PDA

View Full Version : Fenerbahçe Transfer Haberleri | Lazar Markovic

Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 [73] 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90

Kaka Leite
31.Aralık.2012, 02:40
Transfer konusunda tek dilegim 1 hafta icinde bitsin son güne kalmasın su transferler en sevmedigim şey.
Kamp'a yetişir diye düşünüyorum tabii bu ayın 2'sine yetişecek anlamında değil.

Kamp içine 1-2 tanesi yetişir :D

Önder HOCA
31.Aralık.2012, 02:59
emenike olursa 10 numara yok eğer olmazsa 10 numara alıcakmışız boşuna bu saate kadar beklemişiz, zieglerde kesinmiş

sui generis
31.Aralık.2012, 03:32
şuan konuşulan transferlere bakıyorum da aklım duruyor. Emenike'yi ayrı tutuyorum o farklı da. Ziegler nedir ? Llorente ne alaka ? Sercan ? Emenike gelirse ortasaha yokmuş , bak bak bak... Emenike ile ne alaka ortasaha anlamış değilim. tek mantıklı isim Belhanda. gelse müthiş olur. Zieglere kesinlikle karşıyım , Caner'i oynatırım daha iyi.

Bu kadar çok transfer yapacaksak ; Stoch'a , Cristian'a , Semih'e , Bienvenü'ye yol vermeliyiz. he bir de Orhan'ın aldığı gerçekten üzülüyorum.

ReaList
31.Aralık.2012, 03:38
Muhammet Nobre'yi saymayı unuttun, hatırlarım da o genç haliyle nasıl da fıtık ederdi bizi, Anelka'nın gittikten sonra çok güzel bir sözü vardı, Nobre varlığını tamamen Alex'e bağlı, Alex olmadan pek bir şey yapamaz dedi. Beşiktaş'a gitti ertesi sene yokları oynuyordu. Şimdi kalkmış 33 yaşındaki Nobre'den medet umuyoruz, Eskiye rağbet olsaydı bit pazarına nur yağardı : )

sui generis
31.Aralık.2012, 03:41
benim günü kurtarmak adına tercihim ; Nobre'dir , Eneramo'dur. he Eren'de olsa olur ama Emenike'ye de hayır demem :D

Emenike ve ortasaha düşünüyorum düşünüyorum bağlantı kuramıyorum :)

OrcunFB
31.Aralık.2012, 03:42
Muhammet Demir, Diego, ve bir de stoper tamamdır.

Kaka Leite
31.Aralık.2012, 03:44
Bende Stoch ve Baroni'nin aldığı paraya acıyorum.

800 € alıyor Orhan bir yedek için çok fazla belki ancak Stoch ve Baroni gibi as olan ancak yedekten farksız olan 2 adam varken Orhan çok da gözüme batmıyor.

Orhan ofansif olarak harika bir oyuncu en büyük şanssızlığı Gökhan, eğer yarın birgün giderse Gökhan ben eminim ki orayı rahat rahat emanet edeceğiz ona Ofans zekası Gökhandan bile iyi ancak defansı o kadar iyi değil..

Kaka Leite
31.Aralık.2012, 03:45
benim günü kurtarmak adına tercihim ; Nobre'dir , Eneramo'dur. he Eren'de olsa olur ama Emenike'ye de hayır demem :D

Emenike ve ortasaha düşünüyorum düşünüyorum bağlantı kuramıyorum :)

Çok düşünmemişsin sistem.

Ortasaha gelirse forvet arkası olacak eğer Emenike alınırsa demek ki 4-4-2 yapacak Aykut hoca.

sui generis
31.Aralık.2012, 03:46
Çok düşünmemişsin sistem.

Ortasaha gelirse forvet arkası olacak eğer Emenike alınırsa demek ki 4-4-2 yapacak Aykut hoca.

ee bizim o zamanda yedek forvetimiz olmayacak , oyun kuran adamımız da olmayacak. değişen birşey olmaz. 4-4-2 oynarsak Kuyt forvet oynar. Emenike yedek için çok ama çok fazla lüks değil mi ?

Kaka Leite
31.Aralık.2012, 03:48
ee bizim o zamanda yedek forvetimiz olmayacak , oyun kuran adamımız da olmayacak. değişen birşey olmaz. 4-4-2 oynarsak Kuyt forvet oynar. Emenike yedek için çok ama çok fazla lüks değil mi ?

Yahu neden Kuyt oynasın forvet Emenike-Sow oynar, Kuyt yine sağ da takılır.

Emenike gelirse yedeğe gerek yok ki.İstediğin zaman tek forvete çevir ya da Kuyt'ı forvete koy sağ da başkasını oynat.

Aykut hoca yedekte çeşitlilikten çok saha içi çeşitlilik istiyor demek ki.

ReaList
31.Aralık.2012, 03:50
Aslında yaratıcı bir ortasaha almak yerine sistemi değiştirsek ekonomik olarak daha verimli bir adım olacaktır. 2003/2004'te Aurelio, Kemal, Selçuk, Ümit Özat 4-4-2'nin 2'li ortasahasını oluşturuyordu. Bugün elimizde Meireles, Cristian, Topal, Topuz, Sezer, Selçuk, Salih gibi isimlerle 4-4-2'den 2 ortasaha çıkaramıyorsak ayıp bize.

Allah'ın emri gibi tutturmuşuz bir 4-5-1 illa onu oynayacaz. Hani başarılı da olamıyoruz bu sistemde anlamadım gitti.

OrcunFB
31.Aralık.2012, 03:54
4-4-2'ye dönüş yapmaz Aykut Kocaman.

Kaka Leite
31.Aralık.2012, 03:57

Nerden biliyosun ?

Şöyle kesin konuşmayın abi artık Aykut Kocaman'ın kaybedecek çok şeyi var. Belki durum kritik gözükmeye bilir ancak bu durum devam ederse Kocaman zor durumda kalacak bu yüzden kaybedecek çok şeyi var.

Artık Kocaman'dan herşeyi bekleyebiliriz.

OrcunFB
31.Aralık.2012, 04:00
Nerden biliyosun ?

Şöyle kesin konuşmayın abi artık Aykut Kocaman'ın kaybedecek çok şeyi var. Belki durum kritik gözükmeye bilir ancak bu durum devam ederse Kocaman zor durumda kalacak bu yüzden kaybedecek çok şeyi var.

Kesin konuşmayı inan hiç sevmem. :D Böyle ahkam kesmek gibi oluyor. Ama bu adam sezon başında Rıdvan'a dönüş yapmam demiş. Gerçi dönüşde yapabiliyormuş da neyse. Belki geçebilir haklısın.

Burak Akmanoğlu
31.Aralık.2012, 04:02
Nerden biliyosun ?

Şiddet ile katılıyorum. :)

TeNaciOUS MidFieLdeR
31.Aralık.2012, 04:12
Aslında yaratıcı bir ortasaha almak yerine sistemi değiştirsek ekonomik olarak daha verimli bir adım olacaktır. 2003/2004'te Aurelio, Kemal, Selçuk, Ümit Özat 4-4-2'nin 2'li ortasahasını oluşturuyordu. Bugün elimizde Meireles, Cristian, Topal, Topuz, Sezer, Selçuk, Salih gibi isimlerle 4-4-2'den 2 ortasaha çıkaramıyorsak ayıp bize.

Allah'ın emri gibi tutturmuşuz bir 4-5-1 illa onu oynayacaz. Hani başarılı da olamıyoruz bu sistemde anlamadım gitti.

selcuk, sezer ve topuzu cikar bence ordan, geriye istikrarsiz bir cristian ve stoper de oynatabilecegin bir topal ile henuz 18 yasinda fakat ilk 11 icin yeri zor bir salih ve tek kaliteli MC raul kaliyor. o bolge fazla sisik belki ama bence hepsini toplasan bir ortasaha etmiyor. kesinlikle adam gibi bir ortasaha transferi yapmaliyiz. ister 4-4-2 oyna ister 4-2-3-1 oyna. ayagi yumusak, tum cevresini yonlendirebilecek bir partner almaliyiz ortasahaya raulun yanina. bir tane de yerli ortasaha. selcuk, sezer ve cristiana da klup bulmaliyiz[ biz ne bulcaz, kendileri bulsunlar :D]. yerli ortasaha alper potuk olabilir, keske gelse. salih de zaman zaman oynar. raul, topal, salih, alper potuk ve bir kaliteli ortasaha bu isi sonlandirir. bu takimdan alex ve emre gitti, hala yerleri dolmus degil. sezerle topuzla bunlarin yerini dolduramazsin.

Facx
31.Aralık.2012, 04:17
Muhammet Demir, Diego, ve bir de stoper tamamdır.

muhammet demir sakat ve sezonu kapattı diye biliyorum

OrcunFB
31.Aralık.2012, 04:27
muhammet demir sakat ve sezonu kapattı diye biliyorum
Evet öyleymiş bağları kopmuş.

Cengo
31.Aralık.2012, 04:29

Emenike gelirse döner.

OrcunFB
31.Aralık.2012, 04:29
Emenike gelirse döner.
Gelirse ama. Eren falan gelirse döneceğini sanmam. Bu arada Muhammet olmazsa Cenk'de olabilir. :D

Corpus
31.Aralık.2012, 04:51
Emenike Türkiye'ye girerse, Fener' in şike davasından dolayı tutuklanmayacak mıydı ? Kaçtı falan filan birşeyler vardı. O karar kalktı da mı Emenike muhabbeti dönüyor.

Cengo
31.Aralık.2012, 05:10
Emenike Türkiye'ye girerse, Fener' in şike davasından dolayı tutuklanmayacak mıydı ? Kaçtı falan filan birşeyler vardı. O karar kalktı da mı Emenike muhabbeti dönüyor.

Tutuklanma kararı yok ki. Olsa Interpol ile getirildi zaten. TFF akladı zaten. Davası devam ediyor ama beraat eder. Hiç bir kanıt yok.

petrol_fb12
31.Aralık.2012, 06:15
MİROSLAV STOCH yabancı oyuncu transferinde takas olarak kullanılacak.

Yok böyle bir şey ya.Krasiç hiç bir şey yapmazken kulup içinde kimse sesinin cıkartmıyor.En iyi kanat adamı olan Stoch Yolluyoruz.Stoch sen büyük hata yapmışsın bizim takıma gelerek.Gs'de olsaydın Şu anda Şampiyonlar Liginin en iyi kanat oyunculardan biri olurdun.

Corpus
31.Aralık.2012, 06:17
Tutuklanma kararı yok ki. Olsa Interpol ile getirildi zaten. TFF akladı zaten. Davası devam ediyor ama beraat eder. Hiç bir kanıt yok.

Yanlış hatırlamışım o zama. Kusura bakmayın. Davası olduğu aklıma geldi heralde.

Kaka Leite
31.Aralık.2012, 09:03
MİROSLAV STOCH yabancı oyuncu transferinde takas olarak kullanılacak.

Yok böyle bir şey ya.Krasiç hiç bir şey yapmazken kulup içinde kimse sesinin cıkartmıyor.En iyi kanat adamı olan Stoch Yolluyoruz.Stoch sen büyük hata yapmışsın bizim takıma gelerek.Gs'de olsaydın Şu anda Şampiyonlar Liginin en iyi kanat oyunculardan biri olurdun.

En iyi kanat oyuncumuz falan değil işine gelince döktüren çakal bir kanat oyuncusu Stoch.

Universal
31.Aralık.2012, 13:10

Sence Interpol Rusya'da yaşayan bir vatandaşı ülkemize getirebilir mi? Rusya'nın böyle bir iade sistemi olduğunu hiç zannetmiyorum.

himone
31.Aralık.2012, 13:22
Sence Interpol Rusya'da yaşayan bir vatandaşı ülkemize getirebilir mi? Rusya'nın böyle bir iade sistemi olduğunu hiç zannetmiyorum.

Zaten Rusya'da şike suç sayılmadığı için adamı hapse atma veya Interpol ile Türkiye'ye getirme gibi bir şansınız yok. Yapabileceğiniz tek şey tutuklama kararı çıkartıp ülkeye gelmesini beklemek. Ama en başından bu haberin çıkması ve insanların inanması çok komik. Adam açık bir şekilde Türkiye'de kesinlikle futbol oynamak istemediğini belirtti ama bizimkiler haber yapmaya devam ediyor. Yemin ediyorum Sneider, Mbiwa gibi adamların haberleri daha mantıklı geliyor bunun yanında.

KanaKe
31.Aralık.2012, 13:25
bu takima ofansif orta saha ile forvet lazim eger gidipte sol bek aldilarsa yaziklar olsun.. hasan ali istikrarli bir oyuncu ne gerek var zieglere? hasan alinin yoklugunda canerde o bölgede oynar fazla siritmaz.

davidvilla
31.Aralık.2012, 13:26
Zaten Rusya'da şike suç sayılmadığı için adamı hapse atma veya Interpol ile Türkiye'ye getirme gibi bir şansınız yok. Yapabileceğiniz tek şey tutuklama kararı çıkartıp ülkeye gelmesini beklemek. Ama en başından bu haberin çıkması ve insanların inanması çok komik. Adam açık bir şekilde Türkiye'de kesinlikle futbol oynamak istemediğini belirtti ama bizimkiler haber yapmaya devam ediyor. Yemin ediyorum Sneider, Mbiwa gibi adamların haberleri daha mantıklı geliyor bunun yanında.

Aynen, öyle iade olayları kolay iş değil.
Rusya'da suç sayılsa bile değil. Oranın hukumeti bizim suçlumuzu yakalayıp bize iade etme zorunluluguna sahip değil.
Çok büyük suçlarda zamanla iadeler mumkun olabiliyor.
Kısacası adam, madem yargılanacak kaçırmasaydın diyor.
Emre Aşık'ın İtalya'da yargılanacak olması muhabbeti gibi.

Ayrıca Zarate hala yazılıyor Fenerbahce'ye eğer öyle bir şey olursa bence 2013e damga vurur.
İnanılmaz bir yetenek bu adam. Belki fazla sükse yapamadı ama daha yaşı da cok yok. Tam oynayacak zamanı.

Night_Mare17
31.Aralık.2012, 13:50
Lotito: Zarate için Fenerbahçe'den 9.5M Euro istedik , görüşmeler devam ediyor.

ReaList
31.Aralık.2012, 14:02
selcuk, sezer ve topuzu cikar bence ordan, geriye istikrarsiz bir cristian ve stoper de oynatabilecegin bir topal ile henuz 18 yasinda fakat ilk 11 icin yeri zor bir salih ve tek kaliteli MC raul kaliyor. o bolge fazla sisik belki ama bence hepsini toplasan bir ortasaha etmiyor. kesinlikle adam gibi bir ortasaha transferi yapmaliyiz. ister 4-4-2 oyna ister 4-2-3-1 oyna. ayagi yumusak, tum cevresini yonlendirebilecek bir partner almaliyiz ortasahaya raulun yanina. bir tane de yerli ortasaha. selcuk, sezer ve cristiana da klup bulmaliyiz[ biz ne bulcaz, kendileri bulsunlar :D]. yerli ortasaha alper potuk olabilir, keske gelse. salih de zaman zaman oynar. raul, topal, salih, alper potuk ve bir kaliteli ortasaha bu isi sonlandirir. bu takimdan alex ve emre gitti, hala yerleri dolmus degil. sezerle topuzla bunlarin yerini dolduramazsin.

Benim orda anlatmak istediğim Ümit Özat, Aurelio, Kemal ve Selçuk'un yaptığını bu isimler hayli hayli yapar. Yani bu adamlar şu dörtlüden daha mı kötü ? Hatta biri hala var : )

O yıl 4-4-2 oynarken biz kanatları etkin kullanmanın peşindeydik ve forvetin mücadeleci yapısına. Kanatlarda skor üreten Tuncay, Serhat, Rebrov hatta Mehmet Yozgatlı gibi oyuncuların etkisi ve ileride Nobre ile Hooijdonk'un müthiş katkısı. Orta sahanın yaratıcı olması, oyun kurması vs bunların pek bir önemi yoktu. Zaten o saydığım isimlerden bunları beklemek de abes kaçardı :D Onlar sadece mücadele eder ve orta alanda basarlardı.

Krasiç (Topuz) Meireles (Cristian) (Sezer) Topal (Salih) (Selçuk) Stoch (Caner)
Kuyt (Transfer) - Sow

Bu takımı hayli hayli götürür. Bu sene 1 defa bu dizilimle oynadık o da Antep maçının ilk yarısı, zamanı olanların o maçın ilk yarısını tekrar izlemesini tavsiye ederim, müthiş tempolu bir Fenerbahçe. Biz yeterki ileride tek forveti bırakıp onu kaderine teslim etmeyelim. Bazı maçlar Volkan bile Sow'dan daha çok topla oynuyorsa varın gerisini siz düşünün.

himone
31.Aralık.2012, 14:22
Benim orda anlatmak istediğim Ümit Özat, Aurelio, Kemal ve Selçuk'un yaptığını bu isimler hayli hayli yapar. Yani bu adamlar şu dörtlüden daha mı kötü ? Hatta biri hala var : )

O yıl 4-4-2 oynarken biz kanatları etkin kullanmanın peşindeydik ve forvetin mücadeleci yapısına. Kanatlarda skor üreten Tuncay, Serhat, Rebrov hatta Mehmet Yozgatlı gibi oyuncuların etkisi ve ileride Nobre ile Hooijdonk'un müthiş katkısı. Orta sahanın yaratıcı olması, oyun kurması vs bunların pek bir önemi yoktu. Zaten o saydığım isimlerden bunları beklemek de abes kaçardı :D Onlar sadece mücadele eder ve orta alanda basarlardı.

Krasiç (Topuz) Meireles (Cristian) (Sezer) Topal (Salih) (Selçuk) Stoch (Caner)
Kuyt (Transfer) - Sow

Bu takımı hayli hayli götürür. Bu sene 1 defa bu dizilimle oynadık o da Antep maçının ilk yarısı, zamanı olanların o maçın ilk yarısını tekrar izlemesini tavsiye ederim, müthiş tempolu bir Fenerbahçe. Biz yeterki ileride tek forveti bırakıp onu kaderine teslim etmeyelim. Bazı maçlar Volkan bile Sow'dan daha çok topla oynuyorsa varın gerisini siz düşünün.

Takım eğer 4-4-2 oynayacaksa orta sahada Meireles'in yanında olabilecek tek kişi Topuz'dur o da şu an çok formsuz bir durumda. Topal sadece defansif ve yavaş, Sezer sadece ofansif ve güçsüz futbolcular (diğer oyunculardan bahsetmiyorum bile) bunun üstüne yazdığın kanat oyuncularının defansa yaptıkları katkıyı düşünürsen o orta saha sadece oyunda işe yarar diye düşünüyorum ben. Birde Salih gerçeği var hepimiz bu adamı çok istiyoruz ama Türkiye şartlarında gerçekçi durmuyor, hele takım bu kadar kötüyken.

Burak Akmanoğlu
31.Aralık.2012, 16:01
Emenike'nin kiralık geldiği haberleri var ama Ömer bey yalanladı.

Ömer Temelli: Emenike ve Mesut Özil ile ilgilenmiyoruz. 3 transfer yapacağız. Birini yaptık. 6 Ocak'a kadar biten transferi açıklayacağız.Avrupa da ismi çokca duyulan bir oyuncu transfer edeceğiz.

petrol_fb12
31.Aralık.2012, 16:16
Emenike'nin kiralık geldiği haberleri var ama Ömer bey yalanladı.

Ömer Temelli: Emenike ve Mesut Özil ile ilgilenmiyoruz. 3 transfer yapacağız. Birini yaptık. 6 Ocak'a kadar biten transferi açıklayacağız.Avrupa da ismi çokca duyulan bir oyuncu transfer edeceğiz.

Mezut Özil :D Adam Milli Takımı İstemedi.Fenerbahceye gelecek.İyi Güldüm Vallahi :))

di canio
31.Aralık.2012, 16:30
Neden gelmesin ki? Milli takımı istememesi ayrı konu, kulüp kariyeri ayrı. Avrupa'da kolaylıkla uyum sağlayabileceği, Türkiye'den iyi para kazanabileceği başka bir ülke var mı?

OrcunFB
31.Aralık.2012, 16:33
Real Madrid'de bu adam ilk 11 değil mi ? Fener'e gelip napsın adam en üst yerde zaten.

Universal
31.Aralık.2012, 16:33
O kadar oyuncu yazıldı çizildi ki artık birisi gelse biz demiştik olacak.

Umarım gereksiz yere para dökmeyiz şu transfer işine. Bu takım iki oyuncu ile eksiğini kapatabilecek bir durumda. İkinci yarı daha iyi bir Krasiç ve Stoch göreceğimizi tahmin ediyorum.

di canio
31.Aralık.2012, 16:41
Mesut Özil zirvede zaten. Gelir demiyorum. Ama neden gelsin demek saçma.

