View Full Version : Fenerbahçe Transfer Haberleri | Lazar Markovic
RaSenGan
18.Temmuz.2010, 14:05
Sissoko+Poulsen+5m€ :icon_eek:
O değil alttaki :D
SAİT71
18.Temmuz.2010, 14:13
19.07 :D + Ronaldinho :D Gerçekten usandık..
nerazzuri
18.Temmuz.2010, 14:16
O değil alttaki :D
Biliyorum yahu, kalkıpta Galatasaray haberini buraya koyacak değil ya.:D
eGowiCh
18.Temmuz.2010, 15:22
Koymayın arkadaşlar bu haberleri. Her sene çıkıyor, daha bir sene tuttuğunu görmedim. Her yıl 19.07'de ya Ronaldinho'yu transfer ediyoruz, ya Kanoute'yi. Hayret bu sene Kanoute'nin adı çok geçmedi.
Şu forma dedikodularını da koymayın. Antu'da "Formalar basıldı, gördüm, hatta ben yazılarını yazdım" diyen Fenerium görevlilierini de gördük, hepsi yalan çıktı.
Eğer siz bizzat duyduysanız size inanırım, tanıdığımız güvendiğimiz kişilersiniz ama Antu'da millet kafa bulmak için yazıyor böyle şeyleri.
16 Mayıs gecesi gönderilmesi gereken adamlar hala kadroda. Temmuz 18 olmuş, gönderilen oyuncu Ali Bilgin ve Deniz Barış. Önceki sene revizyon yapılacak dendi, İlhan Parlak, Can Arat gibi oyuncular yollandı. Revizyon diyorsan yapacaksın, adam gibi as oyuncuların da kellesini alacaksın. Ben sene başında yazdım buraya, Alex gönderilsin dedim, belki de alınabilecek en radikal karardı ama yönetim yapmadı. Takımda ne değişiklik var geçen seneye göre, Daum dışında? Stoch tamam iyi futbolcu ama her şey aynıyken tek oyuncu ne kadar katkı verebilir? Semih'i dün gördük, çok kötüydü, Daum'un oynatmadığı kadar var dememek için zor tutuyorum kendimi.
Sekopej
18.Temmuz.2010, 16:34
19.07 haberleri çıkmaya başlamış yine güzel.:D
Aykut Kocaman bahane üretmedi, maç 5 olmuş, orada çıkıp bağırsan, şov yapsan ne olacak? Maçtan sonra çıkıp, bildiğimiz gerçeklerin gözümüze böyle sokulması hiç hoş olmadı diyen bir adam, acaba içeride neler demiştir?
Ben 5-6 oyuncuyu gönderiorum demek en kolayı ama ya yerlerine adam alınmazsa, işte bu nedenle hala kadrodalar. Tüm yetki de Aykut Kocaman'a geçmemiş görüldüğü gibi yoksa icraatları yapardı.
Emre olayı da basının nereden vursam diye uzattı bir durum, Emre kendisine küfürler edilirken tahammül ediyor iş ailesineküfüre gelince sinirleniyor, Aykut Kocaman izin verdikten sonra da idmanı terkediyor, kafasına göre ayrılmıyor ama kötü sonuçlar geldiği için bunun tekrar gündeme gelmesine şaşırmamak gerek.
İyi olacağız, basit bir hazırlık maçı, yeni geldim zamana ihtiyacım var falan demedi Aykut Kocaman, ne olursa olsun burası Fenerbahçe, her maçta alınacak skor önemlidir dedi, bahaneler üretmedi. Üstelik de hala transferlerin bitirilmemiş olmasında duyduğu rahatsızlığı da laf arasında belirtti.
Keşke transferler kendisi ilgilenmeye devam etseydi, hazırlık kampında İsmail Kartal da takımı idare edebilirdi, en azından işin içinde olduğunda daha etkili olabilirdi.
BleedingMoon
18.Temmuz.2010, 16:53
llorente???
nerazzuri
18.Temmuz.2010, 16:54
Evet Llorente haberleri çıktı, bittiğine dair.
BleedingMoon
18.Temmuz.2010, 16:57
süper olur. eğer doğruysa bundan daha iyisi olamazdı bence.
nerazzuri
18.Temmuz.2010, 16:58
Antu'da rastladım çok güzel bir kadro. :)
http://forum.antu.com/upload/r016326/634150130486575000.jpg
Zekirdek
18.Temmuz.2010, 17:02
Evet Llorente haberleri çıktı, bittiğine dair.
Gelirse turnayı gözünden vururuz.
barahir
18.Temmuz.2010, 17:02
Ama hangi llorente :)
goosfraba
18.Temmuz.2010, 17:06
Athletic Bilbao'nun Llorente'si
Hey maşallah
http://www2.pictures.gi.zimbio.com/Spain+v+Turkey+FIFA2010+World+Cup+Qualifier+EGdFnF NKdWFl.jpg
BleedingMoon
18.Temmuz.2010, 17:09
http://www.transfermarkt.co.uk/en/paco-llorente/profil/spieler_121096.html
bu galiba :D
barahir
18.Temmuz.2010, 17:10
Fernandoysa iyidir.. Yeni bi Andersonumuz olur..
SAİT71
18.Temmuz.2010, 17:10
http://www.transfermarkt.co.uk/en/paco-llorente/profil/spieler_121096.html (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.transfermarkt. co.uk%2Fen%2Fpaco-llorente%2Fprofil%2Fspieler_121096.html)
bu galiba :D
:icon_neutral::icon_neutral::icon_neutral:
:D Fernando Llorente'yi alabilirlerse süper iş başarırlar
yaman76hakanFB
18.Temmuz.2010, 18:54
Geleceğin Mourinho'su bence Aykut Kocaman.. Yeter ki şans tanıyalım istediği imkanları sağlayalım.. Bize böyle hocalar lazım.
Aykut hocaya dair duygularımız ortak... Fakat ben Aykut hocadan Fenerbahçe'nin Mourinho'su olmasını değil, Alex Ferguson olmasını bekliyorum. Mourinho tabirine Ertuğrul Sağlam daha uygun... Şapkadan tavşan çıkarma işinde üstüne yok... Ama uzun vadeli, üç yıl sonrasının gidecek ve gelecek oyuncularını kafasında planlamış, sürekli safrasını atan ve her darbede kendi dokusunu kendi üreterek daha güçlü kalan, sallanmayan ve sarsılmayan, bulunduğu yerde kendine göre uzun vadeli bir düzen kuracak bir Alex Ferguson modeli bekliyorum. Bizim Mourinho'dan çok Alex Ferguson'lara ihtiyacımız var. Uzun vadeli bir İmparatorluğun ilk taşlarının atılmasına muhtacız. Alex Ferguson devraldığı enkazı üçbeş yılda temizleyebildi. Fenerbahçe'nin yapısı buna müsade etmez. Dünyanın en sabırsız ve en acımasız taraftarıyız. (Ama bize bile sabırı öğrettiler. Yıllarca Deivid'e, Deniz'e, Selçuk'a, Guiza'ya, Bilica'ya, Edu'ya, Luciano'ya sabretmek kolay mı? Biz sabır taşıymışız da, haberimiz yokmuş.)
Bu arada spekülasyona yol vermemek için açıklıyayım: Alex Ferguson veya Mourinho tabirlerini onlarla aynı kefeye koymak adına değil, rol model olarak kullanıyorum.
Aykut hoca şu veya bu takımda bunu başaramamış olabilir. Ama bir insanın futbola bakışı, duruşu ve herşeyden önce şahsiyet edası kendini belli ediyor. Mesela Rıdvan veya Oğuz'a asla bu güveni duymazdım. Oysa Rıdvan Fenerbahçe tarihinde en hayran olduğum bir numaralı futbolcudur. (Eskiler kusura bakmasın; Cemil'lere filan yetişemedim.)
Aykut hoca kendini yenilemeye açık ve çok zeki birisi... Kurnaz değil; zeki... Kurnaz insandan nefret ederim; o kurnazlık timsali Köln'de yine yırtık çoraptan çıkar gibi dün beyanat verdi. İnce ince çalışıyor lanetli...)
Yıllar önce Aykut hocaya dair bir biyografi okumuştum: KOCAMAN BİR ADAM-Sıradışı Bir Teknik Direktörün Portresi... Sanırım 2000'li yılların ortalarında okumuştum. En az 6-7 yıl önce... Yeni baskısı var mıdır bilmiyorum. Ama onun nasıl uzun vadeli düşündüğünü, ne kadar kendine has bir değer olduğunu anlatan çok değerli anekdotlar var. İlgilenenlere tavsiye ederim. (Mesela Rıdvan filan öyle prensip düşkünü örnek spor adamı modeli filan değildir. Oğuz hiç değildir. Aykut hoca belki Rıdvan kadar pratik çözümler üretemez, ama uzun vadeli planlar ve geleceği okuma konusunda kimse ona yaklaşamaz.)
eGowiCh
18.Temmuz.2010, 19:11
Llorente-Güiza ikilisi harika olur forvette. Llorente alınırsa süper olur ama sanmıyorum.
Zekirdek
18.Temmuz.2010, 19:12
Llorente-Güiza ikilisi harika olur forvette. Llorente alınırsa süper olur ama sanmıyorum.
Biri kaçırır biri atar. :)
izmer96
18.Temmuz.2010, 19:27
once Forlan sonra Gyan simdide Llorente , hayir bir forvet tipi digerine benzese diycemki biri olmayinca diger alternatife geciyorlar ama uc tane birbirinden alakasiz forvet tipi bu yuzden yalandir bu haberde
Corpus
18.Temmuz.2010, 19:35
Güiza semih yan yana oynasa bence yine aynı şey olur :) Semih pozisyona giremiyor girdiği zaman atıyor. Güiza pozisyona girip atamıyor. Güiza girsn pozisyona ve semih e pas atsın. Bu bana kolay geliyor ama niye gerçekleşmiyor acaba :)
Chivalry
18.Temmuz.2010, 19:49
Volkan Bilicaya versin Bilica 2 metre sürüp Selçuk'a versin Selçuk ayağında topu fazla tutmadan Emre'ye Emre'den Alex'e Alex bi arapas Guiza'ya Guiza hoş bir pas Semih'e Semih vursun gol olsun. Hocam söylemesi ne kadar kolay değil mi :)
HooijDonk07
18.Temmuz.2010, 20:06
Volkan Babacan , Guiza , Bilica bunlar gitmezse bu takım adam olmaz.
sananes
18.Temmuz.2010, 20:09
bilica deivid önder hatta cristian selcuk ve alex bile bu takımdan gitmeliydi şimdi çok geç en iyileri gelecek diye oyalandık ama yine kendimizi avutmuşuz demekki şimdi bi transfer belki 2 transfer yaparlar suçu teknik ekipe atarlar. yıllardır aynı taktik.
goosfraba
18.Temmuz.2010, 20:43
Gürcan Bilgiç : Forlan yarın açıklanacak.
uAburak89
18.Temmuz.2010, 20:45
Forlan gelirse, bu sene dünyada yılın transferlerinden birisi olur.
Corpus
18.Temmuz.2010, 20:46
Forlan gelirse fener için iyi olur tamamda. Birde onun yerine kendinizi koyun. Formunuz bu kadar iyi iken Türkiye'ye gelir misiniz ?
Taraftarlık duygularınızı bir kenara bırakıp düşünün :)
goosfraba
18.Temmuz.2010, 20:48
Forlan gelirse fener için iyi olur tamamda. Birde onun yerine kendinizi koyun. Formunuz bu kadar iyi iken Türkiye'ye gelir misiniz ?
Taraftarlık duygularınızı bir kenara bırakıp düşünün :)
Taraftarlık duygusuyla bir alakası falan yok :D
Forlan ile dünya kupasından önce anlaşıldığı zaten gelen haberler arasındaydı.
anlaşıldı derken, imza atılmamıştı. sadece söz alınmıştı. ve sanırım forlan da sözünü tutmuş bakalım yarın belli olur :)
C h A o S
18.Temmuz.2010, 20:50
Forlan mı ? Yok artık :) Gelirse Fb yönetimini tebrik etmek lazım.
Zekirdek
18.Temmuz.2010, 20:52
Eşşekler adam olur Önder, Bilica ve Selçuk'tan adam olmaz. Ulan Forlan gelsin forma almayan en adi.
Revolution
18.Temmuz.2010, 20:54
Forlan bu kadar formdayken kalkıp da Fenerbahçe'ye gelirse ben de gider 1 formasını alırım Fenerium'dan ayakta alkışlanır o yöneticiler o zaman..
goosfraba
18.Temmuz.2010, 20:56
inşallah almışızdır şu adamı.
Addolorato
18.Temmuz.2010, 20:56
Diego Forlan yarın açıklansın bütün sene avatarımı Fenerbahçe logosu yaparım. İmkansızdan öte bir transfer.
goosfraba
18.Temmuz.2010, 20:58
bana da çok imkansız geliyor. inşallah diyebiliyorum sadece :D
Zekirdek
18.Temmuz.2010, 21:08
Forlan bu kadar formdayken kalkıp da Fenerbahçe'ye gelirse ben de gider 1 formasını alırım Fenerium'dan ayakta alkışlanır o yöneticiler o zaman..
Ama çok iş yapmasını beklemek yanlış olur çünkü başarıya aç biri değil. Ama bir Forlan yerine bir Kadlec alsalar bir Lukaku alsalar daha iyi olmaz mı?
SAİT71
18.Temmuz.2010, 21:09
Bence alırız.. Çokta imkansız değil. Eğer D.K öncesi söz almışsak daha kolay işimiz.
Revolution
18.Temmuz.2010, 21:13
Hagi de geldiğinde başarıya aç biri değildi, van Hooijdonk da.. Forlan kişilik olarak çok savaşçı ve profesyonel bir oyuncu. Kadlec veya Lukaku'yu almak bence biraz kumar oynamış olur Fenerbahçe. Süper transfer olmaz mı? Olur ama Fenerbahçe'nin sabretmeye pek tahammülü yok. Fenerbahçe 3 senedir şampiyon olamıyor ve bu sene camia artık kesinlikle sabır gösteremez.
goosfraba
18.Temmuz.2010, 21:14
fm oynamıyoruz arkadaşlar.
Zekirdek
18.Temmuz.2010, 21:21
Hagi de geldiğinde başarıya aç biri değildi, van Hooijdonk da.. Forlan kişilik olarak çok savaşçı ve profesyonel bir oyuncu. Kadlec veya Lukaku'yu almak bence biraz kumar oynamış olur Fenerbahçe. Süper transfer olmaz mı? Olur ama Fenerbahçe'nin sabretmeye pek tahammülü yok. Fenerbahçe 3 senedir şampiyon olamıyor ve bu sene camia artık kesinlikle sabır gösteremez.
fm oynamıyoruz arkadaşlar.
Lukaku geçen sezon gol kralı oldu ve benden iki yaş büyük adam ama hayvan gibi bir yapısı var. Kadlec ise Sparta Prag'ın CL ön eleme maçlarında gol falan attı. Yani bir deneseler ne olacak. Forlan en az £20M tutacak. Kadlec en fazla £5M Lukaku ise en fazla £10M ücret eder. Ve bu ücretler önceden kimlere verilmediki. Forlan gelirse yeni bir Pier olur diye düşünüyorum. Ayrıca FM eskisi gibi değil. FM'de kim coşarsa diğer seriide süper bir takımda oluyor. Eskisi gibi değilki Tsigalko gibi sallama değil bunlar. Ya da Guarin gibi patlak olmasına ihtimal vermiyorum. Ya Adu gibi.
HooijDonk07
18.Temmuz.2010, 21:25
Lukaku geçen sezon gol kralı oldu ve benden iki yaş büyük adam ama hayvan gibi bir yapısı var. Kadlec ise Sparta Prag'ın CL ön eleme maçlarında gol falan attı. Yani bir deneseler ne olacak. Forlan en az £20M tutacak. Kadlec en fazla £5M Lukaku ise en fazla £10M ücret eder. Ve bu ücretler önceden kimlere verilmediki. Forlan gelirse yeni bir Pier olur diye düşünüyorum. Ayrıca FM eskisi gibi değil. FM'de kim coşarsa diğer seriide süper bir takımda oluyor. Eskisi gibi değilki Tsigalko gibi sallama değil bunlar. Ya da Guarin gibi patlak olmasına ihtimal vermiyorum. Ya Adu gibi.
Chelsea Lukaku'ya 20 m € teklif etti reddetiler.Kadlec umduğun kadar iyi değil merak etme sadece şisirilmiş bir oyuncu.
Zekirdek
18.Temmuz.2010, 21:25
Forlan: "Atletico'da Mutluyum"
http://d1hnewsaepgli4.cloudfront.net/Upload/Images/3063393690673030_206x261.jpg
Son günlerde adı birçok transfer dedikodusuna karışan Atletico Madrid'in yıldız futbolcusu Diego Forlan, kulübünde mutlu olduğunu ve ayrılmak gibi bir düşüncesi olmadığını vurguladı.
Brezilya gazetelerinden Launch'a konuşan Forlan, "Kulübümle 3 yıllık daha sözleşmem var. Kendimi burada evimde gibi hissediyorum. Ayrılmaya hiç niyetim yok" diyerek transfer iddialarını net bir dille yalanladı.
Geçtiğimiz günlerde Juventus'un golcü futbolcu için 20 milyon avroluk bir teklifle Atletico Madrid'in kapısını çaldığı iddia edilmişti.
Golcü futbolcu, geçtiğimiz sezon İspanyol ekibinde gösterdiği muhteşem performansı Uruguay forması altında Dünya Kupası'na da taşımayı başarmıştı.
goosfraba
18.Temmuz.2010, 21:27
bu takımda ne zaman güiza, deivid, bilica olmaz ve bir zihniyet değişir, o zaman böyle gençleri görürüz.
önce amaç iyi bir takım kurmak. daha sonra gençleri kadroya dahil etmektir.
kadlec gelip de ilk 11 de oynayamaz bizde.
TR.CaPTaiN
18.Temmuz.2010, 21:28
Forlan transferi imkansız. Atletico Madrid'in Forlan gibi çok önemli bir oyuncusu için Dünya Kupasından önce anlaşma yapmasını beklemek bana biraz uçuk geliyor. İşin Atletico Madrid boyutunu geçecek olursak; Forlan'ın da Türkiye'yi tercih etmesi zor. Avrupa'da 2 m €'ya oynayıp bunun yarısını vergi olarak veren oyunculardan biri değil ki bu adam, 3 m € net kazancı görünce zıplasın. Yaklaşık 3.5 - 4 m € net geliri varmış. Şuan dünyanın en gözde forvetlerinden bir tanesi.
Gürcan Bilgiç'in sağlam kaynaklardan duyum alabileceğini sanmıyorum.
tarikko
18.Temmuz.2010, 22:36
Forlan imkansiz gibi birsey yahu.Cok zor almamiz.Tabi gelirse havaalanini yikariz o ayri :D ama cok zor be..
eGowiCh
18.Temmuz.2010, 22:57
Yiğit İncedemir ile ilgili haberler çıktı anlaşıldığına yönelik, Önder + 1 milyon Euro şeklinde. Bugün soruşturdum, böyle bir şey yok. Yiğit İncedemir hakkında Fenerbahçe'nin bir transfer girişimi yok.
bjk4ever
18.Temmuz.2010, 23:25
Hadi forumlardaki sarlatanlari anliyorum da, koskoca spor yazarlari nasil yapiyor anlamiyor. Bir ara Aziz Ustel de van Nistelrooy GS'de falan dememis miydi? Forlan yarin aciklanirsa transfer sezonunun sonuna kadar esek avatari koyarim profilime.
Sekopej
18.Temmuz.2010, 23:51
Gürcan Bilgiç ile alakalı geçtiğimiz hafta içinde ağır bir yalanlama yapmıştı kulüp. Bu açıklamadan sonra Gürcan Bilgiç'in sağlıklı bilgi alacağını düşünmüyorum ben de yönetimden. Komplo teorisi olacak belki ama o açıklamaya inat olarak, medya sayesinde Forlan havası estirmek sonra gelmediğinde de yönetimin başarısızlığı diye olayı lanse etmek istiyor olabilir. (Tamamen komplo teorisidir:D)
Bir diğer yandan bakacak olursak, Forlan söz vermiş olsa da, Dünya Kupası'nın en değerli oyuncusu seçilen adamı kulübü kolay kolay bırakmaz, bırakmak için servet ister. Forlan'ın sözünden önce Atletico Madrid'e bakmak gerekir, onlar söz falan dinlemez.:p
KanaKe
19.Temmuz.2010, 02:22
Gürcan Bilgic'te duyum vermeye baslamis hadi hayirlisi :) Shaktar Arsenal'in Brezilya'lisi Eduardo icin 6 milyon pound teklif etmis Krasic'in pesinde kosacaklarina bu adami alabilirlerdi üstelik 6 milyon pound Eduardo icin ucuz bir rakam. Hem forvet hemde kanatlarda oynayabilen bir oyuncu.
HooijDonk07
19.Temmuz.2010, 12:08
19.07 bugün gidip 40 yaşında adam açıklanırsa şasırmayın.yıldız diye kendini yırtacağına gidip yıldız olacak adam almayı akıl edemediler.
