View Full Version : Galatasaray Transfer Haberleri | Ryan Donk
Sirius Black
21.Haziran.2013, 10:44
Hayır efendim. O kuralları uygulamamız için AB üyesi olmamıza gerek yok. Yaptığımız anlaşmalar yeterli. AB'nin hukuki kurallarına tabi olmak için ona üye olmak lazım değil üyelik sürecimizin bu kadar uzamasının sebeplerinden biri de bu hukuki, toplumsal ve siyasal olarak yerine getirmemiz gereken bazı yükümlülükler var.
Bundan önce 3 kere AB(veya ondan önceki oluşum olan AET) ile mütekabiliyet konusunda karşılıklı taahhüt vermişiz.
ANKARA ANTLAŞMASI (1963)
9.Made: Akit Taraflar, Anlaşma'nın uygulanma alanında, 8. maddenin uygulanması ile ilgili olarak ortaya konabilecek özel hükümler saklı kalmak üzere, uyrukluk dolayısıyla uygulanan her türlü ayrımın, Topluluğu kuran Anlaşmanın 7. maddesinde anılan ilke uyarınca yasak olduğunu kabul ederler.
EK PROTOKOL (1972)
58.Madde: Türkiye tarafından, Topluluğa uygulanan rejim, üye devletleri ile bunların uyrukları veya ortaklıkları arasında hiçbir farklı işleme meydan veremez. Topluluk tarafından, Türkiye'ye uygulanan rejim, Türk uyrukluları veya Türk ortaklıkları arasında hiçbir farklı işleme meydan veremez.
ORTAKLIK KONSEYİ KARARI (1980)
10.Madde: Topluluk üyesi devletler, işgücü piyasalarına dahil bulunan Türk işçilerine, çalışma koşulları bakımından, Topluluk işçilerine göre farklılık içermeyen bir rejim uygularlar.
Okuyup da anlamadıysanız özetleyeyim. AB üyesi devletlerin işçileriyle Türk işçileri arasında ırka etnik yapıya dayanan hiçbir ayrımın yapılamayacağını, bunun protokoller tarafından yasaklandığını söylüyor. AB'ye girmek için balık gibi çırpınırken daha futbolda bile protokollere aykırı hareket ettiğimizi biliyor muydunuz @ABOOO?
Bu kurallara apaçık ve tarafsız gözle baktığımız zaman -kabul ediyorum sizin için zor bir şey tarafsızlık- Avrupa ile yaptığımız bütün ekonomik protokollerde, karşılıklı eşitlik ilkesini taahhüt ettiğimizi görüyorsunuz.
Üstüne üstlük konuya tam hakim olmadığınızı görüyorum. Zira Galatasaray'ın başvuracağı kurum AİHM değil Avrupa Adalet Divanı'dır.
Şimdi soruyorum:
1)Eğer karşılıklı eşitlik 3 kez taahhüt edildiyse, bu yabancı sınırlaması AB vatandaşlarını nasıl kapsar? Bu futbolcuların serbest dolaşımını engellemez mi?
2)Türkiye AB üyesi olmadan Nihat Kahveci AB vatandaşı statüsü kazandıysa gördüğünüz gibi AB'ye tabi olmak için AB'nin üyesi olmaya gerek yok. Onlar Nihat'ı yerli statüsünde oynatarak yükümlülüğünü yerine getirdi şimdi anlaşmalar uyarınca sıra bizde değil mi?
Yani Galatasaray hakkında yazdığınız olumsuz taraflı yorumlar herkesin canını sıkıyor burada. Size kalsa Galatasaray'ın yaptığı her şey yanlış her şey kötü. Daha "Selçuk İnan Galatasaray'a gelmez." deyişiniz bile gözümün önünde. Lütfen bu konuda kendinize çeki düzen verin artık.
Burdaki tüm Galatasaraylı arkadaşların sesi olmuştur umarım bu mesaj, saygılar. :)
Cengo
21.Haziran.2013, 11:04
Aynı şey değil. AB ülkesinde çalışmak başka, AB ülkesi olmayan bir yerde çalışmak başka.
