Log in

View Full Version : Fenerbahçe Transfer Haberleri | Lazar Markovic

Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 [34] 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90

Zekirdek
21.Temmuz.2010, 13:58
Deivid'de sarışın sayılmaz ama zenci var; zenci var... Doğru söylüyorsun.:icon_razz:

Zenci zencidir. Deivid isterse kömür olsun ama memleket Brezilya olunca olmuyor. Appiah'ta canını dişine takıyordu.

CeNTeR_TR
21.Temmuz.2010, 13:59
Dia Bir Dünya Yıldızıdır.

Stoch Avrupa'da bu sene Villa'dan sonra en iyi transferdir.

İlhan Eker En İyi Türk Stoperdir

Buda bir fikirdir ;)

bjk4ever
Bak kardesim, ben de elbette objektif degilim, sonucta gonul verdigim renkler var sizler gibi. Ama ben yeri geldigi zaman Fink ve Ferrari'nin olasi ayriligini da elestirdim, Cana transferi icin de muthis transfer dedim. Mesela Krasic icin kotu futbolcu vs dedim mi? Demedim, art niyetli olsam derdim.

Guzel kardesim, ayni sorunu ben birkac ay evvel GS'li arkadaslarla da yasadim, hatta bunun sonucunda banlandim. Sayfalarca Jo ve dos Santos'u tartistik, onlar muhtesem yildiz transferi dedi, ben bu oyuncularin ne oldugunu anlattim, gereksiz transfer oldugunu ve kadronun cok dengesiz oldugunu soyledim, GS sonuc olarak ligi anca 3. bitirdi. Ikisi de GS'de yok, GS haril haril orta saha oyuncusu ariyor simdi.

Ben bildigim kadariyla burada kimseye kufur etmedim, hakaret de etmedim, oyle degil mi? Dia'nin neden gereksiz transfer oldugunu futbol icerisindeki mantikli argumanlarla anlattim, oyle degil mi? Sen duygusal yaklasabilirsin, ben yaklasmam. Sen 4 tane vasat ustu sag kanat oyuncusunun oldugu takima bir ekstra kanat oyuncusunu iyi transfer bulursun, ben bulmam. Sen Emre-Topuz ikilisinin iyi bir orta alan olacagini soylersin (biri box-to-box, digeri orta alan bile degil), ben ise iyi futbol oynayan modern bir takimda ust duzey tamamen defansif bir onlibero ve 1 tane box-to-box olmali derim.

Eger bu kadar elestiriyi kaldiramiyorsan ve sansur istiyorsan antu'ya gidip orada yazarsin kardesim. Burada GS'lisi de var BJK'lisi de ve bunlarin da FB yorumu yapmaya hakki var degil mi (haraket olmadigi surece)? Sen de katilmiyorsan argumanlarla cevap verirsin ve bir tartisma yasanir, olur biter. Ama bu sekilde her turlu elestiride alinganlik yapacaksan olmaz kardesim.

BJK konusuna da istedigini yaz, istedigini elestir, hakaret ve provoke etmedigin surece. Ben dilim dondugunce cevap veririm, ki hakli oldugun ve katildigim noktalar da olacaktir. Bu ergen duygusalligini birakip da biraz mantikli seyler yazsak daha iyi olur bence.

Sekopej
Krasic gelse de iş yapmaz yorumlarını da gördük gelme ihtimali olduğunda, neyse girmeyelim o konulara tekrar.

Yazmıştım, yeniden yazıyorum, bu takım son 10 lig maçında 1 gol yedi. Bilica ve Selçuk ile.

Bu oyunculardan daha kalitelilerini elbette kadroda görmek isterim ama öncelikli sorun takımı ateşleyecek, hızla atağa çıkaracak isimlerdi ve bu 2 transfer bunun için yapıldı.

Kadro zamanla değişecek, sistem de değişecek ama hepsini bir anda yapma imkanı yok maalesef.

Aykut Kocaman ilk gün dediği tarzda 2 isim aldı, şimdi forvet de dediği tarzda olacak mı diye bekliyoruz.

Fenerbahçe'nin son 6-7 senedir oynadığı uyuşuk sistemden daha hareketli sisteme geçiş var, eksikler elbette olacak ve zamanla da bunlar giderilecektir. Öncelikle yıllardır yaşanan eksiklik giderildi, takım savunmasını iyi yapar gol yemeden maçlar kazanırsın ama hücumda zenginlik için oyuncu şart.

Mehmet Topuz nasıl kanat, sadece 1 gol atmış diye yapılan eleştiriler unutulmadı, şimdi Mehmet varken kanat alınır mı deniyor.

Asıl sorun, Lugano ve Emre sakatlanırsa yaşanacaktır, bu durumu gidermek için de mutlaka transfer şart, bu oyuncuları yedekleyecek, ilk 11'de oynayacak seviyede olmasalar da olurlar.

Eğer bu tarz isimler alınmazsa, Emre ve Lugano'Nun yokluğunda çok büyük sıkıntı çekeriz.

CeNTeR_TR
21.Temmuz.2010, 14:03
bjk4ever ;

Tamam sorun yok sıkıntı yok.

Sen '' Fikirlerini '' bende '' Fikirlerimi '' yazıyorum.

Sana göre doğru olan bana göre yanlış olabilir bana göre doğru olan sana göre yanlış olabilir.

Sonuçta biz aynı rengi savunmuyoruz o yüzden ben daha fazla uzatmıyorum.Dediğim gibi herkesin düşünceleri farklı.

yaman76hakanFB
21.Temmuz.2010, 14:06
Bu oyuncu yapısı ile Barcelona taktiğine dönülebilinir; ama ne kadar oturur tartışılır. Aykut Hoca taktiği değiştireceğini söyledi., Kazım, Dia ve Stoch hepsi genç eğer bu üçü oturursa gelecekteki hücum gücümüz olacak ve en az üç dört yıl bu isimler ile oynayacağız. Kendi yıldızlarımızı yaratacağız.

Barcelona'nın taktiğine dönebilmek için Emre'nin yanındaki adamın da en az Emre kadar top becerisine sahip olması ve bunun yanında hiç yorulmadan pres yapması; Emre'nin önündeki 10 numaranın da oyun içinde daha aktif, daha hareketli ve daha çabuk birisi olması lazım... yani şu durumda bu çok zor Batuhan... Ama zamanla birer ikişer safralar atıldıkça çok daha hızlı bir Fenerbahçe izleyeceğiz. Son 5-6 yıldır yapılan en doğru hamleler... Umarım hayırlı netice verir. (Bu sene yanlış politika izleniyor deniyor. Hangi yıl alınanlar ve transferde takip edilen strateji bu yıldan daha doğru ve daha mantıklıydı? 2007-2008 ve 2009'dan daha doğru yolda olduğumuza kalıbımı basarım.) Evet, bazı şeyler çok yavaş ilerliyor ama en azından yavaş bile olsa doğru adımlar atılıyor. Söylenenle yapılan birbiriyle çelişmiyor. (Teknik adam için konuşuyorum. Yönetimin söyledikleri ve vadettikleriyle ilgili değil...)

Sekopej
21.Temmuz.2010, 14:18
Barcelona'nın taktiğine dönebilmek için Emre'nin yanındaki adamın da en az Emre kadar top becerisine sahip olması ve bunun yanında hiç yorulmadan pres yapması; Emre'nin önündeki 10 numaranın da oyun içinde daha aktif, daha hareketli ve daha çabuk birisi olması lazım... yani şu durumda bu çok zor Batuhan... Ama zamanla birer ikişer safralar atıldıkça çok daha hızlı bir Fenerbahçe izleyeceğiz. Son 5-6 yıldır yapılan en doğru hamleler... Umarım hayırlı netice verir. (Bu sene yanlış politika izleniyor deniyor. Hangi yıl alınanlar ve transferde takip edilen strateji bu yıldan daha doğru ve daha mantıklıydı? 2007-2008 ve 2009'dan daha doğru yolda olduğumuza kalıbımı basarım.) Evet, bazı şeyler çok yavaş ilerliyor ama en azından yavaş bile olsa doğru adımlar atılıyor. Söylenenle yapılan birbiriyle çelişmiyor. (Teknik adam için konuşuyorum. Yönetimin söyledikleri ve vadettikleriyle ilgili değil...)

İşte ben de bunu söylemek istiyorum, Aykut Kocaman göreve geldi ve ben bu, bu, bu tarz adamları alacağım dedi. Bu özellikleri olan bir forvet alacağım dedi. Dediği tarz 2 adamı aldı, şimdi yine istediği tarz forveti alırsa, benim için de başarılı bir transfer dönemi geçmiş olur. Ama belirttiği özelliklere zıt bir forvet gelirse de eleştiririz tabi ki.

Alex ve önünde tek forvet değişevek, mutlaka değiştireceğim göreceksiniz dedi. Bu 1 ayda mı olur 3 ayda mı olur bunun hakkında bir şey demiyor ama bu sene alınacak bu 3 yabancı eğer kötü sezon geçirmezlerse seneye de kadroda olurlar ve bu sefer belki Alex ayrıldığı için geriye takviyeler yapılır, seneye sadece bu yönde çalışmalar olur.

Karamsar olmak için bir sebep yok, farazi konuşma değil çünkü, takım savunmasını iyi yapan oyuncular zaten mevcut kadroda, eksiklik Emre ve Lugano olmadığında yaşanacak, buraya alternatif isimler alınmazsa işte hata yapılmış olur.

TR.CaPTaiN
21.Temmuz.2010, 14:29
Değil 5-6 yıl, 100 yıldır dahi doğru transfer politikası uygulanmamış olsa bile bu yıl herkes üzerine düşen görevi yapmalıydı. Bu yıl çok önemli. Denizli ve Trabzon gibi 2 son maç faciası yaşamış başka camia var mıdır dünya üzerinde bilmiyorum. Bazen uyumadan önce aklıma geliyor, hala inanamadığım zamanlar oluyor. Futbolda garanti diye birşey yoktur ama yönetimi, teknik direktörü, futbolcusu, taraftarı hepsi üzerine düşeni yapar; ama olmayınca da yapacak birşey yok olmadı deriz. Geçen sene devre arası yönetim üzerine düşeni yapmadı şubat ayında galibiyet yüzü görmedik, Avrupa'dan erkenden evimize döndük vs.

Gyan için 15 m € gibi bedeller geçiyor; bahsi geçen bu paralara daha üst düzey forvetler alınabilir. Geçen sene Luis Fabiano için Sevilla 18 milyon istemişti Milan 15 vermişti ve anlaşamamışlardı diye hatırlıyorum. Luis Fabiano gibi isimleri buraya gelmeye ikna etmek tabi ki zor ama değer kıyası açısından bakmak lazım.

anilton
21.Temmuz.2010, 14:32
Dia;1987 Fransa doğumlu Senegalli futbolcu.Profesyonel futbol hayatına 17 yaşında "Ligue 2" takımlarından Amiens'te başladı.İlk sezonunda 14 maça çıkan genç oyuncu gol atamadı.Bir sonraki sezon daha çok forma şansı bulan Dia 29 maçta 8 gol atma başarısını gösterdi.Başarılı geçen sezonun ardından "Ligue 1" takımlarının dikkatini çekti ve 1.3 milyon € karşılığında Nancy takımına transfer oldu.Gelir gelmez formayı sırtına geçiren Dia,33 maçta 2 gol atıp 3 asist yapabildi.Nancy takımında ki ikinci sezonunda da beklenilen patlamayı yapamayan oyuncu,31 maçta 1 gol 2 asistte kaldı.Üçüncü sezonunda üstüne koymaya ve performansını arttırmaya başladı.Toplamda 37 maçta forma giydi.4 gol atıp 7 asist yaptı.Geçtiğimiz sezonda üstüne koymaya devam eden Dia 37 maçta 9 gol atıp 7 asist yaptı.

Milli takım kariyerine Fransa'nın alt kademe takımlarında başlayan Dia 2008 yılında Senegal'den gelen daveti kabul ederek rotasını belirledi.Fransa U18 takımıyla 1 maça,Fransa U19 takımıyla 11 maça -2 gol-,Fransa U21 takımıyla 3 maça,Senegal A milli takımıyla da 6 maça -1 gol- çıktı.

Dia'nın göze çarpan ilk özellikleri;sürati,çevikliği ve kuvveti.Ortalamanın üstünde de bir tekniğe sahip.Bu özelliklerine dengesinide ekleyince karşımıza iyi sayılacak bir driplingçi çıkıyor.Ancak Dia bu dripling özelliğini "sıfıra inip orta açma" konusunda kullanmıyor.Direk kaleye giden bir stili var.Bu yüzden mümkün olduğunca kaleye yakın oynamalı.Bitiriciliğide çok iyi sayılmaz.Attığı goller yine çabukluğu,sezileri ve gol noktasına yaptığı akıllı koşular sayesindi.Daha önce Zico'nun sisteminde Deivid'in yaptığı içe katetme ve orta alandaki pas trafiğine katılma gibi bir özelliğide yok.

İssiar Dia'nın vasıfları bunlar.Peki Dia F.Bahçe'de neler yapabilir?Bu sorunun cevabı Aykut Kocaman'ın oynatacağı sistemde yatıyor.Daum'un sisteminde yani 4-4-1-1'de ısrarcı olursa ne Stoch ne de Dia beklenen performansı yakalayamazlar.Stoch yine pas yapma özelliği,takım savunmasına olan katkıları sayesinde idare eder ama Dia Kazım'dan beter olur.F.Bahçe'nin transfer edilen bu futbolcularla oynaması gereken sistem 4-2-3-1'dir.Aykut Kocaman Ankaraspor'da Özer-M.Çakır-Neca üçlüsü ile güzel bir 4-2-3-1 yakalamıştı.Stoch ve Dia'nın Aykut Kocaman'ın direk kendi iradesiyle yapmış olduğu transferler olduğunu düşündüğümüz zaman 4-2-3-1 oynatacağını ve bu futbolculardan maksimum şekilde yararlanacağını çıkarabiliriz.Tahminimce Dia Alex'ten alacağı paslarla hatrı sayılır derecede gol atacaktır.

Dia'nın Müslüman olduğunuda ekleyelim.Türk futboluna hayırlı olsun.

http://aniltonkartal.blogspot.com/2010/07/issiar-dia.html

BleedingMoon
21.Temmuz.2010, 15:18
selçuk'u kadroda görmek istemediğim için selçuk'u hiç düşünmedim. emre ve mehmet topuz bence orta sahayı idare edebilir. ancak alex'in yerinde özer olursa sistem daha güzel olur. hatta özer ve mehmet orta saha, emre de defansif orta saha gibi oynayabilir. alex'i bir anda kadrodan çıkarmak çok zor.

dia hakkında daha fazla yazmayacağım :D ne kadar doğru bir transfer olduğunu göreceğiz. stoch ve dia takımdaki top sürebilen kanat adamı boşluğunu dolduracak.

yabancı transferde gyan eğer 15-20 milyon euro gibi bir bedelle gelirse hiç başarılı bir transfer olmaz. bitiriciliğinin az olduğu konuşuluyor. ancak en azından topa kız gibi vurmuyor bu adam. gerekli pozisyonu bulursa allah ne verdiyse vurur. güçlü ve hızlı bir oyuncu. ancak umarım her vurduğunu auta göndermez.

goosfraba
21.Temmuz.2010, 15:36
hazard transferinde 19 m euro'ya kadar çıkmışız. oyuncu ile de anlaşmışız fakat kulübü 25 m euro'da diretince transfer olmamış.

kaynak: spormax

TR.CaPTaiN
21.Temmuz.2010, 15:38
İşte transfer gerçekleri!

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, yeni transfer Issiar Dia’yı göklere çıkardı ve “Stoch’tan bile hızlı. Onu her yerde oynatabilirsiniz” dedi.

Lig TV'nin haberine göre Yıldırım, Galatasaray maçı için Almanya’ya giderken, uçakta medya mensuplarının sorularını yanıtlarken, “Dia çok çok önemli bir futbolcu. Ben kendisini 5-6 kere izledim. Stoch’tan bile hızlı. Onu her yerde oynatabilirsiniz. Kanatta, forvette, Alex’in yerinde de oynatabilirsiniz. Sırf bu yüzden sözleşmesine, 2 yıl sonra almak isteyen 13 milyon euro öder şeklinde madde koyduk” dedi.

Yıldırım, bir transfer daha yapacaklarını belirterek, “Asamoah Gyan ilgilendiğimiz, görüştüğümüz bir futbolcu. Eğer anlaşma sağlarsak, bu transferi hemen açıklayacağız” diye konuştu.

Aziz Yıldırım ayrıca Lille’de oynayan Belçikalı Eden Hazard için 19 milyon euroya kadar çıktıklarını, futbolcuyla anlaştıklarını ancak kulübünün 25 milyon euro istemesi nedeniyle bu transferden vazgeçtiklerini açıkladı. Başkan Yıldırım Şilili Alexis Sanches’le ilgilendiklerini ancak Dünya Kupası’ndan sonra bu futbolcunun bonservisinin 30 milyon euroya ulaşması nedeniyle bu transferden vazgeçtiklerini söyledi. Yıldırım, Wolfsburglu Grafite’nin ise hiç gündeme gelmediğini belirtti.

Fenerbahçe Başkanı, takımın Almanya kampında iyi çalışmadığı şeklindeki haberlere katılmadığını söylerken, Güiza için de önemli açıklamalar yaptı ve “Güiza bu takımın bir futbolcusu lisansı çıkartılmıyor diye yazdılar. Ayın 22’sine kadar zamanımız vardı. Lisans işini sıraya almıştık. Haber çıkınca hemen talimat verdim ve lisansı çıktı. Güiza’nın bir değeri var. Medya bu adam gitsin, bundan bir şey olmaz diye yazdıkça değeri kayboluyor” diye konuştu.

Ligtv

Hazard'a bu kadar yaklaşıp alamamışız; cidden çok yazık olmuş.

goosfraba
21.Temmuz.2010, 15:38
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım‚ yeni transfer Issiar Diayı göklere çıkardı ve Stochtan bile hızlı. Onu her yerde oynatabilirsiniz dedi.

Galatasaray maçı için Almanyaya giden Yıldırım‚ uçakta medya mensuplarının sorularını yanıtlarken‚ Dia çok çok önemli bir futbolcu. Ben kendisini 5-6 kere izledim. Stochtan bile hızlı. Onu her yerde oynatabilirsiniz. Kanatta‚ forvette‚ Alexin yerinde de oynatabilirsiniz. Sırf bu yüzden sözleşmesine‚ 2 yıl sonra almak isteyen 13 milyon Euro öder şeklinde madde koyduk dedi.

Yıldırım‚ bir transfer daha yapacaklarını belirterek‚ Asamoah Gyan ilgilendiğimiz‚ görüştüğümüz bir futbolcu.. Eğer anlaşma sağlarsak‚ bu transferi hemen açıklayacağız diye konuştu.

Aziz Yıldırım ayrıca Lillede oynayan Belçikalı Eden Hazard için 19 milyon Euro´ya kadar çıktıklarını‚ futbolcuyla anlaştıklarını ancak kulübünün 25 milyon Euro istemesi nedeniyle bu transferden vazgeçtiklerini açıkladı.

Başkan Yıldırım‚ Şilili Alexis Sanchesle ilgindiklerini ancak Dünya Kupasından sonra bu futbolcunun bonservisinin 30 milyon Euroya ulaşması nedeniyle bu transferden vazgeçtiklerini söyledi.

Yıldırım‚ Wolfsburglu Grafitenin ise hiç gündeme gelmediğini belirtti.

Fenerbahçe Başkanı‚ takımın Almanya kampında iyi çalışmadığı şeklindeki haberlere katılmadığını söylerken‚ Güiza için de önemli açıklamalar yaptı ve Güiza bu takımın bir futbolcusu lisansı çıkartılmıyor diye yazdılarAyın 22sine kadar zamanımız vardı. Lisans işini sıraya almıştık.. Haber çıkınca hemen talimat verdim ve lisansı çıktı. Güizanın bir değeri var. Medya bu adam gitsin‚ bundan bir şey olmaz diye yazdıkça değeri kayboluyor. diye konuştu.

MARATON.COM.TR ÖZEL

anilton
21.Temmuz.2010, 15:40
F.Bahçe Stoch ve Dia'yı tamamlamak için onlardan maksimum verim alabilmek için Gyan tarzı değil Santa Cruz tarzı adam almalı...

Gyan gelirse bildiğin kontra takımı olur...

goosfraba
21.Temmuz.2010, 15:43
F.Bahçe Stoch ve Dia'yı tamamlamak için onlardan maksimum verim alabilmek için Gyan tarzı değil Santa Cruz tarzı adam almalı...

Gyan gelirse bildiğin kontra takımı olur...

ben de gyan'ın gelmemesini istiyorum. madem 19 m euro'ya kadar çıktık hazard'da, daha iyi bir forvet transferine kaydırılabilir o para.

KanaKe
21.Temmuz.2010, 15:45
Krasic'e ne oldu baskan onuda aciklasaydin :D Dia'yi tanimiyorum o yüzden futbolu hakkinda yorum yapmam mümkün degil fakat Krasic ve Hazard ile ilgilenildi getirilen adam Dia seneye bu adam kötü oynarsa baskan yine büyük tepki cekecek.

anilton
21.Temmuz.2010, 15:45
ben de gyan'ın gelmemesini istiyorum. madem 19 m euro'ya kadar çıktık hazard'da, daha iyi bir forvet transferine kaydırılabilir o para.

Burada bazı arkadaşlar karşı çıksada Piquionne bu oyuncular ve bu sistemle TSL'de çok iş yapardı.Sadece 1.2 milyon €'ya West Ham'a transfer oldu...

BleedingMoon
21.Temmuz.2010, 15:47
gyan drogba'nın bir boy küçüğü. belki yaşı kemale erdikçe daha da büyür. tam takımın ihtiyacı olan bir oyuncu. eğer ki 20 milyon euroya alınmazsa başarılı bir transfer olur. gyan her türlü başarılı olur.

goosfraba
21.Temmuz.2010, 15:49
şaka gibi ya hazard'la anlaşmışız :D

Zekirdek
21.Temmuz.2010, 15:50
O 13 Milyon Euro'ya alınır fiyatını Dia'ya mı koymuşlar.

alex2009
21.Temmuz.2010, 15:52
F.BAHÇE'DEN TRABZONLU YILDIZA KANCA!..

Sarı-Lacivertliler ezeli rakiplerinin oyuncusuna kanca attı.