SAİT71
19.Temmuz.2010, 12:52
Bence bugün transfer felan açıklanmaz. Bekleyipde hayal kırıklığı yaşamamanızı öneririm..
yaman76hakanFB
19.Temmuz.2010, 13:17
Belki saat 19:07'de açıklanacaktır. Akşamı bekliyorlardır.:p
Arbitre
19.Temmuz.2010, 13:37
anlaşılan transfer christian ve santos transferi gibi son anda açıklanacak ve yine bunlar gibi olacak
Homer J.S
19.Temmuz.2010, 14:08
Umutsuzluğa kapılmamanızı öneriyorum, ince eleyip sık dokuyorlardır.
Eğer ki beklediğiniz gibi çıkmazsa tepki o zaman gelir tüm taraftarlardan, biraz ön yargılı davranıyormuşsunuz gibi geliyor.
Sekopej
19.Temmuz.2010, 14:57
Cristian ve Santos son anda açıklanmadı diye hatırlıyorum, hatta hazırlık maçında bile oynamışlardı. Geçen sene şunlar olmadı bari bunları alalım diye yapılmadı transfer, Cristian zaten alınacaktı, Cristian için gidildiğinde, Carlos'un da sorun çıkarabileceği düşünüldüğünden ve o dönemde Santos milli takımın formasını giydiğinden Santos da transfer edildi.
Asıl önceki sezonlarda son dönemlerde panikle yapılmış transferler mevcut, şu anda hala geç kalınmadığını düşünüyorum. (Son hazırlık maçından kötü sonuç alınmış olsa da Young Boys'u geçeriz, diğer tur için transferler bir an önce gerçekleşmeli)
Addolorato
19.Temmuz.2010, 15:00
Cristian ve Santos Temmuz ayının son günlerinde geldiğine eminim. Çünkü ben İtalya'daydım arkadaşlarla internette transferlere bakıyorduk Fenerbahçe Cristian ile Santos'u almış demiştik.
Bekq
19.Temmuz.2010, 15:03
Hazır Santos'tan konu açılmışken konuyla alakası olmayan birşey söyleyeyim. :D
O Santos nasıl ruhsuz bir oyuncu ya? Anelka 1, Santos 2 resmen. Fenerbahçe'ye gelmiş en ruhsuz oyuncuların başında geliyor Santos.
DenizlispoR
19.Temmuz.2010, 15:04
Belki saat 19:07'de açıklanacaktır. Akşamı bekliyorlardır.:p
19. saniye 07.ci salisede açıklanabilir :zuhaha.
Sekopej
19.Temmuz.2010, 15:12
İşte bu günlerde geldiler, hazırlık maçında da oynamışlardı, daha resmi maçlar başlamamıştı yani geldiklerinde.
Varonil
19.Temmuz.2010, 15:15
Perşembe günü Young Boys maçları için UEFA'ya takım listesini göndereceğiz.O güne kadar 1 ya da 2 transfer açıklanır diye dşünüyorum.
MeMo
19.Temmuz.2010, 15:22
Hazır Santos'tan konu açılmışken konuyla alakası olmayan birşey söyleyeyim. :D
O Santos nasıl ruhsuz bir oyuncu ya? Anelka 1, Santos 2 resmen. Fenerbahçe'ye gelmiş en ruhsuz oyuncuların başında geliyor Santos.
Santos'un ruhsuzluğu eskidendi.Geçen Köln maçında bile bişeyler yapmak isteyenlerin başında geliyordu Santos.İlk geldiğinde alışamamıştı Daum efendi sol açığa koymuştu.2.yarı form tuttu son maçlarda oynasaydı belki de şampiyonduk.
Ben bu sene Santos'a kefilim kim ne derse desin.
Bu arada Cristian ve Santos 20 Temmuz'da gelmişdi.
goosfraba
19.Temmuz.2010, 15:26
bugün transfer/transferler açıklacanak gibi geliyor bana.
Bekq
19.Temmuz.2010, 15:29
bugün transfer/transferler açıklacanak gibi geliyor bana.
İnşallah. :)
Fransız basınında Brandao'yla ilgilendiğimize dair haberler çıkmış.
El Barto
19.Temmuz.2010, 15:57
Zamanında Volodenkov, Tsigalko, Okoronkwo, Nikiforenko, Aghahowa, Costanza gibi isimleri alan takım batardı. :)
O yüzden biraz gerçekçi olmak lazım. Lukaku ve Kadlec değildir Fenerbahçe'nin transfer etmesi gereken adamlar. Kaldı ki geleceğinin bu kadar parlak olduğu iddia edilen oyuncular da Türkiye'yi tercih etmiyorlar malumunuz.
Zaten gelecekleri varsa da gelmesinler Türkiye'ye özellikle büyük takımlara. Büyük takımlarımız her sene şampiyon olmak için oynadıkları için çok tahammülsüz oluyor. Başarısız bir grafik çizdiğinde affetmezler, genç falan dinlemezler sokarlar yerin dibine.
Fenerbahçe'yi her zaman sansasyonel transferler yaparken görüyorduk ama bu sene biraz ağır gidiyorlar. Fenerbahçe'nin belli bölgeleri çok sıkıntılı özellikle forvet ve orta sahada iş tamamen birkaç oyuncuya bağlı gibi gözüküyor. Fenerbahçe'nin en az 3-4 transferle kadrosunu güçlendirmesi lazım. Orta sahada Emre Baroni oynasa yedekleri Selçuk, Mehmet Topuz falan. Türkiye'yi bir yere kadar götürür bu kadro ama Avrupa hüsran olur gibi geliyor bana.
yaman76hakanFB
19.Temmuz.2010, 16:16
İşin gerçeği transfer için o kadar acele edenlerden değilim. Fakat transfer dönemi sadece gelecek oyuncular etrafında yoğunlaşılacak bir süreç değil... Bazı oyuncuları göndermekte en az oyuncu almak kadar faydalı hamle olabilir. Biz gönderilmesi gereken oyuncuları da göndermeyi beceremiyoruz. Kadro şişkinliği en tehlikeli unsurların başında gelir. Hele gruplaşmaların yoğun olarak yaşandığı bir takımda...
Şimdi denilebilir ki; "yenisi gelmezse" diye tedbir amaçlı tutuluyorlar. Bu çok yanlış... Yani kangren olmuş bir dokuyu kesmen lazım... Yerine protez bulamazsam filan diye düşünemezsin... Sonu gelmez...
Daum dün basın toplantısında (ne kadar kendinden ve ikiyüzlü kişiliğinden nefret etsem de) ilginç şeyler söyledi. "Brezilyalıların bu kadar büyük bir grup oluşturması sorun mu" diye sordular. "Ben oyuncuların bir grup halinde dolaşmalarından memnun olurum, ama önceden tek bir Brezilyalı grup vardı; bu gelişimde birden fazla Brezilyalı grup gördüm" dedi. Yine "Türk oyuncular arasında da ayrı ayrı gruplar olduğunu" söyledi.
İşe yaramayan oyuncuları, Önder ve Deivid başta, Volkan Babacan ve hatta Bilica... Bir an önce göndermek transfer kadar faydalı olur.
El Barto
19.Temmuz.2010, 16:22
Şimdi denilebilir ki; "yenisi gelmezse" diye tedbir amaçlı tutuluyorlar. Bu çok yanlış... Yani kangren olmuş bir dokuyu kesmen lazım... Yerine protez bulamazsam filan diye düşünemezsin... Sonu gelmez...
Aslında Fenerbahçe bunu yapmadı da değil. Geçen sezon devre arasında Kazım'ı takımdan yollamaları radikal bir karardı. Aziz Yıldırım endeksli bir kulüp olduğu için Fenerbahçe Aziz Yıldırım'ın kişisel isteklerine göre şekilleniyor her şey.
Mesela Guiza olayı. Guiza'da o kadar ısrar edilmesi. Aziz Yıldırım da böyle olmasını istediği için böyle olmuştur. Yoksa Aziz Yıldırım'ın istemediği bir oyuncu her maç ilk onbirde çıkacak sahaya...
Dünya kupası yeni bitti oyuncular tatilde olabilir. Eğer dünya kupasında oynamış bir kaç oyuncu ile anlaşılacaksa bu sürenin uzaması normal. Ama yine bekletip bekletip Josico gibi bir adam getirirlerse diye korkuyor taraftar.
eGowiCh
19.Temmuz.2010, 16:34
Mesela Guiza olayı. Guiza'da o kadar ısrar edilmesi. Aziz Yıldırım da böyle olmasını istediği için böyle olmuştur. Yoksa Aziz Yıldırım'ın istemediği bir oyuncu her maç ilk onbirde çıkacak sahaya...
Güiza'da ısrar doğruydu, hala ısrar edilmeli.
Anelka'da ısrar edilmedi, sonuç ortada. O zaman Anelka'nın maruz kaldığı eleştiriler ile Güiza'nın bugün aldığı eleştiriler aynı eksende. Futbol değil deniyordu Anelka için de, şimdi aynı eleştiriyi yapanların sesi çıkmıyor. Güiza da öyle, şimdi asıp kesiliyor.
Zaten Türkiye'de herkes teknik direktör. Del Bosque, Aragones, Löw, Hiddink futboldan anlamıyor diye ülkeden gönderildiler. Zico da bunların son örneği aslında.
MeMo
19.Temmuz.2010, 16:36
Anelka'da ısrar edilmedi, sonuç ortada. O zaman Anelka'nın maruz kaldığı eleştiriler ile Güiza'nın bugün aldığı eleştiriler aynı eksende. Futbol değil deniyordu Anelka için de, şimdi aynı eleştiriyi yapanların sesi çıkmıyor. Güiza da öyle, şimdi asıp kesiliyor.
Zaten Türkiye'de herkes teknik direktör. Del Bosque, Aragones, Löw, Hiddink futboldan anlamıyor diye ülkeden gönderildiler. Zico da bunların son örneği aslında.
Guiza da ısrar edilmeli mi?Bir taraftar olarak amaç takımın başarılı olması mı Brazilya'lılardan kurtulup Guiza gibi dandik Avrupalı'lara mı kalması mı?Brazilyalı sevdalısı değilim ama Guiza kalsın Alex gitsin demek çok saçma.
El Barto
19.Temmuz.2010, 16:36
Bütün olay burada bitiyor sanırım.
Addolorato
19.Temmuz.2010, 16:41
Daniel Güiza kötü futbolcu değil. Kötü futbolcu olsaydı pozisyona bile giremezdi. Daniel Güiza pozisyona giriyor fakat atamıyor çünkü psikolojik sorunları var. Buraya geldiğinde İspanya'da gol kralı olmuş Euro 2008'de bir kaç gol atmış güzel bir sevgilisi ve çocuğu olan bir adamdı. Geçen 2 seneye baktığımızda iki sezonda gol krallığı yarışında geride kalmış milli takıma alınmamış sevgilisi terk etmiş bir Güiza var. Kötü futbolcu olsaydı Rüştü'ye o aşırtmayı Gaziantepspor maçında o golü atamazdı. Bunlara rağmen bence Güiza gönderilmeli çünkü artık adam psikolojik olarak bitmiş. İspanya'ya dönüp şansını tekrar denemeli bence.
Bekq
19.Temmuz.2010, 16:59
Anelka'ya bizim takımımız ayak uyduramadı. Çünkü o çok hızlı bir oyuncuydu. Attığı goller, yaptığı hareketler ortada. Fakat Güiza'nın hala o boş kalelere kaçırdığı goller, karşı karşıya kaçırdığı goller aklıma gelince delleniyorum.
El Barto
19.Temmuz.2010, 17:05
Anelka kendi ayrılmak istedi diye hatırlıyorum ben. Yanlış mı hatırlıyorum?
KanaKe
19.Temmuz.2010, 17:08
Evet kendi ayrilmak istemis. Adnan Polat'in da bir aciklamasi vardi Aziz Yildirim'la sohbetinde Aziz Yildirim Anelka'nin ayrilmak istedigini söylemis.
Varonil
19.Temmuz.2010, 17:10
Güiza kötü bir futbolcu değildir,ancak Fenerbahçe'de başarısız olmuştur.
Türkiye'de Galatasaray-Beşiktaş-Trabzon-Bursa dışındaki takımların Fenerbahçe'ye karşı nasıl oynadıkları belli.
Önce durdurayım,sonra bir şekilde atarım düşüncesiyle.
4 tane çakılı adam,çok geriden kurulmuş bir savunma arasında bütün enerjisini kendini boşa kaçırmak için maç içinde sürekli koşan bir Güiza izledik Anadolu takımları ile yaptığımız maçlarda.
Bu şekilde bütün enerjisini harcadığı için top ayağına geldiğinde bırakın adam geçmeyi,yıkılıyor adeta.Maç içinde fırsatını bulunca da tükendiği için son vuruşlarda çok etksiz kalıyor.
Kısacası oyun stili Fenerbahçe'ye ve Türkiye Ligine uygun bir golcü değildir Güiza.Fakat İspanya La Liga'da bir sezonda penaltısız 27 gol atmış,20 küsür kez İspanya Milli Takımında forma giymiş bir Güiza'nın kesinlikle iyi bir futbolcu olduğunu söyleyebilirim.
Nasıl bir santrafor almamız gerektiğinin tanımını Aykut Kocaman yapmıştı zaten.Umarım Aykut Kocaman'ın istediği özellikte olan bir futbolcuyu alırız.İsim çok da önemli değil benim gözümde.
eGowiCh
19.Temmuz.2010, 17:23
Güiza konusunda şunu söyleyebilirim.
Boş kaleye kaçırdığı goller vs. hepsini bir yana bırakalım. Bu adam herhalde İspanya'da da gol boş kaleye kaçırıyordu veya bu tarz goller kaçırıyordu. Mallorca maçlarının tamamını izlemedik. Yani Güiza 27 gol atmışsa, İspanya'da 27 pozisyona girmiş ve hepsini golle sonuçlandırmış olacak hali yok. Akıl var, mantık var.
Esas sorun, takımın pozisyona girememesi. En son Trabzonspor maçında toplam girdiğimiz pozisyon sayısı, bütün seneye bedel. Güiza o maçta akıl almaz goller kaçırdı, ama bir tane de attı. Bunu unutmayalım.
Güiza çok fazla pozisyona girebilen bir futbolcu. Bu sebeple de golle burun buruna, kaçırabiliyor da atabiliyor da. Ama esas sorun, daha fazla pozisyona girilmeli. Güiza yerine başka bir forveti koysaydık geçtiğimiz 2 sezonda, o kadar iddialı söylüyorum ki Güiza'nın attığı golleri atamazdı, çünkü pozisyona giremezdi. Zira takım pozisyon üretemiyor. (Güiza böyle kısır bir takımda fazla pozisyona giriyorsa onun bireysel başarısıdır bence. Defans arkası koşuları çok iyi yapıyor ofsayta düşmeden.)
Baros'un bu kadar gol atmasının sebebi, futbolcunun kalitesinin yanı sıra takımın çok pozisyon üretmesi. Baros'u bizim takıma koy, Galatasaray'daki kadar gol atamaz.
Güiza çok kaliteli bir futbolcu. Sadece gol atan değil, attıran da bir futbolcu. Yaptığı asistleri bir hatırlayın. Türkiye Kupası final maçında Alex'e yaptığı asist vardı ki müthişti. Yine geçen sezonki Trabzonspor deplasmanındaki Alex'e attırdığı gol süperdi, harika asist yapmıştı.
Bunları yapan bir adam kötü futbolcu olamaz. Eğer biraz yansız bakarak, kendinizi medyanın yazdıklarından soyutlayarak veya çevredeki eleştirilerden soyutlayarak değerlendirme yapacak olursanız benim ulaştığım sonuçlara ulaşırsınız.
Anelka da pozisyona giremiyordu, Kezman da. Girdikleri nadir pozisyonları da kaçırınca eleştiri alıyorlardı. Kimse takımın pozisyona girme yeteneğini sorgulamıyordu. Bizim koca sezon 1-0 1-0 yendiğimiz maçların sayısını düşünün. Zaten az gol atan bir takımda, Güiza 11 gol attı, Alex de 11 gol attı. Takım zaten az pozisyon üretip az gol atıyor. Barcelona veya R.Madrid değil ki bu takım Güiza'dan 20 gol beklensin. Alex ve Semih 16-17 golle kral olmuşlardı hatırlarsanız. Senelerdir aynı sorun, pozisyon üretme konusunda yaşanan sıkıntının sonucundaki golsüzlüğün ve başarısızlığın faturası İSİM FARKI GÖZETİLMEKSİZİN FORVETE kesiliyor.
Bugün David Villa Güiza yerine sahada olsa, çok da farklı olmazdı sonuç. Ibrahimovic, Eto'o gibi futbolcular Barcelona sistemine adapte olamadıkları için biletleri kesiliyor, ki bu futbolcuların kalitesi tartışılmaz. Bizde de sistem uğruna kaliteli futbolculara yazık ediliyor, anlatmak istediğim bu.
Sekopej
19.Temmuz.2010, 17:43
Zaten Güiza kadar pozisyona giremeyeceğini düşünüyorum Semih'in. Deniyor ya Semih olsa atardı, Semih olsa, Güiza'nın girdiği pozisyonların yarısına giremezdi, eminim. Kaçırdı diye Güiza'ya kızmak, hiç pozisyona girememekten iyidir.
Yorulup son vuruşlarda ya da topu aldığında sürecek hali kalmadığından başarılı olamıyor yorumuna da kısmen katılıyorum çünkü daha maçın ilk 10-15 dakikalık bölümlerinde bile neler kaçırdığını defalarca gördük. Psikolojik durumu ise oldukça fazla etkiledi formunu.
Anelka da milli takımda tek forvet olarak en uçtaydı, Fransa Milli Takımı çok kötüydü kabul ama Anelka'yı tek başına ileride görevlendirmenin ne kadar yanlış olduğunu da gördük, zaten Daum o dönemde Nobre'yi Anelka'ya tercih ediyordu, Anelka daha çok kenarlarda oynuyordu.
Zico geldiğinde Anelka'nın kalmasını çok istedi, hatta o dönemde avrupada eleme maçlarında forma da giydi Anelka, takımda mutluydu ama Türkiye'den milli takıma gitme şansı olmadığının farkında olduğu için ayrılmak istedi ve gitmesine izin verildi, ayrıldıktan sonra da öyle kötü açıklamalarını duymadım.
Zico çift forvet oynatmayı denemişti, belki Anelka kalmış olsa, o sezon çok daha faydalı olabilirdi ama elde Kezman ve Deivid olunca Zico gelen aşırı tepkiler ve Kadıkıöy'de alınan Bursa mağlubiyetinden sonra Daum'un taktiğine döndü. Brezilyalılarla iyi iletişim, birlik beraberlik çok iyi sağlanıp avrupada çeyrek final oynandı. Çeyrek final oynanırken bile Kezman'dan memnun değildik arada oynayan Semih de çok üstün performans sergilemiyordu.
Hata bu takım yıllardır böyle oynamasına rağmen bu taktiğe uyacak adam alınmaması. Çok kaliteli ya da yıldız olmasına da gerek yok, Nobre örneği var mesela, bu sistemde iş yapıyordu, faydalıydı, Beşiktaş'ta farklı sistemde takıma sağladığı katkı çok düşük kaldı senelerdir.
Güiza bize Aragones'in kazığı olarak kaldı, illa ki bu oyuncu alınacak dedi, alındı. Belki kafasında başka planlar vardı ama O da uygulamada sıkıntı çekti, Semih ve Güiza bir arada sahada olsa da takım çift forvet değil, Alex orta saha, Semih Alex'in yerindeydi. Yani yine Güiza ileride tek başına kalıyordu, üstelik Semih, Alex'n yaptığı işleri yapamadığı için pozisyon bulmak da çok güç oluyordu.
Şimdi görülüyor ki bu sezon da bu sistemle oynanacak, o zaman buna uygun forvet gelsin, yıldız olması, yüksek paralar ödenmesi önemli değil, iş yapacak oyuncu olsun. Güiza'nın takımda kalmasını isterim ama Aykut Kocaman ile sezon başında inatlaşması ile psikolojik olarak da hazır hale gelemeyeceğini düşünüyorum, o inatlaşmaları sebebiyle Aykut Kocaman onu kazanmak için fazla çaba sart etmeyecektir. Ama takımda kalması zor gözüküyor, yedek kulübesinde olması çok büyük sıkıntı doğurmazdı zaten forma şansı da bulurdu baya.
Varonil
19.Temmuz.2010, 17:46
"Grafite için İstanbul'dan görüşme talebi geldi"
Alman Birinci Ligi (Bundesliga) takımlarından Wolfsburg'un menajeri Dieter Hoeness, Fenerbahçe'nin ilgilendiği ve transfer listesinde olduğu belirtilen Grafite için İstanbul'dan bir görüşme talebinin geldiğini doğruladı.
Hoeness, Alman Haber Ajansı'na (DPA) yaptığı açıklamada, Grafite için yazılı bir teklif gelmediğini, ancak İstanbul'dan bir görüşme talebinin olduğunu belirterek, ''Bir kulüp temsilcisi ile görüşme olduysa yada yazılı bir teklif geldiği zaman temasa geçilmiş olur. Bu iki durum da söz konusu değil'' dedi.