Bizim kuralımızı biz belirleriz. AB üyesi değiliz.
AET üyesi olduğumuz için AB hakları geçerli olsa vize zorunlu olmazdı. Nihat, AET üyesi ülke vatandaşı olduğu için AB çalışma haklarından AB içinde farklı davranamazsın diyor.
AB koşulları sadece AB içinde geçerlidir. Sizin söylediğiniz ile hiç alakası yok.
AET, artık AB'nin bir alt kuruluşudur. AB haklarını, aynı koşulları tamamen sağlamaz.
Ecevit zamanında sonunu getirmedi. Eğer imzalasa idi AET fesholup AB kurulduğunda kurucu üye olacaktık.
Kavgaya çevirmek için çaba sağlamanız işe yaramaz. Biz burada bu üslup ile konuşmuyoruz. Kavga etmek istiyorsanız ben olmayacağım. Hiç kimsenin sesi olmadınız. Aksine hitap şekliniz ile huzursuzluk yarattınız. İnsanların görüş belirtmesi onların yasal hakkıdır, özgürlüktür. Kimsenin haklarına ve kendisine zarar vermiyorum. Görüşümü kurallara uygun üslup ile belirtiyorum. Karşılıklı saygı göstermek gerekir. Hiç bir kavga sorun çözmez.
mpaker66
21.Haziran.2013, 11:30
Yamulmuyorsam Türkiye 2007 yılında 2013 yılına kadar AB'nin tüm hukuku kurallarını kabul edeceğinin sözünü vermişti.
Vize konusundada 2009 yılında bir değişiklik yapıldı ve artık çok kolay vize alınıyor AB ülkelerine( İngiltere hariç). Serbest dolaşım hakkı tam üye olunca verilecek. Yani bu AB tarafından bize verilecek bu konunun AB oyuncuları konusuyla alakası yok. AB vatandaşı yabancı sayılmaması bizim hukuk konusunda sözümüzü verdiğimiz bir şey iken Serbest dolaşım hakkı bizim sözümüzü tutmamızın bir sonucu olarak verilecektir. @ Abooo
Sirius Black
21.Haziran.2013, 11:35
Aynı şey değil. AB ülkesinde çalışmak başka, AB ülkesi olmayan bir yerde çalışmak başka.
Bizim kuralımızı biz belirleriz. AB üyesi değiliz.
AET üyesi olduğumuz için AB hakları geçerli olsa vize zorunlu olmazdı. Nihat, AET üyesi ülke vatandaşı olduğu için AB çalışma haklarından AB içinde farklı davranamazsın diyor.
AB koşulları sadece AB içinde geçerlidir. Sizin söylediğiniz ile hiç alakası yok.
AET, artık AB'nin bir alt kuruluşudur. AB haklarını, aynı koşulları tamamen sağlamaz.
Ecevit zamanında sonunu getirmedi. Eğer imzalasa idi AET fesholup AB kurulduğunda kurucu üye olacaktık.
Kavgaya çevirmek için çaba sağlamanız işe yaramaz. Biz burada bu üslup ile konuşmuyoruz. Kavga etmek istiyorsanız ben olmayacağım. Hiç kimsenin sesi olmadınız. Aksine hitap şekliniz ile huzursuzluk yarattınız. İnsanların görüş belirtmesi onların yasal hakkıdır, özgürlüktür. Kimsenin haklarına ve kendisine zarar vermiyorum. Görüşümü kurallara uygun üslup ile belirtiyorum. Karşılıklı saygı göstermek gerekir. Hiç bir kavga sorun çözmez.
Asıl bu üslubunuzla insanları geriyorsunuz, sizi ve yazdıklarınızı onaylayan bir tane Galatasaraylı görmedim ben, insan biraz gönül almasını bilir, biraz karşısındakini anlamasını bilir hurraa ben bir üslup tutturayım oradan ne varsa söyleyeyim pek iyi bir şey değil.
Ama anlamak istemediğiniz şu, Avrupa'nın kurallarına tabi olmak için AB üyesi olmamız gerekmiyor. 3 tane anlaşma var ve bunlarda apaçık belirtilen eşitlik ilkesi var. Bunu sizden çok daha yetkin hukukçular incelemiş ve mahkemeye götürmeyi uygun bulmuşsa, bence iki kere düşünmenizde fayda var.
