PDA

View Full Version : Fenerbahçe Sohbet Alanı

Pages : 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45

Varonil
21.Temmuz.2011, 23:30
hayır tepki gösterilir de yıllar sonra helede adam gibi adam RTE pankartı açtıktan sonra böyle tepki göstermek bana biraz mantıksız geliyor. hadi o pankartı unuttum bunca senedir neredeydi FB taraftarı ?, meğer o kadar meraklılar tepki göstermeye kendi başkanları tutuklanınca mı akıllarına geldi bu ülkede yanlış şeyler yapıldığı ?

tepkinizi sandıkta da gösterebilirdiniz, daha bunlar olmadan. belki o zaman hiç bunlar olmazdı ?

O pankartı açan taraftar grubu Genç Fenerbahçeliler'dir.

http://3.bp.blogspot.com/_EYi7gL4bSis/TEJMS2YXJmI/AAAAAAAABZA/TCe6EvutHss/s400/gfbrte2.JPG

Bir taraftar grubunun kendi düşüncesini bütün Fenerbahçe taraftarına mal etmek doğru değildir.

Edit:Bu resim biraz siyasete kaçabilir fakat şunu söyleyebilirim.GFB'nin bazı ağır abilerinin emniyetle ve dolayısıyla hükümetle arasından su sızmaz.Biz e5'te biber gazı yerken onların kaçıp gitmesinin sebebi de budur.Bunla alakalı hiçbirşeye cevap vermeyeceğim,ortalık daha da gerilmesin.Merakı olan varsa özel bir şekilde anlatırım GFB'nin genel tutumunu.

Night_Mare17
21.Temmuz.2011, 23:31
Uefa'dan ceza gelmesi gerekir . Ya da TFF . Hazırlık maçı diye bu rezaleti yapamazsın.

SyNdRoMe23
21.Temmuz.2011, 23:38
O pankartı açan taraftar grubu Genç Fenerbahçeliler'dir.

http://3.bp.blogspot.com/_EYi7gL4bSis/TEJMS2YXJmI/AAAAAAAABZA/TCe6EvutHss/s400/gfbrte2.JPG

Bir taraftar grubunun kendi düşüncesini bütün Fenerbahçe taraftarına mal etmek doğru değildir.

Edit:Bu resim biraz siyasete kaçabilir fakat şunu söyleyebilirim.GFB'nin bazı ağır abilerinin emniyetle ve dolayısıyla hükümetle arasından su sızmaz.Biz e5'te biber gazı yerken onların kaçıp gitmesinin sebebi de budur.Bunla alakalı hiçbirşeye cevap vermeyeceğim,ortalık daha da gerilmesin.Merakı olan varsa özel bir şekilde anlatırım GFB'nin genel tutumunu.

FB'nin hakim taraftar grubu da GFB. Aziz Yıldırım'ın zamanında sindirdiği taraftar gruplarını da çok iyi biliyorum ben, en az bir FB taraftarı kadar. Tutup da bugün GFB'yi bütün Fener taraftarına mal etmeyin demek bana komik geliyor!

Aziz Yıldırım size bunları yapmışken hala dönüp babanız gibi savunmanızı + sıkıyorsa bu takımı düşürün babında tehditleri de bir türlü anlayamıyorum...

Nedvedmania
21.Temmuz.2011, 23:45
Bütün olayları kaçırmışım. Videosu felan varmı ?

Edit : Buldum.

Varonil
21.Temmuz.2011, 23:46
FB'nin hakim taraftar grubu da GFB. Aziz Yıldırım'ın zamanında sindirdiği taraftar gruplarını da çok iyi biliyorum ben, en az bir FB taraftarı kadar. Tutup da bugün GFB'yi bütün Fener taraftarına mal etmeyin demek bana komik geliyor!

Aziz Yıldırım size bunları yapmışken hala dönüp babanız gibi savunmanızı + sıkıyorsa bu takımı düşürün babında tehditleri de bir türlü anlayamıyorum...

Bütün stat "hükümet istifa" diye inlerken maraton üst tribünün sus pus oturması bazı şeyleri açıkca ortaya koyuyor.

Fenerbahçe üzerinden hiç kimse rant sağlamaya çalışamaz.Fakat Fenerbahçe'ye birşeyler katmaya çalışan insanın başımın üstünde yeri vardır.Aziz Yıldırım'ı babam gibi savunurum,babam gibi severim.Aziz Yıldırım Fenerbahçe'yi bugün getirdiği noktada bu kulübün efsane başkanıdır ve hep öyle kalacaktır.Bunu isteseniz de anlayamazsınız zaten.

SyNdRoMe23
21.Temmuz.2011, 23:48
Bütün stat "hükümet istifa" diye inlerken maraton üst tribünün sus pus oturması bazı şeyleri açıkca ortaya koyuyor.

Fenerbahçe üzerinden hiç kimse rant sağlamaya çalışamaz.Fakat Fenerbahçe'ye birşeyler katmaya çalışan insanın başımın üstünde yeri vardır.Aziz Yıldırım'ı babam gibi savunurum,babam gibi severim.Aziz Yıldırım Fenerbahçe'yi bugün getirdiği noktada bu kulübün efsane başkanıdır ve hep öyle kalacaktır.Bunu isteseniz de anlayamazsınız zaten.

Bugün Aziz yıldırım sportif anlamda sizi ne kadar ileri götürdüyse manevi anlamda o kadar geri götürdü bana göre. belirli zümrelerin takımı yaptı fenerbahçeyi. ama anladığım kadarıyla siz o noktada benden çok farklı düşünüyorsunuz...

uAburak89
21.Temmuz.2011, 23:53
Fenerbahçe > Aziz Yıldırım. Bu tarz davranışlar Fenerbahçe'yi değil Aziz Yıldırım'ı savunmaktır. Üstelik savunulan insan olan Aziz Yıldırım'ın da bu tepkileri onaylayacağını düşünmüyorum. Basına yabancı madde atmak, sahaya girmek, kötü tezahüratlar bunlar hem hoş değil hem de haklıyken ya da haklı olduğunu düşünürken haksız duruma düşmektir. Tabii bunlar benim fikirlerim, bence bugün hazırlık maçı da olsa maçın başından sonuna kadar sanki bir derbi maçı gibi atmosfer olmalı ve tezahüratlarla takıma destek verilmeliydi.

sui generis
21.Temmuz.2011, 23:58

Evet babam gibi savunuyorum. biz inanıyoruz siz inanmasanız da olur sıkıntı değil...

C h A o S
22.Temmuz.2011, 00:00
Valla oldum olası sevmem şu spor basınını.İyi yapmışlar.Çoğu traj için yalan haber yapıyor.Bir takımın açığını buldumu direk saldırıyorlar.Oh ne güzel birde hepsi maçlara beleş giriyor.Önlerinde lap-top.Salla babam salla.Allah'ın emriydi bunların yaşanması.Dahada artacaktır bu tepki.İyi oluyor iyi...

Nedvedmania
22.Temmuz.2011, 00:01
Peki böyle yapınca basın size karşı yumşayacak mı ? Madem Fener düşmanılar şimdi daha çok Fener düşmanı olurlar. Tamam tepki gösterilmeli ama böyle olmamalıydı.

Suicider
22.Temmuz.2011, 00:03
http://shakhtar.com/en/news/17895

resmi sitede böyle bir haber var shaktar ın.

Del Piero_10
22.Temmuz.2011, 00:04
http://shakhtar.com/en/news/17895

resmi sitede böyle bir haber var shaktar ın.

Ukrayna'ya da rezil olduk.

Börk
22.Temmuz.2011, 00:06
Mükemmel bir taraftarız Ukrayna'da gördü bunu :)

SyNdRoMe23
22.Temmuz.2011, 00:18
Evet babam gibi savunuyorum. biz inanıyoruz siz inanmasanız da olur sıkıntı değil...

hiç bir zaman anlayamam zaten takımın adını kirleten adamların bu şekilde savunulmasını.

Suicider
22.Temmuz.2011, 00:32
Başlığı değiştirip Fenerbahce yaptılar başta Turks yazıyordu.

Varonil
22.Temmuz.2011, 00:44
Bu arada şunu da belirteyim.Basına gösterilen tepkiyi son derece haklı bulduğum gibi,sahaya atlanılmasını da bir o kadar haksız ve gereksiz buluyorum.Maçın gidişatı,akıbeti etkilenmemeliydi tribünde olanlardan.Shakhtarlı futbolcuların hiçbir suçu yoktu.

ancar
22.Temmuz.2011, 00:51
hiç bir zaman anlayamam zaten takımın adını kirleten adamların bu şekilde savunulmasını.

Takımın adını kirlettiğini nereden biliyorsun. Daha ne olduğu belli olmayan bir şeyden dolayı ceza hükmü yiyorsa bende savunurum.

Tamam basına tepki doğrudur. Ortaya çıktğı saniyeden itibaren sırf Fenerbahçe'ye yüklenildi şurada daha ne olduğu kesin bile değilken bütün TV'lerde reyting peşinde koşuldu. Daha futbolun F'sini bilmeyen adamlarla oturup şike olayları konuşuldu ligden düşürülmeler tartışıldı. Eee biraz insafa gelinde tepkiyi normal bulun. Aynısı size olsaydı eminimki sizde aynısını yapardınız. Galatasaraylısıda, Beşiktaşlısıda,Trabzonlusuda yapardı bunu.

Tasvif etmediğim tek şey ise Shaktar lı oyuncuların böyle bir olayın içinde bulmaları oldu.

RaSenGan
22.Temmuz.2011, 00:51
Rezilliğin daniskası gerçekten.Rezil olmadığımız bir Ukraynalılar kalmıştı.

SyNdRoMe23
22.Temmuz.2011, 00:57
Takımın adını kirlettiğini nereden biliyorsun. Daha ne olduğu belli olmayan bir şeyden dolayı ceza hükmü yiyorsa bende savunurum.

Tamam basına tepki doğrudur. Ortaya çıktğı saniyeden itibaren sırf Fenerbahçe'ye yüklenildi şurada daha ne olduğu kesin bile değilken bütün TV'lerde reyting peşinde koşuldu. Daha futbolun F'sini bilmeyen adamlarla oturup şike olayları konuşuldu ligden düşürülmeler tartışıldı. Eee biraz insafa gelinde tepkiyi normal bulun. Aynısı size olsaydı eminimki sizde aynısını yapardınız. Galatasaraylısıda, Beşiktaşlısıda,Trabzonlusuda yapardı bunu.

Tasvif etmediğim tek şey ise Shaktar lı oyuncuların böyle bir olayın içinde bulmaları oldu.

ben kirlettiğini bilmiyor olabilirim, ama siz de kirletmediğini bilmiyorsunuz. dava bitsin deliller dökülsün ondan sonra konuşun olmaz mı ?

vurguladığım kısım en bittiğim kısım zaten. bize de yapılıyor aynı şeyler. LUBE AYAR denilen insan zorla bizi soruşturmanın içine soktu. ne sokağa inip polisle çatıştık nede maç karıştırdık. hatta çıkıp kupayı iade ettik, içeri alınanlara da "biz size inanıyoruz, ama aklanın öyle gelin" dedik. yapılması gereken en iyi şeyi yaptı Beşiktaş, özellikle de önümde FB gibi bir örnek varken rahatlıkla söyleyebilirim.

Suicider
22.Temmuz.2011, 00:58
Guzelzinho Samet Guzel
Shaktar'in, futbolcularinin hocasinin bir sucu yoktu. Yurtdisina rezil olduk. Keske bunlar olmasaydi...

Tercüman Samet bunu söyledi diye şuan bütün fenerliler hakaret ediyor tweetırdan kendisine.Yazık gerçekten.

sarianet
22.Temmuz.2011, 01:00
Guzelzinho Samet Guzel
Shaktar'in, futbolcularinin hocasinin bir sucu yoktu. Yurtdisina rezil olduk. Keske bunlar olmasaydi...

Tercüman Samet bunu söyledi diye şuan bütün fenerliler hakaret ediyor tweetırdan kendisine.Yazık gerçekten.
Guzelzinho Samet Guzel
Benim Fenerbahçe'liligime soz soyleyen arkadaslarim, bugun tribunde olsaydim bende sizinle birlikte sahaya inenlerden biri olurdum.

bunu neden dediki ben anlamadım

Varonil
22.Temmuz.2011, 01:00
Shakhtar resmi sitesinde olay biraz abartılmış.Ukraynalı gazeteciler çok rahat bir şekilde stattan çıktılar,fakat öyle söylenildiği gibi,tükürme bozuk para atma gibi bir olay olmadı Ukraynalılara.Zaten niye de olsun ki.

Bu arada Taraf gazetesinin Kadıköy'deki binasının basıldığı haberleri geliyor.

sarianet
22.Temmuz.2011, 01:02
http://s3.amazonaws.com/twitpic/photos/large/352127688.jpg?AWSAccessKeyId=AKIAJF3XCCKACR3QDMOA&Expires=1311283106&Signature=%2Bs2VUrJTZ7%2BS4sYk8I2YhnDnyRk%3D

izmer96
22.Temmuz.2011, 01:03
fenerbahcenin bu dustugu durum gercekten cok aci

sui generis
22.Temmuz.2011, 01:05
ben kirlettiğini bilmiyor olabilirim, ama siz de kirletmediğini bilmiyorsunuz. dava bitsin deliller dökülsün ondan sonra konuşun olmaz mı ?

vurguladığım kısım en bittiğim kısım zaten. bize de yapılıyor aynı şeyler. LUBE AYAR denilen insan zorla bizi soruşturmanın içine soktu. ne sokağa inip polisle çatıştık nede maç karıştırdık. hatta çıkıp kupayı iade ettik, içeri alınanlara da "biz size inanıyoruz, ama aklanın öyle gelin" dedik. yapılması gereken en iyi şeyi yaptı Beşiktaş, özellikle de önümde FB gibi bir örnek varken rahatlıkla söyleyebilirim.

bu konuyu sen açtın burda. sonra gelip deliller dökülsün ondan konusalım olmaz mı diyorsun. evet olmaz. biz inanıyoruz suçsuzluğuna demek suç mu ? bu arada emin ol sizi de lube ayar sokmuştur işin içine. onun demesiyle aldılar zaten. bu arada kendi yöneticilerinizle bizimkileri bir tutmayın. Aziz Yıldırım denilen adamın Türk sporu için yaptıklarını kimse yapmamıştır. bu adamla diğerlerini bir tutmayın ve bizim bir kalemde onu silceğimizi düşünmeniz ayrı bir konu zaten.

bizim yöneticilerimiz yapsaydı biz indirirdik vs konuşmalara da bunu söylüyorum. aziz başkanla sizin yöneticileriniz aynı kefede değil...

Suicider
22.Temmuz.2011, 01:06
Guzelzinho Samet Guzel
Benim Fenerbahçe'liligime soz soyleyen arkadaslarim, bugun tribunde olsaydim bende sizinle birlikte sahaya inenlerden biri olurdum.

bunu neden dediki ben anlamadım

Okadar hakaret edince adam ne desin.

goosfraba
22.Temmuz.2011, 01:10
dario srna: fenerbahçe taraftarını anlıyorum. gördüğüm en iyi atmosferdi.

SyNdRoMe23
22.Temmuz.2011, 01:10
bu konuyu sen açtın burda. sonra gelip deliller dökülsün ondan konusalım olmaz mı diyorsun. evet olmaz. biz inanıyoruz suçsuzluğuna demek suç mu ? bu arada emin ol sizi de lube ayar sokmuştur işin içine. onun demesiyle aldılar zaten. bu arada kendi yöneticilerinizle bizimkileri bir tutmayın. Aziz Yıldırım denilen adamın Türk sporu için yaptıklarını kimse yapmamıştır. bu adamla diğerlerini bir tutmayın ve bizim bir kalemde onu silceğimizi düşünmeniz ayrı bir konu zaten.

bizim yöneticilerimiz yapsaydı biz indirirdik vs konuşmalara da bunu söylüyorum. aziz başkanla sizin yöneticileriniz aynı kefede değil...

siz inanıyoruz demiyorsunuz ki ortamı yıkıyor sahaya iniyorsunuz :) benim başta da açtığım şey buydu, ortada suçsuzluğu kanıtlayan hiç bir şey yokken çıkıp bunları yapmak ANLAMSIZ. hala da aynı şeyi söylüyorum ve bir çelişki göremiyorum ben. sen görüyorsan söyle açıklamaya çalışayım ?

aziz yıldırım için söylediklerine cevap verme gereği bile hissetmiyorum, köşeye sıkışmış bir başkana bir fanatikten savunma olduklarını düşünüyorum çünkü. zaten biz serdal adalı ve tayfur havutçu'yu da silmedik. onlara güveniyoruz. ama aklanana kadar böyle ortamı yıkmayı vandalizmi doğru bulmuyoruz. kulüpten ve taraftar kitlelerinden gelen açıklamaları gördüysen bunu rahatlıkla anlayacaksın.

edit: son ekleyeceğim şey eğer memnunsanız olaylara karşı "örnek" duruşunuzu sergilemeye devam edin. ortamı germemek adına bir daha hiç bir şekilde cevap atmayacağım bu konuda buraya.

sarianet
22.Temmuz.2011, 01:12
AYemeniciler Alper Yemeniciler
Fenerbahce Yonetimi gorusme halinde,pazar gunku sakarya maci buyuk ihtimalle oynanmayacak!!!

Varonil
22.Temmuz.2011, 01:16
dario srna: fenerbahçe taraftarını anlıyorum. gördüğüm en iyi atmosferdi.

The captain of "Shakhtar" commented Dario Srna current during a match with "Fenerbahce" situation.

- I am very pleased‚ no‚ seriously‚ I´m glad that we came to Istanbul to play with the club with great tradition. Probably‚ "Fenerbahce" great president‚ just like it so selflessly so many people. It is a pity that did not work finish the match until the end‚ it was crazy‚ but the best atmosphere for the time of my football life. It was a good‚ open game. But I want to be president was released and this will not be repeated in the stadium. (Laughs.)

- Did your career in something similar?
- It was when I played for "Hajduk"‚ but not for president‚ but because of poor results. This is the mentality of the Turkish character. They are madly in love their football‚ the president of the club and everything associated with it. The incident a little unpleasant‚ but something I can understand them.

http://shakhtar.com/ru/news/17900

World Hollow o1
22.Temmuz.2011, 01:22
Olay nedir yahu?

TR.CaPTaiN
22.Temmuz.2011, 01:29
Fenerbahçe taraftarı şimdiye kadar iğneyi kendine yeterince batırdı. Koskoca 2. devre boyunca doğru düzgün küfür etmeyen taraftar bugün çileden çıktıysa biraz da Türk basını iğneyi kendine batırsın. Ucuz centilmenlik yapacak durumda değiliz; öyle başa böyle tarak. Aziz Yıldırım'ın o fotoğrafını yayınlayan adamlar son model koltuklarda rahat rahat maçı izleyip evine gidecek olsaydı vicdanım bunu kabul etmezdi. Tek üzüntüm; Ukraynalı basın mensuplarının da arada kaynamış olması.

Bu arada eklemeden geçmemek lazım; Ali Koç'un taraftarla ilişkisine hayranım. Ülkenin sayılı zenginlerinden, itibar desen itibar, karizma desen karizma, güç desen güç ama o statta kim Ali Koç'la fotoğraf çektirmek istese kırmıyor. Kendisine sarılan taraftara aynı şekilde cevap veriyor. Ne bileyim böyle güçlü adamlar ister istemez zihinlere halktan kopuk, soğuk kişiler olarak yerleşiyor. Ama Ali Koç kesinlikle televizyonlardan tanıyabildiğimiz kadarıyla muhteşem bir insan.

ForsakeN
22.Temmuz.2011, 01:36
Maraton üst tribünündeydim. Bazı arkadaşlar Hükümet istifa sloganı oradan yapılmadı dedi,yapıldı ben şahidim :)

Maç başlamadan hemen önce statta Habertürk gazetesine tepki olarak Mor ve Ötesi'nin Cambaz şarkısının ilk başı çalındı. "Ne habersin ne Türk'sün" şeklinde 7-8 kere tekrar edildi bu kısım.

Maçın ilk dakikalarında basın tribünündeki ve kale arkalarındaki basın mensuplarına şişe ve gazete kağıtları fırlatıldı.Şişe atanların sayısı azdı.Daha çok gazete atıldı.Zaten sayfa sayfa gazeteler vardı herkesin elinde,fırlatılmak üzere.

Dışarı çıkarken Kale arkasındaki gazeteciler sahaya girdiler ve oyunun durmasına sebep oldular.

Ardından basın tribünündeki basın mensupları dışarı çıktı.

Basın tribününe büyük bir Aziz Yıldırım resmi koyuldu.

İkinci yarı başaldıktan sonra bir kişi sahaya girdi,güvenlik o kişiyi tekrar tribüne geri gönderdi.

Daha sonra diğer tribünlerden de sahaya girilmeye başlandı.Futbolcular taraftar sahadan çıkarılırken taraftara yardımcı oldu -özellikle Emre ve Volkan-

Daha sonra Migros tribününden topluca sahaya giriş oldu,iş cığırından çıktı. Güvenlikle kavga oldu vs. deniyor. Bir güvenlik taraftara tekme tokat vurunca diğerleri tepki gösterdiler,ardından diğer taraftarlar araya girdi, olay büyümedi.

Since-1907
22.Temmuz.2011, 01:37
Basının yaptıkları ortadayken onların yaptığı ayıp olmuyor da bizim yaptığımız mı ayıp oluyor ? 2 haftadır yazmadığını bırakmadılar,şimdi de rahat rahat o stadta maç mı izleyeceklerdi ? Hayır efendim.Yapılanlar son derece doğruydu ta ki sahaya inene kadar.O kısım gereksizdi sahaya inip maçı etkilemeye gerek yoktu.

Bu arada bende Ali Koç'a değinmek istiyorum.O kadar Fenerbahçe sevgisi ile dolu bir insan ki ailesi işini etkileyebileceğinden yönetimde olmasını istememesine rağmen hala görevinin başında.Son derece dürüst,sağlam bir kişiliğe sahip.Umarım uzun yıllar Fenerbahçe çatısı altında kendisini görürüz.

Night_Mare17
22.Temmuz.2011, 01:40
Basının yaptıkları ortadayken onların yaptığı ayıp olmuyor da bizim yaptığımız mı ayıp oluyor ? 2 haftadır yazmadığını bırakmadılar,şimdi de rahat rahat o stadta maç mı izleyeceklerdi ?

dövmeyi mi gerektiriyor ?

