne de alelacele disiplin kuruluna sevkedilmemize. Bu arada dün Lazio-Möchengladcbach maçından ;

http://25.media.tumblr.com/e72c197fc50e1d5bfdfc85e657ac0453/tumblr_mil9wh2RzB1r28jbvo1_1280.jpg
http://24.media.tumblr.com/fe25a21216fd3b2feccecb9481669ddb/tumblr_mil9wh2RzB1r28jbvo2_1280.jpg

Lazio taraftarları neredeyse her maç yapar bunu, ben hala seyircisiz ceza aldıklarını görmedim.

ShevAnil
23.Şubat.2013, 02:51
Koyduğunuz resimler Gladbach tribünlerinden.

TeNaciOUS MidFieLdeR
23.Şubat.2013, 02:58
ben de acikcasi haberi duyunca cok sasirdim. uefa seyircisiz mac cezasi vermez diye biliyordum ama seyircisiz oynadik bir avrupa macini. bu kuralin uygulandigi baska bir ornek var mi onu da bilmiyorum. yukardaki tablo lazio maclari icin bir rutinse bunun adi cifte standarttir ayrica.

acaba gladbachli turkler olabilir mi :n: ben de dikkat etmemisim hic...

ReaList
23.Şubat.2013, 02:59
Koyduğunuz resimler Gladbach tribünlerinden.
Pardon, Meşaleden hangi taraf olduğunu çözemedim : ) Alman veya İtalyan bu her yerde olan bir şey ama iş yaptırıma gelince Fenerbahçe veya bir Türk takımı bu kadar kolay harcanmamalı. Gerçi yabancının bir şey yaptığı yok içimizdekiler bunu reva görüyor ya neyse, hayırlısı bakalım devran döner elbet.

ShevAnil
23.Şubat.2013, 03:02
Pardon, Meşaleden hangi taraf olduğunu çözemedim : ) Alman veya İtalyan bu her yerde olan bir şey ama iş yaptırıma gelince Fenerbahçe veya bir Türk takımı bu kadar kolay harcanmamalı. Gerçi yabancının bir şey yaptığı yok içimizdekiler bunu reva görüyor ya neyse, hayırlısı bakalım devran döner elbet.

Ben Fenerbahçe'nin ceza alacağını sanmıyorum, seyircisiz maçta ceza mı olurmuş. Tabi koyduğunuz resimlerin karşılığı UEFA tarafından verilmezse bir kez daha yapılan çifte standardı görmüş oluruz.

Düzenleme: Gladbach zaten elenen taraf oldu, cezasının olup olmadığını seneye Avrupa kupalarına katılırsa öğrenebileceğiz.

mpaker66
23.Şubat.2013, 04:30
Peki onu bunu geçelimde, asıl konuşulması gereken konu şu: taraftarlar nedem böyle bir şey yapıyor, yani seyircisiz maçta sahaya birşeyler atabilmek için neden elinden gelen tüm imkanları kullanıyor? UEFA'ya inat mı A.Yıldırım'a inat mı? Nedir bu saçmalık. Bu sorgulanmalı.

ReaList
23.Şubat.2013, 04:44
Peki onu bunu geçelimde, asıl konuşulması gereken konu şu: taraftarlar nedem böyle bir şey yapıyor, yani seyircisiz maçta sahaya birşeyler atabilmek için neden elinden gelen tüm imkanları kullanıyor? UEFA'ya inat mı A.Yıldırım'a inat mı? Nedir bu saçmalık. Bu sorgulanmalı.

Yalnız şuan öyle bir yanlış algı var, Durum şu ki Paraşüt Meşale yaparak gökyüzüne yolladılar meşaleleri ve görsel bir etkinlik sunmaya çalıştılar, istenen buydu.

http://i.tr.eurosport.com/2013/02/21/958646-15739646-640-360.jpg

Ancak Paraşüt Meşalelerden biri sebebi bilinmeyen bir nedenle stada doğru inişe geçti.

http://www.resimyukle.eu/?di=CLW5

Yani sanıldığı gibi Stada meşale atıldığı yok, Zaten bunu planlayacak adama ben Nobel Fizik Ödülü veririm, ne demek yahu Paraşüt Meşale yapacaksın gökyüzüne salacaksın ve stada doğru inişe programlayacaksın : )

Böyle bir etkinliğe gerek var mıydı yok muydu ? Tartışılır ama mevcut algı -taraftarlar sahaya meşale attı- yanlış. Meşale kendi inişe geçti : )

Edit: Yalnız 2. resme tekrar baktım da paraşütle inen meşaleye bakışlar müthiş, Uzaylı gören masum köylüler gibi :D

darkkobal123
23.Şubat.2013, 15:25
O zaman rüzgarın etkisiyle istemeden de olsa stadın içine kadar gitmiştir.

himone
23.Şubat.2013, 16:13
Yalnız şuan öyle bir yanlış algı var, Durum şu ki Paraşüt Meşale yaparak gökyüzüne yolladılar meşaleleri ve görsel bir etkinlik sunmaya çalıştılar, istenen buydu.

http://i.tr.eurosport.com/2013/02/21/958646-15739646-640-360.jpg

Ancak Paraşüt Meşalelerden biri sebebi bilinmeyen bir nedenle stada doğru inişe geçti.

http://www.resimyukle.eu/?di=CLW5

Yani sanıldığı gibi Stada meşale atıldığı yok, Zaten bunu planlayacak adama ben Nobel Fizik Ödülü veririm, ne demek yahu Paraşüt Meşale yapacaksın gökyüzüne salacaksın ve stada doğru inişe programlayacaksın : )

Böyle bir etkinliğe gerek var mıydı yok muydu ? Tartışılır ama mevcut algı -taraftarlar sahaya meşale attı- yanlış. Meşale kendi inişe geçti : )

Edit: Yalnız 2. resme tekrar baktım da paraşütle inen meşaleye bakışlar müthiş, Uzaylı gören masum köylüler gibi :D

Üstteki resmi gördükten sonra ben de ikna oldum kasıtlı olmadığına. Yönetimin de bu resimlerle savunma yapması gerekiyor ve sonuö alacağımızı da düşünüyorum.

Bu arada hala Şenez Erzik'in FB'li olduğu ve Türkler için orada olduğuna inanan var mı? Ben daha Türkiye lehine çıkmış bir karar bile görmedim. Adamlar biz Avrupa Şampiyonasına ev sahipliği yapmayalım diye statüyü değiştirdiler daha ne olsun. Hala FB taraftarı acıtasyon yapıyor diyenler çıkıyor ona da diyecek birşey yok.

ReaList
23.Şubat.2013, 16:38
Mevcut yönetimin maalesef Fenerbahçe haklarını savunacak düzeyde olduğuna inanmıyorum, Onlar şuan kendilerini kurtarma peşinde, Yargıtay'da kaderin belirlenecek ve el mahkum. Haksızlığa uğradığın Uefa'ya karşı da TFF'ye karşı da el mahkum. Aykut hoca isyan etti fikstür'e, Yönetim'den biri çıkıp hayırdır ne oluyor diyebildi mi ? Eskiden muhattabımız Kurulların başındaki kişiler olurdu, Bugün o takımın bu takımın yöneticilerine laf yetiştirmek için kullanıyoruz resmi sitemizi, sonra Psikolojik üstünlük, Biz de psikoloji kaldı mı ?

uAburak89
23.Şubat.2013, 16:54
Aykut Kocaman'ın maç sonundaki açıklamaları yanlış bence. Onun işi değil bu, yöneticilerin gereğini yapması lazım, bu da zaten resmi siteden açıklama veya basına demeç ile olmaz. Fikstürden şikayetçiysen TFF'ye başvuruda bulunursun. Burada ihmal söz konusu hem TFF'de hem de Fenerbahçe kulübü yöneticilerinde. Nasıl ki Meireles ceza alınca TFF'ye çıkarma yapıyorlar, bu fikstürler en azından 15 gün öncesinde belliyken değişiklik talep edebilirlerdi rahatlıkla. Maçlara 3-4 gün kala teknik direktörün buna isyanı garip ve samimi değil bence. Gerçi Aykut Kocaman'ın bu hareketlerine de alışkınız, basın üzerinden göndermeleri, geçen sene Süper Final'de Trabzonspor'un bize karşı farklı oynadığı iması bilinen şeyler.

TeNaciOUS MidFieLdeR
23.Şubat.2013, 17:23
Aykut Kocaman'ın maç sonundaki açıklamaları yanlış bence. Onun işi değil bu, yöneticilerin gereğini yapması lazım, bu da zaten resmi siteden açıklama veya basına demeç ile olmaz. Fikstürden şikayetçiysen TFF'ye başvuruda bulunursun. Burada ihmal söz konusu hem TFF'de hem de Fenerbahçe kulübü yöneticilerinde. Nasıl ki Meireles ceza alınca TFF'ye çıkarma yapıyorlar, bu fikstürler en azından 15 gün öncesinde belliyken değişiklik talep edebilirlerdi rahatlıkla. Maçlara 3-4 gün kala teknik direktörün buna isyanı garip ve samimi değil bence. Gerçi Aykut Kocaman'ın bu hareketlerine de alışkınız, basın üzerinden göndermeleri, geçen sene Süper Final'de Trabzonspor'un bize karşı farklı oynadığı iması bilinen şeyler.

iyi ama o planlanmis bir olay degildi. ayak ustu sorulan bir soruya cevapti. gonderme falan oldugunu dusunmuyorum. daha cok samimi bir gorus belirtti. zaten talepte bulunmadiklarini, ihmal ettiklerini itiraf etti. roportaji canli olarak izledigim icin bunu ifade ediyorum. sosyal medyaya yansiyanlarla yola cikilinca cok baska yerlere gidiliyor maalesef. yonlendirmelere kapiliyorsunuz. canli yayinda ridvan dilmen bunu sormasa kocaman bundan bahsetmeyecekti bile.

uAburak89
23.Şubat.2013, 17:30
iyi ama o planlanmis bir olay degildi. ayak ustu sorulan bir soruya cevapti. gonderme falan oldugunu dusunmuyorum. daha cok samimi bir gorus belirtti. zaten talepte bulunmadiklarini, ihmal ettiklerini itiraf etti. roportaji canli olarak izledigim icin bunu ifade ediyorum. sosyal medyaya yansiyanlarla yola cikilinca cok baska yerlere gidiliyor maalesef. yonlendirmelere kapiliyorsunuz. canli yayinda ridvan dilmen bunu sormasa kocaman bundan bahsetmeyecekti bile.

Soru üzerine olduğunu biliyorum, Rıdvan Dilmen zaten fitili ateşleyen onun farkındayım. Mevzu Galatasaray veya TFF hakkındaki konuşmaları değil, haklıdır haksızdır ona da bir şey demiyorum, konuşma tarzı garip geldi bana ayrıca dediğim gibi o soruya cevap verme konusu onun işi değil esasen. Rahatlıkla kulübümüz bununla ilgilenmeliydi diyebilirdi yan yollara sapmadan çünkü bu saatten sonra hiçbir faydası yok o konuşmaların.

TeNaciOUS MidFieLdeR
23.Şubat.2013, 17:32
haklisin, ama yonetim de konusmayinca uzerine kaldi diyelim. aslinda sitemi daha cok kendi yonetimineydi. bunu boyle gormek daha faydali, gonderme yapiyorsa da kendi yonetimine yapiyordur. ihmali hatirlatmasinin sebebi de buydu ve hata bizde aciklamasini da yapmis neticede. art niyet aramamak lazim.

titates1
23.Şubat.2013, 21:00
Lua Lua Fenerbahçe'de forma giymek istediğini açıklamış .

Spor Toto Süper Lig takımlarından Kardemir Karabükspor'un sezon başında kadrosuna kattığı Lomana LuaLua, Karadeniz ekibinde gösterdiği performansla tüm Türkiye'yi kendi hayran bıraktı.
Özellikle Fenerbahçe ve Beşiktaş maçlarındaki performansıyla futbol kamuoyunun en çok konuştuğu isimlerden biri haline gelen 32 yaşındaki Kongolu futbolcu, TRT Spor'da yayınlanan "İşte Goool" adlı programda samimi açıklamalar yaptı.
Newcastle United, Portsmouth, Olympiakos gibi takımların da formasını giyen tecrübeli golcü, Türkiye'de Karabükspor'un dışında Fenerbahçe'de de oynamak istediğini açıkladı.
İşte Lomana LuaLua'nın o açıklamaları...
Gönlünde hangi takımda oynamak yatıyor?

''Fenerbahçe'de oynamak istiyorum. Çünkü bir çok arkadaşımın bu takımda oynadı. Bunlardan biri de Nicolas Anelka. Anelka'yı izlemekten zevk alıyordum. Şimdilerde Sow ve daha önce Alex ve Roberto Carlos. Onları izlemek hatta birlikte çalışmak ve oynamak isterdim. Bu sezon Fenerbahçe çok iyi gitmese de, her zaman iyi bir takım bana göre. Ayrıca Türk arkadaşlarımın hemen hepsinin Fenerbahçeli olması da bir etken. Beni orada görmek istiyorlar.''

''Fenerbahçe'de başarılı olurum''

''Kesinlikle yararlı olabileceğimi düşünüyorum. Hangi takıma gidersem gideyim, başarılı olacağıma inanıyorum. Gittiğim bir takımda da saygı duyulacak bir yere gelmek için yüzde yüz performans için çok çalışacağım. Bu takımda da öyle. İlk geldiğimden çok daha iyi durumdayım şu an. Fenerbahçe, Trabzon ya da ya da 3. ligden bir takım fark etmez, iyi olduğumu göstermek için elimden geleni yaparım. Yaşım ilerledikçe tecrübelerim de artıyor ve daha iyiye gidiyorum.''

''Fenerbahçe'de Emenike'nin yaptığını yapmam''

Ben büyümüş bir bebeğim. Sadece oyunumu oynadığım zaman mutlu oluyorum. Sözleşmem hangi takımla ise onlar için daha iyisini yapmak isterim. Emenike konusunda konuşmak istemiyorum. Ben olsam öyle yapmazdım. Hatta performansımı yüzde yüzden, yüzde yüz elliye çıkarırım. Sonuçta bu tip olayları hiç tasvip etmiyorum ve çok yadırgıyorum.
''Türkiye'de en iyi forvet Burak''

''Bence Türkiye'nin en iyi forveti Burak. Daha önce çok kaliteli forvetlerle çalıştım. Ama Burak'ı seyretmeyi seviyorum. Gol becerisi ve zekası çok iyi. Golü koklayabiliyor. Çok çalım yapmayı seven bir futbolcu değil, çevikliği ve oyun zekasıyla, her zaman doğru yerde durmayı biliyor.

erdem344
23.Şubat.2013, 21:21
Lua Lua biraz geç kalmış :D :D :D

@balde_mir_07

Sen Aykut Hocayı fazla sevmezsin adamın resmini avatar yapmışsın :D :D ( Yorumlarından bu sonucu çıkarttım )

Beyler Sow abimiz baba olmuş :D :D yakışır reyize :D :D

OrcunFB
23.Şubat.2013, 21:42
Sow'un performansı artar şimdi. :D

darkkobal123
23.Şubat.2013, 23:54
Allah analı babalı büyütsün.

ReaList
24.Şubat.2013, 00:46
@balde_mir_07

Sen Aykut Hocayı fazla sevmezsin adamın resmini avatar yapmışsın :D :D ( Yorumlarından bu sonucu çıkarttım ) [/B]

Aykut Kocaman'ı sevmek başkadır, Performansı hakkında yorum yapmak başkadır. Maalesef bizde öyle bir algı var, birini eleştirdiğimiz zaman ona düşman olarak görülürüz, halbuki insan önemsediği insanı eleştirir. Aykut Kocaman gibi Aziz Yıldırım'ı da severim ve kulüp için yapmış olduğu olumlu atılımların hepsini takdir ederim, Ancak bir kişiye duyulan sevgi onun hatalarını kabullenme anlamına gelmez, Eğer ortada bir hata varsa ve bu hata başta yapana ve yaptığı işe zarar getiriyorsa bunu dile getirmek lazım. En azından ben hep böyle düşünmüş ve böyle davranmışımdır.

ReaList
24.Şubat.2013, 12:49
Brezilyalı Ekol döneminden kalan bir fotoğraf, tozlu raflarda yerini alsın : )

http://www.resimyukle.eu/?di=LBET

ReaList
24.Şubat.2013, 12:53
Aykut Kocaman;

F.Bahçe’nin hocası Aykut Kocaman, devre arası transferlerinden Emre Belözoğlu, Ziegler ve Webo’nun direkt olarak ilk 11’e monte edilmesiyle 18 kişilik kadroya bile girmekte zorlanan Krasic ve Stoch’tan yana dertli.. Sezon başından beri bu oyunculara verdiği şansın karşılığını bir türlü alamayan kurt çalıştırıcı, milyon Euro’luk ikiliye neden kesik attığının yanıtını verdi.. Söz konusu futbolcular için “Kendilerine özel program hazırladık, kondisyonerler tuttuk. Ama aradan geçen sürede forma rekabetine girmeye hazır duruma geleceklerine hâlâ %20-%30’larda seyrediyorlar.. %60 seviyelerine çıksalar, ya idmanda ya da bir maçta onlardan ışık görsem hemen formayı teslim edeceğim.

http://skorer.milliyet.com.tr/patlasalar-da-oynatsam/fenerbahce/detay/1672814/default.htm

Krasiç'in Menajeri;

Krasic'in menajeri Dejan Joksimovic, oyuncunun durumu hakkında açıklamalarda bulundu. Kanaltürk'e konuşan Joksimovic, Krasic'in oynayamadığından form tutamadığını belirtti. "Bence Krasic çok iyi bir oyuncu. 8 senedir menajerliğini yapıyorum. Milos Krasic önceden olduğundan farklı değil. Bundan önce neyse, şimdi de o. Fakat Türkiye'ye ya da herhangi bir ülkeye bir futbolcu geldiği zaman, oynaması için şans verilmesi lazım. 1 maç oynasın, sonra 3 maç oynamasın, daha sonra yine oynasın ve 3 maç yine oynamasın. Krasic form tutmalı, tıpkı diğer oyuncular gibi. Dolayısıyla onun oynamasını istiyorsanız, onu oynatmayı denemelisiniz önce. Eğer şans vermeyip oynatmazsanız, o da hiçbir şey yapamaz. Krasic Şampiyonlar Ligi'nde CSKA Moskova ve Juventus formalarıyla fantastik maçlar oynadı. 27-28 yaşındaki bir futbolcu kendisi, hiçbir sakatlık yaşamamış kariyerinde. Sadece biraz yardıma ihtiyacı var. Fenerbahçe'den, İstanbul'dan, taraftarlardan yardıma ihtiyacı var."

http://www.iddaalihaber.com/haberdetay.asp?id=58609

Corpus
24.Şubat.2013, 13:05
‘Aykut’u affetim!’
F.Bahçe'nin eski teknik direktörü Cristoph Daum, Aykut Kocaman ile ciddi problemler yaşadığını itiraf etti.

Fenerbahçe’de iki kez mutlu sona ulaşan, iki şampiyonluğu son maçta kaçıran Christoph Daum, Milliyet Gazetesi’nden Senad Ok’a sarı-lacivertli kulüpte geçirdiği son dönemi analiz ederken, uzun süre konuşulacak açıklamalara da imza attı.

İşte Daum’un büyük bir samimiyetle anlattıkları;

‘BEN HATA YAPTIM’

“Aykut Kocaman ile aramızda birçok sorun yaşandı. Ciddi tartışmalarımız da oldu. Hatta bana Türkçe olarak ağır ifadeler de kullandı. Bunları söylediği için birine ömür boyu kızgın olmak doğru değil. İnsan zaman zaman duygusal bir durum içinde olabiliyor. Bu durumlar her zaman yaşanabilir. Bazen kullanmayacağın sözleri bulunduğun ortam sebebiyle kullanabiliyorsun. Bunlar hayatta her zaman karşınıza çıkabilir. Ama ben bunların hepsini geride bıraktım. Aykut’u affettim. Görürsem konuşur, elini sıkarım. Eğer aramızdaki sıkıntıyı ileriye taşırsak her zaman savaş halinde oluruz.

Belki ben de hata yaptım. Hata varsa sadece tek tarafı yoktur. Önemli olan geçmişi kapatmak ve barışı sağlamak. Ben kendi açımdan onu affettim ve rahatladım. Bazen neden aramızda problem yaşandığını da anlamıyordum. Analiz edemiyordum bir türlü.”

‘KOMİSYONCU DEĞİLİM’

“Bugün dahil hiçbir menajer arkadaşım yok. Murat Kuş dışında. Juan Figger ile Leverkusen’de birlikte çalıştık. Dürüst ve profesyonel biri. Ben futbolcuyu belirlerim ve aradan çıkarım. Gerisi kulüpler, menajer ve futbolcu arasındadır. Benim komisyon aldığımın iddia edilmesi çok aptalca bir durum. Birine çamur atmak demek. Hiçbir delil yok. Bunlar dedikodu. Başladı mı durdurmak zordur.
Bu konuyla ilgili bir hikaye anlatmak istiyorum. Bir çiftçi diğeri hakkında sürekli dedikodu yapıyor. Ürünlerinde ilaç kullandığını söylüyor. Diğeri bir gün kapıyı çalıyor ve diyor ki, ‘Senin bu dedikoduların yüzünden işimi kaybediyorum.’ Daha sonra diğeri özür diliyor ve beni affet diyor. Tamam diyor ve ekliyor; ‘Akşam bize yemeğe gel ama yanında bir de canlı tavuk getir.’ Dedikodu yapan çiftçi elinde canlı bir tavukla suçladığı çiftçinin evine gidiyor. Suçlanan çiftçi şimdi tavuğun tüylerini tek tek yol diyor adama. O da tavuğu yoluyor. Tavuk çıplak kalıyor. Şimdi git tüm tüyleri topla diyor. Mümkün değil. Benim durumum da bu. Bu tip konuşmalar ahlaka sığmaz.”

‘TRANSFERE KARIŞMAM’

“Ben hiçbir zaman transfer yapmadım. Diego’yu istedik alamadık, Fabiano’yu istedik alamadık. Oliviera ile stoper Alex’i de alamadık. Bu iş tamamen kulüp ve yönetimin işi. Ben görüşmelerin hep dışındayım. Benim bir kuralım var. Hiçbir zaman transfere müdahil olmamak. Scout yapar, insanları biraraya getiririm ve aradan çekilirim. Benim her zaman param vardı. Fenerbahçe’de önceliğim hiçbir zaman para olmadı. Fenerbahçe’ye ikinci kez gelmemin sebebi uluslararası arenaya tekrar geri dönmekti. Para konuşmadım.
Ukrayna’dan Çin’den Arabistan’dan hâlâ teklifler alıyorum. Ama gitmiyorum. Yaşayacağın yer çok önemli. Burası benim ikinci vatanım. Ali Yıldırım bana ikinci kez teklif yaptığında çok şaşırdım. Köln’den ayrıldım ve Fenerbahçe’ye geldim. Ama Köln şehri beni hâlâ affetmedi. Dışarıda gördüklerinde hâlâ bana sitem ediyorlar. Orası benim büyüdüğüm ve ilk profesyonel olduğum şehirdi. İkinci kez gelirken para konuşmadım. Teklif ettikleri parayı kabul ettim.”

‘ALEX BİR DAHİYDİ’

“İki çeşit hız var. Biri hareket hızı, diğeri beyin hızı. Alex bir dahiydi. Beyni çok hızlı çalışıyordu. Alex ile ayrılığından sonra konuştum. Ama neden ayrıldığını bilmiyorum. Sonuç olarak bu ayrılık ne Fenerbahçe’ye, ne Alex’e yakıştı. İki taraf da böyle bir durumu hak etmedi. Alex müthiş bir insan ve futbolcudur.”