Wolfsburg'un sezon hazırlıklarını Austurya'da sürdürdüğü, tatilde olan Brezilyalı oyuncu Grafite'nin de pazartesi günü kampa katılacağı ifade edildi.
Bundesliga'da 2009 yılında gol kralı olan Grafite'nin transfer bedelinin en az 7,5 milyon Avro olması beklendiği kaydedildi.
19.07.2010
Kaynak : AA
eGowiCh
19.Temmuz.2010, 18:09
Serkan abi, Aragones'in kafasındaki plan belliydi. İspanya gibi oynatmaktı amacı takımı. Çift forvet düşünüyordu, Semih ve Güiza. Alex'i de M.Aurelio yerine oynatmıştı hatırlarsan.
Aragones'e büyük haksızlık edildiğini düşünüyorum. Adamın eline verilen kadroyla 4.'lük bile başarıydı. Orta sahada Josico, Maldonado, sağda Kazım, solda Uğur oynuyordu. Emre sezon öncesi kampını kaçırdığından verimi iyi değildi o sezon. Defansta Lugano ile Önder oynuyordu, zaman zaman Yasin.
Kısacası, Aragones başarılı bile oldu diyebiliriz, o orta sahayla ve kadroyla 60 gol attı ligde takım. Daum ise çok başarısızdı, çünkü elinde çok iyi bir orta saha vardı Aragones'in kadrosuna kıyasla.
Aragones klasik 4-4-2 düşünüyordu ama takımın kadrosu o kadar zayıftı ki yapacak bir şey yoktu. Güiza'yı İspanya'ya monte eden Aragones, Avrupa Kupası'nda ondan iyi verim almış, Güiza 2 gol, 1 veya 2 asist yapmıştı.
Zekirdek
19.Temmuz.2010, 18:21
Daniel Güiza kötü futbolcu değil. Kötü futbolcu olsaydı pozisyona bile giremezdi. Daniel Güiza pozisyona giriyor fakat atamıyor çünkü psikolojik sorunları var. Buraya geldiğinde İspanya'da gol kralı olmuş Euro 2008'de bir kaç gol atmış güzel bir sevgilisi ve çocuğu olan bir adamdı. Geçen 2 seneye baktığımızda iki sezonda gol krallığı yarışında geride kalmış milli takıma alınmamış sevgilisi terk etmiş bir Güiza var. Kötü futbolcu olsaydı Rüştü'ye o aşırtmayı Gaziantepspor maçında o golü atamazdı. Bunlara rağmen bence Güiza gönderilmeli çünkü artık adam psikolojik olarak bitmiş. İspanya'ya dönüp şansını tekrar denemeli bence.
Dediklerine katılıyorum. Güiza'da potansiyel var fakat icraat yok. Daha önceki sayfalarda yazdığım gibi pozisyona girme gibi çok büyük bir artısı var. Ama sonuca çevirememesi bütün artıları eksiye çeviriyor. Adamın eski karısı yada sevgiliside fuhuş baskınında yakalanmıştı galiba. Ya da öyle birşeyler.
Anelka'ya bizim takımımız ayak uyduramadı. Çünkü o çok hızlı bir oyuncuydu. Attığı goller, yaptığı hareketler ortada. Fakat Güiza'nın hala o boş kalelere kaçırdığı goller, karşı karşıya kaçırdığı goller aklıma gelince delleniyorum.
Çok müthiş bir adamdı. Dediğin gibi hızı çok iyidi. Beşiktaş'a attığı bitr gol vardı. Koray'ı sağından atıyor solundan geçiyor sonra ayağının dışıyla müthiş bir vuruş.
BleedingMoon
19.Temmuz.2010, 18:35
güiza ayağında top tutamayan, top süremeyen, adam geçemeyen, güçsüz, ikili mücadeleye giremeyen vasat bir kontratak oyuncusu. farklı güizalardan mı bahsediyoruz acaba? ben bütün sene bu güiza'yı izledim.
Sekopej
19.Temmuz.2010, 18:46
Zaten böyle bir forvet olduğundan başarısız oluyor, 2 sezonda 34 gol atmış gerçi ama yine de bu sistemin adamı olmadığı kesin. Fenerbahçe kontra atak oynamayacağı için, yanında onu tamamlayacak bir forvet olmalıydı ama bu sefer de orta sahann güçlü olması için Alex dışarıda kalacaktı. Zaten Güiza kalsın, oyanasın sürekli de demiyorum, kadroda Semih'ten ve Gökhan'dan daha faydalı olur diyorum, bu nedenle kulübede oturması iyi olurdu.
Aragones ile anlaşıldığında daha şampiyon olmamıştı İspanya, İspanya şampiyon olduktan sonra çok büyük bir güçle geldi Aragones, bu takımda köklü revizyonu yapabilecek en güçlü kişiydi belki de ama hem geldiğinde hazırlıkların başlamış olması hem de Senna ve Alonso ısrarı ve olmadıysa Josico'yu getirin bari, ben onu sakat olmasa milli takıma alacaktım demesi, aşırı inadı, oyuncu yapısının oynayamayacağı oynatma ısrarı sonunu hazırladı. Çözüm üretmekten çok, oyuncular uymaya çalışsın tavrı da itici görünmesine sebep oldu.
murat taşlı
19.Temmuz.2010, 19:08
Kim ne derse desin ben Fb yi transferde bu kadar etkisiz görmek istemiyorum,gidecek adamlar belli ama giden yok .Eksik mevkiler belli gelen yok,para problemi yok deniliyor ama herkes çatır çatır transfer yaparken kimin acizliği bilmiyorum ama biz daha yerimizde saymayı bırak geriye gidiyoruz.Allah aşkına bilica,cristian,güiza,deivid bu adamların daha fener de ne işi var bunları ben halı saha takımına dahi almam.Bana göre tam bir fiyasko ve acizliktir bu yönetimin yaptıkları(sadece futbol takımı transferleri için)
goosfraba
19.Temmuz.2010, 19:14
önder turacı bursaspor'a gidebilir.
BleedingMoon
19.Temmuz.2010, 19:17
üstüne kaç para vereceğiz acaba?
goosfraba
19.Temmuz.2010, 19:20
önder giderse bedavaya gitmeyecek.
Varonil
19.Temmuz.2010, 19:25
önder giderse bedavaya gitmeyecek.
Bir takas filan mı söz konusu?
goosfraba
19.Temmuz.2010, 19:27
takas yok galiba.
bursaspor önder için 1.2 m dolar teklif etmiş.
yakında çıkar kokusu.
SAİT71
19.Temmuz.2010, 19:29
Keşke verseler... Bizde oynatmazlar para kazanırız. CL tecrübesi olan bir adam, Bursayıda götürebilir Avrupa'da..
Zekirdek
19.Temmuz.2010, 19:48
önder turacı bursaspor'a gidebilir.
Haydi ya. BursaSpor'da Sivas'a dönecek desenize :) :)
Wesley Sneijder
19.Temmuz.2010, 19:56
Şu dakika transfer bekliyorum.
Varonil
19.Temmuz.2010, 19:58
1.2 m $ teklif ettilerse bir de hiç düşünmeden verelim bursaspor'a önder'i.
yalnız tam anlamıyla bir sağ bek almak gerekecek Gökhan'a alternatif.
Homer J.S
19.Temmuz.2010, 19:59
Geçti 19:07, yok mu transfer?
Aşk-ı Şehir
19.Temmuz.2010, 20:04
Geçti 19:07, yok mu transfer?
Saatleri bozulmuş. :D Yıllardır en çok Fenerbahçe'de konuşulur transfer haberleri. Ancak neredeyse en az transferi Fenerbahçe yapar. :D
Bekq
19.Temmuz.2010, 20:06
Abi nasıl kötü bir futbolcu değil ya. Yapmayın allah aşkına. Sadece 90 dakika koşuyor. Yaptığı başka iş varmı?
Bir forvetin işi gol atmaktır. Onu yapamıyorsun bari asist yap. Fakat bu adam neredeyse bütün pozisyonları harcıyor. Hala Güiza'ya top atılmıyor falan diyen vardı. :D
Zekirdek
19.Temmuz.2010, 20:18
Abdullah Kiğılı bakalım başka hangi günü verecek.
Varonil
19.Temmuz.2010, 20:26
Yine bir günü daha transfersiz geçirmek üzereyiz.
Sakatlar düşündürüyor,alternatif oyuncuların performansı kötü,takım listesini yollamak için 1 günümüz daha azaldı.Allah Aykut Hocama sabır versin.
Sekopej
19.Temmuz.2010, 20:28
Bugün transfer açıklanacak diye bir açıklama yapıldı da ben mi kaçırdım?
Basının gazlaması, her sene bugün bomba patlayacak derler hiç patlamadı, transfer tamamlandıysa açıklanır, özel olarak beklenmez, bugün açıklanırsa tamamlandığı için olur, Dünya Fenerbahçeliler Günü olduğu için değil, o nedenle beklenti içine girmeyin ille de bugün açıklanacak diye.
TR.CaPTaiN
19.Temmuz.2010, 20:45
Calciomercato Juventus, Krasic non può più aspettare
TORINO- L’agente di Milos Krasic fa sapere alla Juventus che sta andando troppo per le lunghe per fare un’offerta ufficiale per assicurarsi le prestazioni del giocatore serbo:”Milos non può aspettare in eterno, ha delle offerte importanti, soprattutto dal Fenerbahce che continua a mettere pressione. Vediamo cosa deciderà di fare il ragazzo, ma, ripeto, non può aspettare in eterno”. E’ meglio che la Juve si dia da fare per ingaggiare l’esterno serbo, prima che sia troppo tardi.
http://www.calciomercatoweb.it/notizie-calcio/2010/07/19/calciomercato-juventus-krasic-non-puo-piu-aspettare/
Özet olarak; sonsuza kadar Juventus'u bekleyemem Fenerbahçe baskı yapıyor.
goosfraba
19.Temmuz.2010, 20:47
kıvama gelmiş sarı çiyan.
murat taşlı
19.Temmuz.2010, 20:52
Bizim dibimiz tuttu ama:icon_biggrin:
SAİT71
19.Temmuz.2010, 20:59
Hayır bizi ikinci plana atan ve Juventus'u bekleyen bir adamı biz niye bekliyoruz orasını anlayamıyorum. Başka adam mı yok? Gelmek istemeyen adamla uğraşmak ne kadar mantıklı. Sanki bulunmaz Hint kumaşı
alex2009
19.Temmuz.2010, 21:15
Antu'nun çivisi çıkmış.Llorente,Agüero,Ronaldinho,Forlan herkes birşey sallıyor:D
izmer96
19.Temmuz.2010, 22:07
Kaldi 2 saat 40 dakka Forlan'i aciklamalasi icin Fenerbahce'nin dunku duyumlara gore :)
goosfraba
19.Temmuz.2010, 22:11
forlan gelmez artık. gürcan bilgiç zikretti ismini çünkü.
bjk4ever
19.Temmuz.2010, 22:27
Ronaldinho olaniksiz degil, Milan gondermek istiyor, Ronaldinho da gitmek istiyor ve Major League takimlari ile gorustu bile....
RasAnt
19.Temmuz.2010, 23:19
Hadi İbrahimovic bekletme artık bizi
Revolution
19.Temmuz.2010, 23:23
İbo değil de Milito+Eto'o=Güiza olabilir şu sıralar :D :D
RasAnt
19.Temmuz.2010, 23:25
Yok ya o imkansız :p
Addolorato
19.Temmuz.2010, 23:27
Bence kıvama geldiği falan yok sadece bir an önce Juve'ye gitmek için Fenerbahçe'nin teklifini kullanıyor.
Varonil
19.Temmuz.2010, 23:30
Juventus'a da,Fenerbahçe'ye de gidemez de kalır CSKA'da inşallah.Bu kadar zamandır kararını veremeyen bir oyuncudan bu saatten sonra pek bir beklentimiz olmaması gerektiğini düşünüyorum.
RasAnt
19.Temmuz.2010, 23:30
Bu saatten sonra alırlarsa o krasici yönetim istifa derim !
titates1
19.Temmuz.2010, 23:31
Bende Juventus'a gitme şansım olsa gitmek için beklerdim , şu yok bizi istemeyen adamı biz napalım yorumlarına çok gülüyorum ? zaten futbolcular gelip abi size geliyim ben doğuştan fenerliyim demez dimi ? profesyonel düşünüyorlar doğal olarak , ben Krasiç gelse çok sevinirim haberleri çıkmadan önce eminim hepiniz isterdiniz de o kadar çok haber çıkınca bir anda beklenti yükseldi ...
Varonil
19.Temmuz.2010, 23:36
Gelirse ben de sevinirim,ancak 2 aydır biz bu futbolcuyla uğraşıyoruz ve ne kadar yol katedildiği bile belli değil.Senna için uğraşılırken Josico,Poulsen için uğraşılırken Cristian gelmişti umarım bu sene aynı transfer hatalarını yapmayız,tek derdim bu.
TR.CaPTaiN
19.Temmuz.2010, 23:38
Antu'da verilen duyumlara fazla takılmamak lazım. İyi niyetlisi de yazabilir kötü niyetlisi de. Yani şuan sırf gırgır için birisi Antu'ya üye olup Messi Fenerbahçe'de duyumu verebilir; zor birşey değil. Nasıl ki siz burada X oyuncu Fenerbahçe'de dediğinizde duyumunuzun çıkmaması halinde Türksportal sorumlu tutulamayacağı gibi, Antu'da da verilen duyumlardan Antu'yu sorumlu tutmamak lazım.
Belli başlı adamlar vardır, duyduklarını söylerler onların söylediklerine önem verilir. Bunun haricinde kalanların söyledikleri sadece futbol muhabbeti oluşturur o kadar. Bu duyum işine fazla önem verenler büyük yanılgıya düşüyorlar. Şöyle ki; bir kulüp aynı anda bir mevki için 4-5 oyuncuyla birden görüşebilir. Çok iyi bir duyumcu bu oyunculardan 1 tanesini duyup yazdığında hemen oo X geliyor diye havaya girmemek lazım, çünkü o sadece oyunculardan 1 tanesidir. Kaldı ki en iyi duyumcunun bile tutturma ihtimali %50'den fazla değildir. Bu nedenden dolayı duyum tuttu, tutmadı gibi muhabbetler çok boş geliyor bana.
RasAnt
19.Temmuz.2010, 23:38
15 temmuzda acıklıyoruz dediler adamlara bak
titates1
19.Temmuz.2010, 23:41
Gelirse ben de sevinirim,ancak 2 aydır biz bu futbolcuyla uğraşıyoruz ve ne kadar yol katedildiği bile belli değil.Senna için uğraşılırken Josico,Poulsen için uğraşılırken Cristian gelmişti umarım bu sene aynı transfer hatalarını yapmayız,tek derdim bu.
Buna da katılıyorum , kaldı ki yıldız alacağız sözü verilmedi , genç ve gelecek vaat eden oyunculara yöneleciğimizi söylediler diye hatırlıyorum onun için beklentimi fazla yüksek tutmuyorum , benim için stoch gibi adam gelsin bizde krasicin ulaştığı duruma ulaşsın biz satalım juventusa yüksek meblağaya daha güzel olur
Revolution
19.Temmuz.2010, 23:41
Aykut Kocaman yapacağım basın toplantısında gelecek oyuncunun kim olduğunu belli edeceğim gibi birşey söylemişti Köln maçı sonrasında..
Sekopej
20.Temmuz.2010, 00:17
Umarım transferler hakkında da birşeyler söyleyeblirim gibisinden bir laftı, yönetime sitem ediyordu.
Gürcan Bilgiç'e inanmak fazla iyimserlik olurdu çünkü çok değil daha 1 hafta önce resmi siteden Gürcan Bilgiç'e çok ağır şeyler söylendi, şu dönemde en azından biraz zaman geçene kadar Gürcan Bilgiç'in duyumlarına inanmamak en doğrusu.
Krasic elbette Juventus'u bekleyecek, kim beklemez ki? Zaten Juventus'un vereceğini hatta daha fazlasını verebiliyor şu anda Fenerbahçe. Ama Krasic gelirse ne hayır gelir bu adamdan yorumları da çok yanlış, bu adam 30 yaşını geçmiş bir oyuncu değil ki, buraya jübile yapmaya gelmeyecek, buradan daha iyi bir yere gidebilir miyim diye oynayacak.
Ayın 15'inde veya 19'unda transferler açıklanacak gibi resmi bir açıklama yapılmadı, duyumculardır bu tarihleri de verenler, o nedenle hani açıklanacaktı dememek gerek.
Sözün özü ise, bir an önce şu transferler yapılsın.
Zekirdek
20.Temmuz.2010, 00:24
Ayın 15'inde veya 19'unda transferler açıklanacak gibi resmi bir açıklama yapılmadı, duyumculardır bu tarihleri de verenler, o nedenle hani açıklanacaktı dememek gerek.
Sözün özü ise, bir an önce şu transferler yapılsın.
İçime şu yönden kurt düşüyor. Biz bu hazırlık maçında farklı skor aldık. Falan gibisinden diyerekten transfer yapmazlarsa. Bilica'nın kazdıkları çukurlara düşsünler.
Sekopej
20.Temmuz.2010, 00:28
İşte 2 maçta 7 gol yemeseydik öyle yapabilirlerdi ama şimdi durum ortadayken (bugün kazansak da yine çok pozisyon verildi her maç olduğu gibi). Ama Galatasaray maçı olur da farklı kazanılırsa, işte o zaman bu kadro yeter diyebilirler.:p
Zekirdek
20.Temmuz.2010, 00:32
İşte 2 maçta 7 gol yemeseydik öyle yapabilirlerdi ama şimdi durum ortadayken (bugün kazansak da yine çok pozisyon verildi her maç olduğu gibi). Ama Galatasaray maçı olur da farklı kazanılırsa, işte o zaman bu kadro yeter diyebilirler.:p
Haklısın maçı izleyemedim. D-Smart yok ama Galatsaray'a da bir üç sallasak transfere gerek yok ligi domine ederiz derler. Bir bakmışın UEFA'ya zor giriyor. Olur mu olur.
Sekopej
20.Temmuz.2010, 00:35
Ama 2 transfer öyle ya da böyle gelecek, hiç olmadı 1 Brezilya seferi, 2 adam alıp gelirler.:D
BleedingMoon
20.Temmuz.2010, 00:36
Ama 2 transfer öyle ya da böyle gelecek, hiç olmadı 1 Brezilya seferi, 2 adam alıp gelirler.:D
bir neymar bir sandro :D
izmer96
20.Temmuz.2010, 01:10
Chelsea'dan Neymar'a 30 milyon avro
Geçtiğimiz sezon İngiltere Premier Ligi'nde şampiyon olan Chelsea, Neymar için gözünü kararttı. :DD
LaigLeNoiR
20.Temmuz.2010, 01:53
2 süper star alacaklarını söylemiş Aziz Yıldırım.
Krasiç, Gyan Asamoah ve Dia isimleri olabilirmiş. Forlan'a çok zor diyorlar.
Aşk-ı Şehir
20.Temmuz.2010, 01:55
Süper star ve İssiar Dia. :n: Ajda Pekkan daha süper stardır. :D Daha 1 hafta önce duyduk adamın ismini. :D
Addolorato
20.Temmuz.2010, 01:57
Dia yetenekli bir futbolcu fakat forvet diye alırlarsa çok büyük hata olur. Daha çok kanatta verimli olan bir oyuncu. Klasik hızlı adam eksiltebilen afrikalı kanat oyuncusu. Biraz Keita'ya benziyor fakat ondan daha çelimsiz. Forvet diye gelirse 5 gol anca atar. Gyan Asamoah geleceğine Güiza kalsın daha iyi olur bence. İkisi hemen hemen aynı tip oyuncular. Asamoah biraz daha hızlı sadece. Krasic ve Forlan gelirse tabi diyecek birşey yok :)
FreeStyLR
20.Temmuz.2010, 02:02
Sandro çoktan tottenham'la anlaştı diye biliyorum :D
titates1
20.Temmuz.2010, 02:14
Nerde söylemiş ?
Zekirdek
20.Temmuz.2010, 10:21
aman eksik olsun Brezilya'lılar. Bir Neymar'a razıyım Brezilya'lı olarak ama o da bize razı değil. :) :)
Varonil
20.Temmuz.2010, 10:39
Gyan ilk bakışta oyun sistemimize uyacak bir forvet görüntüsü izlenimini verse de kuvvetli bir bitiriciliği olmayan bir oyuncu.Güiza ile birlike oynasalar daha verimli olur gibi,ancak tek forvet oynadığı zaman başarılı olacağını düşünmüyorum.
Tercih edeceğimiz isim Grafite tipinde,özelliklerinde bir forvet olmalı.
İssiar Dia ismi geçiyor,alırsak Dia'nın da faydalı olacağını düşünüyorum.Topla ve topsuz alanda oldukça hızlı bir futbolcu,ayrıca çok rahat adam eksiltebilmesi takımın hücüm gücüne çok katkı sağlar.Fakat vereceğimiz para 6-7 M €'dan fazla olmamalı,ederi budur bu futbolcunun çünkü.
