View Full Version : Fenerbahçe Transfer Haberleri | Lazar Markovic
uAburak89
11.Haziran.2010, 11:13
İsteyen istediğine inansın, benim kaynak olarak gösterdiğim insan sıradan birisi değil, transfer haberleri hakkında hep bilgisi oluyor, bunun nedeni de derginin editörü olmasıdır.
DHA'ya göre bonservis ücreti 6.5 milyon euro oyuncunun alacağı da yıllık 3 milyon euro. Bu şekilde bakılırsa ilk yılın maliyeti 9.5 milyon euro oluyor.
Tabii ki en sağlıklı açıklama resmi açıklamalar olacaktır. Ama Fenerbahçe kulubünün ki değil, Chelsea resmi sitesi açıklasın. Çünkü Stoch transferinin gerçekleştiği tarihte Fenerbahçe resmi sitesinde yalanlama var spekülasyonlar kısmında. Aynı gün sabahı yalanlayıp akşamına transfer...
Ayrıca biz kendi yönetimimize neden kızalım, bence gayet mantıklı hareket etmişler. Bizimkiler fiyat konusunda anlaşmış ancak ödemeyi taksit ile yapmak istemişler. Ödeme planı detayında tıkanma olmuş galiba, Fenerbahçe'nin gelip ücretleri iki katına çıkardığı söyleniyor. Bu doğru olmasa bile ben yinede yönetimime kızmam, her transfer olacak diye bir şey yok. Dünya üzerinde bir sürü oyuncu var. Adnan Polat acele ile açıklama yapmış biraz da, buradaki gibi heyecanlı arkadaşların eleştirilerini dizginlemek için. Misilleme falan olacağını sanmıyorum zaten olsa da çok saçma olur.
uAburak89
11.Haziran.2010, 11:15
Adnan Polat'ın Ufuk Ceylan , Sezer Öztürk , Selçuk İnan ve Ali Turan haberlerinde etikten haberi var mıydı ki :confused:.
Sezer Öztürk yada Selçuk İnan bizim oyuncumuz değil. Haber üzerinden konuşulmuyor dikkatini çekerim transfer konuşuluyor.
Ufuk Ceylan için para + oyuncu verdik. Ali Turan bosman kuralı ile alındı. O kadar FM oynuyorsunuz hala öğrenemediniz mi ?
RasAnt
11.Haziran.2010, 11:20
Ozman gidip oyuncuyu almamızda bir sakınca yok o kadar fm oynuyoruz değil mi ? Ben hiç gidipte fm de buyuk takımların peşinden koştuğu oyuncuyu alınca sen kurala aykırı hareket yapıosun biz ilgilenidouk die yazı çıkmıyor.Fm ye göre değerlendiriosan tabiiiii.
nannar
11.Haziran.2010, 11:23
Misilleme falan yapmaz GS, yapmasın da zaten :) Galatasaray ya da Fenerbahçe büyük kulüp bunlar. Çoluk çocuk işi değil bu işler. Ben dün Adnan Polat2ın ağzından dinledim video haber olarak konu hakkındaki yorumu. Fenerbahçe baya bildiğin hem bonservis hem de oyuncunun alacağı ücreti katlayarak teklif yapmış. bu baya bildiğin rakip almasın diye yapılan bir olay.Çünkü sonuçta fiyat olarak Chelsea ve oyuncu ile bizimkiler de anlaşmış.Yani o fiyata da alınabilecek oyuncuyu sırf kaptırmayalım mantığıyla FB yönetimi bence de etik dışı bir hareket yapmış.Önceden GS'de yapmıştı diyerek savunma yapmak daha da komik oluyor. Çünkü Adnan Polat özellikle yurt dışı transferlerini kastediyor biz rakiplerin ilgilendikleriyle ilgilenmemeye özen gösteriyoruz diyerek. Yurt içi trasnferinde olaylar farklı boyutlara geliyor. Oyuncu GS'de oynamak istiyor mesela ama kulübü astronomik ücretler istiyor 4 ay sonra sözleşmesi bitecek adam için. Ayrıca iç transferde kesinlikle kapanın elinde kalsın bence. Sonuçta Türkiyede büyük takımlarda oynayacak 25 tane adam yok , Eğer potansiyelli bir oyuncu görüyorsa tabiki de herkes yarışacak o adam için.Ama yurt dışında bırakın 25'i , 250 tane adam var :) Neyse transfer hayırlı olsun ama Fenerbahçe bu kafayla gittiği sürece bu ligde hep antipatik kalacak :) Ama şöyle de bir durum var, Fenerbahçe'liler "Bizim sevgimiz bize yeter" diyorlar. O zaman ortada sorun da kalmıyor... Ben Galatasaray taraftarıyım... Galatasaray'ın yurt içi ve yurt dışında tüm maçlarında takımımı desteklerim. Beşiktaş avrupada kaybettiğinde üzülüyorum, Trabzon ,Bursa ya da Kayseri kaybettiğinde de üzülüyorum ama Fenerbahçe kaybettiğinde üzülmüyorum.Hatta bazen seviniyorum bile. Eğer buna Türk düşmanlığı derseniz ben de bugünü hatırlatırım :)
KanaKe
11.Haziran.2010, 11:27
İsteyen istediğine inansın, benim kaynak olarak gösterdiğim insan sıradan birisi değil, transfer haberleri hakkında hep bilgisi oluyor, bunun nedeni de derginin editörü olmasıdır.
DHA'ya göre bonservis ücreti 6.5 milyon euro oyuncunun alacağı da yıllık 3 milyon euro. Bu şekilde bakılırsa ilk yılın maliyeti 9.5 milyon euro oluyor.
Tabii ki en sağlıklı açıklama resmi açıklamalar olacaktır. Ama Fenerbahçe kulubünün ki değil, Chelsea resmi sitesi açıklasın. Çünkü Stoch transferinin gerçekleştiği tarihte Fenerbahçe resmi sitesinde yalanlama var spekülasyonlar kısmında. Aynı gün sabahı yalanlayıp akşamına transfer...
Ayrıca biz kendi yönetimimize neden kızalım, bence gayet mantıklı hareket etmişler. Bizimkiler fiyat konusunda anlaşmış ancak ödemeyi taksit ile yapmak istemişler. Ödeme planı detayında tıkanma olmuş galiba, Fenerbahçe'nin gelip ücretleri iki katına çıkardığı söyleniyor. Bu doğru olmasa bile ben yinede yönetimime kızmam, her transfer olacak diye bir şey yok. Dünya üzerinde bir sürü oyuncu var. Adnan Polat acele ile açıklama yapmış biraz da, buradaki gibi heyecanlı arkadaşların eleştirilerini dizginlemek için. Misilleme falan olacağını sanmıyorum zaten olsa da çok saçma olur.
dha ne kadar ciddi bir kaynak ? :) ne haberler yaptiklarini tek tek yazmiyim simdi sayfa dolar..
KaF KeF
11.Haziran.2010, 11:27
9 değil 19 olsun önemli değil.O para kombinelerde,forma satışlarından vs. çıkar biyerde.Ama biz bu kadar takmıyoruz,diğer takımlar bizim muhasebemizi tutuyorlar.
Ayrıca o bosman kuralı Fifa'nın yerel yönetimlere serbest bırakmış.İsteyen Federasyonlar izin veriyormuş.Türkiye'ye böyle bir yaptırım yokmuş.Sözleşmesinden 6 ay önce değil,bittikten sonra oyuncu ile görüşüp,sözleşme imzalanıyormuş.Bugün Ntvspor'a katılan bir yorumcu söyledi.
Varonil
11.Haziran.2010, 11:28
Bu konuda bir Galatasaraylıdan sağlıklı bir yorum geldiğini görmek çok güzel.Sonuçta Galatasaray yönetimini resmen biz Stoch'la ilgileniyorduk diye bir açıklama yapmamıştı.Veya aynı şekilde Fenerbahçe'nin de Stoch la Galatasaray almak istiyor diye ilgilendiğini söyleyemeyiz.
Aykut Kocaman'ın söylediği üzerine Stoch'u Twente ile oynadığımız maçtan bu yana takip ediyormuşuz. :)
Herhalde öncelik Krasic'teydi,Stoch Krasic'in alternatifi olarak tutuluyordu.Krasic transferi olmayınca,Stoch transferi bitirildi. :)
nannar
11.Haziran.2010, 11:29
Polat, Lig Tv'de katıldığı programda, Stoch için epey zamandır uğraş verdiklerini belirterek, "Üzgün, kırgın ya da kızgın değilim. Prensip olarak biz rakiplerimizin (http://www.webaslan.com/izin/) yurt dışı hatta yurt içi transferleriyle hiç ilgilenmedik. İşlerini bozmamak için biz bu işlere hep uzak durduk. Ama Stoch ile ilgili Fenerbahçe'nin dün akşam Chelsea (http://www.webaslan.com/chelsea/) ile görüştüğünü biliyorduk. Anlaşmışlar, hayırlı olsun. Biz bu transferde tıkanmadık. Kendi dengelerimiz var, maliyetlerimiz var. UEFA'nın 2012 kriterlerini düşünerek, bütçe prensiplerine uyma kararı aldık. Ne olursa olsun biz transferi yapalım, diye bir düşüncemiz yok. Fenerbahçe Kulübü büyük bir zafer kazanmış gibi teklifleri ikiye katlayarak futbolcuyu aldı, olabilir. Bundan sonra demek ki rakiplerimizle ilgili düşünceleri gözden geçirip, tavrımızı ona göre belirleyeceğiz" diye konuştu.
Büyük kulüplerle aralarında yazılı olmayan prensiplerin olduğunu belirten Polat, şunları kaydetti:
"Özellikle Fenerbahçe ve Beşiktaş (http://www.webaslan.com/besiktas/)'ın talip olduğu futbolcuların fiyatını yükseltmenin Türk futbolcu açısından da çok sağlıklı olmadığını düşünüyorum. Onun için biz prensip olarak girmiyorduk. Ama demek ki bizim ortaya koyduğumuz bu centilmenlik yaklaşımı, kimsenin umurunda değil. Bundan sonra bu kurala uymayacağımızı söyleyebilirim. Muhakkak ki başkanlarının bilgisi doğrultusunda o heyet oraya gitmiştir. Böyle bir yaklaşımda bulunuyorlarsa en azından biz etrafımızdaki insanların düşünce yapısını, zihniyetlerini anlamış olduk. Zamanı gelince bizim de yapacağız şeyler olacaktır."
RasAnt
11.Haziran.2010, 11:35
Beşiktaş avrupada kaybettiğinde üzülüyorum, Trabzon ,Bursa ya da Kayseri kaybettiğinde de üzülüyorum ama Fenerbahçe kaybettiğinde üzülmüyorum.Hatta bazen seviniyorum bile. Eğer buna Türk düşmanlığı derseniz ben de bugünü hatırlatırım :)
Normal olan bu zaten ben asla gsyi hiçbir yerde bugune kadar desteklemedim desteklememde bjk de bunun içinde,bizede gs antipatik geliyor sonuçta ezeli rakip gs, bunların yaşanması normal :) Türk düşmalığı gibi saçma bir laf ortaya atılıyor alakası yok tabiki.
Universal
11.Haziran.2010, 11:35
Umrumda bile değil etik davranıp davranmadığımız. Fenerbahçe'nin ilgilendiğini gördüğünde gidip transfer için çalışma yapsalardı. 3 milyon € ya böyle bir oyuncu varsa gider alırız. Biraz daha fazla para verip ikna edebilirlerdi. Ek olarak biz Galatasaray imzalı bir oyuncusunuda almadık, onlar görüşüyormuş talip olmuşlar, bizde görüştük ve talip olduk. Bu kadar iş basit. Bir oyuncuyu onlarca kulüp ister, bir kulüp alır. Taraftarının baskısını yememek için böyle bir açıklama yapmıştır. Bu açıklama benim umrumda mıdır? Değildir. O zaman bu kadar yorumu neden yazdım bilmiyorum. :)
Sheriff
11.Haziran.2010, 11:40
Zaten her sene bi transferimiz batar birilerinin gözüne, bu senede bu battı sanırım..
uAburak89
11.Haziran.2010, 11:46
Ozman gidip oyuncuyu almamızda bir sakınca yok o kadar fm oynuyoruz değil mi ? Ben hiç gidipte fm de buyuk takımların peşinden koştuğu oyuncuyu alınca sen kurala aykırı hareket yapıosun biz ilgilenidouk die yazı çıkmıyor.Fm ye göre değerlendiriosan tabiiiii.
E yok tabii, var demedim ki. :)
Bu transfer Türk futbolu açısından da son derece olumludur, vizyonun değiştini gösterir. İki büyük ciddi paraları 21 yaşındaki bir oyuncu için ödemeyi göze alabilmektedir. Keşke her transfer böyle olsa.
Hatta fm'ye göre bakarsak, adamla ilgilendiğini açıklıyorsun, transfer etmek istediğini söylüyorsun, yeteneklerini övüyorsun kimse hop ne oluyor demiyor. :D
uAburak89
11.Haziran.2010, 11:47
dha ne kadar ciddi bir kaynak ? :) ne haberler yaptiklarini tek tek yazmiyim simdi sayfa dolar..
Daily Mirror da İngiltere'nin en saygın gazetesi değil.
uAburak89
11.Haziran.2010, 11:50
9 değil 19 olsun önemli değil.O para kombinelerde,forma satışlarından vs. çıkar biyerde.Ama biz bu kadar takmıyoruz,diğer takımlar bizim muhasebemizi tutuyorlar.
Ayrıca o bosman kuralı Fifa'nın yerel yönetimlere serbest bırakmış.İsteyen Federasyonlar izin veriyormuş.Türkiye'ye böyle bir yaptırım yokmuş.Sözleşmesinden 6 ay önce değil,bittikten sonra oyuncu ile görüşüp,sözleşme imzalanıyormuş.Bugün Ntvspor'a katılan bir yorumcu söyledi.
Kimsenin muhasebesini tuttuğumuz yok rahat ol sen, ben 9 milyon euro lafını yazmadan önce bir arkadaş maliyeti ne kadar acaba diye sormuştu. Ona cevap olarak yazdım. Yüzde yüz doğrudur diye bir iddia da bulunmadım, ooo çok para falan da demedim. Bunun adına muhasebe tutmak diyemezsin.
Bosman olayı için dediğin gibiyse olay, bütün herkes saf demek ki, hem de Kayseri gibi memleket de saflar var demek ki (!) kimse dava açmıyor. Resmen suç işliyoruz ama TFF görmüyor. İlginç...
uAburak89
11.Haziran.2010, 11:51
Bu konuda bir Galatasaraylıdan sağlıklı bir yorum geldiğini görmek çok güzel.Sonuçta Galatasaray yönetimini resmen biz Stoch'la ilgileniyorduk diye bir açıklama yapmamıştı.Veya aynı şekilde Fenerbahçe'nin de Stoch la Galatasaray almak istiyor diye ilgilendiğini söyleyemeyiz.
Aykut Kocaman'ın söylediği üzerine Stoch'u Twente ile oynadığımız maçtan bu yana takip ediyormuşuz. :)
Herhalde öncelik Krasic'teydi,Stoch Krasic'in alternatifi olarak tutuluyordu.Krasic transferi olmayınca,Stoch transferi bitirildi. :)
Açıklama yapsalar da farketmez ki bence, transfer bu ya parayı veren şartları daha iyi olan alır arkadaş bu kadar basit. Ben bu etik mevzusuna takılmanın doğru olduğunu düşünmüyorum.
KaF KeF
11.Haziran.2010, 11:58
Kimsenin muhasebesini tuttuğumuz yok rahat ol sen, ben 9 milyon euro lafını yazmadan önce bir arkadaş maliyeti ne kadar acaba diye sormuştu. Ona cevap olarak yazdım. Yüzde yüz doğrudur diye bir iddia da bulunmadım, ooo çok para falan da demedim. Bunun adına muhasebe tutmak diyemezsin.
Bosman olayı için dediğin gibiyse olay, bütün herkes saf demek ki, hem de Kayseri gibi memleket de saflar var demek ki (!) kimse dava açmıyor. Resmen suç işliyoruz ama TFF görmüyor. İlginç...
ben rahatım, üzülme sen.valla saf mıdır değil midir bilemem.TFF'yi tanıyoruz hepimiz,gerçekten çok ilginç.ayrıca o kuralı ben demiyorum ntvspor'a çıkan Tayfun Bayındır bir soru üzerine,araştırmış bugün çıktı söyledi.bende senin söylediğin üzere sana cevap yazdım.ooo yanlış o kural demedim.
uAburak89
11.Haziran.2010, 12:05
Evet tanıyoruz TFF'yi, eskiden Haluk Ulusoy bahanesi verdi şimdiki kulp nedir ? Adamlar saftirik ne yaptıkları belli değil onu kabul ediyorum ama böylesine büyük bir yanlışı nasıl görmezler. En kötü Şekip Bey bilirdi bunu...
Kuralı senin çıkardığını iddia etmedim zaten, bu forumda o kadar bilgili yönetmeliklerle ilgili adam zor çıkar çünkü kimsenin işi değil.
KaF KeF
11.Haziran.2010, 12:08
Verdiği kararlar ortada.sadece bize değil türkiye'ye de ki çoğu takıma saçma saçma işler yapıyorlar.En yakını bkz:Bank asya yükselme maçlarında olanlar.
neyse transfer parası çoktur veya azdır.Verdiği performans ile bunu anlayacağız.Anlayacağın zaman gösterecek..
uAburak89
11.Haziran.2010, 12:12
Çokluğu, azlığı, performansı yada ilerde kaça satıldığı falan bunlar benim için önemli değil değerlendirmesini siz Fenerbahçeli arkadaşlar yaparsınız. Bu kadar çok cevap yazma sebebim bana cevap hakkı doğuran şeyler yazılması ve bilgi amacıyla rakam söyledim olay bundan ibaret. Üyelerden birinin saçma bir mesaj yüzünden sinir olup yazamamıştım, şimdi yazmış olayım.
Hayırlı olsun...
KaPaLı
Konu Fenerbahçe Transfer Haberleri, yazanlar Fenerbahçeliden çok Galatasaraylı. Siz hala daha bu oyuncuyu kaçırdığınız için üzülmediğinizimi söylüyosunuz (:
DHA Stoch gelmeden 1 saat önce tercihi Galatasaray dedi. Kadir Çetinçalı haberiydi ama işte Allahın sopası yok yaa Fenerbahçe'nin aldığı haberinide Kadir Çetinçalı yaptı :n:
Aşk-ı Şehir
Centilmenlik anlaşması diye birşey olur mu yahu? Bu ne saçma birşey. Serbest piyasa parayı veren alır. Bence konuşulması gereken bu değil o yapılan centilmenlik anlaşması. Yani Fenerbahçe - Galatasaray - Beşiktaş bir avcı gibi davranıp baştan avı gösterip, sırtı benim, bonfilesi senin, pirzolası onun diye bir şeye mi karar veriyolar? Asıl konuşulması gereken bu...
izmer96
11.Haziran.2010, 12:39
Cristian: "Fenerbahçe'de işim bitti"
Sarı lacivertli ekibin bekleneni veremeyen Brezilyalısı Cristian ülkesine bir daha geri dönmemek üzere gitti.
Goal.com Türkiye
11 Haz 2010 09:15:00
http://u.goal.com/59900/59929_news.jpg
İstanbul'dan tüm eşyalarını toplayarak ayrılan Cristian Baroni, "Artık Türkiye'de işim bitti. Bir daha buraya dönmem. Brezilya'da bir takım bulup, ülkemde oynayacağım" derken, Haziran ayı sonunda başlayacak sezon öncesi kampına da katılmayacağını dile getirdi.
Brezilyalı orta saha oyuncusunun önündeki en büyük engel ise, Fenerbahçe'den aldığı yıllık 2.2 milyon avroyu verecek bir Brezilya kulübü bulabilmesi...
Universal
11.Haziran.2010, 12:42
İsabet olur. Artık Brezilya'lı ikinci sınıf oyunculardan kurtulmalıyız.
TR.CaPTaiN
11.Haziran.2010, 12:52
Fenerbahçe resmi sitesindeki Transfer Spekülasyonları bölümü yalanlama değil; ne yalanlıyoruz ne doğruluyoruz diyerek basında çıkan tüm haberleri koyuyorlar. Yalanlamalar özel olarak yapılıyor; Forlan ve Elyasa için yapıldığı gibi.
Para mevzusuna gelirsek; Fenerbahçe transferleri için rakamlar genelde abartılır. Mehmet alındığında 7 m € + Emreciksin konuşuluyordu gün geçtikçe para artmaya başladı en son 10.5 m € kabul ediliyordu. Yani basında kim kaç para yazmak istiyorsa onu yazıyor. Bu açıdan en mantıklısı dış basına bakmaktır.
11.Haziran.2010, 13:01
Deniz Barış ile yolların ayrılması isabet olmuş. Takımda artık bir temizleme operasyonu yapılıyor. Vederson, Ali Bilgin, Deniz bunların futbol anlayışı bize uygun değildi ve yollar ayrıldı.
metaLwrath
11.Haziran.2010, 13:20
Bir Galatasaray'lı olarak En çok üzüldüğüm noktalardan biri de bunun "Haldun Üstünel başarısızlığı" olarak görülecek olması..Zaten sıkıntılı bir dönemdeyiz.Üstüne "Asrın Çalımı (!)" ..
En kısa zamanda misilleme yapacaktır Galatasaray..
edit: az önce gördüm korktuğum olay olmuş, haldun üstünel'in fişi çekilmiş..