Burak Akmanoğlu
31.Aralık.2012, 16:43
Milli takımı istememesinin nedenini Fatih Terim olduğunu açıkladı bana çok uzak davrandılar vs vs açıklama yaptı.

petrol_fb12
31.Aralık.2012, 16:46
Milli takımı istememesinin nedenini Fatih Terim olduğunu açıkladı bana çok uzak davrandılar vs vs açıklama yaptı.

Sonra yaptığı açıklamada."EĞER ALMAN MİLLİ TAKIMINDA OYNAMASAYDIM.ŞU ANDA REAL MADRİD OYNAMAZDIM" demişti.

Kerim Frei diye bir cocuk vardı.Hem 19 yaşında hemde cok iyi tekniği var.Hemde Türk.Yabancı sınırlaması yaklaşıyor.

Ayrıca keşke Ozan İpek biz alsaydık.Baya işimize yarardı.

uAburak89
31.Aralık.2012, 16:49

http://www.gurbetport.com/spor/milli-takm/4863-fatih-terim-mesut-ozil-neden-bizim-turk-milli-takiminda-degil.html

http://skorer.milliyet.com.tr/fatih-terim-mesut-ozil-i-ikna-edememis-/-/detay/1639631/default.htm

İlgi & Bilgi.

ReaList
31.Aralık.2012, 16:58
Takım eğer 4-4-2 oynayacaksa orta sahada Meireles'in yanında olabilecek tek kişi Topuz'dur o da şu an çok formsuz bir durumda. Topal sadece defansif ve yavaş, Sezer sadece ofansif ve güçsüz futbolcular (diğer oyunculardan bahsetmiyorum bile) bunun üstüne yazdığın kanat oyuncularının defansa yaptıkları katkıyı düşünürsen o orta saha sadece oyunda işe yarar diye düşünüyorum ben. Birde Salih gerçeği var hepimiz bu adamı çok istiyoruz ama Türkiye şartlarında gerçekçi durmuyor, hele takım bu kadar kötüyken.

Kulübü kapatalım o zaman : )
Bu oyuncular Fenerbahçe'ye gelirken en fit haliyle geldiğini ve zirve noktada olduklarını hatırlatırım, bu kadar kötü durumda olduklarına inanmıyorum varsayalım ki bu kadar kötüler, o zaman bu hem alanların hatası hem de hazır gelen oyuncuları über antrenman sistemleriyle bu duruma sokanların hatası. Galatasaray'ı ayrı tutuyorum bakın bakalım ligde hangi takımda böyle zengin bir ortasaha var. İş oyuncuların kötü taraflarına bakmaksa ben neler neler yazarım : )

Önemli olan oyuncuların ortaya koyabilecekleri yetenekleri keşfetmek, bundan yararlanmak ve onun üzerine gitmek. İddia ediyorum, Messi'yi Fener'e getirsek savunma yapmıyor, Kaka'yı getirsek koşmuyor diye oynatılmazsa bunu kabullenecek milyonlarca taraftar var , sebepleri zerre irdemeleden, böyle bir zihniyet oluşmuş ve oturmuş durumda.

Burak Akmanoğlu
31.Aralık.2012, 17:00
http://www.gurbetport.com/spor/milli-takm/4863-fatih-terim-mesut-ozil-neden-bizim-turk-milli-takiminda-degil.html

http://skorer.milliyet.com.tr/fatih-terim-mesut-ozil-i-ikna-edememis-/-/detay/1639631/default.htm

İlgi & Bilgi.

Ben Mesut'un dediğini söyledim :)

TeNaciOUS MidFieLdeR
31.Aralık.2012, 17:33
Bu oyuncular Fenerbahçe'ye gelirken en fit haliyle geldiğini ve zirve noktada olduklarını hatırlatırım, bu kadar kötü durumda olduklarına inanmıyorum varsayalım ki bu kadar kötüler, o zaman bu hem alanların hatası hem de hazır gelen oyuncuları über antrenman sistemleriyle bu duruma sokanların hatası. Galatasaray'ı ayrı tutuyorum bakın bakalım ligde hangi takımda böyle zengin bir ortasaha var. İş oyuncuların kötü taraflarına bakmaksa ben neler neler yazarım : )

Önemli olan oyuncuların ortaya koyabilecekleri yetenekleri keşfetmek, bundan yararlanmak ve onun üzerine gitmek. İddia ediyorum, Messi'yi Fener'e getirsek savunma yapmıyor, Kaka'yı getirsek koşmuyor diye oynatılmazsa bunu kabullenecek milyonlarca taraftar var , sebepleri zerre irdemeleden, böyle bir zihniyet oluşmuş ve oturmuş durumda.

bi sezonda 50 gol atsin varsin savunma yapmasin:D ortada bir realite var, gormezden gelemeyiz. sezer 40 yilda bir bir topuk pasi vererek savunma yapmaktan kurtulamaz, o lukse sahip degil. 2 sezondur bekliyoruz adami. bana gore 10-15 dakikalik adam sezer, ilk 11 oynamaz. topuz da oyle teknik bir adam degil, milli takimda da sag bekten oteye gidemedi cagrildigi zamanlarda. bana gore topuz gokhanla rotasyona girebilecek iyi bir sag bek. oynadigi her macta verdigi paslar adami cildirtacak cinsten. mucadeleci diyorsaniz ondan cok var zaten. bize teknik, top dagitan bir ortasaha lazim. 25 metreden sut cekmek ortasaha olmaya yetmiyor.

daum donemi fener uzun sure on libero ve iki ic ortasaha ile oynadi. on tarafta da 3 ofansif adam kullandi o saydigin kadro zamani. 4-4-2 denemez o sistem icin. dedigin kadro 4 ofansif isimden olusuyor ki son karabuk macindan pek farki yok istedigin formatin. husrani hep birlikte izledik. antep macini da gule oynaya kazandigimizi soyleyemem zaten. antepin kacirdiklarina bakarsan eger ne kadar sansli oldugumuzu gorursun o macta.

buna ilave istatistiklerde ilginctir ki musleraya atilan geri pas sayisi volkana atilandan fazla. bu da ilginc bir nokta, topun volkanda oldugu sure ligin diger takimlarindaki kalecilerden fazla degil. rahat olun.

cok acik ve net, yaratici bir ortasaha bu takima sart. bu transfer doneminde de bu bolge es gecilirse basari cok cok uzak bence.

himone
31.Aralık.2012, 17:45

Selçuk Şahin hariç Fenerbahçe'nin tüm mevcut oyuncuları 3 orta sahali sistem düşünülerek transfer edilmiş adamlar. Mehmet Topal ve Sezer Öztürk çok iyi futbolcular olabilirler fakat itiraf etmek gerek 2 merkez orta sahalı taktikte başarılı olamazlar. Birisi 3 orta sahalı düzende defansif, birisi de ofansif görev alabilir. Bence 3'lü orta saha için Meireles ile ideal olurlar 1 defansif, 1 ofansif 1 de çift yönlü oyuncu. Fakat kim oynarsa oynasın Fenerbahçe orta sahası mevcut oyuncularla 3 kişi bile etkili olamıyor. Bunun sebebi bence bütün oyuncular tek yönlü ve aynı zamanda inanılmaz yavaş adamlar. Mehmet Demirkol'un dediği gibi hepsi sadece daha iyi Selçuk Şahin.

Ben en başından Topal'ın bu takıma faydalı olabileceğine pek inanmadım, Cristian'ı oldum olası sevmem, Sezer alındığında zaten yedek olacağı belliydi birde üstüne sakatlık geçirdi. Fakat dediğin gibi şu an futbolcuların bu kadar kötü durumda olması tamamen antreman kaynaklı. Ben FB'nin transfer bile yapmadan şu an ligi rahat kazanabileceğine inanıyorum. Ama herşey antremanda bitiyor. Takımda 1 tane bile futbolcu fizik olarak iyi durumda değil. GS maçından sonra 1 hafta dinlendiler ama Karabük maçında ayakta duracak halleri yoktu. Şu durumda yeni transfer gelse bile diğer oyuncular fizik olarak iyi olmadıkları için hiçbir faydası olmayacaktır. Benim

Eğer 4-4-2 taktiği olacaksa tam anlamıyla Emre gibi bir futbolcu lazım diye düşünüyorum. Meireles'in banko oynayacağını düşünürsek yanına biraz yetenekli fakat inanılmaz güçlü ve hızlı bir adam gerekli ve kanat oyuncularının forma girmesi (tüm hücum kanatlar üzerinden olur). Zaten eğer Aykut 4-4-2 ye geçiş yaparsa büyük ihtimalle istediği ofansif orta sahayı transfer edemediği için olacaktır. Eğer gidip Diego tarzı bir orta saha alıp 4-4-2 taktiğine dönerse tam intihar olur.

ReaList
31.Aralık.2012, 17:45
2003-2004 sezonunda bu takım 4-4-2 oynadı hem de Tuncay-Serhat-Yozgatlı gibi ofansif kanatlarla.
Mesela örnek bir maç ; http://www.mackolik.com/Match/Default.aspx?id=39766

Yozgatlı-Ümit-Aurelio-Tuncay
PvH-Nobre

Daum ne zaman söylediğin 2 ön libero'ya döndü ? Alex geldiği zaman. Zaten Fenerbahçe'nin (Aragones'in denemeleri dışında) Alex varken 4-4-2 oynadığı pek yoktur, bunu en son Daum döneminde Alex transfer edilmeden önce oynuyordu. Şimdi Alex yok ama ona bağlı sistem hala duruyor. Cristian'dan Alex yaratmaya çalışıyoruz veya dünyanın parasını vermek adına Alex tarzı adam arıyoruz, bulunur mu ? Kim bilir.

Ben mevcut kadronun 4-4-2'yi çok rahat oynayabileceğini düşünüyorum. Tabi oynayabilecek bir hoca olursa...

TeNaciOUS MidFieLdeR
31.Aralık.2012, 17:52
ama yazdigin diziliste oynamiyorduk. zaten alex geldiginde de bir on libero ve iki ic ortasaha oynadik. onlerinde alex ve cift forvet. ben 2 on libero demedim. :) hatta o donem hatirlarsaniz butun yuk aurelionun uzerindeydi, kac cigerle oynuyor bu adam denirdi ama ona yardimci 2 tane daha ortasaha oynardi onunde. zaman icinde sistem hepten 4-4-1-1 e dondu.

bir de 4-4-2 ye itirazim yok benim, yanlis anlasilmasin :)
ama meirelesin yanina en azindan emre ayarinda bir adam lazim. gunlerdir ayni seyi yaziyorum zaten :)

mwaru
31.Aralık.2012, 17:54
Stoch'a haksızlık ediyorsunuz,bu adam geçen sene play offlarda net bir şekilde iki maçı kurtardı biri Arenadaki Gs maçı öbürü de Beşiktaş maçı.Stoch forma şansı verilse 90 dk oynatılsa hiçbir problemi olmaz.Yedek kaldığı zaman Caner'in pek iyi işler çıkardığı söylenemez,bence Caner iyi oynasaydı Stoch ses etmez edemezdi.

Mamadou
31.Aralık.2012, 18:00
Takımın dizilişine çok fazla takılmıyor musunuz . Şu an ligimizde direk 4-4-2'yi oynayan kaç takım var ki . Bir tek Galatasaray oynuyor oda Fatih Terim'den dolayı. Fatih Terim 4-4-2'nin bütün formasyonlarını çalıştırdığı takımlara aşılayan bir hoca bu yüzden diğer sistemlere geçiş yapamıyor. Fenerbahçe'deki sorunun diziliş değilde oynanan futbol ve oyuncu tercihleri olduğunu düşünüyorum. 4-4-1-1,4-2-3-1,4-5-1 gibi dizilişlerde tercih edilir ama sorun tamamen oynanan oyunun düşük tempoda olması. Buda oyuncu seçimlerinden kaynaklı. Takımın hızını kesen 2,3 oyuncu mevcut. Fenerbahçe 18'de 17 yaptığı sezonda 4-2-3-1,çeyrek final oynadığı sezonda da 4-2-3-1 oynuyordu. O sezonlarda oyunu daha hızlı oynayan,ceza sahasına daha çabuk giren bir takımdı Fenerbahçe. Görünümde Barcelona,Real,Chelsea'de tek forvet oynuyor. Tek fark oynanan oyunun akıcılığı.

Transferde Fenerbahçe'nin mutlaka Sow'u yedeklemesi lazım. Üç kulvarda o adama bir şey olursa bunun altından kalkamaz takım ve birde orta saha transferi . Kuyt'ı Sow'un etrafında oynatıp sağ tarafa yine Mehmet Topuz'u monte etmesini bekliyorum. İkinci yarı Topal-Baroni ikilisinden biri kesin yedeğe çekilecek.

ReaList
31.Aralık.2012, 18:01
ama yazdigin diziliste oynamiyorduk. zaten alex geldiginde de bir on libero ve iki ic ortasaha oynadik. onlerinde alex ve cift forvet. ben 2 on libero demedim. :) zaman icinde sistem hepten 4-4-1-1 e dondu. hatta o donem hatirlarsaniz butun yuk aurelionun uzerindeydi, kac cigerle oynuyor bu adam denirdi ama ona yardimci 2 tane daha ortasaha oynardi onunde.

İmkan olsa maçı buraya koysam ve maç üzerinden nasıl oynadığımızı göstersem ama işte lafta kalıyor : )
@Matthaus
Sistem önemli çünkü Alex yok : ) Alex yokken bu sistemle oynamanın ceremesini çekiyor Fenerbahçe. Senelerdir ön libero oynayan Cristian'dan Alex yaratmaya çalışıyoruz.

mwaru
31.Aralık.2012, 18:04
Takımın dizilişine çok fazla takılmıyor musunuz . Şu an ligimizde direk 4-4-2'yi oynayan kaç takım var ki . Bir tek Galatasaray oynuyor oda Fatih Terim'den dolayı. Fatih Terim 4-4-2'nin bütün formasyonlarını çalıştırdığı takımlara aşılayan bir hoca bu yüzden diğer sistemlere geçiş yapamıyor. Fenerbahçe'deki sorunun diziliş değilde oynanan futbol ve oyuncu tercihleri olduğunu düşünüyorum. 4-4-1-1,4-2-3-1,4-5-1 gibi dizilişlerde tercih edilir ama sorun tamamen oynanan oyunun düşük tempoda olması. Buda oyuncu seçimlerinden kaynaklı. Fenerbahçe 18'de 17 yaptığı sezonda 4-2-3-1, çeyrek final oynadığı sezonda 4-2-3-1 oynuyordu. O sezonlarda oyunu daha hızlı oynayan, ceza sahasına daha çabuk giren bir takımdı Fenerbahçe. Görünümde Barcelona,Real,Chelsea'de tek forvet oynuyor. Tek fark oynanan oyunun akıcılığı.

Transferde Fenerbahçe'nin mutlaka Sow'u yedeklemesi lazım. Üç kulvarda o adama bir şey olursa bunun altından kalkamaz takım ve birde orta saha transferi. Hoş Kuyt'ı Sow'un etrafında oynatıp sağ tarafa yine Mehmet Topuz'u monte etmesini bekliyorum. İkinci yarı Topal - Baroni ikilisinden biri kesin yedeğe çekilecek.

Daha hızlı girmesini bırak forvetimize topu aktaramıyoruz.

uAburak89
31.Aralık.2012, 18:05
Stoch'a haksızlık ediyorsunuz,bu adam geçen sene play offlarda net bir şekilde iki maçı kurtardı biri Arenadaki Gs maçı öbürü de Beşiktaş maçı.Stoch forma şansı verilse 90 dk oynatılsa hiçbir problemi olmaz.Yedek kaldığı zaman Caner'in pek iyi işler çıkardığı söylenemez,bence Caner iyi oynasaydı Stoch ses etmez edemezdi.

Kesinlikle katılıyorum bu yoruma, forma şansı bulan Caner gol atamamış 3 asisti var. Stoch tepkilerinde haklı bence. Zaten kontrollü, risk almayan bir oyun yapısı var Fenerbahçe'nin, Sow - Kuyt toplam 13 gol atmış yanılmıyorsam, soldan ise destek yok. Stoch etkili şutları, tehlikeli ortaları, kontra atak tehditi ile hem Fenerbahçe'ye faydalı olabilir hem de rakibin sağ bekinin oyuna katkısını düşürebilir. Önce hücum diyen Fenerbahçe, Aykut Kocaman'la birlikte önce savunma diyen bir ekibe doğru gidiyor. Yani önlem alınması gereken takım, önlem almaya başlayan takım olmuş durumda. Caner tercihi de muhtemelen bununla paralel, savunmaya yardım ve mücadeleci yapısından dolayı oynuyor.

TeNaciOUS MidFieLdeR
31.Aralık.2012, 18:05
İmkan olsa maçı buraya koysam ve maç üzerinden nasıl oynadığımızı göstersem ama işte lafta kalıyor : )
@Matthaus
Sistem önemli çünkü Alex yok : ) Alex yokken bu sistemle oynamanın ceremesini çekiyor Fenerbahçe. Senelerdir ön libero oynayan Cristian'dan Alex yaratmaya çalışıyoruz.

fakat hem o sezon hem de ertesi sezon muthis bir takimdik. hakkini vermek lazim. kotu macimiz olmuyordu nerdeyse. :)

sui generis
31.Aralık.2012, 18:09
şöyle bir gerçek var ; hangi sistemle oynayacaksak oynayalım bu takıma 1 yaratıcı ortasaha , 1 stoper , 1 forvet şart. bakalım hangileri alınacak ?

uAburak89
31.Aralık.2012, 18:18
şöyle bir gerçek var ; hangi sistemle oynayacaksak oynayalım bu takıma 1 yaratıcı ortasaha , 1 stoper , 1 forvet şart. bakalım hangileri alınacak ?

Yobo, Bekir, Egemen, Serdar + yeni stoper ile 5 stoper fazla olmuyor mu ? Bence stoper transferi yapılmaz.

petrol_fb12
31.Aralık.2012, 18:19

1 tek iyi pas yapan bir orta saha'ya ihtiyac var.Alex yollamasaydık.Onada ihtiyac kalmazdı.Salih-Miereles orta sahayı cok rahat götürür.İşte Topal-Selçuk aşkı var ortada.

futureless
31.Aralık.2012, 18:20
Yobo, Bekir, Egemen, Serdar + yeni stoper ile 5 stoper fazla olmuyor mu ? Bence stoper transferi yapılmaz.

Şahsi fikrim yeterli olmadıkları yönünde. Biri yollanabilir ve yerine iyi bir stoper alınabilir.

petrol_fb12
31.Aralık.2012, 18:23
Şahsi fikrim yeterli olmadıkları yönünde. Biri yollanabilir ve yerine iyi bir stoper alınabilir.

Peki yerine daha iyisi kimi alıcaz.Yabancı olmasın ama ? Serdar mı ? En az 8'de acıyorlar kapıyı.Giray'mı ? Hayattta Gelmez.Ömer Toprak var ama oda Fenere Gelirmi ?

uAburak89
31.Aralık.2012, 18:23

Yollanabilecek isim olarak kimi düşünüyorsun peki ? Ben olsam Bekir'i yollardım bence vasat bir oyuncu, ama genel kanı Serdar'ın yollanması yönünde olur herhalde.

ReaList
31.Aralık.2012, 18:30
Ben olsam Bekir'i yollardım bence vasat bir oyuncu, ama genel kanı Serdar'ın yollanması yönünde olur herhalde.
Serdar top yapan bir savunmacı ama Aykut Kocaman bu tarz adamları sevmiyor, Sevse top yapan oyuncularla oynar vasıfsız oyuncularla değil. 23 yaşındaki Serdar'ı gönderip seneye 30'a yelken açacak Bekir'i tutmak mantıklı olmaz herhalde. Egemen'in 31, Yobo'nun 33 olacağını düşünürsek...

futureless
31.Aralık.2012, 18:34
Peki yerine daha iyisi kimi alıcaz.Yabancı olmasın ama ? Serdar mı ? En az 8'de acıyorlar kapıyı.Giray'mı ? Hayattta Gelmez.Ömer Toprak var ama oda Fenere Gelirmi ?

Valla ben hocaya sallayan kesimi susturabilecek her transfere razıyım. Açsınlar 8'den tamam Serdar'ları takas etsek hoş olmaz mı üstüne para verip ?

Yollanabilecek isim olarak kimi düşünüyorsun peki ? Ben olsam Bekir'i yollardım bence vasat bir oyuncu, ama genel kanı Serdar'ın yollanması yönünde olur herhalde.

