PDA

View Full Version : Fenerbahçe Sohbet Alanı

Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 [39] 40 41 42 43 44 45

barahir
12.Eylül.2013, 17:38
Ersun Yanal'da ben biraz fazla ego görüyorum. Neden oynamadığını medyaya sormayacak diyor, adam zaten medyaya sormadı, kendisine gelen tepki üzerine yazdı bunları.

Sonra demiş ki Ersun Yanal, neden oynamadığını medyaya değil bize soracak. Asıl oynatmama sebebini kendisinin bizzat Sow'a söylemesi gerekirdi ki bu Dünyanın her yerinde böyledir. Alex Ferguson bile Nani'ye seni dinlendireceğim bu maç diyebiliyorsa, Ersun Yanal da diyebilmeli.

davidvilla
13.Eylül.2013, 13:30
''Yıldız oyuncuların böyle hakları olmalı'' dedi, konu kapandı..

Sorun burada işte.

Alex hocaya gider yapıyor sen futbolcusun FB teknik direktörüne böyle yapamazsın diyen arkadaşlar haklı mı ? Haklı.
Alex bu takımın efsanesidir sen Aykut Hoca, ona herhangi normal bir futbolcu gibi davranamazsın diyen arkadaşlar haklı mı ? Evet haklı.

Aykut Kocaman iyi bir taktisyen iyi bir çalıştırıcı olabilir ama iyi bir teknik direktör değildi.
Yoksa bu konu taa buralara kadar uzamaz Alex de takımda kalırdı, ayrılsa bile kimse böyle olayları gündeme getiremezdi. İşte takımda gergin bir hava oluştuğunda ,panik anında bu durumu en yumusak sekilde geçiştirebilenler teknik direktör oluyorlar. Ersun Yanal'da da aynı durum söz konusu maalesef.

Çok yakın bir örnek, Melo ile Riera kafa göz birbirlerine girdiler 1 hafta bile konuşulmadı tweetler atılmadı ve hala aynı takımda aynı 11'de oynayabiliyorlar. Medya kaostan beslenir o kaos ortamını ivedilikle yumuşatabilmelisin.

Ralph
13.Eylül.2013, 13:56
Şimdi aziz yıldırımın basın toplantısı var. Şimdi açıklamasa bile aday olacaktır.

SAİT71
13.Eylül.2013, 14:21
Alex, Türk futbolunun piri olmuş, taraflı tarafsız herkes tarafından ayakta alkışlanan Metin Oktay gibi hem insan olarak hem futbolcu olarak mükemmeldi. Rakiplerine karşı saygılıydı. Metin Oktay'ın yeri dolmaz. Her zaman yeri ayrı bir insandır. Ancak bir futbolcu şu devirde rakip taraftarların bile sevgisini kazanıp alkışlanıyorsa, bu adamın bu kadar kolay harcanmaması lazımdı. Felipo Melo ile Riera dövüştü ne oldu? Olay tatlıya bağlandı. Ne yani şimdi Galatasaray küçük bir kulüpmüydü bunları yaptığı halde göndermedi? Bu tür olaylar olabilir. Alex defalarca kez kendisinin dinlenmediğini, başkanın yanına çıktığında bile kendisine karşı tutunulan tavrı anlattı. Bize Alex'i savunmak için olayları görmüyorsunuz diyorlar ancak onlarda Aykut Kocaman'ı savunmak için Alex'in söylediklerini görmüyorlar. Yazık gerçekten...

Escochae
13.Eylül.2013, 14:47
Gene mi konu Aykut Hocaya geldi. Başınıza iş gelse Aykut Hocadan bileceksiniz. Eğer şuan başımızda Aykut Kocaman ve onun yapacağı transferler olsaydı inanın bana şu durumda olmazdık. Başarılarını geçtim, en azından aldığı adamlara baktığım zaman anlıyorum ne kadar büyük bi değer kaybettiğimizi. Örn: holmen, alves, potuk, emenike, olası ofansif ortasaha transferi.

Önder Özen'i kaptırdığımıza üzüleceğimize Aykut Hocaya üzülelim.

Ralph
13.Eylül.2013, 17:57
SON DAKIKA:28 SUBAT DAVASINDA KOC HOLDING'E VE AYDIN DOGAN GRUBUNA 4. AGIR CEZA MAHKEMESI ARACILIGIYLA SUC DUYURUSUNDA BULUNULDU.

AZIZ YILDIRIM,UEFA BIZE TFF SIZI AVRUPA KUPALARINA GONDERMEDI SIKE VAR DIYE DEDI.HEM DAHA ORTADA SORUSTURMA,MAHKEME YOKKEN DUSUNUN DEDI

AZIZ YILDIRIM,SIKE YAPTIGIMIZI ISPATLAYAMAYANLARYAPMADIGINIZI ISPAT EDIN DIYOR.BOYLE BIR HUKUK DUZENI HANGI ULKEDE VAR DEDI.

AZIZ YILDIRIM,KIBRIS'A KACACAGIMI YAZDILAR,HANI BURADAYIM.EMENIKE'NIN PARA SAYMA GORUNTULERI NEREDE HANI DEDI.

AZIZ YILDIRIM,BEN NE HAPISTEN KORKARIM NE DE BASKA SEYDEN.ASLAN GIBI YATARIM.TEKRAR SOYLUYORUM BU DAVA SIYASI BIR DAVADIR DEDI.

A.YILDIRIM:SENES ERZIK UEFA DOSYAYI KAPATTI BIR DAHA ACMAZ DEDI.TLF. KAYITLARI VAR.SONRA NE OLDU DA PLATINI BASKI VAR DEDI,SORUSTURMA ACILDI

AZIZ YILDIRIM,BASKI KIMIN TARAFINDAN YAPILDI ? HUKUMET TARAFINDAN MI YAPILDI DIYE SORDUM HALA CEVAP YOK DEDI.

AZIZ YILDIRIM,BEN CEZAEVINDEYKEN ILK CAS DAVASINI GERI CEKTIRDILER.KESIN KAZANACAKKEN.ULKEMENFAATI FILAN. SIMDI NEDENINI ACIKLASINLAR DEDI.

A.YILDIRIM,BU ULKEDE SIKE,TESVIK PIRIMI ANADOLU KULUPLERININ EN BUYUK GELIRIDIR DIYEN YONETICILER OLDU.BIRSEY OLDU MU? NEREDE SAVCILAR? DEDI

AZIZ YILDIRIM,BASKANLIGI BIRAKIRSAM FB CEZA ALMAYACAKTI UEFA'DAN DIYENLER BJK YONETICILERI BIRAKTI AMA BJK DE CEZA ALDI DEDI

AZIZ YILDIRIM BANA SON ACILAN DAVALARLA BIRLIKTE 38 YIL YATMA DURUMUM.HIC KORKMUYORUM.TEKRAR EDIYORUM BU BIR SIKE DEGIL SIYASI DAVADIR DEDI

AZIZ YILDIRIM,GECEN GUN 12 NUMARA BIZE BU OPERASYONU YAPAN SAVCI-HAKIMLERIN YONETICILERIMIZLE TOP OYNARKEN FOT.LARINI KOYDU.BIR TANE GAZETE YAYINLAYAMIYOR.KORKUYORSUNUZ.KORKMAYIN BEYLER DEDI

Valla helal olsun Baskana... Resmen gazetecilere Cemaatin savcisindan,hakimindenkorkuyorsunuz.Yazmiyorsunuz. Korkmayin demis :))

SON DAKIKA:AZIZ YILDIRIM BENI ERGENEKON DAVASIYLA ILISKILENDIRMEK ISTEDILER.SILAHLI ORGUT DIYE TELEFONLARIMI DINLEDILER DEDI.

A.YILDIRIM:BIZI OZ. YETK. MAHK.LERDE YARGILAMAK ICIN KILIF BULMALARI GEREKIYORDU.SILAHLI ORGUT DEDILER.CEBIR-SIDDET NEREDE? SILAHLAR NEREDE

A.YILDIRIM,OZ. YETK. MAHK.YE SEVKIMIZIN SEBEBI CEBIR-SIDDET YOKMUS AMA HER AN YAPABILIRMISIZ.AGIR CEZAYA SEVKIN BAHANESINE BAKARMISINIZ DEDI

SAİT71
13.Eylül.2013, 17:59
Valla Aziz Yıldırım bu konuda doğruları konuşmuş. Bu soruların cevabı yok şuana kadar. Bizde bulamadık zaten.

Ralph
13.Eylül.2013, 18:02
Azız Yıldırım,3 Tarla Varmıs Fılan Yahu Ts.ların Konusmalarında Uzun Don Var Balık Var Demır Var Hoca Var.bunlar Ne Demek Dedı.

AZIZ YILDIRIM,BJK ICIN SERDAL ADALI VE TAYFUR'UN SIKE YAPMADIGINA EMINIM.ALAKASIZ KONUSMALARINI SIKE GIBI GOSTERDILER DEDI.

sananes
13.Eylül.2013, 18:12
http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/24702858.asp

Bence fena bir konuşma/açıklama olmamış...Sulandırmadan konuşulabilir üzerine.

Escochae
13.Eylül.2013, 18:15
NTVSpora baktım şimdide. Bu konuşmaların hiçbirini yayınlamamışlar. Yazıklar olsun

Ralph
13.Eylül.2013, 18:25
Azız Yıldırım,sabrım Gıderek Azalıyor.bır Acılırsam Benı Turkıye'de Kımse Tutamaz Dedı.

ReaList
13.Eylül.2013, 18:28
Azız Yıldırım,sabrım Gıderek Azalıyor.bır Acılırsam Benı Turkıye'de Kımse Tutamaz Dedı.
Kaçıncı defa ?

Ralph
13.Eylül.2013, 18:31
Azız Yıldırım,benı Olgun Peker Uzerınden Oradan Sedat Peker Ve Ergenekon'a Baglayacaklardu.bana Ergenekonun Kasası Dedıler Unuttunumuz Mu ?

Escochae
13.Eylül.2013, 18:33
Kaçıncı defa ?

5903485903485908345 kere dese nolurki. Konuyu amacından saptırma

Ralph
13.Eylül.2013, 18:35
Bu konuşmalardan sonra başı ağrıyabilir. Ergenekona falan çok girmiş.

davidvilla
13.Eylül.2013, 18:41
yahu bu şike meselesinde ben de çok inanmıyorum da yani A.Y öyle bir konusuyor ki insan ister istemez acaba mı diyor ya. Söyledikleri net değil , net gibi gozukse de net değil ne dediği anlaşılamıyor ve de çok aşırı gergin sinirli.

Bu diyor bana karşı yapılan bir operasyondur.
E o zaman baskanlıgı bırak FB'yi kurtar deniyor haliyle
O da diyor ki bıraksaydım da FB ceza alırdı bak BJK aldı diyor.

Yok arkadaş hakikaten ne oldugunu anlayabilmiş değilim sürekli kafa karışıyor. UEFA'ya kim baskı yapıyormuş arkadaş neden söylemiyorsun? Dava mı açtın baskı yapanlara? Dava mı açıcaksın? Neye dayandıracaksın? Platini'nin bize baskı yapıyorlar dediğini kanıtlayabilecek misin? Platini'yi tanık sandalyesine oturtabilecek misin?

Hiç konuşmasa daha iyi sanki. Cunku adam klasik suçlu psikolojisine girmiş.

ReaList
13.Eylül.2013, 18:42
5903485903485908345 kere dese nolurki. Konuyu amacından saptırma
Amaç mı kaldı Allah aşkına ?

2 yıldır hep aynı şeyleri söyleyip duruyor, çıktıktan sonraki tüm basın toplantılarında söyledikleri izle veya oku, bugün olduğundan farklı bir şey görmeyeceksin. En sonunda da Görkem'in en son paylaştığını söylüyor "Ben bir konuşursam..." neyse Allahtan bir çok Fenerbahçe forum sitesinde takip ettiğim kadarıyla insanlar artık bunları yemiyor, bunları görmek güzel, çünkü kandırılmak, eşek yerine konulmak da bir yere kadar.

Sen Fenerbahçe tarihinin en ağır ve şerefsizce cezasını alacaksın, bu ceza geçtiği vakit resmi siten sus pus olacak, tüm spor kanalları durumu taraftarlara açıklamaya çalışırken senin TV kanalın Sağlık programları, belgeseller falan gösterecek, bugüne kadar taraftarın karşısına çıkacak ve bir açıklama yapacak yüreğin olmayacak, kapalı kapılar ardından "ben bir konuşursam" kahramanlığı yapacaksın.

Ralph
13.Eylül.2013, 18:48
A.yıldırım,tam Sampıyonluga Gıderken Mayıs Ayında Ts.un Dınlenılmesı Bırakılıyor Ustelık Bız 8 Aydır Dınlenılıyorduk.bu Sıke Davası Mı Sımdı

Azız Yıldırım,serdal Adalı Benım Arkadasım Tayfur'u Da Tanırım.onların Ve Bjk.nın Sıke Yapmadıgına,temız Olduguna Adım Gıbı Emınım Dedı.

AZIZ YILDIRIM,ILK CAS DAVASI VE BENIM PLATINI'YE OLAN DAVAMI KAZANACAKKEN CEKTIRDILER ULKE MENFAATI DIYE.NE OLDU SIMDI? DEDI.

AZIZ YILDIRIM,DAHA MAHKEME KARSISINA CIKMADAN ELIMDE SERUMLA HASTANEYE GITTIM.ADRESIME METRIS CEZAEVI YAZMISLARDI.BEN DAHA NE DIYEYIM DEDI.

AZIZ YILDIRIM BU ULKEDE ESKI GENELKURMAY BASKANI ILKER BASBUG AYNI MAHKEMENIN KARARIYLA TEROR ORGUTU KURMAKTAN HAPISTE.DAHA NE DIYEYIM DEDI.

SAİT71
13.Eylül.2013, 18:49
UEFA açıkça baskı var demesine rağmen, UEFA'da mı Fenerle uğraşacak dendiğinde, UEFA bir dernek, siyasi baskılara direnemez demiştim.. Ancak bana göre kesinlikle hükümet baskısı vardı. Başka kim baskı yapacak.

Ralph
13.Eylül.2013, 19:27
A.yıldırım:bu Gercekten Sıke-orgut Davası Olsa Ts Baskanı Orgut Lıderı Olurdu.cunku Ts Samp. Olamazsa Akp Ve Basbakana Tehdıt Tapelerı Vardı

sui generis
14.Eylül.2013, 11:03
Doğum günün kutlu olsun kaptan :)

http://www.netteresim.com/pictures/cd510a46cb11bc16267c1d08da6afa1f.jpg (http://www.netteresim.com)

erdem344
14.Eylül.2013, 13:23
36 yaşında büyük efsane

şanslıyım senin gibi bir oyuncuyu canlı canlı izledim

SAİT71
16.Eylül.2013, 11:54
Ben sönü yerim yerim

90+1 ve Alex... Dün atmış golü.

Buda başka bir maç.

asas

ReaList
16.Eylül.2013, 12:02
Ne olacaktı yani Alex 13 km koşsaydın, Başkanın elinde ölçüm aracıyla tek tek oyuncuların koşusunu ölçüyormuş senin nasıl haberin olmaz ? Bak Sow bile o sınıra takıldı, nasıl profesyonelsiniz siz anlamadım ki ?

A.FaruK
16.Eylül.2013, 14:10
Bizim takımda 13 koşan bi insan evladı var mı ? Hayır ben hiç görmedimde. Şunu açık yüreklilikle söylüyorum Ersun Yanal korkağın teki, adaletli olduğunada inanmıyorum

Burak Akmanoğlu
16.Eylül.2013, 14:13
ne Ersun Yanal'dan adam olur nede başkasından !

Az önce haber okudum 12 KM koşması gerekiyormuş.

Alex o koşanlardan daha az koşuyordu ama aklıyla yapıyordu onun yaptıklarını....

Fenerbahçe maçlarını takip bile etmiyorum bu sene...

davidvilla
16.Eylül.2013, 14:25
@SAİT71

2.video bir harikaymış dostum sanat eseri resmen. Şiir gibi oynuyor

erdem344
16.Eylül.2013, 14:28
Brezilyada orta alan oyunu olmadığı için sırıtmıyor orda kaptan ama çok kilo almış

Özledik ....

SAİT71
16.Eylül.2013, 14:28
Bu arada Stoch 1 gol atmış... :(

A.FaruK
16.Eylül.2013, 14:29
Stoch 6 maç 4 gol 4 asist yamulmuyorsam

Burak Akmanoğlu
16.Eylül.2013, 14:32
Stoch 6 maç 4 gol 4 asist yamulmuyorsam

Yok abi yamulmuyorsun 6 Maç 4 Gol 4 Asist ama işe gelince adam formsuz.

A.FaruK
16.Eylül.2013, 14:37
13 km koşmuyordur kesin

Crazycat
16.Eylül.2013, 15:19
Gene mi konu Aykut Hocaya geldi. Başınıza iş gelse Aykut Hocadan bileceksiniz. Eğer şuan başımızda Aykut Kocaman ve onun yapacağı transferler olsaydı inanın bana şu durumda olmazdık. Başarılarını geçtim, en azından aldığı adamlara baktığım zaman anlıyorum ne kadar büyük bi değer kaybettiğimizi. Örn: holmen, alves, potuk, emenike, olası ofansif ortasaha transferi.

Önder Özen'i kaptırdığımıza üzüleceğimize Aykut Hocaya üzülelim.

Şu andaki durum olarak neyi kast ediyorsunuz? Aykut Kocaman süper ligde çok da iyi bir futbol oynatmadı ve sonucunda da bir şampiyonluk var ligde o da hâlâ daha tartışılıyor. Kadlec, Krasic ve Dia'yı da Aykut Kocaman aldırmadı mı bu takıma?

EndoplazmiK RetikuluM
17.Eylül.2013, 17:43
http://youtu.be/Uc9mpnucFOw

Kaka Leite
24.Eylül.2013, 03:28
Biz bu Kadlec'i nasıl kullanıcaz acaba ?

Stoper olarak belki olabilir ama şuan takıma katkısı yok.

Universal
24.Eylül.2013, 13:53
Biz bu Kadlec'i nasıl kullanıcaz acaba ?

Stoper olarak belki olabilir ama şuan takıma katkısı yok.

Devre arası kiralanır...

sui generis
24.Eylül.2013, 13:56
Alves cezalı duruma düşerse ya da sakatlanırsa alternatifinin Yobo mu Kadlec olduğunu görürüz. Ona göre yorum yapmak daha sağlıklı olur. Ama bence yedek stoper yabancı olmasın, hiç gerek yok. ikisi de yollansa keşke.

Universal
24.Eylül.2013, 14:17
Alves cezalı duruma düşerse ya da sakatlanırsa alternatifinin Yobo mu Kadlec olduğunu görürüz. Ona göre yorum yapmak daha sağlıklı olur. Ama bence yedek stoper yabancı olmasın, hiç gerek yok. ikisi de yollansa keşke.