TR.CaPTaiN
11.Haziran.2010, 13:26
STOCH HAKKINDA
Bugün tarihli bazı gazetelerde İngiliz Premier Ligi takımlarından Chealsea'den transfer ettiğimiz Miroslav Stoch'a ödediğimiz bonservis bedeli hakkında doğru olmayan rakamlar yer almaktadır. Stoch için kulübümüz Chelsea'ye 5.5 milyon euro ödeyecektir ve bu ödeme iki taksit olarak, iki yıllık dönemde tamamlanacaktır.
Fenerbahçe Spor Kulübü
RasAnt
11.Haziran.2010, 13:32
ne güzel bir anlaşma tebrikler aziz yıldırım gayet iyi bir ücret ha 3 m ha 5 m :) 3 ün 5 in lafını yapmayalım :)
goosfraba
11.Haziran.2010, 13:39
çok şükür yönetimden de bonservis bedeli hakkında açıklama gelmiş...
Arbitre
11.Haziran.2010, 13:45
aykut kocaman balazd ile ilgilenmiyoruz demiş
TR.CaPTaiN
11.Haziran.2010, 13:48
Sabah Mehmet Demirkol'dan duyduysan doğru değil. Dün Aykut Kocaman'ın ağzından isim çıkmadı. Hızlı oyuncuları kadromuza katmak istiyoruz dedi.
metaLwrath
11.Haziran.2010, 13:49
aykut kocaman balazd ile ilgilenmiyoruz demiş
kesin öyledir..(!)
Arbitre
11.Haziran.2010, 13:49
evet mehmet demirkoldan duymuştum
LeqenDary
11.Haziran.2010, 14:22
Fenerbahçe resmi sitesindeki Transfer Spekülasyonları bölümü yalanlama değil; ne yalanlıyoruz ne doğruluyoruz diyerek basında çıkan tüm haberleri koyuyorlar. Yalanlamalar özel olarak yapılıyor; Forlan ve Elyasa için yapıldığı gibi.
Teyit edilmemiştir yazıyor Fenerbahçe'nin resmi internet sitesinde.. Şekip Mosturoğlu Ntvspor'a canlı yayında bağlandı, ama bu konuya bir türlü açıklık getiremedi..
fenerlistinanc
11.Haziran.2010, 14:26
stoch transferiyle birlikte fenerbahçenin yıllardır izlediği transfer politikasında devrim gerçekleşmiştir. aykut hocanın açıklamalarından da bu durumun devam edeceği anlaşılıyor. takımın başına aykut hocanın geçmesi halinde bizi güzel günler bekliyor...
TeNaciOUS MidFieLdeR
11.Haziran.2010, 14:45
stoch transferiyle birlikte fenerbahçenin yıllardır izlediği transfer politikasında devrim gerçekleşmiştir. aykut hocanın açıklamalarından da bu durumun devam edeceği anlaşılıyor. takımın başına aykut hocanın geçmesi halinde bizi güzel günler bekliyor...
Aykut KOcaman yerinde daha iyi gibi, yeni bi isim yerinde olur bence. Ayrica teknik direktor gidip de oyuncu transferleriyle direkt ilgilenmez diye dusunuyorum. Yonetimin tercihi sportif direktorlukte kalmasi yonunde, Aykut Kocaman' a verilen goreve bakilirsa.
BuRiBuRi
11.Haziran.2010, 15:24
NTV Spor’da yayınlanan Spor Servisi programına telefonla bağlanan asbaşkanımız Şekip Mosturoğlu, Fenerbahçe Spor Kulübü’nün medyada yer alan transfer haberlerine karşı izlediği yeni yöntemi anlattı.
Kulübümüzün resmi internet sitesinde transfer spekülasyonları adı altında bir bölüm açtıklarını anlatan Şekip Mosturoğlu, Arsenal başta olmak üzere birçok İngiliz kulübünün ve dünya kulüplerinin de aynı uygulamaya gittiğini söyledi. Mosturoğlu henüz bitmemiş, üzerinde tartışma olan transfer haberlerinin transfer spekülasyonu olarak değerlendirildiğini belirterek, "Bu yalanlama gibi bir şey değil. Biz son dönemlerde sadece Forlan ve El Yasa haberlerini yalanladık. Stoch ise halen spekülasyon halinde olan bir transferdi ve bunu spekülasyon olarak verdik" diye konuştu.
Kulübümüzün iletişim politikaları çerçevesinde, teyit etmemekle yalanlama arasındaki farkı da anlatan Mosturoğlu, "İnternet sitemizde, transfer haberleri için ’Burada yayınlanan haberlerin doğru olduğu teyit edilmiyor’ diyoruz. ’Biz bu haberleri yalanlıyoruz’ demiyoruz. Çünkü kurumsal yapımız gereği bu transfer haberleri gazetelerde yayınlandığı ve biz de bunun hakkında bir açıklama yapmadığımız anda, bu transferi yapmış olmamız lazım. İnternet sitemizdeki, ’Fenerbahçe Spor Kulübü, kurumsal yapısı gereği aşağıdaki haberlerin doğruluğunu teyit etmemektedir’ ibaresi bir tercümedir ve tamamen uluslar arası örneklerinden alınmıştır. Biz daha önce birçok yalanlama yaptık ama bu yılki iletişim stratejimizde, bu şekilde çok fazla bir şey yok" diye konuştu.
İnternet sitemizde 11.06.2010 tarihinde ’Transfer spekülasyonları’ başlığı altında doğruluğu teyit edilmeyen haberler arasında gösterilen ’Fenerbahçe, Chelsea’nın genç yıldızı Miroslav Stoch için İngiltere’ye çıkarma yaptı’ haberinin yalanlanan bir haber değil, sadece doğruluğu teyit edilmeyen bir haber olduğunu anlatan Şekip Mosturoğlu, "Haberde teyit edilmeyen Ada çıkarması değil, transferin gerçekleşmiş olmasıdır. Zaten iletişim çağında yaşıyoruz. 2-3 yöneticimiz İngiltere’ye gitmek için uçağa bindiğinde biz, ’Onlar uçağa binmedi’ diyemeyiz. Zaten herkes onların uçağa bindiğini biliyor ve görüyor" diye konuştu.
Fenerbahçe SPOR Kulübü (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.fenerbahce.org %2Ffb2008%2Fdetay.asp%3FContentID%3D19911)
HooijDonk07
11.Haziran.2010, 15:26
Düdcak'ı alsak bide stoper ve ön libero alıp yurt içi transferlere önem versek biraz iyi olcak.Bazı arkadaş FM'ye göre konuşmaya devam ediyor onu gördüm :).B
GebzeLi1907
11.Haziran.2010, 15:33
http://foto.fanatik.com.tr/test/423x238/fft1mm1031462.jpg
Güiza'ya alternatif arayan Fenerbahçe'nin, Nijeryalı Kalu Uche için nabız yokladığı belirtildi. Almeria'da oynayan 27 yaşındaki santrforun bonservis bedeli 5 milyon Euro.
Transfer çalışmalarını yürüten Fenerbahçe’nin İspanya’nın Almeria takımında forma giyen Kalu Uche ile ilgilendiği ortaya çıktı. Nijerya Milli Takımı’nda da görev yapan 27 yaşındaki siyahi forvet, geçen sezon La Liga’da 28 maçta 9 gol attı. Milli takımda da 19 maçta görev yapan Uche, attığı 2 golle takımına katkı sağladı. Santrfor mevkiinin yanı sıra sağ kanat ve forvet arkasında da başarıyla görev yapan Nijeryalı futbolcu için Sarı-Lacivertli yöneticilerin Almeria kulübü yetkilileri ile temasa geçip, bilgi alacakları ifade edildi. Uche’ye Nijerya Milli Takım teknik patronu İsveçli Lars Lagerback’in, 2010 Dünya Kupası’nda banko yer vermesi bekleniyor. Bilindiği gibi daha önce Deniz Uygar adını alan Uche Okechukwu, Sarı-Lacivertli forma ile 1993-2002 yılları arasında mücadele etmişti. Sözleşmesi 2013’te sona erecek futbolcunun bonservis bedeli 5 milyon Euro.
Yalçın Türk
KanaKe
11.Haziran.2010, 15:53
Uche Türkiye'de bayagi is yapar gibime geliyor..
Bordo61Mavi
11.Haziran.2010, 16:32
Yanliz sadece Galatasaraylilar uzulmedi Stoch icin, Chelseali taraftarlarda uzgun, Joe Cole un yoklugunu aratmicak bi futbolcu diyordular Stoch icin
Del Piero_10
11.Haziran.2010, 16:38
La Gazzetta dello Sport'un haberine göre Fenerbahçe Mutu ile görüşüyor.
Kulübe 5.5 adama 3.5 milyon € önerilmiş.
fm_monster
11.Haziran.2010, 16:57
STOCH HAKKINDA
Bugün tarihli bazı gazetelerde İngiliz Premier Ligi takımlarından Chealsea'den transfer ettiğimiz Miroslav Stoch'a ödediğimiz bonservis bedeli hakkında doğru olmayan rakamlar yer almaktadır. Stoch için kulübümüz Chelsea'ye 5.5 milyon euro ödeyecektir ve bu ödeme iki taksit olarak, iki yıllık dönemde tamamlanacaktır.
Fenerbahçe Spor Kulübü
ayrıca stoch yıllık 1.2mn euro maç başı 10bin euro alacakmış.
cihan kamer radyoda söyledi
KanaKe
11.Haziran.2010, 17:00
La Gazzetta dello Sport'un haberine göre Fenerbahçe Mutu ile görüşüyor.
Kulübe 5.5 adama 3.5 milyon € önerilmiş.
mutu da bir gelemedi :) ha geldi ha gelecek diyoruz sonra ya mutunun menajeri yalanliyor ya fener yalanliyor gazetta dello sport ne kadar ciddi bir gazete ?
HooijDonk07
11.Haziran.2010, 17:07
Mutu gelsin ya Guiza'dan daha iyidir.Di Natale'yi alsak iyi olurdu.Aragones istiyordu ama Aziz Yıldırım almamıştı sanırsam :)
A.FaruK
11.Haziran.2010, 17:09
Mutu gelirse çok şahane bir iş yapmış oluruz .
Del Piero_10
11.Haziran.2010, 17:19
mutu da bir gelemedi :) ha geldi ha gelecek diyoruz sonra ya mutunun menajeri yalanliyor ya fener yalanliyor gazetta dello sport ne kadar ciddi bir gazete ?
Transfer konusunda en güvenilirlerden biri.
eng1n
11.Haziran.2010, 17:19
Ne kadar çabuk 2.sınıf oldu. Geldiğiden yönetim hepinizi kandırmıştı. Yakında Brazilya milli takımının değişilmez ismi olacak diye...
Cristian için yönetim böyle mi demişti ? gerçekten hatırlamıyorum onun için sordum
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
11.Haziran.2010, 17:26
Mutu transferi yattı mı?
Serie A takımlarından Fiorentina'da forma giyen Rumen futbolcu Adrian Mutu'nun, Fenerbahçe'ye transferinin gerçekleşmediği iddia edildi.
Floransa'daki bir yerel gazete haberine göre, Fiorentinalı ve Fenerbahçeli yöneticiler Mutu'nun transferi üzerinde görüştü, ancak anlaşma sağlanamadı.
''Mutu fiyat yükseltti, Türkler fren yaptı'' başlığıyla verilen haberde, Rumen futbolcunun yıllık 4 milyon avro olmak üzere 3 yıllık sözleşme istediği, ancak Fenerbahçe'den olumsuz yanıt aldığı öne sürüldü. Bu durumda transferin gerçekleşmediği kaydedildi.
Bu arada, nisan ayında İtalya Olimpiyat Komitesi, doping testi pozitif çıkan Mutu'ya 9 ay sahalardan men cezası vermişti. 31 yaşındaki futbolcudan ocak ayında Bari ve Lazio ile yaptığı maçlardan sonra alınan numuneler pozitif çıkmıştı.
Mutu'nun cezası, 29 Ekim'de dolacak.
LigTv
fenerlistinanc
11.Haziran.2010, 18:18
Aykut KOcaman yerinde daha iyi gibi, yeni bi isim yerinde olur bence. Ayrica teknik direktor gidip de oyuncu transferleriyle direkt ilgilenmez diye dusunuyorum. Yonetimin tercihi sportif direktorlukte kalmasi yonunde, Aykut Kocaman' a verilen goreve bakilirsa.
daumun gönderileceğini düşünürsek transfer çalışmalarının hızlı bi şekilde devam etmesi nedeniyle bi hocayla anlaşıldığını düşünüorm bu hocanında aykut kocaman olduğunu düşünüorm. bence de sportif direktör olarak başarılı ama teknik direktör olarak takıma daha çok katkısı olacağını düşünüorm
Merev
11.Haziran.2010, 18:19
CSKA'nın Sırp oyuncusu Milos Krasic, İtalyan basınında Juve ile anlaştığı iddia edilen haberleri yalanladı!
''Şuan da tamamen Dünya Kupası'na odaklandım. Başka bir şey için kimseyle görüşmedim'' dedi.
Sırp oyuncunun menajeri ise ; ''Evet, Juve baya mesafe kat etmişti fakat girişimleri olumsuzlukla sonuçlandı'' dedi.
Bu açıklamalar Fenerbahçe Kulübü'nde sevinç oluşturdu.
TFM - Turkish Football Media
Kaynak : http://turkishfootballmedia.blogspot.com/2010/06/fenerbahceyi-umutlandran-sozler.html
KanaKe
11.Haziran.2010, 18:21
tfm ne ya kolpa oldugu isminden belli :)
Merev
11.Haziran.2010, 18:24
tfm ne ya kolpa oldugu isminden belli :)
:) :) Oyuncu acıklama yapıyor kanallara, bilgi vermek istiyoruz. Yine de yaranamıyoruz. :)
KaPaLı
11.Haziran.2010, 18:25
Aklınca reklam yapıyo (: Blog reklamı (:
Lim10
11.Haziran.2010, 18:27
Galatasaray başkanı Adnan Polat:
Fenerbahçe'nin Stoch'la ilgilendiğini duyunca bütçeyi düşünerek transferden vazgeçtik.
Fenerbahçe'nin Stoch'la ilgilendiği yönünde çıkan ilk haberlerin ardından bazı arkadaşlarımız "Neden Fenerbahçe'yi tercih etsinki?" gibilerinden sorular sormuştu.Sanırım en güzel cevabı Galatasaray başkanı kendisi vermiş...
TR.CaPTaiN
11.Haziran.2010, 18:34
Teyit edilmemiştir yazıyor Fenerbahçe'nin resmi internet sitesinde.. Şekip Mosturoğlu Ntvspor'a canlı yayında bağlandı, ama bu konuya bir türlü açıklık getiremedi..
Bence yeterince açıklığa kavuşturdu. Bu bir yalanlama değildir. Avrupa kulüplerinden örnek alınmış, bu haberlerin doğru olduğunu onaylamadığımız bir sistem diyor. Bu tip bölümlere ihtiyaç duyulmasının nedeni tamamen basındır. Masabaşı haber yapmak yerine araştırıp, gerçeklere ulaşmaya çalışsalar daha mantıklı olur. Ama tabi onlar için haberin doğruluğundan ziyade tiraj önemli olduğu için insanları kandırmışlar kandırmamışlar pek de umurlarında değil. Bu bölüm yalanlama olsa Forlan ve Elyasa'nın ne ayrıcalığı var da onlar özel olarak yalanlansın ? Fenerbahçe yalanladığı oyuncuyu aldı diyen tv yorumcuları bunun farkında ama farkında değilmiş gibi yapmak daha çok ilgi çekiyor.
Estranged
11.Haziran.2010, 18:34
Dün Lig TV deki bir programa Cihat Kamer ve Aykut Kocaman bağlanmıştı,oyuncuyu Twente maçından beri izlediklerini söylemişlerdi.
SAİT71
11.Haziran.2010, 18:38
Bu fiyat hakkında çeşitli söylentiler var.. NTVSpor 7 Milyon Euro bonservis, 3.250 m € euroda oyuncuya verecek demişti..
TR.CaPTaiN
11.Haziran.2010, 18:50
Resmi açıklama yapıldı zaten. Oyuncu için Chelsea'ye 5.5 m € 2 taksitle ödenecek. Kendisine de 1.2 m € + 10 bin € maç başı ödenecekmiş, diğer sayfalarda arkadaşın biri radyoda Cihan Kamer'in söylediğini söyledi.
yaman76hakanFB
11.Haziran.2010, 20:07
Her neyse... Biz Fenerbahçe'nin muhasebecisi değiliz. Kime kaç para ödenecek; bunu yönetim düşünsün... Ben taraftarım. Ben futbolcu istiyorum; iyi futbolcu istiyorum. Ucuza aldık, pahalıya aldık; benim derdim değil... Adam gibi futbolcu alsınlar. Bana ekonomik olarak düşen görevleri zaten elimden geldiği kadar yapıyor, inciğimi boncuğumu, çorabımı satın alıyorum. Gerisi beni ilgilendirmez. Fenerbahçe'nin mali işlerinden sorumlu olanlar düşünsün. Ben ucuza futbolcu geldi diye sevinmem... Ben iyi futbolcu geldi diye sevinirim.
RiG0BeRT
12.Haziran.2010, 00:50
Adnan Polat Stoch için Fenerbahçenin 2 kat fazla Bonservis verdiğini söylüyordu ama Verilen ücret 5.5M Euro.Ben Fenerbahçenin 9-10M verdiğini düşünüyodum.5.5 Olduğunu duyunca şaşırmadım değil.Bence Galatasaray için bu sonuç başarısızlıktır.
izmer96
12.Haziran.2010, 00:55
Romanya'da yasiyorum burda Digi Sport diye bir kanal var buranin Lig Tv si diyelim , yalan haber yazdiklarini henuz gormedim ve Fenerbahce'nin Mutu + Lucescu ile anlasmak uzere oldugu haberi yayinlandi burda
KaPaLı
12.Haziran.2010, 00:55
Zaten açıklama net. Herkes anlamak istediği gibi anlıyo.
5,5 milyon € 2 eşit taksitle ödenecek. Oyuncuyada 1.2 milyon € peşin + maç başı para.
RiG0BeRT
12.Haziran.2010, 00:59
Bonservis hakkındaki haberi sonradan gördüm arkadaşım.Anlamak istediğim Fenerbahçenin Allahın İngilizine 11M Bayılması değil.
nannar
12.Haziran.2010, 01:00
Romanya'da yasiyorum burda Digi Sport diye bir kanal var buranin Lig Tv si diyelim , yalan haber yazdiklarini henuz gormedim ve Fenerbahce'nin Mutu + Lucescu ile anlasmak uzere oldugu haberi yayinlandi burda
dur le yüreğimize mi indireceksin.Hadi Mutu formsuz falan diyeceğiz ama burası da EPL ya da La Liga değil. Lucescu gelirse zaten Fenerbahçe'de sevinmeyen olmaz sanırım :)
RiG0BeRT
12.Haziran.2010, 01:02
Luce birde Fenerbahçede Şampiyon olursa tam olur heralde :) Bana göre Fenerbahçe için en iyi tercihlerden birisi.Mutu konusunda aynı şeyi söyleyemem.Çok yetenekli oyuncu ama Türkiye'de iyice bozulur.
nannar
12.Haziran.2010, 01:10
harbi Luce Fener'i de şampiyon yaparsa 3'te 3 yaparak tarihe geçer Mustafa Hocadan sonra :D
fm_monster
12.Haziran.2010, 01:11
inş. yalandır 31 yaşına gelmiş sorunlu bi mutuyu istemem takımda ayrıca lucescu gibi artık son dönemini yaşıyan td ler yerine genç hırslı isimler olsa daha iyi olur.
GeNç KaRTaL
12.Haziran.2010, 01:17
Lucescu Türkiye'ye dönerse zaten bu amaç için döner gibi geliyor bana.
vuque
12.Haziran.2010, 01:23
Lucescu'yu isterim ama Mutu'yu istemem...
di canio
12.Haziran.2010, 01:31
Lucescu'yu istemem. Mutu belki ama ona da soğuk bakıyorum. Mutu sorunlu bir oyuncu zaten. Lucescu'nun da geçmişte Fenerbahçe ile yaşadıkları malum.
Bu arada az önce Lig Tv'de Trabzonspor yöneticisine Semih'i sordular. Semih önümüzdeki sezon büyük ihtimalle Fenerbahçe'de oynayacak dedi.
GeorgeWeah
12.Haziran.2010, 03:49
Ne Lucescuyu isterim ne de Mutuyu. Td Aykut Kocaman olsun. Başarısızlık olsa da arkasında durulsun ve sabredilsin. Onun istediği isimler de alınsın. Herkes arkasına yaslansın Fenerbahceyi izlesin..
goosfraba
12.Haziran.2010, 08:39
mutu olsa olsa birinin alternatifidir.
Chivalry
12.Haziran.2010, 09:26
Genç mücadeleci hızlı takım kurulacak? Mutu mu bu genç mücadeleci ? Sanmıyorum alacaklarını.
BleedingMoon
12.Haziran.2010, 12:28
lucescu olmasın da mutu iyidir. mutu sorunlu olsa da bunu performans düşüklüğü olarak yansıtmıyor pek. çok iyi futbolcu. aykut kocaman'la heyecanlanmışken lucescu'yu istemem takımın başında.
Sekopej
12.Haziran.2010, 12:45
Lucescu söylentiden öteye gitmez umarım, ben de istemem Lucescu'yu, önceki sayfalarda yazdık zaten nedenlerini.
