View Full Version : Fenerbahçe Transfer Haberleri | Lazar Markovic
scar face
17.Temmuz.2009, 03:29
Attığı goller güzel ama .... kapalı kutunun babası...
Universal
17.Temmuz.2009, 03:32
Deivid, Lugano, Edu, Luciano, Nobre ve niceleri, gelirken hiçbirini bilmiyorduk. Güney Amerika'da Maldonado dışında hiçbir kötü oyuncu getirmedik, getirdiğimiz her oyuncu ilkonbir oyuncusu oldu. 19 yaşında bir oyuncu. İlk sezon kötü oynasa bile, Türkiye'de bir sezon sonra başka kulübe kiralar oyuncuyu izleriz, düzelmesse 21 yaşında ki bir oyuncuyu satmak kolay olur.
Since-1907
17.Temmuz.2009, 03:35
Lugano'nun gittiğini Daum söyledi basın toplantısında.Bu arada 3 yabancı stoper ile oynayacaksak bravo yönetim..8 yabancının olduğu ülkede 3 yabancı stoper akıl işi değil ya ..
TR.CaPTaiN
17.Temmuz.2009, 03:35
Geçen sezon resmen burda sorun var diye bas bas bağıran ortasaha bölgesine tutmazsa kiralarız mantığıyla adam mı alınır ?
Yönetime sitem eden arkadaşlardan yönetim elbet gereğini yapacaktır diye ısrarla savunduğum için de özür diliyorum.
sananes
17.Temmuz.2009, 03:36
bence stoper için degil ön libero için yapıldı bu transfer
tarikko
17.Temmuz.2009, 03:37
Bence doğru bir hamle.19 yaşında Mauricio ve gelecek vaad eden bir oyuncu olduğu söyleniyor.Aykut Hoca'da beğenmişse iyi bir transfer olabilir bence.
Universal
17.Temmuz.2009, 03:38
Geçen sezon resmen burda sorun var diye bas bas bağıran ortasaha bölgesine tutmazsa kiralarız mantığıyla adam mı alınır ?
Yönetime sitem eden arkadaşlardan yönetim elbet gereğini yapacaktır diye ısrarla savunduğum için de özür diliyorum.
Fenerbahçe bu oyuncuyu ilkonbir oyuncusu olarak aldığını nereden biliyoruz? Basında stoper olarak geçiyor. Fenerbahçe bu oyuncuyu +2 deki yabancı statüsü için almıştır. Fenerbahçe hala ortasahasına transfer yapmadı. Yedek oyuncu transferi yaptık, bu oyuncu geleceğe yatırım. En kötü sonuçta yapılacak olanı yazdım, hiçbir şekilde bu oyuncudan zarar etmeyiz.
tarikko
17.Temmuz.2009, 03:38
Lugano'nun gittiğini Daum söyledi basın toplantısında.Bu arada 3 yabancı stoper ile oynayacaksak bravo yönetim..8 yabancının olduğu ülkede 3 yabancı stoper akıl işi değil ya ..
Mert,Mauricio ön libero olarak gözüküyor stoper değil.
eGowiCh
17.Temmuz.2009, 03:40
En sorunlu bölgeye böylesine tecrübesiz bir adam mı alınır? Senin ön liberon olur Emana, Poulsen, o zaman yedeğine alırsın böyle bir isim. İnanılır gibi değil. Selçuk ve Deniz'den daha mı tecrübeli bu alınacak genç Brezilyalı? Daha yetenekli olabilir ama yaşı ve tecrübesi itibariyle Fenerbahçe'nin ön libero mevkiindeki sorunu giderecek nitelikte değil.
NTV Spor'da da geçti şimdi, stoper yazıyor orada, stoper olsa bile 2 tane Brezilyalı stoperimiz varken, üstelik Türkiye'nin kalbur üstü stoperleri (Önder, Bekir) varken, bu isim neden alınıyor, anlamış değilim.
Since-1907
17.Temmuz.2009, 03:42
Hayır Tarık Mauricio için söylemiyorum.Benim için Mauricio'nun gelmesinde ki tek sakınca Brezilyalı oluşu.Brezilyalılar tekniğe dayalı oynuyorlar ( geneli ) , bize daha çok ısıran , yapışan ön libero lazımdı.Ama mauricioyu bilmediğim için bişey diyemeyeceğim genel brezilyalıları söyledim ben.İstisnalarda vardır tabiki..Benim söylemek istediğim Lugano gidince yerine bir stoper gelecek ve Edu,Bilica,gelen yabancı 3 yabancı stoperimiz olacak madem adam alınacak Edu'da yollansın.Boşalan kontenjana sol açık alınsın..3 yabancı stoper , yabancı kontenjanının olduğu yerde aşırı lüks.
TR.CaPTaiN
17.Temmuz.2009, 03:42
Fenerbahçe bu oyuncuyu ilkonbir oyuncusu olarak aldığını nereden biliyoruz? Basında stoper olarak geçiyor. Fenerbahçe bu oyuncuyu +2 deki yabancı statüsü için almıştır. Fenerbahçe hala ortasahasına transfer yapmadı. Yedek oyuncu transferi yaptık, bu oyuncu geleceğe yatırım. En kötü sonuçta yapılacak olanı yazdım, hiçbir şekilde bu oyuncudan zarar etmeyiz.
Bizim şu an +2 oyuncusuna ihtiyacımız yok ki. Bizim şu an ihtiyacımız olan adam kalitesi belli olan direkt ilk 11'e girecek adam. Ayrıca 3 tane eksik mevki varken yabancı hakkı sınırlıyken hala +2 için neden adam dolduralım ki ? Bu takıma Lugano yerine kaliteli bir defans lazımdı ama bir şekilde takım içinden halledilirdi. Bir tane direkt olarak oynayacak sol açık ve önlibero gerekliydi. Deivid'in yerine bu tip bir adam gelse sorun olmazdı. Çünkü Deivid'in yerinde oynayabilecek Özer, Topuz hatta Ali Bilgin var ama önliberoda oynayabilecek Fenerbahçe kalitesinde adam yok. Bu alınan oyuncu çok iyi de çıkabilir ama benim takıldığım nokta o değil. Böylesine önemli bir senede zar atılmasını yanlış buluyorum.
Universal
17.Temmuz.2009, 03:44
Fenerbahçe yönetiminin Edu'yu göndere ihtimalie var, belki bu transferde takas olarakda kullanılmış olunabilinir. Hangi şartlarda alındığı belli değil, oyuncuyu izlemeden yorum yapmak yanlış. Unutmayın kaliteli oyuncular bu yaşda belli olur. Takıma nasıl bir katkı sağlayacağını bilmiyoruz.
Varonil
17.Temmuz.2009, 03:44
En kötü ihtimalle +2 için yapılmış bir transferdir diyorum,fakat sistemin kalbi diyebileceğimiz bir bölgeye yapılmış bu transfer umarım camiayı hayal kırıklığına uğratmaz.
Aziz Yıldırım Daum'un verdiği raporlar doğrultusunda transfer yapacağız demişti,umarım Daum ve Aykut Kocaman'ın karşılıklı fikir alışverişi çerçevesince yapılmış bir transferdir.
Universal
17.Temmuz.2009, 03:45
Bizim şu an +2 oyuncusuna ihtiyacımız yok ki. Bizim şu an ihtiyacımız olan adam kalitesi belli olan direkt ilk 11'e girecek adam. Ayrıca 3 tane eksik mevki varken yabancı hakkı sınırlıyken hala +2 için neden adam dolduralım ki ? Bu takıma Lugano yerine kaliteli bir defans lazımdı ama bir şekilde takım içinden halledilirdi. Bir tane direkt olarak oynayacak sol açık ve önlibero gerekliydi. Deivid'in yerine bu tip bir adam gelse sorun olmazdı. Çünkü Deivid'in yerinde oynayabilecek Özer, Topuz hatta Ali Bilgin var ama önliberoda oynayabilecek Fenerbahçe kalitesinde adam yok. Bu alınan oyuncu çok iyi de çıkabilir ama benim takıldığım nokta o değil. Böylesine önemli bir senede zar atılmasını yanlış buluyorum.
Hala bir yabancı hakkımız var ve ben Fenerbahçe'den ön libero bekliyorum. Eğer ilkonbir, Şampiyonlar Ligi tecrübesi olan bir önlibero aldıktan sonra Fenerbahçe'nin hiçbir sorunu kalmaz.
scar face
17.Temmuz.2009, 03:45
İşin komik tarafı yeni oyuncumuzun asıl mevkisini bile bilmiyoruz...
Belki Edu'nun sözleşmesi dondurulur...
TR.CaPTaiN
17.Temmuz.2009, 03:47
Hala bir yabancı hakkımız var ve ben Fenerbahçe'den ön libero bekliyorum. Eğer ilkonbir, Şampiyonlar Ligi tecrübesi olan bir önlibero aldıktan sonra Fenerbahçe'nin hiçbir sorunu kalmaz.
Adamın daha mevkisi hakkında bile kesin birşey yok. Diyelim ki bu adam defansif ortasaha ve senin dediğin gibi bir tane daha önlibero alınacak. Sol açık ne olacak ? Hadi sol açığı da geçtim. Önliberoya yedek olarak Brezilyalı alıp bekleteceğine Türk futbolunda geleceği çok parlak olarak gösterilen yerli Abdülkadir bekletirsin.
GebzeLi1907
17.Temmuz.2009, 03:49
Paulsen le başla bunu getir.Bravo demekten başka yapacak bişey yok.Oyuncu hakkında tek bildiğimiz; -onuda az önce videodan gördük- uzaktan balık goller atabiliyormuş kendisi.Yaşadık
Müthiş bir vizyonun eseri olsa gerek bu isim
sananes
17.Temmuz.2009, 03:50
boyu 180 stoper için kısa ve youtubeda videosunu izledim ben orta saha oynuyor adam bence ön libero için alındı ne yapacagı belli degil ama defansif yönü hiçte kötü gelmedi bana videolarda
eGowiCh
17.Temmuz.2009, 03:50
Edu'yu Mauricio'ya tercih ederim. Neden mi? Edu takımı daha iyi tanıyor, daha adapte. Mauricio'ya göre lig ve Avrupa tecrübesi daha fazla, uyum sorunu diye bir sıkıntısı yok. Yani Edu'nun iyileşmesini beklemek daha mantıklı.
Ön libero için Mauricio düşünülüyorsa, yukarıda yazdım sebeplerini.
Kaptan'ın Afrikalı ön libero konusunda söyledikleri doğru. Siyahi bir ön libero almak varken gidip Brezilyalı almak saçma. Appiah'ı aldık en son siyahi olarak, takıma verdiği katkı ortada. Güney Amerika'nın en iyisi diye getirileni de biliyoruz.
Böylesine riskli transfer yapılmaz. Adet olmaya başladı bu olay. Maldonado, Josico ve şimdi de Mauricio. Olacak şey değil.
PesimiSTyLa
17.Temmuz.2009, 03:53
88 doğumlu, önlibero(ymuş) kendisi.
http://www.transfermarkt.co.uk/en/spieler/53286/mauricio/profil.html
Universal
17.Temmuz.2009, 03:53
Adamın daha mevkisi hakkında bile kesin birşey yok. Diyelim ki bu adam defansif ortasaha ve senin dediğin gibi bir tane daha önlibero alınacak. Sol açık ne olacak ? Hadi sol açığı da geçtim. Önliberoya yedek olarak Brezilyalı alıp bekleteceğine Türk futbolunda geleceği çok parlak olarak gösterilen yerli Abdülkadir bekletirsin.
Bu oyuncuyu tanıyor muyuz?
Hayır.
Mevkisini biliyor muyuz?
Hayır ama; stoper için alındığı yazılıyor. Aziz Yıldırım yaptığı açıklamada; "Fenerbahçe yönetimi bir ortasaha veya sol kanat oyuncusu ya da stoper alacaktır." dedi. Biz stoper aldık, geriye önlibero kaldı.
Daum yaptığı açıklamada, B.Munich'den oyuncu alacağız dedi, bu takımdan bize gelebilecek iki isim var Lucio ve Hamit, Lucio'nun bu transferden sonra gelmesi beklenemez. O nedenle geriye Hamit kalıyor. Hamit'i aldığımız taktide zaten ortasaha problemimiz çözülür. Geriye bir yabancı hakkımız kalır ve onada bir ortasaha veya sol açık oyuncusu alınabilinir.
Fenerbahçe'nin bana göre sol açık ihtiyacı yoktur. Uğur Boral dışında o bölgede, Vederson, Ali Bilgin gibi isimlerde oynatılabiliniyor. Uğur Boral'ın kapasitesini hepimiz biliyoruz. Daum eğer bu kapasiteye bu oyuncuyu ulaştırsa o zaman Türkiye'nin en iyi sol açık oyuncusu izleme imkanına sahip olabiliriz.
sananes
17.Temmuz.2009, 03:54
poulsen takıntısına gelince poulseni bi anlatın yahu bana uzaktan gol mu atar bu adam topu oyuna cok mu iyi sokar cok iyi adam gecip ara pasları mı atar ne yapar yahu ben söyleyim sadece savunma poulsen olacagına bu cocuk olsun deniz barıs olsun ben tercih ederim yazık poulsen denen adama o kadar para ödemek iyi ki alamadık.videolarda öyle cok üst düzey bi oyuncu gibi gözukmuyo ama kesinlikle orta saha oyuncusu, aykut hoca izledi birde hep diyoruz genc yetenek alalım genc yetenekten kastınız zaten parlamıs sergio aguerio falan mı...bu çocuk için iyi düşünülmüştür diye düşünüyorum ve bilemeyiz transfer politikalarını belki +2 içindir ama sanmıyorum baskan 2 transfer yapıcaz demişti
scar face
17.Temmuz.2009, 03:55
Kesinleşmis bi sey var mı ortada ?
tarikko
17.Temmuz.2009, 03:57
Kesinleşmis bi sey var mı ortada ?
Henüz yok ama haber DHA'nın..
TR.CaPTaiN
17.Temmuz.2009, 03:58
Bu oyuncuyu tanıyor muyuz?
Hayır.
Mevkisini biliyor muyuz?
Hayır ama; stoper için alındığı yazılıyor. Aziz Yıldırım yaptığı açıklamada; "Fenerbahçe yönetimi bir ortasaha veya sol kanat oyuncusu ya da stoper alacaktır." dedi. Biz stoper aldık, geriye önlibero kaldı.
Daum yaptığı açıklamada, B.Munich'den oyuncu alacağız dedi, bu takımdan bize gelebilecek iki isim var Lucio ve Hamit, Lucio'nun bu transferden sonra gelmesi beklenemez. O nedenle geriye Hamit kalıyor. Hamit'i aldığımız taktide zaten ortasaha problemimiz çözülür. Geriye bir yabancı hakkımız kalır ve onada bir ortasaha veya sol açık oyuncusu alınabilinir.
Fenerbahçe'nin bana göre sol açık ihtiyacı yoktur. Uğur Boral dışında o bölgede, Vederson, Ali Bilgin gibi isimlerde oynatılabiliniyor. Uğur Boral'ın kapasitesini hepimiz biliyoruz. Daum eğer bu kapasiteye bu oyuncuyu ulaştırsa o zaman Türkiye'nin en iyi sol açık oyuncusu izleme imkanına sahip olabiliriz.
Stoper olarak aldıysak yine yanlış seçim. Neresinden tutarsak elimizde kalıyor. Elimizde geçen seneden tanıdığımız Bekir var, Önder var ilerleyen zamanlarda Edu düzelecek. 1 yabancı hakkını böyle bir oyuncuyla doldurmak mantıklı değil.
Vallahi Uğur'un potansiyeline ulaşmasını bekleyeceksek saçları kazıtmak lazım.
Since-1907
17.Temmuz.2009, 03:59
Kesinleşmiş birşey yok ama biraz sonra yalanlanmazsa büyük ihtimal gerçektir haber.
GebzeLi1907
17.Temmuz.2009, 04:00
poulsen takıntısına gelince poulseni bi anlatın yahu bana uzaktan gol mu atar bu adam topu oyuna cok mu iyi sokar cok iyi adam gecip ara pasları mı atar ne yapar yahu ben söyleyim sadece savunma poulsen olacagına bu cocuk olsun deniz barıs olsun ben tercih ederim yazık poulsen denen adama o kadar para ödemek iyi ki alamadık.videolarda öyle cok üst düzey bi oyuncu gibi gözukmuyo ama kesinlikle orta saha oyuncusu, aykut hoca izledi birde hep diyoruz genc yetenek alalım genc yetenekten kastınız zaten parlamıs sergio aguerio falan mı...bu çocuk için iyi düşünülmüştür diye düşünüyorum ve bilemeyiz transfer politikalarını belki +2 içindir ama sanmıyorum baskan 2 transfer yapıcaz demişti
Ben Paulsen'i istemiyordum alınmasını
ilk başta Paulsen'e gidip almaya calışıp o kalite ve tecrübeden böylesine bi adama gelmeyi eleştiriyorum olacak iş değil anlamak mümkün değil
Ya kaliteli,tecrübeli direk oynayacak adam arıyorsundur parayı basıp alacaksındır direk takıma koyarsın takır takır oynar vizyonun budur senin
Yada genç yetenekli tecrübesiz ama gelecek vaadeden oyuncuyu ucuza alıp geliştirirsin edersin bişeyler beklersin falan
ikiside farklı vizyonlar, sistemler
ordan direk buraya geçmek yönetimin vizyon eksikliğini gösterir..
Universal
17.Temmuz.2009, 04:03
Stoper olarak aldıysak yine yanlış seçim. Neresinden tutarsak elimizde kalıyor. Elimizde geçen seneden tanıdığımız Bekir var, Önder var ilerleyen zamanlarda Edu düzelecek. 1 yabancı hakkını böyle bir oyuncuyla doldurmak mantıklı değil.
Vallahi Uğur'un potansiyeline ulaşmasını bekleyeceksek saçları kazıtmak lazım.
Edu, Ağustos ayından sonra çalışmalara başlayacak, kısaca ilk dönem faydalanmamız çok zor. Bu nedenle o bölgede, Önder, Bilica ve Bekir kalıyor. Biri sakatlanır, diğerde istenilen performasnı vermesse bu isim görev alacak.
Daum ne yapıp ne edip Uğur'un bu performansını sergilemesini sağlayacak hamleler yaptı, iki defa mükemmelden daha iyi oynayan bir oyuncuyu mutlaka tekrar oynatabiliriz.
Türkiye'de hep yıllardır tartışılır hiç genç yetenek almıyoruz. Lyon, Porto, Benfica, Arsenal gibi takımları yaptığı genç oyuncu transferlerini biz yapsak başarı gelir diyoruz ama; bu sefer bir genç oyuncu alıyoruz ve bu oyuncu hakkında hiçbir bilgiye sahip değilken, sanki çok kötü bir oyuncu almış gibi kötü yönde eleştiriyoruz. Bu oyuncu üç ay sonra takımın vazgeçilmez oyuncusu olursa gene ön yargı ile yaklaşarak hata etmiş olacağız.
İzlemek ve görmek gerekiyor. Görmeden yorum yapmak hata olur.
sananes
17.Temmuz.2009, 04:03
takım ceyrek final oynadıgında ön liberoda selcuk maldonado değişmeli oynuyodu bu cocuk orda onlardan kötü oynayamaz yahu:D
anilton
17.Temmuz.2009, 04:04
Oyuncuyu tanımadığım için yorum yapamıyorum,ancak bildiğim birşey varki F.Bahçe'ye takıma girdiği andan itibaren direk katkı yapacak,ihtiyaçları giderecek(Bjk-Ernst),tam anlamıyla bir önliberoya(Poulsen,Aurelio vb.) ihtiyacı vardı...
DaveJones
17.Temmuz.2009, 04:07
Mauricio Emre tarzı oyunu 2 yönlü oynayabilen bir ön liberoymuş. Lambuja tavsiye ettiğine göre kötü değildir.
tarikko
17.Temmuz.2009, 04:08
http://lambuja.blogspot.com/2009/05/brezilya-serie-2009-1hafta.html
eGowiCh
17.Temmuz.2009, 04:08
Fabian Ernst gibi bir adam bulmak çok mu zordu acaba, merak ediyorum! Ernst seviyesinde veya daha üstünde bir futbolcu bile bulamıyorsak, bence büyük hedeflerden söz edilmemeli. Revizyonun da olduğu yok ortada, as takımdan bir futbolcu bile gönderilmedi. Geçen sezon en çok katkı yapan as oyuncu gönderilirken, yatanlar olduğu gibi takımda duruyor, transfer olarak da eksik bölgelere ilaç isimler alınamadı. Gene hüsran.
TR.CaPTaiN
17.Temmuz.2009, 04:11
Edu, Ağustos ayından sonra çalışmalara başlayacak, kısaca ilk dönem faydalanmamız çok zor. Bu nedenle o bölgede, Önder, Bilica ve Bekir kalıyor. Biri sakatlanır, diğerde istenilen performasnı vermesse bu isim görev alacak.
Daum ne yapıp ne edip Uğur'un bu performansını sergilemesini sağlayacak hamleler yaptı, iki defa mükemmelden daha iyi oynayan bir oyuncuyu mutlaka tekrar oynatabiliriz.
Türkiye'de hep yıllardır tartışılır hiç genç yetenek almıyoruz. Lyon, Porto, Benfica, Arsenal gibi takımları yaptığı genç oyuncu transferlerini biz yapsak başarı gelir diyoruz ama; bu sefer bir genç oyuncu alıyoruz ve bu oyuncu hakkında hiçbir bilgiye sahip değilken, sanki çok kötü bir oyuncu almış gibi kötü yönde eleştiriyoruz. Bu oyuncu üç ay sonra takımın vazgeçilmez oyuncusu olursa gene ön yargı ile yaklaşarak hata etmiş olacağız.