Trabzonspor’la sözleşmesi önümüzdeki sezon sona erecek olan Ceyhun Gülselam’ın Aykut Kocaman tarafından yakın markaja alındığı ortaya çıktı. Sakaryalı Kocaman’ın, aynı zamanda hemşehrisi olan genç futbolcunun menajeri Faruk Sarı’yı arayarak, durumunu sorduğu iddia edildi. Bu haber Trabzonspor’da gündeme bomba gibi düşerken, yönetimin yıllık 750 bin Euro kazanan Ceyhun’a yeni bir sözleşme teklif ederek, oyuncunun gelecek sezon bedelsiz gitmesine engel olmayı planladığı öğrenildi.

Kaynak: Htspor

goosfraba
21.Temmuz.2010, 15:53
gyan bu akşam açıklanabilirmiş bu arada.

BleedingMoon
21.Temmuz.2010, 15:53

Trabzonspor’la sözleşmesi önümüzdeki sezon sona erecek olan Ceyhun Gülselam’ın Aykut Kocaman tarafından yakın markaja alındığı ortaya çıktı. Sakaryalı Kocaman’ın, aynı zamanda hemşehrisi olan genç futbolcunun menajeri Faruk Sarı’yı arayarak, durumunu sorduğu iddia edildi. Bu haber Trabzonspor’da gündeme bomba gibi düşerken, yönetimin yıllık 750 bin Euro kazanan Ceyhun’a yeni bir sözleşme teklif ederek, oyuncunun gelecek sezon bedelsiz gitmesine engel olmayı planladığı öğrenildi.

ceyhun'u kolay kolay bırakmaz trabzon.

izmer96
21.Temmuz.2010, 15:56

sanki deja-vu

BleedingMoon
21.Temmuz.2010, 15:58
beyler dia'nın boyu uzamış.

http://www.transfermarkt.co.uk/en/issiar-dia/profil/spieler_43942.html

1.67'ydi en son :D

eGowiCh
21.Temmuz.2010, 15:59
Asamoah Gyan gelecek gibi görünüyor başkanın sözlerinden. Ancak bahsedilen 19 m Euro (Gyan için) çok fazla. Güiza oynasın daha iyi, Güiza'dan üstün bir futbolcu değil Gyan.

goosfraba
21.Temmuz.2010, 16:00
Asamoah Gyan gelecek gibi görünüyor başkanın sözlerinden. Ancak bahsedilen 19 m Euro (Gyan için) çok fazla. Güiza oynasın daha iyi, Güiza'dan üstün bir futbolcu değil Gyan.

aykut kocaman'ın ederi kadar etmeyeceğini biliyor olması lazım gyan'ın. bu yüzden o okey vermişse bonservisi düşüktür.

alex2009
21.Temmuz.2010, 16:01
beyler dia'nın boyu uzamış.

http://www.transfermarkt.co.uk/en/issiar-dia/profil/spieler_43942.html (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.transfermarkt. co.uk%2Fen%2Fissiar-dia%2Fprofil%2Fspieler_43942.html)

1.67'ydi en son :D

1.67 yanlış sanırım.Fm de 1.72 gözüküyor.

Zekirdek
21.Temmuz.2010, 16:08

Ceyhun'un gelmesini çok isterim. İnşallah bu transfer gerçekleşir.

Bu arada www.transfermarkt.co.uk'ta Bilica'nın değeri 4, Selçuk 3, Deivid 3, Güiza 8 değer biçmişler. Bu değerlerin 4'te 1'ini verselerde yollasak. Başka bir takıma baktılar galiba.

TR.CaPTaiN
21.Temmuz.2010, 16:09

Aykut Kocaman'ın Ceyhun'un menajerini araması mümkün değil. Fenerbahçe-Trabzonspor arasında bir transfer gerçekleşecekse öncelikle kulüpler arasında görüşme olur. Çünkü Trabzonspor Semih'e talip olduğunu açıkladığında öncelikle kulübüyle durumunun netleşmesini bekliyoruz dedi. Ardından Caner'i isteriz ama başka bir büyük takımla görüşüyorlar, anlaşamazlarsa biz devreye gireceğiz tarzında açıklamalar olmuştu.

MeMo
21.Temmuz.2010, 16:12
Gyan,Guiza'dan sonra çok iyi bir forvet gibi gelebilir ama bence daha iyisi alınmalıydı.Stoch-Gyan-Dia gereğinden fazla hızlı takım oluruz :D Anilton'un da dediği gibi bildiğin kontra atak takımı oluruz.

ForCimbom
21.Temmuz.2010, 16:14

gyan bu akşam açıklanabilirmiş bu arada.

ohşasdfasdfassgsd....

stoch, dia, hazard, gyan... maşallah...

eGowiCh
21.Temmuz.2010, 16:22
Sadri Başkan ile Aziz Başkan sıkı dostlar. Haber yalan.

MeMo
21.Temmuz.2010, 16:24
ohşasdfasdfassgsd....

stoch, dia, hazard, gyan... maşallah...

Hazard'la anlaşmışız ama yatmış kulübünden dolayı onu demek istedi Umut abi.Sakin ol :D

ForCimbom
21.Temmuz.2010, 16:33
Hazard'la anlaşmışız ama yatmış kulübünden dolayı onu demek istedi Umut abi.Sakin ol :D

hea... :D ne bileyim şaka gibi falan deyince o da geliyor sandım.

ama benim fikrim, gyan yerine daha bitirici daha golcü bir adam alınsaydı daha iyi olurdu sanki. tabi başka forvet alınmayacaksa...

SAİT71
21.Temmuz.2010, 16:40
Ha şu Lille'nin 25 milyon istemesi çok komik valla. Barça Fabregas'a 35 milyon teklif etmiş zaten. İyikide vermemişiz. Dia'dan çok umutluyum, iyi top süren birisi gibi geldi videolarından. takımı kaldırabilecek bir adam. Kanatlarımız yoktu geçen sene bu senede en etkili mevkiler kanatlar olacak. Birde Boral gelirse sola süper olur. Yalnız forvet ve stopere bence bir an önce adam alınmalı..

titates1
21.Temmuz.2010, 16:55
Önceden Hazard'ı nereye getiriyorsun , adam oynar mı burda deniyordu , şimdi oyuncuyla anlaşıldı da kulübü vermedi diye çıkıp yalan söyledi herkese başkan , bundan sonra ne var ?

goosfraba
21.Temmuz.2010, 17:13
gyan konusunda gelişme,

gyan fransada bir radyoya bağlanarak Fenerbahçe´ye gitmeyeceğini rennes´de kalacağını söylemiş

kaynak:radyospor‚DHA

Zekirdek
21.Temmuz.2010, 17:19
Birde Kenyalı bir forvet alalım verelim memur maaşı ölene kadar koşsun. :) Şaka bir yana forvete Gyan gibi çok hızlı adam gerek yok. Güiza yavaştı ama pozisyona giriyordu. Girdimi atacak adam lazım bize.

eGowiCh
21.Temmuz.2010, 17:20
Galatasaray'a akşam yenilirsek gündemi değiştirmek adına golcü transferi açıklanır gibime geliyor.

titates1
21.Temmuz.2010, 17:20
Kim gelecek acaba forvete , ayrıca ceygun gülselam'ı alabilsek keşke

yaman76hakanFB
21.Temmuz.2010, 17:26
Yahu arkadaşlar... Damdan düşme gibi olacak ama... Bugüne kadar hiç "şu gelsin, bu gelsin" diye şeyler de yazmadım. Sadece "şu, şu, şu stilde oyuncular lazım" diye yorum yaptım ama bir defacık kalbimden geçeni yazsam herhalde bir sorun olmaz: Bu takımda MIROSLAV KLOSE kaç gol atardı sizce? Bence Werder Bremen günleriyle yarışırdı.

Zekirdek
21.Temmuz.2010, 17:31
Yahu arkadaşlar... Damdan düşme gibi olacak ama... Bugüne kadar hiç "şu gelsin, bu gelsin" diye şeyler de yazmadım. Sadece "şu, şu, şu stilde oyuncular lazım" diye yorum yaptım ama bir defacık kalbimden geçeni yazsam herhalde bir sorun olmaz: Bu takımda MIROSLAV KLOSE kaç gol atardı sizce? Bence Werder Bremen günleriyle yarışırdı.

Haklısın son vuruşu iyi olan bir oyuncu ve Alex muhteşem beslerdi. Bir ara pası ve gol. O kadar sadece o kadar.

Sekopej
21.Temmuz.2010, 17:42
Aklımda, kalbimde hep Selçuk ya da Ceyhun'dan birinin alınması isteği/hissi var ama zor bir transfer olur ama ben yine de istiyorum, istemekle bir şey kaybetmem.

Ayrıca öyle menajeriyle konuşup, ya bize satarsınız ya da beleşe seneye alırız gibi kulübe söylemeden bazı dayatmalar yapacaklarını sanmıyorum. Bir istek varsa direk başkanla görüşürler, Sadri Şener eğer değeri teklif edilirse satabilir.

Yerli transferi yapılacaksa Ceyhun'u çok istiyorum.

Gyan gelmeyecekse Aykut Kocaman'ın bahsettiği isim Gyan olmayabilir çünkü forvet konusunda hem kulübüyle hem oyuncuyla anlaştık mali konularda ufak pürüzler var demişti. Gyan'ın bu açıklaması ne derece doğrudur bilmiyorum tabi, böyle bir açıklaması da olmayabilir.

Dün ilk defa tahminlerimi yazmıştım Dia ve Gyan olacak diye. Dia tuttu, Gyan tutmasa neden tutmadı tahminim diye üzülmem.:p

NisRoc
21.Temmuz.2010, 17:46
Inşallah bu sene uefaya bari gideriz..

Zekirdek
21.Temmuz.2010, 17:58
Inşallah bu sene uefaya bari gideriz..

Enseyi o kadarda karartmamak lazım. Şampiyonluğa rahat oynarız.

yaman76hakanFB
21.Temmuz.2010, 18:04
Bizim en büyük transferimiz takımın havasını bozan, arkadaşlık ortamına zarar veren, kazanma veya kaybetmeyle ilgisiz bazı oyunculardan kurtulmak olacak. Böylece oynamak isteyenlerin önü açılacak; en azından açılmalı...

1-İsteksizler
2-Vasıfsızlar

Bunlardan kurtulmayı en az oyuncu transfer etmek kadar mühimsiyorum. Başarabilirsek, sezon içinde çok faydasını görürüz. Sadece getirdiklerimizle başarılı bir transfer dönemi geçirmiş olmayız; gönderilmesi gerekenler de bir kriter olacaktır. Şimdilik ağır ama doğru adımlar atılıyor.

Varonil
21.Temmuz.2010, 18:07
Hakan abi Aykut Kocaman da onu vurguluyor zaten istediği bu.Ama basın dediklerini çarpıtmaya çalışıyor.

Gyan'ın gelmeyecek olmasına çok sevindim.Umarım beklentilerimize cevap verebilecek daha iyi bir isim alırız forvete.

izmer96
21.Temmuz.2010, 18:08
Issiar Dia futbola Paris (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Ftr.wikipedia.org%2 Fwiki%2FParis) banliyösünün takımlarından Montrouge’da başladı. Fransa'nın 2. lig takımlarından Amiens tarafından keşfedildi. Amiens'te 45 maçta 8 gol kaydeden Dia Fransa'nın 1. lig takımlarından AS Nancy'ye transfer oldu.. Bu takımda 137 maçta görev aldı. Frnasa Ümit Milli Takımı'nda 11 maçta forma giyen Dia 18 yaşını geçince Senegal Milli Takımı'nı tercih etmiştir.UEFA tarafından 2009' un gelecek vaad eden 5 futbolcusundan biri seçildi. 21 Temmuz 2010 tarihinde AS Nancy'den Fenerbahçe'ye transfer olmuştur. Fenerbahçe Issiar Dia ile 4 yıllık anlaşma sağlamıştır.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/93/Is%C4%B1s%C4%B1a.jpg (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Ftr.wikipedia.org%2 Fwiki%2FDosya%3AIs%25C4%25B1s%25C4%25B1a.jpg)

Kişisel bilgileri
Tam adı Issiar Dia
Doğum tarihi 8 Haziran 1987 (1987-06-08) (23 yaşında)
Doğum yeri Sevr (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Ftr.wikipedia.org%2 Fwiki%2FSevr), Fransa (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Ftr.wikipedia.org%2 Fwiki%2FFransa)
Boyu 1.72
Mevkii Orta Saha, Forvet Kulüp bilgileri
Bulunduğu kulüp Fenerbahçe SK (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Ftr.wikipedia.org%2 Fwiki%2FFenerbah%25C3%25A7e_SK)

titates1
21.Temmuz.2010, 18:10
Ben Gyan'ı istiyorum , inşallah gelir

yaman76hakanFB
21.Temmuz.2010, 18:13
Hakan abi Aykut Kocaman da onu vurguluyor zaten istediği bu.Ama basın dediklerini çarpıtmaya çalışıyor.

Gyan'ın gelmeyecek olmasına çok sevindim.Umarım beklentilerimize cevap verebilecek daha iyi bir isim alırız forvete.

Aykut hoca geldi geleli defalarca şaşırdım. Bu kadar mı insanın kalbinden geçenler dile getirilir, düşünceler ifadeye dökülür? Elbette o Hoca olarak bakacak, biz taraftar olarak ve elbette çok zaman ayrı düşündüklerimiz olacak... İnsan evde eşiyle bile her zaman aynı şeyi düşünmüyor, bazen görüş ayrılığına düşüyor. İnsanız ve her birimizin kendine özel bir dünyası var. Ama bir gerçek var ki, Fenerbahçe taraftarının ekseriyetinin yıllardır dile getirdiği ama muhatap bulamadığı için aks-i seda gibi kendi sesini yine kendisinin dinlediği tesbit ve teşhisler Aykut hoca tarafından dillenince heyecanlanmamak elden gelmiyor.

CeNTeR_TR
21.Temmuz.2010, 18:39
Bi forvet gelsin gol atınca ;

Appiah gibi gol atınca kalbine kalbine vursun adı hiç mi hiç önemli değil !!

bjk4ever
21.Temmuz.2010, 18:46
Gyan cok iyi oyuncu, ucuk bir bonservis bedeli yoksa cok faydali olur, tek forvet oynayabilecek meziyetlere de sahip bir oyuncu.

GeorgeWeah
21.Temmuz.2010, 18:48
Robinho geliyor Robinho. :) Şu anda imzalara gidiliyormuş. :)

Duyuma inanma duyumsuz da kalma..

Zekirdek
21.Temmuz.2010, 18:52
Robinho geliyor Robinho. :) Şu anda imzalara gidiliyormuş. :)

Duyuma inanma duyumsuz da kalma..

Gelsin o kadar diyorum. Ligi bir birbirine katar. Çok pırpır bir adam. Tamda kariyere resim eklerken beni manyak heyecanlandırdın. En son FM 2005'te Fener forması altında görmüştüm onu. Şimdi ise gerçekte göreceğim inanılmaz bir duygu.

titates1
21.Temmuz.2010, 18:54
Gyan'ı Robinho'ya tercih ederim

SAİT71
21.Temmuz.2010, 18:58
Robinho gelmezz..

CeNTeR_TR
21.Temmuz.2010, 19:01
O değilde gelse acaba yorumlar nasıl olur ?

2 hafta önce dünya yıldızı diyenler son sezonunu Brezilyada geçirdi bir cacık olmaz dermi acaba ?

Zekirdek
21.Temmuz.2010, 19:05

2 hafta önce dünya yıldızı diyenler son sezonunu Brezilyada geçirdi bir cacık olmaz dermi acaba ?

Birde bu adamla ilgilniyorsalar. Neler demezlerki.

Varonil
21.Temmuz.2010, 19:10

İyi futbolcu olsaydı Real Madrid satmazdı,City de Santos'a kiralamazdı (!) :icon_biggrin:

TR.CaPTaiN
21.Temmuz.2010, 19:26
Getafe Güiza'yı istiyor. Ntvspor

EndoplazmiK RetikuluM
21.Temmuz.2010, 20:01
İsteyen isteyene...

bjk4ever
21.Temmuz.2010, 20:03
Getafe Guiza ve Delgado'yi alirsa yazik olur adamlara.:)

EndoplazmiK RetikuluM
21.Temmuz.2010, 20:07
Batacaklar, demedi deme :)

Börk
21.Temmuz.2010, 20:08
Batacaklar, demedi deme :)

Güiza ve Delgado'yu,şu anki takımlarının aldığı değerin yarısına kapatırlar bence transferi.Yararlı olur mu bilemem.

Ahmet Göktaş
21.Temmuz.2010, 20:19
İkisine toplam 7 milyon euro verecekler gibi Delgado ve Güiza'ya. Bence kazıklanmış sayılmazlar hatta bu oyuncur İspanyada çok büyük çıkış yapabilir bile.

titates1
21.Temmuz.2010, 20:27
-> Fenerbahçe'nin Forlan için Güiza + 15 milyon Euro'luk teklifine sıcak bakmayan Atletico Madrid, sadece 15 Milyon Euro'yu almak konusunda ısrar ediyor...

zaytung.com :D

Zekirdek
21.Temmuz.2010, 20:35
-> Fenerbahçe'nin Forlan için Güiza + 15 milyon Euro'luk teklifine sıcak bakmayan Atletico Madrid, sadece 15 Milyon Euro'yu almak konusunda ısrar ediyor...

Güzel bir espri. Adamın alacağı maaş haram.

SAİT71
21.Temmuz.2010, 20:38
Bence Güiza İspanya'da böyle goller kaçırmaz..

Revolution
21.Temmuz.2010, 20:43
Bence Güiza İspanya'da böyle goller kaçırmaz..

Neden ki kaleler mi büyük :icon_biggrin: Güiza o iyi dönemini geride bıraktı artık sadece pozisyona girebiliyor..

Ahmet Göktaş
21.Temmuz.2010, 20:43

Manyak bu site yaa :icon_biggrin:

SAİT71
21.Temmuz.2010, 20:45
Neden ki kaleler mi büyük :icon_biggrin:

Kale büyük olsada zaten atamaz ki.. Ama Kendi ülkesinde daha iyi oynayabilir. Bize gelmeden 27 gol atmıştı. Bence orada daha farklı bir performans gösterir.

Revolution
21.Temmuz.2010, 20:48
Pek sanmıyorum ve zaten çıkış filan da göstermesin. Profesyonellikten nasibi almamış futbolcu görmek sinirimi bozuyor.

Bekq
21.Temmuz.2010, 20:49
Neden ki kaleler mi büyük :icon_biggrin:

Ahaha. :D:D

SAİT71
21.Temmuz.2010, 20:49
Önemli olan bizden gitsinde gerisi çokta önemli değil zaten..

uAburak89
21.Temmuz.2010, 20:52
1-2 kere izleme fırsatım oldu Dia'yı. Etkili bir oyuncu, Fenerbahçe'ye katkı sağlayacağını düşünüyorum.

goosfraba
22.Temmuz.2010, 00:09
http://forum.antu.com/upload/r078149/634153504408450000.jpg

goosfraba
22.Temmuz.2010, 00:11
http://fenerbahce.org/pic_lib/2010-07-21_diamac002.jpg

Bekq
22.Temmuz.2010, 00:15
http://fenerbahce.org/pic_lib/2010-07-21_diamac002.jpg

Terlikleri süpermiş. :D

Revolution
22.Temmuz.2010, 00:19
Aç oyuncu tabirine bence fazlasıyla uyuyor Dia yarar sağlayacak diye düşünüyorum..

goosfraba
22.Temmuz.2010, 00:27
gyan'ın da açıklanması an meselesi.

şimdiden saldırmaya başlayabilirsiniz.

indie
22.Temmuz.2010, 00:28

2 hafta önce Bjk alsın da batsın, şımarık adamın teki, balonun önde gideni diyenler şimdi forumlarında 100 sayfa Robinho totemi yapıyorlar ya, asıl onu incelemek lazım :)

Sekopej
22.Temmuz.2010, 00:33
Afrikalı oyuncuların mental yönden zayıf olmaları beni en sinir eden özellikleri, inşallah Dia ve Gyan'da bu zaaflarını çok sık görmeyiz de sinir krizleri geçirmem.:D

Revolution
22.Temmuz.2010, 00:40
Gyan çok iyi bir oyuncu ama bitirici değil. Fenerbahçe böyle bir oyuncu aramıyor.

CeNTeR_TR
22.Temmuz.2010, 00:42
2 hafta önce Bjk alsın da batsın, şımarık adamın teki, balonun önde gideni diyenler şimdi forumlarında 100 sayfa Robinho totemi yapıyorlar ya, asıl onu incelemek lazım :)

Benim takip ettiğim mesajlara ve kişilere göre şuanlık öyle bir yorum görmedim (: Ama bize geldiği anda ki çok zor eğer gelirse neler yazılabileceğini biliyorum o yüzden bekleyelim görelim mantığıyla devam edeceğiz artık :)

izmer96
22.Temmuz.2010, 00:45
gyan'ın da açıklanması an meselesi.

şimdiden saldırmaya başlayabilirsiniz.

Gyan gercekten alinirsa ki oyle gozukuyor suan , gercekten cok kaliteli oyuncu ama FB'nin oyuncusumu orasi tartisilir , cunku FB'nin en buyuk sorunu 18 icinde pozisyona girince 10 okasyonun 8 ini gole ceviricek bir ayak lazim bu adam Gyan midir orasi tartisilir sadece ,

birde olayin su yani var daha oncede soylemistim yine soyluyorum Kazim , Gyan , Dia 3 ude ayni tip birbirine cok benziyen oyuncular , bu yuzden sanki Gyan degilde oraya Klose , Grafite tarzi yine cok guclu ama ayni duzeyde bitiriciligide cok iyi olan bir oyuncu lazim FB'ye

titates1
22.Temmuz.2010, 00:45
ekşisözlükten issiar dia ile ilgili bir entry , dia'nın mantığı çok hoşuma gitti röportaj doğruysa.