DAUM’DAN İNCİLER

* Fenerbahçe’nin bir maçına ancak davet edilirsem giderim. Aksi taktirde bu provokasyon olur. Davet edilmeden Şükrü Saracoğlu’na gitmem.
* BATE maçını izledim. Fenerbahçe turu geçmeyi hak etti. Kırmızı karttan sonra oyunun rengi değişti. Finali düşünmek için erken. Basamak basamak gitmek gerekir. Ayrıca Avrupa’da gerçek arena Şampiyonlar Ligi.
* Salih’i çok beğendim. Gerçekten yetenekli ve top hakimiyeti yüksek. Futbola odaklanır ve çalışırsa geleceği parlak.
* Ben sonuç adamıyım. Eğer sonuç alamazsanız kovulursunuz. İkinci her zaman ilk kaybedendir. Bana ikinci olup mutlu olan birini gösterin. Başka kulüplerde belki ikincilik mutlu edebilir ama Fenerbahçe’de asla.”

AMK

barahir
24.Şubat.2013, 14:20
Daum'un bu arada dili çözüldü, her ne olduysa 3 yıl önceki olayları şimdi gündeme getiriyor

erdem344
24.Şubat.2013, 14:26
Krasiç önümüzdeki sezon patlama yapacak. İkinci deivid olacak.

zeck17
24.Şubat.2013, 14:28
30 yaşındayken mi patlayacak bu adam ve bu sezonla beraber 2 sezon top oynamadan

erdem344
24.Şubat.2013, 15:16
Milletvekilleri yeniden çıkıp konuşmalara başladı.

Bakalım bu sefer hangisi ince ince çalışıyoruz diyecek

darkkobal123
24.Şubat.2013, 16:57
Krasic elinizde patladı beyler. Sezon sonu gider büyük ihtimal.

ReaList
24.Şubat.2013, 23:36
Maç başlığına yazacaktım ama her zaman ki gibi Fenerbahçe kazanınca Hakem, Federasyon, Tff, Uefa, Nasa vs konuşuluyor : )

Her maç sonrası klişe bir cümlemiz var "Hatalarımızdan ders çıkaracağız" inanın hala bu dersin çıkarılacağı günü merakla bekliyorum. Her maça aşırı kontrollü başlıyoruz, baskı kurmuyoruz, golü de yiyoruz üzerine aynı oyun anlayışına bir süre sonra daha ediyoruz, bazen 2'yi yiyoruz bazen direkten dönüyoruz ve aklımız o an başımıza geliyor, Sahada olması gerektiği gibi rakip kalede daha etkili olacak adamları oyuna alıyor, sistemi gömülmekten kurtarıyor ve aynı anda hücum alanında skor yaratabilecek adamları sahada tutuyoruz, baskı kuruyoruz, golü atıyoruz, bazen ya kazanıyor ya da bir puanla yetiniyoruz... Peki haftaya ne oluyor biliyor musunuz veya sonraki haftaya ?

Aynı şeyler... Bugün bu maçta bu hatamız yüzünden sahada Şampiyonluğu da bırakabilirdik aklım, mantığım, futbol bilgim hiç bir şeyim açıklayamıyor bu durumu. Neden sürekli bile bile aynı hata içinde oluruz, gerçekten şaka gibi.

Artık telafisi olmayan bir süreçteyiz, 3 kulvarda devam ediyoruz ama bundan sonra hatalarımızın bedeli daha ağır olabilir, çok dikkatli olmalıyız.

Cengo
25.Şubat.2013, 00:02
30 yaşındayken mi patlayacak bu adam ve bu sezonla beraber 2 sezon top oynamadan

Krasic fizik gücü ile oynayan bir oyuncu. Fiziğini toplaması etkili olması için yeterli. Tekniğini geliştirmesi gerekmiyor.

Gitmesi de gerekmiyor. Fizik gücünü biraz toplasa oynardı zaten.

MeMo
25.Şubat.2013, 00:43
Maç başlığına yazacaktım ama her zaman ki gibi Fenerbahçe kazanınca Hakem, Federasyon, Tff, Uefa, Nasa vs konuşuluyor : )

Her maç sonrası klişe bir cümlemiz var "Hatalarımızdan ders çıkaracağız" inanın hala bu dersin çıkarılacağı günü merakla bekliyorum. Her maça aşırı kontrollü başlıyoruz, baskı kurmuyoruz, golü de yiyoruz üzerine aynı oyun anlayışına bir süre sonra daha ediyoruz, bazen 2'yi yiyoruz bazen direkten dönüyoruz ve aklımız o an başımıza geliyor, Sahada olması gerektiği gibi rakip kalede daha etkili olacak adamları oyuna alıyor, sistemi gömülmekten kurtarıyor ve aynı anda hücum alanında skor yaratabilecek adamları sahada tutuyoruz, baskı kuruyoruz, golü atıyoruz, bazen ya kazanıyor ya da bir puanla yetiniyoruz... Peki haftaya ne oluyor biliyor musunuz veya sonraki haftaya ?

Aynı şeyler... Bugün bu maçta bu hatamız yüzünden sahada Şampiyonluğu da bırakabilirdik aklım, mantığım, futbol bilgim hiç bir şeyim açıklayamıyor bu durumu. Neden sürekli bile bile aynı hata içinde oluruz, gerçekten şaka gibi.

Artık telafisi olmayan bir süreçteyiz, 3 kulvarda devam ediyoruz ama bundan sonra hatalarımızın bedeli daha ağır olabilir, çok dikkatli olmalıyız.

Bu maçı diğerleriyle karıştırmamak lazım. Daha ne oynadığımızı görmeden gol yedik çünkü.

ReaList
25.Şubat.2013, 01:12
Bu maçı diğerleriyle karıştırmamak lazım. Daha ne oynadığımızı görmeden gol yedik çünkü.

Ama müdahale etmekte geç kaldık Mehmet, Webo, Sow oyuna girene kadar Kasımpaşa savunması arasında sıkıştı kaldı, İkinci yarı başında müdahale gelir dedik gelmeyince ileri bağlantısı bir ara tamamen koptu ki o ara Gökhan'ın can havliyle çıkardığı bir top var kaderimizi belirledi.

Nihayet 60. dakikada beklenen değişikle artık oyunu tamamen karşı alana yıkabildik ama bugün kazanmamız bir lütuf. İşte ben kendimizi neden bu kadar tehlikeye attığımıza şaşırıyorum, tamam gerilimi seviyoruz ama bazen fazla geliyor : )

Ayrıca bu maçta şunu gördük Emre ve Meireles standart orta saha savunma ve ofans yönü dengeli bu yüzden tek forvetle aralarında pasör bir oyuncu yoksa tek forvetimiz fazlaca tek kalıyor. Bu yüzden Mehmet Topal üst düzey maçlar dışında bu ikiliyle beraber oynarsa hücum yönünden darbe yeriz. Gönül ister ki o bölgeye Salih tamamen monte edilsin çünkü aradığımız bizim içimizde dışarıda değil.

OrcunFB
25.Şubat.2013, 02:25
Baroni ilk 11'e geri döndüğünde kim kulübeye çekilecek acaba. Meireles olur muhtemelen.

zeck17
25.Şubat.2013, 18:44
Krasic şimdi ki fenerbahçe için uygun oyuncu mu bence değil bu adam uzun zamandır da oynamıyor aynı stoch gibi yani fenerbahçeye çizgiye basan kanat oyuncusu değil içeri kat eden enini 60 metre olan sahayı 30 metreye beraber indiren adamlar gerek

himone
25.Şubat.2013, 19:29
Krasic şimdi ki fenerbahçe için uygun oyuncu mu bence değil bu adam uzun zamandır da oynamıyor aynı stoch gibi yani fenerbahçeye çizgiye basan kanat oyuncusu değil içeri kat eden enini 60 metre olan sahayı 30 metreye beraber indiren adamlar gerek

Krasic'i eskiden hiç izlemedin galiba, Juventus'a transfer olurken sene de ortalama 10 gol atarak gitti. Üstüne İtalya'da ilk yılında 10 golün üstüne çıktı, yani Krasic ceza sahasına giren kanat oyuncusunun kralıdır. Krasic takıma teknik ve taktik bilgilerinden değil tamamen fiziki yetersizlikten giremiyor. Bundan sonra da giremeyebilir büyük ihtimalle de giremez ama dediğim gibi sadece fiziki yüzünden.

Nocna Mora
26.Şubat.2013, 01:44
Kimse konusmamıs bunu fakat

http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/106151/sotadan-lig-tv-muhabirine-tarihi-ayar/fbshare

''Benim söylediğimin hiç mi önemi yok?' kısaca Türk futboluna verilmiş bir ayardır..

Kimse durup dururken böyle açıklamalar yapmaz hele Şota gibi samimi bir adam.. Unutulacak bu konu büyük ihtimalle ama.

zeck17
26.Şubat.2013, 01:46
Krasic'i eskiden hiç izlemedin galiba, Juventus'a transfer olurken sene de ortalama 10 gol atarak gitti. Üstüne İtalya'da ilk yılında 10 golün üstüne çıktı, yani Krasic ceza sahasına giren kanat oyuncusunun kralıdır. Krasic takıma teknik ve taktik bilgilerinden değil tamamen fiziki yetersizlikten giremiyor. Bundan sonra da giremeyebilir büyük ihtimalle de giremez ama dediğim gibi sadece fiziki yüzünden.

Oyuncuları 3-4 yıl önceki form durumlarıyla değerlendirmek bence gereksiz krasic bu takıma katkı yapamaz gibime geliyor bu adam gelmiş 30 yaşına fizik olarak da aynı durumda olmasını beklenmiyor kendini kariyerinin son dönemlerinde salmış biri para kazanmak için geldiği açık

KanaKe
26.Şubat.2013, 02:42
ligtv emreyi kasitli olarak cekiyor.. sanki sahada sadece emre küfür ediyormus gibi göstermeye calisiyorlar akillarinca..

zeck17
26.Şubat.2013, 02:47
Videoda küfür ediyor bence

Bu arada tabi o sırada adamın nabzı 150-180 arası atıyor doğru düşünemiyor diyebilirsiniz ama profesyonelsen buna dikkat edeceksin seni milyonlar izliyor topluma iyi örnek olmak gerekli biraz daha dikkat lazım

Spe1907
26.Şubat.2013, 03:39
Oyuncuları 3-4 yıl önceki form durumlarıyla değerlendirmek bence gereksiz krasic bu takıma katkı yapamaz gibime geliyor bu adam gelmiş 30 yaşına fizik olarak da aynı durumda olmasını beklenmiyor kendini kariyerinin son dönemlerinde salmış biri para kazanmak için geldiği açık

3-4 yıl önce değil 1.5 sene önceki durumundan bahsetmiş arkadaş, Juveye ilk transfer olduğu sene takımın en iyilerindendi. sonraki sene 3-5-2 e geçilmesi ile oynatılmadı. yani bu adam sadece 1 sene oynatılmadı. birçok kişi sanki krasic juvede hiç oynatılmamış, bi kaç senedir yatıo gibi yorumlar yapıyor.bence yorum yapmadan önce biraz araştırın oyuncuyu.ayrıca krasic 3 ay önce 28 yaşına bastı 30 yaşında falanda değil.

bunun dışında yararı olmayacağı konusunda ise katılıyorum, bu adam 1 senede naptıda bu hâle geldi anlamak gerçekten zor..

zeck17
26.Şubat.2013, 03:50
Krasic son 2 sezonda toplam da 1400 dakikaya yakın süre almıştır(juve'deki hazırlık maçları dahil yoksa 1200 dakika) yani 2 sezon da 15 maç oynamış bunların çoğunda oyuna sonradan girmiştir kariyeri boyunca 28 yaşında olmasına rağmen 43 gol atmış 28 tanesi cska da son 2 sezondaki gol sayısı ise 2 sadece 2..En son milli takıma 1.5-2 sene önce çağrılmıştır

Alicanfmfan
26.Şubat.2013, 05:14
Krasic, halen Cska kariyerinin kaymağını yiyor. Belki fizik olarak kendine gelebilirse.

Ben Cska maçlarını ara sıra izlersen, bildiğin fırtınaydı alıp, yardırıp gidiyordu.

himone
26.Şubat.2013, 11:29

Ben de Krasic faydalı olamaz diyorum ama bunun oyuncunun oyun yapısıyla alakası yok demek istediğim oydu. Krasic fizik gücü yerinde olduğunda gerçekten durdurulabilecek bir oyuncu değil. Şu an 60 dk bile oyunda kalabilecek gücü olsa Aykut her türlü oynatırdı. Eğer sene başı hazırlık kampında iyi bir şekilde çalışırsa takıma katkı sağlar yoksa da gider, ama her türlü 25 milyon TL'mız boşa gitti.

titates1
26.Şubat.2013, 15:11
Ne zaman izlesem gözlerim doluyor

http://www.youtube.com/watch?v=T219sshXlx8

Efsane maç , bu takım saldırmalı , bu takım ölümüne pres yapıp , ölümüne saldırmalı.

Bizler inandık , Siz de inanın ...

darkkobal123
26.Şubat.2013, 18:55
Krasic'in CSKA maçlarını hayranlıkla izliyordum gerçekten. Ama buraya gelince ne takıma ne de ülkeye uyum sağlayamadı. Sonradan o da saldı kendini. Hal böyle olunca da verim alamadınız, sezon sonu gider bence.

TeNaciOUS MidFieLdeR
26.Şubat.2013, 19:00
Krasic'in CSKA maçlarını hayranlıkla izliyordum gerçekten. Ama buraya gelince ne takıma ne de ülkeye uyum sağlayamadı. Sonradan o da saldı kendini. Hal böyle olunca da verim alamadınız, sezon sonu gider bence.

uyumla ilgisi yok gibi geldi bana. fenerbahcede degil hicbir takimda verim alamazsin krasicten mevcut halinde. istersen yeniden CSKA ya gonder simdi, gene klubeye demir atar. belirgin bir dusus var, istekli ama sahada cok yetersiz. ozel ilgilenmek gerekir kendisiyle, sorunu neyse halledilmeli. obur turlu fayda getirmez.

darkkobal123
26.Şubat.2013, 19:12
Şöyle 5-6 maç falan düzenli oynasa form bulur belkide. Ama dediğin gibi özel olarak ilgilenilmeli. Burada da devreye Aykut Hoca giriyor. Oyuncuyu takıma kazandırmak hocanın görevidir sonuçta.

erdem344
26.Şubat.2013, 19:30
Sportif Direktör ve Teknik Sorumlumuz Aykut Kocaman, futbolcuların bir sezonda oynadıkları maç sayıları ile ilgili rakamlar vererek, yaptığı rotasyonlar hakkındaki eleştirileri, "Yazanlar da çizenler de seyredenler de futbolcuyu montaj malzemesi gibi görüyor. Onu çıkar bunu tak gibi. Ama aslında öyle değil. Futbolcular genç, yetenekli, beklentileri hayalleri olan zengin ve şöhretli kişiler. Bu insanların duygularını yok sayarak, onu çıkar bunu koy diye montaj malzemesi gibi görmek bu işi en olumsuzluğa götüren taraf olur" diye yanıtladı.

FB TV’de yayınlanan ’Teknik Analiz’ programında Fatih Demirkol’un sorularını yanıtlayan, futbolun sadece koşmaktan ibaret olmadığını ama öncelikle koşmak olduğunu söyleyen ve "Öncelikle koşmazsanız, hiçbir şey yapmazsınız" diyen Kocaman, V.Plzen ve Beşiktaş maçlarıyla ilgili görüşlerini de aktardı.

Aradaki puan farkı bu kadar olmamalıydı

Yoğun maç temposu altında takımın genel durumu hakkında Aykut Kocaman, "Ana yol olarak doğru gidiyoruz. Çünkü yarıştığımız 3 kulvarda da; bugün itibariyle 3 ’ünde de finali görebiliriz. Bu anlamda Fenerbahçe’nin temel anlayışı olarak düşündüğümüzde bir yanlışlık yok, doğru gidiyor" dedi. 2 Kupayı ayrı, Ligi ayrı tuttuklarını söyleyen Aykut Kocaman, "Esas ligde çok doğru yerde olduğumuzu söylemek mümkün değil. İlk ikinin içinde olmak kötü değil. Ama aradaki puan farkı bu kadar olmamalıydı.Aslında bu söyleyeceğim sadece bizim için değil Galatasaray için de söylenebilir. Normal puan standardımızın altında kalmamız, bizim düşündüğümüz anlamdaki eksi tarafımız" dedi.

Onu çıkar bunu tak olmaz

Oyuncularının maç oynama sayıları, rotasyonlar ve buna yapılan eleştirilen hakkında ise Aykut Kocaman, "Şu ana kadar 43 maç oynamışız Fenerbahçe olarak. Bu arada 13-15 arası milli oyuncumuz var ve bu sayıda milli maçlar yok. Genel olarak antrenörler 42-43 maç üzerinden yürümeye çalışıyor. İnsanın doğası, sağlığı, fiziki şartları, kaldıracağı yük bunu gösteriyor; 40-45 maç uygun gibi görünüyor bir sezonda. Futbolun geldiği yere bakarak bunu bugün 50 maç olarak düşünebiliriz. Şimdi baktığımızda ise bizim kadromuzdaki oyuncular bu sınıra geldi. Bu performans ve verimlilik açısından böyle. Ancak. Bizim samimi duygularla anlatamaya çalıştığımızın içinden cımbızla çekilip ters tarafa götürmek istendiği oluyor. Temel düşüncemiz bu. Bunu yaparken de takımın performansını düşürmemiz gerekiyor. Buradaki 11’ler ve eşleşmeler olduğu gibi arkadan gelen oyuncularımızın da form durumlarını ayarlamaya çalışmak kolay bir şey değil. Çünkü yazanlar da çizenler de seyredenler de futbolcuyu montaj malzemesi gibi görüyor. Onu çıkar bunu tak gibi. Ama aslında öyle değil. Daha önce de söylemeye çalıştığım gibi futbolcular genç, yetenekli, beklentileri hayalleri olan zengin ve şöhretli kişiler. Bu insanların duygularını yok sayarak, onu çıkar bunu koy diye montaj malzemesi gibi görmek bu işi en olumsuzluğa götüren taraf olur. Burası en önemli yer; maç sayısı, maç sayısını organize etmek, takımın gücünü düşürmemeye çalışmak ve oyuncuları sürekli verimli halde tutabilmek" dedi. Şu ana kadar 43 maç oynayan Fenerbahçe’nin sezon sonunda toplam en az 59 maç oynayacağının şimdiden kesin olduğunu belirten Kocaman, bu sayının Meireles ve Kuyt’ın bile geçen sezon oynadıkları maç sayısının üstünde olduğunu ve geçen sezon olduğu gibi bu sezon da böyle uygulamalar yapmaya devam edeceğini de belirtti.

Aklı ve bilimi kullanmaya çalışıyoruz

Kocaman, bu rakamlara rağmen sakatlık sayısının da azalmasının önemli olduğuna dikkat çekerek, "Oyuncuların tüm ölçümlerini yapıyoruz antrenmanlar da dahil. Sonra riskli olanları daha az; riskli olmayanlarla da aynı tempoda antrenmana devam ettirmeye çalışıyoruz. Tüm bunları yaparken de futbola girmiş aklı ve bilimi kullanmaya çalışıyoruz. Hepsinin üstünde de biraz daha duygulardan arındırarak aklı hem futbolun hem de takımımızın içine sokmaya çalışıyoruz. Ancak bu bizim ülkemizde çok da kolay değil. Çünkü bir soru sorup nedenlerini araştırmaya başladığınızdan itibaren çok yeminli bir karşı grup var azgın bir şekilde bunu alaysı ve dalga geçer bir halde tersini söylemeye çalışıyor. Çünkü tersi kolay ama kötü. ’Koşmak da ne koşmak mı her şey’ diye başlayan rezil bir hal var. O tarafa getiriliyor. Ama akıl bizim dediğimizi gerektiriyor" dedi.

Sorumluluk bende

Zorlu ve art arda gelen maç programını sıralayan Aykut Kocaman, "Ölçümleri yapmak zorundasınız. Akıl burada devreye giriyor. Bu durum bu hafta görüldü. Cristian ve Sow istediğimiz anda oyuna girdiler ve oyunun ritmini ele aldılar. Zaten istediğimiz de buydu. Bu işin sorumluğu teknik direktörlerde. Futbol sahası dışındaki kişilerin spor yazarlarının da sorumluluğu kendisinde görmesi sorunu yaratıyor. Amiyane bir tabir olacak ama bu kimseyi çok ilgilendirmiyor. Şu niye oynamadı bu niye oynamadı olayına gittiğinde iş alan işgaline giriyor. Benin kimsenin alana girme şansım yok. Bu ne haddime ne de bilgi sahibiyim. İnsanlar da buna dikkat etmelidir. Her kadro didik didik ediliyor ve biraz da art niyet var. Bırakın da bunu teknik direktörler yapsın beceri ve yetenekleriyle. Beceremezlerse zaten giderler. Bu konuda da yönetimler yetkilidir" diye konuştu.

Koşmak her şey değil ama kaşmazsanız bir şey yapamazsınız

Maç içerisinde topun oyunda kalması ve koşu mesafeleri konusunda Aykut Kocaman, "Topun oyunda kalması bakımından çok yukarıda değiliz. Bunu artırmalıyız.. Bu oyun, top oyunda olduğu sürece güzel. Emre’nin takıma gelmesi bu süreyi kendimiz adına daha da artıracak, özellikle içerideki maçlarda. İlk senemizde toplam koşu oranı takım ortalamamız 96 kilometre, geçen sene 101 kilometre, bu sene 105-106’ler seviyesindeyiz. Yeter mi ? bence yetersiz. Türkiye ligi için yeterli gibi görünüyor ama Avrupa ve Şampiyonlar Ligi için yeterli değil. Tabii ki futbol sadece koşmak değil ama önce koşmaktır. Koşamazsanız hiçbir şey yapamazsınız, koşarsanız üstüne taktiğinizi, becerilerinizi eklersiniz" diye konuştu. Kocaman sprint mesafeleri, sprint hızı ve sprint sayısının da artması gerektiğini sözlerine ekledi ve "Biz sprint hızını 20 kilometre üzerinden hesaplıyoruz. Ama artık 25, 28, 30 kim hesaplıyorlar. Bütün şeylerde değişen, bizi önemli takımlardan ayıran en önemli şey hız. Biz bu ölçümleri 20-21 km’den yapıyoruz. Alman Milli Takımı 25 km’den yapıyor. Aradaki fark zaten bu. Aslında tartışmamız gereken bu. Biz başka şeyleri konuşuyoruz. Aslında komiğiz ama komik olduğumuzun farkında değiliz" dedi.

Tur ortada

Aykut Kocaman V.Plezen maçları hakkında ise "Kesinlikle ve kesinlikle ortada bir maç. Bu ortada maçın güç dengeleri açısından bakıldığında ise çıkışlar, ülke futbolları, takım güçleri ki buna bütçe dahil değil (Bütçe dahil olsaydı Fenerbahçe açık ara kazanır derdik. Ama futbol bütçelerle oynanmıyor) güç dengeleri olarak bakıldığında tur ortada duruyor. Bizim o günkü şartlarda aklımızla, zihnimizle, kalbimizle ne kadar maksimumu yakalayacağımıza bağlı. Benim gözümle turun kontrolü bir adım daha fazla olarak bizde olacak gibi gözüküyor. Bir adım daha önde olacak gibi görünüyoruz. Ama bunlar ham görüşler. Ama bence tur ortada gibi görünüyor" dedi.