Zekirdek
20.Temmuz.2010, 10:43
Yaşlı forvet oalcaksa Hamburg'tan Van Nistelrooy gelsin isterim. Dünya'da ondan iyi bitiriciliği olan forvet tanımıyorum.Yeterki önüne top at. Bazı arkadaşlar sakatlık sorunu diyebilir ama bu adam Kewell gibi müzmin sakat değil. Sadeece bir kez ayağı kırıldı 9 ay futbol oynayamadı sonrada Hamburg'a postalandı. Gelse 1 - 2 sezon rahat gol kralı olur.
izmer96
20.Temmuz.2010, 10:47
Ben A. Gyan ile Kazim arasinda bir fark goremiyorum , eger Gyan forvet oynatilicaksa Kazim forvette daha iyisi ni yapar en azindan bitiriciligi daha iyi , Gyan in fazlasi hizi
Varonil
20.Temmuz.2010, 10:49
Katılıyorum,Kazım ile benzer özellikler taşıyor Gyan.Bir de basında abuk sabuk bonservis ücretleri geçiyor 10-15 M € filan.Aman istemez kalsın.
KanaKe
20.Temmuz.2010, 10:52
Gyan bence alinmaz gecen sene basinda bircok isim gecti Andre Santos ile Cristian geldi Santos'un ismi hic gecmemisti Cristian'in ismide gelmeden son 1 hafta önce basinda gecmisti.
Sekopej
20.Temmuz.2010, 14:58
Fenerbahçe son 10 senede çok önemli isimler getirdi ama artık Fenerbahçe'ye miyadını doldurmuş, Fenerbahçe'ye değil kendisine değer katmayı düşünen oyuncuların transferi yapılmayacak, ilgilendiğimiz oyuncular, sizin de bildiğiniz isimleri almayı düşünüyoruz ama bu oyuncuları transfer etmek kolay değil, transfer etmiş olmak için transfer yapsak şimdiye kadar en çok transferi yapan takım olurduk dedi.
Ben sizin bildiğiniz isimleri şimdi söylemeyeyim ama bu hafta içerisinde 1 tanesin büyük ihtimal ama 2 ismin transferi bitebilir dedi.
TR.CaPTaiN
20.Temmuz.2010, 14:59
Aykut Kocaman:
-İlgilendiğimiz oyuncular sizinlerin de isimlerini bildiğiniz kaliteli oyuncular. Transfer yapmış olmak için yapsaydık şimdiye transferi bitirmiştik. Bu hafta içinde transferlerden 1 ya da 2 tanesinin yüksek ihtimal netleşmesini bekliyoruz.
-Halk diliyle aç oyunculara ihtiyacımız var. Buraya Fenerbahçe'ye birşeyler kazandırmak için gelecek oyuncular istiyoruz.
goosfraba
20.Temmuz.2010, 15:01
- bazen kulübüyle anlaşıp oyuncuyla anlaşamayabilirsiniz. (krasic)
- bazen de oyuncuyla anlaşıp kulübüyle anlaşamayabilirsiniz. (hazard)
nerazzuri
20.Temmuz.2010, 15:01
Gyan geliyor o zaman.
goosfraba
20.Temmuz.2010, 15:02
tahminimce sarı çiyan, kara gyan olacak transferler.
muhtemelen krasic'i bekliyoruz.
Sekopej
20.Temmuz.2010, 15:03
Güiza için net tavrım var, kulübü seven, antreman yapmayı seven oyunculara ihtiyacım var, Güiza konusunda çok az töleransım olabilir dedi, gidecek mi sorusuna verdiği cevapla da anladık ki Güiza yolcu eğer ki kafasını düzeltip çalışmalara katılmazsa.
Sekopej
20.Temmuz.2010, 15:12
Kulübün ve benim kriterlerime uymayan oyuncular var (burada olursa gibisinden net olmamaya çalıştı), bunlarla yolları ayıracağız, yerli yabancı diye ayırmam, oyuncu önemlidir dedi. Şu transferlerle beraber bazı oyuncular da gönderilse çok daha mutlu olacağız eminim.
Sekopej
20.Temmuz.2010, 15:28
Emre için bile vazgeçilmez değildir dedi, eğer öfke kontrolü konusunda gösterdiği çaba aynen devam ederse ben de ona yardım ederim ama takıma zarar vermeye başlarsa bu durum, ben de gerekeni yaparım dedi.
Kaleci alma planımız var ama burada diğer kalecilerin durumu da önemli, onlar sahiplenme çabasında olursa gerek kalmaz dedi.
Yerli transfer çalışmalarımız da var, yerli oyuncular da alabiliriz.
Forvete 1 oyuncu alınacak, belki bugün, yarın ya da sonraki gün içinde bu belli olacak, Stoch tarzı hücumda zenginlik katacak 1 yabancı da almayı düşünüyoruz.
Sekopej
20.Temmuz.2010, 15:35
Son dönemde basında çıkan isimlerden ikisi gelecek, kulüp ve oyuncularla alakalı bir sorun yok, maliyet konusunda ufak sorunlar var dedi. Herhalde ödeme planı konusunda anlaşmaya çalışıyorlar.
Krasic istemiyorsa 2-3 defa daha sorulur, ısrar edilmez, ısrar edilip de gelirse sonra başka tavizler vermek gerekir dedi. Bu durumda Krasic gelirse, isteksiz geliyor demek de pek doğru olmaz, istemiyorsa ısrar etmem dedi çünkü.
goosfraba
20.Temmuz.2010, 15:36
-kulüplerle ve oyuncularla sorun yok, maddi konuları hallediyoruz.
Sekopej
20.Temmuz.2010, 15:40
Lugano rövanşa yetişecek, kesinlikle gitme isteği yok ama sözleşmesini biliyorsunuz.
Sekopej
20.Temmuz.2010, 15:43
Bu arada kurumsal yapıdan dolayı hiç bilgi yok diye isyan eden arkadaşlar da rahatlamıştır herhalde. Aykut Kocaman hemen hemen akıldaki tüm soru işaretlerini giderecek açıklamalar yaptı.
Forvet transferi eğer büyük yıldız değilse, muhtemelen kanata alınacak transferin de sonlanmasıyla beraber açıklanacak, forvet transferi bitti gibi dedi, tek başına büyük etki yapmayacak bir isimse beraber açıklanmaları bekleniyor olabilir.
Bu hafta içinde 2 yabancıyı, kamptan sonra da gönderilecek oyuncuları ve yerlerine alınacak yerli isimleri öğrenebiliriz gibi geliyor.
Zekirdek
20.Temmuz.2010, 15:47
Forvet transferi 3 gün içinde açıklanacak dedi.
Varonil
20.Temmuz.2010, 15:52
Aykut Kocaman'ın her konudaki samimi açıklamaları gerçekten çok hoşuma gitti,benim de şahsi olarak kafama takılan sorunlara cevap bulmamla birlikte biraz rahatladığımı söyleyebilirim.
Gökhan,Özer,Mehmet Topuz gibi isimlerin takıma katılmasının da transfer etkisi yapacağını düşünüyorum ben de Aykut Kocaman gibi.
Bu hafta transferlerin bitmesine az kaldı,bu kadar dayandık 1 hafta daha dayanırız.
eGowiCh
20.Temmuz.2010, 16:37
- bazen kulübüyle anlaşıp oyuncuyla anlaşamayabilirsiniz. (krasic)
- bazen de oyuncuyla anlaşıp kulübüyle anlaşamayabilirsiniz. (hazard)
Hazard ile anlaşılmadı. Hazard takımda kalmak istiyor. Bunu kendisi açıkladı.
Krasic ise kulübüyle anlaşıldı, oyuncu Juventus'u istiyor. "Oyuncuyla anlaşıldı, kulübüyle anlaşılamadı" dedi isim Grafite veya Nilmar da olabilir.
Güiza için net tavrım var, kulübü seven, antreman yapmayı seven oyunculara ihtiyacım var, Güiza konusunda çok az töleransım olabilir dedi, gidecek mi sorusuna verdiği cevapla da anladık ki Güiza yolcu eğer ki kafasını düzeltip çalışmalara katılmazsa.
Antrenman yapmayı seven oyunculara ihtiyacı varsa, en başta Deivid, Cristian, Alex, A.Santos, Bilica gibi Brezilyalıları göndermeli Kocaman. Kendisiyle çelişiyor. Antrenman yapmayı sevmiyor bizim Brezilyalılar, genelde salonda çalışıyorlar zaten.
Lugano rövanşa yetişecek, kesinlikle gitme isteği yok ama sözleşmesini biliyorsunuz.
Lugano gitmez, hatta bence Lugano'ya gitmemesi için ve bugüne kadar yaptıklarıyla ödüllendirilmesi için kaptanlık pazubandı verilmeli.
Yeni kaptanın Lugano olmasından yanayım.
Sekopej
20.Temmuz.2010, 16:46
Deivid kampın yıldızları arasında gösteriliyordu, Kazım ve Gökhan Ünal ile birlikte.
Alex eşi doğum yapacak olmasına rağmen sezon açılışına, diğer 6 sezonda yapmadığı şeyi yapıp, ilk gün katıldı, bu ilk oldu. Güiza ise haber vermeden gecikti, Aykut Kocaman o dönemde direk silmedi kendisini, o zaman ki açıklamalarından bunu anlıyoruz ama Güiza ertesi gün yapılacak sağlık kontrolüne de katılmadı, uyuyakalmışım dedi, yine Aykut Kocaman fazla tepki göstermedi ama doktorların idman yapabilir demesine rağman idmanlara sakatım diyerek bilerek çıkmamasıyla ipler koptu.
Güiza kalmak için çabalamıyor, mücadele etmiyor. İdmanı sevmemek ayrı ama o idmana çıkarsın sonra izin alır salona gidersin, bu sıkıntı yaratmaz ama sen hocayı takmayıp, doktorları takmayıp idmana çıkmazsan, sağlık kontrolüne gitmezsen yapacak bir şey yoktur.
Yine de kapıyı tam kapatmadı Aykut Kocaman ama Güiza'nın değişeceğini sanmıyorum, bu nedenle gönderilecektir.
Ayrıca idman yapmayı sevenden önce kulübü seven oyuncu dedi, Güiza'nın burada kalmak istediğini de sanmadığımdan, idmanı sevmeyen oyuncudan önce kulübü sevmemesi kriteri var.
Kulüp ve oyuncudan biriyle anlaşılmış durumu yok, sonradan Aykut Kocaman söyledi, hem oyuncular hem de kulüpleriyle anlaştık, mali konularda ufak pürüzler var diye, bunu da paranın nasıl ödeneceği konusunda olduğunu düşünüyorum.
Yeni kaptan Alex, ikinci kaptan Emre, sonra Semih, Volkan ve Selçuk. Bu şekilde olacağını açıklanmıştı sanırım.
eGowiCh
20.Temmuz.2010, 16:54
Güiza sezon sonunda "Takımda kalmak istiyor, kontratımı tamamlamak istiyorum, mutluyum" demişti.
Güiza birden kötü ilan edildi, 2 senedir hiçbir problem çıkarmayan futbolcu birden sorunlu ilan edildi. Buna şaşırıyorum.
Yeni kaptanın Alex değil, Lugano olmasından yanayım. Takımı ateşleyen, yeri gelip kanlar içinde futbol oynayan Lugano'nun kaptanlığı takımda en çok hakeden isim olduğunu düşünüyorum.
Madem ki Kocaman ile yeni dönem ve kendisin her fırsatta yeni Fenerbahçe sinyalini veriyor, madem ki oyuncu kadrosu değişmiyor, takımda değişen hiçbir şey olmuyor, bari kaptan değişsin.
http://www.24haber.com/images/news/lugano_emre_bogaz_sikma.jpg
Sekopej
20.Temmuz.2010, 17:02
Egemen, Güiza'yı çok seviyorsun anlıyorum ama sezon başından beri Güiza olumlu ne yaptı? Takımda kalmak, formayı hak etmek adına ne yaptı? Geçen gün de yazmıştık, ben de kalsın isterim, takım içinde alternatif olur ama ilk günden beri sorun çıkaran oyuncu 1 tane takımla idman yapmamış bir oyuncu, bunları yapan birisi nasıl kalmak ister?
Lugano'yu severim, sahada mücadelesini verebildiği kadar veriyor, elinden gelmeyeni bile yapmaya çalışıyor ama kaptanlık için düşünmem. Geçen seneden kırgınım ona, aylarca Fenerbahçe'yi bekletip, daha çok para veren kulüp bulamayınca dönmüştü, oyuncu elbette daha iyi yerlere gitmeyi düşünebilir, saygı duyarım ama geçen sene sözleşme uzatma döneminde çok uzatmıştı işi, zaten sözleşmesine 3.5 milyona gider maddesi koydurması da, bu parayı verecek kulüp bulduğu anda gitmesine işaret ki böyle bir oyuncuyu kaptan yapmak da hoş olmaz.
Lugano kaptan olsa da olmasa da aynı oyununu oynayıp, takımı ateşlemeye ve takımda liderlik eden oyunculardan biri olmaya devam edecektir.
Varonil
20.Temmuz.2010, 17:06
Lugano'yu çok seviyorum,sahadaki duruşu,mücadelesi,hırsı,oyunuyla Fenerbahçe'ye birşeyler katan çok önemli bir oyuncu.Ancak mantıklı düşündüğüm zaman da geçen sezon başında sırf İtalya'ya gitmek için 2 ay Fenerbahçe'yi bekletmesi ve 3.5 M €'ya serbest kalır maddesini koydurmasından dolayı kırgınım.
Çıktığı her maçta aynı oyunu sergileyeceğini düşünüyorum ben de,zaten herşeyden önce burda olmayı seven bir futbolcu.Aksi bir durumu konuşmaya gerek yok.
MeMo
20.Temmuz.2010, 17:09
Guiza'nın herhangi bir yerde savunulması bile gerginlik yaratıyorken Guiza kalırsa eğer çok kötü şeyler olabilir.Alex'i harcayıp Guiza'yı kral ilan etmeyelim bence...
bjk4ever
20.Temmuz.2010, 17:15
tahminimce sarı çiyan, kara gyan olacak transferler.
muhtemelen krasic'i bekliyoruz.
Insallah bu 2 oyuncu alip transferi kapatir FB, boylece stoper, onlibero, yedek sagbek, yedek kaleci eksiklikleri devam eder ve Selcuk ve Ilhan Eker/Bekir ilk 11 oynamak zorunda kalir. Ben olsam BJK ve GS yerine 30 agustos'ta FB'ye 3.5 milyon euro verip Lugano'ya da yillik 3 milyon euro verip alirim adami, FB de Bekir ve Bilica ile orta kalir oylece.
Varonil
20.Temmuz.2010, 17:18
Ben olsam BJK ve GS yerine 30 agustos'ta FB'ye 3.5 milyon euro verip Lugano'ya da yillik 3 milyon euro verip alirim adami, FB de Bekir ve Bilica ile orta kalir oylece.
Bu madde sadece yurtdışına transfer için.Yurtiçinden Lugano'yu transfer etmek isteyen kulüpler Fenerbahçe'nin istediği bonservisi vermek zorundalar.
Bu söylediğiniz eksiklerden stoper ve ön libero almamamız durumunda ancak Avrupa'da sıkıntı yaşarız.Lig için yeterli kadro.
Sekopej
20.Temmuz.2010, 17:23
Lugano gidecekse 30 Ağustos olmadan gider ve yine gidecekse yerine adam alınır. Gitmesi gibi bir durum söz konusu değil dedi Aykut Kocaman.
Yedek kaleci alınacak, sağbeke oyuncu alınmaz çünkü Fenerbahçe kendi değerlerini de yetiştirmeli dedi, Okan muhtemelen A takımda yer alıp, zaman zaman değerlendirilebilir.
Ayrıca tüm basın yabancı transferine odaklanmış ama yerli transferi de yapacağız dedi. Muhtemelen orta sahaya olur bu transfer de.
Sonrası ise takımdan gönderilecek oyunculardan sonra belli olacak, takımdan mutlaka birileri gönderilecek, eğer bunlar yabancılar olursa (Bilica/Cristian) yerlerine yabancı transferi yapılır, Deivid gönderilirse yerine yapılacak transfer zaten bu hafta içinde açıklanacak.
MeMo
20.Temmuz.2010, 17:27
Insallah bu 2 oyuncu alip transferi kapatir FB, boylece stoper, onlibero, yedek sagbek, yedek kaleci eksiklikleri devam eder ve Selcuk ve Ilhan Eker/Bekir ilk 11 oynamak zorunda kalir. Ben olsam BJK ve GS yerine 30 agustos'ta FB'ye 3.5 milyon euro verip Lugano'ya da yillik 3 milyon euro verip alirim adami, FB de Bekir ve Bilica ile orta kalir oylece.
Rakiplerimiz bu kadar akıllıyken zor tabi sen de haklısın.Lugano öyle parası verilip alınacak adam değil.Fenerbahçe için çok önemli o da Fenerbahçe'yi seviyor.Zaten öyle olsaydı geçen sene giderdi GS veya BJK'ye.Ayrıca söylediğin eksiklerle o bahsettiğin Lugano'yu alması gereken takımlara 10'ar puan fark attık bilmem farkında mısın?Ayrıca bunun üstüne Stoch'la beraber 3 tane de hücum oyuncusu alınıyor.
Bu kadar düşünceli olman güzel tabi de gerçekler bahsettiğin gibi değil senin adına.
Zekirdek
20.Temmuz.2010, 17:28
Gerçeklerle yaşaman en iyisi. GS ve BJK İtalya'da değil. Bu adam Türkiye'de başka bir takımda hayatta oynamaz.
SAİT71
20.Temmuz.2010, 17:28
Yurt içinde Fener ile anlaşmadan almak imkansız.. Lugano gitse bile Biz açıkta kalmayız.. Heryere transfer yapılır.
King_91
20.Temmuz.2010, 18:49
adamın amma üstüne gitmişsiniz yahu . nasıl heryere transfer yapılır son günde gelip 3,5'u basarsa bi avrupa takımı lugano da gitmek isterse ne olacak onu demiş . hemen taraftarlığa geçmenize gerek yok .
türkiye'de başka bi takıma gideceğini sanmıyorum ama feneri çok sevdiğini de sanmıyorum geçen seneki hareketten ..
SAİT71
20.Temmuz.2010, 18:53
Hayır GS-BJK demiş..
Yorumum kişisel olarak değil, sadece yurt içinde bu transferin imkansız olacağını belirttim. Çünkü bonservis bedeli vermek zorundalar, onuda kabul edip etmemek bize bağlı. Eğer satarsakta yerine transfer yaparız zaten. (BJK-GS'ye) Açıkta kalmak gibi birşey olamaz. Onu söyledim.. Kişisel olarak algılanmasın lütfen..
yaman76hakanFB
20.Temmuz.2010, 19:04
Ben Lugano'yu bizim Mirsad Türkcan'a benzetiyorum. Parayı çılgın gibi sever, her transfer döneminde "gidebilirim, kalabilirim, Türkiyeyi özledim, ülkeme dönebilirim, euroleague'de final-four oynayacak bir takıma gitmek istiyorum, Efes beni yetiştiren yer, neden olmasın..." Özellikle Fenerbahçe Ülker'e gelmeden önce Mirsad her sezon sonu bu tür beyanatlarla kendi piyasasını kızıştırır, oynadığı kulüpleri panikletir, kendine müşteri bulur, paraya para demezdi. Ama harbiden müthiş piyasası vardı Avrupada... (Bereket versin; Lugano'nun o kadar talibi yok... Yoksa ocağımıza incir ağacını dikerdi.) İşte en son Mirsad'ın marifeti, 2009 final serisi sırasında Efes'le gizlice transfer görüşmesi yapması... (Gerçi devamını getirmedi, başkana söylemiş, "kontratım uzatılmadı, onun için görüştüm" filan... Hemen kontratı yenilendi ama bedelini de ödedi.) Şimdilerde "bu son senem, emekli olacağım" ayaklarına yatıyor ama benim bildiğim Mirsad ağız arıyor...
Lugano'ya benzeyen ikinci yönü ise SAHAYA ÇIKTIĞINDA GİYDİĞİ FORMA İÇİN CANINI DİŞİNE TAKMASI, AĞZINDAN KÖPÜKLER SAÇARAK KANININ SON DAMLASINA KADAR SAVAŞMASI ve KAZANDIĞI PARAYI SON KURUŞUNA KADAR HAKETMESİ...
Bu iki oyuncunun ne PARA HIRSI biter, ne de sahaya adım attığında KAZANMA HIRSI azalır. HIRS işte...
sentugo
20.Temmuz.2010, 19:10
ama bence kazanma hırsı olanlara fazladan para vermek lazım :D yok öyle oyuncular pek
bence haklılar :D
MeMo
20.Temmuz.2010, 19:13
Lugano'nun ailesi de kendisi de Fenerbahçe'li bunu kabul etmemek istiyor olabilirsiniz.Lugano Avrupa'ya gidebilir bu beni şaşırtmaz ama üzer.Ama ne Galatasaray'a ne de Beşiktaş'a gitme gibi bir durumu olamaz.Zaten geçen sene de menajerinin böyle bir açıklaması vardı.