"2 sene önce verdiği röportaj ve gelişimindeki yükselen grafik ile gönlümü kazanmış fenerbahçenin çiçeği burnunda oyuncusu.

kontratındaki; "sözleşmesinin bitimine 2 yıl kala 13 milyon euro serbest kalır" maddesi ile fenerbahcenin ileriye dönük maddi bir yatırımı olarak da görülebilir.

röortajı:

uefa kupası'nda schalke'ye attığım gol bana çok yardımcı oldu. yeni gelmiştim ve kendimi kanıtlamama yardımcı oldu. 2. sezonum ise zorluydu. rakipler oyunumu çözmeye başladılar. oyunum klişeleşti. önümüzdeki sezon tahmin edilemez olmam lazım. maç içerisinde oyunumu değiştirebilmeliyim. artık topu tutmak veya tek pas oyunu arasında geçiş yapabilmeliyim. futbol ayağa ve derine diyagonal oynamayı gerektiriyor. kale önünde daha etkin olmalı, gol atıp, asist yapmalıyım. penaltı yaptırmalıyım. ayrıca sahayı daha geniş kullanmalı ve savunmamı da geliştirmeliyim. takımda daha düzenli oynamalıyım. yaşım 21 ama öylece kalmıyor. yapacak çok işim var.kendime her zaman muktedir olduğumu söylüyorum.

(röportaj lambuja dan alıntıdır)"

yaman76hakanFB
22.Temmuz.2010, 00:46
Afrikalı oyuncuların mental yönden zayıf olmaları beni en sinir eden özellikleri, inşallah Dia ve Gyan'da bu zaaflarını çok sık görmeyiz de sinir krizleri geçirmem.:D

Dia'nın Fransada yetişmesi, hatta Fransa genç milli takımlarında bir zaman oynamış olması mental yönden bir artı olabilir.

Sekopej
22.Temmuz.2010, 00:52
Ayrıca Gyan neredeyse bitti, Robinho nerden çıktı ya?

izmer96
22.Temmuz.2010, 00:58
Gyan'in wikipedia daki sayfasi update olucakmis bu gece burdanda tek bir anlam cikartabiliyorum ben

Sekopej
22.Temmuz.2010, 01:13
Maç öncesi programda, FB TV'de bile yorumcular gelecek olan Gyan da hızlı oyuncu, defanstan çıkmada bu 3 oyuncu çok işe yaracak tarzı yorumlar yaparken herhangi bir düzeltme, kesin değil Gyan diye bir açıklama olmadı.

Gyan'dan başka oyuncunun gelme ihtimalini %1 olarak görüyorum ben.

izmer96
22.Temmuz.2010, 01:16
.......Gyan.......

Stoch Ozer Dia

su 4lu ile oynarsa FB son yillarin en hizli ve rakip takimlari kontrada cezalandiricak muazzam bir ileri 4 lusu olur

CeNTeR_TR
22.Temmuz.2010, 01:16
Gyan'ın gelmesini tek bir sebepden istiyorum artık.Stoch Dia Gyan gibi 3 hızlı oyuncu Alex'in koşmuyor özelliğini fazlasıyla kapatacaklar (:

Mehmet Topuz ve Emre Hırsı Lugano çılgınlığı Alex tekniği Gökhan'ın bindirmeleri bize çok şey katacakdır :)

CeNTeR_TR
22.Temmuz.2010, 01:22
Bu zamana kadar transfer konusunda baya eleştirdik takımımızı bende son zamanlarda özellikle Aykut Hoca'nın açıklamalarından sonra baya eleştirdim fakat oturup düşününce mükemmel bir kadro oluşuyor.

Volkan Demirel

*Andre Santos * Diego Lugano * Kesinlikle Transfer * Gökhan Gönül

----------------------* Emre B. --------- * Mehmet Topuz ------------------

* Miroslav Stoch * Alex De Souza * Dia

------------------* Gyan --------------------

Volkan Babacan

*Bekir İrtegün * İlhan Eker * Fabio Bilica * Önder Turacı

----------------------* Christian --------- * Selçuk ------------------

* Caner Erkin * Özer Hurmacı * Kazım Kazım

------------------* Semih Şentürk --------------------

Alternatif : Deivid - Uğur Boral - Mert Günok - Daniel Güiza - Gökhan Ünal - Gençleri saymıyorum bile :)

İşte böyle bir kadromuz var daha ne olsun diyorum '' Artık ''

Revolution
22.Temmuz.2010, 01:28
Bence Fenerbahçe'nin Cristian'ı yollayıp 1 ön libero alması lazım.. Emre-Topuz biraz zayıf kalıyor çünkü defansif anlamda.

Sekopej
22.Temmuz.2010, 01:34
Yabancı sayısı sebebiyle bu pek mümkün değil, Cristian bu sene de takımda kalacaktır. Emre ve Topuz'un yan yana oynaması ancak Alex'in bir şekilde oynamadığı ve arkalarında Cristian olduğunda olabilir yoksa tüm yük Emre'ye biner, Emre'nin hücuma destek veren savunması da iyi bir orta saha olarak oynaması gerek, savunma yapan hücuma da arada destek veren şeklinde olmamalı.

titates1
22.Temmuz.2010, 01:43
Defansif orta saha transferi için ince ince düşünülmeli , bu sene böyle geçer tahminimce ama seneye oraya transfer yapılır Cristian'ın yollanmasına da gerek yok iyi teklif gelmedikçe +2 olarak kullanılabilir , avrupa maçlarında da oyunu defansif şekle döndürmek gerektiğinde oyuna girer , bu şekilde takımda kalmalı bence, kaldı ki bu seneyi iyi geçirecek gibi geliyor bana

Cengo
22.Temmuz.2010, 02:20
Soyle soyleyim. Senin elinde 5 sag kanat oyuncusu varken buraya yabanci, bonservisi 5-8 milyon euro arasi bir adam alamazsin. Ha, senin eline firsat gelir, hayvani kalitede bir adam olur (bkz Krasic), o zaman takima level atlattirmak icin alirsin, ama elinde 5 tane sag kanat oyuncusu varken bu transfer gereksizdir. Emre'nin ve Lugano'nun yanina transfer yapabilirsin, ama bunlar yabanci kontenjanindan dolayi kulubede oturur guzelce. Ayrica Young Boys maci olabilir, ama tek mac dusunerek transfer yapilmaz. Simdi Alex sakatlansa sirf Young Boys maci icin gidip 10 numara mi alacaktiniz? FB'nin Young Boys'u gecmesi icin Nancy'nin kanat oyuncusuna mi ihtiyaci var, bu kadar kucuk mu FB?

Ilhan ve Bekir'in milli takima gidebilecegine inaniyorsan sen inanmaya devam et. Biri 26, biri 25 yasinda, birakin milli takima gitmeyi adlari bile milli takimin yanindan gecmeyen oyuncular bunlar.

Gökhan Zan, Servet Çetin, İbrahim Toraman, Eren Güngör üst düzey oyuncular değiller.

Giray ve Bekir yanyana oynarken Milli Takım'a çağrılmaları ihtimali konuşuluyordu.Form tuttukları anda Milli Takım'ı görmemeleri için hiç bir sebep yok. Beğendiğim bir kaç Türk stoperden 2sini aldılar, ben çok memnunum. Hiç bir sıkıntı yok.

Fenerbahçe'nin elinde 5 tane sağ kanat yok.
Deivid forvet arkası oyuncu, gerçek sağ kanat değil, devşirme.
Topuz aslen göbek orta saha oyuncusu, safkan bir sağ kanat değil.
Kazım sağ kanat oyuncusu, istikrarsız ve Aykut ona güvenmiyor.
Dia sağ kanat oyuncusu, performansını bekliyoruz.

Fenerbahçe'ye küçük diyerek hakaret ediyorsun.
Dia, Clairefontaine altyapısı almış, Senegal Milli Takım kadrosu için düşünülen bir oyuncu.Monaco ve Marsilya'nın da teklifleri vardı.Hazır oyuncu yerine, potasiyelini 1-2 yılda tepeye çıkartacak yetenekli oyuncu almak küçüklük değildir.

Yani 2 sağ kanat var, birinden beklenti hiç yok.Solda 3 oyuncu var, sağa mutlaka transfer lazım.Dia aç bir oyuncu, sağa transfer gelirse sorun çıkarmaz.Rotasyon olmazsa başarı olmaz.

ozaniel
22.Temmuz.2010, 03:44
Bana göre Fenerbahçe en az ihtiyacı olan bölgeye transfer yaptı. Mehmet Topuz ve Özer Hurmacı sağ kanatta Türkiye seviyesinin çok üstünde, Avrupa için de yeterli oyuncular. Fenerbahçe'de Avrupa'da iş yapabilecek bir ön libero ve Lugano'nun partneri olabilecek bir savunma oyuncusu yok. Dia iyi bir oyuncu olabilir, transferi takıma katkı da sağlayabilir ama takımın daha önemli önceliği varsa ilk o bölgeye transfer yapılmalıdır.

indie
22.Temmuz.2010, 03:50
"Gökhan Zan, Servet Çetin, İbrahim Toraman, Eren Güngör üst düzey oyuncular değiller."

-Doğrudur, ancak Bekir ve İlhan'dan, özellikle İlhan'dan iyi oyuncular. Bekir belki yedek olarak milli rotasyona alınabilir Fenerbahçe'de düzenli forma şansı bulursa.

"Fenerbahçe'nin elinde 5 tane sağ kanat yok.
Dia sağ kanat oyuncusu, performansını bekliyoruz."

-Dia da forvetten (striker) devşirme kanat oyuncusudur. Tarz bakımından Youla'ya çok benzemektedir. Youla da sürati ve gol yollarındaki verimsizliği yüzünden sık sık kanatta görevlendirilmişti (hele fransada oynadığı dönemlerde).

Universal
22.Temmuz.2010, 04:17
Kesinlikle yırtıcı bir forvete ve Baroni ile Selçuk yerinde oynayacak bir oyuncuya ihtiyacımız var. Avrupa'da iyi yerlere gelmek istiyorsak. Asamoah transferi umarım gerçekleşir, aradığımız forvet olacak.

KanaKe
22.Temmuz.2010, 04:33
Baroni ile Bilica gönderilip yerlerine Luisao ve Poulsen yada Melo alinirsa iyi olur :) tabi bunlar benim istedigim adamlar bizim yönetim ilgilenmez bu adamlarla :) Krasic dediler Dia'yi getirdiler Aykut hoca daha bir kac gün önce yildiz oyuncu alacagiz dememismiydi ? Dia yildiz oyuncu degildir kim ne derse desin kendinizi kandirmayin genc gelecek vaad eden bir oyuncu olabilir fakat henüz yildiz statüsüne ulasmamistir. Gyan'da öyle yildiz oyuncu felan degil normal düzeyde takim oyuncusu transferler Stoch disinda kötü bu sezonda. Gyan'da gelince transferi kapatirlar halbuki takim bas bas bagiriyor iyi birer stoper ve ön libero diye.

GeNç KaRTaL
22.Temmuz.2010, 07:44
Fenerbahçe bu sezon yabancı transferinde farklı bir politika izliyor.Burayı bir sıçrama tahtası olarak gören,yetenekli genç yaşta oyuncular alınıyor.Bu politika uzun süredir dillendirilen abi bizim takımlar neden bu adamları gençken bulamıyor geyiğinin cevabı niteliğinde olacak.Tabii bu durum birazda şartların böyle gerektirmesiyle de alakalı.(Krasic ve Hazard alınamayınca Dia'nın alınması) İsimler pek tatmin edici olmayabilir ilk etapta ama en azından belli bir stratejiye göre alınmış olması olumlu bir durum.Bakalım bu politika bu sezon nasıl yansıyacak Fenerbahçe'ye.

Varonil
22.Temmuz.2010, 09:49
Bugün UEFA'ya Young Boys maçları için takım listesini göndereceğiz.Gyan transferi açıklanır büyük olasılıkla.

bjk4ever
22.Temmuz.2010, 09:50
Gökhan Zan, Servet Çetin, İbrahim Toraman, Eren Güngör üst düzey oyuncular değiller.

Giray ve Bekir yanyana oynarken Milli Takım'a çağrılmaları ihtimali konuşuluyordu.Form tuttukları anda Milli Takım'ı görmemeleri için hiç bir sebep yok. Beğendiğim bir kaç Türk stoperden 2sini aldılar, ben çok memnunum. Hiç bir sıkıntı yok.

Fenerbahçe'nin elinde 5 tane sağ kanat yok.
Dia sağ kanat oyuncusu, performansını bekliyoruz.

Fenerbahçe'ye küçük diyerek hakaret ediyorsun.
Dia, Clairefontaine altyapısı almış, Senegal Milli Takım kadrosu için düşünülen bir oyuncu.Monaco ve Marsilya'nın da teklifleri vardı.Hazır oyuncu yerine, potasiyelini 1-2 yılda tepeye çıkartacak yetenekli oyuncu almak küçüklük değildir.

Yani 2 sağ kanat var, birinden beklenti hiç yok.Solda 3 oyuncu var, sağa mutlaka transfer lazım.Dia aç bir oyuncu, sağa transfer gelirse sorun çıkarmaz.Rotasyon olmazsa başarı olmaz.

Onlar da ust duzey oyuncular degil, ama simdilik Ilhan ve Beki'den ondeler. Ki o saydigin yerli oyuncular bile kendi takimlarda yedek, BJK sirf Avrupa kupalari icin 2 yabanci stoper almisti, ligde zaten kontenjandan dolayi oynuyor Toraman, GS keza gecen sene yerli stoperlerin cok sikintisini cekti, GS'li arkadaslar cikip anlatsin iste.

Deivid devsirme diyorsun, ama adam sonucta FB'ye geldiginden beri neredeyse hep sag kanat oynuyor. M.Topuz gobek oyuncusu falan degil, Kayseri'de hep gobekte Ragip ve Saidou oynadi, Topuz ya orta alanin saginda ya da ikinci forvet olarak oynadi, nadiren de sagbek olarak. Kazim ve Ozer Hurmaci da sag kanatta oynayabilen oyuncular, hatta buna saga kaydirabildigin Stoch'u da sayabilirsin, etti 5. Daha sag onde gerektiginde oynayabilen G.Gonul ve G.Unal'i saymadim bile. Sen simdi elinde 5 tane sag kanatta iyi oynayabilecek oyuncu varken gidip 6. adami aliyorsan ve orta gobeki M.Topuz/Selcuga ve defansi Bekir/Ilhana emanet ediyorsan ve buna iyi transfer diyorsan sen buna inanmaya devam et, maclar baslasin gorusecegiz yine.

Ayrica birazcik iyi okumaya gayret et, ben orada FB'ye kucuk falan demedim, iyi okuyup sonra sucla insani. Arkadas Young Boys maci icin lazim olacak dedi, ben de cevap olarak FB Nancy'nin kanat oyuncusu olmadan Young Boys'u gecemeyecek kadar kucuk takim mi diye sordum, tam tersine kucuk degil buyuk demeye calistim. Dikkatli okumaya gayret edersek bu tur yanlis anlasilmalar da olmaz......

bjk4ever
22.Temmuz.2010, 09:54
Bana göre Fenerbahçe en az ihtiyacı olan bölgeye transfer yaptı. Mehmet Topuz ve Özer Hurmacı sağ kanatta Türkiye seviyesinin çok üstünde, Avrupa için de yeterli oyuncular. Fenerbahçe'de Avrupa'da iş yapabilecek bir ön libero ve Lugano'nun partneri olabilecek bir savunma oyuncusu yok. Dia iyi bir oyuncu olabilir, transferi takıma katkı da sağlayabilir ama takımın daha önemli önceliği varsa ilk o bölgeye transfer yapılmalıdır.

Birader sen sag kanada 1 yil evvel tam 13 milyon euroluk takviye yapmissin (Ozer+Topuz), 1 sene ardindan oraya pahali bir yabanci daha aliyorsun, ama stoperlerin kim? 1 milyonluk Bilica, Bekir ve Ilhan. Kimse bana cikip da cok iyi transfer yaptik, kadromuz iyi ve dengeli vs demesin. O Emre-Topuz orta sahasini bir lig baslasin gorecegiz zaten. Kimse'nin Dia'ya kotu oyuncu vs dedigi yok, ismi olmasa bile Fransa liginde performans gostermis genc bir oyuncu, buyuk katki da yapabilir, amenna, ama FB ihtiyaci olmayan bolgeye ciddi bir yatirim yapti, ancak sikintili bolgelerdeki aciklar hala devam ediyor, yabanci kontenjani nedeniyle de kadro dengesiz oldu. FB yarin gidip G.Inler ve S.Tasci'yi almayacagina gore bu sikinti devam da edecek.

murat taşlı
22.Temmuz.2010, 10:20
transferde her sene olduğu gbi sınıfta kaldık,belki gelen adamlar iyi oynayacak(seyretmedim daha)fakat ihtiyaç bölgelere gelmedi transferler bir takımın önce omurgaya ihtiyacı var yani defans, orta saha,forvet.Defansda r.marquez gibi tansfer olması gerekirdi,orta sahaya emrerenin yükünü azaltacak hatta zaman zaman onun görevini yapabilecek ama defansif yönü iyi olan bir adam lazım(_ki bahsedilen rakamlara oraya baya iyi oyuncular alınabirdi)forvet olarakda Gignac olabilirdi.Gyan da olabilir fakat arkasında gol becerisi adamlar olması lazım onlara boş alanlar açacaktır.Benim kişisel fikrim hala bilica,deivid,güiza,cristian birşekilde yollanmalı yerlerine artık yıldız adayı değil gerçek yıldızlar alınmalı en azında stoper,ön libero,forvet e

SAİT71
22.Temmuz.2010, 10:33
Bakınca Barça'ya felan onlarda genelde tanınmamış isimdeki genç adamları alabiliyorlar. Sonuçta yetenekliyse parlayıp isim yapıyor oyuncu. Hep eleştirdimiz nokta, neden 30 yaşında doymuş adam yerine genç potansiyeli olan oyuncuları bizde almıyoruz diyorduk ve şimdi eleştiriyoruz. Gayet yerinde hamleler. Böyle oyuncularla hedeflerimize ulaşabiliriz. 34-35 yaşındaki adamlar a rtık bizim kulüpten içeri girmemeli. Biz o devreyi kapatmış olmalıyız. Zaten R3 geldiğinde yeterince o politikayla reklam yaptık. Artık 22-23 yaşında bize göre çocuk ama Avrupa bazında olgunlaşmış oyuncuları almalıyız. Bu sene takımdan umutluyum..

izmer96
22.Temmuz.2010, 10:51
Aziz Yıldırım: "Gyan ile görüştüğümüz doğru"

Yıldırım, bir transfer daha yapacaklarını belirterek, “Asamoah Gyan ilgilendiğimiz, görüştüğümüz bir futbolcu.. Eğer anlaşma sağlarsak, bu transferi hemen açıklayacağız” diye konuştu.

murat taşlı
22.Temmuz.2010, 10:52
Bakınca Barça'ya felan onlarda genelde tanınmamış isimdeki genç adamları alabiliyorlar. Sonuçta yetenekliyse parlayıp isim yapıyor oyuncu. Hep eleştirdimiz nokta, neden 30 yaşında doymuş adam yerine genç potansiyeli olan oyuncuları bizde almıyoruz diyorduk ve şimdi eleştiriyoruz. Gayet yerinde hamleler. Böyle oyuncularla hedeflerimize ulaşabiliriz. 34-35 yaşındaki adamlar a rtık bizim kulüpten içeri girmemeli. Biz o devreyi kapatmış olmalıyız. Zaten R3 geldiğinde yeterince o politikayla reklam yaptık. Artık 22-23 yaşında bize göre çocuk ama Avrupa bazında olgunlaşmış oyuncuları almalıyız. Bu sene takımdan umutluyum..

evet katılıyorum düşüncelerine ama şöyle bir durum var oturmuş bir kadro yaparsın sonra üzerine yıldız olabilecek gençleri monte edersin bizim daha ideal 11 yok direk oynayacak kapasite olan gençlere kimse bişey demez zaten hazrd gibi ama kapalı kutu olursa sorun yaşabiliriz.

Cengo
22.Temmuz.2010, 10:55
Onlar da ust duzey oyuncular degil, ama simdilik Ilhan ve Beki'den ondeler. Ki o saydigin yerli oyuncular bile kendi takimlarda yedek, BJK sirf Avrupa kupalari icin 2 yabanci stoper almisti, ligde zaten kontenjandan dolayi oynuyor Toraman, GS keza gecen sene yerli stoperlerin cok sikintisini cekti, GS'li arkadaslar cikip anlatsin iste.

Deivid devsirme diyorsun, ama adam sonucta FB'ye geldiginden beri neredeyse hep sag kanat oynuyor. M.Topuz gobek oyuncusu falan degil, Kayseri'de hep gobekte Ragip ve Saidou oynadi, Topuz ya orta alanin saginda ya da ikinci forvet olarak oynadi, nadiren de sagbek olarak. Kazim ve Ozer Hurmaci da sag kanatta oynayabilen oyuncular, hatta buna saga kaydirabildigin Stoch'u da sayabilirsin, etti 5. Daha sag onde gerektiginde oynayabilen G.Gonul ve G.Unal'i saymadim bile. Sen simdi elinde 5 tane sag kanatta iyi oynayabilecek oyuncu varken gidip 6. adami aliyorsan ve orta gobeki M.Topuz/Selcuga ve defansi Bekir/Ilhana emanet ediyorsan ve buna iyi transfer diyorsan sen buna inanmaya devam et, maclar baslasin gorusecegiz yine.

Ayrica birazcik iyi okumaya gayret et, ben orada FB'ye kucuk falan demedim, iyi okuyup sonra sucla insani. Arkadas Young Boys maci icin lazim olacak dedi, ben de cevap olarak FB Nancy'nin kanat oyuncusu olmadan Young Boys'u gecemeyecek kadar kucuk takim mi diye sordum, tam tersine kucuk degil buyuk demeye calistim. Dikkatli okumaya gayret edersek bu tur yanlis anlasilmalar da olmaz......

Bekir ve İlhan'ı takip ettiğinden çok daha öncesinde de tanıyorum.O oyuncuların hiçbiri önde değiller, Servet kağnı arabası, geçen sene kötü bir sezon geçirdi.Ligin 2. yarısı sahada yoktu.Toraman kalburüstü oyuncu, hiç bir zaman banko olamadı Milli Takım'da, diğer oyunculara göre fiziksel dezavantajı var.

Bekir ve İlhan yetenekli oyuncular, eski takımlarının scoutlarına, headresearchlarımıza sor istersen anlatsınlar.Oyuncular pek oynamasalar da form tuttuklarında büyük fark kalmaz, oynamadan seçilmelerinden kimse bahsetmedi zaten.

Topuz gerçek bir orta saha göbek oyuncusu.pek izlememişsin Ragıp pek oynatılmadı, çoğunlukla yedek kaldı.Kayserispor genelde forvet arkası bir oyuncu ile oynar, Topuz gerçek bir göbek orta saha oyuncusudur, sadece kritik maçlarda eksiklikte sağ kanat oynadı.Mehmet Eren çoğu zaman sağ oynadı, sola Cangele'yi çekti ya da bazen tam tersini yaptı Tolunay.