Mutlak kazanmak zorundayız

Aykut Kocaman, "Oynadığımız son 12 maçın 7’sinde gol yemeden tamamlamadık. Özellikle Webo’nun gelmesiyle Kuyt ve Sow ile birlikte takım savunması önde başlıyor ve bu da takım savunmamızın gücünü artırıyor. Şunu söylüyorum. Oynayacağımız maçlarda gol yeme oranın 0.5- 0,6’lerde tutarsak 3 kulvarda da hedefe ulaşırız" dedikten sonra, önce kazanmak istedikleri bir 1461 Trabzon ve ardından Beşiktaş maçını oynayacaklarını belirterek bu maç hakkında, "Mutlak kazanmak zorundayız. Her maç kadar büyük bir önem arz ediyor. Beşiktaş da lige tutunmak için aynen bizim gibi düşünecek: Bu da seviye olarak maçın sertliğini artıracak. Ancak buna hazır olacağız.. Esas düşüncemiz mutlak ve mutlak kazanmak. O gün ruhsal, fiziksel ve duygusal anlamda kendine yukarı çıkaran, kolektif bilinci yakalayan takım bir adım öne geçirecek. Bu tarafın bizim takım olması için çalışyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

Büyüksün hocam büyük .

ReaList
26.Şubat.2013, 20:23
Daum'u sevmesem de geçen gün geldiğinde verdiği Röportajda çok güzel bir şey söylemişti. ""İki çeşit hız vardır. Biri hareket diğeri de beyin hızı. Alex bir dahiydi ve beyni çok hızlı çalışırdı." Kocaman aslında olayın iyi tarafını düşünüyor ama eksik. Sırf istediği seviyede koşmuyor diye Alex'i gönderip, aynı sistemde devam ederek Cristian'ı onun bölgesine monte edersen -Emre gelene kadar- Son 25 yılın en kötü Fenerbahçe performansını elde edersin. "Alex gitti herkes koştu sonuç ?" diye sorarlar o zaman. Yine de o Alex 2 sene boyunca olağanüstü oynadı, ilk sezonunda elde edilen şampiyonlukta kendi insiyatifini sonuna kadar zorladı, ikinci sezonda elde edilen Türkiye Kupasında -özellikle finalde- tek kişilik şov yaptı. Koşmak önemli ama her şey sadece koşmak değil, İskandinav takımları habire koşuyor, var mı büyük turnuvada devam edenler ?

3 Senedir ligi geriden takip ediyoruz, neredeyse bu mevsimde aynı konuşmayı 3. defa dinlediğimi söyleyebilirim "Aradaki puan farkı bu kadar olmamalıydı" İlk sezonda Trabzon'un 9 puan gerisinde, ikinci sezon Galatasaray'ın 9 puan gerisinde şimdi de yine Galatasaray'ın 6 puan gerisinde. Senaryo değişmiyor maalesef, Bize rahat yok. Yine kovalayan taraf biziz, kovalanan değil.

ForsakeN
26.Şubat.2013, 22:03
Daum'u sevmesem de geçen gün geldiğinde verdiği Röportajda çok güzel bir şey söylemişti. ""İki çeşit hız vardır. Biri hareket diğeri de beyin hızı. Alex bir dahiydi ve beyni çok hızlı çalışırdı." Kocaman aslında olayın iyi tarafını düşünüyor ama eksik. Sırf istediği seviyede koşmuyor diye Alex'i gönderip, aynı sistemde devam ederek Cristian'ı onun bölgesine monte edersen -Emre gelene kadar- Son 25 yılın en kötü Fenerbahçe performansını elde edersin. "Alex gitti herkes koştu sonuç ?" diye sorarlar o zaman. Yine de o Alex 2 sene boyunca olağanüstü oynadı, ilk sezonunda elde edilen şampiyonlukta kendi insiyatifini sonuna kadar zorladı, ikinci sezonda elde edilen Türkiye Kupasında -özellikle finalde- tek kişilik şov yaptı. Koşmak önemli ama her şey sadece koşmak değil, İskandinav takımları habire koşuyor, var mı büyük turnuvada devam edenler ?

3 Senedir ligi geriden takip ediyoruz, neredeyse bu mevsimde aynı konuşmayı 3. defa dinlediğimi söyleyebilirim "Aradaki puan farkı bu kadar olmamalıydı" İlk sezonda Trabzon'un 9 puan gerisinde, ikinci sezon Galatasaray'ın 9 puan gerisinde şimdi de yine Galatasaray'ın 6 puan gerisinde. Senaryo değişmiyor maalesef, Bize rahat yok. Yine kovalayan taraf biziz, kovalanan değil.

Aykut Kocaman bunlardan farklı birşey mi söylemiş ki?

ReaList
26.Şubat.2013, 22:27
@ForsakeN

Emre sanki ben koşma mevzusu için farklı bir şey söyledim : ) "Koşmak her şey değil ama koşmazsanız bir şey yapamazsınız" sözü bana göre tamamen Alex'e uzanan bir laf. Ama o Alex koşmadan çok şey yaptı. Hatta ilk sezon kendisini ipten alan adam oldu."Türkiye ligi için yeterli gibi görünüyor ama Avrupa ve Şampiyonlar Ligi için yeterli değil" demiş ama yine o Alex koşmadan Şampiyonlar Liginde asist kralı oldu.

Tabi hoca olan kendisi, kıstasları kendisine göre öyledir ama Madalyonun bu kısmını yok saymak olmaz. Bir futbolcu tabi ki koşmalı, takım da koşmalı ama koşmak tek başına bir şey ifade etmiyor. Bazıları topsuz koşar, bazıları topla koşar, bazıları sadece koşturur : )

Ayrıca kadro seçimleri konusunda kendisine sonuna kadar katılıyorum. Bu konuda tartışmaların ve eleştirilerin de şundan kaynaklandığı düşünüyorum. Misal Krasiç konusu tartışılırken "Benim tercihim, oynatmayı düşünmüyorum" dese belki tartışma orada bitecek. Ancak açık kapı bırakırsan, her maç vakti bu kapı sallanır sorgulanır.

erdem344
27.Şubat.2013, 00:57
Koşma olayında hocaya katılıyorum.

Avrupa da başarılı olmak için en az onlar kadar koşmalıyız adamlar maç başı 130 140 km koşuyor. Biz onlar kadar koşmazsak nasıl onlarla kafa kafaya oynayacağız

Süper Lig de sen bu kadar koş zaten kaliteli oyuncuların bir şekilde gol yapar . Avrupa da takım nasıl oynuyor görüyoruz tabi bence hocanın avrupa maçlarında ki doğru oyun tercihleride bunda etkili bir faktör.

erdem344
27.Şubat.2013, 01:16
Buda kaçar mıyı recep kazandı . Top tekniği süper . Salih ile ikisi yeni emre - aleximiz olacak

Corpus
27.Şubat.2013, 13:43
Son maçta beyaz futbolcu ve antrenörlere de küfür ederek herkese eşit mesafede olduğunu gösteren Emre Belözoğlu, ''ırkçı" ithamlarına en güzel cevabı yine sahada verdi...

ZAYTUNG | SON DAKİKA :n:

ReaList
27.Şubat.2013, 13:46
Dün "Bu da kaçar mı ?" güzeldi. Takımımızın 3 genç yeteneği Recep Niyaz, Salih Uçan ve Semih Şentürk yarıştı. Aralarında en yeteneklisi kazandı tabi : )

himone
27.Şubat.2013, 13:48
Buda kaçar mıyı recep kazandı . Top tekniği süper . Salih ile ikisi yeni emre - aleximiz olacak

Bana öyle geliyorki Salih bizde fazla durmaz. Tabiki FB taraftarı olarak gitmesini istemiyorum ama gerçekten bir yıldız olmak istiyorsa büyük bir takımdan teklif geldiği zaman gitmeli. Türkiye'de en fazla lig şampiyonluğu başarır ve Uefa'da 2 tur atlar. Ama Avrupa'ya giderse gerçekten büyük yıldız olur.

erdem344
27.Şubat.2013, 22:42
Esat Dergi ‏@esatdergi
ÖZEL: Fenerbahçe'ye bir maç seyircisiz oynama ve Raul Meireles'e üç maç ceza geliyor.

Al bide burdan yak

uAburak89
27.Şubat.2013, 22:43
Meireles'i bilemem de, seyircisiz maç için iyi bir savunma yapılırsa değişebilir bence.

attirson
27.Şubat.2013, 22:53
Meireles'e verilen ceza gayet normal.Seyircisiz cezası kalkar heralde kalkması da lazım aynı şeyleri baskası yapınca birşey yok biz yapınca hemen auuuv.

Stan13
27.Şubat.2013, 22:57
Fenerbahçe tarihe geçti heralde seyircisi maçta seyircisiz oynama cezası alarak :D

uAburak89
27.Şubat.2013, 23:01
İbrahim Seten: SON DAKİKA: UEFA, tribün olaylarından ötürü F.Bahçe'ye 2 yıl men cezası da verdi.. Ama bu ceza ertelendi.. En ufak olayda 2 yıl ceza gelecek

Corpus
27.Şubat.2013, 23:04
Kameralar yakalamadıysa bence inkar edilebilir. Nereden bilelim o maddeleri atanların Fenerbahçe taraftarı olduklarını ? Halka açık yer

erdem344
27.Şubat.2013, 23:05
Daha resmi değil bakalım .

Kaka Leite
27.Şubat.2013, 23:07
Açıkcası bence çok abartacak bişey değil.

Seyircisiz oynama cezası kalkacak bence çünkü altta birisi söylemişti (kim hatırlamıyorum). Hesaplayıp paraşüt'ün oraya inmesini sağlamadılar ya.

Bu açıklama yapıldıktan sonra bişey olmaz bence. He gerek var mıydı böyle şovlara yoktu yine kendi başımızı yaktık.

Şimdi sorsak Uefa bize karşı derler. Hiç zaten suç yok o şovu yapanlarda.

LaigLeNoiR
27.Şubat.2013, 23:15
NTV Spor (https://www.facebook.com/ntvspor?ref=stream)

SON DAKİKA: Fenerbahçe'ye stat dışından atılan maddeler sebebiyle 1 maç seyircisiz oynama cezası verildi.

Oceanus
27.Şubat.2013, 23:16
Fenerbahçeye 1 maç seyircisiz oynama cezası gelmiş.

MeMo
27.Şubat.2013, 23:17
Uefa zaten saçma bir şekilde bize nereden ceza versem diye kollanır durumdayken biz böyle saçma sapan işler yapmasak çok mu şey kaybederiz?

Namzet
27.Şubat.2013, 23:18
Çok komik bir ceza,seyircisiz maçta böyle bir olayı klübe nasıl yüklüyorlar anlamak mümkün değil

erdem344
27.Şubat.2013, 23:18
Yazık ya . Bunlar nasıl Fenerbahçeli

himone
27.Şubat.2013, 23:19
Söyleyecek birşey bulamıyorum, tabiki burada. O havai fişek ve meşaleleri atanlara en içten dileklerimi iletiyorum. Bu arada 2 yıl men olayı gerçekse boşuna ertelemişler. Çünkü kesin birisi çıkıp yine meşale yakacak. Yönetim hala atmayın diyor, stada girerken adam akıllı arama yapsana.

RaSenGan
27.Şubat.2013, 23:22
O 2 yıl men olayı varsa bu sene olmazsa seneye kesin gerçekleşir o olay.

MeMo
27.Şubat.2013, 23:22
Söyleyecek birşey bulamıyorum, tabiki burada. O havai fişek ve meşaleleri atanlara en içten dileklerimi iletiyorum. Bu arada 2 yıl men olayı gerçekse boşuna ertelemişler. Çünkü kesin 1 hayvan çıkıp yine meşale yakacak. Yönetim hala atmayın diyor, stada girerken adam akıllı arama yapsana.

Aynen bir daha yakarız 2 yıl alırız ceza. Tribünlerden önemli şey mi var?

Namzet
27.Şubat.2013, 23:23
Bu arada meşaleden dolayı Gladbach'a herhangi bir ceza geldi mi? Lazio maçında yapmışlardı?

MeMo
27.Şubat.2013, 23:23
O 2 yıl men olayı varsa bu sene olmazsa seneye kesin gerçekleşir o olay.

2 yıl ertelemeli ceza zaten. Tespitin çok yerinde bu arada.

erdem344
27.Şubat.2013, 23:25
Meireles de 3 maç ceza almış . Çıkıp armayı öpeceğine işini yapsın.

RaSenGan
2 yıl ertelemeli ceza zaten. Tespitin çok yerinde bu arada.

Teşekkürler.Ama senin twitterdaki tespitin çok daha yerinde :)

Oceanus
Fenerbahçeye önümüzdeki sezonlarda avrupada rahat yok anlaşılan sadece Tr ligine bakıcak gibi duruyor.

himone
27.Şubat.2013, 23:26
Bunların hepsi Selami Öztürk yüzünden oldu, FB taraftarının neyine kardeşim oraya ekran koyuyorsun bırak gitssin evinde izlesin :D. Takıma yeterince zarar vermediler sanki. Yönetimin bu adamlara dava açması gerek ve ömür boyu stada sokmaması lazım. Bu grubun tüm bunları kasten yaptığına eminim,
sırf FB zarar görsün diye yapıyorlar ve kendilerine FB taraftarı diyorlar.

furkan58
27.Şubat.2013, 23:27
NTV SPOR ‏@ntvspor
SON DAKİKA: UEFA, BATE Borisov karşılaşmasında kırmızı kart gören Raul Meireles'e 3 maç ceza verdi.

Bu doğrudur buna tek kelime edilemez ama seyircisiz maçta seyircisiz cezası almak Guiness'e felan girer heralde bu olay.

Oceanus
27.Şubat.2013, 23:27
SON DAKİKA: UEFA, BATE Borisov karşılaşmasında kırmızı kart gören Raul Meireles'e 3 maç ceza verdi.

Namzet
27.Şubat.2013, 23:28
Açıkçası Meireles'e de 2 maç bekliyordum ancak iyi bu ceza akıllansın artık

europeanconquer
27.Şubat.2013, 23:29
Seyircisiz oynama cezası çok saçma olmuş.Yanlış karar.

himone
27.Şubat.2013, 23:30
Bu arada men cezasıyla ilgili haber nerde çıktı, Ntvspor ve Sporx'e baktım öyle birşey yazmıyor.

nekop
27.Şubat.2013, 23:34
Seyircisiz oynama cezası doğruysa ben bundan sonra TFF'nin hiçbir kararını sorgulamam. UEFA bizimkilerden beter çıktı.

http://elfcan.com/wp-content/uploads/2013/02/Ax8bSKACMAE12dD.jpg

uAburak89
27.Şubat.2013, 23:35
Bu arada men cezasıyla ilgili haber nerde çıktı, Ntvspor ve Sporx'e baktım öyle birşey yazmıyor.

İbrahim Seten ve Sabah gazetesi spor müdürü yazdı twitter'da, ne kadar doğru bilmiyorum. 1 yıl men cezası verilmiş ama 2 senelik bir erteleme olmuş yazdılar.

Edit: http://www.sporx.com/futbol/uefa/f-bahce-sokta-uefanin-ikinci-karariSXHBQ317149SXQ

europeanconquer
27.Şubat.2013, 23:36

İbrahim Seten yazmış.

RaSenGan
27.Şubat.2013, 23:37

İbrahim Seten yazdı.Doğrudur büyük ihtimalle.Haberi ilk sunan da o.Söylenene göre TFF'den kulübe ulaşmadan basına sızmış haber.Seten de Demirören'in bir çalışanı olduğu için :)

Stan13
27.Şubat.2013, 23:42
2 yıl içinde bir olay daha yaşanırsa Avrupa'dan men edilecek Fenerbahçe.

antiochia
27.Şubat.2013, 23:45
Uefa'da nereden ceza yazsam men etsem diye uğraşıp duruyordu. Büyük UEFA...Disiplin Komitelerinde UEFa'da Fenerbahçe düşmanları ile doluylen bana şaşırtıcı gelmedi.

uAburak89
27.Şubat.2013, 23:45
60.000 € para cezası da var;

http://www.uefa.com/uefa/footballfirst/matchorganisation/disciplinary/news/newsid=1925336.html

byariff
27.Şubat.2013, 23:54
bu gunleride gorduk uefa fenerbahce dusmaniymis. arkadas birseyide kabul edin ceza gelmesi lazimdi seyircisiz maçda taraftarlarin yaptigi cokmu iyiydi stada mesale vs atarak.

erdem344
27.Şubat.2013, 23:56
İbra 2 maç almış meireles 3

Suicider
Uefa'yı savunmayacağım ama gerçekten seyircisiz maçta seyircisiz oynama cezası almak tam zaytungluk bir haber gibi.Komik diye koysalar gülerim.Ama gerçekten rezalet bir durum ülkemiz için.Umarım ceza itiraz edilir ve kalkar.

uAburak89
Bu ceza saçmalık tamamen, şimdi düşünüyorum 50 kişi toplansa Plzen maçında yine aynı şeyi yapsa veya başka olay çıkarılsa men cezası mı gelecek ?

Kaka Leite
27.Şubat.2013, 23:57
bu gunleride gorduk uefa fenerbahce dusmaniymis. arkadas birseyide kabul edin ceza gelmesi lazimdi seyircisiz maçda taraftarlarin yaptigi cokmu iyiydi stada mesale vs atarak.

Stada meşale atılmak değilmiş yalnız amaç. Hesaplayamadığından dolayı sahaya düşmüş tamamen şans yani.

Olaylar doğru değil tabii ancak yapacak bişey yok.

antiochia
27.Şubat.2013, 23:57
Bunu yapan nice takım var. Onlara gelince Uefa kedi. Bazı takımlara ve ülkelere kaplan. Yıllar önce GS'ye de yapılmıştı.1988 yılında Monaco maçını Almanya'da oynanmıştı.

europeanconquer
28.Şubat.2013, 00:00
İbra 2 maç almış meireles 3

İkisi de normal cezalar ?

sui generis
28.Şubat.2013, 00:00
Tamam yapılan şey , çok yanlış. Sonuna kadar haklılar da seyircisiz maçta seyircisiz maç cezası vermek bence art niyetli. Hep üst sınırdan alıyoruz cezayı. UEFA hadi bilerek yapıyor diyelim , sen böyle bir şey yapıp fırsat vermeyeceksin adamlara. hele 2 yıl içinde tekrarlanma olayı aşırı bir komedi. taraftar yüzünden men mi olurmuş ? yok artık.

erdem344
28.Şubat.2013, 00:03
Hakkettik abi kim ne derse desin. Seyircisiz maçta meşale atmak nedir ya . Sen zaten meşale yüzünden ceza almışsın daha neyin kafasındasınki meşale atıyorsun sahaya.

Önder HOCA
28.Şubat.2013, 00:05
uefanın kafasına göre bir zamanda toplanıp ceza vermesi tamamen saçmalık grp maçında olan bir olay için 2 ay beklediler, grubun son maçını seyircili oynattılar 2 ay bekleyip eleme maçına ceza verdiler bunun yanında geçen haftaki olaya hemen bu hafta cezayı yapıştırdılar amaç çok açık bence

ele888111
28.Şubat.2013, 00:07
Şimdi 100 tane galatasaray taraftarı veya beşiktaş taraftarı sadece o günlük üstlerine fenerbahçe forması giyip stadı karıştırsa fener 2 yıl men cezası mı alacak :)

europeanconquer
28.Şubat.2013, 00:13
Çıkan haberlere göre evet,alacak.

ele888111
28.Şubat.2013, 00:22
o zaman fener en kısa zamanda ceza alır.Amaçsız o kadar insan varken bu istanbul taraftarlarında beklenir açıkçası bu tür şeylerin olması feneri galatasarayı beşiktaşı dahil bunlara yanlış anlaşılmasın yani dediğim.

erdem344
28.Şubat.2013, 00:24
Ceza kaldırılacak bence . Saha dışında olmuş kulüp nasıl engellesin ki

TeNaciOUS MidFieLdeR
28.Şubat.2013, 00:29
ilk olayda men olacaksa fenerbahce seyircisiz oynasin avrupada bu 2 yil boyunca :n: garanti bir sey cikar cunku...

furkan58
28.Şubat.2013, 00:32
ilk olayda men olacaksa fenerbahce seyircisiz oynasin avrupada bu 2 yil boyunca :n: garanti bir sey cikar cunku...

Seyircisiz oynayınca da alıyoruz abi :n:

ForsakeN
28.Şubat.2013, 00:35
Uefa resmen Türk takımlarına karşı nefret duyuyor. Başka izahı yok. 2 yıl içinde illaki ceza alırız. Resmen bir kere daha men etmek için zemin hazırlamışlar.

erdem344
28.Şubat.2013, 00:43
En güzel cevabı sahada veririz.

Amsterdam da kupayı platini reyizin elinden almak var.

caglaruzun
28.Şubat.2013, 00:46
Şenes Erzik ne işe yarıyor acaba ya. Biraz mı yardımı dokunmaz bir adamın. Neyse taraftarın bu taşkınlığı olabilecek şeyler. En azından şükür ki ülkemizin hiç bir takımının hiç bir taraftarında ırkçılık girişimi yok. Emre olayı vardı bi ben de onu medya büyütmesi olarak görüyorum. Zenciye zenci denir abi şimdi siyahi falan bize göre değil kötü niyetle söylemiyoruz biz zaten.

erdem344
28.Şubat.2013, 00:49
Şenes Erzik başka takımlar olunca ortaya çıkıyor.

Ali şen çıkar 2 3 gün sonra ben dedim cas davası açmamalıydık derse şaşırmayın.

erdem344
28.Şubat.2013, 01:01
Meireles de cezalı orta alandaki sistem tamamen değişecek.

Topal - Cris - xxxxxx

perpetua
28.Şubat.2013, 01:29
UEFA bidligim kadariyla bu sezon Fenerbahce'nin her oynadigi mactan sonra uyari verdi. Bu uyarilar gozardi edildigi ve bir duzelme olmadigi icin de BATE maci seyircisiz oynandi.

Bu seyircisiz macta bile sahanin icine mudahale ediliyorsa, adamlar boyle bir cezayi vermese ilk verdikleri seyircisiz oynama cezasinin da bir anlami kalmazdi.

Bu cezalarla UEFA'nin amaci taraftari hizaya getirmek. Bizim bazi kurallarimiz var. Bu kurallara uygun mac izleyin demek. Bu kurallara uygun izlemezseniz de sizi aramizda gormek istemiyoruz diyorlar.

Her toplumun kurallari vardir. Bu kurallara uygun hareket etmeyenler dislanir.

Bence burada konusulmasi en dogru olan sey UEFA'nin kurallarinin dogrulugu veya yanlisligi degil, bu kurallarin ilerleyen yillarda cignememek icin nelerin yapilmasi gerektigi.

Yillardir ligimizde taraftarlar yuzunden takimlar seyircisiz oynama cezasi aliyor. Bu cezalar her sezon basinda sifirlandigi, yapilanlarda sureklilik olmasina ragmen sanki ilk defa oluyormus gibi cezalandirilmasi yuzunden bu cezalar ogretici olmadi simdiye kadar.

Mesela kufurlu tezahurat yuzunden verilen cezalara bakalim.

Bir defa yapilinca 30 bin TL Ceza (en ucuz mac bileti 50 TL desek, 600 seyircinin odedigi para - KDV vs. gozardi edersek)

Ikinci defa yapilinca 60 bin TL (1200 seyirci)

Ucuncu defa yapilinca 120 bin TL (2400 seyirci - hala bir tribun gelirini cikartamadik)

Dorduncu defa yapilinca 1 mac saha kapatma

Yani icerideki 5. mac seyircisiz.