Tekrarlamak istiyorum @mpaker66'nın da değindiği gibi hukuki konularda verdiğimiz taahhütler var ve bunlara uymak zorundayız.
Cengo
21.Haziran.2013, 11:37
Doğru. Süreç işliyor. Gerçi hiç de umutlu değilim. Yalnız AB içinde geçerli olacak koşulları bugün sunmak zorunluluğumuz bulunmuyor. Hukuk sistemi futbolun dışında ve zorunlu. Kanun gerekli olduğu için süre verilmesi gerekli. Bugün istersek uygulayabiliriz ama bahsettiğim bu bir zorunluluk değil.
Sirius Black
21.Haziran.2013, 11:41
İmzaladığımız antlaşmalardaki hükümlere uymak ya da uymamak tüm mesele.
Önder HOCA
21.Haziran.2013, 11:51
Haluk Ulusoy’un başkanlık yaptığı 2003-04 dönemde Beşiktaş Giunti için, Levent Bıçakçı’nın başkanlığında (2004-05) ise F.Bahçe Anelka için AB statüsünde oynama talebinde bulunmuştu. Her iki başvuru da hem yönetim kurulları tarafından geri çevrilmiş hem de kulüplerin Tahkim Kurulu’nda başvuruları da reddedilmişti.
mpaker66
21.Haziran.2013, 11:59
Doğru. Süreç işliyor. Gerçi hiç de umutlu değilim. Yalnız AB içinde geçerli olacak koşulları bugün sunmak zorunluluğumuz bulunmuyor. Hukuk sistemi futbolun dışında ve zorunlu. Kanun gerekli olduğu için süre verilmesi gerekli. Bugün istersek uygulayabiliriz ama bahsettiğim bu bir zorunluluk değil.
Hukuk sistemi futbolun dışında değil. Yani yabancı oyunculara yani AB oyuncularına çalışma izni veriliyorsa bu hukuk işidir. Ama sen tff özerk bir kuruluş dersen: tff özerk (merkezî idareden bağımsız) bir kurum olması ve kuruluş kanunu gereğince tüm kulüp ve futbolcular üzerinde tasarrufta bulunma yetkisine sahip olması, onun aynı zamanda kamu kuruluşu statüsüne de sahip olduğunu gösterir. bu nedenle kendisi de, 1/80 sayılı kararda öngörülen ayrımcılık yasağının doğrudan muhatabı olmak zorundadır.
1/80 sayılı kuralda diyorki kısacası eğer ki sen çalışma izni veriyosan o adama hiç bi kısıtmalama uygulayamazsın.
Şuan da @abooo bu konuya karşı çıkmak sırf muhalet olma için muhalefet olmaktır.
Bence tartışılması gereken neden klüpler bu kadar süredir bunu düşünmediği, yani GS şuan bu konu işine geldiği için yapıyor. Diğer zamanlar bu yasadan haberi mi yoktu?
europeanconquer
21.Haziran.2013, 12:00
“Yabancı sınırı için geri adım atmanızı beklemiyoruz, AB pasaportu taşıyan oyunculara serbestlik istiyoruz. Eğer izin vermezseniz, AİHM’e gideceğiz”
Ünal Aysal akıllı adam,öyle AB pasaportu taşıyan oyunculara serbestlik tanınmasa bile,belli bir ayar çekmek zorunda kalabilir TFF.
mpaker66
21.Haziran.2013, 12:03
Haluk Ulusoy’un başkanlık yaptığı 2003-04 dönemde Beşiktaş Giunti için, Levent Bıçakçı’nın başkanlığında (2004-05) ise F.Bahçe Anelka için AB statüsünde oynama talebinde bulunmuştu. Her iki başvuru da hem yönetim kurulları tarafından geri çevrilmiş hem de kulüplerin Tahkim Kurulu’nda başvuruları da reddedilmişti.