Nedvedmania
22.Temmuz.2011, 01:40
İkinci yarıda bir kişi sahaya girdi,güvenlik o kişiyi tekrar tribüne geri gönderdi.

Normalde gözaltına alınması gerekmiyor mu ?

ForsakeN
22.Temmuz.2011, 01:41
Normalde gözaltına alınması gerekmiyor mu ?

Özel güvenliğin öyle bir yetkisi var mı tam bilemiyorum.

A.FaruK
22.Temmuz.2011, 01:42
Uefa'dan ceza gelmesi gerekir . Ya da TFF . Hazırlık maçı diye bu rezaleti yapamazsın.

İkinci yarıyı izleyemedim ama napmış bizimkiler sahaya rakı şişesi mi atmışlar yoksa pet şişe yağmuruna mı tutmuşlar sahayı.

goosfraba
22.Temmuz.2011, 01:45

Bir güvenlik taraftara tekme tokat vurunca diğerleri tepki gösterdiler,ardından diğer taraftarlar araya girdi, olay büyümedi.

ne ekersen onu biçersin.

Night_Mare17
22.Temmuz.2011, 01:46
İkinci yarıyı izleyemedim ama napmış bizimkiler sahaya rakı şişesi mi atmışlar yoksa pet şişe yağmuruna mı tutmuşlar sahayı.

Güvenlik görevilisini dövmüşler . Basın tribünü yaralıyıcı ve yabancı maddeler atmışlar . Sahaya dalmışlar . Direklere çıkmışlar . Ve maçın oynanmasına engel olmuşlardır.

Night_Mare17
22.Temmuz.2011, 01:46
ne ekersen onu biçersin.

Güvenlik görevlisi diyor . Hadi onu dövdünüz. Basını niye dövüyorsunuz ki ? İlla dövmek mi gerekiyor ?

goosfraba
22.Temmuz.2011, 01:48
Güvenlik görevlisi diyor . Hadi onu dövdünüz. Basını niye dövüyorsunuz ki ? İlla dövmek mi gerekiyor ?

üzgünüm ama, basın bunu haketmiştir.

Night_Mare17
22.Temmuz.2011, 01:50
üzgünüm ama, basın bunu haketmiştir.

Her şeyi dayakla çözemessiniz. Yazı ile protesto yapamıyor musunuz ? Basın sanki Fenerbahçe taraftarına saldırdı.

goosfraba
22.Temmuz.2011, 01:51
Her şeyi dayakla çözemessiniz. Yazı ile protesto yapamıyor musunuz ? Basın sanki Fenerbahçe taraftarına saldırdı.

bu saatten sonra pankart açarak, asparagas haberlere mani olamazsınız.

gözlerini korkutmanız gerek.

yahu ben şöyle diyeyim sen anla, birgün başınıza gelirse bizi anlarsınız.

kalemci
22.Temmuz.2011, 01:55
savunduğunuz şu durumu kendinize yakıştırıyorsanız helal olsun diyorum başka bişey diyemiyorum.Büyük Fenerbahçe taraftarına yakışan bi durum değil bu yaşananlar.Tepki vermeyi ligimizde en iyi yapan kulüplerden biriydi benim gözümde.SINCE 1453 yeterli bi örnek bence.

Börk
22.Temmuz.2011, 01:59
yok artık cidden yok artık.gözlerini korkutmak lazım falan eğer böyle düşünüyorsanız gerçekten yazıklar olsun.her şeyden önce insan bunlar.ama sizler için her şeyden önce takım geliyor galiba.umarım gereken yapılır.

goosfraba
22.Temmuz.2011, 02:01
rakip taraftardan istenilen tek şey biraz empati.

öyle olaylar oldu ki, pankartla protesto edilecek gibi değildi.

medya laftan anlamıyorsa sopa göstermek alternatif çözümdür.

bu taraftar yürüdü, protestosunu yaptı. potansiyelini gösterdi bir şekilde. ama medya umursamayıp daha da üzerine gitmeye devam etti.

ama bazıları çok güzel, bana dokunmayan yılan bir yaşasın'cılık yapıyor.

goosfraba
22.Temmuz.2011, 02:03
yok artık cidden yok artık.gözlerini korkutmak lazım falan eğer böyle düşünüyorsanız gerçekten yazıklar olsun.her şeyden önce insan bunlar.ama sizler için her şeyden önce takım geliyor galiba.umarım gereken yapılır.

ben de insanım.

fenerbahçe'nin 20 milyon taraftarı var.

medyanın kaç milyon taraftarı üzdüğünü neden konuşmuyoruz?

kalemci
22.Temmuz.2011, 02:04
seni üzeni döveceksen durma bakalım nereye kadar gidebilcen

Nedvedmania
22.Temmuz.2011, 02:05
Yahu böyle olunca basının size karşı görüşü düzelicek mi ? İstediğin kadar tepki göster, istersen git adam öldür bunlar adama daha çok saldırır.

Börk
konuşalım her şeyi konuşalım ama bu yaptığınızla ne çözüm olur ne de başka bir şey.kaybeden yine fenerbahçe olur :)

Suicider
Beyler haklısınız bende davanızda tamamen arkanızdayım.Basın şu şike soruşturması döneminde gerçekten olayları iyice abarttı.Ne kadar protesto varsa yapılsın.Hatta canlı yayında gfb den biri sevmediği gazeteyi yırtsın.Ama gerçekten şu olayları normal bulmayın lütfen diyorum.Sizin gibi şu forumda okumuş etmiş insanlar da böyle düşünürse diğerleri napsın?

GeorgeWeah
22.Temmuz.2011, 02:07
Soruşturma sürecinde yaşananlar taraftarı böyle bir psikoloji içine sokmuştur. Yapılanlar tabiki hoş şeyler değil. Fakat o çekilen üzüntülerin ve kederlerin patlamasaydı bugün olanlar. Bazı arkadaşlar gerekli cezalar verilsin demiş. Bu olaylardan dolayı ceza gelmesi muhtemel zaten. Ama kimse unutmasın ki basında yapılan yargısız infaz Fenerbahçe taraftarını bu psikolojiye sokmuştur. Sonuna kadar tepki göstermeliydik. Ama sahaya inmemeliydik. Tek dileğim daha büyük organizasyonlar yapılması ve gerekli tepkilerin gösterilmesi her alanda...

Since-1907

ne ekersen onu biçersin.

Bişey dememe gerek kalmamış.

goosfraba
seni üzeni döveceksen durma bakalım nereye kadar gidebilcen

anlamıyorsunuz.

bu iş buraya gelmeden önce kaç eylem yapıldı haberiniz var mı?

taraftar yürüdü, medya aleyhine pankartlar açıldı. dolaylı yollardan medyaya yine gözdağı verildi. ama medya devam etti.

ülkede en sevilmeyen basın, spor basınıdır.

siz insanları uyarıldığınız halde tekrar tekrar tahrik edip kışkırtırsanız, sonuçlarını da kestirmeniz gerekir.

Nedvedmania
Görelim bakalım yarın haber manşetlerini. "Fenerbahçe tepki gösterdi" diye mi başlık atıyorlar yoksa "Barbarlar" diye mi ?

goosfraba
22.Temmuz.2011, 02:10
Görelim bakalım yarın haber manşetlerini. "Fenerbahçe tepki gösterdi" diye mi başlık atıyorlar yoksa "Barbarlar" diye mi ?

medya tabiki de üzerimize gelecek bu olaylardan sonra.

ama bundan sonraki süreçte aklı olan varsa asparagas haber yapmasın.

imzan güzelmiş bu arada.

GeorgeWeah
22.Temmuz.2011, 02:11
Tek taraflı düşünmek doğru değil. Basın düşene bir de biz tekme atalım dememiştir. Linç edelim. Sakat bırakalım. Bir daha ayağa kalkmasın demiştir. Onların yaptığı normal olup da bu yaşananlardan sonra barbar da diyeceklerse varsın desinler...

GeorgeWeah
22.Temmuz.2011, 02:16
Ayrıca şunu da belirtmek isterim. Bu saatten sonra basın Fenerbahçe maçlarını takip etmesin. Takım küme düşürülse de düşürülmese de her maç bu olaylar yaşanacaktır. O yüzden gerilimin ve kaosun artmaması için herkes elinden geleni yapmalı. Yapılan eylemler veya yürüyüşler destek anlamında birçok şey gösteriyor fakat basın yine aynı şekilde devam ediyor. Basının alınmamasını art niyetle söylemiyorum. Gerçekten her maç böyle olursa kaos giderek büyür.

Nedvedmania
22.Temmuz.2011, 02:18
medya tabiki de üzerimize gelecek bu olaylardan sonra.

ama bundan sonraki süreçte aklı olan varsa asparagas haber yapmasın.

imzan güzelmiş bu arada.
Bu basının düzeliceğini hiç sanmıyorum :)

İmzam üzerinden lafmı atıyorsun yoksa normal bir beğenmemi anlamadım :)

Addolorato
22.Temmuz.2011, 02:19
Kaybeden yine Fenerbahçe oldu. Bir sürü ceza almaları muhtemel hazırlık maçı olmasına rağmen.

ForsakeN
22.Temmuz.2011, 02:22
Kaybeden yine Fenerbahçe oldu. Bir sürü ceza almaları muhtemel hazırlık maçı olmasına rağmen.

alalım varsın. verecekleri her ceza şuanki psikolojimiz yanında hiçbirşeydir.

Addolorato
22.Temmuz.2011, 02:24
Bu basının düzeliceğini hiç sanmıyorum :)

İmzam üzerinden lafmı atıyorsun yoksa normal bir beğenmemi anlamadım :)

Okuduğumuzuda doğru anlamak lazım tabiki. Orda ayıp derken fiziksel yada zihinsel bir kusurdan bahsediyor büyük ihtimal. Sen gidip adamı döversen kınarlar yani.

GeorgeWeah
22.Temmuz.2011, 02:33
Bu işin sonu gerçekten karanlık. Türk Futbolunda olmayacak şeyler yaşanacakmış gibi geliyor. Fenerbahçe burada ceza aldıktan sonra taraftar yine çileden çıkacak. Önümüzdeki en yakın maçta bu olaylardan daha fazlası yaşanacak. Bunu nasıl düzeltiriz bilmiyorum ama birşeylerin yapılması şart. Kendimi de buna dahil edebilirim. Bu kadar yaşanandan sonra sağlıklı düşünemiyoruz. Çünkü hayatta da birisi canınızı yaksa aynı karşılığı veririsiniz. Şu anda Fenerbahçe'ye karşı yapılan herşeyin karşılığını en tehlikeli şekilde vermeye başladık. Allah sonumuzu hayır etsin. Umarım en kısa zamanda eski günlerimize döneriz...

di canio
22.Temmuz.2011, 03:12
Son yaşanan operasyon sürecinde basın nedeniyle bu taraftarın yaşadıklarını bir durup düşünün arkadaşlar lütfen. Kimseye karşı şiddet kullanılması taraftarı değilim. Zaten kulübümüz ağır bir suçlama altında. Basın da ilk günden beri şikeci, küme düşürülmesi gerekir gibi yetkililere 'yol gösterici', topluma suçlu ilan edici bir tutum sergilerse ağır tepki görür. Basına karşı birçok eylem yapıldı. Hangisini okudunuz, izlediniz basında? Tepki tüm basının tutumuna değil elbet. Bu süreçte habercilik yapmaya çalışanları da vardı. Ama forumdaki operasyon konusunda da sıkça dile getirilen 'özel' basın kuruluşlarının yaptığı karalama kampanyasının sonucudur bu. Geçenlerde Ankara Fenerbahçeliler Derneği'nin Anıtkabir ziyaretini "Fenerbahçelilerden anlamsız ziyaret" manşetiyle verenlere, Aziz Yıldırım'ın eşgal belirleme fotoğrafını manşetten yayınlayanlara, ilk günden beri Ekrem Açıkel, Mehmet Baransu, Atilla Türker gibi güçten yana pervane isimlerin iddialarını, söylediklerini sürecin geleceği nokta olarak gösterenlereydi bu tepki.

Kimse kusura bakmasın ama basına karşı basın bildirisi mi yayınlansaydı, pankart mı yapılsaydı? Fenerbahçe forumlarına bir göz gezdirin. İnsandan bahsedilmiş madem, o insanların durumunu da bir düşünün. Tamam takılmak, dalga geçmek olacak. Rekabetin doğasında var. Ben dün tribünde Kümede kal Galatasaray' diye bağırdıysam, bugün de bana takılacak Galatasaraylılar. Bunların dışında insanlıktan bahsediyorsak eğer; henüz sadece şüpheli olduğu halde 87 yıl hapis cezası kesilen, şikeci diye adı çıkarılan Aziz Yıldırım'a da azıcık değinelim. Fenerbahçe taraftarı insanların neler yaşadığını, kimi basın kuruluşlarının bu duruma etkisinin ne derece olduğunu düşünelim.

Şiddet yanlısı değilim. Ama basın haddini aştı. Bu kimi basın organları Fenerbahçe'ye karşı aleni bir savaş başlattı. Sağduyulu davrananları tenzih ederim ama birçok rakip takım taraftarının da ağzının suyu aktı bu durumu karşısında. Çok hoşlarına gitti. Bilmiyorlardı Fenerbahçelinin duygularını. Bu durum Sigma'dan 7 yemeye benzemiyor. Bu durumun psikolojisi Pendikspor'a elenmeyle aynı değil. Bu durumun yaşattığı travma son maçta kaybedilen 2 şampiyonluktan kat be kat fazla, ağır.

Nihayetinde bir spor olayıdır. Ama dediğim gibi ülkemizde taraftarlık çok farklı yaşanıyor. Bunu da göz önünde bulundurmalıydı basın. Buna göre yayın yapmalıydı. Yanlış haberler yapılır, yapılıyor her yerde. Ama doğrudan bir camiayı karşına alıp karalarsan, bunu arttırarak devam edersen buınun sonuçları olacaktır. Bu yürüyüş olur, pankart olur. Eğer hala anlayamazsan tasvip etmesek de, yaşanmasını istemesek de taş olur sopa olur. Bu savaşı kimi basın kuruluşları başlattı. Şu yaşanan olayların suçlusu tamamen Fenerbahçe taraftarı değildir.

Bordo61Mavi
22.Temmuz.2011, 03:24
Sadece medyada degil, TFF'de taraftari gerdi. Bir an once herseyi net bir sekilde gozlerimiz onune serseler cok iyi olcak.

Gerci her turlu medya galip gelcekya, gunluk hayatimizin her yerindeler.

TR.CaPTaiN
22.Temmuz.2011, 03:47
Aziz Yıldırım'dan Mektup !

Ben Aziz Yıldırım‚ Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı. 1952 yılında Diyarbakır Erganide doğdum. Bu ülkenin insanıyım. İnşaat mühendisiyim. Bugüne dek kendi ülkem ve milletim için çalıştım ve gözlerimi de vatanımda yumacağım.

Spor sevdalısı‚ ama daha da fazla Fenerbahçe sevdalısıyım. Betondan da‚ futboldan da anlamam ondandır. Ama voleyboldan da anlarım‚ yelkenden de anlarım‚ basketboldan da anlarım‚ masa tenisinden de anlarım‚ yüzmeden de anlarım‚ kürekten de anlarım‚ atletizmden de bokstan da anlarım.

2000e yakın sporcu evladım vardır benim. Hepsi birbirinden değerlidir‚ çünkü onlar Fenerbahçe forması giyerler. Onlar Fenerbahçe formasını çıkarır milli formayı giyer; ülkemin insanlarının yurtdışında göğsünü kabartır‚ gözlerini yaşartır mutluluk gözyaşı döktürürler.

Ben evlatlarımın hepsini ismen tanırım‚ nereden geldiklerini‚ nasıl sporcular olduklarını bilirim. Ben hepsinin akıttıkları helal terin‚ kazandıkları her başarının kefiliyim‚ hamisiyim. Çünkü ben Fenerbahçe Spor Kulübünün Başkanıyım. 1990dan bu yana kulübüme hizmet ettim. 1998de "bir oy" farkla seçimi kazanıp başkan oldum. Herkesten de "bir farkım" oldu hep‚ çünkü ben Fenerbahçeyi herkesten çok‚ canımdan‚ hayatımdan‚ kendimden çok sevdim.

Fenerbahçeye hayatımı adadım. Eşimi‚ çocuklarımı‚ işimi bıraktım gece demeden gündüz demeden Fenerbahçenin yolunda yürüdüm. Bu yolda hep doğru bildiklerimi yaptım. Kimsenin karşısında eğilmedim‚ bükülmedim. Çok eğilenler‚ çok sürünerek‚ yanımdan geçip gitmeye çalışanlar oldu ama zamanla hepsi ya ezildiler ya yok olup gittiler.

Sevenim de çok oldu sevmeyenim de. Beni kendilerine benzetemeyenler beni eğip bükemeyenler nefret etti benden. Kimsenin adamı olmadım‚ sadece Fenerbahçenin Başkanı‚ Fenerbahçenin adamı oldum. Asırlık bir çınara liderlik ettiğimi‚ Ulu Önder Atatürkün kulübüne başkanlık yaptığımı hiç aklımdan çıkarmadım. Onun gösterdiği yolda sporu sevdim‚ öğrettim‚ uyguladım. Hiç yanlış yola sapmadım‚ sapmak isteyene beni yanlış yola çekmek isteyene de hiç müsade etmedim.

Çalıştım‚ hep çalıştım. Amatör sporların Türkiyenin geleceği gençler için ne kadar önemli olduğunu gördüm. Bu alanda liderlik ettim amatör şubelere devletten daha fazla yatırım yaptım. Popülizm yapıp tüm kaynakları futbola ayırmadım. Ülkemi‚ ülkemin uluslararası müsabakalarda‚ boksta‚ yelkende‚ atletizmde dalgalanacak şanlı bayrağını düşündüm.

Tesisler yaptım. Yeni sporcular yetişsin‚ "Bu ülkeden sporcu çıkmaz" diyenler Türk gencinin başarısını görsünler diye. Genç çocuklar önce Fenerbahçeli olsunlar‚ sonra ülkelerine milletlerine faydalı fertler olsunlar diye her yanda tesisler yaptım. Gençleri hep heveslendirdim‚ cesaretlendirdim. Minik takımdaki sporcularımın bile isimlerini öğrendim‚ antrenmanlarına gittim onlara moral verdim. Fenerbahçelilik nedir‚ nasıl Fenerbahçeli olunur‚ o çubuklu forma nasıl kutsaldır‚ öğrensinler diye mücadele ettim.

Çok mücadele ettim; sağlığımı verdim. Sağlığımdan ödün verdim ama Fenerbahçe sevdamdan ödün vermedim. Ameliyat masasından kalkıp takımımın başında deplasmana gittim. Beni gören taraftar stadyumları salonları doldurdu. Önce‚ onlar da bana kızdılar. Tribünde küfür ettirmedim‚ kavgaya‚ kargaşaya izin vermedim. Ama sonra onlar da anladılar her şeyin daha büyük bir Fenerbahçe yaratmak için olduğunu. Büyük Fenerbahçe taraftarı benim yaptıklarımı görüyor‚ biliyor. Onların bilmesi‚ onların görmesi kafi. Onların sevgisi bundan sonra bana yeter.

Beni eğip bükemeyenler‚ beni kendilerine benzetemeyenler meyve veren ağacı taşlayanlar baktılar ki taşladıkça ağaç inadına daha da büyüyor yakmaya karar verdiler ağacı. Kurguladıkları bir senaryo ile bugün beni hayatımın en büyük sevdası Fenerbahçeden kopardılar. Yaktılar ağacı‚ yanan ağacın yerine yenisinin dikilemeyeceğini bilmeyenler. Ama ben de tükendim. Bu süreç beni çok yordu. Ruhum‚ bedenim iflas etti‚ artık daha fazla taşı da ateşi de taşıyamaz hale geldim. Bu süreci atlattığımda hayatımın geri kalan bölümünde Fenerbahçe artık sadece yüreğimde bir sevda olarak kalacak. Şimdi sadece bu yaşamakta olduğumuz süreçte yine kulübüme hizmet etmeye devam edeceğim. Bu geçiş sürecinin ardından da artık gururla taşıdığım ve namusumla‚ onurumla yerine getirmek adına gecemi gündüzüme kattığım şerefli görevim son bulacak. Ama içimdeki Fenerbahçe sevdası asla bitmeyecek.

Fenerbahçe sevdam cehennem donana kadar sürecek. Dar ağacında olsam da son sözüm hep Fenerbahçe olacak

Tüm bu duygu ve düşüncelerin içerisindeyken‚ 14 vatan evladının hain saldırılar sonucu şehit olduğunu öğrenmem sıkıntımı ve üzüntümü daha da artırdı. Kaybettiğimiz‚ Mehmetçiklerimize Allahtan rahmet‚ kederli ailelerine ve ulusumuza da en derin duygularımla başsağlığı dileklerimi iletmek isterim.

Saygılarımla

Aziz Yıldırım

Aziz Yıldırım'ı yanlış yaptığında eleştirmişizdir, hatta ben artık son dönemde Mehmet Ali Aydınlar'ın başkanımız olmasını istiyordum. Ancak Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe için yaptıkları inkar edilemez. Kızının mezuniyet töreniyle Fenerbahçe maçı çakıştığında Fenerbahçe maçını tercih eden bir insan. Eşinden boşanmasının en büyük sebebi olarak Fenerbahçe'ye ayırdığı zaman dolayısıyla ailesine zaman ayıramaması gösteriliyordu. Burada her ne kadar bir veda sinyali olsa da başkan bu soruşturmayı atlattığında görevine devam etmesini kendisi bile engelleyemez. Çünkü an itibariyle işleyen süreçte Aziz Yıldırım yandaşı da muhalifi de seven Fenerbahçe taraftarı da sevmeyen Fenerbahçe taraftarı da tamamen Aziz Yıldırım'ın yanında duruyor. Dolayısıyla bu mesele atlatılırsa Aziz Yıldırım kaldığı yerden 2 kat daha güçlü şekilde başkanlığına devam eder ve bu olumsuz sürecin etkilerini hem maddi hem de manevi anlamda kırar. Zaten kulübü için büyük fedakarlıklar gösteren taraftar daha da fazla kenetlenip, kulübe daha fazla katkı sağlayacaktır. Tabi tüm bunlar için ilk adım olarak başkanın serbest kalması gerekiyor.