Besinci defa yapilinca 1 mac saha kapatma.

Yani icerideki 7. mac seyircisiz.

Altinci defa yapilinca 1 mac saha kapatma.

Icerideki 9. mac seyicisiz ve geldik 10. haftaya.

Geriye kalmis 7 ic saha maci.

Yedinci defa yaparsan 2 mac saha kapatma veriyor.

Yani icerideki 11. ve 12. maclar seyircisiz.

13. macta da 8. defa yaparsan 2 mac daha kapali sahan.

14. ve 15. maclar kapali.

16. maci seyircili oynarsin ve kotu tezahurati bu macta da yaptin mi, 2 mac daha kapatma.

17. mac seyirciisiz.

Olabilecek en kotu senaryoda saha 8 defa kapatilabiliyor. 9 macta ise taraftara acik.

Sonraki sezonun ilk maci da seyircisiz.

Daha da vahimi sonraki sezon bir onceki sezon aldigi bir suru ceza unutuluveriyor.

Sahanda kotu tezahurat yaptigin ilk macta aldigin ceza sadece 30 bin TL olarak basliyorsun.

Ustelik seyircisiz oynama cezasi da seyircisiz oynama cezasi degil esasinda. Sadece seyirci var, gelir yok cezasi.

Ders alinmiyor cunku bu cezalar artik normal, hayatin bir parcasi olarak kabul ediliyor. Sahanin kapanmasi ayip degil. Bu nedenle de taraftara ders verme ozelligi kalmadi bu cezalarin.

Ogrenmedigimiz de ozellikle bu sezon hem Galatasaray, hem de Fenerbahce maclarinda saha icinde yakilan mesalelerle belli oluyor. Ki o Galatasaray son 31 lig macinda ic saha macinda seyircisiz oynamiyor. Cezalar hafif. Idareten.

Gecen sezon Fenerbahce taraftari sahanin icini basti.

UEFA benzer bir saha icini basma eylemini gerceklestiren PAOK'a Avrupa'dan men cezasi verdi. Sonra da bu cezayi 3 yilligina erteledi. Yani gelecek 3 yil boyunca PAOK taraftari sahanin icine girerse, 2 yil avrupa kupalarindan men edilecek.

Olaylar da bu: http://www.youtube.com/watch?v=_KQpHdBE010

Bunun cok daha beterini gorduk biz ligimizde.

Ama bir federasyon, bir disiplin kurulu cikip da al sana 5 mac ceza, ustune bir de bu olaylar tekrarlanirsa 15 puaninizi sileriz diyemedi. Bunu disiplin talimatina eklemedi. Tersine, su cezayi nasil dusururuz diye dusunuldu.

Uzun bir suredir Turk futbolunun bu yonleriyle ilgilenmiyorum. Ilgilenmek istemiyorum. Cunku futbolun bu yonleri cok cok cirkin, baydirici, nefret ettirici. Her sey 5-10 sene once nasil islediyse, hala oyle isliyor. Bir milimetre ilerlememisiz, hatta belki de geriye gitmisiz.

Benim dusuncem, futbolun futbolu yonetenlere birakilmayacak kadar degerli ve onemli oldugu. Ama taraftarlar, tuttuklari takim ugruna birbirini yemekten futbolu esas bu hale getirenlerin o pesinden kostuklari yoneticiler oldugunu unutuyor. Bunlardan kurtulmak icin bir araya gelmek yerine birbirleri ile kavga ediyor. Bosuna futbol kitlelerin afyonudur denmiyor. Ama esas afyon futbolun kendisi, guzelligi degil bizde. Futbolun taraf tutma kismi, tanimadigi, etmedigi, sokakta gorup imza istesen sana icinden kufur ederek imza verecek, seni beni hic umursamayan ve sadece kazandiklari paralari dusunen adamlarin yaptiklari edepsizlikleri savunmak icin taraftar birbirine giriyor.

Bu jenerasyon kayboldu artik. Bir sonraki jenerasyon zehirlenmese bari.

Bu arada bu yazinin sonuna kadar birisi okuduysa umarim benim gibi bir futbolseverdir. Gorunen o ki bu sezon Inonu Stadi'nin son sezonu. Tuttugu takim ne olursa olsun Istanbul'da oturan ve imkani olan herkesin o stada yikilmadan once bir defa gitmesini, o havayi solumasini tavsiye ederim. O stat ve o atmosfer buyuk ihtimalle sadece 3 ay (hatta 2) sonra bir daha ayni olmamak uzere sona erecek.

Mamadou
28.Şubat.2013, 02:00
UEFA saçmalamış. Rakip taraftarlar stada girip olay çıkartırsa yine men cezası alacak Fenerbahçe. Kulüp mutlaka itiraz edecektir.

GebzeLi1907
28.Şubat.2013, 02:44
dünyanın en saçma kararlardan birini aldı uefa.
olaylar tekrarlanırsa bide men edeceklermiş olaya bak.
bir sonraki seyircili maça kopuğun biri girse sahaya atlasa hakemin kafayı yarıcak bişey isabet ettirse meşale atsa vs vs vs ne olacak yani..

acayip saçma ötesi bir karar..

taraftar olarak bu yıl özellikle avrupa maçlarında çok ateşliydik meşale vs konusunda 5 maç da seyircisiz olduğundan o avrupa maçları daha kıymetli oldu ama şimdi böyle bir dönüşü olması çok çok kötü oldu.
umarım bozulur bu karar böyle bir ihtimal vardır da.
skandal bir karar bana göre

GebzeLi1907
28.Şubat.2013, 03:17
@perpetua

Türkiyenin kültüründe tribünde küfür etmek var.Kim ne derse desin.Ben medeniliği de bununla ölçmem asla.
stadda olup biter, eğlence için küfür eden bi milletiz.
nedenleri çok derin sosyal araştırmalar gerektirebilir ama türk insanının kısa vadede evrimleşeceğini düşünmek çok yanlış olur.
ceza ile şekle girmiş bir toplumun da sağlıklı olacağına inanmıyorum ayrıca.

insanların içinden gelen birşey ve yapmaktan keyif alıyorlar, sterss atma olarak görülüyor
gerçek hayattaki bire bir küfre ve hakarete elbette karşıyım ama tribünde oldu mu bana göre daha masum ve kabul edilebilir.
stadlar tamamen küfürden arınırsa benim sevdiğim peşinden koştuğum futbol tam olarak o olmaz.
tribüne gelen insanın neredeyse %80 i kız erkek demeden küfür etmekten zevk alıyor, onlar da memnun olmaz.
taraftar profillerinin tamamen değişmesi gerekir o yeni gelen profil de stad doldurmaz.

küfürün etikliğini tartışmaya gerek yok bence deşarj olarak görmek gerek, ırkcı söylem olmadıkça bence küfür göz ardı edilebilir.
tabi 90 dakika bana stadda küfür edilse hiç hoş olmaz empati yapınca, ancak bir insanın yüz yüze ana avrat küfretmesi ile tribünde küfür yemesi aynı şey değil ve zaten bu camiadaki insanlarda bunu büyük çoğunluğu duymayan ya da artık umursamayan insanlar.
çünkü küfrün içindeki eylem yada hakaret gerçekten yapılması istenen şey ya da o kişi hakkında ki görüş değil.

uefa nın kötü tezahüratı anlama ihtimali yok zaten onların uğraşı meşale ve diğer olaylar ile.
marsilyadaki maçtan ötürü gereksiz bir ceza verildi, tahrik göz ardı edilmeksizin
şimdi de sahanın çok uzağından fenerbahçe klubünün önlem alamayacağı bir olay yüzünden hatta fenerbahçe taraftarının yaptığı da teknik olarak kanıtlanamayacak bir olay yüzünden ceza vermesi bana göre art niyetlilik kurallar falan hikaye..

meşale de bana göre tribünde olmalı ancak tabi onun tehditleri düşünülünce yasaklanması yine bi nebze mantıklı, küfür ile ilgili yazdıklarını okuyunca yazmak istedim.o düzenin değişmesini o tribünü ve o takımları var eden kişiler istemiyor, küfür bizim millet için duygu patlaması bir yerde ama yanlış ama doğru.takımlara bağlayan tribüne ceken futbolu izleten de bu duygularla aynı temelde olduğundan bu ülkede küfür ve futbol hep iç içe gidecek.
federasyon caydırıcı ceza falan koyamaz koysa da uygulayamaz futbol dibe vurur seyircili maç oynanmaz..

perpetua
28.Şubat.2013, 11:41
Tribun'de kufur etmenin veya etmemenin dogrulugu veya yanlisligi onemli degil.

Kufur etmenin bu ulkede bir cezasi var mi? Var.

Bu ceza maddi veya manevi zarar verecek mi? Verecek.

O zaman kufur ederek neden kendi ayagina kursun sikiyorsun?

Hep dolanbacli yollar seciliyor bu tip durumlari savunurken.

Tahrik oldum.
Olma! Tahrik eden 1 ceza aliyorsa, tahrik olan 3 ceza aliyor cunku karsilik orantisiz veriliyor.

Onlar bize yapmisti.
Onlarin cektigi cezadan ders cikartmak gerekirken cikartamamissin. Pavlov kopegini bile egitti.

Desarj oluyorum.
Desarj olmak icin kos, yuru, yuz, agirlik kaldir, muzik dinle, uyu, yemek ye. Desarj olacagim diye baskalarina rahatsizlik vermek kombine almis insanlarin hakkina tecavuz etmek ne oluyor?

Bizler bir toplumun parcasiyiz. Bu toplumun kurallarina ya uyacagiz, ya uyacagiz.

Eger siz stadiniza gelen hic bir hakemin verdigi kararlara inanmiyorsaniz, guvenmiyorsaniz, bu o hakemin sucu degil. O hakemi egitenlerin sucu. O hakemi yonetenlerin, atayanlarin sucu. O atayanlari oraya getirenlerin sucu. Hakeme kufur ederek esas sorumlu olanlari degil, kendinizi cezalandiriyorsunuz. O sorumlularin hic birinin umurunda degil sizin kufur ettiginiz veya etmediginiz. Stadin kapatildigi veya kapatilmadigi. Yillardir ayni. Bunu fark etme zamani gelmedi mi?

Bu bir oyun. Bu bir egelence. O eski tribun kulturu dunyada bitti. Zamanla bizde de bitecek. Bitmek zorunda. Cunku toplum boyle istiyor.

sui generis
28.Şubat.2013, 11:58
Benim en çok takıldığım olay 2 sene içinde tekrarlanma olayı. Tekrarlanmama ihtimali yok ki. bu ülkede art niyetli insan çok. oraya koyarsın Galatasaraylı , Beşiktaşlı 100 kişi, çıkarırlar olay. bundan dolayı Fenerbahçe mi ceza alacak ? hiçbir mantıklı açıklaması yok bunun. Ağır para cezası vs verirsin. ama kupadan men edeceğim demek çok iddialı bir şey.

Ben 1 maç saha kapatma cezasının da ağır olduğunu düşünüyorum. Dışarıda olan olayı yönetim nasıl engellesin ? seyircisiz maçta seyircisiz maç cezası vermek . diğer ceza kadar olmasa da bu da bir hayli iddialı bir ceza.

himone
28.Şubat.2013, 13:14
Benim en çok takıldığım olay 2 sene içinde tekrarlanma olayı. Tekrarlanmama ihtimali yok ki. bu ülkede art niyetli insan çok. oraya koyarsın Galatasaraylı , Beşiktaşlı 100 kişi, çıkarırlar olay. bundan dolayı Fenerbahçe mi ceza alacak ? hiçbir mantıklı açıklaması yok bunun. Ağır para cezası vs verirsin. ama kupadan men edeceğim demek çok iddialı bir şey.

Ben 1 maç saha kapatma cezasının da ağır olduğunu düşünüyorum. Dışarıda olan olayı yönetim nasıl engellesin ? seyircisiz maçta seyircisiz maç cezası vermek . diğer ceza kadar olmasa da bu da bir hayli iddialı bir ceza.

GS'lı BJK'lı ya gerek yokki bizimkiler yapıyor zaten. Bu olayları da kasıtlı çıkardıklarına inanıyorum, defalarca uyarılmasına ve cezanın geleceğinin bilinmesine rağmen yapıldı. Şu an tribünlerde yönetim karşıtı çalışan birsürü insan var. Yönetime zarar vermek için de takıma zarar veriyorlar.

Bunları önlemenin tek yolu hiç uğraşmayıp İngiltere'deki yasanın aynısını virgül bile değiştirmeden getirmek. Sahanda meşale yakılmasını istemiyorsan adam akıllı arama yap ve o meşaleleri içeri alma. Bence verilen cezalar çok iyi Türk futbolu başka türlü aklını başına almayacak, hatta az bile verilmiş daha fazla verilsin. Bazıları bu olayları azınlıkların yaptığını söyleyecek ama hayır malesef çoğunluk yapıyor. Geçen sene de bütün stat sahaya inmedi mi? Neredeyse her maç 20 bin kişi küfür etmiyor mu? Her maç 2-3 tribünde meşale yakılmıyor mu?

Bu ülke futbolu Digitürk'e köle edildiği sürece bu tür olaylar devam edecek. Ülkede radikal kararlar alınamamasının sebebi 100 milyonlarca $ para verip sonra ülkenin sahibi olduğunu düşünen insanlardır. Türk futbolunun düzelmesi için bize de bir Heysel faciası gerek malesef, şu an tüm takım taraftarları diğer rakip taraftarlarından resmen nefret ediyor. Sonra da bizim ülkemizde IRKÇILIK yok deniyor. Bu ırkçılığın alası değil de nedir? Bu ülkede diğer birçok şey gibi futbol da umutsuz vakadır.

Son 2 yılda yaşanan bu olayların en başından körüklenmesinin sebebi de kim ne derse desin Mehmet Ali Aydınlar dır. FB'yi şampiyonlar liginden men edildiği gün küme düşürmediği için Türk futbolunu kaosa sürükleyen insandır. Ya da UEFA'ya karşı ülkesini savunmadığı için.

Suicider
28.Şubat.2013, 13:45

Kulüp yönetimi stat çevresinde olan olaylardan da sorumlu tutuluyor diye biliyorum.Yine de yanlış bir şey söylemiş olmayayım doğrusu nedir bilmiyorum.

perpetua
28.Şubat.2013, 14:18

Bu cezayi veren insanlar aptal degil. Ilk ceza bir defalik olan bir sey icin verilmedi. Her mac olaylar ciktigi icin ceza verdiler. Cezadan ders cikartmak bu olaylarin bir defa daha olmamasi icin caba gostermek yerine stadin disina seyirci topladiniz, bu maci izlemek icin stadin yanibasinda dev ekran kurdunuz ve her mac olay cikartan bu insanlarin toplanip tekrar olay cikartmasina canak tuttunuz diyor UEFA.

Yani cezadan ders cikartmadiginiz icin daha agir ceza veriyoruz, bari bundan ders cikartin diyor UEFA.

Baska takimin taraftarindan korkmak da stadin guvenliginin yeterli olmadiginin itirafidir bence. Stad guvenliyse, oraya giren kim olursa olsun sorun cikmasinin onune gecilebilir, gecilmelidir.

davidvilla
28.Şubat.2013, 14:26
GS'lı BJK'lı ya gerek yokki bizimkiler yapıyor zaten. Bu olayları da kasıtlı çıkardıklarına inanıyorum, defalarca uyarılmasına ve cezanın geleceğinin bilinmesine rağmen yapıldı. Şu an tribünlerde yönetim karşıtı çalışan birsürü insan var. Yönetime zarar vermek için de takıma zarar veriyorlar.

Bunları önlemenin tek yolu hiç uğraşmayıp İngiltere'deki yasanın aynısını virgül bile değiştirmeden getirmek. Sahanda meşale yakılmasını istemiyorsan adam akıllı arama yap ve o meşaleleri içeri alma. Bence verilen cezalar çok iyi Türk futbolu başka türlü aklını başına almayacak, hatta az bile verilmiş daha fazla verilsin. Bazıları bu olayları azınlıkların yaptığını söyleyecek ama hayır malesef çoğunluk yapıyor. Geçen sene de bütün stat sahaya inmedi mi? Neredeyse her maç 20 bin kişi küfür etmiyor mu? Her maç 2-3 tribünde meşale yakılmıyor mu?

Bu ülke futbolu Digitürk'e köle edildiği sürece bu tür olaylar devam edecek. Ülkede radikal kararlar alınamamasının sebebi 100 milyonlarca $ para verip sonra ülkenin sahibi olduğunu düşünen insanlardır. Türk futbolunun düzelmesi için bize de bir Heysel faciası gerek malesef, şu an tüm takım taraftarları diğer rakip taraftarlarından resmen nefret ediyor. Sonra da bizim ülkemizde IRKÇILIK yok deniyor. Bu ırkçılığın alası değil de nedir? Bu ülkede diğer birçok şey gibi futbol da umutsuz vakadır.

Son 2 yılda yaşanan bu olayların en başından körüklenmesinin sebebi de kim ne derse desin Mehmet Ali Aydınlar dır. FB'yi şampiyonlar liginden men edildiği gün küme düşürmediği için Türk futbolunu kaosa sürükleyen insandır. Ya da UEFA'ya karşı ülkesini savunmadığı için.

İmzamı atarım.

Bu işin GS'si FB'si yok. Sorun çok derinde. Aynı şeyler her klubün başına gelebilir bizde. Hala sorunu UEFA'da disiplin kurulunda arıyoruz. Adamlar bize hafif bile veriyorlar cezaları. Bunlar bir Romen klubunde olsa Yunan klubunde olsa en az 3 maçtan açarlar kapıyı. UEFA'da aslında elimiz gayet güçlü ama hala bir savunma yolu arıyoruz, dışarıdan atılan maddelerin FB klubünü ilgilendirdiğini FB taraftarı tarafından bilerek yapıldığını hepimiz bal gibi biliyoruz. Hea yarın obur gun GS de aynı şeyleri yaşayabilir, bu sadece FB taraftarına maledilmemelidir. Hepimiz böyleyiz. Ama sorun Himone'nin dediği gibi çok köklerde. Çözüm ise inanın bizlerde, futbol taraftarlarında bulunuyor arkadaşlar.

nannar
28.Şubat.2013, 14:37
sen kendi kapının önündeki pisliği temizlememek için bin dereden su getirip türlü bahaneler bulursan elin uefa'sı gelip kafana süpürgeyi vura vura o kapıyı temizler... olayın özeti budur. kimse kendini kandırmasın. hiçbir kurul ya da kurumun görevini layığıyla yerine getirmediği bir ülkede her şeyin normal gibi gösterilme çabası son bulsa da artık türk futbolu yerinde saymayı bırakıp biraz yol alsa keşke...

sui generis
28.Şubat.2013, 14:42
Bu cezayi veren insanlar aptal degil. Ilk ceza bir defalik olan bir sey icin verilmedi. Her mac olaylar ciktigi icin ceza verdiler. Cezadan ders cikartmak bu olaylarin bir defa daha olmamasi icin caba gostermek yerine stadin disina seyirci topladiniz, bu maci izlemek icin stadin yanibasinda dev ekran kurdunuz ve her mac olay cikartan bu insanlarin toplanip tekrar olay cikartmasina canak tuttunuz diyor UEFA.

Yani cezadan ders cikartmadiginiz icin daha agir ceza veriyoruz, bari bundan ders cikartin diyor UEFA.

Baska takimin taraftarindan korkmak da stadin guvenliginin yeterli olmadiginin itirafidir bence. Stad guvenliyse, oraya giren kim olursa olsun sorun cikmasinin onune gecilebilir, gecilmelidir.

Bu meşale olayı sadece bizde mi oluyor ? hiç sanmıyorum. ben yapılanı kesinlikle savunmuyorum ama avrupadaki diğer kulüplere de böyle kolay ceza verildiğini düşünmüyorum.

Başka takım taraftarından korkmak kadar doğal bir şey yok bence. Bunu Fenerbahçe'yi dışarıda tutarak söylemiyorum . Aynı durum Galatasaray'a olsaydı bir grup Fenerbahçelinin bunu yapabileceğini düşünüyorum. Stada girerken aramayı polis yapıyor . Yani kulüp farkı yok bu konuda. Oraya bir Galatasaraylı Fenerbahçe forması giydikten sonra hiçbir farkı kalmıyor. O meşaleler nasıl sokuluyor bilmiyorum ama önceden sokulduysa yine sokulur ve bu fırsatı değerlendirmek isteyecek insanlar elbette var. Meşale yüzünden avrupan men olayını benim aklım almıyor benim.

Edit: Marsilya tribününde pkk bayrağı açıldı ceza aldılar mı ?

davidvilla
28.Şubat.2013, 15:20
.

Edit: Marsilya tribününde pkk bayrağı açıldı ceza aldılar mı ?

O bambaşka bir olay ama. Barcelona her gün Katalonya bayragı acıyor bir sürü sosyal siyasi mesaj veriyor tribünlerden bunlara yaptırım zaten yok. Bizim olayımız farklı orada top oynanmasını önlüyoruz biz sahaya attıklarımızla. Sen de aç UEFA'ya pankart küfür etmediğin sürece çok sorun olmayacaktır.
Elma ile armut yani. PKK olayında UEFA tam tersi özgürlükçü yaklaşım olarak bakıyor olaya. Zaten Avrupa'nın tutumunu biliyorsun bu konuyla alakalı. Sen cezayı geç ödül vermediklerine şükret yani :)

perpetua
28.Şubat.2013, 15:35
Zaten ceza da bu organizasyon bozukluklerinin ortadan kaldirilmasi icin veriliyor. Turkiye'de bir AVM'ye girerken bile sanki hava alanina giriyormus gibi cantalarin ici araniyor/x-ray cihazindan geciyor, metal dedektorlerinden geciliyor. Bu kadar olayin ciktigi statlarda ise bu yok.

Ustelik aman seyirci maca gec kalacak, sira cok uzun diye insanlar hizli hizli geciriliyor.

Baska bir yonden bakalim.

Cok art niyetli birisi bu statlarda bir bomba patlatmaya kalksa ne olacak? O binlerce kisi bu patlayan bomba nedeniyle hayatini kaybetse ne olacak? 50 bin kisilik stat iyidir, hostur, guzeldir taraftar baskisidir vs. de ayni zamanda sorumluluktur. Simdiye kadar boyle bir seyin olmamasi da bir daha olmayacagini gostermez. Sen bu stada girmemesi gereken maddeleri engelleyemiyorsan, binlerce insani oldurmek icin iceriye bombayi sokani da engelleyemezsin demektir. Bu guvenlik zaafidir.

Daha kulupler stad icindeki sigara icme yasagini uygulayamiyor!

Yukarida PAOK ornegini vermistim.
Ayni mactaki olaylardan Rapid Wien'e de seyircisiz oynama cezasi verildi.
Gecmiste Inter'e sahaya yanici madde attiklari icin 4 mac seyircisiz oynama cezasi veridli.
Atletico Madrid ceza aldi.
Anzhi guvenligi saglayamadigi icin Dagistan'da Avrupa maci oynayamiyor.
Lazio daha dun 2 mac ceza aldi.

Avrupa'daki diger kuluplere bu kadar kolay ceza verilmiyor diyorsun da Avrupa'daki diger kuluplerin taraftarlarinin cikarttiklari olaylar bu kadar surekli degil. Buyuk olay kucuk olay ayirimi yapmiyorum. Sureklilik sorun. Her mac mesale yakiliyor. Ic saha, dis saha fark etmeden.

Ayni tehlike Galatasaray icin de var. Diger kuluplerimiz icin de var.