TFF'ye başvuru yapmak anlamsız, zaten burda suçu işleyen TFF
E.Cartman
21.Haziran.2013, 12:08
Valla Yıldırım bey resmen kendi bindiği dalı kesti bu kararla. Aynı Başbakanın durumuna düştü. Ben ne dersem o olur kıvamında bir karar verdi. Fenerbahçe hariç bütün süper lig kulüplerinin desteklediği eski sistem kalsın kararına karşı çıkıp apar topar kararı onaylatırsan böyle ortada kalırsın. Ayrıca 4 yabancı tribünde nedir yahu nasıl bir mantık bu.
Cengo
21.Haziran.2013, 12:10
Hukuk sistemi futbolun dışında değil. Yani yabancı oyunculara yani AB oyuncularına çalışma izni veriliyorsa bu hukuk işidir. Ama sen tff özerk bir kuruluş dersen: tff özerk (merkezî idareden bağımsız) bir kurum olması ve kuruluş kanunu gereğince tüm kulüp ve futbolcular üzerinde tasarrufta bulunma yetkisine sahip olması, onun aynı zamanda kamu kuruluşu statüsüne de sahip olduğunu gösterir. bu nedenle kendisi de, 1/80 sayılı kararda öngörülen ayrımcılık yasağının doğrudan muhatabı olmak zorundadır.
1/80 sayılı kuralda diyorki kısacası eğer ki sen çalışma izni veriyosan o adama hiç bi kısıtmalama uygulayamazsın.
Şuan da @abooo bu konuya karşı çıkmak sırf muhalet olma için muhalefet olmaktır.
Bence tartışılması gereken neden klüpler bu kadar süredir bunu düşünmediği, yani GS şuan bu konu işine geldiği için yapıyor. Diğer zamanlar bu yasadan haberi mi yoktu?
Siz nasıl arzu ediyorsanız öyle olur umarım. Daha fazla konuyu uzatmayacağım.
mpaker66
21.Haziran.2013, 12:13
Siz nasıl arzu ediyorsanız öyle olur umarım. Daha fazla konuyu uzatmayacağım.
Umarım....
zeck17
21.Haziran.2013, 13:15
Zamanında ispanya futbol federasyonu 'da nihat'ın itirazını kabul etmiyor çünkü bu futbol dışı bir olay ülkeler arasında yapılan antlaşmalarla alakalı ondan Avrupa Adalet Divan'na başvuruyorlar onay çıkınca da ispanya federasyonu uluslararası bir antlaşmaya uymamazlık yapmıyor ve bu hak elde ediliyor
Addolorato
21.Haziran.2013, 13:47
Ben bir sonuç alınacağını sanmıyorum. Bu karar geçen seni alınmıştı Ünal Aysal geç kaldı bence geçen seneden bu yıl için başvuru yapsaydı belki bir şeyler elde edebilirdik ama artık çok zor.
AurelienChedjou
21.Haziran.2013, 15:14
Spor yorumcusu hukukçu değil, ne gibi bir karar çıkacağını nasıl öğrenebiliyor?
Kuralı olduğu gibi söyledim. Türkiye AB üyesi değil, statüsünü değiştirmek zorunda değil. AİHM hukuka bakarak reddecektir davayı. İnsan hakları ihlali gibi bir durum yok ortada.
Hocam Sirius Black isimli arkadaşımız size yeterli ve gerekli cevabı vermiştir.
İyi forumlar. :)
C h A o S
21.Haziran.2013, 15:19
Başkan transfer konusunda önemli açıklamalar yapıyor.Canlı geçiyorum:)
"Carlinhos ve Melo ile anlaşmaya yakınız.Farfan ilede bir mesafe kat edildi."
"Riera'nın takımda kalacağına inanıyorum."
"Amrabat'ın Galatasaray'da iyi işler yapıcağına inanıyorum.
"Burak için gelen teklif yok."
"Umut Bulut'u camiaya kazandırmak istiyoruz.Sorunumuz yok."
"Gökhan İnler için o bölgeye bir kaç tane iyi yabancı var.Ancak yabancı sınırına takılıyor.Fatih Terim bizzat Gökhan İnler ile ilgileniyor"
"Kerim Frei ile ilgileniyoruz."