Sekopej
20.Temmuz.2010, 19:33
Zaten Lugano için kimse kesin Fenerbahçe'de kalır demiyor, Aykut Kocaman da, yarın çıkıp sözlemesinde yazan maddeyi uygularsa benim dediklerim de boşa çıkmış olur dedi. Eğer varsa o parayı verecek olan zaten gider Lugano, tabi Lugano'yu alacak kulüp, bu 3.5 milyonun yanında, Lugano'ya Fenerbahçe'den daha yüksek ücret vermeli bir de Figer'e imzalama bedeli ödemek durumunda.
Bunu da transferin son günü yapacak kulüp yoktur, Lugano'yu istese bu dönemde başlar ilgilenmeye ve Lugano gideceğim derse, yerine alternatif düşünülür. Ama böyle bir durum söz konusu değil, Lugano bu sezon takımda kalacak.
Zekirdek
20.Temmuz.2010, 19:35
Zaten Lugano için kimse kesin Fenerbahçe'de kalır demiyor, Aykut Kocaman da, yarın çıkıp sözlemesinde yazan maddeyi uygularsa benim dediklerim de boşa çıkmış olur dedi. Eğer varsa o parayı verecek olan zaten gider Lugano, tabi Lugano'yu alacak kulüp, bu 3.5 milyonun yanında, Lugano'ya Fenerbahçe'den daha yüksek ücret vermeli bir de Figer'e imzalama bedeli ödemek durumunda.
Bunu da transferin son günü yapacak kulüp yoktur, Lugano'yu istese bu dönemde başlar ilgilenmeye ve Lugano gideceğim derse, yerine alternatif düşünülür. Ama böyle bir durum söz konusu değil, Lugano bu sezon takımda kalacak.
Zaten bu sezonu atlatalım daha da gidemez Avrupa'ya. Çünkü seneye 30 yaşında olacak.
sananes
20.Temmuz.2010, 19:54
aykut hocanın belkide en sıkı destekçisiyimdir ama şu konuyu anlamıyorum hani kendi değerlerimiz sağ bekte okanı oynatmıyo gökhan yokken hazırlık maçlarında bile...yani oynatmıyosa bi sağ bek alalım sıradan olabilir ama sağ bek özellikleri olan bi yedek.önder bekir gibi stoperden bozma oyuncular oynayamıyor orda
Varonil
20.Temmuz.2010, 20:37
Son Genk maçında şans bulduğu süre içerisinde olumlu işler yaptı Okan.
Geçen sene de A Takım ile bir süre idmanlara çıkmıştı.Sonuçta her ne kadar yetenekli ve potansiyelli bir oyuncu olmasına rağmen takımda forma şansı bulabilmek için çok çalışması lazım.Ben Aykut Kocaman'ın "Kendi değerlerimizi yetiştireceğiz" sözünün arkasında duracağını düşünüyorum ve sadece Okan değil bu sene takımda oynamak için belirli bir yeterliliğe ulaşacak olan her genç oyuncu şans bulacaktır.
yaman76hakanFB
20.Temmuz.2010, 20:46
Önce iyi bir takım kurulmalı ki, gençler başarısızlıkta hedef tahtası olmasın... İyi ve kazanan, koşan, dinamik bir takımda gençler birer-ikişer yer bulur ve hiç göze batmaz. Kötü bir takımda ağızlarıyla kuş tutsalar, ilk onlar eleştiriye maruz kalır. Hatta şimdi gençlere destek veren çoğu kişi dahi "burası oyuncu yetiştirme yurdu mu" diye başlar.
Gençleri kazanmanın en güzel yolu onları KAZANAN bir takıma monte etmektir. Bir takıma KAZANMA KÜLTÜRÜ yerleşmişse, farzedin ki, maçın başında bir kırmızı kart gördü ve 10 kişi kaldı, yine kazanır. Aynı şekilde bir veya iki vasıfsız oyuncu da arada kaynar gider. İşte o bir veya iki vasıfsız oyuncu arada kaynayacağına gelecek vadeden yıldız adayı gençler arada kaynasın. Belki patlama yapar ve bir anda yıldıza dönüşürler. Ama bunun için önce İYİ BİR TAKIM kurmak ve o takıma KAZANMA KÜLTÜRÜNÜ yerleştirmek lazım... Yoksa yazık olur gençlere... Aykut hoca bunu düşünüyordur. Mutlaka dönem dönem bir veya iki genci -abartmadan- monte etmeye çalışacaktır.
Universal
20.Temmuz.2010, 22:37
Aykut Hoca'nın transfere netlik getirmesi güzel oldu, iki üç gün içinde belli olacak, forvet alınacak ve sadece maddi konu konuşuluyor. :)
bjk4ever
20.Temmuz.2010, 22:43
Hayır GS-BJK demiş..
Yorumum kişisel olarak değil, sadece yurt içinde bu transferin imkansız olacağını belirttim. Çünkü bonservis bedeli vermek zorundalar, onuda kabul edip etmemek bize bağlı. Eğer satarsakta yerine transfer yaparız zaten. (BJK-GS'ye) Açıkta kalmak gibi birşey olamaz. Onu söyledim.. Kişisel olarak algılanmasın lütfen..
Sadece yurt disi icin oldugunu bilmiyordum. Ama sonucta boyle bir opsiyon var, transferin son gunu boyle birsey olursa ne yapacaksin? Ki zaten stoperde (bana gore) kalite sikintisi var FB'de. FB/BJK olmasa bile bir anda bir kulup cikar alabilir, gerci almaz buyuk ihtimalle, ama buradaki olasilik onemli. 30 agustos'ta gitmis bir Lugano'nun yeri hicbir sekilde doldurulamaz....
CeNTeR_TR
20.Temmuz.2010, 22:48
Yine başladı boş açıklamalar.
Yok efendim başarıya aç oyuncualr istiyoruz falan filan.
Takımda başarıya aç olmayan kim var ?
Eğer Türkiye Ligi Şampiyonlukları başarıysa bizim için Ersen Martin'i falan alalım nede olsa onlarda Türkiye Ligi Şampiyonluğuna aç.
Revolution
20.Temmuz.2010, 22:52
Fenerbahçe'nin isimli oyuncuya değil, kendi ruhu gibi bir oyuncuya ihtiyacı var. Profesyonel, hırslı, mücadeleci ve zeki; bence bu kadar basit..
bjk4ever
20.Temmuz.2010, 22:54
Yine başladı boş açıklamalar.
Yok efendim başarıya aç oyuncualr istiyoruz falan filan.
Takımda başarıya aç olmayan kim var ?
Eğer Türkiye Ligi Şampiyonlukları başarıysa bizim için Ersen Martin'i falan alalım nede olsa onlarda Türkiye Ligi Şampiyonluğuna aç.
Gormus gecirmis oyuncu yerine daha ziyade FB'yi sicrama tahtasi olarak goren veya daha henuz kariyerinin tepesine cikmamis oyunculardan bahsediyorlar herhalde. Basariya ac derken bunu kastediyorlar herhalde.
yaman76hakanFB
20.Temmuz.2010, 22:57
Malesef Turgut; sana katılmıyorum. Takımda KAZANMA KÜLTÜRÜNDEN mahrum, şu maç bitse de gitsek diyen, mağlubiyetlerden sonra pişkin pişkin demeç veren ve her haliyle umrunda olmadığını belli eden çok ama çok RUHSUZ futbolcu var? Tek tek isim vereyim mi bilmiyorum; ama ben Deivid karakterinde çok oyuncu olduğunu düşünüyorum. Tek dertleri alacakları para... (Hırslı olanların birçoğunda yetenek yok, belli bir standartta yetenek sahibi olanlarda hırs...)
Bu operasyon -ki birden değil, zamanla yapılacak- çok geç kalmış bir operasyondur. Bence bazılarının gitmesi, bazılarının gelmesi kadar mühim...
CeNTeR_TR
20.Temmuz.2010, 22:58
Gormus gecirmis oyuncu yerine daha ziyade FB'yi sicrama tahtasi olarak goren veya daha henuz kariyerinin tepesine cikmamis oyunculardan bahsediyorlar herhalde. Basariya ac derken bunu kastediyorlar herhalde.
Onu kastediyorlarsa eğer o takım ne Fenerbahçe olur Türkiye'de Ne Galatasaray Ne Beşiktaş..
Avrupa arenasına gidecek başka takım oyuncuları olur olmalı.
Mesela 2 sene önce Sivasspor bu sene Bursaspor.
Kimse sıçrama yapmak isteyen aç bir oyuncuyu getirince yönetimden tebrik kazanmaz Bizim taraftarımızda.Zaten duyumcu saçmalıkları yüzünden herkesde bir dünya starı beklentisi var gidiyor.Birgün Forlan birgün Gyan deniliyor.Kısacası birgün Dağ birgün fare deniliyor.
Ben Şahsım adına dağ'ı alamıyorsak fareyide istemem eldeki oyuncular en azından birbirini tanıyor derim.Aykut Hoca eğer kendisi yapmışsa bu yorumları gerçekten boş konuşmuş bana göre.
Aç oyuncu demiş mesela.Aç oyuncuysa bu tamam bir stoch olabilir ama İlhan olamaz.Veya aç oyuncuları getirmek için tok oyuncuları yollaman gerekir mesela Bilica adam 30 undan sonra dünyaları aldı ne açı yani ! Kısacası yine elimizde patlayacak oyuncuları beklemeye devam.
CeNTeR_TR
20.Temmuz.2010, 23:01
Malesef Turgut; sana katılmıyorum. Takımda KAZANMA KÜLTÜRÜNDEN mahrum, şu maç bitse de gitsek diyen, mağlubiyetlerden sonra pişkin pişkin demeç veren ve her haliyle umrunda olmadığını belli eden çok ama çok RUHSUZ futbolcu var? Tek tek isim vereyim mi bilmiyorum; ama ben Deivid karakterinde çok oyuncu olduğunu düşünüyorum. Tek dertleri alacakları para... (Hırslı olanların birçoğunda yetenek yok, belli bir standartta yetenek sahibi olanlarda hırs...)
Bu operasyon -ki birden değil, zamanla yapılacak- çok geç kalmış bir operasyondur. Bence bazılarının gitmesi, bazılarının gelmesi kadar mühim...
Hakan abi bu operasyon içinde önce bir yaprak dökümü olmalı.O konuda birleşiyoruz zaten orta yolda.Bilica gibi Deivid gibi paraya FENERBAHÇEMİZDE doymuş adamların daha ne açlığı olabilirki.Madem aç oyuncu istiyoruz neden doymuş adamları kadroda tutuyoruz demezlermi Hakan Abi ?
Bunun şuanda açıklanmasının bana göre tek bir sebebi var her sene yıldız muhabbeti sayın Yıldırım'ın bu senede suya düştü ve aç oyuncu imajıyla bu kavram biraz kapatılmaya çalışındı bence :)
Sekopej
20.Temmuz.2010, 23:07
Amiyane tabirle aç diyorum dedi, gazetelere manşetlik olsun diye, açıklamasını da şöyle yaptı, Fenerbahçe'den alacakları kadar Fenerbahçe'ye verecekleri de olan hatta daha fazlasını verebilecek oyuncuları almayı düşünüyorum, sordular Carlos gibi oyuncular gelmeyecek herhalde diye ve evet gelmeyecek dedi ve yine ekledi, Hagi hakkında konuşmuştum, ne dediğimi biliyorsunuz, yaş önemli değil Hagi gibi olursa yaşa bakmadan alırız.
Reklam için yaşlı yıldız transferi yapmayacağım diyor, Hagi aç mıydı mesela geldiğinde? Ama içinde kazanma hırsı vardı, o hırsla zaten yaşı kaç olursa olsun takıma katkı yapıyordu. Bu tarz oyuncu istiyor Aykut Kocaman da, vurdumduymaz oyuncu değil, aldığı paranın hakkını sahada verecek oyuncu istiyor, saha dışı katkıdan önce.
yaman76hakanFB
20.Temmuz.2010, 23:09
....
İşin içinde Başkan olsaydı kesinlikle aynısını düşünürdüm. Çünkü başkanın -FUTBOL konusunda- her yaptığı hamleden şüphe duyarım. (Yanlıştır demiyorum; yaptıkları yapacaklarının teminatı kaygısıyla şüphe duyarım...)
Ama Aykut hoca gerçekten prensipli birisi ve bizi avutmak gibi bir derdi olduğunu sanmıyorum. Ona inanmak istiyorum. Onun istediği transferlerin yapılacağını umuyorum. Umarım onun daha bir ay önce söylediği, "yıldız veya değil; bu önemli değil... Fenerbahçeye değer katacak oyuncular istiyoruz. Yaşlı veya genç olması da önemli değil... Hızlı oynayacak, ileriye top taşıyacak, takıma bir değer katacak..." Yani daha göreve geldiği gün bunu söylemişti. Bu sebeple ona güveniyorum. Şu olur: Ona tamam deyip, kafalarına göre birini getirirler. Ama sanmıyorum. O kadarcık uyanmışlardır herhalde... Onların burnunu sokmadığı ve emaneti ehline teslim edip kendilerinin sadece denetmen olarak hesap sorduğu ve imkan sağlama görevini yerine getirdiği her branşta başarı geliyor. Bunu görseler ve Aykut hocaya sadece istekleri doğrultusunda imkan sağlasalar herşey çok daha güzel olur.
Sekopej
20.Temmuz.2010, 23:09
Hakan abi bu operasyon içinde önce bir yaprak dökümü olmalı.O konuda birleşiyoruz zaten orta yolda.Bilica gibi Deivid gibi paraya FENERBAHÇEMİZDE doymuş adamların daha ne açlığı olabilirki.Madem aç oyuncu istiyoruz neden doymuş adamları kadroda tutuyoruz demezlermi Hakan Abi ?
Bunun şuanda açıklanmasının bana göre tek bir sebebi var her sene yıldız muhabbeti sayın Yıldırım'ın bu senede suya düştü ve aç oyuncu imajıyla bu kavram biraz kapatılmaya çalışındı bence :)
Turgut önce butün açıklamaları oku ya da dinle bence. Aramızda bu takıma yakışmayan oyuncular var ve mutlaka ayırlanlar olacak dedi. Yerli yabancı benim için farketmez, her oyuncu olabilir takımdan gönderilecek dedi.
Sekopej
20.Temmuz.2010, 23:15
İşin içinde Başkan olsaydı kesinlikle aynısını düşünürdüm. Çünkü başkanın -FUTBOL konusunda- her yaptığı hamleden şüphe duyarım. (Yanlıştır demiyorum; yaptıkları yapacaklarının teminatı kaygısıyla şüphe duyarım...)
Ama Aykut hoca gerçekten prensipli birisi ve bizi avutmak gibi bir derdi olduğunu sanmıyorum. Ona inanmak istiyorum. Onun istediği transferlerin yapılacağını umuyorum. Umarım onun daha bir ay önce söylediği, "yıldız veya değil; bu önemli değil... Fenerbahçeye değer katacak oyuncular istiyoruz. Yaşlı veya genç olması da önemli değil... Hızlı oynayacak, ileriye top taşıyacak, takıma bir değer katacak..." Yani daha göreve geldiği gün bunu söylemişti. Bu sebeple ona güveniyorum. Şu olur: Ona tamam deyip, kafalarına göre birini getirirler. Ama sanmıyorum. O kadarcık uyanmışlardır herhalde... Onların burnunu sokmadığı ve emaneti ehline teslim edip kendilerinin sadece denetmen olarak hesap sorduğu ve imkan sağlama görevini yerine getirdiği her branşta başarı geliyor. Bunu görseler ve Aykut hocaya sadece istekleri doğrultusunda imkan sağlasalar herşey çok daha güzel olur.
Aslında şunu da söyledi, ben şu anda elimizdeki kadronun değerini arttırmak için uğraşıyorum çünkü elimizde olan oyuncular bunlar ve bunlarla eleme maçlarını oynayacağız. Bu nedenle şu aşamada sadece teknik alanda yoğunlaştım, kamp bittikten sonra diğer görevleri de kendisinin üstleneceğini belirten şeyler söyledi, hatta gelen bir soru üzerine, oyuncuların alacağı ücrete kadar kendisinin sorumlu olduğunu falan söyledi.
Kamp yarın sona eriyor, İstanbul'a dönünce transfere noktayı kendisi de koyabilir.
CeNTeR_TR
20.Temmuz.2010, 23:16
Aykut Hoca eğer kendisi yapmışsa bu yorumları gerçekten boş konuşmuş bana göre.
Hakan abi işte bende başkanın işin içinde olduğunu düşündüm açıkçası.Ama her ne olursa olsun ordakiler futbolu sonuç olarak benden daha iyi biliyorlar ve bu işin ustasılar benim Fenerbahçe başarısını istediğim kadar hatta daha fazlasını ki pek zannetmiyorum onlarda istiyorlardır.Kısacası herkesin vardır bir bildiği (:
Turgut önce butün açıklamaları oku ya da dinle bence. Aramızda bu takıma yakışmayan oyuncular var ve mutlaka ayırlanlar olacak dedi. Yerli yabancı benim için farketmez, her oyuncu olabilir takımdan gönderilecek dedi.
Okudum Serkan Resmi siteden.Ama rakipler transferde bombaları patlatırken eldeki '' bidon '' oyuncuları yollarken biz Köln'den 5 ordan 3 yersek valla isterlerse sezon'a fırtına gibi başlayacağız diye and içsinler çokda önemsemem açıkçası.
Yine geciken transferleden sorna bir oyun olarak düşünüyorum bunları fakat ama yukardada Hakan abi'nin mesajının altına yazdığım gibi '' Her ne olursa olsun ordakiler futbolu sonuç olarak benden daha iyi biliyorlar ve bu işin ustasılar benim Fenerbahçe başarısını istediğim kadar hatta daha fazlasını ki pek zannetmiyorum onlarda istiyorlardır.Kısacası herkesin vardır bir bildiği ( ''
Varonil
20.Temmuz.2010, 23:16
Çok yanlış anlaşılmış Aykut Kocaman'ın söyledikleri.
Aç oyuncu burada amiyane bir tabir kalıyor.Aç oyuncu derken hırslı,mücadele eden,Fenerbahçe ruhunu yansıtan oyuncu demek istiyor ama yine deörneklerle açıklayayım.Kim aç oyuncudur,kim değildir.
Tuncay Şanlı
Stephen Appiah
Tümer Metin
Diego Lugano
Gökhan Gönül
Emre Belözoğlu
gibi oyuncuları sayabilirim.
Deivid
Josico
Cristian
Bilica
gibi oyuncuları da bu kategorinin dışında tutabilirim.Umarım bu örnekle bu tabiri iyi açıklayabilmişimdir.
Madem aç oyuncu değiller,neden kadrodalar konusuna gelince.Bu oyuncular malesef yüksek yıllık ücretlerle geldiler ve sözleşmelerini feshetmek öyle kolay değil.O yüzden birdenbire hepsini göndermek yanlış olur.
CeNTeR_TR
20.Temmuz.2010, 23:20
Madem aç oyuncu değiller,neden kadrodalar konusuna gelince.Bu oyuncular malesef yüksek yıllık ücretlerle geldiler ve sözleşmelerini feshetmek öyle kolay değil.O yüzden birdenbire hepsini göndermek yanlış olur.
Mert , İşde bana göre'de film burada kopuyor zaten (: Neden açıklayayım.Biz Türkiye'de finansal yönden en büyük takımız değil mi bunu kimse inkar etmez heralde.
Geçen sene yaşadığımız faciadan sonra neyse parası yollayacaksın madem bir oluşuma giriyorsun aksi halde olmaz abicim olmaz.
Ama yine tekrarlıyorum benim bilgim baştakilerin yanında '' 0 '' o yüzden vardır herkesin bir bildiği..Bunu zaman gösterecek.
Sekopej
20.Temmuz.2010, 23:29
Adam açık açık, Alex ve önünde tek forvetli senelerdir oturmuş sistem mutlaka ve mutlaka değişecek, kolay olmayacak belki değişim ama mutlaka değişecek, Emre'nin öfke kontrolü konusunda yaptıklarından destek oluyorum ama takıma zarar vermeye başlarsa onunla başka türlü konuşacağım, Güiza arkadaşları bu sıcakta, bu koşullarda yorucu şekilde çalışırken İstanbul'da kalmak isteyen adamı ben de istemem falan diyor, Lugano iyi oyuncu ama Lugano yok diye de ağlamayacağız, kimse vazgeçilmez değildir diyebiliyor.
Alex'i, Emre'yi bile silebileceğini söyleyen adam, Önder'i, Bilica'yı, Deivid'i falan kolayca silebilir, bu konuda ben hiç şüphe duymuyorum. Günü geldiğinde, takıma katkı vermeyecek oyuncularla da yollar ayrılacak.
Ha bunları geçmişten zaten bilmiyor muyuz? Aykut Kocaman da biliyordu ama benimle yeni dönem başlıyorsa, herkes için başlayacaktır dedi ve kimseye önyargılı olmadan, herkesi görmek istedi. Bu onun tercihi, bize saygı duymak düşer, zaten o 2 maçta yenilen 7 golden hatta dün 3-0 kazanmamıza rağmen yine hatalardan bahsetmesi, bazı derslerin çıkarıldığını ve bazı oyuncuların gideceğinin işareti.