Bunun olmasinin nedeni de UEFA'nin bizi sevmemesi veya bir seyin diyetini odettirmesi degil.

Turkiye icinde tribun cezalarinin lacka olmasi. Kulup yoneticilerinin stat guvenligini saglamaya yeterince zorlanmamasi.

Ya birisi o stada o yanici maddelerin sokuldugu gibi bomba soksa ne olacak?

Aklimizi basimiza toplayalim.

himone
28.Şubat.2013, 16:00
Perpetua'nın dediği gibi Lazio da 2 maç ceza aldı.

Bu arada Aziz Yıldırım çıkmış "bunu ancak devlet halleder biz birşey yapamayız" demiş :).

Walter Sakana
28.Şubat.2013, 16:08
Örnekler:

27 Ekim 2000

UEFA (Avrupa Futbol Federasyonları Birliği), Şampiyonlar Ligi’nde Beşiktaş ile aynı grupta bulunan İtalya’nın AC Milan takımına, 50 bin İsviçre frangı para cezası verdi. UEFA Kontrol ve Disiplin Komitesi, 18 Ekim’de Milano’da Barcelona ile yapılan ve 3-3 berabere biten maçta, seyircinin taşkınlığını kontrol edemediği gerekçesiyle İtalyan Kulübü’nü 50 bin İsviçre frangı (27.530 dolar) ödemeye mahkum etti.

28 Kasım 2000

Milan Kulübü’ne Şampiyonlar Ligi ikinci tur ilk karşılaşması olan Galatasaray maçında taraftarların taşkın davranışları nedeniyle 70 bin İsviçre Frankı (39 bin dolar) para cezası verdi.

Şampiyonlar Ligi’nde 21 Kasım’da Milano’da oynanan ve 2-2 biten maçın sonlarına doğru Milanlı taraftarlar, sahaya yabancı madde yağdırmış ve hakem oyunu bir süre durdurmak zorunda kalmıştı. Bu maddelerden biri de Hagi’nin alnının yarılmasına neden olmuştu.

Ağustos 2011

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), İspanya’nın Barcelona takımına, iki ay önce oynanan Avrupa Süper Kupası maçının ikinci 45 dakikasına geç çıktığı ve taraftarlarının çıkardığı olaylar nedeniyle 110 bin Avro ceza verdi.

İspanyol kulübünden yapılan açıklamada, Barcelona’nın, 26 Ağustos’ta Portekiz’in Porto takımını 2-0 yendiği Süper Kupa maçının ikinci yarısına iki dakika geç çıktığı ve taraftarların bulunduğu bölümde 10 adet meşale yakıldığı için bu cezanın verildiği belirtildi.

Rakibine attığı kasti tekme sonrasında aldığı 3 maçlık cezası 2 maça indirilen Rooney’den, bu olay sonrası UEFA’nın gençleri yetiştirme projesinde boy göstermesi için söz alındı. Cezası inen 27 yaşındaki forvet de, İsviçre’deki Payerne kulübüne giderek buradaki genç yıldız adaylarıyla birlikte idmana çıktı ve onlara yeteneklerini uygulamalı olarak gösterdi.

İşte ayrımcılık, işte büyük kulüpleri kayırma....

Uefa hikaye anlatmasın, meşaleyse işte meşale. Barcelona'ya niye veremiyorsun aynı cezayı? Milan taraftarları sahaya yabancı madde yağdırırken ve bu nedenle rakip oyuncunun alnı yarılırken neden veremiyorsun da sadece para cezasıyla geçiştiriyorsun? Üstelik 1 ay içinde 2 olay yaşanmasına rağmen... Yunanistan, Türkiye, Sırbistan vs... kolay tabi bu ülkelerin takımlarına ceza kesmek. Uefa her zaman büyük kulüpleri ve dünyaca ünlü yıldız oyuncuları korumuştur, kayırmıştır ve öyle de devam edecektir.

Ceza haklı haksız onun tartışması ayrı, haklı bir ceza olabilir ama uygulama haksız.

nannar
28.Şubat.2013, 16:13
bak orası doğru... İbra ile Meireles'e farklı fatura gelmesinin sebebi de bu yüzden. UEFA büyük kulüpleri ve büyük oyuncuları daha çok kolluyor. Ülkemizde 4 büyükler korunmuyor mu sanki?

perpetua
28.Şubat.2013, 16:38
Bu ulkelerin takimlarina ceza kesmek kolay oldugu icin bu cezalar kesilmiyor. Bu ulkelerde stat guvenligi, daha buyuk futbol ulkelerindeki kadar gelismis olmadigi icin bu ulkelerin takimlarina surekli ceza kesiliyor.

Cunku bu buyuk ulkelerin kendi iclerindeki maclarda taraftar olaylarina verdikleri cezalar ve aldiklari onlemler UEFA'nin istedigi kadar sert ve caydirici.

Bizde ise aman kulube zarar vermeyelim deyip cezalar yumusak tutularak daha uzun vadede kulube zarar veriliyor.

Sen her seyi hep dogru yaptiginda guclu olursun. Her seyi dogru yapmana ragmen arada bu tip olaylar olursa disaridan insanlar buna munferit olarak bakar. Ama surekli ayni seyleri yaparsan bir sure sonra kimse bu olaylara munferit olarak bakmaz.

Ibra/Meireles karsilastirmasina da katilmiyorum. Ibrahimovic'in yaptigi topa hamle yaparken yanlis zamanlamasi ve taban gostermesi. Meireles ise topu alip gitmis oyuncunun destek ayagina arkadan tekme atiyor.

zeck17
28.Şubat.2013, 17:40
Hiç bir galatasaraylı ya da beşiktaşlı böyle olaylar yapmaz diyecektim çünkü bireysel cezalarda var diye ama sonra aklıma geldi bu ülkede statlarla ilgili bireysel cezaların hiç biri uygulanmıyor binlerce kişi en basitinden sigara içiyor ve hiç biri ceza almıyor ne yazık ki kafa olarak çok gerideyiz çok

darkkobal123
28.Şubat.2013, 19:14
Acayip trajikomik bir durum. Taraftar bu cezayı hak etti abi kim ne derse desin. Umarım akıllanmışlardır bu cezadan sonra.

sui generis
28.Şubat.2013, 20:06
Lazio 2 maç ceza almış da tekrarlanırsa men edileceksin diye bir şey söylemişler mi ona ?

Taraftar falan hak etmiyor bu cezaları. hak eden 3-5 densiz.

darkkobal123
28.Şubat.2013, 20:27
O 3-5 densizi bulup stadın yanına bile yaklaştırmayacaksın.

di canio
28.Şubat.2013, 20:48
Uzun zamandır internete giremediğim için detaylarını takip edemedim fazla ama UEFA'nın Fenerbahçe'ye ceza vermesi ile ilgili buradaki ve ekşisözlük'teki yazılanların birçoğunu dün gece okudum. Genel olarak gördüğüm; troller hariç diğer takım taraftarları dahil, yazanların neredeyse tamamı UEFA'ya çatmış. Böyle bir ceza verilemez, çifte standart, İspanyol, İngiliz, İtalyana veremezler falan. UEFA vermiş cezayı da, durup dururken mi vermiş? O yanıcı maddelere paraşüt bağlayıp, havaya fırlatanlar kimler? Onları örgütleyip, organize edenler kimler? Hangi taraftar grupları, hangi yönetici, hangi isim organize etti bu "şov"u? Öyle bir hale geldikki zihniyet olarak; bizim yanlısı olduğumuzun yaptığı herşeyi savunmaya başladık. Meireles'i tükürmedi diye savunuldu ama neden atıldığının, atıldıktan sonra yaptıklarının hesabını sormadı kimse. Dönünce lig maçında bir daha atılmalıydı, hakem atmadı. Böyle olunca Bate gibi kritik bir maçın 3. dakikasında rakibine tekme atınca aklında armayı öperim, omuzlara çıkarım vardır muhtemelen. Peki bunun hesabı soruldu mu? Hayır.

Fatih Terim ülkeye yaşattığı en büyük başarının yanında en büyük lekelerden birisinin de sahibi (İsviçre milli maçı). İmparator dendi, bağra basıldı. Kimse sesini çıkaramaz oldu ona karşı, çıkaranlar bıyığıyla ünlü oldu. Galatasaray'da geçen sezon ceza aldı. Ama neden verildi dendi. Galatasaray'ın uzun zamandır kazanamadığı şampiyonluğu kazanmasına ramak kalmışken aldığı ceza nedeniyle Fatih Terim'e hesap sordu mu taraftar? Sormadı, bağra bastı. Onun yaptığı değil, ona ceza verenlerin yaptığı yanlış çünkü taraftara göre. O da her şeyi yapmakta hak görür kendinde haliyle. Taraftarın gönlünü okşayacak 1-2 şey yapınca tapıyor ülkemiz taraftarı.

Fatih Terim yazdım diye tepki gösterenler çıkacaktır. Amacım karalamak değil kimseyi. Futbolun içinde bulunanların hemen hemen hepsi aynı kafada. Bu yüzden isimler önemli değil, Cüneyt Tanman, Ergün Penbe, Oğuz Çetin, Rıza Çalımbay, Ünal Karaman olmadıkça. Neyse bu geceden sonra bir süre daha giremeyeceğim. Amacım kimseyle atışmak değil. Sadece taraftarların (aslında sadece taraftar demek doğru değil pek, ortalık fanatiklerle doldu zira) isimleri yüceltmesinden çok takımlarını, camialarını, kulüplerini yüceltmesini isteyen birisiyim. O yüzden sevdiğimiz, aşık olduğumuz camialara yakışmayan davranışlarda bulunanlara tepki göstermeyi bilmek lazım.

Universal
28.Şubat.2013, 23:35
Fenerbahçeli futbolcuların yapacağı tek olay bu kupayı kazanmak. Ama maçın seyircisiz olması artık bize avantaj bile verebilir. Plzen hiç seyircisiz maçta oynamamıştır. Bu psikolojik olarak etkileyebilir onları.

İşin aslına dönersek yahu böyle bir ceza zaten bekliyordum ilk o atıldığında umarım ihraç edilmeyiz demiştim. UEFA acımasız. Ama biz devlet olarak yapmalıyız. Seyircisiz oynamak bile çözüm değil gözüktü. Buna sebep olan unsurlara ceza vermeliyiz. Holiganlara eğer savcının önüne çıkarıp sonra serbest bırakmak o insanı korkutmaz. Ya ağır maddi cezalar ya da hapis cezaları. Gerekli kanun yürürlükte bunu uygulamak lazım.

Ben geçen yıl son derbide yaşananlar nedeni ile stadda astım krizine girenlerdenim. Bunu Fenerium tribünde ki localarda yaşadım. Gerisini siz düşünün.

TeNaciOUS MidFieLdeR
28.Şubat.2013, 23:51
baslangicta ben de uefaya tepki koyanlardandim, bu kadari da olur mu dediydim. ama simdi sakin kafayla dusununce cok da haksiz bir ceza degil diye dusunuyorum. yine kendi icimizde cozemedigimiz bu sorunu avrupanin diktesiyle cozecegiz gibi duruyor. uefanin bu olaylara karsi yaklasimi aslinda dogru olani, biz yanlislara cok alistik. o yuzden bize agir geldi bu ceza.

darkkobal123
28.Şubat.2013, 23:59
TFF'de böyle yürekli kararlar alabilseydi Türkiye'de tribün olaylarının kökü çoktan kazınmış olurdu aslında.

erdem344
01.Mart.2013, 00:24
Kulüplerde artık maçlara girişler de aramaları en üst düzeye çıkarsınlar

Bu adamlar molotofları nasıl sokuyor içeriye.

europeanconquer
01.Mart.2013, 00:27
Kulüplerde artık maçlara girişler de aramaları en üst düzeye çıkarsınlar

Bu adamlar molotofları nasıl sokuyor içeriye.

Oha,bazuka deseydin hocam :n:

Meşalede değil aslında :D Bildiğiniz işaret fişeğini yakıyorlar :D Günümüzde meşale deniyor onlara.

erdem344
01.Mart.2013, 00:44
Fark etmez :D

Bizim Kocaeli maçlarında bile polisler heryerimizi arıyor bozuk paraları alıyor adamlar :D :D

sananes
01.Mart.2013, 01:17
Kulübün bilet satmadığı adamdan sorumlu olması kadar saçma birşey yok. Hukuki olarak dayanağı olmayan bir ceza kesmiş uefa. İtirazımızdan sonra doğruya dönüş yaparlar umarım. Oldu olacak ben evde küfür ettiğimde de fenerbahçeye kesilsin cezası.

TeNaciOUS MidFieLdeR
01.Mart.2013, 03:01
Kulübün bilet satmadığı adamdan sorumlu olması kadar saçma birşey yok. Hukuki olarak dayanağı olmayan bir ceza kesmiş uefa. İtirazımızdan sonra doğruya dönüş yaparlar umarım. Oldu olacak ben evde küfür ettiğimde de fenerbahçeye kesilsin cezası.

sen de haklisin ama neticede bir taraftar sorumsuzlugu ve sahayi etkileyen bir unsur var ortada. buna engel olunabilirdi. maci izlerken sahaya dusen mesaleyi gorunce olabilecekleri tahmin etmistim aslinda. bir sekilde cozum bulmak zorundayiz buna, hakli ya da haksiz meselesi degil bu bir bakima. ligimizde her hafta bunun gibi seyler yasaniyor ve o kadar kaniksamisiz ki bunlari bize dogal geliyor ama seyircisiz macta macin durmasina sebebiyet vermemiz o kadar trajikomik ki. savunma yapmak bile gulunc yani. UEFAnin verdigi cezayi degil kendimizi sorgulamaliyiz bence. olur da men cezasi alirsak ibretlik bir ceza olur. hala akillanmamissa tabi insanimiz. en azindan bir hak daha vermis olmalari sevindirici, sayisiz olay yasandi cunku sahalarimizda bugune kadar.

bu arada bir olay daha yasanirsa verilecek men cezasinin suresi nedir, 1 yil mi?

di canio
01.Mart.2013, 21:35
2013 Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda 60 metre engelli yarışında Nevin Yanıt yarı final'de 7.94'lük derecesiyle hem finale kaldı, hem de kendisine ait olan 7.98'lik Türkiye rekorunu kırmış oldu.

Final maçı bugün saat 20:55'teymiş. Eurosport yayınlıyor.

Bir diğer Fenerbahçeli atlet Halil Akkaş da bugün 3000 metre yarışı elemelerinden başarıyla çıkarak finale kalmış. Final yarışı yarın saat 19:20'de imiş.

di canio
01.Mart.2013, 23:03
Nevin Yanıt finali de kazandı ve Avrupa şampiyonu oldu. Bu kez derecesi 7.89 ve bu yeni Türkiye rekoru. Şampiyona öncesi yine kendisine ait olan 7.98'lik Türkiye rekorunu 2 saat önce 7.94'e, şimdi de 7.89'a geliştirmiş oldu.

davidvilla
02.Mart.2013, 11:39
Nevin Yanıt finali de kazandı ve Avrupa şampiyonu oldu. Bu kez derecesi 7.89 ve bu yeni Türkiye rekoru. Şampiyona öncesi yine kendisine ait olan 7.98'lik Türkiye rekorunu 2 saat önce 7.94'e, şimdi de 7.89'a geliştirmiş oldu.

Helal olsun.

furkan58
03.Mart.2013, 02:14
Açık şekilde görülüyor ki rakip takım tarafları puan kayıplarında direk strese kapılıyor. İyi bir hava yakalamışken yarın ki maçı kazanıp şampiyonluk için büyük bir adım atmalıyız.

erdem344
03.Mart.2013, 02:18
Kazanıcaz Allahın (c.c) izniyle.

Kaka Leite
04.Mart.2013, 00:30
Evet bu maç itibari ile artık işler zora girdi.

Bence artık ligi bir kenara bırakıp Uefa'ya ve Kupaya odaklanmalıyız. Tabii bunu yaparken lig maçlarında Krasiç'e şans tanıyabiliriz. Tıpkı şuan Real Madrid'in yaptığı Kaka olayı gibi..

Eğer biz Krasiç'i kazanırsak gerçekten çok büyük bir iş yapmış oluruz. Kupa konusunda zaten Galatasaray ve Beşiktaş elendi. Trabzonspor kaldı bir tek ki ben onları da yenebileceğimizi düşünüyorum.

Ligi salalım demiyorum ancak bir Krasiç'i düzenli oynatmak bence çok zarar vermez bize.

furkan58
04.Mart.2013, 00:33
Lig bitti artık. Bunu taraftar bile kabullenmişken oyuncuların lige odaklanıcak hali kalmamıştır heralde. UEFA'da gidilebilen yere kadar gidilmeli ve TR Kupası alınmalı ( 29 sene sonra biz alınca kupanında espiri kalmadı gerçi.)

erdem344
04.Mart.2013, 00:34
Krasiç konusunda katılıyorum sana lig bizim için bitmiştir amaç Şampiyonlar Ligine katılmak olmalı.

Sezon sonun da zaten ne yönetim kalacak ne de üzelerek ve istemeyerek söylüyorum Aykut Kocaman.

NikolaiBelinski
04.Mart.2013, 00:38
Ligi salalım demiyorum ancak bir Krasiç'i düzenli oynatmak bence çok zarar vermez bize.

Kesinlikle katılıyorum, bunu yapmamız gerekli Kaka örneği de çok doğru.

Şampiyonluk şansımızız çok az olmasına rağmen gelecek yılda Avrupa arenasında olmamız gerek ve umarım bunun bilincindeyizdir. Ne yapıp edip ligi minimum ikinci sırada bitirip, gelecek yıl Şampiyonlar Ligi kapısını zorlamalıyız. Krasic'e ek olarak Stoch'un da süre almasını bekliyorum artık.

GebzeLi1907
04.Mart.2013, 00:40
gelecek yıl iyi bir revizyon şart yönetim ve teknik heyetde.gerekirse futbolcu kadrosunda da.idealist bir yönetim gelip bielsa ya yada o tarz bir hem karakter olarak hem oyun olarak kazanmaya odaklı bir hocaya teslim etse keşke takımı kayıtsız şartsız.

attirson
04.Mart.2013, 00:41
10 hafta önceden hiçbir şey bitmez Gs'nin şansı çok yüksek ancak biz maçlarımızı kazandıgımız sürece elbet Gs puan kaybedicek ve kendi sahamızda oynayacagımız bir Gs maçı var iş bizde bitiyor.

furkan58
04.Mart.2013, 00:42
Bekir, Selçuk, Cristian, Ziegler, Orhan Şam gönderilmeli. İyi bir defans hattı kurulup orta sahaya yaratıcı bir oyuncu gelmeli. ( Belhanda tam bu iş içindi ama elden kaçtı. )

Kaka Leite
04.Mart.2013, 00:43
10 hafta önceden hiçbir şey bitmez Gs'nin şansı çok yüksek ancak biz maçlarımızı kazandıgımız sürece elbet Gs puan kaybedicek ve kendi sahamızda oynayacagımız bir Gs maçı var iş bizde bitiyor.

Bugün bir şanstı olmadı ben zaten salalım demiyorum.

Ancak artık bazı şeyler de değişmeli, 1 sezon daha gitsin varsın ancak bunun bize kaybettirdiğinin yanında kazandırdığı bişey olmalı.

Krasiç ve Stoch bu kısım artabilir. Buraya Salih de konabilir başka oyuncular da ancak artık bişeyleri kazanmak lazım.

sui generis
04.Mart.2013, 00:44
Bekir, Selçuk, Cristian, Ziegler, Orhan Şam gönderilmeli. İyi bir defans hattı kurulup orta sahaya yaratıcı bir oyuncu gelmeli. ( Belhanda tam bu iş içindi ama elden kaçtı. )

Bekir şuan en iyi stoperimiz tartışmasız. haksızlık yapmayın bence.

Ben 27.haftadayız diye işimiz zor diyordum , 24'teymişiz. daha 10 hafta var ne sular akar o dereden. hiçbir şey bitmiş değil.

erdem344
Bekirden önce Egemen gitmeli.

O listeye birde Meirelesi ekle kesin gider sezon sonunda.

furkan58

7 puan demek 3 maç demek. 10 hafta uzun bir süreç tabii ama 2 kere puan kaybetmesini beklemek gerek gsnin evinde de kazanman gerek. Zorlaştı işler kazansaydık 4'e düşücek ve sadece 1 maçta daha puan kaybetmesini beklicekti. Şimdi 2 maça çıktı o olay ve takımda çok kötü moral kaybı olmuştur.

furkan58
04.Mart.2013, 00:46
Bekir şuan en iyi stoperimiz tartışmasız. haksızlık yapmayın bence.

Ben 27.haftadayız diye işimiz zor diyordum , 24'teymişiz. daha 10 hafta var ne sular akar o dereden. hiçbir şey bitmiş değil.

Bir ben o iyiliği göremiyorum Bekir'de heralde. Bugun yediğimiz 2.golde Niang'ı kaçırması aklımda kalan hatalarından. Egemen en azından kafa topu alıyor, fiziki gücü yüksek ve topun önüne kendini atabiliyor. Yobo Egemen şuan sezonu götürebilir ama seneye Yobo'nun da yaşlandığını düşünürsek as 2 stoper lazım.

GebzeLi1907
04.Mart.2013, 00:46
ben mehmet topal ı da hiç beğenmiyorum açıkcası selcuk ile cok kalite farkı olduğunu düşünmüyorum.
ayrıca selcuk daha cok sorumluluk almaya çalışan bi oyuncu yetenekleri el vermese de
ordan da iyi bi kazık yedik bana göre

alper potuk a katsaydık o parayı cok daha iyi bir iş yapmış olurduk

şampiyonlar ligi gelirlerinden mahrumuz yıllardır klup finansal anlamda ister istemez kan kaybediyor

seneye 2. olup ön eleme oynarsak şuandan her bahsine varım ki aykut kocaman takımın başında kalırsa bu takımı gruplara sokamaz.
artık yeter o sebebten

attirson
04.Mart.2013, 00:48
7 puan demek 3 maç demek. 10 hafta uzun bir süreç tabii ama 2 kere puan kaybetmesini beklemek gerek gsnin evinde de kazanman gerek. Zorlaştı işler kazansaydık 4'e düşücek ve sadece 1 maçta daha puan kaybetmesini beklicekti. Şimdi 2 maça çıktı o olay ve takımda çok kötü moral kaybı olmuştur.

Yok ben sadece iş bizde biter diyorum yani Gs kesinlikle puan kaybedecektir çok iyi oynamıyorlar bizde iyi oynamıyoruz tabiki ama iyi oynarsak şampiyon oluruz.

furkan58
04.Mart.2013, 00:51
Biz şuan -bana kalırsa- ligin en iyi topunu oynayan ekibiz. Ligin 2. yarısından itibaren gösterilen performansı sezon geneline yayabilseydik çok rahat şampiyonluğu alırdık.

GebzeLi1907
04.Mart.2013, 00:52
Bu maçı alsak ben şansımızın muaazzam artaccağını düşünüyordum ama bu iş psikoloji meselesi takımın %90 ı kafa da kaybetti artık, gsnin kaybettiği her hafta biz de kaybediyoruz iki kere berabere kaldılar ikisinde de yenildik.
bu psikolojiden çıkmak neredeyse imkansız ayrıca emre ye birşey olsa takım yine çok sıkıntı çekecek, baroni bir var bir yok

zaten oynadığımız sistem abuk sabuk bi oyun, uzun vadede başarı getirecek oyun değil en iyi bitirici adamını sol kanat oynatmak nedir.
hem adamdan alacağın verim düşüyor hem de sol kanat zaafiyet veriyor fazlasıyla.

aykut kocaman bıktırdı artık o kadar ki eleştirmeye bile üşeniyorum artık kendisini alışkanlık gibi bişey oldu monotonlaştı

erdem344
04.Mart.2013, 00:56
Zekeriya Alpin açıklamalarından sonra hala şampiyon oluruz diyenler var :)

furkan58
04.Mart.2013, 00:58
Zekeriya Alp: Mete Kalkavan'ın yönetiminden memnunum.