Mutu'nun cezası sadece İtalya'da geçerliyse alınması fayda sağlar, aksi halde, iyi bir forvet olmadan ŞL'ye kalmak zor olabilir, Mutu'nun cezasının tamamlanmasını beklersek, eleme maçlarında faydalanamayacağız.
BeeTLeJuiCe
12.Haziran.2010, 13:07
Lucescu söylentiden öteye gitmez umarım, ben de istemem Lucescu'yu, önceki sayfalarda yazdık zaten nedenlerini.
Mutu'nun cezası sadece İtalya'da geçerliyse alınması fayda sağlar, aksi halde, iyi bir forvet olmadan ŞL'ye kalmak zor olabilir, Mutu'nun cezasının tamamlanmasını beklersek, eleme maçlarında faydalanamayacağız.
Mutu'nun cezası Ekim de bitiyordu sanırım.
TR.CaPTaiN
12.Haziran.2010, 13:10
http://www.zita.be/nieuws/telex/sport/878341_fenerbahce-biedt-15-miljoen-euro-voor-eden-hazard.html
Hazard için 15 m €'luk resmi teklif yapıldığı yazıyor.
Hazard resmi sitede transfer haberi görülse bile emin olmak için formayı giymesi beklenilecek bir adam. Bu haberin şimdilik tek önemi Fenerbahçe'nin artık 19-20 yaşındaki oyunculara yönelmesi ve 15 m €'yu, belki daha fazlasını 20 yaşındaki bir oyuncu için gözden çıkarabilmesidir. Gerçi Lille başkanının Hazard'tan 30 m €'luk bir gelir beklentisi varmış Avrupa'nın devlerinden.
yaman76hakanFB
12.Haziran.2010, 13:10
Çeşitli nedenlerle uzun süredir futboldan uzak kalmış birisi yaşı ve yeteneklerinin düzeyi ne olursa olsun her zaman bir risktir. Okulundan bir yıl uzaklaştırılsan, ertesi yıl başka bir okula kaydolup aradaki mesafeyi kişisel gayretinle kapatabilirsin. Ama sporda bu işler bu kadar kolay olmuyor. Oynayan, oynamaya hazır sporcularla ilgilenmek her zaman daha mantıklıdır. Mutu bir soru işaretidir. Risktir. Bu sezonu şampiyon kapatsaydık böyle bir kumar oynama şansımız olabilirdi ama şu durumda kumar lüksümüz yok.
Lucesku'ya gelince... Aykut Kocaman'ın bahsettiği futbol felsefesiyle ne kadar örtüşür emin değilim; Aykut hoca aldığı ve almak istediği oyunculara en uygun teknik adamları kafasında sıralamıştır. Buna eminim.
BleedingMoon
12.Haziran.2010, 13:28
Hazard resmi sitede transfer haberi görülse bile emin olmak için formayı giymesi beklenilecek bir adam. Bu haberin şimdilik tek önemi Fenerbahçe'nin artık 19-20 yaşındaki oyunculara yönelmesi ve 15 m €'yu, belki daha fazlasını 20 yaşındaki bir oyuncu için gözden çıkarabilmesidir. Gerçi Lille başkanının Hazard'tan 30 m €'luk bir gelir beklentisi varmış Avrupa'nın devlerinden.
aykut kocaman'la birlikte gelen felsefe... :yildiz:
hazard'ı alamasak bile bu oyuncuyla ilgilenmemiz takımdaki zihniyet'in ne denli değiştiğini gösteriyor. 30 milyon euro isteyen başkan da biraz hayalcilik etmiş bence. 15 iyidir. akıllı ol başkan.
SAİT71
12.Haziran.2010, 14:04
Bu yapılan tarihi transfer devrimlerinden sonra TD. için kendi evladımız olan Aykut Kocaman'ı getirmeliyiz yahut Aykut kocaman'ın emrine onun istediği bir hoca bulmalıyız. Bugün gazetelerde Pavlyuchenko haberleri vardı.. Birisi Fener'e yazıyor diğeri Galatasaray'a...
yaman76hakanFB
12.Haziran.2010, 14:18
Aykut hocanın kendi seçeceği bir teknik adamla çalışması ve futbolun patronu olarak devam etmesi çok daha iyi olur. Yahut TD olacaksa, kesinlikle Alex Ferguson gibi menejer tarzı bir teknik adamlık olmalı... Yani hem transferleri yapmalı, hem takımı yönetmeli... Ama Aykut hocanın yıpranmasını istemediğim için böyle devam etmesinde yarar görüyorum. Yeter ki transfer ettiği oyunculara ve oynatmak istediği sisteme uygun teknik adamı seçme şansı verilsin.
DisCo
12.Haziran.2010, 14:26
Söylediklerinde kendi bakış açısıyla, elindeki bilgilerle haklı olabilir. Onun penceresinden öyle görünüyordur. Ama biz futbolcuyla zaten görüşüyorduk.”
"Biz G.Saray’la yarışa girmedik. Stoch’un tam ederini verdik. Eksik ya da fazla değil.Ama o gece Chelsea’ye bizden daha fazla fiyat önerildi..."
Dün tüm gazetelerin manşetlerini hemen hemen aynı haber süslüyordu:
- Fenerbahçe Stoch’u aldı, G.Saray’a büyük çalım attı.
Sarı lacıvertli taraftarları coşturan, aynı zamanda sarı kırmızılı taraftarlara üstten baktıran bir haberdi. Öyle ya, ezeli rakiplerinin ellerinden Stoch gibi bir yıldızı kapmışlardı.
Fenerbahçeli gururluydu, sevinçliydi...
Öğle saatlerinde telefonum çaldı.
Stoch transferini bitiren isim, F.Bahçeliler’in yeni kahramanı Cihan Kamer arıyordu. Hemen söze girdim;
- Tebrik ederim. Stoch hayırlı olsun.
· Teşekkür ederim.
- Aklıma ilk gelen soruyu hemen sormalıyım. Anelka’nın etkisi var mı bu transferde.
· Hayır yok.
- Peki ya Abramoviç’in. Başkan Aziz Yıldırım onunla temasa geçti mi? Konuştu mu?
· Başkan bütün gayretiyle Chelsea’deki tüm tanıdıkları devreye soktu. Abramoviç ile direkt bir görüşmesi olmadı. Ama endirekt ulaştığını biliyorum.
Fenerbahçe Yöneticisi Sayın Cihan Kamer ile konuşmamız böyle başladı. Gizli kalması gerekenler hariç transferde neler yaşanmışsa hepsini tek tek anlattı. İşte o görüşmenin tümü...
"Bir ay önce devreye girdik"
- Galatasaray da çok istiyordu bu futbolcuyu.
· Evet. Ama ortada bir bilgi kirliliği var. İki şeyin altını çizmeliyim.
a-) Bir takım bir futbolcuyu istedi ve alamadı.
b-) Bir takım bastırdı parayı ve futbolcuyu aldı.
Açık söylemeliyim. Dışardan bakıldığında doğru gibi görünse de bunlar tam olarak gerçeği yansıtmıyor. Pazarlık kızıştırmak gibi bir durum söz konusu değildi.
- Fenerbahçe ne zaman devreye girdi?
- 1 ay önce. Menajeri vasıtasıyla konuştuk. Başkan bütün gayretiyle tüm tanıdıklarını devreye soktu. Stoch’un menajeri aynı zamanda Holosko’nun da menajeri. Ben kendisini tanıyordum. Tüm ilişkilerimizi ve kabiliyetimizi bu transfer için kullandık.
- Ve G.Saray’dan önce davranıp aldınız.
· Hayır hayır. Adnan Bey (Polat), Haldun Bey, (Üstünel), Murat Bey (Yalçındağ), çok saygı duyduğum insanlar. Böyle söylemeyin. Adnan Bey söylediklerinde kendi bakış açısıyla, elindeki bilgilerle haklı olabilir. Onun penceresinden öyle görünüyordur. Ama biz futbolcuyla zaten görüşüyorduk. Bu ülkedeki bir kulübün parası, bu ülkenin parası demek zaten. Biz bu parayı en doğru şekilde değerlendirmeliyiz. 1 lira daha fazla vermemek için. -
"8.5 değil 5.5 milyon verdik"
- Yani G.Saray ile yarış halinde olmadınız.
· Asla olmadık. Size bu futbolcu için talep edilyen rakamı söyleyeyim. 8 milyon Euro. Bonservis bedelinden söz ediyorum. Biz 5.5 milyon Euro verdik. Ve iki taksitte ödeyeceğimizi söyledik. Kabul ettiler. Fenerbahçe Kulübü, başkanı ve yöneticileri ile Cihan Kamer tüm gayretini sergiledi Stoch için. Tam ederini verdik. Bir kuruş eksik ya da fazla değil. Başka bir kulüp ile de yarış halinde olmadık.
- Stoch ne kadar alacak?·
2.5’un (milyon Euro) çok altında. Hadi garanti parayı da söyleyeyim size. 1.2 milyon Euro.
- Ama öyle bir imaj oluştu ki, G.Saray çok önceden ilgileniyordu. Siz devreye girdiniz ve parayı yükseltip aldınız futbolcuyu.
· Söyledim size rakamları. 1 aydır çok büyük bir titizlikle çalıştık. Asla Galatasaray’ın üzerine gitmedik. Her gün gazetelerde pekçok futbolcu ismi okuyoruz. Size bir gerçeği daha söyleyeyim. Biz anlaşmayı bitirmiştik. Chelsea’ye bizim ödediğimiz paranın üzerinde bir ücret teklif edildi o gece.
- Buna rağmen Stoch Fener’e geldi.
· Evet. Çünkü transferde futbolcunun tercihi de önemli.
"G.Saray da Semih’i alabilir"
- Peki para artışı yapılmadı. Stoch niye tercih etti? Sadece bu söyledikleriniz nedenlerden dolayı mı?·
Biz oyuncuyu transfer edebilmek için para dışındaki etkiler nedir ona baktık ve onu yaptık. Bakın Krasiç olayında futbolcu İspanya’yı İtalya’yı, İngiltere’yi tercih ediyor öncelikle. Orada yaşamak istiyor. Avrupalı oyunculara talip olduğunuzda öncelikle bunlarla karşılaşıyorsunuz.
- Galatasaray’da Semih misillemesinde buluyor.
· Semih’i alabilirler. Arda Fenerbahçe’de, Semih de G.Saray’da oynayabilir. Onlar profesyonel oyuncular. Taraftar değiller ve taraftar gibi düşünmemeliler. Maddi ve manevi olarak bir kulüpte mutlu değillerse giderler.
- Ya yöneticiler?
· Bunun altını çok çiziyorum ve belki de tekrar oluyor ama lütfen yazın. Adnan Bey, Haldun Bey, hepsi çok değerli insanlar. Bizler taraftar refleksiyle hareket etmemeliyiz. Adnan Başkan yanlış anladı. Elindeki verilere göre konuştu. Ama biz bir yarış için değil, ihtiyacımız olduğu için bir oyuncuya transfer teklifinde bulunduk. Bunun herkes tarafından bilinmesini isterim.
BENiM DEĞiL F.BAHÇE YÖNETiMi’NiN TRANSFER BAŞARISI
- Fenerbahçe medya ilişkilerinde hep ketum davranırdı. Siz konuşuyorsunuz.
· Yanlış anlamaları düzeltmek istiyorum. Kamuoyu doğru bilgilensin. Galatasaray ile transfer yarışına girmedik. Bizim G.Saray ile yarışımız ancak sahada olur. Yen G.Saray’ı, şampiyon ol, Avrupa’da başarılı ol. Önemli olan bu, asıl rekabet bu. Transfer atlatmalarıyla değil, ancak bu tür başarılarla ben kulübümü yönetici olarak bir noktaya getirebilirim.
- Peki maçları da bu duygularla mı izliyorsunuz?
· Ben iyi bir Fenerbahçeliyim. Bir yöneticinin taraftar gibi maç izlememesi gerekir diye düşünüyorum. Şeref Tribünü’nde oturmamaya gayret ediyorum. Locamda oturup izliyorum maçları. Yönetici sorumluluğu gereği tahrikkar bir uslüp içinde konuşmamalı. Ben gerekli özeni göstermeye çalışıyorum. Böyle hareket edersek, bizimle birlikte taraftarı da aynı noktaya taşırız. Ama ben, “G.Saray’ın elinden nasıl aldım futbolcuyu” dersem bu yakışık alır mı? Hizmet süremiz birkaç yıl. O sürede futbol adına güzel şeyler yaparsak ne mutlu?
- Taraftar şimdi size transferin iş bitirici yöneticisi gözüyle bakıyor.
· Genelde transferi yapan yönetici değil, onun arkasındaki güç önemli. O güç ne biliyor musunuz? Siz transferi yapmak için gider 2 gün çaba harcarsınız ama arkanızda o kulübü ayakta tutan yöneticiler vardır. Siz 2 gün çalışırsınız onlar 365 gün. Mesela Ali Koç. Koç gibi bir İmparatorluğu bırakıp Fenerbahçe için çalışıp didiniyor. Diğer yönetici arkadaşlarıma haksızlık edilmemeli. Örneğin Şekip Mosturoğlu hukuk, Abdullah Kiğılı Fenerium, Ömer Temelli stat konusunda uzman. Onlar kulübü ayakta tutuyorlar.
Kaynak: Hürriyet / Mehmet Arslan
yaman76hakanFB
12.Haziran.2010, 14:43
Cihan Kamer'in yukarıdaki açıklamaları bana gayet samimi ve içten geldi. Tafsilatını bilmiyorum tabii...
RasAnt
12.Haziran.2010, 15:56
Ne mutu gelsin neden lucescu intihar ederim lucescu gelırse yaa
goosfraba
12.Haziran.2010, 16:03
macar radyosu : fenerbahçe stoch'tan sonra dszudszak'ta da sona yaklaştı.
GodfatheR
12.Haziran.2010, 16:07
dszudszak'ı çok istiyorum ya. Gelecek ve efsane olacak, öyle hissediyorum =)
izmer96
12.Haziran.2010, 21:08
Fener dă 7 milioane pe Mutu şi îi oferă un contract pe 3 ani!
Reprezentaţii grupării turceFenerbahce Istanbul sunt gata să prezinte clubului AC Fiorentina o ofertă de şapte milioane de euro pentru transferul atacantului român Adrian Mutu, informează site-ul calciomercato.com.
"Fenerbahce e gata să facă primii paşi oficiali pentru cumpărarea lui Mutu. Mâine este de aşteptat un contact telefonic direct cu Pantaleo Corvino: clubul turc va oferi şapte milioane de euro Fiorentinei şi îi va propune un contract pe trei ani jucătorului.
Preşedintele clubului Fenerbahce, Aziz Yildirim, nu e deranjat deloc de suspendarea jucătorului pentru dopaj, până la 29 octombrie, şi se concentrează pe Mutu nu numai pentru o revigorare din punct de vedere sportiv a grupării sale, dar mai ales pentru publicitate", a notat sursa citată.
Site-ul italian a adăugat că întâlnirea între impresarii jucătorului român şi directorul sportiv al Fiorentinei pentru a discuta viitorul lui Mutu, stabilită iniţial pentru finalul săptămânii trecute, a fost amânată "pentru o dată ulterioră".
Atacantul Adrian Mutu a fost suspendat nouă luni de tribunalul antidoping din cadrul Comitetului Olimpic Italian (CONI), după ce a fost depistat pozitiv cu sibutramină. Suspendarea lui Mutu va expira în luna octombrie.
GSP.RO (Romen Spor Kanali)
Kisacasini tercume etmem gerekirse Fenerbahce'nin Fiorentina'ya 7m Euro luk bir teklif yapmak icin hazir oldugunu ve Mutu'yada 3 yillik kontrat onericegini soyluyor haber fakat Mutu'ya yillik ne verilecegini yazmamis
yaman76hakanFB
12.Haziran.2010, 21:26
D-Spor isimli kanal şimdi Scolari'den bahsetti. Çok ciddi olarak...
sananes
12.Haziran.2010, 22:27
mutu haberi kesin yalandır yahu almazlar öyle bir risk onu önemsemiyorumda scolari olur mu olur.aziz yldırım daha öncede istemişti onu.umarım olmaz aykut kocaman kendi yaptıgı transferleri kendi sahaya inip yönetmeli
yaman76hakanFB
12.Haziran.2010, 22:35
Scolari Avrupa futbolunu özümsemiş ve saygı uyandıran birisi ama sonuçta Brezilyalı... Önyargılarımdan arınıp değerlendirmem mümkün değil... Sevmiyorum onların futbolunu... Tabii bu kişisel birşey... Ben oyuncunun gözlerinde ateş kıvılcımları görmeliyim, kan kokusu almış köpek balığı gibi saldırmalı topa... Brezilya mı? kakara-kikiri...
Tabii Scolari'nin evrensel ve modern futbola yabancı kalması mümkün değil. Ama insan yine de korkuyor. Bir de onun hatırına Alex'le yeniden kontrat filan uzatılır...
Universal
12.Haziran.2010, 23:19
Scolari yerine Zico'yu tercih ederim. Oynatılacak futbol aynı futbol, Zico'nun hiç olmassa güzel anıları var. Türkiye'yi tanıyor. Kaldı ki Zico gelemeden önce hep onun adı geçiyordu; ama maddi neden yüzünden gelmemişti.
TR.CaPTaiN
13.Haziran.2010, 00:00
Scolari kulüp bazında Avrupa'da sadece Chelsea'yi çalıştırdı, ordan da kovuldu. Scolari denildiğinde akla ilk milli takımlar gelir. Milli takım düzenine alışmış antrenörler de kulüp takımlarında zorlanırlar. Her ne kadar kariyerinde epeyce kulüp takımı yönetse de son yılları milli takımlarda geçti. Yılmaz Vural'ı bile Scolari'ye tercih ederim; hiç yoktan kovarken tazminat sorunu olmaz. Scolari yapılabilecek en kötü tercihlerden biri olur.
KanaKe
13.Haziran.2010, 02:09
PSV ile bonservis konusunda anlasamazsalar Mutu'yu alacaklardir bana göre ilk tercih Dzudszak Mutu 2. tercih gibi duruyor. Bu arada Scolari büyük hocadir gelirsede basarili olacagina inandigim bir hocadir fakat bende her fenerli gibi aykut hocanin takimin basina gecmesini istiyorum böylesi daha hayirli olacaktir.
KaPaLı
13.Haziran.2010, 02:19
Stoch'un rezerv takımda oynadığı maçları izledim az önce. Adam yardıra yardıra gidiyo valla. Sürekli alan değiştiriyo. Ayaklarına çok hakim. Robben'nin PSV'de oynarken halini hatırlattı bana. Uzaktanda iyi vuruyo evladım.
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
13.Haziran.2010, 10:01
Son bomba Kanoute!
Fenerbahçe'nin Stoch transferinden sonra özellikle forvete hangi yıldızı alacağı merakla beklenirken, Kanoute isminin tekrar ön plana çıktığı belirtildi.
Sarı lacivertlilerin iki yıl önce renklerine bağlamak istediği yıldız futbolcu için yeni bir atağa kalktığı ve kulübü Sevilla ile bir ön görüşme yaptığı öğrenildi.
İspanyol kulübüyle 2012 yılına kadar sözleşmesi bulunan 31 yaşındaki Kanoute'nin 16 milyon Euro'luk bonservis bedelinin 12 milyon Euro'ya kadar indirilmeye çalışıldığı ifade edilirken, Malili futbolcunun Fenerbahçe'ye gelmeye sıcak baktığı da ileri sürüldü.
Başkan Aziz Yıldırım'ın özellikle forvet transferiyle çok yakından ilgilendiği belirtildi. Yıldırım'ın Güiza'ya talip çıkmaması halinde bu futbolcunun yanında oynayabilecek, hava toplarına hakim bir yıldız transferi hedeflediği öğrenildi.
İspanya ve İtalya'daki spor portalları Fenerbahçe'nin forvet hattında Milan'ın dünyaca ünlü yıldızı Ronaldinho üzerinde de durduğunu ileri sürürken, Fenerbahçeli yöneticiler bu ismin gündemde olmadığını belirtti.
Sarı lacivertliler sağ kanat için ilk sırada düşündükleri Krasic'e ise bir hafta süre tanıdı.
CSKA Moskova kulübü ile 15 milyon Euro'luk bonservis konusunda anlaşma sağlayan ancak Juventus'un devreye girmesiyle Sırp futbolcuyu ikna etmekte zorlanan sarı lacivertlilerin 15 Haziran'a kadar bekleme kararı aldığı, olumlu bir sonuç çıkmaması halinde ise Krasiç'ten vazgeçecekleri öğrenildi.
Bu arada Slovak Milli Takımı'yla birlikte Dünya Kupası için Güney Afrika'da bulunan Fenerbahçe'nin yeni transferi Stoch, dizindeki sakatlığın önemli olmadığını ve 15 Haziran'da Yeni Zellanda maçında oynayacağını söyledi.
Slovak ve Türk medya mensuplarının Fenerbahçe ile ilgili ısrarlı sorularına cevap vermek istemeyen Stoch sadece, "Burada Dünya Kupası için varız. Fenerbahçe konusunda fazla konuşmak istemiyorum. Fenerbahçe ile anlaştığım için çok mutluyum. İyi bir takıma gittiğimi de biliyorum. Şimdilik söyleyeceklerim bu kadar" kelimelerini kullandı.
