View Full Version : Fenerbahçe Sohbet Alanı
Kaka Leite
11.Kasım.2013, 00:50
Emenike kesinlikle satılmamalı.
26 yaşındaki adamı satmak hata olacaktır. Şuan 4 tane forvetimiz var ama Webo gidici yaşı ilerliyor.
Emenike çok iyi oyuncu sadece henüz hazır değil gibi geliyor bana. O kadar para verip aldıysan satmayacaksın arkadaş oynatacaksın ne katkı alabiliyorum diye bakacaksın.
Emenike gibi bir oyuncu bir yarım sezonda silinmemeli.
mwaru
11.Kasım.2013, 01:03
ne katkı alabiliyorum diye bakacaksın.
Problem burada zaten Emenike bu sistemde işe yaramaz. Çok iyi futbolcu olabilir bilmediğimiz birçok meziyeti olabilir fakat bize duvar santrafor lazım.
nerazzuri
11.Kasım.2013, 01:42
Emenike yerine kimi alacaksın? Webo geldi 32 yaşına, gitmese mi artık?
Sezon sonuna kadar transfer yapılmaz takıma diye düşünüyorum çünkü takım fazla zaten. Her mevkiiye alternatif kaliteli isimler mevcut. Avrupa'da olmayan bir Fenerbahçe'ye artık daha fazla yatırım yapmayız diye düşünüyorum.
Mevcut oyuncularla önümüzdeki devre ve sezonu bitiririz. Sadece Cristian devre arası ayrılabilir, gerçi bugün gol attı morali yerine geldi sezon sonuna kadar o da kalabilir takımda.
Hücum derinliği,gücü,yeteneği açısından en güçlü takımlardan hatta takımız diyebilirim. Rahatlıkla her bölgede oyunu oynayabilen Kuyt'da dahil 4 forvete sahibiz.
Daha belamızı mı istiyoruz allahtan? :)
SAİT71
11.Kasım.2013, 02:33
Valla gelecek sezon avrupası olmayan, bu sezonda ligi götürmek üzere olan bir Fenerbahçe'nin duvara falan ihtiyacı yok. Şu kadro rahat ligi götürecek kapasiteye sahip eğer hoca bir şey yapmazsa. Emenike'yi yarım sezon için mi aldık? Bizim şuanki sorunumuz avrupaya gitmek için uefa ile falan görüşüp gelecek sezonki cezamızı kaldırtabilmek. Ondan sonra bu tür transfer konularına bakılabilir.
Ayberk Tuncer
13.Kasım.2013, 00:35
Adamı birkaç maçta gönderdiniz mi hemen yahu? Emenike de Webo da otursun oturduğu yerde. Webo Nobre ve van Hooijdonk ile beraber en verimli transferlerimizden, o düşük bonservis ücretine rağmen.
Emenike'nin bu mutsuzluğu takım Uefa'dan ceza alınca başladı. Kariyer planlamasına uymadı sanırım. Konuşarak aşılacak şeyler bunlar. Kolay değil 13 milyon euro bağlandı bu adama tek kalemde.
Kaka Leite
13.Kasım.2013, 02:38
Bu arada Ersun Yanal'a büyük saygı duyuyorum.
Nerede olduğunu ve neler yapabileceğini farkında. Fenerbahçe'nin bir takım olduğunu hatırlatan ve kurduğu sistemler ile oyuncuların işini kolaylaştıran birisi.
Devre arası yapmış olduğu görüntülü analiz büyük bir olay bana kalırsa. Günümüz teknik direktörleri (sözüm Türk olanlara daha çok) önümüzdeki hafta kiminle karşılaşacağız diye bakmaya üşenirken bu tarz şeyleri yapan bir hocamızın olması çok güzel.
Kenarda duruşu var, takıma sözü geçiyor. Emenike'ye gösterdiği tepkide bunun bir örneği.
Bir hoca eğer başarısız olacaksa böyle olsun sözüm yok. Keşke diyorum şu koşan, mücadele eden takımı bir de Avrupada görseydik ama kısmet. Umarım 2 sezon sonra en iyi şekilde göreceğiz.
ForsakeN
13.Kasım.2013, 10:55
Ben de Ersun Yanal'i basarili buluyorum. Aykut Kocaman'a gore daha riskli acik bir futbol oynatiyor. Kendisi cok zeki, taraftarin gozune girmenin en basit yollarindan birini kesfetmis. Aldigi sonuclar da guzel olunca yonetimden de guven oyu almistir. Ben devre arasinda sozlesme uzatilacagini dusunuyorum. Bu sayede Ersun hocanin da kafasi rahatlar, daha esnek davranabilir oyuncu secimlerinde.
Hucum oynatiyor demedim farkindaysaniz, riskli bir oyun oynatiyor. Son maclarda alinan guzel sonuclarda Alves, Egemen ve Topal'in etkisi buyuk. Mac icinde en az 3 4 tane gol pasini insan ustu gayretle kesiyorlar. Bu ne kadar devam edebilir hep birlikte gorecegiz
ReaList
14.Kasım.2013, 04:50
Ersun Yanal Fenerbahçe'yi büyük takım gibi oynatıyor, bence bu bile yeter. Korkak futboldan gına gelmişti, sürekli saldıran, bastıran, kazanmayı arzulayan bir takımı izlemeyeli uzun oluyor. Zaten TR Liginde büyük takım böyle oynadığı müddetçe kolay kolay puan kaybetmez. Avrupa'da bu tutmaz belki ama 2 sene Avrupa'da yokuz, varsın böyle oynayalım.
Bu arada Saraçoğlunu bir de tepeden görün ;
http://vimeo.com/79131600
Ayberk Tuncer
14.Kasım.2013, 14:12
Böyle iyi çıkışlarla ileride olmak hoşuma gitmiyor. Hep rehavete kapılıp şampiyonluk veriyoruz bu hallerde. 2. Daum döneminde de efsane çıkış yapmıştık, lig bitti denmişti. Bursa'ya vermiştik şampiyonluğu. Umarım Ersun Yanal 1. yarılarıyla, Fenerbahçe 2. yarıları birleşir. :D
himone
14.Kasım.2013, 21:45
Böyle iyi çıkışlarla ileride olmak hoşuma gitmiyor. Hep rehavete kapılıp şampiyonluk veriyoruz bu hallerde. 2. Daum döneminde de efsane çıkış yapmıştık, lig bitti denmişti. Bursa'ya vermiştik şampiyonluğu. Umarım Ersun Yanal 1. yarılarıyla, Fenerbahçe 2. yarıları birleşir. :D
O sene lige 8 galibiyetle başlamıştık ama takım çok kötü futbol oynuyordu, Daum'a da inanılmaz bir eleştiri vardı. O herif te pişkin pişkin FB tarihinde böyle bir lig başlangıcı yok demişti ve sene sonunda ne olduğunu hepimiz gördük. Oyun kalitesi olarak çok eksiğimiz olsa da ben son 10 yıldır bu kadar hırslı ve saldırgan bir takım görmedim. O yüzden bizim için tehdit rehavet olmaz bence, özellikle bu şekilde rotasyon oluyorken.
Escochae
14.Kasım.2013, 22:02
Emenike'den tam anlamıyla verim almayı düşünüyorsak kanat forvet dediğimiz tarzda çalım atacak, arapası atacak adamlar almamız gerekiyor. Aksi takdirde 3 tane merkez oyuncusuyla oynadığımız bu sistemde oyun tarzını değiştirmediği sürece pek verimli olacağını ben zannetmiyorum.
SAİT71
14.Kasım.2013, 22:17
Bu oynanan oyun ve oyunculardaki hırs geçmiş dönemlerdeki oynadığımız oyunlara benzemiyor. Şampiyon olduğumuz sezonlarda bile bu kadar hırslı bir takım yoktu. Kolay kolay bırakmayız gibi geliyor ligi.
Ayberk Tuncer
14.Kasım.2013, 22:48
O sene lige 8 galibiyetle başlamıştık ama takım çok kötü futbol oynuyordu, Daum'a da inanılmaz bir eleştiri vardı. O herif te pişkin pişkin FB tarihinde böyle bir lig başlangıcı yok demişti ve sene sonunda ne olduğunu hepimiz gördük. Oyun kalitesi olarak çok eksiğimiz olsa da ben son 10 yıldır bu kadar hırslı ve saldırgan bir takım görmedim. O yüzden bizim için tehdit rehavet olmaz bence, özellikle bu şekilde rotasyon oluyorken.
o sene kombinem vardı. sağ açık mehmet topuz, sol açık özer hurmacı, forvet güiza'ydı. sarı saçlarından daum sorumlu olsa da o seneki oyunun tamamından sorumlu diyemem. ikisi de amc'den kırma kanat oyuncuları, ortalarında alex, ileride gol kaçırgacı güiza ile takım sürekli ortadan delmeye çalışıyor bi türlü beceremiyordu.
himone
15.Kasım.2013, 00:02
o sene kombinem vardı. sağ açık mehmet topuz, sol açık özer hurmacı, forvet güiza'ydı. sarı saçlarından daum sorumlu olsa da o seneki oyunun tamamından sorumlu diyemem. ikisi de amc'den kırma kanat oyuncuları, ortalarında alex, ileride gol kaçırgacı güiza ile takım sürekli ortadan delmeye çalışıyor bi türlü beceremiyordu.
Evet o sene kadromuz çok kötüydü ama Daum ukala ukala cevap verene kadar 2 tane kanat alın deseydi şampiyon olurduk. Daum FB'ye 2 yıl üst üste şampiyonluk kazandırdığı zaman bile güzel futbol oynatmadı. Üstelik Bursa'ya 2-0 dan maç veren de kendisidir, takıma 2-2 iken rölanti oynatacağına kontradan gol yedirmeyi başaran vatandaştır.
Neyse bunları geçelim de dediğim gibi eğer puan kayıpları başlarsa rehavetten çok kalite yetersizliğinden olur. Bu sene son dakikada kazandığımız maç sayısı 3 bunların üçünde de puan kaybedebilirdik. Ama şu da bir gerçek son yıllarda bütün takımlar FB'ye karşı çok cesur oynuyordu, bu sene bütün takımların korktuğu ve saygı duyduğu bir takım olduk en büyük artımız da bu bence.
ForsakeN
15.Kasım.2013, 01:10
Kadro kalitesi demisken; Ben basarimizi yerli oyuncu havuzumuzun genisligine bagliyorum buyuk oranda. Diger takimlar oynaticak yerli oyuncu bulamazken, bizim elimizde ihtiyacimiz olandan bile fazlasi var
Volkan, Mert, Gokhan, Caner, Hasan Ali, Egemen, Bekir, Topal, Mehmet Topuz, Emre, Alper, Salih. Bu oyuncularin hepsi diger takimlara transfer olsa buyuk ihtimal ilk11 cikar sahaya. Selcuk ve Serdar da yedek kulubesine cok rahat girer.
Masallah diyelim kisaca.
Ileri uca bir yerli oyuncu alinabilir belki, bir de hucumcu kanat alinabilir veya Stoch geri donerse 2seneyi rahat gecirebiliriz kasmaya gerek yok
himone
15.Kasım.2013, 01:32
Kalite demişken takımın çok üst düzey bir kadrosu var ama oynayan oyuncular arasında tekniği yüksek oyuncu sayısı çok az. Özellikle ileride oynayan oyuncularımızdan hiçbiri top sürebilen, adam geçip eksiltebilen oyuncular değil. Biraz Sow ve Alper bu işi yapıyor o kadar. Mesela ben maçlarda çok nadir verkaç görüyorum, kanatlarda üçgen kurarak adam eksilttiğimiz de çok az oluyor. Bu tarz hücum çeşitliliklerini gördüğüm zaman kaliteli bir takım olduk derim. Bence 1 tane yerli forvet 1 tane de topla iyi hızlı kanat oyuncusu lazım takıma.
sui generis
17.Kasım.2013, 23:57
Geçen gün Murat Kazanasmaz twitterda 16.haftaya dikkat yazdı ve sildi. Şimdi de Ümit Özat 20 Aralık 2013 yazdı.
Kesin bir şeyler olacak o tarihte Türk futbolu ile ilgili. İçinde Fenerbahçe olmazsa olmaz zaten bu olacakların :)
Universal
18.Kasım.2013, 01:19
Emenike tipik halı saha oyunucusu. Topu ver cüssesi ile gider sert şut çeker golünü atar. Bu yüzden büyük takımlarda işi zor. Gönderelim Karabük'e tekrar gol kralı olur. Ama büyük takımlarda sistem içinde çok zor oynar.
SAİT71
20.Kasım.2013, 11:48
"Doktor koş: Salih nefes alamıyor"
Kuzey İrlanda maçı sonrası soyunma odasında ölümden dönen genç futbolcunun durumuyla ilgili gerçekleri Vatan Gazetesi'nden Ali Can açıklıyor:
http://www.siyahgazete.com/images/haberler/doktor_kos_salih_nefes_alamiyor_h17702.jpg
Alerjik reaksiyona bağlı ürtikerİN (kurdeşen) önüne geçmek için genç yıldız artık yanından iğne ayırmamalı...
Söz konusu sağlık olunca hassas oluyorsunuz. Hele de bu kişi ilk kez A Milli Takım’a çağrılmış, kariyerinde basamakları birer birer tırmanan genç bir oyuncuysa; acaba soyunma odasında yaşananları yazsam mı yazmasam mı diye çok ikilemde kaldım. Bir taraftan panik havası olsun istemedim, herkesin bir ailesi ve sevenleri vardır. Bir de önümüzde Belarus ile oynanacak hazırlık maçı. Bu açıklamayı kendime borç bildiğim için yazmak zorundaydım. Kaldı ki Salih, Kuzey İrlanda maçının hemen ertesi sabahı yapılan idmanda sahadaydı.
iKiNCi KEZ ALERJiK REAKSiYON
Kimse Salih’in alerjik rahatsızlığını bilmiyordu. Torku Konya ile yapılan ligin ilk maçında Salih, alerjik reaksiyona bağlı bir rahatsızlığı ilk kez yaşamıştı ve vücudunda kabarcıklar çıkmıştı. O gün bu rahatsızlık performansını da etkilemişti. F.Bahçe sağlık heyeti bütün tetkikleri yapmış, bu alerjinin sebepleri araştırılmıştı. Ancak Kuzey İrlanda maçı sonrası Salih ikinci kez alerjik reaksiyon vermişti ve bu sefer ki panik havasının da ötesinde oyuncunun yaşamını direkt olarak ilgilendiriyordu. Haberi yumuşatıp “Salih rahatsızlandı” şeklinde VATAN okurlarına duyurmuştuk, şimdi ise o gün yaşananları detaylarıyla aktarıyorum; Salih, yazması bile zor ama ölümden dönmüştü.
Kuzey İrlanda karşılaşması bitimi Salih’in (saha zeminindeki çimin gübresinden şüphe ediliyor) vücudu kaşıntı ve kızarıklıkla başlayan bir tepki verir. Bu tepki duşa girmeye hazırlanan Salih’i o kadar sıkıntıya sokar ki, yanı başındaki takım arkadaşlarının gözü üzerindedir. Salih, nefes alıp vermekte de zorlanmaya başlar. Bir anda futbolcular ne yapacağını bilmez halde bağırmaya başlar: Doktor kooşşşş!
SOĞUK KANLI DOKTOR REFLEKSi
Milli Takım Doktoru Sarper Çetinkaya bağırışlar üzerine oyuncunun yanına geldiğinde Salih nerdeyse bilincini kaybetmek üzeredir, doktorun ilk bakışta gözüne kızarıklıklar takılır. Vücuttaki ani tepki fark edilmeyecek gibi değildir. Arkadaşlarının ayakta tuttuğu Salih’i yere bile yatırmaya vakit harcanmadan bağırışlar arasında iğne yapılır. Bu iğneyle birlikte önce nefes alışı sonra da kızarıklıları takip edilir. Nefes borusundaki şişlik de iner. Soğukkanlılık ve doktor refleksi Salih’i yaşama bağlar.
Tıp dilinde alerjik reaksiyona bağlı ürtiker (halk arasındaki söylenişiyle kurdeşen) olarak geçen bu durum hiç de yabana atılacak cinsten değil. Mutlak suretle Salih’in bu alerjik tepkisi sebepleriyle araştırılmalı. Öyle ki uzmanlar yanında iğneyle dolaşması gerekiyor uyarısında bulunuyor. Evinde, arabasında, tesislerde.
http://www.siyahgazete.com/spor/doktor-kos-salih-nefes-alamiyor-h17702.html
sui generis
25.Kasım.2013, 17:45
Şimdi biri twitterda yazınca dikkatimi çekti.
Galatasaray Hagi gidince sürekli birini aradı onun yerine, bizde hiç öyle bir durum olmadı. Alex gitsin göreceğiz Fenerbahçe'yi deniyordu. Fenerbahçe aynı Fenerbahçe :) Şükretmeliyiz Alex'i aramadığımız için :)
anil luque
25.Kasım.2013, 18:01
Galatasaray Hagi gidince sürekli birini aradı onun yerine, bizde hiç öyle bir durum olmadı. Alex gitsin göreceğiz Fenerbahçe'yi deniyordu. Fenerbahçe aynı Fenerbahçe :) Şükretmeliyiz Alex'i aramadığımız için :)
Alexli takımdan daha fazla koştuğunuz bile ortada Mami :)
Eksiği yok fazlası var gibisinden ama O'nun gibi bir oyuncunun yokluğu belirgin olmasa da hissedilir. Örnek olarak yaratıcı pozisyonlar yok daha çok mücadeleye dayalı pozisyonlar var Fenerbahçe'de.
kumbara
25.Kasım.2013, 18:06
Bende diyordum alex gidince ne olacak diye ama daha iyi oldu sanki.
Ama ortada haksız rekabet var aga bence.
Adamlar emenike, webo, sow ve kuyt ile gol arıyor. Biz almeida ile gol arıyoruz adalet mi bu :D
Bu lig saylanmaz, baştan başlamalı oğlum ya.
sui generis
25.Kasım.2013, 18:07
O zamanki futbola tercih ediyorum ben şimdiki oyunumuzu :)
ReaList
25.Kasım.2013, 18:39
Fenerbahçe'nin sezon başı Alman ekibi Bayern Levurkusen'den transfer ettiği Michal Kadlec röportaj verdiği Sunday Sport'ta Fenerbahçe ile ilgili gündem yaratacak açıklamalar yaptı.
Türkiye'ye geldiği günden beri sadece 48 dakika forma şansı bulan Michal Kadlec bu durumdan dolayı çok rahatsız ve mutsuz olduğunu dile getiriyor ve bu konuyu "Hayatımda ilk defa takımımın maçlarını TV den izliyorum" sözleri ile belirtiyor. Kadroya girememesinin nedeni olarak da Türkiye Süper Ligi'ndeki yabancı kuralının etkili olduğunu ifade ediyor. Ayrıca forma şansı bulamayacağını da bilen Çek oyuncu Kadlec "Biri bileğini kırsa bile hiç şansım olmayacak" sözleri ile söylüyor.
"FENERBAHÇE'DEN AYRILACAĞIM HABERLERİ BENİM DIŞIMDA GELİŞİYOR"
Türk basınında çıkan devre arası ayrılacak haberleri ile ilgili soruya ise "Gerçekten mi? Benim bu olaylardan hiç haberim yok bana gelen herhangi bir teklif olmadı bunları duymak bana da sürpriz oldu. Ama ben sezon sonuna kadar burada Fenerbahçe'de kalmak istiyorum . Bu tarz haberlerin Türk gazetelerinde çıkma nedeni benim ilk 18'de yer alamamamdan dolayı olduğunu biliyorum" dedi.
S:Türkiye'de Fenerbahçe ile sözleşmen hayal kırıklığı oldu. Bunun sebebi ne ?
C:Türkiye'de oynayamama nedenim Türkiye Futbol Federasyonu'nun yabancı oyunculara uyguladığı kota nedeni yüzündendir. Maçlarda kadroda sadece 6 yabancı oyuncuya izin verilirken kadrolarında 10 yabancı bulundurulmasına müsade ediliyor. Biz 3 forvet oyuncusu ile oynayan bir takımız 4. forvetimiz ise kulübede ve bu 4 forvetin hepsi yabancı. Sahada sadece 2 yabancı kullanma hakkı kalıyor teknik direktörün. Teknik direktör de duruma göre Alves ya da Meireles'i sahada kullanıyor.
S:Yani sen sahada ya da yedek kulübesinde olamıyorsun değil mi?
C:Ben maçları yedek kulübesinde değil evde TV karşısında izliyorum. Bazen de maçları statta tribünden izliyorum. Tabii ki oynayamadığım için çok üzgünüm . Bu durum kariyerimin en kara kısmı ama bunu da yaşamak varmış .Bundan kötü durumların da olduğunu biliyorum, örneğin sağlığım yerinde, olmasa daha kötü. Ben sağlıklıyım"
S:En azından rezerv takımda oynuyor musun ?