Topuz gerçek bir sağ kanat falan değil, bunu söylüyorsan hiç izlememişsin demektir.Çoğu maçta forvet arkası oynadı, orta saha ortasından bile oldukça ilerideydi.

Topuz çabukluğu olmayan, fiziksel mücadele ile kısa dribbling yapan, kanadı tam kullanamayan br oyuncu, orta saha direnci yüksek bir oyuncu, topla çevik değil.Asla bir kanat oyuncusu olamaz, geriden oyuna katılan bir bek olarak daha verimli olur sağ açıktan.Topuz bu sene Selçuk ve Cristian'ın yerinde oynayacak.

Deivid sağ kanata zorunluluktan devşirildi.Hiçbir zaman kanadı kullanmadı, topla hep içeriye dribling yaptı, topu Alex'e taşıdı, pas alışverişinde fazla ayağında tutup Alex'in bölgesini kalabalıklaştırdı, top ters taraftayken içeri kaçarak 2. forvet olarak oynadı.Böylece orta sahadaki yan pas trafiği azaltarak topu çabuk ileri taşımaya çalıştı.Deivid ağır ve top tekniği yüksek bir oyuncudur, topu alıp kafayı kaldırabilen, top saklayıp geriden gelene oyunu açabilen bir oyuncu, topla alıp gitmez, gidemez.

Özer playmaker özellikleri olan, çabukluğu hiç olmayan bir oyuncu, sol kanatta rezil bir oyun oynadı.Kanat oynaması takıma ihanet, topla/topla sürekli içeri dribbling yapıyor, çizgide hiç kalmıyor.Özer kanat oyuncusu değil, göbekte Iniesta gibi bol pas yapan bir orta saha oyuncusuna dönüşebilir.Özer'in sezon boyunca 1 maç bile kanat oynamayacağı apaçık.

Gökhan Gönül teknikle dribbling yapan bir oyuncu değil, top ortada dönerken bindirip çizgiye kaçan bir oyuncu, hızını kullanıyor.Sağ kanatta top ile alıp gitmeyeceği, pasla topu içeri döndüreceği için geriden hızla çıkıp rakip bekirn açığını kollaması en faydalısı.Fiziksel özellikleri müsait olsa da tekniğini pek kullanamayacağı, topla sakin kalamayacağı için çizgi üzerine topla hakeret edemez, dolayısı ile içbir zaman gerçek bir açık olamaz.Ancak zorunluluktan oynatılabilir.

G.Ünal pivot santrafor, ne sağ açığı? Şaka mı?

Yenii aldığın sağ açığı takıma monte edip alışmasına yardımcı olmak varken niye gidip geçen senenin formsuz sağ açığı Kazım ile oynasın takım? Bu takımın önemli parçası olacaksa erkenden yüklemelerine başlayıp takımın pas organizasyonuna adapte olması lazım.Yoksa sezon boyu ilk haftalarının hatalarını toparlayamayız.

@indie
"-Dia da forvetten (striker) devşirme kanat oyuncusudur. Tarz bakımından Youla'ya çok benzemektedir. Youla da sürati ve gol yollarındaki verimsizliği yüzünden sık sık kanatta görevlendirilmişti (hele fransada oynadığı dönemlerde)."

Dia 1,65 boyunda çabuk bir oyuncu, forvet oynaması imkansız.4-3-3 kanatlarının forvetsi özellikleri olmak zorunda ama forvet değil.Govou'nun bir forvet olduğunu söylemekten bir farkı yok bunun.Dia'nın 1 gr forvet ile alakası yok.Youla ile hiçbir alakası yok, top tekniği zayıf, topa sert vuran çevik ve hızlı bir santrafor Youla.

Çok daha iyi oyuncular değil o stoperler, o aradaki fark Milli Takım'a alınmasına engel olacak kadar fazla değil, daha fazla fizik direnci yüksek oyuncular.Servet'in fizik mücadele gücü düştüğü anda gözden düşmesi çok kolay olur.Gökhan Zan'ı sonn bir kaç yılda maç oynadığını bir saymak lazım.Erne Güngör'ün bu oyunculardan hemen hemen hiçbir farkı yok gibi.

SAİT71
22.Temmuz.2010, 11:18
evet katılıyorum düşüncelerine ama şöyle bir durum var oturmuş bir kadro yaparsın sonra üzerine yıldız olabilecek gençleri monte edersin bizim daha ideal 11 yok direk oynayacak kapasite olan gençlere kimse bişey demez zaten hazrd gibi ama kapalı kutu olursa sorun yaşabiliriz.

Bence oturmuş kadromuz var ama mevkilerde eksikliklerimiz var.

Kalede Volkan var yıllardır. Yedeği olarak ise Mert'i tercih edebilir Aykut hoca. Bence Mert Volkan'dan daha iyi bir kaleci olabilir. Sağ bekin bankosu Gökhan. Ortada Lugano kesin. yanına ise kesin transfer yapılmalı bence. Olmadı Bilica oynar. Lugano'nun yanı için banko oynar diyebileceğimiz adam yok. Orası rotasyon olur eğer transfer olmazsa. Andre'ninde yeri garanti. Buraya alternatif olarak Caner var ama bence o sol açıkta daha iyi iş yapar. Sol kanadımızda Boral ile Stoch var. Ortada Emre & Topuz & Selçuk & Baroni vs. Sağ kanatta Dia & Kazım var. Buraya boşluğa göre Özer'i de koyabilirsin, Topuz'uda kaydırabilirsin. Önlerinde Alex. Forvet konusu belli değil. Bence hemen hemen belli kadromuz ama dediğim gibi eksik mevkiler var. Buralar yaşı genç oyuncular almalıyız. Tamam çok çocuk yaşta oyuncular alma ama 23-24 yaşındaki oyuncuları al. Benim fikrim kadromuzun hemen hemen şekli belli. Yerlilerimiz kaliteli. bir iki adam daha alırsak kadroyu oturtur Kocaman zamanla. Ayrıyetten yerli olarak sağ beke transfer yapabiliriz.

Varonil
22.Temmuz.2010, 11:25
Bekir'e de,İlhan'a da güveniyorum düzenli forma şansı bulup da bir devamlılık sağlarlarsa,o zaman konuşuruz Milli Takım seviyesinde mi,değil mi diye.

Kazım her ne kadar düzelmiş gözükse de yeni başlayacak bir sezon öncesinde sağ kanat ona emanet edilemez,istikrar problemi en büyük sorunu Kazım'ın.

Ayrıca şunu kabullenmemiz lazım arkadaşlar.Dünya futbolunda yavaş yavaş tek yönlü ortasahaların devri kapanıyor.Oyunun iki yönünü de iyi oynayabilen ortasaha oyuncuları revaçta,yani tercih ediliyor.Mehmet Topuz da bunu iyi yapabilecek bir oyuncu,sadece defansa yardım etmede daha çok çalışması gerekebilir.

Özer ortasahanın göbeğinde oynar,bir kanat oyuncusu değildir.Daum geçen yıl mecburiyetten Özer'i sol açıkta oynatmıştır.

Gyan da geldiği zama çok hızlı,süratli bir şekilde atağa kalkan,tehlikeli bir takım olacağız.Yalnız kapanan takımlara karşı sorun yaşayabiliriz.Bunu da yedekte bekleyen bir Gökhan Ünal,Semih Şentürk çözecektir.

Bu sene Alex'in son senesi.Takım seneye 4-3-3'e dönecek büyük olasılıkla.Bu yıl da bunun hazırlığı olacak bir yıl diyebiliriz.Aykut Kocaman'ın da dediği gibi değişim yavaş yavaş gerçekleşecek.
Seneye Alex gittikten sonra;

http://www.footballuser.com/Formations/2010/07/6364_Fenerbahçe_SK.jpg (http://www.footballuser.com/6364/Fenerbahçe_SK)

şeklinde olacak bir takım izleyebiliriz gibi geliyor bana.

Edit:Özer yazdım ama Mehmet Topuz da oynayacaktır orada sık sık.

Sekopej
22.Temmuz.2010, 11:59
1 Eylül'e kadar transfer bitmez, transferin son gününe kadar gelecek ve gidecek oyuncular olabilir dedi dün maçtan sonra Aykut Hoca.

Takımda oynayabilecek 1 sağ kanat oyuncusu vardı, O da istikrarsız ve tüm sezon oynaması için güvenilecek isim değildi. Şimdi 2 tane oldular, en azından geçen sene yaşanan sıkıntılar yaşansa bile sağ kanatta Deniz Barış'ı görmeyiz.

Geçen sezon Deniz Barış sağ kanatta oynadıysa bu takımda, bu takımın mutlaka ve mutlaka sağ kanada ihtiyacı varmış yani.

bjk4ever
22.Temmuz.2010, 12:01
Birinci konu hiç sağ kanat oynayamayacak oyunuları sağ kanada yazarak nedense kendini öne çıkarmaya, haklı çıkarmaya çalışıyorsun.

Hiç de haklı değilsin.

Bekir ve İlhan'ı takip ettiğinden çok daha öncesinde de tanıyorum.O oyuncuların hiçbiri önde değiller, Servet kağnı arabası, geçen sene kötü bir sezon geçirdi.Ligin 2. yarısı sahada yoktu.Toraman kalburüstü oyuncu, hiç bir zaman banko olamadı Milli Takım'da, diğer oyunculara göre fiziksel dezavantajı var.

Bekir ve İlhan yetenekli oyuncular, eski takımlarının scoutlarına, headresearchlarımıza sor istersen anlatsınlar.Oyuncular pek oynamasalar da form tuttuklarında büyük fark kalmaz, oynamadan seçilmelerinden kimse bahsetmedi zaten.

Topuz gerçek bir orta saha göbek oyuncusu.pek izlememişsin Ragıp pek oynatılmadı, çoğunlukla yedek kaldı.Kayserispor genelde forvet arkası bir oyuncu ile oynar, Topuz gerçek bir göbek orta saha oyuncusudur, sadece kritik maçlarda eksiklikte sağ kanat oynadı.Mehmet Eren çoğu zaman sağ oynadı, sola Cangele'yi çekti ya da bazen tam tersini yaptı Tolunay.

Topuz gerçek bir sağ kanat falan değil, bunu söylüyorsan hiç izlememişsin demektir.Çoğu maçta forvet arkası oynadı, orta saha ortasından bile oldukça ilerideydi.

Topuz çabukluğu olmayan, fiziksel mücadele ile kısa dribbling yapan, kanadı tam kullanamayan br oyuncu, orta saha direnci yüksek bir oyuncu, topla çevik değil.Asla bir kanat oyuncusu olamaz, geriden oyuna katılan bir bek olarak daha verimli olur sağ açıktan.Topuz bu sene Selçuk ve Cristian'ın yerinde oynayacak.

Deivid sağ kanata zorunluluktan devşirildi.Hiçbir zaman kanadı kullanmadı, topla hep içeriye dribling yaptı, topu Alex'e taşıdı, pas alışverişinde fazla ayağında tutup Alex'in bölgesini kalabalıklaştırdı, top ters taraftayken içeri kaçarak 2. forvet olarak oynadı.Böylece orta sahadaki yan pas trafiği azaltarak topu çabuk ileri taşımaya çalıştı.Deivid ağır ve top tekniği yüksek bir oyuncudur, topu alıp kafayı kaldırabilen, top saklayıp geriden gelene oyunu açabilen bir oyuncu, topla alıp gitmez, gidemez.

Özer playmaker özellikleri olan, çabukluğu hiç olmayan bir oyuncu, sol kanatta rezil bir oyun oynadı.Kanat oynaması takıma ihanet, topla/topla sürekli içeri dribbling yapıyor, çizgide hiç kalmıyor.Özer kanat oyuncusu değil, göbekte Iniesta gibi bol pas yapan bir orta saha oyuncusuna dönüşebilir.Özer'in sezon boyunca 1 maç bile kanat oynamayacağı apaçık.

Gökhan Gönül teknikle dribbling yapan bir oyuncu değil, top ortada dönerken bindirip çizgiye kaçan bir oyuncu, hızını kullanıyor.Sağ kanatta top ile alıp gitmeyeceği, pasla topu içeri döndüreceği için geriden hızla çıkıp rakip bekirn açığını kollaması en faydalısı.Fiziksel özellikleri müsait olsa da tekniğini pek kullanamayacağı, topla sakin kalamayacağı için çizgi üzerine topla hakeret edemez, dolayısı ile içbir zaman gerçek bir açık olamaz.Ancak zorunluluktan oynatılabilir.

G.Ünal pivot santrafor, ne sağ açığı? Şaka mı bu?

Yenii aldığın sağ açığı takıma monte edip alışmasına yardımcı olmak varken niye gidip geçen senenin formsuz sağ açığı Kazım ile oynasın takım? Bu takımın önemli parçası olacaksa erkenden yüklemelerine başlayıp takımın pas organizasyonuna adapte olması lazım.Yoksa sezon boyu ilk haftalarının hatalarını toparlayamayız.

@indie
"-Dia da forvetten (striker) devşirme kanat oyuncusudur. Tarz bakımından Youla'ya çok benzemektedir. Youla da sürati ve gol yollarındaki verimsizliği yüzünden sık sık kanatta görevlendirilmişti (hele fransada oynadığı dönemlerde)."

Dia 1,65 boyunda çabuk bir oyuncu, forvet oynaması imkansız.4-3-3 kanatlarının forvetsi özellikleri olmak zorunda ama forvet değil.Govou'nun bir forvet olduğunu söylemekten bir farkı yok bunun.Dia'nın 1 gr forvet ile alakası yok.Youla ile hiçbir alakası yok, top tekniği zayıf, topa sert vuran çevik ve hızlı bir santrafor Youla.

Çok daha iyi oyuncular değil o stoperler, o aradaki fark Milli Takım'a alınmasına engel olacak kadar fazla değil, daha fazla fizik direnci yüksek oyuncular.Servet'in fizik mücadele gücü düştüğü anda gözden düşmesi çok kolay olur.Gökhan Zan'ı sonn bir kaç yılda maç oynadığını bir saymak lazım.Erne Güngör'ün bu oyunculardan hemen hemen hiçbir farkı yok gibi.

Birincisi, sadece ben degil burdaki diger OBJEKTIF Fenerli arkadaslar da sag kanat enflasyonundan bahsediyor. Istedigin kadar olayi saptirmaya calis, Deivid FB'de neredeyse hep sag kanatta oynadi ve gayet basarili oldu, onun iceriye girmesi onun sag kanat oyuncusu olmadigi anlamina gelmez, o oyun tarziyla alakali birsey. O zaman Barcelona'da Messi yerine adam alsin, cunku Messi sag acik gibi oynamiyor, iceri giriyor. Stoch da o zaman sol acik degil, cunku topla iceri giden ve sut ceken adam, son cizgiye inen sol ayakli bir oyuncu degil.

Cangele'yi niye kattin anlamadim, cunku Cangele ve Topuz sadece 1 sene beraber oynadi. M.Topuz'un cikis yaptigi seneler, yani E.Saglam doneminde hep ya forvet arkasi ya da sag acikta oynamistir. Ragip da nasil ilk 11 oyuncusu degilse, 2007/2008'de 32, 2008/2009'da toplamda 27 mac yapmis arkadas, hakikaten senin dedigin gibi yedekmis. Buradaki 10 kisiye sorsan Topuz'un mevkisi nedir diye sag acik veya forvet arkasi der, orta sahanin gobeginde de mesela 4-4-2'de yaninda safkan onlibero varsa oynar, FB'nin sisteminde Emre'nin yaninda oynamaz, ya Alex'in yerinde ya da orta sahanin sag tarafinda oynar. Insallah Emre-Topuz yanyana oynar da goruruz neler olacagini. Sen burada kendini ve transfeleri hakli cikarma adina gunumuz futbolundaki gercekleri degistirmeye calisiyorsun, ama anca kendini kandirirsin. Gunumuz futbolunda orta sahada 1 safkan onlibero, sisteme gore de yaninda 1 veya 2 box-to-box oyuncusu oynar. Barcelona da bilirdi ortada senin mantalitene gore Xavi-Iniesta yapip forveti ciftlemeyi, ama onlarda ya Busquets ya Toure oynuyordu. Benitez de bilirdi ortada Alonso-Gerrard yapmasini, ama hep Mascherano/Lucas'tan biri oynadi, Gerrard ayni Topuz gibi ya sag kanatta ya da ikinci forvet olarak oynadi. Chelsea de gidip Lampard-Deco yapabilirdi, ama cogu macta Ballack veya Mikel geride oynadi. Istedigin kadar konus, kendini kandirmaya calis, gunumuz futbolunda orta alanda Emre-M.Topuz ikilisi olmaz, Emre-Topuz'dan biri oynar, yaninda da ya Selcuk ya Baroni oynar.

Ozer'e kanat oyuncusu degil demissin ama bu adam Ankaraspor'da tum sene kanatta oynadi. Adam gecebilen, calim atabilen oyuncularin tamami kanatta oynuyor. Sana gore J.Cole da kanat oyuncus degil, cunku hizli degil ama her antrenor kanatta oynatiyor. O zaman Ronaldinho da kanat oyuncusu degil agirligindan dolayi, ama en iyi gunlerini kanatta yasadi. Yine futbolun gercekleriyle celisiyorsun.

G.Gonul ve G.Unal'i zaten zorunluluk olunca oynayabilir diye yazmistim son alternatif olarak, ki G.Unal ikinci yarida sonradan oyuna girip baya sag kanatta oynadi, Manisa macinda arka direkte kafa golu bile var.

Milli takim mevzusuna gelince. Servet ile bu ikiliyi karsilastirman bile komik, Servet'in seviyesine gelmeleri icin kirk firin ekmek yemeleri lazim. I.Toraman'in niye milli takimda oynamadigini hepimiz biliyoruz, kesinlikle oyuncu kalitesi ile alakali birsey degil. Bekir su an 26 yasinda, Ilhan Eker de 25 yasinda. Bekir sadece 1 kere milli takima secilmis, Ilhan ise daha secilmemis bile, hala potansiyel vs diyorsun. Potansiyele 18 yasinda bakilir, adam 25 yasina gelmis ne potansiyel ne de baska birsey kalmamistir. Bu oyunculardan Fenerbahce icin iyi bir yedek oyuncusu olur, ama sen Sampiyonlar Liginde R.Madrid deplasmanina defansta Ilhan/Bilica/Bekir 4'lusunden biriyle gidersen olmaz iste.

G.Unal'a pivot santrfor demen zaten ozet olmus bence.

murat taşlı
22.Temmuz.2010, 12:05
[quote=SAİT71;1779023]Bence oturmuş kadromuz var ama mevkilerde eksikliklerimiz var.

oturmuş kadromuz mu var:)) stoperde eksik var,önlibero kim belli değil,sol açık sağ açık yeni nasıl oynayacakları belli değil ,forvet daha ortada yok.Benim anlayışıma göre oturmuş kadro dediğin zaman 11 bellidir sen 11 için bir sürü adam saymışsın kimin oynayacağı hatta ne oynayacağı belli değil.Barca örneğindeki gibi ideal kadrosunu hep gençlerle takviye eder sıçrama yapanı hemen rotasyona alır barca hiç birzaman eksik mevkisine soru işaretli oyuncu almaz barca, zaten bir 11 i vardır .

murat taşlı
22.Temmuz.2010, 12:10
Birincisi, sadece ben degil burdaki diger OBJEKTIF Fenerli arkadaslar da sag kanat enflasyonundan bahsediyor. Istedigin kadar olayi saptirmaya calis, Deivid FB'de neredeyse hep sag kanatta oynadi ve gayet basarili oldu, onun iceriye girmesi onun sag kanat oyuncusu olmadigi anlamina gelmez, o oyun tarziyla alakali birsey. O zaman Barcelona'da Messi yerine adam alsin, cunku Messi sag acik gibi oynamiyor, iceri giriyor. Stoch da o zaman sol acik degil, cunku topla iceri giden ve sut ceken adam, son cizgiye inen sol ayakli bir oyuncu degil.

Cangele'yi niye kattin anlamadim, cunku Cangele ve Topuz sadece 1 sene beraber oynadi. M.Topuz'un cikis yaptigi seneler, yani E.Saglam doneminde hep ya forvet arkasi ya da sag acikta oynamistir. Ragip da nasil ilk 11 oyuncusu degilse, 2007/2008'de 32, 2008/2009'da toplamda 27 mac yapmis arkadas, hakikaten senin dedigin gibi yedekmis. Buradaki 10 kisiye sorsan Topuz'un mevkisi nedir diye sag acik veya forvet arkasi der, orta sahanin gobeginde de mesela 4-4-2'de yaninda safkan onlibero varsa oynar, FB'nin sisteminde Emre'nin yaninda oynamaz, ya Alex'in yerinde ya da orta sahanin sag tarafinda oynar. Insallah Emre-Topuz yanyana oynar da goruruz neler olacagini. Sen burada kendini ve transfeleri hakli cikarma adina gunumuz futbolundaki gercekleri degistirmeye calisiyorsun, ama anca kendini kandirirsin. Gunumuz futbolunda orta sahada 1 safkan onlibero, sisteme gore de yaninda 1 veya 2 box-to-box oyuncusu oynar. Barcelona da bilirdi ortada senin mantalitene gore Xavi-Iniesta yapip forveti ciftlemeyi, ama onlarda ya Busquets ya Toure oynuyordu. Benitez de bilirdi ortada Alonso-Gerrard yapmasini, ama hep Mascherano/Lucas'tan biri oynadi, Gerrard ayni Topuz gibi ya sag kanatta ya da ikinci forvet olarak oynadi. Chelsea de gidip Lampard-Deco yapabilirdi, ama cogu macta Ballack veya Mikel geride oynadi. Istedigin kadar konus, kendini kandirmaya calis, gunumuz futbolunda orta alanda Emre-M.Topuz ikilisi olmaz, Emre-Topuz'dan biri oynar, yaninda da ya Selcuk ya Baroni oynar.

Ozer'e kanat oyuncusu degil demissin ama bu adam Ankaraspor'da tum sene kanatta oynadi. Adam gecebilen, calim atabilen oyuncularin tamami kanatta oynuyor. Sana gore J.Cole da kanat oyuncus degil, cunku hizli degil ama her antrenor kanatta oynatiyor. O zaman Ronaldinho da kanat oyuncusu degil agirligindan dolayi, ama en iyi gunlerini kanatta yasadi. Yine futbolun gercekleriyle celisiyorsun.