Bekir vasat bence de. Ama dediğin gibi ben de genel kanıya uyarak Serdar derim.

sui generis
31.Aralık.2012, 18:34

Serdar'ın şuanda forma şansı bulması zor. oynaması da gerek. o yüzden kiraya yollanabilir. Ben Egemen ve gelecek yeni stoperin oynamasını istiyorum. Yobo yedek olsun. yeni gelen stoper ayağı iyi ve agresif olsun.

TeNaciOUS MidFieLdeR
31.Aralık.2012, 18:39
serdar da maalesef bir savunmaci icin fazla kirilgan. saglikli oldugu gun sayisi cok az sezon boyunca. antremanda sakatlanan bir tip, tipki gokhan zan gibi oldu. camdan adam :) savunmaci kisi saglam olmali, sadece top yapmasi yetmez. o zaman ortasahaya cekelim onu :) ayni potansiyelde daha saglam kisiler bulabiliriz bence ya da hic olmadi altyapidan bir stoper cikartiverelim. cok zor olmasa gerek. ama stoperden once transfer yapilmasi gereken cok daha onemli yerler var takimda. dusunsenize, hem sow hem de kuyt sakatlandi. krasice de guvenilmez. oyle bir durumda bir anadolu takimindan farksiz oluyoruz. ha antalyaspor ha fenerbahce :)

himone
31.Aralık.2012, 18:46
Benim elimde olsa Fenerbahçe'nin tüm stoperlerini değiştiririm. Tenacious Midfielder'a katılıyorum Serdar inanılmaz kırılgan bir stoper, hatta geçen sene 2-0 dan 2-2 ye gelen GS maçında tamamen onun hatalarından golleri yedik ve ondan sonra Bekir geçti defansa. Bekir şu an ne kadar iyi oynuyor olsa da kapasitesi belli ve her an hata yapma potansiyeli olan aynı zamanda çok hantal bir defans. Egemen de malesef formsuz ve oynadığı neredeyse her maçta 30 dk içinde sarı kartgörüyor ve hepsi saçma faullerden. Yobo ise bu sene takım gibi toplasan 2 maç iyi oynamıştır. Geçen sene takımın kötü oynadığı maçlarda bizi kurtarır savunmayı toplardı. Defansa Yobo'nun yerine hızlı bir stoper ve Serdar Taşçı gibi bir adam lazım. Ama malesef bunların hepsi hayal.

sananes
31.Aralık.2012, 19:19
Yobo çok kötü bu sene. yanındaki türkler değişerek oynasın hangisi olsa hayır demem ama yabancı stoper kalitemizi arttırmalıyız.

sui generis
31.Aralık.2012, 19:31
Aykut Yıldırım ‏@aykutTyildirim
Bugun bir stoper ismi paylasicaktim ama birkac gun daha beklemem gerek.. Ziegler ve Zarate ile ilgili detaylar ise NTV Spor'da..

uAburak89
31.Aralık.2012, 19:36
@balde_mir_07

Serdar'ı göndermek bence de mantıksız zaten, oynamadığı için onun ismini ön plana çıkardım. Yobo ve Egemen'i zarar etmeden elden çıkarmak zor, iyi kötü piyasası olan Bekir'i göndermek en mantıklısı olur ama Aykut Kocaman'ın tuttuğu bir isim.

@benbenim

Dediklerin mantıklı, Aykut Yıldırımın'ın tweeti de gelince üstüne demek ki stoper de düşünülüyor. Bir dönem adı geçen Heitinga ve Pareja isimleri vardı, bunlardan biri çıkabilir bence.

erdem344
31.Aralık.2012, 19:48
Anlaştığımız oyuncu kim acaba ?

petrol_fb12
31.Aralık.2012, 19:48
Valla ben hocaya sallayan kesimi susturabilecek her transfere razıyım. Açsınlar 8'den tamam Serdar'ları takas etsek hoş olmaz mı üstüne para verip ?

Hocaya sallayan kesimde bende varım :)

Egemen-Yobo bence vasat defanslar.Egemen görev adamı derim.Bence Bekir'den bir farkı yok.Yobo anlam veremediğim bir topcudur gecen sene cok top kacırırdı.Bu sene ben hiç bir şey göremiyorum.

Marsilya-Mönchengladbach-Ael maçlarında Fenerbahce net bir şekilde 6-7 poziyon verdi.Rakip takımlar atamadı.Allah a şükür.Eğer atsalardı şu anda coktan elenmiştik.

Ki Fenerbahce bütün maçlarda poziyon bulmakta zorlanmıştı.Canım ülkemde Skora dayalı yorum yapıldığı için bunların hiç birini görmüyoruz.Göstermiyorlar kazandık mı tamam.Gerisi hikaye.

Bu kadar cok poziyon verdiğin maçlarda.Bekir 5 maçta oynamış.Yobo 2 maçta oynamış.Egemen 2 maç oynamış.

Yani kim gelirse gelsin Fenerbahce rakibi olarak cok rahat poziyon bulabiliyor.Ama atamıyor.

Bate maçında bakalım neler olucak.Bate'ye cok poziyon verip hiç atmaslarsa.Biz olmayan poziyonları gol yaparsak gerçekten allah ın sevdiği takım olmuşusdur.

erdem344
31.Aralık.2012, 19:52
Pozisyon vermeyi sadece defansa bağlama takım olarak savunma ve hucum yaparsın bir tane oyuncun pozisyon alamaz arkasındaki onun kademesine girer onun arkadasından adam kaçar vurur gol olur sonra defans kötü olur

futureless
31.Aralık.2012, 19:53
Hocaya sallayan kesimde bende varım :)

Egemen-Yobo bence vasat defanslar.Egemen görev adamı derim.Bence Bekir'den bir farkı yok.Yobo anlam veremediğim bir topcudur gecen sene cok top kacırırdı.Bu sene ben hiç bir şey göremiyorum.

Marsilya-Mönchengladbach-Ael maçlarında Fenerbahce net bir şekilde 6-7 poziyon verdi.Rakip takımlar atamadı.Allah a şükür.Eğer atsalardı şu anda coktan elenmişti.

Ki Fenerbahce bütün maçlarda poziyon bulmakta zorlanmıştı.Canım ülkemde Skora dayalı yorum yapıldığı için bunların hiç birini görmüyoruz.Göstermiyorlar kazandık mı tamam.Gerisi hikaye.

Bu kadar cok poziyon verdiğin maçlarda.Bekir 5 maçta oynamış.Yobo 2 maçta oynamış.Egemen 2 maç oynamış.

Yani kim gelirse gelsin Fenerbahce cok rahat poziyon bulabiliyor.Ama atamıyor.

Bate bakalım neler olucak.Bate'ye cok poziyon verip hiç atmaslarsa.Biz olmayan poziyonları gol yaparsak gerçekten allah ın sevdiği takım oluruz.

Hocaya sallayan kesimden olduğun için özellikle yazdım zaten :D

Kim gelirse gelsin pozisyon vereceğimiz konusunda hemfikiriz. Ben sadece belli bir çizgisi olan bir isim alınabilir düşüncesindeyim. 2 maç iyi 3 maç kötü oynayan isimlerden çok ama çok sıkıldım cidden.

petrol_fb12
31.Aralık.2012, 19:54
Pozisyon vermeyi sadece defansa bağlama takım olarak savunma ve hucum yaparsın bir tane oyuncun pozisyon alamaz arkasındaki onun kademesine girer onun arkadasından adam kaçar vurur gol olur sonra defans kötü olur

Fenerbahce her maç rakibe 4-5 net poziyon veriyor.%100'lük hemde öyle böyle değil.

Bu Defanstan kaynaklı bir şey.Çünkü zico döneminde bir ara Edu inanılmaz bir form yakladı.5-6 hafta bütün topları kesmişti rakibe geçit vermiyordu.Yanlış hatırlamıyorsam fenerbahce o beş maçı kaznamıştı.

Fenerbahçe 4 - 1 Vestel Manisaspor
Konyaspor 1 - 4 Fenerbahçe
Fenerbahçe 3 - 0 Kasımpaşa
Beşiktaş 1 - 2 Fenerbahçe
Fenerbahçe 2 - 1 Kayserispor
Ankaraspor 2 - 2 Fenerbahçe
Fenerbahçe 4 - 1 Denizlispor

Ama gelgelim 1-0 yenildiğimiz Galatasaray maçı Edu'nun Volkanın gelmeyeşini görmemesi bize şampiyonluğu kaybettirdi.Ordada suçlu %100 Volkan'dı gene gereksiz bir şekilde acılmıştı.

sui generis
31.Aralık.2012, 19:55
Aykut Yıldırım ‏@aykutTyildirim
Yaptigim bir gorusme aldigim bir duyum yok ama tahminimi soyluyorum Fenerbahce Sercan Sararer'i alir.. Sezon sonu da Stoch gider...

erdem344
31.Aralık.2012, 19:57
Fenerbahce her maç rakibe 4-5 net poziyon veriyor.%100'lük hemde öyle böyle değil.

Futbol bu atağa giderken top kaptırırsın kendi kalende pozisyon olur.

Takım oyununu geliştirirsek eğer bunun önüne geçeriz

petrol_fb12
31.Aralık.2012, 20:08
Futbol bu atağa giderken top kaptırırsın kendi kalende pozisyon olur.

Takım oyununu geliştirirsek eğer bunun önüne geçeriz

İşte sıkıntı bu atağa kalkıyoruz.Poziyon bulmadan gol atıyoruz :D

erdem344
31.Aralık.2012, 20:10
İşte sıkıntı bu atağa kalkıyoruz.Poziyon bulmadan gol atıyoruz :D

bunun nesi sıkıntı bide pozisyon bulsak neler olcak demekki :D :D :D

Kaka Leite
31.Aralık.2012, 20:30

Bekir vasat bence de. Ama dediğin gibi ben de genel kanıya uyarak Serdar derim.
Hocaya sallayan kesimi sadece hoca susturabilir.Ben bekliyorum umarım susan biz oluruz.

Yoksa şuan Fenerbahçe Ronaldo'yu da alsa benim fikrim değişmeyecek.

futureless
31.Aralık.2012, 20:34
Hocaya sallayan kesimi sadece hoca susturabilir.Ben bekliyorum umarım susan biz oluruz.

Yoksa şuan Fenerbahçe Ronaldo'yu da alsa benim fikrim değişmeyecek.

Mantıklı salladığınız sürece arkanızdayım, yalnız mağlubiyet alınca sallayanlar uzak dursun bence takımdan. Bazı kişiler için söylüyorum bunu bilen biliyor.

Bir çoğunuz, takım uefayı da alsa sallamaya devam edecek sadece dertleri Aykut Kocaman olduğu için. O yüzden bu bahsettiğim çoğunluğun susmaya razı olduğunu falan düşünmüyorum ben.

Daha fazlası kişisel tartışmaya girer. Özelden ulaşabilir kişisel tartışmak isteyen de.

petrol_fb12
31.Aralık.2012, 20:36
@futureless

Not=Ben hiç bir zaman beğenmedim hocayı en başından beri.Yani 2 mağlubiyet eleştirenler kısmına girmek istemiyorum :D

Ama Şu bir gerçek.Türkiye'de en iyi Sportif Direktör Aykut Kocaman'dır.

Kaka Leite
31.Aralık.2012, 20:36
Mantıklı salladığınız sürece arkanızdayım, yalnız mağlubiyet alınca sallayanlar uzak dursun bence takımdan. Bazı kişiler için söylüyorum bunu bilen biliyor.

Bir çoğunuz, takım uefayı da alsa sallamaya devam edecek sadece dertleri Aykut Kocaman olduğu için. O yüzden bu bahsettiğim çoğunluğun susmaya razı olduğunu falan düşünmüyorum ben.

Daha fazlası kişisel tartışmaya girer. Özelden ulaşabilir kişisel tartışmak isteyen de.
Aç ulan msn'ini falan :zuhaha

Sercan transferi olursa iyi olur bence Türk ve yetenekli bir kanat oyuncusu sonuçta.

futureless
31.Aralık.2012, 20:43
@futureless

Not=Ben hiç bir zaman beğenmedim hocayı en başından beri.Yani 2 mağlubiyet eleştirenler kısmına girmek istemiyorum :D

Sana özel bir şey söylemedim zaten ama var öyle bir kesim sen de farkındasındır.

Aç ulan msn'ini falan :zuhaha

Sercan transferi olursa iyi olur bence Türk ve yetenekli bir kanat oyuncusu sonuçta.

Sercan keşke gelse tabii. Marvin Martin de hoş olurdu aslında ama herhangi bir faaliyet olmadı sanırım o konuda.

Önder HOCA
31.Aralık.2012, 22:08
Jiloan Hamad bu adamı bilen varmı ?

futureless
31.Aralık.2012, 22:09
Jiloan Hamad bu adamı bilen varmı ?

FM'de çok öneriliyor :zuhaha Hayırdır ?

Önder HOCA
31.Aralık.2012, 22:10
zarate haberinde ismi geçiyorduda biz bunu almıycakmışızda zarate de kolaylık sağlıycaklarmış felan filan diye merak ettim olursa yabancı da sayılmıyor sanırım iyi olur gibi geldi

himone
31.Aralık.2012, 23:00
Aykut 3 yıl önce Krasic'i istedi alamadı içinde kaldı bu sene inat etti aldı. Aynı şekilde o zaman Zarate'yi de istemiş ve alamamıştı şimdi Zarate'yi de alacak. Adamın transfer listesi hiç güncellenmez mi?

Çok kaliteli bir futbolcu fakat hem sorunlu hem pahalı. Bir sorun olsa elimizden çıkartamayız da yapışır herif. Krasic gibi 2 milyona da imzalamaz bence. Başarılı olamaz demiyorum ama en ufak sıkıntıda ilk sorun çıkartacak adamdır kendisi.

erdem344
31.Aralık.2012, 23:44
Öyle konuştun ki sanki 10 yıl zarate ile aynı evde yaşadın.

zarate felan gelmesin :D

Burak Akmanoğlu
01.Ocak.2013, 16:28
http://s.cdn.acunn.com/upload/haber/emenike-400-293_97589144250e2c614a27fa.jpg

Moskova kulübü ısrara dayanamadı, futbolcunun kiralanmasına izin verdi.

Fenerbahçe, yılın son gününde Emenike transferini bitirdi! Sarı-lacivertliler, Spartak Moskova’nın bırakmak istemediği Nijeryalı eski futbolcusunu sezon sonuna kadar kiraladı…

Fenerbahçe’nin transfer listesinde bulunan isimlerden Nijeryalı forvet Emmanuel Emenike, başkan Aziz Yıldırım ve teknik direktör Aykut Kocaman’ın çabaları sonucu yeniden Türkiye’ye dönüyor. Nijeryalı’yı satmak istemeyen, sadece yüksek bonservis bedeli karşılığında bırakacağını açıklayan Spartak Moskova sonunda teslim bayrağını çekti. Rus kulübü, tüm sorunlara rağmen yapılan uzun ve yorucu uğraşlar sonucu Emenike’nin kiralık olarak Fenerbahçe’ye gelmesine izin verdi.

AFRİKA’DAN FENER’E

Chelsea ve Manchester City’nin tekliflerini reddederek Fenerbahçe’ye “evet” diyen Emenike, Afrika Uluslar Kupası’nda Nijerya adına forma giydikten sonra İstanbul’a gelerek yeniden Fenerbahçeli olacak.

10 MİLYON EUROYA GİTMİŞTİ

Nijeryalı Emmanuel Emenike 26 Mayıs 2011’de 9 milyon euro karşılığında Fenerbahçe ile 4 yıllık sözleşme imzalamış ancak 3 Temmuz 2011’de başlatılan şike soruşturmasında adı geçtiği için kariyerini Türkiye’de sürdürmek istemediğinden 28 Temmuz 2011’de Rusya’nın Spartak Moskova takımına 10 milyon euroya satılmıştı…

KAYNAK:ACUNN.COM

erdem344
01.Ocak.2013, 16:30
dogru olabilir

Burak Akmanoğlu
01.Ocak.2013, 16:31
Acun kaynaklı olduğu için paylaştım yoksa kolpa der paylaşmazdım :D

erdem344
01.Ocak.2013, 16:34
gelirse eğer bizden alıcağı parayi imza atarken versinler boylece emenıkenin para sayma görüntùleri ortaya cıkmış olur .

Burak Akmanoğlu
01.Ocak.2013, 16:35
gelirse eğer bizden alıcağı parayi imza atarken versinler boylece emenıkenin para sayma görüntùleri ortaya cıkmış olur .

Haklısın ama boşver şimdi tartışmaya yol açılmasın :)

Cengo
01.Ocak.2013, 17:35
Haberde hata var. Kupa ardından gelip imza atamaz.

1 Şubat'ta ara transfer dönemi kapanıyor. 10 Şubat'ta kupa bitiyor.

http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/20085024
ya da resmi sitesi:
http://www.cafonline.com/competition/orange-can-2013_2013/news/15704-fixtures-for-2013-africa-cup-of-nations-in-south-africa-times-gmt.html

uAburak89
01.Ocak.2013, 18:50
Yönetim yıllık 2.5 milyon euro kazanan Topuz’a 1.5 milyon eurodan 3 yıllık yeni sözleşme teklif etti. Topuz 1 milyon euroluk indirim teklifi karşısında şoke oldu. Şu anda 1 milyon 250 bin euro alan Selçuk’a ise maç başıları da içinde olmak kaydıyla 1 milyon euro teklif edildi. Bu teklife hayır demeyen Selçuk’la 1+1 yıllık anlaşma yapılacak.

Bu rakamlar doğru mu ? Topuz 2.5 milyon euro alıyorsa ben de şoke oldum.

Kaka Leite
01.Ocak.2013, 18:54
Bu rakamlar doğru mu ? Topuz 2.5 milyon euro alıyorsa ben de şoke oldum.
Ben doğru diye biliyorum Volkan ile aynı parayı alıyorlar.

Birisi hak ediyor terinin son damlasına kadar diğeri ise klübü sömürüyor.

Kaka Leite
01.Ocak.2013, 19:02
Bu arada Lampard ile ilgilendiğimiz söyleniyor aslında alabilir ve harika olur gelirse.

Gerek Meireles için gerekse tecrübesi ile harika bir ortasaha oyuncusu gelmiş olur.

petrol_fb12
01.Ocak.2013, 19:08
Bu arada Lampard ile ilgilendiğimiz söyleniyor aslında alabilir ve harika olur gelirse.

Gerek Meireles için gerekse tecrübesi ile harika bir ortasaha oyuncusu gelmiş olur.

Lampard yaşlandı gelebilir.Ama bence bu saaten gelmez.Futbolu Chelsea'de bitirir.

Kaka Leite
01.Ocak.2013, 19:09
Lampard yaşlandı gelebilir.Ama bence bu saaten gelmez.Futbolu Chelsea'de bitirir.
Benitez istemiyor satacak.

O yüzden gelebilir diyorum bazı futbolcularda yaş aranmaz.Tecrübe yaşa söylenen bir laftır zaten eğer bir Ronaldo ve Messi değilsen.

Kaan Souza
01.Ocak.2013, 19:13
Emenike transferi komedi olur artık bu saatten sonra. Lampard çok zor bence.

Gerçi Aziz yıldırım gözünü karartmış durumda hiçbir şeye bakmadan bir çok futbolcuyu sırf isim diye parayı basıp getirtebilir de.

Facx
01.Ocak.2013, 19:15
Benitez istemiyor satacak.

O yüzden gelebilir diyorum bazı futbolcularda yaş aranmaz.Tecrübe yaşa söylenen bir laftır zaten eğer bir Ronaldo ve Messi değilsen.

lampard benitezi yollatır benitez lampardı yollatamaz :D lampard kendi istemediği sürece chelsea de kalır

europeanconquer
Emenike gelirse durdurulamaz bir forvet hattına sahip olur Fenerbahçe.

Kaka Leite
Emenike transferi komedi olur artık bu saatten sonra. Lampard çok zor bence.

Gerçi Aziz yıldırım gözünü karartmış durumda hiçbir şeye bakmadan bir çok futbolcuyu sırf isim diye parayı basıp getirtebilir de.
Şu konuya katılmıyorum, şuana kadar çok fazla transfer hatası yapmadı yönetim.Teorik olarak iyi isimlerdi aldıkları bazısında kumaş tutmadı.

Cengo
01.Ocak.2013, 19:19
Younes Belhanda olursa ikinci yarı çok değişir Fenerbahçe'nin oyununda.

Kaan Souza
01.Ocak.2013, 19:20
Şu konuya katılmıyorum, şuana kadar çok fazla transfer hatası yapmadı yönetim.Teorik olarak iyi isimlerdi aldıkları bazısında kumaş tutmadı.