LigTv
Addolorato
13.Haziran.2010, 11:34
Kanoute iyi futbolcu fakat Stoch'u alıp gençleşmeye çalışan Fenerbahçe'nin politikasına uymaz..
yaman76hakanFB
13.Haziran.2010, 11:37
Uyar...Uyar... Tamam; gençlik, enerji... Ama o kadar da değil...:)
Kanoute'nin topla birlikte nasıl hız aldığını biliyoruz. Tam Aykut hocanın bahsettiği, hızlı ve dikine oynayan oyuncu... Daha nice genci cebinden çıkarır Kanoute...
vuque
13.Haziran.2010, 11:43
31 yaşında ki kanoute ye 16 milyon veya 12 milyon euro verilmesine karşıyım...
hatta kanoute'ye karşıyım...
bi adım atıldıysa devamı gelsin,genç oyuncuları istiyorum takımda ben.
gerekirse risk'e girip robert lewandowski'yi alalım ama yeter ki genç alalım...
uAburak89
13.Haziran.2010, 11:47
Lewandowski 4.5 milyon euro bonservis bedeli ile Dortmund'a transfer oldu, 4 yıllık sözleşme imzaladı.
World Hollow o1
13.Haziran.2010, 11:48
Kanoute iyi bir oyuncu ama bu kadar mutlu mutsuz 3 tane forvet varken 4. forvete gerek yok..
Ne zaman Guiza yollanırsa Kanoute çok iyi transfer olur o vakit..=)
vuque
13.Haziran.2010, 11:52
Lewandowski 4.5 milyon euro bonservis bedeli ile Dortmund'a transfer oldu, 4 yıllık sözleşme imzaladı.
Bilmiyordum ama örnek olarak söyledim bi ara gündemdeydi diye illa o olması gerekmiyor :p
Mandzukic falan olur :p
Hiç mi yok genç golcü (::)
yaman76hakanFB
13.Haziran.2010, 11:52
Guiza'nın kalmasına ihtimal vermiyorum zaten... Onda bu evlat acısı, bizde bu kuyruk acısı varken; bu birliktelik mümkün değil, devam etmez...
TR.CaPTaiN
13.Haziran.2010, 12:04
Haberde 31 yaşında denilmiş ama Kanoute 1977 doğumlu yani 33 yaşında. Bu yaştaki bir oyuncu için bahsedilen bonservis bedelini kimse vermez. Benim tahminim İngiltere'de Pavlyuchenko, Santa Cruz gibi oyuncular için çalışmalar yapıldı.
Since-1907
13.Haziran.2010, 12:15
Pavlychenko veya Santa Cruz'dan biri gelse çok iyi olur.İkiside çok iyi forvetler.Guiza'nın artık kalması çok zor.Satılmazsa kiralanma yoluna gidilecek , satılamaz veya kiralanamazsa bile forvet alınır çünkü bu taraftarın artık ona sabrı kalmadı.
KaPaLı
13.Haziran.2010, 12:44
Roman çok sağlam olur. Santa Cruz'un sakatlık problemi var. Sıkıntı yaratabilir sezon içerisinde.
HooijDonk07
13.Haziran.2010, 12:47
Ben Bent'i düşünüyorum İngiltere'den.Alırsak çok iyi olur.Bana Heskey'nin gençlik halini hatırlatıyor :n:.
KanaKe
13.Haziran.2010, 13:08
Ben Bent'i düşünüyorum İngiltere'den.Alırsak çok iyi olur.Bana Heskey'nin gençlik halini hatırlatıyor :n:.
Heskey hicbir zaman Bent kadar hizli degildi Heskey bildigin pivot forvet Bent daha cok Kezman tarzi bir oyuncu fakat son vuruslarda Kezman'dan daha iyi :)
sananes
13.Haziran.2010, 13:27
santa cruz heskey yada roman bunlardan birini alabilirsek alalım ama ilk tercihim roman olmaz cok garip goller kacırabiliyo
HooijDonk07
13.Haziran.2010, 13:30
Heskey hicbir zaman Bent kadar hizli degildi Heskey bildigin pivot forvet Bent daha cok Kezman tarzi bir oyuncu fakat son vuruslarda Kezman'dan daha iyi :)
Tarz olarak değil tip olarak demek istedim :D:D
eng1n
13.Haziran.2010, 13:37
Roman çok sağlam olur. Santa Cruz'un sakatlık problemi var. Sıkıntı yaratabilir sezon içerisinde.
tamda bunu dicektim Santa Cruz'un sakatlık problemi var.
GeorgeWeah
13.Haziran.2010, 14:54
Krasicle imzalar atılmış. Sırbistan Dünya Kupasından elenince açıklanacakmış.
Antudaki bütün duyumcular :)
KaPaLı
13.Haziran.2010, 14:55
Ne duyumu Ümit Allah aşkına. Adam İnter'le çoktan anlaştı. Antu'da her canı sıkılan duyumcu. : )
KanaKe
13.Haziran.2010, 14:56
Krasicle imzalar atılmış. Sırbistan Dünya Kupasından elenince açıklanacakmış.
Antudaki bütün duyumcular :)
yau birakin su antuyu :D
GeorgeWeah
13.Haziran.2010, 14:57
Ne duyumu Ümit Allah aşkına. Adam İnter'le çoktan anlaştı. Antu'da her canı sıkılan duyumcu. : )
yau birakin su antuyu :D
Gerçekten ciddiyim. Bir takım olaylardan dolayı açıklanmıyormuş.
fm_monster
13.Haziran.2010, 15:00
juve anlaşmamışmıydı krasicle
KaPaLı
13.Haziran.2010, 15:01
Yaa bırak Allah aşkına. Artık Antu yalama oldu. Her canı sıkılan duyum ortaya atıyo sırf herkes heyecanını kaybetmesin her an konuda olsun sitede olsun diye.
İnter - Juventus - Manchester City - Chelsea - Manchester United, Real Madrid şu ana kadar adı geçen kulupler.
nerazzuri
13.Haziran.2010, 15:04
18.5 m€ karışılığında Krasic İnter ile anlaştı.
TR.CaPTaiN
13.Haziran.2010, 16:43
En iyi duyumcunun bile tutturma oranı %30'un üstünde değildir. Duyumlara kendimizi hiç kaptırmamak gerek.
Fenerbahçe Krasic için bonservis bedeli olarak 18-19 m €'lara çıkabilir ancak; Türkiye'de oyuncuyu paradan başka cezbedecek hiçbir şey yok. Oyuncu da futbol hayatında parayı 2.sıraya atıp kariyeri ilk sıraya koymuşsa zaten o transfer için herhangi bir ihtimal kalmıyor. Krasic gibi artık CSKA'da zirve yapmış, yapacağını yapmış bir oyuncu doğal olarak üst basamaklara çıkmak ister. Göz önünde olmayan Rusya liginden göz önünde olmayan başka bir lig olan Türkiye ligine gelmenin pek çekici yanı yok. Hele Inter, Juventus gibi takımlar talibiniz ise hiç yok.
Benim asıl korkum Fenerbahçe'ye sıcak bakan Dzsudzsak için başka taliplerin ortaya çıkması. Palermo ve Stuttgart henüz resmi teklif yapmamasına rağmen ilgileniyormuş. Dzsudzsak'ın sözleşmesinde de 10 m €'luk bir serbest kalma maddesi varmış. -geçenlerde bir arkadaş 3-4 güvenilir yabancı kaynaktan göstermişti.- Hala Krasic'le ilgileniyor muyuz bilemiyoruz ama benim düşüncem Krasic'le zaman kaybetmeye hiç gerek yok. Dzsudzsak'ı alıp forvet transferine yoğunlaşmak gerek.
Trabzonspor
13.Haziran.2010, 16:59
Santa Cruz buraya gelirse soğurum yahu o adam gelmesin kimi alırlarsa alsınlar.
yaman76hakanFB
13.Haziran.2010, 17:57
Olur da bu takımın teknik adamı olarak Aykut Kocaman'ı seçerlerse, bu inşallah klasik bir teknik direktörlük olmaz. İngilteredeki menejerlik sistemine benzeyen yetkileri olur. Eline bir bütçe teslim edilir ve gelecek-gidecek oyuncuların mesuliyeti Aykut hocada olur.
Böyle bir değerin yıpranmasından ve hedef tahtası olmasından çok korkuyorum. Böyle bir durumda ona sabır göstermeli ve destek olmalıyız. Bence en güzeli Aykut Kocaman'a "kendine en uygun teknik adamı seç ve onunla anlaş" demek ve bu yetkiyi vermektir.
sananes
13.Haziran.2010, 18:01
muhtemelen getirirler aykut kocamanı ayrıca krasic çok kötu oynuyo su ana kadar
yaman76hakanFB
13.Haziran.2010, 18:03
??? aykut kocaman ismi kesinleşti mi ki
Biraz önce, benim mesajımdan evvel bir arkadaş böyle bir haber yayınladı. Ama sonradan haberin asılsız olduğunu öğrenmiş ve bunun için mesajı kaldırmış. Tam bende kaldırmaya hazırlanıyordum ki; siz alıntı ile bunu sormuşsunuz? Yani kesinleşmiş birşey yok... Bende alıntı yaptığınız mesajı değiştirmek üzereydim.
sananes
13.Haziran.2010, 18:10
anladım o zaman bi konu belirleyip düzenleyelim ister misiniz:) saka bi yana gecen sene daumda böyle getirilmişti aykut hoca acıklanmasada belirlendi bence yönetim tarafından
yaman76hakanFB
13.Haziran.2010, 18:18
Ben Fenerbahçe futbol şubesinin Aykut Kocaman'ın vizyonuna uzuuuuuun yıllar ihtiyacı olduğunu düşünüyorum ve klasik bir teknik adamlıkla yıpranmasına gönlüm razı olmuyor. Başaramayacağından değil; ama yıpranmasından ve hedef tahtası olmasından çekiniyorum. Eğer böyle bir mesuliyet verilecekse de, hem menejer, hem teknik adam olmalı...
TR.CaPTaiN
13.Haziran.2010, 22:20
Sıra geldi Ronaldinho'ya!
Slovak Stoch'un transferiyle gündemi değiştiren Fenerbahçe, rotayı bir başka dünya yıldızı Ronaldinho'ya çevirdi. Başkan Aziz Yıldırım'ın Ronaldinho'yu transfer etmek için İtalyan kulübüyle görüşmelere başladığı öğrenildi.
Ligtv.com.tr
Şu rüya bir gerçek olsa. :}
Aykut Kocaman ve Cihan Kamer Avrupa turuna çıktı. İtalya, İngiltere ve İspanya'da transfer çalışmalarına devam edilecek. Ntvspor
Since-1907
13.Haziran.2010, 22:22
Stoch haberide böyle bir gün önce çıkmıştı yarın anlaşılmıştı.Umarım yine öyle olur ama çok zor bir transfer olduğunu söylemek lazım en az Krasic,Hazard kadar zor.
BleedingMoon
13.Haziran.2010, 22:22
ronaldinho gelirse alex'e yol görünür o zaman?
TR.CaPTaiN
13.Haziran.2010, 22:33
13 Haziran 2010 tarihli Vatan gazetesinde Ferudun Niğdelioğlu imzasıyla "10'u bana bırakın" başlıklı haber tamamen hayal ürünüdür.
Daha önceden de belirttiğimiz gibi Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım, Miroslav Stoch transferinde Chelsea Başkanı Roman Abramovich ile görüşmemiştir.
Vatan gazetesinin haberinde belirtildiği gibi Milan'ın Brezilyalı oyuncusu Ronaldinho'nun transferi konusunda hiçbir girişimimiz yoktur ve Milan Kulübü Asbaşkanı Adriano Galliani ile hiçbir görüşme de söz konusu değildir.
Fenerbahçe Spor Kulübü
Başlamadan bitti rüya.
HooijDonk07
13.Haziran.2010, 22:52
13 Haziran 2010 tarihli Vatan gazetesinde Ferudun Niğdelioğlu imzasıyla "10'u bana bırakın" başlıklı haber tamamen hayal ürünüdür.
Daha önceden de belirttiğimiz gibi Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım, Miroslav Stoch transferinde Chelsea Başkanı Roman Abramovich ile görüşmemiştir.
Vatan gazetesinin haberinde belirtildiği gibi Milan'ın Brezilyalı oyuncusu Ronaldinho'nun transferi konusunda hiçbir girişimimiz yoktur ve Milan Kulübü Asbaşkanı Adriano Galliani ile hiçbir görüşme de söz konusu değildir.
Fenerbahçe Spor Kulübü
Başlamadan bitti rüya.
Ronaldinho'yla daha girişimimiz yok diyorlar belki olucak ileride :D:D
TR.CaPTaiN
14.Haziran.2010, 03:37
Bild gazetesi Fenerbahçe ve Beşiktaş için Halil'i yazmış.
http://www.bild.de/BILD/sport/fussball/bundesliga/vereine/frankfurt/2010/06/14/halil-altintop/doch-nach-istanbul.html
RasAnt
14.Haziran.2010, 13:15
Zlatannn Zlatannnnn İboyu bekliyorum hadi artık bitirin şu işi
GodfatheR
14.Haziran.2010, 13:17
Bu hafta içinde Aykut Kocaman'ın resmen açıklanacağı söyleniyor.
Varonil
14.Haziran.2010, 14:34
Bu hafta içinde Aykut Kocaman'ın resmen açıklanacağı söyleniyor.
Tahminim Perşembe ya da Cuma günü açıklanır Daum ile tazminat sorunu halledilirse.
TR.CaPTaiN
15.Haziran.2010, 21:01
Vederson'un ayrılışından sonra yüksek ihtimalle Caner alınacak.
Trabzonspor Genel Sayman’ı Mahmut Aksu:
CANER, GÖRÜŞTÜĞÜ BÜYÜK TAKIMLA ANLAŞAMAZSA GÜNDEMİMİZDE OLACAK
Caner, başka bir kulüple görüşme halinde dolayısıyla o kulüple görüşmesini bitirmeden biz devreye girmeyiz.
Radyospor
Varonil
15.Haziran.2010, 21:04
Çok da iyi olur aslında.Alternatif olarak yerli bir sol kanat olması lazım kadroda.
goosfraba
15.Haziran.2010, 21:05
selçuk yula, cuma günü hemen hemen herşeyin netleşeceğini söyledi radyoda.
KanaKe
15.Haziran.2010, 21:05
Caner sol bek degilki alinirsa yanlis olur. Baska isimlere yönelmeliler.
CeNTeR_TR
15.Haziran.2010, 21:11
Caner Gereksiz bir transfer olur bencde oturur.
Rsa
15.Haziran.2010, 21:19
Yeni hedef Hazard
Miroslav Stoch'u kadrosuna katan Fenerbahçe, gözünü Avrupa'nın önemli genç yeteneklerinden birine daha dikti. Sarı lacivertliler'in yeni hedefi iki kez Fransa'nın yılın genç futbolcusu seçilen Lille'in başarılı ismi Eden Hazard...
http://www.ligtv.com.tr/VideoHaber/?r=1&hid=73849
goosfraba
15.Haziran.2010, 21:49
imkansız, ama ...
di canio
15.Haziran.2010, 22:04
imkansız, ama ...
İmkansız sadece zaman alır :p
Sekopej
15.Haziran.2010, 22:06
Uğur Boral sol kanadın alternatifi olacağına, Caner olsun, daha iyi olur ama Caner sol belin alternatifi olacaksa, Uğur bile sol bekte oynayabilir, gerek yok.
Yine de Caner'in alınmasını isterim.
LaigLeNoiR
15.Haziran.2010, 22:15
Hazard'ı alsınlar daha da istemem :)
Helal olsun eğer alırlarsa. Ama çok zor bir transfer.
HooijDonk07
15.Haziran.2010, 22:25
Hazard gelmesin Düdcak gelsin:n:.
TR.CaPTaiN
16.Haziran.2010, 20:21
Daum'un ''ya ben ya Aykut'' açıklamalarından sonra takımda kalmasına imkan yok. İnşallah bu işten en az maddi hasarla kurtuluruz.
_____
"Hiçbir yere gitmiyorum"
Fenerbahçe'de kaçırdığı gollerle büyük tepki toplayan Güiza'nın takımda kalıp kalmayacağı tartışılırken, İspanyol golcü hiçbir yere gitmeye niyetli olmadığını açıkladı. Güiza ülkesinin önemli haber portallarından Andalucianinformacion'a verdiği demeçte, "Fenerbahçe'de iki sezon geçirdim ve üçüncüsüne giriyorum. Kulübümde başarılı olmak için elimden geleni yapacağım. Atacağım gollerle yeniden doğacağıma ve taraftarlarla barışacağıma inanıyorum. Ayrılmak gibi bir niyetim yok" dedi.
Güiza, Dünya Kupası'na gidemediği için üzgün olduğunu ama çok çalışarak ve Fenerbahçe'de büyük başarılara imza atarak bir sonraki Avrupa Şampiyonası'nda İspanya formasını giyeceğini ifade etti.
Fenerbahçe yönetiminin de iyi bir talip çıkmaması halinde Güiza'yı göndermeyi düşünmediği, ancak yanına çok bir bir santrfor almayı planladığı öğrenildi.
Bu arada sarı-lacivertlilerde gözler yarın Başkan Aziz Yıldırım ile Teknik Direktör Daum'un yapacağı toplantıya çevrildi.
Fenerbahçe yönetiminin Alman hocayla anlaşarak, sözleşmesini feshetmeye çalışacak.
Öte yandan CSKA Moskova'nın genel menajeri Roman Babayev, Fenerbahçe'nin Caner Erkin için kendilerine teklif yaptığını açıkladı.
Rusya'da yayın yapan Sport Express gazetesine konuşan Babayev, "Fenerbahçe, Caner Erkin için teklif yaptı ama bizim için uygun olduğunu düşünmediğimiz için reddettik" dedi
Ligtv.com.tr
GeNç KaRTaL
17.Haziran.2010, 01:23
Fenerbahçe Aragones için ne kadar tazminat ödemişti?
nerazzuri
17.Haziran.2010, 10:14
Caner öyle veya böyle bu sezon alınacaktır bana göre, her ne kadar istemesemde.
Güiza konusuna gelirsek Aziz Yıldırım'ın açıklamaları Güiza'ya tahammüllerinin kalmadığı ve artık gönderecekleri yönünde tabii daha erken ama ne olur bilinmez, takımda bile kalabilir.
Daum'un dün yaptığı açıklamalardan sonra takımda kalacağına zerre ihtimal vermiyorum, Aykut Kocaman yeni teknik direktördür bu saatten sonra.
İstediklerim sanırım teker teker gerçekleşiyor takımım hakkında, eğer şampiyon olsaydık bu gerçekleri bilemeyebilirdik, bu sorunlar ortaya çıkmamış olurdu. Daum,Güiza diğer gereksizler takımdan gidecektir. Artık futboldan gerçek anlamda anlayan,taraftarın ne istediğini bilen hem bu doğrultuda hemde başarı için ne gerekiyorsa yapan bir teknik adamımız var gerçekten mutluyum.
Sekopej
17.Haziran.2010, 10:25
Güiza için ne olursa olsun takımdan gönderelim düşüncesi olduğunu sanmıyorum, yabancı sayısının da artmasıyla, eğer tatmin edici teklif gelmezse takımda kalır, mutlaka yabancı bir forvet alınacak, Güiza da yedek oturur.
Daum ne kadar çok para koparabilirimini düşüncesinde ve açıklamalarımla sizi zor duruma düşürürüm mesajı veriyor. Aykut Kocaman'ın bildiği ve en çekindiği durum zaten Daum'un kuyusunu kazdı şeklinde çıkacak söylentiler.
Fenerbahçe camiasının desteği tam Aykut Kocaman'a, bu tür söylentiler etkilemez ama Fenerbahçe'ye karşı olan grupların bunu çok güzel kullanacağı da kesin, bu nedenle Aykut'un aynı görevinde kalma ihtimali var yoksa eşofmanı giyip, kulübeye geldiğinde, bu taraftarın sonsuz desteğini alacaktır.
Daum 2 senelik alacağını istiyor, şampiyon yapması halinde 1 milyonluk primi varmış, yapamadığı için 1 milyon sen bize borçlusun deyip, 2 milyon verip göndersinler. Aragones gibi sessiz sedasız ayrılacağını sanmıyorum, parayı sever, ne kadar para koparsam iyidir mantığıyla uğraşır Daum. Bu da hakkıdır, hakkını arayacaktır, bugün görüşürse Aziz Yıldırım ile anlarız ne olacağını ama sanmıyorum Aziz Yıldırım ile görüşsün, Aziz Yıldırım patron Aykut Kocaman, O'na git diyecektir.
TR.CaPTaiN
17.Haziran.2010, 12:28
Fenerbahçe Aragones için ne kadar tazminat ödemişti?
Aragones'in sözleşmesinde ek bir tazminat maddesi yoktu ama 2 senelik sözleşmesi vardı. 1 yıl takımı çalıştırarak aldı parayı, gönderilince de kalan 1 yılın parası ödenmişti. Muhtemelen 3.5 m € gibi bir zararla gönderilmişti.
_____
Daum avukatlarıyla geldi!
FLAŞ! Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Trabzonspor maçından sonra yapılan toplantı sonuna kadar savunduğu ekibiyle bugün kendi evinde bir toplantı yaptı.
Yardımcısı Ayhan Tumani, kondisyoner Roland Koch ve kaleci antrenörü Holger Gehrke ile evinde bir araya gelen Daum, yönetimle yapacağı toplantı öncesi durum değerlendirmesi yaptı. Daum, yardımcılarıyla yaptığı toplantının ardından Sarı-lacivertli kulübün yöneticileriyle görüşmek için iki araçla kulübe gitti. Daum'un olmadığı ikinci araçta avukatlarının olduğu tahmin ediliyor.