G.Gonul ve G.Unal'i zaten zorunluluk olunca oynayabilir diye yazmistim son alternatif olarak, ki G.Unal ikinci yarida sonradan oyuna girip baya sag kanatta oynadi, Manisa macinda arka direkte kafa golu bile var.

Milli takim mevzusuna gelince. Servet ile bu ikiliyi karsilastirman bile komik, Servet'in seviyesine gelmeleri icin kirk firin ekmek yemeleri lazim. I.Toraman'in niye milli takimda oynamadigini hepimiz biliyoruz, kesinlikle oyuncu kalitesi ile alakali birsey degil. Bekir su an 26 yasinda, Ilhan Eker de 25 yasinda. Bekir sadece 1 kere milli takima secilmis, Ilhan ise daha secilmemis bile, hala potansiyel vs diyorsun. Potansiyele 18 yasinda bakilir, adam 25 yasina gelmis ne potansiyel ne de baska birsey kalmamistir. Bu oyunculardan Fenerbahce icin iyi bir yedek oyuncusu olur, ama sen Sampiyonlar Liginde R.Madrid deplasmanina defansta Ilhan/Bilica/Bekir 4'lusunden biriyle gidersen olmaz iste.

Başkalarını bilmem ama yorumların ve tesbitlerin bence son derece doğru.Bir bjk lı olmana rağman objektif buluyorum.

vuque
22.Temmuz.2010, 12:18
http://www.footballuser.com/Formations/2010/07/6372_Fenerbahçe_SK.jpg (http://www.footballuser.com/6372/Fenerbahçe_SK)
Bence gayet güzel bir kadro oldu...
Oraya Güiza yazdım diye çok eleştiri alacağımı biliyorum ama bence Güiza beklenen patlamayı bu kadroyla bu sene yapar...
Gyan gelirsede başarılı olacağını düşünüyorum :D

titates1
22.Temmuz.2010, 12:19
Geçen sene de devşirme kanat oyuncularla oynadığımızı yazıyorduk şimdi de yazıyoruz , Kocamanın oturtmaya çalışıtğı sistemde topla ve topsuz sürekli hareketli hızlı adam eksiltebilen oyunculara ihtiyacı vardı bu doğrultuda bu transferleri yapacağız dedi ve ona uygun oyuncular aldı , ligdeki en iyi defans kurgusuna sahip olduğumuzu da iddia ediyorum , ancak orayı da zenginleştirecek transferler yapılabilir kaldı ki transferler bitmeyecek , yerli transferimiz olabilir dendi

Varonil
22.Temmuz.2010, 12:20
Tamam.İşe açıklık getirelim.Sizin dediğiniz gibi Fenerbahçe'de sağ kanat enflasyonu yaşanıyor.Ama ne Deivid,ne Kazım,ne Mehmet Topuz,ne de Özer Aykut Kocaman'ın sağ kanatta istediklerini yapabilecek oyuncular değiller.Aykut Kocaman bilmiyor mu hangi futbolcusundan nerede en çok verim alınacağını.Eğer Deivid,Kazım,Mehmet Topuz veya Özer sağ kanatta Aykut Kocaman'ın istediklerini yapabilselerdi zaten Dia transfer edilmezdi.Dia sağ kanatta daha verimli olacağına inanıyor ki,transfer edildi.

Aykut Kocaman 1 senedir bu takımın içerisinde ve bu takımın zayıf noktalarını,daha iyi olması için neler gerektiğini en iyi bilen birisi.Bu kadar basit.

Redrum
22.Temmuz.2010, 12:26
Deivid gereksiz bir oyuncu. Kazım'dan hucümda da yararlanılıyor. Mehmet Topuz, Özer sol ve ortada da gayet oynayabilen oyuncular. Dia transferine hiç kimse çıkıp da gereksiz diyemez.

bjk4ever
22.Temmuz.2010, 12:27
Madem antrenorler isi o kadar iyi biliyor, o zaman Daum'u elestirmeyeceksiniz, Daum gitsin demeyeceksiniz. Vardir bir bildigi diyeceksiniz. Aykut Kocaman'in kariyeri, basarilari ortada, hicbir basarisi yok bunca yil antrenor olmasina ragmen, futbol olarak da hep kotu futbol oynamistir takimlarina. Ama siz guveniyorsaniz sizin bileceginiz is, ama ben akibetini Ridvan ye da Oguz'dan farkli gormuyorum, hele ki bu transfer politikasiyla. Fazla uzatmaya da gerek yok cunku herkesin fikri ve dusunceleri belli, zaman kimin hakli oldugunu gosterecektir....

Sekopej
22.Temmuz.2010, 12:38
Daum işi biliyordu, mesela bu takım savunma yaptığında gol yemeyeceğini gösterdi.

O savunma yapan takıma hücumda zenginlik katacak oyuncular lazımdı, atağa hılza takımı çıkarabilecek, Aykut Kocaman da ilk olarak bunu gerçekleştirdi.

Aykut Kocaman'ı başarısız görebilirsin, bu göreceli bir kavramdır bence eldeki imkanlarla o takımlarda da elinden geleni yapmıştır.O'na güvenilmesinin bir başka sebebi de, ilk geldiği gün söylediklerini hatta geçen seneden söylediklerini gerçekleştiriyor olması, ben şöyle yapacağım, böyle yapacağım diye boş konuşup farklı icraatlarda bulunmaması.

Rıdvan ve Oğuz'dan farkı, aslında Oğuz'u hiç saymamak gerekir, geldiği dönem Fenerbahçe tarihinde futbol takımının en karışık olduğu dönemdi, o takıma devre arasında Mourinho'yu getirsen o bile düzeltemezdi. Hiç teknik direktörlük yapmamış Oğuz Çetin'in düzeltebilmesi zaten imkansızdı.

Rıdvan Dilmen mağlubiyet almadan kovulmuştu, Aziz Yıldırım'ın tezcanlılığı. Aragones'e 1 sezon dayanan Aziz Yıldırım, şartlar ne olursa olsun Aykut Kocaman'a da 1 sene şans verecektir, Rıdvan'da olduğu gibi 5 maç sonra kovmayacaktır.

yaman76hakanFB
22.Temmuz.2010, 12:42
Bir tane hızlı oyuncu bile (Stoch) nasıl fark yaratıyor?

Deivid, Kazım... İsterse beş yaşından beri sağ kanat oyuncusu olsunlar: Bunlar üç sezondur hezimet yaşayan kadronun bir üyesidirler ve o kadro miadını doldurmuştur. (Kazım'ın geçen sezon kiralık gitmesi de bu tezimi değiştirmez.) Bu takımın geleceğini Deivid gibi, Kazım gibi ne zaman ne yapacağı belli olmayan oyuncuların keyfine ısmarlayamayız.

Deivid'in bu takımda yeri yoktur; ağzıyla kuş tutan bir SAĞ AÇIK olsa dahi, beş yaşından beri SAĞ AÇIK oynasa dahi, orası asli bölgesi olsa dahi, gelen oyuncudan çok yetenekli olsa dahi DEİVİD'in BU TAKIMDA YERİ YOKTUR.

Gitmesi gerekenler birer ikişer gidecektir. Onlar zamanında gönderilmediği için bu takım bu halde... Bazı oyuncuların kadroda halen bulunuyor olması, bir alternatif oldukları için değil; sadece HENÜZ gönderilemedikleri için...

Stoper ve önlibero ihtiyacımız: Hava ve su kadar gerekli... Ayrı mesele... Ama -şimdilik- mental değişimin ilk adımı: Topla hızlı çıkabilen ve ara koşuları yapabilen kanat oyuncuları...

Varonil
22.Temmuz.2010, 12:45
Daum'u da eleştiririz,Aykut Kocaman'ı da eleştiririz.Fenerbahçe taraftarının en büyük hakkıdır bu.Tabi siz de eleştirebilirsiniz,beğenmeyebilirsiniz.Sonuçta karşılıklı fikir alışverişi yapıyoruz burada.

Aykut Kocaman kariyersiz,başarısız demişsiniz.Çalıştırdığı takımlara bakalım.

İstanbulspor-Konyaspor-Ankaraspor

Bu takımların başarı ölçütü nedir?Lige başlarken ki hedefleri nelerdir? Bu takımlar kendilerine çok mu yüksek hedefler koymuşlardır ki Aykut Kocaman bunların aşağısında kalıp başarısız olmuştur.

Ayrıca Aykut Kocaman Ankaraspor ile son senesinde,lig de başarılı sonuçlar almış,5.ci sıraya kadar çıkmıştı.O dönem kamuoyunda Ankaraspor'un oynadığı futbol herkesin takdirini kazanmıştı.

alex2009
22.Temmuz.2010, 12:50
Mehmet Topuz sağ kanatta oynayabilir ama asla bir Dia kadar oynayamaz bence.Onun asıl oynaması gereken yer ortasahadır.Mehmet topuz iki yönlü iyi bir ortasaha oyuncusudur.Oyun tarzını biraz Tim Cahill'e benzetiyorum aslında.Süpriz kafa gollerinden olabilir belki bu:)

Sekopej
22.Temmuz.2010, 12:58
Ayrıca Aykut Kocaman Ankaraspor ile son senesinde,lig de başarılı sonuçlar almış,5.ci sıraya kadar çıkmıştı.O dönem kamuoyunda Ankaraspor'un oynadığı futbol herkesin takdirini kazanmıştı.

Sisteminde önemli bir yeri olan Özer'in ligin 2. devresinde sakatlığından dolayı hiç oynayamaması, ligin 2. döneminde zorlanmalarına neden olmuştu. Arkadaş Ankaraspor'da oynattığı oyunu beğenmemiş ama ben aksini düşünüyorum ama ikna etmek gibi bir derdim olmadığından sürekli belirtmiyorum. Ankaraspor'un o dönemde oynadığı futbolu çoğu kesim takdir ediyordu. (Maçlarını 90 dakika izlemediğimiz için 90 dakika izleyenlerin yorumlarına güvenebiliriz ancak)

İstanbulspor'u o şartlarda kümede tutması da büyük başarıdır, şartlar daha da kötüleşti, sonrasında İstanbul amatöre kadar düştü hızla.

Şu ana kadar sadece 4 maç izledik, bu maçlarda da geçen sene oynayan oyunculardan bir fark yok hatta geçen senekiler bile tam değildi. Stoch'un bile takıma ne kadar etki ettiğini gördük, elbette resmi maçlar başlamadan net yorumlar yapamayız ama takıma hareketlilik kazandıracağı kesin.

Bir de, Deivid, Önder ve Bilica ile bu sezon yolları ayırırsa, çok iyi yapmış olacak.

Önder Bursa'ya gidebilir diye konuşuluyor, Deivid gönderilmese bile, tribünde oturacak oyuncu olacağından O'nu sahada görmemek yetecek mutlu olmamıza, tribünde otursun.

murat taşlı
22.Temmuz.2010, 13:57
elmizdeki bu oyuncuları takasda falanda kullanamıyoruz galiba aldıkları ücretler yüzünden,ence Türk oyunculardan orhan şam alınabilir.

Sekopej
22.Temmuz.2010, 14:13
Orhan Şam'ı almak istesen İlhan Cavcav'ın 5milyondan aşağıya kapıyı açacağına inanmıyorum, yedek bekleyecek bir oyuncu için de o kadar para ödemek yerine Okan'ın üzerinde durulsun. Gökhan düzeldiğinde zaten kadroda hep olacak, senede belki 4-5 maç kaçıran bir oyuncu Gökhan, bu şekilde sakatlığı bir daha ne zaman yaşar, bilinmez. Bu 4-5 maçta da Okan denensin, hata da yapar elbette ama bir yerden de başlamak gerek artık, 20 yaşını geçtikten sonra bu genç iş yapar diye ısrar etmek yerine bu yaşlarda ısındırmak daha iyi olur.

KanaKe
22.Temmuz.2010, 14:19
Orhan Sam'i alirlarsa sevinirim fakat sana katiliyorum Ilhan Cavcav tam bir FB düsmanidir. Dedigin gibi astronomik rakamlar isteyebilir. Okan bence kesinlikle denenilmeli herkes cocugun cok iyi oldugunu söylüyor en azinden 5-6 mac sans verilmelidir.

murat taşlı
22.Temmuz.2010, 14:22
ömer toprak falan bu oyuncuların fiyatları nasıl acaba alamıyormuyuz bu oyuncuları

murat taşlı
22.Temmuz.2010, 14:24
Trabzondan Ceyhun un adı geçiyordu bi aralar.

goosfraba
22.Temmuz.2010, 14:24
ilhan cavcav serdar kulbilge için 3 m euro istemişti bizden 2 hafta önce :D

goosfraba
22.Temmuz.2010, 14:26
Trabzondan Ceyhun un adı geçiyordu bi aralar.

ceyhun ve selçuk inan ile ilgileniyoruz ama ceyhun'u vermezler tahminimce.

selçuk'un son senesi ve 6 ay sonra sözleşmesi açığa çıkacak. bu yüzden önder + para = selçuk olabilir. öyle olmasa bile ocakta bitiririz.

TR.CaPTaiN
22.Temmuz.2010, 14:31
Selçuk takımında mutlu olduğunu, sözleşme yenileyeceklerini söylemişti Umut; yani öyle bir transfer olacaksa dahi bu fırsattan istifade olarak olmaz. Gerçi bana göre Trabzon hiçbir önemli oyuncusunu satmaz. Bursa'nın şampiyonluğu Trabzon yönetimine baskı olarak geri dönecek; demek ki Anadolu'dan başka şampiyon çıkabiliyormuş, biz yıllardır bekliyoruz şeklinde. Trabzon yönetiminin de ciddi transfer yapmadığı düşünülürse eldekileri sattığında büyük tepki alabilir.

Getafe başkanı Fenerbahçe Güiza için 5 m € istiyor ancak bu para bizim için fazla, kiralık almak istiyoruz demiş.

Sekopej
22.Temmuz.2010, 15:35
Fenerbahçe eğer Selçuk'u alacaksa, Kaptan'ın da söylediği gibi fırsat kollayarak almaz, Trabzon'un bu oyuncu için belirdiği bir bedel vardır, onu teklif ederse satabilir Trabzon tabi bir de Selçuk sözleşme yenilemeye yanaşmazsa, yenileyeceğim dediyse zaten bu transfer Trabzon'un istediği para verildiğinde olabilir sadece.

Ceyhun'u almak ise Selçuk'tan daha zor olur, daha çok para vermek gerekir, yine Trabzon'un isteyeceği bedeli vermesi durumunda ancak gerçekleşir transfer.

Trabzon'un da şartlarına baktığımızda, düşük bedellerle satmayı asla düşünmeyeceği bir ortam var. Zor ama imkansız değil, olursa da çok para verilerek olur.

alex2009
22.Temmuz.2010, 15:55
Getafe başkanı Fenerbahçe Güiza için 5 m € istiyor ancak bu para bizim için fazla, kiralık almak istiyoruz demiş.

Getafe Pedro Leon ve Soldado'dan toplam 20 milyon € kazanmış.Güiza için 5 milyoncuk veremiyorlarmıymış:D

BleedingMoon
22.Temmuz.2010, 15:55
güiza 5 kuruş etmez.

titates1
22.Temmuz.2010, 16:15
"Fransa'nın Robinho'su!"Fransız gazeteciler, Kanarya’nın yeni transferi Issiar Dia’yı anlattı.22/07/10 09:59

Sarı-Lacivertli takımın son olarak kadrosuna kattığı 23 yaşındaki Senegalli’yi “Hızlı ve spektaküler” olarak niteleyen Fransız basın mensupları, Fenerbahçe’ye geçişine de şaşırdı: Dia bu ülkenin Robinho’su olabilirdi. Böyle bir oyuncunun Türkiye’ye nasıl gittiğini anlamadık.

"TÜRKİYE'YE NASIL GELDİ?"
“Issiar Dia bayıldığım tipte bir oyuncu. Bir kere, müthiş bir çalımcı. Topu alıp bütün sahayı katedebilecek kadar hızlı. Bu da kontratak oynayan bir takımın çok işine yarar. 3 yıl önce keşfedildi. Ancak sonra uzun süre istikrarsızlığı yüzünden geri planda kaldı. Arap ülkelerinden birine gitmeye hazırlanıyordu ki geçen sezon ondan beklenen oyunu sergilemeye başladı. Çok hareketli bir santrfor rolündeydi ama sık sık da kanatlara kaçmayı seviyordu.

Şutlarının kaleye isabet oranı hâlâ yeterli değil. Boyu nedeniyle doğal olarak hava toplarında da pek etkili değil. Bir karşılaştırma yapmak gerekirse Fransa’nın Robinho’su olabilirdi. Ama şunu söyleyebilirim ki bu transfer beni hayal kırıklığına uğrattı. Fransa Ligi’nin gerçek yıldızlarından biri olabilirdi. Bu kadar yetenekli bir oyuncunun Türkiye’ye gitmesi ancak parayla açıklanabilir. Fransa’dan ayrılmayı istiyordu. Ancak gideceği ülke İngiltere ya da İspanya olabilirdi. Bu ülkelerden onun için fazla teklif gelmedi. Nancy Kulübü de çok para kazanmak istiyordu. Bu parayı veren Fenerbahçe onu almayı başardı.”
JEAN-SÉBASTIEN GROND-FOOTBALL.FR

"OLAĞANÜSTÜ İŞLER YAPAR"
“Dia, Fransa Ligi’nin en hızlı oyuncularından biriydi ve Nancy tribünlerinin de sevgilisiydi. Çok spektaküler bir oyuncudur. Tek başına olağanüstü işler yapabilir. Çok iyi çalım atar. Bu sayede takımına çok sayıda faul kazandırır. Geçen sezon bu özelliği sayesinde 5 penaltı yaptırdı.

Ayrıca çok hızlı. Geniş alan bulduğunda rakip kaleye çok kolay iner. Ama illa geniş alana ihtiyacı yok. Dar alanda bile 2-3 küçük hareketle rakiplerini ekarte edebilir. Nancy’de Hadji sahadayken daha çok kanatta oynadı. O yokken ise santrfor olarak görev yaptı.”
PIERRE-HENRI WEXLER – EST RÉPUBLICAIN

HTSPOR / Alp ULAGAY

Habertürkten bir haber , fransadaki iki gazetecinin yaptığı yorumlar oyuncumuzla ilgili

goosfraba
22.Temmuz.2010, 16:18
http://i25.tinypic.com/2r4khtw.png

goosfraba
22.Temmuz.2010, 16:18
http://fenerbahce.org/pic_lib/2010-07-22_stochdia1.jpg

http://fenerbahce.org/pic_lib/2010-07-22_stochdia2.jpg

http://fenerbahce.org/pic_lib/2010-07-22_stochdia3.jpg

http://fenerbahce.org/pic_lib/2010-07-22_stochdia4.jpg

http://fenerbahce.org/pic_lib/2010-07-22_stochdia5.jpg

http://fenerbahce.org/pic_lib/2010-07-22_stochdai6.jpg

http://fenerbahce.org/pic_lib/2010-07-22_stochdia7.jpg

http://fenerbahce.org/pic_lib/2010-07-22_stochdia8.jpg

RaSenGan
22.Temmuz.2010, 16:20
Adam Stoch'un 2 katı :D

BleedingMoon
22.Temmuz.2010, 16:23
dia harbi amerikan güreşçisi gibi :D ama stoch da öyle tıfıl bir adam değil.

Addolorato
22.Temmuz.2010, 16:26
İkisi yan yana olunca öyle gözükmüş. Stoch 1.68 Dia 1.72. Ben bile 1.82'yim yahu :D

El Barto
22.Temmuz.2010, 16:26
Bu zenci kim? Adam görünmüyor gölgede.

http://i25.tinypic.com/2r4khtw.png

Addolorato
22.Temmuz.2010, 16:29
Zenci arkadaşımız Issıar Dia.

El Barto
22.Temmuz.2010, 16:31
Adam zenci değil bildiğin karaltı. :D Bu kadar karasını ilk defa gördüm yahu.

RaSenGan
22.Temmuz.2010, 16:33
Valla ben de :) Adamın gözleri gözükmüyo nerdeyse :D

KanaKe
22.Temmuz.2010, 16:36
Dia'nin fizigi saglammis sürat ve fizigini iyi kullanabilirse Türkiye'de cosabilir.

Cengo
22.Temmuz.2010, 16:47

Görüşlerini diğer arkadaşlardan farklı olarak hiç objektif bulamıyorum.

Toraman'ın hoca ile kavga etmesi ve fiziksel dezavantajı Milli Takım'a seçilmemesi sebebi ama yine de zaten üst düzey bir stoper değil.Ekstra motivasyon ve çabası ile yine pozisyon alan, agresifliği ile eksiklerini kapatan bir stoper.

İlhan ve Bekir düşünülüyordu dedim, seçildi demedim.Bu kadar ucuz çarpıtmalara gerek yok.Denenen oyuncu sayısının haddi hesabı yok, 30 küsür yaşındaki Emre Aşık'ın oynamasının anlamı yoktu, Fatih terim güvensizliğinin, garanticiliğinin sonucu.İlhan ve Bekir önceki senelerde formdalardı ve formdayken seçilmediler.Bu kadar küçültmek çok ucuz yorumlar.

Alonso-Gerrard olmaz değil ama İngiliz futbolunun zayıf karnı zaten orta saha dirençsizliği.

İngiliz futbolu ile Türk futbolunu karşılaştıramazsın.Elma ile Armut'u karşılaştırıp haklı çıktığını sanıyorsun.İngiliz futbolcuları hiç bir zaman orta saha mücadelesine yatkı değillerdir, çok geniş alanda ve direkt futbol oynanır, orta sahada kısa pas yapılması çok denenmez, olabildiğince top 3. bölgeye geçer, hız burada etkendir.forvet ve kanat oyuncuları orta sahaya yaklaşıp alıp saklayıp çabuk pasla ileri açar oyunu.O kadar çabuk hızlı oynanır top orata sahada hiç dönmez.Bu alışkanlığı tek sebebi orta saha mücadelesine yatkın oyuncular yetiştirilmemesi.Orta sahada alan daraltan takımlara karşı İngiliz takımları maç verir genellikle.İngiliz takımlarına karşı tempo yapmaya kalmak ölüme gitmek demek.

Bu yüzden çok gol yiyeyn, basit hatalar yapan Liverpool zaten çok eleştirilirken Rafa Benitez riske girmeyip çok geride kalan kesici önlibero Mascherano ile oynuyor.Liverpool 4-4-2 revizyonlarında oynar.Dolayısı ile Gerrard kanatlarda oynamak zorunda bile kaldı.