Ben yaptı yazmadım zaten.Ama şu an Aziz Yıldırım çok değişik durumda bence 2-3 sene önce kendisi büyük takımlar devre arasında transfer yapmaz diye açıklama yapıyorken şimdi transferde 3-4 transfer yapacğız diyor.Bilenmiş durumda bence bu sene hatalı transferler yapılabilir diye yazdım.

petrol_fb12
01.Ocak.2013, 19:25

Kumaşı işleyecek hoca olaydı :D Farklı olurdu tabi.

ReaList
01.Ocak.2013, 19:52
Selçuk Şahin'i 40 yaşına kadar kulüpte tutmayı düşünüyoruz herhalde.

himone
01.Ocak.2013, 20:04
Haberde hata var. Kupa ardından gelip imza atamaz.

1 Şubat'ta ara transfer dönemi kapanıyor. 10 Şubat'ta kupa bitiyor.

http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/20085024 (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.bbc.co.uk%2Fsp ort%2F0%2Ffootball%2F20085024)
ya da resmi sitesi:
http://www.cafonline.com/competition/orange-can-2013_2013/news/15704-fixtures-for-2013-africa-cup-of-nations-in-south-africa-times-gmt.html

Kupadan sonra gelip imzalayacak demiyorki, kupadan sonra takıma katılacak diyor. Adam 5 Şubat'ta imzalar sonra klube katılır. Ama Chelsea ve M.United takımlarını rettedip Fenerbahçe'yi seçti kısmı çok komik olmuş, hiç güleceğim yoktu. Haber baştan sona yalan dolu.

Facx
01.Ocak.2013, 20:27
Kupadan sonra gelip imzalayacak demiyorki, kupadan sonra takıma katılacak diyor. Adam 5 Şubat'ta imzalar sonra klube katılır. Ama Chelsea ve M.United takımlarını rettedip Fenerbahçe'yi seçti kısmı çok komik olmuş, hiç güleceğim yoktu. Haber baştan sona yalan dolu.

chelsea ve m.united mı yapmayın etmeyin emenike o kadar iyi bi oyuncu değil sadece hızlı ve güçlü eneramonun üst modeli ne chelsea si unitedı ? emenike fenere dönebilir çok garip bişey değil bu

furkan58
01.Ocak.2013, 20:40
chelsea ve m.united mı yapmayın etmeyin emenike o kadar iyi bi oyuncu değil sadece hızlı ve güçlü eneramonun üst modeli ne chelsea si unitedı ? emenike fenere dönebilir çok garip bişey değil bu

Forvet oyuncusundan başka ne istiyorsun ki ? Bitiricilikte var.

Cengo
01.Ocak.2013, 20:44
Kumaşı işleyecek hoca olaydı :D Farklı olurdu tabi.

Trikotaj atölyesi?

petrol_fb12
01.Ocak.2013, 20:47

Enaromo-Emenike Arasında Farklar .

Emenike 23 Süper Lig Maçında 14 Gol

Enaroma 65 Süper Lig Maçında 23 Gol

Emenike Rusya Premier Liginde Oynadığı

37 Maçta 18 Gol.

Şampiyonlar Liginde 6 Maçta 3 gol..Bunların Biri Fenere.Diğer 2'si Celtic atmış .

Arada cok büyük bir kalite farkı var.

Facx
01.Ocak.2013, 20:48
Forvet oyuncusundan başka ne istiyorsun ki ? Bitiricilikte var.

enaramoda hızlı ve güçlü mental ve tekniksel özellikleri emenikenin o kadar iyi değil he türkiyede oynar ama chelsea united falan anca hayal olur ki daha bi tane öyle bi haber görmedim

not:sow emenikeden çok daha iyi bi forvet ve bitiricidir

Enaromo-Emenike Arasında Farklar .

Emenike 23 Süper Lig Maçında 14 Gol

Enaroma 65 Süper Lig Maçında 23 Gol

Emenike Rusya Premier Liginde Oynadığı

37 Maçta 18 Gol.

Şampiyonlar Liginde 6 Maçta 3 gol..Bunların Biri Fenere.Diğer 2'si Celtic atmış .

Arada cok büyük bir kalite farkı var.

üst modeli lafından ne anlıyosun sende kıyaslıyosun çok merak ediyorum gerçekten

Escochae
01.Ocak.2013, 20:50
Trikotaj atölyesi?
'
Hahahahahahahaha koptum ya öyle soruya böyle cevap :D Ama şaka bi yana o arkadaşımızın Aykut Kocaman konusunda takıntısı olduğuna inanıyorum. O yüzden gereksiz tartışmaya girmemek lazım.

furkan58
01.Ocak.2013, 20:52
enaramoda hızlı ve güçlü mental ve tekniksel özellikleri emenikenin o kadar iyi değil he türkiyede oynar ama chelsea united falan anca hayal olur ki daha bi tane öyle bi haber görmedim
not:sow emenikeden çok daha iyi bi forvet ve bitiricidir

Bitiricilik olarak Sow > Emenike ancak güç ve hız olarak Emenike > Sow. İkisi birbirinin tamamlıyor aslında.

Facx
01.Ocak.2013, 20:54
Bitiricilik olarak Sow > Emenike ancak güç ve hız olarak Emenike > Sow. İkisi birbirinin tamamlıyor aslında.

benim emenikeye türkiye şartlarında lafım yok zaten sadece arkadaşın chelsea united lafına takıldım

bu arada beğenilmeyen eneramo geçen sene ligde 15 gol atmış emenike de tslde bulunduğu yıl içerisinde 14 gol atmış he tabi eneramo daha çok maça çıkmışta olsun o kadar

petrol_fb12
01.Ocak.2013, 20:59
Trikotaj atölyesi?

Daum Uefa'da 2.Turda oynadığı Kadro

Volkan Demirel
Gökçek Vederson
Bekir İrtegün
Önder Turacı
Deniz Barış
Fabio Bilica
Gökhan Gönül
Emre Belözoğlu
Alex de Souza
Selçuk Şahin
Daniel Güiza

Fenerbahce'nin Deplasmanda Mönchengladbach Oynadığı Kadro.

Volkan Demirel
Egemen Korkmaz
Hasan Ali Kaldırım
Bekir İrtegün
Gökhan Gönül
Mehmet Topal
Raul Meireles
Cristian Baroni
Caner Erkin
Moussa Sow
Dirk Kuyt

Yedekler

Mert Günok
Joseph Yobo
Miroslav Stoch
Selçuk Şahin
Milos Krasic
Mehmet Topuz
Semih Şentürk

Liele Maçında Santos,Özer,Lugona Yokmuş.Daum zamanındaki Kadroyla şu kadro arasında dağlar kadar kalite farkı var.Ama daum buna rağmen 2'tura cıkmıştı.

Aykut Kocaman Özer Hurmacı'dan yararlanamazken.Daum ondan fayda sağlıyordu.

Ayrıca :) Alıntı yaptığım yazıda.Kumaşlar tutmadı yazıyor.Bende ona göre bir cevap yazmıştım.

Umarım daha iyi acıklamışımdır.Aradaki Farkı.

üst modeli lafından ne anlıyosun sende kıyaslıyosun çok merak ediyorum gerçekten

Anlatmak istediğim Emenike-Enaromo'dan daha iyi bir santrofor.

Önder HOCA
01.Ocak.2013, 21:11
emenikeyle sow un yanyana 4-4-2 sisteminde oynayamayacağını yalnızca benmi düşünüyorum anlamadımki 2 side aynı tip futbolcu yani emenike yi olası bir 4-4-2 sistemine dönüş için yazılması bence saçma öyle bir amaç olsaydı bence kuyt ı sowun yanında düşünürdü

petrol_fb12
01.Ocak.2013, 21:13
emenikeyle sow un yanyana 4-4-2 sisteminde oynayamayacağını yalnızca benmi düşünüyorum anlamadımki 2 side aynı tip futbolcu yani emenike yi olası bir 4-4-2 sistemine dönüş için yazılması bence saçma öyle bir amaç olsaydı bence kuyt ı sowun yanında düşünürdü

Sow'un yanına guiza tipi bir santrofor lazım paylaşmayı seven.Ben ligimizde bir tek olarka Webo'yu görüyorum.

Önder HOCA
01.Ocak.2013, 21:16
Sow'un yanına guiza tipi bir santrofor lazım paylaşmayı seven.Ben ligimizde bir tek olarka Webo'yu görüyorum.

webo değide (pek izlemedim ne tarz oynadığını bilmiyorum o yüzden) gs nin sene başında yolladığı necati (tabiki gelicek ismin yabancı olduğunu düşünürsek daha kaliteli bir isim gelir) tarzı daha çok yakışır bence teknik ve pas yapabilen

petrol_fb12
01.Ocak.2013, 21:19
webo değide (pek izlemedim ne tarz oynadığını bilmiyorum o yüzden) gs nin sene başında yolladığı necati (tabiki gelicek ismin yabancı olduğunu düşünürsek daha kaliteli bir isim gelir) tarzı daha çok yakışır bence teknik ve pas yapabilen

Webo paylaşamayı seven,azimli,hırslı,iyi bir teknik sahip olan,Hızlı.Kral olmaktan cok kral yapmak peşinde.İzlediğim bütün maçlarda.Kendini gelen topları kanatlara dağıtıyor.Pas atıyor mücadele ediyor.Sow'un yanına aradığımız Santrofor tipi olur.4-4-2'de.

Necati olabilir.Necatinin Fenerbahce'ye geleceğini zannetmiyorum.

Emenike 5 maç izlemedim.Nasıl bir santrofor olduğunu bilmiyorum.Emenike-Sow gibi olrusa.İki aynı tip Santrofor bir arada oynayamaz.Nasıl Mehmet Topal-Selçuk Şahin ikisi bir arada oynayamadıkları gibi.

Burak Akmanoğlu
01.Ocak.2013, 21:19
Fenerbahçe'nin şuan da planlarda olan isimlerinde Fenerbahçe'yi kökten değişme uğratabilecek ve müthiş bir taktiğe sahip olabilecek oyuncular Emenike ve Belhanda,özellikle Belhanda süper transfer olur diyorum.

Cengo
01.Ocak.2013, 21:22
Daum Uefa'da 2.Turda oynadığı Kadro

Volkan Demirel
Gökçek Vederson
Bekir İrtegün
Önder Turacı
Deniz Barış
Fabio Bilica
Gökhan Gönül
Emre Belözoğlu
Alex de Souza
Selçuk Şahin
Daniel Güiza

Fenerbahce'nin Deplasmanda Mönchengladbach Oynadığı Kadro.

Volkan Demirel
Egemen Korkmaz
Hasan Ali Kaldırım
Bekir İrtegün
Gökhan Gönül
Mehmet Topal
Raul Meireles
Cristian Baroni
Caner Erkin
Moussa Sow
Dirk Kuyt

Yedekler

Mert Günok
Joseph Yobo
Miroslav Stoch
Selçuk Şahin
Milos Krasic
Mehmet Topuz
Semih Şentürk

Liele Maçında Santos,Özer,Lugona Yokmuş.Daum zamanındaki Kadroyla şu kadro arasında dağlar kadar kalite farkı var.Ama daum buna rağmen 2'tura cıkmıştı.

Aykut Kocaman Özer Hurmacı'dan yararlanamazken.Daum ondan fayda sağlıyordu.

Ayrıca :) Alıntı yaptığım yazıda.Kumaşlar tutmadı yazıyor.Bende ona göre bir cevap yazmıştım.

Umarım daha iyi acıklamışımdır.Aradaki Farkı.

Anlatmak istediğim Emenike-Enaromo'dan daha iyi bir santrofor.

Elinde bütçe varken uğraşmayı sevmemesi Daum'un sorunu. Nobre'yi de arkadaşının tavsiyesi ile aldırmıştı.

Daum yönetime bırakırken Aykut Kocaman isim veriyor.

Aykut Kocaman'ın elindeki kadro havadan mı geldi? Bir çok oyuncu aldı geldiğinden beri.

Daum'u ilahlaştırmayı bırakın. Aldığı bazı oyuncuları hiç oynatmadığını, takımın sürekli yan pas yapmasını, oyuncuları kendi mevkileri dışında her mevkide oynatıp küstürmesini, sürekli savunma zaafiyeti yaşanmasını ne çabuk unuttunuz?

Daum elinde fırsat varken izleyip transfer yapmaz, elindeki ile en fazla verimi almaya çalışırdı. Transfer ihtiyacı ile hiç uğraşmazdı. Sadece arkadan atıp tutmayı biliyor. Koca kariyeri boyunca doğru düzgün bir sol beki olmadı Fenerbahçe'nin.

Unutmadan onun döneminde maaşlar yüzünden Tuncay ile Hoijdonk da kavga etmişti. Basına hiç yansımadı.

TeNaciOUS MidFieLdeR
01.Ocak.2013, 21:24
Elinde bütçe varken uğraşmayı sevmemesi Daum'un sorunu. Nobre'yi de arkadaşının tavsiyesi ile aldırmıştı.

Aykut Kocaman'ın elindeki kadro havadan mı geldi? Bir çok oyuncu aldı geldiğinden beri.

Daum'u ilahlaştırmayı bırakın. Aldığı bazı oyuncuları hiç oynatmadığını, takımın sürekli yan pas yapmasını, oyuncuları kendi mevkileri dışında her mevkide oynatıp küstürmesini, sürekli savunma zaafiyeti yaşanmasını ne çabuk unuttunuz?

Daum elinde fırsat varken izleyip transfer yapmaz, elindeki ile en fazla verimi almaya çalışırdı. Transfer ihtiyacı ile hiç uğraşmazdı. Sadece arkadan atıp tutmayı biliyor. Koca kariyeri boyunca doğru düzgün bir sol beki olmadı Fenerbahçe'nin.

Unutmadan onun döneminde Tuncay ile Hoijdonk da kavga etmişti. Basına hiç yansımadı.

umit ozat :n:
daum sayesinde sag ayaginin disiyla orta yapmayi ogrenmisti :D

Facx
01.Ocak.2013, 21:25
emenike gelirse ikisinden biri sol kanatta oynar demedi demeyin :D

Cengo
01.Ocak.2013, 21:31
İkinci santrafor pasör olmalı ki çift santrafor oynayabilesin. Orta saha meziyetleri olmalı. Ayağında top tutan, topu taşıyan ve dağıtan, hızlı bir santrafor Sow'u tamamlar.

Emenike'yi özellikle istiyorum, çünkü Belhanda kanat da oynayabilir. Meireles de var pasör. Fizikli, güçlü, topla hızını kullanıp kateden hızlı bir santrafor Emenike ve son vuruşları çok iyi. Gayet teknik de bir çok o fizikteki santraforlara göre. Sow ile beraber çok pozisyonu zorlar, topu iyi kullanır. 3. bölgede ikisi de top saklar, daha fazla öne doğru gider Fenerbahçe'nin pas organizasyonu. Daha direkt futbol oynanabilir.

İstenildiği zaman da pas oyununa dönülüp eskisi gibi zaman eritilebilir. Kontraya dönülmüş olur maç içinde.

petrol_fb12
01.Ocak.2013, 21:42

Daum'u ilahlaştırmıyorum.Kimseyi ilah yapmak gibi bir niyetim yok.

Sadece aradaki farkı söylüyorum.Daum arkadaşına teşekkür etmek lazım o zaman.80 Maç 46 Gol atmış Nobre Süper Lig'de Fenerbahce formasıyla.

Aziz Yıldırım Aykut Kocaman arkasında durduğu kadar Daum'un arkasında Durdu mu ? Transfer yapmak için yönetim desteğiniz olması lazım.Daum Krasiç transferini yapmaya kalksa ? Aziz Yıldırım tepkisi ne olurdu acaba ? Bugün Krasiçe verdiğimiz para 10 Milyon Euro.20 Trilyon yapıyor Türk parası olarak hatta daha fazla ? Verim alabiliyormuyuz.Hayır

Sow Spartak Moskava macında Ofansif Sol Kanat Olarak oynadı Sow'un mevkisi orası mı ? Yani bu durum Daum'a has bir durum değilmiş herkes bir şey deniyor.

Koca kariyeri boyunca sol bek sıkıntımız oldu.Onun dışında akılda kalan başka bir mevki sıkıntımız oldu mu ? Daum o kadar para saçmazken.Elindeki kadroyla en iyisi yapmaya calışırken.Aykut Kocaman ile Fenerbahce'nin başına geldiği günden beri her bir şeyler eksik.Orta Saha Santrofor "SOL BEK" hep bir şeyler eksik.

Daum bu kadronun başında olsaydı cok farklı bir fenerbahce izlerdik.Benim Skorla ilgili bir takıntım yok.Fenerbahce yenmiş,yenilmiş benim umrumda değil.Benim derdim sahada oynanan futbol.Fenerbahce sahada top oynasın 5 yesin zerre kadar eleştirmem.Fenerbahce top oyanamıyor.Her maçı poziyonsuz kapatıyor.Kazandığı maçları bile zorlanıyorsa.Orda sıkıntı var demektir.

Tuncay ile Hoijdonk maaş sorunu yönetime has bir sorun.Onuda Daum çözecekse orda yönetimin işi ne ?

Önder HOCA
01.Ocak.2013, 21:43
İkinci santrafor pasör olmalı ki çift santrafor oynayabilesin. Orta saha meziyetleri olmalı. Ayağında top tutan, topu taşıyan ve dağıtan, hızlı bir santrafor Sow'u tamamlar.

Emenike'yi özellikle istiyorum, çünkü Belhanda kanat da oynayabilir. Meireles de var pasör. Fizikli, güçlü, topla hızını kullanıp kateden hızlı bir santrafor Emenike ve son vuruşları çok iyi. Gayet teknik de bir çok o fizikteki santraforlara göre. Sow ile beraber çok pozisyonu zorlar, topu iyi kullanır. 3. bölgede ikisi de top saklar, daha fazla öne doğru gider Fenerbahçe'nin pas organizasyonu. Daha direkt futbol oynanabilir.

İstenildiği zaman da pas oyununa dönülüp eskisi gibi zaman eritilebilir. Kontraya dönülmüş olur maç içinde.

abi tamam fizik olarak çok üst düzey dripling tede problemi olduğunu düşünmüyorum ama bence yaratıcı bir adam değil öyle pas yapabilen bir adam da değildi at önüne gitsin bir adamdı

ReaList
01.Ocak.2013, 21:46

Cengiz, Daum ile Aykut Kocaman arasındaki farkı söyleyebilir misin bana ?

Daum'u ben de beğenmezdim ama en azından bir futbol felsefesi vardı yana pas yaptırsa bile o yana pas mutlaka oluyordu, Galatasaray'a karşı 35 pas yaptırarak gol attırmış bir hoca kendisi, şuan Kocaman'ın 7/24 antrenmanlarda çalıştırıp da yaptıramadığı pas oyununu Fenerbahçe'ye kazandıran kişi de kendisi. Onun döneminde Fenerbahçe çok mu süperdi ? Tartışılır, en azından takım ne oynadığını biliyordu, bir amacı vardı.

himone
01.Ocak.2013, 23:49
Cengiz, Daum ile Aykut Kocaman arasındaki farkı söyleyebilir misin bana ?

Daum'u ben de beğenmezdim ama en azından bir futbol felsefesi vardı yana pas yaptırsa bile o yana pas mutlaka oluyordu, Galatasaray'a karşı 35 pas yaptırarak gol attırmış bir hoca kendisi, şuan Kocaman'ın 7/24 antrenmanlarda çalıştırıp da yaptıramadığı pas oyununu Fenerbahçe'ye kazandıran kişi de kendisi. Onun döneminde Fenerbahçe çok mu süperdi ? Tartışılır, en azından takım ne oynadığını biliyordu, bir amacı vardı.

Ben bunu 2.5 yıldır söylüyorum ve gerekirse 10 yıl daha söylerim Aykut ve Daum arasındaki fark birisinin antrenörleri dünya çapındaydı diğerininki bank asya'da bile işe yaramaz. Daum'un takımı hep güçlü, iyi pas yapan ve iyi şut çeken bir takımdı bunların hepsi de antremanla oluyor. Aykut'un takımı ise güçsüz, yavaş ve pas yapamayan bir takım bunlarda antrenör ile alakalı. Aykut takımın başındayken bir oyuncu bile kendini geliştiremedi ve oyuncular sürekli sakatlanyor. Daum zaamanında kimse sakatlanmazdı bizim takımda. Aykut Daum'un koçlarını getirsin takımın şekli değişir bence tabi antremanları ciddiye alması lazım.

mwaru
02.Ocak.2013, 00:15
Ben bunu 2.5 yıldır söylüyorum ve gerekirse 10 yıl daha söylerim Aykut ve Daum arasındaki fark birisinin antrenörleri dünya çapındaydı diğerininki bank asya'da bile işe yaramaz. Daum'un takımı hep güçlü, iyi pas yapan ve iyi şut çeken bir takımdı bunların hepsi de antremanla oluyor. Aykut'un takımı ise güçsüz, yavaş ve pas yapamayan bir takım bunlarda antrenör ile alakalı. Aykut takımın başındayken bir oyuncu bile kendini geliştiremedi ve oyuncular sürekli sakatlanyor. Daum zaamanında kimse sakatlanmazdı bizim takımda. Aykut Daum'un koçlarını getirsin takımın şekli değişir bence tabi antremanları ciddiye alması lazım.