Aynen S.Kesimal'ın hakkı yenir.

ReaList
24.Eylül.2013, 14:19
Geçen sene Juventus'a 7 milyon € bağışladık, bu sene Leverkusen'e. İyilik perisi bir başkana sahibiz.

sui generis
24.Eylül.2013, 14:26
S.Kesimal'den hiç ümidim yok, o da gitsin :)

ReaList
24.Eylül.2013, 14:32
Serdar yanılmıyorsam kadro dışı zaten. A2 takımıyla çalışıyor.

KanaKe
24.Eylül.2013, 14:34
aslinda bu senede sans verilse iyi olur serdara.. elimizdeki stoperler oldukca yasli ve Alves disindakiler formsuz...

Universal
24.Eylül.2013, 14:49
Geçen sene Juventus'a 7 milyon € bağışladık, bu sene Leverkusen'e. İyilik perisi bir başkana sahibiz.

Geçen yıl 14 maç mı ne oynamış Kadlec sırf bu yüzden alınmaz.

Crazycat
24.Eylül.2013, 15:04
Serdar Kesimal gidici gibi duruyor.

http://spor.gazetevatan.com/haber/ipler-tamamen-koptu/570694/1

Semih Şentürk ne durumda acaba? A2 takımındaydı sanırım, yerli bir forvet yedeğimiz olsa iyi olur aslında.

goosfraba
24.Eylül.2013, 15:16
ersun yanal ileride kullanabiliriz demiş semih için.

Crazycat
24.Eylül.2013, 15:25
ersun yanal ileride kullanabiliriz demiş semih için.

Yerli forvet alınmadı, fiziği yeterli durumda ise kullanılmalı zaten.

Universal
24.Eylül.2013, 22:14
Serdar Kesimal gidici gibi duruyor.

http://spor.gazetevatan.com/haber/ipler-tamamen-koptu/570694/1

Semih Şentürk ne durumda acaba? A2 takımındaydı sanırım, yerli bir forvet yedeğimiz olsa iyi olur aslında.

Semih, bu kadar hücumu düşünen takımda gol kralı olur. Daha öncede böyle bir golcü takım ile başarmıştı.

himone
24.Eylül.2013, 22:28
Semih'i mecburen affedecekler, takımda yerli forvet kalmadı. Kendisi de adam akıllı çalışsa iyi bir yedek olur aslında.

Kadlec falan da kupa maçlarında ancak oynar seneye de kiralanır veya serbest bırakılır, kimse bu adama para vermez bizden başka. Serdar Kesimal'ın da bu takıma katkı vereceğine inanmıyorum, oynadığı maçlarda da tam bir bomba. Takımda şuan 6 tane stoper var resmen, Serdar'a sıra gelene kadar 2015 olur.

uAburak89
24.Eylül.2013, 22:48
Belki biraz erken ve iddialı olacak ama, şimdiden şampiyonluğunuz hayırlı olsun.

Cengo
24.Eylül.2013, 23:02
Belki biraz erken ve iddialı olacak ama, şimdiden şampiyonluğunuz hayırlı olsun.

Beşiktaş da varken çok erken, o kadar favori değil Fenerbahçe.

Escochae
24.Eylül.2013, 23:19
O değilde Semih fiziğini düzeltirse şuan kadromuzda bulunan bütün forvet oyuncularından daha fazla katkıda bulunabilecek bir oyuncu olur. Özellikle Alex gittikten sonra hucum hattında ki yaratıcı ve pasör oyuncu eksikliğini bir nebze doldurabilecek potansiyelde bir oyuncu.

Edit: Ama herşeyden önce bizim Selçuk ve Semih'le ilgili önyargılarımızı atmamız gerek.

uAburak89
24.Eylül.2013, 23:20
Beşiktaş da varken çok erken, o kadar favori değil Fenerbahçe.

Stadyum sorunu var, ceza da aldılar. Kadro genç, kırılgan. Lider özellikli, büyük maçlarda ortaya çıkacak bir oyuncu yok. Kalite soru işareti. Beşiktaş lige 10'da 10 yaparak başlasa da fikrim değişmezdi, şampiyonluk zor onlar için. 2. devre işin kopacağını ve GS-FB arasında geçeceğini düşünüyordum, bugün biz kaybettik.

Universal
25.Eylül.2013, 09:41

Haftada bir maç ile bu kadar golü düşünen bir kadro yapısı var iken söylediğinde haklısın. Ama daha 29 maç var herşeye gebe.

sananes
25.Eylül.2013, 15:26
Fenerbahçe çok ekstra işler olmaz ise şampiyon olacaktır bu sezon. Bunun Fatih Hoca'nın gönderilmesiyle de alakası yok. Kadro yapılanması ve haftada tek maç rahatlığı favori konumuna getiriyor bizi. Sağ bek hariç her bölgede çok iyi alternatifler var lig seviyesine göre yorumlarsak. Zaten ilk 11 olarak da düşündüğümüzde bence ligin en iyi 11'i bizim takımda.

Volkan-GG-Bruno-Egemen-Caner-Topal-Meireles-Alper-Kuyt-Emenike-Sow

inanılmaz bir kadro değil mi sizce de bu? Galatasaray'ın da 11'i iyi fakat bizim ki daha öne çıkıyor benim gözümde. ya da olaya duygusal yaklaşıyorum.

OrcunFB
25.Eylül.2013, 15:40
Fenerbahçe çok ekstra işler olmaz ise şampiyon olacaktır bu sezon. Bunun Fatih Hoca'nın gönderilmesiyle de alakası yok. Kadro yapılanması ve haftada tek maç rahatlığı favori konumuna getiriyor bizi. Sağ bek hariç her bölgede çok iyi alternatifler var lig seviyesine göre yorumlarsak. Zaten ilk 11 olarak da düşündüğümüzde bence ligin en iyi 11'i bizim takımda.

Volkan-GG-Bruno-Egemen-Caner-Topal-Meireles-Alper-Kuyt-Emenike-Sow

inanılmaz bir kadro değil mi sizce de bu? Galatasaray'ın da 11'i iyi fakat bizim ki daha öne çıkıyor benim gözümde. ya da olaya duygusal yaklaşıyorum.
Aynen. Diğer takımlar bek bulamazken 2 tane taş gibi Milli Takım bekimiz var. Ortasahada da birçok iyi oyuncumuz var, duruma göre kullanabileceğimiz. Forvet hattımız çok kaliteli. Riskli bir oyun oynadığımızdan dönüşler olmak zorunda kalıyor bu dönüşlerde yavaş kalmayı da çözersek çok büyük bir ihtimalle ve inşallah şampiyon oluruz.

sui generis
25.Eylül.2013, 17:08
Bence kadroyu falan boşverin, tadını çıkarın bu zamanların. İki yıldır bize yapmadıkları kalmadı basının, hep belaltı vurdular. Şimdi olanları izlemek insana huzur veriyor.

Universal
25.Eylül.2013, 17:33
Bu kadar Fenerbahçe taraftarın ahı var ne de olsa.

SAİT71
25.Eylül.2013, 19:27
Kadlec kadroya bile giremiyor. Kime versen oynayacak bir oyuncu. :)

sananes
25.Eylül.2013, 23:25
çok fazla kanıt olduğunu düşünmüyorum öncelikle ama önemli olan cümlemin devamı. Çarpıtılmaması için bu belirtmeyi yaptım.

Çok fazla kanıt veya kanıt,az kanıt bunlar yetmez ispat gerekir. Şikeyi ispata yaklaşmıyo bile kanıt dedikleriniz. İlerde umarım adil bir mahkemede tekrar görülecek bu dava ve bu lekeyi atmaya çalışanlardan hesap sorulacak.

zeck17
25.Eylül.2013, 23:26
çok fazla kanıt olduğunu düşünmüyorum öncelikle ama önemli olan cümlemin devamı. Çarpıtılmaması için bu belirtmeyi yaptım.

Çok fazla kanıt veya kanıt,az kanıt bunlar yetmez ispat gerekir. Şikeyi ispata yaklaşmıyo bile kanıt dedikleriniz. İlerde umarım adil bir mahkemede tekrar görülecek bu dava ve bu lekeyi atmaya çalışanlardan hesap sorulacak.

bakalım kimin lehine işleyecek zaman kim haklı çıkacak

SAİT71
25.Eylül.2013, 23:55
Kanıtın var olması suçun kesin işlenmiş olması demek değildir. Sanık kişinin işlediği suça ispat olarak bir çok kanıt gösterilebilir. Ancak bu kanıtların elle tutulabilir olması ve suçu ispat edecek nitelikte olmasıdır önemli olan.

ForCimbom
26.Eylül.2013, 00:30
o dediğin iddia oluyor zaten kanıt ispatlanmış anlamını içeriyor hal-i hazırda

SAİT71
26.Eylül.2013, 01:50
Her kanıt ispatlanmış anlamını içermez diyorum işte. Kanıtında herkesi tatmin edecek cinsten olması lazım.

Önder HOCA
26.Eylül.2013, 10:39
http://www.sporx.com/futbol/superlig/fenerbahce/parasutlu-fisege-6-yil-hapisSXHBQ346487SXQ

saçmalığa bak 2 fişek için hapis istemi

erdem344
26.Eylül.2013, 12:46
yine ne olmuş beyler

KaRaBükLü KraL
26.Eylül.2013, 14:12
http://www.sporx.com/futbol/superlig/fenerbahce/parasutlu-fisege-6-yil-hapisSXHBQ346487SXQ

Bunu yapan kulüp değil mi ? Fenerbahçe Avrupa Liginde ceza aldığı için savcılığa suç duyurusunda bulunulmuş diye biliyorum.

Universal
26.Eylül.2013, 17:20

İyi olmuş ders olsun.

Önder HOCA
26.Eylül.2013, 23:32
Bunu yapan kulüp değil mi ? Fenerbahçe Avrupa Liginde ceza aldığı için savcılığa suç duyurusunda bulunulmuş diye biliyorum.

onun hakkında bir bilgim yok malesef

İyi olmuş ders olsun.

1 yıldan 6 yıla kadar hapis istemi var ağır değilmi bu ders

SAİT71
27.Eylül.2013, 14:00
Fişek yüzünden niye bu kadar ceza alırki bir insan? Sahaya girmekte hafif bir suç mu? Dengesizin biri çıkarıp bıçağı futbolcuya antrenöre ya da o karışıklıkta bir insana soksa daha mı az bir şey olurdu?

sananes
27.Eylül.2013, 16:20
Avrupa maçında atıldığı için ceza istemi bu kadar yüksek diye düşünüyorum.

Zira bizim ülke için önce imaj sonra yine imaj yine imaj. Ama buna rağmen imajımız hep yerlerde.

erdem344
28.Eylül.2013, 13:38
Sarı-lacivertliler geçen sezon 191 gol pozisyonuna girmiş, 56'sını gole çevirerek yüzde 29'luk başarı sağlamıştı.

Universal
28.Eylül.2013, 15:40
onun hakkında bir bilgim yok malesef

1 yıldan 6 yıla kadar hapis istemi var ağır değilmi bu ders

Sahaya bir insan hava-i fişek atıyor, şöyle düşün o hava-i fişek tribünde oturan birisine gelse ve o kişi yaralansa?

bilmania
28.Eylül.2013, 23:24
Sahaya bir insan hava-i fişek atıyor, şöyle düşün o hava-i fişek tribünde oturan birisine gelse ve o kişi yaralansa?

Yalnız paraşütlü havai fişek atılmıştı o maçta.Bunu da değerlendirmek lazım.

byariff
01.Ekim.2013, 20:11
Fenerbahçe Kulübü Başkanvekili Abdullah Kiğılı, Futbol Federasyonu'nun aldığı 6+0+4 yabancı kararını kulüp olarak desteklemelerine rağmen, "Dünya markası olabilmek için yabancı sınırı kalkmalı." dedi.

:)

http://spor.haberler.com/kigili-dunya-markasi-olabilmek-icin-yabanci-siniri-5130510-haberi/

sananes
01.Ekim.2013, 21:23
ne güzel işte çok seslilik iyidir. Oy birliğinden nefret ederim,oy çokluğu demokrasi için esastır bana kalırsa.

tabi günümüz türkiye'sinde siyasileri de düşündüğümüzde bu hayal. ne muhalefet ne iktidar partisi içind tepedekilerin söylediklerinin dışında bir şey söylenmiyor. Bir de Aziz Yıldırım'a diktatör dersiniz :)

uAburak89
01.Ekim.2013, 21:31
Kığılı ayrı bir dünyadan sanki, Fenerium konusunda çok başarılı geri kalan konularda ise tam tersi. Dediklerinin hiç birisi de olmuyor, enteresan adam.

sui generis
01.Ekim.2013, 21:49
Ben Fenerium konusunda da başarılı bulmuyorum. O formaların hiçbir açıklaması olamaz. Yakından çok çok daha kötüler. Kığılı gerçekten ayrı bir dünyada yaşıyor :)

HooijDonk07
01.Ekim.2013, 21:55
Ben Fenerium konusunda da başarılı bulmuyorum. O formaların hiçbir açıklaması olamaz. Yakından çok çok daha kötüler. Kığılı gerçekten ayrı bir dünyada yaşıyor :)

Fenerium biliyorsun ki sadece Forma satışından ibaret değil çoğu kişi gidip adidas'dan da forma alıyor.Fenerium konusunda çok iyi ış başarıyor Kiğılı bana göre çünkü Triko vs gibi şeylerden çok gelir elde ediliyor . Ama ayrı dünyada yaşadığına katılıyorum :n:

erdem344
03.Ekim.2013, 01:42
Fenerbahçe bir ulu çınar gibi tüm heybetiyle dimdik ayaktadır, esas olan da budur. -
Aykut Kocaman (10 Temmuz 2011)

lofthei
05.Ekim.2013, 16:58
http://www.ulusalkanal.com.tr/spor/fbahcede-ilk-aday-belli-oldu-h16062.html

ilk başkan adayımız belli oldu ve mütevazı birisine benziyor, google görsel aramada doğru düzgün fotoğrafını bile bulamıyorsunuz.

şu süreçte aziz yıldırım gidecekse ziya şengül'e bile razıyım açıkçası.

Burak Akmanoğlu
05.Ekim.2013, 17:05
MAA'yı isteyenleri kınıyorum o adam bu kulübe gelmesin bile.

Önder HOCA
05.Ekim.2013, 21:27
adas
bu görüntüler önceden nete düşmüşmüydü bilmiyorum ama gs maçından sonra polisin gereksiz tahriği daha net gözüküyor

sui generis
05.Ekim.2013, 22:15
1959 önceki şampiyonlukların sayılmama sebebi nedir ?

Burak Akmanoğlu
05.Ekim.2013, 22:23

Anlasak ? 5 yıldız olmuştuk.

zeck17
05.Ekim.2013, 22:29

Profesyonel Lig kurulu değil bu kadar basit

sui generis
05.Ekim.2013, 22:31
Peki diğer ülkelerde şampiyonluğu sayarken profesyonel lige mi bakıyorlar ?

HooijDonk07
05.Ekim.2013, 22:34

Noktayı koymuş tartışılmaz artık.

zeck17
05.Ekim.2013, 22:34

Almanyada bu şekilde aynı şekilde ispanyada 1929dan sonraki şampiyonluklar geçerli italyada 1929(italyada da sayılıyormuş öncesi)

İngilterede kuruluş olarak 1992 kabul edildiğinden orada farklı şekilde önceki şampiyonluklarda sayılıyor

sui generis
05.Ekim.2013, 22:39
- İtalya Ligi 1898'de oynanmaya başladı, 1929'da profesyonel oldu. GENOA takımının İtalya Federasyonuna göre tam 9 şampiyonluğu var, VE DİKKAT ! tüm bu 9 şampiyonluğu 1929 öncesi amatör döneme ait.

İTALYA FUTBOL FEDERASYONUNA GÖRE GENOA'NIN ŞAMPİYONLUK SAYISI VE İTALYA TARİHİNDEKİ ŞAMPİYONLUKLAR:
http://www.legaseriea.it/en/serie-a-tim/albo-d-oro

- Alman Ligi 1903 yılında oynanmaya başladı, 1963'de Bundesliga kuruldu. Nürnberg'in Alman Federasyonu nezdinde tam 9 şampiyonluğu var, bu şampiyonluklardan 8'i Bundesliga öncesi. Sadece 1 tanesi Bundesliga kurulduktan sonra..

ALMAN FUTBOL FEDERASYONUNA GÖRE NURNBERG'İN ŞAMPİYONLUK SAYISI VE ALMANYA TARİHİNDEKİ ŞAMPİYONLUKLAR:
http://www.dfb.de/index.php?id=380602

- Hollanda Ligi' nde futbol federasyonu 1899 yılında kuruldu. Profesyonel futbola geçiş 1954 yılında gerçekleşti !
Hollanda liginde şampiyonluklar ise 1899 yılından itibaren sayılmakta. - See more at: http://www.sporyazarlari.com/futbol/fenerbahce/metin-sipahioglu/20-08-2013/kanitlarla-1959-oncesinin-emsalsiz-katliami/568444.aspx#sthash.kMifFaOG.dpuf

Almanya, İngiltere, İtalya, Hollanda böyleyken profesyonel lig gibi bir kavrama sığınmak saçma bence. Bu kavrama sığınarak Lefter'in, Metin Oktay'in , Baba Hakkı'nın emekleri bir hiç olarak görülüyor. Aşırı saçma geliyor bana.

Burak Akmanoğlu
05.Ekim.2013, 22:43
Açıklayıcı bir anlatım cevap yok. :)

zeck17
05.Ekim.2013, 22:48
Almanya, İngiltere, İtalya, Hollanda böyleyken profesyonel lig gibi bir kavrama sığınmak saçma bence. Bu kavrama sığınarak Lefter'in, Metin Oktay'in , Baba Hakkı'nın emekleri bir hiç olarak görülüyor. Aşırı saçma geliyor bana.

O zaman ait belgelenmiş maç sonuçları lisanslar gol sayıları filan tutulmamış belgelerin doğruluğu da bilinmiyordur eğer kabul edilirse aksi bir durumda kanıtlanırsa büyük tartışmalar olur en mantıklısı budur 59dan önce tff arşivi yok konuşulması bile saçma bir konu

Bence de derwall'in türkiye'ye gelmesi başlangıç kabul edilmeli anca o zaman çim sahalar filan oluyor ondan önceleri sözde profesyonel görüntü de sayılmaz bile 10 fenerbahçe şampiyonluğu 6 galatasaray şampiyonluğu 6 beşiktaş şampiyonluğu trabzonun tüm şampiyonlukları sayılmamalı

Bu arada dediğiniz olursa trabzonun 6 yıldızı oluyor

http://www.trabzonspor.org.tr/default.asp?Sayfa=Tarihce
http://tr.wikipedia.org/wiki/Trabzon_Futbol_Ligi

Biraz araştırınca eskişehir demirsporun 22 şampiyonluğu adana demirsporun 9 şampiyonluğu varmış

dünyada profesyonel lig diye bir şey vardır.. ingilizler bilmemkaç yılında futbolu bulduktan sonra bunun öncüsü olmuş ve kendi liglerini, kupalarını kurmuş takımlarıyla bu turnuvaları düzenlemiştir..

fransa'da profesyonel lig 1932 yılında, almanya'da 1963 yılında, italya'da ve ispanya'da 1929 yılında başlamıştır..