Gdip de forveti çiftlemekten bahseden kim? Kendin çalıp kendin oynuyorsun.İspanyol takımları alan daraltır, teknik oyunculardır, önliberoları bile.Busquets dediğin önlibero altyapıdan yeni çıkmasına rağmen Cristian'dan, Ernst'ten, Cana'dan çok daha pasör, çok daha ofansif bir oyuncu. İspanyol futbolunun ofansif pasör orta sahaları karşısında 2 orta saha ile oynamak çok zor ama İngiliz takımları tempo ile 4-4-2 ağırlıklı oynar.Çoğu İngiliz takımı 2 önlibero oynar ve biri oldukça ofansiftir.

Ben bu takımın araştırmacısıyım.İlla biri bir yerde 3-5 maç oynadı diye oranının mevki oyuncusu demek değildir.Topuz bir sağ açık değildir, bunun sana FM Türkiye hesearcherlar söylersin, sor istersen.hala ısrar ediyorsun.Özer bir kanat oyuncusu değildir, forvet arkasında asist bir kralı olmuş bir oyuncuya sağ açık demek hakaret olur.Sol açık performansını izleyen biri olarak benden iyi bilmen imkansız, izlemediğini yazılarının okudğumdan anlıyorum.İçe katetmek topla ceza sahasına dribbling yapmak demektir, ortaa sahaya kaçıp top alışveriine katılmak demek değildir.Joe Cole gibi teknik, süratli safkan bir kanat oyuncusu ile karşılaştırmak inanılmaz komik.

Kayserispor rakamlarını bilmiyorum, 1, 1,5 sezon sağ kanat oynadı Topuz ve hiç kanatta değildi, hep orta sahadaydı, kanat akınları pek yapmadı.Süratli olmayan, topa pek hakim olmayan bir orta saha oyuncusuna kanat diye inat etmek size ne kazandırıyor? Topuz bir sağ kanat değil, asla olamaz, o mevkide belli ölçüde idare eder o kadar.Bunun için anti-tezin bile yok.

Deco Chelsea'ye alışamadı, Ballack çift yönlü, temposuz ama alan daraltan bir playmaker. Deco daha çok defansif katkı verdiği için onu tercihi oldu. Deco ile Ballack yanında Lampard hepsi playmaker oyuncular, aynı tip 3 tane yıldız oyuncuya sahip olmak saçmalık.Birbirlerinin yedekiklerini kaldırabilecek oyuncular değiller, birbirlerinin eksik yönlerini tamamlayacak oyuncular değiller.Topuz ile Emre birbirlerinden çok farklı oyuncular.Chelsea İngiliz futbolunun en temposuz büyük takımıydı bu seneye kadar, Mourinho2un katı defans anlayışı yüzünden hep bir kesici bir önlibero vardı.O yüzden Mikel ya da Essien hep forma buldular.Tek önlibero öcü değildir, doğru defansif anlayışı bulursan, takım alan savunmasının yardımcılaşarak açıkları kapatırsa oynanır.4312 oynadı tüm sezon boyu Chelsea, hem de Manu gibi kanatlı baklava oynamadılar, bekleri çıkardılar.Joe Cole bir çok maç forvet arkası, Lampard MC gibi oynadı. Anelka-Drogba çift forvet kanatlar kaçıp top alıp dribbling yaptılar.Lampard - göbek sol açık malouda, Joe Cole ve arkalarında Mikel Chelsea tarihinin en tuhaf futbolunu oynadılar ve inanılmaz ofansiftiler bu sezon.

Ronaldinho ağrı bir oyuncu değil, çok yönlü bir orta saha oyuncusu, defansif görev vermediğin sürece ofansif -forvet dahil- tüm bölgelerde oynayabilir.

Bir kere denedi diye hiç bir zaman gerçek mevki orasıdır denilmez.Gökhan Ünal bir pivot santrafordur, kısa mesafede çabuk bile sayılır, çizgi savunmaların açıklarına iyi oynar, tek vuruş yapar, geniş alanda top taşıyamaz, oyunu sonradan görür, ayağına atılan paslar ile oynar, pas alışverişine katılamaz.Dribbling yapamayan bir kanat oyuncusu olmaz.Anelka kanatta oynatıldı diye Daum'a yapmadığını bırakmamıştı, santrafordan kanat yaratılmaz, dünyanın baştan yaratmaya niyetiniz mi var?

Cristian'ın takıma verdiği hiçbir şey yok.Brezilyalılar ile de konuştum, Atlético-PR (2. ligdeymişo sene) ve Flamengo'da vasat altı performansı olan, sadece ligin en iyi ve en köklü takımı Corinthians'ta takımın bir parçası olarak oynadığı oyun ile göze bir batan bir oyuncu, sadece tek sezon ve gelişime hiç açık değil.Fenerbahçe yıllarca orta sahayı önde basan bir takım yaratamadı, Suat üstdüzey bir kesici önlibero değildi, 3 kısa çabuk oyuncu ile önde basarak savunma yaptı Gs ve UEFA'yı aldı.Savunma bireysel oyuncular ile yapılmaz, yaparsan Selçuk ile Cristian temposuz oyuna, kısır futbola mahkum kalırsın.Orta sahadaki defansif tek oyuncu bile çok teknik olmalı, takımlar arasında fiziksel olarak uçurum yok artık.Takım savunması, yardımlaşması iyi olursa kesici önlibero olmadan da savunma yapılır.Çabuk, tempolu futbol oynayan bir takımı el freni Cristian, Selçuk hakaret olur.Aykut herşeyi farkında, değişim süreci zamanla olacak derken ne yapacağını bilerek söylüyor.Değişim birden olmaz, 103 gollü takımın 2. sezon şampiyon olamaması kapak gibi gözüne gelir.Topuz iyi bir kesici değil ama iyi sayılabilecek bir bozucu oyuncu, fizik olarak Emre-Topuz oyun bozabilir. Barca, Real Madrid karşısında Emre-Topuz da olmaz, Bekir/İlhan-Lugano da olmaz, Ferrari-İbrahim Toraman da olmaz, Liverpool karşısında Diatta-İbrahim Toraman olmadığı gibi..

Deivid bir kanat oyuncusu değil, Alex gibi bir playmaker, forvet oynatılıp kötü performansla Portekizden gönderilen Fransa'da da tutunamayan ama teknik özellikleri üstdüzey ama kısa mesafede ağır, pasör bir oyuncu.

Servet'in nasıl bir seviyesi var ki? CA'sine bakar mısın lütfen?

Sekopej
22.Temmuz.2010, 16:50
Appiah'tan sonra bu kadar karası ilk defa oluyor, güzel duruyor güzel.:D

Cengo
22.Temmuz.2010, 16:53
Madem antrenorler isi o kadar iyi biliyor, o zaman Daum'u elestirmeyeceksiniz, Daum gitsin demeyeceksiniz. Vardir bir bildigi diyeceksiniz. Aykut Kocaman'in kariyeri, basarilari ortada, hicbir basarisi yok bunca yil antrenor olmasina ragmen, futbol olarak da hep kotu futbol oynamistir takimlarina. Ama siz guveniyorsaniz sizin bileceginiz is, ama ben akibetini Ridvan ye da Oguz'dan farkli gormuyorum, hele ki bu transfer politikasiyla. Fazla uzatmaya da gerek yok cunku herkesin fikri ve dusunceleri belli, zaman kimin hakli oldugunu gosterecektir....

Aykut her zaman Anadolu takımlarında oynattığı pasa dayalı göze hoş futbolu ile göze battı.Aykut'un takımlarını izlediğinden emin misin?

Anadolu takımlarında ne tip bir başarı sizi keser?

CeNTeR_TR
22.Temmuz.2010, 16:54
Profesyonel Futbol Takımımızın yeni transferleri Miroslav Stoch ve Issiar Dia, Kadıköy Acıbadem Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçti.Sağlık kontrolünde öncelikle kan değerleri alınan oyuncular ardından cerrahi, dahiliye, ağız-diş, kulak-burun-boğaz ve göz muayenelerinden sonra efor testinden de geçti.

sananes
22.Temmuz.2010, 16:56
ya bizim arka 4lüyü bilmem bence bekir yada ilhan luganonun yanında sırıtmaz ama orta 3lümüz mehmet özer emre olmalı 3üde oyunu 2 taraflı oynayabilen isimler.alex girdigi zaman bu 3lüden 2si zayıf kalır ama 3ü oldugunda sorun olmayacaktır.forvete gomisi alsakya lyonda oynatılmıyoken o da yırtıcı ve gyandan da iyi oyuncudur.gerçi güiza gelmeden önce çok gelsin istiyodum şimdi gomisle elde patlayan 2. bombayı yaratabilirim :D

bjk4ever
22.Temmuz.2010, 17:10
FM dunyasindan gercek dunyaya gecis yaparsan daha mantikli konusabilirsin. Ben Servet'in oyunundan bahsediyorum, sen gitmis bana CA diyorsun.

Deivid veya Topuz safkan sag kanattan oyunculari demedim, ama agirlikli olarak kariyerlerinde sag kanat oynamis oyuncular, bunu herkes biliyor. O sekilde yorum yapacaksan G.Gonul yerine de adam alsin Fener, cunku Oftas'ta sag acik oynuyordu mesela. Boyle mantik olmaz.

Ozer de Ronaldinho tarzi bir oyuncu, adam gecen dripling yapan, topla kat eden bir oyuncu ve gunumuz futbolunda bu oyuncular her zaman kanatta oynar. Gunumuz futbolunda artik orta sahada fiziksel gucu olan ve devamliligi olan oyuncular, kanatta da yetenegi yuksek teknik oyuncular oynar. Sana kalsa Messi de Barcelona'da forvet arkasi oynar, J.Cole da forvet arkasi oynar, Ronaldinho da. Ben burada Ispanya'dan, Ingiltere'den ornek veriyorum, bana FM diyorsun. Iste bu modern futbola ayak uyduramadigimiz icin kendi ligimizde kral olup Avrupa'da karsimiza cikan ilk vasat Ispanyol veya Fransiz takimina elendigimiz icin. Cunku onlar orta alanda Dumont, Cabaye ile oynuyor, Hazard'i sol kanatta kullaniyor (sen forvet arkasi yapardin....), biz ise 4 sag kanatta oynayabilecek oyuncu varken oraya adam alip orta alana M.Topuz ve Emre'yi koyuyoruz.

bjk4ever
22.Temmuz.2010, 17:12
Aykut her zaman Anadolu takımlarında oynattığı pasa dayalı göze hoş futbolu ile göze battı.Aykut'un takımlarını izlediğinden emin misin?

Anadolu takımlarında ne tip bir başarı sizi keser?

Mesela ilk 4'e soksun. Hadi Konya ve Istanbulspor'u gectim, Ankaraspor gayet butceli bir takimdi, baya saglam transferler de yaptilar ama ilk 4'e sokamadi, cok sikici bir futbol oynatti. Sivasspor, Bursaspor, Kayserispor cok daha kotu kadrolarla ve kisitli butcelerle cok daha basarili oldu. Pasa dayali diyorsun da, pasa dayali goze hos futbol rakip yari alanda olur, Aykut'un takimlari geriye gomulup kendi yari alaninda pas yapan takimlardi. Orta alaninda Adem Kocak ve Hurriyet'in banko oynadigi takimin dusuncesi zaten pozitif futbol olamaz.

Cengo
22.Temmuz.2010, 17:24
Mesela ilk 4'e soksun. Hadi Konya ve Istanbulspor'u gectim, Ankaraspor gayet butceli bir takimdi, baya saglam transferler de yaptilar ama ilk 4'e sokamadi, cok sikici bir futbol oynatti. Sivasspor, Bursaspor, Kayserispor cok daha kotu kadrolarla ve kisitli butcelerle cok daha basarili oldu. Pasa dayali diyorsun da, pasa dayali goze hos futbol rakip yari alanda olur, Aykut'un takimlari geriye gomulup kendi yari alaninda pas yapan takimlardi. Orta alaninda Adem Kocak ve Hurriyet'in banko oynadigi takimin dusuncesi zaten pozitif futbol olamaz.

Ciddi olamazsın.
Ankaraspor ofansif futbol oynayan bir takımdı, şahsi olarak beğenmemiş olabilirsin ama asist kralı Ankaraspor'dan çıktı.Ankaraspor'un bütçesi o kadar yüksek değildi.

MeMo
22.Temmuz.2010, 17:39

Çok sıkıcı bir futbol mu oynattı ? Fenerbahçeye geldi diye mi ?

Addolorato
22.Temmuz.2010, 17:44

Bende katılıyorum arkadaşa. Ankaraspor 2008/2009 sezonunda ligin ilk yarısında 10 galibiyet ikinci yarısı 1 galibiyet almıştı sanırım.O tek galibiyette Fenerbahçe'ye karşıydı. Ligi 10. bitirmişler 34 maçta 36 gol atan bir takımın hücum oynaması münkünmü. O sezon 35 gollü küme düşen Konyaspor'dan sonra ligin en az gol atan takımı olmuş Ankaraspor. Pardon birde Antalyaspor 34 gol atmış.

Varonil
22.Temmuz.2010, 17:57
Melih Gökçek himayesinde olan bir takımın vizyonu ilk 4'e girmek olacak değil mi? Hiç sanmıyorum.Ankaraspor'un sıkıcı futbol oynadığını düşünüyorsunuz kaç tane maçını 90 dakika izlediniz?

Çok geniş,alternatifli bir kadrosu yoktu Ankaraspor'un.

İlk yarıda 5.ci sıraya kadar yükselmişlerdi.Ancak sistemlerinde kilit bir role sahip olan Özer Hurmacının ve çeşitli diğer oyuncuların sakatlıkları ile boğuşmaktan ikinci yarı sadece 1 galibiyet alabilmişlerdir.

Neyse ya niye boşuna kendi fikirlerimi anlatmaya devam ediyorum ki.Sonuçta Aykut Kocaman artık Fenerbahçe'de,kariyersiz,sıkıcı bir futbol oynatan hoca.Ne güzel sezon boyunca sıkıcı bir futbol izleyeceğiz (!)

Cengo
22.Temmuz.2010, 18:09
Appiah'tan sonra bu kadar karası ilk defa oluyor, güzel duruyor güzel.:D

Appi'nin futbolu bambaşkaydı, niye hatırlattın ki şimdi :icon_neutral:

goosfraba
22.Temmuz.2010, 18:20
rennes stephane dalmat ' ı transfer etti ve 10 numarayı dalmat aldı.

10 numara formayı gyan giyiyordu.

Sekopej
22.Temmuz.2010, 18:44
Appi'nin futbolu bambaşkaydı, niye hatırlattın ki şimdi :icon_neutral:

Kara kara görünce benim de içim gitti de ondan.(Yanlış anlaşılmasın ha, Appi'nin oyununa içim gitti, aklıma geldi:D)

Bekq
22.Temmuz.2010, 18:45
Dia şuan FB TV'de canlı yayında.

RaSenGan
22.Temmuz.2010, 19:14
Kara kara görünce benim de içim gitti de ondan.(Yanlış anlaşılmasın ha, Appi'nin oyununa içim gitti, aklıma geldi:D)

:n: Başka neye gidicek ki abi :icon_razz:

Estranged
22.Temmuz.2010, 19:21
:n: Başka neye gidicek ki abi :icon_razz:

hep böyle tırt mesajlar yaz aygün,bravo devam.. :n:

izmer96
22.Temmuz.2010, 19:32
Fenerbahçe, Fransa'da golcü arıyor

Fransızlara göre Fenerbahçe, golcü transferi için arayışlarını Ligue 1'de sürdürüyor...

http://u.goal.com/96400/96459_news.jpg

Le Parisien, golcü arayışlarında olan Fenerbahçe'nin transfer listesinde 3 ismin ön plana çıktığını yazdı.

Haberde sarı-lacivertlilerin ilk hedefinin Paris Saint-Germain'de forma giyen golcü futbolcu Guillaume Hoarau olduğu belirtildi. Fransız kulübünun Hoarau'yu ancak dolgun bir bonservis bedeli karşılığında bırakabileceği de ifade edildi.

Le Parisien'e göre Fenerbahçe, Rennes'in Ganalı yıldızı Asamoah Gyan'ın peşini ise halen bırakmış değil. RMC ise sarı-lacivertli ekibin bu transfer için 12 milyon avroluk teklifin reddedilmesinin ardından 15 milyon avroya kadar çıktığını ve Rennes yönetiminin bu teklife artık sıcak baktığını belirtti.

Fenerbahçe bu iki transferi gerçekleştirememesi halinde, Lyon'a büyük umutlarla gelen ancak geçtiğimiz sezonun büyük bir bölümünü yedek kulübesinde geçiren Bafetimbi Gomis'e yönelecek.

izmer96
22.Temmuz.2010, 19:39
Güiza'yı alana arsa bedava

Kütahya'nın Pazarlar ilçesinde öğretmenlik yapan Fenerbahçe taraftarı, İspanyol futbolcu Daniel Güiza'yı bu sezon bonservisiyle transfer edecek takıma, kaplıca bölgesindeki 12 bin metrekarelik arsasını bağışlama vâdinde bulundu. Öğretmen Faruk Ünver, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gazeteler ve televizyon kanallarında son günlerde Güiza'nın Fenerbahçe'den gönderileceğine ilişkin haberlerin arttığını söyledi.Güiza'nın, kaçırdığı goller nedeniyle kendisine ve kendisi gibi düşünen Fenerbahçe taraftarlarına ''saç baş yoldurduğunu'' belirten Ünver, onu bu sezon bonservisiyle transfer edecek takıma arsa hibe edeceğini bildirdi.
Ünver, Gediz ilçe merkezine 2 kilometre uzaklıktaki Ilıca Kaplıcaları'nda kendisine ait 12 bin metrekarelik arsayı, Güiza'nın gideceği takıma hibe edeceğini anlatarak, şöyle konuştu: ''İki sezondur bizlere saç baş yolduran ve gol atamama rekorları kıran Daniel Güiza'yı bonservisiyle alacak takıma, kaplıca bölgesindeki 12 bin metrekarelik arsamı hibe edeceğim. Bunu, Güiza'dan kurtulmamız şerefine vereceğim. Sadece hoşuma gitmeyen bir takım var, oraya giderse arsamı vermem. O takımın adı da bende saklı kalsın. Fenerbahçemizin Güiza'dan kurtulmasını canıgönülden istiyoruz. Takımımıza canımız ve malımız feda olsun.''
Bu arada, söz konusu arsanın değerinin yaklaşık 50 bin lira olduğu belirtildi.

EndoplazmiK RetikuluM
22.Temmuz.2010, 19:44

Kütahya'nın Pazarlar ilçesinde öğretmenlik yapan Fenerbahçe taraftarı, İspanyol futbolcu Daniel Güiza'yı bu sezon bonservisiyle transfer edecek takıma, kaplıca bölgesindeki 12 bin metrekarelik arsasını bağışlama vâdinde bulundu. Öğretmen Faruk Ünver, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gazeteler ve televizyon kanallarında son günlerde Güiza'nın Fenerbahçe'den gönderileceğine ilişkin haberlerin arttığını söyledi.Güiza'nın, kaçırdığı goller nedeniyle kendisine ve kendisi gibi düşünen Fenerbahçe taraftarlarına ''saç baş yoldurduğunu'' belirten Ünver, onu bu sezon bonservisiyle transfer edecek takıma arsa hibe edeceğini bildirdi.
Ünver, Gediz ilçe merkezine 2 kilometre uzaklıktaki Ilıca Kaplıcaları'nda kendisine ait 12 bin metrekarelik arsayı, Güiza'nın gideceği takıma hibe edeceğini anlatarak, şöyle konuştu: ''İki sezondur bizlere saç baş yolduran ve gol atamama rekorları kıran Daniel Güiza'yı bonservisiyle alacak takıma, kaplıca bölgesindeki 12 bin metrekarelik arsamı hibe edeceğim. Bunu, Güiza'dan kurtulmamız şerefine vereceğim. Sadece hoşuma gitmeyen bir takım var, oraya giderse arsamı vermem. O takımın adı da bende saklı kalsın. Fenerbahçemizin Güiza'dan kurtulmasını canıgönülden istiyoruz. Takımımıza canımız ve malımız feda olsun.''

Haha, iyiymiş :D

RaSenGan
22.Temmuz.2010, 19:51

Kim alırsa o hoşuma gitmeyen takımdı diyip vermez arsayı :D

Estranged
22.Temmuz.2010, 20:05
Kim alırsa o hoşuma gitmeyen takımdı diyip vermez arsayı :D

Galatasaray olduğu açık aslında :) adam fazla fanatik.

bjk4ever
22.Temmuz.2010, 20:05

Alttaki arkadas istatistikleri verdi zaten, hersey ortada. A.Kocaman'i cok sevebilirsin, kulup icin efsane olabilir, adam gibi adam olabilir (ki oyle), ama bu onun iyi bir antrenorluk kariyeri veya su ana kadar cok basarili oldugu anlama gelmez. Bir BJK'li cikip Riza Calimbay muthis antrenor, inanilmaz basarili, takimlarina muthis keyif futbol derse bu cok sacma olur, cunku dogru degil, ayni durum.....

goosfraba
22.Temmuz.2010, 20:23
tahminimce gyan asamoah da bugün açıklanır.

gece 01.00 'de listeler verilecek.

Varonil
22.Temmuz.2010, 20:31
Gyan'ın da yetişmesi iyi olcak Young Boys maçları için.Hazırlık kampı geçti ama lig başlamadan takımla ne kadar çok maç yaparsa daha kolay adapte olur takıma ;)

bjk4ever
22.Temmuz.2010, 20:41
Maliyet olarak ne gibi rakamlar konusuluyor Gyan icin???

Varonil
22.Temmuz.2010, 20:49
Basında çok uçuk kaçık rakamlar çıktı .Liverpool'un 20 M € teklif ettiğini filan yazdılar ama yalan duruyor hepsi.Dünya Kupası performansını da göze alırsak maksimum 12-13 M € eder Gyan.Fazla bir bonservis ödemeyiz umarım.

TR.CaPTaiN
22.Temmuz.2010, 22:27
Maliyet olarak ne gibi rakamlar konusuluyor Gyan icin???

En son 12 milyon teklif edilmiş reddedilince 2 milyon daha eklenmiş; şimdilik 14-15 m €'luk bir bonservis bedeli var gibi gözüküyor. Gerçekleşirse daha net bilgiye sahip olabiliriz.

goosfraba
22.Temmuz.2010, 22:30
bordeaux güiza için 7 milyon euro teklif etmiş.

sentugo
22.Temmuz.2010, 22:34
oh ciddimisin..