Hocam tepkiler gelir şimdi sana Aykut dedin diye :) Ayrıca dediklerine harfiyen katılıyorum.

petrol_fb12
02.Ocak.2013, 00:32
Hocam tepkiler gelir şimdi sana Aykut dedin diye :) Ayrıca dediklerine harfiyen katılıyorum.

Artık tepki koymuyoruz alıştık birbirimize.Nedenler ortada artık sorunları çözmeye uğraşıyoruz :)

Metin Diyadin.Aykut Kocaman'dan sonra Fenerbahce gelicek olan tek Türk Teknik Direktör.

Yabancı Olarak araştırmak lazım.

Sekopej
02.Ocak.2013, 12:45
Daum demeyin yahu, tamam Aykut Kocaman'ı eleştirin de, Daum demeyin ama. Ha o dönemde ben Daum'u tutardım, desteklerdim yine de ama eleştirileri de çok net hatırlıyorum hatta Zico'ya yapılanları bile, şimdi nedense onlar akla gelmiyor hiç.

himone
02.Ocak.2013, 14:04
Daum demeyin yahu, tamam Aykut Kocaman'ı eleştirin de, Daum demeyin ama. Ha o dönemde ben Daum'u tutardım, desteklerdim yine de ama eleştirileri de çok net hatırlıyorum hatta Zico'ya yapılanları bile, şimdi nedense onlar akla gelmiyor hiç.

Kimse Daum demiyor merak etme. Ben yıllar önce Daum takımı şampiyon yaparken hep üzülürdüm yine rezalet futbol izlicez diye. İnan şampiyonluklar kursağımızda kalırdı. Daum konusunun açılması şöyle oldu bir arkadaş Aykut Kocaman'ı savunurken 2 yılda bir şampiyonluk 1 Türkiye kupası ve maç kazanma oranlarını söyleyerek eleştirilerin haksız olduğunu söyledi, biz de madem bu istatistiklere bakacaktık niye Daum'u gönderdik dedik. Yani FB taraftarı Aykut Kocaman'ı başarısız diye değil kötü futboldan dolayı eleştiriyor ve hatalarını bir türlü düzeltemiyor. FB Daum'u 8 maç üst üste kazandığı dönemde bile eleştirdi haksız mıydı? Şimdi Aykut'u da kötü futbol sebebiyle eleştiriyor haksız mı?

Bu arada transfer haberleri sayfası oldu Aykut Kocaman sayfası. Bu konuları artık sohbet alanında tartışalım burası gereksiz mesajlarla doldu. En büyük katkı sağlayanlardan biri de benim :D.

petrol_fb12
02.Ocak.2013, 14:43
Eğerki Fenerbahce 4-4-2 Dönerse yapıcağı tek transfer Sol beke Özgür Çek'ten daha iyi bir yerli bek almak olur.

Çünkü Fenerbahce'nin kadro zenginliği ve kalitesi Türkiye'de hiç bir takımda yok.

Her sisteme uyan bir kadromuz var.Kuyt-Sow forveti cok rahat götürür.Yerli Forveti artık kendi altyapımızdan bir tane cıkarırız.Semihin yerine

KanaKe
02.Ocak.2013, 14:45
fenere asil lazim olan sneijder gibi yaratici ofansif ortasaha oyuncusudur.. ne meireles ne baroni ortasahada pasör görevini üstlenemez.. meireles öyle ofansif oynayan bir adam degil cok kosan pres yapan bir oyuncu ama hepsi bu kadar.. emenike ile belhanda gelse bile takimin oyununda birsey degismez sayet ortasahaya transfer olmazsa.. belhandayi gercekte izlemedim hakkinda yorum yapamam ama takimda krasic ve stoch gibi 2 tane kanat oyuncun var bunlardan yararlanamiyorsan ya bunlari göndereceksin öyle belhanda yi alacaksin yada sezon sonu göndereceksen belhandayi sezon sonu getireceksin.. yoksa 3 tane yabanci kanat oyuncusu gereksiz olur

sui generis
02.Ocak.2013, 14:49
belhanda ortasaha zaten ama kanatlarda da oynuyor.

ForsakeN
02.Ocak.2013, 15:02
Eğerki Fenerbahce 4-4-2 Dönerse yapıcağı tek transfer Sol beke Özgür Çek'ten daha iyi bir yerli bek almak olur.

Çünkü Fenerbahce'nin kadro zenginliği ve kalitesi Türkiye'de hiç bir takımda yok.

Her sisteme uyan bir kadromuz var.Kuyt-Sow forveti cok rahat götürür.Yerli Forveti artık kendi altyapımızdan bir tane cıkarırız.Semihin yerine

Yedek Sol bek transferine katiliyorum. Eger 4 4 2 oynayacaksak forvete de ihtiyac var kesinlikle. Oyle altyapidan gelen oyuncu gideremez o acigi. Suan Semih disinda o bolgede katki yapabilecek yedek oyuncumuz kalmadi.

4 3 3 de devam edersek, Sow,Kuyt,Semih bi sekilde idare ederiz.

He birde hangi diziliste oynarsak oynayalim ortasahaya transfer sart. Meireles sakatlaninca Selcuk'a kaliyoruz. Arada buyuk kalite farki olusuyor

petrol_fb12
02.Ocak.2013, 15:18
Yedek Sol bek transferine katiliyorum. Eger 4 4 2 oynayacaksak forvete de ihtiyac var kesinlikle. Oyle altyapidan gelen oyuncu gideremez o acigi. Suan Semih disinda o bolgede katki yapabilecek yedek oyuncumuz kalmadi.

4 3 3 de devam edersek, Sow,Kuyt,Semih bi sekilde idare ederiz.

He birde hangi diziliste oynarsak oynayalim ortasahaya transfer sart. Meireles sakatlaninca Selcuk'a kaliyoruz. Arada buyuk kalite farki olusuyor

Selçuk Süper Ligi götürür.Avrupa tecrübesi var aslında .Selçuk o kadar kötü topcu değil.Orta Saha'da en büyük özelliği top kesmesi.Pas yapamıyor.Oyunu yönlendiremiyor.Oyun zekası olarak gelişemedi bir türlü.

Miereles zaten cok üst düzey bir orta saha.Hani Süper Lig için cok fazla bir oyuncu.Onu fenerbahce Avrupa için transfer ettiğine inanıyorum.

ForsakeN
02.Ocak.2013, 15:24
Selçuk Süper Ligi götürür.Avrupa tecrübesi var aslında .Selçuk o kadar kötü topcu değil.Orta Saha'da en büyük özelliği top kesmesi.Pas yapamıyor.Oyunu yönlendiremiyor.Oyun zekası olarak gelişemedi bir türlü.

Miereles zaten cok üst düzey bir orta saha.Hani Süper Lig için cok fazla bir oyuncu.Onu fenerbahce Avrupa için transfer ettiğine inanıyorum.

Selcuk belki Topal'in yedegi olur. Meireles'le cok zit oyuncular. Meireles olmayinca ortasaha Selcuk+Topal'a kaliyor. Bu da ozellikle seyirci icin cinnet sebebi.

uAburak89
02.Ocak.2013, 18:41
Fransa basınında haber çıkmış, Belhanda için Fenerbahçe teklif yapmış takımı pazarlığa 15 milyon eurodan başlamış.

petrol_fb12
02.Ocak.2013, 18:43
Fransa basınında haber çıkmış, Belhanda için Fenerbahçe teklif yapmış takımı pazarlığa 15 milyon eurodan başlamış.

15 Mi ? Yuh artık 30 Trilyon para yapıyor.Hadi düşsün 10 gene 20 trilyon para yapıyor.Baltık ülkelerinden Afrika'da daha iyisini buluruz hemde daha ucuza ne yapmaya calışıyorlar anlam veremiyor.Yazık bu kadar paraya.

sananes
02.Ocak.2013, 18:46
15 Mi ? Yuh artık 30 Trilyon para yapıyor.Hadi düşsün 10 gene 20 trilyon para yapıyor.Baltık ülkelerinden Afrika'da daha iyisini buluruz hemde daha ucuza ne yapmaya calışıyorlar anlam veremiyor.Yazık bu kadar paraya.

belhanda'dan iyisini ya da hemen hemen aynısını kolayca bulabileceğinize inanıyorsanız bu işlerle ilgilenmenizi öneririm çok para kazanırsınız.

petrol_fb12
02.Ocak.2013, 18:53
belhanda'dan iyisini ya da hemen hemen aynısını kolayca bulabileceğinize inanıyorsanız bu işlerle ilgilenmenizi öneririm çok para kazanırsınız.

Sonuçta bu oyuncu bulunmaz bir hint kumaşı değil.Afrika'da orda burda bir tane muahkak bulunur.Ben oyuncunun kalitesine bir şey demiyorum verilen para cok yüksek.20 trilyon bugün az paramı.

Hoş bu sene Fenerbahce transfere 70 Trilyon harcadı.20 Trilyon koymaz yuvarlak 100 Trilyon yapmaya calışıyorlar.

Facx
02.Ocak.2013, 18:55
Sonuçta bu oyuncu bulunmaz bir hint kumaşı değil.Afrika'da orda burda bir tane muahkak bulunur.Ben oyuncunun kalitesine bir şey demiyorum verilen para cok yüksek.20 trilyon bugün az paramı.

Hoş bu sene Fenerbahce transfere 70 Trilyon harcadı.20 Trilyon koymaz yuvarlak 100 Trilyon yapmaya calışıyorlar.

dimi olmadı shelton la lua lua nın ne eksiği var :icon_razz:

:icon_sad:

Burak Akmanoğlu
02.Ocak.2013, 18:58
Belhanda ile 12 Milyon € anlaştığı dönüyor ortalıkta.

mwaru
02.Ocak.2013, 18:58
Liverpool, Nuri Şahin'i kulübü Real Madrid'e geri gönderme niyetinde. (Sky Sports) Bizim takımlardan biri kiralasa iyi olmaz mı?

Burak Akmanoğlu
02.Ocak.2013, 18:59
Liverpool, Nuri Şahin'i kulübü Real Madrid'e geri gönderme niyetinde. (Sky Sports) Bizim takımlardan biri kiralasa iyi olmaz mı?

Nuri Şahin Galatasaraylı diye biliyorum ben

petrol_fb12
02.Ocak.2013, 18:59
dimi olmadı shelton la lua lua nın ne eksiği var :icon_razz:

:icon_sad:

Benim için üzülme.Ben senin gibi avrupa topcusu-Lig topcusu ayrımı yapmıyorum.Oyuncu oyuncudur ha birinin kalitesi vardır birinin yoktur.O ayrı bir konu.Ona bir şey demem.Onun için GÖZLEMCİ diye bir kesim.Bu kişiler oyuncu araştırması yapar.Hoş bunlar ülkmizde fazla gelişmediği için senide anlamak lazım.Dalga geçtiğin takımın oyuncuları Fenerbahce-Galatasaray kendi evlerinde As Kadroların Avrupa'daki oynadıkları kadrolarla 3 tane salladılar.Hatırlatırım.Birde Shelton Galatasaray maçında oynamadı.Eleşteri yapıcaksan biraz mantığa dayalı olsun.Lütfen rica ediyorum.

uAburak89
02.Ocak.2013, 19:00

Dortmund'a geri dönebilir Nuri.

Burak Akmanoğlu
02.Ocak.2013, 19:00
Fenerbahçe'nin transfer listesinde yer alan Younes Belhanda için kulübü Montpellier 15 milyon euro istedi. (@GFNFrance)

Kaka Leite
02.Ocak.2013, 19:01

Arkadaş cevabı vermiş zaten.

Belhanda nefis bir oyuncu yaşı falan da çok iyi. Verilecekse böyle adamlara verilsin..

Facx
02.Ocak.2013, 19:24
Benim için üzülme.Ben senin gibi avrupa topcusu-Lig topcusu ayrımı yapmıyorum.Oyuncu oyuncudur ha birinin kalitesi vardır birinin yoktur.O ayrı bir konu.Ona bir şey demem.Onun için GÖZLEMCİ diye bir kesim.Bu kişiler oyuncu araştırması yapar.Hoş bunlar ülkmizde fazla gelişmediği için senide anlamak lazım.Dalga geçtiğin takımın oyuncuları Fenerbahce-Galatasaray kendi evlerinde As Kadroların Avrupa'daki oynadıkları kadrolarla 3 tane salladılar.Hatırlatırım.Birde Shelton Galatasaray maçında oynamadı.Eleşteri yapıcaksan biraz mantığa dayalı olsun.Lütfen rica ediyorum.

mantık mantık diyosunda madem öyle bankasyada harikalar yaratan bi oyuncu neden bi üst ligde dökülüyo ? sonra sen her takım aynı futbolu , her takımada aynı futbol oynanıyo sanıyosun heralde kapanan bi orduya , eskişehire karşı shelton la lua lua ne yapıcak kontraatak futboluna uygun büyük takım baskısını kaldıramıcak futbolcuları 3 maç iyi oynadılar diye yıldız yapmak mı mantık ? gözlemcilik bi futbolcuyu izleyip değerlendirmek sandığın kadar senin kendi evinde tv dan 2-3 maçını izleyerek he bu iyi topçuymuş demek kadar kolay değil öyle olsaydı her takım porto olurdu

petrol_fb12
02.Ocak.2013, 19:38
mantık mantık diyosunda madem öyle bankasyada harikalar yaratan bi oyuncu neden bi üst ligde dökülüyo ? sonra sen her takım aynı futbolu , her takımada aynı futbol oynanıyo sanıyosun heralde kapanan bi orduya , eskişehire karşı shelton la lua lua ne yapıcak kontraatak futboluna uygun büyük takım baskısını kaldıramıcak futbolcuları 3 maç iyi oynadılar diye yıldız yapmak mı mantık ? gözlemcilik bi futbolcuyu izleyip değerlendirmek sandığın kadar senin kendi evinde tv dan 2-3 maçını izleyerek he bu iyi topçuymuş demek kadar kolay değil öyle olsaydı her takım porto olurdu

Süper Lig 11 diye bir kadro kurmuştum ilk yarı sonunda.

Onur Kıvrak,

Emrah Eren---Semih Kaya--Diego--Albert Riera

Selçuk İnan--Emin Aladağ,

Diaara---Lua Lua--Shelton

Ömer Şişmanoğlu.

Sence niye böyle bir kadro kurdum.Batalla,Fernandes varken.Çünkü kurduğum kadro Kontra-Atak kadrosu önde hızlı oyunclar arkadakiler onları paslayacak klas oyuncular.

Yani bu demek oluyor ki sistemine göre oyuncu alıcaksın.İyi topcu diye almıyıcaksın.Galatasarayın Uefa Kupasını aldığı kadroyu göz önüne koy.Herkes iyi oynuyor gözküyordu.Oynadıkları sistem onları öyle gösteriyordu.Zico'lu Feneri hatırla herkes takımda yıldız olmuştu ŞL'de.Neden bir sistem vardı herkes kendi işini yapıyordu.

Ben Shelton-Lua Lua 5 maçtır takip ediyorum özellikle Mesut Bakkal geldikten sonra ivmeleri cok yükseldi.Eskişehir-Ordu bir tane kontra atak verirlerse maç boyunca herkes 1-2 tane yakalarlar o zaman gole cevirme şansı %70-80 olur.

Ayrıca Lua-Lua kontra atak olmadan ayağında topu ileriye taşıyor.

Bank Asya'da oynayan bir oyuncu lige alışmadığı için dökülüyor.Birde oyun sistemi.Akhisar örneğini verebilirim.Tecrübesizlikten cok maç kaybettiler ilk yarıda.Coğu Bank Asya'dan gelme topculardı.

Deivid de Souza İlk geldiği sezonu hatırla.Herkes eleştiriyordu yerden yere vuruyordu.2 sezonunda ne oldu ? Herkes onu göklere cıkardı.

himone
02.Ocak.2013, 19:40
Oyuncunun Faslı veya Senegalli olması o ülkelerde harika futbolcular olduğu anlamına gelmiyor. Fransa sömürgeci bir ülke olduğu için Fransız vatandaşı olan veya Fransa'da yaşayan birçok Afrikalı var. Fransız takımları Afrikalı topçuları bulup klübe kazandırıp 3-4 yıl yetiştirdikten sonra bu hallere getiriyorlar. Şimdi Belhanda gibi oynayan bir oyuncu Afrika'da kesinlikle yok. Gelecekte onun gibi oynayacak futbolcuyu bulup, takıma katıp, 3-4 yıl yetiştirmek zaten neredeyse aynı maliyete geliyor. Türk takımları gibi hem yabancı kısıtı olan hem de altyapısı kötü takımlar için de böyle hazır futbolculara 10-15 milyon arası vermekten başka çare kalmıyor.

Universal
02.Ocak.2013, 20:06
Dortmund'a geri dönebilir Nuri.

Nuri 30 yaşında Fenerbahçede o tarihten önce Türkiye'ye gelmeyecek.

Not: Fenerbahçe'ye karşı sempatisi var; ama herhangibi bir takımın taraftarı değil.

Facx
02.Ocak.2013, 20:07
Nuri 30 yaşında Fenerbahçede o tarihten önce Türkiye'ye gelmeyecek.

Not: Fenerbahçe'ye karşı sempatisi var; ama herhangibi bir takımın taraftarı değil.

http://www.youtube.com/watch?v=955TDEucJ3E

?

Universal
02.Ocak.2013, 20:10
http://www.youtube.com/watch?v=955TDEucJ3E

?

Ben Nuri ile iletişimde olan çok samimi bir arkadaşından duydum. Fenerbahçe'de şuan ki yönetim ile iyi olan ilişkisinden dolayı gelebilir. Buna ek olarak ben çocukken Galatasaraylıydım diyor.

erdem344
02.Ocak.2013, 20:15
nerde kaldı transferler hani emenike hani belhanda hanı şınayder :D

Facx
02.Ocak.2013, 20:16
Ben Nuri ile iletişimde olan çok samimi bir arkadaşından duydum. Fenerbahçe'de şuan ki yönetim ile iyi olan ilişkisinden dolayı gelebilir. Buna ek olarak ben çocukken Galatasaraylıydım diyor.

yalan söylemiş o zaman çocukken galatasaraylıymış şimdi fenerli mi olmuş yani bu mu mantık ? adam geçen sene gelip tt arenada maç bile izledi hayır çocukken galatasaraylı olup sonra fenerbahçeli olsa bile niye tutup çocukken galatasaraylıydım desin ? bu arada dikkat et bunu demeden önce benimde gönlümde yatan bi takım var ama bunu burda söyleyemem dedikten sonra gelen istek üzerine ben çocukken de galatasaraylıydım diyo çocukken galatasaraylıydım değil . neyse nuri fenere gelir gelmez onu bilmem (şahsen sanmam ) ama adam kendi ağzıyla galatasaraylıyım demişken sağdan soldan duymayla fenerbahçelidir demen komik olmuş

Universal
02.Ocak.2013, 20:54
yalan söylemiş o zaman çocukken galatasaraylıymış şimdi fenerli mi olmuş yani bu mu mantık ? adam geçen sene gelip tt arenada maç bile izledi hayır çocukken galatasaraylı olup sonra fenerbahçeli olsa bile niye tutup çocukken galatasaraylıydım desin ? bu arada dikkat et bunu demeden önce benimde gönlümde yatan bi takım var ama bunu burda söyleyemem dedikten sonra gelen istek üzerine ben çocukken de galatasaraylıydım diyo çocukken galatasaraylıydım değil . neyse nuri fenere gelir gelmez onu bilmem (şahsen sanmam ) ama adam kendi ağzıyla galatasaraylıyım demişken sağdan soldan duymayla fenerbahçelidir demen komik olmuş

Ben de çocukken gsliydim, sırf dadımin baskısı ile ailenin büykleri sonra beni Fenerbahçe'li yaptı ben bunu her yerde de söylerim hiç çekinmem. :)

petrol_fb12
02.Ocak.2013, 21:03
Valbuena Fenerbahçe'yi reddetti.Benat Etxeberria ismi geçiyor.