ülkenin hemen her yerinden gelen takımlarla yapılan, belli bir tarihte başlayan ve biten, çekilenin, yarıda bırakanın ya da baştan katılmayanın çekildiği küme düştüğü profesyonel ligler..

türkiye'de ise durum böyle değildir.. 1959 kışında avrupa kupalarına katılacak takımların belirlenmesi adına bir deneme ligi kurulur. bu ligin şampiyonu fenerbahçe olur.. hatta uzun yıllar bu ligin profesyonel bir lig olup olmadığı tartışılmıştır.. beşiktaşlı cenk koray açtığı davada 1959 yılında fenerbahçe'nin şampiyonluğunun ilk şampiyonluk olarak yazılmamasını ya da beşiktaş'a 2 şampiyonluk verilmesini istemiştir.. sonuçta beşiktaş'a +2 şampiyonluk verilmiştir..

son yıllarda nasıldır bilmiyorum ama 2002-03 sezonundan evvel federasyaon kaynaklarında şampiyonluklar beşiktaş 9+2, fenerbahçe 13+1 şeklinde yazılıyordu.. uzun yıllar önce de listeler verilirken "1959-60 beşiktaş" yazarak şampiyonların listesi verilirdi..

gelelim şu türkiye'nin en çok şampiyon olma mevzusuna..

yukarda da belirttiğim gibi dünyanın hiçbir yerinde profesyonel olmayan ligler kabul görmez.. 1899 yılında kurulan milan'ın 1929 yılına kadar hiçbir turnuvaya katılmadığını düşünemeyeceğimiz gibi, türkiye'de de istanbul, izmir, ankara ligleri her zaman vardı..

milli küme dedikleri şudur. ankara, izmir ve istanbul takımalrının katıldığı sadece 8 takımlı bir lig..

o kadar profesyonel bir lig ki fenerbahçe 1938 yılında ligden çekilip, ertesi sezon oynayabiliyor, her sene statü değişebiliyor, istanbul, ankara, izmir'de turnuvalar düzenlenip bazen fener'in, bazen beşiktaş'ın olmadığı ligler oynanabiliyordu..

türkiye birinciliği, ülke genelinde gruplar düzenleniyor, sonra finaller yapılıyor.. bazan 2 ayrı lig oynanıyor, istanbul şampiyonluğu ve milli küme diye, biri çıkıyor bunların şampiyonları maç yapsın diyor, kazanana kupa veriliyor.. genelde izmir'den ankara'dan , istanbul'dan o sene gelen takımların oynadığı bir turnuva..

istanbul ligine hiç girmiyorum bile. adı üstünde istanbul ligi.. 1911-12 sezonunda 5 takımlı -fenerbahçe, rumblers, strugglers, progres ve kadıköy- düzenlenen, 1914-15 'te tamamen farklı türk idman ocağı, darüşşafaka, hilali darülmuallim'in katıldığı ligler..

yani kısaca dünyanın hiçbir yerinde kimin oynadığı belli olmayan, isteyenin çekildiği, isteyenin 3 sene katılmayıp sonra katıldığı, takımların maçlara çıkmadığı- çıkamadığı , hatta bir kaç sene olmayan sonra olan, devamlı statü değiştiren turnuvaların şampiyonları sayılmaz..

o yüzden profesyonel futbol avrupa kupalarında 1956 yılıyla başlar..

türkiye'de 1959-60 sezonuyla, 2002'den beri de 1959 milli kümesi ile başlar..

o tarihten bu yana da galatasaray 19, fenerbahçe 18, beşiktaş 11+2, trabzonspor 7, bursaspor ise 1 kez şampiyon olmuştur..

sui generis
05.Ekim.2013, 23:08
TFF'de bu belgelerin olmadığına inanmıyorum. Herkes şampiyonlukları sayabilirken bunların TFF'de olmaması gibi bir durum olamaz.

Trabzonspor'un nasıl 6 yıldızı olduğunu anlamadım. Attığın wikipedia liginde Trabzon'a bağlı takımlar var. Başka takımların katılma hakkı yok. Ona yıldız verilir mi sanmıyorum. Eğer 1959 öncesi şampiyonluklarda böyle bir durum varsa sadece belli bölgelerin takımlarının katılabildiği yine onları saymazsın. Ama herkesin katıldığı turnuvadaki şampiyonlukları saymamak saçma. Yani; şuanki Süper Ligin seviyesinde hangi lig varsa o ligin şampiyonlukları sayılmalı.

zeck17
05.Ekim.2013, 23:17
TFF'de bu belgelerin olmadığına inanmıyorum. Herkes şampiyonlukları sayabilirken bunların TFF'de olmaması gibi bir durum olamaz.

Trabzonspor'un nasıl 6 yıldızı olduğunu anlamadım. Attığın wikipedia liginde Trabzon'a bağlı takımlar var. Başka takımların katılma hakkı yok. Ona yıldız verilir mi sanmıyorum. Eğer 1959 öncesi şampiyonluklarda böyle bir durum varsa sadece belli bölgelerin takımlarının katılabildiği yine onları saymazsın. Ama herkesin katıldığı turnuvadaki şampiyonlukları saymamak saçma. Yani; şuanki Süper Ligin seviyesinde hangi lig varsa o ligin şampiyonlukları sayılmalı.

milli kümede 6 şampiyonluk..

1937-1940-1943-1945-1946-1950

bu liglerin hepsi 6-7 veya 8 takımlı.. 1 turnuvaya galatasaray katılmamış, izir , ankara ve istanbul takımlarıyla yapılan bir turnuva..

üstelik fenerbahçe 1938 yılında çekilip, 1939'da oynamış.. 1942'de katılmamış, 1943'de şampiyon olmuş..

acaba hangi ligde çekilen ya da katılmayan takım ertesi sene liglere katılabiliyor..

emsal gösterilen ingiltere liginin hangi yılda kaç takımla başladığına bakılırsa, aynı sey olmadığı çok basit anlaşılır..

1937-1950 arasında oynanan milli küme
1922-1959 arasında oynanan ankara futbol ligi
1923-1959 arasında oynanan izmir futbol ligi
1922-1959 arasında oynanan trabzon futbol ligi
1922-1952 arasında oynanan adana futbol ligi
1920-1958 arasında oynanan eskişehir futbol ligi
1942-1947 arasında oynanan istanbul kupası
1930-1939 arasında oynanan istanbul şildi
1924-1951 arasında oynanan türkiye futbol şampiyonası
gibi turnuvalardan hangisini kabul etmemiz gerektiğinin kararını kim verecek? zaten dikkat edilirse profesyonel futbol ligini başladığı kabul edilen 1959 yılında diğer bölge liglerinin sona ermiş olduğu görülür. 1959 yılından önce yapılan turnuvalar amatör turnuvalardır. şampiyonluk sayısında geride kalındıkça birileri tarafından ortaya atılan saçmalıktır bu başlık. türkiye'de profesyonel lig 1959 yılında başlamış ve ilk şampiyon fenerbahçe olmuştur.

ek: 1923 - 1959 döneminde trabzon liginde (milli kümeye katılmadılar) 12şer şampiyonluğu olan trabzon idmanocağı ve idmangücü'nü ya da 9 kez adana ligi şampiyonu adana demirspor'u ne yapacağız peki? şimdi diyebilirsiniz ki 1959'daki ligde de bu takımlar yoktu. buradaki ayrım şu 5-6 bölgede ayrı lig yapılıyor ve sen 1-2 bölgenin katıldığı turnuvayı profesyonel lig sayıyorsun ama 1959 yılında tüm bölgesel ligler bitirilmiş ve tek bir lig oluşturulmuştur, katılmasalar bile artık bu lig tüm türkiye'nin ligidir.

ek: "millî küme (daha sonra kullanılan adlarıyla maarif mükâfâtı ve millî eğitim kupası), türkiye'nin 3 büyük ili olan istanbul, ankara ve izmir takımları arasında düzenlenen, amatör takımların katıldığı şampiyonadır." sadece 3 ile ait takımların katıldığı amatör bir turnuva. yani profesyonel futbol ligi tarihinde yer alması mümkün değil çünkü amatör bir turnuva bu.

Görüldüğü üzere farklı ligler var hepsinde de farklı takımların hakimiyeti var e bunlar sayılacaksa mahalle maçlarındaki skorlarda tescillensin dediğiniz bence çok saçma bana atıyorum 1944 yılının fenerbahçe kadrosunu sayabilir misin bence imkanı yok ve bu haberlerin hep galatasarayın yıldıza yakın olduğu dönemde olması da ilginç(beşiktaşa 2 şampiyonluk verilmesi fenerbahçenin yıldızlı forma yaptırması...)

HooijDonk07
05.Ekim.2013, 23:24
Görüldüğü üzere farklı ligler var hepsinde de farklı takımların hakimiyeti var e bunlar sayılacaksa mahalle maçlarındaki skorlarda tescillensin dediğiniz bence çok saçma bana atıyorum 1944 yılının fenerbahçe kadrosunu sayabilir misin bence imkanı yok ve bu haberlerin hep galatasarayın yıldıza yakın olduğu dönemde olması da ilginç(beşiktaşa 2 şampiyonluk verilmesi fenerbahçenin yıldızlı forma yaptırması...)

Sabahtan beri gülüyorum nedir bu milletteki Fenerbahçe derdi :)

zeck17
05.Ekim.2013, 23:28
Sabahtan beri gülüyorum nedir bu milletteki Fenerbahçe derdi :)

Ben de aynısını tuttuğum takıma yapılan şeylerden dolayı diyorum yukarıda yazılanlar gayet basit şeyler tamamını kelime kelime okursanız anlarsınız ne demek istediğimi :)

sui generis
05.Ekim.2013, 23:28
Öncelikle olaya fazla hakim değilim. Sadece yazılanları okuyorum. Mesela şurada Türkiye'de düzenlenen ilk şampiyona diyor TFF , bunu saymak zorundasın. http://www.sporyazarlari.com/tff.jpg

İstanbul, Ankara, İzmir takımlarıyla oynatılan Milli Küme ve 5 ilin takımlarıyla oynatılan Türkiye Futbol Şampiyonaları için 'ulusal değil, elit liglerdi, bütün ülkeyi kapsamadığından sayılmamalı' diyenlere verilecek cevaba ise ;
TFF tarafından sayılan, ve 1959 sonrası oynatılan lige gelelim. Bu ligin ilk 8 yılındaki takımları bilir misiniz ?
Bakın 8 yıl diyorum..
Hazır olun;

1959'dan 1967'ye kadar oynanan ligin, yani şu an şampiyonluk sayılarında sayılan ligin ilk 8 yılında, 60-61 sezonunda 1 Adana takımının oynamasının dışında, kalan 7 sezonda SADECE VE SADECE İstanbul, Ankara, İzmir takımlarıyla oynanıyordu, TIPKI MİLLİ KÜME gibi..

zeck17
05.Ekim.2013, 23:39
Türkiye 1. Futbol Ligi şimdiki adıyla Süper Lig'in başlangıç tarihi 1959 olarak kabul edilir. 1959 yılında düzenlenen Türkiye 1. Futbol Ligi'nin ilk sezonunda maçlar, 8'er takımdan oluşan Beyaz ve Kırmızı adlı iki grupta oynandı. O tarihteki statü uyarınca beyaz grubun lideri Fenerbahçe ile kırmızı grubun lideri Galatasaray finalde karşılaştı. İlk maçı Galatasaray 1-0, ikinci maçı ise Fenerbahçe 4-0 kazanınca, Türkiye 1. futbol Ligi'nin ilk şampiyonu Fenerbahçe oldu.

1959-1960 sezonundan itirabaren ise grup sistemi kaldırıldı ve Türkiye 1. Ligi bugünkü statüsü ile oynanmaya başlandı.

Lig'de 1987-1988 sezonuna kadar galibiyete 2 puan verilirken, bu sezondan itibaren galibiyete 3 puan verilmeye başlandı.

2002-03 sezonunda adı Türkiye Süper Ligi olarak değiştirilen lig, 2005-06 - 2009-2010 sezonları arasında Turkcell Süper Lig adı ile kullanılırken, 2010-2011 sezonundan itibaren Spor Toto Süper Lig oldu.

http://www.tff.org/default.aspx?pageID=379

Arşivde önceki döneme ait bilgi yok

sui generis
05.Ekim.2013, 23:46
Arşivden olmamasının sonucu şudur diyor olmalısın o dönemki şampiyonları bilmiyoruz. Ben de diyorum ki sence bu mümkün mü ? Herkes takır takır sayarken bu şampiyonları TFF'de olmama ihtimali var mı ? ya da internet sitesinde olmamaları bunların olmadığını mı gösterir ? hayır.

Hem bak burada TFF ilk şampiyonayı belirtmiş. http://www.tff.org/default.aspx?pageID=294 demek ki istenince arşivde olabiliyormuş.

ForsakeN
05.Ekim.2013, 23:48
http://www.tff.org/default.aspx?pageID=379

Arşivde önceki döneme ait bilgi yok

Tepedeki koskocaman SPOR TOTO SÜPER LİG ŞAMPİYONLUKLARI yazısını göremiyor musunuz? Arşivden kastınız bu mu :D

zeck17
05.Ekim.2013, 23:48
Arşivden olmamasının sonucu şudur diyor olmalısın o dönemki şampiyonları bilmiyoruz. Ben de diyorum ki sence bu mümkün mü ? Herkes takır takır sayarken bu şampiyonları TFF'de olmama ihtimali var mı ? ya da internet sitesinde olmamaları bunların olmadığını mı gösterir ? hayır.

Hem bak burada TFF ilk şampiyonayı belirtmiş. http://www.tff.org/default.aspx?pageID=294 demek ki istenince arşivde olabiliyormuş.

Tamam da o dönemde tff kendi adıyla bu benim tescilli ligim dediği bir lig yok her bölgenin amatör ligi var o dönemde türkiyenin hali belli deplasman yapabilecek takım bile yok ondan kendi aralarında oynanan maçlar ulusa yayılmış bir şey yok

Tepedeki koskocaman SPOR TOTO SÜPER LİG ŞAMPİYONLUKLARI yazısını göremiyor musunuz? Arşivden kastınız bu mu :D
2-3 mesaj yukarıda nedenleri de var onların okursanız sevinirim :D

sui generis
05.Ekim.2013, 23:50
O dönemin şartları baz alındığında zaten pek böyle şeyler bekleyemezsin. Oturmuş bir sistem olması çok zor. Diğer ülkeler bunları sayıyorsa senin de sayman gerekir.

zeck17
05.Ekim.2013, 23:52
O dönemin şartları baz alındığında zaten pek böyle şeyler bekleyemezsin. Oturmuş bir sistem olması çok zor. Diğer ülkeler bunları sayıyorsa senin de sayman gerekir.

Diğer ülkelerde bir bölgeye ait takımlar yok işte ne 6-7 takıma oynamışlar ne de bir bölgeye bağlı kalmışlar burda 50-60 kişinin arasında yaptığı haftalık toprak saha maçlarıdır hem bir sezon oynamayan takım sizce ondan sonraki sezon o ligde olabilir mi olamaz o dönem küme düşme diye bir şey de yok çünkü

sui generis
05.Ekim.2013, 23:54
Takım sayısına bağlı küme düşme vs olmamış olabilir. Daha önce paylaştığım 59 sonrası 8 sene de İstanbul,İzmir, Ankara takımlarının olduğu lige şampiyonluk verilmiş ve bu şampiyonluklar sayılmış. Bu Milli kümenin sayılmama sebebini çürütüyor.

zeck17
05.Ekim.2013, 23:57
Takım sayısına bağlı küme düşme vs olmamış olabilir. Daha önce paylaştığım 59 sonrası 8 sene de İstanbul,İzmir, Ankara takımlarının olduğu lige şampiyonluk verilmiş ve bu şampiyonluklar sayılmış. Bu Milli kümenin sayılmama sebebini çürütüyor.

Fazla takımla oynanıyor 3-4 takımla değil?

sui generis
06.Ekim.2013, 00:02
Milli küme 3-4 takımla mı oynanmış ?

http://www.mackolik.com/Standings/Default.aspx?sId=13122

Maçkolik'in arşivinde olan bilgiler TFF'de de olsun bir zahmet :)

Burak Akmanoğlu
06.Ekim.2013, 00:04
BEŞİKTAŞ KULÜBÜNÜN 1956-1957 ve 1957-1958 sezonlarında Türkiye Ligi şampiyonu olduğuna ve bu şampiyonlukların TFF Yıldız Kriterine dahil edileceğine karar verilmesi sebebi ile toplam şampiyonluk sayısı, toplam lig sezonu sayısından 2 fazladır.

bu kabul ediliyor bizim ki neden edilmiyor ?

zeck17
06.Ekim.2013, 00:11
BEŞİKTAŞ KULÜBÜNÜN 1956-1957 ve 1957-1958 sezonlarında Türkiye Ligi şampiyonu olduğuna ve bu şampiyonlukların TFF Yıldız Kriterine dahil edileceğine karar verilmesi sebebi ile toplam şampiyonluk sayısı, toplam lig sezonu sayısından 2 fazladır.

bu kabul ediliyor bizim ki neden edilmiyor ?

Türkiye Dünya Kupasına katılma hakkı edince lig kurulmasına karar veriliyor 57de bir lig kuruluyor pilot lig gibi 59da profesyonel oluyor 2002 de ondan veriliyor

@benbenim peki hadi öyle olsun diyelim fenerbahçenin 42 de çekilip 43 de şampiyon olmasının açıklaması ne?

sui generis
06.Ekim.2013, 00:16
Olayları hep bugünkü şartlara göre değerlendiriyorsun. O zamanlarda çekilen takım ertesi sene lige giremez diye bir kural varken Fenerbahçe lige katılmış ve şampiyon olmuşsa bu şampiyonluk usulsüzdür. Ama o dönemde lige katılmasında bir sıkıntı yoksa şuan o dönemin şartlarını eleştiremezsin. Usulüne uygun katılmış ve şampiyon olmuş olur.

zeck17
06.Ekim.2013, 00:19
Olayları hep bugünkü şartlara göre değerlendiriyorsun. O zamanlarda çekilen takım ertesi sene lige giremez diye bir kural varken Fenerbahçe lige katılmış ve şampiyon olmuşsa bu şampiyonluk usulsüzdür. Ama o dönemde lige katılmasında bir sıkıntı yoksa şuan o dönemin şartlarını eleştiremezsin. Usulüne uygun katılmış ve şampiyon olmuş olur.