Ben size şans verdim, sizler değerlendiremediniz ve gidiyorsunuz denecek.
goosfraba
20.Temmuz.2010, 23:31
forvet gyan, sağ açık ya dia ya da krasic olacak.
yaman76hakanFB
20.Temmuz.2010, 23:33
İşin gerçeği Turgut gönderilecekler konusunda seninle aynı HİSLERİ besliyorum. "Aç oyuncular" konusunda değil, ama "gönderilecekler" konusunda tamamen hemfikirim. Bu kadar uzatmaya gerek yok... Üçün beşin derdine düştün mü, daha büyük zararlar geliyor akabinde... Yani kaçan şampiyonluktan sonra edilen zarar? Hiç değilse, bazı operasyonları bir çırpıda yaparsan ibret-i alem olur. Sırf mesaj amaçlı ve taraftarı da teselli edersin. (Mesela 2008'de AliSamiyen'de Nonda'dan o gol yendiği gece Edu'nun kellesi alınabilirdi. Tek kabahatli olduğu için değil, ibret için... Ama biz bir sezon daha katlandık. -Tamam, o gün Volkan'da suçluydu. Derdim o değil... Örnek vermek istiyorum sadece...)
Evet, gitmesi gereken -hepsini birden gönderemezsin, bu çok yanlış olur- bir an önce gitmelidir. Trabzon maçından sonra açıkça üç-beş kişiyle yollar ayrılsaydı mesela taraftar biraz rahatlamış olur, hıncını alırdı en azından...
Bazı operasyonlar da yıllardır geç kalınıyor. Hatta operasyon lafı bile geçmezdi. Takım dibe vurmuş, başkan R.Carlos ve Deivid'le kontrat yeniliyor; devre arası üstelik... Bırak operasyonu... Bu yanlış sezonların üstüne bu sene olanlar çok umut verici... Evet, yavaşlar ama eski yıllara göre en azından "birileri gidecek" diyorlar. Aykut hoca koltuğunu bir sağlamlaştırsın, bazı hamleleri çok daha çabuk yapacaktır.
Sekopej
20.Temmuz.2010, 23:35
Mert , İşde bana göre'de film burada kopuyor zaten (: Neden açıklayayım.Biz Türkiye'de finansal yönden en büyük takımız değil mi bunu kimse inkar etmez heralde.
Geçen sene yaşadığımız faciadan sonra neyse parası yollayacaksın madem bir oluşuma giriyorsun aksi halde olmaz abicim olmaz.
Ama yine tekrarlıyorum benim bilgim baştakilerin yanında '' 0 '' o yüzden vardır herkesin bir bildiği..Bunu zaman gösterecek.
Ona da açıklaması var Aykut Kocaman'ın. Adam o kadar çok konuşuyor ki, alışık değiliz biz her konuda bilgi veren hocaya.:p
Değişim olacak ama bunu bir sürece yayacak, yavaş yavaş takımı kafasında istediği hale sokacak. 10 oyuncu gönderip yine 10-12 isim almak, köklü bir revizyon demektir ama Aykut Kocaman, taraftarın sevgilisi Aykut Kocaman bile bunu kaldıracak kadar güçlü değil bence. Senin hocan Mourinho olsa, ben Lugano'yu, Emre'yi Alex'i istemiyorum dese, ve bunlarla beraber 10 oyuncu gönderse, yerine başka 10 oyuncu alsa, dersin ki bu adamın vardır bi bildiği, lige çok kötü başlasa da kredisi bitmez (bizim ülkemizde biz Mourinho'yu bile harcarız gerçi de:D) ama Aykut Kocaman bunu bir çırpıda yaparsa, rüzgarı da arkasına alamaz sallanmaya başlarsa daha ilk haftalarda batma ihtimali daha yüksek olacağından, bu riske girmemesini de anlıyorum.
Sekopej
20.Temmuz.2010, 23:38
forvet gyan, sağ açık ya dia ya da krasic olacak.
Sen de daha 3-4 saat önce Nilmar ve Krasic diyordun bana msnde.:D
Ben hiç yazmadım, hissettiğim gelebilecek oyuncuları ama Gyan ve Dia alınacakmış gibi geliyor bana da, ikisi beraber açıklanabilir hatta biri tamamlanmış olsa da diğerindeki prüzlerin giderilip beraber açıklamayı bekliyorlar diye de tahminde bulunayım. Ya tutarsa...:D
Varonil
20.Temmuz.2010, 23:41
Dia-Grafite istiyorum ben de ama,Gyan'a abuk bir bonservis ödemessek o da olur :)
Revolution
20.Temmuz.2010, 23:44
Gyan'ı Fenerbahçe alırsa bence büyük yanlış yapar. Yırtıcı ve pırpır bir oyuncu ama bitirici bir oyuncu değil. Fenerbahçe'ye bitirici forvet lazım.
Zekirdek
20.Temmuz.2010, 23:47
Gyan'ı Fenerbahçe alırsa bence büyük yanlış yapar. Yırtıcı ve pırpır bir oyuncu ama bitirici bir oyuncu değil. Fenerbahçe'ye bitirici forvet lazım.
Haklısın mesela Güiza'da pırpır değil tonla pozisyona giriyor. Ama tek eksiği bitiricilik. Güiza'nın bitiricilik yapan bir şekli olsa paha biçilemez olurdu bu lig için. Bir bitiricilik yapan ve pozisyona girme özelliği olan forvet alınırsa tutulamayız.
Revolution
21.Temmuz.2010, 00:06
Grafite Fenerbahçe'ye ilaç olur. Hatta daha iddialı konuşacağım burada efsane olur.
goosfraba
21.Temmuz.2010, 00:46
--------volkan
gg---bekir--lugano--santos
------topuz--emre--
issiar dia---alex---stoch
-----------gyan
-------------------------------------------------------
----------mert
okan---ilhan---bilica---caner
------cristian---selçuk
deivid----özer----uğur
---------semih
C h A o S
21.Temmuz.2010, 00:55
İlsinho olurda Diego hayal.
goosfraba
21.Temmuz.2010, 00:57
ve dia fenerbahçe'de
goosfraba
21.Temmuz.2010, 00:59
4 yıllık kontrata imza atmış. bence çok iyi transfer yaptık :)
C h A o S
21.Temmuz.2010, 00:59
O zaman hayırlı olsun Fblilere.Bence konuşulan oyunculara göre vasat bir transfer oldu.
Sekopej
21.Temmuz.2010, 01:01
Konuşulan oyuncuları daha doğrusu basının beklentiyi yüksletmesi beklenen durumdu, şimdi gelen oyuncuları vasat göstermeye başlarlar, alışıldık durum.:)
Hayırlı olsun, beklediğim bir isimdi Dia.
RaSenGan
21.Temmuz.2010, 01:03
Beklenen yıldızların arkasında kalmış bir isimdi.Hayırlı olsun.
Fenerbahçemiz AS Nancy’de forma giyen Issiar Dia’yı renklerine kattı. Kulübümüz Senegal asıllı Fransız sağ kanat oyuncusu ile 4 yıllığına anlaşma sağladı.
FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ
GeorgeWeah
21.Temmuz.2010, 01:05
Yeni transferimiz hayırlı olsun. En azından sağ kanat için alındı. Artık yeni forvetimizi bekliyoruz.
TR.CaPTaiN
21.Temmuz.2010, 01:06
Dia ne ? Gelmez denilen yıldız mı ? Yoksa bu şehre yağacak olan yıldız mı ? Bu adam istediği kadar yetenekli olsun; söz verilen adam değil.
MeMo
21.Temmuz.2010, 01:06
Biz daha iyi isimler bekliyorduk.Gelsin oynasın görürüz kalitesini.Hayırlı olsun Dia...
goosfraba
21.Temmuz.2010, 01:07
sağ kanat için az bir miktar ödedik bence. 6-7 m euro gibi.
ben forvet için iyi bir isim bekliyorum.
Addolorato
21.Temmuz.2010, 01:10
Dia kanat için alındıysa çok iyi transfer yanlız. Hızlı adam eksiltebilen bir adam. Son vuruşlarında sıkıntısı olsada asist krallığına oynar. Geçen sene bir maçına bakmıştım ortasahadan tek başına topu alıp golü yapmıştı. Hayırlı olsun. Bu arada Krasic'in gelmeyeceğide kesinleşti gibi.
Universal
21.Temmuz.2010, 01:12
Hayırlısı olsun, sonunda zenci bir oyuncumuz oldu. :)
goosfraba
21.Temmuz.2010, 01:12
Dia kanat için alındıysa çok iyi transfer yanlız. Hızlı adam eksiltebilen bir adam. Son vuruşlarında sıkıntısı olsada asist krallığına oynar. Geçen sene bir maçına bakmıştım ortasahadan tek başına topu alıp golü yapmıştı. Hayırlı olsun. Bu arada Krasic'in gelmeyeceğide kesinleşti gibi.
şükürler olsun rakip takım taraftarından oyuncuyu izleyen objektif bir yorum yapmış.
isim olarak sönük kalmış olabilir ama bence 3 yıl içinde iyi yerlere gelecek.
Sekopej
21.Temmuz.2010, 01:13
Sağ kanat diye duyuruluyor zaten ama Aykut Kocaman forvet transferi bitti açıklanacak diyordu, sağ kanat daha erken açıklandı, şimdi forvet de gelsin de, kim gelecek diye beklemek yerine ne olduğun bilelim.
nerazzuri
21.Temmuz.2010, 01:18
İssiar Dia'da, Appiah havası var. Efsane olur bu adam. Hayırlı olsun.
yaman76hakanFB
21.Temmuz.2010, 01:23
İşin gerçeği; şu veya bu isim gelsin diye hiç konuşmadım; beklentiye girmedim ve böyle bir isim karşısında şaşırmadım. Aksine bekliyordum. Kriterler belliydi;
-Topla hareket edebilecek.
-Bu çerçevede hızlı olacak ve oyuna hareketlilik katacak.
-Bu takımda olmayı isteyecek.
Stoch şöhretinde ve statüsünde bir oyuncu bekliyordum; bir basamak iyisi veya bir numara daha az tanınanı olabilirdi ama aynı zihniyetin karşılığı olarak yapılacağına emindim.
Hayırlı olsun... Oyuna hareketlilik katacaktır. Daha hızlı ve izlerken daha az geri pası göreceğimiz, daha az yan pas yapacak ve BİZİ DAHA AZ UYUKLATACAK bir Fenerbahçenin ilk tohumları atılıyor.
Aykut hoca geldiği gün bu sayfaya yazdım: Bu takım onun takımı değil... Asıl Aykut Kocaman takımını önümüzdeki yıl izleyeceğiz inşallah dedim. Bunlar o takımın ilk tohumlarıdır. Bunlar yepyeni bir Fenerbahçenin müjdeleridir.
Beni sevindiren şu: Aykut hocanın "şu futbolu oynatmak istiyorum" diye anlattığı tarzla transfer ettiği oyuncular arasında bir ÇELİŞKİ yok. Yani yapılan transferler hocanın söylediklerinde kararlı olduğunu gösteriyor. Güzel olan bu tutarlılık...
Başkan bir yerlerde "yıldız" sözü vermiş olabilir; ama artık transferi Başkan değil, Aykut hoca yapıyor. (Ki böyle olmasını diliyorum.)
Daha şöhretli bir futbolcu alınsaydı; ama bu futbolcunun durumu, statüsü, tarzı hocanın söylediklerini; "koşan, istekli, topu isteyen vs." gibi oyuna bakışını tekzip eder nitelikte olsaydı o zaman üzülürdüm. Şuna bakın, hoca ne diyor, nasıl oyuncu alıyor, anlattığı sistemle Ronaldinio'nun veya X'in ne ilgisi var derdim. Ama şu durumda sevinçliyim.
sentugo
21.Temmuz.2010, 01:27
krasic ile anlaşılmıştı.. ama Dia'yı almayı tercih etti Fenerbahçe.. Hayırlı olsun
Addolorato
21.Temmuz.2010, 01:28
Transferi Aziz Yıldırım yapıyor olsaydı şu an Dia değil Dentinho gelmiş olurdu.
Revolution
21.Temmuz.2010, 01:29
Krasic gelecek olsa Dia'yı bence almazdı Fenerbahçe.. Dia topla beraber süratli bir oyuncu Fenerbahçe'ye gerekiyordu böyle bir kanat. Bence yararlı olacak hayırlı olsun..
yaman76hakanFB
21.Temmuz.2010, 01:32
Zaten Aykut hoca bir şeyin altını çizdi: BU TAKIMDA OLMAYI İSTEYECEK dedi... Yoksa bu oyuncunun bir numara büyüğü olur, ama daha geldiği gün, "ilk fırsatta kendimi LaLiga'ya, Seri-A'ya nasıl atar ve bu kentten nasıl kurtulabilirim" fikri olur. Bence gönülsüz bir Krasiç'tense, gönüllü ve İSTEKLİ bir Dia daha mantıklı... En azından hocanın kriterine uygun: Bu takımda olmayı isteyecek...
Sekopej
21.Temmuz.2010, 01:32
Topu alıp dikine gidebilecek oyuncu yoktu kadroda. (Driplinglerle) Dia bunu yapabilecek bir oyuncu, son 4 sezondur devamlı da forma giyiyormuş kulübünde, istikrarlı bir oyuncu yani.
İzlemeden yorum yapmak tabi ki doğru olmaz, sonuçta videolara baksak da, öyle bir Güiza videosu yaparım ki dünyanın en iyi golcüsü sanar izleyen.:D
IcedEarth
21.Temmuz.2010, 01:33
Dia'yı FM'den tanıyorum. Yetenekli bir sağ kanat oyuncusu olduğunu biliyorum. Yanlış hatırlamıyorsam FM 2008'de West Bromwich Albion'a almıştım. Maç kazandıran bir oyuncuydu, ama çok sık sorun çıkarıyordu, bu adam yüzünden kariyeri tutturamayıp silmiştim :) Gerçek hayatta hiç izlemedim, çok yoruma açık bir transfer değil bence, tıpkı bizim Pino transferi gibi.. İzleyip göreceğiz bu sene. Bakalım faydalı oluyor mu, olmuyor mu.. Ama Fenerbahçe'den daha sansasyonel bir transfer beklemiyordum dersem de yalan olur..
Ahmet Göktaş
21.Temmuz.2010, 01:34
Biraz araştırma yaptım ve bana göre çok iyi bir oyuncu değil , hatta Fenerbahçe için vasat bir oyuncu diyebilirim edindiğim bilgilere göre. Tabi hangi mevkide oynayacağı da performansının belirleyen bir etken olacaktır ancak bende Berk'e katılıyorum.
Bekq
21.Temmuz.2010, 01:35
Deivid'i büyük ihtimalle yollarlar o zaman?
Clayman
21.Temmuz.2010, 01:35
Tamamen kapalı kutu. Pino gibi.
KaPaLı
21.Temmuz.2010, 01:36
Biraz araştırma yaptım ve bana göre çok iyi bir oyuncu değil ,
Araştırma yaptığın yerin linkini banada yollarmısın Ahmet.. Nasıl oyuncuymuş merak ettim..
titates1
yaşı büyük sanırım benden yaman ağabey diyeyim , yorumlarını ilgiyle okuyorum , dediklerine aynen katılıyorum , yıldız beklemedim , aykut hoca bu futbolu oynatmak istiyorum buna göre oyuncular alacağız dedi ve ona uygun oyuncular geliyor , bu zihniyet değişimine sadece helal olsun denir , dia tarif edilen oyuncuya cuk oturdu , şimdi forvet ve yerli transferi bekliyorum , dia'nın da çok başarılı olacağına inanıyorum , inşallah beni yanıltmaz
Bekq
İnşallah başarılı olur.
goosfraba
21.Temmuz.2010, 01:39
6.5 m euro'ya transfer etmişiz.
GeorgeWeah
21.Temmuz.2010, 01:40
Sadece bekleyelim görelim diyorum. Diğer takım taraftarları bu dediğime inanmaz ama artık Fenerbahcede bazı seyler değişiyor. Yıldız doymuş adamlar yerine genç veya Krasic gibi çok yıldız olmasa da kaliteli oyuncularla ilgileniyor. Başkanın açıklaması Aykut Hocadan önce miydi onu bilmiyorum. Eğer öyleyse zaten transferde yetki Aykut Kocamanda..
Night_Mare17
21.Temmuz.2010, 01:40
Ntvspor son dakka geçiyor
LaigLeNoiR
21.Temmuz.2010, 01:41
Pino gibi Dia'yı da daha önce duymamıştım. İzleyip görelim, o da iyi çıksın lige renk gelsin.
Bonservisi de oldukça fazlaymış. Q7'yi 7.5'a almıştık yanlış hatırlamıyorsam.
Bekq
21.Temmuz.2010, 01:42
Bu takımda olmayı isteyecek.
İşte bize böyle oyuncular lazım. Para para bir yere kadar.
Revolution
21.Temmuz.2010, 01:42
Bu transferin tek handikapı bence bonservisi.. Stoch'tan çok para etmez bence bu oyuncu.
IcedEarth
21.Temmuz.2010, 01:45
Bonservis bence de biraz fazla kaçmış sanki..
Bekq
21.Temmuz.2010, 01:45
http://www.facebook.com/video/video.php?v=420993983163
Eralp'in dediği maçta bu sanırım.
goosfraba
21.Temmuz.2010, 01:50
forvet gyan.
şimdiden yazayım. gelince ayrı tepki vermeyin.
IcedEarth
21.Temmuz.2010, 01:51
Gyan kanat olarak daha etkili mi olurdu acaba?
Bekq
21.Temmuz.2010, 01:52
forvet gyan.
şimdiden yazayım. gelince ayrı tepki vermeyin.
Kaç yabancı olduki. :S
Defansta 3 yabancı, ortasaha ve kanatta toplam 3, forvet arkası Alex, forvet yabancı(gyan gelirse).
8 etti. :D
Ahmet Göktaş
21.Temmuz.2010, 01:55
Araştırma yaptığın yerin linkini banada yollarmısın Ahmet.. Nasıl oyuncuymuş merak ettim..
Google.uk , Google.comtr , google.fr vs .bilimum google adreslerinden , wikipediadan ve bazı yazılar ve istatisliklerden araştırdım.
Eğer forvet oyuncusu ise, attığı gol gerçekten çok az , 10 tane falan gol atmış 2-3 senede toplam sanırım.
Ha eğer kanat oyuncusu ise bu sefer de yaptığı asistler çok az. Geçen sezon 7 asist yapmış sadece.
yaman76hakanFB
21.Temmuz.2010, 01:56
1-Lugano
2-Brezilyalı Mayın Tarlası
3-Andre Santos
4-Stoch
5-Dia
6-Alex
--------
Deivid ve Guiza'yı saymıyorum.
7-Christian
8-YENİ GOLCÜ...
6+2+2...
Alicanfmfan
21.Temmuz.2010, 01:57
Sag kanatta iş yapabilir , hani isim olarak beklentilerin altında olsa bile izlemeden yorum yapamayız .
Börk
Google.uk , Google.comtr , google.fr vs .bilimum google adreslerinden , wikipediadan ve bazı yazılar ve istatisliklerden araştırdım.
Eğer forvet oyuncusu ise, attığı gol gerçekten çok , 10 tane falan gol atmış 2-3 senede toplam sanırım.
Ha eğer kanat oyuncusu ise bu sefer de yaptığı asistler çok az. Geçen sezon 7 asist yapmış sadece.
bakalım Ahmet,her şey istatistik değil derler.alex ferguson da başka der.birisi istatistik her şeydir der.
en iyisi izleyip görmek.
titates1
Gyan belki bitiriciliği iyi olmayan bir oyuncu olabilir ama bence zenci güçlü ve ( bazı zenciler çok alemci olur ) istikrarlı oyuncuların her takımda belli bir düzeni yakaldıktan sonra çok iş yapacağına inanıyorum kaldı ki ligimizde silip süpüreceğie inanıyorum , gyan çok sevdiğim bir oyuncu , biraz duygusal yaklaşıyorum , gyan transferine , gelmesini çok istiyorum stoch , gyan , dia bence bu ligde çok iş yapar ve sonuçta uyum yakalandıktan sonra avrupuda da iş yaparlar ...
Revolution
21.Temmuz.2010, 01:58
Gyan eğer forvete alınırsa Stoch ve Dia'nın bu seneki emeklerine yazık olur. Gyan çünkü bitiricilik hariç herşeyi yapan bir oyuncu. Umarım bu hataya düşmezler.
Alicanfmfan
21.Temmuz.2010, 02:00
Gyan zaten dk'da kac gol atmıstı 4 mü ne 3ü yada 2 si penaltıdan bence vasat bir santrafor .
yaman76hakanFB
21.Temmuz.2010, 02:00
Bize bir Tanju, Jardel vs. lazım. O top o çizgiden geçecek.