C:Burada sistem maalesef böyle işlemiyor . Hocama gidip rezerve liginde oynamak istediğimi söylediğimde benim suratıma bakıp burada böyle bir sistemin olmadığını Avrupa ile buranın farklı olduğunu söyledi. Ama önümüzdeki hafta oynanacak Türkiye kupasında oynamayı bekliyorum.
S:Fenerbahçe'ye geldiğine pişman mısın ?
C:Geriye dönüp baktığımda hiç pişmanlık yaşamadım .Bana uzak düşünceler bunlar benim için yeni bir tecrübe oldu burası .Lig bitene kadar burada kalıp direnmeyi planlıyorum sonrasını hepimiz göreceğiz.
Şu sistemi geliştiremedik gitti.
IcedEarth
25.Kasım.2013, 20:13
Fenerbahçe, zamanında bizim yaptığımız hatayı yapmadı. Biz yıllarca Hagi'nin boşluğunu dolduracak adamı aradık durduk. 10larca isim geldi, Hagi'nin işini yapacak diye, hiçbiri bu yükü kaldıramadı ve beklentileri karşılayan olmadı. Adamlar iyi bile oynasa Hagi'ye benzemiyor diye yolladık adamları.
Siz şu ana kadar yeni bir Alex aramak yerine Alex'e muhtaç olmayan bir sistem arama yoluna gittiniz. Şu ana kadar pek bir sıkıntı yaşamadınız. Modern futbolun gereğine uyan bir sistem oturttunuz çünkü.
sui generis
25.Kasım.2013, 20:32
Zaten Fenerbahçedeki Alex krizi bundan çıktı. Aykut Kocaman'ın Alex'e bağlı sistemden vazgeçmek istemesiydi sebep.
-----------
Son dakikalarda kazandığımız 4 maçta Konyaspor'a 2-0'dan 3-2 kaybettiğimiz maçın etkisi oldukça fazla.
Suicider
26.Kasım.2013, 15:37
İşin biraz magazinsel boyutu olacak ama Caner'in eşi Berkay'la basılmış sanırım.Eğer haber hakikaten doğuruysa çok kötü bir durum ve Caner bundan doğal olarak etkilenir.Bu yüzden bir kaç maç oynamazsa çok fazla şaşırmayalım.
http://www.mynet.com/magazin/detay/guncel/yilin-magazin-bombasi/30410
kumbara
26.Kasım.2013, 16:04
İstemiyosan ayrıl git berkayla birlikte ol, neden adama ihanet ediyosun.
Umarım gerçek değildir ve caner bu formunu kaybetmez, her ne kadar haftaya rakibimiz olsa bile.
anil luque
26.Kasım.2013, 16:22
Kötü bir durum gerçekten. Caner'in nasıl reaksiyon vereceği önemli. Performansına olumlu bile yansıyabilir bu durum ama tam tersi de olabilir. Şayet oynarsa maçta hıncını çıkarmak istese falan takımını yalnız bırakır.
mwaru
26.Kasım.2013, 16:32
Nasıl bir iğrençliktir bu. Umarım gerçek değildir.
di canio
26.Kasım.2013, 17:39
Konu net değil. Ama sosyal medyada ve özellikle ekşisözlük'teki yorumlara bakıyorum, hala kaldıysa eğer azıcık da olsa insanlığımızdan utanıyorum. Bir haber var. herkes bu habere itibar ediyor. Bu habere konu edilen kişilerin ne söylediğini bilen, duyan, okuyan var mı? Herkes "aldattı" gözüyle bakıyor. Bu sadece haberi yapan kişinin iması. Ona inanıp, böyleymiş gibi insanları yargılıyoruz. Bir de bu haberin konusu olan kişileri dinlemek lazım. Misal hanımefendinin konuyla ilgili bazı söylemleri olmuş internette bir haber sitesinde okudum. Herşeyi boşverin; bu insanların özel hayatı. Nerede görüştükleri, ne yedikleri, ne içtikleri, ne konuştukları söz konusu kişiler hariç hiç kimseyi ilgilendirmez.
BleedingMoon
26.Kasım.2013, 18:05
abi kime ne ya? özel hayat bu kadar ayaklar altına alınmamalı.
Bordo61Mavi
26.Kasım.2013, 18:31
Cok igrenc birsey
davidvilla
26.Kasım.2013, 18:32
Konu net değil. Ama sosyal medyada ve özellikle ekşisözlük'teki yorumlara bakıyorum, hala kaldıysa eğer azıcık da olsa insanlığımızdan utanıyorum. Bir haber var. herkes bu habere itibar ediyor. Bu habere konu edilen kişilerin ne söylediğini bilen, duyan, okuyan var mı? Herkes "aldattı" gözüyle bakıyor. Bu sadece haberi yapan kişinin iması. Ona inanıp, böyleymiş gibi insanları yargılıyoruz. Bir de bu haberin konusu olan kişileri dinlemek lazım. Misal hanımefendinin konuyla ilgili bazı söylemleri olmuş internette bir haber sitesinde okudum. Herşeyi boşverin; bu insanların özel hayatı. Nerede görüştükleri, ne yedikleri, ne içtikleri, ne konuştukları söz konusu kişiler hariç hiç kimseyi ilgilendirmez.
Gazeteci bi yerden takıktır bunlara para mara istemiştir belki de bunlar da yüz vermeyince yazmıştır.
Bu ulkede çok kolay birilerini karalamak bak Batalla için bile ne diyorlar o ekşide mekşide.
Bak bizim aramızda bile bu tipler var. Yani saflık da diyemiyorum TVdeki medyadaki sanal gerçeklik ile gerçek hayattaki gerçeklik arasındaki fark anlaşılamıyor artık. İnsanlar acayip cahil daha dogrusu cok rahat kandırılıyorlar.
Yani kardeşim kısacası çok normal bu tepkiler
sananes
26.Kasım.2013, 19:57
Haber doğru olabilir yalan da olabilir çok karışık bir konu,kadın diyor ki ne alaka yani ben sağa gidiyorum o sola tuvaletin önünde karşılaştık benzeri şeyler. tutarsıZ cümleler değil bunlar. 5 tane fotoğraf çekilmiş ve insanlara büyük bir ithamda bulunuluyor.
Anlamadığım diyorki yarım saat içerde kaldılar video çek abi o zaman yarım saat kapıda beklerken ya da fotoğraflarında tarih ve saat olsun girerlerken çek,çıkarlarken çek. Gazeteci bunları tercih etmeyip değişik şeyler anlatıyor.
Eksisozlugun ise iyice çivisi çıktı. Yatacak yeri yok oradaki bir çok yorumcunun. Olay doğruysa da yine gazeteciye aynı eleştiriyi yapıyorum biraz işini iyi yap ki olay çözülsün,sulanmaya yer olmasın.
Caner'in eşini bir hayli sevdiği belli umarım olay doğru değildir. Bu tarz iddiaların genelde doğru çıkması da istatistiksel olarak konuşursak beni üzen bir durum. Daha yakın zamanda Ebru Şallı,Sinan Akçıl yalanladılar sonra doğru olduğu ortaya çıktı. Aynı olmasa da benzer bir durum.
Aklım almıyor Caner'i o tipsiz kılıksız herifle aldatması Asena yengemizin,çok tekrarladım ama gercekten umarım yalandır.
SAİT71
26.Kasım.2013, 20:28
Fotoğraf net. Söyleyecek söz yok. Bebek odasında mama mı yiyorlarmış, Caner akılsızının yerinde olsam boşarım 1 kr nafaka da vermem...
ForsakeN
26.Kasım.2013, 20:36
Fotoğraf net. Söyleyecek söz yok. Bebek odasında mama mı yiyorlarmış, Caner akılsızının yerinde olsam boşarım 1 kr nafaka da vermem...
Net olan ne ?
europeanconquer
26.Kasım.2013, 20:42
Çok saçma bir konu,burada tartışmanın amacı nedir ? Aldatmışsa aldatmıştır,aldatmamışsa aldatmamıştır.Caner,karısı ve Berkay'dan başkalarını ilgilendirmez.
sui generis
26.Kasım.2013, 21:33
Gerçek olsun/olmasın bu konuda konuşmak bize düşmüyor.
SAİT71
26.Kasım.2013, 21:44
Net olan ne ?
iddia edilen şey... Başka bir yerde olsa karşılaşmışlardır falan dersinde bebek odası nedir yani. Neyse Caner güveniyorum diyorsa sorun yok bizim için
attirson
26.Kasım.2013, 21:55
Valla ne yaptıgı umrumda degil yeterki en iyi sezonunu geçiren Caner'in moralini bozmasın.
Suicider
28.Kasım.2013, 00:42
Emre ilk yarıyı kapamış.
attirson
28.Kasım.2013, 00:44
Takımın orta sahası Topal-Alper-Meireles olmalı zaten o yüzden Emre'nin sakatlıgı çok önemli degil bence.
Cengo
28.Kasım.2013, 00:44
Bana göre önemli. Emre iyi oynamaya başlamıştı çünkü.
himone
28.Kasım.2013, 02:25
Artık şu herif futbolu bıraksın, aldığı para 2 milyon üstünde senede 10 maç yaparsa seviniyoruz. Bari 1 milyon falan versek gam yemem.
Bu arada Emre iyi oynamaya başlamıştı ama 60'dan sonra hep oyundan düşüyordu.
BleedingMoon
28.Kasım.2013, 02:50
emre'ye ihtiyacımız yok. tekrar geldiğinden beri takıma aman aman katkısı yok.
ReaList
28.Kasım.2013, 05:24
Emre'nin sakatlığı yine Cristian efendiye yaradı, bu adamın balı hiç bir Brezilyalıda yok sanırım. Takıma taş gibi 2-3 tane orta alan oyuncusu alınır. Tam herkes form tutar, bu eleman tribüne çıkar, biri uzun süre sakatlanır, diğeri ceza alır, diğeri amaçsız bir şekilde oynatılmaz meydan yine buna kalır.
Kaka Leite
28.Kasım.2013, 07:46
Şuan gündemin en patlak konusu olan Asena Erkin-Berkay olayı benim canımı çok sıktı. Haber doğru da olabilir yanlışta ama haber hakkında çok detayım olmamasına rağmen okuduğum kısımlar hakkında konuşacak olursam, haberin saçma yönleri var.
Alışveriş merkezindeki olayı kaydeden akıllı arkadaş fotoğraf yerine neden video çekmemiş?
Caner karıma güveniyorum falan diyormuş ama bu olay kafasını çok karıştıracaktır. Aynı sitede oturuyorlarmış ve Caner taşınacaklarını söylemiş. Umarım bu olay bir netliğe kavuşur, bu kadar formda olan bir adamın hayatı yapılan bir yanlış ile bitmez.
titates1
03.Aralık.2013, 13:54
Biz Bir Aileyiz !
http://www.fenerbahce.org/detay.asp?ContentID=37453
mwaru
04.Aralık.2013, 00:43
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/c09g1021_37453_14361.jpg
Bruno, bir Meksika mafya babasının sağ kolu gibi duruyor :d
Nedvedmania
05.Aralık.2013, 21:39
Eurosport.com TR @EurosportCom_TR 24 sn
SON DAKİKA: PFDK, Fenerbahçe'ye 1 maç seyircisiz oynama cezası verdi!
Dave S Mustaine
05.Aralık.2013, 21:41
Meireles'e de 2 maç verilmiş.
Lesandro Parleo
05.Aralık.2013, 22:01
Fenerbahçe'ye 1 maç ceza !
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçe'ye, Beşiktaş maçında taraftarın yaptığı kötü tezahürat nedeniyle 1 maç seyircisiz oynama cezası verdi.
http://fotocdncube.fanatik.com.tr/news/658x370/2013/12/05/fft104mm2663537.jpg
Fenerbahçe, daha önce taraftarların neden olduğu olaylar nedeniyle PFDK tarafından 3 kez uyarılmıştı. 4. kez taraftarların neden olabileceği bir olayda sarı-lacivertli kulübe seyircisiz oynama cezası verilecekti. Fenerbahçe'nin, Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında oynadığı Beşiktaş derbisinde de taraftarlar kötü ve çirkin tezahüratlarda bulundu. Bunun üzerine gündem Fenerbahçe'nin seyircisiz ceza alacağına çevrilmişti. Profesyonel Disiplin Kurulu'na sevk edilen Kanarya'nın cezası açıklandı. PFDK, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde 4. kez gerçekleştirilmesinden dolayı takdiren Fenerbahçe'ye 1 maç seyircisiz oynama cezasına karar verdi. Sarı-lacivertliler, bu kararla birlikte 15. haftada konuk edeceği Akhisar Belediyespor maçını seyircisiz oynayacak.
Kaynak : Fanatik
KanaKe
05.Aralık.2013, 22:25
fenerbahce youtube kanali acilmis güzel bir olay uzun zamandir bekliyordum böyle birseyi :)
Varonil
12.Aralık.2013, 13:01
Caner'in yokluğundan HAK nasıl faydalanacak bakalım yarın akşam. :)
Önder HOCA
24.Aralık.2013, 17:02
bucaspor recepin golüyle karşıyakayı 1-0 yendi
http://santrafor.org/bucaspor-karsiyaka-mac-ozeti-22-12-2013.html/
ReaList
24.Aralık.2013, 19:04
bucaspor recepin golüyle karşıyakayı 1-0 yendi
http://santrafor.org/bucaspor-karsiyaka-mac-ozeti-22-12-2013.html/
Ortayı kesen de Okan Alkan. O da bizim altyapımızın ürünü. Biz Okan'ı daha da geliştirip takıma monte etme yerine ne yaptık? 3.5 milyon €'ya Orhan Şam'ı transfer ettik. 2 sezon kadroda tatil niyetine durdu ve 2 milyon € maaş kazandı. Okan Alkan'ın vereceğinden ne fazlasını ne de eksiğini verdi ancak Genç oyunculara karşı takındığımız anlamsız tavır yüzünden bu kulübün şu gereksiz transferden kaybı, 5.5 milyon € yani 15.4 milyon TL oldu. Bir hatanın bedeli 15.4 milyon TL. Bu paraya Gençlik Geliştirme Merkezi kurulur.
furkan58
24.Aralık.2013, 20:02
Yalnız Okan'ın durumu istisna. 2 asist yaptığı Manisa maçından sonra ki artistik tavırları yüzünden Aykut Kocaman tarafından istenmedi kadroda ki doğruda bir karardı. Tüm suçu yönetime atmayıp oyuncuya da baksanız biraz tamam ben de teknik kadro ve yönetimin tamamen haklı olduğunu savunmuyorum ama körü körüne saldırmak anlamsız.
ReaList
24.Aralık.2013, 20:15
@furkan58
Öyle bir haber çıkmıştı hatırlıyorum, varsaylım doğru olsun. Bana Fenerbahçe kadrosunda artistlik tavır takınmayan tek oyuncu göster -Özellikle yabancılardan- o zaman hak veririm. Ayrımcılık Yabancı>Türk>Genç şeklinde had saffada. Futbolcu harcamak bu kadar kolay olmamalı.
attirson
24.Aralık.2013, 20:58
Ünlü oyuncuların artistliginden gecilmiyor ama genc bir oyuncu yapınca hemen kes bileti.Daum zamanında yanlış hatırlamıyorsam Furkan diye bir genc vardı hazırlık maçında gol attı normal olarak sevindi çocuk "Furkan'ın golden sonraki hareketi hiç hoşuma gitmedi. Basit bir gol attıktan sonra aşırı derecede sevinmesi benim hoşuma gitmedi. Gençlerin şov yapmasını istemiyorum.'' dedi.Böyle saçma birşey olur mu genc oyuncu sevinmeyecekse kim sevinecek ?
barahir
24.Aralık.2013, 21:07
Sevinmesi haklı da, bütün stadı dolaşıp tüm taraftarla "çak bi beşlik yapması" sinirlendirdi Daum'u. Ben bile dedim napıyo bu diye. Bazen iş oyuncuda bitiyor. Özellikle Türk oyuncularda var bu sıkıntı, "Ben oldum" demek.
Fenerbahçe'den sonra 2 sene Kayserispor'da oynadı Okan. Eğer kafası yerinde olsaydı Kayseriden de düşüp bir lig aşağıya Bucaya değil Trabzonspor'a veya Beşiktaşa giderdi ki örneği var. En günceli Olcan.
ReaList
24.Aralık.2013, 21:25
@barahir
Okan Kayseride sağlam oyuncuların arkasında bekledi. Zaten oynama ihtimali zor bir takımdaydı. Burda tartışmaya açtığım Okan'ın kalitesi ve süper oluşu değil Yedek olacağını bile bile bir oyuncuya 15 milyon liranın üstünde para vermek. Elinde Gökhan'ın arkasında durabilecek bir Okan varken gidip bu parayı saçmak, saçmaydı. Genç oyunculara zerre güvenmediğimiz gibi bu gibi konulardaki hatalarımız ekonomik yönden kulübü inanılmaz baltalıyor. Madem alt yapıdan oyuncu çıkarmayı hedeflemiyorsun, böyle bir niyetin yok, kapat gitsin. Son Karabük maçına 18. tercih olan genç oyuncuyu götürmedik bile. Neymiş "Gençlere yetersiz mesajı vermişmiş" Sanki kadrodaki herkes Pele, gençler yetersiz. Benim ordan tek algıladığım mesaj "Ağzınızda kuş tutsanız bir genç oyuncu olarak -Fenerbahçe altyapısından çıktıysanız bir de- bu takımda işiniz yok" açık ve net.
goosfraba
24.Aralık.2013, 21:34
bizim genç oyuncular için izlediğimiz strateji, "kaybetmek kazanmaktan daha kolay"...
o dönem okan için çıkan haberler az çok doğru olabilir. olay tamamiyle aykut kocaman'ın üşengeçliğine gelmiş. 3 bağırıp 2 konuşmak 1 gülmek yetmiyor ama 3.5 milyon euro vermek daha kolayına geliyor. bu yüzden başarısız oldu.
barahir
24.Aralık.2013, 21:38
@barahir
Okan Kayseride sağlam oyuncuların arkasında bekledi. Zaten oynama ihtimali zor bir takımdaydı. Burda tartışmaya açtığım Okan'ın kalitesi ve süper oluşu değil Yedek olacağını bile bile bir oyuncuya 15 milyon liranın üstünde para vermek. Elinde Gökhan'ın arkasında durabilecek bir Okan varken gidip bu parayı saçmak, saçmaydı. Genç oyunculara zerre güvenmediğimiz gibi bu gibi konulardaki hatalarımız ekonomik yönden kulübü inanılmaz baltalıyor. Madem alt yapıdan oyuncu çıkarmayı hedeflemiyorsun, böyle bir niyetin yok, kapat gitsin. Son Karabük maçına 18. tercih olan genç oyuncuyu götürmedik bile. Neymiş "Gençlere yetersiz mesajı vermişmiş" Sanki kadrodaki herkes Pele, gençler yetersiz. Benim ordan tek algıladığım mesaj "Ağzınızda kuş tutsanız bir genç oyuncu olarak -Fenerbahçe altyapısından çıktıysanız bir de- bu takımda işiniz yok" açık ve net.
O konuda haklısın, Orhan ölü yatırımdı zaten. yalnız diyorum ya, neden Türkiye'den yeterince oyuncu yetişmiyor'un cevabı sadece yçnetici kısım değil. Futbolcu adaylarının zihinsel yapısı da önemli. Okan aşamadı bunu ve kaldı sınıfta. Ancak diğer dediklerine katılıyorum.
goosfraba
25.Aralık.2013, 14:11
kap'a açıklama yapıldı, stadın isim hakkı için görüşmelere başlanacakmış.
byariff
25.Aralık.2013, 14:25
feneriumda halka acilcak bence
uAburak89
25.Aralık.2013, 14:44
Aziz Yıldırım: "Her şey para değildir. Şükrü Saracoğlu Stadı'nın ismi böyle kalacaktır. Sponsorluk çalışması yapmayacağım."
Nakit lazım oldu herhalde.
Adaylar kimlermiş var mı bilen?
ReaList
25.Aralık.2013, 14:51
@uAburak89
12 Numaranın forum sitesinde "Aziz Yıldırım: Verdiği sözleri tutmasıyla tanınıyor." diye bir başlık var. Orada bu ve bunun gibi bir çok sözü derlenmiş, verdiği bir çok sözü tutmasıyla tanınan ünlü bir başkanımızdır kendisi : ) Şuan sadece listeliyoruz, ileride roman olacak.
goosfraba
25.Aralık.2013, 14:51
ocak 1'den itibaren belli olur isimler.
nerazzuri
25.Aralık.2013, 14:56
paraya ihtiyaç duymamız doğal karşılanmalı.
günümüz ekonomisi git gide borca sürüklüyor klüpleri. barcelona bile ne kadar direnebildi forma reklamı için?