O dönemde şartlar diye bir şey yok işte zaten şimdiye kadar sayılmadıysa bundan sonra da sayılmayacaktır uzatmamızın anlamı yok :D

sui generis
06.Ekim.2013, 00:20
Ben sayılmamanın saçma olduğunu belirtiyorum.

sui generis
06.Ekim.2013, 23:57
Şampiyonluk için 3 takım vardı benim gözümde sezon başında. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş. Beşiktaş'ın genç takım olmasından dolayı bu yarışta fazla durabileceğine inanmıyorum. bir yerde pes edecekler. Galatasaray zaten malum, bu sene uygun sistemi bulamayacaklar bence. hatta 3. olurlar diye düşünüyorum. Biz doğru yoldayız. savunmadan hücuma. şampiyonluk zor olmayacak.

William Rookwood
07.Ekim.2013, 00:11
Türkiye liginde şampiyonluk kağıt üzerinde olmaz, son haftada belli olur kimin şampiyon olacağı.

anil luque
07.Ekim.2013, 00:12
Şampiyonluk için 3 takım vardı benim gözümde sezon başında. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş. Beşiktaş'ın genç takım olmasından dolayı bu yarışta fazla durabileceğine inanmıyorum. bir yerde pes edecekler. Galatasaray zaten malum, bu sene uygun sistemi bulamayacaklar bence. hatta 3. olurlar diye düşünüyorum. Biz doğru yoldayız. savunmadan hücuma. şampiyonluk zor olmayacak.

Slaven Bilic'in teknik direktörü olduğu takım 18 yaş ortalaması ile oynasa dahi pes etmez Mami :)

sui generis
07.Ekim.2013, 00:15
Kuyt, Alex, Emre gibi takımı yönlendirecek oyuncunuz yok bana göre Anıl. Sizi yarışta geri planda görmemenin tek sebebi bu. he bir de forvetsiz oluşunuz :)

Cengo
07.Ekim.2013, 00:28
Beşiktaş'ta Fernandes var ama Almeida ile bir yere varabilmek mümkün değil.

footballer33
07.Ekim.2013, 00:31
Devre arası yapılacak bir Ronaldinho transferi, her şeyi değiştirebilir. O tarz isimler, en kötü haliyle bile fark yaratır. Önemli olan, R10 ya da o tarzda bir ismi transfer edebilmek. Aksi halde, ben de katılıyorum lider oyuncumuzun pek olmadığına.

sui generis
07.Ekim.2013, 00:32
Fernandes bence benim saydığım isimlerin bulunduğu kategoriye girmiyor. yetenek muazzam ama alıp takıma abilik yapacak biri değil.

I3esiktas
07.Ekim.2013, 00:42
Bence Gökhan,Fernandes,Oğuzhan bunların yetenekleri türkiye ligine göre üst seviyede. Bunlar oyunu yönlendiremez diyorsanız bence yanlış. Ha istikrarsız derseniz tamam derim. Şuan zaten istikrarlı bir oyuncu türkiye liginde göremediğimden dolayı bence oyunu yönlendirebilcek sağlam bi üçlü benim gözümde.

Cengo
07.Ekim.2013, 00:54
Devre arası yapılacak bir Ronaldinho transferi, her şeyi değiştirebilir. O tarz isimler, en kötü haliyle bile fark yaratır. Önemli olan, R10 ya da o tarzda bir ismi transfer edebilmek. Aksi halde, ben de katılıyorum lider oyuncumuzun pek olmadığına.

Takımda santrafor yoksa istersen arkasına Mesut Özil'i koy, yine bir şey değişmez.

footballer33
07.Ekim.2013, 00:57
Takımda santrafor yoksa istersen arkasına Mesut Özil'i koy, yine bir şey değişmez.
Bunun sıkıntısını Bobo gittiğinden beri çekiyoruz zaten. Tek adamımız Almeida, o da bir var bir yok; ama bahsettiğim isim de Ronaldinho yani. Almeida'nın kafasına çarptırır yine de attırır o golleri. Kendisinin atacağı goller de ekstrası olur. :) Böyle bir adama kesinlikle ihtiyacımız var, inşallah alırız devre arasında.

Cengo
07.Ekim.2013, 01:48
Bunun sıkıntısını Bobo gittiğinden beri çekiyoruz zaten. Tek adamımız Almeida, o da bir var bir yok; ama bahsettiğim isim de Ronaldinho yani. Almeida'nın kafasına çarptırır yine de attırır o golleri. Kendisinin atacağı goller de ekstrası olur. :) Böyle bir adama kesinlikle ihtiyacımız var, inşallah alırız devre arasında.

Aynı filmin Alex - Güizalı versiyonunu da gördük. Öyle olmuyor bu iş.

barahir
07.Ekim.2013, 01:49
Kolay kolay böyle şeyler söylemem, hatta hiç duymamışsınızdır ama, Bu Fenerbahçe bu sezon şampiyon olur.

Burak Akmanoğlu
07.Ekim.2013, 03:29
Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda oynanan Fenerbahçe-Trabzonspor müsabakasının bitiminde meydana gelen olaylar ve bir takım medya kuruluşlarının olayları kamuoyuna yanlı ve yanlış olarak servis etmesi üzerine işbu açıklamayı yapma zorunluluğu doğmuştur.

Kamuoyunun öncelikle bilmesi gereken husus; bu müsabakada misafir takım başkan, yönetim kurulu ve takımın stada giriş, çıkış usul ve esasları ile basın toplantılarına ilişkin esaslar, müsabaka sabahı saat 10.00’da yapılan "Güvenlik eşgüdüm toplantısı" tahtında belirlenmiş ve Emniyet Müdürlüğümüz tarafından taraflara tebliğ edilerek tutanak altına alınmıştır.

Alınan bu güvenlik önlem ve tedbirleri müsabakanın hitamında misafir takımın başkan ve yönetimine ısrarla ve defalarca iletilmiş ve stadın hangi esas ve usullerle terk edileceği kendilerine ihtar edilmiştir

Bununla birlikte, "Biz istediğimiz yerden girer, istediğimiz yerden çıkarız" zihniyetiyle emniyet güçlerinin ısrarlı ikazlarına uymayarak, özellikle taraftarın yoğun olduğu bölümden çıkış yapılmış ve güvenlik açısından çok hassas olan bölgede basın açıklaması yapılarak Fenerbahçe taraftarı ve olaylar açıkça provoke edilmeye çalışılmıştır.

Son zamanlarda oynanan oyunun bir parçası olarak Fenerbahçe taraftarına şirin gözükmek adına taraftarla hiçbir sorunu olmadığını söyleyen bu nezih kişi, basın toplantısı esnasında Fenerbahçe taraftarına küfür ve hakaret ederek görevini ve misyonunu başarıyla tamamlamıştır.

Beklentimiz söz konusu olaylarda ihmali ya da provokatif eylemlerde bulunan kişi ve kişilerin, Emniyet ve Türkiye Futbol Federasyonu temsilcilerinin tanzim edeceği tutanaklarla kamuoyu önünde açıkça sergileneceğidir.

Rakip taraftarları, rakip yöneticileri ve kulüp başkanlarına tehdit ve hakaret içeren beyanlarda bulunmaktan kaçınmayan, gördüğü güvenlik kamerasına dahi demeç vererek Türk Futbolunu geren ve görevini yapan Emniyet mensuplarını ve kararlarını dahi provoke etmek suretiyle Türk Futbolu’nu uçuruma sürükleyen bu zihniyeti muhatap alacağımız yegane yer adli mercilerdir.

Bununla birlikte taraftarlarımızdan beklentimiz, Trabzonspor camiasını temsil ettiğine inanmadığımız bu kişilerin hakaret ve provokasyonlarına karşı vakur ve sağduyulu duruşlarını muhafaza etmeleridir.

Kamuoyuna duyurulur,

Fenerbahçe Spor Kulübü

anil luque
07.Ekim.2013, 11:26
Kuyt, Alex, Emre gibi takımı yönlendirecek oyuncunuz yok bana göre Anıl. Sizi yarışta geri planda görmemenin tek sebebi bu. he bir de forvetsiz oluşunuz :)

Alex sizde de yok ona bakarsan :D

Şaka bir yana ben çok fazla etkileneceğimizi düşünmüyorum bu hususta. Sonuçta bu takımda artık hep yedek kulübesinde de olsa bir İbrahim Toraman var. Kalede Tolga Zengin gibi bir tecrübe var. Bunlar da pekala takıma abilik yapabilecek isimler.

Takımı yönlendirmeyi oyun anlamında diyorsan onu da Fernandes'in ve hatta genç yaşına rağmen Oğuzhan'ın yapabileceğine inanıyorum ben. Zaten oyun anlamında diyorsan Kuyt'u oraya yazmaman gerekirdi o da ayrı konu :)

sui generis
07.Ekim.2013, 12:12
Sen beni anlamadın Anıl. Takım geriye düştüğünde ya da istediği skoru alamadığı anlarda ortaya çıkacak lider karakterli oyuncudan bahsediyorum. Alex den sonra kuyt ilaç gibi geldi bize.

Kaka Leite
07.Ekim.2013, 12:51
Ben Fernandes'in takımı yönlendirdiğini görmedim.

İstemediği bir şey yapıldığında suratını asmaktan başka bir şey yapmıyor. Kesinlikle o ağırlığı alacak oyuncu değil..

Oğuzhan bunu yapacak yaşta bile değil, boşa konuşmamak gerek.

Tolga'nın kaleci olduğunu var sayarsak o da bir derece sahaya yetebilir. Fenerbahçe de Kuyt'ın yanında bunu yapabilen bir Alves de var.

Beşiktaş iyi gidiyor ancak devre arası bu tarzda bir isim alınmazsa çok gitmez bu galibiyetler.

Şimdi oyuncuların üzerinde baskı çok az, ikinci yarı geldiğinde baskı daha da artacak..

O zaman bu tarz lider oyuncuların önemi artacak.

sui generis
07.Ekim.2013, 16:26
Başbakanın açıklamalarından sonra şampiyonluk zora girdi :)

footballer33
07.Ekim.2013, 21:13
Ben Fernandes'in takımı yönlendirdiğini görmedim.

İstemediği bir şey yapıldığında suratını asmaktan başka bir şey yapmıyor. Kesinlikle o ağırlığı alacak oyuncu değil..

Oğuzhan bunu yapacak yaşta bile değil, boşa konuşmamak gerek.

Tolga'nın kaleci olduğunu var sayarsak o da bir derece sahaya yetebilir. Fenerbahçe de Kuyt'ın yanında bunu yapabilen bir Alves de var.

Beşiktaş iyi gidiyor ancak devre arası bu tarzda bir isim alınmazsa çok gitmez bu galibiyetler.

Şimdi oyuncuların üzerinde baskı çok az, ikinci yarı geldiğinde baskı daha da artacak..

O zaman bu tarz lider oyuncuların önemi artacak.
Bu düşünceye aynen katılıyorum, üzülerek. O yüzden, R10 diyorum, başka da bir şey demiyorum. ;;)

himone
07.Ekim.2013, 23:23
Bizim takımın başında kaliteli bir teknik adam olsa kesin şampiyonuz derdim ama dünkü değişikliklerden sonra şüpheliyim. Ama şuanki form durumuna göre FB diğer takımlardan 1 adım önde duruyor. Tabiki daha ligin 7 haftası bitti, daha çok olaylar olur.

EndoplazmiK RetikuluM
07.Ekim.2013, 23:42
Yahu son dakika forvet çıkarır forvet sokar oyuna, korkak dersiniz. Gol bulmak için erken ve biraz riskli bir değişiklik yapılır, bu sefer teknik adama beceriksiz dersiniz. E neresi orta yolu bunun ? :)

Emin olun o korner düzenini çiz deseler %99'umuz bir şey karalayamaz, bu yüzden teknik adamları "korkak","beceriksiz" diye yargılamamalıyız bence.

barahir
08.Ekim.2013, 00:18
Bu düşünceye aynen katılıyorum, üzülerek. O yüzden, R10 diyorum, başka da bir şey demiyorum. ;;)

Abi adam 3 ay sakat, dönünce durumu ne olacak meçhul, o riske girilmez artık. Başka isimlere yönelmek mantıklı.

Kaka Leite
08.Ekim.2013, 00:35
R10 meselesini burada sürdürmeyelim beyler :icon_biggrin:

Ben şuan ki durumdan memnunum, hocayı geldiğinde beğenmediğimi zaten söylemiştim fikrimde değişiklik yok.

Ancak ona bakışla oynattığı futbol uzun zamandır görmeyi umduğumuz ofansif oyun olunca insanın katlanası geliyor :icon_biggrin:

HooijDonk07
08.Ekim.2013, 01:05
R10 meselesini burada sürdürmeyelim beyler :icon_biggrin:

Ben şuan ki durumdan memnunum, hocayı geldiğinde beğenmediğimi zaten söylemiştim fikrimde değişiklik yok.

Ancak ona bakışla oynattığı futbol uzun zamandır görmeyi umduğumuz ofansif oyun olunca insanın katlanası geliyor :icon_biggrin:

Zico olaydı daha iyi olurdu aslında.

Kaka Leite
08.Ekim.2013, 01:12
Zico olaydı daha iyi olurdu aslında.

Benim gönlümde başından beri tek isim var o da Hamza hoca.

Çok beğeniyorum kadro yönetimini, hemen transfer yapalımdan çok elimizdekini kullanalım havasında bir hoca.

Ben eminim ki Hamza hoca gibi bir hocamız olsa bu sezon Stoch'dan falan çok iyi yararlanırdık. Avrupa da yokuz zaten..

2 sezon Avrupada olmayacak bir kulüp iyi bir planlama ile 2 sezon sonraya iyi giriş yapabilirdi ama Ersun Yanal ile devam ediyoruz.

Umarım bir gün Hamza hocayı burada görürüm. Ersun Yanal'dan bir planlama beklemiyorum açıkcası yarını düşünsün yeter benim için.

SacrificeGGTC
08.Ekim.2013, 01:30
İlk defa benim gibi düşünen birisi var. :)
Hamza hoca mükemmel işler çıkarıyor. Oyun mantığını da beğeniyorum açıkçası.

mwaru
08.Ekim.2013, 01:42
Ersun Yanal Hamza Hoca'dan daha kariyerli ve tecrübeli bir isim. Oynattığı futbol kesinlikle kötü değil fakat bazen gaza gelebiliyor.

ForsakeN
08.Ekim.2013, 09:38
Ersun hoca varken kovup da Hamza hocayla anlasmak gereksiz olur. Sezon basinda gelseydi dahi cok asiri farkli sonuclar alacagimizi dusunmuyorum

ReaList
08.Ekim.2013, 16:57
Mourinho gelse bile başında Aziz Yıldırım oldukça pek bir şey yapamaz, gelen diğer hocalar gibi idare eder. Transferleri kafasına göre yapan, ters düştüğü zaman anında hocayı kovabilen ve koşulsuz şartsız kendine tabii olunmasını bekleyen bir başkanla çalışmak hiç bir hoca için kolay değil.

BleedingMoon
08.Ekim.2013, 17:34
aziz yıldırım sürekli yönetimden de futboldan da anladığını söylüyor. çıkmazımız bu zaten. futboldan anladığını düşünen ve takımı kendi direktiflerine göre yöneten bir başkanla nereye kadar gidebilirsiniz ki zaten?

Kaka Leite
08.Ekim.2013, 17:41
Mourinho gelse bile başında Aziz Yıldırım oldukça pek bir şey yapamaz, gelen diğer oyuncular gibi idare eder. Transferleri kafasına göre yapan, ters düştüğü zaman anında hocayı kovabilen ve koşulsuz şartsız kendine tabii olunmasını bekleyen bir başkanla çalışmak hiç bir hoca için kolay değil.

Düz mantıkta zaten Aziz Yıldırım rahat sözünü geçiremeyeceği teknik adamı almıyor takımın başına.

Bizim kulüp bir değişik zaten bugün bakmışız Kuyt kral, yarın altyazı da karşılıklı fesih haberi çıkması muhtemel o yüzden biz Fenerbahçe'liler olarak çok soğukkanlı yaklaşıyoruz bu konulara :icon_biggrin:

Aziz Yıldırım'ın tek yararı budur :icon_razz:

ForsakeN
08.Ekim.2013, 18:05
MatchStudyTR ‏@MatchStudyTR 2 sa
İlk 7 hafta hücum bölgesinde rakipten en çok top karşılayan oyuncular Gökhan (FB) ( 22 ) ve Kuyt (FB) ( 22 ).

İlk 7 hafta hücum bölgesinde rakipten en çok top karşılayan takımlar F.Bahçe (155) ve Konyaspor (101).

İlk 7 hafta topu şut atacak arkadaşına aktaran oyuncular Batalla (BS) (19) ve Azofeifa (ERC) (17).

MatchStudyTR ‏@MatchStudyTR 3 sa
İlk 7 hafta sağ kanattan (duran toplar hariç) en çok orta yapan oyuncular Cicinho (SİV) (26/6) ve Emrah (AKH) (26/6).

İlk 7 hafta sağ kanattan (duran toplar hariç) en çok orta yapan takımlar Bursaspor (79/11) ve F.Bahçe (78/10).

İlk 7 hafta sol kanattan (duran toplar hariç) en çok orta yapan oyuncular Güray (AKH) (38/6) ve Caner (FB) (36/10).

İlk 7 hafta sol kanattan (duran toplar hariç) en çok orta yapan takımlar F.Bahçe (71/19) ve Akhisar (68/10).

İlk 7 hafta rakip ceza alanına pas yaparak giren takımlar F.Bahçe (101/55) ve G.Saray (84/45).

İlk 7 hafta rakip ceza alanına en fazla top sürerek giren takımlar Beşiktaş (48) ve Trabzonspor (46).

İlk 7 hafta ceza alanı içinden en fazla isabetli şut atan takımlar F.Bahçe (37/69) ve Galatasaray (35/66).

İlk 7 hafta ceza alanı dışından en fazla isabetli şut atan takımlar F.Bahçe (19/55) ve Trabzonspor (19/48).

İlk 7 hafta rakip ceza alanı içinde en çok topla buluşan takımlar F.Bahçe (181), G.Saray (137) ve Beşiktaş (123)

Neredeyse tüm istatistiklere ağırlığımızı koymuşuz.

5267
08.Ekim.2013, 18:09
@ForsaKen iyi bir inceleme yapmışlar.Farkımız kalitemiz :D

mwaru
09.Ekim.2013, 02:34
@forsaken
Sonra da kalkıp Fener balı desinler.

A.FaruK
09.Ekim.2013, 03:34
Kolay kolay böyle şeyler söylemem, hatta hiç duymamışsınızdır ama, Bu Fenerbahçe bu sezon şampiyon olur.

kalplerimiz bir kanka :)
http://forum.turksportal.net/vb/showpost.php?p=2545514&postcount=166

erdem344
22.Ekim.2013, 14:59
Aydınlar aday olmuş.