Yönetim ile Daum arasındaki anlaşmaya göre taraflar arasında sorun çıkması halinde, karar mercii FIFA olacak. Lozan'daki Spor Tahkim Mahkemesi CAS ise kesin ve bağlayıcı itiraz mercii durumunda...
DHA
Barcelona, Arsenal, Manchester City ve Manchester United gibi takımların da takibinde olan Hazard, Lille’den ayrılacaksam, gideceğim yer mutlaka “Fransa dışında bir takım olacak” diyerek transfere kapı araladı.
FENERBAHÇE’NİN AVANTAJLARI VAR: ŞAMPİYONLAR LİGİ
Sarı lacivertliler, gündeme aldıkları Belçikalı futbolcu için güçlü rakiplerle mücadele edecek; ancak çok önemli avantajı var; çünkü Hazard, Şampiyonlar Ligi’nde olmak, üstelik oynayabileceği bir takımda olmak istiyor. Barcelona ve Manchester United gibi takımlar da doğrudan oynama şansı az olan Hazard, bu nedenle Fenerbahçe’ye sıcak bakıyor ve İstanbul’da büyük bir sıçrama yapacağına inanıyor.
Eden Hazard’ın Lille ile 2014 yılına kadar sözleşmesi var; ancak Avrupa basınının iddia ettiği gibi bonservisi 30 milyon euro değil. 15 milyon euro…
HAZARD: “BENİM İÇİN TÜRKİYE BÜYÜK BİR AŞAMA OLUR”
Kendisine telefonla ulaştığımız Belçikalı futbolcu, ayrıntılı açıklama yapmaktan kaçındı; ancak Fenerbahçe ile ilgili olarak “Benim için Türkiye büyük bir aşamadır. Şampiyon Ligi’nde oynamak benim için çok önemli… Fenerbahçe’ye karşı oynadım ve Fenerbahçe’nin nasıl bir takım olduğunu biliyorum. 50 bin kişinin önünde oynadım. Çok etkileyiciydi. Bu taraftarın önünde oynamak benim de hoşuma gider” diyerek bu konudaki kararlılığını ortaya koydu.
BONSERVİSİ 15 MİLYON EURO
Eden Hazard konusunda görüşmeler futbolcunun Türkiye temsil haklarını elinde menajer Ekrem Örenç üzerinden yürütülüyor. Radyospor’dan Özgür Sancar’a açıklama yapan Örenç, “Üstün yetenekli bir oyuncu. Geride kalan sezonda 57 resmi maç yaptı; bu maçlarda 10 golü bulunuyor. Henüz 19 yaşında… Söylendiği gibi Hazard’ın bonservisi 30 milyon euro değil. Gerçek rakam 15-20 milyon arasında” dedi.
DOĞRUDAN OYNAYACAĞI BİR TAKIMA GİTMEK İSTİYOR
Hazard’ı Barcelona, Arsenal, M.City ve M.United’ın da istediğini belirten Ekrem Örenç, ancak sarı lacivertlilerin yüreğine su serpecek bilgileri de verdi: Lille’deki performansını Belçika Milli Takımı’na da taşıdı. Orada da başarılı maçlar çıkardı. Ama kararı Lille verecek; çünkü sözleşmesi 2014 yılına kadar devam ediyor. Fenerbahçe isterse, Hazard sarı lacivertli formayı giyer. Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi oynayacak. Lille ise yine Avrupa Ligi’nde mücadele edecek. Hazard için Şampiyonlar Ligi çok önemli. Şampiyonlar Ligi’nde oynamayı çok arzu ediyor. Barcelona, Arsenal ya da Manchester United’a gittiğinde doğrudan oynama şansı az; çünkü bu takımların oturmuş kadroları var. Ama Fenerbahçe’ye geldiği taktirde hem oynama şansı elde eder hem de çok başarılı olur.”
HAZARD’IN TRANSFERİ İÇİN GÖRÜŞMELER HIZLANDI
Yıldız futbolcular yerine, takım oyununa dönük, gelecek vadeden ve Stoch gibi ileride kazandıracağı parayla da kulübe katkı sağlayabilecek futbolcuları almayı transfer politikası olarak belirleyen Fenerbahçe’nin, Eden Hazard konusunda en büyük avantajı, futbolcunun İstanbul’a gelmeye yönelik pozitif tavrı; bu durum transferde belirleyici rol oynarken, bonservis ücretinin aşağıya çekilmesi konusunda görüşmelerin hızlandırıldığı öğrenildi.
BELÇİKA MİLLİ TAKIMI’NDA DA BAŞARILI OLDU
Her iki ayağını da çok iyi kullanabilme özelliğiyle dikkat çeken Hazard, 19 yaşında ve Belçikalı Milli Takımı’nda hemen hemen bütün alt kategorilerde forma giydi. A Takım’da ise 10 maçı buluyor.
Lille’de 54 maça çakın Belçikalı futbolcu bu maçlarda 10 gol kaydetti.
Radyospor – Özgür Sancar
sananes
17.Haziran.2010, 12:38
hazard geldiği gün hiç bişey demeden gider kombinemi alıp gelirim
o6uzH4n
17.Haziran.2010, 12:39
Güiza eğer 12.5 € ise Hazard hayli hayli fazla olur. Güiza en az 5€ dan satılmalı Hazard gelmeli ve sağlam bi golcü alınmalı.
goosfraba
17.Haziran.2010, 12:40
hazard'ı istanbul'da görmüşler :D
o6uzH4n
17.Haziran.2010, 12:47
hazard'ı istanbul'da görmüşler :D
Messi'ye de öyle demişlerdi videosu vardı bi ara aha la messi messi valla messi diye:D
GeorgeWeah
17.Haziran.2010, 13:28
Daum şu an kulüpte. Görüşme bitmek üzereymiş. Yeni hocanın Domenech olacağı konuşuluyor..
nerazzuri
17.Haziran.2010, 13:33
Daum şu an kulüpte. Görüşme bitmek üzereymiş. Yeni hocanın Domenech olacağı konuşuluyor..
Yüz yılın hatası olur.
GeorgeWeah
17.Haziran.2010, 13:36
Yüz yılın hatası olur.
Domenech gelirse isyan çıkar zaten. Domenech için öyle bir durumdayım ki o geleceğine Daum kalsın.
TR.CaPTaiN
17.Haziran.2010, 13:36
Konuşuluyor değil de delinin biri kuyuya taş atıyor kırk akıllı çıkarmaya çalışıyor desek daha doğru olur. :} Domenech gibi Fransa Futbol federasyonu hariç tüm dünyanın kötü hoca olduğu konusunda fikir birliğine vardığı bir teknik direktörü şu şartlarda, Fenerbahçe'nin teknik direktör olarak getirme ihtimali Messi'nin Fenerbahçe'ye gelme ihtimaliyle aynı.
Since-1907
17.Haziran.2010, 13:37
Domenech haberi uydurma.Öyle birşey olursa yazık olsun derim ama olmayacaktır.Teknik direktör bence Aykut Kocaman olacak.
A.FaruK
17.Haziran.2010, 13:38
Al birini vur ötekine :)
nerazzuri
17.Haziran.2010, 13:44
Domenech haberi uydurma.Öyle birşey olursa yazık olsun derim ama olmayacaktır.Teknik direktör bence Aykut Kocaman olacak.
Bende kesinlikle böyle düşünüyorum, aksi bir durumun düşüncesi bile beni olumsuz düşünmeye itiyor. Her kim olursa olsun bu isim.
Aykut Kocaman en doğru isim, hatta Aziz Yıldırım döneminin en doğru hamlesi.
GeorgeWeah
17.Haziran.2010, 13:48
Herşeyi geçtim. Benim sinir olduğum şey bu kurumsallık olayı. Takımın hocası görüşmeye gelmiş kulüp binasına. Bi açıklama yap resmi siteden. Görüşmeye başladık diye. O kadar uzağız ki kulübümüze ilginç bir olay. NTVSpordan öğrendim ben Daumun kulübe geldiğini...
Sekopej
17.Haziran.2010, 13:50
Daum işi sonuca kavuştuktan sonra bir transfer bekliyorum, hoca konusunda ise hala kararsızım, Aykut Kocaman kendi görevinde kalsın da istiyorum ama teknik direktör olursa da inanılmaz mutlu olacağım.
En iyisi Rıdvan Aykut'un görevine Aykut da sahaya insin, herkes mutlu mesut olsun.:n:
Sekopej
17.Haziran.2010, 13:59
Daum açıklama yapmak için basın mensuplarını bir restorana çağırmış, kulüp binasında açıklama yapmasına bile izin verilmemiş, bakalım şimdi nasıl bombalayacak Daum.
Sekopej
17.Haziran.2010, 14:23
İşimin başındayım diyor Daum ama hala daha çok para koparmak için bu tür açıklamalar yaptığını düşünüyorum, kısaca yönetime bir yere gitmiyorum, isterseniz 2 senelik alacağımı verin gönderin diyor.
Ya Aykut ya ben dedikten sonra, şimdi devam ediyorum demek, Aykut olmayacak demek ki bu aşamada Aykut pasifize edilirse, taraftarın büyük protestosu olur, bu pek akıl karı değil. Gerçi Daum, basında çıkan haberlere inanmayın da dedi, zamanla bunları yalanlayacağım dedi, ya Aykut ya ben demedim de diyebilir.
Başını kaçırdım ama sanırım yarın sabah da bir toplantı olacak, bakalım yönetim tarafından ya da Aykut Kocaman'dan bir açıklama gelecek mi, ne zaman gelecek?
di canio
17.Haziran.2010, 15:51
Daum hukuki olarak Fenerbahçe yönetiminin önünde. Bu açıklama da bunun için yapılmış bir açıklama. Sekopej'in de dediği gibi; uzlaşma sağlanmış olsa, bir restoranda değil kulüp binasında yapardı bu açıklamayı. Amacı ben görevimin başındayım demek. Tazminat için yaptığı birşey. Ancak takımın başında kalmayacağı kesin Daum'un.
Burda ki asıl önemli nokta, daha geçen sezon Aragones'ten ağzımız yanmışken, yönetimin hala ders almamış olması. Daum'u getirdin(sözleşmesinin de ne kadar iyi olduğu biliniyor az çok), 1 sene sonra kovmaya çalışmak nasıl bir rezilliktir yahu? Yöneticiler kendi ceplerinden ödesinler tazminatı.
goosfraba
17.Haziran.2010, 15:56
Teknik Direktörümüz Christoph Daum ile bu sabah kulüp binamızda önümüzdeki sezona ilişkin bir görüşmede bulunulmuştur.
Görüşmede Sayın Daum'la, sözleşmesi ile sınırları belirlenmiş görevleri ve bu görevlere ilişkin ortaya çıkan sonuçlar değerlendirilmiştir. Bu değerlendirmenin sonucunda, Sayın Daum'un çalışmasının sözleşmeyle belirlenmiş çerçevede ve geçen sezonun başından bu yana uygulanan Sportif Direktörlük modeline bağlı kalınarak yürütüleceği kendisine bildirilmiştir.
Ayrıca, Sayın Daum'la yapılan değerlendirmenin ardından Yardımcı Antrenör Ayhan Tumani, Kaleci Antrenörü Holger Gehrke ve BT Uzmanı Marcel Daum'un kulübümüzle ilişiklerinin kesilmesi kararlaştırılmıştır.
Basında Sayın Daum'a atfen çıkan haberlerle ilgili; Sayın Daum haberlerin tamamının uydurma ve yalan olduğunu beyan etmiş, bunun üzerine kendisinden yönetimimize yazılı bilgi vermesi istenmiştir.
Sayın Daum önümüzdeki günlerde basında yer alan ve kendisinin yalan olduğunu ifade ettiği haberlerle ilgili olarak da bir basın toplantısı yapacaktır.
Yarından itibaren kendisinden istenilen sağlık kontrollerinden geçecek olan Sayın Daum, Samandıra Can Bartu Tesisleri'mizdeki mesaisine kesintisiz olarak başlayacaktır.
FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ
KaF KeF
17.Haziran.2010, 15:57
http://www.fenerbahce.org/fb2008/detay.asp?ContentID=19964
Daum Kaldı kısacası..
Varonil
17.Haziran.2010, 16:02
Görüşmede Sayın Daum'la, sözleşmesi ile sınırları belirlenmiş görevleri ve bu görevlere ilişkin ortaya çıkan sonuçlar değerlendirilmiştir. Bu değerlendirmenin sonucunda, Sayın Daum'un çalışmasının sözleşmeyle belirlenmiş çerçevede ve geçen sezonun başından bu yana uygulanan Sportif Direktörlük modeline bağlı kalınarak yürütüleceği kendisine bildirilmiştir.
Burası çok önemli.Buradan Aykut Kocaman'ın devam edeceğini söyleyebiliriz ama hala yetkileri hakkında tam fikir sahibi değiliz.
Tumani,Gehrke ve Marcel gitmiş.
Sekopej
17.Haziran.2010, 16:02
Daum geri adım atmış, ya Aykut ya ben açıklamasını yalanlayacak muhtemelen.
Bu açıklamaya rağmen Daum'un kalacağını sanmıyorum, tüm yardımcıları kovulmuş, ayrıca patron Aykut Kocaman denilmiş kendisine. 2 taraf da kendine göre bir şeyler deniyor, bakalım kim ne kadar dayanabilecek?
RasAnt
17.Haziran.2010, 16:07
İstediğim oldu şimdi transferleri görelim
di canio
17.Haziran.2010, 16:20
Taktik savaşları :) Daum görevimin başındayım diyerek kulüple olan sözleşmeye bağlı kaldığını ortaya koyuyor. Fenerbahçe yönetimi sözleşmede sınırları belirtilen diyerek Daum'un rahatsız olduğu sportif direktörlük kozunu kullanıyor. Yardımcıları ile çalışmayacaklarını belirtiyor.
Daum nasıl takımın başındayım diyerek yönetimin elini zayıflatmaya çalışıyorsa, yönetim de Daum'u rahatsız etmek için bunları yapıyor. Bu açıklamanın yapılması Daum takımın başında kalacağı için değil, sözleşmeyi ihlal eden taraf olmamak içindir.
Revolution
17.Haziran.2010, 16:24
Daum'un kalması bence Fenerbahçe'ye büyük zarar verir.. O adamın isminin olması yeterli. Keşke Aykut Kocaman geçseydi takımın başına...
GebzeLi1907
17.Haziran.2010, 16:28
Allah yönetimi nası biliyosa öyle yapsın
sananes
17.Haziran.2010, 16:30
bişey merak ediyorum daumun sözleşmesinde a takım teknik direktoru falan net bi şekilde belirlenmiş mi yazıyor mu yani ona göre 2 seneliklerin hepsini istiyosa tamam kardesim gel paf takımın basına bakalım diyemeyecek miyiz.yani daum fenerbahceyi sampiyonlar liginde finalede tasısa artık izlemem ben o olduğu sürece bu takımı.başkanıda alsın gitsin yeni bi takım kursunlar eğer çok meraklılarsa birbirlerine
Sekopej
Evet, Daum'u köşeye sıkıştırıp, pes ettirene kadar uğraşacaklar sanırım, en azından Daum'un eline koz vermek istemiyorlar.
Eğer Daum ile gerçekten devam edilecek olsa, böyle ayrıntılı bir açıklama olmaz, normal bir çaıklama yapılırdı. Sözleşmeye sadık kalıyoruz, diyorlar.
Aykut Kocaman transferleri yapıyor, muhtemelen Daum'un yardımcılarını da Aykut Kocaman seçecek. Nerede artık yeter derse Daum, o zaman sözleşme fesh edilecek ve Aykut ile yola devam edilecek gibi duruyor.
Sezon öncesi kamp durumunu bile ayarlayan Aykut Kocaman. Tüm yetkili O, O ne derse uyacaksın diye gönderme yapıyorlar Daum'a.
izmer96
Garip isler donuyor ama ortaya cikar 2-3 gune merak etmeyin
TR.CaPTaiN
17.Haziran.2010, 16:31
Bana da şuan satranç oynanıyor gibi geliyor. Daum'un oğlunun, Ayhan Tumani'nin kovulmasına başka bir neden bulamıyorum. Daum hamlesini yaptı paramı almadan gitmem dedi. Yönetim de Daum'un oğlunu, Ayhan Tumani'yi ve kaleci antrenörü Holger Gehrke'yi kovup oraya Aykut Kocaman'ın istediği kişileri oraya yerleştirerek kalırsan patron olmayacaksın, zorluklar yaşayacaksın dedi. Daum para konusunda inadına devam ederse bu durum önümüzdeki sene Fenerbahçe'ye büyük zarar verir. Kulüp içinde Daum-Aykut sorunu büyür.
barahir
17.Haziran.2010, 20:29
Valla benim hissettiğim artık herşey daum'un değil yönetimin elinde.. Aykut Kocaman ne derse o olcak bu yıl sanırım.. Şimdi Daum için aşağı tükürse sakal yukarı tükürse bıyık.. Hayırlısı olsun ne diyelim..
Yalnız şunu da belirteyim.. Bende maça gidecek istek ve arzu kalmadı.. Şevkimi kırdılar..
Varonil
17.Haziran.2010, 20:39
Şu an yönetim en iyi yaptığı işi kriz yönetimini çok iyi yapıyor.Ben Daum'un kalıyorum açıklamasını kulüp binası önünde yaptığını sanıyordum,ama bir restaurantın önünde yapmış.
Tazminat konusunda bir anlaşma sağlanamadı,yönetim Daum'un yardımcılarını göndererek tek yetkili Aykut Kocaman restini çekti.Daum ise kontratının gerektirdiği açıklamaları yapmış kalıyorum derken.
Önümüzdeki günler neyi gösterecek ben de merak ediyorum.Açıkcası şunu söyleyebilirim ki şu son olaylardan sonra benimde şevkim kırıldı,transferleri görene kadar kombine alıp almama konusunu düşüneceğim.
Universal
17.Haziran.2010, 20:39
Daum'un tazminatı ödenemedi ve takımda kalmak zorunda kaldı, yerine bir iki suçlu bulundu ve takımda tutuldu.
Hep destek, tam destek felsefesi ölmüştür. Daum'a kesinlikle ve kesinlikle destek vermeyeceğim. Yaptığı her hamleyi kötü yönde eleştireceğim, hem burada, hem antuda, hem başka platformda.
barahir
17.Haziran.2010, 20:48
Hazard demiş ya 50 bin kişinin önünde oynamak beni heyecanlandırır diye..
50 bin kişi sadece 2 derbi maçına gelir o kadar.. Geçen yıl ki gibi full dolmaz her maç
GodfatheR
17.Haziran.2010, 20:53
Büyük hayal kırıklığı yaşıyorum. Olan yine Büyük Fenerbahçe Taraftarına olacak :0:
Universal
17.Haziran.2010, 21:00
Hazard demiş ya 50 bin kişinin önünde oynamak beni heyecanlandırır diye..
50 bin kişi sadece 2 derbi maçına gelir o kadar.. Geçen yıl ki gibi full dolmaz her maç
Evim stadın yanında, 1 TL yapsınlar gene gitmem...
Varonil
17.Haziran.2010, 21:02
Şu Fenerbahçe Acıbadem'in kombineleri çıksa gidip 2-3 tane ondan alırım,aslında futbol takımına en güzel tepkiyi diğer branşların maçlarına giderek vermek lazım ama.
Nedvedmania
17.Haziran.2010, 21:04
Caner Erkin Fenerbahçede. Bekliyordum bu transferi. Bence Fenerde çok iyi bir performans gösterecek.
Universal
17.Haziran.2010, 21:05
Daum ne yapıyor böyle, Caner Erkin alınır mı? Bu adam hiçbir şeyden çakmıyor.
Universal
17.Haziran.2010, 21:06
Stoch transferinden kazık yedik. Tek forvet ile oynuyoruz, 90 dakika defans yapan korkak bir futbol oynuyoruz, Stoch 4-3-3 oynayan erkek gibi mücadele eden takımın oyuncuları.
Del Piero_10
17.Haziran.2010, 21:06
Hazard röportajı yalan gibi görünüyor.
Universal
17.Haziran.2010, 21:08
Daum istiyorsa, Hazard'ı zaten Hazard kötü adamdır, almamakta fayda var.
goosfraba
17.Haziran.2010, 21:12
batuhan çıldırdın sanırım.
Universal
17.Haziran.2010, 21:13
Daum'un düşündüğü her sistem yanlış olduğundan zıttını düşünüp, doğru işi yapıyorum.
barahir
17.Haziran.2010, 21:17
Merak etme batuhan transferi aykut yaptığı için her ikisi de yerinde transfer olur.. Hatta üçü..
BleedingMoon
17.Haziran.2010, 21:17
daum'la tam bir hayal kırıklığı yaşasam da aklımdan geçen şey onun süründürülerek gönderileceği.
caner iyidir, candır bu arada. gerçek fenerbahçeli olduğunu bildiğim oyuncuları izlemeyi daha çok seviyorum. vederson'dan da iyidir hem.
EndoplazmiK RetikuluM
17.Haziran.2010, 21:19
Daum'la yola devam kararı alındı....