"Quaresma ile ilgilenmiyoruz."
"Sneijder'in ayrılıcağına ihtimal vermiyorum."
"Cenk Tosun ile ilgilenmiyoruz."
"Ortam yaratılırsa Arda Turan'ı transfer etmek isteriz."
europeanconquer
21.Haziran.2013, 15:21
Riera kalıcı gözüküyor.
Elmander kendine alıcı bulabilir.
Umut Bulut'u kazandırmaya çalışıyoruz
İnler ve Frei ile ilgileniyoruz.
Q7 gündemde yok.
Arda'yı her zaman almak isteriz.
Cenk'in adını görmemiş.
mpaker66
21.Haziran.2013, 15:23
şansal net soruyor.
europeanconquer
21.Haziran.2013, 15:27
Net soruyor :n: Nani'yi sormadı :(
C h A o S
21.Haziran.2013, 15:27
şansal net soruyor.
Başkanda sağ olsun net cevap veriyor:)
Net soruyor :n: Nani'yi sormadı :(
Nani ile ilgili zaten Aysal'ın önceden transfer etmiyeceğiz demişti diye hatırlıyorum.
mpaker66
21.Haziran.2013, 15:31
aynen adam kıvırmadan tak tak cevaplıyor :)
Nuri'yi cevaplamadı tek.
europeanconquer
21.Haziran.2013, 15:33
Nani ile ilgili zaten Aysal'ın önceden transfer etmiyeceğiz demişti diye hatırlıyorum.
O açıklama yalan hocam,yok öyle bir açıklaması,en azından ben görmedim,görüntülü olarak.
C h A o S
21.Haziran.2013, 15:38
O açıklama yalan hocam,yok öyle bir açıklaması,en azından ben görmedim,görüntülü olarak.
9 Haziran'daki haber.Tam olarak listemizde değil demiyorda genel olarak olumsuz konuşmuş.
"Nani önceliklerim arasında değil."
Görüntülü.
http://www.sporxtv.com/futbol/superlig/galatasaray/unal-aysaldan-nani-ve-melo-aciklamasiSXTVQ46516SXQ
zarateray
21.Haziran.2013, 15:41
Ünal Aysal Farfan'la ilgilendiğimizi söylemis
Suicider
21.Haziran.2013, 15:41
Eee Riera kalıyorsa,Farfan,Melo,Carlinhos geliyorsa acaba Demirören ile 8+3 falan diye mi anlaştılar ne yapacaz bu kadar yabancıyı :D
mpaker66
21.Haziran.2013, 15:42
belli ki demirören'le anlaşılmış.
zarateray
21.Haziran.2013, 15:45
Bence ya AB vatandasları yabancı sayılmayacak ya da orta yol bulunacak 6+4+2 olabilir
mpaker66
21.Haziran.2013, 15:46
6+2+2 devam eder bence.
C h A o S
21.Haziran.2013, 15:47
Dün Demirören ile yaptığı görüşme için uzlaşma izlenimi aldım dedi.
Bencede TFF geri adım atıcak.Çok büyük baskı altındalar çünkü.
Suicider
21.Haziran.2013, 15:47
Ujfalusi ve Elmander'i saymazsak söylenen futbolcuları alırsak 11 tane yabancı oluyor.6+0+4 'ün bile dışında bir adam kalıyor :) Gökhan İnler gelirse Melo gelmeyecek sanırım.
AurelienChedjou
21.Haziran.2013, 15:49
Aysal reis coştu ancak ; sınır işini halledemezse hayaller suya düşer.
Ama halledecek gibi , ya Demirören ile anlaştı yada kulüpler ile lobi oluşturup 7+X+X vs. gibi bir sisteme geçeceğiz en kötü ihtimalle AİHM'ye veya AAD'ye gidip AB statüsünü alacağız.
europeanconquer
21.Haziran.2013, 16:13
9 Haziran'daki haber.Tam olarak listemizde değil demiyorda genel olarak olumsuz konuşmuş.
"Nani önceliklerim arasında değil."