Alicanfmfan
21.Temmuz.2010, 02:02
Öyle bi forvet var Forlan , eger adamın önü açıksa %100 gol var mı ötesi.
eGowiCh
21.Temmuz.2010, 02:06
Dia ne ? Gelmez denilen yıldız mı ? Yoksa bu şehre yağacak olan yıldız mı ? Bu adam istediği kadar yetenekli olsun; söz verilen adam değil.
Katılmamak elde değil.
Hayırlı olsun öncelikle transferimiz, ancak bana göre hayal kırıklığı yarattı. Beklentiler Krasic, Hazard veya basında adı çıkmamış yıldız bir futbolcu iken Issiar Dia'nın ismi heyecan yaratmadı bende açıkçası.
Üstelik Kazım, Özer, Topuz, Deivid gibi sağ kanat oynayabilecek adamların olduğu bölgeye "gereksiz" bir transfer olduğu düşüncesindeyim. Ön liberoya yabancı kontenjanı harcansa daha iyi olurdu.
Kocaman'ın aklındaki orta saha Stoch, Emre, Topuz, Dia gibi görünüyor.
Brezilyalı olmaması beni sevindirdi transferin. Tek sevindiğim yanı bu. Hırslı bir Afrikalı futbolcu olması elle tutulur yanı, onun dışında oyuncuyu hiç izlemedim.
Forvete de Gyan alınacak büyük ihtimal ki o da hayal kırıklığı yaratacak.
Revolution
21.Temmuz.2010, 02:06
Dia'nın birkaç videosunu izledim de topla çok süratli ve oyunu okuyabilen bir oyuncu bana göre. Teknik olarak zaafları var ama topu hızlıca çekebildiği için bu da pek sorun teşkil etmiyor. Bence bu oyuncunun tek sorunu kısa boyu olacaktır kendisine atılan uzun toplara karşı. Fenerbahçe'nin Keita'sı olacak potansiyelde bir kişi bence kendisi :)
goosfraba
21.Temmuz.2010, 02:10
mesaj kontrol. bittiğinde tekrar açılacak.
goosfraba
21.Temmuz.2010, 02:22
uygunsuz mesajlar silinip, gerekenler yapılmıştır.
olayı uzatmamanızı rica ediyorum.
titates1
21.Temmuz.2010, 02:24
o kadar uzun mesaj yazmıştım yalan oldu :D yazdım this thread is not available gibi birşey dedi sinir oldum :D
goosfraba
21.Temmuz.2010, 02:25
o konuda rahatsızlık verdiğimiz için ayrıca özür dileriz :) konuyu kapatmayı bizler de istemezdik.
konu kaldığı yerden devam edebilir.
Sekopej
21.Temmuz.2010, 02:25
Stoch geldiğinde de demiştim, Fenerbahçe kendisinden beklenmeyecek transferler yapıyor, ben hatırlamıyorum bu kadar genç oyuncu transferini, Brezilya'dan genç diye gelenler bile 25 yaş üstü oluyordu.
Bu sene 2 tane genç yabancı alındı. Ayrıca bu kadroda topu alıp hızla rakibe çalım atarak gidebilecek kaç oyuncu var? İşine gelirse, gününde olursa belki Kazım. Keita'yı sevmesem de, oyun tarzı olarak, ayağına topu aldığında Galatasaray'ı çok hızlı hücuma çıkarıyordu, işte bu tarz adamın eksikliğini biz yıllardır yaşıyoruz, Anelka'dan sonra böyle topu alıp rakibi ekarte ederek giden oyuncu olmamıştı.
Dia'yı Keita ve Anelka ile kıyaslamıyorum, yanlış anlaşılmasın, sadece oyun tarzı olarak söylüyorum ve bu transferle artık Deivid'in gidecek olmasına da ayrı bir sevindim.:D
Aykut Kocaman ile artık bu tür transferlere alışmak lazım, tabi ki gönül yıldız ister, yıldız alınlaıdır da, sürekli bu tarz transfer de bir yere kadar kabul edilir.
Mesela Krasic gelse, sanmıyorum yedek oturabileceğini ama Dia'nın forması garanti olmaz, Kazım performasını üst düzeyde tutarsa Dia yedek bile oturabilir.
Tabi kendisini de geliştirmesi gerekiyor, şu anki durumunu bilmiyoruz ama yerinde sayması bize fayda sağlamaz, mutlaka geliştirmeli.
Takıma dinamizm katacak oyuncu sayısının artması adına sevindiğim, basının gazıyla daha büyük isim beklentisine girenler adına da üzüldüğüm bir transfer oldu.
Ahmet Göktaş
21.Temmuz.2010, 02:29
Bu arada kazım kazımın durumu nedir ? Takımda kalacakmı kesin olarak ? yoksa yollanacak mı gelişi bile sessiz oldu fransadan durumu hakkındada haber yok.
Bence fenerbaçhe sadece santrafor ile kapatmamalı transferi. Bilica yerine avrupalı hatta mümkünse italyan bir savunmacı ve defansif ön libero almalı cristian yerine.
gideceklerde muhtemelen bu transferlerden sonra uğur boral , güiza, belki semih , ve kazım kazım olur diye düşünüyorum , stcoh sol kanat için düşünülüyor da olabilir.
Sekopej
21.Temmuz.2010, 02:34
Kazım için Aykut Kocaman bugün, geçen sezona göre farklı olduğunu, bu şekilde devam ederse takımda kalacağıyla alakalı şeyler söyledi, Kazım'dan önce gönderilecek isim Deivid olur.
Uğur Boral takımda kalacaktır, Güiza zaten gidecek, Aykut Kocaman artık onu kadroda düşünmez. Semih eğer çok çalışırsa kadroda yer bulacaktır dedi.
Transfer bitmedi ayrıca, sadece yabancı transferi sona erdi çünkü 10 yabancı oldu şu anda takımda. Yerli transferi için de çalışmalar sürüyor.
İlerleyen günlerde takımdan gönderilecek isimler belli olacak, o duruma göre takviyeler yapılacak. Gönderilmesi kuvvetli isimler Güiza, Önder ve Deivid. Bilica gönderilirse yabancı defans, Cristian gönderilirse yabancı orta saha alınır yoksa sezona 9 yabancı ile gireriz.
Sekopej
21.Temmuz.2010, 02:41
Bu arada 9 demişim ama Güiza ve Deivid ayrıldığında 8 yabancımız kalıyor. Tabi Güiza'nın lisansı çıkarıldı, muhtemelen ne olursa olsun satacağız durumu olmasın diye çıkarıldı lisans.
Aykut Kocaman'ın mutlaka takip ettiği genç oyuncular da vardır, kontenjan bu oyuncularla doldurulur mu bilmiyorum, bugün kimse de sormadı bu soruyu, kontenjanda açık olursa dha genç oyuncular alınacak mı diye?
Ahmet Göktaş
21.Temmuz.2010, 02:43
Ben Devid ve Önder'i unutmuşum artık o yüzden aklıma bile gelmediler :)
Peki Abdülkadir Kayalı bu sene kadroda düşünülecekmi acaba serkan abi ?
goosfraba
21.Temmuz.2010, 02:45
abdulkadir geçen sene devre arası ibb'ye 1.5 yıl kiralık verildi. bu sene kiralık oynayacak.
Sekopej
21.Temmuz.2010, 02:48
Abdülkadir İBB'dde oynayacak bu sene.
Orta saha, sürekli pas yaptırmayı düşündüğü için hoca, Emre ve Mehmet şeklinde olabilir, Özer de girebilir bazen, lig için bu şekilde oynamak çoğu maçta sıkıntı yaratmayabilir, maçına göre Selçuk ve yabancı durumuna göre Cristian da şans bulabilir.
Tabi yerli transferi olarak da kaleci ve orta saha alınabilir diye düşünüyorum, Okan'ı gördükten sonra sağ beke transfer istemiyorum, transfer yapıp gelen adam yedek oturacağına Okan otursun.
DisCo
21.Temmuz.2010, 02:57
Konu dışı olduğu için herkesten özür diliyorum. Ancak buradan dile getirmediğimiz sürece yanlış anlaşılacaktır.
Bu alandaki amacımız birbirinizi linç etmekten çok tartışmanızı sağlamaktır. Bu anlamda tüm yöneticiler atılan mesajlar konusunda duyarlıdır. Tabi ki sizlerin şikayetleri de bizim daha hızlı işlem yapmamıza yardımcı olmaktadır. [Haklılık payı varsa].
Gerekli işlemler yapıldıktan sonra Tsi yönetimi tebrikler gibi mesajlar bırakılarak "nasıl ceza aldırdık" gibi izlenim uyandırmaya yada zafer kutlaması tavrına girmeye gerek yoktur. Bu cezalar sizlerin isteği doğrultusunda değil kurallara uyulmadığı için verilmektedir.
Bu konuya dikkat edilmediğinde gereken tekrar yapılacaktır.Bilinmesinde fayda var.
BleedingMoon
21.Temmuz.2010, 03:39
Eğer forvet oyuncusu ise, attığı gol gerçekten çok az , 10 tane falan gol atmış 2-3 senede toplam sanırım.
geçen seneki istatistiklerine bak. el insaf. 33 lig maçında 8 gol ve 7 assisti var.
http://www.transfermarkt.co.uk/en/issiar-dia/leistungsdaten-detail/spieler_43942.html
fm oynayan arkadaşların yakından tanımaları lazım. sağ açık oyuncusu. bir sağ açık oyuncusu için 8 gol 7 asist hiç fena bir rakam değil.
bu adam 23 yaşında ve gittikçe yükselen bir grafiği var. 19 yaşındayken 22 yaşındaki performansını beklemek doğru olmaz.
BleedingMoon
21.Temmuz.2010, 03:49
ayrıca, transfer ücreti yüksek bulunmuş. yahu zaten adamın değeri 5 700 000 euro gösteriliyor. kaça gelebilirdi ki? ille eleştirmek için eleştiriyorsunuz. eleştirmeyin demiyorum, hobi olarak yine eleştirin. ben de eleştireyim. boyu kısa.
eGowiCh
21.Temmuz.2010, 04:03
Transfer ücreti mesele değil, oyuncu 23 yaşında, bu sebeple normal. Stoch da 5.5 milyon Euro'ydu.
Eğer Dia ve Stoch transferlerili başarılı olursa, her ikisi ileride kulübe para kazandırabilir ve uzun vadede Fenerbahçe başarısı için kilit adamlar olabilir.
Bence herkesin en büyük hayal kırıklığı Dia'dan ziyade şu oldu, bana katılacağınızı düşünüyorum:
Bu kadar zaman beklendikten sonra Dia'nın gelmesi hayal kırıklığı yarattı. Çünkü kamp başladı, 3 hazırlık maçı oynandı ve kamp bitiyor neredeyse, ligin başlamasına 25 gün kalmış, Young Boys maçına 7-8 gün kalmış, bu kadar beklemişken DÜNYA YILDIZI transferi bekliyordum ben açıkçası. Yani Dia'yı biz Stoch'u aldığımız zamanlarda da alabilirdik. Ve Dia kampa katılır, takıma adaptasyonu sağlanırdı. Bu kadar gün beklemişken daha yıldız birinin gelmesi lazımdı. Belli ki işler yolunda gitmedi ve Krasic alınamadı. Ancak hiç değilse Senna ve Xabi transferleri gerçekleşmeyince Josico gibi 33 yaşındaki kötü bir futbolcu değil de 23 yaşında geleceği parlak, mücadeleci ve hırslı bir futbolcu alındı.
BleedingMoon
21.Temmuz.2010, 04:08
krasic dünya yıldızı değil. hazard olsa neyse de onu bile eleştiren çıkardı.
emin ol issiar dia, krasic'ten daha faydalı bir oyuncu olur. biraz düşündüm de, nazlı sarıkız fenerbahçe'yi hak etmiyordu. gelseydi de anelka gibi giderdi. anelka'dan faydalı olmazdı yani. ben dahil birçok taraftar çok sevinirdi, o ayrı.
TR.CaPTaiN
21.Temmuz.2010, 04:10
Egemen sana kısmen katılıyorum. Oyuncudan ziyade Fenerbahçe başkanlığı koltuğunda oturan Aziz Yıldırım'ın bizleri enayi yerine koyması benim çok zoruma gidiyor. Ne de olsa sallarım 3-5 yıldız gelecek diye alırım gazlarını sonra yola devam mantığı. Ha eğer transfer dönemi bitene kadar önemli bir yıldız gelirse başkana haksızlık etmişim derim. Ama şu saatten sonra sanmıyorum yıldız geleceğini; en fazla Gyan, Grafite ayarında adamlar gelir.
Dia ayarında bir kanat oyuncusu yerine Lugano'nun yanına bonservisi elinde Panathinaikos ile anlaşmak üzere olan Gallas alınamaz mıydı ? Veya Real Madrid'in 5 milyona satılığa çıkardığı Diarra Emre'nin yanına önlibero olarak alınamaz mıydı ? Krasic gibi bir kanat alırsan eyvallah, deriz ki sağ kanadı 2 gömlek üst seviyeye taşıdı. Dia eldeki Özer/Mehmet/Kazım üçlüsüne göre çok büyük fark yaratabilecek bir oyuncu mu ? Kontenjan kaplıyor, 7 m € gibi bir bonservis bedeli var ortada. Her ne kadar büyük takımlarda tutunamamış olsa da Quaresma gibi isim bazında tartışmasız bir oyuncunun 7.5 milyon, Cana gibi mevkisinde Fransa'da iyi iş çıkarmış, İngiltere'de başarılı olmuş bir oyuncunun 4.5 milyon olduğu ortamda Dia'ya verilen para benim gözümde ciddi bir paradır. Bu transfer hiçbir açıdan beni memnun etmedi. İnşallah başarılı olur.
BleedingMoon
21.Temmuz.2010, 04:17
bilica'yı gönderip gallas'ı yine alırsın. baroni'yi gönderip diarra'yı yine alırsın. bunun dia'yla alakası ne?
kazım güvenilir bir oyuncu değil. mehmet topuz sağ kanatta çok verimli değil ki emre'nin yanında oynayacak gibi. özer de her yere alternatif bir isim. deivid'i falan hiç saymıyorum. kim ne derse desin nokta bir transfer oldu. stoch'tan sonra dribling yapan, adam geçen hızlı adamımız daha oldu. sadece kazım bu özelliklere uyuyor gibi. ona da bir sezon emanet edilmez. çok çalışsın yine dia'dan kapsın formayı.
eGowiCh
21.Temmuz.2010, 04:43
bilica'yı gönderip gallas'ı yine alırsın. baroni'yi gönderip diarra'yı yine alırsın. bunun dia'yla alakası ne?
kazım güvenilir bir oyuncu değil. mehmet topuz sağ kanatta çok verimli değil ki emre'nin yanında oynayacak gibi. özer de her yere alternatif bir isim. deivid'i falan hiç saymıyorum. kim ne derse desin nokta bir transfer oldu. stoch'tan sonra dribling yapan, adam geçen hızlı adamımız daha oldu. sadece kazım bu özelliklere uyuyor gibi. ona da bir sezon emanet edilmez. çok çalışsın yine dia'dan kapsın formayı.
Bu saatten sonra stopere yabancı transferi yapılmaz.
Lugano, Andre Santos, Dia, Stoch, Alex, Yabancı Forvet. Al sana 6 yabancı.
Gallas'ı veya Diarra'yı yedek mi bekleteceksin? Ya da 7 m Euro verdiğin Dia'yı mı kulübeye kitleyeceksin?
Ön liberoya "tartışmaya açık olmayan", forvete de aynı şekilde isimler alınmalıydı (hala alınmalı). Öncelik her iki kanat değil, ön libero ve stoper olmalıydı diye düşünüyorum. Zira sol kanatta Özer oynayabilir geçen seneki gibi, Caner oynayabilir, sağda yine Özer ve Topuz oynayabilir. Acil olan bölge ön libero (Selçuk ve Cristian'ı toplasan bir Diarra eder mi?).
Varonil
21.Temmuz.2010, 08:04
Öncelikle Dia hayırlı olsun diyorum.
Fransa Ligi patentli bir futbolcu,ilk adı geçmeye başladığından itibaren epey araştırmıştım.Topla ve topsuz alanda çok hızlı bir futbolcu.Süratli,çabuk adam geçebiliyor.Daha 23 yaşında olması ve şu anki seviyesinin üzerine koyabileceği görünümünü vermesiyle çok iyi bir transfer olacağını gösteriyor.
Özellikle Aykut Kocaman'ın Dia hakkındaki görüşlerini tekrar paylaşmak istiyorum.
"Özellikle bu sene daha evvel transfer ettiğimiz Stoch ile birlikte rakip kaleye gitmede, gol pozisyonu yaratmada ve bunları zaman zaman değerlendirmede büyük katkı sağlayacak. Beklentilerin yüksek olduğu bir transfer. Son derece olumlu ve sevinçle karşıladım. Tabi ki her transferde risk vardır, ama Dia transferi özellikle Fenerbahçe'nin rakip kaleye biraz daha hızlı gitmesi konusunda becerisini artıracaktır."
Öncelik forvet transferiydi,ama Dia'nın daha önceden hallolması sevindirici.
Ayrıca gelmez denilenler gelecek sözü için birşey demek istiyorum.Avrupa Şampiyonu hoca geldi,İspanya Ligi gol kralı geldi de ne oldu.İsmi-cismi çok önemli değil,yeter ki takıma faydalı olsun.
Wesley Sneijder
21.Temmuz.2010, 08:18
FM profili please.
http://img338.imageshack.us/img338/3453/10issiardia.jpg
Genç ve yetenekli, ben memnun kaldım açıkçası.
Zekirdek
21.Temmuz.2010, 09:22
O zaman hayırlı olsun Fblilere.Bence konuşulan oyunculara göre vasat bir transfer oldu.
Sağ kanat için iyi bir transfer oldu. Hiç bir zaman form grafiği tutturamayan Kazım ve form grafiği ile alakası olmayan Deivid'in olduğu bölgeye çok müthiş oldu.
Yeni transferimiz hayırlı olsun. En azından sağ kanat için alındı. Artık yeni forvetimizi bekliyoruz.
Aykut 3 güne açıklanacak dedi. Bekliyoruz bakalım.
Ayrıca Dia!da genç adam 23 yaşında.
bjk4ever
21.Temmuz.2010, 09:35
krasic dünya yıldızı değil. hazard olsa neyse de onu bile eleştiren çıkardı.
emin ol issiar dia, krasic'ten daha faydalı bir oyuncu olur. biraz düşündüm de, nazlı sarıkız fenerbahçe'yi hak etmiyordu. gelseydi de anelka gibi giderdi. anelka'dan faydalı olmazdı yani. ben dahil birçok taraftar çok sevinirdi, o ayrı.
Yapmayin yahu, buna resmen kendini avutmak denir. Kac hafta burada Krasic, Hazard diye hayal kurdunuz, gelir anlastik vs dediniz, ben hayatta gelmez dedim israrla, gorduk iste kimin geldigini. FB icin gereksiz transfer oldu, cok iyi oyuncu olabilir, illa ismi olmasina gerek yok, ama bir yildiz kesinlikle degildir, ustelik Kazim, Deivid, Ozer, Topuz'un oldugu mevkiye geldi. Peki Emre'nin yaninda kim oynayacak diye sorsam? Ya kalitesiz Selcuk ya da kesinlikle onlibero olmayan ve Emre ile birlikte oynarsa bana gore sikinti yaratacak M.Topuz. Lugano'nun yaninda kim olacak? Bekir veya Ilhan Eker. Iste buna kisaca dengesizlik denir.....
Varonil
21.Temmuz.2010, 09:55
Yıldız değil diye gereksiz demek ne kadar doğrudur? Acaba Dia'nın kaç tane maçını izlediniz de bu kadar kesin konuşuyorsunuz gereksiz transfer diye.Yararlı olup olmayacağını zamanla göreceğiz zaten ;;)
Deivid 2 sezondur Şampiyonlar Ligi performansının kredisini kullanarak bu takımda.Mehmet Topuz ve Özer'in sakatlıkları sürüyor Young Boys maçlarına yetişemeyecekler.Elde birtek Kazım varken bu bölgeye bir transfer yapmanın nesi yanlış.Ayrıca bu bölgede oynayacak bütün oyuncuları düşünelim yine de Dia gereksiz bir transfer değildir.
Forvet transferi yapıldıktan sonra Emre'nin yanına da bir transfer yapılacaktır zaten.
Ayrıca Bekir ve İlhan'ın küçümsenmesini yanlış görüyorum.Devamlılık sağlamaları durumunda Milli Takım seviyesine yükselebilecek oyuncular her ikisi de.Bekir geçen yıl oynadığı maçlarda görevini eksiksiz yerine getirmişti.İlhan Eker ise sol ayaklı ve topu oyuna iyi servis edebilen bir isim ki bu bizim defansta eksikliğini çektiğimiz birşeydi yıllardır.
izmer96
21.Temmuz.2010, 09:59
Dia , Aziz yildirim'in soz verdigi oyuncu degildir , tamamen kapali kutu bir adam , kagit ustunde bakilinca isini yapan ekstra bisey beklememek gereken bir kanat oyuncusu gibi duruyor , ama patlama yaparsada FB'de sasirmamak gerek ,
Eger FB A.Gyan ida alirsa ozaman cok garip bir durum olucak Kazim , A.Gyan , Dia 3 tane birbirininin kopyasi adam hic biride gercek forvet degil yine cok zorlanir gol yollarinda FB
SAİT71
21.Temmuz.2010, 10:03
Valla ben memnunum. Yeterki takım için yüreğini ortaya koysun.. Evet bilmiyoruz nasıl biri ama Stoch, Volkan, G.Gönül, Lugano ve Dia'da olursa yüreğiyle oynayan oyuncu sayımız baya yükselecek.. Umarım yararlı olur. Yalnız 4 yıllık diyorlar umarım memnun kalmayıpta gönderme sorunu felan olmaz. Yoksa bu adamıda satamayızda atamayızda..