Revolution
17.Haziran.2010, 21:30
Caner Erkin transferi eğer doğruysa ve Caner sol açık olarak alındıysa inanılmaz faydalı olur Fenerbahçe'ye.. Ama Caner sol bek olarak takıma alındıysa Fenerbahçe sol bek'e yeni Sabri'sini aldı diyebilirim :)
Börk
17.Haziran.2010, 21:33
Caner,giden vederson'un yerine alternatif olacak.Santos ve Stoch varken Caner oynayamaz.
izmer96
17.Haziran.2010, 21:35
Benim anliyamadigim bir durum var simdi Fenerbahce Daum'u yildirma planimi yapiyor ? tazminat odememek icin yoksa ciddi ciddi Daum'la devammi edilicek ? , ha yok yildirma plani deniyorsa peki ya Daum yilmazsa ne olucak gecen her gun Fener'in alehine isliyor , ha ben bir GS liyim benim isime gelirde boyle olmasi sadece olanlara anlam veremedim
eng1n
17.Haziran.2010, 21:40
Benim anliyamadigim bir durum var simdi Fenerbahce Daum'u yildirma planimi yapiyor ? tazminat odememek icin yoksa ciddi ciddi Daum'la devammi edilicek ? , ha yok yildirma plani deniyorsa peki ya Daum yilmazsa ne olucak gecen her gun Fener'in alehine isliyor , ha ben bir GS liyim benim isime gelirde boyle olmasi sadece olanlara anlam veremedim
Yıldırma planı yapıyorlar heralde çünkü teknik direktörün oğlunu ve onun personelini kovduklarına göre yani yıldırma planı olmasa oğlunu kovmazlar heralde
Revolution
17.Haziran.2010, 21:42
Eğer yıldırma planıysa bence bu çok büyük bir yanlış olabilir. Daum asla param sizde kalsın deyip çekip gitmez. Fenerbahçe şu ucuz adamla zaman kaybetmemeli, eğer Daum düşünülmüyorsa versinler eline tazminatını yollasınlar memlekete.. Onun seviyesine inmemeli Fenerbahçe kulübü...
Varonil
17.Haziran.2010, 21:44
Tazminatını mı verirler artık ne yaparlar,yeter ki kurtulalım şu adamdan,bir daha dönmemek üzere gitsin ülkesine.
Gitsin,ben kendi adıma düşeni yapıp kombine+en az 2 forma alırım yeter ki gitsin ya.
eXcitinG
17.Haziran.2010, 21:47
YıLLarın kurdu Daum da yedi yıLdırma pLanLarını. Sanki daha yeni yetme bir hocadan bahsediyorsunuz. Aramızda herkes herşeyi biLiyor Daum biLmiyor yani öyLemi ?
:)
Revolution
17.Haziran.2010, 21:50
YıLLarın kurdu Daum da yedi yıLdırma pLanLarını. Sanki daha yeni yetme bir hocadan bahsediyorsunuz. Aramızda herkes herşeyi biLiyor Daum biLmiyor yani öyLemi ?
:)
Aynen katılıyorum.. Fenerbahçe Daum'un seviyesine inip kesinlikle inatlaşmamalı...
Universal
17.Haziran.2010, 21:51
Caner'in bir açıklaması var, Sevilla maçı sırasında, kalbim yerinden çıkacaktı şeklinde, iyi bir Fenerbahçeli aldık. Altını çiziyorum, iyi bir Fenerbahçeli.
barahir
17.Haziran.2010, 21:53
Tazminatını mı verirler artık ne yaparlar,yeter ki kurtulalım şu adamdan,bir daha dönmemek üzere gitsin ülkesine.
Gitsin,ben kendi adıma düşeni yapıp kombine+en az 2 forma alırım yeter ki gitsin ya.
Güzel bi konu vardı "Daum Tribünü" diye. Onu hatırladım şimdi
Daha bu taraftar Aragonesin parasını veremedi.. Bi de Daum çıkmasın başımıza :)
izmer96
17.Haziran.2010, 21:53
Caner kesin aciklandimi bi yerde? birde santos ve stoch varken nerde oyniycak caner ? sol bek e alternatif olarak dusunuluyorsa GS de gorduk nasil oynadigini ama santos da gidici diye stoch a yedek alindiysa iyi transfer kesinlikle
Varonil
17.Haziran.2010, 21:56
Güzel bi konu vardı "Daum Tribünü" diye. Onu hatırladım şimdi
Daha bu taraftar Aragonesin parasını veremedi.. Bi de Daum çıkmasın başımıza :)
Evet biliyorum okumuştum o konuyu :) Elimizden gelen malesef bu,bu konuda yönetimimiz sağolsun en çilekeş taraftar olduk çıktık Türkiye'de.
GodfatheR
17.Haziran.2010, 21:59
Caner transferi internette yayılıyor ama hiç bir haber kanalı veya sitesinde böyle bir habe ryok.
Nedvedmania
17.Haziran.2010, 22:16
Caner transferi internette yayılıyor ama hiç bir haber kanalı veya sitesinde böyle bir habe ryok.
Starda Son Dk gelişmesi olarak söylenildi.
SAİT71
17.Haziran.2010, 22:59
Caner bence yedek kulübesi için iyi bir alternatif olabilir.. Vederson'un bu takımda yeri olmadığını söylüyordum tıpkı o tarz bir oyuncu ama daha yetenekli.. Bence sol açıkta kullanırsak çok fayda alabileceğimiz bir alternatif olur.. Uğur-Stoch-Caner fena bir üçlü olmaz..
Bence Daum bizle dalga geçiyor.. Yani yüklü bir tazminatım var ya verirsiniz yada benim gitmeye niyetim yok diyor.. Yönetimde tazminatı ödememek için cuzi bir miktara anlaşmak istiyor ama Daum bu parasını almadan kovulur mu? Bence eninde sonunda bu adama ve yardımcılarına altı küsür milyonu vereceğiz.. Geç olmadan ödeyelimde son yediğimiz hoca kazığı olsun bari...
Sekopej
17.Haziran.2010, 23:12
Santos zaten sol bekte, yeri garanti, tabi takımın nasıl oynayacağını bilmediğimiz için de net yorum yapamayız ama yedekte alternatif olarak bekleyen Uğur olacağına, Caner olsun isterim. Senede 2 maç oynayacak diye, her maç acaba bu maçta mı oynar diye beklemekten sıkıldım Uğur için.
Caner'i, Hiddink de milli takımda sol bekte oynattı ama Fenerbahçe'de düzenli forma giyemeyeceğinden, milli takımda da orada oynamayacaktır. Caner'in alınmasına sevinirim ama sol bekin alternatifi olmamalı, eğer Santos'a bir şey olursa, o bölge çok aksar.
Caner gelirse acaba Uğur ile yollar ayrılacak mı? Tabi yine nasıl bir sistemle oynanacak bilmeden yorum yapıyorum, Özer ve Mehmet, hazırlık kampında iyi olursa takımda kalacak Kazım ve olası bir kanat oyuncu transferi ile, kanatlarda fazla sıkıntı çekmeyiz.
Daum'un yardımcıları kovuldu, Daum'a danışılmadan transferler yapılıyor, Daum'un haberi olmadan sezon başı kampı ayarlanıyor ve muhtemelen yine Daum'a sormadan yardımcılarını getirecekler.
Elbette Daum da olanı, biteni görüyor ve O da haksız duruma düşmemek için gününde geldi, gelmeden önce çıkan haberler yalan açıklamasını yaptı.
Fenerbahçe Daum ile devam edecek olsa, kulüpte açıklamayı yapardı Daum, başka yere gitmezdi açıklama için.
Ve Fenerbahçe'nin açıklamasına bakarsak, Daum'dan yazılı yalanlama bekliyorlar. Daum'un elinden bu kağıdı alacaklar ki, Daum kovulduktan sonra orada burada konuşmasın diye. Ayrıca yine yapılan açıklamada, takımın tek patronunun sportif direktör olduğu ve buna bağlı işlerin yürüyeceği ve Daum'un da sözleşmesine bağlı olarak (bu niye vurgulandı anlamadım ama sözleşmede mutlaka Fenerbahçe lehine de bazı şartlar vardır) görevinde olduğu söylendi.
Hadi git dese şimdi yönetim ya da Aragones'te olduğu gibi, yeni sezon için davet göndermese, gel demese, Daum haklı konuma geçecek ve 2 senelik alacağını (olası primlerle beraber hatta) son kuruşuna kadar alacaktı. Bu gelişmelerden sonra görülüyor ki, bir orta yol bulunmaya çalışılıyor, 2 taraf da haksız duruma düşmemek için, sorun yok mesajı veriyor.
indie
18.Haziran.2010, 00:19
Caner çok dağıtıcı bir kanat oyuncusu, ani patlamalarla çok rahat çizgiye inebilir yahut ceza sahasına girebilir ancak bu sene de gördük ki son kararı doğru veremiyor. Zaten genç sayılabilecek kanat-hücum oyuncularımızda sadece Arda ve Özerde var bu özellik. Bu bakımdan yaşı hariç Uğur Boral'dan fazla bir artısı yok. Kanımca Fenerbahçe için iyi bir alternatif olur, ama bonservisine verilecek paraya göre.
izmer96
18.Haziran.2010, 01:09
Express: "Bu nasıl kozdur! Aslında bu perşembe Daum'un Fenerbahçe'den istifa etmesi bekleniyordu. Ancak farklı gelişmeler oldu ve Daum "Kalıyorum" dedi. Başkanla yaptığı kriz görüşmesinin ardından Daum, İstanbul'da kalacağını açıkladı. Bunun üzerine kulüp tarafından yardımcı antrenörü Roland Koch'un görevlerine devam edeceği ancak Daum'un oğlu Marcel Daum dahil olmak üzere antrenör düzeyindeki diğer kişilerin kovulduğu açıklandı. Demek ki kulüp Daum'u istifaya zorlayacak bir yol bulamadı ve 7 milyonluk tazminatı ödemekten kurtuldular."
KSTA: "Daum'a karşı kirli oyunlar. Şampiyonluk yarışını kaybetmesinin üzerinden Daum, Fenerbahçe'deki antrenörlük görevinde savaş vereceğini açıkladı. Ancak eski FC Köln antrenörü öz güvenli olduğunu göstermek için işi için mücadele etmek istiyor. Kaybedilen şampiyonluğun ardından Fenerbahçe Alman antrenör Christoph Daum ile görüşmelerini faullü bir şekilde oynuyor. İddiaya göre kulüp tarafından antrenöre kendisi ve ailesi için Türkiye'de çok tatsız olabileceği Türk basınında yer aldı. Daum'dan ayrıca sağlık kontrolünden geçmesi istendi. Daum işinden vazgeçmek istemiyor ve cuma günü işinin başında olmak istiyor. Daum Fenerbahçe'yi nasıl ileri taşıyabileceğine dair planları olduğunu belirtiyor. Geçen yıl Daum eşittir başarı diyenler şimdi 57 yaşındaki antrenörden çeşitli yıllarla kurtulmak istiyorlar."
Kicker: "Türk başkanı ile kriz oturumunun ardından Daum Fenerbahçe'de kalıyor. Daum şaşırtıcı bir şekilde Fenerbahçe'de kaldı. Bu karar başkan Aziz Yıldırım ile Daum arasında yapılan görüşmenin ardından alındı. Dramatik şekilde kaçırılan şampiyonluğun ardından Daum ile Aziz Yıldırım arasında ipler gerilmişti."
Sport1: "Bütün türbülanslara rağmen Daum ile Türkiye'nin en çok şampiyon olan takımı Fenerbahçe işbirliğine devam ediyor. Ancak bu sadece Daum'a tazminat ödememek için. Daum, Fenerbahçe ile gelecekte büyük planları olduğunu söyledi. Daum sağlık kontrolünün ardından cuma günü işinin başında olacak."
titates1
18.Haziran.2010, 01:21
Daum transferi çok iyi yapan , sistemine sadık bir hoca , oynattığı futbolun morinho , lucescu futbolundan farkı yok elindeki oyuncularla yapabileceğinin en iyisi yapıldı , ben en başında da kalması taraftarıydım gidecekse de felix magath veya aykut kocaman gelsin
TR.CaPTaiN
18.Haziran.2010, 01:22
Daum konusunda en büyük sıkıntı şudur: Fenerbahçe'de şampiyon olamayan bir hocanın Fenerbahçe'de geleceği yoktur. Şampiyonlar liginde destan yazan bir teknik direktör bile gönderilebiliyor. Fenerbahçe yöneticileri Daum'un sözleşmesini daha özenli bir şekilde hazırlamalı ve başarısızlık halinde Fenerbahçe'nin eli Daum'a karşı güçlü olmak zorundaydı. Özellikle Şekip Mosturoğlu gibi bir hukukçu nasıl olur da böyle bir detayı atlar anlamıyorum. Yani, Daum'un sözleşmesine lig şampiyonu olunamaması halinde teknik direktör herhangi bir hak talep edemez tarzında maddeler konulamaz mıydı ? İşin hukuki boyutunu bilmiyorum ama illa ki bu tip düzenlemeler yapılabilird. Söz uçar yazı kalır. Daum Aragones için tazminat konusunda bu kadar inatçı olmamalı, ben olsam böyle birşey yapmam tarzında birşeyler söylemişti. Ama görüldüğü üzre Daum da o paranın sonuna kadar peşinde. Sağ tarafa Ronaldo, sol tarafa Messi göbeğe Mascherano ve Xavi'yi alsanız dahi ne olur ne olmaz diyerek sözleşmeyi buna göre hazırlamak lazımdı.
Tahminim, yönetim bir süre bu tip yıldırma politikası uygulayacak eğer Daum yıldırılıp, bırakırsa tazminattan kurtulmuş olacağız. Yok eğer Daum bırakmayıp devam ederse Aykut Kocaman'ın yetkileri daha da artacak ve sportif direktörlük işini geliştirecektir. Aynı zamanda geçen sezon şampiyonluğun son anda kaçması nedeniyle yönetimin Daum'dan şampiyonluk beklentisi de olacaktır. Ancak; Daum'lu Fenerbahçe önümüzdeki sezon başarısız olursa yük sadece teknik direktöre kalmaz, yönetim de kendini ateşe atmış olur.
KanaKe
18.Haziran.2010, 01:30
Yönetim Daum'u takimda tutarsa kendi ayaginada sIkmis olacak bence böyle bir hataya girismezler.. fakat yildirma politikasi felan dauma karsi ise yaramaz adam gibi oturup tazminatta anlassinlar.
di canio
18.Haziran.2010, 03:48
Daum konusunda en büyük sıkıntı şudur: Fenerbahçe'de şampiyon olamayan bir hocanın Fenerbahçe'de geleceği yoktur. Şampiyonlar liginde destan yazan bir teknik direktör bile gönderilebiliyor. Fenerbahçe yöneticileri Daum'un sözleşmesini daha özenli bir şekilde hazırlamalı ve başarısızlık halinde Fenerbahçe'nin eli Daum'a karşı güçlü olmak zorundaydı. Özellikle Şekip Mosturoğlu gibi bir hukukçu nasıl olur da böyle bir detayı atlar anlamıyorum. Yani, Daum'un sözleşmesine lig şampiyonu olunamaması halinde teknik direktör herhangi bir hak talep edemez tarzında maddeler konulamaz mıydı ? İşin hukuki boyutunu bilmiyorum ama illa ki bu tip düzenlemeler yapılabilird. Söz uçar yazı kalır. Daum Aragones için tazminat konusunda bu kadar inatçı olmamalı, ben olsam böyle birşey yapmam tarzında birşeyler söylemişti. Ama görüldüğü üzre Daum da o paranın sonuna kadar peşinde. Sağ tarafa Ronaldo, sol tarafa Messi göbeğe Mascherano ve Xavi'yi alsanız dahi ne olur ne olmaz diyerek sözleşmeyi buna göre hazırlamak lazımdı.
Tahminim, yönetim bir süre bu tip yıldırma politikası uygulayacak eğer Daum yıldırılıp, bırakırsa tazminattan kurtulmuş olacağız. Yok eğer Daum bırakmayıp devam ederse Aykut Kocaman'ın yetkileri daha da artacak ve sportif direktörlük işini geliştirecektir. Aynı zamanda geçen sezon şampiyonluğun son anda kaçması nedeniyle yönetimin Daum'dan şampiyonluk beklentisi de olacaktır. Ancak; Daum'lu Fenerbahçe önümüzdeki sezon başarısız olursa yük sadece teknik direktöre kalmaz, yönetim de kendini ateşe atmış olur.
Yönetim tazminat ödememek açısından doğru olanı yapıyor. Ancak bu yıldırma politikası ne kadar sürer? Ya yılmazsa :) Bu hengamede olan yine taraftarlara olacak. Takımın hocası ile yönetim birbiriyle adeta savaşacak strateji olarak. Takıma ne verebilir hoca bu şartlarda takımın başında kalırsa?
yaman76hakanFB
18.Haziran.2010, 06:13
SAMANDIRANIN KAPILARINI TARAFTARA AÇSINLAR... Başka şeye gerek yok...
nerazzuri
18.Haziran.2010, 06:22
Uğraştığımız işlere bak. Bu derece büyük bir klübün yapmaması gereken şeyler bunlar vereceksin 8 milyon € göndereceksin.
Flawless Victory
18.Haziran.2010, 09:49
Bu gün haberlerde duyduğum kadarıyla Fenerbahçe, "madem gitmiyorsun o zaman seni her sabah 9'da tesislerde göreceğiz" demiş. Bilmiyorum doğru mu ama.. :)
sananes
18.Haziran.2010, 10:02
misyon sahibi olamamak diye buna deniliyo işte tebrikler yönetim kendinizden bekleneni yapıyosunuz.bu kadar saçma sapan hareket edilir
World Hollow o1
18.Haziran.2010, 10:07
Uğraştığımız işlere bak. Bu derece büyük bir klübün yapmaması gereken şeyler bunlar vereceksin 8 milyon € göndereceksin.
Olurmuş mu öyle şey yahu havadan neden para versinler herif madem o inat yönetimede inat olacak.
yok öyle 1 kuruşa 5 köfte
goosfraba
18.Haziran.2010, 10:09
bildiğim tek şey, daum istifa edene kadar, emdiği süt burnundan gelecek.
TR.CaPTaiN
18.Haziran.2010, 10:37
Bu kadarına da pes doğrusu. Daum‚ 6 milyon euro para uğruna ekip arkadaşlarını da sattı‚ bugüne kadar söylediği bütün sözleri de inkar ederek Fenerbahçe yönetimine‚ ´Siz nasıl istiyorsanız öyle olsun´ diyerek kolu kanadı kırılmış bir şekilde ´takımın başında kalmayı kabul´ etti.
Sabah 11.00´de kulübe avukatı ve ekibi ile gelen Alman hocaya önce İspanya´da uçağa binmeden önce yabancı gazetecilere verdiği demeçteki ´Başkan Aziz Yıldırım karar versin. Bir takımda iki başlılık olmaz. Ya Aykut ya da ben...´ sözü soruldu.
Yani Daum ´Ben kalacaksam‚ Aykut´u istemiyorum. O varsa ben yokum´ demek istiyordu.
Alman hoca henüz gazetelerde mürekkebi kurumamış bu sözünü ´Ben öyle demedim´ diyerek ilk inkarını yaptı.
AVUKATLARIN HUZURUNDA YAPILAN GÖRÜŞME
OlaylarI adım adım takip eden yönetim‚ ´her şeyin yasalara uygun olması için´ gazete kupürlerini masaya koyarak‚ sözleşmesini çıkardı.
Ve Daum´un restine rest çekerek‚ ´Sözleşmende takımın patronu sensin. Futbolcuları Samandıra´da çalıştıracak olan kişi de sensin. Ancak bundan sonra Sportif Direktör Aykut Kocaman´a bağlısın´ dedi.
Odada bir an sessizlik oldu.
Başkan Aziz Yıldırım yüzüne bakarak devam etti:
´Bu kulübün başkanı benim. Sen dahil herkes bana bağlı. Öyle mi hoca?´
Daum ´evet´ cevabını verince de şöyle dedi:
´Bundan sonra bütün yetkiler Aykut Kocaman´a verildi. Ne sorun olursa olsun‚ ne benimle ne de yöneticilerle konuşacaksın. Tek muhatabın Sportif Direktör´dür..´
SANA İSVİÇRE´DE AYKUT´U SÖYLEMİŞTİK
Daum yine ses çıkarmadı...
Başkan Aziz Yıldırım konuşmasına devam etti:
´Geçen sene İsviçre´de senin ile masaya oturduğumuz vakit‚ ´Bak hoca biz bu takımın başına bir sportif direktör getirmeyi düşünüyoruz´ dedik. Bundan sonra futbol takımı ile yöneticiler değil‚ bu göreve gelecek kişi ilgilenecek. Bu sistemin oturması için de üç senelik bir zamanımız var. Bunu da sana söyledik..´ dediler..
Daum yine bir şey demedi.
Sonra konu Daum´un ´Beni tehdit ettiler´ sözüne geldi. Yöneticiler ´Biz seni sadece uyardık. Bu tehdit de nereden çıkıyor?´ diye sordu.
Alman hoca yine ´Ben böyle bir şey söylemedim´
´Verin tazminatımı gideyim´ bile diyemedi.
Çünkü her konuşma yasalara uygun‚ hukukçuların önünde resmi yapılıyordu.
Sonra sıra ekibine geldi.
Kondisyoner Roland Koch dışındaki bütün ekibinin değişmesi önerildi.
Ona da ses çıkarmadı.
Ve son olarak da ´Biz sözleşmeye uyacağız. Sen de sabah 9´da Samandıra´ya gelip‚ bütün gün mesaini kulübe vereceksin..´ denildi.
Bunun anlamı şu;
DAVUL DAUM´DA TOKMAK AYKUT´TA
´TakImIn patronu sensin. Ama senin de üstünde Aykut var. Yani davul sende tokmak Aykut´ta.´
Ne mi olacak!
Ya Daum bu şartlarda‚ ´Ben alacağım paraya bakarım´ diyerek kolu kanadı kırılmış bir şekilde hiçbir şey olmamış gibi çalışmaya devam edecek. Ya da Aykut Kocaman ile masaya oturup yönetime makul bir tazminat önererek yollarını ayıracak.