Görüntülü.
http://www.sporxtv.com/futbol/superlig/galatasaray/unal-aysaldan-nani-ve-melo-aciklamasiSXTVQ46516SXQ
Onu biliyorum zaten,ben ''Nani 10 milyon euro etmez,ödemem o parayı'' tarzı açıklamaları çıkmıştı,onlar yalan diyorum.
zarateray
21.Haziran.2013, 16:27
Bu arada TFF statüyü duyurdu nasıl bir uzlasım bu bende anlamıs degilim
europeanconquer
21.Haziran.2013, 16:33
Gel be sevduğum :(
http://s7.directupload.net/images/130608/erjysjof.swf
footballer33
21.Haziran.2013, 16:47
Gel be sevduğum :(
Nani ismi geçmiyor bile. :icon_smile: Q7 de gitmeyecek G.Saray'a. Buna sevindim. :)
http://www2.sporx.com/img/31/2013/aysal55.jpg
europeanconquer
21.Haziran.2013, 16:50
Nani'nin ismi kalbimizde :n:
zeck17
21.Haziran.2013, 16:54
Uzun yıllar sonra bir transfer döneminde bu kadar rahatız Galatasaray Taraftarı olarak 2-3 mevkiye takviye gerekli yönetim bunu kısa zamanda bitirecektir takım uyumu filan çözülürse sezona çok iyi başlarız
europeanconquer
21.Haziran.2013, 22:17
Nani için Lig TV'ye bir çok mesaj yollanmış,bir kere bile sorulmadı,Ünal Aysal sormayın demiştir kesin yayından önce.Ben inanıyorum,almak için baya bir uğraşıyoruz.
Nani'yi beklemek için 3 farklı swf :n:
http://s1.directupload.net/images/130608/5n2qznst.swf
http://s7.directupload.net/images/130607/qhpse8o9.swf
AurelienChedjou
22.Haziran.2013, 01:09
Nani için Lig TV'ye bir çok mesaj yollanmış,bir kere bile sorulmadı,Ünal Aysal sormayın demiştir kesin yayından önce.Ben inanıyorum,almak için baya bir uğraşıyoruz.
Nani'yi beklemek için 3 farklı swf :n:
http://s1.directupload.net/images/130608/5n2qznst.swf
http://s7.directupload.net/images/130607/qhpse8o9.swf
Bana da öyle geliyor hocam , hele şunu gördükten sonra iyice inanmaya başladım ;
Mustafa Özkan @YirmiKirkBes
@hazar_buyuka naniyi neden sormadi bugun şansal abi ?
Hazar Büyüka @hazar_buyuka
@YirmiKirkBes cevabı yakın:)
Hazar Büyüka gelen bir soruya böyle cevap vermiş , bu twiti gördükten sonra ben Nani'nin çok yakın olduğunu hissetmeye başladım :0:
Hadi İnşallah.
europeanconquer
22.Haziran.2013, 01:10
FtwGs'de sübliminali verdi.
http://i.imgur.com/ruwGmkp.png
byariff
22.Haziran.2013, 01:11
gerek yok naniye falan melo yada inler biri alinsin hatta alinabiliyorsa ikiside alinsin sola carlinhos kapat transferi sonra.
europeanconquer
22.Haziran.2013, 01:12
Gerek yoktan öte,Nani alınacaksa elbet hoca istiyordur.
AurelienChedjou
22.Haziran.2013, 01:12
Aynen :D
Bakalım ne olacak :)
http://fotocdncube.fanatik.com.tr/news/658x370/2013/6/7/fft104mm2346472.jpg
:rolleyes:
AurelienChedjou
22.Haziran.2013, 01:16
gerek yok naniye falan melo yada inler biri alinsin hatta alinabiliyorsa ikiside alinsin sola carlinhos kapat transferi sonra.
Yani 4-3-1-2'ye kanatsız sisteme devam diyorsunuz doğru mudur Arif abi ?
Gerek yoktan öte,Nani alınacaksa elbet hoca istiyordur.
Bence de kesinlikle hocanın özel isteğidir :) Yoksa Aysal bu kadar üstüne gitmez :)
Sirius Black
22.Haziran.2013, 13:29
Nani gelirse Sneijder-Burak-Drogba üçlüsünden kim geçecek kulübeye?