Ahaha bari belli etmeyin arkadaş :)

erdem344
04.Mart.2013, 01:17
Bu maçın yardımcı hakemlerine bakın geçen hafta ne yapmıslar

ForsakeN
04.Mart.2013, 01:18
Mustafa Emre İyisoy, Manu - Real Madrid maçında da görev alacakmış. Aman diyorum bari orayı karıştırmasa

GebzeLi1907
04.Mart.2013, 01:19
ne yapmışlar

bu hakeme fifa kokartı nasıl takılır o da ap ayrı bir konu rezalet o pozisyona ofsaytı hiç bir hakem vermez veremez pozisyonun yanlış bile olsa yine veremezsin direk art niyet.

neyse olan oldu bizim için hayırlısı bu belki de aykut kocaman ile ben fenerbahçe de bir gelecek görmüyordum

himone
04.Mart.2013, 01:27
Egemen her topa çıkışında faul yapyor, Bekir tuttuğu her adamı kaçırıyor ve gol yiyoruz bugün de Niang'ın golü ve sürekli ileri şişiriyor. Ziegler birşey söylemeye gerek bile yok. Volkan evlere şenlik adım gibi eminim sakatlandığında ameliyat olup kaleye Mert geçseydi şu an en kötü GS ile puanlarımız eşitti. FB bu sene bu kadar puan kaybının neredeyse tamamını stoperleri ve kalecisinin inanılmaz kötü oynamasına borçlu. Üstelik orta sahada da bütün oyuncular formsuz. Seneye bu kadar şişmiş kadroyu nasıl revize edecekler anlamış değilim, bu gidişle yine şampiyonlar ligi hayal olacak.

Takım ikinci yarıdaki bütün maçlarda iyi futbol oynuyor ama maç içinde hemen iyi oyunu unutup yaslanmaya çalışıyor ve gol yiyor. Aykut şu an takımı iyi yönetiyor gibi görünebilir ama çok ciddi hataları var. Takımın en önemli yeri stoperleri iken sırf yabancı kontejanı yüzünden yedek oyuncusunu oynatır mı bir insan. Hiçbirşey yapmayan Cristian veya etkisiz Webo'yu kesersin baktın olmuyor sonra risk alırsın. Bunları maçın başında yaparsan böyle stoperlerinin bariz hatası ile 2 gol yer maçı ve şampiyonluğu kaybedersin.

OrcunFB
04.Mart.2013, 18:16
3 Mart 2013 tarihinde Beşiktaş İnönü Stadyumu’nda oynadığımız Beşiktaş-Fenerbahçe müsabasında "hakem kararları doğrultusunda" yaşananlar, tüm kamuoyunun malumudur.

Öncelikle; rakibimiz Beşiktaş’ı aldığı galibiyetten dolayı kutluyor, emeklerine duyduğumuz saygıyı buradan yineliyoruz.

Bununla birlikte; oynadığımız müsabakada hakem kararlarının müsabakaya etki etmesinin ötesinde müsabaka sonucunu ve hatta belki de ligin sonucunu doğrudan etkilediği gerçeği, tartışmasızdır.

Bu sezon, kulüp olarak maruz kaldığımız fahiş hakem hatalarına karşı sadece MHK ve Türkiye Futbol Federasyonu’nu muhatap alacağımıza dair beyan ve açıklamalarımız, spor kamuoyu tarafından bilinmektedir.

Bu nedenlerle; Fenerbahçe Spor Kulübü olarak Türkiye Futbol Federasyonu’na azalarak da olsa sürmekte olan güvenimizin devamı ile birlikte MHK Başkanı Zekeriya Alp’i istifaya davet ediyoruz.

MHK Başkanı Zekeriya Alp, 25 Şubat 2013’te devlet televizyonunda yayınlanan bir programda dile getirdiği "Benim geçmişteki Beşiktaşlılığım inkar edilemez. Yıllarca futbol oynadım, yöneticilik yaptım. Tüm kulüplere eşitim ama hakem hatalarını ben de görüyorum. Üç büyüklere bakarsak en çok Beşiktaş’a rastlıyor." sözlerini; 3 Mart 2013’te (dün) Beyaz TV’de, maçın hemen ardından yayınlanan bir spor programında "onaylamış" buna ek olarak "Mete Kalkavan’ın maç yönetimini beğendiğini" açıklamıştır.

Ayrıca aynı programda; Beşiktaş-Fenerbahçe derbi maçına atanan hakem Mete Kalkavan’ın, düşük puan aldığı için 22 gün maç yönetmemiş; Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinden önce son olarak geçen hafta, 2.lig maçı yönetmiş olduğu ortaya çıkmıştır.

Zamansız, çelişkili ve işgal ettiği makama yakışmayan açıklamalarının ötesinde Türk Futbolunun en hassas kurumunlarından birinin başındaki bir kişiye yakışmayan ve Türk Futbolunun marka değerini hiçe sayarcasına tarafsızlık ilkesinden bir haber olan bu zatın, acilen ’kendisinin de farkında olduğu üzere’ layık olmadığı bu görevden ivedilikle ayrılmasını ya da gerekli makamlarca ilişiğinin kesilmesini, talep ediyoruz.

Kamuoyunun bilgilerine sunarız,

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ

zeck17
04.Mart.2013, 18:24
Zerre sevmiyorum şu tff mhk pdfk ve tahkimden ama şu anda istifa etmelerinin ihtimali yok sezon sonu beraber istifa edecekler gibime geliyor

anil luque
04.Mart.2013, 18:42
Yıllardır "bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın" ı oynayanlar ...

OrcunFB
04.Mart.2013, 18:45
Yıllardır "bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın" ı oynayanlar ...
Fikret Orman açıklama yaptı mı maç sonu ?

anil luque
04.Mart.2013, 18:50
Fikret Orman açıklama yaptı mı maç sonu ?

Yok yapmadı , muhtemelen takımla galibiyeti kutluyordu.

Kaka Leite
04.Mart.2013, 19:07
İFFHS l Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu"nun Yapmış Olduğu "ŞUBAT"Ayının En Başarılı 400 Takımın Listesi Şöyle :

1. (3.) Chelsea (İngiltere) 307,0 puan
2. (2.) Atletico Madrid (İSpanya) 304,0 puan
3. (5.) Bayern Munih (Almanya) 292,0 puan
4. (6.) Corinthians (Brezilya) 287,0 puan
5. (1.) Barcelona (İspanya) 283,0 puan
6. (4.) Boca Juniors (Arjantin) 281,0 puan
7. (7.) Real Madrid (İspanya) 277,0 puan
8. (11.) Juventus (İtalya) 241,0 puan
9. (19.) İnter (İtalya) 234,0 puan
10. (13.) Sao Paulo (Brezilya) 230,0 puan
11. (9.) Universidad (Şili) 223,0 puan
12. (17.) Fluminense (Brezilya) 222,0 puan
13. (18.) Basel (İsviçre) 220,0 puan
14. (34.) Fenerbahçe (Türkiye) 216,0 puan
15. (21.) Lazio (İtalya) 216,0 puan

İlk 100'de yer alan Galatasaray ise 11 basamak yükselerek 85. sıraya yerleşti. Galatasaray'ı,
113. sırada Eskişehirspor,
119. sırada Bursaspor,
285. sırada Trabzonspor
360. sırada Sivasspor takip ediyor.

34.'den baya bir yükselmişiz.

zeck17
04.Mart.2013, 19:18
Bu IFFHS'nin mantığı nedir acaba sadece uluslararası maçlar önemliymiş yani hiç bir olur tarafı yok mesela önceki yıllarda twente ve metalist kharkiv o sezon avrupada çeyrek final oynayan Real Madrid'e fark atmıştı bir de avrupa'da yine sadece bunu biz önemsiyoruz

Kaka Leite
04.Mart.2013, 19:23
Bu IFFHS'nin mantığı nedir acaba sadece uluslararası maçlar önemliymiş yani hiç bir olur tarafı yok mesela önceki yıllarda twente ve metalist kharkiv o sezon avrupada çeyrek final oynayan Real Madrid'e fark atmıştı bir de avrupa'da yine sadece bunu biz önemsiyoruz

Önemseyip önemsememekle alakası yok ki.

Ortada bir sonuç var ve paylaştım zaten bu dikkat çekmese yapılmaz. Demek ki bizden başka önemseyenler de var.

Bu puanlar sadece Uluslararası maçlara göre mi veriliyor ?

zeck17
04.Mart.2013, 19:32
Önemseyip önemsememekle alakası yok ki.

Ortada bir sonuç var ve paylaştım zaten bu dikkat çekmese yapılmaz. Demek ki bizden başka önemseyenler de var.

Peki sizce akıllı bir şekilde mi sıralama yapıyorlar
Basel Manu gibi takımların önündedir
Aynı şekilde Manu Celtic ile aynı puanda
Liverpool listede 25. sırada
Bu sene büyük çıkış yakalayan Malaga ile Genk takımı aynı puanda
Şampiyonlar liginde her yıl olan Arsenal listede 50.
Aynı şekilde Shaktar 52. Porto 61.Ajax 83. Lille 97. Zenit 103. Eskişehir ise Romanın önünde aynı şekilde Az Alkmaar'ın da Sevilla'nın da Spartak Moskova'nın da

Sivasspor da önceki sene uefa'da çeyrek finalinden önceki turda at.madrid'e elenen beşiktaşın olmadığı liste de var

Neresinden tutulursa tutulsun olur tarafı yoktur

himone
04.Mart.2013, 20:00
Peki sizce akıllı bir şekilde mi sıralama yapıyorlar
Basel Manu gibi takımların önündedir
Aynı şekilde Manu Celtic ile aynı puanda
Liverpool listede 25. sırada
Bu sene büyük çıkış yakalayan Malaga ile Genk takımı aynı puanda
Şampiyonlar liginde her yıl olan Arsenal listede 50.
Aynı şekilde Shaktar 52. Porto 61.Ajax 83. Lille 97. Zenit 103. Eskişehir ise Romanın önünde aynı şekilde Az Alkmaar'ın da Sevilla'nın da Spartak Moskova'nın da

Sivasspor da önceki sene uefa'da çeyrek finalinden önceki turda at.madrid'e elenen beşiktaşın olmadığı liste de var

Neresinden tutulursa tutulsun olur tarafı yoktur

Şubat ayında FB Uefa'da tur atladı. Manu Real ile berabere kaldı, Arsenal kendi evinde yenildi. Ajax Avrupada yok, Lille yok. Ama Zenit ve Porto bana da mantıklı gelmedi.

attirson
04.Mart.2013, 20:31
Kimse ego filan tatmin etmedi ki ne diye celallendiniz arkadaş :) Cenker sadece paylaşmıs olay bu hava yapan yok yani.

Kaka Leite
04.Mart.2013, 20:35
Bence de fazla abartmaya gerek yok. Hava yapılsın diye paylaşmadım, en ufak bir grafik paylaşılıyor diğer konularda ben de bunu gördüm paylaşmak istedim sadece.

zeck17
04.Mart.2013, 21:17
Bakın tek mantıklı açıklaması uluslararası oynanan maçlara göre puan yapılması diyeceğim ama o da olmuyor zaten tarih ile ilgilenen bir kurumun böyle işlere girmesi saçma tek doğru olan uefanın sıralamasıdır

meddah
04.Mart.2013, 22:18
Yukarıda Cenker'in verdiği liste sadece şubat ayı değerlendirmesi değil, şubat ayının sonu itibariyle, geçen yılın mart ayı başından başlayarak son bir yılın değerlendirmesi:

http://www.iffhs.de/?10f42e00fa2d17f73702fa3016e23c17f7370eff3702bb1c2 bbb6f28f53512

Bazı takımların sıralamadaki yerlerine şaşırırken, sadece son bir ayda elde ettikleri sonuçlara bakmamak lazım; malum olduğu üzere her yeni sıralamada geçen seneden de bir ay eksiliyor.. Dolayısıyla, mesela geçen senenin şubat ayında parlak sonuçlar almış bir takımın, eğer formunu sonraki aylarda devam ettiremediyse bu yeni listede düşüşe geçmesi de normal.

Puanlamayı mı nasıl yapıyorlar? Şöyle:

http://www.iffhs.de/?bc83ccac3be8e00390b02fc5fdcdc3bfcdc0aec70aeed10a

Linkteki listede görülenlere ilaveten, her takım, kendi yerel liginde elde ettiği galibiyet başına 3, beraberlik başına ise 1,5 puan alıyor. Yerel kupaları ve hazırlık maçlarını ise iplemiyorlar sanırım.

Nedvedmania
05.Mart.2013, 00:26
Çek futbolunun efsane ismi Pavel Nedved, Plzen'in Fenerbahçe'yi eleyeceğini ve hatta UEFA Avrupa Ligi'nde final oynayacağını söyledi.

Çeklerin futbol efsanesi Nedved, Plzen'in Fenerbahçe'yi eleyeceğini hatta Avrupa Ligi'nde finale kadar da gidebileceğini öne sürdü.

Çek futbolunun gelmiş geçmiş en büyük futbolcuları arasında gösterilen Pavel Nedved, Viktoria Plzen'in Fenerbahçe'yi eleyeceğini söyledi. Özellikle Juventus forması giydiği dönemde önemli başarılar kazanan ve ismini unutulmazlar arasına yazdıran eski futbolcu, “Plzen şu an gayet iyi gidiyor. Napoli gibi güçlü bir takımı elediler. Fenerbahçe de güçlü bir takım ama zor da olsa onu da geçeceklerdir" dedi.

Nedved şöyle devam etti: “Plzen harika bir teknik adama sahip. Takımdaki tüm oyuncular ona saygı duyuyor ve etrafında toplanıyorlar. Futbolları bana keyif veriyor. Bence en önemli avantajları oynamaktan korkmamaları. Çıkıp oynuyorlar. Ben bu sene Avrupa'da final oynayabileceklerini düşünüyorum."

Sporx

Kaka Leite
05.Mart.2013, 00:30
Çek futbolunun efsane ismi Pavel Nedved, Plzen'in Fenerbahçe'yi eleyeceğini ve hatta UEFA Avrupa Ligi'nde final oynayacağını söyledi.

Çeklerin futbol efsanesi Nedved, Plzen'in Fenerbahçe'yi eleyeceğini hatta Avrupa Ligi'nde finale kadar da gidebileceğini öne sürdü.

Çek futbolunun gelmiş geçmiş en büyük futbolcuları arasında gösterilen Pavel Nedved, Viktoria Plzen'in Fenerbahçe'yi eleyeceğini söyledi. Özellikle Juventus forması giydiği dönemde önemli başarılar kazanan ve ismini unutulmazlar arasına yazdıran eski futbolcu, “Plzen şu an gayet iyi gidiyor. Napoli gibi güçlü bir takımı elediler. Fenerbahçe de güçlü bir takım ama zor da olsa onu da geçeceklerdir" dedi.

Nedved şöyle devam etti: “Plzen harika bir teknik adama sahip. Takımdaki tüm oyuncular ona saygı duyuyor ve etrafında toplanıyorlar. Futbolları bana keyif veriyor. Bence en önemli avantajları oynamaktan korkmamaları. Çıkıp oynuyorlar. Ben bu sene Avrupa'da final oynayabileceklerini düşünüyorum."

Sporx

Abartmamış mı yani :D

Haberin editörü sanırım aşık Nedved'e övdükçe övmüş. Cihan sen de çok seviyosun bu adamı yoksa sen mi ? :D

Nedvedmania
05.Mart.2013, 00:37
Valla ben bilmem orasını :D

erdem344
05.Mart.2013, 00:40
Biz dünkü gibi oynarsak plezen arkamızdan toz toplar.

europeanconquer
05.Mart.2013, 00:43
Biz dünkü gibi oynarsak plezen arkamızdan toz toplar.

Ben izlemedim hiç Plzen'i sen izledin mi nasıl bir oyunları var ? Ne tarz oynuyorlar ?

Kaka Leite
05.Mart.2013, 00:45
Ben izlemedim hiç Plzen'i sen izledin mi nasıl bir oyunları var ? Ne tarz oynuyorlar ?

Dün gece FB TV'de maçları tekrar veriliyordu. Oturdum 45-50 dakika izledim adamları valla bana sağlam geldi.

Bi de baktım Baros oynuyor özlemişim :icon_biggrin: Pas organizasyonları çok iyi 1-1 bitti ama bence tamamen şans ezici bir üstünlüğü vardı Plzen'in.

erdem344
05.Mart.2013, 00:55
Ben 15 dakika felan izledım pek beğenmedım . Deplasmanda yenersek sürpriz olmaz benim icin.

Kaka Leite
05.Mart.2013, 00:58
Ben 15 dakika felan izledım pek beğenmedım . Deplasmanda yenersek sürpriz olmaz benim icin.

Valla ben beğendim. Ne yaptığını bilen bir takım Plzen tabii bunu 1 maçtan çıkarmak zor ancak kapalı oynarsak büyük ihtimal bize karşı da top genelde onlarda olacaktır.

Beşiktaş maçındaki gibi oynarsak (sanmıyorum pek ama) o zaman başa baş mücadele olacaktır bence. İyi pas yapıyor takım çünkü, özellikle Darida'ya hayranım ben Çek maçından beri..

Umarım dediğin gibi olur ancak kapalı oynamamamız gerek.

E.Cartman
05.Mart.2013, 00:59
Ben deplasmanda Napoli'ye 3 atan takımdan korkarım arkadaş, tanımama lüzum yok. Bu 2 takım sonuna kadar gitsin şu kupaların, yüzümüz gülsün biraz.

ForsakeN
05.Mart.2013, 15:37
Plzen maçlarında Beşiktaş maçındaki gibi oynamamız mümkün değil malesef. Çünkü Emre ve Meireles yok, onların yerine oynayacak oyuncular da Topal ve Selçuk :/ Belki Salih oynatılırsa biraz katkı yapar. Plzen ekstra kötü oynarsa şansımız var.

ReaList
05.Mart.2013, 15:52
Emre-Meireles
Selçuk-Topal

Oyun olarak çok fark yaratır elbet. Ayrıca Ziegler ve Sow tercihlerimiz sayesinde sol kanadı tamamen felç etmiş durumdayız. Sağ kanat Gökhan'ın isteği ve Kuyt'un dinamizmi sayesinde sola nazaran daha iyi işliyor. Tahminen her iki maçta oynayacağımız futbol ;

Marsilya'ya karşı evde ve deplasmanda oynanan oyun
AEL deplasmanında oynanan oyun
ve Her iki Bate karşılaşmasında ortaya konan oyunla aynı olacaktır.

Tamamen kontrol anlayışıyla, dikkatli, karşı kaleyi fazla rahatsız etmeden, atabilirsen Duran Toplardan veya Sow'un özel gayretleriyle, gol yememek adına çok katı bir savunma ve Volkan'ın gününde olmasıyla geçer maçlar... Geçen turda şans melekleri yanımızdaydı, bu turda da olması dileğiyle. Çeyrek Final uzak değil, umarım başarırız.

Edit: İşin kötü tarafı da şu ; Artniyet sahibi kişiler maalesef mevcut durum yüzünden çok kolay bir şekilde Fenerbahçe'yi Avrupa'dan edebilir, Kazara Çeyrek Finale hatta Yarı Finale gelirsek, saha içinde elenmeyiz, bu yüksek bir ihtimal.

ForsakeN
05.Mart.2013, 16:26
Aslında bu maçlarda 4-4-2 oynasak daha iyi olacak gibi. Hali hazırda göbek mevkiinde çok sayıda eksiğimiz varken ve de Caner'in son haftalarda formda gözükmesi sebebiyle ortasahayı Caner- Cristian - Topal(Salih) - Kuyt'tan kurabiliriz. İlerde de Sow ve Webo oynar. Geri tandemde Egemen'in cezası nedeniyle zaten Bekir ve Yobo kesin oynar. Kontra atak için de uygun bir diziliş gibi duruyor.

furkan58
05.Mart.2013, 16:36
UEFA Avrupa Ligi’nde BATE Borisov’la Belarus’ta oynanan maçta kırmızı kart gören Raul Meireles’in, 3 maçlık cezasının nedeni ortaya çıktı. Hakemin raporunda kullandığı sert ifadeler nedeniyle Portekizli yıldıza böylesi ağır bir fatura çıktığı öğrenildi. İrlandalı hakem Alan Kelly’nin raporunda Meireles’in rakibinin kasığına, hayalarına ve cinsel organına tekme attığını yazdığı bildirildi. Gerekçeli kararı görünce çok şaşıran yönetim derhal harekete geçti. Yönetim, geçtiğimiz hafta UEFA’nın verdiği cezalar sonrası talep ettiği duruşmalı savunmada Meireles dosyasını da masaya koyma kararı aldı. Maç görüntülerini hazırlatan Aziz Yıldırım ve ekibi, Meireles’in hakem Kelly’nin iddia ettiği sertliğe başvurmadığını ispatlayacak.

Kaynak (http://www.fanatik.com.tr/uefada-meireles-operasyonu_3_Detail_34_300061.htm)

Hayalarına ve cinsel organına mı ? Ben mi yanlış gördüm acaba tekmenin nereye gittiğini ? Zaten o maç hakem iyice doğramıştı bizi.

anil luque
05.Mart.2013, 16:39
İlk maç deplasmanda mıydı ?

furkan58
05.Mart.2013, 16:40
Evet. İlk maç Çek Cumhuriyeti'nde.

europeanconquer
05.Mart.2013, 16:41
Kasığına,hayalarına ve cinsel organına tekme atmış olsaydı cezası zaten 3 maç olmazdı herhalde.Sanırsam bir 6 ay futboldan men edilirdi,süre vermek anlamsız aslında maç cezası verilmezdi futboldan men cezası verilirdi diyeyim.Sallama haberin daniskasını yapmışlar.

anil luque
05.Mart.2013, 16:43
Evet. İlk maç Çek Cumhuriyeti'nde.

Sağol kardeşim.

Valla iki ucu kirli değnek derler ya bu eşleşme aynen öyle. İlk maç hem deplasmanda hem de ortasahanın iki bankosu yok. Hadi cezalarını içerde çekselerdi keşke desek seyirci yok , iç saha avantajı hikaye yani.

Ne yapıp edip deplasmandan minimum beraberlikle dönmesi lazım Fenerbahçe'nin. İnşallah olur.

darkkobal123
05.Mart.2013, 16:49
Fenerbahçe'nin deplasmandan galibiyet ile dönmesi zor olduğundan gollü beraberlik ile dönmesi iyi olur aslında. Kadıköy'de yenilecek golün telafisi olmayabilir çünkü.

uAburak89
05.Mart.2013, 18:33
Emre-Meireles
Selçuk-Topal

Oyun olarak çok fark yaratır elbet. Ayrıca Ziegler ve Sow tercihlerimiz sayesinde sol kanadı tamamen felç etmiş durumdayız. Sağ kanat Gökhan'ın isteği ve Kuyt'un dinamizmi sayesinde sola nazaran daha iyi işliyor. Tahminen her iki maçta oynayacağımız futbol ;

Marsilya'ya karşı evde ve deplasmanda oynanan oyun
AEL deplasmanında oynanan oyun
ve Her iki Bate karşılaşmasında ortaya konan oyunla aynı olacaktır.