Zekirdek
22.Temmuz.2010, 22:35
bordeaux güiza için 7 milyon euro teklif etmiş.

İnşallah. giderse karımız 10 milyon Euro olur. 3.5'ta yıllık alıyor hayırsız.

Emre'nin yanına Tymoshcuk'u alsak nasıl olur. Bayern satılık listesine koydu.

Sekopej
22.Temmuz.2010, 22:37
8 milyondan aşağıya bırakmayacak gibi geliyor Fenerbahçe Güiza'yı, değeri düşmesin diye istenmeyen oyuncu değil diyerek lisans bile çıkarıldı. Tabi 8 veren olur mu bilmiyorum yine de çok düşük bir ücrete de gitmeyeceğini düşünüyorum.

Varonil
Getafe'ye satmaya çalışmaktansa Bordeaux'a verelim daha iyi.%50 zarar ile 2 yılda çöpe atacağımız 7 m €'yu kurtararak göndermiş oluruz Güiza'yı.

goosfraba
7 m euro bence iyi fiyat. bırakalım gitsin.

goosfraba
22.Temmuz.2010, 22:39
asıl bomba, rennes bizden 18 m euro istiyormuş.

TR.CaPTaiN
22.Temmuz.2010, 22:47
asıl bomba, rennes bizden 18 m euro istiyormuş.

O transferle ilgilenen yöneticimiz Vous n'avez pas battus soit pas ou ne savent pas comment compter l'argent* desin başka alternatiflere yönelsin.

*siz ya para saymayı bilmiyorsunuz ya da hiç dayak yememişsiniz-google translate sağolsun

sananes
22.Temmuz.2010, 23:45
hadi artık açıklayın forvet transferini

eGowiCh
22.Temmuz.2010, 23:45
Güiza'yı Tigana istiyor ve oraya gidecek büyük ihtimalle. Tigana'yla beraber Güiza şov yapar. Biz de Anelka'da olduğu gibi dizimizi döveriz.

Sekopej
22.Temmuz.2010, 23:48
Anelka olayı farklı, adam burayı seviyorum ama milli takımda oynayabilmem için büyük liglerde olmam gerekli dedi, üstelik para kazandırarak geldiği fiyatın üzerinde satıldı.

Güiza burayı kafa olarak bitirmiş, kalırsa asla formunun zirvesine çıkamaz, giderse gittiği yerde gollerine devam edebilir, 34 gol atmış zaten bizim takımda 2 senede yaklaşık 70 maçta.

CeNTeR_TR
22.Temmuz.2010, 23:56
Güiza gitsin isterse 50 gol atsın altın ayakkabıyı alsın.

Gittiği takımda mutlu olsun.

Bize huzursuz futbolcu lazım değil.Huzursuzluk yaratan adam lazım değil o yüzden gitsin gittiği takımda huzur bulsun.Valla ne dizimi döverim ne ah çekerim.

eGowiCh
23.Temmuz.2010, 00:01
Oyuncuda değil, kulüpte aramak lazım sorunu. Kezman, Anelka, Güiza, bunlar başarılı olamıyorsa, üstelik kaliteli adamlar olmalarına rağmen, sorunu oyuncuya yüklemek kolaya kaçmaktan başka bir şey değil. Bu üç futbolcu da küstürüldü, küstürülmelerinin de sorumlusu oyuncular değil, kulüp. Anelka Denizlispor maçında oynatılmaz (kader maçında), Kezman en kritik Chelsea deplasmanında oynatılmaz, Güiza desen daha Aykut Kocaman geldiği ilk gün kendisini topa tutar gibi.

Aziz Başkan, Güiza'nın değerinin düşürülmesinde medyayı sorumlu tutmuş, tamamen haklı. Medya abarta abarta adamı amatör topçusu yaptı. Bu adam bütün eleştirilere rağmen 2 yıl boyunca İspanya kadrosuna çağrıldı, Dünya Kupası kadrosuna da alınıyordu, sonradan çıkarıldı.

GeorgeWeah
23.Temmuz.2010, 00:03
Bomba twitterda patladı. 20 m euroya Darrent Bent diyorlar. Bu gece açıklanacakmış.

Dipnot: Duyuma inanma duyumsuz kalma :)

Revolution
23.Temmuz.2010, 00:25
Bent gelirse isterse verilen 35 milyon euro olsun bu ligi bence "söker" atar :D

GeorgeWeah
23.Temmuz.2010, 00:38
Bent gelirse isterse verilen 35 milyon euro olsun bu ligi bence "söker" atar :D
Kesinlikle katılıyorum. Geçen sene de çok iyi bir performansı vardı. Umut fakirin ekmeği işte. Bi umut bekliyoruz. :)

Revolution
23.Temmuz.2010, 00:51
Aziz Yıldırım bir oyuncuya ayıracağımız 15 Milyon Euro'muz var demişti.. 5 milyon da sponsor bulmuş olabilirler neden olmasın :) Bent'i bizim maçlar hariç izlemek isterim açıkçası :D

GodfatheR
23.Temmuz.2010, 00:53
Başkan alacağı adamın ismini basına vermez. Gyan hedef şaşırtmaca olabilir.

Revolution
23.Temmuz.2010, 01:41
Güiza'nın da Dia'nın da Stoch'un da Santos'un da adını birçok kez duyduk ama basında gelmeden önce..

RasAnt
23.Temmuz.2010, 04:04
Dia transferi harika oldu stoch alex ve ibrahimovici bekliyorum hadi bakalım yonetım bu sene gozume gırdın, krasıcı almadınız ya dileyin benden ne dilerseniz :D

Zekirdek
23.Temmuz.2010, 09:40
Anelka olayı farklı, adam burayı seviyorum ama milli takımda oynayabilmem için büyük liglerde olmam gerekli dedi, üstelik para kazandırarak geldiği fiyatın üzerinde satıldı.

Güiza burayı kafa olarak bitirmiş, kalırsa asla formunun zirvesine çıkamaz, giderse gittiği yerde gollerine devam edebilir, 34 gol atmış zaten bizim takımda 2 senede yaklaşık 70 maçta.

70 değil 94 maçta 34 gol attı. Attıklarının için UEFA ve CL öne elemelerindeki zayıf takımlarda var.

Aziz Yıldırım bir oyuncuya ayıracağımız 15 Milyon Euro'muz var demişti.. 5 milyon da sponsor bulmuş olabilirler neden olmasın :) Bent'i bizim maçlar hariç izlemek isterim açıkçası :D

Krasic'e verecekleri parayı Dia'ya verdiler. Ekstra £6M - £7M kaynak yaratıldı. Onuda £15M üstüne koymuşlardır.

GodfatheR
23.Temmuz.2010, 11:56
Gyan'a 15 milyon Euro vericeğimize gidip Gignac'ı alsak ne güzel olur.

Del Piero_10
23.Temmuz.2010, 11:56
Gyan Asamoah'ı Udinese günlerinden beri izliyoruz. Son vuruş konusunda Güiza'yı aratacak biri. Bence santrafor olarak ona güvenmek çok yanlış bir tercih. 15 milyon € gibi fiyatlar dolaşıyor, 47 maçta 14 gol atmış bir adam bu parayı hakedecek ne yapmış olabilir? Dünya Kupasında attığı gol mü?

Varonil
23.Temmuz.2010, 11:58
Ben inanamadım açıkcası Aziz Yıldırım Gyan ismini vermiş normalde asla transferde isim vermez.Ben ters köşe bekliyorum forvet transferinde.Hoarau ismi geçiyor inşallah onu alırız Gyan'ı alacağımıza.

GodfatheR
23.Temmuz.2010, 12:12
Alaattin Metin köşe yazısında yapılacak transferler arasında Robinho'yu tarif etti. Hadi bakalım :p

SAİT71
23.Temmuz.2010, 12:18
:D Valla ben Robinho'nun ülkemize tatil yapmak için bile uğrayacağını düşünmüyorum. Bizimkiler yine gider Gyan'ı alırlar..

GodfatheR
23.Temmuz.2010, 12:21
:D Valla ben Robinho'nun ülkemize tatil yapmak için bile uğrayacağını düşünmüyorum. Bizimkiler yine gider Gyan'ı alırlar..

Açıkçası bende öyle düşünüyorum :) Gyan'ı da alabilirz bence iyi bir hücum oyuncusu ama gidip de 15 verdik 18 milyon istiyorlar pazarlıklar sürüyor gibi haberler beni deli ediyor. O paraya Gyan'dan çok daha iyilerini alabiliriz. Mesela Gignac.

yaman76hakanFB
23.Temmuz.2010, 12:23
Robinho'nun daha 18 yaşındayken Santos'tan ayrılıp Real Madrid'e geliş şeklini hatırlıyor musunuz?

Real Madrid'den ayrılış biçimini?

City macerası? Ve ülkesine dönüş süreci...

Acaba yeni bir problem çocuğumuz mu olacak? (Gelmesin demiyorum, yanlış anlaşılmasın...)

Varonil
23.Temmuz.2010, 12:30
Robinho çok zor,gelmesini takıma katkısı için çok isterim,ama Hakan Abi'ye de katılıyorum.Gelirse Kazım ile çok iyi bir ikili olur Robinho (!) Hele geçen seneki patlak veren skandallardan sonra.

Gignac da Aykut Kocaman'ın istediği merkez santrafor tipine uyan bir adam.Topla birlikte hızlı süratlanabilen,bunun yanında son vuruşlarda çok başarılı.Fransa'nın DK'daki kötü performansıyla bir zorluk yaşayacağımızı düşünmem bu transferde.8-9 M € civarı bir paraya bitirebiliriz.

GodfatheR
23.Temmuz.2010, 12:32
Gyan 18 milyon Euroysa, Gignac rahat 20 eder bence =) Gignac bu ligin tozunu atar.

TR.CaPTaiN
23.Temmuz.2010, 12:32
Alaattin Metin desteksiz sallıyor. Yazısında defansta sıkıntı yok, ortasahada sıkıntı yok, forvet de Gyan olacak ve dünyaca ünlü bir yıldız gelecek diyor. Defansta sıkıntı yoksa oraya alınmaz, ortasahada sıkıntı yoksa oraya alınmaz, forvete Gyan gelecek diyorsun oraya alınmaz. Dünyaca ünlü yıldız nereye alınacakmış ? Alaattin Metin yönetimin resmi yazarı, bu tip yazılarla bu sene düşük kalan kombine sayısını yükseltmeyi hedefliyorlar. Yani şu saatten sonra dünyaca ünlü yıldızın falan geleceği yok; keşke gelse de yanılsam.

SAİT71
23.Temmuz.2010, 12:33
Varya 16-18 verip Gignac'ı alabilsek hem takım için hemde gelecekte olası bi satış için iyi iş yapmış oluruz.

Aşk-ı Şehir
23.Temmuz.2010, 13:05
Ne Gignac, ne Gyan. Fenerbahçe'nin aradığı santrafor tipi Hoarau...

RasAnt
23.Temmuz.2010, 13:06
Zlatan İbrahimovicden başkası kesmez bu takımı ve taraftarı

murat taşlı
23.Temmuz.2010, 13:28
Güiza'yı Tigana istiyor ve oraya gidecek büyük ihtimalle. Tigana'yla beraber Güiza şov yapar. Biz de Anelka'da olduğu gibi dizimizi döveriz.

Güiza yüzünden bende dövecek diz kalmadı sizi bilmem.:icon_lol:

sananes
23.Temmuz.2010, 14:34
dia'yı kaça aldık biz peki ben hala bu bilgiye ulasamadımda lyondan gomisi alalım diyorum başka bişey demiyorum.elemelerde de kazımı forvet oynatır umarım liste gönderilmiştir artık

GodfatheR
23.Temmuz.2010, 14:36
6 Milyon € ödemişiz sanırım.

MeMo
23.Temmuz.2010, 14:50
Güiza yüzünden bende dövecek diz kalmadı sizi bilmem.:icon_lol:

Aynen Guiza kalırsa bu sefer kel kalıcaz hepimiz.Guiza gitsin istediği yerde gol kralı olsun.Bu adam keşke kalsaydı diyen 2-3 kişi anca çıkar.

GodfatheR
23.Temmuz.2010, 14:56
Anelka gittiğinde de üzülmemiştim, Güiza'da giderse hiç üzülmem zil takıp göbek atarım. Anelka Chelsea'ye gitmiş de gol kralı olmuş. Bana ne efendim benim takımımda umursamaz takılıp oynamayan adam altın ayakkabı kazansa bana ne. Güiza gitsin La liga'ya 27 değil 54 tane atsın bana ne.

Sekopej
23.Temmuz.2010, 15:03
Bugün tarihli Sabah Gazetesi'nde Deniz Derinsu imzası ile yayınlanan bir haberde kulübümüzün Brezilyalı futbolcu Robinho'yu transfer edeceği öne sürülmektedir. Sabah Gazetesi bu haberinde Akşam Gazetesi yazarı Sayın Alaattin Metin'in birgün önce yazdığı haberi kaynak göstermektedir. Ancak Sayın Metin'in yazdığı haberde Robinho ismi ya da bir başka futbolcunun ismi geçmemektedir. Bu haberden yola çıkarak Robinho ismini sayfalarına taşıyan Sabah Gazetesi'dir. Kulübümüz Robinho'yu transfer etmek adına herhangi bir çalışma yürütmemektedir. Dolayısıyla söz konusu haber doğru değildir.
Taraftarlarımızın kulübümüz tarafından açıklanmadıkça transfer haberlerine itibar etmemeleri gerektiğini önemle hatırlatırız.

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ

Robinho ismini kimin ortaya attığı belli oldu.

goosfraba
23.Temmuz.2010, 15:14
güiza getafe'ye kiralanmış.

GodfatheR
23.Temmuz.2010, 15:16

Gitsin bi 20 gol atsın da iyi paraya satalım bari bi daha ki sene :) Ama ben kulübümüzün illa ki Getafe'ye önümüzde ki sezon için satın alma şartı koştuğunu düşünüyorum.

SAİT71
23.Temmuz.2010, 15:18
Sanırım Kezman gibi olacak buda..

Sekopej
23.Temmuz.2010, 15:19
Satın alma opsiyonuyla kiralanacak, bedel şimdiden belirleneceği için seneye çok gol atsa da fiyat değişmez.

Varonil
23.Temmuz.2010, 15:24

Oh be gitti sonunda.Satın alma opsiyonunu da vermişizdir büyük ihtimalle.Soldado'nun gidişinden sonra daha iyi bir isim alamazdı Getafe kesinlikle.Gerçi 5 M € vermekte niye zorlandılar anlamadım Pedro Leon ve Soldado'dan gelecek parayla Güiza'yı bonservisi ile birlikte alabilirlerdi.

Her neyse,Güiza gitti ya.Önemli olan o :D

Diğer gidecek yabancı da Deivid olacak büyük ihtimalle.Deivid'i de gönderebilirsek stoper veya ön libero'ya kaliteli bir oyuncu alabiliriz belki.

TR.CaPTaiN
23.Temmuz.2010, 15:24
Deniz Derinsu'nun Robinho haberini yalanlayıp; Alaattin Metin yazısında isim vermemiştir demek, evet Alaattin Metin doğru söylüyor, yıldız transferi de düşünüyoruz ama Deniz Derinsu ismi tutturamadı demektir. Yok yıldız transferi düşünülmüyorsa Alaattin Metin de yalanlanmalıydı.

Xsnoopkarl
23.Temmuz.2010, 15:25
bence forvete hourouyu alalım hem uzun hem bitirici çok işimize yarar o olmassada gomis en son gyanı isterim ben

GodfatheR
23.Temmuz.2010, 15:28
Deniz Derinsu'nun Robinho haberini yalanlayıp; Alaattin Metin yazısında isim vermemiştir demek, evet Alaattin Metin doğru söylüyor, yıldız transferi de düşünüyoruz ama Deniz Derinsu ismi tutturamadı demektir. Yok yıldız transferi düşünülmüyorsa Alaattin Metin de yalanlanmalıydı.

Aynı şeyi çıkardım bende =) Forvetde Asamoah'ın hedef şaşırtmaca olduğunu düşünüyorum. Büyük bi yıldız gelicek forvete :0:

CeNTeR_TR
23.Temmuz.2010, 15:54
Güiza'nın gitmesi ile ilgili resmi bir açıklama varmı ?

berkay19
23.Temmuz.2010, 15:59
Güiza'nın gitmesi ile ilgili resmi bir açıklama varmı ?

Resmi siteye baktım ama bir açıklama göremedim. Getafe'nin resmi sitesine de bakmak lazım tabi :D

KanaKe
23.Temmuz.2010, 16:00
ben sanmiyorum yönetimin 5 milyon € satin alma opsiyonu koyacagini en az 7-8 milyon € koyarlar.

CeNTeR_TR
23.Temmuz.2010, 16:03
Resmi siteye baktım ama bir açıklama göremedim. Getafe'nin resmi sitesine de bakmak lazım tabi :D

Oradada bir haber yok neyse inşAllah akşama kadar çıkar haberi (:

berkay19
23.Temmuz.2010, 16:03
ben sanmiyorum yönetimin 5 milyon € satin alma opsiyonu koyacagini en az 7-8 milyon € koyarlar.

Yani... Belki adam La Liga da yine coşacak 15 milyon euro falan değeri olcak Getafe nerdeyse bedavaya almış olacak. Ama resmi bir açıklama göremedim.

CeNTeR_TR
23.Temmuz.2010, 16:31
Bu saatten sonra Güiza'nın 40 gol atıp değer yükseltmesi bizim için hiç önemli değil (:

Her türlü biz karda oluruz.Şuan gitsin maaşını ödemeyelim seneyede satın alınsın hiç problem yok isterse Altın ayakkabıyı alsın.

Bizde problemli diğer takımlarda başarılı oyuncu karakter meseLesidir.

berkay19
23.Temmuz.2010, 16:36
Tabi önemli olan bir Fenerbahçeli'nin düşüncesi. Bir Galatasaraylı olarak empati kurayım dedim başaramadım :P ama yine de 5 milyon biraz düşük bir değer 14 milyona alınmış bir forvet için.

CeNTeR_TR
23.Temmuz.2010, 16:41
Tabi önemli olan bir Fenerbahçeli'nin düşüncesi. Bir Galatasaraylı olarak empati kurayım dedim başaramadım :P ama yine de 5 milyon biraz düşük bir değer 14 milyona alınmış bir forvet için.

Adam Güiza'yı alan takıma arsa veriyor önceki sayfarlarda haberi vardır :D

Düşün yani alsınlar üstüne bizden para var diyoruz daha ne olsun :n:

berkay19
23.Temmuz.2010, 16:46
Adam Güiza'yı alan takıma arsa veriyor önceki sayfarlarda haberi vardır :D

Düşün yani alsınlar üstüne bizden para var diyoruz daha ne olsun :n:

Hadi ya iş o raddeye geldi mi? Tamam sustum artık :D

CeNTeR_TR
23.Temmuz.2010, 16:49
Hadi ya iş o raddeye geldi mi? Tamam sustum artık :D

Tam olarak linkide burada :p

http://fanatik.ekolay.net/Guziayi-alana-arsa-bedava_3_Detail_34_187735.htm

Cengo
23.Temmuz.2010, 17:03
Zlatan İbrahimovicden başkası kesmez bu takımı ve taraftarı

Zlatan'ı kim kaybetmiş de biz bulalım.

EndoplazmiK RetikuluM
23.Temmuz.2010, 21:07
Deivid takımda kalacaksa bu seneki 22 kişilik yedek ve as kadro böyle olur sanırım...

http://img101.imageshack.us/img101/1249/adsznu.png (http://img101.imageshack.us/i/adsznu.png/)

Revolution
23.Temmuz.2010, 21:18
Caner'i,Uğur'u, Gökhan Ünal'ı yemişsin valla :D

titates1
23.Temmuz.2010, 21:18
Deivid takımda kalacaksa bu seneki 22 kişilik yedek ve as kadro böyle olur sanırım...

http://img101.imageshack.us/img101/1249/adsznu.png (http://img101.imageshack.us/i/adsznu.png/)

Bu ne hocam ?

Varonil
23.Temmuz.2010, 21:31

Yabancı bir forvet alacağız,orası kesin.

Deivid,Önder ve belki Volkan Babacan gidebilir.Kadroda belirtmemişsinizi ama Cristian da var ortasahada alternatifler arasında.

Belki defansif yönü kuvvetli bir ortasaha alabiliriz.Manisa'daki Yiğitlerin birisi ile ilgileniyorduk bir ara veya Trabzon'lu Ceyhun olabilir.

Şimdilik durum bu gözüküyor.

Wesley Sneijder
23.Temmuz.2010, 21:34
Deniz Barış takımdan ayrılmamış mıydı?

goosfraba
23.Temmuz.2010, 21:35
deniz barış - antalyaspor
ali bilgin - kayserispor
vederson - bursaspor

takımdan ayrılanlar

Zekirdek
23.Temmuz.2010, 21:49

Bu kadro kümeye oynar. Nerede Caner nerede Uğur nerede Kraliza.

EndoplazmiK RetikuluM
23.Temmuz.2010, 21:55
Bu benim kadrom Aygün :)

Caner'i sol beke yedek yazacaktım ama adam bulduğu topu şişiriyor.

Santos'u AML yazayım dedim Stoch yedek kalıyor.

Hem bir Caner bir Uğur bir Kraliza yok diye bu kadro kümeye oynamaz ;;)

ForsakeN
23.Temmuz.2010, 21:58
GK-Volkan Demirel(Babacan
DL-Santos(Uğur boral)
DR-Gönül(Bekir)
DC-lugano(İlhan)
DC-Bilica(Önder
DM-Selçuk(Cristian) -Mecburiyetten Cristian yedek kalacak
MC-Emre(Topuz)
AMR-Dia(Kazım)
AMC-Alex(Özer-Deivid)
AML-Stoch(Caner
ST-G.Ünal-(Semih)

Şuanki kadroyla olay budur

EndoplazmiK RetikuluM
23.Temmuz.2010, 22:03
Semih Gökhan'dan daha kaliteli bir futbolcu bence.

Ve Uğur DL'de tam olarak oynamıyor diye biliyorum.

Universal
23.Temmuz.2010, 22:13
Uğur Boral asıl sol bek oyuncusudur, kendisinin o mevkide daha başarılığı olduğunu daha önceleri belirtmişti.

Aykut Hoca daha önce takımdan ayrılanlar olacak demişti, bu isimleri merak ediyorum.