Fearless Coward
22.Haziran.2013, 13:35
Bence birisini geçirmeye gerek yok ligde sol beke Balta'yı çekeriz. :D
Sirius Black
22.Haziran.2013, 13:44
Ama defansif açıdan zayıf düşeriz. Sneijder sola mı geçecek? Yoksa Orta sahada Selçuk ve Sneijder'i yalnız mı bırakacağız?
Fearless Coward
22.Haziran.2013, 13:47
Valla bilmiyorum ki ben bu hafta 1-2 transfer bekliyorum ki beklenmeli de artık Temmuz'a geliyoruz gerekli mevkilere isimler alınacaktır diye düşünüyorum.Nani ve Melo'yu bekliyorum ben inşAllah olur Melo'nun gelme ihtimali,Gökhan İnler'e göre daha yüksek.
europeanconquer
22.Haziran.2013, 14:01
Bu isimleri Fatih Hoca'nın direktifine göre almaya çalışıyorlar,elbet bir fikri vardır hocanın,bu kadar detaylı düşünmeye gerek yok,hoca biz değiliz kafayı niye bu kadar yoruyorsunuz ki.
AurelienChedjou
22.Haziran.2013, 19:33
Böyle bir haber buldum ancak hemen coşmayın , sakin olun sayın renktaşlarım :)
http://www.gsgazete.com/ozel-haber/farfan-8-milyon-euroya-galatasarayda-h1098.html
byariff
23.Haziran.2013, 14:22
AMK SPOR'a göre Farfan'ın 5 milyon euro karşılığında perşembe günü açıklanma ihtimali yüksek.
europeanconquer
23.Haziran.2013, 14:28
Farfan ve 5 milyon euro mu ? Schalke parasız mı kalmış ? Farfan'a kafadan 8 milyon eurodan açarım ben fiyatını.
Suicider
23.Haziran.2013, 15:24
Arkadaşlar herkes Nani,Farfan falan diyor ama nerede oynatacaz bu adamları benim kafam hiç almıyor.Riera'yı satmayacaz dedi başkan.Carlinhos birde farfan gelse elde 10 tane yabancı olacak.Melo'yu almadığımızı düşünüyorum birde oda gelirse 11 oluyor.Muslera,Eboue,Chedjou,Semih,Carlinhos,Hamit ,Selçuk,Gökhan inler,Sneijder,Drogba,Burak bu kadroda tam 6 oyuncu oluyor.Dany,Farfan,Riera,Amrabat tribünde oturacak ozaman :)
Fearless Coward
23.Haziran.2013, 17:07
Arkadaşlar Nani,Farfan bu adamlar boş adamlar değil tonla hazırlık maçı yapacağız hoca düşünür onu da Oğuzhan'ın dediği gibi bizim düşünmemize gerek yok bunları bu isimler bize futbol şöleni verirler hemen hemen her maç.Yabancıları yollamaya çalışacağız yollayabildiğimiz kadarıyla.Yabancı kuralı da kalkabilir görüşme oldu bir şey denmedi hala belli olmaz bu işler.
europeanconquer
23.Haziran.2013, 21:32
Şimdi ortalıkta dolaşan oyuncu isimlerine bakarsak;
Kerim Frei
Jem Karacan
Okay Yokuşlu
Arda Turan
Jefferson Farfan
Luis Nani
Carlinhos
Felipe Melo
Gökhan İnler
Umut Bulut
Umut kesin,Arda imkansız olarak bakıyorum.Diğerlerine yorum yapmak gerekirse kesin bir yorum yapamam hiçbirinin gelmeme ihtimali var.
KaRaBükLü KraL
23.Haziran.2013, 21:45
Şimdi ortalıkta dolaşan oyuncu isimlerine bakarsak;
Kerim Frei
Jem Karacan
Okay Yokuşlu
Arda Turan
Jefferson Farfan
Luis Nani
Carlinhos
Felipe Melo
Gökhan İnler
Umut Bulut
Umut kesin,Arda imkansız olarak bakıyorum.Diğerlerine yorum yapmak gerekirse kesin bir yorum yapamam hiçbirinin gelmeme ihtimali var.