ReaList
22.Ekim.2013, 15:06
Bu adaylığın en güzel tarafı, 3 Temmuz sürecinde MAA ile FB yönetimi arasındaki tüm kirli çamaşırların kongrede ortaya dökülecek olması olacak, bu zamana kadar sözde (!) Fenerbahçe'ye zarar gelmesin diye konuşmayan her iki taraf da kongrede tüm kirli çamaşırları ortaya dökecek. Özellikle MAA ile NÖ arasında geçen konuşma ve yazışmaları merakla bekliyorum. Umarım adaylığı geri çekmez.

davidvilla
22.Ekim.2013, 16:07
Ve savas baslasin. Medyaya gun doğdu

SAİT71
22.Ekim.2013, 16:26
Umarım takım etkilenmez bu yıpratıcı süreçten. Medyada olmadık şeyler yazılacaktır.

sananes
22.Ekim.2013, 23:33
Aydınlar Fenerbahçe başkanlığını ancak rüyasında görür.

Burak Akmanoğlu
22.Ekim.2013, 23:41
Aydınların tüm söyledikleri çıktı, sayesinde küme düşmedik. aziz yıldırım bitmiştir, kendisini bitirmekle kalmadı Fenerbahçe Spor Kulübünüde bitirdi. Rakiplerle aramızdaki dağlar kadar olan fark 1 senede kapandı üstüne geçildik desek yeridir!

Kimse tesisler falan demesin başka birşey yaptığıda yoktu, tesisler sayesinde hep bi üstün gibi göründük avrupada ne yaptık bugüne kadar ? Tesisleride hangi parayla yaptığını biliyoruz!! Daha ağır sözler söylerim o şahsiyetsiz hakkında ama neyse. Tez defolsun kulüpten.

Umarım yeni başkan Aydınlar-Ülker ikilisinden biri olur. Ülker adaylık koymasa bile yönetimde olmalı. koç aziz kığılı falan aman aman uzak dursunlar.

Ali Koç istiyordum ama aday değil bende Aydınlar olsun isterim o kadar laf ettik adama ama dedikleri çıktı.

sui generis
23.Ekim.2013, 00:33
Aydınlar kim Allah aşkına. Fenerbahçe'nin şike yaptığını iddia eden bu kulübe başkan olamaz. olsa ilk işi kupayı vermek olur. Haluk Ulusoy başkan olur , o olamaz :)

Raul Meireles
23.Ekim.2013, 00:37
Sağduyu galip gelsin Aydınlar başkan olsun. Gerçi içerideki zihniyet değişmediği sürece birşey olacağı yok ya neyse.

Burak Akmanoğlu
23.Ekim.2013, 00:42
Aydınlar gelsin Cemaat takımı olalım demedim aslen kimi istediğimi ve ne kadarda çok istediğimi yazdım ama ALİ KOÇ aday değil seçimler'de Aziz Yıldırım aday olursa alır gibime geilyor.

Universal
23.Ekim.2013, 00:42
Aziz Yıldırım Fenerbahçe'ye tekrar başkan olacaktır. Ama bu sefer çok sağlam bir liste ile geleceğini düşünüyorum.

barahir
23.Ekim.2013, 00:45
Aziz Yıldırım Fenerbahçe'ye tekrar başkan olacaktır. Ama bu sefer çok sağlam bir liste ile geleceğini düşünüyorum.

Aziz Yıldırım başkan olursa, listenin pek bir önemi kalmıyor Batuhan :)

mwaru
23.Ekim.2013, 00:51
Aydınlar'a nasıl destek verirsiniz aklım almıyor. Koç gibi tanınan biri olsa iyi olur.

Burak Akmanoğlu
23.Ekim.2013, 00:54
Aydınlar'a nasıl destek verirsiniz aklım almıyor. Koç gibi tanınan biri olsa iyi olur.

Bizde onu istiyoruz ama kendisi başkan adayı olmayacağını açıkladı :uzgun:

Universal
23.Ekim.2013, 01:01
Aziz Yıldırım başkan olursa, listenin pek bir önemi kalmıyor Batuhan :)

Oda bir diğer nokta yalnız Aziz Yıldırım'ın haklı olduğu bir nokta var. Aday olacak isimler için hiç kimse proje sunmuyor dedi. Bakıyorum şuan 3 kişi açıkladı ve hiçbirinin bir projesi yok. Oy hakkım olsa bu 3 ise karşı Aziz Yıldırım aday olsa Aziz Yıldırım'a oy atarım. Kimse proje sunmuyor sadece adayım diyor bu çok kötü.

sananes
23.Ekim.2013, 01:04
Koç olmazsa Aydınlar olsun da doğru bir yaklaşım değil ama. Zaten rakibi kim olursa olsun Aziz Yıldırım seçilecektir aday olduğunda. Bir çoğumuz(ben dahil) istemesek bile görünen köy kılavuz istemiyor. En azından kötünün iyisi olarak benim isteğim illaki takımı ben yöneteceğim diyorsa başka bir isim başkan olsun,kendisi perde arkasından yapsın bu işi.

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım olduğu sürece siyasi ya da hukuki nasıl adlandıracağımız kendimize kalır takım zarar görüyor. Kağıt üzerinde de olsa Aziz Yıldırım'ın isminden kurtulmalıyız.

Universal
23.Ekim.2013, 01:06
Koç olmazsa Aydınlar olsun da doğru bir yaklaşım değil ama. Zaten rakibi kim olursa olsun Aziz Yıldırım seçilecektir aday olduğunda. Bir çoğumuz(ben dahil) istemesek bile görünen köy kılavuz istemiyor. En azından kötünün iyisi olarak benim isteğim illaki takımı ben yöneteceğim diyorsa başka bir isim başkan olsun,kendisi perde arkasından yapsın bu işi.

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım olduğu sürece siyasi ya da hukuki nasıl adlandıracağımız kendimize kalır takım zarar görüyor. Kağıt üzerinde de olsa Aziz Yıldırım'ın isminden kurtulmalıyız.

Ben onada karşıyım, eğer arka planda kalacaksa hiç kalmasın direkt başkan olsun birisini göstermesin. Çünkü bu sefer; basında hep Aziz Başkan mı istedi diye haberler okuyup duracağız.

sananes
23.Ekim.2013, 01:10
şu ankinden az okuruz herhalde. Takımın sahaya çıkan oyuncuları bile değişse azisilin diye haber yapıyor basın. Zaten derdimiz basından öte bana göre siyasilerle. Basına alıştık.

SAİT71
23.Ekim.2013, 01:31
Kulübe başkan olarak ne Aziz Yıldırım ne de MAA layıktır. İkiside uzak olsa keşke. Ancak çok zor. Şike olayları ile ilişkisi olmayan birinin gelmesi lazım. Sadettin Saran falanda çok iyi bir seçim olurdu aslında. Çok bilgili birisi. En azından iletişim konusunda iyi. Bizim kulübede zaten iletişimi iyi bir başkan olması lazım. Aziz Yıldırım seçildiği taktirde başımızdaki 7 bela dahada gitmez. MAA'da hemen hemen bu olayların kilit isimlerinden. O geldiği taktirde yine gündemde bu tür haberler dolaşacak. Bunun dışında bir çok kişide MAA'ya ayar oluyor. Şahsi olarakta bende istemiyorum. Bazı arkadaşlar ülker falan demişte ben sadece Allah korusun diyorum. Şu basket takımınıda kurtarabilirsek Ülker'den ne ala. Kesinlikle Ülker miş Eti'ymiş Top kek miş bu kulübe girmemeli. Zaten yeterince hükümet ile cemaat ile uğraştık. Sayfalarca yorum yazsakta tek kelimeyle içinde bulunduğumuz durum iki ucu noktalı değnektir.

erdem344
23.Ekim.2013, 02:04
Aykut KOCAMAN başkan olsun.

sananes
23.Ekim.2013, 14:29
Aydınlar'ın seçime girişiyle Aziz Yıldırım aday olmayacaksa da olabilir ya da tam tersi ya kaybedersem diye girmeyedebilir. Aydınlar belki iyi bir Fenerbahçelidir biz ona önyargılı yaklaşıyoruzdur ama bu seçim kararı bile kaos için ön ayak oluyor. Samimi gelmiyor kendisi bana.

di canio
23.Ekim.2013, 14:48
Sadece Fenerbahçe değil, hiçbir kulübün başkanı, başkanlık adayı samimi olmaz. Samimiyetle buraya gelen yoktur. Kimsenin Fenerbahçe sevgisini de ölçemeyiz. Aziz Yıldırım'ı hiç sevmem. Fenerbahçe'ye kazandırdığı birçok iyi şeye rağmen hiçbir çirkin işi olmasaydı da yönetim anlayışı nedeniyle sevmezdim zaten. Ama hırslı insanlar için iktidar olmak orada kalmayı zorunluluk haline getirir. O mevkinin nimetlerini tattı mı vazgeçmek istemez. O yüzden gelecek olan başkanlar da büyük ihtimalle tek adamlık yapacak (nüfuzları ölçüsünde tabi). Gönül tabi tertemiz birisi başkan olsun ister ama zor mevcut ülke yapısında. Aydınlar Yıldırm'a göre biraz daha naif bir kişi izlenimi bıraksa da bu gördüklerimiz bu insanların maskesinden başka bir şey değil. Bu seçimde ve daha sonraki seçimlerde tek isteğim Fenerbahçe Başkanı sıfatını taşıyacak kişi siyasilerin, özellikle iktidarların oyuncağı olmasın.

Universal
24.Ekim.2013, 13:29
Bu kadar kaoslu bir seçim olacaksa tekrar başkan Aziz Yıldırım olur.

antiochia
24.Ekim.2013, 14:41
Aziz Yıldırım ve Aydınlar'dan kim gelirse gelsin kaybeden fenerbahçe olacak. Orası kesin...

furkan58
25.Ekim.2013, 17:47
Bugün futbolda Gaziantep ile oynayacağız baskette de Barcelona ile ama gel gelelim ikiside saat 20:00'da. Bir takımın 2 branşının aynı gün ve aynı saate gelmesi kadar saçma bişey yok ( ki ikiside önemli maç.) Hadi Euroleague'e bişey diyemezsin diyelim ama TFF'nin saati 21.00'e almasında hiç bir sakınca olmazdı bence. Arada 1 saat bile olsa devre devre izlenebilirdi. Gerçekten rezil bi karar maalesef iki maçtan birini seçmek zorunda kalıcaz.

sui generis
25.Ekim.2013, 18:15
Basketten anlamam ama arkadaşlara basket maçına gidelim dedim, olmaz Antep maçına gidelim dediler. Arena'nın biletleri tükenmiş, statta olacağız ama futbol maçına pek ilgi beklemiyorum.

furkan58
25.Ekim.2013, 18:38
Açıkcası çok formda olan bir basket takımı varken ve rakipte dişli bir rakipken o maça ilginin daha fazla olması normal. Aynı saate konması gerçekten rezalet. Diyelim 2 branşa da kombinem var karşılığını nasıl verebilirler ?

europeanconquer
25.Ekim.2013, 20:57
Sanırsın aynı branşta farklı 2 maçı aynı saate almışlar.Kombinesi olan için talihsiz bir durum olsa da TFF'yi gram ilgilendirmiyor maçın olması,şubeyi TFF açmadı.

Universal
25.Ekim.2013, 21:58
Aydınlar başkan olamıyor. Sanırsam Ali Şen dönemi ibra edilmemiş ve oda yönetimdeymiş. O yüzden.

sui generis
26.Ekim.2013, 00:45
Bugün yüzümüzü güldüren herkese tek tek teşekkürler :)

furkan58
26.Ekim.2013, 02:05
Sanırsın aynı branşta farklı 2 maçı aynı saate almışlar.Kombinesi olan için talihsiz bir durum olsa da TFF'yi gram ilgilendirmiyor maçın olması,şubeyi TFF açmadı.

Çok alakasız yazdıkların. TFF şubeyi açtı mı dedim ? TFF'nin saati 9'a çekmesi çok mu zor bir şey ? Ya da maçın gidişatını mı etkilicek ? Hangi takımın aynı gün aynı saatte birden fazla maçı olur ? Bu işler hep ayarlanır. Hem seyirci için zor bi durum hem kulüp için. Federasyonun bu konuda yardımcı olması gerekirdi.

europeanconquer
26.Ekim.2013, 08:21
Çok alakasız yazdıkların. TFF şubeyi açtı mı dedim ? TFF'nin saati 9'a çekmesi çok mu zor bir şey ? Ya da maçın gidişatını mı etkilicek ? Hangi takımın aynı gün aynı saatte birden fazla maçı olur ? Bu işler hep ayarlanır. Hem seyirci için zor bi durum hem kulüp için. Federasyonun bu konuda yardımcı olması gerekirdi.

Neyi tartışıyorsun hala anlamadım,kendince şikayet et istediğin kadar TFF Fenerbahçe'yi sadece 'futbol' kulübü olarak görüyor,kulübün gidip basketbol maçımız var maçın saatini değiştirin demesi ne derece normal olur ?

SAİT71
26.Ekim.2013, 14:08
Rakip iki takım ortak fikir birliğine varıp TFF'ye maç saati konusu mazeretiyle iletilebilirdi. TFF'de uygun bulur/bulmaz bir karar verirdi. Çok anormal bir istek olmazdı bu. Ancak olan oldu yapılacak birşey yok. Biz her iki branşta da seyirci çekiyoruz. Aynı saatte olsa bile.

Fearless Coward
28.Ekim.2013, 16:08
Aziz Yıldırım aday olduğunu açıklamış.

Kaka Leite
28.Ekim.2013, 16:08
Yapma başkan yapmaa :uzgun:

furkan58
28.Ekim.2013, 16:31
Açıkcası Aydınlar olacağına Aziz Yıldırım devam etsin daha iyidir. Gönül ister ki Ali Koç ama :uzgun:

SAİT71
28.Ekim.2013, 16:47
Keşke yasal bi engel çıksa Aziz yıldırım men edilse spordan ve adaylığı yansa. Ali koçta Yıldırım aday olmazsa olurum demişti. Kesin seçilir o zaman. Bu Allah'tan dileğim kabul olursa hatırlatırım herkese.

antiochia
28.Ekim.2013, 16:54
Daha önce dediğim gibi yine Fenerbahçe kaybetti. Galatasaray'a lig hayırlı olsun...

Suicider
28.Ekim.2013, 17:18
Fenerbahçe çok büyük sorun yaşamazsa bu sene şampiyonluğu alır gibi duruyor.Bizim ne yapacağımız hiç belli değil bir derbi maç kaybederiz yine ortalık karışır.

Fearless Coward
28.Ekim.2013, 18:18
Şampiyonluk için konuşmak bence çok erken herkes baskette futbolda yok Fener şampiyon yok Galatasaray şampiyon nereye şampiyon yahu Beşiktaş bile şampiyon olur sporda herşey olur unutmayın.Fenerbahçe çok iyi tamam ancak Ersun Yanal'ın ilk yarı hocası olduğunu unutmayın 2. yarıda da bu performansla devam etmek kolay olmayacaktır daha zorlu deplasmanlar bekliyor Fenerbahçe'yi Galatasaray ise zor deplasmanların çoğunu atlattı diyebiliriz zaten fikstürler açıklandığında ne kadar zor bir fikstürümüz olduğunu hepimiz söylüyorduk.İkinci devre çok şey olur diyorum ben şampiyonu kestirmek çok zor bu sezon son 3 sezona göre daha zevkli bir yarış bizleri bekliyor.Bu arada Aziz Yıldırım yine başkan olacaktır bence.

ReaList
28.Ekim.2013, 18:42
Keşke yasal bi engel çıksa Aziz yıldırım men edilse spordan ve adaylığı yansa. Ali koçta Yıldırım aday olmazsa olurum demişti. Kesin seçilir o zaman. Bu Allah'tan dileğim kabul olursa hatırlatırım herkese.
Kapı gibi Uefa cezası ve Yargıtay kararı tetikte beklerken aday olması zaten Fenerbahçe'yi ne kadar düşündüğünü gösteriyor (!) Kulüplere gözünü kırpmadan ceza veren Uefa'nın kişilere her türlü cezayı vereceği açık. Bir yanda Aziz Yıldırım bir yanda M.Ali Aydınlar. Fenerbahçe için pek sağlıklı günlerin göründüğü söylenemez.

zeck17
28.Ekim.2013, 19:06
Aziz Yıldırım rakibine 4.yıldızı takdırmadan bırakmamaya yemin etmiş herhalde :D bakalım bu kadar fenerbahçeye zarar veren bir şahıs hala başkan seçilebilecek mi

Raul Meireles
28.Ekim.2013, 19:43
Yine kurtulamadık be.. Yeter artık 15 SENE OLDU. Başkanlık görevinde olduğu her gün her yıl takımımızın adını daha da çok kirletiyor..

Universal
28.Ekim.2013, 22:23
Şu listede ki isimlere bakıyorum da, Aziz Yıldırım tekrar başkan olsun diyorum. Onun dışında başka hiç kimsenin planı projesi yok.

SAİT71
28.Ekim.2013, 23:21
Şu listede ki isimlere bakıyorum da, Aziz Yıldırım tekrar başkan olsun diyorum. Onun dışında başka hiç kimsenin planı projesi yok.

Katılmamak elde değil. Aziz Yıldırım'ın karşısına güçlü isimler çıkmıyor-çıkamıyor. Hoş çıksada yine çok şansları yok. Bizim üyeler işten anlamıyorlar. Kim kötülük ediyorsa onu seçiyorlar. Arkadaş durumu görmüyor musun? adam mahvediyor her sene kulübü. Ortak olarak bir aday çıkarın getirin başa olsun bitsin. Hiç bi organize çalışma yok. Aday olanlarda saçma sapan demeçlerle oy toplamaya çalışıyor. Birisi çıkmış stad yapacağım diyor diğeri zaten M.Ali Aydınlar gibi son yılların skandal isimlerinden, onunda AY'dan farkı yok bana göre. Bu gidişle 30. yılında da o koltukta oturur AY. Galatasaray'da 5-6. yıldızı görür. Beşiktaş'ta 3. takar.

erdem344
29.Ekim.2013, 00:01
Aydınların ne olduğu belli aman aman gelmesin.Ali Koç da varmış başkanın listesinde

Burak Akmanoğlu
29.Ekim.2013, 00:46
Açıkcası Aydınlar olacağına Aziz Yıldırım devam etsin daha iyidir. Gönül ister ki Ali Koç ama :uzgun:

Aydınlar demiştim bir arada hangi kafa ile dedim bende bilmiyoruım bu konuda haklısın Ali Koç olsa keşke ama Aydınlar'ın yerine Yıldırım iyidir.

di canio
29.Ekim.2013, 00:52
Ölümü gösterip sıtmaya razı etme gibi olmuş bu Aydınlar olacağına Yıldırım olsun görüşü ama hangisi ölüm, hangisi sıtma? Yıldırım'ın bu noktadan sonra kulübü götüreceği çukur ne kadar derin olabilir diye düşünmek bile kabus.