Facx
02.Ocak.2013, 21:13
Ben de çocukken gsliydim, sırf dadımin baskısı ile ailenin büykleri sonra beni Fenerbahçe'li yaptı ben bunu her yerde de söylerim hiç çekinmem. :)

ama biri sana hangi takımlısın dediğinde çocukken galatasaraylıydım demezsin dimi ? fenerbahçeliyim dersin belki ondan sonra çocukken galatasaraylıydım dersin kaldıki bu adam bizim taraftara yaranma gibi bi ihtiyacıda yok ve dediğim gibi çocukkenDE galatasaraylıydım diyo oynamak istediğim gönlümde yatan bi kulüp var diyo he kendi ağzından dediği şeye inanmayıp arkadaşından duyduğun şeye inanıyosan o senin bilceğin iş

Deus Dominus
02.Ocak.2013, 21:25
Aslında bunu tartışmak bile saçma ya neyse :) Nuri gayet net cevap veriyor., Homurtuların, fısırtıların arasında bir soruya verdiği cevap "Ben çocukken Galatasaray'lıydım."-de yok, dahi anlamına gelen :) Konuşmasında çıkan sonuç aklındaki takımın büyük ihtimalle Galatasaray olduğunu gösteriyor ama gelecek neyi getirir bilinmez.

Kaan Souza
02.Ocak.2013, 21:28
Bu Galatasaraylıyım Fenerbahçeliyim muhabbetleri artık rafa kalktı diyebiliriz.Parayı veren düdüğü çalıyor.Koyu Galatasaraylı dediğimiz Arda bile Fenerbahçe TV'ye çıkabiliyor.Mesela Rüştü Galatasaraylı deniliyor ama oynadığı takımlar ortada.

erdem344
02.Ocak.2013, 22:28
belhanda nasıl oyuncu?

darkkobal123
02.Ocak.2013, 22:36
Belhanda beğendiğim bir isim. Orta alanın hemen hemen her bölgesinde oynayabiliyor. Gelirse çok faydalı olur ama gelir mi orası meçhul.

uAburak89
02.Ocak.2013, 22:36
belhanda nasıl oyuncu?

Şu mesajını hatırladım birden;

http://forum.turksportal.net/vb/showpost.php?p=2390553&postcount=3580

erdem344
02.Ocak.2013, 22:51
fransa liginin en popüler oyuncusunu kaç paraya alıcan 5 e mı

uAburak89
02.Ocak.2013, 22:56
Fiyat söyleyen sensin, nasıl oyuncu diye soran sensin, fransa liginin en popüler oyuncusu diyen de sensin. Bana tuhaf geldi bu durum.

Soruna cevap vereyim yine de, ben almayacağım, alana hayırlı olsun öncelikle. Forvet arkası Belhanda, iki kanatta da oynayabiliyor, yetenekli oyuncu, iş yapar.

KanaKe
03.Ocak.2013, 00:33
belhanda nin adini ilk defa duydum fransa liginin en iyi topcusu adi hic büyük kulüplerle anilmadi bu zmana kadar hayret.. bu kadar abartmayin su adamlari.. ayni sekilde valbuenada öyle üst seviye bir oyuncu degil marsilyada onun yeri iyi daha büyük takimlarda oynayamaz zaten.

Sheriff
03.Ocak.2013, 00:39
belhanda nasıl oyuncu?
Bence inanılmaz yetenekli ve çok iyi bir futbolcu.

Kaka Leite
03.Ocak.2013, 00:59
belhanda nin adini ilk defa duydum fransa liginin en iyi topcusu adi hic büyük kulüplerle anilmadi bu zmana kadar hayret.. bu kadar abartmayin su adamlari.. ayni sekilde valbuenada öyle üst seviye bir oyuncu degil marsilyada onun yeri iyi daha büyük takimlarda oynayamaz zaten.

İnter, Arsenal, Juventus daha sayayım mı :)

Adı anılmadı dediğinden yazdım bunları hepsi ile anıldı.

sananes
03.Ocak.2013, 01:24
Valbuena bence ortalama bir oyuncu ve gelsin istemem, Belhanda ise ayrı. Modern futbolun ofansif orta sahası tam olarak. İnanılmaz güç katar bizim takıma.

OrcunFB
03.Ocak.2013, 01:57
Belhanda müthiş olur.

Kaan Souza
03.Ocak.2013, 04:54
Burda gelsin diyen kaç kişi FM dışında cidden Belhanda'yı takip etti? Yoksa sadece FM'ye göre mi çok iyi filan diyip bonservis söyleniyor.

sananes
03.Ocak.2013, 09:21
ben fm'de hiç almadım belhanda'yı. Montpelier'i geçen sezon özellikle fazlasıyla izledim dikine oynayabilen çok teknik ve yaratıcı bir oyuncu.

himone
03.Ocak.2013, 11:10
Burda gelsin diyen kaç kişi FM dışında cidden Belhanda'yı takip etti? Yoksa sadece FM'ye göre mi çok iyi filan diyip bonservis söyleniyor.

Sporx sitesinde verilen transfer haberleri tamamen FM'ye göre :D.

FM'de Belhanda'yı almak öyle kolay değil zaten kimsenin takip edebileceğini zannetmiyorum. Takım şampiyon olurken en dikkat çeken oyuncular Giroud, Belhanda ve Mbiwa idi. Biri Arsenal'e gitti ama takım şampiyonlar ligine gideceği için diğer 2 oyuncuyu satmadı, ilgilenen birçok takım varken. Bu sene hiçbir kulvarda hedef kalmadığı için oyuncular öne çıkmıyorlar. Gerçekten kaliteli furbolcu olduğuna inanıyorum ama takımı gerçekten istediği yerlere getirebilir mi bilmiyoruz? Artık hepimiz biliyoruzki futbolcular için en büyük faktör fizik ve teknik değil mental yapısı.

C h A o S
03.Ocak.2013, 16:36
Özgür Çek'in sözleşmesi fesh edilmiş.

barahir
03.Ocak.2013, 16:37
Yolu açık olsun.. Bence Beşiktaş almalı..

futureless
03.Ocak.2013, 16:38
Evet alacaklarına karşılık sözleşmesini feshetmiş. Eskişehir'e gidiyor yanlış bilmiyorsam.

Ralph
03.Ocak.2013, 16:39
Keşke biz alsak

GeNç KaRTaL
03.Ocak.2013, 16:58
Keşke biz alsak

Fenerbahçe'de hiç oynamadı neredeyse.Asıl mevkisi de sol bek değil zaten.Keşke biz alsak denecek bir oyuncu değil bence.

himone
03.Ocak.2013, 18:01
Fenerbahçe her maç 50 bin EURO ceza ödemeyi göze almış. Kaç maç bu şekilde ceza yedik 17*50= 850 bin Euro ceza ödeyeceğiz bu ne kadar mantıklı bir iştir anlamış değilim. Benim bilmediğim bir oyuncu mu var altyapıdan yetişmiş 23 yaş altı oyuncu, yanılmıyorsam Recep Niyaz gelecek sene bu kriteri sağlayacak başka da adam yok.

Ralph
03.Ocak.2013, 18:03
Fenerbahçe'de hiç oynamadı neredeyse.Asıl mevkisi de sol bek değil zaten.Keşke biz alsak denecek bir oyuncu değil bence.

Vallahi ben yine de keşke alınsa diyorum. Onlarda şans bulamayan Sezer'de vardı ama bak şimdi şans verilince neler yapıyor. İyi bir oyuncu olmadığını varsayıyorum, yine de yedek de olsa bir bekimiz olmuş olur. Uğur'dan iyi oynar bence :)

darkkobal123
03.Ocak.2013, 18:30
Fransa Ligi'ne ayrı bir ilgim olduğu için Belhanda'yı biliyorum, müthiş bir oyuncu.

mwaru
03.Ocak.2013, 18:36
Sanırım Zarete'yi aldık,pek beğendiğim bir futbolcu değildir,siz ne düşünüyorusunuz? Bakalım ortasahaya kimi alıcaz daha o var.

petrol_fb12
03.Ocak.2013, 18:48
http://www.youtube.com/watch?v=mvsfSnkUv0I

Nabil Bahoui

Bu oyuncu isveç 2 liginde 14 gol atmış.Bu sene İsveç Allsvenskan cıktılar yaşı daha 21 tekniği oyun zekası gayet iyi geleceğe yönelik yatırım olarak nasıl olur ?

Ve ikinci ligde oynadığı bütün maçlarda gol atmış.

erdem344
03.Ocak.2013, 18:52
zarate iyi topcudur ama kız gibi oynar

Burak Akmanoğlu
03.Ocak.2013, 19:11
Özgür Çek takımdan ayrılmadı beyler.

Burak Akmanoğlu
03.Ocak.2013, 19:11
http://www.fenerbahce.org/test/index.asp

Resmi sitenin test aşaması yeni tasarım :)

davidvilla
03.Ocak.2013, 19:16
Zarate'yı begenmeyip Belhanda diye tutturanlar var ya işte onları hiç sevmoom bhen :)

Valla FB Zarate'yi aldıysa cok büyük iş yapmıştır.
Yukarda arkadaş kız gibi oynuyor falan demiş kaç senedir İtalya Serie A da oynayan adam için. Tabi görüş görüştür ama şiddetle karşı çıkıyorum. O tarz oyuncular arasında en mucadeleci ve en ayakta kalabilenlerden biridir Zarate.
En büyük problemi şımarık ve disiplinsiz olması aynı Quaresma gibi. Ayrıca İstanbul gece hayatının vazgecilmezlerinden biri olacaktır.
Onun dışında yetenek ve oyun bilgisi olarak bu ligin çok üstünde bir oyuncu.

sananes
03.Ocak.2013, 19:25
Zarate de Belhanda da çok beğendiğim oyuncular.Zarate'yi alırsak 4-4-2'ye dönmemiz kolaylaşır.Çünkü kendisi pes tabiriyle tam bir "ss" oyuncusudur. Belhanda gelirse mevcut sistemimizle devam ederiz.

Bu iki oyuncudan biri gelsin yeter ki dizilim çok önemli değil benim gözümde.

davidvilla
03.Ocak.2013, 19:42
Zarate de Belhanda da çok beğendiğim oyuncular.Zarate'yi alırsak 4-4-2'ye dönmemiz kolaylaşır.Çünkü kendisi pes tabiriyle tam bir "ss" oyuncusudur. Belhanda gelirse mevcut sistemimizle devam ederiz.

Bu iki oyuncudan biri gelsin yeter ki dizilim çok önemli değil benim gözümde.

İtalya'da hep oluyor o SS lerden. Baggio'dan beri belki de. Son zamanlarda Cassano Mutu ve Zarate en etkililerdendi. Klasik 10 numara totti ve doni'nin son demleriyle beraber sona erdi onlarda da.

Not: Del Piero da var.

petrol_fb12
03.Ocak.2013, 19:52
Özgür Çek bazıları gitti diyor bazıları gitmedi diyor.Eğer gittiyse.

15 Kasım 2012

Aykut Kocaman " antrenmanlarda çok çalışmasına ve formayı hak etmesine rağmen oynatamadığı için en çok üzüldüğü ismin Özgür Çek olduğunu söyledi."

furkan58
03.Ocak.2013, 20:02
Özgür Çek bazıları gitti diyor bazıları gitmedi diyor.Eğer gittiyse.

15 Kasım 2012

Aykut Kocaman " antrenmanlarda çok çalışmasına ve formayı hak etmesine rağmen oynatamadığı için en çok üzüldüğü ismin Özgür Çek olduğunu söyledi."

O tarihten sonra oynadığı Türkiye Kupası maçlarında gördük ki vasatın altında bir performans sergiledi ki en son Sivas maçında oynatmadı bile.

ParduS
03.Ocak.2013, 22:04
Özgür ile sanki Beşiktaş kolayca anlaşsın diye feshedilmiş gibi sözleşme :) Yolu açık olsun.

GebzeLi1907
04.Ocak.2013, 00:06
Özgür Çek konusunda Aykut Kocaman yine şaşırtmadı.Bir öylesin bir böyle Kocaman alıştık artık sözlerini yemene de Fenerbahçe ye gönül verenleri yedikçe canımız acıyor.Bu çocuk kazanılmalı takımda tutulmalıydı 21 yaşında daha
En çalışkan dediğin camianın içinden yetişmiş topçuyu ne diye yollarsın.
Adam gelmeden önce iyi kadrolu Ankaragücünün etkili topçularından biriydi her maç oynuyor gol atıyor assist yapıyordu bizde ah ulan diyorduk, bu adamı körelttinse sen körelttin canı gönülden fenerli adamı da kazanamıyorsan kimi kazanacaksın kimi oynatacaksın ? anca baroni yi kazanmaya calış dur ..
ülke de sol bek yok diyoruz sol ayaklı oyuncu cıkmıyor diyoruz bizim altyapımızdan cıkmış altyapı da hem avrupa kupalarında hem de ligdeki kurallar için bile tutulacak adamı yolluyoruz ki hasan ali için öyle yada böyle lig standartlarında gayet iyi bir alternatifdi Özgür.

ReaList
04.Ocak.2013, 00:13
http://www.fenerbahce.org/test/index.asp

Resmi sitenin test aşaması yeni tasarım :)

Tasarım'a bakayım derken ilk haberde antrenmanları gördüm, bir ara paso Fenerbahçe antrenmanlarını takip ederdim, şimdi maçları bile takip edeceğimi zannetmiyorum : )

Neyse mesele şu ki
"Sportif Direktör ve Teknik Sorumlumuz Aykut Kocaman yönetimindeki antrenman saat 10.00’da başladı ve 1 saat 50 dakika sürdü. Koşu ve ısınma hareketleriyle başlayan antrenman, dar alanda yapılan pas organizasyonlarıyla devam etti. Ardından takımımız 3 gruba ayrıldı. Bir grup çeşitli parkurlardan oluşan dayanıklılık koşusu yaparken, diğer 2 grup dar alanda çift kale maç yaptı. Bu çalışma düzeni, dönüşümlü olarak antrenman sonuna kadar devam etti."

Pasa dayalı sistemimiz devam ediyormuş, Allah'ın her günü pas çalışıp şunu bir türlü adapte edememek ne kötü, ikinci yarı canavar gibi bir Fenerbahçe göreceğinizden şüpheniz olmasın :5:

petrol_fb12
04.Ocak.2013, 00:20
Tasarım'a bakayım derken ilk haberde antrenmanları gördüm, bir ara paso Fenerbahçe antrenmanlarını takip ederdim, şimdi maçları bile takip edeceğimi zannetmiyorum : )

Neyse mesele şu ki
"Sportif Direktör ve Teknik Sorumlumuz Aykut Kocaman yönetimindeki antrenman saat 10.00’da başladı ve 1 saat 50 dakika sürdü. Koşu ve ısınma hareketleriyle başlayan antrenman, dar alanda yapılan pas organizasyonlarıyla devam etti. Ardından takımımız 3 gruba ayrıldı. Bir grup çeşitli parkurlardan oluşan dayanıklılık koşusu yaparken, diğer 2 grup dar alanda çift kale maç yaptı. Bu çalışma düzeni, dönüşümlü olarak antrenman sonuna kadar devam etti."

Pasa dayalı sistemimiz devam ediyormuş, Allah'ın her günü pas çalışıp şunu bir türlü adapte edememek ne kötü, ikinci yarı canavar gibi bir Fenerbahçe göreceğinizden şüpheniz olmasın :5:

İkinci yarı rakiplerin korkulu ruyası olucağız :)

Mamadou
04.Ocak.2013, 01:30
Özgür'ün Beşiktaş'a gelmesini istemem. Yetenekli bir oyuncu evet ama oyun zekası pek iyi değil. Hem Genç Kartal'ın dediği gibi asıl mevkisi sol bek değil. Bize direk oynayacak sol bek lazım. Ters kademelere giremeyen kanattan devşirme bek değil. S.Aybaba'da istememiş zaten.

Universal
04.Ocak.2013, 12:10
Özgür Çek konusunda aldığımız karar iyi mi oldu kötü mü oldu bilmiyorum. İzleyemeden gitti. Takımda yedek bir sol bekimiz yok. İlk yarı ihtiyaç duymadık; ama ikinci yarı hakkında ne olur bilmiyorum.

Fenerbahçe son yıllarda transfer gelirleri olarak çok kötü. Alıyoruz para kazanmadan gönderiyoruz. Özgür Çek çok rahat kiralanabilecek bir oyuncu idi, neden kiralanmadı? Belki devre arası satılamazdı; ama bir kulübe kiralanabilinirdi. Bizim için maddi olarak gene kayıp oldu.

Ben yönetimin artık güç kaybettiğini düşünüyorum. Sağlıklı karar veremiyorlar, transfer konusunda ise menajer tuzaklarına düşecez gibi geliyor. Zamanında dünyanın parasına alınıp işe yaramayan futbolcuları biz alacağız belki bir iki maç iyi oynayacaklar; ama hiçbir zaman takım olamayacağız.

Birde sormak istiyorum Belhanda'yı alırsak Avrupa Liginde oynatabiliyor muyuz?

ReaList
04.Ocak.2013, 15:43
Birde sormak istiyorum Belhanda'yı alırsak Avrupa Liginde oynatabiliyor muyuz?

Evet, Kupa 1'de oynadığı için Kupa 2'de oynamasını engelleyecek bir sorun bulunmuyor.

Bugün Aykut Kocaman gazetecilere açıklama yapmış demiş ki "Takiminda direk oynayan, gol ve asist direk katkı yapacak, transferi kampa yetişmesi zor bir isim" Bu isim Belhanda olabilir.

Yıldırım ve Kiğılı'ya göre şuan 2-3 transferi gerçekleştirmiştik, hatta oyuncular şuan kampta çalışıyordu. Yine uyutulduk, Bizim sevgili yönetimimiz sizi çok seviyoruz, çünkü siz bu işi çok iyi biliyosunuz : ) Şahsen takımıma transfer istiyor muyum ? Hayır ama başarısızlığın insanları kandırarak örtülmesini hoş görmüyorum.

himone
04.Ocak.2013, 15:58
Evet, Kupa 1'de oynadığı için Kupa 2'de oynamasını engelleyecek bir sorun bulunmuyor.

Bugün Aykut Kocaman gazetecilere açıklama yapmış demiş ki "Takiminda direk oynayan, gol ve asist direk katkı yapacak, transferi kampa yetişmesi zor bir isim" Bu isim Belhanda olabilir.

Yıldırım ve Kiğılı'ya göre şuan 2-3 transferi gerçekleştirmiştik, hatta oyuncular şuan kampta çalışıyordu. Yine uyutulduk, Bizim sevgili yönetimimiz sizi çok seviyoruz, çünkü siz bu işi çok iyi biliyosunuz : ) Şahsen takımıma transfer istiyor muyum ? Hayır ama başarısızlığın insanları kandırarak örtülmesini hoş görmüyorum.

Transfer dönemi zaten 5 Ocak'ta başlıyor, oyuncunun kampa yetişmesi imkansız. Hem de hafta sonu olduğu için ben sözleşmenin yapılıp takıma katılmasının da zor olduğunu düşünüyorum. Zaten dikkat etseydiniz yeni transferin en kötü 7-8 Ocak gibi olacağını anlardınız. Asıl önemli olan takıma katkı sağlayacak birisi olması. Gidip sene başından beri oynamamış Rolando ve Zarate alınırsa yine milyon eurolar boşa verilmiş olur. Ama Behanda gibi adam doğrudan katkı verebilir, tabi uygun sistemde oynarsak. Adamın Afrika kupasına gittiği düşünüldüğünde kampa katılması zor görünüyor.

Dediğin gibi ben de transfer istemiyorum, bu takımın daha ciddi sorunları var. Fakat yapacak birşey yok. Ama bu durumu Aziz Yıldırım'a bağlamak çok mantıklı değil bence. Bakınız Yıldırım Demirören, Sadri Şener takım lider ve geçen yılın şampiyonu olmasına rağmen Ünal Aysal. Bu Türk futbolunun sıkıntısı başkanların ve takımların değil.

uAburak89
04.Ocak.2013, 16:06
Seten: Belhanda F.Bahçe yolunda.. Bitmesine az kaldı..

ReaList
04.Ocak.2013, 16:12
Transfer dönemi zaten 5 Ocak'ta başlıyor, oyuncunun kampa yetişmesi imkansız. Hem de hafta sonu olduğu için ben sözleşmenin yapılıp takıma katılmasının da zor olduğunu düşünüyorum. Zaten dikkat etseydiniz yeni transferin en kötü 7-8 Ocak gibi olacağını anlardınız. Asıl önemli olan takıma katkı sağlayacak birisi olması. Gidip sene başından beri oynamamış Rolando ve Zarate alınırsa yine milyon eurolar boşa verilmiş olur. Ama Behanda gibi adam doğrudan katkı verebilir, tabi uygun sistemde oynarsak. Adamın Afrika kupasına gittiği düşünüldüğünde kampa katılması zor görünüyor.

Dediğin gibi ben de transfer istemiyorum, bu takımın daha ciddi sorunları var. Fakat yapacak birşey yok. Ama bu durumu Aziz Yıldırım'a bağlamak çok mantıklı değil bence. Bakınız Yıldırım Demirören, Sadri Şener takım lider ve geçen yılın şampiyonu olmasına rağmen Ünal Aysal. Bu Türk futbolunun sıkıntısı başkanların ve takımların değil.