İzlemek ve görmek gerekiyor. Görmeden yorum yapmak hata olur.
Daum eğer çok zor durumda kalırsa takım içinde stoper bulabilirdi. Eski mevkisi stoper olan Deniz sırıtmazdı, takım içinden halledilmeye çalışılırdı. Koskoca Fenerbahçe kanatlardan akın akın gelmek için Uğur'un gününde olmasını beklememeli. Daum'un elinde sihirli değnek yok, onun da yapabilecekleri bir yere kadar. Yani Daum Uğur'u çok kaliteli bir oyuncu haline dönüştüremez. Yararlanabileceği şekilde yararlanmaya çalışır ama motoru olmayan araca istediğin kadar modifiye yap, işe yaramaz.
Lyon, Porto, PSV gibi kulüpler sistemlerini yerleştirerek bu tip transferler yapıyorlar. Yani adam elinden Lucho'yu çıkarıyorsa arkasında Meireless, Guarin gibi oyuncular olduğundan çıkarıyor. Hatta Lyon baktı bu sene işler iyi gitmiyor, bakın takır takır parayı sayıp kaliteli oyuncuları kadrolarına katıyorlar. Neden ? Çünkü; bu sene şampiyon olamadılar, adamlar düşündü demek ki ortada sorun var dediler. Ellerinden çıkardıları oyuncunun yerini yine kaliteli adamla doldurdular. Lyon Benzema'nın yerine gidip 20 yaşında mevkisini bile kimsenin bilmediği bir adamı getirip koysaydı tamam derdim sistemimiz Lyon'la aynı.
Israrla söylüyorum şu an oyuncunun kalitesinden ziyade transfer sistemimizi eleştiriyorum. Rezil bir sezonun ardından yapılacak yabancı transferi böyle olmamalı.
DaveJones
17.Temmuz.2009, 04:12
http://lambuja.blogspot.com/2009/05/brezilya-serie-2009-1hafta.html (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Flambuja.blogspot.c om%2F2009%2F05%2Fbrezilya-serie-2009-1hafta.html)
http://lambuja.blogspot.com/2009/07/fenerbahce-transfer-totosu.html
Burdada ismi geçiyor ek olarak.
eGowiCh
17.Temmuz.2009, 04:13
Kocaman'ın ilgilendiği futbolcular arasında Fluminenseli Jose Mauricio'nun ön plana çıktığı öğrenildi. Fenerbahçe'nin eski hocası Parreira'nın önerisiyle hareket eden Aykut Kocaman'ın, genç futbolcu Mauricio ile temasa geçtiği ve kulübüyle de görüşmelere başladığı öğrenildi.
Ayrıca bu transferi bu hafta sonuna kadar bitirmeyi planlayan Fenerbahçe'de, Sao Paulo'dan Hernandez ve Corinthians'dan Cristian Mark Junio'nun da yakın takibe alındığı ifade edildi.
Demek ki öyle çaresiz durumdayız ki başkalarının önerileriyle futbolcu alıyoruz. Yönetim hatalarından ders çıkarmamış. Xabi, Senna derken Josico; şimdi de Poulsen, Emana derken kim geliyor! Figer'in, Alex'in önerileriyle futbolcu aldık, neler olduğunu gördük. Yine hata!
KaF KeF
17.Temmuz.2009, 04:13
3 sezon sadece ligi düşüneceğimiz için büyük futbolcu beklemek hataydı bana göre..
Universal
17.Temmuz.2009, 04:16
Daum eğer çok zor durumda kalırsa takım içinde stoper bulabilirdi. Eski mevkisi stoper olan Deniz sırıtmazdı, takım içinden halledilmeye çalışılırdı. Koskoca Fenerbahçe kanatlardan akın akın gelmek için Uğur'un gününde olmasını beklememeli. Daum'un elinde sihirli değnek yok, onun da yapabilecekleri bir yere kadar. Yani Daum Uğur'u çok kaliteli bir oyuncu haline dönüştüremez. Yararlanabileceği şekilde yararlanmaya çalışır ama motoru olmayan araca istediğin kadar modifiye yap, işe yaramaz.
Lyon, Porto, PSV gibi kulüpler sistemlerini yerleştirerek bu tip transferler yapıyorlar. Yani adam elinden Lucho'yu çıkarıyorsa arkasında Meireless, Guarin gibi oyuncular olduğundan çıkarıyor. Hatta Lyon baktı bu sene işler iyi gitmiyor, bakın takır takır parayı sayıp kaliteli oyuncuları kadrolarına katıyorlar. Neden ? Çünkü; bu sene şampiyon olamadılar, adamlar düşündü demek ki ortada sorun var dediler. Ellerinden çıkardıları oyuncunun yerini yine kaliteli adamla doldurdular. Lyon Benzema'nın yerine gidip 20 yaşında mevkisini bile kimsenin bilmediği bir adamı getirip koysaydı tamam derdim sistemimiz Lyon'la aynı.
Israrla söylüyorum şu an oyuncunun kalitesinden ziyade transfer sistemimizi eleştiriyorum. Rezil bir sezonun ardından yapılacak yabancı transferi böyle olmamalı.
Fenerbahçe'de belki bu sistemi oturtmak istiyor ve bu sisteme girerkende alınan ilk oyuncu olur. Fenerbahçe'nin hala bir yabancı hakkı var ve ben tecrübeli bir ortasaha bekliyorum. Bu oyuncuy çok yetenkli çıkarsa o zaman ne olacak? Bir oyuncuyu izlemeden onun hakkında genel yargıya varmak yanlış olur.
TR.CaPTaiN
17.Temmuz.2009, 04:21
Fenerbahçe'de belki bu sistemi oturtmak istiyor ve bu sisteme girerkende alınan ilk oyuncu olur. Fenerbahçe'nin hala bir yabancı hakkı var ve ben tecrübeli bir ortasaha bekliyorum. Bu oyuncuy çok yetenkli çıkarsa o zaman ne olacak? Bir oyuncuyu izlemeden onun hakkında genel yargıya varmak yanlış olur.
Bu sistem için yanlış zamanın seçildiğini düşünüyorum. Örneğin; bu sene alırsın kaliteli oyuncuları - Kaliteli demek yıldız demek değildir, takıma katkı yapabilecek onlarca kaliteli oyuncu bulunabilir. - bir başarı sağlarsın, önümüzdeki sene de bu tip transfer yaparak ya tutarsa mantığıyla ara ara denersin. Bakarsın uyum sağlayabiliyor, kumaş kaliteli ısrar edersin üzerinde durursun.
Benim anlatmak istediğim zaten o -se, -sa'nın olmaması gerektiği. Şöyle Avrupa'dan isminin cisminin fazla bilinmesine de gerek yok, oynadığı takıma katkı yapmış, fiziği sağlam, Avrupa futboluna yatkın bir adam getirirsin başarılı olma ihtimalini arttırırsın.
Varonil
17.Temmuz.2009, 04:21
Fazla da önyargıya kapılmamalı aslında.En azından şu konuda hepimiz hemfikiriz ki bu takımda Josico,Maldonado gibi isimler ilk 11 oynadıktan sonra bu oyuncu kötü haliyle bile iyidir geçen seneki ortasahamızdan.
eGowiCh
17.Temmuz.2009, 04:25
Josico da geldiğinde Maldonado'dan iyidir herhalde diyorduk, şimdi de Mauricio gelince Josico ve Maldonado'dan iyidir herhalde diyoruz. Bize garanti transfer lazım, zar değil!
İtalya liginde orta sıralardaki takımların istikrarlı şekilde oynayan ön liberolarına bak, Almanya ligine aynı şekilde, mutlaka birisi bulunurdu ama gidip alınması gereken en son adresten SAVAŞÇI ORTA SAHA İÇİN oyuncu alınıyor. Kaç Brezilyalı savaşçı orta saha var ki dünyada, ya Real'de ya Barça'da ya Milan'da zaten savaşçıları.
Kamerun, Mali, Fildişi gibi ülkelerin katkı sağlayacak, formasını sonuna kadar ıslatacak, rakibi yıldıracak ön liberolarından bir tanesi alınabilirdi. O kadar da maddi imkanımız vardır herhalde!
Since-1907
17.Temmuz.2009, 04:29
Ortasahanın bir bölgesine genç oyuncu alırsın ( defansif ortasaha hariç ) yeteneklidir , umut vaadediyordur.Alırsın oynatırsın ileride kazanç kazanırsın buna kesinlikle birşey diyemem , yönetimin bunu yapması gerekiyor tıpkı Porto modeli gibi.Ama defansif ortasahan yok senin , bana kalırsa takımın en önemli mevkisi buraya genç oyuncu getirmenin bir mantığı yok , genç oyuncu gelebilir ama brezilyalı olmamalıydı en azından bu.Brezilya ligi tekniğe dayanıyor , mücadeleden çok teknik , hızlı oyun oynanılıyor.Ama Avrupa'da bu böyle değil , mücadele , hırs , teknik herşey var bunun için defansif orta saha rakibi ısıran bir orta saha olmalıydı.Gençte olsa bu isim Brezilya'dan olmamalıydı ama artık yapacak birşey yok bekleyip göreceğiz.
goosfraba
17.Temmuz.2009, 04:32
Ortada geçen senelerde olmayan faktörler var, Daum - Aykut Kocaman gibi. Bu oyuncu öneri ile alındıysa bile oturup izlenmiştir herhalde.
TR.CaPTaiN
17.Temmuz.2009, 04:33
Eklemeyi unuttuğum birşeyi ekleyeyim; Olaya iyi yönünden bakıp ya bu adam çok iyi çıkıp da başarılı olursa diyoruz. Peki ya balon çıkarsa ortasahada Selçuk'la devam edersek; nerde kaldı bizim öpen takım, savaşçı takım, kaliteli takım ?
Universal
17.Temmuz.2009, 04:33
Bu sistem için yanlış zamanın seçildiğini düşünüyorum. Örneğin; bu sene alırsın kaliteli oyuncuları - Kaliteli demek yıldız demek değildir, takıma katkı yapabilecek onlarca kaliteli oyuncu bulunabilir. - bir başarı sağlarsın, önümüzdeki sene de bu tip transfer yaparak ya tutarsa mantığıyla ara ara denersin. Bakarsın uyum sağlayabiliyor, kumaş kaliteli ısrar edersin üzerinde durursun.
Benim anlatmak istediğim zaten o -se, -sa'nın olmaması gerektiği. Şöyle Avrupa'dan isminin cisminin fazla bilinmesine de gerek yok, oynadığı takıma katkı yapmış, fiziği sağlam, Avrupa futboluna yatkın bir adam getirirsin başarılı olma ihtimalini arttırırsın.
Futbolda hiçbirşey garanti değildir, Güiza'yı aldık ve ilk sezonunda bizde ne yaptığını gördük. Anelka'yı aldık yaptığı bir iki çalım ve bir kaç golü dışında birşey izleyemedik. Alacağımız her oyuncu için -se, -sa'lar geçerli olacaktır. O çok beğendiğimiz, kesin katkı sağlayacağımız dediğimiz oyuncu takıma ısınamaz, şehri sevmesse işte o zaman gene kaybeden biz olacağız.
TR.CaPTaiN
17.Temmuz.2009, 04:39
Futbolda hiçbirşey garanti değildir, Güiza'yı aldık ve ilk sezonunda bizde ne yaptığını gördük. Anelka'yı aldık yaptığı bir iki çalım ve bir kaç golü dışında birşey izleyemedik. Alacağımız her oyuncu için -se, -sa'lar geçerli olacaktır. O çok beğendiğimiz, kesin katkı sağlayacağımız dediğimiz oyuncu takıma ısınamaz, şehri sevmesse işte o zaman gene kaybeden biz olacağız.
Zaten hiçbir şeyin garanti olmadığını bildiğimden ihtimalli bir cümle kullandım. Avrupa'dan gelecek Ernst gibi bir adamın başarılı olma ihtimali Brezilya'dan gelecek Avrupa futboluyla hiç tanışmamış bir adamın başarılı olma ihtimalinden fazla değil midir ? Risk ne kadar azaltılırsa o kadar karda olurduk. En azından olası başarısızlıkta çıkarsın taraftarının karşısına, ben daha ne yapayım kaliteli adamı getirdim tutturamadı dersin. Bu Brezilyalı arkadaş başarısız olursa çıkıp ne diyebilirsin başkan olarak ? Ör; Efendim biz loto oynadık, tutmadı, üzgünüz.
eGowiCh
17.Temmuz.2009, 04:42
İyi de Batuhan, Güiza'nın, Anelka'nın başarılı olma oranları %60 ise, bu oyuncunun daha az. Yani sen başarılı olma oranı en yüksek olan oyuncuyu alacaksın, böyle başarılı olma oranı düşük oyuncu alırsan, riskli transfer yaparsan hayal kırıklığı yaşayabilirsin.
Şimdi Poulsen alınır, başarısız olur, o zaman yönetime tek kelime edemem. Neden? Çok iyi bir ön libero almıştır, kendisini kanıtlamış, savaşçı, takıma katkı verecek; ama oyuncu başarılı olamamıştır. Bir de gidip Maldonado, Josico gibi sıradan ön liberolar alınmıştır, başarısız olmuştur; yönetimi suçlarım, çünkü görünen köy kılavuz istemez. Güiza konusunda da dikkat edersen yönetime laf söyleyen yok, gidip İspanya gol kralını aldılar sonuçta. Aradaki fark bu. Yönetim üzerine düşeni yapsın, başarılı olup olmayacağının sorumlusu onlar olmazlar.
Cengo
17.Temmuz.2009, 05:30
http://lambuja.blogspot.com/2009/07/fenerbahce-transfer-totosu.html
Burdada ismi geçiyor ek olarak.
Alper Bey Brezilya Ligi'ni çok iyi bilir, Türkiye'de o Serie A'yı takip eden az kişiden biridir.
Alper Bey demişse doğrudur, iyi oyuncular listesinde o da var.
Keşke Diego Souza olsa diyorum tabi..
Sheriff
17.Temmuz.2009, 06:44
Appiah mükemmeldi keşke o geri gelseydi..
goosfraba
17.Temmuz.2009, 10:54
Maurcio Jos da Silveira Jnior yani kısa adıyla Mauricio; sahip olduğu teknik‚ oyun zekası‚ kararlılık ve güç sayesinde Brezilya futbolunun ve Fluminense´nin halihazırda en potansiyelli ortasaha cevherlerinden biri. 20 yaşında‚ 1.81 boyunda ve 2007´den bu yana Fluminense forması ile çıktığı 76 maçta 4 golü var.
Futbol kariyerine klasik bir 10 numara olarak Moreira Esporte kulübünde başladı. Daha sonra Sao Paulo merkezli Corinthians´ın altyapısında kendine yer buldu ve futboluna dair 7 senelik temel eğitimini Corinthians´ta aldı. 7 senenin sonunda açıklamadığı ama kulüple yaşadığı hususi problemleri gerekçe göstererek 2006´nın Mart ayında Rio da Janeiro´nun Fluminense kulübüne transfer oldu. Corinthians ile Fluminense kulübü arasında yaşanan problemden ötürü evrakları hazır olmadığı için ancak 7 ay sonra‚ Ekim ayında profesyonel olabildi. Futbolculuğunda Fluminense forması giyen ve 1994 Dünya Kupası´ndan da hatırlayacağınız Branco o zamanlar Brezilya Futbol Federasyonu´nda teknik koordinatörlük görevindeydi. Oyuncunun yeteneğine güvenerek‚ iki kulüp arasındaki sorunun çözülmesi ve Mauricio´nun lisansını alabilmesi için şahsigayret sarfetmştir.
Mauricio profesyonel olmasına rağmen hemen Fluminense as takımıyla çalışmadı. A takımın çalıştığı Laranjeiras tesisleri yerine‚ önce Xerem tesislerinde altyapı oyuncularıyla çalıştı bir süre. Yeteneği ama en önemlisi çalışkanlığı sayesinde‚ zamanın teknik direktörü Renato Gaucho tarafından farkedildi ve Laranjeiras´a davet edildi. Hala Xerem yakınlarında kaldığı için antrenmanlar için toplu taşıma araçlarında her gün 6 saatini geçiriyordu. O dönem çareyi de A takımda oynayan Ricardo Berna´nın evinde kalmakta buldu.
Mauricio´nun formaya alışma süreci epey sancılıydı. Yuhalanmaya varacak performanslar sergiledi ve kariyerindeki ilk pırıltıyı göstermesi neredeyse 1 sene aldı. Cicero´nun yokluğunda‚ 2007 yılı ortalarında Brezilya Ligi´nde oynanan Botafogo ve Parana maçlarında‚ henüz 18 yaşındayken ilk akılda kalacak performansını sergiledi. Bu dahi düzenli şans almasına yetmedi‚ ancak Arouca veya Fabinho sakatlandığı zaman şans bulabiliyordu as kadroda. Ve kariyerindeki ilk golünü de bu fırsatlardan birini değerlendirerek‚ 2008 Eyalet Şampiyonası´nda da ezeli rakip Flamengo karşısında Maracana´da attı.
Mauricio´nun Fluminense´de‚ en azından taraftarın gözünde‚ kendini kabul ettirmesinde bu golün büyük payı vardır. Ama en önemli pay kuşkusuz çalışkanlığıyla bizzat kendisinin ve bunu takdir eden Renato Gaucho´nun. Eyalet Şampiyonası´ndan sonra başlayan Brezilya Ligi´nde Arouca´nın mücadele ve azim olarak yetersiz kaldığını bizzat deklare eden Renato Gaucho artık her fırsatta Arouca yerine Mauricio´yu tercih ediyordu kadrosunda. Sezon sonuna gelindiğinde Mauricio banko olmuş‚ Arouca ise Sao Paulo´nun yolunu tutmuştu. Mauricio sadece Arouca´nın değil; hücumdaki yetenekleri ve bu pozisyonun esas adamı olan Tarta´ya nazaran sahip olduğu fizik avantaj sayesinde‚ Hamburg´a transfer olan Thiago Neves´in de görevini üstlendi zaman zaman. Gösterdiği bu çıkışa rağmen Nelson Rodrigues´in Brezilya 20 Yaş Altı Milli Takımı´na çağırılmaması basın ve Fluminense kulübü tarafından sıkça eleştiri konusu oluyordu.
2009 yılına gelindiğinde kulüp teknik direktör değiştirip Carlos Alberto Parreira ile çalışmaya başlasa da‚ Mauricio´nun yerini korumayı başardı. Sezonun açılış maçında Hernanes ve Arouca´dan oluşan Sao Paulo ortasahasına Fabinho ile birlikte büyük üstünlük kurdu‚ bir de soluyla 25 metreden muazzam gol attı. Velakin Parreira´nın istifası sonrası karışan kulüpte‚ kendisinin de aldığı kart cezası ve yaşadığı ufak sakatlık sebebiyle devamını getiremedi.
Mauricio´nun kariyer özeti böyle. Merak edilen ise ne tür bir oyuncu olduğu.
Mauricio´nun oynadığı pozisyon ortasahanın ortası. Brezilya´da kulüpler genellikle 4-4-2 türevi olan 4-1-2-1-2 ya da 4-2-2-2 ya da dizilişiyle oynarlar. Mauricio transfer döneminde ismi Fenerbahçe ile geçen Poulsen ya da mevcut kadroda bulunan Selçuk gibi‚ ağırlıkla defansif görevleri üstlenen‚ savunmasının önündeki ilk oyuncu olarak rakip kaleye sırtı dönük şekilde ilk topu alan‚ rakibi karşılayan oyuncu rolünde olmadı hiçbir zaman. Aurelio‚ Appiah‚ Emre gibi rakibe ileride pres yapan ve hücumlara aktif olarak katılan ortasaha‚ iç oyuncusu rolünü üstlendi takımında.
Türkiye muadilleriyle karşılaştırıldığında teknik becerisi iyi‚ oyun görüşü ve pas yüzdesi yüksek‚ tempolu ve iştahlı bir oyuncu. Devamlılık ve dayanıklık açısından belirgin bir sıkıntısı da yok ve Allah vergisi‚ bek dahi oynayacak fiziğe ve çabukluğa sahip.
Koşmayı‚ mücadele etmeyi‚ pres yapmayı‚ sahada her zaman herşeyini vermeye çalışması sayesinde Türkiye´nin gitgide daha da fiziksel bir halan ligine ve Avrupa futboluna uyumu daha hızlı olacaktır . Nobre nasıl klasik Brezilya forveti değilse‚ Mauricio da klasik Brezilya ortasaha oyuncusu değildir. Defansif yetkinliği henüz Avrupa için ham‚ bu arzusundan ötürü zamanlama hatası yapıp‚ defansif müdahalelerinde acemice kart görebiliyor. En büyük sorunlarından biri bazen frenleyemediği bu savrukluğu.
Hepsi bir yana kalburüstü‚ komple bir oyuncu olmak için gereken ve bizim oyuncularımızda eksik olan mental olgunluğa sahip Mauricio. Avrupa futbolunda fiziksel temasın çok önemli olduğunu‚ Avrupa´da varolabilmesi için ayakta kalması‚ güçlü olması ve defansif yeteneklerini geliştirmesi gerektiğinin farkında. Bu hedefi olması bir yana bunu söylemekten de çekinmiyor. İyi bir profesyonelde olması gereken sağlam sinirlere de sahip. Yeni yeni forma giydiği 2007 senesinde Atletico Mineiro maçının ardından bütün stad hep bir ağızdan kendisini yuhalamasına rağmen‚ sonraki Nautico ve Figueirense maçlarında parlak performanslar sergileyebiliyor. "Alkışları tercih ederim ama futbolda hatalar var. Bunun beni bitirmesine izin vermem" diyecek kadar olgun‚ kararlı ve hırslı bir karaktere sahip. Nereden nereye geldiğinin fazlasıyla bilincinde.