Tamamen kontrol anlayışıyla, dikkatli, karşı kaleyi fazla rahatsız etmeden, atabilirsen Duran Toplardan veya Sow'un özel gayretleriyle, gol yememek adına çok katı bir savunma ve Volkan'ın gününde olmasıyla geçer maçlar... Geçen turda şans melekleri yanımızdaydı, bu turda da olması dileğiyle. Çeyrek Final uzak değil, umarım başarırız.

Edit: İşin kötü tarafı da şu ; Artniyet sahibi kişiler maalesef mevcut durum yüzünden çok kolay bir şekilde Fenerbahçe'yi Avrupa'dan edebilir, Kazara Çeyrek Finale hatta Yarı Finale gelirsek, saha içinde elenmeyiz, bu yüksek bir ihtimal.

Olası men cezası anında mı işliyor ? Benim bildiğim öyle bir durum olursa gelecek seneden itibaren geçerli olmalı. Bu sezonu bağlayan bir ceza değil diye okumuştum.

ReaList
05.Mart.2013, 23:01
Olası men cezası anında mı işliyor ? Benim bildiğim öyle bir durum olursa gelecek seneden itibaren geçerli olmalı. Bu sezonu bağlayan bir ceza değil diye okumuştum.

Anında işliyor olsa gerek, mantıken doğru olanı da bu. Suç işlenmişse suçun başlangıcından itibaren geçerli olması gerek. Tabii kesin kuralı bilmiyorum sadece varsayım.

Bugün antrenmanda oyuncular kapışmış, Dilerim Uefa'dan en azından bu turda elenmeyiz, Önümüzde iki yol var ya bu turu geçer birlikteliği kuvvetlendiririz ya da elenir dibe doğru kaosa sürükleniriz. Şuan öyle bir ince çizginin üzerinde duruyoruz ne yazık ki.

Sheriff
06.Mart.2013, 01:16
Sanırsam hemen işlemiyor. Malaga'nın cezası mesela önümüzdeki sene geçerli olacaktı sanırım.

ReaList
06.Mart.2013, 13:11
"1 PUAN YÜZÜNDEN ŞAMPİYON OLAMADIK"
Basın mensupları ile yaptığı sohbete Beşiktaş ile oynanan derbi ile başlayan Aykut Kocaman, hakem hatalarının olduğunu ancak buradaki asıl sorunun bir standartın olmamasından kaynaklandığını dile getirdi. Aleyhlerine yapılan hataların maçın kırılma anlarını teşkil ettiğini ifade eden Kocaman, "Hakemden çok bizim de hatalarımızdan kaybedilen puan vardı. Muhalif olmak kolay, hakem hata yaptı ancak bu işin standartı yok. Aleyhimize yapılan hatalar maçın kırılma anıydı. 92. dakikada korner oluyor, 2 kez kullanıyoruz ama 93'te gol yiyiyoruz. Bunun bir daha tekrarlanması zor. İlk yarım saat en kaliteli oyundu bizim için. 1 puan da önemliydi, geçen sezon 1 puan yüzünden şampiyonluğu kaybettik." dedi.

"MESAJLAR YERİNE GİTMİYOR"
İç sahadaki Viktoria Plzen maçının seyircisiz oynanacak olmasıyla ilgili taraftara bir mesajı olup olmadığı sorulan Kocaman, şimdiye kadar çok mesaj verdiklerini ancak bunların yerine gitmediğini ifade etti. Kocaman, ''Bir mesajım yok. Mesajlar yerine gitmiyor. Belki basının bu konuda göstereceği tavır daha önemli. Söyleyeceğimiz her şeyi söyledik'' yorumunu yaptı.
İki yıl boyunca, ufak bir şey olacak mı stresiyle yaşamanın nasıl olacağı sorusu üzerine de Kocaman, ''Berbat bir şey. Bunu önce seyircinin düşünmesi lazım. Bu kulüp taraftarıyla büyümüş bir kulüp'' ifadelerini kullandı.

"ŞAMPİYON 28. HAFTADA ŞEKİLLENEBİLİR"
Daha önce yaptığı açıklamalarda ligin şampiyonunun 26. haftada şekillenebileceğini ifade eden Kocaman, "Beşiktaş karşısında kazanabilseydik, kafamızdaki düşünceler bire bir örtüşecekti. Şu anda ligin şampiyonunun artık 28. haftada büyük oranda şekillenebileceğini söyleyebiliriz. Fikstür avantajı diye bir şey söz konusu değil, zaten bu durumu şu anda çok iyi görüyoruz. Yapılan transferler ve takımların gösterdikleri performanslar bazı şeylerin ne denli zor olduğunu gösteriyor." ifadelerini kullandı.

EGEMEN VE GÖKHAN'IN KAVGASI...
Bugünkü antrenmanda futbolcular arasında yaşanan tartışmanın sorulması üzerine Kocaman, takımında bu tip şeylerin kolay kolay yaşanmadığını ifade ederek ''Futbol, yaşam sınırında oynanan sert bir oyun. Zaman zaman gerginlikler olabiliyor, önemli değil'' dedi. Egemen Korkmaz ve Gökhan Gönül arasında Beşiktaş derbisinden sonra yaşanan tartışmanın hatırlatılması üzerine de Kocaman, ''Egemen ile Gökhan arasında hiçbir sorun olduğunu da düşünmüyorum. Sorun olduğunu hissettiğim anda direk müdahale ederim. Bu seviyedeki oyuncular yüzde 99 ara bulmaya gerek kalmadan bunu çözerler. Yüzde 1 çözülmediği anlarda, o zaman da biz devreye girerek çözeriz'' diye konuştu.

"PLZEN, MUAZZAM BİR TAKIM"
Plzen maçı hakkında da konuşan Kocaman, "Emre'nin Plzen'de oynayamacağını biliyoruz ancak Meireles'in olmaması bizi etkileyecek. Meireles olsaydı bizi bir seviye yukarı getirebilirdi. Meireles şu anda toparlanmış gözüküyor ve onunla ilgili bir sıkıntım yok. İki gündür Plzen'i izliyoruz, BATE'den bir adım daha öte bir takım ve kesinlikle hafife alınmamalı. Bizim için zorlu bir eşleşme olacak. Plzen'i geçersek, her şeye aday olduğumuzu söyleyebilirim. Plzen muazzam bir takım, dikkat etmeliyiz." şeklinde konuştu.

"STOCH VE KRASIC'IN İŞİ ZOR"
Miroslav Stoch ve Milos Krasic'e sürekli forma veremeyeceğini de vurgulayan Kocaman, "Bugünkü oluşan takım hem mücadele olarak hem kadro, anlayış olarak kolay kolay değişmez. Krasic ve Stoch'a bu kadroda da form tutması için sürekli forma vereceğimi düşünmüyorum. Hasan Ali ve Zeigeler konusunda da yanlış anlaşılmalar var. İki futbolcumdan da yüksek verim almaya çalışıyorum. Plzen maçında Ziegler oynayacak, Bursaspor maçında da Hasan Ali forma giyecek." dedi.

Kaynak: http://live.sporx.com/futbol/superlig/fenerbahce/kocamana-gore-sampiyonSXHBQ317969SXQ

Oceanus
07.Mart.2013, 15:35
SON DAKİKA... UEFA Tahkim Kurulu, Fenerbahçeli Raul Meireles'e verilen 3 maçlık cezayı onadı.

Universal
07.Mart.2013, 21:06
Fenerbahçe - Beşiktaş maçını yöneten Mete Kalkavan bu hafta amatör küme maçına atandı...

Konuşmaya bile gerek yok artık.

di canio
07.Mart.2013, 21:09
O atamalar oluyor. Eğer bulunduğu bölgede kritik bir maç varsa, üst klasman hakemi atıyorlar. Bu atamayı da TFF değil, ilgili şehrin futbol yönetimi yapıyor. Yıllar önce de bizim ilçe ile komşu bir ilçenin maçına Kuddusi Müftüoğlu gelmişti.

titates1
11.Mart.2013, 01:57
http://www.fourfourtwo.com.tr/2013/02/28/fenerbahce-cok-mac-mi-oynuyor/

şu makaleye bir göz atmakta fayda var , ziegler transferinin önemini , hem bu makaleden hem de hasan ali'nin bugünkü performansından görebiliriz.

şu an yakaladığımız tempoyu sezon sonuna kadar sürdürebilirsek , gerçekten helal olsun takıma.umarım en azından krasic'i kazanıp , kuyt'ı arada sırada yedeklemesini sağlayabilir ve seneye de rotasyonlu olarak oynatabiliriz.

erdem344
11.Mart.2013, 02:01
Bu kadar maç yapan başka takım yoktur heralde.

Tüm bunlara rağmen takıma kondisyon sıkıntısı yok tüm ekibe helal olsun

Aykut Kocamana helal olsun . Çok sövülen adamın takımı avrupada çeyrek finale kalmak üzere ligde durum ortada kupada durum ortada.

titates1
11.Mart.2013, 02:09
Bu kadar maç yapan başka takım yoktur heralde.

Tüm bunlara rağmen takıma kondisyon sıkıntısı yok tüm ekibe helal olsun

Aykut Kocamana helal olsun . Çok sövülen adamın takımı avrupada çeyrek finale kalmak üzere ligde durum ortada kupada durum ortada.

@oguzhann10 ( amk spor hollanda ligi yazarı )
Türk futbolunda çok zorladım ama su ana dek bir sezonda Fenerbahçe kadar çok resmi maça çıkacak olan takıma denk gelmedim.

Galatasaray'ın 99/2000 sezonunda 2 tsyd 1 de atatürk kupası maçı vardı, tsyd hazırlıktı ama onu da sayarsak 59 resmi maç eder.

furkan58
11.Mart.2013, 20:26
NTV SPOR ‏@ntvspor
SON DAKİKA: UEFA Tahkim Kurulu Fenerbahçe'nin 1 maç seyircisiz oynama cezasına yaptığı itirazı reddetti.

Şaka gibi :)

ForsakeN
11.Mart.2013, 20:26
Yazık günah başka birşey değil. Artık Yunanistan'dan top atsalar sahaya düşse seneye Avrupa'da yokuz demekki

erdem344
11.Mart.2013, 20:33
Yapacak bişey yok . Akıllanmamız için ceya yememiz sart

BleedingMoon
11.Mart.2013, 20:35
art niyetli birileri yine gelir yapar bunu. nasıl önüne geçeceksin ki.

attirson
12.Mart.2013, 16:43
Dün gece Antalya-Fenerbahçe maçının deplasman tribünü biletleri tükendi biletler 100 tl olmasına ragmen.Gfb biletler 100 tl oldugu icin bilet almamıs maç günü zorla girmeye calısacakmıs.İstanbul'dan filan baya kisi geliyormus.

KaRaBükLü KraL
12.Mart.2013, 21:11
Aziz Yıldırım PFDK'ya sevkedilmiş Bursa maçı devre arası olaylar sebebi ile

sananes
12.Mart.2013, 21:22
Dün gece Antalya-Fenerbahçe maçının deplasman tribünü biletleri tükendi biletler 100 tl olmasına ragmen.Gfb biletler 100 tl oldugu icin bilet almamıs maç günü zorla girmeye calısacakmıs.İstanbul'dan filan baya kisi geliyormus.

ne zorla girmesi iyice kafayı yedi bunlar. Acilen kendilerini fesih etmeleri gerekiyor, iyi niyetli olanları ayrı tutuyorum ama genç fenerbahçeliler denen grubun içinde çok fazla serseri var.

sui generis
13.Mart.2013, 22:11
Salı günü maç yapmış Galatasaray ile Perşembe günü maç yapmış olacak Fenerbahçe nasıl lig maçını aynı gün oynuyor anlamış değilim.

erdem344
13.Mart.2013, 22:23
Fenerbahçe maçını kadıköyde yapacak Galatasaray almanyada . Ordan buraya gelmesi 3 günü bulur normal yani :) olumlu düşünüyorum :)

sui generis
13.Mart.2013, 22:24
Sabah İstanbul'a geldi Galatasaray.

Homer J.S
13.Mart.2013, 22:34
Kimin gönlünü hoş edeceğini bilemiyor federasyondaki yönetici bozunutuları..

barahir
13.Mart.2013, 22:39
Aykut Kocaman milli maçlardan dolayı bu seçimi pek de eleştiremem demişti..

sui generis
13.Mart.2013, 22:41
Aykut Kocaman milli maçlardan dolayı bu seçimi pek de eleştiremem demişti..

Pazartesi olmak zorunda değil - ki bence Pazartesi oynamamız sıkıntı yaratmaz - Galatasaray ; Cumartesi oynayabilirdi o halde.

erdem344
14.Mart.2013, 00:50
Bu da kaçar mıyı izleyin . Egemen mehmet topalla nasıl makara yapıyor belli değil :D

erdem344
15.Mart.2013, 02:29
Federasyon bizim maçı pazatesiye almamış.

Aykut Kocaman : Ne diyelimki canları sağolsun.

Abdullah Avcı izin vermemiş.

himone
15.Mart.2013, 10:45
Federasyon diğer takımların fikstürünü istediği gibi değiştirirken söz konusu FB olunca nedense hiçbirşey yapmıyor. Laf atınca da haksız oluyoruz, diğer takımların her talebine olumlu yanıt veren TFF bizim talebimize neden olumlu yanıt vermiyor. Bir de çıkıp FB kollanıyor diyenler varya asıl onlara kıl oluyorum.

Değiştirilmemesi çok ta önemli değil ama diğer takımların maçları değişirken bizim maçımız niye değişmiyor üstelik bizden 2 gün önce maç yapmalarına rağmen. Şimdi çıkıp Abdullah Avcı'nın programı demeyin daha önce de gördük, GS'ın maçını Cuma'ya alıp FB'li futbolcuları oynatmışlardı.

erdem344
16.Mart.2013, 20:49
www.hayatimfutbol.com/care-mi-capa-mi.futbol

Kim yazdıysa eline koluna sağlık.

Cengo
17.Mart.2013, 03:06
FB TV yarışması Bu da kaçar mı?'nın önceki bölümünde Semih, Recep ve Salih yarışmış. Semih, "Gençlerle genç Semih yarışacak" dedi. :n:

O da benimsemiş bunu :n:

Egemen ile Volkan çok eğlenceli insanlarmış. Çok güldüm :n:

TeNaciOUS MidFieLdeR
17.Mart.2013, 19:02
gakhan zan kayseri macinin ilk 11inde. gundeme getirince bizde stoper cok diyorlar ama her nedense yine ona kalmislar. :n:

tyfnkrvl07
18.Mart.2013, 02:06
2.derece kısmi yırtık ve kanama tespit edilmiş Emre'de.Ne kadar sürer bu sakatlık ?

barahir
18.Mart.2013, 02:07
2-3 hafta sürer diyenler var.. Milli takım arası iyi oldu..

erdem344
18.Mart.2013, 02:12
Hem ara hem de akhisar üstüne lazio maçı iyi denk geldi . Ordt maçında sahada olur umarım

di canio
18.Mart.2013, 02:31
Maç esnasında yırtık dediler, sezonu kapattı demiştim. Umarım erken döner.

ForsakeN
18.Mart.2013, 02:47
Yalnız Emre'nin Türkiye'ye döndükten 2-3 hafta sonra bu sakatlıkları tekrar yaşamaya başlaması da enteresan

slayer34
18.Mart.2013, 03:09
bunlar olabilicek sakatlıklar bence bu macta da riske edilmemeliydi salih in uzerine ısrarla dusulmesı gerekıyor bir diger konu da her macta kuyt oynucaak dıye bir kaidemi vardır cozemedım gıttı

ReaList
18.Mart.2013, 12:23
Milli takım arası bence bize yaramayacaktır. Sürekli oynayanların bulunduğu dar listede bulunan oyuncuların çoğu Milli takımlara gidiyor, Diğerleri -oynama şansı bulamayanlar- zaten sürekli dinleniyor : ) Umarım Milli Maç dönüşleri olası sakatlıklar can sıkmaz.

sui generis
18.Mart.2013, 12:31
Aykut Kocaman rotasyon yapmıyor deniliyor , kesinlikle katılmıyorum.

Hasan-Ziegler ,
Egemen-Yobo-Bekir ,
Selçuk-Topal-Emre-Meireles-Cristian-Salih ,
Caner-Sow-Webo-Kuyt-Semih

arasında rotasyonu çok iyi götürdü/götürüyor. Stoch'a çok şans verildi ama katkı '0'. Krasiç'e de şans verildi ama yeteri kadar olduğunu düşünmüyorum. Bu birazcık ilerideki 3'lüden biri gidince takımın bocalıyor olmasından kaynaklanıyor aslında. Kalan her maçı kazanmalıyız . bu yüzden oynatarak kazanma lüksümüz yok. Aykut hocaya katılıyorum bu konuda. Antremanda o izliyor , oyuncularının neler yapabileceğini o görüyor. Sezer ve Topuz ise şanssızlar. İkisi sakatlıkla boğuştular. Üstüne orta alandaki adam çokluğu bu ikiliyi etkiledi. tabii bir de Kuyt gibi durmak bilmeyen bir adamın sağda olması Topuz'u etkiliyor. Topuz sol ayak olsaydı çok daha fazla oynardı , eminim.

erdem344
18.Mart.2013, 13:11
Krasicin özel programı var kendisi de söyledi . Seneye oynayamazsam takımdan ayrılırım dedi . Ben krasiçin devid gibi olacağıni umut ediyorum .

Stoch konusu da bır ofans oyuncusu 1300 dakika da 1 tane asist bile yapamamışsa sıkıntı vardır demektir . Hadi ofansı geçtim savunma anlamında da geçen seneki gibi mücadele etmiyor . Koşmayan cris 6 tane asist yapmış 4 5 tane de golü var .

Kayt 33 yasında ama adam durmak bilmiyor o varken de topuz oynayamıyor . Topuzu orta alanda kullanmayı da hiç dùşünmüyor hoca kayseride serbest oynuyordu yaptıkları ortadaydı.

Orta sahada isim çok gibi ama hep aynı tip oyuncular var . En makul 3'lü Meireles -Emre - Cris 1.yedekleri salih

Ben takıma ve hocaya güveniyorum sezon sonu 3 kupa neden olmasın ki

Önder HOCA
20.Mart.2013, 00:20
http://www.sporx.com/futbol/superlig/fenerbahce/italyan-devi-cristianin-pesindeSXHBQ319923SXQ

De Rossi'nin yanına oyun kurucu :icon_evil: ayrıca tottenham juventus ve newcastle da izliyormuş :icon_surprised:

KanaKe
20.Mart.2013, 00:23
büyük ihtimal yalandir cünkü 3 takiminda baroni gibi adama ihtiyaci yok.. o takimlarda en fazla rezervde oynar..

erdem344
20.Mart.2013, 01:29
Roma haberleri dogru gibi umarım gider :)

Mamadou
20.Mart.2013, 02:00
Adamı beğenmiyorsunuz ama yeri geldiğinde takımı tek başına sırtlıyor. Birde istatistikler nasıldır bilemem ama Baroni ligin en isabetli pas yapan iki,üç oyuncusundan biri olabilir.

Roma haberi doğru olabilir. Roma'nın hucum hattı ne kadar iyiyse orta sahası en zayıf bölgesi. De Rossi'yi destekleyecek oyuncu çok az.

ReaList
20.Mart.2013, 02:05
http://d1303.hizliresim.com/17/n/l7wv3.jpg

byariff
20.Mart.2013, 02:08
stoch sezon sonu wolfsburga gitcek diyorlar dogrumu acaba

himone
20.Mart.2013, 10:27
İstatistiklere göre yorum yapıcaksanız en başarılı pas veren adam Selçuk Şahin. Kusura bakmayın ama FB maçlarını nasıl izliyorsunuz anlamıyorum, veya izliyor musunuz? Baroni takımın resmen el frenidir. 90 dakikanın 60 dakikası saklanır, düzgün pres yapmaz, attığı bütün paslar yanındaki adamlara, çalım atma yeteneği sıfır ve bu adam ofansif orta saha oynuyor. Dikkat ederseniz Baroni'nin çok iyi oynadığı zamanlar tamamen FB'nin maçı kopardığı zamanlardır, adam baskı altında hiçbir zaman elini taşın altına sokmaz. FB hücuma çıkarken geri gelip top alması gerekirken nedense forvet gibi savunma arkasına sarkmaya çalışır, her hücumda kayıptır.

Baroni için burada 100 tane sebep yazarım, neden kötü olduğuyla ilgili. Bence yetenekleri iyi olan bir oyuncu ama oynamayı isterse.

mpaker66
20.Mart.2013, 15:57
Sarı – Lacivertli kulüp UEFA Disiplin Kurulu’na sevk edildi.Fenerbahçe Kulübü’nden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Kulübümüz; UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu’nda deplasmanda oynadığımız Viktoria Plzen maçında, belli bir taraftar grubu tarafından gerçekleştirilen sahte biletle maça girme teşebbüsü nedeniyle, Disiplin Talimatı’nın 42. Maddesi uyarınca UEFA Kontrol ve Disiplin Kurulu’na sevk edilmiştir.

Karşılaşma öncesinde belli bir taraftar grubunun maça sahte biletle girme teşebbüsünde bulunacağı yönünde gelen istihbarat üzerine; kulübümüz yetkilileri, Viktoria Plzen Kulübü ve UEFA güvenlik görevlileriyle bu konu üzerinde gerekli istişarelerde bulunmuşlardır. Bu işbirliğinin sonucu olarak sahte biletli kişilerin stadyuma girişi Çek güvenlik güçleri ve UEFA görevlileri tarafından engellenmiştir.

Söz konusu işbirliği; UEFA’dan kulübümüze gelen sevk yazısında da “Fenerbahçe Kulübü güvenlik organizasyonu çerçevesinde azami gayret göstermiştir” şeklinde de ifade edilmiştir.

Ancak teşebbüs aşamasında kalan bu eylem dolayısıyla ; UEFA Kontrol ve Disiplin Kurulu gönderdiği bir yazıyla kulübümüzü disiplin kuruluna sevk etmiştir.
İlgili ihlal raporda şu şekilde yer almıştır;

“ Stadyum dışında sahte biletli / biletsiz Fenerbahçe taraftarları stadyuma girmeye çalıştı; sayıları yaklaşık 150’ydi. Bu olay devre arasında yaşanmıştır. Stadyumdaki Fenerbahçe taraftarlar kapıyı açmaya çalıştı. Polis ve güvenlik görevlileri bu girişimi engelledi, kısa bir müdahalenin ardından durum kontrol altına alındı. Polis ve güvenlik görevlileri, iyi bir işbirliğiyle durumu dikkatle yakından izledi. Bu gelişme maçın sorunsuz bir şekilde seyretmesini etkilemedi. “

Sevk ile ilgili savunmamızı UEFA’ya ilettiğimizi belirtir; konunun, en geç 19 Nisan 2013 Cuma günü’ne kadar karara bağlanması beklendiğini kamuoyunun bilgisine önemle sunarız.”

ReaList
20.Mart.2013, 15:58
Uefa'da işin cılkını çıkartıyor. Hayır atacaksanız atın. Bu ne titizlikmiş böyle, şunu Avrupa'da mücadele eden tüm kulüplere uygula bakalım, Turnuvaya devam eden kulüp kalıyor mu ? Gerçi mevzu Uefa değil Uefa'daki bir takım insanların gayretleri, onların kim olduğunu sizler benden daha iyi biliyorsunuz ama neyse.

himone
20.Mart.2013, 16:11
Artık söyleyecek söz kalmadı. Bizi atmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Platini varken bize rahat yok.

Gncl1905
20.Mart.2013, 16:25
Açıklamalara bakılırsa bundan bir şey çıkmaz. Bir şey olmamış çünkü formalite icabı sevkedilmiş gibi. Rahat olun.