KaPaLı
22.Temmuz.2011, 08:50
sen benle ankarada ankaragücü-beşiktaş maçına gelsene bi :) o zaman da aynı düşünceleri savunursan helal olsun derim.

Evet Ankaragücü taraftarını çorabının içine kadar arıyolar bişey varmı diye. Buz gibi Ankara ayazında az çıkartmadılar ne var ne yoksa.

http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/283577_10150378155399622_138029264621_10367987_789 4304_n.jpg

KFY yapmış bu pankartıda. Gayet hoş olmuş.

SyNdRoMe23
22.Temmuz.2011, 09:08
ben de insanım.

fenerbahçe'nin 20 milyon taraftarı var.

medyanın kaç milyon taraftarı üzdüğünü neden konuşmuyoruz?

20 milyon taraftar olayı zırvalık ya.

Türkiye'de en çok FB taraftarı var kabul ediyorum ben ama futbolla ilgilenen kişi sayısını düşündüğünüzde 20 25 milyon gibi rakamlar çok komik.

kalemci
22.Temmuz.2011, 10:42
Evet Ankaragücü taraftarını çorabının içine kadar arıyolar bişey varmı diye. Buz gibi Ankara ayazında az çıkartmadılar ne var ne yoksa.

Ama sıkıntı maça giren taraftarda değil işte girmeyen eski çukurun orada bekleyen, parkın içinde bekleyenlerde.Ama şu son 200 den fazla gözaltı olmuştu ondan beri daha durgun daha iyi durumda :)

ancar
22.Temmuz.2011, 11:08

Tamam dava bitince konuşuruz orayı. Siyasi içerik silinmiş biliyorum ama senin şike soruşturması hayatını kariyerini ne kadar etkileyecek orasını merak ettim. Sınavdan daha önemli demişsin bana ama bence yanlış düşünüyorsun. Futbol karın doyurmaz oynamadığın sürece öğrencilik doyurur ama. Ya bir şeye güveniyorsundur yada bilmiyorum orasını Ö.M atarım demişsin atarsan sevinirim ona göre davranır konuşurum. Lube Ayar demişsin çıktı bizide işin içine soktu dedin. Daha öncede bu kişi bunları sööyledi takan olmadı şimdi söledi sizde işin içine mi girdiniz. Bu kadarda yanar döner olmayın bence madem delil var diyordu herkes sizin içinde geçerli delil var aldılar bu kadar basit

TR.CaPTaiN
22.Temmuz.2011, 12:42
Ukrayna temsilcisi Shaktar Donetsk'in kaptanı Darius Srna, Fenerbahçe maçında yaşanan olaylar sonrası açıklamalarda bulundu.

Yeni sezon öncesi hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan dostluk maçında Shakthar Donetsk ile karşı karşıya geldi.

Mücadelenin 60. dakikaasında çıkan olaylar sonrası maç yarıda kalırken Ukrayna ekibinin kaptanı Darius Srna maç sonrası açıklamalarda bulundu.

Srna, "İstanbul'a gelmekten, büyük bir tarihi olan bir kulüple karşılaşmaktan çok mutluyum. Bu kadar çok karşılıksız sevildiğine göre Fenebahçe Kulübü'nün çok büyük bir başkanı var herhalde. Maç sonlanmadığı için üzgünüm. Çılgıncaydı ama buna rağmen hayatımda yaşadığım en iyi futbol atmosferiydi" şeklinde konuştu.

Shakthar'ın tecrübeli yıldızı Darius Srna sözlerine şu şekilde devam etti: "Açık ve güzel bir oyundu. Böyle bir şeyin tekrarlanmaması için başkanları umarım en kısa sürede serbest bırakılır. Daha önce böyle bir olay Hajduk'ta oynarken kötü sonuçlar dolayısıyla başıma gelmişti ama bu Türk karakteri. Futbolcularını, başkanlarını ve kulüple ilgili olan her şeyi çılgınca seviyorlar. Hoş bir tepki değil ama onları anlıyorum."

Sporx

ozaniel
22.Temmuz.2011, 14:27
Basın bir malzeme buldu mu üzerine gidiyor, yeter ki sansanyon yaratsınlar. Basının davranışı gerçekten mide bulandırıcı ama şike soruşturması bitmeden bütün olayları Fenerbahçe'yi bitirmek için komplo olarak görmek de doğru değil. Diğer takımların taraftarları kesin bir yargıda bulunmak için bekliyor, satmıyorlar başkanlarını. Herşeyin belirsiz olduğu bu dönemde kesin yargıda bulunmamak gerek bence.

barahir
22.Temmuz.2011, 17:34
Rüzgar Eken Fırtın Biçer..

Dün yapılanların sonuna kadar arkasındayım ve her söylenen tezahüratın altına da imzamı atarım.. Gelsinler varsınlar tutuklasınlar, atsınlar içeri. Zaten Kulüp başkanı içerdeyken biz napalım dışarda.. Emin olun dün 40 bin kişi de bunları düşündü.. Bir tepki verilmesi gerekiyordu artık..

Spor dostluk kardeşliktir dedik, küfür yok dedik, dedikçe üstümüze çıktılar..

Umuyorum ki bundan sonra içerdeki tüm maçlarımızda aynı taraftar kitlesi oluşur stadda..

Kimse unutmasın Fenerbahçe'nin sahibi Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu, Cemil Turan değildir. Fenerbahçe Fenerbahçelinindir, Fenerbahçe Türkiye'dir..

sui generis
22.Temmuz.2011, 18:43
21 Temmuz akşamı Şükrü SARACOĞLU’nda yaşananlar FENERBAHÇE’yle ilgili her konu gibi manşetlere taşındı..

“Skandal” diyen de vardı.. “Rezalet” diyen de..

“Eyvah eyvah” çeken de oldu, aba altından sopa gösteren de!. Ve tabii ki “Başları belada” ve hatta “işte şimdi yandılar” anlayışıyla zil takanı da..

Gerçeği en özetleyen başlık şöyleydi :
“Sarı Lacivert öfke sahaya indi”
Evet doğru, FENERBAHÇE öfkeli!.
FENERBAHÇELİ öfkeli!.

Elbette öfke onaylanacak “aferin” denilecek bir durum olamaz!.
Hele FENERBAHÇE taraftarının, renklerini, armasını taşıyan takımlarının spor yapmasına engel olacak bir öfkeyi savunması tamamen anlamsız..

Ama önce geniş perspektifte bakmalı!..

Öfkeyi şöyle tanımlıyor Türk Dil Kurumu sözlüklerinde :
“Engelleme, incinme veya gözdağı karşısında gösterilen saldırganlık tepkisi, kızgınlık, hışım, hiddet, gazap”
Engelleme, incinme ve gözdağı karşısında..
Yani öyle sebepsiz değil!..

FENERBAHÇE taraftarı neden kendini engellenmiş, incinmiş ve gözdağı verilmiş gibi hissediyor acaba?. İşte bu soru medya tarafından sümen altı edildikçe, gerçek fotoğrafın herkesçe görülmesi mümkün olmayacak..

FENERBAHÇE taraftarı “Biz büyük takımız, şike yapsak da bizi düşüremezsiniz” demiyor ki!.
Ana okulu müsameresi tadında yürütülen bir sürece isyan bu!..
Yargısız infaza, medya linçlerine, hukuksuzluğa tepki bu!.

Çünkü FENERBAHÇELİ kendini “gayrimeşru” yollarla engellenmiş hissediyor. Üstelik ironik ama “yargıya intikal etmiş” bir olayda..

FENERBAHÇELİ fazlasıyla incindi!. Çünkü liderleri henüz iddianamesi bile ortada olmayan bir suçla medya ve toplum önünde en masum ifadeyle çirkin yöntemlerle “mahkum” ve toplum düşmanı ilan edildi. Gönülden bağlı oldukları takımlarının “en büyük delili” olan alınteri hiçe sayıldı. Türkiye’nin en büyük spor kulübü futbol camiasından temizlenip atılması gereken bir yara gibi lanse edildi.

Bir de gözdağı verildi sözde!.. Yok şu kadar yıl hapis, yok küme düşürme, futboldan men!. İyi de hangi kanıta göre?..

Sonuç olarak kendisini engellenmiş, incinmiş hisseden ve alenen gözdağı verilen taraftar “saldırganlık tepkisi, kızgınlık, hışım” gösterdi 21 Temmuz akşamı Kadıköy çimlerinde!.

Şimdi en net soru şu;
Bunun giderek aynen sözlükte yazdığı gibi bir “hiddet ve gazaba” dönüştüğünü görmemek için illa kör mü olmak lazım?

UĞUR AKKAYA
alıntıdır. 12numara.org

GeNç KaRTaL
22.Temmuz.2011, 18:54
Hoşunuza gitmeyen yayınlar yapan gazete,dergi,tv kanalı gibi basın organlarını takip etmeyerek tepki gösterilmesi gerekiyor,onlara şiddet uygulayarak değil.Madem 25 milyonun duygularıyla oynuyorlar,en azından yarısı bu gazeteleri satın almasa,internet sitelerine girmese veya kanallarını seyretmese çok güzel bir tepki olur kanımca.Ayrıca daha da etkili olur.Şiddet basit bir çözüm ve bana göre asla kabul edilemez bir şey.Orada şiddete uğrayanların- türk ya da değil- bir kısmının bu yaşanılanlarda payı olmaması bile bu şiddetin uygulanmaması gerektiğine ve savunulamamasına yeterli.

uAburak89
22.Temmuz.2011, 19:01
Hoşunuza gitmeyen yayınlar yapan gazete,dergi,tv kanalı gibi basın organlarını takip etmeyerek tepki gösterilmesi gerekiyor,onlara şiddet uygulayarak değil.Madem 25 milyonun duygularıyla oynuyorlar,en azından yarısı bu gazeteleri satın almasa,internet sitelerine girmese veya kanallarını seyretmese çok güzel bir tepki olur kanımca.Ayrıca daha da etkili olur.Şiddet basit bir çözüm ve bana göre asla kabul edilemez bir şey.Orada şiddete uğrayanların- türk ya da değil- bir kısmının bu yaşanılanlarda payı olmaması bile bu şiddetin uygulanmaması gerektiğine ve savunulamamasına yeterli.

Katılıyorum ve ekleme yapmak istiyorum. Dünkü tepki çeşidi, basının korkup sinmesini değil aksine kalemini şertleştirmesini daha fazla uydurma haber yapmasını sağlar yani kutuplaşmayı arttırır. Ayrıca suçluluğu kesinleşmemiş herkes masumdur derken, basını bu denli eleştirirken ellerinde delil olmadan başkanımızı kulübümüzü karalama kampanyası yapıyorlar, bizim kötülüğümüzü istiyorlar derken, sizlerin elinde en ufak bir delil olmadan körü körüne savunmanız da manidar. Ben suçludur değildir demiyorum, ancak ilerleyen dönemlerde Aziz Yıldırım ya da başka bir yöneticinin suçu sabit görülür hem şahıs hem kulüp ceza alırsa, yani basın kısmen de olsa haklı çıkarsa o zaman bu verilen tepkiler anlamsız olmayacak mı ? Kalkıp özür dileyecek mi yabancı madde atanlar ?

di canio
22.Temmuz.2011, 19:15
Katılıyorum ve ekleme yapmak istiyorum. Dünkü tepki çeşidi, basının korkup sinmesini değil aksine kalemini şertleştirmesini daha fazla uydurma haber yapmasını sağlar yani kutuplaşmayı arttırır. Ayrıca suçluluğu kesinleşmemiş herkes masumdur derken, basını bu denli eleştirirken ellerinde delil olmadan başkanımızı kulübümüzü karalama kampanyası yapıyorlar, bizim kötülüğümüzü istiyorlar derken, sizlerin elinde en ufak bir delil olmadan körü körüne savunmanız da manidar. Ben suçludur değildir demiyorum, ancak ilerleyen dönemlerde Aziz Yıldırım ya da başka bir yöneticinin suçu sabit görülür hem şahıs hem kulüp ceza alırsa, yani basın kısmen de olsa haklı çıkarsa o zaman bu verilen tepkiler anlamsız olmayacak mı ? Kalkıp özür dileyecek mi yabancı madde atanlar ?

Suçsuzluğu savunmak için kanıt gerekmez. Suçsuzluğun ispatı diye birşey yoktur. Aslolan suçun ispatıdır. Kimse suçsuzluğunu ispatla yükümlü değildir hukuksal açıdan.

Bu operasyonda iki sonuç var; ya suçlu çıkacaklar, ya da suçsuz. Basının davranışı olasılıklar üzerine konuşmak değil maalesef. Basının düşüncesi sabit, hükmü verdiler: Suçlular. Fenerbahçe küme düşecek, Yöneticiler hapis yatacak. Bizlerin tepkisi basının hüküm vermesine. Gizli yürütüldüğü söylenen bir soruşturmada henüz kanıt da, delil de belli değilken basının Fenerbahçe ve yöneticilerini şikeci ilan etmesine tepkimiz. Fenerbahçe'yi resmen küme düşürenlere tepkimiz. Fenerbahçe'ye ve soruşturmada gözaltına alınan isimlere atılan çamura, yapılan karalamaya tepkimiz. Başından beri deniyor ki suçsuzluğuna inanıyoruz. Delil belli değil, kanıt belli değil, ne ile suçlandıkları net bir şekilde belli değil hukuki olarak. Basında hüküm verildi ama. Aziz Yıldırım'a 87 yıl hapis verildi. Fenerbahçe küme düşürüldü.

Böylesine sert bir tepki gerekliydi. Varsın daha da sertleşsin üslupları. Onlar kalemleriyle kağıtlarıyla dövmeye çalışıyorlar Fenerbahçe'yi. Şiddet sadece fiziksel temastan mı ibaret? Kimi basın organlarının Fenerbahçe'ye karşı tutumu bir şiddet gösterisi değil midir?

uAburak89
22.Temmuz.2011, 19:23
Suçsuzluğu savunmak için kanıt gerekmez. Suçsuzluğun ispatı diye birşey yoktur. Aslolan suçun ispatıdır. Kimse suçsuzluğunu ispatla yükümlü değildir hukuksal açıdan.

Bu operasyonda iki sonuç var; ya suçlu çıkacaklar, ya da suçsuz. Basının davranışı olasılıklar üzerine konuşmak değil maalesef. Basının düşüncesi sabit, hükmü verdiler: Suçlular. Fenerbahçe küme düşecek, Yöneticiler hapis yatacak. Bizlerin tepkisi basının hüküm vermesine. Gizli yürütüldüğü söylenen bir soruşturmada henüz kanıt da, delil de belli değilken basının Fenerbahçe ve yöneticilerini şikeci ilan etmesine tepkimiz. Fenerbahçe'yi resmen küme düşürenlere tepkimiz. Fenerbahçe'ye ve soruşturmada gözaltına alınan isimlere atılan çamura, yapılan karalamaya tepkimiz. Başından beri deniyor ki suçsuzluğuna inanıyoruz. Delil belli değil, kanıt belli değil, ne ile suçlandıkları net bir şekilde belli değil hukuki olarak. Basında hüküm verildi ama. Aziz Yıldırım'a 87 yıl hapis verildi. Fenerbahçe küme düşürüldü.

Böylesine sert bir tepki gerekliydi. Varsın daha da sertleşsin üslupları. Onlar kalemleriyle kağıtlarıyla dövmeye çalışıyorlar Fenerbahçe'yi. Şiddet sadece fiziksel temastan mı ibaret? Kimi basın organlarının Fenerbahçe'ye karşı tutumu bir şiddet gösterisi değil midir?

Abi şimdi söyle söyleyim, hukuk açısından çok bilgi sahibi değilim ancak yürüttüğüm mantığa göre, suçsuzluk da ispat gerektirmez mi ? Misal bir cinayet davası, o gün o saatte başka bir yerde başka insanlarla olduğunu ispatlayarak suçsuzluğunu kanıtlayabilirsin. Basit bir mantık belki ama böyle düşündüm.

Basının olayında ben Fenerbahça taraftarını eleştirirken empati de yapıyorum, basının bu huyunu yeni öğrenmedik biz, her olayda en ufak malzemeyi büyütürek, abartarak rant sağlamaya çalıştıklarını herkes biliyor. Çoğu habercinin piyasada kalabilmek için yaptığı şey bu o nedenle içlerinden çok azı sıyrılıyor, onların görüşünü okurken, dinlerken herkes saygı duyuyor. Spor basınında örnek olarak, Bülent Timurlenk, Uğur Meleke gibi.

Bence verilmesi gereken tepki Şemsi'nin dediği gibi olmalıydı, böyle bir organizasyon onlara çok büyük darbe vurabilirdi. Biz zamanında Galatasaraylılar olarak Hürriyet gazetesi için denedik bunu, pek başarılı olamadık ama ben her gün baktığım Hürriyet'in sitesine Ercan Saatçi'den sonra hiç bakmadım, gazeteyi almadım, aldırmadım. Sizlerin maruz kaldığı olay ise çok daha büyük, haliyle bu yönde bir tepki çok etkili olabilir. Hatta kısmen yapılıyor bu, Lig Tv diğer kuruluşlara göre çok yumuşak geçiyor haberlerini, çünkü bir takım iptaller söz konusu olmuş. Tabii onların ticari boyutunu da gözardı etmemek gerek.

Son paragrafına katılıyorum, ancak şiddeti şiddetle çözemezsin, daha da körüklersin diye düşünüyorum.

Chinatown
22.Temmuz.2011, 19:27
şimdi anlamadığım, sıcak köşklerinde oturup geceleri spor programlarında makara yapıp, bu süre zarfında Fenerbahçeyi eleştiren, hemen hüküm veren köşe yazarları, tüm ülkeyi karıştıran, yolda kese kağıdı bulsa gizli belge diye gazeteye basan, hayatı belge çantası taşımakla geçen, şov peşinde, eli deklanjöre değmemiş insanlara tepki gösteren fenerbahçeliler hırslarını bu işin en emekçi kesimi olan, işlerinde ZERRE KADAR YORUM OLMAYAN sadece deneni yapan, ve kazançları çektikleri iki fotoğraf olan bu basının en çok çalışan, en az kazanan foto muhabirlerine saldırınca basına tepki mi göstermiş oldular?

siz şimdi mehmet baransuya tepki mi gösterdiniz? erman toroğluna tepki mi gösterdiniz? onlar bundan etkilendimi yoksa? fenerbahçe taraftarı dişine gelen güçsüze saldırdı dün akşam. burada bilinçli fenerbahçeli arkadaşlar var. ama dün saldırganların yüzünde pek o bilinç yoktu.

birde tsyd de şöyle bir açıklama var:

Bazı meslektaşlarımızın, stat müdürü’nün direktifleriyle stada alınmamaktan başlayıp görev yapmalarını önleyici nitelikteki saldırıları nefretle kınıyoruz. Stat müdürlerinin böyle bir yetkilerinin olmadığını da hatırlatmak istiyoruz

Statlarımızda görev yapan spor gazetecileri için gündeme getirilen bir yanlış uygulamanın ne sonuçlara yol açabileceği umarız ki bu olayda görülmüştür. Taraftarla gereğinden fazla içiçe olunmasına yol açacak mekan düzenlemeleri, ilgili UEFA kurallarına ve uyarılara karşın düzeltilmemektedir. Bunun bilinçli ve kasıtlı olarak yapıldığı, bizzat ilgili kişiler tarafından ifade edilmektedir..

---

hukuk, spor dahil her konuda çok bilgili olan, ve bu bilgisini sürekli dillendiren, karar mekanizmalarına hatırlatmalardan da eksik kalmayan fenerbahçe yönetimi acaba kendi uyması gereken kuralı bilmiyormu? bu süre zarfında enteresan bir enstantane oldu.

di canio
22.Temmuz.2011, 19:47
Abi şimdi söyle söyleyim, hukuk açısından çok bilgi sahibi değilim ancak yürüttüğüm mantığa göre, suçsuzluk da ispat gerektirmez mi ? Misal bir cinayet davası, o gün o saatte başka bir yerde başka insanlarla olduğunu ispatlayarak suçsuzluğunu kanıtlayabilirsin. Basit bir mantık belki ama böyle düşündüm.

Basının olayında ben Fenerbahça taraftarını eleştirirken empati de yapıyorum, basının bu huyunu yeni öğrenmedik biz, her olayda en ufak malzemeyi büyütürek, abartarak rant sağlamaya çalıştıklarını herkes biliyor. Çoğu habercinin piyasada kalabilmek için yaptığı şey bu o nedenle içlerinden çok azı sıyrılıyor, onların görüşünü okurken, dinlerken herkes saygı duyuyor. Spor basınında örnek olarak, Bülent Timurlenk, Uğur Meleke gibi.

Bence verilmesi gereken tepki Şemsi'nin dediği gibi olmalıydı, böyle bir organizasyon onlara çok büyük darbe vurabilirdi. Biz zamanında Galatasaraylılar olarak Hürriyet gazetesi için denedik bunu, pek başarılı olamadık ama ben her gün baktığım Hürriyet'in sitesine Ercan Saatçi'den sonra hiç bakmadım, gazeteyi almadım, aldırmadım. Sizlerin maruz kaldığı olay ise çok daha büyük, haliyle bu yönde bir tepki çok etkili olabilir. Hatta kısmen yapılıyor bu, Lig Tv diğer kuruluşlara göre çok yumuşak geçiyor haberlerini, çünkü bir takım iptaller söz konusu olmuş. Tabii onların ticari boyutunu da gözardı etmemek gerek.

Son paragrafına katılıyorum, ancak şiddeti şiddetle çözemezsin, daha da körüklersin diye düşünüyorum.

Bu tepki gösteriliyordu zaten en başından beri. Hanginiz okudunuz, izlediniz basında bununla ilgili bir haber? Bu tepkiler sonucunda tutumu değişti mi basının? Hala aynı çizgilerinde değiller mi? Emenike, Sezer dediler patladılar. Sustular mı? Hala bir sürü iddia ile suçlu göstermeye çalışıyorlar Fenerbahçe ve şahısları. Suçsuzluğunu ispatla mükellef değildir hiçkimse. Aksine iddia sahipleri suçluluğu ispat etmek zorundadır.