Varonil
23.Temmuz.2010, 22:15
Zico zamanında Uğur Boral sol bekte oynuyordu,başarılı maçlar çıkartmıştı Uğur o zaman.Sakatlık,ceza gibi durumlarda Santos'a iyi bir alternatif şu anda.

goosfraba
23.Temmuz.2010, 22:15
güiza
deivid
önder
ve belki babacan

takımdan ayrılacaklar

Zekirdek
23.Temmuz.2010, 22:18
Bu benim kadrom Aygün :)

Caner'i sol beke yedek yazacaktım ama adam bulduğu topu şişiriyor.

Santos'u AML yazayım dedim Stoch yedek kalıyor.

Hem bir Caner bir Uğur bir Kraliza yok diye bu kadro kümeye oynamaz ;;)

Bekir sağ bekte yapamıyor ve ters ayakla ne yapsın orada. :)

Universal
23.Temmuz.2010, 22:18
Güiza kesin gidecektir. Deivid ve Önder iyi bir bonservis veren kulüp bulunursa mutlaka gönderilir; ama bu süre içinde mutlaka satılırlardı.

Babacan her türlü takımda kalacaktır. Çünkü; üçüncü kaleci takıma şart. Babacan, Mert'e göre daha tecrübeli. Fenerbahçe'nin yeni bir kaleci transfer yaparak takımın bühtçesini yormayacaktır.

EndoplazmiK RetikuluM
23.Temmuz.2010, 22:21
Güiza kiralık gitti ve satın alma opsiyonu var diye biliyorum :)

Uğur Boral'a gelince, Sol bekte oynadığını biliyorum ancak uzun süredir o bölgede oynamıyor.

Universal
23.Temmuz.2010, 22:35
Güiza nereye gitti?

TR.CaPTaiN
23.Temmuz.2010, 22:36
http://www.lequipe.fr/Football/20100723_202717_remy-refuse-fenerbahce.html

Remy Türkiye´ye gelmek istemediği için reddetmiş. Gyan ve Gomis´e de tekliflerimiz varmış..

Varonil
23.Temmuz.2010, 22:36
Bugün Getafe'ye satın alma opsiyonlu kiralık gittiği haberi geldi,ama resmi ağızdan bir açıklama yok daha.

Edit:Gomis gelirse harika ötesi birşey olur.Bir kere sadece o fiziği ile rakibi korkutur yahu :n:

TR.CaPTaiN
23.Temmuz.2010, 22:45
Gomis iyidir ama şöyle bir sıkıntı var;

http://www.yukleresim.com/images/66755173191326085504.jpg (http://www.yukleresim.com/)

Varonil
23.Temmuz.2010, 22:47
Kötüymüş gerçekten.Resimde bile oldukça ciddi birşey olduğu belli.Gomis kalsın o zaman Hoarau veya Gignac gelsin :D

EndoplazmiK RetikuluM
23.Temmuz.2010, 23:24
Horau gelirse dağıtır TSL'yi.

KanaKe
23.Temmuz.2010, 23:53
Gomis adina üzüldüm ciddi rahatsizlikliklari olabilir cok iyi bir futbolcu umarim ilerde böyle bir olayla kariyeri son bulmaz.

izmer96
24.Temmuz.2010, 00:18
En büyük rakibi Tottenham!

Fenerbahçe Yönetimi transfer çalışmalarını sürdürürken, Asamoah Gyan kanadındaki gelişmelerde en büyük rakip olarak Tottenham kaldı.İngiliz kulübü temsilcileri Gana Milli Takımı'nın golcüsü Gyan'ı şiddetle isterken, Rennes Kulübü de yaptığı açıklamada "Tottenham Gyan için geliyor" duyurusu yaptı.
Fransa basınında yer alan haberlerde, "Fenerbahçe'nin yakından ilgilendiği Gyan'ın peşini İngiliz Kulübü de bırakmıyor" yazılırken, 2012'ye kadar Rennes ile sözleşmesi bulunan Asomah Gyan için Tottenham'ın 15 milyon Euro'ya kadar çıktığı bildirildi.
Blackburn ve West Ham United'ın da bu oyuncu ile yakından ilgilendiği yazıldı.

Revolution
24.Temmuz.2010, 00:22
Feberbahçe için sevindirici haber..

goosfraba
24.Temmuz.2010, 00:29
Remy için 15 m euro teklif yapmışız. NİCE başkanı radyoda açıklamış. Liverpool'un teklifini beğenmemişler. West Ham da bizim teklife yakın bir teklif yapmış. Remy özellikle İngiltere'de Liverpool'da oynamak istiyormuş. Liverpool'un teklifini reddettikleri için şuan tek rakip West Ham gibi görünüyor.

goosfraba
24.Temmuz.2010, 00:30
radyo'nun adı RMC Sport.

goosfraba
24.Temmuz.2010, 00:37
...................

Radyo yorumcusu dedi ki‚ "bana sahsen West Ham ve Fenerbahçe arasinda seçim yap deseler bavullarimi toplar hemen Türkiye´ye giderdim‚ her sene sampiyonlar ligi oynayan bir takim" dedi‚ baskan da onu onayladi‚ çok büyük bir kulüp dedi ama oyuncusu ingiltere liginde göz önünde bulunmak‚ parlamak istiyormus

goosfraba
24.Temmuz.2010, 01:37
Remy'nin kulübüyle anlaşmışız fakat kendisi reddetmiş. Türkiye'ye sıcak bakmıyormuş. İngiltere'de ya L'pool ya da West Ham forması giyer.

vego
24.Temmuz.2010, 01:41
Fenerbahçe Guiza'nın maliyetini bonservis bakımından geçecek bir oyuncu alacak belli.Hayırlısı...

Universal
24.Temmuz.2010, 01:50
Ben Fenerbahçe'den forvet için yüksek bir ücret bekliyorum. Çünkü; bu gün NTVSpor'da birisi konuştu. Bu kadar uzun süre eğer transfer gerçekleşmediyse gerçekten kaliteli bir isim alınacaktır. Zor bir transfer yaptığımız ortada, beklemek lazım. Umarım gelecekler arasında en kötüsü Gyan olur.

Professeur
24.Temmuz.2010, 03:19
Arkadaşlar Gomis için herkes gelsin demiş ama geçen sene 1 maçını bile seyreden var mı acaba merak ediyorum?

bjk4ever
24.Temmuz.2010, 11:32
Radyospor tamamen sallama balon haberler yapiyor, inanmayin derim.....

bjk4ever
24.Temmuz.2010, 11:32
Ben Fenerbahçe'den forvet için yüksek bir ücret bekliyorum. Çünkü; bu gün NTVSpor'da birisi konuştu. Bu kadar uzun süre eğer transfer gerçekleşmediyse gerçekten kaliteli bir isim alınacaktır. Zor bir transfer yaptığımız ortada, beklemek lazım. Umarım gelecekler arasında en kötüsü Gyan olur.

Gecen seferlerde de cok beklenilmisti ve Kezman gelmisti. Belki de istedikleri yuksek profilli oyuncularla anlasamayip daha kotusunu alacaklar, ne malum?

goosfraba
24.Temmuz.2010, 14:30

radyospor mu

GodfatheR
24.Temmuz.2010, 14:31

Şaşırmışsın sen.

MeMo
24.Temmuz.2010, 14:33
Arkadaş Fenerbahçe lehinde haber yaptığı için dedi onu.İsime pek takılmayın derim.

Lorik Cana19
24.Temmuz.2010, 14:52
Gyan gelecek gibi.

Sekopej
24.Temmuz.2010, 14:56
Gyan büyük ihtimalle bitmişti ama sonra devreye giren kulüpler olunca, Rennes kulübü de istediği ücrette indirim yapmıyor, diğer kulüplerin teklifini koz olarak kullanıyor olabilir.

Aman yeter tamam deyip istedikleri ücret verilebilir ya da vazgeçiyorum diye blöf yapılıp onları görmek istenebilir, hangisi olacak görürüz muhtemelen 3-4 güne.

GodfatheR
24.Temmuz.2010, 14:58
Yeni forvetimiz Gyan olmayacak. Kim olacak bilemem ama :0: :D

EndoplazmiK RetikuluM
24.Temmuz.2010, 14:58
Gyan gelirse 2. Güiza vakası olur. Güiza en azından pozisyona girip atamıyordu. Gyan gelirse giremezde girsede atamazda.

Lorik Cana19
24.Temmuz.2010, 15:00
Gyan büyük ihtimalle bitmişti ama sonra devreye giren kulüpler olunca, Rennes kulübü de istediği ücrette indirim yapmıyor, diğer kulüplerin teklifini koz olarak kullanıyor olabilir.

Aman yeter tamam deyip istedikleri ücret verilebilir ya da vazgeçiyorum diye blöf yapılıp onları görmek istenebilir, hangisi olacak görürüz muhtemelen 3-4 güne.

F.Bahçe kulübü bence isterse Gyan'ı alır gibi. Çünkü Aziz Yıldırım isterse bugün Gyan'ı getirir. Maddi açıdan da sorun olmaz gibi. İlgilenen kulüplerle de yarışabilirler. Liverpool'un istediğini duydum ama Liverpool bu transferde F.Bahçe ile yarışamaz. Bana göre büyük ihtimalle Aziz Yıldırım Rennes'in yaptığı blöfe inat verir parayı alır Gyan'ı. :)

Sekopej
24.Temmuz.2010, 15:05
15 verilecekse 18 de verilir ama daha oyunucun ederi o kadar mı, orası tartşılır, bu nedenle de uzuyor, eğer ederi olsa o kadar, sorun değil.

Aziz Yıldırım sürekli basında adı geçmesinden rahatsız gündemdeki isimlerin, kendisi Gyan ile ilgili açıklama yaptı deniliyor, haber yalan değilse eğer, Gyan'ı şaşırtmaca olarak da kullanıyor olabilirler çünkü çıkıp bu adamı alacağım demez asla Aziz Yıldırım.

Lorik Cana19
24.Temmuz.2010, 15:07
Gyan'a bence 15-18 milyonlar asla verilmemeli. O fiyata Gyan'dan çok daha iyi isimler bulunur. Güiza 2 olmaz ama çok etkili de olmaz gibi. Grafite, Gyan'dan daha iyi transfer olur.

ulasfb
24.Temmuz.2010, 15:15
Gyan 13 milyondan fazla etmez diye düşünüyorum.Eğer 18-20 milyon eurolar verilecekse çok daha iyi oyuncular alınabilir.

GodfatheR
24.Temmuz.2010, 15:16
Andre-Pierre Gignac bu paralara çok rahat alınabilir.

bjk4ever
24.Temmuz.2010, 16:37
Şaşırmışsın sen.

Besiktas'la ilgili haberlerinin tamami balon, dogru cikmiyor. Ayni sey Lig TV icin de gecerli. FB icin hangi siteler guvenli bilemem ama BJK icin haber1903 ve birazcik ntvspor disinda hicbir haber kaynagi dogru haber yapmiyor genelde, buna radyospor da dahil.

MeMo
24.Temmuz.2010, 16:45
Besiktas'la ilgili haberlerinin tamami balon, dogru cikmiyor. Ayni sey Lig TV icin de gecerli. FB icin hangi siteler guvenli bilemem ama BJK icin haber1903 ve birazcik ntvspor disinda hicbir haber kaynagi dogru haber yapmiyor genelde, buna radyospor da dahil.

İyide radyospor değil ki kaynak?

bjk4ever
24.Temmuz.2010, 16:48
İyide radyospor değil ki kaynak?

O zaman haber dogru haber olabilir.....

bjk4ever
24.Temmuz.2010, 22:17
Hoarau da gundeme gelmis, bence kesinlikle Gyan'dan daha faydali olur. Bildigim kadariyla daha ucuz olmasi lazim (hem de baya), Gyan'dan daha iyi tek forvet oynar, hava toplarina hakim ve bitiriciligi daha iyi. Gyan biraz daha forvet tarzi oynayan pirpir bir oyuncu, Hoarau daha bir santrfor. FB zaten kanatlara 2 pirpir (Dia, Stoch) aldigina gore ve sistemde tek santrfor olacagina gore Hoarau bence daha faydali olur. Gyan alinirsa FB kendi sahasinda kapanan Anadolu takimlarina karsi buyuk sikinti yasar bence.

yaman76hakanFB
24.Temmuz.2010, 22:26
Hoarau da gundeme gelmis, bence kesinlikle Gyan'dan daha faydali olur. Bildigim kadariyla daha ucuz olmasi lazim (hem de baya), Gyan'dan daha iyi tek forvet oynar, hava toplarina hakim ve bitiriciligi daha iyi. Gyan biraz daha forvet tarzi oynayan pirpir bir oyuncu, Hoarau daha bir santrfor. FB zaten kanatlara 2 pirpir (Dia, Stoch) aldigina gore ve sistemde tek santrfor olacagina gore Hoarau bence daha faydali olur. Gyan alinirsa FB kendi sahasinda kapanan Anadolu takimlarina karsi buyuk sikinti yasar bence.

Doğrusunu istersen Fransa ligini yeterince takip etmiyorum. En fazla PSG_Marsilya maçları filan... Birkaç defa da sezon sonu kırılma maçı... (Eskiden Lyon'u takip etmek hoşuma giderdi.) Bu oyuncuları da yeterince izlemiş sayılmam. Ama çizdiğin daireden bakınca oldukça mantıklı görünüyor.

IcedEarth
24.Temmuz.2010, 22:32

Gignac bence satılmaz, satılacak olursa da talip olacak kulüplerle başa çıkmak zor olur..

Revolution
24.Temmuz.2010, 23:09
Bence Gignac alınabilir. Hazard gibi zor değil..

bjk4ever
24.Temmuz.2010, 23:55
Bence Fener Gyan icin 15 milyon euro civari parayi gozden cikarmissa biraz daha ekleyip Gignac'i alabilir, Gignac FB'ye gelir ve Toulouse da 20 milyon euro civari paraya evet der bence. Su an buyuk kulupler pesinde degil kotu sezon ve Dunya Kupasinda sonra, zorlasa alabilir aslinda FB.

Hugo
25.Temmuz.2010, 00:07
Gyan 13 milyondan fazla etmez diye düşünüyorum.Eğer 18-20 milyon eurolar verilecekse çok daha iyi oyuncular alınabilir.

La bu Gyan'ı da amma abarttılar yahu. 5 Milyon eder anca. Ama fiziği iyi. En fazla 10 falan eder yahu. 2 gol attı diye hemen yıldız yaptılar.

EndoplazmiK RetikuluM
25.Temmuz.2010, 00:17

Aziz Başkan nereden bilecek böyle bir forvet olduğunu.

-'Usta bir adam varmış adı Messi'ymiş her maç gol atıyormuş'

Aziz Başkan'ın yerinde olsam Gyan'ı değil benzer profilli Meye'yi alırım. Ki bana göre Meye daha iyi bir futbolcu. Gyan kariyerinde attığı 30 golün 15'ini penaltıdan atmıştır.

Forvet illaki yabancı olacaksa bir Gignac, bir Horau alınabilir. Burası doğru. Fakat şu günlerde Yunan ekipleri dünya çapındaki oyuncuları transfer ediyor. (bkz: Albert Riera) Bizim gözlem ekiplerimiz bu derecedemi aciz ?

Her transfer dönemi bu kadar bekleyip adı sanı duyulmamış birileriyle anlaşacaksak ben 5-6 yıl takımımı şampiyon görmeyip U20'ye klübün yatırım yapmasını, geleceği kurtarmasını yeğlerim.

Arsenal şu günlerde -geçtiğimiz 5 yıl boyunca- gerekeni yaptı. Halende yapıyor. Ya Barcelona ? Bunu seneler önce yaptılar ve meyvelerini alıyorlar. ( İniesta, Xavi, Messi, Cesc, Bojan, Giovanni ve dahası)

Bizim klüplerimiz niye sadece bugünü düşünüyor ? Stoch, Dia, Özer diyeceksiniz. Stoch 19 yaşında. Dia ? Özer ?

Galatasaray bunu yapıyor diyeceksiniz. Şuana kadar ilk 11'de alt yapılarından çıkma kaç kişiyi oynattılar ? Arda ? Emre ? Başkası var mı ? Yok!

Bana kalırsa -Daha doğrusu bizlere- gereken yapılmalı, alt yapıya önem verilmeli ve uzun vadede (5-6 yıl) Avrupa'da şampiyonluklar yaşanmasa bile ciddi yerlere gelinmelidir.

bjk4ever
25.Temmuz.2010, 00:51
Altyapi utopya'dan baska birsey degil. Evet, Turkiye hem nufusuyla, hem sosyo-ekonomik yapisiyla, hem futbol sevgisiyle bir altyapi fabrikasi olabilir, ki genc milli takimlarimiz bunun boyle oldugunu zaten gosteriyor, fakat bu ha diye olacak birsey degil. Bu ulkede 3 buyuklerden birinin cikip da '5 sene sampiyonluga oynamayacagiz, ciddi transfer yapmayacagiz, altyapiya sans verecegiz' derse linc edilir, hem medya hem taraftar tarafindan. Boyle birsey yapmak demek diger 2 kulube yenilmek demek, onlaraone gecme firsati vermek demek, 5 sene boyunca ciddi gelirlerden (sampiyonluk, CL, kombine vs) mahrum kalmak demek, ki altyapiya dayali sistemde hicbir zaman basari garantisi de yoktur, kimin cikacagiz belli olmuyor sonucta. GS'de Cafercan'li efsane olacak denen gruptan kimse cikmadi, yine BJK altyapisi superdi derken Eser, Ali Cansun, M.Sedef, K.Ozer, A.Ozturk nerelerde goruyoruz. Altyapi devrimi ilk olarak zihinde olacak, ama bizim ulkemizde oyle buyuk bir rekabet var ki bu kesinlikle mumkun degil, imkansiz.

EndoplazmiK RetikuluM
25.Temmuz.2010, 01:05
Altyapi utopya'dan baska birsey degil. Evet, Turkiye hem nufusuyla, hem sosyo-ekonomik yapisiyla, hem futbol sevgisiyle bir altyapi fabrikasi olabilir, ki genc milli takimlarimiz bunun boyle oldugunu zaten gosteriyor, fakat bu ha diye olacak birsey degil. Bu ulkede 3 buyuklerden birinin cikip da '5 sene sampiyonluga oynamayacagiz, ciddi transfer yapmayacagiz, altyapiya sans verecegiz' derse linc edilir, hem medya hem taraftar tarafindan. Boyle birsey yapmak demek diger 2 kulube yenilmek demek, onlaraone gecme firsati vermek demek, 5 sene boyunca ciddi gelirlerden (sampiyonluk, CL, kombine vs) mahrum kalmak demek, ki altyapiya dayali sistemde hicbir zaman basari garantisi de yoktur, kimin cikacagiz belli olmuyor sonucta. GS'de Cafercan'li efsane olacak denen gruptan kimse cikmadi, yine BJK altyapisi superdi derken Eser, Ali Cansun, M.Sedef, K.Ozer, A.Ozturk nerelerde goruyoruz. Altyapi devrimi ilk olarak zihinde olacak, ama bizim ulkemizde oyle buyuk bir rekabet var ki bu kesinlikle mumkun degil, imkansiz.

Dedikleri doğru, bana göre kısmen.

Lyon 1.lige çıktığında yönetim:

-'5 yıl ligden düşme tehlikemiz olacak. Fakat 10 yıl içinde dünyanın en saygın 5 klübünden olacağız. Nasıl mı ? Alt yapı.', demişti.

Şuanda bulundukları konumu biliyoruz.

Barça, Arsenal, Manu, Lyon bulundukları yerler sağlamdı. Çoğu şeyi gözden çıkarmışlardı.

Barça'nın sırf geleceği kurtarma için ne kupalar, ne paralar, ne şampiyonluklar kaybettiğini biliyoruz.

Ben şuana kadar bizim klüplerimizin, 'Geleceği kurtaracağız, Altyapımız dünyanın sayılı altyapılarından olacak, 2.Arsenal vakası yaratacağız vb.' vaatlerinden hiçbirinin gerçekleştiğini görmedim.

Şuan şampiyonluklar kaybetsede Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş hatta Trabzonspor, geleceği kurtararak önemli bir adım atar.

Umarım düşündüğümü anlatabilmişimdir.

Addolorato
25.Temmuz.2010, 01:12
Altyapı yalan yahu. Babamın arkadaşı var bir tane benimde muhabbetim iyidir onunla bana anlattığı kendi oğlunu Galatasaray seçmelerine götürmüş. İşte elene elene 2 takım oluşturacak kadar çocuk kalmış. Bu 2 takımın oynadığı maçtan 4 çocukmu ne seçeceklermiş. Bu oğlan takımının attığı 4 golün 3 tanesini atmış fakat seçilen 4 çocuktan 1 tanesi Özhan Canaydın'ın torunu diğer 2 tanesi Galatasaray yöneticileriyle bağlantısı olan kişilerin çocukları diğer çocuğun babasıda Galatasaray'ın bir şubesinde müdürmü neymiş. Böyle altyapımı olur.

TR.CaPTaiN
25.Temmuz.2010, 01:19
http://www.yukleresim.com/images/66672010819521781896.jpg (http://www.yukleresim.com/)

1.5 ay önce Recep'i almışız ama resmi siteden herhangi bir açıklama gelmemişti.

http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=30&kisiId=909406

BleedingMoon
25.Temmuz.2010, 01:21
hoarau'nun fm 2009'daki profilini hatırladığım kadarıyla natural fitnessı 1'di :D bu kadar sakatlanan bir adamsa gelmesin. gerçi fm özelliklerini yeni yeni öğreniyorum. doğru bildiğim şeyler yanlış çıkıyor.

anilton
25.Temmuz.2010, 01:23
http://www.yukleresim.com/images/66672010819521781896.jpg (http://www.yukleresim.com/)

1.5 ay önce Recep'i almışız ama resmi siteden herhangi bir açıklama gelmemişti.

http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=30&kisiId=909406

Müthiş transfer olmuş.Bizim Muhammed ile aynı yaştalar.Fizik ve kariyer olarak daha önde Recep.Ama doğum gününün 1 Ocak olması yaşı ile ilgli oynamaların olduğu konusunda şüphe uyandırıyor...

goosfraba
25.Temmuz.2010, 01:28
muhtemelen aralık'ın son 5-6 gününde doğmuş. öyle doğup da nüfus kağıdında 1 ocak olan çok arkadaşım var :)

World Hollow o1
25.Temmuz.2010, 01:36
abi o muhtemelen 2 3 sene nufus cuzdanı olmadan yaşamıştır ondan 1 ocaktır..:)