Kaka Leite
29.Ekim.2013, 11:37
Aydınlar ile alınıp verilemeyen ne bilmiyorum ama Aziz Yıldırım devam edeceğine Aydınlar olsun.

Aziz Yıldırım git gide bu kulübü batırıyor ve bunun devamında neler olur düşünmesi bile kabus. Aziz Yıldırım bu kulübün itibarına ve duruşuna her geçen gün daha fazla zarar veriyor.

Aydınlar sevilmeyebilir ama Aziz Yıldırım ile karşılaştırınca bana 10 gömlek daha iyi geliyor. Aziz Yıldırım burada kaldığı sürece Fenerbahçe çok damga yer.

ForsakeN
29.Ekim.2013, 11:40
Aziz Yildirim kazanamayacagi bir secime girmezdi. Demekki destekcileri hala onun yaninda. MalesefAziz Yildirim kazanacaktir

di canio
29.Ekim.2013, 11:47
Seçimlerde çoğunlukla Fenerbahçelilik değil de kişisel ilişkiler ön planda tutularak oy kullanıldığı için Aziz Yıldırım'ın seçilmesi kesin gibi. Aydınlar'a sıcak bakmıyorum siyasi bağlantılarından dolayı. Ancak Yıldırım'ın da mevcut yönetim kurulu ortada. Şu kulübü siyasi ve dini herhangi bir oluşumun ya da hangi ideolojide olursa olsun hükümetin oyuncağı etmeyecek bir başkan tek arzum. Hem bu, hem de bundan sonraki tüm seçimlerde.

BleedingMoon
29.Ekim.2013, 12:29
aydınlar hangi yüzle aday oluyor çok merak ediyorum.

Kaka Leite
29.Ekim.2013, 12:32
aydınlar hangi yüzle aday oluyor çok merak ediyorum.
Heh işte bende Aziz Yıldırım'ı merak ediyorum.

Aziz Yıldırım artık bırakması gerektiğini farkında değil mi ?

BleedingMoon
29.Ekim.2013, 12:44
ortalıkta çakallar dolaşırken kocayan kurdun meskenine sahip çıkması çok normal. bu bir reaksiyondur. gönül isterdi ki başkan çekilip ali koç'u desteklesin. ali koç'un gönlü yok demek ki.

di canio
29.Ekim.2013, 13:07
Sorun da bence burada. O mesken o kastettiğin kocayan kurdun değil, onu seçen üyelerin. Aziz Yıldırım Fenerbahçe'ye ne zarar verdiyse hep bu düşüncesi, "burası benim çiftliğim" zihniyeti yüzünden oldu.

BleedingMoon
29.Ekim.2013, 13:13
bu bir yöntemdir ve yalnızca aziz yıldırım'a değil, şartlara da bağlıdır. kaldı ki merkeziyetçi yönetim tarzının verdiği zararlar ve sağladığı yararlar tartışılır. hatta aziz yıldırım'ın verdiği zararlar da tartışılır. ama mehmet ali aydınlar'ın yapmaya kalktığı şeyler fenerbahçelilik çerçevesinden tartışılamaz. mehmet ali aydınlar varken aziz yıldırım bırakamaz. yok öyle yağma.

SAİT71
29.Ekim.2013, 13:17
Eğer o meskeni üyeler düşünüyorlarsa aralarında organize olup bir adam gibi aday çıkarırlar başa geçirirler. Demekki çoğu hala AY'ı başarılı buluyor ki 15 senedir onu seçiyorlar. Bu senede seçerlerse bize her şey müstehaktır.

di canio
29.Ekim.2013, 13:18
Bu bir yöntemden ziyade çürümüş bir zihniyettir ve yarardan çok zarar verir. Fenerbahçe başkanı, adı ne olursa olsun kendisini taraftarın ve genel kurulun üstünde göremez, görmemelidir. Yıldırım'ın tarzı millet olarak aşina olduğumuz bir tarz. Ve ses çıkmıyor maalesef bu yüzden. Cumhuriyet 90. yaşına girse de hala "padişahım çok yaşa" zihniyeti silinemedi.

@SAİT71; başarılı buldukları için değil de kişisel ilişkileri, pazarlıkları, menfaatları doğrultusunda seçiyorlar bence.

BleedingMoon
29.Ekim.2013, 13:25
Bu bir yöntemden ziyade çürümüş bir zihniyettir ve yarardan çok zarar verir. Fenerbahçe başkanı, adı ne olursa olsun kendisini taraftarın ve genel kurulun üstünde göremez, görmemelidir. Yıldırım'ın tarzı millet olarak aşina olduğumuz bir tarz. Ve ses çıkmıyor maalesef bu yüzden. Cumhuriyet 90. yaşına girse de hala "padişahım çok yaşa" zihniyeti silinemedi.

@SAİT71; başarılı buldukları için değil de kişisel ilişkileri, pazarlıkları, menfaatları doğrultusunda seçiyorlar bence.

hocam yönetim modellerini tartışmaya kadar gidecek bu mesele :) olaydan kopmayalım.

söz konusu aziz yıldırım'ın takıma verdiği zararsa liste çok büyük olur zaten. ancak bir tarafta düşman kaleyi zapt etmek için pusuda beklerken komutanın kale harap durumda olsa bile mevzisini terketmeyeceği aşikar ve normal. ben bundan bahsediyorum. yoksa tartışılır her insan.

Kaka Leite
29.Ekim.2013, 13:32
Bir tek kurul değil ki taraftar bile bu adam için ikiye bölünüyor. Zarar verdiği aşikar ama halen istiyorlar anlamıyorum ben bunu.

Sözüm geneledir.Bir tane de adam gibi aday çıkmıyor, ilginç valla.

Raul Meireles
29.Ekim.2013, 14:02
Ne olursa olsun sadece şunu söylemek istiyorum.. ''106'' yıllık tarihin koskoca çınarın adına leke süren bir adamı hala nasıl başkan istiyorlar bunu anlayamıyorum..

Universal
29.Ekim.2013, 20:29
Katılmamak elde değil. Aziz Yıldırım'ın karşısına güçlü isimler çıkmıyor-çıkamıyor. Hoş çıksada yine çok şansları yok. Bizim üyeler işten anlamıyorlar. Kim kötülük ediyorsa onu seçiyorlar. Arkadaş durumu görmüyor musun? adam mahvediyor her sene kulübü. Ortak olarak bir aday çıkarın getirin başa olsun bitsin. Hiç bi organize çalışma yok. Aday olanlarda saçma sapan demeçlerle oy toplamaya çalışıyor. Birisi çıkmış stad yapacağım diyor diğeri zaten M.Ali Aydınlar gibi son yılların skandal isimlerinden, onunda AY'dan farkı yok bana göre. Bu gidişle 30. yılında da o koltukta oturur AY. Galatasaray'da 5-6. yıldızı görür. Beşiktaş'ta 3. takar.

Futbol takımı dışında ben bu takımın hiçbir alanda sorun yaşadığını görmedim. Futbol'da da o kadar büyüdük ki bizi engellemeye çalıştırlar. Ben sadece isimler arasından Aziz Başkan'ı tercih ettim. Geri kalan hiçbir ismin bir tane bile projesi yok şu takıma. Eğer gerçekten projesi olan yeni bir isim çıkana kadar adayım Aziz Başkan'dır istesem de istemesem de. Tekrar üstüne basa basa söylemek istiyorum istifa etmesini istemiştim; ama şu adaylar içinde tek isim AZİZ YILDIRIM'dır.

ForsakeN
30.Ekim.2013, 00:17
Kiralık giden gençlerimize baktım biraz. Recep Niyaz Buca'da az biraz yedekten girerek forma şansı buluyor da, Beykan Şimşek Karabük'te oynatılmıyor bile. Bir kere kupa maçında oynatılmış, onda da hattrick yapmış zaten. Anlamadığım şey oynamayacaklarsa niye gönderdik, veya oynatmayacaklarsa genç adamı niye kiralık alırlar? Adamlar mis gibi ailelerinin yanında, Kuyt'la Sow'la idman yaparlardı en azından takımda kalsalardı.

Berk Elitez ve Gökay İravul 2.lig topçusu olmuşlar bile.

Bir tek Ertuğrul Kayseri'de direk oynatılıyor ve de form tutuyor. O da zaten Kayseri'ye satın alma opsiyonuyla verilmiş Hasan Ali'ye karşılık.

SAİT71
30.Ekim.2013, 01:53
Bu arada devre arası kadroyu şekillendirmemiz lazım. Bu başkanlık seçimleri karışıklar falan inşallah etkilemez transferleri. Sağlam isimler alıp işe yaramayanları artık postalama vakti.

byariff
30.Ekim.2013, 02:33
Kiralık giden gençlerimize baktım biraz. Recep Niyaz Buca'da az biraz yedekten girerek forma şansı buluyor da, Beykan Şimşek Karabük'te oynatılmıyor bile. Bir kere kupa maçında oynatılmış, onda da hattrick yapmış zaten. Anlamadığım şey oynamayacaklarsa niye gönderdik, veya oynatmayacaklarsa genç adamı niye kiralık alırlar? Adamlar mis gibi ailelerinin yanında, Kuyt'la Sow'la idman yaparlardı en azından takımda kalsalardı.

Berk Elitez ve Gökay İravul 2.lig topçusu olmuşlar bile.

Bir tek Ertuğrul Kayseri'de direk oynatılıyor ve de form tutuyor. O da zaten Kayseri'ye satın alma opsiyonuyla verilmiş Hasan Ali'ye karşılık.

saydiklarin demekki yeterince çalismiyor olabilirmi ?

ForsakeN
30.Ekim.2013, 10:25
saydiklarin demekki yeterince çalismiyor olabilirmi ?

Bu saydiklarimin hepsi Umit milli takim oyuncusu. Hic biri yeterince calismiyorsa ulkede futbolu lagvedelim zaten.

europeanconquer
30.Ekim.2013, 15:04
Ben onların arasından Gökay'dan umutluyum.Bir kaç maça denk geldim cidden yetenekli bir oyuncu.2.ligde oynaması onun için baya negatif bir şey,canlı olarakta gördüm kendisini,fiziksel olarak çok eksikleri var,onları kapatırsa çok başarılı bir orta saha oyuncusu olabilir.

sui generis
01.Kasım.2013, 15:10
Ali Koç müthiş konuştu.

sui generis
01.Kasım.2013, 16:58
Şimdi de Aziz Yıldırım.

MAA yerine Aziz başkanı defalarca tercih ederim. Yürüyedur başkan.

attirson
01.Kasım.2013, 17:03
Mehmet Ali Aydınlar'ın başkan olmasını geçtim listesinin kulube girmesi tam bir son olur Aziz Yıldırım'ı da istemiyorum ama yapacak birşey yok MAA'dan iyidir.

Kaka Leite
01.Kasım.2013, 17:11
Ben bir şey demiyorum.

Herkes buraya çıkar sallar ama önemli olan yürekten söylemek. MAA'da da yok o yürek ve ne yazık ki Yıldırımda da.

Bir tane aday çıkaramıyor koskoca Fenerbahçe (!)

Cengo
01.Kasım.2013, 17:16
MAA, Fenerbahçe başkanı olacak en son kişidir.
Oyların %90 üzeri Aziz Yıldırım'ın olacak.

di canio
01.Kasım.2013, 17:39
Geç olsa da başladık kirli seçim söylemlerine. Fazla vakit kalmadı gerçi ama marım tüm adaylar eteklerindeki taşları dökerler ve bu söylemleri daha da çirkinleştirirler, bel altı vururlar. Herkesin nasıl birisi olduğu dökülsün ortaya. 2 gün sonra yine "büyük başkan" diye bağırılır ama en azından 1-2 kişi daha görsün bu çirkin insanların asıl derdinin Fenerbahçe olmadığını.

SAİT71
01.Kasım.2013, 18:29
Nasıl bir kulüpse başkan adayları, şuanki istenmeyen başkandan bile daha istenmiyor. Yok böyle bir olay.

ReaList
01.Kasım.2013, 18:34
Dilediğim tek şey 2 tarafın da bu süreçte kirli çamaşırlarını ortaya çıkarması, çıkarsınlar ki bu insanlara koşulsuz şartsız destek verenlerin, Fenerbahçe'yi nasıl kullandıklarına şahit olsunlar.

Raul Meireles
01.Kasım.2013, 20:43
Nasıl bir kulüpse başkan adayları, şuanki istenmeyen başkandan bile daha istenmiyor. Yok böyle bir olay.

Doğru söze ne hacet..

mwaru
02.Kasım.2013, 03:06
baransu ve tayfası kuduruyor ahahahahahah.

http://spor.haber7.com/fenerbahce/haber/1090525-baransudan-sok-fenerbahce-iddiasi

uAburak89
02.Kasım.2013, 15:23
İki ciddi başkan adayının en büyük argümanı 3 temmuz. Birisi sen bu lekeyi camiaya bulaştırdın diyor, ötekisi de biz bir şey yapmadık senin yüzünden maddi manevi zarar gördük diyor. Yıllardır oluşan ortama da bakılırsa kim daha inandırıcıysa o kazanır, şu andaki görüntü açık ara Aziz Yıldırım şeklinde.

Burak Akmanoğlu
02.Kasım.2013, 15:29
Aydınlar geleceğine Aziz Yıldırım devam etsin !

Aydınlar,taraftarı en hassas yerden vurmaya çalışıyor "Alex ile"

alexdeozil
02.Kasım.2013, 15:33
aziz yıldırımın bu kulüpte işi yok hele ali koçla uğur dündarın hiç yok. Birşeyler olsada Mehmet Ali Aydınlar başkan olabilse, kurtarın şu takımı aziz ve tayfasından.

Suicider
02.Kasım.2013, 15:47
Kötü şöhret oylamasının yapılması kadar saçma bir şey yok :) Kötü şöhret olmasa niye bu oylama yapılsın :)

di canio
02.Kasım.2013, 15:53
Mevcut 2 güçlü aday içinde en zayıf halka(ileride başkan olması önlenebilecek) olan Aydınlar olduğu için onun kazanmasını istemek mantıklı geliyor. Ama geçtiğimiz malum süreçte yaşattıkları ve ülkede egemen malum güç ile bağlantısı nedeniyle oolmaz diyorum. Her seçimde alt edilmesi neredeyse imkansızlaşan Yıldırım'ın tekrar başkan olmasını hiç istemiyorum. Ama geçtiğimiz malum süreçte Aydınlar'ın yaşattıkları nedeniyle seçilmesini istemek mantıklı geliyor. Yine ama geçtğimiz sürecin baş aktörü Yıldırım olduğu için onu da istemiyorum. Hani bir değnek vardır ya iki uçlu hep bahsedilen, ondan daha beter durum.

eng1n
02.Kasım.2013, 16:00
Kötü şöhret oylamasının yapılması kadar saçma bir şey yok :) Kötü şöhret olmasa niye bu oylama yapılsın :)

kongre üyesi dava açmış tüzük gereği oylama yapılıyor.

Kaka Leite
02.Kasım.2013, 16:08
Bir gram merak etmiyorum ya seçilecek kişiyi. Ne de olsa hepsi aynı kafada, aynı yapıda ve aynı şekilde zarar veriyolar.

''Hll spr dvm'' demekten başka bir şey gelmiyor elden. Bir an önce seçilsede bitse keşke her yerde gündem bu olay ben görmek istemedikçe karşıma çıkıyor.

attirson
02.Kasım.2013, 16:18
Barış Aksen güzel konustu.Siyasilere dokundurdugu icin birinin zoruna gitti orda bagırmaya basladı kimin tayfasından oldugu pek mechul olmasa gerek.

Burak Akmanoğlu
02.Kasım.2013, 17:01
Aziz Yıldırım muhteşem giydiriyor.

Kaka Leite
02.Kasım.2013, 17:18
Aziz Yıldırım muhteşem giydiriyor.
Tek usta olduğu iş o zaten laf salatası yapmak.

ReaList
02.Kasım.2013, 17:27
Konuşmacıların hepsini dinledim, Süreç beklediğim gibi oldu. Tüm hukuk alanlarında haksız çıkan ve ceza alan Fenerbahçe'nin yönetimine taraftardan gelen eleştirileri ve yükselen muhalefeti kesmenin bir yolu vardı ; Olağanüstü Kongre. Bu, bir rulet gibiydi. Sağlam bir başkan adayı çıksa süreç zora girecek aksi halde hem geçen zamanın vermiş olduğu etki hem de Aziz Yıldırım'ın tek numarası olan "hitabet" yaşananların üstünü kapatacaktı. Ne umduk ne bulduk tarzında bir kongre işte.

Konuşmaların özeti şuydu. "Mevcut adaylardan kim gelirse gelsin karanlık günlere devam"

Kaka Leite
02.Kasım.2013, 17:29
Bizim yüzümüz ne zaman güldü ki ?

Alex vaadini kim verecek diye merak ediyordum MAA çaktı dün lafı ama kendisini Aziz Yıldırım varken Maradona bile kurtaramaz maalesef.

Aziz Yıldırım ne yapar eder alır o başkanlığı. Alsın bakalım içerden çökmeye devam.

alexdeozil
02.Kasım.2013, 18:45
Adam Fenerbahçenin içine işlemiş adamlarıyla tabiki gene başkan olacak, birsürü şakşakçı var. Bu tip adamların ortak özellikleri bu zaten birşeyi elde edince iliğine kadar kendine bağımlı yapmak iyi öğrenmiş bu işi aziz. Neyse seninde sonun gelecek elbet, bu laf olsun torba dolsun seçimi.

zeck17
03.Kasım.2013, 01:23
Maa'nın listesi cidden çok iyi habertürk de şu anda aziz yıldırımın listesi belli değil ehrhalde ama eskisi kadar güçlü olma ihtimali yok maa gelirse baya başarılı olacak gibi ama inşallah fenerbahçe istikrarı seçerse aziz yıldırım bu kulübü bataklığa sürükler net(herhalde borçlar net değil ve borçlara varlıklar eklenerek azaltırılıyormuş..)

Sekopej
03.Kasım.2013, 11:41
Gerçek ya da hayal Aziz Yıldırım şunu yapacağım, bunu yapacağım diyor ama Aydınlar somut projeler koyamıyor ortaya gördüğüm kadarıyla. Kulübün avrupanın en iyi beş kulübünden biri yapacağım diyor ama nasıl? 45 milyon sözü vardı, nedense şu son günlerde o sözden bahseden yok.