şimdi anlamadığım, sıcak köşklerinde oturup geceleri spor programlarında makara yapıp, bu süre zarfında Fenerbahçeyi eleştiren, hemen hüküm veren köşe yazarları, tüm ülkeyi karıştıran, yolda kese kağıdı bulsa gizli belge diye gazeteye basan, hayatı belge çantası taşımakla geçen, şov peşinde, eli deklanjöre değmemiş insanlara tepki gösteren fenerbahçeliler hırslarını bu işin en emekçi kesimi olan, işlerinde ZERRE KADAR YORUM OLMAYAN sadece deneni yapan, ve kazançları çektikleri iki fotoğraf olan bu basının en çok çalışan, en az kazanan foto muhabirlerine saldırınca basına tepki mi göstermiş oldular?

siz şimdi mehmet baransuya tepki mi gösterdiniz? erman toroğluna tepki mi gösterdiniz? onlar bundan etkilendimi yoksa? fenerbahçe taraftarı dişine gelen güçsüze saldırdı dün akşam. burada bilinçli fenerbahçeli arkadaşlar var. ama dün saldırganların yüzünde pek o bilinç yoktu.

birde tsyd de şöyle bir açıklama var:

Bazı meslektaşlarımızın, stat müdürü’nün direktifleriyle stada alınmamaktan başlayıp görev yapmalarını önleyici nitelikteki saldırıları nefretle kınıyoruz. Stat müdürlerinin böyle bir yetkilerinin olmadığını da hatırlatmak istiyoruz

Statlarımızda görev yapan spor gazetecileri için gündeme getirilen bir yanlış uygulamanın ne sonuçlara yol açabileceği umarız ki bu olayda görülmüştür. Taraftarla gereğinden fazla içiçe olunmasına yol açacak mekan düzenlemeleri, ilgili UEFA kurallarına ve uyarılara karşın düzeltilmemektedir. Bunun bilinçli ve kasıtlı olarak yapıldığı, bizzat ilgili kişiler tarafından ifade edilmektedir..

---

hukuk, spor dahil her konuda çok bilgili olan, ve bu bilgisini sürekli dillendiren, karar mekanizmalarına hatırlatmalardan da eksik kalmayan fenerbahçe yönetimi acaba kendi uyması gereken kuralı bilmiyormu? bu süre zarfında enteresan bir enstantane oldu.

Gönül isterdi ki duyarlı TSYD, üyeleri Fenerbahçe'yi şikeci diye küme düşürmeye çalışırken, Aziz Yıldırım'ı 87 yıl hapse mahkum ederken, serbest bırakılan Emenike'nin şike paralarını saydığını iddia ederken de açıklama yapsaydı.

Tepki kişilere değildi. Kurumlaraydı. Orada kurumların elçisi olarak bulundukları için o muhabirler tepki gördü. Maçın başında da basın tribünündeki yazarlar çıkartıldı. Sadeec foto muhabirlerine tepki gösterilemedi yani. Basından kim varsa tepki gösterilmeye çalışıldı. Yayıncı kuruluşun kameraları kırıldı, çekim yapmalarına müsaade edilmedi. Basın Fenerbahçe taraftarını öyle bir gerdi ki bu operasyon sürecinde, kendileri de farkında bunun. Cadde'deki yürüyüşe hiçbir basın mensubu gelememişti. Çeşitli platformlarda Fenerbahçe yanlısı olduğu söylenen Ntv Spor'un bile kamerası yoktu, görüntüleri Fenerbahçe Tv'den aldılar.

Bence daha farklı bir tepki yolu bulunabilirdi. Ama bu tepkinin gösterilmesi gerekliydi. Doğru ya da yanlı, tasvip ederiz ya da etmeyiz, iyi oldu, güzel oldu.

uAburak89
22.Temmuz.2011, 19:52
Bu tepki gösteriliyordu zaten en başından beri. Hanginiz okudunuz, izlediniz basında bununla ilgili bir haber? Bu tepkiler sonucunda tutumu değişti mi basının? Hala aynı çizgilerinde değiller mi? Emenike, Sezer dediler patladılar. Sustular mı? Hala bir sürü iddia ile suçlu göstermeye çalışıyorlar Fenerbahçe ve şahısları. Suçsuzluğunu ispatla mükellef değildir hiçkimse. Aksine iddia sahipleri suçluluğu ispat etmek zorundadır.

Tepkinin şiddeti yeterli gelmemiş demek ki, ya da basının bu tutumu onlara kazandırmaya devam etmiş. Attıkları başlıklara bakarak o gazeteleri satın alan diğer takım taraftarları da çok ciddi bir kitle sonuçta, bunu gözardı ettim ben. Şu suçsuzluk olayında tam olarak aklıma yatmadı, bir araştıracağım.

sui generis
22.Temmuz.2011, 20:17

Hayır gerekmez. o kişinin katil olduğunu iddia eden kişi o kişinin o gün o an cinayet yerinde olduğunu ispatlaması gerekir. ispatladığı takdirde savunma karşı tarafa geçer. ve başka yerdeyse onu ispatlar. ilk önce iddia eden ispatlamak zorundadır. (ve ispatın mahkemece kale alınır birşey olarak görmesi gerekir)

burada daha ispatlanmasını bırak ispatlanacak yer olan mahkemeye bile çıkılmamıştır doğru düzgün.

bursa_mc
22.Temmuz.2011, 21:10
Dünkü olaylar yüzünden Fenerbahçe'ye ceza gelecek mi?

uAburak89
22.Temmuz.2011, 21:13
Hayır gerekmez. o kişinin katil olduğunu iddia eden kişi o kişinin o gün o an cinayet yerinde olduğunu ispatlaması gerekir. ispatladığı takdirde savunma karşı tarafa geçer. ve başka yerdeyse onu ispatlar. ilk önce iddia eden ispatlamak zorundadır. (ve ispatın mahkemece kale alınır birşey olarak görmesi gerekir)

burada daha ispatlanmasını bırak ispatlanacak yer olan mahkemeye bile çıkılmamıştır doğru düzgün.

Bilgilendirme için teşekkürler.

İhtimaller dahilindeymiş.

di canio
22.Temmuz.2011, 21:22

Hazırlık maçı olması önemli değil. Resmi kurumların izni ve bilgisi dahilinde bir maçtır. O yüzden bir lig maçında olmasıyla hazırlık maçında olması arasında farklılık olmaz bence. Resmi bir maçta cezası ne ise, bu maç sonunda da o ceza verilmelidir.

DenizlispoR
22.Temmuz.2011, 21:35

Ben de aynı şeyi düşünüyorum. Tepkiyi niye bu şekil gösteriyorsunuz , 20 milyon taraftar eğer birlik iseniz almazsınız o yayın grubunun gazetelerini okumaz,haberlerini izlemezsiniz. Eğer saldıracaksanız da en baştakilere,o propagandayı yapanlara saldırırsınız.

KanaKe
22.Temmuz.2011, 21:38
yanlis hatirlamiyorsam 2005-2006 sezonunda everton ile hazirlik maci yapilmisti o mactada olaylar cikmisti hatta bir taraftar vurulmustu kulübe 1 mac seyircisiz oynama cezasi verilmisti

ozaniel
22.Temmuz.2011, 22:58
Şiddet birşeyleri çözmez, o sorunun yarattığı siniri alır ama sorunun kendisine faydalı olmaz. Burada sahaya inen adamlar çocuklarına şiddetin ve kaba kuvvetin zararlı olduğunu nasıl anlatacak? Basın kimseyle savaş halinde değildir, o an en çok para getirecek kaynağı arar. Türkiye'nin çok ciddi bir kesimi Fenerli olduğuna göre Fenerliler bu tarz yapan yayınları almazsa o gazeteler ciddi çöküş yaşarlar.

ancar
23.Temmuz.2011, 13:12
Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay: "Adalete saygımız güvenimiz tam. Ama geç gelen adalet de adalet olmaz" dedi.

AA

bursa_mc
23.Temmuz.2011, 14:00
Bize ibretlik ceza verenleri sahalarda görmek isteriz..

barahir
23.Temmuz.2011, 14:47
Tepkinizi gazete almayın falan denmiş de, Türkiye de günlük sadece 3 milyon gazete satılıyor ve bu sayının 1 milyonu Zaman gazetesi.. Bu ortamda okumayarak tepki verilmez, kendimizi kandırmış oluruz.

Ben evde haberturk'ü izlemesem de bişi değişmez çünkü evimde reyting aracı yok. Hikaye bunlar..

Bekq
23.Temmuz.2011, 18:35
Shaktar maçı için 2 kelamda ben edeyim. :)

Bende maçtaydım. Migros Tribünündeydim ve olaylar sadece 10 metre önümde oldu. Güvenlik görevlisi sahaya giren adamın üstüne atladı ve 4-5 güvenlikçi adamı yerde hırpaladılar. Bunu gören oyuncularımız adamı kurtarmak için koştular ve güvenlikçilerin elinden adamı oldular. Sonra olay koptu. Birkaç kişi aşağıya inip banada vursana lan hadi diye güvenlik görevlilerine saldırdılar. Sonra yumruklaşmalar oldu ve en sonunda ön taraftakiler reklam panolarını tekmeleyerek yıktılar sonrada sahaya daldılar. Sahaya daldıklarındada bir anda herkes sahaya girmeye başladı ve güvenlik görevlileri kaçmaya başladı.

Doğru birşey değildi belki ama; güvenlik görevlilerinin yerdeki adamı dövmesi ne kadar doğru ise taraftarlarımızında yaptıkları o kadar doğruydu. Maç çıkışı Fenerium'da birkaç güvenlik görevlisiyle konuştum. Adam aynen şunu dedi; "Eğer dediğiniz gibi yerdeki adamı dövmüşlerse taraftar iyi yapmış". Onlar stadda değildi ve olayı görmediler. Ama telsizle saniye saniye bilgi almışlar. Hatta Emre Belözoğlu 2 tane güvenlik görevlisine yumruk atmış. Onuda Fenerium'daki güvenlik görevlisi söyledi.

Ben sahaya girmedim. Girmelerinide doğru bulmadım. Ama 1 senedir küfür edip ceza almamak için kendini sıkan taraftar ufacık bir olayda böyle patladı.

Bir tane adamda elindeki birşeyi havaya kaldırdı ve migros tribününe doğru tuttu. Bir anda dumanlar içinde kaldık ve nefes aldığımızda boğazımızı acıtıyordu. Kendimizi dışarı zor attık. Hala ne sıktığını bilmiyorum.

GeNç KaRTaL
23.Temmuz.2011, 20:18
Tepkinizi gazete almayın falan denmiş de, Türkiye de günlük sadece 3 milyon gazete satılıyor ve bu sayının 1 milyonu Zaman gazetesi.. Bu ortamda okumayarak tepki verilmez, kendimizi kandırmış oluruz.

Ben evde haberturk'ü izlemesem de bişi değişmez çünkü evimde reyting aracı yok. Hikaye bunlar..

İlla döveceksiniz yani.:icon_smile:

Revolution
23.Temmuz.2011, 20:29
Tepkinizi gazete almayın falan denmiş de, Türkiye de günlük sadece 3 milyon gazete satılıyor ve bu sayının 1 milyonu Zaman gazetesi..
O 1 milyonun içinde Fenerbahçeliler yok mu? Tepkisini koymak isteyen her türlü koyar, aynı Digiturk iptallerindeki gibi. O gazeteyi çok okumak istiyorsa da internetten okuyabilir. İnternet sitelerine aynılarını koyuyorlar resmen.

di canio
23.Temmuz.2011, 20:40
O 1 milyonun içinde Fenerbahçeliler yok mu? Tepkisini koymak isteyen her türlü koyar, aynı Digiturk iptallerindeki gibi. O gazeteyi çok okumak istiyorsa da internetten okuyabilir. İnternet sitelerine aynılarını koyuyorlar resmen.

Fenerbahçe taraftarı gazete okumamak, satın almamak, izlememek gibi tepki göstermeden saldırdı gibi bir anlayış varsa doğru değil. Bu bizim ilk tepkimiz değil. Satın almamak, okumamak, izlememek, takip etmemek gibi tepkiler çoğu Fenerbahçeli tarafından koyuluyor zaten. Ama bu tepkinin büyük bir etkisi olmadı basın üzerinde. Bir söz var, yanılmıyorsam Ziya Paşa'nın; "Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir". Aynen o durum. Yayla çıkartmasında tepki gördüler, takibindeki cadde yürüyüşünde tepki gördüler. Uslanmadılar. Hala saldırmaya devam ettiler. Bazı arkadaşlar demiş ki neden görevini yapmaya çalışan foto muhabirlerine saldırıyorsunuz. Oraya gelen bütün medyacılara tepki gösterildi. Saha içindeki muhabir değil sadece. Basın tribünündeki eli purolu yazarlara da tepki gösterildi. Yayıncı kuruluşa da tepki gösterildi. Mehmet Baransu, Ekrem Açıkel, Atilla Türker, Fatih Altaylı iyi ki gelmediler o maça. İnanın sağ çıktıklarına bile pişman olurlardı. Fenerbahçe taraftarı kimlere tepki göstereceğini büyük oranda biliyor.

GeNç KaRTaL
23.Temmuz.2011, 20:45
Belli bir kesim Fenerbahçe taraftarları sayılarının çok olmasıyla övünür.Kimisine göre 20 milyon,kimisine göre 25 milyon,hatta kimisine göre 30 milyon kişiden oluşan bir kitlenin,kötü niyetle aleyhlerinde yayın yaptıklarını düşündükleri medya organlarını boykot yoluyla tehdit edemiyorsa,çok da övünülecek bir şey değil o zaman bu taraftar sayısı.

di canio
23.Temmuz.2011, 20:52
Şemsi ülkede 20 milyon gazete satılsa ve bu gazetelerin tamamını Fenerbahçeliler alsa haklısın. Ama ülkede satılan gazete sayısı nedir? Çok az diye biliyorum. Bunların kaçını Fenerbahçe taraftarı alıyor, çok azın da azı :) Kaç kişinin evinde reyting aleti var? Kaç tanesi Fenerbahçe taraftarında? Bu tepki ve boykot işe yaradı birçok basın kuruluşunda. Zaten tepki doğrudan tüm basına değil. Tepkinin odak noktası başından beri belli idi. Yandaş medya ve Doğan Grubu. Onlar benim düşünceme göre sırtlarını dayadılar sağlam bir desteğe, hala devam ediyorlar saldırılarına. Ayrıca özeleştiri de yapmak gerek bazen. Taraftar büyük oranda benzer hareket etse de, bir bütün değil. Aziz Yıldırım'ın suçsuz olduğunu düşünenler olduğu gibi şikeci yaftası vuranlar da var maalesef. Şu operasyon sürecinde bu taraftarın yaptığı inan Türkiye'de kolay kolay yapılamaz bir daha diye düşünüyorum.

GeNç KaRTaL
23.Temmuz.2011, 21:02
Osman abi, ben gazete satış rakamlarını,kaç kişinin evinde reyting ölçüm cihazı olduğunu falan bilmiyorum.Ama bahsedilen rakamlar önemli sayılar sonuçta.Ben sanmıyorum ki bu bahsettiğiniz yayın organları Fenerbahçe taraftarını tamamen gözden çıkartabilsin.İyi bir örgütlenmeyle -ki internet bunun için çok iyi bir ortam -bence bu medya kuruluşlarına iyi bir zarar verilebilir.Mesela gazete almazsın,bu kuruluşların sitesine girip hit sayısını artırmazsın falan.Bunlar yapılmıştır mutlaka ama kaç kişi gerçek manada tâbi oldu acaba?

Revolution
23.Temmuz.2011, 21:26
Mehmet Baransu, Ekrem Açıkel, Atilla Türker, Fatih Altaylı iyi ki gelmediler o maça. İnanın sağ çıktıklarına bile pişman olurlardı. Fenerbahçe taraftarı kimlere tepki göstereceğini büyük oranda biliyor.
Abi şunu yazdıktan sonra yukarıdakilerin inan hiçbir önemi kalmıyor. Bu adamlara öldüresiye saldırmak kimlere tepki göstereceğini büyük oranda bilmek mi? Alıntıladığın mesajımı yazarken amacım o şekilde tepki konmak istenirse mümkün olduğuydu, bu konu hiç kafamda yoktu ama şu yazdığını okuduktan sonra açıkçası dehteşe kapıldım. Bana kalırsa Fenerbahçe taraftarı bazı şeyleri körü körüne yapıyor. Tüm yöneticiler ve kulüp aklanırsa büyük bir iş olarak görülecektir belki ama ya aklanmazsa? Aklanmazsa gereken tepkiyi yöneticilere gösteririz diyorlar ama bu insanlara gösterilen ağır hareketler ne olacak? İpin ucu kaçtı. Umarım anlatabilmişimdir ne demek istediğimi.

di canio
23.Temmuz.2011, 22:23
Abi şunu yazdıktan sonra yukarıdakilerin inan hiçbir önemi kalmıyor. Bu adamlara öldüresiye saldırmak kimlere tepki göstereceğini büyük oranda bilmek mi? Alıntıladığın mesajımı yazarken amacım o şekilde tepki konmak istenirse mümkün olduğuydu, bu konu hiç kafamda yoktu ama şu yazdığını okuduktan sonra açıkçası dehteşe kapıldım. Bana kalırsa Fenerbahçe taraftarı bazı şeyleri körü körüne yapıyor. Tüm yöneticiler ve kulüp aklanırsa büyük bir iş olarak görülecektir belki ama ya aklanmazsa? Aklanmazsa gereken tepkiyi yöneticilere gösteririz diyorlar ama bu insanlara gösterilen ağır hareketler ne olacak? İpin ucu kaçtı. Umarım anlatabilmişimdir ne demek istediğimi.

Bu isimleri yazmak istemedim açıkçası. Ama bu isimlerin neler yaptığını, sürecin başından beri neler yapmaya çalıştıklarını birçok kişi biliyor. Bu kişilerin neye ve kimlere güvenerek böyle pervasızca davranabildikleri de sanırım açıktır. Mümkün olduğunca siyasetten uzak tutarak yazmaya çalıştım ancak, bu bahsettiklerim ne kadar uğraşsak da uzak tutulamıyor.

Bu isimler suçlananlar aklanamazsa diye birşey düşünerek yapmıyorlar yaptıklarını. Bu isimlere göre suçlar ve suçlular belli. Henüz şüpheli sıfatındaki insanları 87 yıl hapis yatırdılar bu isimler. Hangi maçta şike ve teşvik primi iddiası olduğu bile belli değilken, hatta bunların şike ve teşvik primi iddiasının bile gerçekliği henüz belli değilken, Fenerbahçe'yi şikeci ilan ettiler bu isimler. Bizim inandığımız, futbolcuların emeklerini, alınterlerini hiçe sayarak şampiyonluğumuzu elimizden aldılar bu isimler. Şampiyonluğumuzun sonucu Şampiyonlar Ligi'ne katılmamamız gerektiği yönünde Federasyonu bile tehdit etti bu isimler.

Bunları yapmalıydılar. Ama henüz suç ve suçlu diye birşey yokken, mahkeme yapılmamışken, iddianame bile hazırlanmamışken değil; mahkeme sonucunda deliller ortaya çıktığında veya şike ve teşvik primi ile ilgili kesin kanı sağlandığında yapmalılardı bunu. Emenike şike parası sayıyordu. O zaman ipin ucu elde miydi? Belli basın kuruluşları basın özgürlüğü rahatlığı altında istedikleri gibi kişiileri ve kurumları suçlayacaklar, karalayacaklar. Toplum gözünde şikeci ilan edecekler. Onlar istedikleri gibi şiddet uygulayacaklar Fenerbahçe üzerine. Stadda kimseye ağır bir saldırı olmamıştır bunu da belirteyim. Yabancı madde atılmıştır sadece. Fenerbahçe taraftarı bunu yapınca ipin ucu kaçmış mı olacak?

Gazete almamak, izlememek, takip etmemek ses getirmedi, getirmiyor maalesef. Herkes kör gibi davranıyor yapılanlara karşı. Biraz göze sokmak gerek. Bu da böyle bir tepkiyle oldu. Bu tepkiyi de abartmamak gerek bence. Ağır bir saldırı olmadı diye biliyorum ben. Yukarıda saydığım isimler ile ilgili maça gelmeleri ihtimali üzerine yazdıklarım da tamamen kendi fikrim. Öyle olacağından değil.

sui generis
23.Temmuz.2011, 23:34
cnn aşırıya kaçmış.. ne haber? yarışmasındaki soru ' aziz yıldırımın aynı koğuşta kalmak istemediği kişi kimdir?'

Suicider
23.Temmuz.2011, 23:35
cnn aşırıya kaçmış.. ne haber? yarışmasındaki soru ' aziz yıldırımın aynı koğuşta kalmak istemediği kişi kimdir?'

Yok artık gerçek mi bu? şaka gibi.

ancar
23.Temmuz.2011, 23:39

böyle saçmalık mı olur yaa ne yapmaya çalışıyor bunlar ondan sonra kavga gürültü çıkınca biz barbar oluyor eee doğru o zamanda

Varonil
23.Temmuz.2011, 23:45

bunlar shaktar maçındaki tepkinin çok daha fazlasını hakediyorlar.sonra Fenerbahçe taraftarı niye rezalet çıkartıyor? holigan dediğiniz taraftarlar takımına ceza gelmesin diye 17 hafta boyunca bir kez bile küfür etmedi.basın da shaktar maçında olanları sorgulamalı bence.en azından olayların daha da büyümemesi için veya kadıköyde rahatça işlerini yapabilmeleri için.

Since-1907
23.Temmuz.2011, 23:52
Böyle yapmaya devam ederlerse tepkinin dozajıda artacaktır.

Zekirdek
24.Temmuz.2011, 00:12
Sorumluları Twitter'dan @baristunay şikayet edelim. CNN Turk genel müdürü ve ceosu.

ForsakeN
24.Temmuz.2011, 05:19
Doğan grubu böyle devam etsin. Kimleri ve kaç kişiyi karşılarına aldıklarından haberleri yok hala. Bizden hala statta çiçeklerle karşılamamız bekleniyor ya bu insanları,vallahi biraz empati kurun anlaycaksınız.

Bekq
24.Temmuz.2011, 16:50
Habertürk akıllanmamış sanırım. Hala birşeyler yazmaya çabalıyorlar. :) Bakalım tüm sezon maçlara girebileceklermi?

barahir
24.Temmuz.2011, 18:30
Fenerbahçelileri saf yerine koyup da hala kınama mesajları yayınlıyolar.. yok basın özgürlüğüymüş bilmemne.. Kişi haklarını kim koruyacak biri söylesin bana, devletin savcısı bile kendini haklı çıkarmak için kandırmaya çalışıyosa gözaltındakileri, söylenecek söz kalmamıştır zaten..