Bir transferi bitirmek veya açıklamak için illa transfer sezonunun resmen açılmasını beklemek gerekmez, Bir gerçek var ki şuan herhangi bir transfer bitirilmiş olsaydı resmi siteden duyrulur, 5 Ocak'la beraber bu iş resmiyete dökülürdü.

Türk futbolundaki sistem yanlış diye bu sistemde devam etmenin mantığı yok, saydığın isimlerden sadece Ünal Aysal'ın gütmüş olduğu tarz farklı, diğerleri birbirine eş anlayış içinde. Ünal Aysal futbol takımının işlerine fazla karışmayan sadece işin yönetim kısmıyla ilgilenen biri, Dikkat ederseniz konu futbol olunca genelde Ali Dürüst ve Adnan Öztürk konuşur.

2 tip başkan takım için hayırlıdır.
1- İşin sadece yönetim kısmıyla ilgilenen, branşlara karışmayan ve branşların başına profesyonel isimler getirip işi koordine eden
2- Profesyonel olarak Branştan anlayan ve tamamen orayla ilgilenen

Ama tabloya bakınca 2 kıstası tam olmayan ve ikisini de uygulamak isterken olayların ele yüze göze bulaşmış halini görüyoruz. Neyse konu olaydan saptı, Futboldan anlayan ve futbolu takip eden her insan biliyordu ki transferlerin Başkan ve yöneticilerin esip gürlediği gibi öyle 2 günde tamamlanmayacağını ve kampa yetişmeyeceğini, bunu bile bile insanları gereksiz beklenti içine sokup gündem değiştirerek mevcut başarısızlığın üzerine perde çekmeye ne gerek var ?

ReaList
05.Ocak.2013, 00:52
Sistemde oynama olmayacak

Takımın oyun düzenin aynı şekilde süreceğini belirten Kocaman, "Oyun düzeni aynen devam edecek. Bu düzenle oynamanın, değiştirmenin de bir anlamı yok. Sistemde oynama olmayacak. Oyuncu profilinde değişiklik oldu. Düzeni değiştirmenin mantığı da yok. Sistemle ilgili bir saplantım yok. Benim esas düşüncem takım kimyasını oluşturmak, birbirine uyumlu tüm oyuncuların taşın altına elini soktuğu bir takım oluşturmak. Önyargım da saplantım da yok. Düzenimiz var. Bu takımın 8-10 yıldır yerleşimle ilgili sabit bir düzeni var. Defansif anlamda skor üstünlüğünü ele aldığımızda zaman zaman defansif 4-3-3’e cevirdim takımı. Defansif anlamda çok verim almadım. Onun dışında köklü bir değişikliğe gitmedim, gitmeye de niyetim de yok; doğru da değil de zaten. Oturmuş bir düzenimiz var. Ufak hamlelerle oyuncu profilini değiştirmek daha mantıklı. Yapmaya çalıştığım da bu. Biz sahaya 4-2-3-1 sistemiyle çıkacağız. Fenerbahçe uzun yıllardır böyle oynuyor. Bu şekilde devam edeceğiz. Sadece ufak ufak oyuncu profilinde değişiklikler yapacağız" şeklinde ifadeler kullandı.

Kaynak: http://www.fenerbahce.org/fb2008/detay.asp?ContentID=32624

Sistem değişmeyeceğine göre bütün transfer politikası tamamen yeni bir Alex alma üzerine olacak. Bu isimde daha öncede yazdığımız gibi Belhanda. Ayrıca Sormazlar mı adama, yahu madem sistem yıllardır aynı ve değiştirmeye niyetin yok neden sisteme uymuyor, artık bir şeylerin değişmesi lazım diye Alex'i kovarsın : ) Oyuncu profilini değiştirmek sistemler üzerinde doğru hamledir ama sistemin ana profilini ortadan kaldırmak sonuçlara böyle darbe vurur.

Allah Sow'a sabır versin diyeyim ne diyeyim.

mwaru
05.Ocak.2013, 03:28
Kaynak: http://www.fenerbahce.org/fb2008/detay.asp?ContentID=32624

Sistem değişmeyeceğine göre bütün transfer politikası tamamen yeni bir Alex alma üzerine olacak. Bu isimde daha öncede yazdığımız gibi Belhanda. Ayrıca Sormazlar mı adama, yahu madem sistem yıllardır aynı ve değiştirmeye niyetin yok neden sisteme uymuyor, artık bir şeylerin değişmesi lazım diye Alex'i kovarsın : ) Oyuncu profilini değiştirmek sistemler üzerinde doğru hamledir ama sistemin ana profilini ortadan kaldırmak sonuçlara böyle darbe vurur.

Allah Sow'a sabır versin diyeyim ne diyeyim.

Sadece Sow'a mı,bize de versin.

titates1
05.Ocak.2013, 03:29
sistem diziliş olarak değişmiyor gibi gözükebilir ancak oyuncu bazında düşündüğünüzde çok şey değişiyiyor , onun için eğer yapılmak istenen şey yapılırsa Alex'i niye gönderdin diye sormazlar adama.

bu arada twitter duyumlarını paylaşmam ama sadece 2 kişininkileri paylaşırım onlar da doğru çıktı bugüne kadar eski yazılarımda bulabilirsiniz , onlardan birinin yazdığına göre zarate'den vazgeçildi , belhanda %99 ama pürüzler var doğal olarak , transfer olayı.3 transfer olacak , biri Belhanda olursa , diğerleri de stoper ve yedek forvet.

ForsakeN
05.Ocak.2013, 03:33
Alex'in gönderilme sebebi sadece sistem değildi tabi ki arkadaşlar yapmayın. Alex yaşlanmıştı, fiziki performansı çok düşmüştü. Buna rağmen arada sırada yedek oturmayı bile kabullenemedi, kabullense hiç bir sorun olmayacaktı zaten

Cengo
05.Ocak.2013, 14:00
Bu resmin sızdırıldığı iddia ediliyor. Ne kadar doğru Allah bilir.

http://live.sporx.com/img/2013/01/05/fenerbahce-kadro.jpg

BleedingMoon
05.Ocak.2013, 14:06
bunu yazan bir liseli diyeceğim ama kuyt yazısındaki inceliği bir liselinin yapması zor. muhtemelen bir dershane hocasıdır bunu yazan. :D

hakan769
05.Ocak.2013, 14:07
16/17 yazıyo aziz yildirim olabilir ^^

Sheriff
05.Ocak.2013, 14:34
11 e sadece Belhanda gelsin birde Yobo ayarında bir stoper, şampiyonluğun altına imzamı atarım. Birde sağ açık fena olmaz hani, Kuyt'un biraz daha teknik versiyonu biri.

uAburak89
05.Ocak.2013, 14:42
11 e sadece Belhanda gelsin birde Yobo ayarında bir stoper, şampiyonluğun altına imzamı atarım. Birde sağ açık fena olmaz hani, Kuyt'un biraz daha teknik versiyonu biri.

Krasic olmaz mı ? :)

Resim fake bence, böyle düşünme sebebim 16/17 yazılmış olması, hedef koyulacaksa 17/17 diye konulur çünkü. Belhanda konusundaysa tahminim 12-13 milyon euroya olacak bu transfer.

Sheriff
05.Ocak.2013, 14:43
Krasic oynasa olurda, ayakta duracak hali yoktu bütün maçlarda da..

hakan769
05.Ocak.2013, 14:43
rakipler fenerbahçenin korkak futbolunu güzel değerlendiriyor. karabük bile 4 forvetle çıkıyor maçlara.

sui generis
05.Ocak.2013, 14:58
O yazıyı Aykut hocanın yazıp yazmadığını anlamanın tek yolu var. Aykut hoca , Hasan Ali'ye , Hasan mı diyor yoksa Ali mi :D

Burak abinin dediği gibi 1 de stoper lazım :) ama Yobo'dan daha iyi olmalı. Agresif ve ayağı iyi olmalı.

attirson
05.Ocak.2013, 15:08
Belhanda konuştu! F.Bahçe üzülecek...

F.Bahçe'nin transfer listesinde olduğu ifade edilen ve 12 milyon euronun gözden çıkarıldığı Belhanda, ilginç bir açıklama yaptı.

- SPORX DIŞ HABERLER - Fenerbahçe'nin transfer gündeminde yer alan Montpellier'in Faslı oyun kurucusu Younes Belhanda'da da ilginç bir gelişme yaşandı.
Fas Milli Takımı ile 2013 Afrika Uluslar Kupası'na hazırlanan Belhanda, kamp için bulunduğu otelde kendisine sorulan Fenerbahçe ve transfer haberlerine çok net ve kısa bir yanıt verdi. Fas basınında yer alan haberde Fenerbahçe'nin oyuncuyu ciddi bir şekilde istediği ancak Belhanda'nın ara transfer döneminde hiçbir yere gitmeyi planlamadığı ifade edildi. Belhanda, kendisine sorulan "Bir takıma transfer olacak mısın?" sorusuna, "Ne? Hayır, siz deli misiniz?" cevabını verdi.
Bu cevabın ardından Belhanda'nın sezon sonuna kadar Fransa'da kalmak istediği yorumlanırken sarı-lacivertli ekibin nasıl bir yol izleyeceği merak konusu oldu. 22 yaşındaki orta saha ile Fenerbahçe'nin dışında İngiltere'den Tottenham'ın da talip olduğu gelen haberler arasında yer alıyor.

ReaList
05.Ocak.2013, 15:11
O yazıyı Aykut hocanın yazıp yazmadığını anlamanın tek yolu var. Aykut hoca , Hasan Ali'ye , Hasan mı diyor yoksa Ali mi :D

Aykut hoca yazmamıştır ya sanmam, yazmasın hatta ne o öyle 16/17 falan liseliler gibi : )

Universal
05.Ocak.2013, 18:30
Ben şimdi bir kağıda bir yazı yazıp bir Fenerbahçe forumunda buldum desem, yarın gazetelere çıkar bu yazı.

Kadro olmayacak bir kadro değil; ama ben Fenerbahçe'nin transferde zorlandığını düşünüyorum. Belki tahmin etmediğimiz bir isim forma giyecekmiş gibi.

Eski yıllarda olduğu gibi Brezilya'dan ismini duymadığımız bir oyuncu gelecekmiş gibi geliyor.

erdem344
05.Ocak.2013, 18:42
Bence kaka gelicek.

petrol_fb12
05.Ocak.2013, 18:46
Bence kaka gelicek.

Ronaldinho daha iyi olurdu aslında tam oraya ?

erdem344
05.Ocak.2013, 18:47
Beyler belhandanın fm profilini paylaşırmısinız

goosfraba
05.Ocak.2013, 18:50
http://i1198.photobucket.com/albums/aa445/IcarusAbides/YounsBelhanda_Profile.png

nekop
05.Ocak.2013, 20:07
http://i1198.photobucket.com/albums/aa445/IcarusAbides/YounsBelhanda_Profile.png

Ben FM'de kendisinden AMC'de pek verim alamadım. Sol açıkta inside forward oynatmaya başladıktan sonra çoşmuştu. Aykut Kocaman göz nuru Cristian'dan vazgeçmez ise bu şekilde bir durum yaşanabilir. :)

BleedingMoon
05.Ocak.2013, 20:17
pa'sı kaç acaba?

himone
05.Ocak.2013, 20:52
Belhanda gerçekten çok iyi bir oyuncu almak ta bir o kadar zor. Eğer 12-13 milyon gibi bir rakama alırsak inanılmaz bir transfer başarısı olur. Ve 22 yaşında hem yetenekli hem de gelecekte daha iyi olma ihtimali olan bir adama 15 milyon kesinlikle fazla değil. Ama ben hala bu adamın geleceğine inanmıyorum. Fotoshop ile yapılmamış çubuklu forma içinde imza atarken ve basın açıklaması yaparkenki halini görmede de inanmam.

Burak Akmanoğlu
05.Ocak.2013, 21:41
Belhanda FM'de süper bir profile sahip ve süper'de oynuyor demedi demeyin.

İnşallah bu transfer gerçekleşir.

futureless
06.Ocak.2013, 13:46
Aykut Yıldırım twitterda : " şöyle yazayım 'Belhanda adım adım' :)) " yazmış heyecan yaptım :zuhaha

SAİT71
06.Ocak.2013, 13:50
geç kalmadan bitseydi şu transferler hayırlısıyla..

Dave S Mustaine
06.Ocak.2013, 14:19
Ronaldinho daha iyi olurdu aslında tam oraya ?

:zuhaha :zuhaha

uAburak89
06.Ocak.2013, 15:03
‘Fener’e gittim’
Belhanda Fas Milli Takım kampında AMK'ya açıkladı.

http://amkspor.com/2013/01/06/fenere-gittim.html

ReaList
06.Ocak.2013, 15:08
Yine koca transfer penceremizde 1 oyuncu var, varımızı yoğumuzu ve bütün zamanımızı ona harcıyoruz, gelirse ne ala gelmezse transfer işi yatar. Geçen sene devre arasında Orta saha eksiğimiz için bekledik bekledik Alper Potuk'a gittik, almak için uğraştık alamadık ve transferi kapattık. Böyle bir transfer vizyonu olur mu Allah aşkına ?

3 sene boyunca Krasiç'in peşinde koştuk sanki dünyada başka kanat oyuncusu kalmamıştı, Bu oyuncuları biz de bulmuyoruz menajerler öneriyor, önerilen oyuncular arasından 1 tanesini seçip takılıyoruz peşine.

GeorgeWeah
06.Ocak.2013, 15:08
Ntvspor Son Dakika:Fenerbahçe Montpeiller'den Younes Belhanda ile anlaştı.

futureless
06.Ocak.2013, 15:09
Belhanda geldi sanırım.

himone
06.Ocak.2013, 15:11
Belhanda'yı aldık hepimize hayırlı olsun. Artık bu takımın hücuma yönelik orta sahaya ihtiyacı var lafını duymayız umarım. Ama yine basında hayatı boyunca Fransa ligini ve Belhanda'yı izlememiş adamlar 2 maç iyi oynamazsa bu adama da Fenerbahçe'nin topçusu değil derler. Aynısını Yobo ve özellikle SOW için söyleyen Rıdvan Dilmen ve onun gibi olan yotumcular umarım yine boşu boşuna sallamaz. Hatta sırf bu yorumları yüzünden Rıdvan benim gözümde tüm değerini kaybetmiştir.

uAburak89
06.Ocak.2013, 15:11
Amkspor geceden haberi vermiş zaten. :D

Corpus
06.Ocak.2013, 15:12
Fenerbahçe' ye hayırlı olsun.

Yıllık maç başınalarla beraber 3 milyon 250 bin euro önerdiler. Bu rakama ‘Hayır’ diyemezdim.

Ancak şurası dikkatimi çekti. Umarım kendini vererek oynar. Umursamamazlık yapmaz. Oyuncunun karakterini tam bilmiyorum tabi.

ForsakeN
06.Ocak.2013, 15:21
Fransa'dan gelen bilgilere göre Fenerbahçe Kulübü, Montpellier takımında oynayan Faslı Belhanda ile 11 milyon Euro karşılığında anlaştı. İmzaların pazartesi günü atılacağı öğrenildi. (DHA)

uAburak89
06.Ocak.2013, 15:21
Trtspor'dan Yusuf Kenan Nobre'yi işaret etti, transfer dönemine hızlı girdi Fenerbahçe.

Partenopei
06.Ocak.2013, 15:22
Belhanda orta sahadaki yaratıcılığımızı artırma konusunda nokta transfer oldu bana göre.

futureless
06.Ocak.2013, 15:24
Aynen 11 milyon euro'ya anlaşılmış kulübüyle. Umarım bu kez hakkını alırız verdiğimiz paranın.

himone
06.Ocak.2013, 15:28
Bu transfer ile seneye Mbiwa'yı almanın da mümkün olabileceğini düşünüyorum. Eğer Belhanda burada başarılı olursa ve rahat ederse Aykut'un yıllardır istediği Mbiwa sonunda ikna olup gelebilir.

footballer33
06.Ocak.2013, 15:42
23 yaşındaki bir futbolcuyu, çok abartılı sayılmayacak bir fiyata transfer etti F.Bahçe. Faydasını göreceğini düşünüyorum. Orta sahada M.Topal-R.Meireles, önlerinde Belhanda çok güçlü yaptı o bölgeyi. Cristian da alternatif olarak bekleyecek kulübede böylece. Bu transfere rağmen, Selçuk Şahin oynamaya devam ederse de, sanırım sözün bittiği yere geliriz. :icon_biggrin:

uAburak89
06.Ocak.2013, 15:45
23 yaşındaki bir futbolcuyu, çok abartılı sayılmayacak bir fiyata transfer etti F.Bahçe. Faydasını göreceğini düşünüyorum. Orta sahada M.Topal-R.Meireles, önlerinde Belhanda çok güçlü yaptı o bölgeyi. Cristian da alternatif olarak bekleyecek kulübede böylece. Bu transfere rağmen, Selçuk Şahin oynamaya devam ederse de, sanırım sözün bittiği yere geleceğiz artık. :icon_biggrin:

Ya da sol kanatta Belhanda forvet arkası Cristian olursa ben yazılacakları düşünemiyorum. :)

Niang, Sow, Belhanda bu transferler vizyon işi, FM'de nasıl biz bu tarz transferler yapıyorsak Aykut Kocaman ve bu transfere katkı sağlayanlar aynı mantıkla düşünüyorlar bence. Sadece para ile de açıklanabilecek bir durum değil, Sow'u, Belhanda'yı ikna etmek kolay iş değil. Sağlam transfer, tebrikler.

hakan769
06.Ocak.2013, 15:47
ntvspor belhandanin fenere maliyetini hesaplayacak mi bakalim. melonun ucak biletine kadar, free gelen bi selcuk inan'in 20m€ maliyeti oldugunu soyleyip taraftari galeyana getiriyorlardi.
fenerbahceye hayirli olsun.

Escochae
06.Ocak.2013, 15:52
Oyunda bile ilk seneler alamıyorken reel hayatta bunu gerçekleştirmek bir transfer başarısıdır. Ohh diyorum artık sonunda .. Bir defans ve yerli forvetide alıp kapatalım artık

Ralph
Gerçekte izlemedim hiç ama eğer FM'deki gibiyse Fenerbahçe çok iyi transfer yaptı.

sui generis
11 Milyon fazla değil bence. Alacağı maaşın da max. 2.5 M Euro olacağını düşünüyorum. Hayırlı olsun iyi transfer yaptık. Nobre ve 1 stoperle müthiş olur takım. tabii bir de Ziegler gerçeği var , o da gelecek :)

Burak Akmanoğlu
06.Ocak.2013, 15:57
Belhanda süper oldu süper. :)

byariff
06.Ocak.2013, 16:19
Iyi transfer genç bir oyuncu arsenalde istiyordu wenger istiyorsa bos adam degildir hayirli olsun fb camiasina

Mamadou
06.Ocak.2013, 16:30
İyi transfer hayırlı olsun. Bu transferle birlikte Topal yedeğe çekilir diye düşünüyorum. 4-2-3-1'in adamı değil bence ve Kuyt ile birlikte takımın hızını kesen iki oyuncudan biri. Tek avantajı yerli olması. Merkezde Baroni,Meireles önlerinde Belhanda'yı oynatır.

Burak Akmanoğlu
06.Ocak.2013, 16:47
Bence Baroni yedeğe çekilecek. :)

uAburak89
06.Ocak.2013, 16:52
Twitter'da Stoch -> Zenit, 12 milyon euro dedikodusu var, doğruysa bu olur bence yılın transferi.

himone
06.Ocak.2013, 17:14
Twitter'da Stoch -> Zenit, 12 milyon euro dedikodusu var, doğruysa bu olur bence yılın transferi.

Ağzından bal damlıyor hocam. Ne kadar harika goller atsa da hiçbir zaman takımın oyununu bir üst seviyeye taşıyabilecek birisi değil. Ben 8-10 civarı bir rakama bile çok iyi diyorum. Ama sol kanat ta bu sefer ya yeteneksiz Caner, ya sağ kanat olan Krasic ya da yeni alınan Belhanda oynar o zaman yine çıldırırız.