Aydınlar gelirse aldığımız iki yıllık cezanın bir yılı zaten çekilmişti diyerek bir şekilde seneye avrupaya gideceğimizi düşünüyorum. Öyle hissediyorum diyeyim, çünkü muhtemelen UEFA Aziz Yıldırım'ı ömür boyu futboldan men edecek, o zaman yine seçim olması muhtemel ama Aydınlar seçilirse, bakın kulüp kendisi gereken değişikliği yaptı diyerek, o dönemde pazarlıklar yaptığı, Fenerbahçe'ye hançeri beraber sokmayı planladığı UEFA'daki isimlerle görüşüp, ilişkileri sebebiyle seneye avrupaya gideriz.

Yoksa hem Yargıtay hem de UEFA kişiler hakkındaki kararı yaza açıklar ve sezon sonunda bir kongre daha görürüz.

Sekopej
03.Kasım.2013, 12:09
Aziz Yıldırım, Mahmut Uslu'yu listesine almış, Murat Özaydınlı'yı da alsaydı sıkıntı kalmazdı, ikisi nasılsa sürekli onla bunla uğraşırdı Aziz Yıldırım'ı rahatlatırlardı ama Mahmut Uslu da bu görevi başarıyla yapacaktır.:p

sui generis
03.Kasım.2013, 13:02
Ben de Serkan abi gibi düşünüyorum; MAA olsa avrupa cezası kalkar. ama sadece MAA'ya has bir durum değil. Aziz Yıldırım olmadığı takdirde kim olursa olsun o ceza kalkardı.

Aziz Yıldırım, Ali Koç'tan söz almıştır kesin, ceza almam durumda sen geçeceksin diye. Öyle bir duruma gelirsek artık Ali Koç olsun bir zahmet. Yine olmazsa zaten ondan sonra taraftar onu ister mi, pek sanmıyorum.

MAA'nın başkan olması Fenerbahçe'ye yapılacak en büyük ihanet olur.

Universal
03.Kasım.2013, 13:58
Beşiktaş yönetimi değişti de; ceza kalktı mı? Hatta ceza geldi bile. Yönetim değişmesi ile alakası yok bu işlerin. Dünya'da bile sayılı olan bir iş adamı Ali Koç bile UEFA'da lobi yapıp ceza kaldıramıyorsa boşuna ümitlenmeyin.

Sekopej
03.Kasım.2013, 14:37
Fenerbahçe o dönemde avrupaya alınmamıştı ama, Beşiktaş gidip oynadı, şimdi Fenerbahçe aldığı cezayı ya erteletmek ya da diğer verilen yerine saydırmak isteyecektir. Sezon sonuna doğru bu gelişmeleri duymaya başlarız, şimdilik kişilere açıklanacak ceza ve gerekçeli karar bekleniyor.

byariff
03.Kasım.2013, 16:06
Denizlili amigo ali Galatasaraya iftiralar ile saldırsın diye satın aldıkları tetikciyi bugun ki kongreye çagirmislar hayat çook garip :)

ReaList
03.Kasım.2013, 17:02
"3 Temmuz Hesaplaşması" jargonunu iyi kullandı Aziz Yıldırım. Peki 3 Temmuz'un hesabını vermesi gereken tek kişi Mehmet Ali Aydınlar mı ? Sanırım hak ve hukuk aramak için gittikleri 7. yerden de (Cas) haksız çıkan bir yönetimin hesap vermesi için alınan bir Olağanüstü Genel Kuruldu. Ama paşamız hesap veren değil hesap kesen oldu.

Bir gün şu Türkiye'de mevki sahibi bir insanın, evet altına çizerek söylüyorum ; Mevki sahibi bir insanın yaptığı bir hatadan dolayı, ister haklı olsun ister haksız, kendi üzerinden yönettiği veya içinde bulunduğu kurumu gölgeleyecek işlere bulaşmasından dolayı, onuru ve şerefiyle istifa ettiğini ne zaman görecez ? Herhalde bunu görmeden, gözümüz açık gidecez. Çünkü bu ülkede herkes haklı.

Sekopej
03.Kasım.2013, 19:21
On bine yakın kişi katılmış seçime, bakalım Aydınlar 4 bin oy bekliyordu, alabilecek mi? Sandıklar aynı anda açılıp sayılıyor, sonucu öğrenmek uzun sürmeyecektir.

Önder HOCA
03.Kasım.2013, 19:56
beklendiği gibi aziz yıldırım maa'yı eziyor

Sekopej
03.Kasım.2013, 20:15
4000 oy alamazsam artık bu işlerden çekilirim gibi bir açıklaması olmuş sanırım, 4000 de alamayacak gibi duruyor Aydınlar.

3 Temmuz'u bir kenara bırakırsak, dün Aziz Yıldırım yine daha fazla icraattan bahsetti, Aydınlar'ın somut projesini göremedik, bu da iyi hazırlanmadığını gösteriyor açıkçası. Dün Aziz Yıldırım 3 temmuz olayına gelene kadar pek çok şeyden bahsetti, konuşmasının sonunda oraya göndermede bulundu.

Aydınlar Aziz Yıldırım'ı tebrik edip salondan ayrılacak sanırım, medyanın ağzının sularını akıtarak beklediği kavgalı ortamı yaratmadıkları için de teşekkür ediyorum iki isme de.

sui generis
03.Kasım.2013, 20:24
MAA'yı tebrik etmek. Büyük cesaret yaptıklarının ardından başkan adayı olmak.

Burak Akmanoğlu
03.Kasım.2013, 20:26
MAA'yı tebrik etmek. Büyük cesaret yaptıklarının ardından başkan adayı olmak.

Aynen öyle ...

sui generis
03.Kasım.2013, 20:30
İBRAHİM SETEN ‏@ibrahimseten 2 dk
Aziz Yıldırım kendisini tebriğe gelen Hamdi Akın'a "Hem 2010-11'de Trabzon için çalışıyorsun; hem de utanmadan karşımda aday oluyorsun" dedi

Ralph
03.Kasım.2013, 20:41
Fenerbahçe için hayırlı uğurlu olsun.

nannar
03.Kasım.2013, 20:48
Fenerbahçe camiasına hayırlı olsun.

MeMo
03.Kasım.2013, 20:53
Aziz Yıldırım tek başına aday olduğu seçimde aldığından da daha fazla oy aldı.

attirson
03.Kasım.2013, 20:54
Simdi diger kongre 1.5 yıl sonra mı ?

Sekopej
03.Kasım.2013, 21:05

Evet. Olağanüstü kongre olduğu için olağan kongre zamanında yapılacak.

nannar
03.Kasım.2013, 21:08
Aziz Yıldırım tek başına aday olduğu seçimde aldığından da daha fazla oy aldı.

Normaldir... O zaman katılımcı azdı. Bunda katılım fazla. Zaten 3000/3500 kemik oyu vardı.

ReaList
03.Kasım.2013, 21:21
Uefa'nın kişilere vereceği veya Yargıtay kararları bu süreç içinde açıklanırsa 1.5 seneden az, Aksi halde olağan kongre dönemi 1.5 sene sonra. Umarım bu 1.5 sene içinde Uefa ve Yargıtay kararlarını verir de artık yeni bir dönemle beraber kaostan uzak oluruz. Belirsizlik sadece aleyhimize.

attirson
03.Kasım.2013, 21:38
MAA nefreti yüzünden sevmedigimiz başkanın kazanmasına sevindik Uefa yakın zamanda men eder umarım ve yerine Ali Koç geçer.

Universal
03.Kasım.2013, 23:45
Fenerbahçe bu gün cemaati sandığa gömdü.

Sırf bu yüzden Aziz Yıldırım diyordum. İyi ki de demişim.

zeck17
03.Kasım.2013, 23:46
Maa nefretinin nedenini biri detaylıca açıklayabilir mi?

O adam 3 temmuz günü istifa etseydi bugün net başkan seçilirdi ama adam bildiğin fenerbahçeyi suçlu olduğunu bildiği için aklamaya çalıştı aziz yıldırım hala suçsuzuz diyip inkar ediyor ama cezalar ortada çok ilginç

Universal
03.Kasım.2013, 23:47
Dün TV'de Fenerbahçe şampiyon olsun diye play-off getirdik dedi.

Sadece bu söz yeter.

Cengo
03.Kasım.2013, 23:50
Maa nefretinin nedenini biri detaylıca açıklayabilir mi?

O adam 3 temmuz günü istifa etseydi bugün net başkan seçilirdi ama adam bildiğin fenerbahçeyi suçlu olduğunu bildiği için aklamaya çalıştı aziz yıldırım hala suçsuzuz diyip inkar ediyor ama cezalar ortada çok ilginç

Aklamaya çalışmadı, yönetime suçu kabul et, puan silelim kupayı sizden alalım dedi. Hepsini yazmıyorum, bu yeterli, yaptıkları komple facia. Ayrıca listesinde Beşiktaşlı var. Cemaatin desteği ile aday oldu ve listesi de o yönde. Aynı Murat Aksu'nun istenmemesi gibi tepki oyları geldi Aziz Yıldırım'a. MHP'lidir Aziz Yıldırım.

Mehmet Ali Aydınlar, Fenerbahçe Başkanı olabilecek en son kişidir.

zeck17
03.Kasım.2013, 23:50
bence bu fenerbahçenin aleyhine olmadı sonuçta son maça taşıdılar şanslarını az kalsın şampiyon olacaklardı bundan rahatsız olması gerekn galatasaray tarafı olmalı

Aklamaya çalışmadı, yönetime suçu kabul et, puan silelim kupayı alalım dedi. Ayrıca listesinde Beşiktaşlı var. Cemaatin desteği ile aday oldu. Aynı Murat Aksu'nun istenmemesi gibi tepki oyları geldi Aziz Yıldırım'a. MHP'lidir Aziz Yıldırım.

Ama açıklamalarında oyuncuların hakkıdır diyordu daha dün maa ve o gün bunlar yapılsa fenerbahçe daha iyi durumda olurdu ve aziz yıldırımın yaptırdığım dediği ülker arena ÜLKER adından nerenin olduğu anlaşılıyor nasıl yapıldığı da belli şunu anlamadım bir de fenerbahçede aziz yıldırıma rakip olabilicek 1kişi bile yok mu ve aziz yıldırım ben camianın görünün kısmıyım arkada ne pislikler var dedi bu da gayet mide bulandırıcı bir açıklama

Universal
03.Kasım.2013, 23:52
bence bu fenerbahçenin aleyhine olmadı sonuçta son maça taşıdılar şanslarını az kalsın şampiyon olacaklardı bundan rahatsız olması gerekn galatasaray tarafı olmalı

Öyle şey mi olur? Ben kulübümün şike yapmadığını kabul ederken bundan rahatsız olmamak. Bunu vicdanım kabul etmez.

Universal
03.Kasım.2013, 23:53
Bu arada Aziz Yıldırım'ın konuşması aslında her şeyi açıklıyor. Aziz Yıldırım'ın başkanlığı zaten düşecek. Sonra Ali Koç gelecek sadece bu seçim hesaplaşmaydı dedi ve kazandı.

http://www.youtube.com/watch?v=_gWqIAeotX8

MeMo
03.Kasım.2013, 23:55
Dün TV'de Fenerbahçe şampiyon olsun diye play-off getirdik dedi.

Sadece bu söz yeter.

Öyle bir şey demedi yahu neden çarpıtıyorsunuz?

zeck17
03.Kasım.2013, 23:57
Ben bu takım için hapishane de yaptım da son derece gereksiz bir söz kendi hatalarından dolayı yattı kulüpten kimse bizim için hapishanede yatar mısın demedi ki adama...

Sonra her dalda şampiyon olacağız da inandırıcı mı bilmiyorum en son 3 sene üst üste şampiyonluk avrupa ilk 10 filan deniliyordu ki bunları yapmak için planlı olmak lazım ama türkiyede bu derece planlı bir ya da iki yönetim vardır

Cengo

Ama açıklamalarında oyuncuların hakkıdır diyordu daha dün maa ve o gün bunlar yapılsa fenerbahçe daha iyi durumda olurdu ve aziz yıldırımın yaptırdığım dediği ülker arena ÜLKER adından nerenin olduğu anlaşılıyor nasıl yapıldığı da belli şunu anlamadım bir de fenerbahçede aziz yıldırıma rakip olabilicek 1kişi bile yok mu ve aziz yıldırım ben camianın görünün kısmıyım arkada ne pislikler var dedi bu da gayet mide bulandırıcı bir açıklama

Boş laf bunlar. Daha iyi durumda olunamaz. Anlayamıyorsunuz, açıklamaya da uğraşmayacağım.

Ülker'in cemaat ile yakından uzaktan alakası yoktur. Aksine cemaat ile ciddi problemleri var. İyi araştırın. Cemaatin yönettiği basın organları Ülker reklamı vermez.

Fenerbahçe'nin yapmadığı bir suç iddiasını kabul ettirmeye çalışan Fenerbahçe'li olamaz.

2 gün önce 2010-2011 sezonu şampiyonluk kupası analarının ak sütü gibi helal diyen Mehmet Ali Aydınlar, 2010-11 sezonunda şike yapmamış olmasına %1 bile ihtimal yok diye Fenerbahçe'yi ŞL'ne göndermemişti.

Daha ötesi berisi yok.

Universal
Öyle bir şey demedi yahu neden çarpıtıyorsunuz?

Fenerbahçe'nin 10 puanı vardı play-off'u getirdik fark 5'e düştü son maça kaldı. Play-off bu yüzden geldi dedi.

zeck17
04.Kasım.2013, 00:00
Boş laf bunlar. Daha iyi durumda olunamaz. Anlayamıyorsunuz, açıklamaya da uğraşmayacağım.

Ülker'in cemaat ile yakından uzaktan alakası yoktur. Aksine cemaat ile ciddi problemleri var. İyi araştırın.

Fenerbahçe'nin yapmadığı bir suç iddiasını kabul ettirmeye çalışan Fenerbahçe'li olamaz.

2 gün önce 2010-2011 sezonu şampiyonluk kupası analarının ak sütü gibi helal diyen Mehmet Ali Aydınlar, 2010-11 sezonunda şike yapmamış olmasına %1 bile ihtimal yok diye Fenerbahçe'yi ŞL'ne göndermemişti.

Daha ötesi berisi yok.

Tamam Maa 2yüzlülük yaptığı açıklamalarından belli

Ve fenerbahçe o dönem denilenler yapılsa en azından ceza almış olacaktı yani hatasını kabullenmiş olacaktı bir nevi adı temizlenecekti hala o olaylar gündemde olmayacaktı şu anda juvenin milanın yaptıkları konuşulmuyorsa bundan dolayıdır

Ülker konusunu da araştıracağım

Cengo
04.Kasım.2013, 00:01

Ve fenerbahçe o dönem denilenler yapılsa en azından ceza almış olacaktı yani hatasını kabullenmiş olacaktı bir nevi adı temizlenecekti hala o olaylar gündemde olmayacaktı şu anda juvenin milanın yaptıkları konuşulmuyorsa bundan dolayıdır

İmza atıp ceza almak kabul etmek demek. Fenerbahçe yapmadığı bir suç iddiasını kabul edemez. Daha fazla bunu tartışmak istemiyorum.

Universal
04.Kasım.2013, 00:02
Ben bu takım için hapishane de yaptım da son derece gereksiz bir söz kendi hatalarından dolayı yattı kulüpten kimse bizim için hapishanede yatar mısın demedi ki adama...

Sonra her dalda şampiyon olacağız da inandırıcı mı bilmiyorum en son 3 sene üst üste şampiyonluk avrupa ilk 10 filan deniliyordu ki bunları yapmak için planlı olmak lazım ama türkiyede bu derece planlı bir ya da iki yönetim vardır

Siyasete yakın olduğum için çok yazamıyorum. Fenerbahçe her dalda şampiyon olmuş bir kulüptür bir sezon içinde tekrar olur. Kadın Voleybol dışında her dalda favori görüyorum.

Cemaat- AKP arasında ikilem vardır. İkisi ayrı kurumlardır.

Aziz Yıldırım geldiğinden beri Kadıköy'de Atatürk resmi vardır ve indirilmemiştir. Bu bile bir gösteriştir. He diyeceksiniz kardeşim hem AKPye oy verip hem Atatürk'ü sevemez miyim? Tabii ki sevilir neden sevilmesin. Ama sizce bu sevgiden mi oradadır.

Kulüp başkanlığı demek her hafta bakan ve başbakan ile 90 dakika beraber olmaktır. Bunu hiçbir kurum sağlayamaz. O yüzden sevilir. Doğal olarak her siyasi grup kendi kişini görmek ister o koltuklarda.

Ben kesinlikle şike olayının siyasi bir müdahale olduğunu düşünüyorum. Bu ülke gezici ve diğerleri olarak ikiye ayrılmıştır Fenerbahçe şuan gezicidir herkesin gözünde. Bu gün de dediğim gibi sandıkta ortaya çıktı.

zeck17
04.Kasım.2013, 00:06
Bence en büyük sorun bu başkanlık makamı kullanılıyor ve sporla siyaset ayrılamıyor bu ülkede

Atatürk fotoğrafı da her statta olmalı bence olmaması kötü

Şike konusunda farklı düşünüyoruz saygı duyarım

Son olarak Aziz Yıldırım hakkında olumsuz karar çıkarsa Ali Koç'un başkan olmasına ailesinin izin vereceğine inanmıyorum

Universal
04.Kasım.2013, 00:07
Bence en büyük sorun bu başkanlık makamı kullanılıyor ve sporla siyaset ayrılamıyor bu ülkede

Atatürk fotoğrafı da her statta olmalı bence olmaması kötü

Şike konusunda farklı düşünüyoruz saygı duyarım

Son olarak Aziz Yıldırım hakkında olumsuz karar çıkarsa Ali Koç'un başkan olmasına ailesinin izin vereceğine inanmıyorum

Ali Koç'un gönlünde orası yatıyor. Bana göre yedekte bekliyor gibi tabii zaman ne gösterir belli olmaz.

furkan58
04.Kasım.2013, 01:23

Neden anlamak istemiyorsunuz hala ? O denilenleri neden yapsın Fenerbahçe ? Suçsuz biri neden ben suçluyum az ceza verin der ki hiç ceza almaması gerekirken. Ortada bi hata yok ki kabullenilsin.

SAİT71
04.Kasım.2013, 11:01
Yazıklar olsun Fenerbahçe divan kuruluna. Bu kadar kişilere bağımlılarmış demek ki. Kulübü düşünüp, güvenilen ismi bu tür olaylara karışmamış bir aday çıkarıp seçemediler. Hepsi Aziz Yıldırım'ın maşasıymış. Kulübü zerre düşünen yok. Herkes birilerinin piyonu ve intikam peşinde koşuyorlar. Bu saatten sonra normal olayları konuşmayız. Avrupa kupalarına daha hasret kalırız. Ligde rakiplerin şampiyonluklarını izleriz.

Önceki bir seçiminde 3 yıl üst üste şampiyon olacağız dedi, üst üste 2. kez Gs'nin şampiyonluğunu gördük. Bu senede olurlarsa üçleriz. Her sene ŞL'ne katılan bir takım sözü verdi 4-5 senedir gruplarda yokuz. Yazıklar olsun böyle işe.