Anlayacağınız Fenerbahçe´de bir sinir harbi başladı.
Daum iki senelik anlaşması olan 6 milyon 600 bin eurodan vazgeçmiyor. Fenerbahçe ´Bu kadar büyük parayı vererek kulübü zarara sokmam´ diyor.
Merak edilen bir başka konu da‚ Daum´u istemeyen futbolcuların tavırlarının ne olacağı. Futbolcu-teknik direktör gerilimi ne boyutlara taşınacak..
On gün sonra sezonu açacak olan F.Bahçe bu krizleri çözebilecek mi yoksa lige kaos içinde mi girecek?
Bakalım satranç oyununda neler olacak!
Görevimin Başındayım
Fenerbahçe Kulübü´nde yöneticilerle teknik direktör Christoph Daum arasındaki görüşme sona ererken‚ Alman teknik adam‚ Sarı-Lacivertli takımda görevine devam ettiğini açıkladı. Kulüp binasında gerçekleştirilen toplantının ardından basın mensuplarını bir lokantaya çağıran Daum‚ burada görüşmeyle ilgili bilgiler verdi. Christoph Daum‚ Fenerbahçe´deki görevine devam ettiğini belirterek‚ şunları söyledi: ´Umarım son günlerde benim hakkımda çıkan spekülasyonlar biter. Fenerbahçe´de hiç hoş olmayan spekülasyonlar yapıldı. Önümüzdeki günlerde bazı şeylerin doğru olmadığını söyleyeceğim. Benden bir açıklama gelecek. Önemli olan Fenerbahçe Kulübü´dür. Fenerbahçe´nin başarısı için bunu ortaya koymak isterim. Önümüzdeki iki yılda Fenerbahçe´de çalışacağımı düşünüyorum. Tüm gücümü kullanarak başarı için katkıda bulunmak istiyorum.´
Alaattin METİN
sananes
18.Haziran.2010, 10:48
ne fark eder abi daum iki yüzlülük yapıyosa ne fark eder.ilk döneminin sonunda da olmadı mı aynı şeyler o zaman ne diye getiriyosun.ne diye 3 yıllık anlaşıyosun.şimdi deniyoki yönetimin taktikleri doğru emdiği süt burnundan gelsin tamam gelsin ama benim emdiğim süt daumunkinden daha değerli taraftar olarak utanıyorum şu anki tablodan
Sekopej
18.Haziran.2010, 10:56
Daum'un elinden o yalanlama kağıdı alınacak, Fenerbahçe yönetimi basına kameralar karşısında yapılmış bir yalanlamayı kabul etmiyor, yazılı, imzalı yalanlama beklediklerini siteden duyurdular.
Bunun üzerine Daum yalancı konumuna düşecek, basın daha çok üzerine gelecek.
Daum kendisinden emindi, ya Aykut ya ben dersem beni kesin kovarlar, Aykut'u göndermezler diyordu ama yönetim beklemediği bir şeyi yaptı, görevinin başındasın dedi. Şimdi Daum'un tazminat talep etme durumu zaten yok madem ki Daum sözleşmedeki her şarta uygun olarak, paramı alacağım diye diretiyorsa, Fenerbahçe de sözleşmeye bağlı olarak, Daum'u her sabah 9'da kulüpte istiyor. Ve bundan sonra da tek muhattabı, bir sürü laf söylediği Aykut Kocaman.
Tabi şu da var, Aykut Kocaman böyle katekulli işleriyle pek uğraşmaz, Daum ile ne zaman görüşecekler acaba ve orada Aykut ne diyecek?
Eğer Daum'dan sonra Aykut başa geçecekse pek sıkıntı olmaz zaten yeni sezonun planlamasını Aykut yapıyor ama başka hoca getirilecekse, 10 gün içerisinde bu sorun çözülmeli.
IcedEarth
18.Haziran.2010, 12:09
Yalnız bu sürtüşme Fenerbahçe'ye çok zarar verir gibi görünüyor. Bece parası neyse verilip yollanmalı, para vermem deniliyorsa da destek verilip arkasında durulmalı, aksi takdirde Fenerbahçe 1 sezonunu kaybedecektir.
GebzeLi1907
18.Haziran.2010, 12:28
Olan Fenerbahçe'ye olur.Daum akılsız mı niye vazgeçsin adam 6 milyon euro dan bizim yönetimide anlamak mümkün değil böyle yaparak yok yıldırarak yardımcısını kovarak vazgeçer mi hiç elin almanı
Para en tatlı şey..
iki başlılık daum'un inadı takımda huzursuzluk kamplaşma yaratır seneye çoğu fenerbahçe taraftarı futboldan uzak bi yıl geçirebilir daum'un ciddi ciddi kalması üstüne.
Aziz Yıldırım çok güzel anılacakken gölge düşürmeye devam ediyor yaptıklarına.
titates1
18.Haziran.2010, 12:30
Ben Daum'u haklı görüyorum , elindeki kadroyla yapılabileceğin en iyisini yaptı , sahaya çıkıp gol atamazdı heralde , daha önceden de oynattığı futbol vs belliydi , getirmeselerdi yapmasalardı 3 yılllık antlaşma , sanki daum şerefsiz gibi gösteriliyor , adamın kontratı var ülkeyi , takımı seviyor kalmak istiyor , her türlü haklı
Zekirdek
18.Haziran.2010, 12:35
Yalnız bu sürtüşme Fenerbahçe'ye çok zarar verir gibi görünüyor. Bece parası neyse verilip yollanmalı, para vermem deniliyorsa da destek verilip arkasında durulmalı, aksi takdirde Fenerbahçe 1 sezonunu kaybedecektir.
Para kolay kazanilmiyor. O 6 milyon Euro Dauma verilecegine transfer yapilsin.
Daum kalsin istiyorum ama tazminat verilmemesi icin Daumu yollayinca gelecek hoca belese mi calisacak.
Del Piero_10
18.Haziran.2010, 12:44
bildiğim tek şey, daum istifa edene kadar, emdiği süt burnundan gelecek.
Bu pek övünülecek bir durum olmazdı Aziz Yıldırım açısından. Eğer böyle bir kontrat yapmışsan arkasında duracaksın. Bu olayda tek suçlu böyle olağanüstü şartlar içeren bir kontratı Daum'a öneren yönetim. Şimdi hatayı başka bir hata ile düzeltmeye çalışıyorlar.
GeorgeWeah
18.Haziran.2010, 12:49
Bugün Samandıraya gelmiş Daum. Aykut Kocaman gelmemiş. Ben şahsen istifasını bekliyorum. Bir de Daumun takımın başında kalması da ayrı bir rezillik. Daum burada kaldıkça Fenerbahceliliğimi askıya aldım. Kulübe ne destek veririm ne de başka birşey.. Dünyada hocasını kovmak isteyip de kovamayan ve zorunlu olarak çalışan başka bir takım var mıdır bilmiyorum. Fakat bu restleşmenin hala ayrılıkla neticeleneceğini düşünüyorum. Yoksa başarı hayal..
Zekirdek
18.Haziran.2010, 13:03
Bugün Samandıraya gelmiş Daum. Aykut Kocaman gelmemiş. Ben şahsen istifasını bekliyorum. Bir de Daumun takımın başında kalması da ayrı bir rezillik. Daum burada kaldıkça Fenerbahceliliğimi askıya aldım. Kulübe ne destek veririm ne de başka birşey.. Dünyada hocasını kovmak isteyip de kovamayan ve zorunlu olarak çalışan başka bir takım var mıdır bilmiyorum. Fakat bu restleşmenin hala ayrılıkla neticeleneceğini düşünüyorum. Yoksa başarı hayal..
Ne kadar hakli olsan bile para kolay kazanilmiyor. O paraya bir takviye yapilsa daha iyi olmaz mi.
Birde bu acidan bakmani istiyorum;
Dogru olan oldu ve Daum takimda kaldi. Daumum takimda kalmasini tazminat odememek icin istiyorum. Cunku para kolay kazanilmiyor. O 6.6 Milyon Euro ile gayet guzel bir transfer veya transferler yapilabilir. Daumun bu sezon oynattigi futbol her ne kadar sikici olsa bile elindeki kadro ile Alexin yardimiylada yapilabileceklerin fazlasini yapti. Kuyu kazan Bilica, Anti - Gol Guiza, Alemci Kazim ile neler yapilabilirdiki.
World Hollow o1
18.Haziran.2010, 13:12
Ne kadar hakli olsan bile para kolay kazanilmiyor. O paraya bir takviye yapilsa daha iyi olmaz mi.
Dogru olan oldu ve Daum takimda kaldi. Daumum takimda kalmasini tazminat odememek icin istiyorum. Cunku para kolay kazanilmiyor. O 6.6 Milyon Euro ile gayet guzel bir transfer veya transferler yapilabilir. Daumun bu sezon oynattigi futbol her ne kadar sikici olsa bile elindeki kadro ile Alexin yardimiylada yapilabileceklerin fazlasini yapti. Kuyu kazan Bilica, Anti - Gol Guiza, Alemci Kazim ile neler yapilabilirdiki.
Güzel şeyler yapabilirdi.
Takıma gol lazım olduğu dakikalarda hala o Guiza'yı o sahada tutuyordu doğru daha ne yapsın bizi isyankar yaptı o oldu, hoş bir sürü futbolcuyuda takıma küstürdü..
Zekirdek
18.Haziran.2010, 13:18
Güzel şeyler yapabilirdi.
Takıma gol lazım olduğu dakikalarda hala o Guiza'yı o sahada tutuyordu doğru daha ne yapsın bizi isyankar yaptı o oldu, hoş bir sürü futbolcuyuda takıma küstürdü..
Ama Guizanin sahada kalmasini sadece Dauma baglamayalim. Takimda tek yetkili olarak gozukuyordu ama degildi. Aziz Yildirimin baskisi uzerine oynuyordu. Cunku degeri dusup satilirken en azindan geldigi fiyatin altinada olsa iyi bir fiyata satilmasini istiyorlar. Aziz Yildirim dahil Guiza konusunda hata yaptigini biliyor fakat gelis maliyeti olayi tikiyor. Eger gelis fiyati €12M yerine €3M olsaydi simdiden sozlesmesi feshedilmisti.
World Hollow o1
18.Haziran.2010, 13:21
Zannetmiyorum böyle birşey olacağına..
Takıma gol lazımken Aziz Yıldırım bu oyuncu sahada kalacak onu çıkartma diyecek kadarda hain değildiir heralde. :)
SAİT71
18.Haziran.2010, 13:31
Şampiyon olamamak önemli değil.. Atıyorum Aykut hoca olsaydıda o kaçırıp görevine devam etseydi.. Bana en çok rahatsızlık veren Daum ile yola devam edecek olmamız.. Yani İstikrardan yanayım ama Daum hariç.. Bir Aykut hoca olsaydı çok sevinirdim şampiyonluğun kaçmasına rağmen yola devam etmemize. Ama denildiği gibi Ş.L. çeyrek finali gören hoca şampiyonluğu kaybetti diye gönderildiğine göre ancak para vermemek için zorunlu olarak hoca ile devam edebiliriz. Yoksa bizde böyle bir gelenek yok :)
Zekirdek
18.Haziran.2010, 13:50
Zannetmiyorum böyle birşey olacağına..
Takıma gol lazımken Aziz Yıldırım bu oyuncu sahada kalacak onu çıkartma diyecek kadarda hain değildiir heralde.
Ama Guiza haliyle gol atamiyor ve atamadigi ve oynamadigi her dakika piyasa degeri azaliyor. Ve zaten yaslaniyor 30 yasina gelmis. En azindan degerinin biraz yukselip elden iyi bir paraya cikarmayi dusunuyorlar.
vuque
18.Haziran.2010, 14:11
ne fark eder abi daum iki yüzlülük yapıyosa ne fark eder.ilk döneminin sonunda da olmadı mı aynı şeyler o zaman ne diye getiriyosun.ne diye 3 yıllık anlaşıyosun.şimdi deniyoki yönetimin taktikleri doğru emdiği süt burnundan gelsin tamam gelsin ama benim emdiğim süt daumunkinden daha değerli taraftar olarak utanıyorum şu anki tablodan
Kesinlikle katılıyorum :icon_evil:
Bu Daum'u tekrar başımıza getirenler hemde böyle ballı bir sözleşmeyle getiren yöneticiler ceplerinden ödesin tazminatını.
Ben taraftar olarak Fenerbahçe'liliğimi değil ama Fenerbahçe Futbol Takımlılığımı askıya koydum bu Daum'dan kurtulana kadar!
Amatör branşlar olsun,Diğer branşlar olsun desteğim devam edicek ama Futbol takımı yenildiğinde üzülmeyeceğim;Aksine sevinmem bile mümkün olabilir(ne derece olabilirse)
Ceplerinden ödesinler Daum efendi'nin tazminatını ve göndersinler :0:
Veya daha güzeli Daum efendi'nin maaşını ceplerinden ödesinler ve Daum'u antrenör gibi çalıştırsınlar.Altyapıyı bile emanet etmem bu adama ben.Yeni gelecek hoca'nın(Aykut'da olabilir bir başkasıda) altında antrenör-yardımcı antrenör gibi birşey yapsınlar Daum'u.Yok öyle 2 senenin parasını alıp çalışmamak.Sabah 9'da gelip tesislere rapor tutsun,istatistik çıkarsın,rakip takım'ı izlesin,analiz yapsın ama sadece tavsiye düzeyinde olsun.Amele gibi çalışsın.Kusura bakmayın ama yok öyle bedava 6.6M Euro.
Ve bu para kesinlikle Fenerbahçe'nin cebinden çıkmasın.Başımıza bu köylü kurnazını musallat edenler ceplerinden ödesin...
Bu dediklerim olmadığı sürece kimse kusura bakmasın ne forma alırım nede başka bi şekilde takımımı desteklerim...
SAİT71
18.Haziran.2010, 14:19
Birde Daum Sportif Direktör istemiyor.. Nasıl bir kredisi ve derecesi var bu adamın bu kulüpte ki kulübün yönetim kadrosuna bile burnunu sokuyor ve sadece başkandan emir alırım deyip koskoca kulüp Sportif Direktörünü kaale almıyor.. Bence Daum'u çok şişirdik Tr'de.. Zaten bana İstiklal Marşı okuması ve Tr benim ikinci vatanım vs. demesi samimi gelmiyor. Sözleri ve hareketleri bana yapmacık geliyor.. Bende bu kadar para alsam ve böyle mükemmel bir ortamda olsam bende öyle davranırdım..
di canio
18.Haziran.2010, 14:34
Daum'un takımın başında kalma-kalmama durumuyla ilgili ayrı bir başlık açılsa daha iyi olur sanırım. Sadece transferleri tartışsak bu konu altında daha doğru.
Daum ile ilgili yazayım ben de. Daum kendi açısından doğrusunu yapıyor. Buradaki herkes de aynı şeyi yapardı. Ben de altında Fenerbahçe Spor Kulübünün taahhütü bulunan 2 yıl daha 6 küsur milyon avro alacaksın diye bir sözleşmem olsa, ayrılmam daha düşük bir parayla. Yönetim sezon başında daha önce de kovup tazminat ödediği bir hocayı, bu kadar ağır sözleşme yaparak takımın başına getirmesi büyük yanlıştı zaten. 3 yıllık sözleşme yapıp, 1 yıl geçince kovmaya çalışmak da yanlış. Şimdi yönetim tazminatı daha aşağı çekmek için yıldırma taktiği uyguluyor. Bu tazminatı aşağı çekmek için doğru bir yol. Ancak takımın durumunun da düşünülmesi gerekiyor. O zaman da bu, yanlış bir uygulama halini alıyor. Yönetim böyle birşey yapıyorsa geri adım atmayacak. Eğer atarsa büyük rezalet. Bunları yapıp, yıldıramayıp, yine tazminatı ödemek, büyük rezalet olur. Artık bu hamleden sonra geri adım atmamalı yönetim. Peki Daum da geri adım atmazsa. Daha önce de yazdım. Takımın yönetim kademesinde bir savaş varken; sportif direktör ve başkan hocaya güvenmiyorken oyuncuların psikolojisi nasıl olur? Takımı Aykut Kocaman yapacaksa, Daum sadece antrenman yaptırtacaksa bile (ki böyle duyumlar var), sahada takımın başında Daum çıkmayacak mı? Önemli olan bir hocanın maç içi etkileri değil mi? Çok bıçak sırtı bir döneme girildi. Bu savaş çok riskli ve çok zarar verecek gibi gözüküyor.
Varonil
18.Haziran.2010, 15:08
Gerçekten utanıyorum şu anki olanlardan.10 gün sonra sezon açılışı ondan 1 ay sonra da Şampiyonlar Ligi ön eleme maçları var,yönetimin şu uğraştığı işlere bak.Daha transferler yapılacak güya.Yazık gerçekten ya,2 sene önce Şampiyonlar Ligi'nde yarı finali kaçırmış bir takım nerelere geldi olan yine taraftara oldu.Şampiyon olmadan geçen bir 3 yıl ve ben açıkcası önümüzdeki sezondan da ümidim kesmeye başladım.
indie
18.Haziran.2010, 15:22
Daum kötü bir hoca değil bence, ha öyle ekstra bir şeyler katıyor mu takıma derseniz katmıyor, ancak bir Aragones gibi de baltalamıyordu kanımca. Ama çok yıprattılar birbirlerini yönetimle, şu satten sonra tek yok yollanması. Sonuçta basın, vs konuşur en fazla, bizim Del Bosqueyi hala konuşuyorlar, ama şampiyonlar ligine Daum-yönetim çekişmesi yüzünden kalınamazsa mesela o para gene Fenerbahçeden çıkacak.
CeNTeR_TR
18.Haziran.2010, 15:43
Stoch'a yazık olacak.Semih kesin gider artık.Yine 1-0'lık saçma sapan maçlar izlemeye devam ederiz.
1 Sene daha berbat bir şekilde geçer.
di canio
18.Haziran.2010, 16:47
Stoch'a yazık olacak.Semih kesin gider artık.Yine 1-0'lık saçma sapan maçlar izlemeye devam ederiz.
1 Sene daha berbat bir şekilde geçer.
Daum kesinlikle gidecek. Kalması halinde olabilecekleri düşünüp, üzülmemek gerek.
CeNTeR_TR
18.Haziran.2010, 17:24
Daum kesinlikle gidecek. Kalması halinde olabilecekleri düşünüp, üzülmemek gerek.
Gitmemesi halinde olacaklar yukardakiler.
Gideceğinide pek sanmıyorum.Gidecek olsa neden anlaşılsın bir kez daha ?
GeorgeWeah
18.Haziran.2010, 17:42
Daum gidecek bence de. Zafer Kalaycıoğluna yapılan şimdi Dauma uygulanıyor. Bugün Ntvspordaki yorumcu söyledi. Yönetimin elinde Daumun konuştuklarıyla ilgili belgeler varsa kulübün marka değerini düşürdüğü için açıklamalarıyla sözleşme tazminatsız tek taraflı fesh edilir diyor. Ayrıca bugün ya da yarın Daumun gideceğini söyledi. Şekip Mosturoğlu kesinlikle bu işi halledecektir. Zaten şu durumda Daum kalırsa seneye neler yaşanır tahmin etmek bile istemiyorum..
GeorgeWeah
18.Haziran.2010, 17:45
Daum takımda kalmadı ki. 1 hafta içinde öyle böyle gidecek. Resmi açıklamada Daumun istenilmediği açık zaten. Yönetimin amacı Daumun hata yapmasını sağlamak ve istifasını vermesi. Yani Daumun seneye takımda kalmasına ihtimal vermiyorum.
CeNTeR_TR
18.Haziran.2010, 17:59
Eğer illa bir hata bekleniyorsa ; http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=88187 konu altındaki içerik çok mantıklı.
Bu tür bi tehdit olayının olmadığını düşünerek buyurun Daum'un antrenörlük hayatını bitirin Fenerbahçe yönetimi.
di canio
18.Haziran.2010, 18:26
Ümit'in de yazdığı gibi, kulübün marka değerini düşürürse sözleşmesinin tazminatsız tek taraflı feshedilebileceği şeklinde bir madde varmış sözleşmede. Daum'dan yazılı savunma istemiş Fenerbahçe yönetimi. Bu yazılı savunmayı aldıktan sonra, basında çıkan demeçlerini de kanıt olarak sunup, bu maddeden yola çıkarak feshedebilir yönetim sözleşmeyi. Zaten dün geldi Daum. Dün yapılan açıklamada zaman geçirmek ve gözdağı vermek maksatlı.
Zekirdek
18.Haziran.2010, 18:54
Daum takımda kalmadı ki. 1 hafta içinde öyle böyle gidecek. Resmi açıklamada Daumun istenilmediği açık zaten. Yönetimin amacı Daumun hata yapmasını sağlamak ve istifasını vermesi. Yani Daumun seneye takımda kalmasına ihtimal vermiyorum.
Kalmadi diyon ama su an resmi olarak kulubun basindaysa kalmadi olmaz. Gittigi an gitmistir benim icin.
ozaniel
18.Haziran.2010, 18:57
Eğer 6 M€ için Daum'u bırakmazlar ve takım bölünür ligde ve Avrupa'da başarı gelmezse 6 M€'den daha fazla para ve ayrıca sportif başarıyı kaybederler.
di canio
18.Haziran.2010, 19:04
Eğer 6 M€ için Daum'u bırakmazlar ve takım bölünür ligde ve Avrupa'da başarı gelmezse 6 M€'den daha fazla para ve ayrıca sportif başarıyı kaybederler.