ReaList
06.Ocak.2013, 17:16
Ben hala resmi siteden haber bekliyorum hemen atlamak istemiyorum : )

@benbenim

Muhammet Allah korusun Ziegler falan. Öyle bir gerçek varsa yaşanmasın o gerçek : )

sui generis
06.Ocak.2013, 17:20
Ben hala resmi siteden haber bekliyorum hemen atlamak istemiyorum : )

@benbenim

Muhammet Allah korusun Ziegler falan. Öyle bir gerçek varsa yaşanmasın o gerçek : )

ntvspor diyince oluyor , raad ol :)

Ziegler büyük ihtimal gelecek İbrahim. ben de istemiyorum. Özgür'ü Caner'i tercih ederdim yedek olarak.

darkkobal123
06.Ocak.2013, 17:26
Fenerbahçe nokta atışı yaptı, tam aradıkları oyuncu. Tebrik ederim.

fbdevil190737
06.Ocak.2013, 17:30
İşte hem 10 numara özelliği taşıyıp hemde koşan,dayanıklı adam olarak söyleyebileceğimiz adam Belhanda , 22 yaşında ve bu potansiyelli bir oyuncuyu 11 Milyon'a kapattıysak tebrik etmek lazım.Nobre'ye gelirsek en fazla 1 sezon maksimum oynayabilir.

Escochae
06.Ocak.2013, 17:33
Alamasaydık Hazard gibi üzüleceğimiz bir transfer olucaktı. Harika bi hamle ve fiyat olarak baktığımızdada çok iyi bir fiyata aldık. Takıma bir hız getireceği kesin. Umarım hayırlı olur ..

ReaList
06.Ocak.2013, 17:36
ntvspor diyince oluyor , raad ol :)

Ziegler büyük ihtimal gelecek İbrahim. ben de istemiyorum. Özgür'ü Caner'i tercih ederdim yedek olarak.

Belhanda'yı resmen istediğimiz ve görüştüğümüz kesin. Haber Aykut Yıldırım'ın haberi, büyük ihtimalle transferin aşaması hakkındaki bilgileri birileri kulağına fısıldamıştır. Kulübüne zaten parayı ver kafi, kulüp paraya bakar ama oyuncu sadece paraya bakmaz. Gerçi bu transfer gerçekleşse bile oyuncunun takıma katılma süreci 1 ayı bulur. Ligde 3-4 maç kaçırabilir (tahminen) Bir de takıma katılması sisteme ve oyunculara adapte olması derken 8-10 maç sıkıntı yaşanabilir (tabi bu kötü senaryo) bir de iyi senaryo var, Fas'ın turnuvadan erken elenmesi , Belhanda'nın takıma erken katılması ve direk sisteme adapte olarak skora direk katkıya başlaması (Alex'i hatırlayın böyle bir senaryo ile başlamıştı)

Gerçekleşirse iyi transfer, bakalım.

attirson
06.Ocak.2013, 17:46
Müthiş transfer oldu şimdi 11 oynayabilecek bir defans ve yedek forvet lazım bunlarda gerceklesirse tamamdır.Bu arada Stoch'un gitmesini istemiyorum çok verimli oldugundan degil ama Caner ve kötü bir Krasic'e kalıcaz o giderse.

Burak Akmanoğlu
06.Ocak.2013, 17:52
Şu zihniyeti anlamıyorum "10 Numarayı giyemez o Alex'in" arkadaşım 10 Numara Fenerbahçe'nin ona ait değil bende Alexi çok severdim sayardım ama Belhanda bu formayı hakedecek birisi bunu anlsalar. :)

zeck17
06.Ocak.2013, 17:59
İyi transfer ama kendini nasıl geliştireceği önemli çünkü türkiye'ye gelip kendini geliştiren oyuncu sayısı çok az

Kaka Leite
06.Ocak.2013, 18:06
Harika oldu bu harika..

Hayri bey bu adamı diyordu sanırım ama çok fazla abartmıştı o ayrı :D O söylese bu ismi küfür ederdim bu abartıdan dolayı.

Ancak gerçekten sağlam adam fizik olarak.

BleedingMoon
06.Ocak.2013, 18:07
hala araya büyük bir takım girebilirmiş gibi geliyor bana. böyle bir oyuncuyu alırken kimlerle çekişiyoruz acaba? onu merak ediyorum. hem de daha resmi bir şey yok.

petrol_fb12
06.Ocak.2013, 18:51
Bu resmin sızdırıldığı iddia ediliyor. Ne kadar doğru Allah bilir.

http://live.sporx.com/img/2013/01/05/fenerbahce-kadro.jpg

Dedikleri bu kadro doğruymuş .

Belhanda transferi hayırlı olsun 22 Trilyonluk transfer oldu.Bakalım ne kadar verim alıcaz ?

Cengo
06.Ocak.2013, 18:53
Ziegler kiralanabilir ama bonservisi alınmamalı.

Cengo
06.Ocak.2013, 18:54
Dedikleri bu kadro doğruymuş .

Belhanda transferi hayırlı olsun 22 Trilyonluk transfer oldu.Bakalım ne kadar verim alıcaz ?

Nobre için de girişim var :)

Nobre yerine Eren Derdiyok'u alsak ya.

Oceanus
06.Ocak.2013, 18:58
Resmi siteden yalanlama geldi.

barahir
06.Ocak.2013, 18:59
Daha bitmedi demişler..

Burak Akmanoğlu
06.Ocak.2013, 19:00
Resmi site yalanladı !

petrol_fb12
06.Ocak.2013, 19:00
Nobre için de girişim var :)

Nobre yerine Eren Derdiyok'u alsak ya.

Bence ligi tanıyan bir oyuncu lazım.Benim aklıma ilk Ömer Şişmanoğlu geldi.Sow'un yedeği olabilicek iyi bir gölcü.Antalyasporda sonradan girdiği maçlarda cok 4-5 gölü var.Bence o daha verimli olur.

Eren'in lige alışması uzun sürer.Bizim ligimiz sert bir lig.

Niang,Dia,Sow demeçlerine bakılarsa.Hepsinin ortak görüşü.Bu lig cok sert cok tekme atıyorlar demişti.

ReaList
06.Ocak.2013, 19:02
Ben hala resmi siteden haber bekliyorum, hemen atlamak istemiyorum : )

Demiştim :0:

tyfnkrvl07
06.Ocak.2013, 19:02
İlgilenmiyoruz dememişler daha bitmedi transfer demişler siteden sadece.

furkan58
06.Ocak.2013, 19:04
Çıkabilecek ufak pürüzlerden dolayı böyle bir açıklama yapılmıştır. %100 bitmeden bildirmek istemiyorlar belli ki.

Cengo
06.Ocak.2013, 19:11
Tam bir yalanlama değil. Anahtar kelime vermişler: KAP

Kısacası ceza almak istemiyoruz, transfer çalışmaları bitmedi, sabredin diyorlar. KAP geçen başka bir yalanlama olmadı. Yalanlamada ilgilenilmediği söylenirdi. Son dakika haberinin gerçek olmadığını söylüyorlar, oyuncu ile ilgilenilmediğini değil.

Siz nerede gördünüz hiç son dakika haberine son dakika yalanlaması? :n:

himone
06.Ocak.2013, 20:30
Ntvspor utancından haberin yalanlandığını söylememiş, komple kaldırmış :). Belhanda adına bütün izler silinmiş, tam bir fiyasko.

KanaKe
06.Ocak.2013, 20:49
yalanlanacagi belliydi her zamanki gibi erkenden sevindi bazilarimiz :)

uAburak89
06.Ocak.2013, 20:53
Ntvspor utancından haberin yalanlandığını söylememiş, komple kaldırmış :). Belhanda adına bütün izler silinmiş, tam bir fiyasko.

Haberi düzenleyip yine eklediler.

http://www.ntvspor.net/haber/futbol/79918/fenerbahce-belhanda-ile-anlasti

antiochia
06.Ocak.2013, 21:09
yazık bu kadar paraya... Bu paraya değmez..Daha uygun fiyata en az onun kadar etkili oyuncular var Dünya'da

Cengo
06.Ocak.2013, 21:09
yazık bu kadar paraya... Bu paraya değmez..Daha uygun fiyata en az onun kadar etkili oyuncular var Dünya'da

Kimden bahsediyorsunuz?

Burak Akmanoğlu
06.Ocak.2013, 21:10
Geçen sene Moussa Sow'da yalanlanmıştı kulüp kapa söylemeden böyle birşey olursa ceza alıyor ondan yalanlama geldi.

LaigLeNoiR
06.Ocak.2013, 21:11
Kimden bahsediyorsunuz?

Kimden olacak Belhanda'dan bahsediyor.

Bence de 12 Milyon Euro çok büyük para.

Cengo
06.Ocak.2013, 21:14
Kimden olacak Belhanda'dan bahsediyor.

Bence de 12 Milyon Euro çok büyük para.

Onu kastetmiyorum. Daha uygun fiyata bulunan o etkili oyunculardan örnek vermesi için söylemiştim.

LaigLeNoiR
06.Ocak.2013, 21:15
Onu kastetmiyorum. Daha uygun fiyata bulunan o etkili oyunculardan örnek vermesi için söylemiştim.

Pardon bende dedim herhalde para az diyorsun zannettim. :)

petrol_fb12
06.Ocak.2013, 21:18

Muhakak bulunur.Dünyanın bir cok kesiminde futbol oynuyor.Sistemine göre daha ucuz bir oyuncu bulabilirsin.Araştırmak lazım.Bknz.

http://skorer.milliyet.com.tr/galatasaray-falcao-yu-elinden-kacirmis/galatasaray/detay/1651601/default.htm

Yani potansiyeli olan oyunuclar yakalamak lazım.28 Trilyonluk bir yatırım yapıyoruz.Sonuçta bunun karşılığını alamasak yığınla para boşa gidicek.

Aynı özelliklere sahip bir oyuncuyu belki 3-4-5 bulabiliriz.Hatta afrika'dan dahada ucuza bulabiliriz.(EMİN DEĞİLİM ARAŞTIRILMASI LAZIM) .

28 Trilyon.Cok büyük para bugun bu parayla 2 ligdeki 10 takımı satın alırsın.

Ayrıca Fenebrahce Bu Sene Transfere=30.300.000 € Harcamış
Sattığı oyunculardan aldığı gelir =4.000.000 €

Dia'yı 4 milyon Euro saatığımız için .Onu 30 milyonluk Ana paradan cıkarıyorum geriye.26.300.000 € Kalıyor.

26.300.000X 2,3 = 60 Trilyon para harcamışız transfere bu sene.Kulup Borcunun yarısını.

Bu kadar para harcamamıza karşılık sahada halen istediğimiz futbolu alamıyoruz.

Deus Dominus
06.Ocak.2013, 21:23
Yüksek bonservis bedelleri zaten bu riski azaltmak için kendini ispatlamış isimlere veriliyor. Belhanda'nın yetenekleri ortada, performansı ortada. Öyle fm'deki gibi genie'yi aç ya da scout'u gönder bulsun boş beleş yıldız adayı şeklinde olmuyor maalesef gerçek hayatta.

antiochia
06.Ocak.2013, 21:24
Onu gözlemciler bilir. Brezilya'ya,Doğu,Orta Avrupa'ya,İskandinavya'ya adam gibi gözlemci göndfersinler. Daha uygun fiyata bulunur.Belhanda benim görüşüme göre bu fiyat fazla gelir..

antiochia
06.Ocak.2013, 21:25
Yüksek bonservis bedelleri zaten bu riski azaltmak için kendini ispatlamış isimlere veriliyor. Belhanda'nın yetenekleri ortada, performansı ortada. Öyle fm'deki gibi genie'yi aç ya da scout'u gönder bulsun boş beleş yıldız adayı şeklinde olmuyor maalesef gerçek hayatta.
Ne kadar olursa olsun ben vermezdim bu kadar parayı. Adam başarısız olur ya da takım başarısız olursa içim acır şahsen...

Cengo
06.Ocak.2013, 21:29
Muhakak bulunur.Dünyanın bir cok kesiminde futbol oynuyor.Sistemine göre daha ucuz bir oyuncu bulabilirsin.Araştırmak lazım.Bknz.

http://skorer.milliyet.com.tr/galatasaray-falcao-yu-elinden-kacirmis/galatasaray/detay/1651601/default.htm

Yani potansiyeli olan oyunuclar yakalamak lazım.28 Trilyonluk bir yatırım yapıyoruz.Sonuçta bunun karşılığını alamasak yığınla para boşa gidicek.

Aynı özelliklere sahip bir oyuncuyu belki 3-4-5 bulabiliriz.Hatta afrika'dan dahada ucuza bulabiliriz.(EMİN DEĞİLİM ARAŞTIRILMASI LAZIM) .

28 Trilyon.Cok büyük para bugun bu parayla 2 ligdeki 10 takımı satın alırsın.

Bu haberin gerçek olduğunu nereden biliyorsunuz? O dönemde Galatasaray'da scout ekibi olduğunu hatırlamıyorum. Dahası River Plate'deki oyuncuyu tanımak için birini görevlendirip Arjantin'e gidip maçını seyretmeye ne gerek var? River Plate bir dünya takımı, takımı takip eden çok kişi var.

Nokta atışı bir transfer için 12 Milyon Euro çok yüksek bir bedel değil. Premier League'de çok dönüyor bu paralar. Galatasaray ve Beşiktaş gibi krizde değiliz. Önemli olan karşılığını verebilmesi. Esas riski Stoch'u alarak yapmıştık, çünkü sağlam bir profesyonel A takım geçmişi yoktu. Hollanda Ligi'ni baz almıyorum. Her transfer bir risktir, o ayrı mesele.

antiochia
06.Ocak.2013, 21:31
Eğer Belhanda'yı alıyorsan sistemin işlemesi için ya Niang gibi ya da Elmander gibi forvete ihtiyaç var. Ben şahsen sow-Belhanda ikilisinin işleyeceği konusunda şüpheliyim

barahir
06.Ocak.2013, 21:33
Montpellier'i pek takip etmedim ancak önünde Giroud ile başarılı olduysa Sow ile daha başarılı olur.

Cengo
06.Ocak.2013, 21:36
Ne kadar olursa olsun ben vermezdim bu kadar parayı. Adam başarısız olur ya da takım başarısız olursa içim acır şahsen...

Transfer bütçesinin tamamını kullanmazsan yeterli seviyede oyuncuları transfer etmen imkansızlaşır.

Belirli bir seviyenin üzerindeki hazır oyuncuları gözlemleyerek bulamazsın. Çünkü performansı ve şöhreti kendi ligi seviyesini aştığı zaman daha üstü bir takım çoktan transfer etmiştir. Hala ligini aşamadı ise de bütçeni kullanmazsan Premer League, La Liga, Serie A gibi lig takımları daha iyi lig, GSMH daha yüksek ülke, daha fazla bonservis, daha fazla popülerlik, daha fazla maaş teklifleri ile seni elerler.

Scouting sadece gelişimini tamamlamamış oyuncular için kullanılır. Potansiyeline yaklaşmış oyuncular zaten popülerdir. Nasıl scouting?

3-5 Milyon Euro'ya 145+ CA genç ve problemsiz yüksek potansiyelli oyuncu transfer etmek im-kan-sız!

himone
06.Ocak.2013, 21:37
Futbolcu bulup yetiştirmeyi FM oynamakla karıştıran bazı arkadaşlar var. Belhanda kalitesinde bir futbolcuya Arsenal, Chelsea gibi takımlar 15-20 milyon öderken bir sorun olumyor ama FB ödeyince boşuna verilen para oluyor. Futbolcunun takıma katkı sağlayamaması transfer başarısızlığı değil yönetim ve teknik kadro başarısıdır. Aykut'un yaptığı transferlerin büyük kısmının doğru oyuncular olduğunu düşünüyorum, hatta FB tarihinde hiç bu kadar iyi futbolcuyu bir araya getirmemişti. Onları yönetememek ayrı bir konu.

Birde bu Afrikalı futbolcuların hala Afrika'da keşfedildiğini zannedenler var o daha garip. Gerçekten Afrika'da keşfedilen oyuncu sayısı birkaçtanedir. Fransa gibi sömürgeci bir ülkede Afrika kökenli insan Fransızlardan fazladır. Belhanda 13 yaşında Marsilya altyapısına geçmiştir. Türkiye'deki yabancı sınırından bahsetmiyorum bile.

sui generis
06.Ocak.2013, 21:39
ah ah sol kanada da bir Arda iyi giderdi ama :)

antiochia
06.Ocak.2013, 21:40
Futbolcu bulup yetiştirmeyi FM oynamakla karıştıran bazı arkadaşlar var. Belhanda kalitesinde bir futbolcuya Arsenal, Chelsea gibi takımlar 15-20 milyon öderken bir sorun oluyor ama FB ödeyince boşuna verilen para oluyor. Futbolcunun takıma katkı sağlayamaması transfer başarısızlığı değil yönetim ve teknik kadro başarısıdır. Aykut'un yaptığı transferlerin büyük kısmının doğru oyuncular olduğunu düşünüyorum, hatta FB tarihinde hiç bu kadar iyi futbolcuyu bir araya getirmemişti. Onları yönetememek ayrı bir konu.

Birde bu Afrikalı futbolcuların hala Afrika'da keşfedildiğini zannedenler var o daha garip. Gerçekten Afrika'da keşfedilen oyuncu sayısı birkaçtanedir. Fransa gibi sömürgeci bir ülkede Afrika kökenli insan Fransızlardan fazladır. Belhanda 13 yaşında Marsilya altyapısına geçmiştir. Türkiye'deki yabancı sınırından bahsetmiyorum bile.
Bunun Fm oynamakla alakası yok.Altyapıya değer vermezsen, oyuncu gözlemlemezsen sadece hazır oyuncu peşinde koşarsan. Kısa zamanda batarsın.Kulübün finansal yapısını düşünmek lazım...

uAburak89
06.Ocak.2013, 21:43
ah ah sol kanada da bir Arda iyi giderdi ama :)

Adam nişanından sonra Fenerbahçe atkısı takmaya çalışanı tersliyor, sen taktın Arda'ya. :)

sui generis
06.Ocak.2013, 21:46
cidden taktım :) imkansız zaten.

Cengo
06.Ocak.2013, 21:48
Bunun Fm oynamakla alakası yok.Altyapıya değer vermezsen, oyuncu gözlemlemezsen sadece hazır oyuncu peşinde koşarsan. Kısa zamanda batarsın.Kulübün finansal yapısını düşünmek lazım...

O başka mesele. Ne kadar altyapıdan yetiştirirsen yetiştir yine dışardan bu fiyata her yıl 1 oyuncu alabilirsin.

Altyapılar sürekli yıldız oyuncu yetiştirmez. Çoğunluğu rotasyon oyuncusu olacak potansiyeli ortalama seviyene denk oyuncular çıkar. 2-3 yılda bir belki şanslı ise çok yüksek potansiyelli bir oyuncu çıkartabilirsin.

Türkiye'de takım mühendisliğinde her oyuncu dışarıdan sağlanıyor, esas tartışılması gerek konu bu. Sadece altyapıdan beslenen takımlar bile dışarıdan bir çok transfer yaparlar.

Kaliteli transfer küçük bedellere olursa kulüpler kurtulur diye bir mantıkla çözüme gidilemez.

Gncl1905
06.Ocak.2013, 21:48
FM'deki gibi performans gösterecekse 12 vs. az bile :)

Daha önce izlemedim ancak oyuncu Fransa Ligi'nden gelecek; ligimize diğer liglere nazaran yakın bir lig. Fransa gibi bir ligde şampiyon olmuş takımı sırtlayan adamlardan biriydi. Yani sırf lig popülaritesine ve ligde yaptıklarına bakarak 10 MN fiyat biçilir.

Messi vs. alabiliyorsanız buyrun alın bu tip bir transferin eleştirilmesini anlamıyorum. Yüksek bonservisli transferler her zaman risktir. Modric'i ele alalım Madrid'e çok ciddi bir bonservis bedeliyle transfer oldu. Ancak beklenileni verememiş belli ki demin İngiltere'ye dönüş yapabileceğinin haberini okudum. Ama Modric bu yani Real'in bu yılki maçlarını pek izleyemedim ama Modric'i daha önce izlemiştim ve beğendiğim bir oyuncudur. İlla ki bir risk almak zorundasınız tutar veya tutmaz.

Eğer ŞL'de oynayabilecek olsaydı ve Galatasaray transfer etseydi bu bonservis bedeliyle hayır demezdim. Tabi gelip neler yapabileceği meçhul dediğim gibi maya tutmayabiliyor bazen. Şu var ki burada çoğu kişi daha önce bu oyuncuyu çok izlememiştir FM'den biliyordur. Eğer gelirse neler yapabileceğini göreceğiz. Ya 12 bu adama verilir mi denecek ya da 12 bu adama az bile denecek.

Fenerbahçe'nin bu sene transfere harcadığı para konusuna gelirsek o fazla ona bir şey diyemem. Avrupa Ligi'nde pek para kazanılmıyor başkanlar vs. açıklamıştı daha önce NtvSpor'da yanlış hatırlamıyorsam. Sırf lig ve taraftar gelirleriyle 40 MN harcanmış olacak Belhanda ile bu sene. Biraz fazla ancak Fenerbahçe bu harcamaları kaldırabilecek güçte.