Cengo
04.Kasım.2013, 13:47
Recep Tayyip Erdoğan açık açık tehdit etti Fenerbahçe'yi televizyondan. FENERBANK ve AVM projesini engelleyeceğini söyledi.

Hâlâ şike davası gerçek zannedin siz.

Universal
04.Kasım.2013, 13:56
Recep Tayyip Erdoğan açık açık tehdit etti Fenerbahçe'yi televizyondan. FENERBANK ve AVM projesini engelleyeceğini söyledi.

Okumak lazım.

Redrum
04.Kasım.2013, 13:56

Evet 500 M Euro borcun varken nasıl banka açıyorsun gibi saçma sapan şeyler zırvaladı. Sonuçta Tayyip Erdoğan, mantıklı bir şey söyleyemez.

SAİT71
04.Kasım.2013, 13:59
Valla Türkiye Cumhuriyeti hükümdarı demişse doğrudur. Kimse karşı duramaz bu sözler üzerine. AY bence bu vaatlerden vazgeçsin. AVM falan hükümdarımız hiç sevmez böyle şeyleri. Bence liman, yat, gemicik üzerine bir proje yürütseydi destek olunabilirdi. Hükümdarımız ve şehzademizin hobileri arasında o konular...

attirson
04.Kasım.2013, 14:43
Evet 500 M Euro borcun varken nasıl banka açıyorsun gibi saçma sapan şeyler zırvaladı. Sonuçta Tayyip Erdoğan, mantıklı bir şey söyleyemez.

Yapabiliyorsa yapar onu ilgilendirmez borcu.Ayrıca Ali Agaoglu yada baska zengin biri burayı alıp bunu yapacagız derken hiç zoruna gitmiyor basbakanın ama Aziz Yıldırım böyle böyle projelerimiz var diyince çok zoruna gitmis.Yalaka olmak gerekiyor basbakanın aferinini almak icin.

Redrum
04.Kasım.2013, 15:20
Aziz Yıldırım yapabilir, Fenerbahçe Spor Kulübü yapamaz. Başbakan'ın dediği bu.

Cengo
04.Kasım.2013, 15:28

Hayır, böyle bir zorunluluk yok. Geçen yıl son kanun değişikliğine kadar A.Ş. olabilmek için ortak gerekiyordu. Yani bireysel şirket kurmak mümkün değildi.

Bankaları holdingler yönetir, kişiler değil. Fenerbahçe Spor Kulübü isterse banka kurabilir, teknik olarak hiç bir engel yok. Nakit gereksinimler borç alınarak da elde edilebilir. Körükörüne eleştirmekten vazgeçin. Bugün bana, yarın sana. Görmemek için bilerek gözünü kapatmak ancak tamamen göremiyor isen hiç bir şey farkettirmez.

Redrum
04.Kasım.2013, 16:02
Aziz Yıldırım bir anonim şirket açsın yapsın. Fenerbahçe Spor Kulübü A.Ş. Bu kadar borç içinde kanunen banka açabiliyorsa, kimse sonradan bu banka yüzünden mağdur olmayacaksa (daha doğrusu batan banka için asıl devlete mali külfet olmayacaksa) bir Tayyip Erdoğan kararnamesi ile bunu engelleyemez zaten. Siyaset yapmak için bahane arıyorsunuz.

Cengo
04.Kasım.2013, 16:10
Aziz Yıldırım bir anonim şirket açsın yapsın. Fenerbahçe Spor Kulübü A.Ş. Bu kadar borç içinde kanunen banka açabiliyorsa, kimse sonradan bu banka yüzünden mağdur olmayacaksa (daha doğrusu batan banka için asıl devlete mali külfet olmayacaksa) bir Tayyip Erdoğan kararnamesi ile bunu engelleyemez zaten. Siyaset yapmak için bahane arıyorsunuz.

Şirket kurarken hazırlamam gereken anaparayı hangi kredi ile alacağımın hesabını kimse soramaz. Fenerbahçe'yi kötülemek için bahane arıyorsunuz.

Daha fazla üstelememenizi tavsiye ederim. Çünkü gittikçe batıyorsunuz.

Redrum
04.Kasım.2013, 16:21
Ben de diyorum ki, Fenerbahçe A. Ş. 500 M borcu varken, uygulamada 2009 2010larda Bddk tarafından gerekli sermaye olarak 400-500 M TL belirlenmişken ekstradan bu parayı elinde bulundurabiliyorsa yapsın zaten. Ortada bir engel yok. Tayyip Erdoğan engelliyor cümlesi siyasettir. Tayyip Erdoğan engellemiyor cümlesi Fenerbahçe'yi kötülemek değildir. Size yeni ve temiz başkanınızla başarılar diliyorum.

Cengo
04.Kasım.2013, 16:36
Ben de diyorum ki, Fenerbahçe A. Ş. 500 M borcu varken, uygulamada 2009 2010larda Bddk tarafından gerekli sermaye olarak 400-500 M TL belirlenmişken ekstradan bu parayı elinde bulundurabiliyorsa yapsın zaten. Ortada bir engel yok. Tayyip Erdoğan engelliyor cümlesi siyasettir. Tayyip Erdoğan engellemiyor cümlesi Fenerbahçe'yi kötülemek değildir. Size yeni ve temiz başkanınızla başarılar diliyorum.

Hâlâ kendinizi haklı çıkarmaya çalışıyorsunuz. Kendi ağzınız ile söylediniz, engel yokken RTE bu konuda Fenerbahçe banka kuramaz, AVM yapamaz diyemez ama dedi. Salt çoğunluğa sahip oldukları için 1 gecede kanunları değiştirebilirler, daha önce yaptılar da zaten. Siyaset spora bulaşmışken siyaset yapıyorsunuz diyemezsiniz.

uAburak89
04.Kasım.2013, 18:58
Bir kulübün bankasının olmasının dünyada örneği var mı? Ayrıca RTE'nin açıklaması tehditten çok "hayırdır ne oluyor" demek gibi geldi bana. Onun klasik üslubu. Bununla birlikte ben bu vaatlerin unutulacağını düşünüyorum daha önce de Aziz Yıldırım'ın çeşitli iddialı söylemleri olmuştu hiçbirisi gerçekleşmedi.

Redrum
04.Kasım.2013, 19:05
Hâlâ kendinizi haklı çıkarmaya çalışıyorsunuz. Kendi ağzınız ile söylediniz, engel yokken RTE bu konuda Fenerbahçe banka kuramaz, AVM yapamaz diyemez ama dedi. Salt çoğunluğa sahip oldukları için 1 gecede kanunları değiştirebilirler, daha önce yaptılar da zaten. Siyaset spora bulaşmışken siyaset yapıyorsunuz diyemezsiniz.

O bir gecede değişen kanun Fenerbahçe küme düşmesin, Aziz Yıldırım hak mahrumiyeti almasın diye olan mıydı? Neyi kastettiğini anlamadım da, madem konumuz spor ve Fenerbahçe. Bu arada okumayanlar için o Fenerbahçe düşmanının açıklaması:

Erdoğan, Yıldırım’ın Fenerbahçe Kongresi'nde
yeniedn dile getirdiği ‘Fenerbank’ projesinin
gerçekçi olmadığını dile getirerek, “Kulüplerin
şirketleşmesine sıcak bakmıyorum. Beş yüz
milyon dolar borcun var, banka kuracaksın.
Bunun için izin verecek kurumlar belli. Ayrıca sanki Çevre Bakanı elindeymiş, her izin elindeymiş
gibi söz veriyor. ‘Şuraya şunu yapacağım, AVM
yapacağım’ demek doğru değil.” şeklinde
konuştu. Futbolcuların aldığı rakamlara da tepki
gösteren Erdoğan, “Rakamlar çok uçuk. Basına
yansıyan paralar var ama kayıtlarda bu yok. Bu terazi bu kadar sıkleti çekmez.” dedi.

furkan58
04.Kasım.2013, 19:13
Yazıklar olsun Fenerbahçe divan kuruluna. Bu kadar kişilere bağımlılarmış demek ki. Kulübü düşünüp, güvenilen ismi bu tür olaylara karışmamış bir aday çıkarıp seçemediler. Hepsi Aziz Yıldırım'ın maşasıymış. Kulübü zerre düşünen yok. Herkes birilerinin piyonu ve intikam peşinde koşuyorlar. Bu saatten sonra normal olayları konuşmayız. Avrupa kupalarına daha hasret kalırız. Ligde rakiplerin şampiyonluklarını izleriz.

Önceki bir seçiminde 3 yıl üst üste şampiyon olacağız dedi, üst üste 2. kez Gs'nin şampiyonluğunu gördük. Bu senede olurlarsa üçleriz. Her sene ŞL'ne katılan bir takım sözü verdi 4-5 senedir gruplarda yokuz. Yazıklar olsun böyle işe.

Geneline katılıyorum da kalın yaptığım yere katılamıcam. İlk sene trabzona tek kale tabirininin abartı olmadan oynanan bir karşılaşma sonucu son maçta kaçan şampiyonluk 2. sene şampiyon olan bir Fenerbahçe ve ardından mağlum süreç. Yani o dediğini yapabilirdi, engellendi.

di canio
04.Kasım.2013, 19:52
Kulüplerin ürünlerini sattığı kendi mağazalarının olmasının da bir zamanlar dünyada örneği yoktu. Böyle düşünerek geri çekilinse şimdi ne olurdu kulüplerin hali acaba? Kulüp banka kuramaz deniyor da, Fenerbahçe Sportif AŞ var. Gerekli adımları attıktan, banka kurmak için gereklilikleri yerine getirdikten sonra gayet rahat kurar bankayı. Tabi normal demokrasinin işlediği bir ülkede olur bu, demokrasi adı altında baskıcı, ben ne dersem o olur zihniyetindeki bir yönetimde önüne taş konur. Ayrıca sayın Başbakan'ın şimdi aklına gelmiş sanırım ama yıllarca Aziz Yıldırım uyardı devleti vergi mevzusunda.

uAburak89
04.Kasım.2013, 19:55
Yok abi ben olamazdan ziyade var mı, varsa nasıl oluyor pratikte diye merak ettiğim için sordum.

sui generis
04.Kasım.2013, 19:55
Bu takımın ne kadar borcu olursa olsun geliri de var. Hem denetlersin usule uygun değilse onay vermezsin. Bu kullanılan uslüp niye? Sanki çevre bakanı elindeymiş gibi diyor, AVM yapacağım demek için bakanın elinde mi olması gerekiyor, İnsanlar planlarını, projelerini anlatırken yapacağım, edeceğim diyemezler mi ?

Fenerbank'ın kurulması için dünyada örneği olması gerekmiyor. Söz verdiği projeler:

- 1 milyon üye (Şekip Mosturoğlu en önemli projemiz bu, hukuki çalışmalar devam ediyor dedi dün)
- Büyük bir projem var dediği proje Fenerbank projesiymiş, ona başbakan hayır dedi.

- Fenerbahçe Üniversitesi (İzinler alındı, kurulacak)

- Bir de dün söylediği AVM meselesi var. O da veto yedi.

Yapacağım diyerek taraftarı kandırdığı bir proje yok yani. hepsi gündemde.

di canio
04.Kasım.2013, 19:57
Kulüp olarak yoktur sanırım Burak. Bu tarz şeyler bizim ülkemizde olur. Ama şirket olarak bakıyoruz. Maalesef.

byariff
04.Kasım.2013, 20:20
aykut kocaman dun gelmemis beyaz tv muhabiri oyle diyor

alexdeozil
04.Kasım.2013, 22:01

Redrum gayet güzel özetlemiş zaten, destekliyorum, siyaset yapmanın gereği yok.

Gene birsürü vaadlerle ve tek yapabildiği şey olan hitabıyla Fenerbahçelileri kandırdı. Hala nasıl inanabiliyor ve destekleyebiliyorsunuz bu adamı şaşıyorum renktaşlar. Bu adam Fenerbahçeyi 5 yıl ileri götürdüyse 10 yıl geriye sürükledi sırf kendi menfaatleri için, bu adamın başta olması beni harap ediyor. Fenerbahçe tarihi böyle rezil bir başkan bir daha göremez.

Önder HOCA
04.Kasım.2013, 22:29
Redrum gayet güzel özetlemiş zaten, destekliyorum, siyaset yapmanın gereği yok.

Gene birsürü vaadlerle ve tek yapabildiği şey olan hitabıyla Fenerbahçelileri kandırdı. Hala nasıl inanabiliyor ve destekleyebiliyorsunuz bu adamı şaşıyorum renktaşlar. Bu adam Fenerbahçeyi 5 yıl ileri götürdüyse 10 yıl geriye sürükledi sırf kendi menfaatleri için, bu adamın başta olması beni harap ediyor. Fenerbahçe tarihi böyle rezil bir başkan bir daha göremez.

olay adamı desteklemek değilki maa geleceğine aziz gelsin gelen gideni aratmasın

Gncl1905
04.Kasım.2013, 22:40
Aziz Yıldırım yine vaatlerle kandırmış milleti anlaşılan.

Vaat ver, yapamazsa suçlu başkası zaten. 15 yıl oldu galiba; Aziz Yıldırım dışında herkes suçlu. Kulüpten ihraçlar, ben yaptım oldular, şikeler vs. vs. Neyse banane ya. Aziz Yıldırım'ın tekrar seçilmesine sevindim zaten(hoş bana göre seçilmeme gibi bir ihtimali yoktu, seçimden önce de belirtmiştim); umarım uzun süre de devam eder :)

Universal
05.Kasım.2013, 23:32
Arkadaşlar bu ülkede Türk bankası kalmadı. Sadece CHPnin elinde bulunan İş Bankası ve çoğu hissedarı yabancı olan Akbank, Yapı Kredi ve Garanti var. Kısaca kendi öz kaynağı Türk sermayesi olan banka sadece iki devlet bankası ile İş Bankası. Bu ülkede banka açmak için sadece kanunda yazanlar yetmiyor.

Kanuna bakıldığında sicili tertemiz olan yöneticiler ve elinde belli miktarda nakit parası olsan bir kurum gerekli. Bu iki olanak olduğu sürece banka açmak çok kolay. Ama sadece bu ikisi yetmiyor.

Kaldı ki Fenerbahçe Bankası açmak demek ucu belli olmayan bir ekonomik güç olmak demek Fenerbahçe için. Bana göre bu bir iki yılın fikri değil; 10-15 yıl boyunca sürecek bir düşünce akımıdır.

Bununla birlikte bu sandık sadece iki adayın değil, Fenerbahçe Kongresinin hangi siyasal yapıya sahip olduğunu göstermiştir. Bu nedenle Fenerbahçe daha çok şuanki iktidarın yanında olmayan kişilerin desteklediği bir kongreye sahiptir.

Bir diğer bakış açısıda Fenerbahçe Kongresi şikeye inanmıyor. Aziz Yıldırım 6 ay sonra futboldan men edilse bile onla birlikte yürürüz diyor. Eğer katılım 13bin düzeyinde olsa idi daha da yüksek oy oranı alacaktı Aziz Yıldırım.

Ben Aziz Yıldırım'ın ceza alacağını düşünüyorum bu nedenle kısa süre içinde bir kongre daha olacak. Bakalım o sürece kadar Aziz Yıldırım bu takımı her kulvarda şampiyon yapıp bırakacaktır.

Son söz olarak Fenerbahçe 3 Temmuz'da kendi düşüncesi ile tertemiz olduğunu sandıkta belli etmiştir. İçde bir şüphe yoktur.

di canio
06.Kasım.2013, 19:28
Başbakana dert olmuş seçimi Yıldırım'ın kazanması. Arka arkaya Fenerbahçe ile ilgili demeçler veriyor. Bu da aklıma okul çıkışı dayak yemiş çocuğun "abime söylersem" demesini getiriyor nedense. Yıldırım'ın vaatleri, yerine getirip getirememesi neden ilgilendiriyor Başbakanı? "Göreceğiz, yapabilecek mi" diyor. Yaparsa sana ne, yapamazsa sana ne? Hesap sorması gereken merci sen misin?

nerazzuri
06.Kasım.2013, 20:11
Kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş.

Otel işletmek zannediyor bazıları klüp yönetmeyi 5 yıldızlı falan filan. Sportif başarı bilmem ne artık Fenerbahçe camiasının beklediği şeyler değil. Klübü ele geçirmek istenmesi 3 Temmuz süreci ile apaçık ortaya çıktı. Cumhuriyet çocukları göreve devam ediyor ve bu birilerinin çokta hoşuna gitmiyor, olay bu kadar basit.

davidvilla
07.Kasım.2013, 18:44
Fenerbank projesi gerçekleşirse bence bu ülkede spor klüpleri tarafından yapılmış en büyük proje olur. Hemen araklanıp GSbank da yapılmalıdır.

Düşünsene banka senin. Herkes gelire gidere bakıyor ama banka demek kara para aklamak demek, banka demek kredi notu demek. Zaten çok öyle sıkı bir denetim yok yapan herseyi yapıyor bir de bankası olursa klüplerin ooooof ooof ne çakallar konmaya çalışır o klüplere.

Para çoğu zaman başarıyı da yanında getiriyor o yuzden klüp baskanlarımız asrın yolsuzlugunu da yapsa tuttugumuz klüp "şampiyon" olmuşsa kimse sorgulamaz. Biz 5 para etmez taraftarlarız yabancılarla karşılaştırıldığımızda.

Mesela Roma klubü başkanı Romabank açacagım dese Roma taraftarı "1 dk kardeş sen ne yapacaksın bankayı yarın obur gun Roma da bankayla beraber batmasın şu işi güzelce anlat bakalım bize" der mutlaka.

Kimse yanlış anlamasın Fb özelinde söylemiyorum kesinlikle. Zaten Fb o işi gerçekleştirsin hemen Gs de atlar.
Bu ülke futbolunda kazan da nasıl olduğu önemli değil mantalitesi oldugu sürece de sadece günlük ve domestik başarılarla birbirimizi idare ederiz. Çünkü Avrupa'ya açıldıgımızda UEFA "hoooop kardeş 1 dk dur orada çıkar bakalım gelir gider tablonu nereden akıyor bu paralar" diyor. Herşeyi çatır çatır kılıfına uydurman gerekiyor. Bir sonraki aşamadan bahsediyorum burada.

Neyse sözün özü Aziz Yıldırım bu ülke futbolunun gunah keçisi ilan edildikçe güzel günler çok uzakta.
Çünkü A.Y. Türk futbolunun yüzlerce sorunundan sadece biri, hepsi değil.

mwaru
11.Kasım.2013, 00:45
Devre arası Emenike muhakkak satılmalı. Yerine top tutabilen iyi duvar olabilen klasik santrafor lazım. Bunun dışında Erkan Zengin ve Atıf Şeşu takıma kazandırılmalı. Oyun sıkıştığında driblingleri zayıf 3 forvet ile olmuyor. Efektif kanat şart.