ForsakeN
20.Mart.2013, 17:27
Taraftar da (!) bi rahat dursun yahu. Ne yapmaya calisiyorlar kimin taraftari olduklari belli degil. Sunlarin eline koz vermeyin iste

KanaKe
20.Mart.2013, 17:58
stoch sezon sonu wolfsburga gitcek diyorlar dogrumu acaba
stoch ile krasic 100% ayrilir sezon sonu.. zararina satarlar..

himone
20.Mart.2013, 18:27
stoch ile krasic 100% ayrilir sezon sonu.. zararina satarlar..

Bence Krasic ayrılmaz. İdmanlarda da çok istekliydi ve daha 1 yıl geçti. Tabi Aykut 3 tane santraforla oynamak isterse o ayrı ama ben öyle olacağını zannetmiyorum.

darkkobal123
20.Mart.2013, 18:59
Lazio'ya gol atarsa Roma kesin kapar Baroni'yi. :D Krasic ve Stoch'un bende sezon sonu satılacağını düşünüyorum. Ancak hazırlık kampında son bir kez daha denemeden geçerler. Ona göre gidip gitmeyeceklerine karar verilir.

Bu UEFA'da ki Türk düşmanlığı nedir arkadaş, anlamadım gitti. Olay kontrol altına alınmış ve Fenerbahçe'li yetkililerde yardım etmiş UEFA görevlilerine. Dertleri ne o zaman bunların ?

himone
20.Mart.2013, 19:32
Lazio'ya gol atarsa Roma kesin kapar Baroni'yi. :D Krasic ve Stoch'un bende sezon sonu satılacağını düşünüyorum. Ancak hazırlık kampında son bir kez daha denemeden geçerler. Ona göre gidip gitmeyeceklerine karar verilir.

Bu UEFA'da ki Türk düşmanlığı nedir arkadaş, anlamadım gitti. Olay kontrol altına alınmış ve Fenerbahçe'li yetkililerde yardım etmiş UEFA görevlilerine. Dertleri ne o zaman bunların ?

UEFA Fransızların eline geçtiğinden beri durum böyle. Tüm uygulamalar bize karşı oluyor. Daha önce Roma, PSG gibi takımların GS maçlarındaki olaylarını biz şimdi yapsak anında kupalardan men ediliriz. Ama başka takım yapsa en fazla 2 maç seyircisiz oynar.

Lyon'un 7-1 galibiyeti de ortada. Platini'nin dünya kupası için oyunu sattığı da çıkan haberler arasında. Adamların ne kadar yozlaşmış bir kurum olduğunu hepimiz biliyoruz. Bir de orada çok önemli bir Türk var demiyorlar mı o daha kötü. Adam bir de FB'li olacak ama daha 1 tane bizim için aldırdığı karar yok.

barahir
20.Mart.2013, 19:37
Platini Euro 16 ve Euro 20 aşamalarında bize karşı tavrını net koydu zaten..

darkkobal123
20.Mart.2013, 19:50
Yönetim daha önceden güvenlik güçlerini uyardığı için UEFA'nın ceza vereceğini düşünmüyorum, para cezası ile geçiştirirler. Ancak Lazio maçlarında çok dikkatli olmak gerekiyor. Yoksa aksi durumu düşünmek bile istemeyiz. Şenes Erzik bulunduğu mevkide kalabalık yapan bir adam zaten. Faydası yok ki adamın.

Walter Sakana
20.Mart.2013, 20:15
Ya arkadaş, Fenerbahçe'nin stadında olsa hadi bi nebze anlarım. Ordaki maçta oluyor, sorumluluk Çeklere ait değil mi? Ayrıca sahte biletle girmeye çalışanların Fenerbahçe taraftarı olduğu ne malum? Ben sevmiyorum abi Fenerbahçe'yi, bu kadar kolaysa bu işler o zaman gideyim her maçına bir olay yapayım ya da sahte biletle girmeye çalışayım Fenerbahçe ceza alsın oh ne ala. Uefa saçmaladı iyice...

Gerçi Fifa'nın da aşağı kalır yanı yok. Yıllar önceki İsviçre maçlarında çıkan olaylarla ilgili tutumlarını da unutmadık.

Mamadou
21.Mart.2013, 02:15
İstatistiklere göre yorum yapıcaksanız en başarılı pas veren adam Selçuk Şahin. Kusura bakmayın ama FB maçlarını nasıl izliyorsunuz anlamıyorum, veya izliyor musunuz? Baroni takımın resmen el frenidir. 90 dakikanın 60 dakikası saklanır, düzgün pres yapmaz, attığı bütün paslar yanındaki adamlara, çalım atma yeteneği sıfır ve bu adam ofansif orta saha oynuyor. Dikkat ederseniz Baroni'nin çok iyi oynadığı zamanlar tamamen FB'nin maçı kopardığı zamanlardır, adam baskı altında hiçbir zaman elini taşın altına sokmaz. FB hücuma çıkarken geri gelip top alması gerekirken nedense forvet gibi savunma arkasına sarkmaya çalışır, her hücumda kayıptır.

Baroni için burada 100 tane sebep yazarım, neden kötü olduğuyla ilgili. Bence yetenekleri iyi olan bir oyuncu ama oynamayı isterse.

Bizde Eduardo Cisse vardı. İki sezon Beşiktaş'ta oynadı. Oynadığı iki sezon boyunca taraftar hiç bir zaman oyuncuyu tutmamıştı. Düşündüğün gibi takımı yavaşlatıyor, takımın el freni gibisinden yorumlar yapılıyordu. O gittikten sonra orta sahada Ernst'i destekleyecek oyuncu kalmamıştı. Ernst bile ertesi sezon Cisse'nin ayrılışından yakınmıştı. Gittiği Marsilya'da ilk sezonunda şampiyonluk yaşadı. Takımın devamlı oynayan oyuncusuydu. Baroni bir tek isabetli pas yapabilen bir oyuncu değil aynı zamanda ligde alanı daraltabilen en iyi defansif orta sahalardan. Defansif orta saha diyorum çünkü bu adam bu sezon forvet arkası oynamaya başladı. Türk hocaları zaten biraz iyi pas yapabilen bir orta saha oyuncusu görsün hemen onu 10 numara pozisyonunda oynatmaya başlıyor. Bizde de Fernandes gelmeden önce ön libero iken şimdi üstlendiği rol ortada. Biraz oyuncuya yüklenmekten ise ilk üç sezonundan ayrı olarak farklı bir pozisyonda oynatan hocanın sorgulanması lazım. Geçmiş sezonlarda Emre - Baroni'li merkezde Baroni'nin performansı iyiydi. Geçen sezon belki Fenerbahçe'de zirve yaptı. Geçen sezon ki iyi performansının ödülü gibi.

Kaka Leite
21.Mart.2013, 02:26
Cristian Baroni

İstediği zaman -özellikle forma elden gideceğini anlayınca- öyle bir pres yapar ki herkes şaşırır.

İstediği zaman -özellikle forma gideceğini anlayınca- çok net paslar atar.

İstediği zaman -özellikle forma gideceğini anlayınca- doğru zamanlarda şut atar ve takımı hücumda rahatlatır.

İstediği zaman, istediği zaman, istediği zaman Baroni bundan ibaret. Kusura bakmayın ama sahada 9 adam sahayı rakibe dar ederken saçma sapan sarhoş gibi koşarak yalandan pres yapan bir adamın istatistiklerine bakmam bile ben.

Herşey istatistik değildir. Henüz normal bir pozisyonda bile adam gibi pas atamayan bu adamın kritik hücumlarda yanlış seçimleri -artislik pas verme çabaları- yüzünden ataklar yok oluyor. Yok topuk pasıymış yok, uzaktan şutmuş.

Bu adam gitmeli istemiyorum abi ben bu adamı Fenerbahçe de görmek. Böyle parasını alıp yatan adamları Fenerbahçe forması altında görmek cidden acı veriyor. Henüz 19 yaşındaki Salih'in başarıya aç bir şekilde presini görünce ben utanıyorum, kesildiği adam kim ? Cevap veriyorum Cristian Baroni.

Baroni'nin tek yapabildiği -işine gelince- şut atmak budur Baroni. Şimdi isterse 10 maçta 30 gol atmış 50 asist yapmış olsun.

himone
21.Mart.2013, 11:17
Bizde Eduardo Cisse vardı. İki sezon Beşiktaş'ta oynadı. Oynadığı iki sezon boyunca taraftar hiç bir zaman oyuncuyu tutmamıştı. Düşündüğün gibi takımı yavaşlatıyor, takımın el freni gibisinden yorumlar yapılıyordu. O gittikten sonra orta sahada Ernst'i destekleyecek oyuncu kalmamıştı. Ernst bile ertesi sezon Cisse'nin ayrılışından yakınmıştı. Gittiği Marsilya'da ilk sezonunda şampiyonluk yaşadı. Takımın devamlı oynayan oyuncusuydu. Baroni bir tek isabetli pas yapabilen bir oyuncu değil aynı zamanda ligde alanı daraltabilen en iyi defansif orta sahalardan. Defansif orta saha diyorum çünkü bu adam bu sezon forvet arkası oynamaya başladı. Türk hocaları zaten biraz iyi pas yapabilen bir orta saha oyuncusu görsün hemen onu 10 numara pozisyonunda oynatmaya başlıyor. Bizde de Fernandes gelmeden önce ön libero iken şimdi üstlendiği rol ortada. Biraz oyuncuya yüklenmekten ise ilk üç sezonundan ayrı olarak farklı bir pozisyonda oynatan hocanın sorgulanması lazım. Geçmiş sezonlarda Emre - Baroni'li merkezde Baroni'nin performansı iyiydi. Geçen sezon belki Fenerbahçe'de zirve yaptı. Geçen sezon ki iyi performansının ödülü gibi.

Açıkçası ben Baroni'yi sadece bu seneki performansına bakarak eleştirmiyorum. Önceki 2 yılda da sevmiyordum. Emre ile birlikte oynarken de aynı ruhsuz Baroni'ydi. Orta sahada sırf o adam kovalamadığı için az gol yemedik. Yetenekili bir futbolcu olabilir ama ancak rotasyon oyuncusu olur. Baroni 30 metrenin üstnde başarılı pas atmayan bir orta saha, kanatlara kesinlikle yardım etmeyen bir orta saha, oynadığı 10 maçın belki 1 ya da 2'sinde ancak verkaç yapabilen bir oyuncu. Daha önce orta saha görmesek Baroni iyi deriz ama ben hala Baroni'den cacık olmaz görüşündeyim. Onun yerinde oynayacak bir sürü topçu var.

Baroni hiçbir zaman güven vermeyen bir oyuncu, her maç farklı bir performans. Ve daha önce de dediğim gibi iyi oynadığı bütün maçlar rakip tarafından baskının kalktığı maçlar. Bundan sonraki FB maçlarını izlerken dikkat edin.

darkkobal123
21.Mart.2013, 16:19
Baroni'yi bende beğenmiyorum. Özellikle oyun anlayışını ve disiplinini. Yeni Alex olmaya, yapılmaya çalışıldı ancak olamadı, yapılamadı. İzlediğim maçlarda genelde atağın hızını düşürüyordu. Az ve yetersiz mücadele etmesi de cabası. Yeteneği de bu açığı kapatmaya yetmiyor. Bence satılmalı.

erdem344
21.Mart.2013, 17:09
http://www.youtube.com/watch?v=SvoDAw1cyCs&feature=youtu.be

Stoch beyin yaptıklarına bak :D :D :D

europeanconquer
21.Mart.2013, 17:15
Hayat ona hayat :0: Sadece antrenmanlara katılarak parayı götürüyor.

darkkobal123
21.Mart.2013, 17:21
Futboldan umudu kesmiş, kliplerde boy gösteriyor artık. :D

erdem344
21.Mart.2013, 17:24
Ceza erteleme kuralı bizim için geldi, ama sadece biz kullanamadık. En çok itiraz edenler en çok kullananlar oldu. Düşünmek Lazım. -Kocaman

Krasic ve Stoch'u bu takıma ben transfer ettim, oynamalarını en çok ben isterim. -Aykut Kocaman

Cezaya sebebiyet verenlere Allah akıl fikir versin. Başka bir şey söylemiyorum. -Aykut Kocaman

uAburak89
21.Mart.2013, 20:58
Erteleme değil indirim talep edip, ertelemeden yararlanamadık demek çok mantıklı olmuş.

davidvilla
22.Mart.2013, 11:13
http://www.youtube.com/watch?v=SvoDAw1cyCs&feature=youtu.be

Stoch beyin yaptıklarına bak :D :D :D

Klip harika olmuş bence.
Bizde öyle bir görüş var futbolcu efendi olsun, büyüklerine saygılı olsun, namazında niyazında olsun. Öyle isteriz hep. Gayet de başarılı klip olmuş çok eğlenceli. Stoch'un da kimseyi kafasında takmadan kendi gibi olmasını ayrıca takdir ediyorum.

erdem344
23.Mart.2013, 03:18
Neredeyse tüm branşlarda çeyrek - yarı - final oynadık oynamaya da devam ediyoruz Bu başarının mimararlarına helal olsun .

Milli atletlerde sıkıntı varmış umarım kötü sonuçlanmaz.

byariff
26.Mart.2013, 19:51
aziz yildirima inanan kalmamistir artik diye dusunuyorum bu adam havuzdan cikariz diye ahkam kesiyordu simdi bankadan borç almislar neden acaba...

erdem344
26.Mart.2013, 20:04
Yine ne yapmış başkan ?

himone
26.Mart.2013, 21:32
Birşey yaptığı yok, kısa vadeli borcu yapılandırarak uzun vadeye çevirmiş ve üstüne 40 milyon daha kredi almış. Kulubün sıkıntıda olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu sene çok futbolcu var, transfer taksitleriyle giderler yüksek. Şampiyonlar ligine de gidemediği için gelirde sıkıntı oldu. Önümüzdeki 2 yıl boyunca kadroda revizyon olacağını düşünürsek gayet mantıklı bir hareket.

erdem344
26.Mart.2013, 22:44
Ceo yapmıştır başkan onaylamıştır . Bence de mantıklı

titates1
27.Mart.2013, 01:27
Bankadan kredi almak da neyin nesi ? Çıldırmış olmalı başkan , artık kimsenin güveni kalmadı , yeter artık ya!

şaka maka , kulüp ekonomik sıkıntıda olsa da olmasa da , yüksek miktarlar için bankadar kredi alması kadar normal birşey yok , 40 milyon gibi bir parayı nakit vermekle , 48 ay taksit yapmak arasında çok büyük fark var ( oyundan örnek vereyim kolay olur anlaması ) tabi bunun faizi var ama bu parayı alırken , ben bunu 2 senede çıkarırım zaten , kulübün kasasından yüksek miktarda nakit çıkmasın diye düşünüyorsun.Normal olan , olması gereken bu zaten.

sui generis
27.Mart.2013, 02:29
Ceyhun ‏@_JYoun 5 sa
Ibrahimovic'in cezasi 2 maçtan 1 maça indirilmis. Platinin oglu PSG'nin hukuk danismani oldugunu söylemismiydim?

Evet evet. UEFA Fransız takımlarını kollamıyor , Fenerbahçe'ye cephe falan da almadı. biz de yedik bunu.

Cengo
27.Mart.2013, 02:31
Bankadan kredi almak da neyin nesi ? Çıldırmış olmalı başkan , artık kimsenin güveni kalmadı , yeter artık ya!

şaka maka , kulüp ekonomik sıkıntıda olsa da olmasa da , yüksek miktarlar için bankadar kredi alması kadar normal birşey yok , 40 milyon gibi bir parayı nakit vermekle , 48 ay taksit yapmak arasında çok büyük fark var ( oyundan örnek vereyim kolay olur anlaması ) tabi bunun faizi var ama bu parayı alırken , ben bunu 2 senede çıkarırım zaten , kulübün kasasından yüksek miktarda nakit çıkmasın diye düşünüyorsun.Normal olan , olması gereken bu zaten.

Kredi değil o, kredibilite. İstenilirse kullanılır, şu an kullanım yok.

ForsakeN
27.Mart.2013, 12:58
aziz yildirima inanan kalmamistir artik diye dusunuyorum bu adam havuzdan cikariz diye ahkam kesiyordu simdi bankadan borç almislar neden acaba...

Nasil yapar bunu. Kulube ihanet etmis resmen :( Vah vah vah ilk kez kredi basvurusu yapilmis bir kulup tarafindan.

byariff
27.Mart.2013, 14:27
Ehehe. olaylarara iyi yonden bakiyorsunuz benim dedigimi anlamamissin 3-5 ay once havuzdan çekiliriz diyen adam hani zengin klup ya niye kredi alir ?

Sadixx
27.Mart.2013, 14:29
Ehehe. olaylarara iyi yonden bakiyorsunuz benim dedigimi anlamamissin 3-5 ay once havuzdan çekiliriz diyen adam hani zengin klup ya niye kredi alir ?
Hayat şartları 1 günde değişir . :))

ForsakeN
27.Mart.2013, 14:43

"Zengin" olup da kredi ile is yapmayan bir kurum goster bana. Kredi sadece yokluk durumlarinda alinmaz. Buyuk sirketlerin cogu kredi borclarini aldiklari yeni kredilerle oder. Az biraz ekonomi ,isletme bilen bunu anlar zaten. Kulup cok zengin demiyorum ben, bakis aciniz yanlis onu anlatmaya calisiyorum.

DaveJones
27.Mart.2013, 14:44

Arif kişi ve kurumların zenginliği sadece likidite'ye mi bağlı sence? Bu ölçekteki şirketlerin zaman zaman nakit akımını rahatlatmak için kredi almaları çok normal. Şirket uzun dönemde kâr'a geçebiliyorsa ki kredi alımı olmuşsa bunun proformasını yapmışlardır, kredi alımının çok bir sıkıntısı olmaz.

davidvilla
27.Mart.2013, 15:23
Kredibilitesi yüksek kurum düşük faizlerle kredi alır. Bu çok önemli.
Ayrıca birey olarak düşün atıyorum 10bin lira paran var cebinde. Araba alacaksın. Pat diye o parayı verip alabilecegin gibi 10binlik kredi çekip 12bin olarak 3-4 senede taksitlerle yani uzun vadelerle ödeme şansın var. Birey olarak baktıgında bile 2.söyledigimi yapan bir çok insan var. Büyük şirketler neden böyle yapmasın? Çok normal bir durum bu.

HooijDonk07
27.Mart.2013, 17:24
Kredibilitesi yüksek kurum düşük faizlerle kredi alır. Bu çok önemli.
Ayrıca birey olarak düşün atıyorum 10bin lira paran var cebinde. Araba alacaksın. Pat diye o parayı verip alabilecegin gibi 10binlik kredi çekip 12bin olarak 3-4 senede taksitlerle yani uzun vadelerle ödeme şansın var. Birey olarak baktıgında bile 2.söyledigimi yapan bir çok insan var. Büyük şirketler neden böyle yapmasın? Çok normal bir durum bu.

Senin dediğin miktar 10 bin lira bahsedilen rakam 40 milyon . Öyle olsa şu an Fener yada Galatasaray messi ronaldoyu almıştı

davidvilla
27.Mart.2013, 18:38
Senin dediğin miktar 10 bin lira bahsedilen rakam 40 milyon . Öyle olsa şu an Fener yada Galatasaray messi ronaldoyu almıştı

Benim demek istediğim bambaşka bir şeydi. Fikir olarak o rakamları telafuz ettim ben. Misal olarak. Ayrıca sadece bu cekilen krediler "futbolcu alımı" için kullanılmıyor ki. Bu klüplerin zrilyon tane gideri var. Şampiyonlar ligine gittiğin, gidemediğin seneler var. Havuzdan aldıgın payın değişkenlik gösterdiği zamanlar var, merchandise forma falan satısının değişklik gösterdiği zamanlar var. Zaten net gelir belirleyemiyorsun tıpkı net gider belirleyemediğin gibi. Kredi almak demek, param yok demek değildir. Cash para sokuyorsun içeriye beklenmedik borçlarını karşılayabiliyorsun hem de ödemelerini uzun uzun vadelerle düşük faizlerle yapıyorsun. Bir nevi mali tabloyu rahatlatıyorsun. Bugun kredi almayan klüp mü var ? O zengin PSG ya da Chelsea kredi kullanmıyor mu sanki ?

Kısacası bankadan kredi çekmek ooo klüp batıyor demek değildir. İsterse 100milyon euro olsun. Herkes kredi kullanır. Hele hele bu kadar populer futbol klüplerine düşük faizli kredi vermeyecek banka yok. Hele hele bir de F.Bahçe gibi klübe.
Her borcunu vermiş, her vergisini kurusu kurusuna ödemis. Klüplerimiz arasında bankalardan en yuksek kredileri en dusun faizle alabilecek yegane takım F.Bahçe

barahir
27.Mart.2013, 19:19
Arifciğim, yaşadığın Madridin güzide kulübü Real Madrid'in de bankadan defalarca kredi kullandığını biliyor muydun :) Bence biliyodun..

zeck17
27.Mart.2013, 19:49
Bence arkadaşın belirtmek istediği Aziz Yıldırımın o sert üslubu ve sonrasında ne yaptığı

furkan58
27.Mart.2013, 19:55
Bu devirde bu kadar büyük paraların döndüğü ortamda tabi ki kredi alınıcak. Onu alırız bunu yaparız diyip sermaye arttırımı gelmezse iflas ederiz demiyor ki. Her büyük şirketin yaptığı gibi kredi çekiyor çok normal bu.

erdem344
27.Mart.2013, 20:01
Aykut hoca lazio maçını izlemek için cumartesi romaya gidiyormuş.

himone
27.Mart.2013, 21:02
Aykut hoca lazio maçını izlemek için cumartesi romaya gidiyormuş.

Pazar günü de Kadıköy'de Fenerbahçe maçını izleyecekmiş :D.

Cengo
27.Mart.2013, 22:13
Nasil yapar bunu. Kulube ihanet etmis resmen :( Vah vah vah ilk kez kredi basvurusu yapilmis bir kulup tarafindan.

Kredi başvurusu yok. Vergi oranları düştüğü için varolan kredilerin vergi oranlarını düşürüp vadesini uzatmış Denizbank.

Kredi oranı düşerse bankaya başvurup o kredi oranından ödemek istiyorum diyebilirsin, hakkındır. Bunun sebebi de kredibiliten varsa başka bir bankadan daha düşük orana kredi çekip eski kredi borcunun kalan tamamını erken yatırıp kapatabilirsin. Erken yatırdığın için de banka daha az kazanır, indirim yapması gerekli bankanın erken ödemede. Kaybettiği kişi de cabası.

Kredi oranını düşürüp kredibiliteyi arttırmışlar. Sırf sözde güzel görünmek için süreyi de uzatmışlar. Denizbank ile ilişkiler hemen kesilmelidir. Rus ve Arap bankaları çok tehlikeli.

Bu mu mantık? Dünyadaki tüm şirketler hepsi batık o zaman. Hepsi kredi kullanıyor. Milyonlarca Dolar kredileri var.

Konunun içinde neden yarış yapmaya çalıştığınız gerçekten anlayamıyorum.

Gelir-gider dengesi sürekli -ye giden ve ödeme dengesi bulunmayan Galatasaray büyük olasılık ile Financial Fair Play lisansı alamayacak ve seneye Avrupa kupalarına katılamayacak görünüyor bugünkü tablolar ile. Dahası iflas tehlikesi de var. İflas olursa muhtemelen Denizbank'ın Rus bankası olmasından ötürü Rusya'ya gidebilir bence yönetimi.