Zaten basın hükmünü vermiş biz şike yapmışız onlara göre.. O zaman gelip de şikeli takımın satılmış maçlarını forslu koltuklarda izlemenin bi mantığı yok.. Gitsinler Hıncal gibi evinde dev ekranda izlesinler..

Lim10
24.Temmuz.2011, 22:14
Aziz Yıldırım'ın tutuklanma sürecinden bugüne kadar konuyla ilgili olarak tek mesajım olmadı bu konuda.Farklı konularda yazmışımdır.

Direk sadede geleyim; Shakhtar maçında taraftarımızın sahaya girerek yanlış bir tepki şekli seçtiğini düşünüyordum.

Cnn ile ilgili paylaşılan haberin üstüne bende şunu söyliyeyim; Dün Habertürk'de, Pakize Suda'nın sunduğu bi program denk geldi.Yolda önüne geleni çevirip gündemle ilgili soru soruyor.Soru neydi biliyor musunuz "Şike nedir?".

Üstteki satırıma istinaden; az bile yapmışız, azzzzzz.Bakın beni örnek olarak görün.Daha dün yapılanların yanlış olduğunu düşünen bir Fb taraftarıydım.Ama bugün tam tersini düşünüyorum.Yarın maç olsun sahaya atlayanların arasında olacağımdan kimsenin şüphesi olmasın.

Bir camianın bu kadar üzerine gidilmez.Bu kadar tahrik edilmez.Daha fazla yazarsam tutamıyacağım kendimi şimdi.Anlaşılabilmişimdir umarım.Saygılar...

Varonil
24.Temmuz.2011, 22:18
25.dakikada Semih'in penaltıdan attığı golle Sakarya karşısında 1-0 öndeyiz.4-3-3 düzeniyle sahada takım.

di canio
24.Temmuz.2011, 22:25
Sahaya girilmesi ile basına gösterilen tepki birbirine karıştırılmasın. Basına gösterilen tepki muhabirlerin sahadan, yazarların basın tribününden çıkarılmasıydı. Toplu halde sahaya girilmesi ise; sahaya ilk giren Aziz Yıldırım tişörtlü 2 kişinin gazıyla sahaya girmek isteyen bir taraftarı güvenlikçilerin ararya alıp tartaklamasının sonucu. O güvenlikçilere tepki gösteriliyor. Güvenlik görevlileri kaçmaya başlayınca da taraftarlar kovalarken sahaya giriyorlar. Bunu görenler de sürü psikolojisi mi artık nedense sahaya atlıyorlar. Ama sahaya girildikten sonra bazı güvenlik görevlileri dışında kimseye saldırılmış da değil. Büyük bir çoğunluk Aykut Kocaman'ı omuzlara alarak etrafında toplandı zaten.

Vurgulamak gerek ki; Fenerbahçe taraftarı basın mensuplarına saldırmak için sahaya inmiş değil. Sahaya inilmesi maçın ikinci yarısında. Basın ilk yarıda dışarı çıkarıldı.

Varonil
24.Temmuz.2011, 22:39
Stoch'un şık vuruşuyla 2-0 öndeyiz.Maçtan çok Tatangalar'ı izliyorum,maçın başından beri hiç susmadılar nerdeyse.Keşke Sakaryaspor Süper Lig'de olsaydı.

Edit:Recep Niyaz ve Berk Elitez oyunda.Bakalım nasıl bir performans sergileyecekler.

di canio
24.Temmuz.2011, 22:41
Recep Niyaz ve Berk Elitez giriyor oyuna.

World Hollow o1
24.Temmuz.2011, 23:03
Her ne kadar seviye olarak 2. 3 kat aşağıda olsada Sakaryaspor iyi pas yaptı takım son dakikaları izlemedim ama görünüm iyi herkes güzel ayağa pas yapıyor Stoch dışında bireyselliğe kaçan yok Topuz bir kaç kez yaptı onun dışında stoperler hariç takım iyi bekir ve bilica'nın halı sahaya bile alınmaması gerekiyor..

Varonil
24.Temmuz.2011, 23:06
Recep Niyaz izlediğim kadarıyla oldukça istekliydi.Fakat daha çok zamana ihtiyacı var,çalışmaya devam etmesi ve fizik olarak biraz daha güçlenmesi gerekiyor.

eng1n
24.Temmuz.2011, 23:06
Sonlara doğru izledim Berk Elitez'i beğendim ama Recep Niyaz'ı göremedim.

Fearless Coward
24.Temmuz.2011, 23:09
Nereye yazacağımı bilemedim Bank Asya sohbet alanı da olsaydı keşke...İyi mücadele ettiğimizi düşünüyorum paslaşmalarımız gayet iyiydi Fenerbahçe bizden kat kat daha iyi bir takım olduğu için bu skor çıktı ortaya...Bank Asya'da bu kadronun iş yapabileceğini düşünüyorum ben...

BleedingMoon
25.Temmuz.2011, 02:07
bekir'i, baroni'yi ve özellikle berk elitez'i çok beğendim.

TR.CaPTaiN
25.Temmuz.2011, 14:22
Maçın yıldızı Sakaryaspor taraftarı olmuş. Baştan sona muhteşem bir atmosfer oluşturmuşlar. Fenerbahçe'de ilk yarıda Emre'nin pasları, oyunu yönlendirmesi çok iyidi. Onun haricinde Dia etkiliydi. 95 doğumlu Recep Niyaz'ı hazırlık maçı olsa dahi sahada görmek güzeldi. Berk Elitez sanki geçen seneye göre fiziki anlamda aşama kaydetmiş gibi. Geçen sene daha cılızdı diye hatırlıyorum.

SAİT71
25.Temmuz.2011, 14:48
Takımımız çok iyi bence. Oluşturulan komplo teorilerini üzerimizden attıktan sonra eminim ligde yine şampiyon olacağız... Ama Avrupa için çok bir şey söyleyemem. Davamız uğrunda desteğimiz sonsuzdur. Aziz başkanımız ve diğerleri hepsinin arkasındayız... Verilemeyecek tek hesabımız yoktur...

sakary Ali
25.Temmuz.2011, 16:31
Maça gidemedim tv'den izlemek zorunda kaldım ama ben taraftarımızı o kadar çok beğenemedim.

Transferi açamadık işimiz zor gözüküyor.Gol atacak oyuncumuz yok.Bakalım ligte neler yapabileceğiz.

di canio
25.Temmuz.2011, 22:30
Ligler ertelendiği için Aykut Hoca takıma 5 Ağustos'a kadar izin vermiş.

Yönetim; "TFF'nin liglerin erteleme kararını saygı ile karşılıyoruz" açıklaması yapmış.

KaPaLı
25.Temmuz.2011, 23:29
Maçı izleyemedimde, tam maçı veya geniş özetini izleyeceğim yer varmı ?

goosfraba
26.Temmuz.2011, 14:39
Lucescu: ''Yaşananlardan dolayı taraftarları suçlamak yerine suçun güvenlik güçlerinde olduğunu düşünüyorum. Maç esnasında sahaya giren bir taraftara çok sert davrandılar bu da olayların fitilini ateşledi'' diye konuştu.

GeNç KaRTaL
26.Temmuz.2011, 14:44
En az güvenlik görevlileri kadar,hatta belki onlardan fazla o sahaya ilk giren taraftarın suçu var.Adamın düşüncesizliği yüzünden Fenerbahçe boşu boşuna ceza alacak.

goosfraba
26.Temmuz.2011, 14:49
En az güvenlik görevlileri kadar,hatta belki onlardan fazla o sahaya ilk giren taraftarın suçu var.Adamın düşüncesizliği yüzünden Fenerbahçe boşu boşuna ceza alacak.

taraftar sitelerinde anlatılanların hepsi lucescu'yu doğruluyor. güvenlik orada o hatayı yapmasa taraftarlar sahaya girmeyecekti. olayı güvenlik tetikledi. zaten sahaya giren taraftarın güvenliklere dalması manidardır. etkiye tepki derler buna.

goosfraba
26.Temmuz.2011, 17:41
chemedya (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Ftwitter.com%2F%23% 2521%2Fchemedya) Ahmet Ercanlar
Aykut Kocaman 10 günlük izni verirken oyunculara çok ciddi de bir hazırlık programı verdi. Tamamen bilimsel bir düşünceyle bu izin verildi

chemedya (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Ftwitter.com%2F%23% 2521%2Fchemedya) Ahmet Ercanlar
İznin kafa dağıtma izni değil 9 Eylül'de başlayacak lig için oluşturulan bir programla ilgisi olduğunu söyleyebilirim.

Aynı zamanda Beşiktaş da futbolcularına 4 gün izin veriyor. Galatasaray'ın da bu izni vermesi bekleniyor.

RaSenGan
26.Temmuz.2011, 17:46
taraftar sitelerinde anlatılanların hepsi lucescu'yu doğruluyor. güvenlik orada o hatayı yapmasa taraftarlar sahaya girmeyecekti. olayı güvenlik tetikledi. zaten sahaya giren taraftarın güvenliklere dalması manidardır. etkiye tepki derler buna.

Tek sebep güvenlik yani :)

futureless
26.Temmuz.2011, 17:48
Takıma verilen izinde fiziksel hazırlık programı yanında futbolcularımızın daha çok mental bir hazırlığa da ihtiyacı var bu çok açık.

Varonil
27.Temmuz.2011, 11:50
Tek sebep güvenlik yani :)

Evet,tek sebep güvenliğin o taraftara çok sert davranması.(O ilk taraftarın sahaya girmesini doğru bulmuyorum.Fakat Umut Abinin de dediği gibi öyle etkiye böyle tepki.) Basına gösterilen tepki ile sahaya girilmesini karıştırmayın,2si birbirinden tamamen farklı.

KaPaLı
27.Temmuz.2011, 12:33
http://www.imagebam.com/image/489e97142128941

http://www.imagebam.com/image/7b8393142129693

http://www.imagebam.com/image/4ebbed142128727

http://www.imagebam.com/image/ffafd4142128682

http://www.imagebam.com/image/1bbef4142129066

http://www.imagebam.com/image/5ab84d142129986

http://www.imagebam.com/image/442bfd142129686

http://www.imagebam.com/image/f33c55142129974

http://www.imagebam.com/image/5ab84d142129986

http://www.imagebam.com/image/ffafd4142128682

http://www.imagebam.com/image/5c2e07142128602

http://www.imagebam.com/image/3a453c142128612

Copa America finalinden yüksek çözünürlüklü Lugano resimleri.

GeNç KaRTaL
27.Temmuz.2011, 13:22
Evet,tek sebep güvenliğin o taraftara çok sert davranması.(O ilk taraftarın sahaya girmesini doğru bulmuyorum.Fakat Umut Abinin de dediği gibi öyle etkiye böyle tepki.) Basına gösterilen tepki ile sahaya girilmesini karıştırmayın,2si birbirinden tamamen farklı.

Nasıl tek sebep güvenlik oluyor? O adam sahaya girmeseydi o olaylar hiç yaşanmayacaktı.Sanki güvenlikler adamı tribünden indirip dövmüş gibi konuşuyorsunuz.

Varonil
27.Temmuz.2011, 13:28
O adamın sahaya atlamasını doğru bulmadığımı söyledim.Fakat güvenlik görevlisi adamı dövmek yerine,sadece işini yapıp sahadan çıkarsa böyle bir infial ortamı oluşmazdı.

World Hollow o1
27.Temmuz.2011, 13:36
Nasıl tek sebep güvenlik oluyor? O adam sahaya girmeseydi o olaylar hiç yaşanmayacaktı.Sanki güvenlikler adamı tribünden indirip dövmüş gibi konuşuyorsunuz.

Oda sahaya girdi diye zormu kullanması gerekiyor?
Stadda ne kadar aciz olduklarını herkes çok iyi biliyor... ;)

GeNç KaRTaL
27.Temmuz.2011, 13:37
O adamın sahaya atlamasını doğru bulmadığımı söyledim.Fakat güvenlik görevlisi adamı dövmek yerine,sadece işini yapıp sahadan çıkarsa böyle bir infial ortamı oluşmazdı.

O zaman bütün suçu güvenliğe atmamak lazım.Fenerbahçe taraftarı sahaya girdi,hatalı.Güvenlik adamı dövdü,hatalı.Fenerbahçe taraftarı sahaya girmese bu olaylar yaşanmayacaktı,güvenlik Fenerbahçe taraftarını dövmeseydi bu olaylar yaşanmayacaktı.Tam olarak böyle.Fenerbahçe taraftarının sahaya girmesini doğru bulmuyorum ama bütün suç güvenlikte demek yanlış bir bakış açısı bence.

GeNç KaRTaL
27.Temmuz.2011, 13:40
Oda sahaya girdi diye zormu kullanması gerekiyor?
Stadda ne kadar aciz olduklarını herkes çok iyi biliyor... ;)

Aslına bakarsan ben olayların görüntülerini bile seyretmedim.Tekme tokat mı dövmüş güvenlik,yoksa yaka paça mı dışarı çıkartmışlar bir fikrim yok.Ama güvenliğin yaptığı doğru diye savunmuyorum.Sadece Fenerbahçe taraftarının bütün yaşanılanları güvenliğe bağlamasının yanlış bir bakış açısı olduğunu söylüyorum.Yarın öbür gün ceza aldığınızda da,bütün suç güvenlikte kardeşim,biz neden ceza alıyoruz diyebilirsiniz bu bakış açısıyla.

C h A o S
27.Temmuz.2011, 16:31
Fenerbahçe'ye,Shakhtar maçındaki olaylar nedeniyle 2 maç seyircisiz oynama cezası verildi.
Ntvspor...

RaSenGan
27.Temmuz.2011, 16:31
Az olmuş ceza.

eXcitinG
27.Temmuz.2011, 16:39
Federasyon şaşırtmaya devam ediyor. Ben cezayı doğru buLuyorum fakat Federasyon başa geLdiğinde yaptığı iLk açıkLamaLarda artık saha kapatma cezaLarı vermeyeceğiz, bunu farkLı yoLLar iLe çözeceğiz diyordu. Bu açıkLamayı yaptıktan sadece 1 ay sonra iLk vukuatta cezayı saha kapatma oLarak kesiyorsun. Adama sorarLar bu ne perhiz, bu ne Lahana turşusu diye. Tekrar söyLüyorum veriLen ceza doğrudur, fakat o zaman bu tarz açıkLamaLar yapmayacaksın, yapamayacağın icraatLarın sözünü vermeyeceksin. Daha emekLeme döneminde herkesin güvenini kaybettiLer, gittikçe de kaybetmeye devam ediyorLar.

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
27.Temmuz.2011, 16:42
Federasyon şaşırtmaya devam ediyor. Ben cezayı doğru buLuyorum fakat Federasyon başa geLdiğinde yaptığı iLk açıkLamaLarda artık saha kapatma cezaLarı vermeyeceğiz, bunu farkLı yoLLar iLe çözeceğiz diyordu. Bu açıkLamayı yaptıktan sadece 1 ay sonra iLk vukuatta cezayı saha kapatma oLarak kesiyorsun. Adama sorarLar bu ne perhiz, bu ne Lahana turşusu diye. Tekrar söyLüyorum veriLen ceza doğrudur, fakat o zaman bu tarz açıkLamaLar yapmayacaksın, yapamayacağın icraatLarın sözünü vermeyeceksin. Daha emekLeme döneminde herkesin güvenini kaybettiLer, gittikçe de kaybetmeye devam ediyorLar.
Noktasına kadar katılıyorum...

goosfraba
27.Temmuz.2011, 16:56
tahkimde 1 maça düşer.

Bursaspor
27.Temmuz.2011, 16:56
Döner bir de o tahkimden 1 maç olur.

Varonil
27.Temmuz.2011, 19:36

Tam bunu yazmaya geliyordum ben de abi.Kesinlikle katılıyorum bu söylediğine.

Ayrıca tahkimde 1 maça düşeceğini düşünüyorum.

sananes
27.Temmuz.2011, 19:48
Federasyon zaten bir garip çok acemice hareket ediyorlar saha kapatma vermeyeceğiz artık dedikten sonra saha kapatma veriyorlar. Ligler belirlendiği tarihte başlayacak süper kupa belirlendiği gibi oynanacak deyip, bir hafta sonra ligin başlangıç tarihini ve süper kupayı erteliyorlar.

Saha kapatma verebilirler buna itiraz etmiyorum ama saha kapatma vermeyeceğiz dememeleri gerekirdi o halde.
Aynı şekilde normal şartlarda ligi ertelemek en doğru karardı ama ertelemeyeceğiz açıklamasının üstüne ne olursa olsun ertelemeyeceksin o ligi.Bu kadar çabuk sözlerinin tam tersini yapmamaları gerekir diye düşünüyorum.

SyNdRoMe23
28.Temmuz.2011, 00:15
keşke cezalar kulübe, suçsuz taraftara değil de olayları körükleyen holiganlara verilse. stadlarımıza kamera yerleştiriyoruz ama bir işe yaramıyor yinede :(

TR.CaPTaiN
28.Temmuz.2011, 01:04
Yeni TFF yönetimi şu kısa dönemde epey çelişkiye düştü ancak bu adamlar belki de Türk futbol tarihinin en sancılı döneminde görevdeler. Yani Mehmet Ali Aydınlar seyircisiz oynama cezasını kaldıracağız dediğinde bu tip meseleler için rahat rahat çözüm üretebileceklerini düşünmüştür. Ancak; geldiğimiz noktada şike operasyonu konusu tüm çalışmaların bu yöne kaymasına, diğer meselelerin tamamen arka planda kalmasına neden oldu. Dolayısıyla bu konuda düşünme fırsatı bile bulamamış olabilirler.

ozaniel
28.Temmuz.2011, 01:58
Eğer birisinin saldırısına saldırı ile karşılık verirsen senin de onlardan bir farkın kalmaz. İnsanların futbolu, insanların izleyip keyif aldıkları bir sporu bu kadar kutsal yapmasını hiç bir zaman anlayamadım, onun için başkalarıyla kavga etmesini de öyle.

di canio
28.Temmuz.2011, 06:57
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2011-04-23_u15-446.jpg

Macaristan’ın Başkenti Budapeşte’de 12-15 Mayıs 2011 tarihleri arasında düzenlenen Nike Premier Cup Avrupa elemelerini şampiyon olarak tamamlayan Fenerbahçe U15 Futbol Takımımız, 1-7 Ağustos tarihlerinde İngiltere’nin Manchester kentinde düzenlenecek Manchester United Premier Cup Dünya Finalleri’ne katılacak.

Manchester United’ın ev sahipliğinde düzenlenecek ve 6 kıtadaki 19 ülkeden toplam 20 takımın katılacağı ’Manchester United Premier Cup Dünya Finalleri’nde, Fenerbahçe U15 Futbol Takımımız, Ülkemizi ve Kulübümüzü temsil edecek. Turnuvaya şu kıtalardan şu takımlar katılacak:

Avrupa finalistleri

1- Fenerbahçe – Türkiye
2- Valencia CF – İspanya
3- Catania Calcio – İtalya
4- Manchester United – İngiltere (Ev Sahibi)
5- Chelsea FC – İngiltere
6- PSV – Hollanda
7- FC Metz – Fransa
8- Hannover 96 – Almanya

Kuzey Amerika finalisti

9- Cosmos Academy West – ABD

Güney Amerika finalistleri

10- Boca Juniors – Arjantin
11- Universidad de Chile – Şili
12- Sporting Club Bahia – Brezilya
13- Pachuca FC – Meksika

Asya finalistleri

14- Hubei FA – Çin
15- Ulsan Hyundai Middle Scholl – Kore
16- Kyoto Sanga FC – Japonya
17- Bangkok Christian College – Tayland

Afrika finalistleri

18- Orlanda Pirates – Güney Afrika
19- Right to Dream - Gana

Avustralya Finalisti

20- Onehunga Sports-Yeni Zelanda

goosfraba
28.Temmuz.2011, 10:08
muhtemelen fbtv maç yayını yapacaktır.

altyapı son yıllarda büyük gelişim sağladı.

World Hollow o1
28.Temmuz.2011, 12:19
Yeni TFF yönetimi şu kısa dönemde epey çelişkiye düştü ancak bu adamlar belki de Türk futbol tarihinin en sancılı döneminde görevdeler. Yani Mehmet Ali Aydınlar seyircisiz oynama cezasını kaldıracağız dediğinde bu tip meseleler için rahat rahat çözüm üretebileceklerini düşünmüştür. Ancak; geldiğimiz noktada şike operasyonu konusu tüm çalışmaların bu yöne kaymasına, diğer meselelerin tamamen arka planda kalmasına neden oldu. Dolayısıyla bu konuda düşünme fırsatı bile bulamamış olabilirler.

Birde Fenerbahçe'li işte nasıl hemen kıyak geçiyor denmesin diye böyle bir karar alınmış olabilir..
Şuan nereye elini atsa M.A.Aydınlar bir tarafı bozuyor umarım en kısa sürede kendisi aklındaki planlarınada yapacak zaman bulabilir..

KaPaLı
28.Temmuz.2011, 14:12
http://img385.yukle.tc/images/3632011-07-23_yukselgunay2.jpg

Fenerbahçe'nin bu sene kazandığı kupalar..

goosfraba
28.Temmuz.2011, 14:15
ekleme : madalyalar hariç. 800 küsür de madalya var bu sene

eng1n
30.Temmuz.2011, 22:40
TSYD karar almış, Fenerbahçe'nin evinde ki ilk maça gelmeyeceklermiş.

Kararı bütün sezon için alsalarmış keşke, nasıl olsa bütün sezon boyunca stadda duramayacaklar.

TR.CaPTaiN
31.Temmuz.2011, 01:17
Tüm maçlar için bu kararı almış olsalardı benden büyük bir alkış alırlardı. Şu süreçte basının Kadıköy'de olması Fenerbahçe'ye sürekli ceza getirir.

Crazycat
31.Temmuz.2011, 13:23
Bir "...ileri sürüldü" haberi daha;
Başlık: Uğur Boral'a Şike Dayağı!
http://spor.milliyet.com.tr/ugur-boral-a-sike-dayagi-/spor/spordetay/31.07.2011/1420925/default.htm

runforafall
31.Temmuz.2011, 13:33
Olayı bilmiyorum ama futbolcunun ne günahı var diyesim geldi?
Ama bilmeden etmeden yorum yapmak doğru olmaz, belki de Uğur Boral kızıştırdı tartışmayı ve o raddeye geldi olay.
O yüzden yorum yapmak doğru değil sanki.

RaSenGan
31.Temmuz.2011, 14:44
http://img385.yukle.tc/images/3632011-07-23_yukselgunay2.jpg

Fenerbahçe'nin bu sene kazandığı kupalar..

Tamam da ne alaka :)

GodfatheR
31.Temmuz.2011, 14:45
Tamam da ne alaka :)

Bu soruyu sorman ne alaka :)

RaSenGan
31.Temmuz.2011, 14:49
Konuları karıştırmışım soruşturma konusu sandım pardon :D

GodfatheR
31.Temmuz.2011, 14:50
Konuları karıştırmışım soruşturma konusu sandım pardon :D

bak Aygün zaten gerginiz dikkat et :p :D

Varonil
31.Temmuz.2011, 20:59
Bir "...ileri sürüldü" haberi daha;
Başlık: Uğur Boral'a Şike Dayağı!
http://spor.milliyet.com.tr/ugur-boral-a-sike-dayagi-/spor/spordetay/31.07.2011/1420925/default.htm

Uğur Boral'ın kendisi bizzat yalanladı bu haberi.Zaten kaynağa da baktığımızda pek şaşırılacak bir haber değil açıkcası bugünlerde.

ozaniel
01.Ağustos.2011, 05:47
Şu zamanda hiç bir habere inanmamak en iyisi bence, hiçbir haber kaynağı güvenilir değil.

NikolaiBelinski
01.Ağustos.2011, 12:54
Fenerbahçe'nin yaşadığı bu dönem içinde tatildeydim. Televizyondan takip ettim olayları genellikle. Hiçbir foruma, hiçbir siteye girmeden takip ettiğim için ne ona buna sinirlendim, ne de ban yedim. Ki bazı arkadaşlarım sınırsız ban yemeye kadar uzattı bu işi. Fenerbahçeli dostlarıma burdan bir öneri, forumda taraflı yorum yazan arkadaşlara, taraflı yorum yapan haber sitelerine kesinlikle taviz vermesin ve gülüp geçsin.

Öte yandan Lass'lar Capoue'ler Diarra'lar Mautidi'ler ortada dönerken düştüğümüz durum gerçekten çok kötü. Benim açıklığa kavuşturamadığım bölüm ise Aziz Yıldırım. Klübümüze 10 yıldan fazla süre hizmet etmiş büyük başkana elbette ki destek vermeliyiz. Lakin destek vermeyen Fenerbahçe taraftarlarıda var. Bir taraf büyük başkan derken, diğer taraf klübümüzün siciline kötüleyen bir olayla -Kesin olduğu bile belli değil- gündeme gelip + tutuklanan Aziz Yıldırım'a kin ve nefret besliyor. Sizce hangi taraf haklı?

sui generis
01.Ağustos.2011, 17:09
Aziz Yıldırım'a ilanla destek..

Fenerbahçe taraftarı, günlük bir spor gazetesine tam sayfa ilan vererek, futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan kulüp başkanı Aziz Yıldırım'a destek oldu.

http://www.yukleresim.com/images/64843585383951753532.jpg (http://www.yukleresim.com/)

Gazeteye verilen ilan kulübün internet sitesinde de yayınlanırken, ilanın tamamen taraftarlarca organize edildiği ve ücretinin de taraftarlar tarafından ödendiği vurgulandı.

Taraftarlar ilanda şu düşüncelerine yer verdi:
''Sesimiz ulaşmasa da
fikrimiz ulaşır
bedenimiz ulaşmasa da
yüreğimiz ulaşır...
üçer beşer gelmeyiz biz
milyonlarca taraftarınla
gelsek de oraya sığmayız biz...
omuz omuza verip
bu satırlarda
sana ulaşırız biz...
için rahat olsun Başkanım...
safları bozmadan, yolumuzdan şaşmadan, aydınlattığın yolda hedefe yürüyoruz...
daha da kenetlendik, daha da bilinçlendik,
tutmak yetmiyor artık Fenerbahçe'yi, sarıp sarmaladık Başkanım...
önceden Fenerbahçe vardı,
şimdi 'daha fazla Fenerbahçe' var...!!!
önceden aydınlıkta Fenerbahçe vardı,
şimdi karanlıkta da Fenerbahçe var...!!!
önceden binlerce taraftarın yan yanaydı,
şimdi milyonlarca taraftarın yan yana...!!!
işimiz çok, gözyaşlarına vakit yok Başkanım...
aklımız sende,
gözümüz Fenerbahçemizde...
ne seni terk edeceğiz
ne Fenerbahçe'den vazgeçeceğiz...
biz seni bir günde sevmedik
bir günde de unutmayız...
son sözün, son sözümüzdür...
için rahat olsun Başkanım...
Fenerbahçe Spor Kulübü, Fenerbahçe Taraftarınındır...
aşağıdaki de,Fenerbahçe Taraftarı'nın yeni ve tek satırlık manifestosudur...
'Fenerbahçe namusumuzdur.'
Milyonlarca Fenerbahçe Taraftarı''

vFor
01.Ağustos.2011, 23:26
yazı çok güzel olmuş.

Varonil
02.Ağustos.2011, 00:08
"Fenerbahçe namusumuzdur"

Çok şeyler anlatıyor bu tek satır,başından bu yana Fenerbahçe taraftarını takındığı tavır ve bakış açısı ile ilgili.Ama anlayana tabi ki.

vFor
02.Ağustos.2011, 10:46
UEFA Yeni jenerikler için Şükrü Saracoğlunda çekim yapmış.

TR.CaPTaiN
03.Ağustos.2011, 13:53
Fenerbahçe U15 Futbol Takımımız, İngiltere’nin Manchester kentinde düzenlenen Nike Premier Cup Dünya Finalleri’ndeki ilk maçında, organizasyona ev sahipliği yapan Manchester United’ı 6-1 mağlup etti.

Detaylar az sonra..

Fenerbahce.org

Bizim gençler estiriyor herhalde. :}

Revolution
03.Ağustos.2011, 15:07
Helal olsun hepsine, gogsumuzu kabarttilar.

Rsa
03.Ağustos.2011, 16:18
Manchester United 1-6 Fenerbahçe (Nike U15 Dünya Finalleri)

Fenerbahçe U15 Futbol Takımımız, İngiltere’nin Manchester kentinde düzenlenen Nike Premier Cup Dünya Finalleri’ndeki ilk maçında, organizasyona ev sahipliği yapan Manchester United’ı 6-1 mağlup etti.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Takımımız 2. dakikada İbrahim Serdar’ın ve 5. dakikada Caner’in golleriyle skoru 2-0’a taşıdı. Ev sahibi Manchester United, 10. dakikada bulduğu golle skoru 2 -1 yapsa da Aziz Ceylan 16. dakikada Fenerbahçe’nin 3. golünü attı ve ilk yarının skorunu belirledi; 3-1.

Mücadelenin ikinci yarısında da etkili oyununu sürdüren Fenerbahçe 15 Yaş Altı Futbol Takımımızda İbrahim Serdar 23 dakikada kendisinin ikinci takımının 4. golünü attı. Karşılaşmanın 26. dakikasında Aziz Ceylan takımı adına bir gol daha bularak skoru 5 -1’e taşıdı.35. dakikada İbrahim Serdar kendisinin 3. takımının ise 6. golünü kaydederek, karşılaşmanın da skorunu belirledi. Maçın geri kalan bölümlerinde başka gol olmayınca Fenerbahçemiz karşılaşmadan 6-1 gibi farklı bir skorla galip ayrılarak finallere çok iyi bir başlangıç yaptı. Takımımız turnuvadaki ikinci maçında bugün TSİ 17:30’da Hannover 96 ile karşılaşacak.

SAİT71
03.Ağustos.2011, 16:24
Yok böyle birşey ya tebrikler valla :D

goosfraba
03.Ağustos.2011, 16:32
gelecek sağlam...

goosfraba
03.Ağustos.2011, 19:15
u-15 takımımız hannover 96 karşısında şu anda 2-0 önde.

World Hollow o1
03.Ağustos.2011, 20:27
3 - 0 Yenmişiz..

www.aykutkocaman.net

Sen bizim KOCAMAN Gururmuzsun...!

SAİT71
03.Ağustos.2011, 21:40
Gençlerimizle gurur duyuyorum. Ama u15 henüz çok erken bir yaş. 20 yaşlarına gelincede umarım Avrupadaki rakiplerine karşı bu denli cesur oynarlar. Taktik eğitmi vs zor iş...

goosfraba
03.Ağustos.2011, 21:47
john bilton alt yapıdayken ben bu gençlerin kendilerini her yıl bir üst kademeye getireceklerini düşünüyorum.

john bilton'u kaybetmemeliyiz.

di canio
03.Ağustos.2011, 21:49
3 - 0 Yenmişiz..

www.aykutkocaman.net

Sen bizim KOCAMAN Gururmuzsun...!

Site çok güzelmiş. İzlerken duygulanmamak elde değil. Hele ki aklınızın yetmeye başladığı dönemlerde, futbolu sevmeye başladığınız yaşlarda aşık olduğunuz forma altında izlemişseniz, hele ki çocukluğunuzda hayranlık duymuşsanız, çocukluğunuzun idolü olmuşsa, hele ki ilk aldığınız çubuklu formanın sırtında 11 numara varsa...

vego
03.Ağustos.2011, 21:51
john bilton alt yapıdayken ben bu gençlerin kendilerini her yıl bir üst kademeye getireceklerini düşünüyorum.

john bilton'u kaybetmemeliyiz.
2 ay önce sözleşmesi bitmişti diye hatırlıyorum.Uzatıldı mı?

Sekopej
03.Ağustos.2011, 22:57
Sen bizim kocaman gururumuzsun. Bunu senelerce söylemek istiyorum, bu dava ne şekilde sonuçlanır bilmiyorum ama sitede de yazdığı gibi, sonuç ne olursa olsun, Aykut Kocaman olur da ayrılırsa onun vereceği üzüntüyü veremez.

Sitede yazılabilecek her şey açık ve net yazılmış, bu takım çok önemli değerler yetiştirdi ve bazılarını da harcadı. Aykut Kocaman harcanmamalı, en kötü gün gelirse/geldiğinde bile bize umut verecek kişi, ne başkan ne yöneticiler ne de futbolcular olacaktır, sadece ve sadece Aykut Kocaman olacaktır.

Altyapıdan gelen gençlerin iyi olması çok önemli değil, yaş seviyesi arttıkça aynı gelişimi sürdürmeleri önemli, burada yine Aykut Kocaman devreye giriyor, uzun yıllar takımda kalacaksa, altyapıdan da mutlaka önemli değerler çıkacaktır.

di canio
04.Ağustos.2011, 01:13
15 Yaş Altı takımımızın dün Manchester United'ı 6-1 yendiği maçta 3 gol atan İbrahim Serdar Aydın, bugün Hannover 96'yı 3-0 yendiğimiz maçta da 3 gol atmış. Umarım bu çocukların gelişimleri devam eder. Çok olumlu yorumlar var bu takım hakkında.

vego
04.Ağustos.2011, 17:41
tribundergi: Nike Premier Cup'ta mücadele eden Fenerbahçe U-15 takımı Bangkok C. takımını İbrahim Serdar'ın golüyle 1-0 yendi ve çeyrek finale yükseldi.

vego
04.Ağustos.2011, 19:09
Buyrun

http://www.footballove.com/2011/08/04/fenerbahce-u15-manchesterda/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+footbaLLove+%28footbaLLove%29

goosfraba
04.Ağustos.2011, 19:15
hepsi gelecek vaadediyor.

ama ibrahim serdar ayrı...

vFor
05.Ağustos.2011, 11:51
Bu çocukta iş var.

World Hollow o1
05.Ağustos.2011, 12:22
Site çok güzelmiş. İzlerken duygulanmamak elde değil. Hele ki aklınızın yetmeye başladığı dönemlerde, futbolu sevmeye başladığınız yaşlarda aşık olduğunuz forma altında izlemişseniz, hele ki çocukluğunuzda hayranlık duymuşsanız, çocukluğunuzun idolü olmuşsa, hele ki ilk aldığınız çubuklu formanın sırtında 11 numara varsa...

EyvALLAH abi.. :)

TR.CaPTaiN
05.Ağustos.2011, 13:23
Fenerbahçeli taraftarlar, dün akşam üzeri TSYD'ye karşı ilginç bir protestoda bulundular.

Fenerbahçeli taraftarlar dün akşam üzeri TSYD'nin İstanbul-Levent'teki derneğinde ilginç bir protestoya imza attı.

Sarı lacivertli taraftarlardan yaklaşık 70 kişilik bir grup, TSYD'nin herkese açık olan iftar organizasyonuna sahte isimlerle rezervasyon yaparak TSYD Derneği'nde buluştu.

Üzerlerinde dikkat çekmemek için sarı-lacivert renklerde veya herhangi bir Fenerbahçe ürünü giymeden gelen grup iftar saatine doğru herkesin şaşkın bakışları içerisinde tezahurat yapmaya başladı.

"Yıkılmayan son kale, en büyük Fenerbahçe" tezahuratlarının yanı sıra basın aleyhinde de birçok slogan atan grup daha sonra olay çıkarmadan dağıldı.

Bu arada orada iftarını yapmak üzere bulunan gazeteciler arasında yer alan Ahmet Çakır ve arkadaşlarının gruba dönerek, "Protestonuzu tabii ki yapın, başımızın üstünde yeriniz var" dediği öğrenildi.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde TSYD yaptığı yazılı açıklama ile Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Fenerbahçe'nin yapacağı ilk lig maçına gitmeyerek tepki göstereceğini belirtmişti.

Sporx

Revolution
05.Ağustos.2011, 13:29
Helal olsun, bu sekilde protesto yapan Fenerbahceliler'e de Ahmet Cakir'a da.

vego
05.Ağustos.2011, 16:22
http://kralspor.ensonhaber.com/fenerbahce-elendi-2011-08-05.html

vego
05.Ağustos.2011, 20:18
"Kanıtlasınlar, futbolu bırakırım"
Fenerbahçe'nin kaptanı Alex de Souza, kişisel internet sitesinden yaptığı açıklamada kendisine yönelik yapılan şike iddialarına yanıt verdi.

05 Ağustos 2011 Cuma - 19:01
Sporx.com
Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Alex (http://www.sporx.com/alex-de-souza/) De Souza, internet sitesinde yaptığı açıklamada, "Eğer herhangi bir kişi, bu saha dışı olaylara katıldığıma dair bir virgül bile kanıtlarsa, futboldan bütün kazandıklarımı geri veririm ve aynı anda futbolu bırakırım" dedi.

İşte Alex (http://www.sporx.com/alex-de-souza/)'in o açıklaması:

Süphesiz 2010-2011 sezonu kariyerimdeki en zor sezon oldu. Takim olarak korkunc kotu bir baslangic yaptik ve ben de kulup
icerisinde dahil cok konusulup sorusturuldum. O durum beni cok rahatsiz ediyordu . Kulupte alti sezon gecirmistim ve bir kez daha degerimi kanitlamak zorundaydim.

Bu bireysel durum, Bursa sehrinde oynayacak oldugumuz Bursaspor macindan once olumlu anlamda degismeye basladi. Hocamiz Aykut (http://www.sporx.com/aykut/) Kocaman ile olagan konusmalarimizdan daha uzun sureli ve farkli bir konusma yaptik ve bu mactan itibaren bu durum benim adima olumlu olarak gelismeye basladi. Takim olarak sorunlarimizi cözmeye Kadikoy'de aldigimiz Trabzon galibiyeti ile basladik.

Cok sert maclar oynadik, zorluk derecesi cok yuksek maclari kazandik ve ikinci yarida Trabzonspor'un verimliliginin dusmesini bekledik. Unutulmaz maçlar oynadik. 20 dakikada kopardigimiz Trabzonspor maçi, deplasmanda oynadigimiz Besiktas maci, son dakikalarda galibiyete ulastigimiz deplasmandaki Galatasaray derbisi, son saniyede kazandigimiz Gaziantepspor maçi, Lugano (http://www.sporx.com/lugano/)'nun golu ile kazandigimiz Karabukspor maci, fantastik bir geri donusle kazandigimiz Bucaspor maçi ve son saniyelerine kadar hicbirseyin garanti olmadigi Sivasspor maçi unutulmazdı. Prim kazandik, prestij kazandik, ve sahada UEFA Sampiyonlar Ligi'ndeki yerimizi kazandik. Taraftarimizla birlikte cok kutlamalar yaptik cunku bunu gerçekten hakettik.

Tatile çiktim , ailemle birlikte dinlendim ve ilk idman haftasinda , savcilik tarafindan yurutulen sorusturma basladi. Sorusturma hakkinda hicbir zaman konusmadim ve konusmayacagim. Cunku benim konusacagim konu degil. Boyle birsey yapmam cunku herseyden once ben bir futbolcuyum. Kulup yoneticileri ile pazarliklar yada politika hakkinda konusmam. Sadece futbol hakkinda konusurum!!!

Fakat futbol sahasi sinirlari icinde oynanan futbol hakkinda konusmayi seviyorum. Futbol kulislerinin icerisinde hicbir zaman bulunmadim, hicbir zaman bu sekilde kendimi kirletmeyecegim gibi, bu olaylardan nefret ederim. Ben futbol oynayip, saha icerisindeki sikintilari cozmek uzere yetistirildim. Kazanarak, kaybederek ama herzaman futbolun taleplerine saygi duyarak hareket ederim.

Ligin baslangic tarihinin 5 Agustos'tan 9 Eylul'e ertelenmesinden sonra ailemle birlikte kafamizi dinlemek ve hergun medyada çikan birbiriyle uyumsuz bilgi kirliligi uzaklasmak amaciyla Turkiye disina ciktik.

Futbol hakkinda haberler gormeye aliskinim fakat maalesef son bir ay icerisinde futboldan konusulmuyor.

Surpriz, uzuntu ve ozellikle de ofkeyi ben Istanbula dondukten sonra daha fazla yasadim. Bir gazetede ismimin savci tarafindan yurutulen bu sorusturmanin icine katildigi yonundeki haberi gordum. Evet Benim katilimim etkili oldu ama benim katilimim saha icerisinde oldu.

Deli gibi calistim , zamanimdan fedakarlik ettim, agrilarla oynadim , limitime kadar zorladim ve bu yuzden 28 tane gol attim ve birsuru gol pasinda pay sahibiydim. Ben bunlari yaparken takim arkadaslarimin da aynisini yaptigini gordum. Hukuka aykiri hicbir durumun icerisinde ismimin gecmesine izin vermem, vermeyecegim.
Benim ismim ve karakterim , ortaya atilan bu aptal guvensizlik ortaminin ustundedir. Eger herhangi bir kisi, bu saha disi olaylara katildigima dair bir virgul bile kanitlarsa, futboldan butun kazandiklarimi geri veririm ve ayni anda futbolu birakirim. Turkiye Futbol Fedarasyonu'nun kararinin beklentisi icerisindeyim ve ayni zamanda Turk Futbolu'nun ileriye gitmesinin destekcisiyim.

Kucak dolusu sevgiiler, gorusmek uzere.

goosfraba
05.Ağustos.2011, 20:23
u15'te hedef dünya şampiyonluğuydu ama penaltılarda elenmemiz kötü olmuş.

çeyrek final derecelerinden ötürü tebrikler.

gelecek sağlam...

Rsa
06.Ağustos.2011, 10:17
U15 Futbol Takımımız “Dünya Beşincisi”

U15 Futbol Takımımız İngiltere’de düzenlenen "Manchester United Premier Cup Dünya Finalleri’’ beşincilik altıncılık mücadelesinde Gana temsilcisi Right to Dream ile karşılaştı. Rakibi karşısında üstün bir oyun sergileyen Fenerbahçemiz sahadan 2-1 galip ayrılarak şampiyonayı 5. olarak tamamladı.

Manchester United Alt Yapı Tesisleri’nde oynanan karşılaşmanın ilk yarısında iki rakipte yakaladıkları gol pozisyonlarını fırsata çeviremeyince ilk yarı 0-0 eşitlikle tamamlandı.

İkinci yarıya hızlı başlayan Fenerbahçe U15 Futbol Takımımız, 23. dakikada Ramazan, 28. dakikada ise İbrahim Serdar’ın golü ile karşılaşmada 2-0 öne geçti. 40. dakikada penaltı sonrasında kalesinde 1 gol gören Takımımız sahadan 2-1 galip ayrıldı ve şampiyonayı beşincilikle tamamladı. Turnuvada maçlar, 20’şer dakikadan 2 devre halinde yapılıyor.

Şampiyonayı beşincilikle tamamlayan U15 Futbol Takımımız,7 Ağustos Pazar günü yurda dönecek.

SaLviO
06.Ağustos.2011, 14:49
Aykut Kocaman, transfer konusuna da degindi. Kocaman, ''Yaşananlar olaylar daha berrak hale geldiğinde biz de yüzümüzü dışarıya çevireceğiz. O zaman mutlaka gelenler ve gidenler olacaktır. Rakiplerimiz kadro olarak üstüne koydu. Önümüzde Şampiyonlar Ligi var. Mutlaka takviye yapacağız'' dedi.

Night_Mare17
06.Ağustos.2011, 18:06
Dia antremana çıkmamış.

TR.CaPTaiN
07.Ağustos.2011, 15:20
http://www.yukleresim.com/images/21572293817700287601.jpg

goosfraba
07.Ağustos.2011, 15:27
Dia antremana çıkmamış.

uçağı kaçırdığı için katılamamış.

sui generis
07.Ağustos.2011, 15:35
uçağı kaçırdığı için katılamamış.

hatta uçağı kaçırınca korkmuş ceza alacağı için ve telefonunu kapatmış :D kendi imkanlarıyla gelmeye çalışmış diye duydum:n::n:

sarianet
07.Ağustos.2011, 15:59
http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/184087_158518427555603_151455891595190_330013_3690 737_n.jpg

Zekirdek
07.Ağustos.2011, 16:29
Fenerbahçe yönetimi Emenike'nin 2 aylık macerasının ardından sonra transferde rotayı yaz aşkları ve tek gecelik ilişkilere çevirdi. :)

barahir
07.Ağustos.2011, 17:01
Rüyamda M.Topuz Konyaspora satılıyodu :)

MeMo
07.Ağustos.2011, 18:40
http://i53.tinypic.com/nxon5l.jpg

goosfraba
07.Ağustos.2011, 21:57
medya 200 veya 300 araba var diye yazmış. ama daha fazlası vardı bu konvoyda.

uAburak89
07.Ağustos.2011, 22:06
Söz konusu konvoy Türk Telekom Arena'nın önünde durararak Galatasaray aleyhinde küfürlü tezahüratta bulunmuş, ntvspordaki görüntülerde gördüğüm kadarıyla. Amaçlarını çözemedim doğrusu.

sananes
07.Ağustos.2011, 22:41
Ligin tozunu atacak kadro kuruluyorken, şimdilerde taraftarları arayıp "kulübümüzün bu zor günlerinde destek için fenerbahçe dergisine üye olmak ister misiniz?" denildiği konuşuluyor.Suçluysak nasıl biz bedel ödüyorsak, suçsuzsakta tüzel kişileri haksız yere suçlayıp piyasa değerini yerle bir ettikleri için sorumlular ceza almalıdır. Bu maddi, manevi zarar zor kapatılır.

barahir
07.Ağustos.2011, 22:42
medya 200 veya 300 araba var diye yazmış. ama daha fazlası vardı bu konvoyda.

Medyanın hangi dediği doğru ki.. Örneğin Fox'un haberine göre Emniyet Shaktar maçında olay çıkacağını önceden anlamış ve stada kamera koymuş.. Yuh dedim duyunca, yahu ordaki kamera yıllardır vardı zaten.. Olay çıkacağını sezdiyse kamera koymaz daha çok adam yollar.. Bunlar böyle haberci işte..

SAİT71
07.Ağustos.2011, 23:51
Medyanın hangi dediği doğru ki.. Örneğin Fox'un haberine göre Emniyet Shaktar maçında olay çıkacağını önceden anlamış ve stada kamera koymuş.. Yuh dedim duyunca, yahu ordaki kamera yıllardır vardı zaten.. Olay çıkacağını sezdiyse kamera koymaz daha çok adam yollar.. Bunlar böyle haberci işte..

Ben olsam emniyetin yerinde bu haberi kesinlikle yalanlardım. Zira eğer böyle bir olay çıkacak kadar emin olupta kamera koyacağıma olayın çıkmaması için gerek daha çok personelle gerekse diğer türlü önlemlerle çıkmamasını sağlardım. Yani ucu emniyetede zarar veriyor haberin...

MeMo
08.Ağustos.2011, 01:00
http://j.mp/nWpkwe 200 araba diyen medya iyi baksın bence.

vFor
09.Ağustos.2011, 00:07
Millet transferini yaptı estiriyo bizde daha tık yok üstüne adam kaybediyoruz sonumuz hayırlı olur inş.

goosfraba
09.Ağustos.2011, 00:10
transfer çalışmalarına tekrar başlanmış.

stoper, ortasaha ve forvet için görüşmeler yapılıyormuş.

Tatanga17
09.Ağustos.2011, 00:43
Bence şu durumda transfer yapılmaması gerekiyor ne olacağı belli değil

Zekirdek
09.Ağustos.2011, 00:43
Mevcut kadromuzun şampiyonluk yarışı için yeterli olduğunu düşünüyorum. Defansa Yobo, orta sahaya Capoe ve forvete 23 yaş altı gelecek vaadden bir forvet gelirse güzel olur. Tabiki bunların yanında Bilica, Cristian ve Güiza üçlüsü ile yollar ayrılmalı.

vFor
09.Ağustos.2011, 11:47
Bu sezon düşürülmediğimiz takdirde baya bi düşüş sezonu yaşıcaz yani bırakın şampiyonluğu 4-5.lik için çekişçeğimizi düşünüyorum oyuncularında durumları pek iyi değil umutsuzum yeni sezonda. . .

sananes
09.Ağustos.2011, 15:22
Bu kadro asla 4-5lik için oynamaz.Hedef şampiyonluk olur ve hiç takviyesiz son haftalara kadar şampiyonluk potasında devam eder.Rahat olalım, ben takviye yapılamayacağını düşünüyorum ama fark etmez yeterli bir kadromuz var lig için en azından.Emenike gitmese iyiydi ama yapacak bir şey yok.

SAİT71
09.Ağustos.2011, 15:30
Bence oyuncular daha çok hırs yaparlar 4.5 lik söz konusu olamaz. Hatta önemli yabancı transferi yapmadan bu sezon şampiyon olurlarsa herkese ağzının payınıda verirler.

Heroon
10.Ağustos.2011, 00:04
arkadaslar emenike nin kesin gittiğini biliyormusunuz gecen trt de bi spor programında bir yorumcu emenikenin rusyaya değilde milli maç olmamasına rağmen nijeryaya gitmis ve adamın dedigine göre spartak moskova cok önemli maçlar oynamasına rağmen hala nijeryadaymıs emenike spartak moskovayla maçlara çıktımı sanırım rusya liginin şuan ortları falan

TR.CaPTaiN
10.Ağustos.2011, 17:27
Nurnberg - Fenerbahçe | 16.08.2011

http://www.fcn.de/news/artikel/test-gegen-fenerbahce-istanbul/

sananes
12.Ağustos.2011, 04:02
Yaşanan son süreci şöyle düşünüyorum da tavırlarıyla, hal ve hareketleriyle Aykut Kocaman uzun yıllar sonra kulübümüzün başkanı dahi olabilir gibi geliyor bana.Paralı başkan sevdası son bulursa 20 yıl sonra misal Aykut Kocaman'ı tribünde başkan koltuğunda görebiliriz.

Sheriff
12.Ağustos.2011, 04:13
20 yıl sonra da teknik direktör olarak görmeyi tercih ederim..

sananes
12.Ağustos.2011, 04:15
Türkiye'de bir insanın üst üste 5 yıl aynı takımı çalıştıracağını görebilir miyiz ben sanmıyorum :)

Sheriff
12.Ağustos.2011, 04:16
Evet malesef..

futureless
12.Ağustos.2011, 05:31
Abdullah Avcı doldurdu yanlış bilmiyorsam 5 yılı da istisna işte :) Aykut Kocaman ne olursa olsun kalmalı takımın başında.İstikrar şart.Karar günü yaklaştıkça endişe-heyecan karışımı bekleyişim dayanılmaz hâl alıyor valla..Geçen sezon gitmediğim her bir maçı için pişmanım...

SAİT71
12.Ağustos.2011, 14:07
Palermo'dan F.Bahçe'ye teklif
İtalya Serie A ekiplerinden Palermo'nun, sezon açılışı maçı için Fenerbahçe'ye teklifte bulunduğu açıklandı.

http://cdn.sporx.com/img/3/2011/alexguiza.jpg

Fenerbahçe Futbol Takımı, yeni sezon hazırlıklarını yaptığı günün ilk antrenmanıyla sürdürdü.

Teknik direktör Aykut (http://www.sporx.com/aykut/) Kocaman yönetiminde, Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde gerçekleştirilen çalışmada sarı-lacivertli futbolcular, iki grup halinde salonda ve sahada çalıştı. İdmana salonda kuvvet ve dayanıklılık çalışmalarıyla başlayan futbolcular, daha sonra sahada çabukluk antrenmanı yaptı.

Sakatlığı devam eden Daniel Güiza'nın tedavisine devam edildiği kaydedilirken, Brezilya Milli Takımı kampından dönen Andre Santos ise takımdan ayrı olarak koşu yapmakla yetindi.

Öte yandan, şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında İstanbul Adliyesi'ne giden ve bilgisine başvurulan Semih Şentürk de antrenmanda yer almadı.

Fenerbahçe, akşam saatlerindeki günün ikinci antrenmanıyla hazırlıklarını devam ettirecek.

Sarı-lacivertli ekibin yarın basına kapalı olarak çalışacağı, Almanya kampı öncesi 14 Ağustos Pazar gününü ise izinli geçireceği belirtildi.

-LUGANO KAMPA ALMANYA'DA KATILACAK-

Uruguay Milli Takımı'yla Amerika Kupası'nda şampiyonluğa ulaştıktan sonra izni devam eden Diego Lugano (http://www.sporx.com/lugano/)'nun takıma Almanya'da katılacağı bildirildi.

Lugano (http://www.sporx.com/lugano/)'nun 15 Ağustos Pazartesi günü Almanya'nın Münih kentinde Fenerbahçe takımına dahil olacağı ifade edildi.

-PALERMO'DAN MAÇ TEKLİFİ-

İtalya Serie A ekiplerinden Palermo'nun, sezon açılışı maçı için Fenerbahçe'ye teklifte bulunduğu açıklandı.

Palermo ekibinin 21 Ağustos Pazar günü gerçekleştireceği sezon açılışı maçını Fenerbahçe ile oynamak için kulübe teklifte bulunduğu aktarılırken, bu tarihin Almanya kampında planlanan Aris maçıyla çakışması nedeniyle, teklifle ilgili son kararı teknik direktör Aykut (http://www.sporx.com/aykut/) Kocaman'ın vereceği ifade edildi.

-----------------------------------------------------------------------------------

Lugano dönüyor
Fenerbahçe savunmasının önemli isimlerinden Diego Lugano'nun, sarı-lacivertli takımın Münih kampına katılacağı açıklandı.

http://cdn.sporx.com/img/3/2011/lugano532800.jpg

Fenerbahçe'nin Uruguaylı futbolcusu Diego Lugano, Sarı-lacivertli takımın Münih kampına katılacak.

Fenerbahçe'nin twitter hesabından yapılan açıklamada, Copa America'ya katılan ve daha sonra teknik direktör Aykut Kocaman tarafından kendisine izin verilen Lugano'nun, Fenerbahçe'nin 15 Ağustos Pazartesi günü Almanya'nın Münih kentinde yapacağı kampa katılacağı bildirildi.

------------------------------------------------------------------------------------

F.Bahçe, Barcelona, M.City...
Fenerbahçe 19 Yaş Altı Futbol Takımı, "The Next Generation" turnuvasında Avrupa futbolunun önde gelen kulüplerinin genç takımlarıyla karşılaşacak...

http://cdn.sporx.com/img/3/2011/a2fbahce2-1313128510.jpg

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, 11 ülkeden toplam 16 takımın katılacağı turnuvada aralarında Barcelona, Manchester City, Marsilya, Tottenham, Inter, Ajax, Liverpool ve Aston Villa gibi ünlü ekiplerin yer aldığı belirtildi. Fenerbahçe organizasyondaki ilk üç maçını sırasıyla Ajax, Aston Villa ve Rosenborg'la oynayacak.

sporx

goosfraba
12.Ağustos.2011, 14:09
16 ağustos'ta nürnberg maçı var.

Night_Mare17
13.Ağustos.2011, 04:24
http://a1108.hizliresim.com/11/8/13/2884.jpg

GeNç KaRTaL
13.Ağustos.2011, 04:26
Evlerinde oturup yas mı tutacaktı adamlar? :icon_smile:

vego
13.Ağustos.2011, 04:27
Adamlar rahip değil gayet notmal.

di canio
13.Ağustos.2011, 04:37
Utanmaz kim burada acaba? Hassas dönem geçiren taraftara, hassas olduğu konuya vurgu yaparak kişilerin en özel hallerini "utanmazlar" başlığı ile verenlerden başkası mı?

goosfraba
13.Ağustos.2011, 04:41
Utanmaz kim burada acaba? Hassas dönem geçiren taraftara, hassas olduğu konuya vurgu yaparak kişilerin en özel hallerini "utanmazlar" başlığı ile verenlerden başkası mı?

yargısız infaz yapıp arsızlığın dibine vururken utanmıyorlardı. şimdi de utanmazlar.

TR.CaPTaiN
13.Ağustos.2011, 04:42
Evli bir insanın eşini aldatması doğru değil bana göre ama bunun yargılamasını yapmak da bize düşmez. Resimlere ulaşmış olmaları gazetecilik açısından başarı ancak gece kulübü Bilyoner'in kapatılmasını "bahis de oynamışlar" şeklinde haber yapan bir gazetenin Niang ve Dia için "utanmazlar" diye başlık atması da fazlasıyla ironik olmuş.

Bordo61Mavi
13.Ağustos.2011, 04:49
Trabzon yerel gazetelerinide gecti bunlar :)

Fenerbahceli taraftarlar ortak tepki vermesi lazim, bu gazeteleri almayin ve aldirtmayin.

RaSenGan
13.Ağustos.2011, 04:51
yargısız infaz yapıp arsızlığın dibine vururken utanmıyorlardı. şimdi de utanmazlar.

Ona bakarsak siz de ordan burdan duyduklarınızla yargıya,savcıya sallıyorsunuz yangısız infaz yapıp.

di canio
13.Ağustos.2011, 04:54
Trabzon yerel gazetelerinide gecti bunlar :)

Fenerbahceli taraftarlar ortak tepki vermesi lazim, bu gazeteleri almayin ve aldirtmayin.

Almamak, aldırtmamak, bu tepkiler gösteriliyor zaten. Bunu göze alarak yapıyorlar bunları da. Fenerbahçe taraftarı olmayanlardan rağbet görmeyi umuyorlar galiba satış konusunda. Sonra staddan kovunca da barbar oluyor, cani oluyor taraftar.

DenizlispoR
13.Ağustos.2011, 04:56
http://a1108.hizliresim.com/11/8/13/2884.jpg
Kaynağa bakmak bile yeterli oluyor bazen. Veya gazetenin sahibine.

futureless
13.Ağustos.2011, 04:58
Takvim geçenlerde gece klübü billionaire den bahseden yöneticileri bilyoner sitesi olarak kapama haberi çıkaran gazeteydi dimi , görüntüler hakikaten yeniyse bu iki futbolcunun çekeceği var demektir klüpten.
Bir Fenerbahçeli olarak doğru bulmuyorum , ama hemen inanmaktansa ( Takvim ) doğruluğunu beklemeyi tercih ediyorum.Eski görüntü olabilir , Polyannacılık değil sırf takvim e inadımdan.

goosfraba
13.Ağustos.2011, 05:00
Ona bakarsak siz de ordan burdan duyduklarınızla yargıya,savcıya sallıyorsunuz yangısız infaz yapıp.

3 temmuzdan beri bu süreci yaşayan benim. dolayısıyla mehmet berk ve onun çevresi hakkında az da olsa fikir sahibiyim artık. yani insanın ne olduğunu bilmek için biraz araştırıp okumak gerekiyor. sana da öneririm ;;)

RaSenGan
13.Ağustos.2011, 05:07
3 temmuzdan beri bu süreci yaşayan benim. dolayısıyla mehmet berk ve onun çevresi hakkında az da olsa fikir sahibiyim artık. yani insanın ne olduğunu bilmek için biraz araştırıp okumak gerekiyor. sana da öneririm ;;)

Abi sen olayların ne kadar içindesin ki ? Herkes orda burda yazanla aklında çeşitli şeyler oluşturuyor.Kim nedir kimsenin bildiği yok.Biz sadece yazılanlara veya kendi takımının sitesinde bazılarının salladıklarıyla hareket ediyoruz.Ama siz öyle bir kıvama gelmişsiniz ki bu adamlar ne yapsa suçlu.Daha geçen gün Emenike'ye Okan Bayülgen'in söylediği lafı savcı sorguya girince ilk söylediği söz diye anlatıyordun.Tamam gerginsiniz anlıyoruz da bir şey olsa da savcıyı karalasak diye tetikte bekliyor bazıları.Benim bu söylediklerim sadece senin için veya tüm Fenerbahçeliler için geçerli değil.Bazı kişilerde var bu durum.Fenerbahçe düşer düşmez benim umrumda değil.Ama sizin bu tutumunuz dışardan bakan birisine çok itici geliyor.Bu adamlar bu kadar çok ne biliyor nasıl biliyor da böyle konuşabiliyor diye düşünüyor insan.

goosfraba
13.Ağustos.2011, 05:13
her ne kadar o olay tarafımdan yanlış anlaşılmış olsa da, emniyetin ve savcının yaptığı rezillik ve saçmalıkları anlatmaya gerek yok herhalde.

madem sen de takip ediyorsun, bu saçmalıkları da bilmen gerekir.

neyse. konu dışına çıkıyoruz. bunları konuşacağımız konu burası değil.

RaSenGan
13.Ağustos.2011, 05:21
Dia ve Niang'a kanım ısındı :D

her ne kadar o olay tarafımdan yanlış anlaşılmış olsa da, emniyetin ve savcının yaptığı rezillik ve saçmalıkları anlatmaya gerek yok herhalde.

madem sen de takip ediyorsun, bu saçmalıkları da bilmen gerekir.

neyse. konu dışına çıkıyoruz. bunları konuşacağımız konu burası değil.

Doğruyu yanlışı herkes görüyor da bazı yanlışları büyüterek doğruları hiçe saymak doğru değil bence :)

Neyse bu kadar yeter bence de soruşturmadan devam ederiz istersen (:

SAİT71
13.Ağustos.2011, 05:22
Gazeteye açıp telefon edeceksin. Sana ne diye. Haber diye yaptıkları şeylere bakın ya. İsterse kuma getirir karısının üzerine sana mı düştü.

GodfatheR
13.Ağustos.2011, 13:25
21 Ağustos günü Palermo ile oynuyoruz.

TR.CaPTaiN
13.Ağustos.2011, 15:58
YETER TAKVİM

Kısa bir süre önce yöneticilerimizin şampiyon olmamız halinde "The Billionare" adlı gece kulübünü kapatma ile ilgili telefon görüşmelerini "Aziz Yıldırım bahislere de müdahale etti" diye yazan Takvim Gazetesi yalan ve kasıtlı haberlerini sürdürüyor.

Gazetede bugün yayınlanan bir haberde futbolcularımız Niang ve Dia’nın bir partide çekilmiş fotoğrafları yayınlanarak iki akşam önce evlerinde "alem" yaptıkları öne sürülüyor. Hatta gazete futbolcularımızın bu parti nedeniyle dünkü antrenmanda yorgun ve bitkin olduklarını yazarak yalan haberini perçinlemeye çalışıyor.

Ancak söz konusu haberde kullanılan fotoğraflar 2010 yılı Eylül ayında Niang’ın kulübümüze transfer olması sebebiyle İstanbul’da futbolcumuz Dia’nın evinde verdiği bir partide çekilmiş fotoğraflardır. Kulübümüzün yaşadığı bu süreçte "alem" yapıldı izlenimi uyandırılmaya çalışılan ve bu şekilde yayınlanan fotoğraflar evde Fransa’dan çok sayıda davetlinin ve hatta Niang’ın eşinin de bulunduğu bir partidendir.

Takvim Gazetesi’ni bir kez daha kulübümüze karşı saygılı davranmaya ve yalan ve kasıtlı haberlere son vermeye davet ediyoruz. Bilyoner haberi konusunda yalan haber yaptıkları ortaya çıktığında tek satır düzeltme yayınlamayan Takvim Gazetesi’ne bir haber yapmadan önce tarafların görüş ve bilgilerine başvurmanın yaptıkları mesleğin en temel kuralı olduğunu hatırlatmak istiyoruz. Takvim Gazetesi’nin bu yalan haberlerini kulübümüz ve camiamızdan özür dileyerek düzeltmelerini talep ediyoruz.

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ

goosfraba
13.Ağustos.2011, 16:01
umarım bunlar cezasız kalmaz.

SAİT71
13.Ağustos.2011, 16:43
Yalancılar. Misyonları belli zaten...

MeMo
13.Ağustos.2011, 18:32
Utanmayı bir kenara bıraktı millet.

futureless
13.Ağustos.2011, 18:57
Takvim geçenlerde gece klübü billionaire den bahseden yöneticileri bilyoner sitesi olarak kapama haberi çıkaran gazeteydi dimi , görüntüler hakikaten yeniyse bu iki futbolcunun çekeceği var demektir klüpten.
Bir Fenerbahçeli olarak doğru bulmuyorum , ama hemen inanmaktansa ( Takvim ) doğruluğunu beklemeyi tercih ediyorum.Eski görüntü olabilir , Polyannacılık değil sırf takvim e inadımdan.

Eh , takvim klasiği doğru olmadığı bugün ispatlandı :) Sonra neden Fener taraftarı basına suç buluyormuşmuş..

futureless
14.Ağustos.2011, 11:03
Fotomaç gazetesinin bugünkü sayısında Uefa'nın resmi sitesinde Fenerbahçe'nin şampiyonluk sayısının artık 18 olarak gösterildiği ( 17ydi resmi sitesinde ) yazıyor.Buna ithafen Fenerbahçe'nin şampiyonluğuna UEFA'dan da tescil geldi şeklinde yorum getirmiş gazete.

Uefa'nın sitesine girdiğimde 2 gün önce sayfanın güncellendiği ve 18 şampiyonluğu olduğu görülüyor.

Domestic honours (most recent triumph in brackets)
• League title: 18 (2011)

Last updated: 12/08/11 14.07CET

SAİT71
14.Ağustos.2011, 16:11
TRT Spor Fenerbahçe'yi düşürdü!

TRT Spor, Fenerbahçeli Alex'in geçen sezon attığı golleri yayınlarken tuhaf bir hata yaptı.

TRT Spor kanalında, Fenerbahçe'nin kaptanı Alex De Souza'nın geçen sezon attığı goller yayınlandı. Görüntüler akarken ekranda yer alan 'Bank Asya 1. Lig 12. Hafta Özetleri' ifadesi dikkat çekti.

http://i.imgur.com/glYEb.jpg

Kaynak: Fanatik (http://fanatik.ekolay.net/TRT-Spor-Fenerbahceyi-dusurdu_3_Detail_34_234462.htm)

__________________________________________________ _______________________

UEFA da tescilledi
UEFA, şike soruşturması ile sarsılan Fenerbahçe'nin 18. şampiyonluğunu tescilledi.

http://cdn.sporx.com/img/3/2011/sampiyon_.jpg

Şike soruşturması ile sarsılan Fenerbahçe (http://www.sporx.com/futbol/superlig/fenerbahce/)'ye UEFA (http://www.sporx.com/uefa/)'dan müjdeli haber geldi! UEFA (http://www.sporx.com/uefa/), (http://www.sporx.com//) resmi sitesinde güncelleme yaparak Fenerbahçe (http://www.sporx.com/futbol/superlig/fenerbahce/)'nin 18. şampiyonluğunu ekledi. Türkiye (http://www.sporx.com/turkiye-futbol-federasyonu/)Futbol (http://www.sporx.com/futbol/) Federasyonu'nun birkaç gün içinde şike (http://www.sporx.com/sike/) ile ilgili kararları açıklaması beklenirken, soruşturma sonucuna göre 'Fenerbahçe'nin bu sezonki şampiyonluğunun elinden alınacağı' bile belirtiliyordu. Ancak UEFA (http://www.sporx.com/uefa/), (http://www.sporx.com//) resmi internet sitesinde (uefa.com) Fenerbahçe (http://www.sporx.com/futbol/superlig/fenerbahce/)'nin şampiyonluk sayısını 17'den 18'e çıkararak, sarı-lacivertlilerin geçen sezonki şampiyonluğunu 'tescil' etmiş oldu. Bu gelişme, Fenerbahçe (http://www.sporx.com/futbol/superlig/fenerbahce/) camiasında büyük sevinç yarattı.

sporx.com

MeMo
14.Ağustos.2011, 17:11
http://i55.tinypic.com/2czycg7.jpg

uAburak89
14.Ağustos.2011, 17:19
Konvoy olayının TT Arena'nın önünde durup küfür etmesinden sonra, ikinci amaçsız hareket. İki Fenerbahçe'li bıçaklanmış, provakatörler yine amacına ulaştı, olan hep cahil insanlara oluyor.

MeMo
14.Ağustos.2011, 17:28
Konvoy olayının TT Arena'nın önünde durup küfür etmesinden sonra, ikinci amaçsız hareket. İki Fenerbahçe'li bıçaklanmış, provakatörler yine amacına ulaştı, olan hep cahil insanlara oluyor.

Bıçaklama dedikodudan ibaret şu an.

uAburak89
14.Ağustos.2011, 17:31
Bıçaklama dedikodudan ibaret şu an.

Umarım dedikodudur.

Eylem fikri baştan sakattı, izin verilmedi, yasak getirildi dinlemedi Fenerbahçeliler. Galatasaray tarafına gitmeyin, emniyete bırakın denildi dinlemediler. Yedikleri cop ile, biber gazı ile kaldı herkes. Ne oldu yani şimdi ? Ne değişti, ben bu insanları anlamıyorum.

RasAnt
14.Ağustos.2011, 19:56
Fenerli grupların protesto yapacağını duyan amaçsız gs taraftarları sataşmışlar polis olayları önlemiş

uAburak89
14.Ağustos.2011, 21:14
Fenerli grupların protesto yapacağını duyan amaçsız gs taraftarları sataşmışlar polis olayları önlemiş

Düzeltiyorum; Faik Işık, Lube ayar ve 12numara isimli internet sitesinin gazına gelmek suretiyle Galatasaray'ın mekanı olarak bilinen Beyoğlu'na çıkarma yapma kararı alan Fenerbahçe taraftarına valilik tarafından izin verilmemiş olup, buna rağmen inat eden bu grubun özellikle Galatasaray lisesine karşı bir girişimi olmasın diyen düşünen Galatasaray taraftarları da beyoğluna gelmiştir.

Yukarda yazdıklarım, olan bitenin özeti. Kadıköyde Galatasaraylılar protesto yapmak istese, aynı tepki Fenerbahçelilerden gelecekti.

Ben bunların hiçbirine katılmıyorum, saçma buluyorum. Galatasaraylıların engellemeye çalışması, polisin görevini üstlenmesi saçma ve anlamsızdır. Valilik tarafından izin alınmadan gösteri yapmak saçmalıktır. Fenerbahçelilerin protesto mekanı olarak Beyoğlunu seçmesi provakatörler tarafından maksatlı olarak ortaya atılmıştır, söz konusu şike soruşturmasına en ufak bir etkisi olmayacaktır.

Olaylara bakarken, neden sonuç ilişkisini gözden kaçırmamak gerek.

Night_Mare17
14.Ağustos.2011, 21:15
Fenerbahçe'nin yaptığı bu yürüme kesinlike kışkırtma amaçlıydı . (Gerçi yürüme olmadı ama )

MeMo
14.Ağustos.2011, 21:18
Düzeltiyorum; Faik Işık, Lube ayar ve 12numara isimli internet sitesinin gazına gelmek suretiyle Galatasaray'ın mekanı olarak bilinen Beyoğlu'na çıkarma yapma kararı alan Fenerbahçe taraftarına valilik tarafından izin verilmemiş olup, buna rağmen inat eden bu grubun özellikle Galatasaray lisesine karşı bir girişimi olmasın diyen düşünen Galatasaray taraftarları da beyoğluna gelmiştir.

Yukarda yazdıklarım, olan bitenin özeti. Kadıköyde Galatasaraylılar protesto yapmak istese, aynı tepki Fenerbahçelilerden gelecekti.

Ben bunların hiçbirine katılmıyorum, saçma buluyorum. Galatasaraylıların engellemeye çalışması, polisin görevini üstlenmesi saçma ve anlamsızdır. Valilik tarafından izin alınmadan gösteri yapmak saçmalıktır. Fenerbahçelilerin protesto mekanı olarak Beyoğlunu seçmesi provakatörler tarafından maksatlı olarak ortaya atılmıştır, söz konusu şike soruşturmasına en ufak bir etkisi olmayacaktır.

Olaylara bakarken, neden sonuç ilişkisini gözden kaçırmamak gerek.

Hadi diğerlerini anladım.Faik Işık'ı sadece bir varsayım üzerinden suçlamak ne kadar doğru?

Faik Işık bir rakip değil avukat beğenirsiniz beğenmezsiniz dolayısıyla bu konuda eleştiriler bile amaçsız oluyor.

uAburak89
14.Ağustos.2011, 22:39
Faik Işık'ın tutumu ve tavırlarından rahatsız olan Fenerbahçeliler varken, bir Galatasaraylı olarak yazmak bana düşmez. Ayrıca yazıda da belirttiğim gibi ilk paragraf şahsi fikrim değil, her iki tarafın tutumu sonucu ortaya çıkan bu durumun analizidir.

MeMo
15.Ağustos.2011, 00:05
Faik Işık'ın tutumu ve tavırlarından rahatsız olan Fenerbahçeliler varken, bir Galatasaraylı olarak yazmak bana düşmez. Ayrıca yazıda da belirttiğim gibi ilk paragraf şahsi fikrim değil, her iki tarafın tutumu sonucu ortaya çıkan bu durumun analizidir.

Doğrudur rahatsız olan Fenerli'ler vardır yalan söyleyecek değilsiniz ama ben görmedim ne yalan söyliyeyim.Ben Faik Işık'ın ne siyasi görüşünü sevdim ne de başbakana avukat olmasını falan.Yalnız bir gerçek var adam lafın dışında da çok iş yaptı.Süreci manyak gibi takip eden biri olarak söylüyorum :D Siz TV programlarında gördüğünüzle yargılıyor olabilirsiniz ama durum bu değil.

Aynı sürekli dile getirdiğiniz TT Arena'nın önünde olanlar gibi kimse oraya özellikle gitmedi gidip küfür edelim diye.Metris'e giderken yol üstündeydi Fenerliler taraftar psikolojisiyle normal fakat yanlış olarak rakibe küfür edildi.Bunn örneği neredeyse her maç oluyor zaten.

Ben bunu niye açıkladım umrumda falan değil bu olay ama sizin sabit bakış açınızı göstermek için.

Haddimi aştıysam affola.

uAburak89
15.Ağustos.2011, 00:47
Doğrudur rahatsız olan Fenerli'ler vardır yalan söyleyecek değilsiniz ama ben görmedim ne yalan söyliyeyim.Ben Faik Işık'ın ne siyasi görüşünü sevdim ne de başbakana avukat olmasını falan.Yalnız bir gerçek var adam lafın dışında da çok iş yaptı.Süreci manyak gibi takip eden biri olarak söylüyorum :D Siz TV programlarında gördüğünüzle yargılıyor olabilirsiniz ama durum bu değil.

Aynı sürekli dile getirdiğiniz TT Arena'nın önünde olanlar gibi kimse oraya özellikle gitmedi gidip küfür edelim diye.Metris'e giderken yol üstündeydi Fenerliler taraftar psikolojisiyle normal fakat yanlış olarak rakibe küfür edildi.Bunn örneği neredeyse her maç oluyor zaten.

Ben bunu niye açıkladım umrumda falan değil bu olay ama sizin sabit bakış açınızı göstermek için.

Haddimi aştıysam affola.

TV + twitter, başka veri olabilecek mecra varsa oralarada bakarız, komik adam sonuçta. :D

Sürekli değil, 2 kere yazdım. :) O gün olay spontane gelişti ben de biliyorum, ama bugünkü olaydan sonra 2. defa şike soruşturmasına Galatasaray'ın karıştırılması beni rahatsız ediyor. Empati yaptığım da sizleri anlayabiliyorum, ancak Galatasaray'a saldırılmasını mantığım kabul etmiyor. Maçlarda o gün edilen küfürlerin 5 katı ediliyor bende biliyorum, o maç, diğeri ise yerinde duran bir stat, bir bina. Bu sağlıklı bir düşünce değil bence, amaçlarını anlamamıştım o gün.

Ayrıca, sabit bir bakış açım olduğunu düşünmüyorum. :)

KaPaLı
15.Ağustos.2011, 01:36
Burası onun mekanı, orası şunun mekanı. Nerede yaşıyosunuz, hangi kafayı yaşıyosunuz siz yahu :n: İsteyen, istediği yerde, istediği şekilde gezer. Kimsede hoop hemşehrim, birader falan diyemez.

MeMo
15.Ağustos.2011, 12:38
TV + twitter, başka veri olabilecek mecra varsa oralarada bakarız, komik adam sonuçta. :D

Sürekli değil, 2 kere yazdım. :) O gün olay spontane gelişti ben de biliyorum, ama bugünkü olaydan sonra 2. defa şike soruşturmasına Galatasaray'ın karıştırılması beni rahatsız ediyor. Empati yaptığım da sizleri anlayabiliyorum, ancak Galatasaray'a saldırılmasını mantığım kabul etmiyor. Maçlarda o gün edilen küfürlerin 5 katı ediliyor bende biliyorum, o maç, diğeri ise yerinde duran bir stat, bir bina. Bu sağlıklı bir düşünce değil bence, amaçlarını anlamamıştım o gün.

Ayrıca, sabit bir bakış açım olduğunu düşünmüyorum. :)

TV + Twitter'la da alakası yok. Avukatlık mesleğiyle ilgili direk olarak :D Onu da bu hafta görürüz diye tahmin ediyorum.

Revolution
15.Ağustos.2011, 13:50
Burası onun mekanı, orası şunun mekanı. Nerede yaşıyosunuz, hangi kafayı yaşıyosunuz siz yahu :n: İsteyen, istediği yerde, istediği şekilde gezer. Kimsede hoop hemşehrim, birader falan diyemez.
Demiyorlar mı sanıyorsun abi? Beşiktaş Çarşı'dan 10 tane Galatasaraylı arkadaşımla kendi çapımızda marşlar söyleyerek geçelim bakalım bizi ne yapıyorlar :D Bağdat Caddesi'nde, Kadıköy'de aynı şeyi yapalım bakalım neler oluyor orada? Aynı şey Beyoğlu için de geçerli. Bunlar gerçek, kafa değil.

goosfraba
15.Ağustos.2011, 14:14
lugano munih havaalanında takımı bekliyor.

http://a.yfrog.com/img737/8872/35ltm.jpg (http://yfrog.com/kh35ltmj)

SaLviO
15.Ağustos.2011, 14:18
Bu adamı seviyorum ya

SAİT71
15.Ağustos.2011, 14:48
Garibim :D

TR.CaPTaiN
15.Ağustos.2011, 20:03
Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu’nun şike iddialarında adı geçen takımlar ile ilgili bugün vereceği karar öncesi borsada dört büyüklerin hisseleri coştu, tüm hisseler tavan fiyattan işlem görüyor. İlk seansta Fenerbahçe yüzde 11.56, Beşiktaş 11.22, Galatasaray yüzde 10.71, Trabzonspor hisseleri de yüzde 10.49 değer kazandı. Son üç günlük performans da ise Fenerbahçe açık ara önde.

Temmuz ayı başında başlatılan “Futbolda Şike İddialarına” yönelik soruşturma ile soruşturmada adı geçen futbol kulüplerinin hisseleri çok ciddi düşüşler yaşamıştı.

Ancak uzmanlar, federasyonun takımların küme düşmeyeceğine ilişkin karar vereceğine yönelik beklentilerin güçlendiğini ve bu nedenle hisselere hızlı alımların geldiğini belirtiyor.

EN BÜYÜK YÜKSELİŞ FENERBAHÇE’DE

Borsada spor kulüplerinin yaşadığı yükselişten en büyük payı Fenerbahçe hisseleri aldı. Bugün yüzde 11.56 prim yapan Fenerbahçe hisseleri son üç günde ise yüzde 37.5 değer kazandı. Fenerbahçe hisseleri 10 Ağustos Çarşamba gününü 36.5 liradan tamamlarken, seansı 50.5 liradan tamamladı.

Beşiktaş hisseleri aynı dönemde 6.96 TL’den 8.72 TL’ye çıkarak yüzde 25.2, Galatasaray hisseleri 219 liradan 274 liraya çıkarak yüzde 25.11, Trabzon hisseleri de 1.75 TL’den 14.75 TL’ye çıkarak yüzde 25.5 değer kazandı.

EN BÜYÜK KAYIP KİMDE?

Soruşturmanın başladığı tarih esas alındığında ise, son dönemdeki yükselişine rağmen en büyük değer kaybı yine Fenerbahçe Sportif hisselerinde gerçekleşti, kayıp yüzde 29,54 oldu. Galatasaray Sportif hisselerindeki kayıp yüzde 27,13, Trabzonspor Sportif hisselerindeki kayıp yüzde 17,37 ve Beşiktaş Futbol Yatırımları hisselerindeki kayıp da yüzde 14,93 olarak gerçekleşti.

Bu süre içinde Spor Endeksindeki düşüş de yüzde 23,95'i buldu.

Hürriyet
15:01

TR.CaPTaiN
15.Ağustos.2011, 20:41
Fenerbahce teknik direktoru Aykut Kocaman, saat 20:00'da Almanya kampinda basin toplantisi duzenleyecek.. Ntvspor'dan canli

Aykut Yıldırım/Twitter

sananes
15.Ağustos.2011, 21:51
Ntvspor motor yarışı gösteriyor bi izleyemedim şu basın toplantısını.

barahir
15.Ağustos.2011, 21:54
Ntvspor motor yarışı gösteriyor bi izleyemedim şu basın toplantısını.

Toplantı bitti, bittikten sonra başladı motor yarışı..

sananes
15.Ağustos.2011, 21:55
Toplantı bitti, bittikten sonra başladı motor yarışı..

10 dakikada bitmiş demekki 20.10'da açtım tvyi:)

barahir
15.Ağustos.2011, 22:01
10 dakikada bitmiş demekki 20.10'da açtım tvyi:)

Aykut Hoca'yı bilirsin fazla konuşmayı sevmez :)

SAİT71
16.Ağustos.2011, 00:19
http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/299501_208390382548578_113715395349411_549752_7418 151_n.jpg

Lugano antrenmanda...

fbdevil190737
16.Ağustos.2011, 00:31
http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/299501_208390382548578_113715395349411_549752_7418 151_n.jpg

Lugano antrenmanda...

Helal olsun . Her ne kadar transferde adı sık anılsada formanın hakkını veren nadir isimlerden .

sananes
16.Ağustos.2011, 17:46
bugün ki hazırlık maçı hangi kanalda?

futureless
16.Ağustos.2011, 17:54
bugün ki hazırlık maçı hangi kanalda?

D-Smart Euro Futbol .

sui generis
16.Ağustos.2011, 17:55
hazırlık maçlarını hiç izleyemedim ya bu d-smart yüzünden. hep özet :) bir sakarya maçı var.

sananes
16.Ağustos.2011, 17:56
D-Smart Euro Futbol .

işte ben de bunu anlamıyorum.Bu medyadan kulüp haftalardır şikayet edip durmuyor mu?o zaman en haksız,sert haberleri yapan doğan yayın holdingin kanalında neden gösteriliyor hazırlık maçlarımız.Üç kuruş para için buna değer mi!

Sezon öncesi anlaşılmıştır falan da kabul edilemez ekstra durumlardan ötürü fazladan oynanan hazırlık maçları bunlar,eski anlaşmayı kapsamaz.

barahir
16.Ağustos.2011, 18:04
işte ben de bunu anlamıyorum.Bu medyadan kulüp haftalardır şikayet edip durmuyor mu?o zaman en haksız,sert haberleri yapan doğan yayın holdingin kanalında neden gösteriliyor hazırlık maçlarımız.Üç kuruş para için buna değer mi!

Sezon öncesi anlaşılmıştır falan da kabul edilemez ekstra durumlardan ötürü fazladan oynanan hazırlık maçları bunlar,eski anlaşmayı kapsamaz.

Daha öncede imzalanmış sözleşme olduğu içindir.. Sanırım bu yıl bitiyodu sözleşme, yani bu yıl son olması lazım uzatılmazsa

titates1
16.Ağustos.2011, 18:06
maç kaçta ?

Zekirdek
16.Ağustos.2011, 18:07
maç kaçta ?

19:30'da........

titates1
16.Ağustos.2011, 18:20
19:30'da........

teşekkürler

futureless
16.Ağustos.2011, 19:32

Söylediklerine katılıyorum kardeşim kelimesi kelimesine , ama yapacak birşey yok anlaşma sürdüğü için.

Zekirdek
16.Ağustos.2011, 19:41
Volkan, Gokhan Gonul, Serdar Kesimal, Bilica, Caner, M. Topuz, Selcuk, Cristian, Dia, Alex, Niang

İlk 11'imiz. Lugano ve Andre Santos hariç ideal kadromuz ile çıkıyoruz.

A.FaruK
16.Ağustos.2011, 19:42
Şimdi hazırlık maçınıda izleyemicez (: Allahtan iftar erken oluyoda iftardan sonra hemen kahveye akıcaz mecbur (:

Night_Mare17
16.Ağustos.2011, 19:50
Alex'i merak ediyorum bu maç izleyeceğim .

futureless
16.Ağustos.2011, 20:08
1 FC Nürnberg ile Easy Credit Stadyumu’nda özel bir maç yapacak olan Fenerbahçemizin on biri şu şekildedir:

Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Serdar Kesimal, Fabio Bilica, Caner Erkin, Mehmet Topuz, Selçuk Şahin, Cristian Baroni, Issiar Dia, Alex de Souza, Mamadou Niang

fenerbahce.org

futureless
16.Ağustos.2011, 21:14
Dia şov yapıyor.Niang'ın iki golüyle 35. dakika 2-0 önde Fenerbahçe.

Night_Mare17
16.Ağustos.2011, 21:16
Dia yardırdı.

RasAnt
17.Ağustos.2011, 00:02
2-1 bitti maç ilk 45 dakikada Dia Niang uyumu güzeldi Fenerbahçeden kopmamaları sevindirici.

İlk yarı 2-0 üstünlüğümüzle sona erdi ikinci yarıya başlarken Volkan,Bilica ve Baroni hariç 8 oyuncu değişikliğine gitti takım.

Defanstaki sorun açıkca görünüyor Volkan iyi performans çıkardı.

TR.CaPTaiN
17.Ağustos.2011, 02:00
Golleri izleme fırsatım oldu. İlk golde Mehmet'in asisti golden daha güzel ama Niang'ın da kontrolü iyi. İkinci golde Dia'nın o dar alanda yaptıklarından sonra rakip sol bek bu gece uyuyamaz herhalde.

A.FaruK
17.Ağustos.2011, 03:34
Dia fenalarda yalnız maşallahı var (: Rakibin sol kanadı ağlattı resmen (:

SaLviO
17.Ağustos.2011, 04:37
Defans tamamen bilicanın kazmalığı lugano geldiğinde toparlanıcak solda canerde var daha santos gelicek takıma bir tane orta saha lazım birde alınabilirnirse forvet

BleedingMoon
17.Ağustos.2011, 05:02
aykut hoca uğur boral'ı sol bekte deniyor bir kaç maçtır. 100. yıl geldi aklıma...

TR.CaPTaiN
20.Ağustos.2011, 02:06
Fenerbahçemizin 24 Ağustos Çarşamba günü Alman 1860 Münich takımıyla yapması planlanan hazırlık karşılaşması iptal edildi. Bavyera eyaleti polisinin güvenlik gerekçesiyle bu karşılaşmanın seyircili olarak oynanmasına izin vermemesi üzerine bu karar alındı.

Takımımız bunun yerine 23 Ağustos Salı günü Bundesliga ekiplerinden Werder Bremen ile karşı karşıya gelecek.

Karşılaşma Osnabruck şehrindeki Osnatel Arena Stadyumu’nda yerel saatle 18:30’da (TSİ 19.30) oynanacak.

Karşılaşmanın bilet satışına dair detaylar daha sonra resmi sitemizden açıklanacak.

Fenerbahce.org

di canio
20.Ağustos.2011, 12:01
Adı konamaz...
http://b1108.hizliresim.com/11/8/19/7266.jpg

SAİT71
20.Ağustos.2011, 15:56
Muhteşem bir görüntü... :)

MeMo
20.Ağustos.2011, 18:10
http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/311372_240113866032968_184186224959066_777614_3582 333_n.jpg
http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/311372_240113869366301_184186224959066_777615_7182 105_n.jpg
http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/311372_240113872699634_184186224959066_777616_3819 027_n.jpg
http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/311372_240113876032967_184186224959066_777617_4569 250_n.jpg
http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/311372_240113879366300_184186224959066_777618_3559 913_n.jpg
http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/306006_240114042699617_184186224959066_777619_6230 657_n.jpg

goosfraba
20.Ağustos.2011, 18:13
ıslıklayanlara ve taraflı, aleyhte haber yapıp takımı baltalayanlara helal olsun.

bu sene takımımdan hiç birşey beklemiyorum.

SaLviO
20.Ağustos.2011, 20:01
Şu resimler oyuncuların psikolojilerini ortaya koyuyor.

sui generis
21.Ağustos.2011, 12:21
Palermo ise Fenerbahce ile oynayabilmek icin Munih'e ozel ucak yolladi ve Fenerbahce'yi aldirdi. Tum giderlerini de karsiliyor @chemedya Ahmet Ercanlar