Mauricio her yönüyle çok umutlandıran bir profil. Fakat yine de uluslararası platformda kendini ispatlamamış ve yurtdışından alınan her oyuncu gibi riskli bir yatırım. Her şeyiyle hazır değil ama bir türlü göremediğimiz Josico gibilerindense‚ 20 yaşında ve geleceği olan bir oyuncuya kumar oynamak her zaman daha mantıklı geliyor kulağa. Aurelio´nun forvet arkası ve sağ açık olarak parladığı Türkiye´de‚ Daum´un elinde geçirdiği evrimi ne tür bir ortasaha oyuncusu olduğunu düşünürsek‚ en az Aurelio kadar şansı var Fenerbahçe kadrosunda.
Alıntıdır. (lambuja blog)
KaPaLı
17.Temmuz.2009, 11:59
Mauricio kim yaa. Madem savunma lazımdı Edcarlos var Fluminense'de Defansa onu alsaydık. Benfica'da forma giymişti. Mauricio için referanslar iyi ama hep yazdım burda Diarra'lardan birisi veya keita - toure gibi savaşçı ortasaha lazım diye. Zaten yeterince hucum oynayan adamımız var. Neyse alındıysada hayırlı olsun. Emre'nin yanına Brezilyalı defansif ortasaha oyuncusu aldık.
titates1
17.Temmuz.2009, 14:49
İnşallah gelir ve sürekli forma şansı bulur ben güveniyorum daum - kocaman ikilisine , ayrıca tam bizim aradığımız gibi savaşçı ve teknik bir oyuncu ...alıştıktan sonra eminim büyük katkı sağlayacak
Since-1907
17.Temmuz.2009, 14:50
Son duyumlara göre Corinthians'lı Christan Fenerbahçe'de.Bekleyip görelim.
murat taşlı
17.Temmuz.2009, 15:05
bu transfer iyidir veya kötüdür ama gördüğüm kadarıyla tam manasıyla takip edilmiş ihtiyaca göre alınmış bir oyuncu değil daha öncede dediğim gibi tranfer konusunda hem geç kalınmıştır hem sınıfta kalınmıştır kim ne derse desin bazı oyuncuların arkasından gereksiz bir şekilde koşulmuş merak etmeyin elimizde liste var denilmiş ama olaylar bizi buraya getirmiştir haaa sonradan bu oyuncu iyi çıkarsa acele ettiniz astınız kestiniz gördünüzmü denebilir ama şimdi diyebilirmisiniz bu oyuncunun çok iyi olabileceğini .Oturmuş bir kadronuz varsa genç oyunlarla takviye yaparsınız zaten o zaman yapmazsanız eleştiri alırsınız zico döneminde olduğu gibi bence yönetim yanlış yapmaya devam ediyor rakipler transferi bitirdi hem para problemine rağmen bizde sorun yok diyorlar ama sorundan geçilmiyor
Universal
17.Temmuz.2009, 15:20
Zaten hiçbir şeyin garanti olmadığını bildiğimden ihtimalli bir cümle kullandım. Avrupa'dan gelecek Ernst gibi bir adamın başarılı olma ihtimali Brezilya'dan gelecek Avrupa futboluyla hiç tanışmamış bir adamın başarılı olma ihtimalinden fazla değil midir ? Risk ne kadar azaltılırsa o kadar karda olurduk. En azından olası başarısızlıkta çıkarsın taraftarının karşısına, ben daha ne yapayım kaliteli adamı getirdim tutturamadı dersin. Bu Brezilyalı arkadaş başarısız olursa çıkıp ne diyebilirsin başkan olarak ? Ör; Efendim biz loto oynadık, tutmadı, üzgünüz.
İyi de Batuhan, Güiza'nın, Anelka'nın başarılı olma oranları %60 ise, bu oyuncunun daha az. Yani sen başarılı olma oranı en yüksek olan oyuncuyu alacaksın, böyle başarılı olma oranı düşük oyuncu alırsan, riskli transfer yaparsan hayal kırıklığı yaşayabilirsin.
Şimdi Poulsen alınır, başarısız olur, o zaman yönetime tek kelime edemem. Neden? Çok iyi bir ön libero almıştır, kendisini kanıtlamış, savaşçı, takıma katkı verecek; ama oyuncu başarılı olamamıştır. Bir de gidip Maldonado, Josico gibi sıradan ön liberolar alınmıştır, başarısız olmuştur; yönetimi suçlarım, çünkü görünen köy kılavuz istemez. Güiza konusunda da dikkat edersen yönetime laf söyleyen yok, gidip İspanya gol kralını aldılar sonuçta. Aradaki fark bu. Yönetim üzerine düşeni yapsın, başarılı olup olmayacağının sorumlusu onlar olmazlar.
İkinizde aynı yorumu yazdığınız için tek bir yanıt yazıyorum. Hepimiz yönetimden tecrübeli, kaliteli Avrupa'da önemli bir liginde oynayan bir oyuncu bekliyorduk ama; alınamadı. Ne nedenlerdn alınamadığını bilmiyoruz. Fenerbahçe'nin bir yabancı hakkı kaldı. Umarım bu kalan hakında hepinizin beklediği bir ortasaha alır ve bu yorumlar biter.
sananes
17.Temmuz.2009, 15:26
christan kim yahu mauricio gelsin.Bu çocuk bi kaç yıl sonra avrupaya gider bizde derdimize yanarız almadık şu adamı diye videolarını izleyen varsa bilir yetenekli ve hiçde çık kırıldım bi oyun tarzı yok emrenin yanına 2. bi emre lazımdı bence bu çocuk aradıgımız kişi olabilir
King_Theoden
17.Temmuz.2009, 15:32
Gençler Borowski muhabbeti vardı. Rakip takım taraftarı olarak meraklandım nedir aslı astarı var mı bu işin?
KaPaLı
17.Temmuz.2009, 15:32
Abi Borowski için görüşmelerin olduğu ortaya çıktı. Ben umarım alırız diyorum onu alırsak uzaktan bol bol gol izleriz.
Universal
17.Temmuz.2009, 15:33
Fanatik kesin manşet atmış. Fenerbahçe Borowski'yi satın aldı. Ben inanmıyorum ama; gelirse süper olur.
Sheriff
17.Temmuz.2009, 15:33
Gençler Borowski muhabbeti vardı. Rakip takım taraftarı olarak meraklandım nedir aslı astarı var mı bu işin?
Görüşüldü ama transfer gerçekleşmedi sanırsam..
KanaKe
17.Temmuz.2009, 15:40
Takim yine Brezilya'lilara kaldi anlasilan. Kurtulamadik gitti su adamlardan.
Since-1907
17.Temmuz.2009, 15:40
Borowski aradığımız defansif ortasaha değil , daha doğrusu Borowskinin mevkisi defansif ortasaha değiş. Gerçi şu Brezilyalılardan biri geleceğine Borowskiyi tercih ederdim.
KanaKe
17.Temmuz.2009, 15:49
Ben ümitli degilim adi gecen oyunculardan 2 macini izleyip getirecekler yildiz diye taraftara yutturacaklar hersene ayni muhabbet.
ForsakeN
17.Temmuz.2009, 16:18
Edu
Deivid
R.Carlos
Bilica
Alex
Mauricio
6 Brezilyalı oldu... Azaltılacak diye beklerken sayı git gide artıyor. Biraz zor görürüz "öpen" takımı...
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Vederson'u da sayarsak 7 imiş
eGowiCh
17.Temmuz.2009, 16:33
Savaşan takım Brezilyalılardan oluşmaz. Dünyadaki iyi takımlara bakıyoruz, bir iki Brezilyalı var kadrolarında, bizde istemediğimiz kadar.
Bursaspor'a kiralık verdiğimiz bir oyuncumuz vardı, Edmar de Souza, ona ne oldu? O da büyük umutlarla alınmıştı ama hiçbir şey çıkmadı. Mauricio da öyle olabilir.
murat taşlı
17.Temmuz.2009, 17:20
yokmu daha bi gelişme bir hafta daha bitti.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
u.boral ı trabzon istiyormuş satsınlar işte.
Universal
17.Temmuz.2009, 17:23
Brezilyalılar beğenmiyoruz diyoruzda, tarihi boyunca bütün futbol organizasyonlarına katıldı ve dünya'nın en büyük milli takıı...
Varonil
17.Temmuz.2009, 17:35
Mauricio hakkında bir yazı.En azından fikir sahibi olmamız açısından bir göz atalım şuna.
http://img43.imageshack.us/img43/7864/mauriciov.jpg (http://img43.imageshack.us/i/mauriciov.jpg/)
Maurício
Maurício José da Silveira Júnior yani kısa adıyla Mauricio; sahip olduğu teknik, oyun zekası, kararlılık ve güç sayesinde Brezilya futbolunun ve Fluminense'nin halihazırda en potansiyelli ortasaha cevherlerinden biri. 20 yaşında, 1.81 boyunda ve 2007'den bu yana Fluminense forması ile çıktığı 76 maçta 4 golü var.
Futbol kariyerine klasik bir 10 numara olarak Moreira Esporte kulübünde başladı. Daha sonra Sao Paulo merkezli Corinthians'ın altyapısında kendine yer buldu ve futboluna dair 7 senelik temel eğitimini Corinthians'ta aldı. 7 senenin sonunda açıklamadığı ama kulüple yaşadığı hususi problemleri gerekçe göstererek 2006'nın Mart ayında Rio da Janeiro'nun Fluminense kulübüne transfer oldu. Corinthians ile Fluminense kulübü arasında yaşanan problemden ötürü evrakları hazır olmadığı için ancak 7 ay sonra, Ekim ayında profesyonel olabildi. Futbolculuğunda Fluminense forması giyen ve 1994 Dünya Kupası'ndan da hatırlayacağınız Branco o zamanlar Brezilya Futbol Federasyonu'nda teknik koordinatörlük görevindeydi. Oyuncunun yeteneğine güvenerek, iki kulüp arasındaki sorunun çözülmesi ve Mauricio'nun lisansını alabilmesi için şahsi gayret sarfetmştir.
Mauricio profesyonel olmasına rağmen hemen Fluminense as takımıyla çalışmadı. A takımın çalıştığı Laranjeiras tesisleri yerine, önce Xerem tesislerinde altyapı oyuncularıyla çalıştı bir süre. Yeteneği ama en önemlisi çalışkanlığı sayesinde, zamanın teknik direktörü Renato Gaucho tarafından farkedildi ve Laranjeiras'a davet edildi. Hala Xerem yakınlarında kaldığı için antrenmanlar için toplu taşıma araçlarında her gün 6 saatini geçiriyordu. O dönem çareyi de A takımda oynayan Ricardo Berna'nın evinde kalmakta buldu.
Mauricio'nun Fluminense formasına alışma süreci epey sancılıdır. Başlarda yuhalanmaya varacak performanslar sergiledi ve kariyerindeki ilk pırıltıyı göstermesi neredeyse 1 sene aldı. Cicero'nun yokluğunda, 2007 yılı ortalarında Brezilya Ligi'nde oynanan Botafogo ve Parana maçlarında, henüz 18 yaşındayken ilk akılda kalacak performansını sergiledi. Bu dahi düzenli şans almasına yetmedi, ancak Arouca veya Fabinho sakatlandığı zaman şans bulabiliyordu as kadroda. Ve kariyerindeki ilk golünü de bu fırsatlardan birini değerlendirerek, 2008 Eyalet Şampiyonası'nda da ezeli rakip Flamengo karşısında Maracana'da attı.
Mauricio'nun Fluminense'de, en azından taraftarın gözünde, kendini kabul ettirmesinde bu golün büyük payı vardır. Ama en önemli pay kuşkusuz çalışkanlığıyla bizzat kendisinin ve bunu takdir eden Renato Gaucho'nun. Eyalet Şampiyonası'ndan sonra başlayan Brezilya Ligi'nde Arouca'nın mücadele ve azim olarak yetersiz kaldığını bizzat deklare eden Renato Gaucho artık her fırsatta Arouca yerine Mauricio'yu tercih ediyordu kadrosunda. Sezon sonuna gelindiğinde Mauricio banko olmuş, Arouca ise Sao Paulo'nun yolunu tutmuştu. Mauricio sadece Arouca'nın değil; hücumdaki yetenekleri ve bu pozisyonun esas adamı olan Tarta'ya nazaran sahip olduğu fizik avantaj sayesinde, Hamburg'a transfer olan Thiago Neves'in de görevini üstlendi zaman zaman. Gösterdiği bu çıkışa rağmen Nelson Rodrigues'in Brezilya 20 Yaş Altı Milli Takımı'na çağırılmaması ise basın ve Fluminense kulübü tarafından sıkça eleştiri konusu oldu.
2009 yılına gelindiğinde kulüp teknik direktör değiştirip Carlos Alberto Parreira ile çalışmaya başlasa da, Mauricio'nun yerini korumayı başardı. Sezonun açılış maçında Hernanes ve Arouca'dan oluşan Sao Paulo ortasahasına Fabinho ile birlikte büyük üstünlük kurdu, bir de soluyla 25 metreden muazzam gol attı. Velakin Parreira'nın istifası sonrası karışan kulüpte, kendisinin de aldığı kart cezası ve yaşadığı ufak sakatlık sebebiyle devamını getiremedi.
Mauricio'nun kariyer özeti böyle. Merak edilen ise ne tür bir oyuncu olduğu.
Oynadığı pozisyon ortasahanın ortası. Brezilya'da kulüpler genellikle 4-4-2 türevi olan 4-1-2-1-2 ya da 4-2-2-2 ya da dizilişiyle oynarlar. Mauricio transfer döneminde ismi Fenerbahçe ile geçen Poulsen ya da mevcut kadroda bulunan Selçuk gibi, ağırlıkla defansif görevleri üstlenen, savunmasının önündeki ilk oyuncu olarak rakip kaleye sırtı dönük şekilde topu alan, rakibi karşılayan oyuncu rolünde olmadı hiçbir zaman. Aurelio, Appiah, Emre gibi rakibe ileride pres yapan ve hücumlara aktif olarak katılan ortasaha, iç oyuncusu rolünü üstlendi takımında.
Türkiye muadilleriyle karşılaştırıldığında teknik becerisi iyi, oyun görüşü ve pas yüzdesi yüksek, tempolu ve iştahlı bir oyuncu. Devamlılık ve dayanıklık açısından belirgin bir sıkıntısı da yok ve Allah vergisi, bek dahi oynayacak fiziğe ve çabukluğa sahip.
Koşmayı, mücadele etmeyi, pres yapmayı, sahada her zaman herşeyini vermeye çalışması sayesinde Türkiye'nin gitgide daha da fiziksel bir hal alan ligine ve Avrupa futboluna uyumu daha hızlı olacaktır . Nobre nasıl klasik Brezilya forveti değilse, Mauricio da klasik Brezilya ortasaha oyuncusu değildir. Defansif yetkinliği henüz Avrupa için ham, bu arzusundan ötürü zamanlama hatası yapıp defansif müdahalelerinde acemice kart görebiliyor. En büyük sorunu da bazen frenleyemediği bu savrukluğu.
Hepsi bir yana yıldız ve komple bir oyuncu olmak için gereken ve bizim oyuncularımızda eksik olan mental olgunluğa sahip Mauricio. Avrupa futbolunda fiziksel temasın çok önemli olduğunu, Avrupa'da varolabilmesi için ayakta kalması, güçlü olması ve defansif yeteneklerini geliştirmesi gerektiğinin farkında. Bu hedefi olması bir yana bunu söylemekten de çekinmiyor. İyi bir profesyonelde olması gereken sağlam sinirlere de sahip. Yeni yeni forma giydiği 2007 senesinde Atletico Mineiro maçının ardından bütün stad hep bir ağızdan kendisini yuhalamasına rağmen, sonraki Nautico ve Figueirense maçlarında parlak performanslar sergileyebiliyor. "Alkışları tercih ederim ama futbolda hatalar var. Bunun beni bitirmesine izin vermem" diyecek kadar olgun, kararlı ve hırslı bir karaktere sahip. Nereden nereye geldiğinin fazlasıyla bilincinde.
Mauricio her yönüyle çok umutlandıran bir profil. Fakat yine de uluslararası platformda kendini ispatlamamış ve yurtdışından alınan her oyuncu gibi riskli bir yatırım. Her şeyiyle hazır değil ama bir türlü göremediğimiz Josico gibilerindense, 20 yaşında ve geleceği olan bir oyuncuya kumar oynamak her zaman daha mantıklı geliyor kulağa. Aurelio'nun forvet arkası ve sağ açık olarak parladığı Türkiye'de, Daum'un elinde geçirdiği evrimi nve e tür bir ortasaha oyuncusu olduğunu düşünürsek, en az Aurelio kadar şansı var Fenerbahçe kadrosunda.
eGowiCh
17.Temmuz.2009, 17:38
Man Utd gidiyor adı sanı duyulmamış Senegalli 21 yaşındaki futbolcuyu alıyor (Briam Diouf). Geçen yıl da Angolalı Manucho'yu almıştı Man Utd. Adamlar gidip siyahi futbolcu alıyorlar. Biz gidip Brezilyalı'da diretiyor hala.
murat taşlı
17.Temmuz.2009, 17:41
Man Utd gidiyor adı sanı duyulmamış Senegalli 21 yaşındaki futbolcuyu alıyor (Briam Diouf). Geçen yıl da Angolalı Manucho'yu almıştı Man Utd. Adamlar gidip siyahi futbolcu alıyorlar. Biz gidip Brezilyalı'da diretiyor hala.
boşuna dememişler eller gider mersin e biz gideriz tersine diye.
Del Piero_10
17.Temmuz.2009, 17:48
Manchester'ın bilinmedik ülkelerden oyuncu toplamasının nedeni sportif olmaktan çok ticari gerçi.
sananes
17.Temmuz.2009, 18:13
hurriyette fener Pablo Armero ile anlaşdı yazıyo.Palmeirasta oynuyomus sol bek diyolar kolombiyalı bi oyuncu
goosfraba
17.Temmuz.2009, 18:53
Pablo Armero, Cristian, Mauricio ve son olarak Lulinha (ligtv)
Bu futbolcular son 2 günün hasılatı. Resmi haberler gelmedikçe daha da çok futbolcu yazılacağa benziyor. En iyisi uzaktan izlemek...
Since-1907
17.Temmuz.2009, 19:12
Lulinha Corinthianstaki ise Sağ kanat değilmi ya o ?
KanaKe
17.Temmuz.2009, 19:12
Lulinha Fm 2007 yada 2008 de Dünya'nin en iyi futbolcusu oluyordu 2 sene icerisinde :D gelirse fena olmaz.
tarikko
17.Temmuz.2009, 19:13
Lulinha Corinthianstaki ise Sağ kanat değilmi ya o ?
Ben Lulinha'yi MC-AMC olarak biliyorum..
eGowiCh
17.Temmuz.2009, 19:33
Lulinha'yı 20 milyon Euro'dan aşağı alamayız, hayalden de ötesi.
anilton
17.Temmuz.2009, 19:37
Cristian iyi olur aslında.Ama ciddi olarak W.Bremen'de istiyor ve Corintihans 6 milyon €'dan açmış kapıyı...
Sekopej
17.Temmuz.2009, 20:12
Genç, geleceğe yönelik oyuncu alınmaz, bu nasıl mantelite, neden böyle oyuncuları almıyoruz deriz, bu şekilde transfer yapılır, bu nasıl transfer, neden alınıyor diyoruz.
Ama gelirse taraftar hemen tepki koymuş, ilk maçında yuhalansa da yılmayan bir oyuncuymuş, yuhalayanları utandırıp oynamaya devam eder. İlk günden beri diyorum, tek yönlü oyuncu istemiyorum, hem genç, hem teknik hem de fizik gücü diğer Brezilyalılar gibi değil, oyunu da iki yönlü oynayabiliyor. Aurelio Trabzon'dan alındığında neydi, Fenerbahçe'den ayrılırken ne oldu?
Sağ kanatta oynayan adam önliberoda çok iyi performans sergilemedi mi? Belki de bu mevkide Türkiye'de oynayan en iyi oyuncu olmadı mı? Ben Brezilya'dan böyleoyuncu çıkmaz laflarına hiç katılmıyorum bu nedenle.
Emre de oyunu 2 yönlü oynayan bir oyuncu, yan yana iyi ikili olabilirler. Zaten Selçuk ve Deniz'i de bir anda silmez Daum. Onları da kullanacaktır. FBTV'de eski maçlar veriliyor, 3-4 gün önce Zico zamanında avrupa maçlarını gösterdi, Sevilla maçında Selçuk hatasız oynayıp sahanın yıldızı olmuştu, Chelsea maçında da Maldonado. İyi motive edilip, tüm takım yapması gerektiğini yaptığında demek ki Selçuk ve Maldonado da faydalı olabiliyor, bu genç oyuncu neden faydalı olmasın.
Ha genç alalım Amerika'dan ama bunlar en iyi leri olsun diyorsanız futboldan da anlamıyorsunuz derim, dünya çapında adından söz ettirecek bu tip oyuncular öncelikle uyum sorunu yaşamayacakları Portekiz'i, sonra da İspanya'yı sonra da diğer avrupanın büyüklerini seçerler. Bu tip yıldızların ilk tercihleri asla Türkiye olamaz. Bu nedenle bir alt kategoride yer alan isimleri getirebiliriz, hem Daum'Un ekibi iizleyio olur vermiş, Daum ve Aykut onaylamış, kesinlikle balon çıkmayacaktır.
Hamit için ısrarlarını sürdüreceğiz diye düşünüyorum.
Edu gönderilmeyecekse stopere gerek yok aslında, Edu'nun da sözleşmesi dondurulmaz, Ekim Kasım ayı gibi hazır duruma gelir, ilk devre sona ermeden sahalara döner. Lig ve Avrupa ligi için şu anki defans yeterlidir.
Edu,Bilica,Carlos,Alex,Deivid,Güiza. 6 yabancımız var. Hala 2 yabancı alınacak, ikisi de genç olursa da çok sevinirim.
Alicanfmfan
17.Temmuz.2009, 20:14
Lugano kesin olarak ayrıldı galiba Daum'da demişti ayrıldıysa hangi kulüp ile anlastı...
Sekopej
17.Temmuz.2009, 20:23
Lugano kesin olarak ayrıldı galiba Daum'da demişti ayrıldıysa hangi kulüp ile anlastı...
Aziz Yıldırım haftalar öncesinden Lugano ile bir bağımız kalmadı demişti, Arena'da da Figer 8 milyon kendisine 8 milyon Lugano'ya istiyor 4 sene için, sözleşmesi bitmiş oyuncuya 8 milyon bonservis bedeli nasıl istenir, üstelik bu 8'i peşin istiyor o nedenle Lugano'yla sözleşme yenilemedik dedi. Uğur Dündar yeniden görüşecekmişiniz dediğinde, hayır onlar görüşmek istiyormuş, bizim şartlarımız belli, kabul ederlerse imzalar dedi.
Daum'un da dün Lugano ile anlaşma olmadı dedi ve Lugano defteri kapandı. 16 milyon Euro veren varsa oraya gidecektir Lugano. Aziz Yıldırım'ın 2. defa görüşmeye geldiklerinde taviz vermemesi çok hoşuma gitti, dolaş dolaş, kulüp bulamayınca tekrar Fenerbahçe'ye gel, oyuncak değil bu kulüp.
KaPaLı
17.Temmuz.2009, 20:29
River Plate istiyomuş Lugano'yu. Hayırlı olsun River'a. Tekrardan Güney Amerika'ya geriye gitmek ne kadar kariyerini geliştirir görecek bakalım Lugano.
HooijDonk07
18.Temmuz.2009, 01:34
Lulinha forvet sag sol kanat oynuyor bildiğim kadarıyla
murat taşlı
18.Temmuz.2009, 14:43
brezilyadan transfer 2-3 ayda zor yapılıyor nasıl 1 günde adam alıp geiyor aykut.Aykut un brezilya ya bile gittiği meçhul bu transfer haberleri boş fener alırsa boroswki ve hamit ikilisini alamazsa bu sene gene sürpriz yumurta olur
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
hernanes,lulinha bu adamların sol bacağını alamaz fener.
Lionel Andres Messi
18.Temmuz.2009, 15:01
lulinha 2 sene önce alt yapı takımalrında parlamıştı yeni ronaldinho diye daha sonra beklenen çıkışı yapamadı 17 yaşındayken 30 milyon euro teklif edilen oyuncuydu şimdi bu haberlerden hiç biri kalmadı 83 maçta 4 gol atmış takımında.fenere ne kadar katkı sağlar bilemem ama 20 milyon eruodan bahsetmiş bir arkadaş eğer öyleyse fenerbahçe hiç uğraşmasın o paraya ne oyuncular bulunabilir.
armero güney amerikanın en iyi sol beki fenerbahçe alırsa nokta transfer olur 2 sene içinde avrupa devlerini peşine taktıracak bir oyuncu.
titates1
18.Temmuz.2009, 15:49
@murat taşlı
sen sanırım daha önce ben de fenerliyim falan demiştin ama çok rahatsız edici yorumlar yazıyorsun ne demek sol bacağını alamaz fener falan ? eminmisin sen fenerbahçeli olduğuna ? herneyse Fenerbahçe'nin geçmiş yıllardaki transferlerinden bahsetmeye gerek yok hepimiz biliyoruz zaten kimleri alabileceğini ... en azından biz "Fenerbahçe"liler biliyoruz
murat taşlı
18.Temmuz.2009, 15:54
@murat taşlı
sen sanırım daha önce ben de fenerliyim falan demiştin ama çok rahatsız edici yorumlar yazıyorsun ne demek sol bacağını alamaz fener falan ? eminmisin sen fenerbahçeli olduğuna ? herneyse Fenerbahçe'nin geçmiş yıllardaki transferlerinden bahsetmeye gerek yok hepimiz biliyoruz zaten kimleri alabileceğini ... en azından biz "Fenerbahçe"liler biliyoruz
istediğin kadar rahatsız olabilirsin sende burdasın bende alabiyormu görelim.
Cengo
18.Temmuz.2009, 15:55
brezilyadan transfer 2-3 ayda zor yapılıyor nasıl 1 günde adam alıp geiyor aykut.Aykut un brezilya ya bile gittiği meçhul bu transfer haberleri boş fener alırsa boroswki ve hamit ikilisini alamazsa bu sene gene sürpriz yumurta olur
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Nasıl yorumlar bunlar, ayrıca bilmiyorsunuz, Lulinha futbolu sönmüş, okeye dönmüş birisi.Bırak Avrupa'yı kendi liginde bile transfer olmakta zorlanıyor.
murat taşlı
18.Temmuz.2009, 16:01
Nasıl yorumlar bunlar, ayrıca bilmiyorsunuz, Lulinha futbolu sönmüş, okeye dönmüş birisi.Bırak Avrupa'yı kendi liginde bile transfer olmakta zorlanıyor.
bu lulinha kaç yaşında da parlayıp sönüyor anlamadım.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
@murat taşlı
haa şunuda bilesin ben kendimi bildim bileli fenerliyim yaşım 37 fener e kızdığım için böyle yazıyorum fener in daha iyi oyuncular getirebileceğini ama getirmediği ve geç kaldığı için böyle yazıyorum sen neyi destekliyorsun ortada ne var.
sananes
18.Temmuz.2009, 16:09
15 haziranda bitircez transferleri demişti aziz başkan temmuzun ikinci yarısındayız hala transfer yok 19.07de yapılacak transferler deniyo simdide spor gazetelerinde her sene 19.07de aynı şeyi yazıyolar zaten ama cok tutmuyo zaten adı gecen güney amerikalılarsa hernanesi katmıyorum aralarına çok taraftarı memnun edecek transferler olmaz.Kongrede verilen büyük sözler vaadler yine yerine gelmeyek gibi
Cengo
18.Temmuz.2009, 16:23
bu lulinha kaç yaşında da parlayıp sönüyor anlamadım.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
haa şunuda bilesin ben kendimi bildim bileli fenerliyim yaşım 37 fener e kızdığım için böyle yazıyorum fener in daha iyi oyuncular getirebileceğini ama getirmediği ve geç kaldığı için böyle yazıyorum sen neyi destekliyorsun ortada ne var.
Biraz araştırırsanız iyi olacak.
Nasıl yanıyor, nasıl sönüyor gibi anlamsız bir yorumunuz çıkmaz ortaya.
Ayrıca kızıp da yazamazsınız buraya..
murat taşlı
18.Temmuz.2009, 16:27
Biraz araştırırsanız iyi olacak.
Nasıl yanıyor, nasıl sönüyor gibi anlamsız bir yorumunuz çıkmaz ortaya.
Ayrıca kızıp da yazamazsınız buraya..
:) bahsettiğimiz adam 19 yaşında senin yorumunda okey e dördüncü olduğu.buraya herkes görüşünü yazmıyormu?
KaPaLı
18.Temmuz.2009, 16:30
Lulinha klasik Brezilya - Arjantin şişirmelerinden biri. Nasılki her çıkan adam Arjantinde Maradona diye çıkıyosa Brezilya'da Ronaldinho diye çıkarmışlardı. Ülkemize gelen Maradona'ları gördük 6 ayda postalandılar APS'yle. Aynı şekilde ROnaldinho'lar Roberto Carlos'lar oldu.
titates1
18.Temmuz.2009, 16:32
yazıyor yazıyor da fenerbahçe bu sene söz vermiş falan filan , bir duruna adamlar geldi mi oynadı mı ? kimse yıldız transfer sözü vermedi genç oyuncu var bi ton güney amerikada alınsın denir , onun haberi çıkar burun kıvrılır , yıldız istenir yıldız haberi çıkar bu adam gelmiş 28 yaşına ne yıldızı gidelim bir sürü genç var denir ... herşeye muhalefet oluyosunuz bizde isteriz heralde alınsın o oyuncular da kolay değil herşey oturduğun yerden yazmak kolay tabi ben daum ve kocamanın listesine güveniyorum kaliteli oyuncular getireceklerdir , savaşan takım sözü verdi Başkan , yıldız değil ... umarım sözünü tutar 26 bile fazla(cristian) en fazla 22-23 yşnda adam alır
Cengo
18.Temmuz.2009, 16:34
:) bahsettiğimiz adam 19 yaşında senin yorumunda okey e dördüncü olduğu.buraya herkes görüşünü yazmıyormu?
Hala aynı yorum.
Lütfen biraz araştırın, sonra gelip ne olduğunu hakkında yazın.
Hala araştırmadan yazıyorsunuz.
KaF KeF
18.Temmuz.2009, 17:17
F.Bahçe'nin yeni transferi!
TFF 2. Lig 4. Grup takımlarından İskenderun Demirçelikspor'un U-14 takımında oynayan 15 yaşındaki Tahacan Uysal'ın, Fenerbahçe'ye transfer olduğu bildirildi.İskenderun Demirçelikspor Kulübü Başkanı Cengiz Gül, yaptığı açıklamada, transferle hem Tahacan'ın eğitimini garantiye aldıklarını, hem de geleceği için önünü açtıklarını söyledi.
Anlaşma kapsamında Tahacan Uysal'ın tüm eğitim masrafının Fenerbahçe tarafından karşılanacağını, her ay maaş ödeneceğini ve bu yıl İstanbul'da özel bir kolejde eğitim alacağını belirten Gül, ''Tahacan, Fenerbahçe forması giyerse, kulüp olarak bizde Fenerbahçe'den 200 bin avro alacağız. Fenerbahçe'de forma giymez ve başka bir takıma transfer olursa da alınacak bonservis bedelinin yüzde 50'si İskenderun Demirçelikspor'a verilecek'' dedi.
Gül, Fenerbahçe'den Tahacan karşılığında, U-18 Milli Takımı'nda da oynayan PAF takım futbolcuları Sefer Sever ile Mehmet Alaaddinoğlu'nu aldıklarını, her iki futbolcunun şu anda Bolu Gerede'deki Esentepe Tesisleri'nde takımla birlikte kampa girdiğini bildirdi.
18.07.2009
Kaynak : AA
Cengo
18.Temmuz.2009, 17:41
F.Bahçe'nin yeni transferi!
TFF 2. Lig 4. Grup takımlarından İskenderun Demirçelikspor'un U-14 takımında oynayan 15 yaşındaki Tahacan Uysal'ın, Fenerbahçe'ye transfer olduğu bildirildi.İskenderun Demirçelikspor Kulübü Başkanı Cengiz Gül, yaptığı açıklamada, transferle hem Tahacan'ın eğitimini garantiye aldıklarını, hem de geleceği için önünü açtıklarını söyledi.
Anlaşma kapsamında Tahacan Uysal'ın tüm eğitim masrafının Fenerbahçe tarafından karşılanacağını, her ay maaş ödeneceğini ve bu yıl İstanbul'da özel bir kolejde eğitim alacağını belirten Gül, ''Tahacan, Fenerbahçe forması giyerse, kulüp olarak bizde Fenerbahçe'den 200 bin avro alacağız. Fenerbahçe'de forma giymez ve başka bir takıma transfer olursa da alınacak bonservis bedelinin yüzde 50'si İskenderun Demirçelikspor'a verilecek'' dedi.
Gül, Fenerbahçe'den Tahacan karşılığında, U-18 Milli Takımı'nda da oynayan PAF takım futbolcuları Sefer Sever ile Mehmet Alaaddinoğlu'nu aldıklarını, her iki futbolcunun şu anda Bolu Gerede'deki Esentepe Tesisleri'nde takımla birlikte kampa girdiğini bildirdi.
18.07.2009
Kaynak : AA
Sefer fakir bir ailenin çocuğu, agresif ve hırçın.En son kavgaya karıştığında kadro dışı kaldı, gönderilmese kovulacaktı.Maç içinde her topu kendini isteyecek kadar bencil, yetenekleri vardı ama asla o seviye çıkabilecek olgunluğa sahip değildi.
Mehmet de fiziğini kullanamıyor, sağ açık ile forvet arasında kalmış, dribbling yetenekleri kısıtlı, tek hamleli ama yaşıtlarına göre teknik bir oyuncu.Şutları çok dengesiz, fiziği gelişirse forvet olur.
İkisi de gelişebilecek olgunluğa sahip değillerdi ama Paf Ligi için fazlalardı, o yüzden zaten rahat rahat şampiyonluğa oynadık.
Santrafor Yasin Gurbet'in A Takım'a çıkması için daha ne bekleniyor anlamış değilim.Furkan için Hakan Şükür diyorlar da esas Yasin var o cümlenin söylenmesi gereken.
Sefer ve Mehmet'e başarılar.Paf'da 2-3 oyuncunun daha yeterli olmamasından dolayı gönderilmesi gerekli..
Lavezzi1907
18.Temmuz.2009, 17:49
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Anelka,Ortega,Alex,PvH,Appiah geldigindede böyle diyebiliyor muydun acaba ?
Bak eski yöneticiniz ne demis
Kandırmayın Fenerbahcelileri Alex Malex gelmez :icon_lol: :icon_lol:
http://sanlifenerbahcenet.googlepages.com/kandirmayinfenerbahcelileri.jpg
Del Piero_10
18.Temmuz.2009, 17:59
Adam Fenerabahçe'liyim diyor yalnız, onun eski yöneticisi olmuyor.
KanaKe
18.Temmuz.2009, 18:00
Yönetimin hala nesini savunuyorsunuz anlamiyorum ayni olaylari gecen senede yasadik son anda yapildi bütün transferler Emre ve Burak haric. Ondan önceki senelerde yine son günde transfer yaptilar getirdikleri adamlar 1 mac bile oynamadan gitti (Ilhan Parlak). Ondan sonra gelmis burda yönetimi savunuyorsunuz Mehmet Aurelio,Tuncay ve Lugano'yu da bedavaya yollayan onlardi sözlesme yenilemek icin oyuncularin sözlesmelerinin bitmesini beklemek kadar aptalca bir davranis görmedim ben. Belkide oyuncudan oyuncuya degisiyor Alex'in sözlesmesi sezon baslar baslamaz yenilendi Roberto Carlos'un sözlesmesi uzatildi fakat Lugano ve Volkan'da beklenildi. Niye beklediler ? Volkan'da elimizden kacsaydi bakalim ozaman savunabilecekmiydiniz Aziz Yildirim'in bu aptalca transfer politikasini. Transferden kesinlikle anladigi felan yok bu kadar basit.
sananes
18.Temmuz.2009, 18:03
yazıyor yazıyor da fenerbahçe bu sene söz vermiş falan filan , bir duruna adamlar geldi mi oynadı mı ? kimse yıldız transfer sözü vermedi genç oyuncu var bi ton güney amerikada alınsın denir , onun haberi çıkar burun kıvrılır , yıldız istenir yıldız haberi çıkar bu adam gelmiş 28 yaşına ne yıldızı gidelim bir sürü genç var denir ... herşeye muhalefet oluyosunuz bizde isteriz heralde alınsın o oyuncular da kolay değil herşey oturduğun yerden yazmak kolay tabi ben daum ve kocamanın listesine güveniyorum kaliteli oyuncular getireceklerdir , savaşan takım sözü verdi Başkan , yıldız değil ... umarım sözünü tutar 26 bile fazla(cristian) en fazla 22-23 yşnda adam alır
Bana yazdın sanırım.Birincisi başkan ne dedi 15 hazirana kadar transferler bitecek bitti mi bitmedi ikincisi ben kötü transferler yapılacak demedim taraftarı memnun edecek transfer yapılmayacak anlaşılan dedim kendimin bu oyuncular hakkında ne düşündüğümü bile yazmadım.Objektif yorum yapmaya calısıyorum sadece, diger kulüpler nihatı keitayı getirirken biz tanınmadık bi brezilyalı getirirsek sen ben arastırır bulur izleyebiliriz ama sokaktaki amcalar bilmez yine yeni bi maldonado geldi derler söylemek istedigim buydu.Sonra christian 26 yasında hala brezilyadaysa ben pek umut baglamam o oyuncuya ama mauricio gelsin isterdim daha önceki yorumlarda da bin kez yazdım bunu.Şahsi fikrim 26-27 yasında oyuncu alınacaksa avrupa deneyimi olsun isterim 2 yabancı alınacaksa biri yıldız.Yıldızdan kastım avrupa deneyimi olan daha garanti oyuncudur appiah gibi falan digeride brezilyalı gelecek vaad eden genç oyuncu
KaPaLı
18.Temmuz.2009, 18:04
Yönetimin hala nesini savunuyorsunuz anlamiyorum ayni olaylari gecen senede yasadik son anda yapildi bütün transferler Emre ve Burak haric. Ondan önceki senelerde yine son günde transfer yaptilar getirdikleri adamlar 1 mac bile oynamadan gitti (Ilhan Parlak). Ondan sonra gelmis burda yönetimi savunuyorsunuz Mehmet Aurelio,Tuncay ve Lugano'yu da bedavaya yollayan onlardi sözlesme yenilemek icin oyuncularin sözlesmelerinin bitmesini beklemek kadar aptalca bir davranis görmedim ben. Belkide oyuncudan oyuncuya degisiyor Alex'in sözlesmesi sezon baslar baslamaz yenilendi Roberto Carlos'un sözlesmesi uzatildi fakat Lugano ve Volkan'da beklenildi. Niye beklediler ? Volkan'da elimizden kacsaydi bakalim ozaman savunabilecekmiydiniz Aziz Yildirim'in bu aptalca transfer politikasini. Transferden kesinlikle anladigi felan yok bu kadar basit.
Biraz yavaş istersen. Lugano konusunda yönetim kaç aydır çalışıyo. Ama sözleşmesi biten oyuncuya 8 milyon € bonservis parası verilmez. Yıllık 4 milyon € hangi defans oyuncusu alıyo ? Terry - Ferdinand - Puyol gibi adamlarla sözleşme yenilemek istemiyoruz. Volkan'ın sözleşmeyi imzalayacağı zaten belliydi adam sadece daha fazla tatil yapmak istediği için geç imzaladı.
Transferden anlamıyo dediğiniz adam bizi bu hallere getirdi. 2 günde bu hale getiriyosanız hiç durmayın takımıda bırakın.
Lavezzi1907
18.Temmuz.2009, 18:06
Adam Fenerabahçe'liyim diyor yalnız, onun eski yöneticisi olmuyor.
Arkadası tanımıyorum, demek tanımayan biri baksa Galatasaray'lı sanacak..
Bu yönetim Anelka'yı,Ortega'yı piyasası varken bütün Dünya konusuyorken getirmis,Alex Brezilya Milli Takımı'nın kaptanıyken getirmis,PvH UEFA kupası aldıktan sonra getirmis Hernanes,Lulinha kim de getiremeyecek..
Yönetimin yaptıklarını unutup böyle elestirmek ayıp bence..
Sekopej
18.Temmuz.2009, 18:07
Aurelio'nun istediği para ile Fenerbahçe'nin verdiği arasında çok far yoktu, İspanya'da ödeyeceği vergileri de düş, Fenerbahçe'den daha çok kazanmış olacaktı. Tuncay'a 5 milyon teklif edildi ama ben para istemiyorum, avrupda şansımı denemek istiyorum dedi ve ayrıldı. Kaç para teklid edilirse dilsin zaten takımda kalmayacaktı.
Lugano konusuna ise hiç girmiyorum, sözleşmesi sona ermiş oyuncuya menajeri 8 milyon bonservis istiyorsa, hiç durmasın kulüpte. Eğer o 8 milyon verilse daha çok eleştirirdiniz Aziz Yıldırım'ı eminim.
Türkiye'den alınabilecek en iyi oyuncuları aldı Fenerbahçe. Topuz konusunda araya Beşiktaş girmeseydi ve fiyat yükselmeseydi, Sercan da alınmış olacaktı muhtemelen ve yerli transferi en iyi şekilde tamamlanmış olacaktı. Bu mu hatalı politika?
Zico'nun ben bunu istiyorum deyip getirttiği Maldonado ve Aragones'in Alonso ve Senna'dan sonra sunduğu 3. isim Josico olduysa bunda yönetimin suçu nedir? Teknik direktörün istediği oyuncuyu almazsın suçlu olursun, alırsın yine suçlu sen olursun. Anlamadım doğrusu.
KanaKe
18.Temmuz.2009, 18:12
Biraz yavaş istersen. Lugano konusunda yönetim kaç aydır çalışıyo. Ama sözleşmesi biten oyuncuya 8 milyon € bonservis parası verilmez. Yıllık 4 milyon € hangi defans oyuncusu alıyo ? Terry - Ferdinand - Puyol gibi adamlarla sözleşme yenilemek istemiyoruz. Volkan'ın sözleşmeyi imzalayacağı zaten belliydi adam sadece daha fazla tatil yapmak istediği için geç imzaladı.
Transferden anlamıyo dediğiniz adam bizi bu hallere getirdi. 2 günde bu hale getiriyosanız hiç durmayın takımıda bırakın.
Gec kalinirsa tabi naz yapar, sene basinda ücretinde biraz zam yapilsaydi imzayi atardi hicbir zorluk cikarmadan. Sahsen ben Aziz Yildirim'in hicbir sözüne inanmiyorum yani Lugano'nun yillik 4 milyon € istediginede inanmiyorum zaten herseye bahanesi hazirdir onun. Sürekli kafasinda bir senaryo olusturup onu anlatir, sürekli o haklidir karsi taraf haksizdir böyle bir baskanimiz var ve ben bu tavrindan hicte memnun degilim yillardir ayni kafada devam ediyor. Lig baslayacak transferler bitmedi ondan sonra getirilen oyuncular uyum saglayamiyor uyum sorunu oluyor. Lig basladiktan sonra tek transfer yapan takim Fenerbahce oluyor genellikle ben bu durumdan hoslanmiyorum acikcasi.
Cengo
18.Temmuz.2009, 18:36
Gec kalinirsa tabi naz yapar, sene basinda ücretinde biraz zam yapilsaydi imzayi atardi hicbir zorluk cikarmadan. Sahsen ben Aziz Yildirim'in hicbir sözüne inanmiyorum yani Lugano'nun yillik 4 milyon € istediginede inanmiyorum zaten herseye bahanesi hazirdir onun. Sürekli kafasinda bir senaryo olusturup onu anlatir, sürekli o haklidir karsi taraf haksizdir böyle bir baskanimiz var ve ben bu tavrindan hicte memnun degilim yillardir ayni kafada devam ediyor. Lig baslayacak transferler bitmedi ondan sonra getirilen oyuncular uyum saglayamiyor uyum sorunu oluyor. Lig basladiktan sonra tek transfer yapan takim Fenerbahce oluyor genellikle ben bu durumdan hoslanmiyorum acikcasi.
Öncelik bu söylediklerinzin hiçbiri mantıklı değil.
Bana göre bu tarz eleştiriler saçmalıktan öte değil.
Oyuncu istemiyorsa imzalamaz, satmak zorundasın.
Kulüpler enayi değil, menajerine bekler der, oyuncu imza atmaz, bedava kalır gider.
Figer'in G.Amerika'da kulübü var, Alex'te de böyle oldu, Nobre de (hem FB, hem BJK), Lugano'da da.Figer gidip o kulübe imza attırıyor ön sözleşme.Sonra feshi için para alıyor kulüpten ki haddi hesabı olmayan paralar.
500K€-1M€ hatta 1,5-2M€ ...
Lugano için 4M€/yıllık * 4 yıl para istediler.
8M€ peşin 4 yıllıktan, ayrıca imza parası + menajer komisyonu.
Deli miyiz biz, o paraya gelemeyecek stoper yok zaten.
Bu kulüpleri aptal yerine koymak o kadar kolay değil.
2 sene takım doğru transfer yapamadı diye sabırsız, ne yaptığını bilmeyen, kulübü intihara atan, bu kulübü haketmeyen bir taraftar kitlemiz var.Böyle kimseyi eleştiremezsiniz, Alexleri, Anelkaları, Hooijdonkları getiren başkalarıydı sanki.
O gitmesine kızdığınız Lugano'yu getiren bu yönetim, İtalya'ya giderken çekip getirdiler.
Bu kadar sıkıntıya rağmen transfer politikası oluşturan Daum var, profesyonel yönetim için getirilen Aykut var ve hala kesilmiyor eleştiriler.
Ayrıca kim demiş sözleşme önerilmiyor diye.
Nereden biliyorsunuz sözleşme konulmadığını önüne.
Menajerleri görüşme yapmayı kabul edmiyor mu sanıyorsunuz?
Bunlar Türk oyuncu değil, önüne ekmeğini, suyunu koyup oynatamıyorsunuz.
Bir oyuncunun uyum sağlaması için min süre 3 aydır.
Keita gelmiş, 1 antrenmana bile çıkmamış.
3 gün önce gelse sanki alışacak, max performans gösterecek sanki, woooow.
Başkana yalancı demek büyük ayıptır.
Erkenden yapılsın transferler, umursamıyorum artık.
Çünkü bu ne yaptığını bilmeyen taraftar kesimi Josicolar, Maldonadolara layıktır..
KaPaLı
18.Temmuz.2009, 18:36
Ne naz yapması ? Devre arasından beri Lugano gitmesin diye herkes herşeyi yapıyo. Figer'in manageri olduğu futbolcunun klasik tavırları işte. Kimse vazgeçilmez değildir. Lugano gider başkası gelir. Önemli olan forma isim değil. Tuncay - Aurelio konusunda yönetimi suçlayamazsın. Tuncay'ın gitmek istediğini biliyoruz. Herkesten çok para teklif edilmesine rağmen kalmadılar. Ümit Özat'ta yine aynı şekilde gitti.
Bu yönetimi eğer eleştiriyosan bu nankörlük olur. 150 milyon € transfere ayırabiliyosa bu kulup geldiği yeri gösterir. Kim derdi Türkiye'de FENERBAHÇE'nin stadında UEFA Finali olacak diye. Aziz Yıldırım gerçekleştirdi hepsini. 10 milyon €'luk bütçeler müstehak sizin gibilere.
scar face
18.Temmuz.2009, 18:46
Vatan Cristianı aldığımızı yazdı.Maurioya göre daha bir oyuncu insallah o gelir...
Bence de Yasin Gurbet a takıma cıkmalı inanılmaz bir sevgisi var,golü cok iyi kokluyor...
KanaKe
18.Temmuz.2009, 18:49
Bekleyelim bakalim kimi getirecekler, merak ediyorum getirdikleri adamlar fos cikincada yönetimi savunacakmisiniz ? bu transfer politikasi ile basari zaten mümkün degilki bir kadro olusturulmadiktan sonra hersene kadro degistikten sonra basari gelirmi ? Hersene 7-8 oyuncu gidiyor 7-8 tane yeni oyuncu geliyor bu sekildemi basari gelecek istikrar yok, gelen hoca sampiyon yapamadimi yollaniyor. Zico yillik 3,5 milyon € istedi diye yollandi ayni fiyata Aragones getirildi, üstüne birde tazminat ödendi iste Aziz Yildirim'in transfer politikasi bu istikrardan anladigi sey budur. Bu kadar basittir. Bana Uefa finali felan demeyin benim takimim o finalde olmadikca beni ilgilendirmez. 150 milyon € transfer bütcesi demissin madem o kadar para var gitsinler taninmis 2-3 tane isim transfer etsinler Avrupa'dan sanki daha önce getirmediler mi Avrupa'dan taninmis oyunculari ? simdide getirsinler niye gidip 20 yasinda taninmamis Brezilya'da adi sani duyulmamis oyunculara yöneliyorlar ? parasi olan takim her türlü transferi yapar oyuncuyuda ikna eder bunu daha önceki yillarda da gördük.
sananes
18.Temmuz.2009, 19:01
söylenenlerdeki en ilginc sey şu "Erkenden yapılsın transferler, umursamıyorum artık.
Çünkü bu ne yaptığını bilmeyen taraftar kesimi Josicolar, Maldonadolara layıktır."
Bu ayıptır çünkü 15 haziran sözünü telafuz eden başkandı biz değil aurelio gitsin cok daha iyisini getiririz diyende başkandı yoksa aurelio tuncay lugano transferlerinde bence hata yok kimse fenerbahceden büyük degil gitmek isteyen gider ama verilen sözler tutulmalı 2010 yılına kadar avrupada kupa alıcaz demişti sonra baskan bunların hepsini kendi söylemedi mi simdi taraftara hakaret niye maldonadoyu josicoyu biz getirmedik sonucta taraftarın sucu ne ha diyosanızki baskanda getirmedi hoca getirdi o zaman luganoyuda anelkayıda hoca getirdi düz mantıgını kurarım ben size.Bu takımın taraftarları her sene forma alıyo istisnasız her yıl 30bin kombine satılıyo taraftar kartı alıyo kulübümüz biraz daha fazla maddi imkana sahip olsun diye.Bu taraftarı kimsenin eleştirmeye hakkı yok...Yönetenler eleştirilebilir ama sahipler eleştirilemez.Bu kulüp bu taraftarların
titates1
18.Temmuz.2009, 19:04
Bana yazdın sanırım.Birincisi başkan ne dedi 15 hazirana kadar transferler bitecek bitti mi bitmedi ikincisi ben kötü transferler yapılacak demedim taraftarı memnun edecek transfer yapılmayacak anlaşılan dedim kendimin bu oyuncular hakkında ne düşündüğümü bile yazmadım.Objektif yorum yapmaya calısıyorum sadece, diger kulüpler nihatı keitayı getirirken biz tanınmadık bi brezilyalı getirirsek sen ben arastırır bulur izleyebiliriz ama sokaktaki amcalar bilmez yine yeni bi maldonado geldi derler söylemek istedigim buydu.Sonra christian 26 yasında hala brezilyadaysa ben pek umut baglamam o oyuncuya ama mauricio gelsin isterdim daha önceki yorumlarda da bin kez yazdım bunu.Şahsi fikrim 26-27 yasında oyuncu alınacaksa avrupa deneyimi olsun isterim 2 yabancı alınacaksa biri yıldız.Yıldızdan kastım avrupa deneyimi olan daha garanti oyuncudur appiah gibi falan digeride brezilyalı gelecek vaad eden genç oyuncu
sana dememiştim o farklı takımı tutuyuomuş gibi davranıp fenerliyim diyen arkadaşa demiştim , bi yerde aynı şeyi savunuyoruz zaten senle ..
murat taşlı
18.Temmuz.2009, 19:34
sana dememiştim o farklı takımı tutuyuomuş gibi davranıp fenerliyim diyen arkadaşa demiştim , bi yerde aynı şeyi savunuyoruz zaten senle ..
ben niye farklı bir takımı tutuyormuşum acaba anlamadım ben bu yönetimin şu ana kadar yaptıklarını daha doğrusu yapamadıklarını söylüyorum ben fener'in daha iyi olması gerektiğini savunuyorum şu ana kadar yapılanları inkarmı ediyoruz ama yıllarını bu işe veren aziz yıldırım'ın sizce transferde izlediği yol doğrumudur.Lugano şudur budur madem adam anlaşmıyor devre arasında yerine adam bakarsın eksik yerlerini tesbit eder oralara alınacak adamların listesini yaparsın takımlara ve futbolculara şartlarını sorarsın içlerinden şartlarına uyanları alırsın bu işler bu kadar basitmi diyeceksiniz herkesin işi var buda onların işi modern bir kulüp nasıl olmalı böylemi olmalı sizce?
Cengo
18.Temmuz.2009, 19:35
söylenenlerdeki en ilginc sey şu "Erkenden yapılsın transferler, umursamıyorum artık.
Çünkü bu ne yaptığını bilmeyen taraftar kesimi Josicolar, Maldonadolara layıktır."
Bu ayıptır çünkü 15 haziran sözünü telafuz eden başkandı biz değil aurelio gitsin cok daha iyisini getiririz diyende başkandı yoksa aurelio tuncay lugano transferlerinde bence hata yok kimse fenerbahceden büyük degil gitmek isteyen gider ama verilen sözler tutulmalı 2010 yılına kadar avrupada kupa alıcaz demişti sonra baskan bunların hepsini kendi söylemedi mi simdi taraftara hakaret niye maldonadoyu josicoyu biz getirmedik sonucta taraftarın sucu ne ha diyosanızki baskanda getirmedi hoca getirdi o zaman luganoyuda anelkayıda hoca getirdi düz mantıgını kurarım ben size.Bu takımın taraftarları her sene forma alıyo istisnasız her yıl 30bin kombine satılıyo taraftar kartı alıyo kulübümüz biraz daha fazla maddi imkana sahip olsun diye.Bu taraftarı kimsenin eleştirmeye hakkı yok...Yönetenler eleştirilebilir ama sahipler eleştirilemez.Bu kulüp bu taraftarların
Haziran'da transfer sezonu açık değil.
Transfer sezonu son gününe kadar transfer olur, buna kimse karışamaz.
Böyle bir söz resmi olarak söylenmedi.
Bir ayıp varsa sizin böyle eleştirmenizdir.
Anelka'yı ve Hooijdonk'u yönetim getirdi.
Lugano, Josico ve Maldonado'yu hoca getirdi.
Bu kadar basit.
murat taşlı
18.Temmuz.2009, 19:47
ben bir taraftar olarak hemde FENERBAHÇE taraftarı olarak bazı şeyleri istemek ve beklemek hakkım eleştirimide yaparım sizde kendi isteklerinizi beklentilerinizi yazarsınız saygı duyarım ama kendi istek ve beklentilerinizden farklı birisini şuçlamak ne kadar doğru.
Lavezzi1907
18.Temmuz.2009, 19:55
ben niye farklı bir takımı tutuyormuşum acaba anlamadım ben bu yönetimin şu ana kadar yaptıklarını daha doğrusu yapamadıklarını söylüyorum ben fener'in daha iyi olması gerektiğini savunuyorum şu ana kadar yapılanları inkarmı ediyoruz ama yıllarını bu işe veren aziz yıldırım'ın sizce transferde izlediği yol doğrumudur.Lugano şudur budur madem adam anlaşmıyor devre arasında yerine adam bakarsın eksik yerlerini tesbit eder oralara alınacak adamların listesini yaparsın takımlara ve futbolculara şartlarını sorarsın içlerinden şartlarına uyanları alırsın bu işler bu kadar basitmi diyeceksiniz herkesin işi var buda onların işi modern bir kulüp nasıl olmalı böylemi olmalı sizce?
İyi güzelde diger postta yazdıgın Fenerbahce Hernanes,Lulinho'nun bacagını alamaz noluyor ?
Bu takıma Anelkalar,PvHler,Ortegalar gelmis dedigin oyuncular kim oluyorda alamayacagız ?
Bu yönetimden cok Fenerbahce'ye hakarettir..
titates1
18.Temmuz.2009, 19:56
Şu an transferde izlenilen yol Daum ve Kocamanın yolu , Aragonesin gideceği belliydi , Lugano da kalacak veya gidecekti hadi gideceği biliniyodu az çok diyelim , hoca olmadan oraya nasıl transfer yapılmasını beklersin ki ? Hoca takımın başında , transferi de Aykut Kocamanla beraber yürütüyor eksik yerleri belirlemiş kendi listesini hazırlamış şimdi de görüşülüyor işte ... Yönetimin yaptığı bir şey yok yani yönetime gidip söylenecek şey hoca bunu istiyor , şu kadar paraymış yönetim de varsa o kadar parası alır oyuncuyu getirir bu kadar.
murat taşlı
18.Temmuz.2009, 20:06
beyler siz memnunsanız problem yok ayrıca bir hakaret varsa -ki yok bu yönetimedir fenerbahçe ye değil konuyu çarpıtma sizler geçmişle yaşaaybilirsiniz yazdığınız oyuncuların çoğu futbolu bıraktı.
Universal
18.Temmuz.2009, 20:10
Sefer fakir bir ailenin çocuğu, agresif ve hırçın.En son kavgaya karıştığında kadro dışı kaldı, gönderilmese kovulacaktı.Maç içinde her topu kendini isteyecek kadar bencil, yetenekleri vardı ama asla o seviye çıkabilecek olgunluğa sahip değildi.
Mehmet de fiziğini kullanamıyor, sağ açık ile forvet arasında kalmış, dribbling yetenekleri kısıtlı, tek hamleli ama yaşıtlarına göre teknik bir oyuncu.Şutları çok dengesiz, fiziği gelişirse forvet olur.
İkisi de gelişebilecek olgunluğa sahip değillerdi ama Paf Ligi için fazlalardı, o yüzden zaten rahat rahat şampiyonluğa oynadık.
Santrafor Yasin Gurbet'in A Takım'a çıkması için daha ne bekleniyor anlamış değilim.Furkan için Hakan Şükür diyorlar da esas Yasin var o cümlenin söylenmesi gereken.
Sefer ve Mehmet'e başarılar.Paf'da 2-3 oyuncunun daha yeterli olmamasından dolayı gönderilmesi gerekli..
Furkan benim bildiğim kadarı ile Almanya'ya gitti, Yasin'i götürmediler mi?
sananes
18.Temmuz.2009, 20:56
merak ettigim bisey var eleştiri yapmak yasak mı burda cidden objektif olunda cevap verin biz yönetimi eleştirdigimiz zaman zavallı taraftar mı oluyoruz bu mudur yani biliyimde ona göre yorum yapıyım
Sheriff
19.Temmuz.2009, 02:43
Herkes istediğini eleştirebilir.. Herkes birbiriyle aynı görüşüde paylaşmıyo olabilir. Ama kendimizi kaybederek bir anlık sinirle karşı tarafı kırıcı mesajlar yazmayalım ki huzurumuz bozulmasın..
Lugano için teklif edilien parayı kabul etseydi gelip oynayacaktı. Figer şu anda Lugano üzerinden milyonlarca dolar para kazanacak. Yönetim zamanında mükemmel transferler yaptı ancak geçtiğimiz yıl izlediği transfer politikasında çok afalladı. B planı hazırlamamışlar ki Maldonado, Josico gibi isimlere kaldık. Güiza transferini eleştirmiyorum. İspanya ligi gol kralını getirdiler daha ne yapsınlar. Adam takıma ayak uyduramadıysa futbolunu oynayamadıysa bu onların suçu değilki.
goosfraba
19.Temmuz.2009, 03:42
Yabancı basın Hernenes için 11 m teklif ettiğimizi yazmış.
Since-1907
19.Temmuz.2009, 03:45
Milan'ın 15 teklif ettiği de söyleniyor..
scar face
19.Temmuz.2009, 03:45
Hernanes ya da Cristinanın gelmesini istiyorum bugünkü macta gördük ki Bekir ve Bilica araya cok fazla adam kacırıyorlar...
enforcer
19.Temmuz.2009, 03:46
2 gün önce sabah'ta vardı 11 milyonlu teklifler. onlarda bizden görmüş olmasın :D
goosfraba
19.Temmuz.2009, 03:47
Milan'ın öncelikli hedefi bir forvet. 15 m teklif etselerdi Fabiano için ederlerdi. O haber yalan olabilir.
goosfraba
19.Temmuz.2009, 03:48
2 gün önce sabah'ta vardı 11 milyonlu teklifler. onlarda bizden görmüş olmasın :D
açıkcası bizim basından almış olabileceklerinden korkuyorum ben de :D
HooijDonk07
19.Temmuz.2009, 04:19
Artık sabaha artık bir transfer açıklanır insallah ya :D
enforcer
19.Temmuz.2009, 04:50
Artık sabaha artık bir transfer açıklanır insallah ya :D
yıllardan beri hep 19.07 lafı döner bir sefer de gerçek olsun değil mi? :D
Since-1907
19.Temmuz.2009, 05:17
Bu senede zor gibi , pek umutlu değilim açıkçası ama inşallah olur..
murat taşlı
19.Temmuz.2009, 13:38
bu kadar beklettiklerine göre alacakları adamlar iyi bari olsalarda bizde vaybe bekledik ama deydi desek
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Şu an transferde izlenilen yol Daum ve Kocamanın yolu , Aragonesin gideceği belliydi , Lugano da kalacak veya gidecekti hadi gideceği biliniyodu az çok diyelim , hoca olmadan oraya nasıl transfer yapılmasını beklersin ki ? Hoca takımın başında , transferi de Aykut Kocamanla beraber yürütüyor eksik yerleri belirlemiş kendi listesini hazırlamış şimdi de görüşülüyor işte ... Yönetimin yaptığı bir şey yok yani yönetime gidip söylenecek şey hoca bunu istiyor , şu kadar paraymış yönetim de varsa o kadar parası alır oyuncuyu getirir bu kadar.
bu konunu üstüne gitmek istemiyorum ama m.topuz u,bilica yı özer i ,bekir i nasıl aldılar hoca gelmeden? çok fazla pembe bakıyorsunuz.Yarın takım 3-5 maç kötü gittimi daum diyecekleri belli yeni takım kurduk yabancı oyuncular takıma geç katıldı biraz sabır.
sananes
19.Temmuz.2009, 17:58
poulseni istedigimiz zamanlar deniliyoduki poulsen yem çok daha büyük bi oyuncu dünya çapında bi oyuncu ile ilgileniliyo o yüzden bu kadar gecikti transfer ama şimdi hiç bunlar söylenmiyo yine brezilyalılar getirilecek gibi duruyo umarım 2 transfer yapacaksak en azından biri avrupalı olur
LaigLeNoiR
19.Temmuz.2009, 18:04
Fenerbahçe artık şu yabancı transferini yapsa da biz de kurtulsak :)
Şaka bir yana baya bir geç kaldı Fenerbahçe bir an önce transfer yapıcaksa yapmalı.
TR.CaPTaiN
19.Temmuz.2009, 18:11
Az önce NTV Spor da Loran canlı yayında;
Aykut Kocaman Brezilya'ya gidiyor. Hernanes ve Mauricio ile ilgileniliyor. Hernanes için Milan 8 milyon euro veriyor. Aykut Kocaman görüşüyor. Takımın İstanbul´a dönüşünden sonra yabancı transferlerinin netleşmesini bekliyoruz dedi.
19.Temmuz.2009, 18:43
spor sitelerinde yine kuranyi haberi yazmaya baslamıslar :D 4-5 yıldır hep yazılıyo galiba
MyLifer
19.Temmuz.2009, 18:53
Aziz Yıldırım'ın revizyon anlayışını anlamadım. Ben Aziz Yıldırım bunu diyince, "Tamam artık dökülen yabancı oyuncular gidiyor" sanmıştım. Böyle birşey olmadığı gibi geçen sezonun en hırslı adamı LUGANO takımdan ayrıldı. Bravo vallahi yönetim, ben yapılacak yabancı transferden de bir hayır beklemiyorum.
Senelerdir Güney Amerika sevdası bilhassa da Brezilya. Avrupa'da koşan takımlar iş yapıyor, teknik adamlar değil. Zaten Aziz Yıldırım'da Lig şampiyonluğu sözü verdi. Avrupa ile ilgili birşey demedi, zaten bu sene Avrupa'dan da büyük başarılar beklememek lazım. Vizyon yanlış, transferler yanlış kısacası hep yanlış hep yanlış.
sananes
19.Temmuz.2009, 18:58
bencede bi çok yanlış var yine son yıllarda sürekli hata yapılıyo ve tekrarlanıyo 2 yıldır kazanabildigimiz sadece bi lig süper kupası o kadar.Sonuçta aziz başkan yıllardır 2010a kadar bi avrupa kupası deyip durmuyo muydu o sözün gerçekleşebilmesi için son yıl bu yıl ama şu anki kadroyla avrupada kesinlikle kupa alamayız
Memedov
19.Temmuz.2009, 19:01
Takımın geçen seneden bana göre tek farkı Mehmet Topuz ve Özer transferidir. Lugano gitti, Blica geldi. Edu zaten sakat. takım geçen seneye nazaran bana göre daha kötü.
bekliyoruz, bakalım yönetim ne gibi bir transfer politikası izleyecek.
HooijDonk07
19.Temmuz.2009, 19:59
Edu sakat Bilica ve Bekir araya çok kaçırıyor Lugano gitti Poulsen gelmedi. Takımda savascı hırslı çok adam kalmadı Emre'den başka.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Edu sakat Bilica ve Bekir araya çok kaçırıyor Lugano gitti Poulsen gelmedi. Takımda savascı hırslı çok adam kalmadı Emre'den başka.
Edu sakat Bilica ve Bekir araya çok adam kaçırıyor Lugano gitti Poulsen gelmedi. Takımda savascı hırslı çok adam kalmadı Emre'den başka
Eksik kelime var :)
KanaKe
19.Temmuz.2009, 20:10
Getirdikleri oyuncular tamamen fos cikacak demedi demeyin
KaF KeF
19.Temmuz.2009, 20:12
Borowski'den son nokta!
Fenerbahçe'nin transfer gündeminde yer alan Alman orta saha oyuncusu Tim Borowski ile ilgili önemli gelişmeler yaşandı. Almanya Ligi takımlarından Werder Bremen'in teknik direktörü Thomas Schaaf yaptığı ZDF'ye yaptığı açıklamada Bayern Münih'te oynayan Borowski ile yeniden anlaşma sağlamak üzere olduklarını söyledi. Schaaf, "Borowski'nin ne kadar kaliteli bir oyuncu olduğunu herkes biliyor. Uzun süre bizim için hizmet verdi. Kendisini takımımda yeniden görmek istiyorum. Şu anda transfer için görüşüyoruz" dedi. Ayrıca bu durumu Bayern menajeri Uli Hoonees de doğruladı.
19.07.2009
Kaynak : Sporx.com dış haberler
eGowiCh
19.Temmuz.2009, 20:49
http://blogs.diariodepernambuco.com.br/esportes/wp-content/uploads/2008/12/sao-paulo-hernanes.jpg
Tek kelimeyle fantastik bir futbolcu.
Forma satışlarında inanılmaz patlama yapar, şahsen gidip anında formasını alırım. Taraftarı çok heyecanlandırır.
DenizlispoR
19.Temmuz.2009, 20:52
Egemen abi Hernanes mi Borowski mi :n:.
eGowiCh
19.Temmuz.2009, 20:55
Tabii ki Hernanes :n:
Her iki ayağını da çok iyi kullanan, şutları, pasları, mücadelesi yerinde olan bir futbolcu. Türkiye liginde onun gibi futbolcu yok. Rakibe korku salar, yetenekleri çok üst düzeyde. Alınması çok zor görünüyor, peşinde Milan da var ama alınması halinde yönetime ettiğim tüm laflar için özür diler, gidip Hernanes forması alırım :)
MyLifer
19.Temmuz.2009, 21:06
Tabii ki Hernanes :n:
Her iki ayağını da çok iyi kullanan, şutları, pasları, mücadelesi yerinde olan bir futbolcu. Türkiye liginde onun gibi futbolcu yok. Rakibe korku salar, yetenekleri çok üst düzeyde. Alınması çok zor görünüyor, peşinde Milan da var ama alınması halinde yönetime ettiğim tüm laflar için özür diler, gidip Hernanes forması alırım :)
Aslında önemli olan takıma ayak uydurabilmesi. Güiza'da alındığında İspanya Gol Kralı'ydı. Ama Fenerbahçe'ye ancak sezonun sonlarında ısınabildi. Bence transferde birinci etmen bu olmalı.
scar face
19.Temmuz.2009, 21:08
Şuan turnuvada yönettiğim takımın yıldızı Hernanes.İnanılmaz savaşçı oyunun iki yönünü hairka oynuyor...
sananes
19.Temmuz.2009, 21:21
hernanes konfederasyon kupası kadrosunda mıydı hatırlamıyorum oynadıgını ama fm'e ve yorumlarınıza bakılırsa iyi oyuncu yinede ramiresi alabilseydik keşke transfer olmadan önce
scar face
19.Temmuz.2009, 22:26
Hernanes yoktu galiba kadroda...
Ramires,Silva,Kleberson,Melo gibi ön liberolar vardı Brezilya kadrosunda...
anilton
19.Temmuz.2009, 22:28
Hernanes yoktu evet...
KaF KeF
19.Temmuz.2009, 22:35
bugün ki maç kadrosunda Hernanes yokmuş..
KaF KeF
19.Temmuz.2009, 23:03
Trt2‚ alt yazı:
Fenerbahçe´nin Bayern Munich´li oyuncusu Tim Borowski ile buyuk ölcüde anlasma sagladigi bildirildi...
KanaKe
19.Temmuz.2009, 23:09
Iyi oyuncu gelirse sevinirim Ballack tarzinda bir oyuncu.
dakara
19.Temmuz.2009, 23:24
türkiyeden alman orta sahası çıkar fink-ernst-borowski
yanlız borowskinin bu diğer ikisinden daha kaliteli bir oyuncu gerçi bu sene bayernde sezonu sönük geçirdi ama ribery dışında tüm bayern oyuncuları için geçerli bu
eGowiCh
20.Temmuz.2009, 00:09
Borowski'yi alınacak Brezilyalı'ya tercih ederim (Hernanes hariç). Çok yerinde bir transfer olur. Ernst'in Beşiktaş'a verdiği katkı ortadayken Borowski bize ilaç olur.
KanaKe
20.Temmuz.2009, 00:29
Hernanes haberi yabanci kaynaklarda da geciyor galiba gercekten ilgileniyoruz Hernanes ile...
HooijDonk07
20.Temmuz.2009, 03:04
Borowski Hernanes + Kaliteli Türk Stoper Serdar Taşçı gibi bizi uçurur.
Universal
20.Temmuz.2009, 03:26
Borowski'yi alınacak Brezilyalı'ya tercih ederim (Hernanes hariç). Çok yerinde bir transfer olur. Ernst'in Beşiktaş'a verdiği katkı ortadayken Borowski bize ilaç olur.
Tek başına ortasahaya yeter. Klasik 4-4-2 bile oynayabiliriz. Çift forvet arkasına Alex'i koyar, Borowski'yi tek başına ön liberoda bırakabiliriz Türkiye Liglerinde...
Alicanfmfan
20.Temmuz.2009, 03:28
Borowski biraz agır galiba tek basına yapabilri mi ön libero görevini.
Sekopej
20.Temmuz.2009, 03:31
Emre'nin 11'de yer almayacağı bir Fenerbahçe düşünemiyorum. Daum Emre'yi her şartta oynatacaktır.
Universal
20.Temmuz.2009, 03:52
Emre'nin 11'de yer almayacağı bir Fenerbahçe düşünemiyorum. Daum Emre'yi her şartta oynatacaktır.
Aslında Borowski geldiğinde;
Gökhan, Bilica, Bekir, Carlos
M.Topuz, Emre, Borowski, Uğur
Semih, Güiza
Mis gibi taktik, Emre ile Borowski ortasahaya yeter...
sananes
20.Temmuz.2009, 04:08
stoper alınmazsa önder keser bekiri o mevkide hatta deniz bile kesebilir daum sever denizi sahada tutmayı denizde genclerde stoper oynuyodu zaten
Universal
20.Temmuz.2009, 04:09
stoper alınmazsa önder keser bekiri o mevkide hatta deniz bile kesebilir daum sever denizi sahada tutmayı denizde genclerde stoper oynuyodu zaten
Deniz, hızlı koşsa solbek bile oynatabilirsin.
sananes
20.Temmuz.2009, 04:13
bence yeterli denizin hızı bek oynamak içinde ama orta açması falan sorun olur avrupada zorlandıgımız maclarda mesela cok baskı kurdugunda rakip denenebilir bek olarakta defansif özellikleriyle
Universal
20.Temmuz.2009, 04:20
bence yeterli denizin hızı bek oynamak içinde ama orta açması falan sorun olur avrupada zorlandıgımız maclarda mesela cok baskı kurdugunda rakip denenebilir bek olarakta defansif özellikleriyle
Ben yeterli bulmuyorum, R.Carlos bile bu hızı ile o bölgede hızlı oyunculara karşı zorluk yaşıyorsa Denizde hayli hayli yaşar. Deniz Barış'ı sadece Türkiye Liglerinde solbek oynatılmasında yarar görüyorum.
scar face
20.Temmuz.2009, 04:41
Deniz sol bekte zorlanır kesinlikle..Defansif orta saha ve stoper bölgesinde iyi iş çıkartır...
Bu arada Borowski ve Hernanes ikisi birlikte gelse ne güzel de olur:)
Universal
20.Temmuz.2009, 04:46
Deniz sol bekte zorlanır kesinlikle..Defansif orta saha ve stoper bölgesinde iyi iş çıkartır...
O zaman takımda kim yedek oturacak? :n: Emre, Alex, Mehmet Topuz, Hernanes, Borowski, Özer, Uğur vs... Baya adamımız olacak. Hamit'e yönetim yıllık 4 milyon € veriyor maaş olarak, Hamitte sıcak bakıyor.
scar face
20.Temmuz.2009, 05:37
O zaman takımda kim yedek oturacak? :n: Emre, Alex, Mehmet Topuz, Hernanes, Borowski, Özer, Uğur vs... Baya adamımız olacak. Hamit'e yönetim yıllık 4 milyon € veriyor maaş olarak, Hamitte sıcak bakıyor.
Senle ben otururuz ayıp ettin :n:
Sheriff
20.Temmuz.2009, 05:50
Yine sıkılmaya başladım, hergün transfer bekliyoruz ama bi numara yok yahu :n:
Cengo
20.Temmuz.2009, 06:49
Yine sıkılmaya başladım, hergün transfer bekliyoruz ama bi numara yok yahu :n:
Çünkü bütün görüşmeler gizli oluyor.
Kesin ters yatırmak için basına yemleme de var.
Acelesi yok, orada Aykut ve Daum oturduğu sürece rahatım.
Sheriff
20.Temmuz.2009, 07:18
Bugüne kadar transferler hep basına sızmıştır Cengiz. Eğer basında yer alan isimlerden birini bekliyosak hiç gelmesin daha iyi malesef. Umarımki bu sefer gerçekten gizli tutuluyordurda kaliteli bir adam getirirler.
KaPaLı
20.Temmuz.2009, 12:15
Aynen Burak bu 2 oyuncuyu alırsak sıkıntıda yaşamayız. Hernanes sol kanatta oynama özelliğide var. Veyada Borowski - Emre - Hernanes oynar önlerinde Alex en ileride Gûiza - Semih :D Her maç 3 gol yesek 5 atarız.
murat taşlı
20.Temmuz.2009, 13:18
Edu nun sözleşmesinin fes edileceği hamit ile 1-2 gün içinde imza atılacağını yazıyorlar
ForsakeN
20.Temmuz.2009, 15:21
Edu yuvadan uçuyor!
http://www.sporx.com/images/1/29/8030_B_edu022.jpg
Fenerbahçe yabancı kontenjanında yer açmak için ameliyat olan sambacıyı gönderiyor. Sarı-lacivertliler, Brezilya’yagiden Sportif Direktör Aykut Kocaman’ın görüştüğü Cristian, Hernanes ve Mauricio’yu renklerine bağlamak istiyor.
Fenerbahçe’de Edu Dracena ile yollar ayrılıyor. Transfer çalışmalarını sürdüren sarı-lacivertli yönetimin, yabancı kontenjanında yer açmak için Brezilya’da çapraz bağ ameliyatı geçiren tecrübeli savunma oyuncusunun sözleşmesini fesh edeceği öğrenildi.
Dört gündür Brezilya’da bulunan Sportif Direktör Aykut Kocaman’ın yaptığı çalışmaların sonuç vermesini bekleyen Fenerbahçe’nin üç yabancıyı kadrosuna katmak istediği bildirildi.
Kocaman’ın bir süredir anlaşma zemini aradığı Corinthians’lı ön libero Cristian’ın yanı sıra Milan’ın da istediği ve 8 milyon euro bonservis bedeli ödemeye hazır olduğu Sao Paulo’lu orta saha oyuncusu Hernanes’in ilk sırada yer aldığı vurgulandı.
Yıldırım bekleniyor
Kocaman’ın, Teknik Direktör Christoph Daum’un listesinde yer alan Fluminense’li Mauricio ile de ilgilendiği ve bu oyuncunun menajeri Nenezi’nin bugün yönetimle masaya oturmak için İstanbul’da olacağı kaydedildi.
Sol kanat oyuncusu Palmeiras’lı Pablo Armero ile de prensip anlaşmasına varan Aykut Kocaman’ın transfer edilecek üç oyuncuyla ilgili Başkan Aziz Yıldırım’dan haber beklediği ifade edildi.
11 milyon euro iddiası
İtalyan tuttomercatoweb adlı internet sitesi Fenerbahçe’nin, Hernanes transferinde sona yaklaştığını iddia etti.
Haberde, Aykut Kocaman’ın transferi sonlandırmak üzere Brezilya’da bulunduğu belirtilirken, Fenerbahçe’nin Hernanes’in bonservisi için Sao Paulo’ya 11 milyon euro önerdiği ileri sürüldü.
İnternet sitesi, Andrea Pirlo’nun Chelsea’ye gitmesi durumunda Milan’ın da
Kaynak : Milliyet
sananes
20.Temmuz.2009, 17:25
yahu bu takım ligden aylar önce koptu yani düşünülecek bi tek şey vardı transfer! lig bitti avrupa maçları baslayacak yeni sezon başlayacak daha yabancı transferi yok bu takımın 1 hazırlık maçı kaldı sonra kamp bitiyo yahu kimi getiriyolar acaba bana gerardı lampardı falan mı bu kadar sabretmemizi gerektiricek.niye bu transferler önceden bitmiyo biz kötü maçlardan sonra hocaların agzından yabancılar kampa geç katıldı takım olma yolunda ilerliyoruz sözlerini duymak zorunda mıyız? ki bence bu sene çok puan kaybı yapmıycak büyükler gecen seneki gibi, 3-5 hafta kötü gidersek telafi etmekte zorlanırız sonradan
PesimiSTyLa
20.Temmuz.2009, 17:27
Borowski için eski takımı Werder'e gidecegini yazıyormuş Alman basını.
Memedov
20.Temmuz.2009, 18:36
20.07.2009 tarihli Pas Fotomaç Gazetesi'nin manşetten duyurduğu "Hamit Fenerbahçe'de" başlıklı haber, her yönüyle asılsızdır.
Şuan için bir transfer çalışması içinde bulunmadığımız Hamit Altıntop'la ilgili bu gerçek dışı haberde, transfere engel olduğu öne sürülen menajere tarafımızdan sus payı verildiği iddia edilmektedir.
Fenerbahçe Spor Kulübü'nün transfer politikasıyla asla bağdaştırılamayacak bu iddia, habere kaynaklık edenlere menfaat sağlamaktan öteye gitmemektedir.
Taraftarımız ve spor kamuoyu bu ve benzeri asılsız haberlere itibar etmemelidir.
Saygılarımızla,
FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ
LaigLeNoiR
20.Temmuz.2009, 19:13
Fenerbahçe neyi bekliyor acaba transfer için.Ligin başlamasını mı ?
Sekopej
20.Temmuz.2009, 19:20
Transferin son gününü bekliyorlar, çok keyifli oluyormuş öylesi.
Lavezzi1907
20.Temmuz.2009, 20:19
Son dakika transferlerine alısamadınız daha yav :D Bilmiyor musunuz her sene son dakikada yapıyoruz transferi..Daha durun bakalım 1 aydan fazla süre var.
TR.CaPTaiN
20.Temmuz.2009, 22:25
Sao Paulo, Fenerbahçe'nin yakından ilgilendiği bilinen Hernanes'i uygun fiyata satmaya razı. Ancak Brezilyalı orta saha oyuncusunun fiyatı, Fenerbahçe'nin önermeyi öngördüğü 11 milyon avroluk bonservis bedelinin çok üstünde...
Sao Paulo, Hernanes'i satma fikrine uzak değil. Ancak Fenerbahçe'nin 11 milyon avroluk teklifle kapısını çalmaya hazırlandığı Sao Paulo kulübü, çıtayı bir hayli yüksek tutuyor. Brezilya kulübü, Hernanes için, mukavelesindeki "serbest kalma fiyatına yakın bir rakam" istiyor.
Konuya ilişkin olarak bir Brezilya televizyonuna çıkarak açıklamalarda bulunan Sao Paulo Kulübü Futbol Şube Sorumlusu João Paulo de Jesus Lopes, "Serbest kalma fiyatına yakın bir bedelde anlaşmak mümkün. Bütün mesele oturup konuşmak" ifadelerini kullandı. Lopes, şu âna kadar hiçbir kulüpten resmî teklif almadıklarının da altını çizdi.
Fenerbahçe'nin 11 milyon avroluk teklif getirmeyi öngördüğü bilinen Hernanes'in serbest kalma fiyatıysa çok yüksek. Goal.com'un edindiği bilgiye göre Hernanes, kulübüyle yaptığı mukavele gereği, 30 milyon avroya serbest kalabiliyor. Eğer Sao Paulo, yöneticisinin söylediği gibi, bu bedele yakın bir bonservis ücretinde ısrar edecekse, 24 yaşındaki defansif orta saha oyuncusunun 25 milyon avrodan aşağıya transfer edilmesi biraz zor gibi görünüyor.
Bu arada Hernanes'i isteyen kulüpler arasında İtalyan devi AC Milan'ın da bulunduğu öne sürülüyor.
Goal
scar face
20.Temmuz.2009, 22:28
O zaman Hernanes yalan olur...
murat taşlı
20.Temmuz.2009, 23:35
transferi aceleye getirmemek bumu oluyor yoksa sezon boyu oyuncuları takip edip kadrona bütçene uyacak oyuncuları önceden listesini hazırlayıp transfer sezonu açılınca almakmı?Dün rıdvan hoca yı dinledim aykut hoca orada futbolcu izleyip alacak dedi ama bunun yanlış olduğunu 1-2 maç izlemekle oyuncunun iyi veya kötü olduğunu anlamanın mümkün olamayacağını anlattı katılmamak elde değil
eGowiCh
20.Temmuz.2009, 23:39
İzleme olayı çok kritik olan Süper Kupa maçının oynanacağı tarihe 12 gün kala yapılmaz! Aylar öncesinden izlersin, gidip alırsın. Daha biz oyuncu izliyoruz, ocak ayına yetişse bari ön libero ile sol kanat transferi.
Sekopej
20.Temmuz.2009, 23:51
Tabi Aragones ile devam ederken, Ankaraspor Köln ile hazırlık maçı ayarlardı, Aykut ile Daum orada konuşur, transfere karar verir, aylar öncesinden harekete geçerlerdi ama olmadı işte, keşke olsaydı.
Daum'un önerdiği, Aykut'un da kabul edip aldığı adam boş çıkmaz, isim önemli değil, takıma katkısı en üst düzeyde olsun istiyorum diye ilk günden beri söylüyorum. Brezilya'da ligler devam ettiği için zaten gelen oyuncu sezon başı kampı yapamadı, hazır değil gibi bahenelr üretilemez, direk oynar.
murat taşlı
21.Temmuz.2009, 00:13
Tabi Aragones ile devam ederken, Ankaraspor Köln ile hazırlık maçı ayarlardı, Aykut ile Daum orada konuşur, transfere karar verir, aylar öncesinden harekete geçerlerdi ama olmadı işte, keşke olsaydı.
Daum'un önerdiği, Aykut'un da kabul edip aldığı adam boş çıkmaz, isim önemli değil, takıma katkısı en üst düzeyde olsun istiyorum diye ilk günden beri söylüyorum. Brezilya'da ligler devam ettiği için zaten gelen oyuncu sezon başı kampı yapamadı, hazır değil gibi bahenelr üretilemez, direk oynar.
aragones le devam ederken daum la anlaşılmıştı ve a.yıldırım transfer yapacaksa bunu daum a sormaz yapar bilica ,topuz,özer ,bekir i sordularmı sordular dersen o zaman transfer geç kalmıştır .
Sekopej
21.Temmuz.2009, 00:24
İyi de bu isimleri sormaya gerek yok ki, bu isimler kadro genişliği açısından zaten gerekliydi, hiçbir hoca bu oyuncular neden alındı demez, bu transferler için de Daum beklense, alacak oyuncu kalmazdı Türkiye'de.
İki olayı karıştırmamak gerekiyor, bundan sonraki senelerde Aykut ve Daum devam ederken transferler sezon başladıktan sonra yapılırsa tamam, size katılır derim ki geç kalınmıştır, bu sezon bunu diyemiyorum.
Lavezzi1907
21.Temmuz.2009, 00:31
Hem Brezilya hemde diger yabancı basında Hernanes ismi cok sık gecmeye basladı..11 m € ya satabilirmis Sao Poulo Baskanı.. Su adamı alsakta millet orta saha görse..Milan'da ciddi ilgileniyormus ama para konusunda sıkıntıları var..
Hatta gecen Sevilla acıklama yapmıstı Milan'ın Luis Fabiano'yu alacak parası yok diye ( 17 m €)..
HooijDonk07
21.Temmuz.2009, 00:53
Hem Brezilya hemde diger yabancı basında Hernanes ismi cok sık gecmeye basladı..11 m € ya satabilirmis Sao Poulo Baskanı.. Su adamı alsakta millet orta saha görse..Milan'da ciddi ilgileniyormus ama para konusunda sıkıntıları var..
Hatta gecen Sevilla acıklama yapmıstı Milan'ın Luis Fabiano'yu alacak parası yok diye ( 17 m €)..
Milan Hernanes'i Pirlo'nun altreftetifi olarak görülüyor Pirloyu satarlarsa alırlar
KaF KeF
21.Temmuz.2009, 01:07
Bu transferde Milan'dan tek avantajlı noktamız oyuncunun AB Pasaportu olmaması..
dakara
21.Temmuz.2009, 01:12
eğer gerçekten milan istiyorsa hernanesi
fenerin alması imkansız hernanesi
Cengo
21.Temmuz.2009, 01:25
eğer gerçekten milan istiyorsa hernanesi
fenerin alması imkansız hernanesi
Milan Luis Fabiano'yu alırsa, Hernanes bize kalır.
Yabancı kuralı.
Milan istemedikten sonra nanay.
scar face
21.Temmuz.2009, 01:28
Kafayı yememek için kendimi football managere verdim..
O kadar cok transfer edilecek Dmc var ki bi kez daha anladım bunu...Bu arada Honved macının en ucuz bileti 44 liraymıs...yuh!!
Kişi basına Milli geliri 3000 dolar olan bir ülkede,dandirik bir ön eleme macı bu kadar yapıyorsa...YORUMSUZ
KanaKe
21.Temmuz.2009, 01:51
Milan Luis Fabiano'yu alırsa, Hernanes bize kalır.
Yabancı kuralı.
Milan istemedikten sonra nanay.
Fabiano'nun Ispanyol vatandasligi var bu yüzden dedigin kural Fabiano icin gecerli degil Milan 2. bir yabanci transfer edebilir.
Universal
21.Temmuz.2009, 02:01
Kafayı yememek için kendimi football managere verdim..
O kadar cok transfer edilecek Dmc var ki bi kez daha anladım bunu...Bu arada Honved macının en ucuz bileti 44 liraymıs...yuh!!
Kişi basına Milli geliri 3000 dolar olan bir ülkede,dandirik bir ön eleme macı bu kadar yapıyorsa...YORUMSUZ
Biletlerin ortalama fiyatı: 136 TL...
Bu fiyat ile 10bin kişi bilet alırsa elde edilecek gelir: 1‚360‚000 TL
Elde edilecek toplam seyirci: 20bin(kombine)+10bin kişi=30bin kişi.
Fiyatların her tribün için yarıya indirildiğini düşünelim;
Ortalama; 68 TL oluyor.
20bin bilet satıldığında elde edilecek gelir aynı oluyor...
Bu sefer stadyumda toplam 30bin kişi olacağına 40bin kişi oluyor...
Yönetimde bunun farkına bir türlü varmıyor, 40bin kişiden her sonraki kişi içinde kar elde edecekler. Bu tarz düşük kaliteli rakiplere karşı bu politika uygulanabilinir, elde edilecek gelir aynı kalır ama; kişi sayısı artar.
scar face
21.Temmuz.2009, 02:05
Batu iyi güzel yazmıssın da koca kulüpte bunu akıl eden kimse yok mu yahu...
Tribünler full olsa otopark,Fenerium,cafe tarzı gelirlerle yine para kazanılacak...Anlamak mümkün değil...
ForsakeN
21.Temmuz.2009, 02:11
Biletlerin ortalama fiyatı: 136 TL...
Bu fiyat ile 10bin kişi bilet alırsa elde edilecek gelir: 1‚360‚000 TL
Elde edilecek toplam seyirci: 20bin(kombine)+10bin kişi=30bin kişi.
Fiyatların her tribün için yarıya indirildiğini düşünelim;
Ortalama; 68 TL oluyor.
20bin bilet satıldığında elde edilecek gelir aynı oluyor...
Bu sefer stadyumda toplam 30bin kişi olacağına 40bin kişi oluyor...
Yönetimde bunun farkına bir türlü varmıyor, 40bin kişiden her sonraki kişi içinde kar elde edecekler. Bu tarz düşük kaliteli rakiplere karşı bu politika uygulanabilinir, elde edilecek gelir aynı kalır ama; kişi sayısı artar.
çok doğru kale arkası fiyatı 22 TL iken gideceğim maç sayısı 10 iken, 44 TL olduğunda en fazla 3-4 kere stada giderim. Evimde varken ne gerek var 44 TL bayılmaya
Sekopej
21.Temmuz.2009, 02:26
Fenerbahçe TV'de 2 önemli transfer gerçekleşti altyazısı geçiyor. Ayrıntılar canlı yayınla birazdan.
Universal
21.Temmuz.2009, 02:32
İki önemli oyuncu diyo kim bunlar... :D
Varonil
21.Temmuz.2009, 02:33
Borowski ve Hamit :D
scar face
alalım tahminleri:D
Hernanes,Hamit 2H HADİ:D
Sekopej
Yıldız değil bence, Brezilya'dan 2 isim ama kimler acaba? Yıldız olsa önemli değil, yıldız oyuncu diye duyurulurdu.
KaF KeF
21.Temmuz.2009, 02:34
cristian ve maurico gelirse yazık olur bize..:D
Universal
21.Temmuz.2009, 02:35
Yalnız futbol takımına yapıldığı yazılmıyor, ya basketbolsa? :n:
Sekopej
Dos Santos ve Cristian Oliveira.
KaF KeF
andrea dos santos kim ya..:S
Varonil
21.Temmuz.2009, 02:36
Andre Dos Santos ve Cristian Olivieira ..
scar face
21.Temmuz.2009, 02:37
Brezilya Milli takımında oynadı...
KaF KeF
21.Temmuz.2009, 02:38
öyle bi söyledi ki sanki ronaldinho falan geldi sandım..
Varonil
FBTV'de geçen habere göre Dos Santos ile R.Madrid,Barcelona,B.Münih ve Roma ilgileniyormuş ..
scar face
Valla ayıp yapılan BrezilBahçe...
GebzeLi1907
21.Temmuz.2009, 02:43
FBTV'de geçen habere göre Dos Santos ile R.Madrid,Barcelona,B.Münih ve Roma ilgileniyormuş ..
insan gülmeden edemiyor
Sheriff
26 yaşında Brezilya'da kalmış bir oyuncudan çok birşey beklemiyorum(Cristian).. Stevic gibi bişeye benziyor..
ForsakeN
Hiç bir sitede göremedim transfer haberlerini .... :S
MeMo
Gelen oyunculara bak :D yönetim ayıptır...
KaF KeF
21.Temmuz.2009, 02:44
fb tv veriyor...
Universal
21.Temmuz.2009, 02:44
Yazıklar olsun, çok büyük iki oyuncu aldık, o kadar büyük ki Milan bu oyuncuyu nasıl alamadık diye üzülüyor...
Lavezzi1907
21.Temmuz.2009, 02:45
Santos'a kimse birsey demesin..Kusura bakmayın ama adam Brezilya Milli takımın'da nerdeyse her mac görev yaptı Konfedarasyon Kupası'nda.. Cristian konusuna katılıyorum Hernanes beklerdim biraz hayal kırıklıgı oldu..
DenizlispoR
FM Profilleri ;
http://www.paylaskiresim.com/8364/df98z48q9.jpg
http://www.paylaskiresim.com/8364/6i0xkotxsc.jpg
DM sağlam değil gibi ama MLde iş var :D.En azından Uğur Boral'dan kurtuluyoruz :n:.SSler için scar faceye teşekkür ediyoruz :) :n:.
LaigLeNoiR
Hayırlı olsun Fenerbahçe'nin 2 yeni transferi. Yazık oldu bence yanlış transferler.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
LigTV'de sürekli alt yazı geçiyor 2 transferi.
FBTV çoktan klipleri hazırlamış. Cihan Kamer Brezilya'dan canlı yayına bağlandı şu anda.
Universal
21.Temmuz.2009, 02:47
Santos'a kimse birsey demesin..Kusura bakmayın ama adam Brezilya Milli takımın'da nerdeyse her mac görev yaptı Konfedarasyon Kupası'nda.. Cristian konusuna katılıyorum Hernanes beklerdim biraz hayal kırıklıgı oldu..
Alex 50 kez milli takımda oynadı, geldi bir kez olsun kampa davet edilmedi, Brezilya'lı yöneticilerin pazarlama taktiğidir, böyle oyuncuları milli takımda oynatır Avrupa'ya transfer ettirirler, sonra bir daha çağırmazlar...
LaigLeNoiR
21.Temmuz.2009, 02:49
Bobo'da oynamıştı Brezilya milli takımında :)
Bence bizim ligi kaldırabilecek kapasitede değil iki oyuncu da.
titates1
Alex 50 kez milli takımda oynadı, geldi bir kez olsun kampa davet edilmedi, Brezilya'lı yöneticilerin pazarlama taktiğidir, böyle oyuncuları milli takımda oynatır Avrupa'ya transfer ettirirler, sonra bir daha çağırmazlar...
:D bu komikti işte
Sekopej
Dos Santos, son final maçında da yer alan oyuncu. Bu özelliklerinin daha da arttırılacağını düşünüyorum.
DMC içinse kapalı kutu, sahada görmeden yorum yapmak doğru olmaz, daha gelmeden adama kötü deyip, önyargılı yaklaşmamak gerek.
Andre Dos Santos bek olarak da oynayabiliyormuş, attığı goller de var.
Hayırlı olsun kulübümüze.
Varonil
Andre dos Santos'u Konfederasyon Kupası'nda izlemiştik,Mısır maçında forma şansı buldu ve turnuva sonuna kadar maçlarda başarılı bir performans sergilemişti.Dunga'nın güvendiği isimlerden.
Cristian'ı ise tanımıyorum,tam bir kapalı kutu.Aykut Kocaman ve Christoph Daum bu 2 transferde içimi rahat tutmamı sağlayan tek neden.
DenizlispoR
21.Temmuz.2009, 02:51
Cristian sağlam çıkarsa mükemmel olur TSLnin en iyi kadrolarından biri oluruz.Defansa 1 takviye ile tabii-mecburi değil aslında UEFAyı bilica-önder-bekir götürebilir.-.
Lavezzi1907
21.Temmuz.2009, 02:51
Alex Brezilya Milli Takımı'nın kaptanıydı..50'ye yakın forma giydi..Adamlar futbolcu pazarlıcak diye 50 mac neden oynatsın bir futbolcuyu ?
Ki Alex bence gelmis gecmis Türkiye Ligi'ne gelen en iyi oyuncudur..
Santos orta sahada da oynayabiliyor..Ugur Boral'dan kurtulduk iste daha ne :D Cristian knusunda süpheliyim gerci..Uzaktan sutları ve frikikleri iyiymis..
Universal
21.Temmuz.2009, 02:52
Dos Santos, Uğur'dan iyidir...
Oliviera, Josico, Maldonado ve Selçuk'dan iyidir....
Anca TSL'de başarı gelir. Avrupa'da anca Henvod mu? Honved mi neyse onun gibi takımları elerliz.
HooijDonk07
21.Temmuz.2009, 02:52
Dos Santos, son final maçında da yer alan oyuncu. Bu özelliklerinin daha da arttırılacağını düşünüyorum.
DMC içinse kapalı kutu, sahada görmeden yorum yapmak doğru olmaz, daha gelmeden adama kötü deyip, önyargılı yaklaşmamak gerek.
Andre Dos Santos bek olarak da oynayabiliyormuş, attığı goller de var.
Hayırlı olsun kulübümüze.
Serkan Abi'ye katılıyorum Cristian konusunda Dos Santos iyi adam Konfederasyon Kupasında oleydi :)
LaigLeNoiR
21.Temmuz.2009, 02:54
Vay be herkes izlemiş Konfederasyon Kupasını :) Galiba bir ben izlememişim.Gerçi finaldeki ABD maçını izlemiştim ama hiç hatırlamıyorum bu oyuncuyu.
Varonil
21.Temmuz.2009, 02:55
Edu,Deivid,Roberto Carlos,Alex,Bilica,Vederson,Dos Santos ve Cristian.Takımda tam 8 tane Brezilyalı futbolcu oldu :D Artık Türk oyuncularda Portekizce öğrenmeye başlarlar :D
HooijDonk07
21.Temmuz.2009, 02:55
Alex Brezilya Milli Takımı'nın kaptanıydı..50'ye yakın forma giydi..Adamlar futbolcu pazarlıcak diye 50 mac neden oynatsın bir futbolcuyu ?
Ki Alex bence gelmis gecmis Türkiye Ligi'ne gelen en iyi oyuncudur..
Santos orta sahada da oynayabiliyor..Ugur Boral'dan kurtulduk iste daha ne :D Cristian knusunda süpheliyim gerci..Uzaktan sutları ve frikikleri iyiymis..
Peki HooijDonk Hagi Anelka bunlarda var Alex kadar kaliteli.Holosko belkide Alex'i geçer.
Lavezzi1907
21.Temmuz.2009, 02:56
Yav neden bu karamsarlık..Sol kanada bakın Carlos-Santos..
Cristian'da uzaktan sutlar ve frikiklerde iyiymis..Ayrıca fizigi de iyi..İnternational'e 30 metreden süper bir frikik golü atmıstı sanırım..
Kısacası izleyip görücez umarım hayırlısı olur..
titates1
21.Temmuz.2009, 02:56
Cristianın videosunu seyrettim uzaktan şutları ve frikikleri çok güzel aynı zamanda hızlı umarım defansı da bir o kadar iyidir eğer öyleyse bu sene gerçekten iyi işler yaparız...
Universal
21.Temmuz.2009, 02:57
Bırakın, Allah Aşkına...
7 Brezilyalı, 1 İspanyol var... Vederson'u ahil et, etti 8 Brezilyalı...
Bu oyuncular bi köt çıksın, Daum ve Aziz gider... 142 milyon € futbol bühtçesi, 256 milyon € kulüp bühtçesi olan takımın aldığı oyuncular, Lucho Gonzalez'i 15 milyon € vererek alamaz mıydık?
HooijDonk07
Edu,Deivid,Roberto Carlos,Alex,Bilica,Vederson,Dos Santos ve Cristian.Takımda tam 8 tane Brezilyalı futbolcu oldu :D Artık Türk oyuncularda Portekizce öğrenmeye başlarlar :D
Aynen Bi ara Mithat Yasar Alper Balaban fln varken Brezilya takımımı ne istemiş öle bişi olmuşdu bi tane Kardes kLub bulalım gönderelim bizim Türkleri :) Eminim Karnavallardan çıkmazlar :D:0:
Alicanfmfan
ABOO hep rahat olun yönetim yıldız oyuncu getirecek diyordu büyük konusmamak lazım. :)
Gelen oyuncular hakkında izlemeden yorum yapmak yanlıs olur belki cok saglam cıkarlar belkide fos...
PesimiSTyLa
26 yaşında Brezilya'da kalmış bir oyuncudan çok birşey beklemiyorum(Cristian).. Stevic gibi bişeye benziyor..
Katılıyorum... Fb Yönetimi bu yılda yanlış transferler yapıyor. Brezilyalı ısrarı nedir anlamıyorum. Sorunlu oyuncular bi kere. Yabancı sayısı arttırılsın diyorsun hemde yabancı haklarını adı sanı duyulmamış brezilyalılarla dolduruyorsun. Transfer dönemi başlarında Fb nin 1 2 yıldız isim getirecegini düşünüyordum ben bile şuanki duruma sasırdım, sizin durumunuz daha kötü olsa gerek. 3 yıl üst üste sampiyonluk bu isimlerle çok zor.
titates1
21.Temmuz.2009, 02:59
Bırakın, Allah Aşkına...
7 Brezilyalı, 1 İspanyol var... Vederson'u ahil et, etti 8 Brezilyalı...
Bu oyuncular bi köt çıksın, Daum ve Aziz gider... 142 milyon € futbol bühtçesi, 256 milyon € kulüp bühtçesi olan takımın aldığı oyuncular, Lucho Gonzalez'i 15 milyon € vererek alamaz mıydık?
Lucho Gonzalez Porto'yu bırakıp bizim takıma mı gelecek şampiyonlar liginde mücadele eden adam şampiyonlar liginde mücadele etseydik daha ismi duyulmuş oyuncular alabilirdik ama bu sene avrupa ligindeyiz kocaman ve daumun getireceği isimlere de sonuna kadar inanıyorum ...
Lavezzi1907
Peki HooijDonk Hagi Anelka bunlarda var Alex kadar kaliteli.Holosko belkide Alex'i geçer.
Holosko mu :zuhaha:zuhaha
Kariyer yetenek olarak bakarsak Ortega'dır..İstatistik takıma fayda olarak bakarsak Alex'in kimse yanına yaklasamaz..Senin Holosko dedigine Besiktaslılar bile güler.. :zuhaha
Varonil
Brezilya'nın en çok konuşulan oyuncularından 2'siymiş Dos Santos ve Cristian.Bende bundan korkuyordum Maldonado'da aynı ülkenin en iyi ön liberosu seçilmişti :D
tarikko
21.Temmuz.2009, 03:00
Sonunda belirsizlik sona erdi :) Yasir Kaya ilk ismi soylerken oyle konustu ki kesin Hernanes geldi dedim :) ama Dos Santos geldi ve bence cok iyi bir transfer.Konfederasyon Kupasinda Misir macindan itibaren her macta oynadi ve cok basarili maclar cikardi.Cristian'a ise sevindigimi soyleyemem.Videosunu izledim mucadeleci bir oyuncu ve sutlari cok iyi ama neler olur bilemeyiz tabii zaman lazim gormek icin.
scar face
21.Temmuz.2009, 03:00
Adamın ca sı kac yahu 130 etmez...Maldonado geldiğinde 145 150 arası bişeydi.
Santostan ümitliyim ama Cristian ya cok iyi izlenmedi ya da Fb tvye göre harika bir oyuncu...
Yazıklar olsun diyorum yazıklar olsun.Bi de ortalığı ayağı kaldırıyorlar...
GebzeLi1907
21.Temmuz.2009, 03:01
Holosko Alex'i geçer ? bizim fb tv den de komiksin sen
sol bek niye alındı carlos icabında wederson var
sol kanat yine uğur a mı emanet edilecek
bu oyuncu sol acık oynayacaksa ne kadar sacma transfer olduğunu gösterir yine
sol beki al sol acık yap piyasada o kadar adam varken gerçekten harika bi iş bunu yapmak
Cristian'sa ne cıkacak kim bilir
böylesine hedeflerin koyulduğu bi döneme girerken kapalı kutu diye tabir edilen adamları almak nedir Allah aşkına
maldonado gibi cıkarsa ne yapacaksın brezilya lginde ne yaptığı ne kadar önemli
iyide çıkabilir tabi uyum sağlayabilir anında ama bu riske girecek durumdamıyız geçen sezonun ardından vede elimizde çok iyi bi maddi yapı varken
kaç para verildi acaba bu oyunculara
Aziz Yıldırım verdiği sözlerin altında kalacak sanırım
KaF KeF
21.Temmuz.2009, 03:02
resmi site transferleri İki Büyük Transfer olarak verdi..:)
MyLifer
İki Büyük Transfer
Brezilyalı Andre Clarindo Dos Santos ve Cristian Oliveira Baroni Fenerbahçe'de.
Fenerbahçemiz 2009/2010 sezonu öncesi kadrosunu iki Brezilyalı yıldızla güçlendirdi.
2009 Konfederasyon Kupası'nda şampiyon olan Brezilya milli takımında yıldızlaşan sol kanat oyuncusu Andre Dos Santos ve defansif orta saha oyuncusu Cristian Oliveira Baroni için kulüpleri Corinthians'la anlaşma sağlandı.
Andre Dos Santos ve Cristian Oliveira önümüzdeki günlerde Türkiye'ye gelerek resmi sözleşmeye imza atacak.
İki yeni transferimizin İstanbul'a gelişi ve imza töreniyle ilgili program daha sonra açıklanacaktır.
Andre Clarindo dos Santos kimdir?
8 Mart 1983 doğumlu Andre Clarindo dos Santos Brezilya'nın Corinthians kulübünden transfer edildi.
Futbolculuk kariyerine Figueirense takımında başlayan 26 yaşındaki sol bek, 1,80 boyunda ve atletik yapısıyla Brezilya'nın efsane oyuncularından Cafu'ya çok benziyor. Sol ayağını raket gibi kullanabilen Andre Santos, saha içinde çabukluğu ile ön plana çıkıyor.
2005-2006 yıllarında Flamengo ve Atletico Mineiro takımlarında forma giyen Andre Dos Santos, 2008'den beri Corinthians'ta oynuyor...
Sergilediği futbolla Brezilya Mlli takımına kadar yükselen Andre Dos Santos 2009 Konfederasyon Kupasında Brezilya'nın Mısır'a karşı oynadığı maçta ilk kez milli oldu. Andre dos Santos bu maçtan sonra turnuva boyunca Brezilya milli takımı ile ilk 11'de maçlara çıktı ve final mücadelesinde de yer aldı.
2004 Santa Catarina liginde şampiyonluk yaşayan Andre Dos Santos, 2006 ve 2009'da Brezilya kupasını, 2006 ve 2008'de Brezilya ikinci ligini ve 2009 Paulista şampiyonluğunu kazandı. Andre Dos Santos aynı zamanda bu şampiyonanın en iyi sol beki seçildi.
Brezilya Milli Takımı'nda 5 maçta forma giyen Andre Dos Santos 2009 kariyerinin en büyük başarısı olan Konfederasyon Kupası şampiyonluğunu elde etti.
Konfederasyon kupası boyunca Brezilya Milli Takımı'nın en başarılı oyuncuları arasında gösterilen Andre Dos Santos takım oyuncusu karakteriyle dikkat çekiyor.Sol kanatta yaptığı çıkışlarla Brezilya'nın efsane oyuncusu Fenerbahçeli Roberto Carlos'u andıran genç oyuncu, defansif bir pozisyonda oynasa da ofansif anlamda rakip takımlar için büyük bir tehdit oluşturabiliyor… Andre dos Santos Corinthians ile oynadığı 64 maçta 18 gol kaydetme başarısını gösterdi.
Corinthians ve Bezilya Milli Takımı'nda yıldızı parlayan 26 yaşındaki oyuncu bu sezon bütün Avrupa devlerinin dikkatini çekmeyi başardı… Roma, Barcelona, Real Madrid ve Milan gibi Avrupa devlerinin transfer listesinde bulunan Andre dos Santos artık Fenerbahçe için mücadele edecek.
Cristian Oliveira Baroni kimdir?
25 Haziran 1983 tarihinde Brezilya'nın Belo Horizonte bölgesinde dünyaya gelen Cristian Oliveira Baroni Brezilya Serie A takımlarından Corinthians'ta forma giyiyordu.
Brezilyanın en iyi defansif orta sahalarından birisi olarak tanınan Cristian Oliveira üstün top tekniği ve mücadeleci karakteriyle tanınıyor...Uzaktan sert şutlarla etkili olabilen başarılı orta saha oyuncusu aynı zamanda golcü kimliğine de sahip…birçok mevkide başarılı olabilen Cristian Oliveira Brezilya'da Corinthians takımının orta sahada yükünü sırtlayan isim olarak nitelendiriliyor…
Futbol kariyerine Brezilya'nın Atletico Paranense takımında başlayan 25 yaşındaki orta saha oyuncusu bu kulüpte forma giydiği 57 maçta 6 gol kaydetti.
2007 - 2008 yıllarında Atletico Paranense takımından Flamengo'ya kiralık olarak giden Cristian 45 maçta görev aldı ve fileleri 2 kez havalandırdı.
2008 yılının sonunda Corinthians takımına transfer olan başarılı orta saha oyuncusu 13 maçta 90 dakika forma giydi ve 2 gol kaydetme başarısını gösterdi.Brezilya serie a liginde toplamda 60 maçta forma şansı bulan cristian oliveira 4 gole imza atarken, 4'te asist yaptı… Defansif anlamda agresif bir görünüm çizen Cristian Oliveira'nın buna rağmen faul problemi bulunmuyor. 25 yaşındaki oyuncu profesyonel kariyeri boyunca sadece 1 kez kırmızı kart gördü…
Cristian 2005 yılında brezilya kupasını, 2008 yılında Taça Guanabara, Rio Janeiro şampiyonasını ve Serie B şampiyonluğunu kazanırken, corinthians ile paulista liginde zafere ulaştı.
Cristian Oliveira artık Fenerbahçe forması için ter dökecek...
--
Bunlar kim yahu? İyi oyuncu mu bunlar?
Sheriff
Arkadaşlar konu Fenerbahçe transfer haberleri konunun dışına çıkmayalım..
Sekopej
21.Temmuz.2009, 03:04
Ben memunum transferlerden, kötü diye şartlanmaya gerek yok, bu işi yapanlar da sokaktan geçen adamlar değil, üstelik Daum'un listesinde olmasa alınmazdı, Daum'un listesinde olup Aykut istemese alınmazdı. Zaten Robben gibi oyuncular gelmedikten sonra da kim olsa gelen, beğenilmeyecekti, eleştirmek için fırsat arayanlar, top class oyuncu olmadıktan sonra her gelene kulp bulacaklardı, eminim.
Oliviera kapalı kutu, izlemeden değerlendirmemek lazım, daha iyisi olabilirdi. Ama Dos Santos faydalı olacaktır kesinlikle.
Yabancı sınırı kalksın, 11 Brezilyalı ile oynayalım.:D
Universal
Lucho Gonzalez Porto'yu bırakıp bizim takıma mı gelecek şampiyonlar liginde mücadele eden adam şampiyonlar liginde mücadele etseydik daha ismi duyulmuş oyuncular alabilirdik ama bu sene avrupa ligindeyiz kocaman ve daumun getireceği isimlere de sonuna kadar inanıyorum ...
Anelka'yı aldık UEFA'da mücadele ettirdik, Milan, Ronaldinho'yu UEFA'da oynattı, PVH'yi Şampiyonlar Liginden alıp Avrupa Kupasına gidemediğimiz yıl getirdik.
Dos Santos'dan ümidim var ama; diğer oyuncudan hiç yok, birde FB TV büyük oyuncu yazdı, çok kızgınım...
Alicanfmfan
Aykut Kocamanda Selcuk ile Volkan sözleşme imzalerken iki dev oyuncu ile yola devam ediyoruz gibi bişey demiişti aykut :)
Clayman
Andre Santos'a FM'de baktım, profili fena değil, hatta iyi sayılır fakar Cristian Baroni çıkmadı :)
Lavezzi1907
21.Temmuz.2009, 03:05
---------------------Volkan-----------------------
--Gökhan---Edu(Trans.)--Bilica-----RC3---
--Mehmet-----Cristian-----Emre---Santos-
-----------------------Alex------------------------
-------------------Semih(Güiza)-----------------
Rahat olun yav kadro saglam iyi performans sergileyecekler ben inanıyorum..Zaten senelerdir Brezilyalı almıyor muyuz Brezilyalı almasaydık neden almadık adamlar daha iyi alısırdı denilecekti..Yönetim ne yapsa yaranamıyor..
Yedekler
Volkan Babacan
Önder
Bekir
Selcuk
Özer(Ugur)
Deivid
Güiza(Semih)
Allah askına kötü kadro mu ?? Ben bu takıdma en cok Özer'e güveniyorum..Yeni Tuncayımız olacak..
Oghuse
21.Temmuz.2009, 03:05
Şu Dos Santos'a Konfederasyon'da hayran kalmıştım müthiş bir oyuncu Fenerbahçe çok güzel bir transfer yaptı..
MyLifer
21.Temmuz.2009, 03:06
http://www.youtube.com/watch?v=cPueE94qEuY
Son vuruşlardaki beceriksizliği had safhada Oliviera'nın.
Varonil
21.Temmuz.2009, 03:07
Almanya kampında Andre Santos'un transferi Brezilyalılar arasında büyük sevinçle karşılanmış.Özellikle Roberto Carlos Konfederasyon Kupasında Andre Santos'u seyrettiniz mi diye sormuş falan.
Fernando Gago
21.Temmuz.2009, 03:07
Dos Santos'tan epey umutluyum da Oliveira'dan pek beklentim yok en fazla Deivid kadar oynar ki bu bile başarıdır
Lavezzi1907
21.Temmuz.2009, 03:08
Birde stoper alınıp Edu'nun sözlesmesi fesh olacakmıs..
Roland Koch yükler kondüsyonu bunlara merak etmeyin :D Daum'un bu zamana kadar getirdigi yabancının kötü cıktıgını görmedim..
DenizlispoR
Oliviera top taşısın yeter Semihte bitiricilik var :D.
deniz.91
Dos Santos iyi oyuncya benziyor Fmye göre Crsitaidna iyi ama FBnin aradığı isim değil pek
DenizlispoR
21.Temmuz.2009, 03:09
Edit :Adamlar karıştı :n:.
titates1
21.Temmuz.2009, 03:10
Anelka'yı aldık UEFA'da mücadele ettirdik, Milan, Ronaldinho'yu UEFA'da oynattı, PVH'yi Şampiyonlar Liginden alıp Avrupa Kupasına gidemediğimiz yıl getirdik.
Dos Santos'dan ümidim var ama; diğer oyuncudan hiç yok, birde FB TV büyük oyuncu yazdı, çok kızgınım...
Anelka , ronaldinho hep düşüşte olan oyunculardı phv nin de yaşı müsaitti , lucho gonzalezse çıkışta ve mevkisine göre tam yaşında olan bir oyuncu , ayrıca belki avrupanın en iyi ortasahalarından
LaigLeNoiR
21.Temmuz.2009, 03:10
FBTV'ye bağlandıklarında Dos Santos'tan çok önliberoya alınan oyuncu için bu bölgedeki oyuncuların " ekmek aslanın ağzında değil aslanın miğdesinde "demişler yani ön liberonun banko oynayacağını çok kaliteli olduğunu söylüyorlar.
Hayırlısı olsun bakalım ne olacak.
Varonil
21.Temmuz.2009, 03:11
Brezilyalılara kulp bulanlara hatırlatmak isterim ki,Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynadığımız dönem de kadromuzda 6 Brezilyalı vardı.Belki teknik direktör farklıydı ama herşey sahada oyuncuda biter bunu unutmamak lazım.
Clayman
21.Temmuz.2009, 03:11
Dos Santos gerçekten çok iyi transfer. Sol kanadın her yerinde görev yapabilen bir oyuncuymuş. Uzaktan etkili vuruşları ve serbest vuruşları ile tanınıyormuş.
Heralde Daum sol bekte Carlos, onun önüne de Andre Santos'u koyacak ki bu bizim gibi sağ kanadı felç bi takım için hiç iyi haber değil :)
TR.CaPTaiN
21.Temmuz.2009, 03:12
http://img216.imageshack.us/img216/4779/maldonado.jpg (http://img216.imageshack.us/i/maldonado.jpg/)
Özledim.
enforcer
http://www.youtube.com/watch?v=cPueE94qEuY (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2F watch%3Fv%3DcPueE94qEuY)
Son vuruşlardaki beceriksizliği had safhada Oliviera'nın.
bu bizim aldığımız adam değil...
Crazycat
Edu yerine bir transfer daha olacak mı?
MyLifer
21.Temmuz.2009, 03:13
Dos Santos'un videosunu izliyorumda çok yetenkli bir oyuncuya benziyor. Yararlı olabilir düşüncesideyim de diğer trasnferle ilgili kafamda çok soru işareti var.
http://www.youtube.com/watch?v=6pVi3_0VwcY
Universal
Ya hala büyük transfer diyorlar, kime göre büyük?
Anelka büyük transferdir... Oliviera değil...
titates1
dos santosun alınması çok iyi oldu , sol kanadın iki yönünü de kullanabilen iki oyuncumuz var carlosla ileri geri değişmeli oynarlar wedersonla bir ara yaptıkları gibi carlosun .. gerçekten çok akıllıca bir transfer
Sekopej
21.Temmuz.2009, 03:14
Bazı taraftarlar memnun olmasa da takımdaki oyuncular mutlu olmuşlar bu transferlerden, o da yeter.:p
Çarşamba günü geleceklermiş, zaten ligleri devam ettiği için hazır oyuncular, Süper Kupa maçında 11'de görürsek şaşırmamak gerekir. Yine de Oliviera'nın direk oynamayacağını düşünüyorum geldiğinde.
Varonil
Volkan Demirel
Gökhan Gönül-Bilica-Bekir-R.Carlos
Cristian-Emre
Mehmet Topuz-Alex-Andre Santos
Güiza (Semih)
Bu kadro ligde şampiyonluğun en güçlü adayıdır.Şu da unutulmamalı ki Fenerbahçe'nin bu seneki öncelikli hedefi lig şampiyonluğu.Zaten yapılan transferlerde onu gösteriyor.Avrupa Ligi'nde gidebildiğimiz yere kadar politikası ile maçlara çıkacağız.
enforcer
dos santosun alınması çok iyi oldu , sol kanadın iki yönünü de kullanabilen iki oyuncumuz var carlosla ileri geri değişmeli oynarlar wedersonla bir ara yaptıkları gibi carlosun .. gerçekten çok akıllıca bir transfer
ayrıca yaşı genç, carlos'un bir sonraki sezon devam edip etmeyeceği belli değil...
Lavezzi1907
21.Temmuz.2009, 03:15
Santos'u begenmeyenlere diyecek söz bulamıyorum..Adam Brezilya Milli Takım oyuncusu,Brezilya ligi'nin en iyi sol kanadı kariyeri yükseliste ve biz begenmiyoruz..Tabiki herkes aynı fikirde olamaz ama biraz saygı duyun..Hemen elestirmeyin performanslarını görelim..Ugur Boralsız bir sol kanat düsünün..Ben bu ihtimale bile acayip seviniyorum..
goosfraba
Şahsen maç oynamadan önce bir yorum yapılmaması gerektiğini düşünüyorum. Bekleyip görmek lazım.
Bu arada Brezilya'dan kim gelirse gelsin tam bir kapalı kutudur. Önyargıların olması doğal bence ama beklemek lazım :)
BeaT
Transferleri biraz erken bitirip yarınki Hoffenheim maçında görseydik iyi olurdu hem Süper kupa maçındada oynama şansları olurdu bence Daum süper kupa maçında yedek oturtacaktır ikisinide.
tarikko
21.Temmuz.2009, 03:16
http://img216.imageshack.us/img216/4779/maldonado.jpg (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fimg216.imageshack. us%2Fi%2Fmaldonado.jpg%2F)
Özledim.
Alemsin yahu Muhammed Abi :zuhaha
DenizlispoR
21.Temmuz.2009, 03:17
Alemsin yahu Muhammed Abi :zuhaha
Tarık Josicoyu koymadığına dua et ;;) :n:.
tarikko
Santos'u begenmeyenlere diyecek söz bulamıyorum..Adam Brezilya Milli Takım oyuncusu,Brezilya ligi'nin en iyi sol kanadı kariyeri yükseliste ve biz begenmiyoruz..Tabiki herkes aynı fikirde olamaz ama biraz saygı duyun..Hemen elestirmeyin performanslarını görelim..Ugur Boralsız bir sol kanat düsünün..Ben bu ihtimale bile acayip seviniyorum..
En cok sevindigim nokta da bu iste :)
Varonil
Sol kanat transferi neyse de bari ön liberoya Emana'yı alsaydık yahu :)
anilton
Herkesin aksine Cristian'ın F.Bahçe'nin aradığı adam olduğunu Santos'un ise yanlış transfer olduğunu düşünüyorum...
Cristian tam F.Bahçe'nin orta sahada ihtiyacı olduğu hırslı,mücadeleci,sürekli basan,sert,çevik,iyi top kapan tam manasıyla bir önlibero.Yeni Aurelio olur...
Santos'u Brezilya milli takımından izlediğim kadarıyla fiziği iyi ve tekniği fena olmayan bir isim.Sol açıkta driblingi çok iyi olan,kıvrak ve süratli bir isim değil.Daha doğrusu hızlanması iyi değil,buda fiziğinden kaynaklanıyor.F.Bahçe daha süratli,daha kıvrak ve driblingi daha kuvvetli bir sol açık almalıydı illaki sol açık alacaksa.Sol bek oynayacaksa tamam ama sol bekte Carlos var.Açıkta da Özer ya da M.Topuz onun yapacaklarını fazlasıyla yapabilir,hatta Vederson...
Brezilya milli takımını baz almak şu açıdan doğru olmaz.Açık olarak kadroya girmesi mümkün değil zaten.Sol bek içinde Kleber ile ikisi kadrodaydı.İkiside Brezilya milli takımı için yetersiz bekler...
F.Bahçe'nin kaliteli bir stopere ihtiyacı olduğunu düşünüyordum.Santos transferinin gereksiz olduğunu,Cristian'ın cuk oturacağını düşünüyorum...
KaF KeF
FBTV'ye bağlandıklarında Dos Santos'tan çok önliberoya alınan oyuncu için bu bölgedeki oyuncuların " ekmek aslanın ağzında değil aslanın miğdesinde "demişler yani ön liberonun banko oynayacağını çok kaliteli olduğunu söylüyorlar.
Hayırlısı olsun bakalım ne olacak.
Resmen dalga geçmişler..:icon_biggrin:
scar face
Cristian milli takıma secilecekmis o profille onu milli takıma değil pafa yollarım ben...
Universal
21.Temmuz.2009, 03:18
Her yıl bir önceki yılı arıyoruz, Maldonado'yu ararsak hiç şaşırmam. Oliviera'dan hiç ama hiç ümitli değilim.
TR.CaPTaiN
Dün Antu'da bazı arkadaşlar Cruzeiro maçını izlemişlerdi bu Cristian için yorumları Maldonado'dan bile daha kötü şeklindeydi. Herşeyi de geçtim. Şu adamları alıp 2 Büyük Transfer diye başlık atana ne demeli ? Aslında çok şey söylemek istiyorum ama söylememek daha iyi gibi.
tarikko
Transferleri biraz erken bitirip yarınki Hoffenheim maçında görseydik iyi olurdu hem Süper kupa maçındada oynama şansları olurdu bence Daum süper kupa maçında yedek oturtacaktır ikisinide.
Niye yedek oturtsun ki ? Oynayacaktir ikisi de.
Universal
21.Temmuz.2009, 03:20
Maldonado'ya laf ettirmem, Deivid'in Chelsea maçında uzaktan gömdüğü golün asistini yaptı... :D
DenizlispoR
21.Temmuz.2009, 03:23
Maldonado'ya laf ettirmem, Deivid'in Chelsea maçında uzaktan gömdüğü golün asistini yaptı... :D
Doğru Batuhan abi serbest bırakmamız kötü oldu :uzgun:.Tabii ki asist yapacak adam 5 metre menziline pas atabiliyor sadece :n: :zuhaha.
scar face
21.Temmuz.2009, 03:24
Bi de Kezman'ın Konya macındaki son golünün pasını vermisti:D
he bi de Kazıma İbb macında asist yaptı:D bundan baska bi sey de yapmadı zaten :n:
http://i28.tinypic.com/vzdhdl.jpg
Görüldüğü gibi Cristian Brezilyalı araştırmacılara göre MC.
Fakat buna rağmen oyunu iki tarafıyla oynayacağını pek zannetmiyorum...
Alaettin Metin şakşakçısı çıktı yine...
TR.CaPTaiN
21.Temmuz.2009, 03:25
Bu Selçuk'taki şansa da lanet olsun. Yakında yönetim kurulunda Brezilyalı görürsek hiç şaşırmayalım. Hatta bir bakmışız başkan adayı Brezilyalı.
BeeTLeJuiCe
21.Temmuz.2009, 03:25
Andre Santos +2 olarak alındı. Carlosun gelecegi yok. Deividde diğer+ oyuncu. Edu yolcu bir stoper alınacak ve bu stoper Avrupadan olacak.
1 transfer daha bekleyin bakalım :)
Sheriff
21.Temmuz.2009, 03:26
Dos Santos'un videosunu izledim internetten ve gerçekten iyi adam. Cristian'da Aurelio'yu anımsattı bana. Olumlu yaklaşmaya başladım iki transferede. Bakalım ne olacak. Canlı izleyince anlarız..
Universal
21.Temmuz.2009, 03:27
Doğru Batuhan abi serbest bırakmamız kötü oldu :uzgun:.Tabii ki asist yapacak adam 5 metre menziline pas atabiliyor sadece :n: :zuhaha.
Bi de Kezman'ın Konya macındaki son golünün pasını vermisti:D
he bi de Kazıma İbb macında asist yaptı:D bundan baska bi sey de yapmadı zaten :n:
http://i28.tinypic.com/vzdhdl.jpg
Görüldüğü gibi Cristian Brezilyalı araştırmacılara göre MC.
Fakat buna rağmen oyunu iki tarafıyla oynayacağını pek zannetmiyorum...
Alaettin Metin şakşakçısı çıktı yine...
Zaten adam hayatı boyunca üç defa ileriye top attı, üçüde gol oldu, geri kalan bütün paslar, G.Gönül, Carlos, Edu, Lugano ve Volkan'a. :D
nekop
21.Temmuz.2009, 03:27
Bunca Brezilya seferinden sonra Ramires,Hernanes gibi oyuncular bekliyordum açıkcası..
nerazzuri
21.Temmuz.2009, 03:28
Andre Santos +2 olarak alındı. Carlosun gelecegi yok. Deividde diğer+ oyuncu. Edu yolcu bir stoper alınacak ve bu stoper Avrupadan olacak.
Andre santos +2 mi. Sol Açıkta oynayacak kendisi. Milli takım sol bek'i ve bence çok iyi transfer banko oynayacak bir transfer.
Cristian ise tam bir kapalı kutu, gördüğüm sadece bir iki tane sert ve gol olan serbest vuruş.
Universal
21.Temmuz.2009, 03:28
Bu Selçuk'taki şansa da lanet olsun. Yakında yönetim kurulunda Brezilyalı görürsek hiç şaşırmayalım. Hatta bir bakmışız başkan adayı Brezilyalı.
Brezilya'lı yönetici gelirse vay halimize, bunlar komünizm kafası ile yönetir takım batar...
scar face
21.Temmuz.2009, 03:29
Ramires transfer olmustu zaten.Hernanes'i hepimiz umutla bekliyorduk ...
tarikko
Bunca Brezilya seferinden sonra Ramires,Hernanes gibi oyuncular bekliyordum açıkcası..
Ramires Benfica'da su an.
Lavezzi1907
Bence sol acık oynayacak Santos..Orta sahadada oynayabiliyor cünkü Ugur'dan formayı alacagına süphem yok :)
Universal
Ramires, Benfica'da. :)
Onurap
Dos Santos fena adam değil gibi ama neticede solbek..Ön libero için daha kaliteli bir isim alınabilirdi sürpriz yumurta oldu orası..
Keitaya karşılık solbek transferi.. :D
Since-1907
21.Temmuz.2009, 03:30
Cristian hakkında pek bilgim yok ama Andre Santos iyi transfer.Konfedarasyonda güzel bir performans sergilemişti.Ön liberoya Brezilyadan seçip alacağmız adamın yerine(Hernanes hariç) Fransa 1.Lig takımlarının defansif oyuncularından herhangi birine razıydım.İnşallah Cristian bizi yanıltır iyi bir performans sergilerler.
Bu arada bunlar hazır futbolcular , Brezilya liginde forma giyiyorlar.Süper Kupa finalinde sahada görebiliriz bu oyuncuları.