Yukarıda da yazdım, tam bıçak sırtı. Yönetim bir yola soktu kulübü ama umarım en az zararla atlatılır bu kriz.
Sekopej
18.Haziran.2010, 19:34
Yönetimin güvendiği bir şey var muhtemelen yoksa bu derece inatlaşmazlardı, Daum'un istifa etmesini beklemekten çok, en az zararla göndermeyi düşünüyorlar.
Daum'dan yazılı, imzalı yalanlama bekliyorlar, muhtemelen haberi yapanlardan da varsa ses kaydını isteyecek, Daum ben böyle şeyler demedim diye yalanladığında dedikleri karşısına sunulacak. Bunu kapalı kapılar ardında yapıp, Daum'un istifa ettiğini duyururlar ya da sözleşmede olduğu belirtilen, takımın çıkarları aleyhine açıklamalar yaptığı için ve yalan söylediği için sözleşmesi fesh edilmiştir derler.
10 güne kadar bu durum çözülür, zaten çözülmez böyle sürerse Aykut Kocaman bu şeyleri tahammül edemez ve ne haliniz varsa görün der ve bırakır.
Hala Daum ile Aykut Kocaman'ın görüşmemeiş olmasının da bir nedeni vardır. Aykut'un yerinde olsam, medem ki tüm yetki bende, giderim Daum'a, al tazminatın hadi güle güle derim, faturayı da Aziz Yıldırım'a gönderirim.
Herkes mutlu olur böylece, AYkut bir kez daha kral olur.:)
CeNTeR_TR
18.Haziran.2010, 21:05
Appiah bir şekilde tekrar takıma dönse :0:
SAİT71
18.Haziran.2010, 22:02
Bence bu işi uzatmadan Daum'a parasını verelim. Kulübün kasasından olmasada gönüllü para toplansın cebinden eklesinler bir şekilde verelim. Çünkü şu dakikadan sonra Daumu isteseler bile bu şekilde bir beraberlikle takım sportif olarak başarılı olamaz. Transferleri Aykut Hocaya göre yapsınlar ve onun istediği birini getirsinler.. Ama Daum'u mutlaka göndersinler.. 3 ün 5 in lafını yaparsak Koca kulübün gelecek sezonki beklentilerini çöpe atarız. Ayrıca Ş.L'ne katılırsak ödediğimiz rakamı karşılarız.. Bence parayı verip yollasınlar çünkü madem bu adamı bu sezon getirdin ve başarısızlıkta kovmak niyetindesin bizim gibi ünlü bir kulübe para yüzünden böyle abest yollar yakışmıyor.. Kovacaksan kovacaksın kovamıyorsan 3 yıl neden imza attırdın..
Dediğim gibi bir hesap açılırsa 10-20 neyse yatırmazsam adam değilim... (SAçma bir fikir olsada Daum gibi bir hocanın oynattığı futbolu izlemek istemiyorum, Eğer Daum ile yola devam ederlerse Lig Tv almaktanda vazgeçeceğim..)
Varonil
18.Haziran.2010, 22:28
Ya tamam 6-7-8 Mn € her neyse artık gerçekten fazla bir tazminat ama Daum ile devam edilecek bir sezonda kaybedeceklerimiz gerçekten daha fazla.
Şu son 1-2 günde olan gelişmelerden sonra oldukça karamsarlığa düştüğümü söyleyebilirim.
Rsa
19.Haziran.2010, 15:33
Kocaman Fransa'da kimin peşinde?
Fenerbahçe Sportif Direktörü Aykut Kocaman, Edin Hazard'ın transferini bitirmek için Fransa'ya gitti.
Christoph Daum'un göreve devam edeceğinin açıklanmasıyla teknik direktörlük hayalleri suya düşen Aykut Kocaman'ın bu durumundan ötürü bir hayli üzgün ve tedirgin olduğu ifade ediliyor. Alman hocanın göreve devam etmesi halinde kulüpteki görevinden ayrılabileceğini yakın çevresine dile getiren Aykut Kocaman, sarı lacivertliler için transfer çalışmalarına da ara vermeden devam ediyor.
Geçtiğimiz sezon Lille formasıyla harikalar yaratan Edin Hazard'ın transferi için Fransa'ya giden Kocaman'ın bu oyuncunun da Fenerbahçe'de oynamaya yeşil ışık yakması ve Fenerbahçe'nin gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde mücade edecek olması nedeniyle fazla zorlanmayacağı da gelen haberler arasında...
goal.com
GodfatheR
19.Haziran.2010, 15:34
Dutcak işi yattı sanırım /:
KanaKe
19.Haziran.2010, 15:37
Alamayacaklari belliydi cikarip 10 milyon euro veremediler psv'ye sanki Hazard'i 10 milyondan assagi alabilecekler :) en az 15 milyon euro bayilmalari lazim.
CeNTeR_TR
19.Haziran.2010, 15:38
Hazard transferi iyi olacaktır.Fakat sezon başlangıcına kadar tüm transferler bitmeli.
Sonra transfer biterken 2 tane oyuncu getireceğiz hop direk 11e monte edeceğiz vs vs.
Daum'un takımdan kovulması en büyük transferimiz olacak ya neyse.
HooijDonk07
19.Haziran.2010, 17:14
Hazard yerine onu istiyorum yatmaz inş.Bide stoper aldılar mı takıma iyi olucak.
barahir
19.Haziran.2010, 17:53
Ben Dzudsak'ı istemiyorum.. Oranın alternatifi bol oldu. Stoch var Uğur var hatta alınırsa caner var. Hazard daha mantıklı sağ kanat için..
Revolution
19.Haziran.2010, 18:40
Ben Dzudsak'ı istemiyorum.. Oranın alternatifi bol oldu. Stoch var Uğur var hatta alınırsa caner var. Hazard daha mantıklı sağ kanat için..
Hazard yalnız sağ açık oyuncusu değil ki.. Topu atıp peşinden koşturacak bir oyuncu değil. Ya sol açıktan içeri kat ederek oynuyor ya da ofansif orta saha oynuyor.. Fenerbahçe eğer sağ açık olarak düşünüyorsa dediğiniz gibi büyük yanlış yapar ama Hazard çok büyük oyuncu olacak çok..
goosfraba
19.Haziran.2010, 18:51
aykut kocaman'ın fransa'ya gittiği kesinmiş. ama hazard için değil gignac için gittiği söyleniyor.
barahir
19.Haziran.2010, 18:52
Hazard yalnız sağ açık oyuncusu değil ki.. Topu atıp peşinden koşturacak bir oyuncu değil. Ya sol açıktan içeri kat ederek oynuyor ya da ofansif orta saha oynuyor.. Fenerbahçe eğer sağ açık olarak düşünüyorsa dediğiniz gibi büyük yanlış yapar ama Hazard çok büyük oyuncu olacak çok..
Ya işte illa sağ kanatta oynayacak diye bişi yok.. Dediğin gibi bir çok mevkide görev alabiliyo.. Bu Yüzden Hazard'dan yanayım.. Ayrıca Dzdudzsak bence balon biraz..
HooijDonk07
19.Haziran.2010, 18:57
aykut kocaman'ın fransa'ya gittiği kesinmiş. ama hazard için değil gignac için gittiği söyleniyor.
Gignac gelirse harbi bu takım iş yapar avrupada.
di canio
19.Haziran.2010, 18:59
Sağ kanatta Krasic oynayacak, inşallah. Orada Kazım, Mehmet Topuz da var. Okan takımda tutulacakmış, o da oynayabiliyor. Sağ kanatta da sıkıntı olmaz. Öncelik olarak forvet ve savunmanın ortasına oyuncu almamız lazım Güiza ve tiksindiğim Bilica'nın yerine. Hatta yerli sağ ve sol bek de gerekiyor.
KanaKe
19.Haziran.2010, 19:00
Gignac gelirse harbi bu takım iş yapar avrupada.
Kimse gelmezse sasirmayin. :) Aykut Kocaman gider 1-2 gün sonra geri gelir.. daha Stoch transferi yapilali 1 hafta oldu arkasindan hemen 2. bir yabanci transferi gelmez.
RasAnt
19.Haziran.2010, 19:20
Neden gelmesin lugano edu kejman aynı anda geldiler hep
Revolution
19.Haziran.2010, 20:21
Lugano ve Kezman'la ,"Dutçak"la Hazard'ın durumu çok farklı.. Lugano Avrupa'da oynamıyordu büyük vitrini yoktu kendini göstermek için Kezman'sa artık eski günlerini aratan düşüşte olan kaliteli futbolculardandı.. Bu iki oyuncuyu almakla,geleceği çok açık 2 Avrupa futbolcusunu almak arasında dağlar kadar fark var onun için Fenerbahçe taraftarı bence sabretmeli bu konularda..
Krasic'e gelince de, Krasic çok büyük bir ihtimal seneye Juve forması giyecek.. Birkaç gün önce Juve'de oynamak istiyorum diye de bir açıklama yapmıştı sanırım NTVSpor'da duymuştum.
yaman76hakanFB
19.Haziran.2010, 23:42
Bir defa şu Daum sendromu halledilmedikçe herşey bir kandırmacadan ibaret kalacak... Transfere filan gerek yok... Messi gelse bu şartlarda başarı hayal... Aşağılanan ve "itilmiş-kakılmış" muamelesi gören ve işin daha acısı alacağı para uğruna bu muameleyi "YaRabbi şükür" diye karşılayacak kadar kendisine saygısını yitirmiş köylü kurnazı bir hoca... Hangi futbolcu bu saatten sonra onu adam yerine koyup ter döker?
Bu sorunun halledildiğini varsayıp, takımın ihtiyaçlarına bir göz atacak olursak:
-Volkan'a alternatif olacak ve formayı kapmak için onun formsuzluğunu bekleyecek iyi bir kaleci...
-Bilica'nın yerine sağlam, kademe kültürü yerinde, nisbeten hızlı bir stoper... Doğrudan ilk 11'e girecek kapasitede ve yabancı... (Bekir'le forma yarışında olacak.)
-Gökhan Gönül'e alternatif gerçek bir sağbek... (Gökhan'ın yedeği...)
-Santos'a alternatif gerçek bir sol bek... (Santos'un yedeği...)
-En azında Stephan Appiah kalitesinde ortasahanın göbeğine ve Emre'nin yanına bir yıldız... (Aurello bile büyük hedefler için bu bölgede yetersizken, şimdi kimlere kaldık? Neyse ki, Josiko ve Maldonado rezaletlerinden kurtulduk ama Baroni ve Selçuk ikilisi de öyle sezon boyu güvenilecek standartta oyuncular değil... Aradan dört yıl geçti, her sene takımın üstüne koymak gerekirken, Appiah ve Aurello'dan sonra kimlere kaldık? Daha iyilerini getirmek gerekirken, en azından standartı korumak zorundayken, bugün Josiko-Maldonado'yu standart alıp, Baroni-Selçuk ikilisine şükrediyoruz.)
-Guiza'nın bu takımın kapısından bile geçmemesi gerektiği malum... Onun bu saatten sonra yedek kulübesinde oturmaya bile hakkı yok. Onun yerine icabında Alex'siz bir sistemde de verimli olabilecek ve ikinci bir santrforla yanyana oynayabilecek klas ve kafa hakimiyeti olan bir golcü...
Deivid kesinlikle gönderilmeli... O bölgeye Kazım'ın durumuna göre ikinci bir yabancı düşünülebilir.
Bunlar başarı ve üstdüzey bir kadro için hava ve su kadar elzem öncelikli ihtiyaçlar... Tarih diyor ki; ya bu zaaflarını örtersin, ya sürünmeye devam edersin!
KanaKe
20.Haziran.2010, 00:00
Bu Daum cok uyanik bir adam.. Saglik kontrolüne Acibadem hastanesinde degil Nisantasinda kendi gittigi özel bir hastenede girmis.. demekki adam birseyden süphelendi kesin madde bagimlisidir bu.
izmer96
20.Haziran.2010, 00:33
Bu Daum cok uyanik bir adam.. Saglik kontrolüne Acibadem hastanesinde degil Nisantasinda kendi gittigi özel bir hastenede girmis.. demekki adam birseyden süphelendi kesin madde bagimlisidir bu.
Daha dune kadar savunulan Daum'un bu kadar basit zan altinda birakmak uyusturucu bagimlisi oldugunu soylemek en kolayi
BleedingMoon
20.Haziran.2010, 01:27
alexis sanchez diyolla.
tarikko
20.Haziran.2010, 01:27
Transfer çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe, Şilili genç bir yetenekle anlaşmaya çok yakın !.. Lig TV'nin beğeniyle takip edilen programı Transfer Dosyası'nın haberine göre sarı lacivertlilerin hedefi, 19 aralık 1988 doğumlu Şilili oyuncu Alexis Sanchez !..
Peki Sanchez kimdir? 22 yaşındaki yetenek, futbol hayatına Cobreloa takımında başladı. Cobreloa'da oynadığı iki sezonda 40 lig maçına çıkan Sanchez 9 da gole imza attı. 2006 yılında Şili'nin Colo Colo takımına transfer olan Sanchez, oynadığı 27 lig maçında 5 gol attı ve dünyanın dikkat çeken genç yeteneklerinden biri olarak gösterildi. Sonrasında da 2007-2008 sezonunda İtalya'nın Udinese takımına transfer oldu.
Udinese'deki ilk yılında Arjanti'nin River Plate takımına kiralanan Sanchez, burada 28 lig maçında 4 gole imza atarken 2008-2009 sezonunun başında tekrar İtalya'ya geri döndü. Son iki sezonda İtalya'da 64 lig maçına çıkan Sanchez toplam 8 gole imza atarken geride bıraktığımız sezonu ise 38 maç, 8 gol, 6 asistle tamamladı.
Şili milli takımıyla Güney Afrika'da da mücadele eden Alexis Sanchez, Honduras maçındaki etkili oyunuyla Soccernet tarafından maçın adamı seçilmiş ve tüm dikkatleri üzerine çekmişti.
Tempolu oyun tarzı ve dripling yeteneğiyle dikkat çeken 1.68 boyunda ve 22 yaşındaki Alexis Sanchez, forvet arkasının yanı sıra her iki kanatta da görev alabiliyor. 28 kez Şili milli takımının formasını giyen Sanchez, milli forma altında 11 de gole imza attı.
Ligtv
goosfraba
20.Haziran.2010, 01:28
antuda anlaştığımız duyumu geldi. KaYuS'tan :D
demek ki girişimimiz var.
BeeTLeJuiCe
20.Haziran.2010, 01:34
Bu Kayus kesin LigTv'de çalışıyo yada bağlantılı, onun duyumları ilk hep orada çıkıyo, yada önce. %50'lik tutturma payı var duyumlarında. Bakalım Ronaldinho tutmadı belki bu tutar (=
KaPaLı
20.Haziran.2010, 01:40
kaYus kesin Lig Tv'den.
Alexis olursa takımlar çıkmasın. Alexis - Hazard - Stoch pehhh önlerinde ben oynasam 20 gol rahat.
TR.CaPTaiN
20.Haziran.2010, 01:52
Dünya Kupası performansından etkilenip maksat ortaya yeni isim atılsın şeklinde haber yapmışlardır. Bu Transfer Dosyası programına Loran'ın etkisi varsa o zaman haber ciddi olabilir.
KanaKe
20.Haziran.2010, 02:19
Ligtv artik ne haber yapacagini sasirdi :) Bir Ronaldinho diyorlar sonra Hazard diyorlar simdi Sanchez diyorlar hangisi dogru hangisine inanalim kime inanalim biz :) adam gibi dogru dürüst haber yapan yok su koskoca basinda..
KanaKe
20.Haziran.2010, 02:23
Daha dune kadar savunulan Daum'un bu kadar basit zan altinda birakmak uyusturucu bagimlisi oldugunu soylemek en kolayi
Ben söylemiyorumki adam zaten kendisi 2001 yilinda kabul etti kokain kullandigini almanca basin toplantisi var anliyorsan almanca veriyim linki bak.. ayrica kendisi sac örnegini verdi kokain cikincada bir yanlislik oldu böyle olacagini tahmin etmemistim dedi sonrada evet uyusturucu bagimlisiydim kokain kullandim dedi hapise girecekken bir miktar para ödeyerek davayi iptal ettirdi sonra bizim ülkemiz bu adama kucak acti kimse sormuyor daum neden bundesligada takim yönetmiyor diye? adami bundesligada hicbir takim istemiyor sadece Köln'e geri gidebildi simdi Köln'de onu istemiyecek gecen sene birakip gitti diye.. adam birazda bu yüzden fenerde kalmakta israr ediyor.
BleedingMoon
20.Haziran.2010, 02:25
cris diyolla.
CeNTeR_TR
20.Haziran.2010, 12:00
Bir Defoe ismi dolaşıyor gazetelerde vs vs..
İnşAllah doğruluğu vardır bu transferin (:
Hazard da geldiği takdirde mükemmel bir hücum organizasyonu olur.
Hazard - Stoch - Defoe :0:
nerazzuri
20.Haziran.2010, 12:03
Hepsi bir arada gelmesi bana göre imkansız :) Kaldı ki Defoe'nin Türkiye'ye uyum sağlayabileceğini düşünmüyorum.
CeNTeR_TR
20.Haziran.2010, 12:04
Hepsi bir arada gelmesi bana göre imkansız :) Kaldı ki Defoe'nin Türkiye'ye uyum sağlayabileceğini düşünmüyorum.
Serkan imkansız yokdur (: biraz uçucu bir hedef ama olursada tadındın yenmez hani :)
Estranged
20.Haziran.2010, 16:49
Defoe'nun geçen seneki performansından sonra geleceği yer TSL olmaz,gelirse şimdiye kadarki en iyi transferlerimizden biri olur.
TR.CaPTaiN
21.Haziran.2010, 00:00
ABD'li Altidore'u FB'ye önermişler..! Bence 20 gol atar..
http://twitter.com/okay_karacan
BeeTLeJuiCe
21.Haziran.2010, 00:30
ABD'li Altidore'u FB'ye önermişler..! Bence 20 gol atar..
http://twitter.com/okay_karacan
twitterdan soralım altidore'a (=
TR.CaPTaiN
21.Haziran.2010, 00:38
Yap pazarlığı, getir Altidore'u Mistaa :}
Metin Şen: Daum'un takımda kalması imkansız. Başkanla görüştüm, gerekirse cebinden verir. TV8
Lionel Andres Messi
21.Haziran.2010, 00:47
daum fenerbahçenin başındayken bir futbol izleyicisi olarak hiç zevk alacağımı düşünmüyorum galatasaraylı olmamı bir kenara bırakırsam daum kesinlikle kalmamalı fenerbahçelilerinde kalmasını istediğini düşünmüyorum zaten.
altidore mükemmel bir yetenek çok güçlü dengeli teknik biri topa vurmayıda öğrenirse drogbanın veliahtı olabilecek biri.
goosfraba
21.Haziran.2010, 00:49
Metin Şen: '' Başkanla görüştüm, Daum gidecek. Gerekirse tazminatını cebinden verecek. ''
CeNTeR_TR
21.Haziran.2010, 00:51
Daum'u göndermek için bir plan buldum :D :D
Hazırlık maçı yapalım Saraçoğlunda Daum takımın başında olsun bilet ücretsiz olsun maç ctesi olsun bakın bakalım Daum nasılda topluyor bavulunu kaçıyor Alamanyalara :D
BeeTLeJuiCe
21.Haziran.2010, 01:02
Yap pazarlığı, getir Altidore'u Mistaa :}
Metin Şen: Daum'un takımda kalması imkansız. Başkanla görüştüm, gerekirse cebinden verir. TV8
Sordum Altidore'a (=
Bakalım herhangi bir cevap verecek mi (= Bir ara mesajlaşmıştık twitter ustunde sora unfollow etmişitm uzun bir süre twit atmayınca (=
TR.CaPTaiN
21.Haziran.2010, 01:23
Daum: Tazminat olarak 2.4 m € istedim ama yönetim bedelsiz göndermeye çalışıyor. Fox
nerazzuri
21.Haziran.2010, 01:25
Daum: Tazminat olarak 2.4 m € istedim ama yönetim bedelsiz göndermeye çalışıyor. Fox
Eğer doğruysa ayıp yönetime. Yaptığı hatanın bedelini ödemesi gerekiyor, yok öyle yağma. Sonuna kadar haklı Daum.
BleedingMoon
21.Haziran.2010, 01:30
karşılıklı fesihe yanaşmıyor, deniyordu.
Varonil
21.Haziran.2010, 01:31
2.4 m € vermeyip bedelsiz göndermeye çalışıyorlarsa ayıp gerçekten.Anlamıyorum ne yapmaya çalıştığını yönetimin.Bu belirsizlik çok ciddi canımı sıkmaya başladı.Benim umudum yavaş yavaş azalmaya başladı bu sene için.
TR.CaPTaiN
21.Haziran.2010, 01:43
Kanaltürk'te de Fenerbahçe 4 m €'ya kadar çıktı ancak Daum kabul etmedi deniliyor.
Rsa
21.Haziran.2010, 03:09
Güiza gidiyor mu?
Geçtiğimiz sezon kaçırdığı gollerle Fenerbahçe taraftarının büyük tepkisini çeken Daniel Güiza, sarı lacivertli ekipten ayrılıyor mu? Daha önce Fenerbahçe'den ayrılmayacağının altını çizen İspanyol oyuncu hakkında ortaya atılan son iddiayı Lig TV'nin beğenilen takip edilen programı Transfer Dosyası açıkladı.
http://www.ligtv.com.tr/VideoHaber/?r=1&hid=74063