Varonil
21.Temmuz.2010, 10:04
Katılıyorum.Gyan'ın forvette yapacaklarını Kazım da yapar.Bu açıdan Gyan'ın transfer edilmesi yanlış olur.Bizim ihtiyacımız daha kuvvetli bitirci olan bir forvet.
bjk4ever
21.Temmuz.2010, 10:14
Yıldız değil diye gereksiz demek ne kadar doğrudur? Acaba Dia'nın kaç tane maçını izlediniz de bu kadar kesin konuşuyorsunuz gereksiz transfer diye.Yararlı olup olmayacağını zamanla göreceğiz zaten ;;)
Deivid 2 sezondur Şampiyonlar Ligi performansının kredisini kullanarak bu takımda.Mehmet Topuz ve Özer'in sakatlıkları sürüyor Young Boys maçlarına yetişemeyecekler.Elde birtek Kazım varken bu bölgeye bir transfer yapmanın nesi yanlış.Ayrıca bu bölgede oynayacak bütün oyuncuları düşünelim yine de Dia gereksiz bir transfer değildir.
Forvet transferi yapıldıktan sonra Emre'nin yanına da bir transfer yapılacaktır zaten.
Ayrıca Bekir ve İlhan'ın küçümsenmesini yanlış görüyorum.Devamlılık sağlamaları durumunda Milli Takım seviyesine yükselebilecek oyuncular her ikisi de.Bekir geçen yıl oynadığı maçlarda görevini eksiksiz yerine getirmişti.İlhan Eker ise sol ayaklı ve topu oyuna iyi servis edebilen bir isim ki bu bizim defansta eksikliğini çektiğimiz birşeydi yıllardır.
Soyle soyleyim. Senin elinde 5 sag kanat oyuncusu varken buraya yabanci, bonservisi 5-8 milyon euro arasi bir adam alamazsin. Ha, senin eline firsat gelir, hayvani kalitede bir adam olur (bkz Krasic), o zaman takima level atlattirmak icin alirsin, ama elinde 5 tane sag kanat oyuncusu varken bu transfer gereksizdir. Emre'nin ve Lugano'nun yanina transfer yapabilirsin, ama bunlar yabanci kontenjanindan dolayi kulubede oturur guzelce. Ayrica Young Boys maci olabilir, ama tek mac dusunerek transfer yapilmaz. Simdi Alex sakatlansa sirf Young Boys maci icin gidip 10 numara mi alacaktiniz? FB'nin Young Boys'u gecmesi icin Nancy'nin kanat oyuncusuna mi ihtiyaci var, bu kadar kucuk mu FB?
Ilhan ve Bekir'in milli takima gidebilecegine inaniyorsan sen inanmaya devam et. Biri 26, biri 25 yasinda, birakin milli takima gitmeyi adlari bile milli takimin yanindan gecmeyen oyuncular bunlar.
Sekopej
21.Temmuz.2010, 10:16
Unutmamak gerekir bu takım oynadığı son 10 resmi lig maçında sadece 1 gol yedi, hem de Bilica ile Selçuk ile.
Sanılmasın ki ben bu oyuncuları beğeniyorum ama istenildiğinde, bu oyuncularla da sağlam savunma yapılabiliyor.
Sorun neydi, Fenerbahçe topu aldığında hücuma kalkamıyor, hücum edene kadar rakip savunma yerleşiyor. Alınan bu 2 oyuncu ile hızlı hücumları rahat yapmayı düşünüyor hoca.
Savunmaya ve ortasahaya takviye elbette gerekli ama geçtiğiğimiz sezonda gördük ki, savunma ağırlıklı oynandığında bu açıklar göze batmıyor ve bu şekilde oynarken hücumda iş yapacak adamlar bu tarz adamlar ki bunlar istendi ve alınıyor.
Önceliğin bu nedenle hücum alanında olması gerekiyordu, şimdi ilk olarak gelecek forveti, sonra da gönderilecek oyuncuları beklemek gerek. Gönderilecek oyuncular belli olduğunda da savunmaya ve orta sahaya takviye yapılacak mı belli olur.
Del Piero_10
21.Temmuz.2010, 10:31
Fransa ligini yakından takip eden birinden oyuncu ile ilgili yorumlar
''İyi bir oyuncu ancak en büyük problemi istikrarsızlığı. Bazen dünya yıldızı bazen ise vasat bir oyuncu izlenimi veriyor. Çok hızlı, gerçekten çok iyi bir top sürüşü var ve gol de atabiliyor. Bordeaux - Nancy maçında yaptığı şovu unutamam. Fenerbahçe'de başarılı olabileceğini düşünüyorum.''
Universal
21.Temmuz.2010, 10:38
Dia, Kazım'ın Senegal modelidir. Kanat için yapılan bir transferdir. Ama Aykut Hoca yıldız oyuncu istemiyor, savaşcı ve kupa kaldırmamış oyuncu istiyor. O yüzden Dia alındı.
izmer96
21.Temmuz.2010, 10:45
Sunu unutmamak lazim bu adami Arsenal almis olsaydi hepimiz derdik Arsene Wenger genc potansiyeli olan adamlari aliyor , ama Turkiye'den bir takim ayni tarz bi transfer yaptigi zaman kalitesiz , adini hic duymadim oluyor , zaten adi duyulmus olsa 6-7 yerine 15 - 20 den baslar fiyati , eger izlenilip ki eminim Aykut K. izletmisdir alindiysa iyi is yapar TSL'de
yaman76hakanFB
21.Temmuz.2010, 11:06
Şu tempoda (Stoch ve Dia) acaba zaman zaman Kazım son adam olarak forvette denenir mi? En azından bir opsiyon olarak? Yahut maçın belli bölümlerinde çifte forvete dönmen icap ettiği bölümlerde kenardan gelerek? Bilmiyorum ama sanki Aykut hocanın hücum opsiyonu olarak oyun içi hamleleri de çeşitlenecek gibi geliyor.
Universal
21.Temmuz.2010, 11:16
Şu tempoda (Stoch ve Dia) acaba zaman zaman Kazım son adam olarak forvette denenir mi? En azından bir opsiyon olarak? Yahut maçın belli bölümlerinde çifte forvete dönmen icap ettiği bölümlerde kenardan gelerek? Bilmiyorum ama sanki Aykut hocanın hücum opsiyonu olarak oyun içi hamleleri de çeşitlenecek gibi geliyor.
Bu oyuncu yapısı ile Barcelona taktiğine dönülebilinir; ama ne kadar oturur tartışılır. Aykut Hoca taktiği değiştireceğini söyledi., Kazım, Dia ve Stoch hepsi genç eğer bu üçü oturursa gelecekteki hücum gücümüz olacak ve en az üç dört yıl bu isimler ile oynayacağız. Kendi yıldızlarımızı yaratacağız.
alex2009
21.Temmuz.2010, 11:19
Yıldız meraklıları bu transferi beğenmiyor,kim bu adam diyorlar ama bence çok iyi bir transfer yaptık.Hem Zico zamanından beri çok ihtiyacımız olan tipte bir oyuncu aldık hem de her yıl üstüne katmış geçen sezon da iyi bir çıkış yapmış oyuncu aldık.Tuncay'dan sonra hangi kanat oyuncumuz 8 gol 7 asistlik bir performans sergiledi?Dia bize çok yararlı olacak.
TR.CaPTaiN
21.Temmuz.2010, 11:52
Bunun Dia'yla alakası malum herkesin bildiği gibi ligimizde yabancı sınırı olması ve bu bahsettiğim oyuncuların alınması halinde Dia'nın pahalı bir yedek olacak olması. Zaten bu seneki ilk 11'de Cristian ve Bilica'nın olması mümkün değil; muhtemelen +2 olacaklar. Dolayısıyla zaten oynayamayacak oyuncular için bunların yerine oynatırsın demek mantıklı değil. Bunu benim yazmama gerek olmadan anlaşılması gerekirdi aslında.
MeMo
21.Temmuz.2010, 12:05
Burda hayal kırıklığı yaratan bir transfer olunca balon çıkar,işe yaramaz gibi yorumlarla gelip burayı savaş alanına çevirenler,amacı sadece tahrik etmek olanlar işi abarttı artık.Yazmiyim diyordum ama kendimi tutamadım kusura bakmayın...
Varonil
21.Temmuz.2010, 12:33
Sunu unutmamak lazim bu adami Arsenal almis olsaydi hepimiz derdik Arsene Wenger genc potansiyeli olan adamlari aliyor , ama Turkiye'den bir takim ayni tarz bi transfer yaptigi zaman kalitesiz , adini hic duymadim oluyor , zaten adi duyulmus olsa 6-7 yerine 15 - 20 den baslar fiyati , eger izlenilip ki eminim Aykut K. izletmisdir alindiysa iyi is yapar TSL'de
Hele şükür mantıklı ve akıllıca bir yorum,objektifçe yaklaştığınız için teşekkürler.Dia ile ilgili tam olarak aklımdan geçenler bunlar benim de.
BleedingMoon
21.Temmuz.2010, 13:01
Yapmayin yahu, buna resmen kendini avutmak denir. Kac hafta burada Krasic, Hazard diye hayal kurdunuz, gelir anlastik vs dediniz, ben hayatta gelmez dedim israrla, gorduk iste kimin geldigini. FB icin gereksiz transfer oldu, cok iyi oyuncu olabilir, illa ismi olmasina gerek yok, ama bir yildiz kesinlikle degildir, ustelik Kazim, Deivid, Ozer, Topuz'un oldugu mevkiye geldi. Peki Emre'nin yaninda kim oynayacak diye sorsam? Ya kalitesiz Selcuk ya da kesinlikle onlibero olmayan ve Emre ile birlikte oynarsa bana gore sikinti yaratacak M.Topuz. Lugano'nun yaninda kim olacak? Bekir veya Ilhan Eker. Iste buna kisaca dengesizlik denir.....
ben öyle bir hayal kurmadım ki hayal değil zaten. hazard çok pahalı. krasic üstünde daha fazla ısrar etmeye gerek yok. öyle bir konuşuyorsun ki sanki serdar özkan geldi. dediydim ben dediydim. ala ala dia'yı aldınız :D
ayrıca ilhan eker bilica'dan her türlü daha iyidir. emre'nin yanında da topuz oynar.
dia sağ açığa nokta transfer oldu. tüm saçma sapan eleştirilere rağmen hayırlı uğurlu olsun.
BleedingMoon
21.Temmuz.2010, 13:02
Bunun Dia'yla alakası malum herkesin bildiği gibi ligimizde yabancı sınırı olması ve bu bahsettiğim oyuncuların alınması halinde Dia'nın pahalı bir yedek olacak olması. Zaten bu seneki ilk 11'de Cristian ve Bilica'nın olması mümkün değil; muhtemelen +2 olacaklar. Dolayısıyla zaten oynayamayacak oyuncular için bunların yerine oynatırsın demek mantıklı değil. Bunu benim yazmama gerek olmadan anlaşılması gerekirdi aslında.
e o zaman ilhan ve topuz güme gidiyor direk.
MeMo
21.Temmuz.2010, 13:04
Lugano'nun yanında Bekir oynayacak aman Allahım!Bunu yazmam gerekiyordu sanırım ?
Fearless Coward
21.Temmuz.2010, 13:05
Dia hayırlı olsun FB'ye açıkcası basında adı duyulmamış bir oyuncu bekliyordum..Her neyse izleyip göreceğiz neler yapacağını....
Varonil
21.Temmuz.2010, 13:11
http://www.footballuser.com/Formations/2010/07/6223_Fenerbahçe_SK.jpg (http://www.footballuser.com/6223/Fenerbahçe_SK)
Bekir İrtegün
Kazım
Caner Erkin
Gökhan Ünal
Semih Şentürk
Özer Hurmacı
TR.CaPTaiN
21.Temmuz.2010, 13:13
e o zaman ilhan ve topuz güme gidiyor direk.
Alex, Lugano, Santos, Bilica, Cristian, Güiza, Deivid, Dia, Stoch ve yeni gelecek yabancı forvetle birlikte 10 yabancımız oluyor. Bu 10 yabancı içerisinde ilk 11 dışında kalması en muhtemel isimler; Güiza, Deivid, Bilica, Cristian. Bu isimler yedek kaldığında şuan düşünülen kadro şöyle;
http://www.footballuser.com/Formations/2010/07/6222_Fenerbahçe_SK.jpg (http://www.footballuser.com/6222/Fenerbahçe_SK)
Ben de diyorum ki; sağ kanatta Dia'nın göbekte Selçuk'un olduğu kadro yerine göbekte Diarra sağ kanatta Özer/Mehmet'in olduğu kadroyu tercih ederim.
http://www.footballuser.com/Formations/2010/07/6225_Fenerbahçe_SK.jpg (http://www.footballuser.com/6225/Fenerbahçe_SK)
Yani benim kadromda Mehmet falan güme gitmiyor. Hatta Gyan'ın peşinde koşmak yerine muhtemelen aynı maliyette olan Mevlüt peşinde koşulsa daha iyi olurdu. Böylece kadromdaki Bekir yerine daha kaliteli bir yabancı stoper de alma şansımız doğardı.
Umarım anlatabilmişimdir. Mantıklı bir transfer politikası uygulamıyoruz bana kalırsa.
goosfraba
21.Temmuz.2010, 13:18
bjk4ever,
dün pc'i kapatıp uyumaya hazırlanırken dedim ki kendi kendime '' ben asıl bjk4ever'in yorumlarını merak ediyorum ''
öyle bir duruma geldi ki artık fenerbahçe ne yapsa hemen atlıyorsun olaya.
yahu arkadaşım, krasic de gelirdi, hazard da. bu iki futbolcu için burada paylaştığım duyumlar %100 doğruydu. kaldı ki dün aykut kocaman da isim zikretmeyerek bu oyuncuları belli etti zaten.
bu takımın başında aykut kocaman var artık. tam yetkili, yönetim üzerinde otoriter ve transferde karar merci.
o yüzden istediğiniz kadar transferlere tu kaka deyin. umrumda değil.
çünkü güveniyorum aykut kocaman'a.
...
bjk4ever
21.Temmuz.2010, 13:20
ben öyle bir hayal kurmadım ki hayal değil zaten. hazard çok pahalı. krasic üstünde daha fazla ısrar etmeye gerek yok. öyle bir konuşuyorsun ki sanki serdar özkan geldi. dediydim ben dediydim. ala ala dia'yı aldınız :D
ayrıca ilhan eker bilica'dan her türlü daha iyidir. emre'nin yanında da topuz oynar.
dia sağ açığa nokta transfer oldu. tüm saçma sapan eleştirilere rağmen hayırlı uğurlu olsun.
Birader sen Krasic/Hazard ve Dia arasindaki farki gormuyorsan birsey demiyorum zaten, senin yaptigin kendini avutmak o kadar. Emre-M.Topuz'dan olusan orta saha ile sampiyon olamazsin, bu kalite ile alakali degil, oyuncu profili ve sistem ile alakali birsey. Mevcut kadrodaki orta sahadaki ikili Emre-Selcuk olur, baska birsey olmaz.
bjk4ever
21.Temmuz.2010, 13:21
Ben de diyorum ki; sağ kanatta Dia'nın göbekte Selçuk'un olduğu kadro yerine göbekte Diarra sağ kanatta Özer/Mehmet'in olduğu kadroyu tercih ederim.
Yani benim kadromda Mehmet falan güme gitmiyor. Hatta Gyan'ın peşinde koşmak yerine muhtemelen aynı maliyette olan Mevlüt peşinde koşulsa daha iyi olurdu. Böylece kadromdaki Bekir yerine daha kaliteli bir yabancı stoper de alma şansımız doğardı.
Umarım anlatabilmişimdir. Mantıklı bir transfer politikası uygulamıyoruz bana kalırsa.
Hele sukur mantikli ve dogru konusan biri cikti......:icon_cool:
Varonil
21.Temmuz.2010, 13:21
Bekir-Lugano ikilisi oldukça iyi ama topu geriden oyuna sokmada zayıf kalır.Bu yüzden Aykut Kocaman İlhan Eker'e daha çok şans verecektir.Burada Bekir'i Lugano'nun alternatifi olarak düşünebiliriz.
Mehmet Topuz geçen sezon hem ortada hem de sağ açıkta oynadığı maçlarda oyunun iki yönünü de iyi oynamıştı.Büyük ihtimalle Emre'nin yanında Mehmet Topuz'u tercih edecektir Aykut Kocaman.
Aslında forvete Mevlüt Erdinç'i alıp,Lugano'nun yanına da Godin'i alsaydık tadından yenmezdi.
bjk4ever
21.Temmuz.2010, 13:29
bjk4ever,
dün pc'i kapatıp uyumaya hazırlanırken dedim ki kendi kendime '' ben asıl bjk4ever'in yorumlarını merak ediyorum ''
öyle bir duruma geldi ki artık fenerbahçe ne yapsa hemen atlıyorsun olaya.
yahu arkadaşım, krasic de gelirdi, hazard da. bu iki futbolcu için burada paylaştığım duyumlar %100 doğruydu. kaldı ki dün aykut kocaman da isim zikretmeyerek bu oyuncuları belli etti zaten.
bu takımın başında aykut kocaman var artık. tam yetkili, yönetim üzerinde otoriter ve transferde karar merci.
o yüzden istediğiniz kadar transferlere tu kaka deyin. umrumda değil.
çünkü güveniyorum aykut kocaman'a.
...
Dogru, Hazard ve Krasic ile anlasildi da FB Dia'yi aldi, tabii. Daha birkac gun evvel A.Kocaman takima guc katacak, ust duzey oyuncular ile ilgileniyoruz, bu isimleri sizler de biliyorsunuz demisti A.Kocaman ve herkes bunlari Krasic/Hazard diye yorumlamisti. Simdi nedense dun bu ifade 'ac oyuncu'ya dondu ve bir anda herkes Dia ile memnun kaldi. Buna kendini avutmak denir, Dia konusulurken hakkinda yorum bile yapilmiyordu, herkes Forlan, Hazard, Krasic hakkinda yorum yapiyordu, simdi bir anda Krasic'ten faydali olur vs diyenler var. Neyse, siz istediginiz gibi dusunun, maclar baslayinca kimin hakli oldugu gozukecek zaten.
goosfraba
21.Temmuz.2010, 13:32
Dogru, Hazard ve Krasic ile anlasildi da FB Dia'yi aldi, tabii. Daha birkac gun evvel A.Kocaman takima guc katacak, ust duzey oyuncular ile ilgileniyoruz, bu isimleri sizler de biliyorsunuz demisti A.Kocaman ve herkes bunlari Krasic/Hazard diye yorumlamisti. Simdi nedense dun bu ifade 'ac oyuncu'ya dondu ve bir anda herkes Dia ile memnun kaldi. Buna kendini avutmak denir, Dia konusulurken hakkinda yorum bile yapilmiyordu, herkes Forlan, Hazard, Krasic hakkinda yorum yapiyordu, simdi bir anda Krasic'ten faydali olur vs diyenler var. Neyse, siz istediginiz gibi dusunun, maclar baslayinca kimin hakli oldugu gozukecek zaten.
tamam kardeşim, sen haklısın. sana laf anlatmak için ben akla karayı seçiyorum. sadece bir çizgi üzerinde hep yorumların.
Zekirdek
21.Temmuz.2010, 13:32
Adam en azından zenci. Deivid gibi uyuyacağına dalağı şişene kadar koşar rakibi yorar.
MeMo
21.Temmuz.2010, 13:37
Avutmak çok güzel aslında.
TR.CaPTaiN
21.Temmuz.2010, 13:55
Beyler fikirlere fikirle karşılık verelim. Bir kişi düşüncesini yazdığında ama senin saçın sarı, boyun kısa(!) tarzında cevap verip konuyu farklı yerlere çekmeyelim. Sonuçta bu forumlar herkes aynı fikirde olmadığı için, karşılıklı fikir alışverişi için var. Beğenmediğiniz, size mantıklı gelmeyen yorumlar olabilir; ancak o yoruma cevabınız alakasız şekilde olursa iki taraf da bu tartışmadan birşeyler alamaz. Uzun lafın kısası o düşünceye karşı belaltı vurmak yerine siz de karşı düşüncenizi aktarmayı denemelisiniz.
yaman76hakanFB
21.Temmuz.2010, 13:56
Adam en azından zenci. Deivid gibi uyuyacağına dalağı şişene kadar koşar rakibi yorar.
Deivid'de sarışın sayılmaz ama zenci var; zenci var... Doğru söylüyorsun.:icon_razz: