PDA

View Full Version : Fenerbahçe Sohbet Alanı

Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 [26] 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45

darkkobal123
04.Eylül.2012, 15:21
çok iyi ya :D :D :D

Selçuk Şahin

Ne çabuk unuttunuz.
Selçuk Şahin'i insan olarak sevmeyen yoktur ama takım menfaati söz konusu olunca durum değişir.

ForsakeN
04.Eylül.2012, 15:24
http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/391763_415405148521153_1127090639_n.jpg

Nedvedmania
04.Eylül.2012, 15:25
Alex'e sorsak tabiki Gökmen Özdenak der :D

zeck17
04.Eylül.2012, 15:27
Mümkünse daha futbol tartışmayalım.
Kuyt ve Krasiç nasıl aynı futbolcu olur ? Biri kanat , biri forvet ; biri diğerinden daha süratli , biri diğerinden daha bitirici. Meireles ile Baroni'yi bir tutmak zaten ne kadar takip ettiğinizi gösteriyor.

ben de diyorum kuytun daha bitirici olduğunu ama kuytta liverpoolda oynarken daha çok kanat rolünde oynuyordu krasice gelince juventusda üst düzey bir futbol oynamadığını belli sol taraftada performansı daha kötüye gider ve ben burda meirelesle baroniyi bir tutmadım sadece meireles gereksiz sonuçta avrupadan kazanacağın para çok az sadece bizim ligimizde para için oynayacaklar benim eleştirim ne fenerbahçeye ne de meireles benim eleştirim türk futbol yöneticilerine..

avrupadan elendikten sonra size iyi görünmek için yapılmış gösteriş transferleri bunlar edirneden öteye gidemeyince zerre kadar önemi yok benim için ister meireles gelsin ister portekizden naniyi moutinhoyu alsınlar umurumda değil sen avrupada yoksan başarın yok demektir sen boşa futbol için uğraşıyorsun demektir bu bizim ne kadar kötü olduğumuzu gösterir şahsen bu düşünce oldukça avrupada şampiyonumuz 1 ön elemeden daha fazlasını oynasın ki biraz futbol anlayışımız değişsin

sizin taraftarlık anlayışınız böyleyse bence taraftardan da başlamak gerekir düzelmeye

Kuyt ve krasic aynı , topal Selçuk'un bir gömlek üstü , cristian ve meireles aynı , alex MC oynasın ??? Biz seninle tartışmayalım ..

kuytun daha bitirici olduğunu vs bunları bilen biriyim ama krasici solda oynatacaksan oynamasın o derece kötü oynuyor

topal'ı yıllardır izleyen biriyim dardanelden geldiğinden beri tüm maçlarını izledim diyebilirim galatasarayda iyi bir görüntü gösterip valenciayaya gitmesinin sebebi teknik zeki bir oyuncu olduğu için değildi sadece hırslı toplara koşan savaşçı olduğu için gitti valenciada biraz topu oyuna sokmayı öğrendi daha düzgün şut atmayı öğrendi bir de ve valenciada ön plana çıkması yine galatasarayda ön plana çıktığı yönlerle aynı..Valenciadan neden gönderildiğini biliyor musunuz bilmiyorum ama eğer valencia-a.madrid maçını tekrar izlerseniz ordaki net hataları ve valenciayı uefa kupasından ettiğini görebilirsiniz

meireles yorumlarımda yine aynı yukardakilerle bebe ligimize para harcamaya gerek yok formayı koy en kötü fener 3.olur.

alex mc oynasın fikrime sonuna kadar katılıyorum 4-3-3 oynayacaksa bu takım alexi bırakamazsın baroniyle beraber oynar çok iyi de becerir alex attığı uzun toplarla krasice çok geniş alanlar açabilir kuytıda golle karşı karşıya bırakabilir bunları denemeden ne siz bilebilirsiniz ne biz aykut hoca korkaklığından denememiyor bunları..

son cümleniz çok çocukça olduğu da aşikar

BleedingMoon
04.Eylül.2012, 15:32
krasic'le kuyt'un benzer tek özellikleri saç renkleri. krasic futbol hayatı boyunca üst düzey bir kanat oyuncusu oldu, geçen sene pek oynayamadığı ve futbol hayatı boyunca 31 lig golü attığı (avrupa ve kupa maçları hariç) için yabana atılmamalı. krasic delici ve asist özelliği olan bir kanat oyuncusu. kaldı ki her kanat oyuncusu messi ya da ronaldo olacak hali yok. bizde oynar oynamaz sakatlanması ve aykut kocaman'ın onu solda oynatması büyük talihsizlik.

ayrıca kuyt da golcülüğünü konuşturduğu dönemlerin çoğunda bildiğin santrafor oynadı. bayağı da penaltı attı.

sui generis
04.Eylül.2012, 15:53
Alex bu takımda MC denendi olmadı , alex ten forvet olur MC olmAz. Kuyt ve krasic hiç alakasız iki tarzda futbolcu. Biri süratli digeri mücadeleci bir adam. Kuyt ve krasic in ortak yönünü bulamıyorum. Fenerbahçe'nin bu seneki maclarını izleseydiniz ortasahanin nasıl döküldüğünü gorurdunuz . Belki de en kötüsü cristiandi. Siz onu oynatın diyorsunuz :) ve ayrıca şampiyonlar liginden elendik diye Avrupa ligini boslayacak değiliz. Bu takım ligde şampiyon olmak ve Avrupa'da gidebildigi kadar gitmek istiyor. Bu da bu ortasahayla mümkün degildi.

erdem344
04.Eylül.2012, 15:57
http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/391763_415405148521153_1127090639_n.jpg

işte türk futbolunun hali bu ortamda tabi başarı gelmez

BleedingMoon
04.Eylül.2012, 16:04
resmi ilk gördüğümde gökmen özdenak'ın kafasında kalpak var sandım.

TeNaciOUS MidFieLdeR
04.Eylül.2012, 17:22
Meireles transferine tepki yağdı!

4 Eylül 2012 11:50 NTV Spor ve Ajanslar
Fenerbahçe’nin Raul Meireles transferi, Ada basınında geniş yer buldu. İngiliz taraftarlar da, Portekizli yıldızın Fenerbahçe’ye verilmesinin ardından Chelsea yönetimine büyük tepki gösterdi.

İNGİLİZ TARAFTARLAR TEPKİ GÖSTERDİ

Chelsea taraftarı da, Meireles'in Fenerbahçe'ye transfer olması nedeniyle kulüplerine tepki gösterdi. Taraftarlar, Chelsea kulübünün resmi internet sitesinde yaptığı yorumlarda kullandıkları ifadelerin bazıları şöyle:
-Neden Obi Mikel değil de Meireles?
-Meireles'in gidişi nedeniyle sinirliyim.
-Çok kaliteli bir orta saha oyuncusunu kaybettik.
-Seni çok özleyeceğiz, hiçbir zaman unutmayacağız.
-Meireles'i satmak büyük hata!
-Bu kadar güçlü ve iyi bir futbolcuyu göndermek tamamen aptallık.
-Beklenmedik ve sinir bozucu bir transfer
-Lütfen şaka olduğunu söyleyin. Meireles'in yerini dolduracak bir futbolcumuz yok.

sananes
04.Eylül.2012, 17:56
Meireles ingiltere'de yılın oyuncusu seçildiği sene bir maçta ortalama 14 kilometre koşuyormuş. Oha çekilir buna. Yani bizim maçtan düştüğümüz anlarda bunu dengeleyecek,tekrar ayağa kalkmamızı sağlayan bir transfer oldu bu.

Alex bir daha zor oynar gibi geliyor bana özellikle sivastaki hareketinden sonra. Zaten çok da formsuz yürüyecek hali yok neredeyse.

Meireles'i Topal'ın yanına koyup,etkili hücumcularımızdan 3 tanesini sahaya sürdüğümüz her maç çok etkili oluruz,can yakarız.

LaigLeNoiR
04.Eylül.2012, 17:58
Meireles ingiltere'de yılın oyuncusu seçildiği sene bir maçta ortalama 14 kilometre koşuyormuş. Oha çekilir buna. Yani bizim maçtan düştüğümüz anlarda bunu dengeleyecek,tekrar ayağa kalkmamızı sağlayan bir transfer oldu bu.

Alex bir daha zor oynar gibi geliyor bana özellikle sivastaki hareketinden sonra. Zaten çok da formsuz yürüyecek hali yok neredeyse.

Meireles'i Topal'ın yanına koyup,etkili hücumcularımızdan 3 tanesini sahaya sürdüğümüz her maç çok etkili oluruz,can yakarız.

İngiltere'de yılın oyuncusu seçildiğini hatırlamıyorum ama geçen sene Liverpool taraftarları tarafından yılın oyuncusu seçildi, kendi takımında.

sananes
04.Eylül.2012, 18:02
İngiltere'de yılın oyuncusu seçildiğini hatırlamıyorum ama geçen sene Liverpool taraftarları tarafından yılın oyuncusu seçildi, kendi takımında.

liverpool taraftarları arasında değil tüm lig taraftarları arasında seçilmiş sanırım. geçen sene de aynı ödülü van persie almış mesela.

attirson
04.Eylül.2012, 18:04
Bende haberlerde Liverpool taraftarı arasında diye duydum.

sananes
04.Eylül.2012, 18:08
ben yanılıyor olabilirim ama zaten önemli olan bu değildi cümlemde.fenerbahçe'de almadığı ödülü başarıyı ben neyleyim. Cümlenin öznesi "14 kilometre koşabiliyor olması" idi.

LaigLeNoiR
04.Eylül.2012, 18:08
Yanlış anlaşılmasın böyle Meireles hakkında şeyler söylüyorum ama açık ve net Türkiye'ye gelen en iyi orta saha. :) Tabi performansını görmemiz lazım burada.

BleedingMoon
04.Eylül.2012, 18:13
evet, tüm lig taraftarlarının oylaması oluyor. sevilen bir adam yani.

http://soccernet.espn.go.com/news/story/_/id/909806/raul-meireles-named-espn-pfa-fans'-player-of-the-year?cc=5739

sananes
04.Eylül.2012, 18:17
Yanlış anlaşılmasın böyle Meireles hakkında şeyler söylüyorum ama açık ve net Türkiye'ye gelen en iyi orta saha. :) Tabi performansını görmemiz lazım burada.

bana portekizli bir orta saha alacaksınız seç deseler önceliğim manuel fernandes'te olurdu. Meireles ise aykut hoca'nın sistemine daha uygun. Çünkü hem çok koşuyor hem de ortalama üstü yetenekleri var.

Facx
04.Eylül.2012, 19:24
liverpool taraftarları arasında değil tüm lig taraftarları arasında seçilmiş sanırım. geçen sene de aynı ödülü van persie almış mesela.

bi önceki yılın en iyi futbolcuları (taraftar ve oyuncular arasından seçilen) bale ve parker dı

http://en.wikipedia.org/wiki/FWA_Footballer_of_the_Year
http://en.wikipedia.org/wiki/PFA_Players%27_Player_of_the_Year

geçen sene 2sinide van persie almıştı mesela

TeNaciOUS MidFieLdeR
04.Eylül.2012, 19:29
bi önceki yılın en iyi futbolcuları (taraftar ve oyuncular arasından seçilen) bale ve parker dı

http://en.wikipedia.org/wiki/FWA_Footballer_of_the_Year
http://en.wikipedia.org/wiki/PFA_Players%27_Player_of_the_Year

geçen sene 2sinide van persie almıştı mesela

bu wiki muhtesem birsey, onun sayesinde hepimiz cart diye koyuyoruz ortaya bilgiyi :D
onceden cok cahil kaliyormusuz saka maka :) ne deseler yutuyorduk :D

Crazycat
04.Eylül.2012, 19:59
"Bu adamın hastasıyım.."
Bugün bir gazetede yer alan haber, Fenerbahçe'de ortalığı yeniden karıştıracak cinsten.. Haberde çeviri hatası var ama doğru tercümeye göre, Stoch da Aykut Kocaman'ı hedef almış gibi görünüyor..

Bugün bir gazetede yer alan küçük bir haber ortalığı karıştırdı. Fenerbahçe camiasının Alex ile Cristian krizini tartıştığı dönemde, son dönemde yedek kalan isimlerden Miroslav Stoch'un da sosyal medyada yazdığı iddia edilen bir mesaj, oldukça konuşulacak türden.

Slovak yıldızın BBM'de (BlackBerry Messenger'da) yazdığı öne sürülen bu mesaj, şimdiden taraftarlar arasında tartışılmaya başlandı.

Gazetede yer alan haberde Stoch'un Aykut Kocaman ile ilgili olarak "I'm sick of this guy" ifadesini kullandığı ileri sürüldü. Ancak haberde yer alan tercümede bir hata vardı ve bu cümlenin "Bu adamın hastasıyım" anlamına geldiği yazılmıştı. Ancak "I'm sick of this guy" cümlesi "Bu adamdan bıktım" anlamını taşıyordu.

Sonuçta bu haber; eğer ki bu BBM mesajı yazılmış ve Aykut Kocaman kastedilmişse, Miroslav Stoch'un da deneyimli teknik adamı hedef aldığını ortaya çıkarmış olacak. Ayrıca futbolcuların sosyal medya ortamlarında yazdıkları mesajların, sarı lacivertli ekipte yarattığı krizler de büyüyerek devam edecek.

HABER NASILDI?
Gazetede yer alan haber şöyle aktarılmıştı;

Fenerbahçe'de özellikle Brezilyalı oyuncuların hedefi haline gelen teknik direktör Aykut Kocaman için herkes aynı şeyleri düşünmüyor...

Bu isimlerden biri de Miroslav Stoch. Slovak yıldız son dönemlerde ilk on bire giremese de hocası için övgü dolu sözler sarf ediyor. Miroslav Stoch'un, BBM telefonlarının sohbet bölümündeki kişisel iletişim kısmına Aykut Kocaman ile ilgili olarak, I'm sick of this guy (Bu adamın hastasıyım) diye yazması dikkat çekti. (Ajansspor)

Kaynak (http://spor.mynet.com/haber/bu-adamin-hastasiyim/54161)

Yanlış çeviri ile sunulan haber;

http://i.imgur.com/PxSEu.jpg

TeNaciOUS MidFieLdeR
04.Eylül.2012, 20:06
@crazycat

LUTFEN HTSPORdan alinti yapmayalim. biktik artik bu gazetenin yalan haberlerinden, ayiptir!

BleedingMoon
04.Eylül.2012, 20:12
aslında nedir benim bu adamdan çektiğim yazmış ama, nedir bizim bu medyadan çektiğimiz? akılları sıra yanlış çeviri yapıp kendilerince dalga geçiyorlar.

KanaKe
04.Eylül.2012, 20:13
bu sabah ben farketmistim o haberi :D epeyde güldüm.. adamlarin amaci sirf fenere saldirmak baska birsey degil.

Crazycat
04.Eylül.2012, 20:42
@crazycat

LUTFEN HTSPORdan alinti yapmayalim. biktik artik bu gazetenin yalan haberlerinden, ayiptir!

Takımla ilgili diye yazayım dedim. Her şeye rağmen Stoch ile Aykut Kocaman arasında bir sorun olduğunu düşünüyorum. Krasic sakatlandığı halde takıma giremiyor, tabii ki antrenmanları Aykut Hoca izliyor da bu oyuncu geçen sene üst düzeyde performans sergilediği zamanlar oldu, şans verilmeyi hak ediyor bence.

TeNaciOUS MidFieLdeR
04.Eylül.2012, 21:06
aslında nedir benim bu adamdan çektiğim yazmış ama, nedir bizim bu medyadan çektiğimiz? akılları sıra yanlış çeviri yapıp kendilerince dalga geçiyorlar.

yaptiklari ceviri ve dalga gecmeleri ne kadar seviyesiz olduklarini gosteriyor. bu kadar da belirgin bir bicimde yalan haber yapilmaz ki, hergun bir paragraf HT ye ayriliyor FB internet sitesinde yalanlama amacli. bence artik gormezden gelinebilir, HT spor servisi zivanadan cikti. volkan demireli savunmayacam ama milli takim kampinda yaptiklarini hakediyor bu adamlar, ayni spor servisinin sevgili meslektaslari. tiksindirici bir hal almaya basladi.

ommix
04.Eylül.2012, 21:32
Başka birşey ima etmeye çalışmışlar bence o haberde.Tamamen seviyesizlik,terbiyesizlik

uAburak89
04.Eylül.2012, 21:33
Fenerbahçe Avrupa Ligi kadrosu, Sezer yok;

http://www.uefa.com/uefaeuropaleague/season=2013/clubs/club=52692/squad/index.html

Suicider
04.Eylül.2012, 21:46
Salih'te yok sanırım göremedim.

SAİT71
04.Eylül.2012, 21:49

Tr liginde zaten 14 km koşuyu kaldırabilecek oyuncu çok zor bulunur yada yoktur. Meireles ve onun gibi adamlar boşuna Premier Lig'de üst düzey oyuncu olmuyorlar. Premier Lig'den adam almanında bu gibi faydaları, sezon içinde bir çok maçta işimize yarayacaktır...

BleedingMoon
04.Eylül.2012, 22:11
göndermeye çalıştığı özgür'ün yerine alabilirdi salih'i...

attirson
04.Eylül.2012, 22:25
Ne Salih ne Recep ikisi de yok.Benim anlamadıgım madem Salih'i oynatmayacaktın neden kiraya vermedin.

C h A o S
04.Eylül.2012, 22:33
Benim bildiğim 21 yaş altı oyuncular otamatik oynayabiliyor.Vardı böyle bir kural diye hatırlıyorum.

darkkobal123
04.Eylül.2012, 22:45
Benim bildiğim 21 yaş altı oyuncular otamatik oynayabiliyor.Vardı böyle bir kural diye hatırlıyorum.
Aynen. 21 yaşından küçük olduğu için ismi verilmeden de oynatılabiliyor diye biliyorum bende.

Suicider
04.Eylül.2012, 23:03
Evet kural öyle ama altyapıda belli bir süre oynamış olması gerekiyor oyuncunun.

pele96
04.Eylül.2012, 23:10
3Yil kadardi sanirim.

ReaList
04.Eylül.2012, 23:14
Recep, Salih ve Kaleci Ertan yaşlarından dolayı oynayabilirler sorun yok. Tek sorun listede Selçuk Şahin'in olması.

ommix
04.Eylül.2012, 23:16
Genç ve tecrübesiz iki oyuncunun avrupa kupaları listesinde olmaması mı yeni tartışmamız?Hayırlı olsun

ReaList
04.Eylül.2012, 23:24
Genç ve tecrübesiz iki oyuncunun avrupa kupaları listesinde olmaması mı yeni tartışmamız?Hayırlı olsun

Şahsen onların yokluğundan ziyade Selçuk'un neden olduğu konusunda sabaha kadar tartışırım : )

GebzeLi1907
04.Eylül.2012, 23:30
Salih'in adı verilmediyse oynayamaz.
en az 2 yıl geçirmesi gerekiyor 21 yaş altı oyuncunun isminin bildirilmemesi için.
Yazık şu Salih'e o da heba olup gidecek herhalde.

ReaList
04.Eylül.2012, 23:32
en az 2 yıl geçirmesi gerekiyor 21 yaş altı oyuncunun isminin bildirilmemesi için.

Yahu adam daha ligde oynatmıyor, Avrupa eksik kalsın : )

uAburak89
04.Eylül.2012, 23:32
Meireles gelmeden önce dahi ligde bile oynayamayan Salih'in Avrupa maçlarında oynama ihtimali var mıydı ki ?

attirson
04.Eylül.2012, 23:36
Meireles Topal Cristian Selçuk(bence 5 para etmez ama durumumuz malum) ne ara oynayacak bu adam kiraya vermemenin amacı ne ? 2 tane Türkiye Kupası maçında oynar yeter.

futureless
04.Eylül.2012, 23:36
Normal şartlarda sahip olduğumuz orta sahaya bakarak, vardı.

GebzeLi1907
04.Eylül.2012, 23:37
Yoktu tabi.
Ama moral olarak iyice dibe vurdurur bu oyuncuyu güvenini kaybettirir.
Salih buraya oynamaya geldiğini söyledi.Tesislerde kalıp istanbul hayatına kendini kaptırmamak için çok çalışacağını vs vs.
Ama hazırlık maçlarında dahi gereken şansı bulamadı

Kaka Leite
04.Eylül.2012, 23:43

Heba olup gideceği felan yok.Transfer döneminde gelip anında kadroya giremez onun yaşında birisi bişeyler göstermesi lazım önce..

Yavaş yavaş pişecek önce antremanlarda abileri ile oynasın gelişim göstersin zaten şans bulacaktır.

sananes
04.Eylül.2012, 23:51
anlamadığım 24 kişilik bir liste sunmuşuz. Bir kişi ismi daha yazılsa sorun olmazdı. 21 yaş altı oyuncular için belki kural değişmiştir. Yoksa daha son hafta 18'e aldığı salihi 25 kişi arasında neden düşünmesin ki?

GebzeLi1907
04.Eylül.2012, 23:52
Heba olup gideceği felan yok.Transfer döneminde gelip anında kadroya giremez onun yaşında birisi bişeyler göstermesi lazım önce..

Yavaş yavaş pişecek önce antremanlarda abileri ile oynasın gelişim göstersin zaten şans bulacaktır.

Bu anlayış ile genç oyuncu çıkmıyor zaten :) avrupa kadrosuna almaktan bahsediyoruz direk 11'e alınmayabilir.
Oyuncu yetenekli ise oynatacaksın Ramsey Rooney Fabregas Anelka Ronaldo Lukaku vs daha niceleri 17 18 yaşında şampiyonlar liginde forma giydi.
17 yaşında ne oyuncular izledik.
Genç milli kategorilerinin en yetenekli oyuncularından biri Salih bu yukardaki oyuncuları oynatan takımların elinde olsa kazanılmak için ne gerekiyorsa yapılacaktı.Sonra da vay arkadaş adama bak diyecektik.

Salih konusunda eleştirim direk hocaya değil Türkiye'deki genel anlayışa.
Aykut hoca geldiğinde bunları kıracak diye çok ümidimiz vardı Gökay Okan gibi isimlere şans tanıdı sonra yok oldular.
Özellikle Gökay mesela pek ala Selçuk kadar oynardı..
Yada Salih Sivas da oynasa aynı şekilde Selcuk dan kötü oynamazdı.

Ayrıca pek şans bulacağından ümidim yok ama inşallah yanılırım.

sui generis
04.Eylül.2012, 23:53
1 kişiyi boş bırakma sebebi ; 4 tane alt yapıdan yetişen oyuncu olmayışı. 3 tane varmış , 1 tane de boş bırakılıyormuş mecburen. Salih ve Recep'in oynayabileceği söyleniyor.

TeNaciOUS MidFieLdeR
05.Eylül.2012, 00:40
kadroyu gorunce ilk aklima gelen recep ve salih oldu ama altyapi oyunculari icin gerek yoktu buna, dogru. umarim grubun son maclarinda garantiler de bu gencleri sahada goruruz. cok iyi tecrube olur onlar icin.

barcaya baktim onlar 31 kisilik liste vermis :n: 6si altyapidan olarak isaretlenmis, B listesi diye aciklama yapmislar alt kisimda.

SAİT71
05.Eylül.2012, 01:07
kadroyu gorunce ilk aklima gelen recep ve salih oldu ama altyapi oyunculari icin gerek yoktu buna, dogru. umarim grubun son maclarinda garantiler de bu gencleri sahada goruruz. cok iyi tecrube olur onlar icin.

barcaya baktim onlar 31 kisilik liste vermis :n: 6si altyapidan olarak isaretlenmis, B listesi diye aciklama yapmislar alt kisimda.

Adamların kadro verme şekli bile ayrı bizden :n:

zeck17
05.Eylül.2012, 01:52

alexin bu konuda bir eleştirisi vardı ne kadar doğru olduğu tekrar ortada..

en iyi antrenman maçta oynamaktır giderek tecrübe kazanır en basit örnek türk futbolunun altın nesli olan 2000 galatasaray kadrosu bülent-hakan-arif-emre(önceden oynamış tugay) vs bunlar hep genç yaşta takımlarında oynamıştır hepsi en geç 22sinde formayı kapmıştır çünkü şans verilmiştir arkasında durulmuştur hepsi hakkını vermiştir formalarının(başka örnek bulamadım yakın tarihte oynamış başarı sağlamış ondan sadece bu örnekleri verebildim halimiz ortada)

Avrupada ise bu yaş o kadar önceki messi 17 yaşında barcelona forması giymiştir iker munian aynen 17 yaşında ronaldo 18 yaşında manuya gitmiştir binlerce örnek vverilebilir 17-18 yaşında yıldız adayı olacağı bilinen futbolculara şans verilmiş olmuştur(not:hiç bir türk futbolcu böyle olacak gibi bir şey demiyorum bunu diyebilmem için değişmesi gerekn binlerce şey var türk futbolunda)

sonuç olarak gökaydı salihdi filan öne geçilen maçlarda şans verilmeli hiç bir kaybedilmez bu oyuncuları oynatmaktan hatta çok şey kazanılır türk futbolunda çok iyi genç yetenekler olduğu her zaman söyleniyor öyledir sahip çıkılırsa sonra profesyonelce yaşaması öğretilirse dünya yıldızları çıkartabiliriz imkansız değildir veya muhteşem bir finansa sahip olabiliriz (porto gibi)

Facx
05.Eylül.2012, 04:15
1 kişiyi boş bırakma sebebi ; 4 tane alt yapıdan yetişen oyuncu olmayışı. 3 tane varmış , 1 tane de boş bırakılıyormuş mecburen. Salih ve Recep'in oynayabileceği söyleniyor.

:D biz bunu fmde yapıyoduk ya :D rastgele birini yazsaymış ya altyapıdan :D

KanaKe
05.Eylül.2012, 11:37
bienvenü lig maclarinda kadroda yok ama uefa listesinde var :) sezer de gönderilmeyecek galiba resmi haber yok bu gün transferin son günü..

Varonil
05.Eylül.2012, 12:14
Daha biz takım olarak ısınamadık ki Avrupa'ya Salih'i bekliyoruz. önce ligde bir ısınsın takıma, Avrupa Kupasının da zamanı var.

ommix
05.Eylül.2012, 12:18
Erten,Salih ve Recep yaşlarından dolayı oynayabilecekmiş avrupa maçlarında

LadroN
05.Eylül.2012, 14:32
Sanki oynayabilseler oynaticak Aykut Kocaman.Bir genc oyuncunun gitmesi gereken en son kulup Fenerbahce.Salih Fenerbahce'yi secerek hata yapti.

sui generis
05.Eylül.2012, 14:39
Hangi büyük kulübümüz 17-18 yaşındaki adamları oynatıyor da bizim oynatmamizi bekliyorsunuz ? Beşiktaş maddi olarak zor durumda olmazsa o da oynatmaz. Galatasaray da Emre ve Semih kaç yasında Salih ve Recep kaç yasında ? Ya da söyle diyim; Galatasaray da Salih ve Recep yasında olup oynayan var mı kadrolarında ?

Çok yanlış kıyaslamalar yapıyorsunuz , Aykut hocaya haksızlık ediliyor.

KanaKe
05.Eylül.2012, 16:24
galatasaray da olsa fatih hoca kesin oynatirdi... ayni sekilde besiktas ta genc oyunculari oynatiyor bizdeki zihniyette 10 senedir selcugu oynatiyor.

pardon salih 18 yasindaymis.. 20-21 saniyordum ben o cocugu..

titates1
05.Eylül.2012, 16:32
Sanki oynayabilseler oynaticak Aykut Kocaman.Bir genc oyuncunun gitmesi gereken en son kulup Fenerbahce.Salih Fenerbahce'yi secerek hata yapti.

Bence de Galatasaray , Galatasaray'ı seçmeyerek hayatının doğrusunu yaptı , eriyip gidecekti yoksa cafercan , özgürcan vb. gibi

Corpus
05.Eylül.2012, 16:46
Bence de Galatasaray , Galatasaray'ı seçmeyerek hayatının doğrusunu yaptı , eriyip gidecekti yoksa cafercan , özgürcan vb. gibi

Ya da Semih gibi Emre gibi şans bulacaktı.

sui generis
05.Eylül.2012, 16:49
Ya da Semih gibi Emre gibi şans bulacaktı.

aralarında 3 yaş var.

Corpus
05.Eylül.2012, 16:50
aralarında 3 yaş var.

Ben yok demedim zaten. Sadece Galatasaray' da kaybolup gideceğini bilemeyiz. Vurgulamak istediğim nokta o.

sui generis
05.Eylül.2012, 16:53
benim eleştirim ; Türkiye'de daha bu yaştaki çocuğu oynatan takım olmamasına rağmen Fenerbahçe'nin oynatmaması nedeniyle bu kadar çok eleştirilmesi. Anadolu kulüpleri ve Beşiktaş'ın bu sezonki maddi durumundan dolayı oynatmasını saymıyorum. Galatasaray'da Beşiktaş'ta ne olacağını bilemeyiz tabii ki de.

Corpus
05.Eylül.2012, 17:07
benim eleştirim ; Türkiye'de daha bu yaştaki çocuğu oynatan takım olmamasına rağmen Fenerbahçe'nin oynatmaması nedeniyle bu kadar çok eleştirilmesi. Anadolu kulüpleri ve Beşiktaş'ın bu sezonki maddi durumundan dolayı oynatmasını saymıyorum. Galatasaray'da Beşiktaş'ta ne olacağını bilemeyiz tabii ki de.

Ona ben de katılıyorum. 17-18 yaşındaki oyuncuyu oynatmak büyük cesaret ister. Bu kadar büyük baskı altında imkansıza yakındır. Taraftar Aykut Kocaman' ın iyi bir taktiksel zekaya sahip olmadığını düşünüyor ve Kocaman' da bunu biliyordur. Ama şuan Fatih Terim ne yaparsa yapsın tüm taraftarlar o taktiksel hamleye saygı duyar. Bir bildiği vardır der.

Tabi ki tek suç Aykut Kocaman' da değil. Recep çok teknikdir hızlıdır tamam ama o vücut ile o adamı sahada ezer geçerler. Biraz kendine dikkat edip cüssesini geliştirmesi lazım. Yoksa bana forma şansı versinler diye bakar durur.

sui generis
05.Eylül.2012, 17:35
bence Krasiç yokken şöyle oynayabiliriz.

---Sow Kuyt

------Alex

Meireles Topuz

-----Topal

tabii bunun dezavantajı da var; Krasiç dönünce Alex yedek kulübesine dönerse yine olaylar olaylar ... :)

ReaList
05.Eylül.2012, 18:08
Krasiç dönünce Alex yedek kulübesine dönerse yine olaylar olaylar ... :)

Önemli olan takımın başarılı olması mı yoksa Alex'in oynaması mı ? Bu soruyu iyi kavradığımız zaman olaylar alaşağı edilecektir : )

Oyunu ileriye taşıyabilecek bir orta alan oyuncusu aldığımıza göre ;
Volkan
Gökhan-Yobo-Egemen-Hasan
Krasiç-Topal-Meireles-Stoch
Kuyt-Sow

11'i takımın 4-4-2 düzeninde oynaması adına en ideal oyunculardan oluşuyor.
Öne Alex'i atıp onun önündeki adamı kaderine terkeden, Alex'in arkasındaki iki adamı oyun içinde etkinliğini düşüren sistemimizden ve düzenimizden bir zahmet vazgeçelim artık. Şu kadroda Volkan dışında skor yaratamayacak oyuncu yok. Dünyadaki diğer takımlar elindeki gücü en iyi şekilde kullanırken bizim farklı fanteziler peşinde koşmamızı (Sow'un Krasic'in sol kanat, Stoch'un sağ kanat oynaması gibi) veya bizi 10 kişi oynatan 10 numaralı sisteme tabii olmamızı aklım almıyor. Aykut Kocaman'ın yaptırdığı transferler tamamen değişime tabii olan oyuncular aksi halde yine Alex'e bağlı kalacaksak Sow,Kuyt,Krasic ve Stoch'tan en az 2 tanesi sürekli yedek olacaktır ki zar zor getirdiğin bu adamları sırf taraftar korkusundan Alex oynasın diye oynatmayacaksak adama gülerler. Alex'in oynayacağı zamanlar mutlaka olacaktır. Sonradan oyuna gireceği zamanlar yine olacaktır ama takımın bütün sistemini bu yaşlı kurtun ayağına bağımlı hale getiren sistemimize devam etmekte ısrar edersek yarın bi gün Sow'u sol bekte de görebiliriz. Kararsızlığın sınırı yok.

sarianet
06.Eylül.2012, 02:07

adamda seri katil tipi yok mu yav gençliğine bakar mısınız :D

barahir
06.Eylül.2012, 02:15
bu arada Aykut kim? ben tanımıyorum..

TeNaciOUS MidFieLdeR
06.Eylül.2012, 03:56
Önemli olan takımın başarılı olması mı yoksa Alex'in oynaması mı ? Bu soruyu iyi kavradığımız zaman olaylar alaşağı edilecektir : )

Oyunu ileriye taşıyabilecek bir orta alan oyuncusu aldığımıza göre ;
Volkan
Gökhan-Yobo-Egemen-Hasan
Krasiç-Topal-Meireles-Stoch
Kuyt-Sow

11'i takımın 4-4-2 düzeninde oynaması adına en ideal oyunculardan oluşuyor.
Öne Alex'i atıp onun önündeki adamı kaderine terkeden, Alex'in arkasındaki iki adamı oyun içinde etkinliğini düşüren sistemimizden ve düzenimizden bir zahmet vazgeçelim artık. Şu kadroda Volkan dışında skor yaratamayacak oyuncu yok. Dünyadaki diğer takımlar elindeki gücü en iyi şekilde kullanırken bizim farklı fanteziler peşinde koşmamızı (Sow'un Krasic'in sol kanat, Stoch'un sağ kanat oynaması gibi) veya bizi 10 kişi oynatan 10 numaralı sisteme tabii olmamızı aklım almıyor. Aykut Kocaman'ın yaptırdığı transferler tamamen değişime tabii olan oyuncular aksi halde yine Alex'e bağlı kalacaksak Sow,Kuyt,Krasic ve Stoch'tan en az 2 tanesi sürekli yedek olacaktır ki zar zor getirdiğin bu adamları sırf taraftar korkusundan Alex oynasın diye oynatmayacaksak adama gülerler. Alex'in oynayacağı zamanlar mutlaka olacaktır. Sonradan oyuna gireceği zamanlar yine olacaktır ama takımın bütün sistemini bu yaşlı kurtun ayağına bağımlı hale getiren sistemimize devam etmekte ısrar edersek yarın bi gün Sow'u sol bekte de görebiliriz. Kararsızlığın sınırı yok.

s.moskva 2.macindaki alexle baslayan hamleleri onumuzdeki maclarda tekrarlayabilir bence aykut kocaman. alex sonradan girmeyi sorun etmeyecekse cok etkili bir silaha donusur bence kilidi acamadigimiz maclarda. hucum yonundeki bu zenginlik varken alex ile baslamak mantiksizlik olur, cunku dedigin gibi hep 3 hucumcuyla oynayacaksak alex harici 2 isim kaliyor. oburlerinden faydalanamiyoruz.

kuyt - sow
krasic - topal - meireles - topuz

hucum gucunu arttirmak isterse

kuyt - sow
alex
krasic..................topuz
meireles

kontrollu oyun icin de

sow
krasic...............kuyt
meireles - baroni
topal

cok alternatifli bir kadro oldu, sadece meirelesin transferi cok seyi degistirdi bence. herseyi onun sirtina yukleyecez :D

Kaka Leite
06.Eylül.2012, 05:16
Fm'de yapıldığı gibi bir maç onu bir maç onu oynatma şansımız yok mudur ? :zuhaha

Sow
Krasic.........................Kuyt
Meireles....Baroni
Topal

Böyle gerçekten sağlam oluyor kadro :)

furkan58
06.Eylül.2012, 05:31
Fm'de yapıldığı gibi bir maç onu bir maç onu oynatma şansımız yok mudur ? :zuhaha

Sow
Krasic.........................Kuyt
Meireles....Baroni
Topal

Böyle gerçekten sağlam oluyor kadro :)

Baroni yerine M.Topuz'u koyduk mu tadından yenmez :)

Facx
06.Eylül.2012, 05:42
stoch neden hiç kadroda düşünülmüyor ? :D bide ben krasicin tipik bi sağ kanat oyuncusu olduğunu solda istenilen verimin alınamıcağını düşünüyorum

Corpus
06.Eylül.2012, 05:52
------------------Volki------------------
GG-------ego-------yabo---------haso
-----------topal-- meireles---------
krosic-------------------------------stoch
------------Kuyt---------Sow

ya da

-----------------Volki---------------------

GG-------ego-------yabo---------haso

-----Topuz----topal-- meireles----

-----Kuyt-----Sow-------Stoch-----

Lim10
06.Eylül.2012, 23:33
Dirk Kuyt;

- Taraftar oyunculara ve takıma müthiş sahip çıkıyorlar ve destekliyorlar..
- İstanbul çok güzel bir şehir, gelecekte İstanbul'a yerleşmeyi bile düşünüyorum..
- Robben ve Van Persie beraber sürekli İstanbul ve Fenerbahçe'yi konuşuyoruz..
- Van Persie`yi Fenerbahçe forması ile görmek istiyorum..

Kuyt kendisine sorulan "Milli maçta en tehlikeli gördüğün Türk futbolcular kim?" sorusuna,

Espriyle karışık "Tabii ki, Fenerbahçeli olanlar" yanıtını verdi. :)

* Napoli Teknik Direktörü Walter Mazzarri: "Meireles transferinde Fenerbahçe ile yarışmayı başaramadık, para bizi yendi."

* "Futboldaki 21 yıllık yaşantımda, hiç bir zaman buna benzer bir ortam görmedim.Yunanlılar Türk'lerin parmak uçlarına bile gelemezler." Sevilla Başkanı Jose Maria Del Nido (Kadıköydeki Fenerbahçe maçı sonrası)

* Johan Cruyff : "Sezon başında yılın transferinin Dirk Kuyt olacağını söyledim.Mükemmel istatistikler yakalamış.Liverpoolun ona ihtiyacı var."

* Stoch : "Bana bir çok kulüpten teklif geldi ama ben yine Fenerbahçeyi seçtim, Aykut Kocamanla aramızda bir problem yok olamazda.Şuan formsuz olduğumun bende farkındayım. Buraya geldiğimde burayı bir basamak olarak görüyordum ancak artık öyle düşünmüyorum,burada kalıcı olmak istiyorum."

* Hollanda Maçında Porto Takımı , Mert Günok'u İzleyecek..

Nedvedmania
07.Eylül.2012, 13:40
Stoch: "Geçen sezon harikaydı. Takımın en iyi oyuncularından birisiydim. Dolayısıyla şu anda neden oynamadığımı anlamıyorum."

BleedingMoon
07.Eylül.2012, 13:43
stoch: "kim konuşuyor lan benim ağzımdan?"

Nedvedmania
07.Eylül.2012, 13:49
stoch: "kim konuşuyor lan benim ağzımdan?"

Ben uyduruyorum. Amacım da fitne ve fesat.

http://www.maraton.com.tr/Stochtan-bomba-aciklamalar-sosyalmedya-son-dakika-haberi_175711.html#.UEnCaGGRH6w

http://skorer.milliyet.com.tr/miroslav-stoch-rest-cekti-ceker-giderim/fenerbahce/detay/1592733/default.htm

http://www.goal.com/tr/news/232/spor-toto-s%C3%BCper-lig/2012/09/07/3359613/stoch-daha-fazla-yedek-kal%C4%B1rsam-giderim?source=breakingnews

http://live.sporx.com/futbol/superlig/fenerbahce/stoch-patladi-ulke-basinina-konustuSXHBQ294471SXQ?utm_source=icerikPaylas

Ben formam için savaşmak istiyorum. Fakat bu daha fazla uzun sürerse artık yedek beklemek istemem. Menajerim de benim için takım aramaya başlar.

Bu da yabancı basın. Hatta kaynak.

http://sportky.topky.sk/c/93611/stoch-si-prisiel-do-reprezentacie-napravit-chut-ciel-je-jasny

futureless
07.Eylül.2012, 14:00
Önce Emre, sonra Alex sırada Cristan ve Stoch var, şaşırmadım çıkan haberlere.

MeMo
07.Eylül.2012, 14:19
Stoch'un açıklamaları gayet normal bir sorun göremedim. Yedek kalması da sezon başından beri gelen formsuzluğu olsa gerek.

Ayrıca hocanın kendisiyle sürekli iletişimde olduğunu ve bu konudan mutluluk duyduğunu da dile getirmiş.

BleedingMoon
07.Eylül.2012, 14:46
Ben uyduruyorum. Amacım da fitne ve fesat.

http://www.maraton.com.tr/Stochtan-bomba-aciklamalar-sosyalmedya-son-dakika-haberi_175711.html#.UEnCaGGRH6w

http://skorer.milliyet.com.tr/miroslav-stoch-rest-cekti-ceker-giderim/fenerbahce/detay/1592733/default.htm

http://www.goal.com/tr/news/232/spor-toto-s%C3%BCper-lig/2012/09/07/3359613/stoch-daha-fazla-yedek-kal%C4%B1rsam-giderim?source=breakingnews

http://live.sporx.com/futbol/superlig/fenerbahce/stoch-patladi-ulke-basinina-konustuSXHBQ294471SXQ?utm_source=icerikPaylas

Bu da yabancı basın. Hatta kaynak.

http://sportky.topky.sk/c/93611/stoch-si-prisiel-do-reprezentacie-napravit-chut-ciel-je-jasny

sana bir şey söylemedim bilader, iki zıt açıklamaya karşı küçük bir espri yaptım.

eGowiCh
07.Eylül.2012, 15:48
Bir adam oynamadan form tutmaz, oynaya oynaya form tutar. Antrenmanda form tutan adamı görmedim.

UEFA tarafından "elit teknik direktör" olarak görülen Fatih Hoca ne demişti? "Melo formsuz, ancak onu oynatarak kazanacağız."

Çok doğru bir tespit. Aykut Hoca da Stoch'u ve diğer futbolcuları oynatarak kazanmak zorunda. Formsuz diye hemen kesik yenmez. Bu adam geçen sene attığı gollerle takımı sırtladı, kredisi olmak zorunda.

ommix
07.Eylül.2012, 16:23
Alex oynasın,Stoch oynasın,Caner oynasın,Cristian oynasın,Salih oynasın.Eee tamam da o zaman kim oynamasın?15-16 kişi ile mi çıkacaz sahaya?Burdan atıp tutmak ne kadar kolay

TeNaciOUS MidFieLdeR
07.Eylül.2012, 16:37
Bir adam oynamadan form tutmaz, oynaya oynaya form tutar. Antrenmanda form tutan adamı görmedim.

UEFA tarafından "elit teknik direktör" olarak görülen Fatih Hoca ne demişti? "Melo formsuz, ancak onu oynatarak kazanacağız."

Çok doğru bir tespit. Aykut Hoca da Stoch'u ve diğer futbolcuları oynatarak kazanmak zorunda. Formsuz diye hemen kesik yenmez. Bu adam geçen sene attığı gollerle takımı sırtladı, kredisi olmak zorunda.

fatih terim ve digerleri sampiyonlar ligine katilan takimlarin TDleri olarak katildilar. tamam bizim gozumuzde elittir ama cagrilislari tamamen kariyerleri icin degil SLye katildiklari icindi. SLde fenerbahce olsaydi aykut kocaman da orda olacakti. bunu belirtmek istedim.

buna ilave terim de gecen sezon iskelet kadroyu kurmak icin uzun zaman ugrasti. basarili oldu basarisiz oldu. serveti oynatti kesti semihi koydu vs. hersey biranda olmus degil. yeni olusturulan bir takim var ve taslarin yerine oturmasi icin gerekli bir sure var. daha sezon basinda bu elestri cok sacma. hemen yukarda lim10un alintilari var, biraz da icerden dinleyin ne dendigine dair. basinin uydurmalarini bir kenara birakip gercek soylenenlere bakin. stoch da farkinda ne oldugunun, calisip alicak formayi gecen sezon oldugu gibi.

terim melo ya da hamite mecbur, oyle bir konusuyorsunuz ki sanki melonun arkasinda diarra var ama meloda israr ediyor. tabii ki oynatacak onu, ilk 11 oynayacak diye aliyorlar bu adamlari. hem hamit hem de melo boyle bir oyuncu. stochla niye kiyaslarsiniz anlamis degilim.

ommix
07.Eylül.2012, 16:50
fatih terim ve digerleri sampiyonlar ligine katilan takimlarin TDleri olarak katildilar. tamam bizim gozumuzde elittir ama cagrilislari tamamen kariyerleri icin degil SLye katildiklari icindi. SLde fenerbahce olsaydi aykut kocaman da orda olacakti. bunu belirtmek istedim.

buna ilave terim de gecen sezon iskelet kadroyu kurmak icin uzun zaman ugrasti. basarili oldu basarisiz oldu. serveti oynatti kesti semihi koydu vs. hersey biranda olmus degil. yeni olusturulan bir takim var ve taslarin yerine oturmasi icin gerekli bir sure var. daha sezon basinda bu elestri cok sacma. hemen yukarda lim10un alintilari var, biraz da icerden dinleyin ne dendigine dair. basinin uydurmalarini bir kenara birakip gercek soylenenlere bakin. stoch da farkinda ne oldugunun, calisip alicak formayi gecen sezon oldugu gibi.

terim melo ya da hamite mecbur, oyle bir konusuyorsunuz ki sanki melonun arkasinda diarra var ama meloda israr ediyor. tabii ki oynatacak onu, ilk 11 oynayacak diye aliyorlar bu adamlari. hem hamit hem de melo boyle bir oyuncu. stochla niye kiyaslarsiniz anlamis degilim.

Söylediklerine katılıyorum ama elit teknik direktörler kategorisine ŞL'ye katılan hocaları çağırmıyorlar.Kendi seçtikleri değerli hocaları çağırıyorlar.Bence burdaki sorun her fırsatta GS'den örnekler verilmesi.Vallahi bıktım artık.

TeNaciOUS MidFieLdeR
07.Eylül.2012, 16:58
Söylediklerine katılıyorum ama elit teknik direktörler kategorisine ŞL'ye katılan hocaları çağırmıyorlar.Kendi seçtikleri değerli hocaları çağırıyorlar.Bence burdaki sorun her fırsatta GS'den örnekler verilmesi.Vallahi bıktım artık.

ben de oyle zannettim ama listeye dikkat edersen tum SLye katilan TDler cagrildi o toplantiya. kariyerleriyle alakali degil yani, oraya dikkat cekmek istedim. bazilari onu kullanip aykut kocamana bir darbe de ordan vurmak niyetinde. alaksi yok halbuki, dedigim gibi SLye katilmis olsaydik aykut kocamanda orda olacakti.

uAburak89
07.Eylül.2012, 17:02
ben de oyle zannettim ama listeye dikkat edersen tum SLye katilan TDler cagrildi o toplantiya. kariyerleriyle alakali degil yani, oraya dikkat cekmek istedim. bazilari onu kullanip aykut kocamana bir darbe de ordan vurmak niyetinde. alaksi yok halbuki, dedigim gibi SLye katilmis olsaydik aykut kocamanda orda olacakti.

Ivan Jovanovic (APOEL FC), Diego Simeone (Club Atlético de Madrid) ve Thomas Schaaf (SV Werder Bremen) Şampiyonlar Liginde değiller. Aynı şekilde BATE'nin, Braga'nın ve başka ŞL ekiplerinin de Teknik Direktörleri yoktu toplantıda. İyi bakmamışsınız.

Dikkatli bakmanız için link;

http://www.uefa.com/uefa/footballfirst/footballdevelopment/coachingeducation/news/newsid=1854984.html

TeNaciOUS MidFieLdeR
07.Eylül.2012, 17:12
Ivan Jovanovic (APOEL FC), Diego Simeone (Club Atlético de Madrid) ve Thomas Schaaf (SV Werder Bremen) Şampiyonlar Liginde değiller. Aynı şekilde BATE'nin, Braga'nın ve başka ŞL ekiplerinin de Teknik Direktörleri yoktu toplantıda. İyi bakmamışsınız.

Dikkatli bakmanız için link;

http://www.uefa.com/uefa/footballfirst/footballdevelopment/coachingeducation/news/newsid=1854984.html

iddialasmak niyetinde degilim ama cogunluk SLye katilanlardir. apoel gecen seneki ustun basarisi sebebiyle, simeone de super kupanin sahibi olarak cagrilmistir buyuk ihtimal. konu buraya sapsin istemiyorum, benim dusuncem bu yonde.

uAburak89
07.Eylül.2012, 17:17
iddialasmak niyetinde degilim ama cogunluk SLye katilanlardir. apoel gecen seneki ustun basarisi sebebiyle, simeone de super kupanin sahibi olarak cagrilmistir buyuk ihtimal. konu buraya sapsin istemiyorum, benim dusuncem bu yonde.

Evet çoğunluk Şampiyonlar Ligi ekiplerinin teknik direktörleri, sizin ilk yazdığınızda ve sonrasındaki genellemeleriniz ise sıkıntılı. Bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi oluyorsunuz garip varsayımlarla. Herkes çeşitli sebeplerle çağırlacak pek tabii ki buna itiraz yok, sadece genelleme olması sıkıntılı. Takımı Avrupa'da dahi olmayan Thomas Schaaf Elit teknik direktörler zirvesindeyse bu toplantının kriteri kariyer ve başarıdır. İlla ki Avrupa'da değil, kendi liglerindeki üstün başarıları da bir kriterdir. Yani toparlarsak Spartak Moskova'yı elemiş olsa bile Aykut Kocaman'ın oralarda olması pek ihtimal dahilinde gözükmüyor, genelleme yaparak bu toplantıyı basitleştirmeye çalışmanız garip.

Suicider
07.Eylül.2012, 17:18
Yapmayın abi ya sadece şampiyonlar ligine katılanlar diye bir şey olur mu gözünüzü seveyim :) Bazıları sırf takımın elit olmasından dolayı çağrılmış (tito vilanova gibi daha ne kadar teknik direktörülük yaptı da çağrıldı?) bazıları da direk kendi elit olduğu için çağrılmış.Mesela geçen sene Türkiye'den kimse katılmadı Şenol hoca gitmeliydi ozaman.

Nedvedmania
07.Eylül.2012, 18:39
ŞL ile pek alakası yok. İsim yapmış, prof. adamları çağırıyorlar özellikle. Collina bile var. O da mı ŞL'ye katıldı :D

TeNaciOUS MidFieLdeR
07.Eylül.2012, 19:22
Massimiliano Allegri (AC Milan), Carlo Ancelotti (Paris Saint-Germain FC), Frank de Boer (AFC Ajax), John van den Brom (RSC Anderlecht), Unai Emery (FC Spartak Moskva), René Girard (Montpellier Hérault SC), Kasper Hjulmand (FC Nordsjælland), Leonardo Jardim (Olympiacos FC), Jorge Jesus (SL Benfica), Ivan Jovanović (APOEL FC), Jürgen Klopp (Borussia Dortmund), Ronald Koeman (Feyenoord), Mircea Lucescu (FC Shakhtar Donetsk), Roberto Di Matteo (Chelsea FC), José Mourinho (Real Madrid CF), Vítor Pereira (FC Porto), Thomas Schaaf (SV Werder Bremen), Diego Simeone (Club Atlético de Madrid), Luciano Spalletti (FC Zenit St Petersburg), Fatih Terim (Galatasaray AŞ), Tito Vilanova (FC Barcelona), and Arsène Wenger (Arsenal FC).

alin size liste, amma buyuttunuz. size cevabim GS SLye katilmamis olsaydi Terim de cagrilmazdi, uefayi aldi diye elit olmaz ki bir adam hemen. bakin bakalim SLye katilmak disinda ismini bilmediginiz isimlerin bir cagrilma sebebi olabilir mi acaba. bunlardan bazilari

John van den Brom (RSC Anderlecht)Unai Emery (FC Spartak Moskva)René Girard (Montpellier Hérault SC)C)Jorge Jesus (SL Benfica)Vítor Pereira (FC Porto).

sikinti mikinti yok, hersey ortada. mesela GS SLde olmasa ve terim cagrilsa tamam derim. ben gene soyluyorum FB olsaydi aykut kocaman da olurdu NOKTA.

herseyi gormek istediginiz gibi goruyorsunuz. konu basligi bile UEFAda elit kluplerin koclari seklinde, SLye katilan takim da elit oluyor haliyle. bateden falan bahsetmeyin, GS ile bate bir olabilir mi.

Nedvedmania
07.Eylül.2012, 19:27
Milli takım kampında sakatlanan Fenerbahçe'nin Senegalli golcüsü Moussa Sow 3 hafta sahalardan uzak kalacak

Ayrıntılar geliyor...

Habertürk

TeNaciOUS MidFieLdeR
07.Eylül.2012, 19:29
Milli takım kampında sakatlanan Fenerbahçe'nin Senegalli golcüsü Moussa Sow 3 hafta sahalardan uzak kalacak

Ayrıntılar geliyor...

Habertürk

talihsiz bir durum, umarim dogru degildir. neyse ki bu sene kadro genis, kuyt bienvenu semih siradalar. hepsi oynar o bolgede.

BleedingMoon
07.Eylül.2012, 19:29
bienvenu oynasın madem.

uAburak89
07.Eylül.2012, 19:36
John van den Brom; Ado Den Haag gibi bir takımı Hollanda liginde 3. yapıp Uefa'ya taşımış bir isim.

René Girard; Montpellier takımını Fransa Liginde şampiyon yapmış bir isim.

Kasper Hjulmand; Nordsjaelland gibi ismini FM oynayanların bile duymadığı bir takımı şampiyon yapmış bir isim.

Leonard Jardim; Braga takımını Avrupa Liginde final oynatmış bir isim.

Ivan Jovanovic; Apoel takımını ŞL'de çeyrek final oynatmış bir isim.

Bunun dışında takımı Şampiyonlar Liginde olmayan, Avrupa Liginde bile olmayan hocaların bulunduğu ortamda Aykut Kocaman nerde ? Geçen sezonun Şampiyonlar Ligi temsilcisi Şenol Güneş neden çağırılmadı ? Thomas Schaaf kimin torpillisi de Avrupa maçına çıkamayacak takımına rağmen Elit teknik direktörler toplantısında ? Bu sorular babam böyle pasta yapmayı nerden öğrendiye kadar gider...

Fatih Terim; 1991 akdeniz oyunlarında u-21 takımıyla gümüş, 1993 yılında altın madalya kazanmıştır. 2008 Avupa Şampiyonasında milli takımda yarı final başarısı bulunmaktadır. Uefa kupası, 5 lig şampiyonluğu, 2 Türkiye kupası, 2 Cumhurbaşkanlığı kupası, 1 Türkiye Süper kupası başarısı bulunmaktadır.

Aykut Kocaman'la kıyas dahi yapmam, bu Fatih Terim'e hakarettir benim gözümde. Ben de iddia ediyorum, bu sene değil belki 1-2 seneye kanıtlanabilir bu durum, Fenerbahçe Aykut Kocaman yönetiminde Şampiyonlar Ligine kalsa dahi asla ve asla bu tarz organizasyonlarda kendisine yer bulamaz. Çünkü Türkiye Liginde Fenerbahçe'yi şampiyon yapmak bir başarı değildir. ;)

TeNaciOUS MidFieLdeR
07.Eylül.2012, 19:45
John van den Brom; Ado Den Haag gibi bir takımı Hollanda liginde 3. yapıp Uefa'ya taşımış bir isim.

René Girard; Montpellier takımını Fransa Liginde şampiyon yapmış bir isim.

Kasper Hjulmand; Nordsjaelland gibi ismini FM oynayanların bile duymadığı bir takımı şampiyon yapmış bir isim.

Leonard Jardim; Braga takımını Avrupa Liginde final oynatmış bir isim.

Ivan Jovanovic; Apoel takımını ŞL'de çeyrek final oynatmış bir isim.

Bunun dışında takımı Şampiyonlar Liginde olmayan, Avrupa Liginde bile olmayan hocaların bulunduğu ortamda Aykut Kocaman nerde ? Geçen sezonun Şampiyonlar Ligi temsilcisi Şenol Güneş neden çağırılmadı ? Thomas Schaaf kimin torpillisi de Avrupa maçına çıkamayacak takımına rağmen Elit teknik direktörler toplantısında ? Bu sorular babam böyle pasta yapmayı nerden öğrendiye kadar gider...

Fatih Terim; 1991 akdeniz oyunlarında u-21 takımıyla gümüş, 1993 yılında altın madalya kazanmıştır. 2008 Avupa Şampiyonasında milli takımda yarı final başarısı bulunmaktadır. Uefa kupası, 5 lig şampiyonluğu, 2 Türkiye kupası, 2 Cumhurbaşkanlığı kupası, 1 Türkiye Süper kupası başarısı bulunmaktadır.

Aykut Kocaman'la kıyas dahi yapmam, bu Fatih Terim'e hakarettir benim gözümde. Ben de iddia ediyorum, bu sene değil belki 1-2 seneye kanıtlanabilir bu durum, Fenerbahçe Aykut Kocaman yönetiminde Şampiyonlar Ligine kalsa dahi asla ve asla bu tarz organizasyonlarda kendisine yer bulamaz. Çünkü Türkiye Liginde Fenerbahçe'yi şampiyon yapmak bir başarı değildir. ;)

ben toplantiyla alakali fikrimi soyledim, terimin elit olmadigini ve onceki basarilarini inkar edemem zaten. ordaki kastim sadece UEFAyi aldi diye cagirsalardi 2000den bu yana bir cok teknik adam var, hepsini cagirirlardi. ya da avrupa sampiyonasinda yari final oynayan. yanlis anlasilmak istemem. GSlilerin oldugu kadar bir turk olarak beni de gururlandiriyor terim, niye onu kucumseyim ki.

buna ilave superligde sampiyon olan sayili turk teknik adamlardan biri olan aykut kocamanin da basarisinin kucumsenmesini hos karsilayamam. kendisi Fenerbahcedeki kisa kariyeri boyunca 1 lig sampiyonlugu 1 turkiye kupasi kazandirmistir. kusura bakmayin ama ne bir fenerbahcelinin ne de rakip taraftardan herhangi birinin aykut kocamani degersizlestirmesini kabul edemem.

uAburak89
07.Eylül.2012, 19:55
Küçümseme yok, Fenerbahçe gibi büyük bir takıma 1 şampiyonluk ve 1 kupa kazandırmak yeterli bir başarı değildir bence. Avrupa maçlarında elemelerde yapılan maçlarda 1 maç kazanabilmiş olduğu gerçeği var ortada. Montpellier veya Nordsjaelland takımlarını şampiyon yapmakla Fenerbahçe'yi şampiyon yapmak aynı şey değil bence, Fenerbahçe zaten her sene favori, formasını koysa ilk 3'e oynuyor ve bu değişecek bir şey değil.

TeNaciOUS MidFieLdeR
07.Eylül.2012, 19:58
Küçümseme yok, Fenerbahçe gibi büyük bir takıma 1 şampiyonluk ve 1 kupa kazandırmak yeterli bir başarı değildir bence. Avrupa maçlarında elemelerde yapılan maçlarda 1 maç kazanabilmiş olduğu gerçeği var ortada. Montpellier veya Nordsjaelland takımlarını şampiyon yapmakla Fenerbahçe'yi şampiyon yapmak aynı şey değil bence, Fenerbahçe zaten her sene favori, formasını koysa ilk 3'e oynuyor ve bu değişecek bir şey değil.

bence formasini koysa tabiri cok amiyane, yok oyle birsey. kac tane turk teknik adam sampiyonluk kazanmis, bunu konusmak lazim. cok kolay harcamayalim bence bu isimleri. benim belirtmek istedigim nokta ozellikle turk olan bir hoca ile sampiyon olunmasi. mustafa denizli-fatih terim-ertugrul saglam-aykut kocaman. keske daha cok isim sayabilsek. bana sorarsan burdaki en degerli isim ertugrul saglamdir. bursa ile sampiyonluk kazanmasi cok buyuk bir basaridir.

uAburak89
07.Eylül.2012, 20:01
bence formasini koysa tabiri cok amiyane, yok oyle birsey. kac tane turk teknik adam sampiyonluk kazanmis, bunu konusmak lazim. cok kolay harcamayalim bence bu isimleri. benim belirtmek istedigim nokta ozellikle turk olan bir hoca ile sampiyon olunmasi. mustafa denizli-fatih terim-ertugrul saglam-aykut kocaman. keske daha cok isim sayabilsek. bana sorarsan burdaki en degerli isim ertugrul saglamdir. bursa ile sampiyonluk kazanmasi cok buyuk bir basaridir.

Gündüz Kılıç, Ahmet Suat Özyazıcı, Özkan Sümer ve son 6 maç takımın başında olsa da Cevat Güler var. Evet Türk hoca çok yok şampiyonluk yaşamış olan. Ama şartları da incelemek lazım, elinde bu kadar imkan olan, kendisine sabredilen süre verilen kaç tane Türk hoca oldu bunu da düşünmek lazım bence. Neyse konu çok dallanıp budaklanıyor, Aykut Kocaman'ı Fenerbahçelilerin değerlendirmesi daha doğru.

TeNaciOUS MidFieLdeR
07.Eylül.2012, 20:05
Gündüz Kılıç, Ahmet Suat Özyazıcı, Özkan Sümer ve son 6 maç takımın başında olsa da Cevat Güler var. Evet Türk hoca çok yok şampiyonluk yaşamış olan. Ama şartları da incelemek lazım, elinde bu kadar imkan olan, kendisine sabredilen süre verilen kaç tane Türk hoca oldu bunu da düşünmek lazım bence. Neyse konu çok dallanıp budaklanıyor, Aykut Kocaman'ı Fenerbahçelilerin değerlendirmesi daha doğru.

bence de oyle ama aykut kocamanin konusulmasinda sakinca yok, hatta iyi bile oluyor. kucuk hatirlatmalar yapmis oluyoruz unutanlar icin. gecen sene son macta giden sampiyonluk ve kazanilan turkiye kupasi, onceki sezon da kazandigi sampiyonluk. ben basarisiz oldugunu ve sabredilmesi gereken biri oldugunu da dusunmuyorum. kisisel algilama, boyle dusunen herkese yazdiklarim.

erdem344
07.Eylül.2012, 20:09
Madem elit o zaman titonun ne işi var orda :D nerde guardiola nerde rafa benitez nerde bu devlet :D :D

Corpus
07.Eylül.2012, 20:11
Şahsi görüşüm; Fenerbahçe' nin şuanki kadrosuyla adam akıllı bir teknik direktör çok çok çok rahat şampiyon olur. Bu sene Fenerbahçe' nin ligi kazanması bana göre başarı değildir. Avrupa' da yarı-final ve üstünü oynarsa evet o başarıdır. Eğer bunlar olmazsa bence başarısızlıktır. Fenerbahçe' nin kadrosu bunları çok rahat yapabilecek bir potansiyele sahip.

uAburak89
07.Eylül.2012, 20:23
Madem elit o zaman titonun ne işi var orda :D nerde guardiola nerde rafa benitez nerde bu devlet :D :D

Tito takımından ekmek yiyor, onun takımı Elit. Nerde diye sorulması gereken ilk isim Sir Alex Ferguson, davet edilmiş ve katılmamış olabilir bu isimler. ;)

darkkobal123
07.Eylül.2012, 21:18
Sow'un sakatlanmasıyla Stoch'a gün doğdu bir anlamda.

ommix
07.Eylül.2012, 22:12
Sow'un çok ciddi bir durumu olmadığı söylenmişti ve spor sitelerinde bir sakatlık haberi görmedim ben

MeMo
07.Eylül.2012, 22:13
Sow'un çok ciddi bir durumu olmadığı söylenmişti ve spor sitelerinde bir sakatlık haberi görmedim ben

Kardeşi de ciddi bir şeyi yok sadece dinlendiriliyor demiş.

Estranged
07.Eylül.2012, 22:13

Sow MIY maçına yetişecek deniliyor.

uAburak89
07.Eylül.2012, 22:14
Sow'dan kötü haber
Senegal Milli Takımı'nda sakatlanan Moussa Sow'un adalesinde kısmi yırtık tespit edildi.

İstanbul'a dönen Sow'un çekilen MR'ında sağ arka üst adalesinde kısmi yırtık ve kanama tespit edildiği açıklandı.

Tedavisine başlanan Sow'un Mersin İdmanyurdu maçında riske edilmeyebileceği bildirildi.

Sarı-lacivertli ekipte sakatlıkları bulunan Krasic ve Serdar Kesimal'in tedavilerine devam edildiği ifade edildi.

Lig Tv

ommix
07.Eylül.2012, 22:15
inşallah yetişir Mersin maçına

eGowiCh
08.Eylül.2012, 01:23
Sow Mersin maçında oynamazsa, muhtemelen şöyle bir orta saha ve forvet düzeni olur:
M.Topuz-M.Topal-R.Meireles-Stoch
Alex-Kuyt

sui generis
08.Eylül.2012, 01:26
Sow Mersin maçında oynamazsa, muhtemelen şöyle bir orta saha ve forvet düzeni olur:
M.Topuz-M.Topal-R.Meireles-Stoch
Alex-Kuyt

böyle olur kesin. zaten en ufak bir risk varsa bile oynamasın gerek yok riske etmeye.

zeck17
08.Eylül.2012, 02:11
Ben yine aykut hocadan selçuk şahin hamlesi bekliyorum biliyorsunuz türkiyede genel bir anlayış var transfer sezon öncesi hazırlık kampına katılmış olsa bile takıma alışması için yedek beklemesi gerekirmiş(!)

GodfatheR
08.Eylül.2012, 03:38
Sow'un olmaması belki Alex'i geri kazanmak için bir şans olabilir bizim adımıza.

SAİT71
08.Eylül.2012, 09:32
Bu maç Alex adına dönüm maçı olabilir. Zira formayı alacaktır tekrar. Şu maçta 2-3 gol atarsa o zaman tabuları yıkar. Uzun süre sonra bu başlıklarda; "vay be Alex ile ilgili neler tartışmışız" dedirtir.

ommix
08.Eylül.2012, 11:19
Bu maçta Meireles 11 başlamaz.Alex oynar Sow oynamazsa.Maçtan sonra da skordan çok Alex-Aykut Kocaman konuşulur :)

sananes
08.Eylül.2012, 11:35
Meireles'i oynatır keza hata kotası bir süre doldu. Biraz başarılı sonuçlar alıp nefes alsın sonra tekrar selçuk'lu caner'li uçuk kadrolar deneyebilir:)

Ayrıca Alex-Kuyt olur muhtemelen. Yedek forvetimiz ise Semih değil Henri olmalı.

sarianet
08.Eylül.2012, 21:27
Aykut hoca ligtvde suan enteresan seyler soyluyor

uAburak89
08.Eylül.2012, 21:37
Koşu mesafesi muhabbetleri ciddiymiş galiba.

sui generis
08.Eylül.2012, 21:38
Futbolcu Aykut Kocaman benim takımımda oynayamaz. Aykut Kocaman

uAburak89
08.Eylül.2012, 21:42
Alex devre arası gider diyorum, var mı katılan ? Ben açıklamalardan bunu çıkardım.

sui generis
08.Eylül.2012, 21:44
Alex devre arası gider diyorum, var mı katılan ? Ben açıklamalardan bunu çıkardım.

dikkat ettiyseniz Krasiç transfer planlarımda yoktu , bir anda gelişti dedi. yani Alex oynayacaktı bu takımda Krasiç gelmeseydi. mesela şimdi Sow yok Alex oynayacak. bence sezon sonu beklenir , beklenmeli.

sarianet
08.Eylül.2012, 21:45
Aykut kocaman barcelona disinda cok az takim s.moskovaya bizim yaptigimiz baskiyi yapardi :)

uAburak89
08.Eylül.2012, 21:49
dikkat ettiyseniz Krasiç transfer planlarımda yoktu , bir anda gelişti dedi. yani Alex oynayacaktı bu takımda Krasiç gelmeseydi. mesela şimdi Sow yok Alex oynayacak. bence sezon sonu beklenir , beklenmeli.

Koşu meselesinden ötürü diyorum esasen, evet eksikler olduğu sürece tabii ki ilk alternatif Alex olacak ama adam sanki her maç banko oynamak istiyor gibi. O nedenle bu yönde bir tahminim var. Zaman gösterecek herşeyi.

sui generis
08.Eylül.2012, 21:55
Alex'i kıskanıyor musun sorusuyla karşılaşabileceğimi hiç düşünmemiştim , komik geliyor. cevaplama gereksinimi duymuyorum. Aykut hoca

uAburak89
08.Eylül.2012, 21:56
Aykut Kocaman: "Monchengladbah kaleci haric 125 km kosuyor." -Sansal: "Hocam peki fenerbahce?" Aykut Kocaman: "Su an net bilmiyorum."

sui generis
08.Eylül.2012, 21:59
Aykut Kocaman: "Monchengladbah kaleci haric 125 km kosuyor." -Sansal: "Hocam peki fenerbahce?" Aykut Kocaman: "Su an net bilmiyorum."

yapmayın Allah aşkına böyle demedi. net , tam rakamları hatırlamıyorum , eğer isterseniz dosyalarıma bakıp tam rakamları söylerim dedi. ama yuvarlama söylersem ; ilk sezon 97 km ikinci sezon 98-99 km bu sezon avrupa maçlarında 112 km dedi.

uAburak89
08.Eylül.2012, 22:00
yapmayın Allah aşkına böyle demedi. net , tam rakamları hatırlamıyorum , eğer isterseniz dosyalarıma bakıp tam rakamları söylerim dedi. ama yuvarlama söylersem ; ilk sezon 97 km ikinci sezon 98-99 km bu sezon avrupa maçlarında 112 km dedi.

Ben kaçırdım bu kısımları, twitterdan bakıyorum şu anda orada gördüm, uydurma demek ki. Pardon.

sui generis
08.Eylül.2012, 22:03
Alex ilgili açıklamaları gayet tatmin edici. geçen seneki formunu yakalasın niye oynatmayayım diyor.

Alex ögretmen futbolcu olmalı , antrenör futbolcu değil. Aykut Kocaman

Alex'in son maçta kendisine karşılık vermemesine çok üzülmüş hoca.

erdem344
08.Eylül.2012, 22:09
Aykut Kocaman: Fenerbahçe'nin önümüzdeki 10 yıl içinde en az 7 ya da 8 kez Şampiyonlar Ligi'ne katılması planlarımız arasında.

Aykut Kocaman: En az 4 sefer gruplardan çıkmayı başarmalıyız. Bu şekilde düşününce eminim başarı gelecektir.

sui generis
08.Eylül.2012, 22:11
Tek derdim Fenerbahçe. Aykut Kocaman

daha ne desin be adam ..

TeNaciOUS MidFieLdeR
08.Eylül.2012, 22:18
cok carpici aciklamalar bunlar, dusuncelerini kamuoyuyla paylasmasi guzel olmus. yarin da aziz yildirim %100 futbolda olacak. ama gene aciklamalari carpitilacaktir, twitterda orda burda yarim yamalak yansitilcaktir bunlar eminim.

uAburak89
08.Eylül.2012, 22:21
cok carpici aciklamalar bunlar, dusuncelerini kamuoyuyla paylasmasi guzel olmus. yarin da aziz yildirim %100 futbolda olacak. ama gene aciklamalari carpitilacaktir, twitterda orda burda yarim yamalak yansitilcaktir bunlar eminim.

İptal edildi.

"Merhabalar... A Milli Futbol Takımımızın 2014 Dünya Kupası Eleme Grubunda 7 Eylül'de Hollanda ve 11 Eylül'de Estonya ile oynayacağı maçlar sebebiyle Spor Toto Süper Lig'de bu hafta sonu maç yapılmayacaktır. Süper Lig maçları ile ilgili 'Maç Toplantısı', 'Dakika-Skor' ve '%100 Futbol' programları bu hafta yayın planından çıkarılmıştır. Daha önceden Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın Pazar akşamı 21:00'de konuk olacağı duyurulan '%100 Futbol' programı iptal olmuştur. Bilgilerinize..."

sui generis
08.Eylül.2012, 22:21

Aziz Yıldırım'ın program iptal olmuş heralde.

"Sportif direktor Aykut olarak TD Aykuta elestrim; altyapidan 1-2 futbolcu oynatmaliydi..Ama oyle seyler yasadik ki,olmadi" Aykut KOCAMAN

cidden Aykut hoca gibi bir teknik adama sahip olduğumuz için gurur duyuyorum ben , eleştirenler istedikleri kadar eleştirsinler.

Crazycat
08.Eylül.2012, 22:30
Aykut Kocaman soruları yanıtlıyor

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman önemli açıklamalar yapıyor...

Sarı lacivertli takım hakkında merak edilenler ve son günlerde çok konuşulan kadro rotasyonuyla ilgili tüm sorulara ilk ağızdan cevap verecek olan Kocaman aynı zamanda, UEFA Avrupa Ligi’ndeki rakiplerini de değerlendiriyor.

İşte Maraton Özel'e katılan tecrübeli teknik adamın açıklamalarından önemli satırbaşları;

* Aykut Kocaman sözlerine vefat eden Ediz Bahtiyaroğlu ile başladı...

"Bu kadar genç ve hayat dolu bir arkadaşımızın aramızdan ayrılması çok üzücü. Allah ailesine ve sevdiklerine sabır versin. Ayrıca tüm şehitlerimizin ailesine de Allah'tan sabırlar diliyorum. Ülkemizin içinde bulunduğu bu acı ortamda futbol konuşarak soruları cevaplamaya çalışacağım."

* Fenerbahçe'nin şampiyonlar ligi'ne veda ettikten sonra Raul Meirelles'in takıma katılmasını değerlendirdi.

Fenerbahçe daha önce bu şekilde transferler yapmıştır. Vaslui'ye elendikten sonra Yobo ve Krasic gelmişti. Yobo'nun transferi kulüple ilgili nedenlerden sonra Vaslui maçının sonrasına kaldı. Hem Mehmet Topal hem de yanındaki oyuncu için çok erkenden hareket geçmiştik. Ama bu transferler bugüne kaldı.

Takımın kapasitesinin yukarı çıkacağına inancım nedeniyle Meirelles transferi biraz gecikti. Meirelles geldikten sonra yapılan diğer 7 transfer çöpe atılıyor. Son gün transferleri tüm dünya kulüpleri için geçerli. Haziran ayında ayrılan oyuncularımız yerine doğru oyuncuları transfer ettik ve derinlikli bir kadro haline geldik.

* Türkiye futbolunda İnatla ve sabırla yapılan yatırımın karşılığının alınmadığını düşünüyorum. Yatırım ve verimlilik arasında doğru orantı yok. Transferler ile ilgili birinci sınıf oyuncuları birinci sınıf zamanlarında getirmek çok zor. Dünya futbolunun merkezi değiliz. Biz en zor zamanlarımızda 3 tane 1. sınıf oyuncuyu getirmeyi başardık. Sow, Krasic, Kuyt ve Meirelles...

* Türkiye'deki futbol medyası takımlar ve futbolcular üzerinde çok etkili. Oyuncular bazen bu gücü arkasına alıyor bazen de altında ezilebiliyorlar.

* Türkiye'de çalışan antrenörlere doğru futbol iklimini sağlanmıyor. Biz ileri doğru değil gerilemek için kötülemek için yarışıyoruz. Bir daire içierinde birbirimiz ile didişip duruyoruz. O daire içerisinde futbolcular, yöneticiler, antrenörler medya bir yer edinmiş ve bu dairenin dışına çıkamıyoruz. Ülkemizde kulüpler yüzde yüz teknik direktörlerin kontrölünde değil. Takımlar bir antrenör takımı olamıyor.

* Avrupa Ligi'ndeki 6 maç çok önemli maçlar olacak... Gruptan çıkmayı başarırsak o kupanın favorilerinden oluruz.. Bugünkü takımla Young Boys ve PAOK maçına çıksaydık sahadan siler süprürüz. Bir değişim içerisindeyiz. Bu görülüyor ya da görülmüyor bilmiyorum. Ama ben farkındayım.

* Mondchengaldbach, Alman futbolu ile birlikte Avrupa'nın yükselen değerleri arasında. Çok önemli oyuncularını sattılar fakat çok temel özellikleri var. Alman takımı maç başına 130 km konuşuyor. Biz ise geçen sezon 98-99 km civarındayız. Vaslui ve Spartak Moskova maçlarında 112 km'yi bulduk. şampiyonlar ligi'nde yer almak isterseniz en az onlar kadar koşmak zorundayız. Türk futbolu ile Avrupa arasında makas açılıyor diyorlar. Bunun nedeni tamamen fiziksel...

* Ben de futbolcuyken takımda koşmayan oyunculardandım. Futbolcu Aykut Kocaman benim şu anki takımımda asla oynayamazdı.

ALEX'İN DEMEÇLERİ ASILSIZDIR

* Alex'in 'Fenerbahçe Avrupa'daki hedeflerini tamamen küçülttü' şeklindeki demeci tamamen asılsızdır. Yapılan transferlere bir bakın.. Fenerbahçe bu yatırımları 10 yıl daha sürdürürse en az 7-8 yıl Avrupa arenasında kalıcı olur.

* Doğru düşünen F.Bahçelilerin geçtiğimiz sezona genel olarak bakmalarını istiyorum. Geçtiğimiz sezon Galatasaray'a karşı son 3 maçın 2'sini biz kazandık.

* Galatasaray'a karşı olan Süper Kupa final maçı benim için sadece Spartak Moskova maçının bir provasıydı. Benim kafamda sadece Avrupa vardı. Bütün hamleleri bunu için yaptım.

* Barcelona dışında dünyada Spartak Moskova'yı çok az takım dize getirebilirdi. Biz bunu başardık. Ama nedense ülkemizde bazı şeyler küçümseniyor.

*** Kocaman Fenerbahçe'yi korkak oynatıyor iddialarına yanıt veriyor...

* Korkak oynadığımız söylenemez.. Son 3 maça kadar gücümüz yettiği sürece rakipleri baskı altına almaya çalışarak oynadık. Son iki sezonda ligin en dominant takımı bizdik. Geçtiğimiz sezon oyanan Süper Final'de korkak ve etkisiz Fenerbahçe rakiplerine 4 puan fark attı.

* Son 4 maçta topa sahip olma ve pas sayımız azaldı. Çünkü oyuncu profili değişti. Bu sistem bizi hızlı top oynamaya götürürken ileride hem hızlı hem de topa daha fazla sahip olan bir takım olmya götürecektir.

KOCAMAN ALEX'İ KISKANIYOR MU?

* Kocaman'ın Alex'i kıskanıyormusunuz sorusunu yanıtladı.

Bu soruyla karşılaşacağım hiç aklıma gelmezdi. Ne kişiliğim ne de herhangi bir durum bana bu soruya cevap verdiremez. Cevap vermeye bile tenezzül etmiyorum...

Alex konusunda yüzde yüz istediklerimi uygulayamıyorum. Antrenörün herhangi bir oyunsuyla ilgili tasarrufunda medyanın büyük bir bölümü çok çabuk reaksiyon gösteriyor. Antrenörlere bu konuda çok büyük insafsızlık yapıyorlar. Sadece bana değil tüm antrenörlere.. Bir antrenör tercihlerinden dolayı ülkemizde olduğu kadar başka hiç bir ülkede bu kadar sert eleştirilmiyor. Alex futbol yaşamının sonlarına gelirken en çok topla buluştuğu en iyi oynadığı sezonu geçirdi. Alex geçtiğimiz sezon benim en büyük yardımcım olmuştu. Onunla ilgili sezon başında hiçbri tsarrufum yoktu. Antrenman döneminde mükemmele yakın bir antrenman yaptı. Hazırlık maçlarında çok istekli görünüyordu. Fakat İstanbul'a geldikten sonra bu halinden eser kalmadı. Ancak bütün bunlara rağmen ben yine de kendisiyle devam ettim. Spartak Moskova maçında taktiksel nedenlerden dolayı Alex'e ondan faydalanmayı düşünmediğimi ilettim.

KOCAMAN'IN ALEX KARARI...

Bundan sonraki periyotta Alex'in antrenman ve maç performansına bakacağım. Geçtiğimiz sezonu yakaladığı takdirde Alex bu takımın bir parçası olacaktır. Artık Fenerbahçe'nin menfaatleri benim için her şeyden önde geliyor. Hem Alex hem de diğer futbolcular Fenerbahçe'nin geleceği için bir sorun yaratmadığı sürece hepsini değerlendireceğim. Alex ile konuşmamda artık öğretmen futbolcu olmasını istedim. Zaman zaman kulübede yanımda oturmalı. Alex gibi değerler bu şekilde davranmalı. Alex bundan sonraki süreçte sahada kaptan olarak yer alacak.

* Taraftarların aleyhte tezahüratlar...

Ben genelde sahada maça konsantre olurum.. Maçın başında 30-35 kişilik taraftar grubundan bu tezahüratlar geliyordu. 70. dakikadan sonra bütün stadyuma yayıldı ve bitmemesi için zorladılar. Bu andan itibaren organize olduğunu ve kasıtlı olarak yaptırıldığın düşündüm. Sonrasında ise Başkanımız kadın taraftarlarımızda kulübe sahip çıkmasını istedi.

* Sahada en sakin olmasaı gereken antrenördür. Bir teknik direktör karmaşa ve kargaşanın dışında kalıp oyunu izlemesi gerekiyor. Kişilik özelliğimden çok bu işin böyle yapılması gerektiğini düşünüyorum.

* Aykut Kocaman kendisini değerlendirirken en büyük sıkıntının altyapıdan bir iki oyuncuyu ilk 11'e yerleştirme konusunda yaşadığını belirtti.

* Geçtiğimiz sezon yaşadığı sıkıntılı sezonda takımın liderliğine soyunmamdaki tek neden mesleğim ve Fenerbahçeliliğimdir..

Kaynak (http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/21414819.asp)

Programı tamamını dinlemedim fakat "Barcelona dışında dünyada Spartak Moskova'yı çok az takım dize getirebilirdi. Biz bunu başardık. Ama nedense ülkemizde bazı şeyler küçümseniyor." açıklamasıyla ne anlatmaya çalışmış anlamadım açıkçası ya ben farklı maçları izledim ya da Aykut Hoca farklı maçları izledi. Bize takımı küçümsüyorsunuz diyor ama kendisi de bayağı fazla büyütüyor gözünde Spartak Moskova'yı.

ForsakeN
08.Eylül.2012, 23:15
O kadar arkasında durdum. İyi ki de desteklemişiz şu adamı. Kocaman bu adam yahu. Açıklamalarını çok beğendim ben. Heleki kendini genç oyuncular konusunda eleştirirken ...

sarianet
08.Eylül.2012, 23:19
Yarin da aziz baskan ntvsporda alex de ciksa uclu kombp olur :)

sananes
08.Eylül.2012, 23:27
Moskova macı ile ilgili yorum hariç her söylediğine imzamı atabilirim. Moskova'da yanlış kelimeleri seçti bence. Çok baskılı oynadık demek istedi ama böyle uç örnekler vererek anlatmak yersiz. Biz iyi oynadık ama bir türlü gol gelmedi dese de olurdu. Zaten bunu herkes gördü

ReaList
08.Eylül.2012, 23:29
Aziz Yıldırım'ın program iptal olmuş heralde.

"Sportif direktor Aykut olarak TD Aykuta elestrim; altyapidan 1-2 futbolcu oynatmaliydi..Ama oyle seyler yasadik ki,olmadi" Aykut KOCAMAN

cidden Aykut hoca gibi bir teknik adama sahip olduğumuz için gurur duyuyorum ben , eleştirenler istedikleri kadar eleştirsinler.

Bugün Türkiye-Hollanda (U21) maçının bir bölümünü izledim, Manisaspor'un Karşıyaka ile oynadığı maçında bir bölümünü izledim, Gökay ortasahada 19 yaşında değil de 29 yaşında bir oyuncunun soğukkanlığı ile çok iyi bir oyun sergiledi. A2 takımda fırtına gibi esen Okan Alkan 1 maç kötü oynayınca fişini çekti. Gökay 1 maç kötü performans sergileyince kalan zamanda yedeklere daha giremeyip gönderildi. Recep Niyaz'ı da ne yazık ki böyle bir kader bekliyor.

Aykut Kocaman kusura bakmasın ama kendini kandırıyor. Onda tüm saçmalıklarına rağmen defalarca forma şansı verdiği Selçuk Şahin kadar veya geçen sezon bizi sol bekte deli eden Ziegler kadar da bu genç oyuncuların tahammül sınırı yok mu ? Ziegler sol beki geçen sene felç etti kendi alt yapımızdan yetişen Özgür'ü 2 maç izleyemedik.

Aykut Kocaman da daha önceki hocalar gibi hazıra konma peşinde, keşke düşünceleriyle sahaya yansıttıkları bir olsa.

Crazycat
08.Eylül.2012, 23:34
Bugün Türkiye-Hollanda (U21) maçının bir bölümünü izledim, Manisaspor'un Karşıyaka ile oynadığı maçında bir bölümünü izledim, Gökay ortasahada 19 yaşında değil de 29 yaşında bir oyuncunun soğukkanlığı ile çok iyi bir oyun sergiledi. A2 takımda fırtına gibi esen Okan Alkan 1 maç kötü oynayınca fişini çekti. Gökay 1 maç kötü performans sergileyince kalan zamanda yedeklere daha giremeyip gönderildi. Recep Niyaz'ı da ne yazık ki böyle bir kader bekliyor.

Aykut Kocaman kusura bakmasın ama kendini kandırıyor. Onda tüm saçmalıklarına rağmen defalarca forma şansı verdiği Selçuk Şahin kadar veya geçen sezon bizi sol bekte deli eden Ziegler kadar da bu genç oyuncuların tahammül sınırı yok mu ? Ziegler sol beki geçen sene felç etti kendi alt yapımızdan yetişen Özgür'ü 2 maç izleyemedik.

Aykut Kocaman'da daha önceki hocalar gibi hazıra konma peşinde, keşke düşünceleriyle sahaya yansıttıkları bir olsa.

Ben de sizin gibi düşünüyorum, Aykut Hoca çok güzel konuşuyor ama o kadar, sahada göremiyoruz konuştuklarını.

Ne kadar doğru bilemiyorum ama şöyle bir haber var, Ntvspor'daki programın iptali ile ilgili;

Trabzonlular Aziz Yıldırım'ın programını iptal ettirdi

Şike davasında suçlu bulunan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın bir spor programına katılacak olması nedeniyle taraftarlar RTÜK’ü telefon yağmuruna tuttu.

Şike soruşturması sonrasında tutuklanan ve yaklaşık 1 sene cezaevinde kaldıktan sonra suçlu bulunarak salıverilen Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın Ntvspor’da yayınlanan ve şike sürecinde Yıldırım’a verdiği destekle bilinen Rıdvan Dilmen’in de yorumcu olarak yer aldığı programa katılacak olması başta Trabzonspor taraftarları olmak üzere, temiz futbol isteyen futbolseverlerden büyük tepki aldı.

Bu programı protesto eden taraftarlar, şikeden suçlu bulunan birinin bir spor programına katılmasından dolayı Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ve Ntvspor’u arayarak, faks göndererek tepkilerini dile getirdiler. Taraftarlar, suçluların televizyonlarda böyle rahat bir şekilde çıkıp konuşmasının toplumu gerdiğini, çocuklara kötü örnek olduğunu ifade ettiler.

Protestoların sosyal paylaşım sitelerine de taşınmasıyla tepkiler çığ gibi artıyor. Şike davasında Aziz Yıldırım’ın suçlu bulunması durumunda yorumculuğu bırakacağını açıklayan Rıdvan Dilmen’e yoğun eleştiriler yapılıyor. Yorumculuğu bırakmayan Rıdvan Dilmen’in Aziz Yıldırım'ı programa konuk etmesi ise skandal olarak değerlendiriliyor. Sosyal paylaşım sitelerinde, Ntvspor taraflı yayın yapmakla suçlanıyor, ve şike sürecinde suçluların yanında yer aldığı iddia edilerek, protesto edildi. Trabzonspor taraftarının bu baskısına dayanamayan NTV Spor ise Aziz Yıldırım'ın konuk olacağı programı yayından kaldırdığını açıkladı.

İşte NTV Spor'dan yapılan açıklamanın tam metni:

Merhabalar

A Milli Futbol Takımımızın 2014 Dünya Kupası Eleme Grubunda 7 Eylül’de Hollanda ve 11 Eylül’de Estonya ile oynayacağı maçlar sebebiyle Spor Toto Süper Lig’de bu hafta sonu maç yapılmayacaktır. Süper Lig maçları ile ilgili “Maç Toplantısı”, “Dakika-Skor” ve “%100 Futbol” programları bu hafta yayın planından çıkarılmıştır. Daha önceden Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın Pazar akşamı 21:00’de konuk olacağı duyurulan“%100 Futbol” programı iptal olmuştur.

Bilgilerinize.

Kaynak (http://fotospor.com/haber/trabzonlular-aziz-yildirimin-programini-iptal-ettirdi_102089)

Sekopej
08.Eylül.2012, 23:35
Programı izlemeyenler bence oradan bradan okuduklarıyla değerlendirmesinler çünkü çok farklı anlamlar çıkabiliyor.

Adam bir şeyi anlatırken defalarca yanlış anlaşılmasın, kimseyi kırmak istemem, asıl söylemek istediğim şu şeklinde açıklamalar yapıyor ama iş yazı ortamına döküldüğünde bunlar ister istemez gündeme gelmiyor, gelemiyor.

Bir de yazı ortamına döküldüğünde, ilgi çekmesi için bazı yerlerin kırpılarak verilmesi gerekiyor.

Konuşmalarına gelirsek, beni çok ama çok tatmin etti. Yok dört dört ikiymiş dört beş birmiş, teknikmiş, taktikmiş vs oraya girmeden, böyle bir lidere sahip olduğumuz için çok şanslıyız diyorum.

Ne sorulduysa söyledi, açıklamaya çalıştı, kendince doğrularından bahsetti, uzun vadede düşündüklerinden bahsetti.

Çoğu konuda net açıklamalar yaptı, Alex konusunda son yaşanan olaydan dolayı da kırgınlığı var gibi ama bunu bile Alex'i rencide etmeden dile getirdi, büyük oyuncuların egosu da büyük olur diyerek belirtti ve sezon sonuna kadar Alex'in gitmesi gibi bir tasarrufta bulunmadım, hiç düşünmedim dedi hatta gelecek sezonlar için de onunla beraber nasıl Fenerbahe'ye değer katabiliriz bunun üzerine konuştuk kendisiyle diye söyledi.

Recep ve Salih konusunda net şeyler söyledi, oynayan oynamayan oyuncular konusunda net şeyler söyledi.

Genele bakıldığında tatmin edici bir programdı. Grupta çok zorlu maçlar olacak ama bu gruptan çıktığımız anda kupada sona ulaşabilecek bir takımız eğer ben ya da takım büyük hata yapmazsa dedi ki burada Meireles transferinden sonra pek çoğumuz Avrupa Ligi için iş yapabilecek bir kadromuz olduğu yorumunda bulunmuştuk.

Tuncay ile de alakalı iyi bir yorum yaptı, eğer böyle bir oyuncuyu takımına döndürüyorsanız onun yeri hazır olmalı dedi, gelsin elimde bulsun mantığında değil, faydalanamayacaksam almaya gerek yok mantığında.

Ve yine bahsettiği nokta, takım tek yumruk olmaya geçen seneden daha fazla hazır durumdaydı ta ki şu son günlerde ortaya atılan suni gündemle huzursuzluk çıkarılmak istenilene kadar dedi.

Bence artık Aykut Alex tartışması bir kenara bırakılmalı, çünkü Alex'ten faydalanacak, Fenerbahçe menfaati için bizim de ikilik değil, ikisi için birlik olma zamanı, ayrıştırmayalım, kutuplaştırmayalım, şimdi takıma daha çok destek zamanı.

TeNaciOUS MidFieLdeR
08.Eylül.2012, 23:39

Aykut Kocaman da daha önceki hocalar gibi hazıra konma peşinde, keşke düşünceleriyle sahaya yansıttıkları bir olsa.

fizik olarak cok gerideler ama, cok siritiyorlar sahada bu durumlariyla. onlar da uzerine duseni yapip bu eksiklerini tamamlamalilar. u21 duzeyinde cok iyi olabilirler ama a takim duzeyinde degiller. oyanayarak degil calisarak bunu duzeltirler. manisada fiziksel gelisimini tamamlarsa donusunde mutlaka yer bulacaktir kendisine. herseyi aykut kocamanin uzerine atmak kolaycilik olmuyor mu biraz?

CR7 yi hatirlarsiniz, hemen oynamaya mi basladi Manuda. yetenekliydi ama fizik olarak cok zayifti, kisa surede hem klup sayesinde hem de kendi azmiyle calisip fizik olarak guclendi ve takimin vazgecilmezi oldu. bunlari da gormek lazim.

ReaList
08.Eylül.2012, 23:49
fizik olarak cok gerideler ama, cok siritiyorlar sahada bu durumlariyla. onlar da uzerine duseni yapip bu eksiklerini tamamlamalilar. u21 duzeyinde cok iyi olabilirler ama a takim duzeyinde degiller. oyanayarak degil calisarak bunu duzeltirler. manisada fiziksel gelisimini tamamlarsa donusunde mutlaka yer bulacaktir kendisine. herseyi aykut kocamanin uzerine atmak kolaycilik olmuyor mu biraz?

Selçuk Şahin'de çok mu fizik var, ayağındaki topu adamın ufak dokunmasıyla kaptırıyor, kaptırdığı anda 2-3 takla atıyor : ) Veya Emre Çolak'ta çok mu fizik var bırak basit maçlarda oynamayı sana karşı yapılan maçlarda 11'e yazılan ilk adam oluyor ? veya Emre Belözoğlu 15-16 yaşılarında oynarken 1.90 boyu mu vardı ? Sen bu adamların üzerinde durmazsan nereden çıkarmayı düşünüyosun futbolcuyu ? Gidip Meireles'i 10 milyon €'a almak daha kolay yoldur tabi. Nedense bizim bu ilahi takımda bazı şeyler eksiksiz olmak zorunda. Stoch defans yapmıyor diye oynamaz, Gökay'ın fiziği yoktur, Recep sahada küçük kalıyordur, Selçuk çok seksi bakıyordur, Hasan Ali'nin sakalları rüzgarda savruluyodur vs vs. Bu kadar eksiksiz oyuncularla oynamayı tasarlayıp bu kadar eksik oynayan bir takım daha var mıdır ? Biz önce sahadaki adamın futbolu nasıl oynadığına, takıma ne kattığına, oyuna neler verdiğine bakmak zorundayız.

eGowiCh
08.Eylül.2012, 23:51
Porgramın tamamını canlı izledim. Aykut Kocaman'ın açıklamalarını çok beğendim, çok olumlu buldum. Harika açıklamalar ve konuşmalardı. İlk kez bu kadar net ve açık konuştuğunu gördüm. Ve oldukça fazla konuştu. Herhalde gelen eleştiriler üzerine böylesine detaylı konuşma gereği duydu.

Kocaman'ın konuşmalarını beğendim, ancak şunu ilave etmemiz lazım. Kocaman teoride çok iyi, ancak bunu kesinlikle pratiğe yansıtması lazım. Bunun ilk ciddi sınavları da Mersin İdman Yurdu ve özellikle Marsilya maçıdır. Spartak Moskova'yı telafi etmek için Marsilya'yı evinde yenip Avrupa Ligi'ne 3 puanla ve umut aşılayarak başlamaktan başka çaren yok. İstediğin kadar konuş, bunu mutlaka sahaya yansıtmalı. Bekleyip görelim.

TeNaciOUS MidFieLdeR
08.Eylül.2012, 23:55
Selçuk Şahin'de çok mu fizik var, ayağındaki topu adamın ufak dokunmasıyla kaptırıyor, kaptırdığı anda 2-3 takla atıyor : ) Veya Emre Çolak'ta çok mu fizik var bırak basit maçlarda oynamayı sana karşı yapılan maçlarda 11'e yazılan ilk adam oluyor ? veya Emre Belözoğlu 15-16 yaşındayken oynarken 1.90 boyu mu vardı ? Sen bu adamların üzerinde durmazsan nereden çıkarmayı düşünüyosun futbolcuyu ? Gidip Meireles'i 10 milyon €'a almak daha kolay yoldur tabi. Nedense bizim bu ilahi takımda bazı şeyler eksiksiz olmak zorunda. Stoch defans yapmıyor diye oynamaz, Gökay'ın fiziği yoktur, Recep sahada küçük kalıyordur, Selçuk çok seksi bakıyordur, Hasan Ali'nin sakalları rüzgarda savruluyodur vs vs. Bu kadar eksiksiz oyuncularla oynamayı tasarlayıp bu kadar eksik oynayan bir takım daha var mıdır ? Biz önce sahadaki adamın futbolu nasıl oynadığına, takıma ne kattığına, oyuna neler verdiğine bakmak zorundayız.

CR7 ornegini de verdim daha etkili olsun diye ama gene anlatamadim galiba. CR7 kisa boylu bucur falan degildi, gucsuzdu. fizigini gelistirdi ve zaten yetenekli oldugu icin formayi kapti. selcuktan formayi alamiyorsa biraz da gokayda aramak lazim hatayi. gokay gercekten de sert olan ligimizde eziliyor, bilmiyorum farkinda misin? emre colak da terim olmasaydi kolay kolay forma bulamazdi ama o da son iki sezon fizik olarak cok daha iyi durumda. bu terim surekli oynatti diye degil kondisyonerleri sayesindedir. gokayi iki senedir takimda izliyoruz, guclendigine dair en ufak bir emare yok. bu da sadece aykut kocamanin degil kondusyonerlerin, altyapidaki gorevlilerin ve en cok da futbolcunun kendisidir maalesef.

erdem344
09.Eylül.2012, 00:00
yanlış ülkede doğmuşsun aykut kocaman

ReaList
09.Eylül.2012, 00:02
@TeNaciOUS MidFieLdeR

CR7 gelişsin diye Etimesgut Şekerspor'a kiralanmadı ama : ) Hocanın kendi gözlemi altında bu gerçekleşti. Ayrıca konuyla alakalı ilk mesajımda Gökay'ı 1.ligde de izlediğimi söylemiştim bana göre 1.lig Süper Lig'den daha sert oynanıyor ve Gökay 2 maçtır takımın en iyi isimlerinden biriyse onun hiç yol katetmediğini düşünmek olmaz. Neyse zaten Aykut Kocaman takıma genç oyuncu yerleştiremediğini kendi ağzıyla söylüyor uzatmaya gerek yok. Bu konuda beklenti içinde de olmaya gerek yok kanımca. Günü kurtarmak her zaman en iyi yoldur.

pele96
09.Eylül.2012, 00:03
yanlış ülkede doğmuşsun aykut kocaman

Bence harcanmak icin dogru yer !

MeMo
09.Eylül.2012, 00:15
Hocanın konuşmaları olabildiğince net ve tatmin ediciydi. Başarısız bir sezon başı için önceki başarılı dönemleri unutmayıp neden destek verdiğimi hatırlattı.

ForsakeN
09.Eylül.2012, 04:02
Yahu Aykut Kocaman Gökay'ı 2-3 yıldır izliyor, siz bir U21 maçında beğendiniz diye gelmiş burda eleştiri yapıyorsunuz. Gökay fizik olarak kaç yıldır aynı seviyede. Şans verildiği zaman da Maldonado tarzının dışına çıkamamıştı geçen yıllar. Ki antremanlarda da pek başarılı olamamışki Selçuk'u bile kesemedi. Selçuk Şahin'de çok mu fizik var, evet Gökay'a göre arada çook fark var fizik olarak

Nedvedmania
09.Eylül.2012, 14:16
Selçuk Şahin:Islıklandıktan sonra soyunma odasına girdiğimde kırıldığımı ve yıkıldığımı hissettim ama hayat devam ediyor,yapacak bir şey yok

Selçuk Şahin:10 sezon içinde zaman zaman böyle tepkilerle karşılaştım ama ilk defa bu kadar çok üzüldüğümü hissettim.Bunu haketmiyorum (AA)

GebzeLi1907
09.Eylül.2012, 15:02
Aykut Kocaman'ın katıldığı programı izledim.
Tatmin edici açıklamaları, olaylara bakış açısı, Türkiye deki yanlışları görüp bunları doğru yorumlaması, samimiyeti güzel şeylerdi.
Gerçekten böyle izleyince Aykut Kocaman'ın Fenerbahe'ye yakışan bir karakter olduğu gerçek.
Ama sahada yaptıkları ile bu profili arasında farklar var.
Teknik direktör olarak yaptığı hatalara tekrar girmek istemiyorum.

Aykut Kocaman Fenerbahçe'ye başkan olsun, asbaşkan olsun, futbol şube sorumlusu olsun, tff başkanı olsun.
Bu görevleri layıkıyla taşıyabilecek niteliklerinin daha baskın olduğunu düşünüyorum teknik direktörlüğüne kıyasla.
Kesinlikle esas devrimi oralarda yapabilecek bir karakter.
Keşke keşke diyorum esas yönetim kademesinde böyle adamlara ihtiyacımız var.

Ancak bu sezon başımızda kendisi, yeniden bir umut deryasına kattı bizi özellikle Meireles transferi ile.
İnşallah başarılı olur önceki hatalarından uzaklaşır en büyük arzusu Fenerbahçe'yi iyi yerlere taşıma görevinin üstesinden gelir.

darkkobal123
09.Eylül.2012, 20:12
Selçuk Şahin sen Fenerbahçe'de yedek futbolcu olabilirsin fakat asla ilk 11 futbolcusu değilsin. Yeteneğin bu kadar. Bu yüzden ilk 11 oynatıldığında taraftarın tepkisini çekiyorsun.

RaSenGan
09.Eylül.2012, 20:18
Aziz Yıldırım'ın katılacağı program iptal olmuş.

Nedvedmania
10.Eylül.2012, 00:19
fırat günayer ‏@firatgunayer
Alex'le ilgili haberleri çok soran var..Haber doğru..Çocuklarını okula yarım dönem için kaydetmiş..

vuque
10.Eylül.2012, 04:34
Aykut Kocaman Ne Dedi?

Dün akşam Maraton Özel'de Şansal Büyüka'nın konuğuydu Aykut Kocaman. Yaklaşık 3 saat, dolu dolu konuştu.

http://1.bp.blogspot.com/-9wrIcirXxMs/TnEgljwzS-I/AAAAAAAAAi8/D6shxM_1xOE/s400/photo-757528.JPG

Beğenin, beğenmeyin,
Sevin, sevmeyin,
Yine; doğru bildiğini, eğilip bükülmeden, kimseye yaranmaya veya populizm yapmaya çalışmadan söyledi Aykut Kocaman.

Özelde Fenerbahçe'ye, genelde Türk futboluna dair, eminim herkesin hemfikir olacağı tespitler yaptı.

Ben anladıklarımı aşağıya madde madde not ediyorum. Katılan ve katılmayanların yorumuna açık.

Ama önce, avukatı bilmeyin beni diye "Hatalar Zinciri" (http://noavas.blogspot.com/2012/08/hatalar-zincirini-krmak.html) adlı yazıda, Hoca'ya atfettiğim hataları aşağıda tekrarlıyorum:

- Bir kadro planlaması muhakkak vardı. Ama anlaşılan tutmadı. Müdahil olanları ya da engelleri bertaraf etmeliydi. Ya da kalkan olmamalıydı, transfer konusunda mesela. Egemen ve Krasic'i Aykut Hoca mı aldı acaba?

- Attığı her adımda kararlı olmalıydı. Öyleydiyse, takıma yansıtmalıydı.

- Saha içinde direksiyonu alamadı eline hiç. Tabiri caizse proaktif rol alamadı. Örneğin; 3 kez 10 kişi takımlara mücadele ederken, bir kez bile 3'lü savunmaya dönüp, taşları yerinden oynatmadı.

- Hazır futbolcuyu oynatma sevdasına, olmayacak duaya amin dedi sıkça. Mesela; Topal-Selçuk olmaz, olamaz yan yana.

- Emre ve Alex konuları. İkisinde de prensip olarak haklı buluyorum. Ama her ikisini de daha iyi yönetebilirdi Hoca.

Gelelim dün akşam söylediklerine ve benim anladıklarıma;

10 madde ile fotoğrafını çekmeye çalıştım, buyrun:

1. Koşu mesafesi ve sprint:

"Futbolculuğundaki Aykut Kocaman, bugün kadromda oynayamazdı."

Bu konuya kesinlikle Alex ile ilgili sorularda girmediğini belirtmeliyim. Zira mevzuu takımın toplam koşu mesafesi ile ilgili. Alex, dün olduğu gibi bugün de takım arkadaşlarından az koşabilir, bunu Kocaman da biliyor. Ancak kaleci hariç 10 kişinin belli bir ortalamanın üzerine çıkması; yıllardır izleyegeldiğimiz gibi, Alex'i daha da parlatacaktır.

Evet, takımının daha çok koşan, mesafe kat eden ve sprint ile boş alana kaçan bir takım olmasını istiyor Kocaman. Kötü birşey mi bu? Anlamsızca taraf tutanlardan, "Koşmak" kelimesi telaffuz edildiğinde, Alex havliyle üzerlerine alındığını görüyorum zira. Sanki "Koşmak" dediğinde Alex'e laf sokuyormuş gibi. Önce bu garabetten kurtulalım isterseniz.

Diyor ki; Şampiyonlar Ligi seviyesindeki üst düzey takımlar, Fenerbahçe'ye eşit ve/veya üzerinde oyuncu kalitesine sahipken, Fenerbahçe'den fazla koşuyorlar. Biz asgari olarak rakibimiz kadar koşmalıyız. Çünkü hiçbirşeyi beceremesek/yapamasak bile, bu temel olguyu gerçekleştirebiliriz.

Haksız mı? Real Madrid; en uçtaki oyuncusundan, en geridekine; Spartacus filminden çıkmışçasına kuvvetli "Los Galacticos" bile bu denli koşarken, Fenerbahçe'nin plaj futbolu oynama şansı var mı?

İşin kolayına kaçmayın lütfen, bu konu Alex'den bağımsız. Toplam 125-130 km koşu mesafelerine ulaşmak istiyor Hoca. Bir futbolcu bu toplamı en fazla birkaç kilometre etkileyebilir. En fazla birkaç da sprint az olur. Ama Alex, o açığı diğer meziyetleriyle zaten doldurur.

Özetle, Hoca'nın Alex ile bir derdi yok. Takımı taşımak istediği seviye ile sorunu var.

2. Merak edilen konu, Alex meselesi:

Sezon başlarken bir tasarrufu olmadığını, üstüne basa basa söyledi. Ne demek bu?

Son 2 sezon olduğu gibi, Alex; sahip olduğu rol ile bu takımın değişmez oyuncularından biri, demek.

Bir not da düştü Hoca; Alex, yaşı ilerlemesine rağmen en iyi istatistiklerine onun zamanında ulaştı.

Haksız mı Hoca?

Hazırlık maçları ve ilk resmi maçlarda hep görev verdi 10'a. Spartak Moskova maçına verdiği aşırı önem sebebiyle, deplasmanda oynatmayacağını da Alex'e maçtan 10 gün önce vurguladığını söyledi.

Buraya kadar hiçbir problem yoktu.

Zaten 50-55 maçlık maratonda, Alex'in sadece 1 maçta oynamaması neden problem olsundu?

Hoca'nın, Alex'e gücendiği ortada. Ama bugün hala takımdaysa Alex; onu tek suçlu olarak görmediği de muhakkak. İki kere üzerine bastığı için söylüyorum, günahını almak istemem; bir tercüme hatası ya da manipülasyona kurban gitmiş olabilir ilişkileri. Alex'in çevresi de göz önüne alındığında, ortada bir fitne olduğuna şüphe yok kanımca.

Gaziantepspor maçındaki "Aykut söyle, Alex nerede?" tezahüratı için ise, herkesin kurabileceği basit bir mantıkla, organize olabileceğini belirtti Aykut Hoca. Maç başlamadan 40-50 kişilik bir gruptan duyduğunda şaşırdığını ve 70. dk.'dan sonra, tüm stada yayıldığını söyledi. Haksız mı?

Bundan sonrası için de, sezon sonuna kadar Alex'ten faydalanacağını belirtti Hoca. Hatta bana kalırsa, birçok maçta yine ilk 11 oynayacak Alex. Başka bir fitne kopmazsa.

3. Fenerbahçe bir değişim içerisinde:

"Hoca 3 sezondur takımın başında, neden hala istediği/miz seviyede değiliz." eleştirileri malum.
İlk teknik direktörlük senesinde şampiyon oldu. Özellikle ligin 2. yarısında modern futboldan çok güzel örnekler sunarak hem de.

Ertesi yıl, yaptığı ve yapacağı transferlerle üzerine koyacakken 17'de 16'nın, "Darbe" oldu.
İlk 11'in değişmez oyuncularını kaybettik. Son dakika transferleri yaptık. Değişmek zorunda kaldık, plansız bir değişim.

Geçen yıl, eldekilerle, karga tulumba ilerledik. Ona rağmen neler elde ettik?
Ve bu yıl başa sarmak zorunda kaldık. 3 yıl öncesine gittik.

Sow, Egemen, Kuyt, Krasic, Topal, Meireles, Hasan Ali; ilk 11'de 7 yeni oyuncu, takımın kaleci hariç % 70'i.

Keyfinden mi?

Lugano, Andre Santos, Niang, Emenike gitmeseydi; bugün bu 4 oyuncunun katkısının üzerine yapılacak 1-2 takviyeyle, takım bu seviyede mi olurdu?

Elinizi vicdanınıza koyun, bu zorunlu değişimden Aykut Kocaman mı sorumlu?

Özetle; dün akşam birkez daha çürüdü bu "Hoca 3 sezondur takımın başında, neden hala istediği/miz seviyede değiliz." martavalı.

4. Yalancı fırtına/bombardıman:

Haksız mı?
Vira bismillah, hazırlık maçlarıyla birlikte başladı Kocaman'a yaylım ateş.

Ortada henüz hiçbirşey yokken, yeni transferlerin takıma uyum sağlama süreci aşikarken, bir bardak suda fırtına koptu, koparıldı.

Taraftar her ne kadar medyadan etkilenmediğini söylese de; Aykut Kocaman masaya getirildikçe yalama oldu pozisyonu.

Üzerine Alex balonu.

Oysa henüz hiçbir kayıp yoktu.

Ve Alex krizi patlamayıp konsantrasyon dağılmasa, belki Spartak Moskova da geride kalacaktı.

Haksız mı?

5. Hazır oyuncular / Rotasyon:

Benim de sıkça yaptığım eleştirilerden biriydi. Ama Hoca'nın cevabı tatmin ediciydi.
Yukarıda saydığımız adette ve oranda zorunlu değişiklik var takımda.

Eski oyunculardan form durumu yukarıda olanları, oyunun akışını bozmamak için kullanmak istiyor Hoca. Yeni katılanları da yavaş yavaş ısındırmak.

Mesela "Krasic neden solda?" sorusuna cevabı gayet anlaşılırdı. Topuz formda ve sağ kanadın oyuncusu. Takımın oyun alışkanlığını bozmadan, Krasic'i ısındırmak ve ısındırırken de enerjisinden yararlanmak için, işleyen yapıyı bozmadan, pekala oynayabileceği sol kanatta oynattı Krasic'i Hoca.

Ve denemeler yaptığını, belki kısa bir süre daha bu denemeleri yapmak zorunda olduğunu belirtti.

Benim için de ilginç birşey oldu yayında. Geçen hafta Twitter'da paylaştığım aşağıdaki "İdeal kadro" Hasan Çetinkaya vasıtasıyla iletilmiş Hoca'ya. Hoşuna gitmiş sanırım. Kimi oynatsa, oynatmadığı oyuncu soruluyor zira.

http://1.bp.blogspot.com/-rY9dUu4UBac/UEx0eQvh6_I/AAAAAAAAA9M/DmH-aNPcZT4/s400/İdeal.jpg

6. Cristian, Topuz, Krasic, Topal, Meireles, Sezer, Stoch üzerine söyledikleri:

Antremanlarda yeni kullanmaya başlanılan "Çip" ile, kimin kaytarıp, kimin çalıştığı artık daha net çıkıyor ortaya. İlk Fenerbahçe kullanmaya başladı bu sistemi yanılmıyorsam. Galatasaray'ın da kullanacağı yazıldı bu hafta basında.

Cristian: Sezona kötü başlamasından belliydi "kaytardığı". Ama o bile Hoca'nın aleyhinde kullanıldı, speküle edildi; ki başarısını ve Fenerbahçe'deki günlerini borçlu olduğu kişi Aykut Kocaman'dı.

Topuz: Hoca'nın istediği futbolcu tipi. Takımı, kendisinin önünde gören, iki yönlü futbolcu. Topuz'a bu sebeple özel bir teşekkürü olduğunu da belirtti Kocaman. Bence vazgeçilmezi, ki bence de vazgeçmemeli.

Krasic: Daha önce yazmıştım, Hoca'nın belirlediği ilk rotada yoktu Krasic. Uygun maliyetle alınma durumu ortaya çıkınca, kaçırılmamış, tahmin ettiğimiz gibi. Kalitesinden şüphesi yok, kullanacak ve umarım faydalanacak Krasic'ten.

Topal: Formunun giderek yükseldiğinden bahsetti. Valencia'da oynadığı 2 yılda, takımın en fazla forma şansı bulan oyuncusu olduğunu açıkladı. Beğeniyor, güveniyor. O da değişmezleri arasında demek ki.

Meireles: Elenince alınanlar kervanından olmadığını gayet net açıkladı. 1 hafta önce alınsa da çok fazla birşey değişmeyeceğini belirtti. Haksız mı? Bu bilgisayar oyunu değil ki.

Meireles'e güveniyor. İki ceza sahası arasında her rolü layıkıyla yürütebilceğini düşünüyor. Sahada önemli ve kritik bir rol vereceği açık.

Sezer: Taraftarın haklı olarak en çok sorduğu isimlerdendi. Kesinlikle bir sorunu yok Hoca'nın. Ağır sakatlık sonrası, yeni yeni yükseliyor form durumu. Ve sanırım "Çip" iyi şeyler söylüyor ki, önümüzdeki haftadan itibaren rotasyona gireceğinin işaretini verdi.

Stoch: Direk olarak girilmedi bu konuya. Ama kadroya solda onu oturtmaya çalıştıklarını, satır arasında ifade etti. Bu da benim için yeterli.

7. Teknik direktör takımı olmak:

Zurnanın zırt dediği yer.

O kadar güzel birşey söyledi ki;

"Gelecekte Alex de, Emre de burada teknik direktör olduklarında; özgür ve kararlılıkla işlerini yapabilecekleri bir ortam yaratma amacındayım."

Ortalama 25 kişilik oyuncu kadrolarına sahip futbol takımlarında; takımın kaderini teknik direktörler çizmeli. Ya da şöyle söyleyelim; 2000'li yıllarda, kulüpler ve milli takımlar düzeyinde başarılı olan takımların neredeyse tamamı "Teknik direktör takımı".

Bu ne demek?

Bir oyuncunun varlığıyla ya da yokluğuyla gel-gitler yaşamayan; sistemi, rolleri, kimyası ve akışı belirgin bir takım.

Bireysellikten uzak, kollektif olgunluğu üst düzey bir takım.

Haksız mı?

8. "Gruptan çıkarsak, ilerleyebiliriz":

Şu ana kadar ki Avrupa karnesi soruldu Hoca'ya.
Kıvırmadan, başarısız buldu.
Ama, gelecek maçlarla bu istatistiğin düzeleceğini ve belli bir ortalamaya ulaşacağını umduğunu söyledi.

Bu bağlamda; Marsilya, Gladbach ve Limasol'ün arasından yukarı çıkabilirsek; ki bu süreçte takım da oturacak, arzu ettiği seviyeye gelecektir, kaliteli oyuncu grubumuzla UEFA'da üst turlara ilerleyebileceğimize inandığını söyledi Aykut Hoca.

Avrupa hedeflerinin olduğunu, Başkan'ın da, futbolcuların da bu konuda amaç birliği içinde olduğunu belirtti.

9. Emre:

Emre'yi zedelememek için, neden gittiğini anlatmadı Hoca.
Soyunma odasında yaşananlar artık malum. Hoca, kibarca pas geçti bu konuyu. Emre'yi ateşe atmadı.
Haksız mı?

10. 3 Temmuz Darbesi:

Hiç telaffuz etmedi Aykut Kocaman 3 Temmuz'u.
Süreci herkesin bildiğini düşünerek, etrafından dolaştı hep.

Geçen yılın nasıl bir yıl olduğunu, herkesin kendi içinde değerlendirmesi gerektiğini söylerken haksız mıydı?

Bunu da mı söylemesin Hoca?

Fenerbahçe'nin ve Aykut Kocaman'ın başına gelen/getirilen onca şey; çok merak ediyorum Fatih Terim'in başına gelse, Terim'i ne hallerde, neler söylerken görürdük kim bilir.

Öyle de olmadı mı zaten?

Fatih Terim'in, buhar olmuş suda kopardığı fırtınaları izlemedik mi geçen sene.
Hala konuşacak asilzade değil mi?

Sonuç olarak;

Ben, yaptığı tüm açıklamalardan tatmin oldum.
Fenerbahçe'nin kulüp ve takım olarak gelmesi gereken yere, bizi Aykut Kocaman'ın götüreceğine olan inancım tam.
Fenerbahçe menfaatlerini herkesten fazla düşündüğü ortada; yararlı olamayacağını düşündüğü an görevi devredecek kadar da dürüst, dobra.

Ama;

Konuşulan herşey teoriden ibaret. Umuyor ve diliyorum ki; hepimizin katıldığı yukarıdaki bu düşünceler, pratiğe dönüşebilsin, kararlılıkla uygulansın.

Ancak bunun için tüm teknik direktörler gibi, özgür bir çalışma ortamına ihtiyacı var Hoca'nın.

Destek olur, sabredersek; Fenerbahçe'yi çok güzel bir geleceğe taşıyacağına eminim.

Hoca söyledi, sırasını savdı.

E artık sıra bizde.

Haksız mıyım?

http://noavas.blogspot.com/

Paylaşmak istediğim bir yazı...
Not: Yazıda tek hoşuma gitmeyen taraf F.Terim'e yer verilmesi olmuş.Gereksiz bir sataşma olmuş; olmasa daha iyiymiş...

ForsakeN
10.Eylül.2012, 18:25
http://live.sporx.com/img/2012/09/10/twitter-alex.jpg

@FurkanToraman1
"Tarafsız gözle bakarsan sen mi , Pablo Martin Batalla mı?"
-Batalla

@sadik_80
"heykel işi ne oldu alex"
-Ben bu heykel hic bilmiyorum.

@alperenkpln
"Kaptan sence en iyi teknik direktör kim? Zico mu?"
-Luxemburgo

@fenerbahce1907_
"Kaptan Galatasaray'a gideceğini söyleyenlere ne diyorsun?Komikler değil mi? "
-Çok komik. Burasi sadece FB.

@CyaTemur
"Kaptan sen buyuk topcu..ama fenerbahce cok daha buyuk..taraftar seni seviyor yaptiklarin icin ama sen yinede sozlerine dikkat"
-Sen dogru Soyledi. FB Cok ama Cok buyuk.ben sadece 1 oyuncu..

@johnnycgoode_
"Kaptan sen mi daha iyi, Murat Hacioglu mu? Bence Murat Hacioglu"
-Bence de. Ben onu cok seviyorum.

@gfbfirat12
"Aykut kocamanın yardımcılığını yapmak istermisin kaptan...?"
-istemiyorum...

Nedvedmania
10.Eylül.2012, 18:28
@johnnycgoode_

:n:

Facx
10.Eylül.2012, 20:00
@johnnycgoode_

:n:

:D ben sabri mi sen mi diye sormuştum cevap vermemişti :D kaptan demedim diye heralde :icon_razz:

GebzeLi1907
10.Eylül.2012, 21:47
Başkan perşembe günü saat 21 de Ntv ve Ntvsporda olacak, Futbol Aktüel programında

Facx
10.Eylül.2012, 22:55
fıratorhan ‏@gfbfirat12
@Alex10combr aykut kocamanın yardımcılığını yapmak istermisin kaptan... ?

Alex10combr ‏@Alex10combr
@gfbfirat12 istemiyorum...

Sir Aykut Kocaman ‏@SirKocaman
niye la? @Alex10combr

:n::n::n:

darkkobal123
10.Eylül.2012, 22:57
Adam iyi dayanıyor bizimkilere. Ben olsam çoktan küfürü basmıştım. :D

KanaKe
10.Eylül.2012, 23:16
aykut hocadan ne ögrenecekki? istememesi normal..

erdem344
10.Eylül.2012, 23:33
alex çok uzatıyor efsane olarak kalmak istiyorsa ona göre konuşsun

barahir
10.Eylül.2012, 23:41
2013-2014 sezonunda kalmak istermisin sorusuna "evet,devam" yazdı twitterdan.. Bence bu cevap bi çok kişiyi susturmaya yeter..

Fernando Gago
10.Eylül.2012, 23:49
Alex'in en kısa sürede "düzgün" bir şekilde takımdan ayrılması gerekiyor, başka türlü olmayacak her türlü zarar. Aykut Kocaman ile alakası yok bu başlı başına Alex sorunu .

RaSenGan
11.Eylül.2012, 13:08
http://www.uefa.com/uefa/footballfirst/protectingthegame/financialfairplay/news/newsid=1857626.html

uAburak89
11.Eylül.2012, 13:08
UEFA Finansal Fair-Play kriterlerinden dolayı Fenerbahçe ve Eskişehirspor'un 2012-2013 ödül paraları donduruldu. Tabii geçici süreyle olduğunu eklemek lazım.

http://www.uefa.com/uefa/footballfirst/protectingthegame/financialfairplay/news/newsid=1857626.html

MeMo
11.Eylül.2012, 13:12
Bu kulüplerin diğer kulüplere veya oyunculara ödenmemiş paraları bulunduğu tespit edilmiş. Bu paralar açıklanana kadar Uefa'dan verilen paralar askıya alınmış.

erdem344
11.Eylül.2012, 14:36
sıkıntı yokmuş raad olun bizde para bitmez eksilir

iskandiyar zülfikari varken hiç birşey olmaz :D

darkkobal123
11.Eylül.2012, 14:38
Fenerbahçe'de sorun çıkacağını sanmıyorum ancak en büyük sorun Malaga'da çıkacak gibi görünüyor. Adamlar batma noktasına geldi nerdeyse.

Sekopej
11.Eylül.2012, 14:57
Borcu olduğu için değil, istenen evraklar verilmediği için, evraklar gönderilene kadar dondurulmuş, 30 Eylül'e kadar süresi var.

Sekopej
11.Eylül.2012, 17:00
"Bugün UEFA resmi sitesinde yayınlanan, kulübümüzün de adının geçtiği rutin değerlendirmelere dair haberde, 23 kulübün ödül paralarının bekletildiği (Prize money for 23 clubs withheld ) belirtilmektedir.Takımımızın eski oyuncularından biriyle ilgili borç-alacak müzakerelerinin sürmesi nedeniyle ortaya çıkan bu duruma dair bilgilendirme, 383.407,- Euro'luk alacağın ödendiğini tevsik eden belgenin UEFA'ya ulaştırılmasıyla yapılacaktır."

uAburak89
11.Eylül.2012, 17:51
Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Volkan Demirel açıklamasının bir bölümünde "İnşallah biz UEFA Kupası'nı, Galatasaray da Şampiyonlar Ligi Kupası'nı alır ve Süper Kupa'da karşılaşırız. Takım olarak UEFA Kupası'na talibiz" dedi ancak bu sözler Fenerbahçe Kulübü tarafından sansürlendi.

Fenerbahce.org'da yayınlanan açıklamalar içerisinde Volkan'ın sarfettiği "İnşallah biz UEFA Kupası'nı, Galatasaray da Şampiyonlar Ligi Kupası'nı alır ve Süper Kupa'da karşılaşırız" cümlesi yer almadı.

Fenerbahçe resmi sitesini yönetenlerin Galatasaray sansürleri son sürat devam ediyor, oyuncu transferlerinde Galatasaray geçmişlerinin yok sayılmasından sonra gayet samimi bir açıklamanın sansürlenmesini çok mantıksız buldum.

E.Cartman
11.Eylül.2012, 17:56
Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Volkan Demirel açıklamasının bir bölümünde "İnşallah biz UEFA Kupası'nı, Galatasaray da Şampiyonlar Ligi Kupası'nı alır ve Süper Kupa'da karşılaşırız. Takım olarak UEFA Kupası'na talibiz" dedi ancak bu sözler Fenerbahçe Kulübü tarafından sansürlendi.

Fenerbahce.org'da yayınlanan açıklamalar içerisinde Volkan'ın sarfettiği "İnşallah biz UEFA Kupası'nı, Galatasaray da Şampiyonlar Ligi Kupası'nı alır ve Süper Kupa'da karşılaşırız" cümlesi yer almadı.

Haber ne kadar doğrudur bilemem ama eğer doğruysa ayıp gerçekten. Artık bunları aşmamız gerekiyor. Fenerbahçelilerin Galatasaray, Galatasaraylıların Fenerbahçe demekten çekinmemesi lazım.

uAburak89
11.Eylül.2012, 18:47
- SPORX ÖZEL - UEFA'nın Finansal Fair Play kapsamında 23 takımın Avrupa Kupaları'ndaki gelirlerine geçici olarak koyması gündeme bomba gibi düştü.
Sarı - lacivertli kulüp gündüz saatlerinde yaptığı açıklama ile takımın eski oyuncularından biriyle ilgili borç-alacak müzakarelerinin sürmesi nedeniyle böyle bir gelişme yaşandığını duyurdu. Bu oyuncuya 383.407,- Euro'luk alacağın ödendiği duyuruldu fakat isim belirtilmedi.
Bu ödemenin yapıldığını açıklamadan dakikalar önce duyuran ve Fenerbahçe'den bir açıklama yapılacağını özel haberiyle okuyucularına ulaştıran Sporx sarı-lacivertli kulüpte ismi açıklanmayan bu oyuncunun bilgilerine de ulaştı. Bu isim Jose Joaquin Moreno Verdico, yani Josico.
2008-2009 sezonunda sarı-lacivertli takıma Villarreal'den transfer edilen ismin sözleşmesini Fenerbahçe Spor Kulübü sakatlığı sebebiyle feshetmişti ve ardından oyuncu ile davalık olmuştu.
Sarı-lacivertli cephe Josico'nun sözleşmesini feshettikten sonra gerekçe olarak futbolcunun sağ dizinden olan sakatlığını gösterirken, İspanyol futbolcu Fenerbahçe'ye karşı sol dizinde sakatlığı olduğu sebebiyle karşı bir dava açmış ve bu davayı kazanmıştı.
Fenerbahçe kaybettiği bu davanın ardından yaklaşık 4 milyon euroluk bir rakam ödemeye mahkum edilmişti. Bu rakamın taksitlendirildiği ve oyuncunun alacakları içinde yer alan 383 bin euroluk taksidin ödenmesinde yaşanan belge sıkıntısı sebebiyle UEFA'ya takıldığı öğrenildi.

Josico ve Villarreal'e yapılan ödemeler ise 2011 yılı içinde gerçekleştirildi. Oyuncunun son taksidi Haziran 2011'de yapılan 1 milyon euroluk rakamdı. Sezon içinde 200 bin ve 430 bin euroluk taksitlerle F.Bahçe Josico'nun alacaklarını ödüyordu.

Sarı-lacivertli kulüp bu ödemeyi yaparken ödeme belgesinin UEFA'ya ulaştırılmasında bir takım sorunlar yaşandığı belirtildi.

barahir
11.Eylül.2012, 18:48
4 milyon € tazminat ödedik mi gerçekten bu adama?

darkkobal123
11.Eylül.2012, 18:53
Haber ne kadar doğrudur bilemem ama eğer doğruysa ayıp gerçekten. Artık bunları aşmamız gerekiyor. Fenerbahçelilerin Galatasaray, Galatasaraylıların Fenerbahçe demekten çekinmemesi lazım.
Aferin Volkan. Bir sporcunun kendisine rakip olan bir başka sporcuya başarı dilemesinden daha medeni ve daha centilmen bir davranış olamaz. Güreş, judo, boksta bile rakipler biribirine başarı dileyip tebrik ediyor. Fenerbahçe yönetimi çok ayıp etmiş.

sananes
12.Eylül.2012, 00:02
emre ve topal'ı yanyana izlediğimde üzüldüm bugün ne kadar da muhteşem bir ikili olurlardı emre kalsa.

GebzeLi1907
12.Eylül.2012, 00:14
emre ve topal'ı yanyana izlediğimde üzüldüm bugün ne kadar da muhteşem bir ikili olurlardı emre kalsa.

aynen öyle bende çok ah çektim.
Emre harika oynadı.
Fiziği üst düzeydeydi.
Kişisel meseleler yüzünden gönderildi Emre Aykut Kocaman'ı yetersiz buluyordu sonrasında da aralarında bir takım sürtüşmeler iyice ipleri kopardı.

Şimdi yine saldıraya maruz kalabilirim ama Aykut hocanın takımı çok da iyi çalıştırdığını düşünmüyorum
Özellikle fiziksel anlamda çok zayıf sanırım antreman konusunda.
Zaten bu fikrim vardı Emre yi bu halde görünce iyice arttı.
Emre hazırlık kampını orada geçirdi harika bir fiziksel hale ulaşmış bizde iken böyle görmedim pek Emre yi.
Kampı dışarda yapıp gelen oyuncular da genelde düşüş gösteriyor, maç içinde de 70 lerden sonra düşen bir takımız.
Çok sık adale sakatlığı yaşıyor olmamız da destekler nitelikte.
Umarım daha sonra toparlanırız ben yanılıyorumdur, bu kadar yatırım yapıldı..

Corpus
12.Eylül.2012, 00:20
Sarı-lacivertli cephe Josico'nun sözleşmesini feshettikten sonra gerekçe olarak futbolcunun sağ dizinden olan sakatlığını gösterirken, İspanyol futbolcu Fenerbahçe'ye karşı sol dizinde sakatlığı olduğu sebebiyle karşı bir dava açmış ve bu davayı kazanmıştı.

Yok artık yuh.

Suicider
12.Eylül.2012, 00:22
Bir gün yaşanmıyor ki güzel ülkemizin futbolun da yeni olaylarla karşılaşmayalım.

sananes
12.Eylül.2012, 00:26
Emre harika oynadı.
Fiziği üst düzeydeydi.
Kişisel meseleler yüzünden gönderildi Emre Aykut Kocaman'ı yetersiz buluyordu sonrasında da aralarında bir takım sürtüşmeler iyice ipleri kopardı.

Şimdi yine saldıraya maruz kalabilirim ama Aykut hocanın takımı çok da iyi çalıştırdığını düşünmüyorum
Emre hazırlık kampını orada geçirdi harika bir fiziksel hale ulaşmış bizde iken böyle görmedim pek Emre yi.
Kampı dışarda yapıp gelen oyuncular da genelde düşüş gösteriyor, maç içinde de 70 lerden sonra düşen bir takımız.

Aykut Hoca ile alakası yok. Atletico Madrid'de ne yapılıyorsa dünya'nın en fiziksel olarak hazır takımı onlar. İngilizleri bile fizikleri ile dövdüler resmen.

caglaruzun
12.Eylül.2012, 01:09
Yok artık yuh.

Bu cidden doğru mu yahu. Böyle futbolcu mu olur arkadaş bildiğin çingene kadar çirkef bu.

Cengo
12.Eylül.2012, 01:15
Emre harika oynadı.
Fiziği üst düzeydeydi.

Bizdeki antrenman temposu ile oradaki antrenman temposu çok farklı.

Fitness antrenmanlarında pek farklılık olmaz sezon başı. Onlarda farklı olan taktik antrenmanlarını da maç tempolarında yapmaları. Yani senden 1 saatlik antrenmanda bile taktik çalıştırıken tam saha presli oynamanı istiyor. Türk futbolcusu ile biraz yorulunca eli belinde geziyor antrenman, uyaran, tempoya yüklenen yok.

Türk Futbolundaki hocaların antrenmanlarda taktik bilgi vermesi daha da komik. Hareketli olun, yardımlaşın, kafayı kaldırın aralara oynayın gibi basit cümleler ile geçiştiriyorlar. Rezillik.

KanaKe
12.Eylül.2012, 01:29
yalan haber o sözlesme karsilikli anlasilarak fesh edildi sözlesme

uAburak89
12.Eylül.2012, 01:32
Sporx şimdi de Bilica diyor oyuncu için, Josico değilmiş.

GebzeLi1907
12.Eylül.2012, 01:42
Bizdeki antrenman temposu ile oradaki antrenman temposu çok farklı.

Fitness antrenmanlarında pek farklılık olmaz sezon başı. Onlarda farklı olan taktik antrenmanlarını da maç tempolarında yapmaları. Yani senden 1 saatlik antrenmanda bile taktik çalıştırıken tam saha presli oynamanı istiyor. Türk futbolcusu ile biraz yorulunca eli belinde geziyor antrenman, uyaran, tempoya yüklenen yok.

Türk Futbolundaki hocaların antrenmanlarda taktik bilgi vermesi daha da komik. Hareketli olun, yardımlaşın, kafayı kaldırın aralara oynayın gibi basit cümleler ile geçiştiriyorlar. Rezillik.

Antreman tempomuzu bu takımlar seviyesine getirmedikçe Aykut hocanın istediği koşan takım da zor gözüküyor.
Antremanlardan geçiyor bunun yolu, ben takımın fizik durumunu beğenmiyorum maçlarda Alex de geçen sene iyi çalışmıyoruz demişti.

Daum zamanı malum Koch faktörü ile kondisyonu daha iyi bir takımdık.
Aykut hocanın çok iyi bir kondisyoner olmasına gerek yok, anlaşabileceği dünyada bu konuda yer edinmiş bir yada iki yabancı antrenör getirebilir.
Ama genelde eski arkadaşlarını tercih ediyor ekibinde.
Antremanlara birebir katılmadıkça onların yeteneklerini sorgulamak doğru olmaz ama eldeki veriler çok da iyi olmadıklarını gösteriyor..

TeNaciOUS MidFieLdeR
12.Eylül.2012, 01:52
terim 2008de milli takima aldigi amerikali kondusyonerlerle calisiyor, yanlis biliyorsam GSli arkadaslar beni duzeltsin. GS takiminin fizik durumu ortada, bizim de iyi bir ekip bulmamiz gerekiyor. mevcut kadro ne kadar modern calisiyor bilmiyorum ama isin uzmanlari ile calismak faydali olacaktir. zaten teknigi yuksek bir takimiz, fiziki direnc de kazanirsak aykut kocamanin tabiriyle bu takim 1-2 aya ucar :)

KanaKe
12.Eylül.2012, 01:54
Sporx şimdi de Bilica diyor oyuncu için, Josico değilmiş.

bilica nin sözlesmesi 2012 sezon sonu bitti.. yalan haber.

ommix
12.Eylül.2012, 15:27
Bir sitede de Caner'in transferinde para sorunu var diyor.Sallamak bedava

ommix
12.Eylül.2012, 17:34
Messi'nin varisi Fener'e
Sports TV Talentos programında Fenerbahçeli taraftarları heyecanlandıracak ilginç bir iddia ortaya atıldı.
Programa katılan FIFA menajeri Matteo Matterazi, Lionel Messi'nin varisi olarak gösterilen Flamengolu oyuncu Douglas Baggio'yu, Fenerbahçe'nin istediğini öne sürdü. Matterazi, Flamengo Kulübü'nün Fiorentina ve Barcelona'nın 1.5 milyon euro teklif ettiği Baggio'yu vermeye yanaşmadığını, bu oyuncuya Fenerbahçe'nin de yakından ilgilendiğini iddia etti. Ancak Sarı-Lacivertliler bu konuda sessiz.

KAYNAK : KRALSPOR

EndoplazmiK RetikuluM
12.Eylül.2012, 18:48
Messi'nin varisi nasıl Brezilyalı olur yahu mantık hatası :p

zeck17
12.Eylül.2012, 21:07
Messi'nin varisi Fener'e
Sports TV Talentos programında Fenerbahçeli taraftarları heyecanlandıracak ilginç bir iddia ortaya atıldı.
Programa katılan FIFA menajeri Matteo Matterazi, Lionel Messi'nin varisi olarak gösterilen Flamengolu oyuncu Douglas Baggio'yu, Fenerbahçe'nin istediğini öne sürdü. Matterazi, Flamengo Kulübü'nün Fiorentina ve Barcelona'nın 1.5 milyon euro teklif ettiği Baggio'yu vermeye yanaşmadığını, bu oyuncuya Fenerbahçe'nin de yakından ilgilendiğini iddia etti. Ancak Sarı-Lacivertliler bu konuda sessiz.

KAYNAK : KRALSPOR

masabaşı haberi olduğu açıkça görülüyor bir futbolcuyu barcelona isteyecek ve ona gitmeyip türkiyeye gelecek bunun için oyuncunun beynini aldırmış olması gerek

Lim10
13.Eylül.2012, 03:55
Mesut Özil: Dün bir kanal Gs taraftarı olduğumu iddaa etmiş.Ben Schalke'den antrenmana Sarı Lacivert eşofmanla geldiğim için kovuldum.

Facx
13.Eylül.2012, 05:06
Mesut Özil: Dün bir kanal Gs taraftarı olduğumu iddaa etmiş.Ben Schalke'den antrenmana Sarı Lacivert eşofmanla geldiğim için kovuldum.

fenerbahçeli olduğunu biliyoruzda kaynak nedir bi ara takım tutmuyorum diye kıvırmıştı :D

goosfraba
13.Eylül.2012, 08:48
fenerbahçeli olduğunu biliyoruzda kaynak nedir bi ara takım tutmuyorum diye kıvırmıştı :D

nokta yok, virgül yok. tek bir cümlede acayip çelişmişsin :)

futureless
13.Eylül.2012, 11:33
Var mı Marsilya maçına çıkacak bilet için pusuda yatan kart sahibi :zuhaha

attirson
13.Eylül.2012, 11:50
Ben gelemiyorum bu maç.Limassol maçına inşallah. :D

Facx
13.Eylül.2012, 16:20
nokta yok, virgül yok. tek bir cümlede acayip çelişmişsin :)

çelişme yok hocam adam kendi çeliştiyse ben ne yapim :D fm de bile fenerbahçeli yazıyo onun dışında eskiden çıkan haberlerden fenerbahçeli olduğunu biliyoruz ama geçen sene Tr e geldiğinde takım tutmuyorum diye kıvırmıştı ondan bahsediyorum o zaman öyle derken şimdi niye fenerbahçeliyim demiş o yüzden haber fake olabilir ama bu fenerbahçeli olduğu gerçeğini değiştirmez :D

ommix
13.Eylül.2012, 20:49
FB TV canlı yayında antrenmanı gösterirken Meireles akşam idmanının ortasında geldi.Uçağı gecikmeli gelmiş.Direk 11'de oynatmak riskli olabilir.Ama bir yandan da Marsilya maçı var onu düşünerek oynaması lazım.Aykut hoca yine verdiği karardan dolayı eleştirilecek

TeNaciOUS MidFieLdeR
13.Eylül.2012, 20:56
@ommix

ben de onu yazicaktim sabah, meireles milli takim arasindan dolayi takima yeni katilabildi. ilk 11de cikmasi supheli bence. oynasa bir turlu, oynamasa bir turlu :] marsilya maci da var, mersin maci az cok riske atilabilir bence. hazir bir meireles olmasa bile yeneriz diye dusunuyorum mersini. marsilya macina en azindan bir maclik tecrubeyle cikmis olur raul da, umarim yer alir macta. ancak ilk mactan buyuk beklentiye girilmemeli, dedigim gibi adam daha bugun ilk antremanina cikti :]

ForsakeN
13.Eylül.2012, 22:03
Dövmeler yakıyo :) Yalnız tek ricam var, Selçuk'tan uzak dur

http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2012-09-13_idmanbasin1.jpg

http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2012-09-13_idmanbasin2.jpg

http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2012-09-13_idmanbasin3.jpg

http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2012-09-13_idmanbasin4.jpg

http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2012-09-13_idmanbasin5.jpg

http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2012-09-13_idmanbasin6.jpg

http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2012-09-13_idmanbasin7.jpg

http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2012-09-13_idmanbasin8.jpg

BleedingMoon
13.Eylül.2012, 22:25
dazlakken tarz adam da o saçlar ne aga...

Universal
13.Eylül.2012, 22:40
Aziz Başkan NTV'de...

Dobra Dobra konuşuyor; ama Güntekin Onay inanılmaz şıkıştırıyor.

erdem344
13.Eylül.2012, 22:48
Anons konusunu anlatıyor başkan

ommix
13.Eylül.2012, 22:58
Aziz başkanda onları hiç konuşturmuyo ama :)

uAburak89
13.Eylül.2012, 23:01
Ben programı izlemiyorum, hakikaten Hagi bitik diye getirdiler diyerek yine Galatasaray'a salça oldu mu ?

ommix
13.Eylül.2012, 23:03
Ben programı izlemiyorum, hakikaten Hagi bitik diye getirdiler diyerek yine Galatasaray'a salça oldu mu ?

Hagi bitik diye getirdiler ama iyi işler yaptı GS'de dedi.Kelimelerimize biraz dikkat edersek tartışma çıkmasın yine.

TeNaciOUS MidFieLdeR
13.Eylül.2012, 23:06
meirelesin transferinde araya tas koyan menajer kim, merak ettim? burdan cok haber cikar gazetelere :]

futureless
13.Eylül.2012, 23:06

Konu futbolcunun yaşının ilerlemesi sorunsalıyken örnek olarak Hagi'yi ve geldikten sonra yaptığı işleri söyledi.Kusura bakma da okuduğun yerdekiler salça olmuş sanırım başkana :icon_confused:

Güntekin iyi sıkıştırıyor ama başkan çok formda :)

uAburak89
13.Eylül.2012, 23:07
Valla programı izlemeye ayıracak vaktim yok, şöyle bir göz attım her sitede aynı minvalde şeyler yazılmış. 30 yaşındaki adam nasıl bitik oluyormuş, aynı kategoriye giren, girebilecek Aziz Yıldırım transferleri yıldız oluyor ama ? Çok garip.

Kelimelerimden rahatsızlık duyuyorsan, profilin altında uyarı butonu var, kullanmak ücretsiz üstelik.

futureless
13.Eylül.2012, 23:09
Bu arada Güntekin'e çok kızdım. Devlet arazi verip stad yapıyor diyerek başkana attı topu tartışma çıkartmak için.İşini iyi yapıyor.

erdem344
13.Eylül.2012, 23:11
Başkan amatör sporlar konusunda çok güzel konuşuyor.

Hittler ve alman milli takımı örneği güntekine kapak oldu

erdem344
13.Eylül.2012, 23:17
Fenerbahçe stadı fenerbahçenın kendi malıdır

Aziz Yildirim: "Zamani gelince anlatacagim. Bizimle ilgili operasyonu yapanlar cok ama cok üzülecek."

GebzeLi1907
13.Eylül.2012, 23:58
Güntekin Onay harika bir yayıncılılık yapıyor çok cesur sorular soruyor tebrik ederim kendisini Fuat Akdağ çok pasif ve ürkek.

Dava hakkında konuşmaları bir kez daha Aziz başkana güvenimi, inancımı perçinledi, bu süreç geçsin bitsin yapacağı açıklamaları merakla bekliyorum.
Divan kurulu konuşması ve burada da verdiği fragmanlar bile takımımızın yönetimizin arkasında durmamızın ne kadar doğru olduğunu gösteriyor.

Suicider
14.Eylül.2012, 00:20
Yine her zaman ki gibi konuşulanları herkes hangi takımlı ise ona göre yorumluyor sosyal medyada falan :)

MeMo
14.Eylül.2012, 00:24

Evet birden dedi "ya şu Hagi'yi de niye aldılar o kadar da bitikti?"

uAburak89
14.Eylül.2012, 00:26
Evet birden dedi "ya şu Hagi'yi de niye aldılar o kadar da bitikti?"

Birden diye bir şey yazmış mıyım ?

MeMo
14.Eylül.2012, 00:26
Birden diye bir şey yazmış mıyım ?

"Birden"i ben yazdım zaten ama anlayış o. Ön yargısız bakmak lazım.

uAburak89
14.Eylül.2012, 00:28
"Birden"i ben yazdım zaten ama anlayış o. Ön yargısız bakmak lazım.

Onu ima da etmedim, net bir şekilde sordum, gaf yapmak da insanlar için olan bir şey, o şekilde de olmuş olabilirdi pekala.

TeNaciOUS MidFieLdeR
14.Eylül.2012, 00:45
2 buyuk proje hakkinda aciklamalar olabilr, reklam arasi verdi...

erdem344
14.Eylül.2012, 00:47
Görülen o ki aykut kocaman aziz yıldırım başkanlığı bırakana kadar hocamız olarak kalıcak

seneyede turnuva yapıcakmışız bjk biz 2 de yabancı takım bence on numara olur

MeMo
14.Eylül.2012, 00:48
Onu ima da etmedim, net bir şekilde sordum, gaf yapmak da insanlar için olan bir şey, o şekilde de olmuş olabilirdi pekala.

Öyleydi zaten saçma konuştu. Hagi ve Popescu için gelmeleri kolaydı demek istedi ama bitmişti falan dedi gaf yaptı yani. Demek istediği dünya yıldızları Anelka,Meireles,Krasic,Alex tadında yaşları biraz daha genç olan oyunculardı ama bunları sayarken Hoijdonk,Kuyt falan sayınca tutarsız oldu. Kötü niyeti yoktu orası ayrı.

Cengo
14.Eylül.2012, 00:51
Güntekin Onay'ın reklama gitmek için çabası, tepkileri komik dikkat edin :n:

RaSenGan
14.Eylül.2012, 00:53
Aziz Yıldırım iyi saçmaladı.Mahkemede de kendini böyle savunduysa vay haline.

erdem344
14.Eylül.2012, 00:54
Aziz Yıldırım iyi saçmaladı.Mahkemede de kendini böyle savunduysa vay haline.

:s7: :s7: :s7: :s7:

Haklısın

uAburak89
14.Eylül.2012, 01:02
Projeler, FB havayolları ve 1 milyon üye değil mi ?

erdem344
14.Eylül.2012, 01:07
Fenercell 600.000 kişi olmuş

titates1
14.Eylül.2012, 01:12
Senelerdir böyle , herhangi bir takımın başkanı çıksın konuşsun , başka hiç bir takım taraftarı kolay kolay izlemez , umursamaz.Fenerbahçe'nin başkanı bir çıkıyor , bütün takım taraftarları toplanıyor acaba ne diyecek diye , şike sürecinden önce de böyleydi hala da böyle , bu da takımımızın büyüklüğünü gösterir , iyi ki Fenerbahçeliyiz.

GebzeLi1907
14.Eylül.2012, 01:14
Şu 1 milyon üye beni çok heycanlandırıyor.
Aziz Yıldırım bu tarz konuların altından kalkabilecek tecrübeye kesinlikle sahip.
Liderliğini yapacaktır bunun.

1,200 milyar dolar Fenerbahçe'nin kasasına girmesi inanılmaz bir olay olur.
Ve bunu aidatlar ile daimi hale getirmek..

Yalnız bunun sıkıntısı daha sonraki kongrelerde falan ortaya çıkabilir okullara seçim sandığı kurulur Fenerbahçe başkanlık seçimi için :p

Aziz Yıldırım'ın gücünü inancını azmini takdir ediyorum gerçekten bravo bu kadar darbe aldı hapis yattı.
Hiç bir yorgunluk bıkkınlık yok helal olsun kendisine gerçekten helal olsun.

2.projede yıllık 200 300 milyon dolarlık bir gelir olacak diyor 1 2 aya duyrulacak.

Universal
14.Eylül.2012, 01:16
1 milyar dolar nakit paradan bahsetti.

1 milyon üye ve şuan ismini açıkalamdığı yılda 200 milyon dolar bırakacak proje. Çok ama çok merak ediyorum.

Eğer üyelik ücreti 1bin - 2bin TL gibi fiyatlara düşerse anında üye olabilirim.

TeNaciOUS MidFieLdeR
14.Eylül.2012, 01:17
FB havayollariymis iste obur proje, yukarda soylendi :)
ama stadin altindaki bilgisayarlarda mi uretilir boyle bir proje, ondan emin degilim...

3 kusur saattir konusuyorlar, biraz daginik oldu gibi...
aziz yildirim da cumhurbaskani gibi, ucu de saygidan olecekler karsisinda :]

erdem344
14.Eylül.2012, 01:18
Fenerbahçe bankada diyenler var

titates1
14.Eylül.2012, 01:21
Şu 1 milyon üye beni çok heycanlandırıyor.
Aziz Yıldırım bu tarz konuların altından kalkabilecek tecrübeye kesinlikle sahip.
Liderliğini yapacaktır bunun.

1,200 milyar dolar Fenerbahçe'nin kasasına girmesi inanılmaz bir olay olur.
Ve bunu aidatlar ile daimi hale getirmek..

Yalnız bunun sıkıntısı daha sonraki kongrelerde falan ortaya çıkabilir okullara seçim sandığı kurulur Fenerbahçe başkanlık seçimi için :p

Aziz Yıldırım'ın gücünü inancını azmini takdir ediyorum gerçekten bravo bu kadar darbe aldı hapis yattı.
Hiç bir yorgunluk bıkkınlık yok helal olsun kendisine gerçekten helal olsun.

2.projede yıllık 200 300 milyon dolarlık bir gelir olacak diyor 1 2 aya duyrulacak.

Aziz Yıldırım üyelerin aidatını ödüyor bu arada , şu andaki durum bu.Ödemeyen üyelerin aidatları başkan tarafından karşılanıyor , daha bir kere çıkıp bunu söylediğini duymadım hiç bir yerde.

GebzeLi1907
14.Eylül.2012, 01:21
Havayolları bana mantıklı gelmiyor açıkcası buradan sadece Fenerbahçe adının 200 milyon dolar yıllık kar getirmesi için bizim klup olarak yüklü bir miktar yatırım yapmamız gerekir diye düşünüyorum.

GebzeLi1907
14.Eylül.2012, 01:25
Aziz Yıldırım üyelerin aidatını ödüyor bu arada , şu andaki durum bu.Ödemeyen üyelerin aidatları başkan tarafından karşılanıyor , daha bir kere çıkıp bunu söylediğini duymadım hiç bir yerde.

Futbol konusunda tercihlerini bazen eleştiriyorum kendisinin.
Ama gerçekten sevdası çok çok büyük.
Anlatılacak gibi değil.
Kendini adadı resmen bu klube.
Ben hapisten sonra formdan düşer diye bekliyordum, sonuçta hapis yatıyorsun ailenden uzaksın özgürlüğünü feda ediyosun uğruna ama kendisi çok daha büyük arzu ve iştahla görevinin başında.
Rakipler tarafından en ufak hatasının didiklenip hemen üstüne gidilmesi hiç sevilmemesi çok çok normal.
Benimde rakibimde böyle güçlü, klubüne sevdalı takımı için herşeyini verecek zeki iş bitirici bir LİDER olsa bende kıskanırım istemem kendisini.

Çok klişe ama ''varlığı dosta güven düşmana korku veriyor'' deniliyor ya işte tam karşısına Aziz Yıldırım'ın resmi konmalı

barahir
14.Eylül.2012, 01:25
Havayolları bana mantıklı gelmiyor açıkcası buradan sadece Fenerbahçe adının 200 milyon dolar yıllık kar getirmesi için bizim klup olarak yüklü bir miktar yatırım yapmamız gerekir diye düşünüyorum.

Şu kadarını söyleyim, Pegasus Hava Yolları Sadece 12 Milyon €'ya kuruldu..

uAburak89
14.Eylül.2012, 01:29
Havayolu kurmak zor değil, sürdürebilir kılmak zor. Bir çok havayolu var şan şöhret için kurulan ve haliyle kısa sürede batan.

titates1
14.Eylül.2012, 01:29
Bir de şu var , Aziz Yıldırım diyor ki Ntv-LigTv izliyorum sadece , adam çıkıyor aaa Fb Tv izlemiyormuş ahaha , cidden insanlar kendini düşürüyor , ciddi ciddi portekiz-azerbaycan maçını nasıl izlemiş diye soran var ?

millet artık kör olmuş , ne derse vuracaklar adama , ertesi gün gazeteciler içeride diye konvoylara falan katılıyorlar , gözyaşı döküyorlar ? aynı mahkeme , aynı adaletsizlik , konu fenerbahçe ?

haa yok o zaman 180 derece dönüş , insanlar nasıl bu kadar acımasız , nasıl bu kadar içten pazarlıklı , nasıl bu kadar kaypak olabiliyor anlamış değilim.

TeNaciOUS MidFieLdeR
14.Eylül.2012, 01:32
Şu kadarını söyleyim, Pegasus Hava Yolları Sadece 10 Milyon €'ya kuruldu..

10M avroya kurulmus olabilir ama oraya yapilan yatirim onunla sinirli degil. sonrasinda yapilan yatirim kat kat fazladir, bu para da sadece ordan kazandiklari degildir herhalde. misal gemi alip armator olacagima gider ucak firmasi kurarim o zaman maliyeti o kadar dusukse. :)

ama mevcut sartlarda yapilmayacak sey degil, cok da ilginc bir yatirim olur. pesi sira BJK ve GS havayollari da kurulur yalniz :n:

GebzeLi1907
14.Eylül.2012, 01:38
Bir de şu var , Aziz Yıldırım diyor ki Ntv-LigTv izliyorum sadece , adam çıkıyor aaa Fb Tv izlemiyormuş ahaha , cidden insanlar kendini düşürüyor , ciddi ciddi portekiz-azerbaycan maçını nasıl izlemiş diye soran var ?

millet artık kör olmuş , ne derse vuracaklar adama , ertesi gün gazeteciler içeride diye konvoylara falan katılıyorlar , gözyaşı döküyorlar ? aynı mahkeme , aynı adaletsizlik , konu fenerbahçe ?

haa yok o zaman 180 derece dönüş , insanlar nasıl bu kadar acımasız , nasıl bu kadar içten pazarlıklı , nasıl bu kadar kaypak olabiliyor anlamış değilim.

Dostum açık söylüyorum Aziz Yıldırım rakiplerde birer komplekstir.
Bizim camia içinde de F.Terim kompleksi var mesela ne yazık ki.
Bunun olması gayet doğal.Hele de böyle çabuk parlayan soğukkanlı insanların olmadığı ülkede çok normal.
Ama tabiki Aziz Yıldırım etki alanı dolayısıyla çektiği düşmanlık da kat be kat büyüyor.
1 milyar dolar para koyacağım diyor adam Fenerbahçe'nin kasasına.
Ve herkes biliyor ki bunu da yapacak adamdır.
Gel de rakip ol bu adamı sev :)

Aziz Yıldırım'a isteyen istediği yerden vursun hiç darbe alır hali yok.
Şike süreci ve bu medya tetikçileri bu adamın şevkini gücünü kıramadıysa şurda burda bir kaç ufak tefek sanal insan hiç birşey yapamaz.
Ara ara sinirine dokunup onlar cevap alır belki o kadar, vakitinden çalınmış olur olursa.

barahir
14.Eylül.2012, 01:40
10M avroya kurulmus olabilir ama oraya yapilan yatirim onunla sinirli degil. sonrasinda yapilan yatirim kat kat fazladir, bu para da sadece ordan kazandiklari degildir herhalde. misal gemi alip armator olacagima gider ucak firmasi kurarim o zaman maliyeti o kadar dusukse. :)

ama mevcut sartlarda yapilmayacak sey degil, cok da ilginc bir yatirim olur. pesi sira BJK ve GS havayollari da kurulur yalniz :n:

Kaz gelecek yerden de tavuk esirgenmez ki.. Eğer yatırımcı kurduğu şirketin önünü açık görüyosa yapar kat be kat yatırımı tabii ki :) Ama tabi eğer böyle bi olay varsa gidilecek destinasyonlar ve izleyecekleri politika çok önemli..

Estranged
14.Eylül.2012, 01:40
Senelerdir böyle , herhangi bir takımın başkanı çıksın konuşsun , başka hiç bir takım taraftarı kolay kolay izlemez , umursamaz.Fenerbahçe'nin başkanı bir çıkıyor , bütün takım taraftarları toplanıyor acaba ne diyecek diye , şike sürecinden önce de böyleydi hala da böyle , bu da takımımızın büyüklüğünü gösterir , iyi ki Fenerbahçeliyiz.

Bunun üzerindeki etkinin Fenerbahçe'nin büyüklüğü değil, Fenerbahçe'nin içinde bulunduğu makus durum olduğunu düşünüyorum. Konuşulan şey futbol olsaydı, Fenerbahçe Futbol Takımından bahsedilseydi bu kadar izlenmezdi.

Aziz Yıldırım'ın konuşması izlediğim kadarıyla - haliyle, doğal olarak - futboldan çok uzak, tamamen şike davası ve sonrasındaki ikili ilişkileri üzerineydi. Bu nedenle ilgi çekmesinin normal olduğunu düşünüyorum.

Aziz Başkanı çok seviyorum, fakat bu konuşmalarının büyük çoğunluğunun politikacı ağzıyla yapıldığını, sorulara dolaylı yollarla cevap verdiğini, hatta kıvırdığını da söylemeden edemeyeceğim. Mehmet Ali Aydınlar'la olan ikili ilişkisiyle ilgili soru üzerine anlattığı şeyler mesela, çok yersiz ve bana kalırsa anlatmak istemediği bazı şeyleri örtbas etmek için anlatılan basit ve gereksiz detaylardı. "Oğlunun mevlüdüne helikopterle gittim" vesayre şeyler, hoş değildi.

Dediğim gibi izlediğim kadarıyla ve okuduğum kadarıyla konuşuyorum, kullandığı dil çok keskin ve bana politikacıları andırıyor. Her ne kadar bu kulübün başına geçmiş en büyük başkanlardan biri olsa da onu dokunulmaz, mükemmel bir insan olarak görmek yanlış. Yaptığı konuşmaları, kullandığı dili doğru bulmuyorum. Rahmetli Özhan Canaydın'ı anmadan da edemeyeceğim, o da tam tersi kelimeleri çok özenle seçerdi, hakaretten ve kötü kelimeden kaçınmak için elinden gelen her şeyi yapardı :)

GebzeLi1907
14.Eylül.2012, 01:41
Şu kadarını söyleyim, Pegasus Hava Yolları Sadece 12 Milyon €'ya kuruldu..

bunun kaynağını merak ettim paylaşırmısın.
ortalama bir uçak 50 60 milyon euro
kiralıyor bile olsalar yine de altından kalkamaz o para gibime geliyor.
en kötü pilot 10 milyara çalışıyor kabin görevlileri falan dünyanın parasını alıyor
bakım masrafları sigortalar vs birsürü ıvır vızır gelen aklıma :)
12 milyon euro bu işin çapına göre devede kulak bana göre..

TeNaciOUS MidFieLdeR
14.Eylül.2012, 01:45
@Estranged

benim bu yasa kadar gordugum baskanlar arasinda bir suleyman seba, iki ozhan canaydindir centilmenlikte. bu iki baskan disinda rakibe saygi konusunda samimi olanina rastlamadim.

barahir
14.Eylül.2012, 01:48
bunun kaynağını merak ettim paylaşırmısın.
ortalama bir uçak 50 60 milyon euro
kiralıyor bile olsalar yine de altından kalkamaz o para gibime geliyor.
en kötü pilot 10 milyara çalışıyor kabin görevlileri falan dünyanın parasını alıyor
bakım masrafları sigortalar vs birsürü ıvır vızır gelen aklıma :)
12 milyon euro bu işin çapına göre devede kulak bana göre..

Amrabat transferi esnasında 12 milyon € isteyen Süleyman Hurmaya, Pegasus şirketini kuran Ali Sabancı söylemişti "12 milyona Pegasusu kurdum, ne Amrabatı" diye.. Ancak Uçaklar kiralama yöntemiyle alınmış olabilir..

Cengo
14.Eylül.2012, 01:48
Sabancı ailesinin ve Ali Sabancı'nın mali problemi yok. Her bir uçak en az 1M USD zaten. Karıştırmayın hiç Pegasus'u. Sabancı desteği var, hiç kaçınmazlar yatırımdan.

erdem344
14.Eylül.2012, 01:51
bizde de fenerbahçe desteği var ne yani :D :D :D

GebzeLi1907
14.Eylül.2012, 01:55
Sabancı ailesinin ve Ali Sabancı'nın mali problemi yok. Her bir uçak en az 1M USD zaten. Karıştırmayın hiç Pegasus'u. Sabancı desteği var, hiç kaçınmazlar yatırımdan.

1 milyon usd bir uçak mı
ne uçağı bunlar vecihinin uçağını alırsın o paraya ancak :)

geçen seneden bir haber.

http://www.airnewstimes.com/pegasus-9-milyar-dolara-100-ucak-alacak-12955-haberi.html

ali sabancı o bonservise tepki koymak için laf gelişi vermiştir diye düşünüyorum o demeci.

barahir
14.Eylül.2012, 02:03
1 milyon usd bir uçak mı
ne uçağı bunlar vecihinin uçağını alırsın o paraya ancak :)

geçen seneden bir haber.

http://www.airnewstimes.com/pegasus-9-milyar-dolara-100-ucak-alacak-12955-haberi.html

ali sabancı o bonservise tepki koymak için laf gelişi vermiştir diye düşünüyorum o demeci.

Tabi kuruldu dedim ama şunu unuttuk, Pegasus dün kurulmadı :) 1990 yılında faaliyete geçmiş.. ki bu rakamda normal olmuş oluyor..

uAburak89
14.Eylül.2012, 02:11
Uçakların parası peşin olarak ödenmiyor Boeing ya da Airbus şirketlerine.

TeNaciOUS MidFieLdeR
14.Eylül.2012, 02:18
Uçakların parası peşin olarak ödenmiyor Boeing ya da Airbus şirketlerine.

aynen, cogu krediyle ve devlet garantisiyle. sen ben yapamayiz zaten bunlari, sabanci olunca ismin her kapi aciliyor :)
verilen linkte ali sabanci arap zenginlerine benzemis :)

GebzeLi1907
14.Eylül.2012, 02:19
Tabi kuruldu dedim ama şunu unuttuk, Pegasus dün kurulmadı :) 1990 yılında faaliyete geçmiş.. ki bu rakamda normal olmuş oluyor..

valla ben o demecin sallapati olduğunu düşünüyorum 90 da euro yoktu ha dolar olsa tabi bu zamanın parası o zamanla bir değil.o zaman 10 15 milyon dolar büyük günümüzden büyük paralar idi.

uçak paralarının peşin ödenmeyeceğini az cok herkes tahmin edebilir zaten böyle yatırımları kim peşin yapıyor ki :)
ancak bu uçakları sipariş ediyorsanız teminat almak durumundalar bunların şirketin öz kaynağı olması gerekir bunları falan dahil etmediyse kişisel servetinden gösterdiyse sabiha gökçenin kuruluşuna, teknik ekip altyapı kurulumuna ayırdıysa bu paraları o zaman normaldir tabi :)

bu konunun çok üstünde durdum gibi oldu ama bugün öyle bir havayolu şirketi kurmak bizim klubün altından kalkabileceği birşey değil bana göre.
90 da biraz daha kolay olması olası.
Biz proje ortaya koyacaksak Fenerbahçe adından yararlanacağız havayolu işi çok yüklü sermaye isteyen bir iş yılda bize 200 milyon dolar kar getirecek proje bu değildir karşılayamayız :)

eGowiCh
14.Eylül.2012, 02:40
Sadece "Fenerbahçe Airlines" adı altında bir havayolu şirketi kurup uçak satın alınacağı düşünülmemeli. Türk Hava Yolları veya başka bir havayolu şirketiyle geliştirilen bir ortaklık gereği bazı uçaklar kiralanabilir, belli seferler Fenerbahçe Airlines markası altında yapılabilir. Yani bunun birçok alternatifi var. İlla ki şirket kuruyoruz, bilmem kaç tane uçak alıyoruz, seferlere başlıyoruz değil. SunExpress gibi yurtiçi ve yurtdışı sefer yapan bir firma bile, THY ve Lufthansa'nın ortaklığı ile kurulmuştur.

Sanıyorum ki (başkanın dediği önanlaşmalar imzalandı lafından çıkardığım kadarıyla) bir havayolu şirketiyle ortak olarak bu işe girişilecek. Büyük ihtimalle THY.

GebzeLi1907
14.Eylül.2012, 03:03
o ihtimal de aklıma geldi.
ancak yılda 200 milyon dolar kasamıza girmesi için bir şirkete yılda en az 400 milyon dolar gibi bir para kazandırmamız gerekir ki yarsını bize versin.
bunu yapabilecek kapasitede değiliz bana göre..
1 aya göreceğiz bakalım projeyi.

sui generis
14.Eylül.2012, 10:09
o kadar yorgundum ki tam projeleri açıklayacakken uyuya kalmışım :)

Gurur duyuyorum böyle bir başkanım olduğu için. yapacağı şeyle rakiplerimizle aramızdaki fark açılacak. ve 1-2 yıl kalmaz onlar da aynı yola başvuracak.

kasım akdemir
14.Eylül.2012, 11:07
"Alex iyi bir oyuncu ama efsane değil. Efsane başka bir şey."

Aziz Yıldırım kırk yılın başı doğru bir laf etti. Tebrikler kendisine. Aziz Yıldırıma tapan taraftar topluluklarıda susar umarım artık.

futureless
14.Eylül.2012, 11:27
"Alex iyi bir oyuncu ama efsane değil. Efsane başka bir şey."

Aziz Yıldırım kırk yılın başı doğru bir laf etti. Tebrikler kendisine. Aziz Yıldırıma tapan taraftar topluluklarıda susar umarım artık.

Niye susarlar anlayamadım abi ? Bir de doğru bir laf derken kime göre neye göre ?

kasım akdemir
14.Eylül.2012, 11:38
Niye susarlar anlayamadım abi ? Bir de doğru bir laf derken kime göre neye göre ?

Valla Aziz Yıldırım söylediği hersöz büyük bir taraftar kitleniz açısından hep doğru ve Aziz Yıldırım hep doğru olanı yapan doğru olanı söyler o ne derse öyledir , olarak kabul edildiği için. Alex inde efsane olmadığını söylediğine göre bu büyük FB taraftarı için artık geri dönülmez bir gerçek ve doğru bir söz olarak kabul edilir diye düşünüyorum. Niye susarlar sorusunun yanıtınıda verdim sanıyorum. Yazdıklarım biraz devrik oldu sanırım :) anlatmak istediğimi anlatabildim mi bende bilmiyorum :) Ayrıca banane ya Fenerden :D

EDIT : Niye bunları yazdım konusuna gelince. FB taraftarının Aziz Yıldırım tarafından uyutulup kandırılmışlığına taahmmül edemiyorum. Alexin efendi olduğunu söyleyip yıllardır saman altından döşediği iski borularının görmezden gelinmesini hazmedemiyorum. Sırf Gs ye malzeme olmamak yada adı herneyse ona sebep olmamak için FB içinde ki kabul edilemez şeyleri meşru göstermeye çalışmalarına ayar oluyorum. Ve bunların üstünü rötbas etmek için sürekli olarak suni rekabetler boş boş söylemler çıkarılmasına gıcık oluyorum. Ve egomu denir hırsmı denir ahmaklık mı denir artık ne denir bilmiyorum ama bu yaptıklarının üstünü Fenerbahçe büyüklüpğ diye Fenerbahçe cumhurieti diye örtmelerine sinir oluyorum. daha da yazmıycam bi dünya şey var ama böyle uzar gider arkadaş ve bunu sonuda gelmez... SADECE BİRAZ OBJETİF OLUN YA BİRAZ YA...

Sekopej
14.Eylül.2012, 11:44
Efsane kelimesinin kendisine ne ifade ettiğinden de bahsetti, bunları dinlemeden bu tek cümlelik açıklama dikkate alınırsa, elbette her anlam çıkarılabilir. O açıdan yorum yapabilmek için, tamamını dinlemiş olmak gerekir, kaos çıkarmak için fırsat kollayan basının reyting için seçtiği manşetler yeterli değildir.

Universal
14.Eylül.2012, 11:45
Havayolu şirketini kimden duydunuzda tartışıyorsunuz çok merak ediyorum.

Havayolu şirketi kurmak düşük maliyette olabilir; ama çok zordur. Öncelikle THY'den izin alacaksınız. Seferlerinizi o belirleyecek. Kaldı ki ülkede uçak parkı sıkıntısı var, en son Turkuaz ve SKY Airlines battı. Mücadele etmek çok zor. Böyle bir atağa girmezler. En fazla bir şirketlle sponsorluk imzalayabilirler o kadar. THY bile milyon dolarlarca zarar ederken böyle bir gelir beklemek hayal olur.

kasım akdemir
14.Eylül.2012, 11:51
Efsane kelimesinin kendisine ne ifade ettiğinden de bahsetti, bunları dinlemeden bu tek cümlelik açıklama dikkate alınırsa, elbette her anlam çıkarılabilir. O açıdan yorum yapabilmek için, tamamını dinlemiş olmak gerekir, kaos çıkarmak için fırsat kollayan basının reyting için seçtiği manşetler yeterli değildir.

Aziz başkan odaklı bir topluluk olduğunuz için Efsane tabiri Aziz yıldırım standartlarında neye takabül ediyorsa o klişiye efsane deniyor işte. Bu bağlamda da Alexin bir efsane olmadığı sonucu çıkıyor. Oturup saatlerce dinlemenin bir manası yok. Tartışmayada gerek yok çünkü adam doğru sylemiş zaten.

sui generis
14.Eylül.2012, 11:57
adamı tam dinlememişsin böyle laf çarpıtıyorsunuz. adam bana da efsane başkan diyorlar , ben ne yaptım ki efsane olayım efsane falan değilim dedi. Aziz Yıldırımın kriterlerine göre ne Hagi efsanedir , ne de Alex. o söyleme bu kadar takılmayın bence.

her zaman söylediğim şeyi yine söylüyorum; diğer rakiplerimizin böyle bir başkanı olmadığı için her yaptığını , söylediğini eleştirmek istiyorlar.

Sekopej
14.Eylül.2012, 11:57
Bana göre Alex efsanedir, Rıdvan efsanedir, Oğuz, Aykut efsanedir, ben bunların sayısını da arttırabilirim ama Aziz Yıldırım'ın düşüncesi farklı, bu da kendi düşüncesidir, onu bağlar, Alex efsane değil demesi Alex'in değerini düşürmez çünkü Aziz Yıldırım kimseye efsane dememiştir.

Bak Aziz Yıldırım bile efsane değil demiş, ne bu Alex sevgisi denecek kadar basite indirgenecek bir durum da değil.

Heykeli açılacak diğer bir efsanenin yanında ve daha aktif futbola devam ederken heykeli dikilen efsane futbolcu olarak tarihe geçecek Alex.

kasım akdemir
14.Eylül.2012, 11:59
Bana göre Alex efsanedir, Rıdvan efsanedir, Oğuz, Aykut efsanedir, ben bunların sayısını da arttırabilirim ama Aziz Yıldırım'ın düşüncesi farklı, bu da kendi düşüncesidir, onu bağlar, Alex efsane değil demesi Alex'in değerini düşürmez çünkü Aziz Yıldırım kimseye efsane dememiştir.

Bak Aziz Yıldırım bile efsane değil demiş, ne bu Alex sevgisi denecek kadar basite indirgenecek bir durum da değil.

Heykeli açılacak diğer bir efsanenin yanında ve daha aktif futbola devam ederken heykeli dikilen efsane futbolcu olarak tarihe geçecek Alex.

Size iyi eğlenceler o zaman. Alexinizile gurur duyun. Kime ne anlatıyorum ki.

ommix
14.Eylül.2012, 12:21
Kim ne derse desin Alex bizim efsanelerimizden biridir.Benim yaşımın yettiği kadarıyla gördüğüm de bugüne kadar tek efsanedir.Aziz başkan orda kendisine göre efsanenin başka bir şey olduğunu söyledi ama açıklamadı.Açıklasaydı ikilik çıkmazdı bu konuda

RaSenGan
14.Eylül.2012, 12:23
Aziz Yıldırım Hagi'ye bitik diyen adam.Bu kadar ciddiye almayın efsane değil demesini.Kendi getirdiği yıldızlar 32-35 yaşlarındayken Hagi'ye laf söyleyen adamı bu kadar da ciddiye almamak gerek bence.

Sekopej
14.Eylül.2012, 12:44
Aziz Yıldırım Hagi'ye bitik diyen adam.Bu kadar ciddiye almayın efsane değil demesini.Kendi getirdiği yıldızlar 32-35 yaşlarındayken Hagi'ye laf söyleyen adamı bu kadar da ciddiye almamak gerek bence.

Mesela bu da sadece manşete bakılıp yazılmış bir yorum, geldikten sonra da çok büyük işler yaptı diye de söyledi ki orada söylemek istediği de zaten ülkemize genç yaşta gelen yıldız oyuncularla alakalıydı yoksa kendi getirdiği Carlos ya da Hooijdonk da bu dediği kriterler dışında.

Bahsettiği Ortega, Anelka, Alex gibi oyuncuların hatta bu sezon artık Krasic, Meireles gibi oyuncuların Fenerbahçe'ye gelmesi olayı.

Ama ne desek boş, adamın her dediğini bizden çok takip edenler var, her dediğine kafayı bu kadar takanlar var, demek ki bu adam Fenerbahçe için faydalı şeyler yapıyor ki bu kadar eleştiri alıyor dışarıdan.

MeMo
14.Eylül.2012, 12:52

Bu konuda Aziz Yıldırım'ın konuşmalarını içeriğiyle ilgili en çok mesaj atanlardansın ciddiye almışsın malesef.

uAburak89
14.Eylül.2012, 12:55
Recep Niyaz'a Galatasaray'ın talip olduğu şeklinde bir haber var, oyuncunun sözleşme durumu ne ? Bana balon haber gibi geldi ama..

europeanconquer
14.Eylül.2012, 12:57
Alex Fenerbahçe ile özdeşleşmiş,efsane olmuş bir oyuncu artık.Şahısların görüşleri pek önem arz etmiyor.Alex benim için de Türk Futbol tarihinin efsanelerindendir.Birçoklarına göre futbolculukta ''Adam'' tabirini hak eden sayılı oyunculardandır.

ommix
14.Eylül.2012, 13:03
Recep Niyaz'a Galatasaray'ın talip olduğu şeklinde bir haber var, oyuncunun sözleşme durumu ne ? Bana balon haber gibi geldi ama..

Habertürk'ün yaptığı bir haber!!!!!

Mamadou
14.Eylül.2012, 13:20
meirelesin transferinde araya tas koyan menajer kim, merak ettim? burdan cok haber cikar gazetelere :]

Jorge Mendes başkası olamaz.

uAburak89
14.Eylül.2012, 13:24
Habertürk'ün yaptığı bir haber!!!!!

Sizlere göre Habertürk Fenerbahçe düşmanı ve aleyhine haber yapmıyor mu ? Bu haberden ne gibi bir fayda sağlayacaklar ? Gazetede yazdı diye Galatasaray farkına varıp transfer edecek değil, oyuncunun morali bozulmaz bu haberle, takım içinde karışıklığa sebebiyet vermez, olsa olsa Recep veya babası ile ortaklaşa hareket edip fazla para kazanma peşindeler denebilir ki bu da uzak ihtimal.

Bence bu haberin yapılması Fenerbahçe'nin lehine, çünkü haber doğruysa uyarı manasına gelir bu.

erdem344
14.Eylül.2012, 13:26
recep niyaz transfer olduğu zaman galatasarayda istiyordu zaten ama o fenerbahçeyi seçti o zaman seçimini yaptı zaten

RaSenGan
14.Eylül.2012, 13:31
Bu konuda Aziz Yıldırım'ın konuşmalarını içeriğiyle ilgili en çok mesaj atanlardansın ciddiye almışsın malesef.

Evet Mehmet en çok ben atmışım haklısın :)

Mesela bu da sadece manşete bakılıp yazılmış bir yorum, geldikten sonra da çok büyük işler yaptı diye de söyledi ki orada söylemek istediği de zaten ülkemize genç yaşta gelen yıldız oyuncularla alakalıydı yoksa kendi getirdiği Carlos ya da Hooijdonk da bu dediği kriterler dışında.

Bahsettiği Ortega, Anelka, Alex gibi oyuncuların hatta bu sezon artık Krasic, Meireles gibi oyuncuların Fenerbahçe'ye gelmesi olayı.

Ama ne desek boş, adamın her dediğini bizden çok takip edenler var, her dediğine kafayı bu kadar takanlar var, demek ki bu adam Fenerbahçe için faydalı şeyler yapıyor ki bu kadar eleştiri alıyor dışarıdan.

Manşetle alakası yok.Yayını canlı izledim.Dediklerinin çoğu saçma sapan şeylerdi.Şike konusunda kendini savunması ise ayrı bir komediydi.Kendisine doğru düzgün bir soru soracak ekip de yoktu zaten karşısında verdiği komik cevaplara karşı bi şeyler diyebilsinler.Fenerbahçe'ye faydası ortada.105 yıllık kulübün şikeci diye anılmasını sağladı kendisi.

MeMo
14.Eylül.2012, 13:34
Evet Mehmet en çok ben atmışım haklısın :)

Manşetle alakası yok.Yayını canlı izledim.Dediklerinin çoğu saçma sapan şeylerdi.Şike konusunda kendini savunması ise ayrı bir komediydi.Kendisine doğru düzgün bir soru soracak ekip de yoktu zaten karşısında verdiği komik cevaplara karşı bi şeyler diyebilsinler.Fenerbahçe'ye faydası ortada.105 yıllık kulübün şikeci diye anılmasını sağladı kendisi.

"Şike konusunda kendini savunması ise ayrı bir komediydi."

Bu kısım güzelmiş.

Sekopej
14.Eylül.2012, 13:37
Sizlere göre Habertürk Fenerbahçe düşmanı ve aleyhine haber yapmıyor mu ? Bu haberden ne gibi bir fayda sağlayacaklar ? Gazetede yazdı diye Galatasaray farkına varıp transfer edecek değil, oyuncunun morali bozulmaz bu haberle, takım içinde karışıklığa sebebiyet vermez, olsa olsa Recep veya babası ile ortaklaşa hareket edip fazla para kazanma peşindeler denebilir ki bu da uzak ihtimal.

Bence bu haberin yapılması Fenerbahçe'nin lehine, çünkü haber doğruysa uyarı manasına gelir bu.

Konunun başlığı bile yeterli, "Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye Büyük Çalım" şeklinde. Habertürk'e dün gece yine salladı Aziz Yıldırım, o nedenle bu haberleri görmek şaşırtmıyor.

Ki Habertürk deyince aklıma hep, "Kandırmayın Fenerbahçelileri" geliyor ve tebessüm oluşuyor suratımda.:D

uAburak89
14.Eylül.2012, 13:39
Konunun başlığı bile yeterli, "Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye Büyük Çalım" şeklinde. Habertürk'e dün gece yine salladı Aziz Yıldırım, o nedenle bu haberleri görmek şaşırtmıyor.

Ki Habertürk deyince aklıma hep, "Kandırmayın Fenerbahçelileri" geliyor ve tebessüm oluşuyor suratımda.:D

Haberin ilgi çekmesi için bütün gazeteler ve siteler bu tarz başlıklar koyuyor. Dün gece ne söyledi bilmiyorum HT için ama karşılığı buysa çok ucuz kaçmış.

Sekopej
14.Eylül.2012, 13:43
Lütfen buraya gelip ortalığı karıştırma o güzel fikirlerini kendine sakla kimsenin fenerbahçeye şikeci demeye gücü yetmez malatyaya giden doğanlarıda zamanında aziz yıldırım vermişti zaman

Silahlı örgütten dinle şikeden içeri at çıkar sağlamadan ceza ver

Dil dökmeye değmez, bunlar aylarca tarla sürme al sana şikenin ispatı dediler, bunu derlerken savcının 3 maçla ilgili bu ifade geçerken 1 maça sadece yer vermesinden bahsettik dinlemediler, sonra hakimleri o 1 maçta da suç unsuru olarak görmedi ama onlara sorsan hala tarla sürme demiş, al sana şike derler.:)

Maksat yorum yapmak, analiz etmek, değerlendirmek değil ki, konuşmuş olmak için konuşmak ki bunu çok net görebiliyoruz. Keyif almak için konuşmak şeklinde de değiştirebiliriz bunu, ki keyif aldıkları ortada, vazgeçemiyorlar yazmaktan.:)

Sekopej
14.Eylül.2012, 13:47
Haberin ilgi çekmesi için bütün gazeteler ve siteler bu tarz başlıklar koyuyor. Dün gece ne söyledi bilmiyorum HT için ama karşılığı buysa çok ucuz kaçmış.

Karşılık anlamında değil, Habertürk bu şekilde kasıtlı haberleri sürekli yapıyor, nasıl ki sizde yer edinmiş bir Hürriyet gerçeği varsa, Habertürk'ü de öyle algılayabilirsin. Hürriyet'te normal bir haberi gördüğünde bile art niyet arayabiliyorsan, Habertürk için de Fenerbahçeliler arıyor.

Maksat kafa karıştırmak olsun, bak Recep'i de kaptıracaklar, oynatmazsan adamlar oynatırdan başlayıp Aykut Kocaman'ın kişiliğine kadar bu olay ki çoğu benzer haberlerde sonunun bu olduğunu gördük.

Hiç alakası olmayan bir haberin ardından kamuoyunda yapılan yorumlarla işin nereye geldiği belli, bu da bu anlamda bir kıvılcım çıkartmak için yapılan haberdir, ya tutarsa, tutmazsa sıkıntı yok, 2 gün sonra yenisi yapılır nasılsa.

RaSenGan
14.Eylül.2012, 13:49
"Şike konusunda kendini savunması ise ayrı bir komediydi."

Bu kısım güzelmiş.

Komedi olan söyledikleriydi.Dinlemedin sanırım :) 19 maçtan 3 maça nasıl düştü diyor mesela :D Bilmiyor ki o 19 maçın süper lig ve bank asya olmak üzere toplam şike yapılan maç sayısı olduğunu.

Sheriff
14.Eylül.2012, 13:57
Komedi olan söyledikleriydi.Dinlemedin sanırım :) 19 maçtan 3 maça nasıl düştü diyor mesela :D Bilmiyor ki o 19 maçın süper lig ve bank asya olmak üzere toplam şike yapılan maç sayısı olduğunu.
Aziz Yıldırım 7 maçtan yargılanıyormuş, 3 futbolcu var diyor. Bu kısım bile kendisini mantıklı bir şekilde savunduğunu göstermez mi?

MeMo
14.Eylül.2012, 14:00

O maçların 13'ü bizle alakalıydı zaten. 19'dan değil de 13'ten olsun hadi.

O değilde bu dosyayla ilgili yanılanın Aziz Yıldırım olması haklı olanın ve bilgili olanın sen olduğunu gördük az önce daha neler göreceğiz bakalım.

mpaker66
14.Eylül.2012, 14:02
O maçların 13'ü bizle alakalıydı zaten. 19'dan değil de 13'ten olsun hadi.

O değilde bu dosyayla ilgili yanılanın Aziz Yıldırım olması haklı olanın ve bilgili olanın sen olduğunu gördük az önce daha neler göreceğiz bakalım.
Peki kardeşim 13'den 3 düştü diyelim, bu 3 maça düşmesi suçsuz olduğunu mu gösterir, yani 3 maçı kabul ettik mi diyosunuz, 3 maç şike sayılmaz yahu:icon_razz:?

MeMo
14.Eylül.2012, 14:03
Peki kardeşim 13'den 3 düştü diyelim, bu 3 maça düşmesi suçsuz olduğunu mu gösterir, yani 3 maçı kabul ettik mi diyosunuz, 3 maç şike sayılmaz yahu:icon_razz:?

?

13 maçta şike yaptığımız "tespit edildi" diye açıklama yapılmadı mı? Şike şüphesi değil "tespit edildi" o maçlara ne oldu diye soruyoruz. Hala burada mıyız cidden?

mpaker66
14.Eylül.2012, 14:06
3 maç deniyor, ibrahim akın, vederson, mehmet yıldız, korcan, ümit karan ceza alanlar emenike davası devam eden.

mpaker66
14.Eylül.2012, 14:07
?

13 maçta şike yaptığımız "tespit edildi" diye açıklama yapılmadı mı? Şike şüphesi değil "tespit edildi" o maçlara ne oldu diye soruyoruz. Hala burada mıyız cidden?
Malesef biz buradayız halen.

futureless
14.Eylül.2012, 14:12
Başkan nasıl konuştuysa artık bir iki kişi yerinde duramamış.

mpaker66
14.Eylül.2012, 14:17
Başkan nasıl konuştuysa artık bir iki kişi yerinde duramamış.
Keşke birde aynı anda yayınlanan trt3'de ki basın tribününü izleseydin :)
Ah ah güzel Türkiyem.Neyse hayırlısı olsun biz de Denizli'de şike yapmışız,avrupa da şike yapmışız başkanınız her çıktığı yerde bunu söylüyo bende yerinde duramayan diğerleri gibi gülüyorum, Biz şike yaptıysak GS'de yaptı diyoya bitiyorum. :D

futureless
14.Eylül.2012, 14:20
Keşke birde aynı anda yayınlanan trt3'de ki basın tribününü izleseydin :)
Ah ah güzel Türkiyem.Neyse hayırlısı olsun biz de Denizli'de şike yapmışız,avrupa da şike yapmışız başkanınız her çıktığı yerde bunu söylüyo bende yerinde duramayan diğerleri gibi gülüyorum, Biz şike yaptıysak GS'de yaptı diyoya bitiyorum. :D

Gül dostum gülme diyen yok . Kendi başkanından çok Aziz Başkan'ı izlemen de beni güldürüyor mesela. Ona da sen bişey demezsin heralde.

zeck17
14.Eylül.2012, 14:20
suç yoksa 2 temmuz günü aziz yıldırım'a peki o ceza neden verildiğini biri açıklayabilir mi?

ve aziz yıldırımın yayın gelirleri hakkında lafları çok saçma geldi bana eğer ayrılırsan bu ülkeden 200 milyon para kazanamazsın kendi kanalında yayınlasan bile maçları bunları ayarlamak için dünya devi bir takım olmak gerekir ne yazık ki böyle bir takımımız da yok.

sonra aziz yıldırım avrupada en başarılı takım fenerbahçe dedi son 4 yılda bu ülkeye puan kazandıran tek takım beşiktaştır çıktılar oynadılar ülke puanını korudular ondan öncede galatasaray dönemiydi fenerbahçenin tek başarısı chelsea elenmesidir ondan başka fenerbahçenin başarılı olduğu bir sezon hatırlamıyorum hatırlayan varsa söylesin yani

aziz yıldırım hagi'ye bitik gelmiş dedi ama hagi bu ülkeye gelmiş en iyi yabancıdır ben fifa 100ler listesinde olup ta bu ülkeye gelmiş yabancı uyruklu adam tanımıyorum ve şöyle bir gerçek hagi 50 tane gol attıp 51 tane attırmıştı ve fenerbahçenin aziz yıldırımla geçen sürede 14 yılda yani 5 lig şampiyonluğu var 1 türkiye kupası 2 süper kupası haginin 5 senede 4 lig şampiyonluğu 1 uefa kupası 1 süper kupası 2 türkiye kupası 2 cumhurbaşkanlığı kupası 3 tsyd kupası vardır şunu da söyleyeyim hagi jübile maçından sonra bile madridten ve interden teklif aldı.
sonra roberto carlos vs yıldızlar sadece bu ülkeye 30undan sonra geleceği gerçeği var

aziz yıldırımın atletizm ve diğer branşlar hakkında dediklerine tamamen katılıyorum fenerbahçe amatör branşlarda voleybolda basketbolda çok iyi başarılar sağlamıştır bu konuda tebrik ediyorum aziz yıldırımı

bir de bilen varsa bizi de bilgilendirirse sevinirim fenerbahçenin son 14 yılda aldığı/sattığı oyuncular bakımından kar/zarar durumu nedir?(aslında bunu tüm türk takımları kendilerine sormalı ne kadar kazandık ne kadar zarar ettik diye ama hepsi sonuç zarar yönünde olduğundan bunlarla ilgilenmiyor)

son olarak alex de zamanında böyle bir konuşması olmuştur ben yıllardır fenerbahçede oynuyorum ama altyapıdan çıkıp as takımda oynayan futbolcu hatırlamıyorum demişti.Aranızda hatırlayan var mı(mert ve genç semih hariç)

mpaker66
14.Eylül.2012, 14:22
Gül dostum gülme diyen yok . Kendi başkanından çok Aziz Başkan'ı izlemen de beni güldürüyor mesela. Ona da sen bişey demezsin heralde.
Yok ben kendi başkanımıda izledim, sayın başkanın 1 sene şikeden ötürü ceza evine girdiğinde benim başkanım canı istediği gibi geziyordu, arada çıkıyodu falan, dolayısıyla başkanımı daha çok izledim, başakanın o 1 senenin acısını çıkarıyor, tabi birde yakında yeniden gircekya onunda :D

uAburak89
14.Eylül.2012, 14:23
Şike konusu olmasa izlenmeyeceğini biliyorsunuz değil mi ? Ben de başta bakmadım, twitterda mevzu şikeye geldi yazıldığını görünce açtım, dinledim. Bu ülkeyi ilgilendiren bir mesele. Belki konuşur dedim, yine titretemedi ortalığı, konuşursam şöyle olur falan fıstık.

Başka bir takımın başkanı da 1 sene içerde kalsaydı, böyle bir konu olsaydı, emin olun izlerdiniz. Bunun Aziz Yıldırım kompleksi, Fenerbahçe büyüklüğü falan olarak değerlendirilmesi de beni güldürüyor. Adını koyamadınız şu büyüklüğün bir türlü, zor iş.

mpaker66
14.Eylül.2012, 14:25
Adını koyamadınız şu büyüklüğün bir türlü, zor iş.
Fenerbahçe büyüklüğü kupa büyüklüğü değildir :D koymuşlarya kardeşim, lütfen :D

MeMo
14.Eylül.2012, 14:27
Keşke o zatı yönetiminiz gibi muhattap almasanız da böyle komik şeylere biz de tanık olmasak.

futureless
14.Eylül.2012, 14:37
Yok ben kendi başkanımıda izledim, sayın başkanın 1 sene şikeden ötürü ceza evine girdiğinde benim başkanım canı istediği gibi geziyordu, arada çıkıyodu falan, dolayısıyla başkanımı daha çok izledim, başakanın o 1 senenin acısını çıkarıyor, tabi birde yakında yeniden gircekya onunda :D

Başkanın kafasına göre geziyordu da ne oldu ? Her başkanınız gibi bir başarısızlıkta gidecek. İşin kötüsü, arkasında durmayacaksınız. Biz yıllardır arkasındayız, başarıda ve başarısızlıkta, 3 Temmuz'da ve sonrasında.Öyle gülmekle olmuyor o işler.

Şike konusu olmasa izlenmeyeceğini biliyorsunuz değil mi ? Ben de başta bakmadım, twitterda mevzu şikeye geldi yazıldığını görünce açtım, dinledim. Bu ülkeyi ilgilendiren bir mesele. Belki konuşur dedim, yine titretemedi ortalığı, konuşursam şöyle olur falan fıstık.

Yargı süreci malumundur ki bitmedi, konuşamaz istese de şu an o konuda. He eğer yargı süreci biter de konuşmazsa, o zaman söylersin bu söylediklerini. Tabi sadece o olmaz ya konuşacam deyip konuşmayan, neyse.

uAburak89
14.Eylül.2012, 14:43
Galatasaray başkanı içeri atılsa, asla ve asla Galatasaray başkanı sıfatıyla TV'lere çıkıp, ben metristeyken, ben hapisteyken diyemez. Çünkü bizde aslolan hakikaten Galatasaray'dır. Galatasaray'lılar tükürüğüyle boğar onu.

Hedef başarıysa, başarısız olan gider. İstifa edip, sonrasında geri dönmekten daha erdemli bir harekettir bu.

Konuşamayacaksa, bunu biliyorsa, konuşursam diye başlayan cümleleri kurmasındaki maksat ne ? Mahkemede de aynı şeyleri söylemiş, gerçekten inanıyor musunuz kendini bir kalemde aklayacak şeyler varken susmasına ? Cas davası dediler, dut yemiş bülbüle döndü. Türkiye menfaati, Fenerbahçe menfaatiymiş, bir Allah kulu çıkmadı şu menfaati söyleyecek.

erdem344
14.Eylül.2012, 15:01
Adını koyamadınız şu büyüklüğün bir türlü, zor iş.

Başkan dün adını koydu

Fenerbahçe TÜRKİYEDİR , TÜRKİYEDİR Fenerbahçe

uAburak89
14.Eylül.2012, 15:03
Bu bana bir yerden tanıdık geliyor ama. :)