3 temmuzdan sonra ekonomik anlamda belimizi doğrultamadığımız apaçık ortada sanırım. ben doğal karşılıyorum bu durumu bir taraftar olarakta benim açımdan hiç bir sorun yok. günümüz koşulları bunu gerektiriyor.
uAburak89
25.Aralık.2013, 14:56
@balde_mir_07
İyiymiş. :)
@goosfraba
Emirates muhabbeti dönüyor twitter'da, bir ara sanki gazetelere de çıkmıştı buna benzer haberler.
@nerazzuri
Bence de doğal, hatta geç bile kaldı Fenerbahçe bence bu konuda. Aziz Yıldırım'ın büyük konuşup, çark etmesi ilgimi çekti sadece.
goosfraba
25.Aralık.2013, 15:10
çok boş olsa da,
Gökhan Güçkaya @gokhanguckaya
Qatar Airways Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu stadı ismine ve e Göğüs reklamına İki sponsorluk anlaşması için 5 yıllık 250 milyon euro verecek.
nerazzuri
25.Aralık.2013, 15:11
çok boş olsa da,
Qatar Airways Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu stadı ismine ve e Göğüs reklamına İki sponsorluk anlaşması için 5 yıllık 250 milyon euro verecek.
öh o nasıl rakammış öyle. :u:
attirson
25.Aralık.2013, 15:28
Yapılması gereken bir hamleydi bedavadan dolu para kazanacagız stadın isminin önünde reklam olsa ne olur olmasa ne olur zaten stadın her yeri reklam.
erdem344
25.Aralık.2013, 16:23
Araplar gelsin
Para gelsin
di canio
25.Aralık.2013, 20:06
İsmi Şükrü Saracoğlu iken sponsor olsun, koymaz. Benim istediğim ise isminin değiştirilmesi. Tarihimizde önemli bir kişinin ismi verilmeli. Birçok kişinin istediği Lefter Küçükandonyadis, Zeki Rıza Sporel gibi.
himone
25.Aralık.2013, 21:49
Kulübün borç yükü bu kadar yüksekken, Avrupa'dan ceza almışken, takımda çok fazla maliyetli oyuncu varken yapılması mecbur hatta geç kalınmış bir hareket. Senelik 12-13 milyon Euro civarı bir anlaşma harika olur, 5 yıllık ta anlaştığımız zaman tadından yenmez.
@goosfraba
abi o rakam da aşırı uçuk. Abartı bir rakam olmuş, bari 150 deseydiler belki derdik(o bile çok fazla).
Cengo
25.Aralık.2013, 21:57
Yahudi lobisi stadyumun isminin değişmesini istedi. Dolayısı ile karşı çıkılması mümkün değildi. Aziz Yıldırım'ın bunu paraya çevirmesi kaçınılmaz. Sözünü yemek zorundaydı. Yoksa yedirmezler o koltuğu adama.
KanaKe
26.Aralık.2013, 13:25
çok boş olsa da,
2 sene avrupada oynamayacak olan bir takima bu kadar para vermez hicbir sirket...
SacrificeGGTC
26.Aralık.2013, 14:25
Yahudi lobisi stadyumun isminin değişmesini istedi. Dolayısı ile karşı çıkılması mümkün değildi. Aziz Yıldırım'ın bunu paraya çevirmesi kaçınılmaz. Sözünü yemek zorundaydı. Yoksa yedirmezler o koltuğu adama.
Bu olaya bile karıştılar demek Yahudiler he? :D Birçok kulübün yaptığı gibi, ek gelir kapısı Fenerbahçe için de bu kararla aralanıyor. Büyütülecek birşey olduğunu düşünmüyorum. Stadyumun isminin değişmesini Yahudi lobisine bağlayan zihniyetten korkarım. Yahudi lobisi ayrıca kimlerdir, kulübün hangi bölümünde aktifler, kimlerdir bir söyler misin? Ben bilmiyorum da :0:
europeanconquer
31.Aralık.2013, 15:39
https://pbs.twimg.com/media/Bcz4vSsCAAIbNmb.jpg:large
Ahahahaha :n:
anil luque
31.Aralık.2013, 16:50
250 milyon euro falan imkansız meblağlar bence.
barahir
31.Aralık.2013, 17:37
Sow Mekkedeymiş, muhtemelen yılbaşını orada geçirecek. Sanırım yılbaşının aynı zamanda Mekke'nin Fethi ile aynı tarihte olmasının da etkisi var bunda.
Önder HOCA
31.Aralık.2013, 21:39
https://pbs.twimg.com/media/Bcz4vSsCAAIbNmb.jpg:large
Ahahahaha :n:
bunu paylaşmaya gelmiştim :D
hahahahahahahah :D Bruno bıraksın sakal yakışmış.
Hsyn53Yvz
01.Ocak.2014, 11:12
Kimse kusura bakmasın, ''Qatar Airways Şükrü Saraçoğlu'' yazısını görünce bir Fenerbahçeli olarak zoruma gider açıkcası, forma reklamı olabilir ama stadın ismi asla değişmemeli.
nerazzuri
01.Ocak.2014, 14:58
duygusallık çağını geçeli çok oldu artık. dortmund bile stadına sponsor aldı. üstelik schalke'nin renkleri olan mavi-beyaz stadın köşesinde duruyor. :) bizler yine eski isimle birleştirerek sponsor alıyoruz.
antiochia
01.Ocak.2014, 16:07
Kimse kusura bakmasın, ''Qatar Airways Şükrü Saraçoğlu'' yazısını görünce bir Fenerbahçeli olarak zoruma gider açıkcası, forma reklamı olabilir ama stadın ismi asla değişmemeli.
Bence Zeki Rıza Sporel veya Lefter Stadyumu olsaydı daha güzel olurdu
SAİT71
02.Ocak.2014, 01:02
Stadın isminin sponsora satılması mantıklı. Günümüzde artık bu tip uygulamaları duygusallık nedeniyle yapmazsan geri kalırsın. Değişmez dediğimiz Ali Samiyen Stadyumu bile unutuldu gibi. Bir önceki sayfada belirtilen rakam uçuk. Twitter'da gündem yaratmaya çalışanların uydurmasıdır. Stadımızın sponsor ismine açılması mesele değilde, daha önce imkansız böyle birşeyin olması diye açıklama yapan vizyonsuz bir başkanımızın olması asıl meselemiz. Tarihimize saygımız var ancak kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez. İşi duygusallığa bu tür şeylerde vurursak kulüp batar. Tarihimize olan saygımızı başka alanlarda da gösterebiliriz. 2 yıl avrupada olmayan bir takımımız var. Ekonomik olarak darboğaza düşmüş bir kulüp. Bu tür gelir kapılarını sadece ismi değişmemeli tarihimize saygısızlık diyerek kapatmak kulübün menfaatlerini düşünmemek olacaktır.
Bu olaya bile karıştılar demek Yahudiler he? :D Birçok kulübün yaptığı gibi, ek gelir kapısı Fenerbahçe için de bu kararla aralanıyor. Büyütülecek birşey olduğunu düşünmüyorum. Stadyumun isminin değişmesini Yahudi lobisine bağlayan zihniyetten korkarım. Yahudi lobisi ayrıca kimlerdir, kulübün hangi bölümünde aktifler, kimlerdir bir söyler misin? Ben bilmiyorum da :0:
Yahudi lobisi Şükrü Saraçoğlu'na varlık vergisi yüzünden düşman.
erdem344
04.Ocak.2014, 15:12
Kocaman adam açıklama yapmış
byariff
07.Ocak.2014, 02:56
https://pbs.twimg.com/media/BdVLTOeCMAAGzsk.jpg
Escochae
12.Ocak.2014, 22:18
Benim berber bana böyle bi saç yapsa ertesi gün beni 3. sayfa haberlerinde okursunuz :D
Benim berber bana böyle bi saç yapsa ertesi gün beni 3. sayfa haberlerinde okursunuz :D
Senin oyle bir sacin olamaz kardesim :) sikinti yapma kendine. Nedenini iyi biliyorsun :)
Escochae
12.Ocak.2014, 22:24
Senin oyle bir sacin olamaz kardesim :) sikinti yapma kendine. Nedenini iyi biliyorsun :)
Biliyorum çok şanslıyım o yüzden :):)
nerazzuri
16.Ocak.2014, 15:04
İsviçre'nin Zürih kentindeki FIFA Genel Merkezi'nde açıklamalarda bulunan FIFA Futbolcu Statüsü ve Denetimi Başkanı Ömer Ongaro, Fenerbahçe'nin Türkiye'de mahkeme kararıyla suçsuz bulunduğu takdirde, Avrupa'da oynama ihtimali ve tazminat hakkına ilişkin kararı, cezayı veren UEFA'nın alacağını belirtti.
FIFA'nın bu konuya hiçbir şekilde müdahale etme yetkisi olmadığını vurgulayan Ongaro, cezanın, UEFA bünyesindeki spotif organizasyonlar kapsamında verildiğini anımsattı.
Ongaro, Fenerbahçe'yi yargılama yetkisinin FIFA'da olmadığını ve daha önce alınan kararın değiştirilmesinde de FIFA'nın herhangi bir etkisinin olamayacağını ekledi.
tribündergi
europeanconquer
16.Ocak.2014, 23:52
Bug var beyler sizin takımda.Hazırlık maçında bile son dakika golü atıyorsunuz :n:
ReaList
17.Ocak.2014, 18:13
Bizim takımın futbolu zaten pek ışık vermiyor. Sadece kazanmak için kazanıyoruz. Kadro yapısı enteresan oyun sistemimize göre yetersiz. Emre ve Meireles gibi kilit oyuncuların devamlılığı yok. Sene 2014 hala Baroni'den Alex yaratmaya çalışıyoruz. İleriye yönelik sağlam temel oluşturacak adımlar yok, sadece gün geçirmekle meşgulüz ancak her şey günlük gülistanlık diye bir hava hakim. Şuan sadece durum bu;
Gerçekte olan Fenerbahçe / Görünen Fenerbahçe
http://img.mynet.com/ha2/ikiyuzluler.jpg
TeNaciOUS MidFieLdeR
17.Ocak.2014, 18:24
takimin goruntusunu abartan kendimiziz zaten. ama soyle bir gercek var, kazanmayi bilen bir ekip olusturduk. oyuncularin hepsi takim oyuncusu ve hirsli karakterde. surekli kazanmak icin oynayan bir ekip. fenerbahcede pek alistigimiz turden bir sey degil bu. ozellikle son dakika galibiyetlerinin fazla sayida olmasi bunun bir gostergesi. ben memnunum takimimin halinden.
ibrahim, baroni alex benzetmesi yersiz bence. yapilmak istenen sey o degil ki. cok acik yani, baroniden istenen MC performansi, alex bildigin forvetti.
attirson
17.Ocak.2014, 19:43
Dün Baroni'yi canlı izleme şerefine eristim adam delirtti resmen adamın bir tane uzun pası basarılı olmaz mı ya bir tane arkadas ayıp olmasın diye atar insan.Holmen girdi ikinci yarı onun yerine o da korkusundan ileri pas atmadı hepsini yana geriye attı Maldonado görünümlü Holmen.Kuyt'ta dün cok kötüydü hiç konsantre degildi maça 90 dakika niye oynattı Ersun Yanal anlamadım hiçbir pası isabetli degildi bir sürü pozisyon harcadı.Ve inanılmaz derecede kontra yedik karşımızda iyi bir takım olsa çok rahat acardı farkı ilk yarıda 5-6 tane rahat kontra yedik.Bence lige pek hazır degiliz.
TeNaciOUS MidFieLdeR
17.Ocak.2014, 19:47
sezonbasi degil ki bu arkadaslar, karistiriyorsunuz. zaten form tutmus bir takimiz biz, nasil hazir degiliz lige. dun kotu oynadiysak devre arasindaki agir idmanlardan kaynaklidir bu. fazla karamsar bakiliyor, bunlar adi ustunde friendly match. arkadas arkadas oynandi iste :D
bu maclari izlemek bile yersiz bana kalirsa. hicbir fikir vermez cunku. mac kondisyonu disinda bir katkisi yoktur bence.
sui generis
17.Ocak.2014, 21:15
Ali Koç artık elini taşın altına koymalı.
himone
17.Ocak.2014, 21:17
Dün maçı izlerken galiba 2-3 sene yaşlandım. Özellikle Kuyt, Emenike ve Cristian'ın top kayıpları sınırları zorladı. Üstelik Kuyt 90 dk oynadı. Takım bir şekilde maç kazanıyor ama kesinlikle iyi futbol oynamıyor, özellikle böyle saçma pres taktiği görmedim ben. Stoperler ceza sahasının önünde tam saha pres yapıyoruz.
Neyse umarım ite kaka kazanmaya devam ederiz ama maalesef çıldırmaya devam edeceğiz. Bu yaşımda kalp hastası olurum ben bu gidişle.
TeNaciOUS MidFieLdeR
18.Ocak.2014, 04:01
@muhammet
ali koctan pek umutlu degilim ben, son kongreden onceki basin toplantisi henuz o agirlikta olmadigini gosterdi. ayrica umarim abdullah kigili falan olmaz baskan :D
byKpln
18.Ocak.2014, 12:17
Ali Koç'u İstiyoruz !! :)
ReaList
19.Ocak.2014, 08:11
Selçuk-Baroni ikilisi Neftçi maçında yine 11'deydi. Futbol ve sonuç tabi ki hüsran. Futbolu öğrenmeye başlayan yeni yetme çocuklar bile böyle kabiliyetsiz bir ortasaha kurgusuyla Fenerbahçe'nin varlık gösteremeyeceğini ön görür. Ama inatla bu iki adamı (hatta bazen yanlarına Topal'ı da koyup combo yapıyolar) oynatıyolar. Bu adamların hepsinin bir arada ve yanyana oynayamayacağını ispatlamak için illa deney mi yapmamız lazım?
Ligin 2. yarısında ilk 5 hafta çok önemli ve hatanın affı olmayacaktır. Umarım şu hata ipinin elimizden bırakırız.
alexdeozil
19.Ocak.2014, 20:12
Ali koçu istemiyoruz
himone
19.Ocak.2014, 22:53
Alper'in sakatlığı ciddiymiş 3 hafta yok diyorlar. Gerçekten çok kötü bir haber takımda severek izlediğimiz tek adam da sakatlandı.
Corpus
21.Ocak.2014, 23:35
Eurosport.com TR @EurosportCom_TR 5 dk.
SON DAKİKA: Uçaktan inen Aziz Yıldırım ilk olarak Cristian Baroni'yi öptü. Başkan Yıldırım futbol takımyla kucaklaşıyor.
Baroni yine yapmış yapacağını :n:
Namzet
21.Ocak.2014, 23:53
Başkan yoğunluktan konuşmasını yapacağı otobüse çıkamıyor
Önder HOCA
22.Ocak.2014, 01:25
http://forum.donanimhaber.com/m_83556405/tm.htm
Yazan arkadaşı ellerine sağlık, güzel özetlemiş
sui generis
28.Ocak.2014, 15:01
http://i.hizliresim.com/e21rqj.jpg (http://hizliresim.com/e21rqj)
Önder HOCA
30.Ocak.2014, 02:09
bizim vileda kafayı izleyen varmı nasıl oynuyor bastiada ümit varnı
erdem344
30.Ocak.2014, 02:30
Ondan ekmek çıkmaz bize ama diğeri seneye kalabilir
TeNaciOUS MidFieLdeR
30.Ocak.2014, 02:53
bizim vileda kafayı izleyen varmı nasıl oynuyor bastiada ümit varnı
genelde ilk 11de goruyorum onu ama icraat pek yok gibi.
18 macta 2 gol 1 asist yapmis. pek katkisi olmasa da maclarda oynasin yeter. burda hic oynamaz, tamamen bitirirdik kariyerini adamin. belki talibi falan cikar, satariz en azindan :)
yalnız beyler yanlış anlamayın ama juventus iyi itelemiş valla 7m € du dimi :D
Kaka Leite
30.Ocak.2014, 03:56
Şimdi öyle bakarsak Krasic'in en azından bir adı ve kariyeri vardı.
İtelemiş demek doğru değil. Geldiğinde patlama yapsa biz çok iyi fiyata satabilirdik kendisini ama olmadı.
Böyle transferlerde risk fazla olabiliyor işte.
Universal
30.Ocak.2014, 11:27
Juventus için fazlalıkdı; ama bize gelirken yukarıda arkadaşın dediği gibi bir ismi kariyeri vardı. Tutmadı hatalı yatırım çıktı. Kaldı ki Fenerbahçe onu aldığında gündeminde böyle bir Avrupa cezası da yoktu. Eğer Fenerbahçe Avrupa Kupalarına katılabilse bir alternatif olarak kadroda iyi bir seçenek olacaktı ve onun parası daha kısa sürede çıkacaktı. Ama istenilen olmadı.
Bu arada orada sürekli forma giyiyor kısaca; maç kondsyon eksiğini kapatıyor. Fransa 2'de zaten istediği futbolu hem motivasyon olarak hem de ligde oynanan savunma ağırlıklı futbol yüzünden gösteremez. Genede bu saatten sonra bize katkısı olmayacak; ama satma konusunda sürekli oynaması bize yardımcı olacaktır.
Beyler tamam krasic ismi falan varda bu adam cska dışında üst düzey performans sergilediği bi yer yok ki size 1 sene oynamadan geldi yine fenerbahçenin 7m € ya alması krasici çok anormal değil alabilir dediğiniz gibi ismi var ama işe juventus açısından bakarsak iteleme oluyo bu bence sonuçta adamlar krasicin bu şekil bitik olduğunu biliyolardır satarken
nerazzuri
30.Ocak.2014, 17:37
Beyler tamam krasic ismi falan varda bu adam cska dışında üst düzey performans sergilediği bi yer yok ki size 1 sene oynamadan geldi yine fenerbahçenin 7m € ya alması krasici çok anormal değil alabilir dediğiniz gibi ismi var ama işe juventus açısından bakarsak iteleme oluyo bu bence sonuçta adamlar krasicin bu şekil bitik olduğunu biliyolardır satarken
e yani işte. mantık olarak baktığın zaman olaya krasic zaten cska'da ki fırtına döneminde gelmedi fenerbahçe'ye. bugüne kadar türkiye sınırları içerisine gelişmekte olan bir yıldız oyuncu girmediği için, 3 büyükler tarafından bu yöntem tercih ediliyor yıldız oyuncu olarak.
anelka gibi parlayıp gidenler çok az.
bu tip transferler her zaman risktir.
A.FaruK
30.Ocak.2014, 21:15
Krasiç gibi 3 büyüklere itelenmiş bir sürü topçu var, sorun Krasıç'in transfer eden zihniyette. Oynamayan bi adama gibipte o kadar para vermek akıl karı değil. Hani gidersin Stoch'a verirsin o kadar para alırsın, oynatırsın iyi kötü yine o paraya satarsın ama adamı aldık topa vurmadan batırdı sermayeyi. Aziz Yıldırım'ın boş rüzgarlarından biri işte.
himone
30.Ocak.2014, 22:04
Juventus'ta ilk sezonunda harika futbol oynadı, hatta takımı ayakta tutan futbolcuydu. Conte gelince sistemine uymadığı için oynatmamıştı. Hatta biz Krasic olmayıp Dia'yı aldıktan sonra her Juventus maçını izlediğimde içim sızlıyordu. Toplamda 50 maç oynamış ve 9 gol 9 asistle sezonu tamamlamış bunun dışında bütün ataklarında temelinde olan bir oyuncuydu. Cska'daki performansını da herkes biliyor zaten.
1 yıl önce 20 milyon eden bir oyuncuyu 7 milyona almanın itelemekle hiçbir alakası yok bence. Sonuçta bir riske girildi ve Krasic ilk geldiğinde o kadar da kötü değildi ama sakatlandıktan sonra bir daha kendine gelemedi. Kuyt alınmışken Krasic neden alındı diyenleri anlarım ama itelendi bence doğru değil.
antiochia
30.Ocak.2014, 23:43
PFDK 1 maç kötü tezahürattan dolayı para cezası ve saha kapatma vermiş. Girmeyeyim şu işe diyorum ama dayanamayacağım. M.Kemal'in askerleriyiz,v.b. sloganlar birilerine kötü tezahürat olarak geliyor herhalde..Bir de çok moda deyimle sözümü bitireyim:Zamanlama gerçekten manidar!
himone
30.Ocak.2014, 23:57
Puan farkı açılınca çirkefliğe başladılar. Normalde böyle yorumlar yapmam ama kimse kusura bakmasın şu uygulamalar sadece bize uygulanınca böyle konuşuyoruz bizde.
Night_Mare17
31.Ocak.2014, 00:01
Puan farkı açılınca çirkefliğe başladılar. Normalde böyle yorumlar yapmam ama kimse kusura bakmasın şu uygulamalar sadece bize uygulanınca böyle konuşuyoruz bizde.
Geçen yıllarda da seyircisiz olarak değilde hakemlerin bize karşı böyle bir şeyi vardır kabul ediyorum puan farkının açılmasını istemiyorlar. Çünkü böyle giderse lig erkenden bitecek buna engel olmak isteyeceklerdir.
Fenerbahçe'ye şok ceza
PFDK, Torku Konyaspor maçındaki çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle Fenerbahçe'ye 1 maç seyircisiz oynama cezası verdi.
Porfesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Fenerbahçe'ye 2-1 kazanılan Torku Konyaspor maçındaki tezahüratlar nedeniyle 1 maç seyircisiz oynama cezası verdi.
Kuruldan yapılan açıklamada "FENERBAHÇE A.Ş.?nin, 26.01.2014 tarihinde oynanan FENERBAHÇE A.Ş. - TORKU KONYASPOR Spor Toto Süper Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde 5. kez gerçekleştirilmesinden dolayı takdiren 1 RESMİ MÜSABAKAYI KENDİ SAHASINDA SEYİRCİSİZ OYNAMA ve 150.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına (oyçokluğu)." ifadelerine yer verildi.
Fenerbahçe, Tahkim Kurulu'nun cezayı onaması durumunda Kasımpaşa maçını seyircisiz oynayacak.
uAburak89
31.Ocak.2014, 00:12
Geçen hafta talimat değişti, artık küfür cezası için süre olayı yok. Hatta geçen hafta Fenerbahçe tahkime gitti bunun için.
Yani bahsedilen sloganlardan dolayı değil, çok kısa süre de olsa edilen küfürden verilmiştir ceza.
antiochia
31.Ocak.2014, 00:13
Geçen hafta talimat değişti, artık küfür cezası için süre olayı yok. Hatta geçen hafta Fenerbahçe tahkime gitti bunun için.
Yani bahsedilen sloganlardan dolayı değil, çok kısa süre de olsa edilen küfürden verilmiştir ceza.küfürden değil führeri eleştirmekten dolayı verildi...
Önder HOCA
31.Ocak.2014, 00:13
Yani bahsedilen sloganlardan dolayı değil, çok kısa süre de olsa edilen küfürden verilmiştir ceza.
iyide küfür edildimiki yani ekran başında ben duymadım
uAburak89
31.Ocak.2014, 00:17
Hepiniz kötü kadın çocuğusunuz duydum ben.
Ayrıca bize de ceza verilmiş, aynı şekilde farklı kulüplere de. Bundan sonra her hafta birileri ceza alır.
attirson
31.Ocak.2014, 00:30
Böyle bir sacmalık yok 10 saniyelik küfüre böyle bir ceza geliyorsa o zaman sezon basına 30-40 maç seyircisiz oynanır bizim ligde.Ben şahsen Tv basında hiç küfür duymadım duyulmayacak derecede bir tezahurata verdiler heralde.Utanmasalar kaçan pozisyondan sonra biri küfür etti diye stad kapatacaklar yuh ya.
sui generis
31.Ocak.2014, 00:53
Trabzonspor taraftarı bize, Aziz Yıldırım'a her maç küfrediyor. Onlar da almış mı saha kapatma ?
attirson
31.Ocak.2014, 00:59
Trabzonspor taraftarı bize, Aziz Yıldırım'a her maç küfrediyor. Onlar da almış mı saha kapatma ?
''taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde 2. kez gerçekleştirilmesinden dolayı takdiren 80.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, (oyçokluğu)''
Hadi önceden bu yeni getirdikleri her küfüre ceza uygulaması yoktu o zaman artık Ts'nin 5 maçta bir ceza alması gerekiyor cünkü aralıksız her maçlarında bize sövüyorlar.Bakalım ne kadar uygulanacak.
uAburak89
31.Ocak.2014, 01:06
Her 5 maçta değil, 6. maçta yine 1 maç kapama. 7. maçta ve takip eden maçlarda 2 maç saha kapama olması lazım. Sıfırlanmıyor ve iç saha - dış saha ayrımı yok. Tahkim talimat değişikliğine yapılan itirazı kabul etmezse ligde kalan maçların çeyreğinden fazlası seyircisiz olabilir.
himone
31.Ocak.2014, 15:34
Sene başından beri Trabzon'un bütün maçlarında bize küfür edildi hatta geçen hafta Ligtv sesi bile kısmadı. Diğer takımların statlarında karakol kurulmadığı sürece ve çirkin tezahürattan gözaltına almalar olmadığı sürece tartışmanın anlamı yok.
iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
europeanconquer
01.Şubat.2014, 12:08
Luis Aragones hayatını kaybetmiş.
Allah rahmet eylesin,mekanı cennet olsun.
KanaKe
01.Şubat.2014, 12:50
Luis Aragones hayatını kaybetmiş.
Allah rahmet eylesin,mekanı cennet olsun.
gayri müslim birisinin vefatinda Allah rahmet eylesin mekani cennet olsun gibi cümleler kurmak dogru degil.
Nocna Mora
01.Şubat.2014, 13:14
gayri müslim birisinin vefatinda Allah rahmet eylesin mekani cennet olsun gibi cümleler kurmak dogru degil.
Müslüman ya da değil, önce insan. İyi dileklerde bulunmanın kötü bir yanı yok. Mekanı cennet olsun.
A.FaruK
01.Şubat.2014, 13:54
Derbilerin hocası Aragones hayatını kaybetmiş. Çok sevdiğim bi adam değildi ama iyi ya da kötü hayatı bizim çubukluyla kesişince içim sızlıyor, üzüldüm cidden. Yakınlarının başı sağolsun
Homer J.S
01.Şubat.2014, 17:29
Ne demeliyiz peki? RIP desek daha mı doğru oluyor? Tanrı günahlarını bağışlasın mı diyelim? Kafa yobaz kafası malesef..
Aragones'in ölümüne de üzüldüm. Mekanı cennet olsun.
attirson
01.Şubat.2014, 18:36
Ne demeliyiz peki? RIP desek daha mı doğru oluyor? Tanrı günahlarını bağışlasın mı diyelim? Kafa yobaz kafası malesef..
Aragones'in ölümüne de üzüldüm. Mekanı cennet olsun.
En uygun cevap olmus.
uAburak89
01.Şubat.2014, 18:37
Seyircisiz oynama cezası kalkacak muhtemelen, Tahkim talimat değişikliği sonrasında ilk ihlal diyerek Urfa'nın cezasını kaldırmış çünkü.
GeNç KaRTaL
01.Şubat.2014, 19:09
E madem böyle bir olay var,ne diye federasyon bu cezayı verdiki? Biz verelim,değişen talimatnamenin reklamını yapmış oluruz,ne de olsa tahkimden döner falan diye mi düşündüler acaba? Düşünüyorum ama başka mantıklı bir açıklama bulamıyorum.Gerçi YD'nin olduğu yerde mantık aramak pek mantıklı değil.
TeNaciOUS MidFieLdeR
01.Şubat.2014, 20:05
fener konya macina kufurden ceza vermek yanlisti zaten, kucuk bir grubun 10-15 saniye sacmalamasi ve stad tarafindan susturulmasi disinda bir vukuat yoktu. ayrica yeni duzenleme sayesinde kluplerin zaten olmayan stad gelirleri sifirlanmis olacak, seyircili maclar artik ruya bundan sonra. cok sacma islere imza atiliyor surekli.
uAburak89
02.Şubat.2014, 01:53
Webo sezonu kapatmış.
erdem344
02.Şubat.2014, 01:54
Hayırlı işler.
Yerli forvet şart
Nedvedmania
02.Şubat.2014, 01:54
Oof :/ Bende twitter da "Ağlayarak oyundan çıktı" diye bir şey okudum ama bakmadım hiç detaya. Neden kapattı sezonu ?
erdem344
02.Şubat.2014, 01:56
Ah Stoch ah
Olacaktın şimdi sol kanatta
Dave S Mustaine
06.Şubat.2014, 20:59
Son dakika: Fenerbahçe'ye tahkimden iyi haber. Tahkim kurulu, sarı-lacivertli ekibin seyircisiz oynama cezasını kaldırdı!
Kaynak: NTV Spor
uAburak89
06.Şubat.2014, 21:12
Beklenen oldu da ortada çok büyük bir saçmalık ve haksızlık var.
Fenerbahçe eski talimata göre 4 kez uyarı almıştı, yenisine göre de 5.yi aldı. Sezon ortasında talimat değişikliği yapanların bunu muhtemelen Fenerbahçe'yi veya sınırdaki başka takımları korumak için yaptılar zira eski talimata göre alınan 4 uyarı an itibariyle çöpe gitti. Edilen küfürler kar kalmış oldu.
Talimat değişmese belki Konya maçında değil ama sonraki maçların birinde küfür edilse saha kapama cezası gelecekti. Şimdi ise sıfırlanmış oldu. Bu nasıl iş?
Oyun başladıktan sonra kural değişmez diyen hak ve adalet takipçileri anlatabilir mi acaba?
E madem böyle bir olay var,ne diye federasyon bu cezayı verdiki? Biz verelim,değişen talimatnamenin reklamını yapmış oluruz,ne de olsa tahkimden döner falan diye mi düşündüler acaba? Düşünüyorum ama başka mantıklı bir açıklama bulamıyorum.Gerçi YD'nin olduğu yerde mantık aramak pek mantıklı değil.
Mesajını yeni görüyorum.
Ortada danışıklı dövüş var resmen, bunun başka bir açıklaması da yok. TFF talimatı değiştiriyor, PFDK artık böyle diyor, süre yok diyor ceza veriyor, ortalık küfür var mıydı yok muydu tartışmasıyla karışıyor. Tahkim geliyor, yeni kural var madem, o zaman baştan başlayalım diyor, sıfırlıyor.
Esas hata talimatın değişmesidir. Eğer bu olacaklar öngörülmeden yapıldıysa, işbilmezliktir bunun adı ve şaşırtmaz kimseyi, sonuçta Demirören faktörü var.
Ha yok bilerek yapıldıysa bunlar, en hafif tabirle ahlaksızlıktır. Belirli takımların kayrılmasıdır.
furkan58
06.Şubat.2014, 21:30
Beklenen oldu da ortada çok büyük bir saçmalık ve haksızlık var.
Fenerbahçe eski talimata göre 4 kez uyarı almıştı, yenisine göre de 5.yi aldı. Sezon ortasında talimat değişikliği yapanların bunu muhtemelen Fenerbahçe'yi veya sınırdaki başka takımları korumak için yaptılar zira eski talimata göre alınan 4 uyarı an itibariyle çöpe gitti. Edilen küfürler kar kalmış oldu.
Talimat değişmese belki Konya maçında değil ama sonraki maçların birinde küfür edilse saha kapama cezası gelecekti. Şimdi ise sıfırlanmış oldu. Bu nasıl iş?
Oyun başladıktan sonra kural değişmez diyen hak ve adalet takipçileri anlatabilir mi acaba?
Yahu şu olayi bile Fenerbahçe'yi korudular diye yorumladin ya helal olsun :D
uAburak89
06.Şubat.2014, 21:36
Yahu şu olayi bile Fenerbahçe'yi korudular diye yorumladin ya helal olsun :D
Korumadılar diyorsan, açıkla. 4 defa aldığınız ihlal nereye gitti bundan başlayabilirsin mesela.
Talimat değişmese 120 saniye küfür ettiğiniz ilk maç sahanız kapanacak ve her tekrar ettiğinde bu devam edecekti. Bu şekilde avantaj sağlamanız komik değil. İşinize geldi mi adalet demesini bilirsiniz ama, esas komik olan bu. :)
Cengo
06.Şubat.2014, 21:45
Eski kurala göre de ihlal olmuyor. Devamlılık yok. Maç bittikten sonra tribünden çıkmayan küçük bir grup 10 sn küfür etmiş. Başka küfür yok maçta.
Sezon içinde kural değişirse herkesin cezası sıfırlanır. Hukulun gerektirdiği budur. TFF Tahkim Kurulu doğru olanı yaptı. Aksi hukuksuzluk olur.
furkan58
06.Şubat.2014, 21:48
Korumadılar diyorsan, açıkla. 4 defa aldığınız ihlal nereye gitti bundan başlayabilirsin mesela.
Talimat değişmese 120 saniye küfür ettiğiniz ilk maç sahanız kapanacak ve her tekrar ettiğinde bu devam edecekti. Bu şekilde avantaj sağlamanız komik değil. İşinize geldi mi adalet demesini bilirsiniz ama, esas komik olan bu. :)
120 saniye küfür edilen bir maçta cezamızı çekerdik. Bu maçta küfür mü oldu ? Olduysa bile ( tv ye yansımadı ) denilene göre 5-10 saniyelik ufak bir grup bağırmış ve hemen bastırılmış. Nerede 120 saniye nere 10 saniye ? Hükümete olan tepkilerden gelen saçma bi cezaydı ve kaldırıldı. Yönetim zaten açıklama yaptı küfür etmeyin yalnız bırakmayın takımı diye. Sen ana avratı geçtim maçı izlerken bi küfür duydun mu süresini de geçtim. Olurda küfür edilir zaten ceza alınır silinen giden bişey yok yani. Daha geçen haftaya kadar hükümete karardan dolayı saydıranlar 1 hafta puan farkı azalınca gözü kör olmuş futbola dönmüş neyse :)
uAburak89
06.Şubat.2014, 21:49
Tahkim kurulu cezayı küfür edilmediği için değil, talimat değişikliğinden dolayı sıfırladığı için kaldırdı. Yani onlar da Konya maçı için küfür var diyorlar.
Şike konusunda olduğu gibi hukuk ve adalet kavramlarındaki subjektif bakışlar bir bir çıkıyor ortaya. Biz sınırda olsaydık acaba bu cümleler yazılır mıydı, çok merak ediyorum. Bir tane Fenerbahçe'li çıkıp ya biz avantaj sağladık böyle diyebilecek mi bakalım...
uAburak89
06.Şubat.2014, 21:56
120 saniye küfür edilen bir maçta cezamızı çekerdik. Bu maçta küfür mü oldu ? Olduysa bile ( tv ye yansımadı ) denilene göre 5-10 saniyelik ufak bir grup bağırmış ve hemen bastırılmış. Nerede 120 saniye nere 10 saniye ? Hükümete olan tepkilerden gelen saçma bi cezaydı ve kaldırıldı. Yönetim zaten açıklama yaptı küfür etmeyin yalnız bırakmayın takımı diye. Sen ana avratı geçtim maçı izlerken bi küfür duydun mu süresini de geçtim. Olurda küfür edilir zaten ceza alınır silinen giden bişey yok yani. Daha geçen haftaya kadar hükümete karardan dolayı saydıranlar 1 hafta puan farkı azalınca gözü kör olmuş futbola dönmüş neyse :)
Oldu küfür duydum ben, hepiniz kötü kadın çocuğusunuz diye bağrıldı. Ayrıca işine gelmediğinden olsa gerek benim yazdığıma değil, uydurmak istediğin kılıfa göre cevap yazıyorsun. Eski talimat olsa ben Fenerbahçe bu maçta ceza alırdı mı dedim? Hükümet falan geç bunları o yüzden. Ana konu başka. Silinen 4 tane cillop gibi uyarınız var. Yani işin kolayına kaçıp bu maçlık değil, büyük resme bakarak konuşuyorum.
Belli ki ben net yazamadım veya sen gözü kör olmuş derken aynaya bakıyordun o ara, talimat değişmese ettiğin her 120 saniye için, 5. maçta 1 maç, 6. maçta 1 maç, 7 ve sonrasında iki maç sahan kapanacaktı. Bu sezon 4 defa bu eylemden ceza almış bir takım için risk oranı yüksekti haliyle. Şimdi evet en ufak küfüre bile ceza gelecek ama, kapanma için 4 maç gerekiyor. Bilmem anlatabildim mi? Ayrıca biz hep buradayız. :)
furkan58
06.Şubat.2014, 22:07
Oldu küfür duydum ben, hepiniz kötü kadın çocuğusunuz diye bağrıldı. Ayrıca işine gelmediğinden olsa gerek benim yazdığıma değil, uydurmak istediğin kılıfa göre cevap yazıyorsun. Eski talimat olsa ben Fenerbahçe bu maçta ceza alırdı mı dedim? Hükümet falan geç bunları o yüzden. Ana konu başka. Silinen 4 tane cillop gibi uyarınız var. Yani işin kolayına kaçıp bu maçlık değil, büyük resme bakarak konuşuyorum.
Belli ki ben net yazamadım veya sen gözü kör olmuş derken aynaya bakıyordun o ara, talimat değişmese ettiğin her 120 saniye için, 5. maçta 1 maç, 6. maçta 1 maç, 7 ve sonrasında iki maç sahan kapanacaktı. Bu sezon 4 defa bu eylemden ceza almış bir takım için risk oranı yüksekti haliyle. Şimdi evet en ufak küfüre bile ceza gelecek ama, kapanma için 3 maç gerekiyor. Bilmem anlatabildim mi? Ayrıca biz hep buradayız. :)
Bi tek sen duymuşsun o zaman. İşime gelmeme durumu yok ortada bu ceza yanlış değil miydi ? Yanlıştı ve kaldırıldı.Hükümet falan geç diyorsunda olayın ana sebebi o bunu sende biliyorsun. Yahu yönetim uyarılarını yapmış, takım zaten farkla önde, her şey iyi gidiyor. Statta kötü söz çıkıyorsa o da hükümete o da kısa bi süre çıkıyor. Niye devamlılığı olan küfür etsin taraftar. Madem risk oranı yüksekti 120 saniyeye gerek kalmadan ilk küfüre ceza alır saha da kapanır merak etme. Eğer ortada değişen bir kural varsa mantıken yeni cezalar o kurala göre sıfırdan sayılmalı. Ben cezayı devamlı küfürden almışım şimdi ağzımdan kaçsa anlık ceza alıcam demek niye eskisinin üstüne sayılsın bu.
uAburak89
06.Şubat.2014, 22:12
Bi tek sen duymuşsun o zaman. İşime gelmeme durumu yok ortada bu ceza yanlış değil miydi ? Yanlıştı ve kaldırıldı.Hükümet falan geç diyorsunda olayın ana sebebi o bunu sende biliyorsun. Yahu yönetim uyarılarını yapmış, takım zaten farkla önde, her şey iyi gidiyor. Statta kötü söz çıkıyorsa o da hükümete o da kısa bi süre çıkıyor. Niye devamlılığı olan küfür etsin taraftar. Madem risk oranı yüksekti 120 saniyeye gerek kalmadan ilk küfüre ceza alır saha da kapanır merak etme. Eğer ortada değişen bir kural varsa mantıken yeni cezalar o kurala göre sıfırdan sayılmalı. Ben cezayı devamlı küfürden almışım şimdi ağzımdan kaçsa anlık ceza alıcam demek niye eskisinin üstüne sayılsın bu.
Diyelim ki ben yanlış duydum, duyduğumu yanlış algıladım. Hükümet olayından ceza verildi tamam. Her türlü yanlıştı yani, eyvallah.
Senin takımın zaten sene başından beri önde gidiyor, herşey hep iyi yani. 120 saniye sürdüğü için alınan 4 uyarının sebebi de mi hükümet aleyhinde atılan sloganlardı?
Ayrıca ilk küfüre ceza alır saha da kapanır diyorsun ama, anlamadığın nokta bu. Artık 3 hakkınız daha var kapama için. Haksızlığı yaratan bu. Mantıken bu kuralın değişmemesi lazım, değişecekse de sezon sonu değişmesi lazım. Yoksa ortaya bu çarpıklık çıkıyor, iki türlü haksızlık yani. Eğer sıfırlanmamış olsa size haksızlık olacaktı, bu şekilde de ceza almamış takımlara haksızlık yapılmış oluyor.
Edit: Yanlış anladığın noktalardan biri de, tahkim küfür yok demedi. Küfür var ama sıfırlıyorum dedi. Yani şu durumda size aynı zamanda haksızlık da yapılmış oluyor, edilmedi dediğiniz küfürden ilk uyarıyı aldınız.
sui generis
06.Şubat.2014, 23:50
Yanlışın var.
Önceki talimatta küfür olması için 120 saniye arıyor. Şimdikinde ise süre sınırlaması yok. Yani önceki talimata göre küfür olmamış oluyor.
Ayrıca bunun bize avantaj sağlamasına gelecek olursak; şimdi belki dediğin gibi belki ileride ceza alacaktık eski talimat kalsaydı ve o maçlar sıfırlanınca avantaj sağlanmış gibi olsa da bu yeni talimattan sonra biz daha da fazla ceza alacağız. Çünkü; talimatın amacı belli. Hükümeti korumak. Şuan hükümetle ters olan biziz ve bu işten zararlı çıkacak biziz. İlk aşamada 1 maç avantajlı gibi görünse de en büyük darbe bize vurulmuş oluyor. Sadece görmek istediğin yöne baktığın için bunu atlıyorsun.
uAburak89
07.Şubat.2014, 00:04
Ben anlatamıyorum galiba, önceki talimata göre ceza verilmeliydi gibi birşey söylemiyorum. Talimat değişikliğini buraya ilk yazan benim zaten, aradaki farkı biliyorum haliyle. Yanlışım yok yani. Hükümet olayı şikede gibi sizin kalkanınız bana göre, daha önce 4 defa bu cezayı almış ve son yıllarda bunu alışkanlık haline getirip sürekli olay çıkaran taraftarlar o kadar da masum değil.
Ayrıca 1 maç değil, 4 maç. Hadi bu ceza haksız, hükümet yüzünden. Yine 3 maç avantaj var. Zaten kaç maç kaldı ki içeride oynanacak. Sezon başı olsa bu o zaman hükümet teorisi belki mantıklı olurdu, sonuçta taraftar tepkisi yeni değil.
ReaList
07.Şubat.2014, 00:09
120 saniye küfür nedir ya bu nasıl saçma bir kuraldır küfür etmenin süresi mi olur.
Asıl tartışılması gereken*
uAburak89
07.Şubat.2014, 00:13
Bence süre şartı olmalı. Sonuçta münferit denilebilecek kısa süreli küfür bütün stadı, kombinesi olanı etkilememeli. Pozisyona verilen tepki de ceza sebebi olur bir kıstas olmazsa.
Bu 120 olmaz 60 saniye olur orasını bilemem. Ama bir kriter şart. Seneye bol bol seyircisiz maçta izleriz, görünen o.
sui generis
10.Şubat.2014, 00:11
Recep iyi oynamış.
http://www.trtspor.com.tr/videolar/tekden-denizlispor-bucaspor-2589.html
erdem344
10.Şubat.2014, 02:12
Başkan maçtan sonra çok güzel konuşmuş
Namzet
10.Şubat.2014, 02:50
Moussa Sow Sivas maçındaki sakatlığından dolayı 3 hafta sahalardan uzak kalacak..
sui generis
10.Şubat.2014, 13:53
Beyler, biz bu kadar forvetsizken alt yapıdaki Semih 16 maçta 13 gol atmış ve biz bu adamı hala A takıma alıp en azından kulübede oturtmuyorsak yazıklar olsun bize. Yahu bazen 18 kişilik kadroyu bile dolduramıyoruz. Bu adamın orada durmasının ne zararı olabilir ?
Belki hepiniz itiraz edeceksiniz ama şuanda Topaldan sonra en iyi ortasahamız Cristian. Diğerleri de bir şey yapmıyor, aldığı her topu kaybediyor Cristian da. ama Cris bazen skora etki ediyor. Kesinlikle gelecek maçta 11 başlaması lazım. Hatta bence eğer kanatsız 4-4-2 oynamayacaksak 4-3-3 te devam edeceksek ilerideki üçlüden biri Cris olsun. Enterasan gelebilir size belki ama bence şuan en uygun isim o. Topuzu falan diyecekseniz koymam ben şu durumda onu. Ekstra işler yapabilecek biri lazım bize. Bu da Topuz olamaz ama belki Cris yapabilir bu işi. Topuz ve Kuyt iki kanatta olursa mahvoluruz.
Hatta biraz ileri gidiyorum. Alves pekala bu maçta forvet oynayabilirdi :D Caner gibi orta kesen adamın var, koy ileri belki atar. O kadroda kafayla gol atılacaksa ilk isim Alvesti. Keşke böyle değişik şeyler teknik ekibin aklına gelse :)
Kasımpaşa için 11'im.
http://www.footballuser.com/formations/2014/02/931289_Fenerbahce_SK.jpg
Yedek kulübesi: Volkan, Kadlec/HAK, Holmen, Emre, Selçuk, Semih, xx
erdem344
10.Şubat.2014, 13:56
Başkan çarşamba günü Ahmet Hakanın Tarafsız Bölge programına katılıcakmıs.
Redrum
10.Şubat.2014, 13:59
HAK oynar bence, Salih yerine de Holmen oynar. Kalede Volkan devam eder.
byKpln
10.Şubat.2014, 14:41
Beyler, biz bu kadar forvetsizken alt yapıdaki Semih 16 maçta 13 gol atmış ve biz bu adamı hala A takıma alıp en azından kulübede oturtmuyorsak yazıklar olsun bize. Yahu bazen 18 kişilik kadroyu bile dolduramıyoruz. Bu adamın orada durmasının ne zararı olabilir ?
Belki hepiniz itiraz edeceksiniz ama şuanda Topaldan sonra en iyi ortasahamız Cristian. Diğerleri de bir şey yapmıyor, aldığı her topu kaybediyor Cristian da. ama Cris bazen skora etki ediyor. Kesinlikle gelecek maçta 11 başlaması lazım. Hatta bence eğer kanatsız 4-4-2 oynamayacaksak 4-3-3 te devam edeceksek ilerideki üçlüden biri Cris olsun. Enterasan gelebilir size belki ama bence şuan en uygun isim o. Topuzu falan diyecekseniz koymam ben şu durumda onu. Ekstra işler yapabilecek biri lazım bize. Bu da Topuz olamaz ama belki Cris yapabilir bu işi. Topuz ve Kuyt iki kanatta olursa mahvoluruz.
Hatta biraz ileri gidiyorum. Alves pekala bu maçta forvet oynayabilirdi :D Caner gibi orta kesen adamın var, koy ileri belki atar. O kadroda kafayla gol atılacaksa ilk isim Alvesti. Keşke böyle değişik şeyler teknik ekibin aklına gelse :)
Kasımpaşa için 11'im.
http://www.footballuser.com/formations/2014/02/931289_Fenerbahce_SK.jpg
Yedek kulübesi: Volkan, Kadlec/HAK, Holmen, Emre, Selçuk, Semih, xx
Mert orada çok güzel duruyor da Volkan Ersun beyin vazgeçilmezi:)Onun dışında Cristian'ı Saloh'in yerine çekip o pozisyonda Holmen'i oynatabilir.
Önder HOCA
10.Şubat.2014, 14:58
alper sağ açıkta fevkalade oynayabilir
ReaList
10.Şubat.2014, 15:17
Elinde Gökhan ve Caner gibi tek koridor bek varken; ve koca kanatta çizgi adamı yokken bu takıma gidebilecek tek sistem 3 5 2 dir. Ancak Trde bunu oynatabilecek kapasitede hoca yok. Lucescu başta olsaydı rakipler Fener orta alanından ileriye adım atamazdı. Şimdi yürüyen kaleye geliyor çünkü kanatlar yok bekler de bu yüzden fazlasıyla önde kalınca tandemdeki 2 eleman kaderiyle baş başa kalıyor.
mwaru
10.Şubat.2014, 15:45
@benbenim Alves konusunda kesinlikle katılıyorum reelde bu fikri ileri sürdüğümde hep tepki gördüm hatta biraz alaylı tepkiler :d o yüzden buraya yazmaktan çekindim açıkçası. Bana göre ayağı da iyi bir futbolcu Alves, o yüzden pekala top tutabilir.
erdem344
10.Şubat.2014, 15:46
Adidasla yıllık 8.5 m anlaşmışız
iyi para
uAburak89
10.Şubat.2014, 16:23
Çıkan haberlerde çok daha fazla rakamlardan bahsediliyordu. 8.5 milyon dolar düşük kalmış. Galatasaray 8 milyon Euro alıyor. Üstelik Adidas'ın formaları iyi değil daha doğrusu Türk takımlarına özen göstermiyorlar.
byKpln
10.Şubat.2014, 19:34
Elinde Gökhan ve Caner gibi tek koridor bek varken; ve koca kanatta çizgi adamı yokken bu takıma gidebilecek tek sistem 3 5 2 dir. Ancak Trde bunu oynatabilecek kapasitede hoca yok. Lucescu başta olsaydı rakipler Fener orta alanından ileriye adım atamazdı. Şimdi yürüyen kaleye geliyor çünkü kanatlar yok bekler de bu yüzden fazlasıyla önde kalınca tandemdeki 2 eleman kaderiyle baş başa kalıyor.
Çok doğru.Topal'da 3 stopere kaydırılabilir.Böyle bir sistemde.Bize dua etmek düşer :)Belki Ersun Bey'in aklına gelir:)
TeNaciOUS MidFieLdeR
10.Şubat.2014, 20:02
oyle cart diye 352 oynuyoruz diyemezsin ki, yillardir bu takimin suregelen bir pratigi var. mevcut sistemden vazgecip yenisine gecmek o kadar kolay mi saniyorsunuz. GS manciniyle 352 oynamaya calisti kac aydir. 433 yapti saadeti yakaladi. ben 352yi dogru goremem su asamada. belki 2 mactir kaybediyoruz ama boyle devam etmez, cunku ritmini bulmus bir takim sayiliriz. form tutarsak yeniden seri yakalariz. takimda oynamalar yapmak gereksiz, belki B plani olarak cebe koyulabilir ama 352 henuz A planimiz olmamali.
nannar
10.Şubat.2014, 21:13
Biz 3-5-2 oynuyoruz Aytaç :) Ceyhun genelde stoperlerin arasında ve bekler gnelde orta alana yakın ve kenar hücumlarını onlar yönetiyor... Fenerbahçe'nin Sivas maçında benim de aklıma Mehmet Topal'ı göbeğe çekerek bekleri öne çıkarsa daha etkili olacağı fikri gelmişti. Hatta 10 kişi kaldıktan sonra bile 3-4-2 oynasa bence çok daha iyi oynardı FB. Sow ve Kuyt gibi 2 etkili adamı kenarlara atarak bence takıma zarar veriyor. o adamları ceza alanına yaklaştırıp GG ve Caner'e kanatları teslim etse ve 3 stoper veya 2 stoper+ Topal ile 3'lü savunma kursa çok daha başarılı olabilir FB.Fakat en büyük eksik bizdeki Sneijder tarzı hücum bölgesinin arkasındaki alanı kullanacak bir ismin olmaması. Alex'in bölgesi yani... Mevcut kadronuzsa sanırım sadece Holmen bu görevi üstlenebilir...
Sheriff
10.Şubat.2014, 21:16
Biz 3-5-2 oynuyoruz Aytaç :) Ceyhun genelde stoperlerin arasında ve bekler gnelde orta alana yakın ve kenar hücumlarını onlar yönetiyor... Fenerbahçe'nin Sivas maçında benim de aklıma Mehmet Topal'ı göbeğe çekerek bekleri öne çıkarsa daha etkili olacağı fikri gelmişti. Hatta 10 kişi kaldıktan sonra bile 3-4-2 oynasa bence çok daha iyi oynardı FB. Sow ve Kuyt gibi 2 etkili adamı kenarlara atarak bence takıma zarar veriyor. o adamları ceza alanına yaklaştırıp GG ve Caner'e kanatları teslim etse ve 3 stoper veya 2 stoper+ Topal ile 3'lü savunma kursa çok daha başarılı olabilir FB.Fakat en büyük eksik bizdeki Sneijder tarzı hücum bölgesinin arkasındaki alanı kullanacak bir ismin olmaması. Alex'in bölgesi yani... Mevcut kadronuzsa sanırım sadece Holmen bu görevi üstlenebilir...
Holmen hayatta yapamaz hocam, Emre Belözoğlu ve Salih yapabilir o dediğini.
nannar
10.Şubat.2014, 21:31
Holmen hayatta yapamaz hocam, Emre Belözoğlu ve Salih yapabilir o dediğini.
Emre 2-3 sene önce yapardı ama artık zor.Salih için ise bence çok erken. Fakat yedekten hemen hemen tüm maçlarda en az 20 dk süre vererek hazırlanabilir.
TeNaciOUS MidFieLdeR
10.Şubat.2014, 21:34
@nannar
olur mu hocam, bildigin 433 oynadiniz, hem bursa hem de EsEs macinda. daha once dedigin gibiydi ama degistirdi mancini. bak bu da matchstudy sitesindeki analiz. burda da acikca goruluyor dizilis. bursanin ne yaptigiysa belirsiz. :zuhaha
http://img38.imageshack.us/img38/3650/klbf.jpg
senin dedigin 352 icin de holmene bictigin rol cok alakasiz durmus :D sneijder-alex-holmen :D
ntvspor haberini bile yapmis sizin sistemin :zuhaha
http://www.ntvspor.net/foto-galeri/sifre-433
zaten bizim oynadigimiz sistem bence 3-4-3. mac icinde bu sekle donuyoruz. savunma durumunda 433 gibi yerlesiyoruz.
himone
10.Şubat.2014, 21:44
Bu hafta forvet ve defans hattı sıkıntılı olacak ama orta sahada doğru tercihler olursa sıkıntı yaşamayız. Öncelikle Meireles yedek olacak ve sahaya Alper, Holmen, Emre üçlüsü çıkacak arkalarında Topal olacak ve ileride Kuyt-Emenike olacak. Defansta da ben seçimlerin önemli olduğunu düşünmüyorum. Kalenin de artık değişmesi gerekiyor ama nerde, büyük kaptanı kim kenara alabilir.
TeNaciOUS MidFieLdeR
10.Şubat.2014, 21:56
tahammul edemedigim bir numarali oyuncu volkan su takimda. baroni bile hafif kalir yani. dedigin kadroya mecburuz zaten, pek fazla secenek yok. meireles takimin cok gerisinde. emreyi begenmiyorum ben, takima katkisi eskisi gibi degil. eski dinamizmi kalmamis. alper-baroni-holmen-salih-topal bunlarin arasindan bir ortasaha cikarmasini bekliyorum. mert de keske kaleyi devralsa artik.
ReaList
10.Şubat.2014, 22:05
Benim hayalimdeki dizilim ve kadro (isimler değişebilir alternatifleri var) budur;
http://i.hizliresim.com/KrOo8a.jpg
Tabi yukarıda konuyu açarken belirttiğim; Aytaç abinin de dediği gibi 3-5-2 bir felsefe işi. Uygulanması kolay bir sistem de değil. Alışma süreci biraz uzun sürer ama sistem bir oturursa leblebi gibi maç kazanırsınız. Çünkü buna uygun kadronuzun olması yanı sıra güçlü bir savunmaya sahip olacaksınız.
Fenerbahçe 3 forvet + Cristianla oynadığı zaman, takım savunmasında kafadan 4 kişi eksik kalıyor. Orta alanda bu eksikliği kapatayım derken aşırı yorulunca Fenerbahçe için savunma işi çok zor oluyor.
Keşke şu sistemi oynatabilecek bir hocaya sahip olabilseydik. Türkiye'de bunu verebilecek bir hoca yok, Hatta Türkiye'de Fatih Terim dışında başarılı bir şekilde 4-4-2 oynatabilecek bir hoca da yok. Her şey sadece oyuncuları dizmekle olmuyor, Sistemin tüm inceliklerini takımınıza aşılamanız gerek. Böyle şeyleri Ersun Yanal'dan beklemek biraz zor. Daha kendi sistemi bile olmadan, Aykut Kocaman'ın yaratmış olduğu garip merkez forvetlerden kanat oyuncusu olarak faydalanmaya dayalı dizilime göre oynadığından, bu takıma yeni bir kimlik kazanmasını beklemek şimdilik hayal. Ona da hak veriyorum çünkü sevgili ulu hakanımızın önüne sunduğu "Ya şampiyon ol ya da git" sözleşmesinden dolayı, takıma verebilecekleri konusunda eli kolu bağlı.
TeNaciOUS MidFieLdeR
10.Şubat.2014, 22:11
ersun hoca sikayet ettigin seyi yapmaya biraz da mecbur aslinda. kendi istedigi transferler degil bu kadro. umarim basarili olur da gelecek sezon arzuladigi futbolu dogru oyuncularla uygulamaya firsati olur. aykut hocanin 3 senedir sekillendirdigi bir yapinin devamini izliyoruz aslinda, birazcik olsun kendi sistemini oynatma cabasinda ersun hoca da. gelecek yil kendi kurdugu kadroyla daha basarili olacaktir.
byariff
10.Şubat.2014, 22:29
kendi istedigi kadro degilmi bilemem ama su kadroyu baska hocaya ver cok seyler yapar 4/4"luk kadrosu var fenerbahcenin taktik teknik islerine girmicem ama ersun yanal cok agir sekilde calistiriyor oyunculari zaten sakatlanma sebebide bu webonun sowun emenikenin falan.
TeNaciOUS MidFieLdeR
10.Şubat.2014, 22:40
weboyu bilmem de diger ikisi zaten curuk topcular. baska hocayla da sakatlanirlar. sanki ersun hocayla antremana cikmis gibi yorum yapiyorsunuz. normal standartta antreman yapiliyor. daum zamaninda da cok farkli degildi. almanyada her takimin programi ayni. sadece kadro kalitesiyle olmaz, fizik kondusyon olarak da a kalite olmak zorundasin.
jevox06
10.Şubat.2014, 22:49
Aslında bizim oynadığımız sistem 3-5-2 de değil 4-3-3 de değil. Çünkü Mancini rakamların çok üzerinde duran bir hoca değil. Mesela Ceyhun geriye geldiğinde 3 defans oluyoruz onla birlikte ve 3-5-2 gibi oynamış oluyoruz. Yani rakamlar pek mühim değil. Fenerbahçe'nin 3-5-2 oynaması için bir tane top dağıtan defans alması lazım. Bir de Melo gibi savaşçı yılmayan bir oyuncu lazım. Diğer oyuncuları sisteme uymaya çalışır ama tam uygun diyemem, görmek lazım bir şey söylemek için. Ama tabi Ersun Yanal'ın böyle bir büyük sistem değişikliğine gitmesi kesinlikle imkansız.
TeNaciOUS MidFieLdeR
10.Şubat.2014, 23:01
zaten degistirmesin de, dereyi gecerken at degistirilmez demis atalarimiz. kulak vermekte fayda var.
ayrica mancini ne diyor bilmem ama analizlere gore son iki mac 433 oynamis, onceki sayfada bir resim paylastim. takimin saha uzerindeki dagilimini gosteriyor. hucum ederken takimlar zaten cok formasyona bagli kalmazlar. biz de hucumda 3-4-3 oynuyoruz mesela. topal defansin arasina giriyor, bekler ileri cikiyor. onde de 3 forvet oluyor zaten. GS de hucum halinde buna benzer bir yapida, yani 3-5-2 goruntusu veriyor. ama tam bir formasyondan bahsetmek pek mumkun degil dedigin gibi, hucum durumundayken.
himone
10.Şubat.2014, 23:02
Emenike için bir şey diyemem ama Sow'un çürük olduğuna katılmıyorum, her sene 1 veya 2 kere sakatlanıyor olabilir ama uzun süreli değil arada sırada dinlendirilse bence bir sakatlık ta yaşamaz. Adamı geldiğinden beri deli gibi koşturuyoruz ve antrenmanların ağır geçtiğini de bütün basın yazıyordu. Demek ki biraz fazla ağırmış.
Ersun Yanal'ın Aykut Kocaman taktiği kullandığına da kesinlikle katılmıyorum. Dizilişler aynı olabilir ama oynanmak istenen tamamen farklı bir oyun. Asıl sorun da burada çıkıyor bence oyun ve kadro birbirine uymuyor. Hatta oyun kendi içinde bile çelişiyor.
FB şuan saçmalıklarla dolu bir taktiğe sahip ve bunları değiştirmek gibi bir düşünce de yok maalesef.
1- Topu oyuna sokarken stoperlerin açılması ve aralarına Topal'ın girerek top alması Aykut Kocaman'ın taktiği değildi. Üstüne bir de bekler aşırı ileri çıkıyor ve pas kanallarını kendi kendimize kapatıyoruz. Ondan sonra Topal da saçma sapan uzun toplar atmaya başlıyor(veya stoperler).
Ben dünyada böyle saçma bir oyun kurma taktiği görmedim, en azından Topal tarzı bir oyuncuyla. Normalde beklerin geri gelip orta sahalarla verkaç yaparak alan boşaltması lazım.
2-Orta sahada Alper hariç bir tane bile adam geçip top sürebilen adamımız yok buna rağmen tempolu oyun oynamaya çalışıyoruz halbuki topa sahip olmamız lazım.
3-Takımın şuan ki en büyük problemlerinden biri de hücum pres. Ben daha dünyada savunmasını ileri çıkarmadan pres yapan takıma denk gelmedim bu seneye kadar. Hem ileride basıyoruz hem de savunmamız ileri çıkmıyor. Üstelik pres yapan adamlarımızın öyle top kapma özelliği de yok. Çabucak rakipler tarafından geçiliyorlar ve arkada aşırı boşluk oluyor.
4- Son olarak hücumda kanatları kullanma taktiği. Kanatta duran 2 adamın da adam geçme özelliği yok hatta bir tanesinin hiçbir özelliği yok. Herşey beklerin üstüne kalıyorken bir de orta sahalarımız kanatlara hiç destek vermiyorlar. Ben FB maçlarını izlediğimde 90 dakika boyunca en fazla 5 tane verkaç görüyorum.
Aslında yazacak çok şey var ama rakipler tüm açıklarımızı öğrenmesin :D.
Ve en başından güzel futbol kaliteli futbolcularla oynanır veya hırsla mücadele eden futbolcularla. Biz ise inatla kalitesiz ve güçsüz oyuncularla top oynamaya çalışıyoruz. Ve bu adamların başında Kuyt geliyor mümkünse (tabi ki bu süreçte değil) 3-4 hafta kenarda otursun. Ben hayatımda bu kadar basit ve çok top kaybı yapan bir futbolcu görmedim. Hatta oyuncunun profilinde bazı arkadaşlar top kontrolü ile ilgili itirazda bulunmuştu ama ben aldığı değerin bile çok fazla olduğunu düşünüyorum. Sanki adamın ayağında et yok ve direk kemik, hatta kalas. Çarpan top 3-4 metre geri gidiyor, vücudunun diğer kısmı da aynı.
jevox06
10.Şubat.2014, 23:12
zaten degistirmesin de, dereyi gecerken at degistirilmez demis atalarimiz. kulak vermekte fayda var.
ayrica mancini ne diyor bilmem ama analizlere gore son iki mac 433 oynamis, onceki sayfada bir resim paylastim. takimin saha uzerindeki dagilimini gosteriyor. hucum ederken takimlar zaten cok formasyona bagli kalmazlar. biz de hucumda 3-4-3 oynuyoruz mesela. topal defansin arasina giriyor, bekler ileri cikiyor. onde de 3 forvet oluyor zaten. GS de hucum halinde buna benzer bir yapida, yani 3-5-2 goruntusu veriyor. ama tam bir formasyondan bahsetmek pek mumkun degil dedigin gibi, hucum durumundayken.
Evet abi mesela FM gibi düşünürsek oyun formasyonu şöyle
GK
DR DC DC DL
DMC
MC MC
AMR AML
ST
gibi oynadı. Ama gene FM üzerinden düşünürsek oynadığı roller üzerinde 3-5-2 gibi gözüküyor. Misal Sneijder AML oynadı ama oyun kurucu gibi kanatta oynadı. Burak AMR oynadı ama forvet gibiydi. Yani 3-4-1-2 gibi dizildiler son iki maçta. Kısaca böyle özetlenebilir yapı :) Ersun Yanal'da değiştirmesin ama sanki bana kadro rotasyonu 3-5-2 üzerine yapılmışta sonradan 4-3-3 gibi bi sisteme geçmişler gibi :D Özellikle forvet azlığı ve orta saha bolluğu :D
TeNaciOUS MidFieLdeR
10.Şubat.2014, 23:14
@himone
ben kendi adima seninle ayni fikirdeyim, benim anlatmak istedigim gecen donemki kadroyla kendi sistemini oynatmaya calisiyor ersun yanal. o yuzden takim zaman zaman ariza veriyor. gelecek sezon icin sans verilirse kadroyu kendine gore sekillendirecektir eminim.
sow her sezon sakatlik yasadi. ilk geldigi sezon mesela super finale ancak yetisti. sow, emre, emenike, meireles hepsi potansiyel sakat zaten.
byKpln
10.Şubat.2014, 23:38
Emenike için bir şey diyemem ama Sow'un çürük olduğuna katılmıyorum, her sene 1 veya 2 kere sakatlanıyor olabilir ama uzun süreli değil arada sırada dinlendirilse bence bir sakatlık ta yaşamaz. Adamı geldiğinden beri deli gibi koşturuyoruz ve antrenmanların ağır geçtiğini de bütün basın yazıyordu. Demek ki biraz fazla ağırmış.
Ersun Yanal'ın Aykut Kocaman taktiği kullandığına da kesinlikle katılmıyorum. Dizilişler aynı olabilir ama oynanmak istenen tamamen farklı bir oyun. Asıl sorun da burada çıkıyor bence oyun ve kadro birbirine uymuyor. Hatta oyun kendi içinde bile çelişiyor.
FB şuan saçmalıklarla dolu bir taktiğe sahip ve bunları değiştirmek gibi bir düşünce de yok maalesef.
1- Topu oyuna sokarken stoperlerin açılması ve aralarına Topal'ın girerek top alması Aykut Kocaman'ın taktiği değildi. Üstüne bir de bekler aşırı ileri çıkıyor ve pas kanallarını kendi kendimize kapatıyoruz. Ondan sonra Topal da saçma sapan uzun toplar atmaya başlıyor(veya stoperler).
Ben dünyada böyle saçma bir oyun kurma taktiği görmedim, en azından Topal tarzı bir oyuncuyla. Normalde beklerin geri gelip orta sahalarla verkaç yaparak alan boşaltması lazım.
2-Orta sahada Alper hariç bir tane bile adam geçip top sürebilen adamımız yok buna rağmen tempolu oyun oynamaya çalışıyoruz halbuki topa sahip olmamız lazım.
3-Takımın şuan ki en büyük problemlerinden biri de hücum pres. Ben daha dünyada savunmasını ileri çıkarmadan pres yapan takıma denk gelmedim bu seneye kadar. Hem ileride basıyoruz hem de savunmamız ileri çıkmıyor. Üstelik pres yapan adamlarımızın öyle top kapma özelliği de yok. Çabucak rakipler tarafından geçiliyorlar ve arkada aşırı boşluk oluyor.
4- Son olarak hücumda kanatları kullanma taktiği. Kanatta duran 2 adamın da adam geçme özelliği yok hatta bir tanesinin hiçbir özelliği yok. Herşey beklerin üstüne kalıyorken bir de orta sahalarımız kanatlara hiç destek vermiyorlar. Ben FB maçlarını izlediğimde 90 dakika boyunca en fazla 5 tane verkaç görüyorum.
Aslında yazacak çok şey var ama rakipler tüm açıklarımızı öğrenmesin :D.
Ve en başından güzel futbol kaliteli futbolcularla oynanır veya hırsla mücadele eden futbolcularla. Biz ise inatla kalitesiz ve güçsüz oyuncularla top oynamaya çalışıyoruz. Ve bu adamların başında Kuyt geliyor mümkünse (tabi ki bu süreçte değil) 3-4 hafta kenarda otursun. Ben hayatımda bu kadar basit ve çok top kaybı yapan bir futbolcu görmedim. Hatta oyuncunun profilinde bazı arkadaşlar top kontrolü ile ilgili itirazda bulunmuştu ama ben aldığı değerin bile çok fazla olduğunu düşünüyorum. Sanki adamın ayağında et yok ve direk kemik, hatta kalas. Çarpan top 3-4 metre geri gidiyor, vücudunun diğer kısmı da aynı.
İkinci ve üçüncü maddeler oyuncu seçimlerinden kaynaklanıyor bence.
himone
11.Şubat.2014, 00:30
@himone
ben kendi adima seninle ayni fikirdeyim, benim anlatmak istedigim gecen donemki kadroyla kendi sistemini oynatmaya calisiyor ersun yanal. o yuzden takim zaman zaman ariza veriyor. gelecek sezon icin sans verilirse kadroyu kendine gore sekillendirecektir eminim.
sow her sezon sakatlik yasadi. ilk geldigi sezon mesela super finale ancak yetisti. sow, emre, emenike, meireles hepsi potansiyel sakat zaten.
Emre ve Meireles hakkında tartışmak zaten komik olur. Emenike konusunda geldiği günden beri söylüyorum kesinlikle çöpe atılmış 13 milyon Euro'dur(takımın bence forvete değil kanata ve ofansif orta sahaya ihtiyacı vardı). Sow tamam her sene sakatlanıyor ama 2 hafta olmuyor ve geri dönüyor, en azından uzun süreli olmuyor demek istediğim oydu.
Ersun Yanal'a şans verme konusuna gelirsek ben de aynı şekilde düşünüyorum. Hatta ben ne kadar eleştirsem de Aykut Kocaman'ın gitmesine de üzülmüştüm. İstikrarı her zaman savunurum ve FB'nin de son yıllarda kötü futbolu hocalardan değil tamamen futbolculardan kaynaklanıyor.
İkinci ve üçüncü maddeler oyuncu seçimlerinden kaynaklanıyor bence.
Aslında benim demek istediğim de oydu. Aykut Kocaman oyuncu profillerinden dolayı mecbur kalmıştı bu şekilde futbol oynatmaya. Çalım atacak oyuncu olmadığı için ağır tempoda topa sahip oyun oynatıyordu. Ve stoperlerin ağır olması ve orta sahaların pres özürlü olması yüzünden pres te yaptırmıyordu. Aslında Ersun Yanal Aykut Kocaman'a göre daha avantajlı elinde Alper ve Holmen gibi orta saha var ama Meireles ve Cristian gibi oyuncularda ısrar ediyor.
uAburak89
11.Şubat.2014, 01:18
GS & FB dizilişleri benzemeye başladı son maçlarda. İki stoper, iki hücumcu bek, bir ön libero, iki orta saha, tek fark hücum bölgesinde. Fenerbahçe 3 forvet kullanıyor, Galatasaray Sneijder + 2 forvet. Ayrıca bizim bekler Fenerbahçe'ninkiler kadar hücuma çıkmıyor. Ceyhun'u tıpkı Mehmet Topal gibi kullanıyor Mancini. Ama tabii ki strateji açısından ciddi farklar mevcut.
@himone
Topal konusunda seni destekleyen bir veri gördüm, Sivasspor maçında en çok pas yapan oyuncu (70 kez) Topal, en yakın isim 45 pas yapmış. Mehmet Topal iyi kesicidir, top kapmada da başarılıdır lakabı da örümcek zaten, ama iyi pas dağıtır mı, orası soru işareti.
Ersun Yanal'a hem zaman lazım, hem de kendi kadrosunu kurmasına müsade edilmesi lazım. Bu sene gelen Holmen, Kadlec hatta Emenike'nin bile onun istediği transferler olduğunu sanmıyorum. Kendi kuracağı kadrosu ile her zaman şampiyonluğa oynatabilir Fenerbahçe'yi ama söz konusu Avrupa olduğu zaman başarıyı getirebileceğini sanmıyorum.
TeNaciOUS MidFieLdeR
11.Şubat.2014, 03:01
genclerbirligi ile avrupada basarili oldu ersun yanal. milli takimda da basarili sayilirdi ama polemiklere kurban gitti. uluslararasi alanda tecrubeli diyebiliriz yani. o yuzden avrupa konusunda endisem yok benim ersun hocadan yana, yeteri kadar imkan verilirse basarili olur bence. sezonbasi geldigi gunden sadece 3-4 hafta sonra avrupada ilk resmi macina cikti, ordaki kotu futbolu ile degerlendirmemek gerekir avrupa macerasini. ben daha cok genclerbirligi ile yaptiklarina bakiyorum avrupa denince.
erdem344
11.Şubat.2014, 04:21
Kulüp öyle bir bildiri yayınlamış ki akıllara zarar
Kim hazırladıysa eline yüreğine sağlık
attirson
11.Şubat.2014, 04:27
http://www.fenerbahce.org/
http://i.hizliresim.com/eW7NYP.jpg (http://hizliresim.com/eW7NYP)
uAburak89
11.Şubat.2014, 11:42
Her gün yeni bir skandalı ortaya çıkan, yolsuzlukları örtbas etmek için algıyı başka yöne çekme adına yapılan açıklamaları savunma için kullanmak Strum Graz kadar olmasa da başarılı. Tribün Ali İsmail Korkmaz diye bağırır, yönetimi katillerinin yanına yanaşır. Taraftarına sorsan Aziz Yıldırım memleketi kurtaracak..
erdem344
11.Şubat.2014, 13:55
Ali İsmail Korkmasın ailesi paşa maçına çağırılmıs
Hafta sonu sefada tribünde olur ... Olaylar olaylar
uAburak89
11.Şubat.2014, 14:31
genclerbirligi ile avrupada basarili oldu ersun yanal. milli takimda da basarili sayilirdi ama polemiklere kurban gitti. uluslararasi alanda tecrubeli diyebiliriz yani. o yuzden avrupa konusunda endisem yok benim ersun hocadan yana, yeteri kadar imkan verilirse basarili olur bence. sezonbasi geldigi gunden sadece 3-4 hafta sonra avrupada ilk resmi macina cikti, ordaki kotu futbolu ile degerlendirmemek gerekir avrupa macerasini. ben daha cok genclerbirligi ile yaptiklarina bakiyorum avrupa denince.
Gençlerbirliği ile Fenerbahçe bir değil. Baskı ve beklenti açısından. O dönem beklenilmeyen bir şeyi başardı. Şimdi ise öyle değil, bunun altından kalkabilirse tabii ki başarı gelebilir. Bu sezona bakarak yazmamıştım ben aslında ama, 3-4 hafta da az bir süre değil. Milli Takım konusunda kendini yaktı, Hakan Şükür'ün uymadığı ama Ersen Martin'in uyumlu olduğu bir sistem yok çünkü.
byariff
11.Şubat.2014, 14:43
Cumhuriyetimizin son kalesi olan fenerbahçe Ideoloji karmaşası yasiyor.
byKpln
11.Şubat.2014, 14:48
Emre ve Meireles hakkında tartışmak zaten komik olur. Emenike konusunda geldiği günden beri söylüyorum kesinlikle çöpe atılmış 13 milyon Euro'dur(takımın bence forvete değil kanata ve ofansif orta sahaya ihtiyacı vardı). Sow tamam her sene sakatlanıyor ama 2 hafta olmuyor ve geri dönüyor, en azından uzun süreli olmuyor demek istediğim oydu.
Ersun Yanal'a şans verme konusuna gelirsek ben de aynı şekilde düşünüyorum. Hatta ben ne kadar eleştirsem de Aykut Kocaman'ın gitmesine de üzülmüştüm. İstikrarı her zaman savunurum ve FB'nin de son yıllarda kötü futbolu hocalardan değil tamamen futbolculardan kaynaklanıyor.
Aslında benim demek istediğim de oydu. Aykut Kocaman oyuncu profillerinden dolayı mecbur kalmıştı bu şekilde futbol oynatmaya. Çalım atacak oyuncu olmadığı için ağır tempoda topa sahip oyun oynatıyordu. Ve stoperlerin ağır olması ve orta sahaların pres özürlü olması yüzünden pres te yaptırmıyordu. Aslında Ersun Yanal Aykut Kocaman'a göre daha avantajlı elinde Alper ve Holmen gibi orta saha var ama Meireles ve Cristian gibi oyuncularda ısrar ediyor.
Aynen katılıyorum.Hatta Alper ve Holmen Aykut Kocaman gitmeden gelmişti.Adam tam istediği futbolu oynatacakken gönderildi.Ama her şeyde bir hayır vardır.Aykut Kocaman kalsa Caner bu çıkışı yaşayabilecek miydi?:)
erdem344
11.Şubat.2014, 15:33
Emreyi de meirelesi de emenikeyi de alan başkandır hocalar değil.
Krasiç de eklenebilir bu listeye
Namzet
11.Şubat.2014, 18:50
Yönetimin yaptığı son açıklamadan sonra Aziz Yıldırım 1 saniye hapis yatarsa ilginç olur
Redrum
11.Şubat.2014, 19:23
Aziz Yıldırım hapis yatmazsa ilk iş hırsızlık, yağma falan yapacağım. Cezası yargıtayca bile onanan biri dışarıda gezdiğine göre.
furkan58
11.Şubat.2014, 19:37
Aziz Yıldırım hapis yatmazsa ilk iş hırsızlık, yağma falan yapacağım. Cezası yargıtayca bile onanan biri dışarıda gezdiğine göre.
Sorun yargıda olduğu için onanması pek bişi değiştirmiyor. Doğru yargılanma olsa ceza da olmıcak onanmada o yüzden sen gidip hırsızlık , yağma yapmaya kalkışma yatarsın sana yazık olur :)
TeNaciOUS MidFieLdeR
11.Şubat.2014, 19:53
uslubu begenmedim, yolsuzluklari rezillikleri ortmek isteyen bir zihniyetin pesine takilmak pek dogru olmadi. evet, yargi icinde yapilanma oldugu asikar ama ornekler yanlis. 17 aralik hic karistirilmamaliydi bence.
Redrum
11.Şubat.2014, 19:54
Sorun yargıda olduğu için onanması pek bişi değiştirmiyor. Doğru yargılanma olsa ceza da olmıcak onanmada o yüzden sen gidip hırsızlık , yağma yapmaya kalkışma yatarsın sana yazık olur :)
Aziz Yıldırım yargılanırken kimse laf ettirmiyordu. Forumda şikeci demek yasaktı. Herkes masumiyet karinesi diyordu." Suçu ispat edilene kadar herkes masumdur". Suçu ispat edildi, yargıtay dediler, orada da onandı. Yani şu anda Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın şikeci olduğu resmen tescillenmiş olduğu halde, hapis cezası aldığı halde hala orada burada konuşup racon kesebiliyor yahu bu nasıl bir devlet? Bu adamın hapse tıkılması gerekmiyor mu? Senin benim gibi garibanlar sakız çalsa belki hapse girer. Ama bu beyefendiye kimse dokunamıyor. Ve asıl böyle devam ederse yargıya da devlete de saygım kalmayacak.
sui generis
11.Şubat.2014, 20:02
uslubu begenmedim, yolsuzluklari rezillikleri ortmek isteyen bir zihniyetin pesine takilmak pek dogru olmadi. evet, yargi icinde yapilanma oldugu asikar ama ornekler yanlis. 17 aralik hic karistirilmamaliydi bence.
Aynen abi dediğin gibi o tarafa kaymasaydı iyiydi ama bir gerçek var ki; eğer hükümeti de karşısına alırsa hepten mahvedecekler. Karşı oluşumla eğer savaşmak istiyorsa maalesef tek başına yapamaz. Çünkü; çok güçlüler. ve en az onlar kadar güçlü olman gerekiyor. O yüzden hükümete şuanda tam bir şey söyleyemiyor başkan. Yeniden yargılama olmazsa - ki olmayacak bence, sadece devam eden davalara etki edecek - o zaman hükümeti de karşısına alır. Çünkü; en azından bu dava bakımından kaybedecek bir şeyi kalmayacak. Hatta yarınki programda başbakana toz kondurmayacağını düşünüyorum. İnşallah Ahmet Hakan iyi çalışmıştır, net sorular sorar. Mesela; 'Başbakan bu olayın neresinde ? ' gibi.
europeanconquer
11.Şubat.2014, 23:16
Ajansspor @Ajanssporcom 2 dk.
Fenerbahçe'de sağ arka alt adalesinde sertleşme olan Raul Meireles, tedbir amaçlı antrenmanı yarıda bıraktı.
Tesadüf demeyin,inanmam artık.Bir sıkıntı var antrenman sisteminde.
byKpln
11.Şubat.2014, 23:44
Ajansspor @Ajanssporcom 2 dk.
Fenerbahçe'de sağ arka alt adalesinde sertleşme olan Raul Meireles, tedbir amaçlı antrenmanı yarıda bıraktı.
Tesadüf demeyin,inanmam artık.Bir sıkıntı var antrenman sisteminde.
Çok sevindim bu habere:)
Ama dediğin gibi ise sorun büyük.
Önder HOCA
12.Şubat.2014, 19:02
kasımpaşa maçının hakemi olarak fırat aydınus atanmış.
Hadi hayırlısı
byKpln
12.Şubat.2014, 19:31
kasımpaşa maçının hakemi olarak fırat aydınus atanmış.
Hadi hayırlısı
Pek hayırlı değil ama...
uAburak89
12.Şubat.2014, 21:38
Bu üst üste gelen sakatlıkların hepsi adale sakatlığı mı, aralarında hiç darbeye bağlı yok galiba. Ersun Yanal'ın antreman sistemi yüzünden deniyor ama bana pek mantıklı gelmiyor açıkçası.
TeNaciOUS MidFieLdeR
12.Şubat.2014, 21:50
antreman sisteminden cok mac temposuyla alakali olabilir bence. oyuncular limitlerini fazla zorluyorlar mac icinde. zaten meireles haric hepsi macta sakatlandi. bir de psikolojik baski ve maglubiyetlerin etkisiyle bu tip fiziksel dususler olabilir.
alper potuk - hazirlik macinda omzunun uzerine dustu, sakatlandi.
emenike - macin ikinci yarisinda sprint attigi sirada sakatlandi.
sow - mac icinde kontra atak yapilirken attigi sprint sonrasi sakatlandi.
webo - izlemedigim icin sakatlik sebebini bilmiyorum ama yine mac esnasinda.
antremanla olsa sahaya cikmadan revire giderlerdi zaten. ben bu sakatliklari biraz da liderlik baskisi ve maclarda sonuc alamamadan kaynakli baskidan oldugunu dusunuyorum. basta da dedigim gibi gereksiz zorlamalar olabiliyor macin durumuna gore. daha rahat skorlu maclar cikarabilmis olsaydik GS ve BJK gibi daha az sorun yasardik bence bu konuda. zaten devre arasi kampinin yorgunlugu da var ek olarak.
sui generis
12.Şubat.2014, 22:07
Bence maç yoğunluyla alakalı olabilir. Biliyorum haftada bir maç yapıyoruz ama ilerideki 3 mevki için 4 adamımız var. ve sürekli aynı isimler oynadılar. Hatta çoğu maçın ikinci yarısı 4'ü birden oynadı. Rezalet yani, 3 mevkiye 4 adam ayırarak şampiyonluk yarışına giren başka takım olmamıştır bugüne kadar.
TeNaciOUS MidFieLdeR
12.Şubat.2014, 22:51
o da bir etken tabi, 3 bolge icin 4 isimle devam etmek bu sorunu dogurabilir. iyi ki bir baska kulvar yokmus bu sezon, yoksa daha beter olabilirdi sonuc.
TeNaciOUS MidFieLdeR
13.Şubat.2014, 21:57
PFDK egemene kirmizi karttan dolayi 2 mac ceza, aziz yildirima da 90 gun hak mahrumiyeti cezasi verdi.
himone
13.Şubat.2014, 22:24
Ben mi yanlış okudum yoksa haber mi yanlış? Adamlar taraftar yüzünden Sivas'a değil bize ceza vermişler, şaka mı bu?
"FENERBAHÇE A.Ş.'nin 09.02.2014 tarihinde oynanan SİVASSPOR - FENERBAHÇE A.Ş. Spor Toto Süper Lig müsabakasında taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 10.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,
europeanconquer
13.Şubat.2014, 23:19
Ben mi yanlış okudum yoksa haber mi yanlış? Adamlar taraftar yüzünden Sivas'a değil bize ceza vermişler, şaka mı bu?
"FENERBAHÇE A.Ş.'nin 09.02.2014 tarihinde oynanan SİVASSPOR - FENERBAHÇE A.Ş. Spor Toto Süper Lig müsabakasında taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 10.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,
Fenerbahçe taraftarının olduğu bölümde,meşale yakılmıştır,torpil falan patlamıştır ondandır ceza.
himone
13.Şubat.2014, 23:32
Sivas'a ceza bile gelmemiş biz de belki meşale yakmışızdır diye mi ceza alıyoruz. Bu saatten sonra bir Allah'ın kulu bile adaletten bahsetmesin. Söyleyecek çok şey var ama kendimi zor tutuyorum. Sivasspor nasıl ceza almaz ya adamların taraftarı 90 dakika küfür ettiler. Bizim 5 tane adamı aradan cımbızla çekmeyi başarıyorlar. Alın liginizi başınıza çalın, kupanız da sizin olsun.
europeanconquer
13.Şubat.2014, 23:33
Sivas'a ceza bile gelmemiş biz de belki meşale yakmışızdır diye mi ceza alıyoruz. Bu saatten sonra bir Allah'ın kulu bile adaletten bahsetmesin. Söyleyecek çok şey var ama kendimi zor tutuyorum. Sivasspor nasıl ceza almaz ya adamların taraftarı 90 dakika küfür ettiler. Bizim 5 tane adamı aradan cımbızla çekmeyi başarıyorlar. Alın liginizi başınıza çalın, kupanız da sizin olsun.
Sivas 40.000 lira ceza almış.
PFDK egemene kirmizi karttan dolayi 2 mac ceza, aziz yildirima da 90 gun hak mahrumiyeti cezasi verdi.
Buna verilecek en iyi cevap : ....... sessiz kalmaktır.
himone
13.Şubat.2014, 23:40
Sivas 40.000 lira ceza almış.
http://www.ntvspor.net/haber/futbol/102926/yildirima-90-gun-hak-mahrumiyeti
şu haberi 4 kere falan okudum ve hiçbir yerinde Sivas'ın cezası yazmıyor. Ben de çok sinirlendim sonra :). Ama bizim taraftarımıza aradan 2-3 kişiyi seçip seçip ceza vermelerinin hiçbir açıklaması olamaz. Türkiye'de küfür etmeyen bir tane bile takım taraftarı yok. Ama bizim taraftarımız 5 saniye bağırmada bile ceza alan tek takım.
europeanconquer
13.Şubat.2014, 23:42
http://www.ntvspor.net/haber/futbol/102926/yildirima-90-gun-hak-mahrumiyeti
şu haberi 4 kere falan okudum ve hiçbir yerinde Sivas'ın cezası yazmıyor. Ben de çok sinirlendim sonra :). Ama bizim taraftarımıza aradan 2-3 kişiyi seçip seçip ceza vermelerinin hiçbir açıklaması olamaz. Türkiye'de küfür etmeyen bir tane bile takım taraftarı yok. Ama bizim taraftarımız 5 saniye bağırmada bile ceza alan tek takım.
Valla hocam Bursa ve Eskişehir maçlarında ki toplam maliyet bize 180 bin liraya patladı biz napalım :n:
himone
14.Şubat.2014, 00:33
Valla hocam Bursa ve Eskişehir maçlarında ki toplam maliyet bize 180 bin liraya patladı biz napalım :n:
Neyse dua edelim ki TL cinsinden ödüyoruz. En azından tesellimiz o olsun.
Önder HOCA
14.Şubat.2014, 00:59
en bombası gsnin sahayı erken sulamadan dolayı aldığı ceza :D hadi geç sulasalar neysede erken sulama nedir
Suicider
14.Şubat.2014, 01:28
TFF'nin parası bitmiş belli ki toparlıyolar herkesten :D
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1/1796430_831493130209641_1160079171_n.jpg
Bir arkadaşla ırkçılık konusu tartışmıştık Balottelli konusunda.Nereye koyacağımı bilemedim Demba Ba bunu paylaşıp geri kaldırdı.
sui generis
18.Şubat.2014, 00:30
http://www.footballuser.com/formations/2014/02/936509_Fenerbahce_SK.jpg
Gelecek hafta böyle oynayalım. Belki Cris yerine Salih olur, keşke olsa ama sanmıyorum
Bu kadro sıkıntı yaşamaz haftaya.
attirson
18.Şubat.2014, 00:36
Ben sadece Mert'in oynamasını istiyorum artık.Adam sene basında oynadıgı her maçta takımı kurtardı Volkan geldi her maç berbat oynadı ama kaleyi alamıyor bir türlü.İstatistiklere göre ligin en kötü 3 kalecisi icinde Volkan simdi yedege cekilmeyecekse ne zaman cekilecek.
TeNaciOUS MidFieLdeR
18.Şubat.2014, 00:45
@benbenim
kadro ideal muhammet. mert de keske artik kaleyi alsa.
elazig cok tehlikeli su siralar, hafife alirsak bedelini agir oderiz. 90 dakika disiplinli oynamak zorunda takim.
uAburak89
18.Şubat.2014, 00:45
Volkan kesik yerse tepki vermemesi lazım sonuçta ne zaman konuşsa önemli olan Fenerbahçe diyor. Fenerbahçe şampiyon olursa bu sezon en çok Volkan'ın sevinmesi lazım ayrıca onun hatalarına rağmen olacak çünkü.
Kerem-19
22.Şubat.2014, 18:16
Alves idmanda omzundan sakatlanmış.2 hafta yok.
erdem344
23.Şubat.2014, 23:34
aykut kocaman ntv de
CocukMenajer
27.Şubat.2014, 23:09
1maç seyircisiz oynama cezası aldık bu kadar olmaz.
uAburak89
28.Şubat.2014, 01:21
TFF - UEFA görüşmesi sonrası Fenerbahçe yarın basın toplantısı yapacağını açıklıyor, TFF bizim için bitmiştir gerekirse ligden çekiliriz imasında bulunuluyor.
TFF, 2020 için görüştük diyor. Fenerbahçe hakemlerden şikayetçi. Bu üçlünün tek ortak noktası ise şike. Bir şeyler dönüyor belli ki.
byariff
28.Şubat.2014, 02:59
Ceza kapida...
Cengo
28.Şubat.2014, 03:05
EURO 2020 görüşmesini alakasız bir şeye yorumlamayın. Neyin cezası? Planlı bir görüşmeymiş.
sui generis
28.Şubat.2014, 10:18
O kadar uğraştılar Demirören'i indirmek için, o işte bize kaldı heralde :)
Engelleyemeyecekler. Biz şampiyon olacağız !
uAburak89
28.Şubat.2014, 14:14
Demirören'i oraya kim getirdiyse ancak o indirir oradan. Herkesin iş bilmez diye nitelendirdiği adam eleştirileri, istifa çağrılarını görmezden geliyor uzun zamandır.
Daha önce de söylemiştim, işe yaramayacağını bilsem de Fenerbahçe de TFF'ye tepki koyarsa sonuna kadar destekçisi olurum diye. Yapacakları da toplantı da ne söyleyecekleri önemli tabii ama bu zamanlama biraz garip. Öküz öldü ortaklık bitti durumundan dolayı bu TFF gitsin deniyorsa, bu pek çok konuda olduğu gibi adalet olsun ama en çok bize olsun anlayışının devamı olacaktır, buna da sonuna kadar karşı çıkarım.
Tabii bana göre uzak ihtimal olsa da sadece hakem hataları yüzünden tepki geliyor basın toplantısı yapılıyorsa, ligden çekilebiliriz lafı fazla saçma değil mi? Havuzdan çıkarız gibi havada kalacak bir söylem.
Sekopej
28.Şubat.2014, 14:39
Talimat değişirken Fenerbahçe için değiştiği söyleniyordu ama şimdi görüyoruz ki sezon sonuna kadar seyircili maç oynayamayacağız çünkü her deplasmanda 2 saniyelik küfür de olsa ceza verilecek ve saha kapatılacak.
Bu kadar göstere göstere Fenerbahçe'yi aşağı çekmeye çalışanlara tepkisiz kalınmayacaktır elbette, ligden çekilmeyi kim ortaya attı bilmiyorum pek öyle bir şey olacağını da sanmıyorum ama istifaya davet edeceklerdir TFF'yi muhtemelen.
uAburak89
28.Şubat.2014, 15:03
Derbilerden sonra oynarsınız seyircili, deplasman yasağı malum.
Talimat olayı ise komple rezillik. Sezon ortasında değişmesi saçma, sonra sıfırladık denmesi ayrı saçma, bu hafta ise bu sıfırlamanın sadece bir kerelik olduğunun ortaya çıkması über saçma.
Gncl1905
28.Şubat.2014, 15:11
Talimat değişirken Fenerbahçe için değiştiği söyleniyordu ama şimdi görüyoruz ki sezon sonuna kadar seyircili maç oynayamayacağız çünkü her deplasmanda 2 saniyelik küfür de olsa ceza verilecek ve saha kapatılacak.
Bu kadar göstere göstere Fenerbahçe'yi aşağı çekmeye çalışanlara tepkisiz kalınmayacaktır elbette, ligden çekilmeyi kim ortaya attı bilmiyorum pek öyle bir şey olacağını da sanmıyorum ama istifaya davet edeceklerdir TFF'yi muhtemelen.
Hadi inşallah :)
Talimat cidden çok saçma ve kötü kullanıma çok müsait. Hangi akla hizmet, hangi düşünceyle bunu yaptılar diyeceğim de TFF başkanını hatırlıyorum; seyirci olmasın daha iyi, bile diyebilecek bir insan. O yüzden TFF yönetimi değişmeden TFF'den ve onun rezil kararlarından illallah demeye devam edeceğiz.
sui generis
28.Şubat.2014, 15:30
Ligden çekilme vs denirse saçmalık. Faaliyette bulunsunlar, böyle konuşmakla olmuyor.
Bu ülkede herkes kendi için adalet arıyor. Kimsenin kuyruk acısı olmadan diğeri için bir şey yapması mümkün değil. Son PFDK kararları ve maçlardaki hakem hatalarını eleştiren bir basın toplantısı olur ve TFF istifaya davet edilir. Zaten dünkü açıklamada seçim çalışmalarına başlayacağız vs dediler. Daha da fazlası olmaz. O hataları yapan hakemlere düdük astırmadığın sürece yine seni doğrarlar.
byKpln
28.Şubat.2014, 15:48
Heryerde Caner Erkin Bayern Münih'le anlaştı yazıyor.
Önder HOCA
28.Şubat.2014, 16:25
Heryerde Caner Erkin Bayern Münih'le anlaştı yazıyor.
yalan gibi duruyor adamlarda alaba, contento varken
KanaKe
28.Şubat.2014, 16:39
komedi resmen... caneri alsalar alsalar rezerv takim icin alirlar :)
Önder HOCA
28.Şubat.2014, 16:43
Murat DEVECİ - Fenerbahçe ile sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan Caner Erkin’in son olarak Alman devi Bayern Münih’in yıllık 2.5 milyon eurodan 5 yıllık teklifini kabul ettiği ve ön protokol imzaladıği iddia edildi. Caner’in daha önceden de adı İngiliz kulübü Liverpool ile anlaştığı iddiası gündeme gelmişti.
Bu iddialar üzerine NTV Spor'a açıklamalarda bulunan tecrübei oyuncunun menajeri Batur Altıparmak, "Caner’i geçen hafta Liverpol’a transfer ettiler, bugün de Bayern Münih’e... Her geçen hafta başka bir kulüple futbolcumu anlaştırıyorlar. Gerçekten ben de şaşırıyorum hangi kulüp ile anlaştık diye. Caner’i haftaya bakalım hangi kulübe transfer ettirecekler, ben de merakla bekliyorum. Daha önceden de size yapmış olduğum son açıklamadaki gibi şimdilik hiçbir gelişme yok. Fenerbahçe kulübünden haber bekliyoruz. Fenerbahçe ile görüşmeden herhangi bir karar vermeyeceğiz" diye konuştu.
KAYNAK: NTV SPOR
semih99999
28.Şubat.2014, 17:41
fenerbahçe yönetim kurulu basın toplantısı düzenliyo ntvspordan izleyebilirsiniz komedi resmen bi de alttan müzik vermişler :n: sanırım gövde gösterisi yapıyolar iyi bu hafta 3 puan kesin
mpaker66
28.Şubat.2014, 17:47
Fenerbahçeli arkadaşların hazırlanan video hakkındaki yorumlarını çok merak ediyorum?
Önder HOCA
28.Şubat.2014, 17:52
Fenerbahçeli arkadaşların hazırlanan video hakkındaki yorumlarını çok merak ediyorum?
:confused: ne videosu
mpaker66
28.Şubat.2014, 17:54
Gösterilen barkovizyon varya.
sui generis
28.Şubat.2014, 17:55
Twitterdan takip ediyorum. Tek tek maçlardski hatalar anlatılıyor. Yapılan doğru ama yetmez
Önder HOCA
28.Şubat.2014, 18:00
Gösterilen barkovizyon varya.
ne bilim vikings izliodum. gündeme bakmıyordum pek video lafını gorunce karıstım birden
uAburak89
28.Şubat.2014, 18:03
Devre arası; camia olarak kenetlenmiş durumdayız, şampiyonluğa inanıyoruz, son ana kadar mücadele ediyoruz, puan farkını 16 yapmak istiyoruz.
Fark 10 olunca; Arena'da şampiyon olacağız, Galatasaray'ın yeni transferi onpuanfark.
Şimdi; sezon başından beri kasıt var, hakemler bize karşı, önümüz kesiliyor. :)
Galatasaray'ın yaptığı açıklama için -ki bana göre haklılık payı var- Fenerbahçe yapsa yerin dibine girerdim diyenler bugün ne düşünüyor acaba?
CocukMenajer
28.Şubat.2014, 18:09
Lider olduğumuz için haksızlıkları söylemeyelim mi ?
Önder HOCA
28.Şubat.2014, 18:10
Devre arası; camia olarak kenetlenmiş durumdayız, şampiyonluğa inanıyoruz, son ana kadar mücadele ediyoruz, puan farkını 16 yapmak istiyoruz.
Fark 10 olunca; Arena'da şampiyon olacağız, Galatasaray'ın yeni transferi onpuanfark.
Şimdi; sezon başından beri kasıt var, hakemler bize karşı, önümüz kesiliyor. :)
bu kısımla ilgili cevap vereyim. bizim ülkemizde ağlamayana meme yok kardeşim geçen 2 sene gs ağladı şimdide biz ağlıyoruz. benim için sıkıntı yok izlemiyorum bile şahsen adamlar rezil ediyorsada kendilerini rezil ediyor.
uAburak89
28.Şubat.2014, 18:24
Lider olduğumuz için haksızlıkları söylemeyelim mi ?
Açık ara liderken söylemiyordu kimse zaten birşey, ben de onu diyorum. Hakeme rağmen, engellemeye rağmen kazanıyoruz diyen yoktu. Fark azaldı, işler değişti. Bilmiyorum belki de bana cevap vermedin ama, aynı şeyden bahsetmiyoruz bence.
bu kısımla ilgili cevap vereyim. bizim ülkemizde ağlamayana meme yok kardeşim geçen 2 sene gs ağladı şimdide biz ağlıyoruz. benim için sıkıntı yok izlemiyorum bile şahsen adamlar rezil ediyorsada kendilerini rezil ediyor.
Bence bunun adı ağlamak değil, o tabir ağır. Biz ilk sene sadece play-off için tepki verdik çünkü bize göre Fenerbahçe'nin puanı silinirse diye alınan bir önlemdi. Geçen sene de Fatih Terim üzerinden serzeniş oldu.
Bu tarz şeyleri anormal karşılamıyorum, dediğin gibi bağıran haklı. Ancak Fenerbahçe abartmaya başladı. Gösterdikleri pozisyonların yarısı temiz. Söyledikleri bazı şeyler de çarpıtma. Kaldı ki bu hafta hem açıklama hem de TFF'ye gidildi zaten. Bu telaş niye, bence Fenerbahçe için şampiyonluk dışında bir ihtimal yok. 2.lik dünyanın sonu gibi birşey.
Edit: Seçim olmasa takımı çekebilirdik, havuzdan çıkarız gerekirse, takımı da çekeriz. 15 dakika sonra yanlış duymadıysam, hükümetin yanındayız.
Havuzdan çıkma tehditleri Fenerbahçe'nin şampiyonluk sayısını geçti galiba. :)
davidvilla
28.Şubat.2014, 18:37
- ali ismail korkmaz'ın failleri = hükümet.
- fenerli yöneticiler: hükümetin yanındayız.
- ali ismail korkmaz fenerbahce yıkılmaz.
anil luque
28.Şubat.2014, 19:20
- ali ismail korkmaz'ın failleri = hükümet.
- fenerli yöneticiler: hükümetin yanındayız.
- ali ismail korkmaz fenerbahce yıkılmaz.
Tam da bunu yazmak için girmiştim benden önce davranmışsın abi.
Aylardır bas bas bağırıyor milyonlarca insan. Gencecik bir hayatı vahşice alanlara isyan ediyor. Bir Beşiktaşlı olarak inanın ben bile hemen her gün açıp dinlerim bu besteyi ama afedersiniz kıçı kırık bir şampiyonluk uğruna şimdi gelinen noktaya bakın. Kulübün sözcüsü çıkmış ettiği laf ortada. Yazık yahu.
byariff
28.Şubat.2014, 19:50
ee noldu cumhuriyetin son kalesine.. yazik ali ismail korkmazin kemikleri sizlamistir
Cumhuriyetimizin Son Kalesi
LadroN
01.Mart.2014, 00:13
Fenerbahçe yine ligden mi çekiliyormuş?:D
Bordo61Mavi
01.Mart.2014, 00:23
-Havuzdan cikariz
-ligden cekiliriz
bak gideriz ha
nereye gideyim he
attirson
01.Mart.2014, 01:05
İşte bu yüzden Aziz Yıldırım'ı sevemiyorum.Lafta cumhuriyetin son kalesi Atatürkçü Fenerbahçe ama hükümetle calısıp rüsvet veren Nihat Özdemir onun kadrosundaydı yine rüsvetci Eksioglu onun kadrosundaydı bu adam yine onun kadrosunda ve üstüne bizim icimizde her görüsten insan var derken digerlerininde pek farklı olmadıgını kastediyor.Aziz Yıldırım bıraksın insanların ideolojilerini sömürmeyi.
Suicider
01.Mart.2014, 01:25
Ya zaten bütün kulüplerde çoğunlukla ülkenin önde gelen işadamları var.Bu adamlar işlerinin çoğunu devletten ihale alarak falan yapıyolar.Hangi parti baştaysa mecburen ona yaranmak zorundalar iş yapabilmek için.O yüzden dikkat ettiyseniz en sivri gözüken Aziz yıldırım bile bazı konuşmalarında başbakanla aramız iyi vs diye sıkıştırıyor araya.Bir yandan Atatürk üstünden taraftarı gazlıyorlar diğer yandan da işlerini hallediyorlar.
mpaker66
01.Mart.2014, 01:27
Aziz Yıldırım siyasete karışıyor. Sonra hem atatürkçü hem cemaatçi hemde hükümetten oluyor. Çok garip.
jevox06
01.Mart.2014, 13:58
Gençlerbirliği Kulübü ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı İlhan Cavcav, Fenerbahçe kulübünün son dönemlerde hakemler ve Türkiye Futbol Federasyonu ile ilgili yaptığı açıklamalara sert yanıt verdi.
Cavcav, “Federasyonla ilgili seçim süreci başladı, adil yarış olmazsa bu yarışta yokuz diyorlar. Kendileri bilir. Yasa var, statü var. Ligden çekilmek istiyorlarsa lavederler kendilerini. Bir başka isimle tescil yaparlar. İstanbul’da onlarca kulüp var. Giderler onlarla oynarlar. Sahaya on kişiyle de çıksalar hepsini yener, her sene şampiyon olurlar” dedi.
Türkiye’de hakem hatalarının sadece Fenerbahçe’ye değil, tüm kulüplere yapıldığına dikkat çeken Cavcav, “Ben bu sezon üç maçımı hakemlerin yanlış penaltı kararları ile kaybettim. Şimdi kalkmışlar bizimle bu hafta oynayacakları maç öncesi hakem konusunda açıklama yapıyorlar. Bu hakemi baskı altına almak değil midir? Hangi hakem bu açıklamalardan etkilenmez? TFF’ye çağrı yapıyorum, bu açıklamaları nedeniyle Fenerbahçe’ye ceza vermeliler” ifadelerini kullandı. Cavcav şöyle devam etti:
GS düşmanlığı
“Yabancı kontenjanı konusunda 17 kulüp anlaşıyor, Fenerbahçe karşı çıkıyor? Neden? Sırf Galatasaray düşmanlığı yüzünden. Öyle bir kulübün çıkıp ‘biz bu federasyonu istemiyoruz’ demesiyle yönetimler değişmez. Onların demesiyle değişmez. Herkesin Aziz Yıldırım’ın peşinden gideceğini sanıyorlarsa yanılıyorlar. Büyük kulüp olabilirsiniz, ama büyüklük Allah’a mahsustur. 36 yıllık bir futbol adamı olarak Fenerbahçe camiasına tavsiyem, acilen genel kurallarını toplayıp yeni bir başkan ve yönetim seçsinler. Kulüplerine şike sürecinde takdir edilecek biçimde sahip çıktılar, şimdi de yönetimlerini değiştirsinler." (Milliyet)
İlhan Cavcav güzel açıklama yapmış. Hak verdim
CocukMenajer
01.Mart.2014, 15:22
İlhan Cavcav güzel açıklama yapmış. Hak verdim
Beşiktaş ve Antalyaspor da karşı çıkıyor diye biliyorum.Antalyaspor başkanı A haberde bir programda kuralın değişmesine karşı olduklarını söylemişti.
sui generis
01.Mart.2014, 15:43
Gereksiz konuşmuş. Hakem hatalarından bizim kadar canı yanan başka bir kulüp yok. Belki Beşiktaş. Onlarda da sıkıntı başkanlarında. Her olayda sessiz kalmayı tercih ediyor.
Yabancı sınırı için herkes Fenerbahçe istemiyor diye değişmiyor diyor ama aslında öyle değil. Herkes Fenerbahçe'nin arkasına saklanıyor. O kadar Türk transferi yaptıktan sonra Beşiktaş'ın sınırın kalksın demesi mantıklı değil. ki Fenerbahçe tamam, oturup değiştirelim dediği zaman çıkıp bir yöneticileri biz sınırın kalkmasını istemiyoruz dedi.
Başkanının yöneticisinin kim olacağına Fenerbahçe kendi içinde karar verir. İlhan Cavcav'ın haddi değil bu konuda konuşmak.
Beşiktaş ve Antalyaspor da karşı çıkıyor diye biliyorum.Antalyaspor başkanı A haberde bir programda kuralın değişmesine karşı olduklarını söylemişti.
Önder Özen de önümüzde ki sene kural değişikliğini kabul etmeyeceklerini söylemişti.
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/tffhukuk-5-sayfa_38757_3793998.jpg
http://www.fenerbahce.org/detay.asp?ContentID=38757
uAburak89
01.Mart.2014, 21:42
Raporun sadece bir kısmını yayınlayarak -her zaman ki gibi- algıyı değiştirmeye çalışan Fenerbahçe yönetimine cevap gelmiş TFF'den.
16 Şubat 2014 tarihinde oynanan Fenerbahçe A.Ş.-Kasımpaşa A.Ş. karşılaşmasında Fenerbahçe A.Ş., Üst Klasman Temsilcisi Raporu'nun "II" bölümünde yer alan "Organizasyon"dan dolayı değil "I-B" bölümünde 551 koduyla yer alan "Seyirci Olayları" nedeniyle sevk edilmiş olup, disiplin sevk dosyasının tamamını görülen lüzum üzerine kamuoyunun bilgisine sunarız.
http://www.tff.org/Resources/TFF/Auto/dd5240c2eabb4113be97ecf443a1df59.pdf
http://www.tff.org/default.aspx?pageID=285&ftxtID=20074
byariff
01.Mart.2014, 21:55
fenerbahce durmadan kamaoyunu ve ozellikle taraftarlini manipüle ediyor yalan dolan seylerle bakalim nereye kadar devam edicekler..
TeNaciOUS MidFieLdeR
01.Mart.2014, 21:56
zaten sitem edilen konu o degil ki, malum tezaruhatin notlara gecirilmesiydi. herkes neden ceza verildigini zaten biliyor. boyle bir seyin olmasi kabul edilemez bence. raporda dahi gecmesi utanc verici, kastedilen oydu. tabi isin aslini bilmeyenler icin dedigin gecerli, cunku herkes detayi bilmeyebilir. o acidan da bakmak mumkun. kendi adima tff yetkililerinin haddini astigini dusunuyorum bu konuda.
byariff
01.Mart.2014, 21:59
abi ceza sana gore kufurden ama sosyal sitelerdeki cogu fenerbahceli yanlis biliyor Mustafa Kemal'in Askerleriyiz diye bagirdik cezayi ondan yedik diye biliyorlar
https://pbs.twimg.com/media/BhqQM5OCMAA7VF8.jpg
sui generis
01.Mart.2014, 22:03
Ohoo siz işi yanlış anlamışsınız. Genel olarak sitem edilen şey; Mustafa Kemal'in Askerleriyiz neden o raporlara yazılır ?
TeNaciOUS MidFieLdeR
01.Mart.2014, 22:04
zaten ben de ayni seyi soyluyorum, bu konuda hemfikiriz ama tutanaga gecilmesi dogru mudur senin icin bu tezaruhatin. ben daha cok onu vurguladim, bence utanc verici. buna da ses cikarmayacaksak neye cikaricaz.
attirson
01.Mart.2014, 22:09
Atatürk'le ilgili bölüm hakkında yorumda bile bulunmak istemiyorum asıl ceza yedigimiz yere gelirsek 500 kişi Hırsız Tayyip Erdogan diye bagırmıs ve bu bir ceza sebebi.Yahu böyle sacma birşey olabilir mi 500 kisiden bahsediyoruz demek ki duyulsa 1 kisi bile küfretse ceza verecekler hakikaten inanılmaz bir olay.
byariff
01.Mart.2014, 22:09
o tabiki buyuk bir ayip yazilmasi basli basina bir hata ama ceza o yuzden degil anlatilmak istenilen o :D
sui generis
02.Mart.2014, 16:19
Recep iyi oynamış.
http://www.trtspor.com.tr/videolar/tekden-denizlispor-bucaspor-2589.html
Geçen hafta da 2 asist yapmış.
Bu hafta da 1 gol 1 asist. Çok formda. İnşallah böyle devam eder.
himone
02.Mart.2014, 16:49
Geçen hafta da 2 asist yapmış.
Bu hafta da 1 gol 1 asist. Çok formda. İnşallah böyle devam eder.
Salih te geçen sene çok iyiydi ama oynatılmıyor, Recep te aynı kaderi paylaşır bence.
Bu arada ceza olayı kabak tadı vermeye başladı. Bizimkiler nereden saldıracaklarını şaşırdılar, zaten federasyonun son açıklaması da kapak niteliğindeydi artık bu işi uzatmamak lazım.
Asıl tartışılması gereken neden bu kadar kolay ceza veriliyor ve neden sezon ortasında talimat değişti.
iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
TeNaciOUS MidFieLdeR
02.Mart.2014, 17:47
mevcut ceza talimatiyla ligin seyircili oynanmasi ihtimali ortadan kalkacak. artik cezali oldugumuz maclar degil, seyircili oynadigimiz maclarin sayisi akilda kalacak. 4 yada 5. cezadan sonra her ihlalde 2 mac ceza gelecekmis. kadinlarimiz yasadi valla. kufur aliskanliginimizi stadlarla cozumlemeye calisarak buyuk bir adim atmis tff :zuhaha
salih meselesini abartiyorsunuz bence, formayi ersun hoca degil kendisi alicak. butun faturayi hocaya kesiyorsunuz. salih sure aldigi dakikalarda kendini ispatladigi zaman zaten vazgecilmesi olucaktir. ben de oynamasini istiyorum ama belli ki yetersiz kaliyor. sistem icinde ariza cikariyor. belki baska bir hocanin sisteminde key oyuncu olucak ama mevcut duzende oyununu daha cok gelistirmesi gerek. salihi ben alex tipinde goruyorum, ortasaha vasiflarini da gelistirirse bu takimda rahat oynar. ama sadece 10 numara vasfiyla eksik kaliyor. ancak skor lazim oldugunda oyuna alinabilecek alternatif konumunda suan. daum olsa mesela su anda banko forvet arkasi oynardi simdi. ben olsam ben de oyle yapardim. yani ya ersun hoca salih icin sistem degistirecek ya da ayni sekilde devam edip salihin ideal bir MC olmasini bekleyecez.
himone
02.Mart.2014, 21:25
@TeNaciOUS MidFieLdeR
Eğer Cristian ve Meireles'e verilen şansın 1/4'ü bile Salih'e de verilmiş olsaydı dediklerine katılırdım. Ama sene başından beri sayısız fırsat elde eden ve bunların hiçbirini kullanamayan bu oyuncular varken Salih hiç şans bulamıyorsa formayı kendi alacak tabirine katılmıyorum. Mesela Volkan formayı kendisi mi alıyor? 3 senedir yediği hatalı gol sayısı 20'yi geçmiştir, hatta bize doğrudan kaybettirdiği maçlar bile sayılamayacak kadar fazla. Ama nedense Mert Volkan sakat veya cezalı olmadığı sürece forma alamıyor, oynadığı zamanlarda tatmin edici performans göstermesine rağmen. Ligde en favori olduğumuz maçlarda bile Salih'i 11'de başlatmadı, puan farkı da bayağı bi vardı.
TeNaciOUS MidFieLdeR
02.Mart.2014, 21:43
@TeNaciOUS MidFieLdeR
Eğer Cristian ve Meireles'e verilen şansın 1/4'ü bile Salih'e de verilmiş olsaydı dediklerine katılırdım. Ama sene başından beri sayısız fırsat elde eden ve bunların hiçbirini kullanamayan bu oyuncular varken Salih hiç şans bulamıyorsa formayı kendi alacak tabirine katılmıyorum. Mesela Volkan formayı kendisi mi alıyor? 3 senedir yediği hatalı gol sayısı 20'yi geçmiştir, hatta bize doğrudan kaybettirdiği maçlar bile sayılamayacak kadar fazla. Ama nedense Mert Volkan sakat veya cezalı olmadığı sürece forma alamıyor, oynadığı zamanlarda tatmin edici performans göstermesine rağmen. Ligde en favori olduğumuz maçlarda bile Salih'i 11'de başlatmadı, puan farkı da bayağı bi vardı.
o zaman ersun hoca kasti salihin kariyerini bitirmek istiyor, baska aciklamasi yok. baska bir yorum getiremiyorum yani. haftanin 7 gunu yaninda olan kisi kendisi, ilk 11 oynamasi gerektigi halde oynatmiyorsa ya kor olmali ya da art niyetli.
himone
02.Mart.2014, 23:34
o zaman ersun hoca kasti salihin kariyerini bitirmek istiyor, baska aciklamasi yok. baska bir yorum getiremiyorum yani. haftanin 7 gunu yaninda olan kisi kendisi, ilk 11 oynamasi gerektigi halde oynatmiyorsa ya kor olmali ya da art niyetli.
O kadar da ileri gitmiyoruz tabiki. Ama Cristian'ın da haftanın 7 günü yanında ama oynatıyor. Kuyt'ın da haftanın 7 günü yanında oynatıyor, Volkan'ın da haftanın 7 günü yanında oynatıyor. Salih oynasaydı takıma Alves'in verdiği zarardan veya Volkan'ın verdiği zarardan daha fazlasını verir miydi? Bu ikili son zamanlarda yediğimiz gollerin %80'inde direk hatalılar. Sırf isimleri var diye oynuyorlar, Salih oynasa bunlar kadar hata yapar mıydı sence? Veya yapsa çok şey mi kaybederdik. O çok övülen Mehmet Topal bile son zamanlarda aşırı pozisyon hatası yapıyor ve pozisyon veriyoruz. Açıkçası ben Salih ilk 11'de 2-3 maç başlayıp kötü oynamadığı sürece oynamamasının kesinlikle formuyla alakalı olduğuna inanmam. Bence sebebi korkudan başka bir şey değildir. Kasıtlı olmasa da Salih'in kariyerine ciddi zarar verdiği ortada.
Universal
02.Mart.2014, 23:38
İyi ki Aziz Yıldırım bize başkan belki futbol için çok kızıyoruz; ama şu son olaylardan sonra iyi ki başkan.
William Rookwood
02.Mart.2014, 23:39
Neden oynatsın ki, adamın sözleşmesi sezon sonunda bitiyor ve şampiyon olunmazsa muhtemelen sözleşmesi yenilenmeyecek. O yüzden en garanti oyuncularla sahaya çıkıp sonuç almak istiyor, şampiyon olunursa sezon sonu sözleşme önerilip takımda kalması sağlanacak. Eğer takımda kalırsa da o zaman Salih'i oynatabilir. Şahsen ben böyle düşünüyorum oynatılmaması konusunda.
Önder HOCA
02.Mart.2014, 23:49
yok yahu 4-0 öne geçtiğimiz maçta bile salih in yerine gitti selçuk u soktu oyuna ne 11 başlatması
William Rookwood
02.Mart.2014, 23:53
Salih yetersiz bir oyuncu değil, tam tersine çok yetenekli bir oyuncu. Meireles'den çok daha fazla katkı sağlar o bölgede sürekli oynarsa. Ama dediğim gibi ben böyle düşünüyorum. Şuan Ersun Yanal'ın tek görevi takımı şampiyon yapmak ve sözleşme imzalayarak takımda kalmak. 4-0'dan sonra Selçuk'u oyuna aldıysa o skoru muhafaza etmek içindir bence. Ha eğer ben teknik direktör olsaydım 4-0'dan sonra Salih'i alırdım ki çocuk o rahatlıkla oynasın nasıl olsa takım yeniyor. Ama her teknik direktör aynı şeyi düşünmeyebilir.
nerazzuri
02.Mart.2014, 23:59
Türkiye'de takım yönetiyorsanız üstüne bir de genç oyuncuyla oynamak istiyorsanız, göreviniz diğerlerinden daha zordur.
Gösteriş seven bir ülkede, yabancı futbolculara milyon dolarlar,eurolar verilen bir ülkede görev yapıyorsanız daha da zordur.
Genç futbolcuyu sahaya sürmek, yönetim ve taraftar güveni ister. 1 yıllık sözleşme ile yönetim güveni olmaz. Efsane dediğimiz Alex'e bile penaltı kaçırınca küfürler saydırıp sepetleyen taraftar ile olmaz.
Bence gayet açıklayıcı oldu Salih'in neden oynamadığına bu söylediklerim. Uzamaması gereken bir konu.
himone
03.Mart.2014, 00:04
Eğer bir teknik direktör 10 puan öndeyken bile güven sahibi olamayacaksa, kendi sahasında lig sonuncusuyla oynarken bile güven sahibi olamayacaksa o takımın başında durmayı hakketmiyordur. Sözleşmesine, başkanına ve camiasına bakmaksızın bu durum böyledir.
Şampiyonluk gelsin veya gelmesin Ersun Yanal'ın sözleşmesinin yenilenmesi gerektiğini düşünüyorum ama sahada gördüğümüz şeyleri de görmezden gelemeyiz.
nerazzuri
03.Mart.2014, 00:07
10 puan öndeyken bile tefe koyarsan teknik direktörünü, o da en garanti 11 hangisiyse onunla çıkar sahaya.
4 yıllık daum tecrübesi yaşadık biz, 1-0'ları çok iyi biliyoruz yani. Böyle taraftara böyle oyun böyle 11.
Salih'in içerdeki Antalya maçını da hatırlıyorum, gol yedirdikten sonra tüm stadın yuhaladığını da.
himone
03.Mart.2014, 00:23
Madem taraftar yuhalar korkusuyla oynatılmayacak gönderilsin niye takımda tutuluyor. Eğer birileri yuhalayacak korkusuyla yaşayacaksak bu ülkede futbol oynanmaması lazım en başında. Selçuk Şahin 10 yıldır yuhalanıyor ama hala takımda ve oyuna giriyor. Ersun Yanal herkese inat Salih'e forma vereceğine onu yedek kulübesine hapsederek bu sisteme çanak tutmasın o zaman. Göndersinler Salih'i hepimiz kurtulalım. Ben yedek kulübesinde Salih gibi bir yetenek köreltilirken sahada Cristian, Meireles ve onlar gibi ruhsuz ve kaçak dövüşen veya yetenek fukarası adamları görmeyi istemiyorum. Ve bu durumu kesinlikle kabul etmiyorum.
William Rookwood
03.Mart.2014, 00:25
Bu ülkede kimler yuhalanmadı ki? :) Tabii teknik direktörde biraz cesarette olacak oyuncusuna güvenerek tekrar sahaya çıkacak. Mesela Fatih Terim bunu çok iyi yapıyor bu ülkede. Zaten kendi de cesaretli bir hoca, oyuncularına da bunu aşılıyor.
Rehavi
03.Mart.2014, 00:27
Bu tür oyuncuların gelişimi için kupa maçlarının olmaması çok kötü oluyor.
Tabi biraz da takım planlaması ve doğru yerde doğru zamanda olmak da önemli. Şu an Salih bizde olsa sıkça fırsat bulurdu.
sananes
03.Mart.2014, 01:21
Salih bu sezon oynadığı futbol ile kadroya girmeyi hak etmiyor.
Güçlendiğinde ki umuyorum bir sonraki sezon bu olacak, Salih zaten formasını kimseye vermeyecektir.
Universal
03.Mart.2014, 01:24
Salih keşke bu sezon bir Avrupa takımında mesala Salzburg gibi kirada oynasaydı. Hem farklı kültür kapacaktı hem daha fazla forma şansı bulacaktı.
SAİT71
03.Mart.2014, 11:05
Zaten Salih biraz daha oynamazsa ben yeteneklerinin köreleceğini düşünüyorum. Onunda sonu Mehmet Topuz gibi bir Süper Lig topçusu olacak...
antiochia
03.Mart.2014, 17:34
Salih konusunda evet yetenekli, yaratıcı oyuncusu ama fiziksel gücü yetersiz. Diğer yandan Baroni ve Meireles'ten den çok daha iyi bana göre. orta sahada alper'in yerine Salih başlayabilir, alper kanatta sow, emenike ve kuyt'tan daha verimli olur..