Carlinhos bana kalırsa gelmeyecek zaten bizi resmen süründürüyor herif 2 senedir.Ha gelirse de Amrabat olayına döner artı kapalı kutu bence Brezilya yumuşak lig oynayabilir ama belki Türkiye'de uymayacak.Ha her transferde vardır bu ihtimal ama bence tutmama ihtimali fazla.
Nani ve Farfan eğer uygun şartlar olursa %100 gelirler.
Melo'yu Ünal Aysala kalsa almayacak ama F.Terim belli ki çok ısrarlı yerini dolduramam endişesi var ki iyi bir Melo için haklı bir endişe.Alınır ya da kiralanır Melo'da.
Kerim Okay ve Jem klüplerine bakar.Oyuncular büyük ihtimal kabul ederler ama klüpleri de bunlardaki yeteneklerin farkındalar.Kolay bırakmazlar potansiyelleri itibari ile.
G.İnler için kendi penceremden olumlu bakıyorum ama bugün haberin birinde B.Münih'in devreye girdiğini menejeri söyledi deniyordu.Eğer öyleyse unutabiliriz transferi ama sırf piyasa yapma amaçlı ise ben gelmemesi için bir sebep göremiyorum.Gelirse de bence efsaneler arasına girer Galatasaray için(iyi performans sonrası gitmezse :))
Gitme ihtimali olanlar içinde hali hazırda 2-3 laf etmek istiyorum.Şu an Burak yabancı sınırını klüpler baskı yapıp kaldırırlarsa gidebilir yerini de doldurabiliriz.Muslera yabancı sınırı 1+0+4 bile olsa o bir Muslera olmalı bence tartışmasız.Yerli olarak yeri dolmaz yabancısı da ya çok pahalı olur ya da Leo Franco gibi sezonluk transfer olur :) Selçuk Milan haberleri vardı epeydir kayboldu şükür.Selçuk şu an takımdaki yıldız isimlerden biridir.Satılırsa yerli olmasının da verdiği sebeple büyük sıkıntı olur yerinin dolması.Amrabat'ı Hull'a kiralayacakmışız öyle bir haber de gördüm bugün F.Terim Kazım modeli yapacak galiba Amrabata da hayırlısı ama Fener gibi hızlı girmeyip sakin gitmemiz kampa yetişmesi kaydıyla iyidir.İyi araştırmadan alıp elde kalma durumundansa böyle yapmak çok daha iyi.
byariff
23.Haziran.2013, 21:46
ne acelicisiniz yahu hafta içi en az 1 transfer bekliyorum hatta sali gunu 1 tane bekliyorum favlayin :D
nannar
23.Haziran.2013, 21:53
Kerim Frei
Jem Karacan
Okay Yokuşlu
Arda Turan
Jefferson Farfan
Luis Nani
Carlinhos
Felipe Melo
Gökhan İnler
Umut Bulut
koyular gelse yeterli
mpaker66
24.Haziran.2013, 00:57
Gökhan ve umut gelsin yeter.
LadroN
24.Haziran.2013, 00:59
Kimse gelmesin.Burak'i satalim yeter:)
mustinho03
24.Haziran.2013, 01:07
Carlinhos gercekten kapali bir kutu brezilya ligini herkez biliyor 2 senedir ne bu carlinhos istedigi anlamadim gitti sanki dünyada ki son sol bek gibi hem takimimda kalmak istiyorum diyor.fazla naz asik usandirir diye bir laf Vardir bu carlinhos meseleside ona döndü.bu brezilyali oyuncular bizim türk oyunculardan daha da nazli.kendisini bulunmaz hint kumasi saniyor efe
nannar
24.Haziran.2013, 10:33
ben illa carlinhos olsun demem... kolarov da olur... aslında alınabilse taiwo gelsin :D at gibi...
byariff
24.Haziran.2013, 13:55
ilginç okan dericinin gelecegi iyi diyorlardi...
G.Saray'da sözleşmeleri sona eren Çağlar Birinci, Mehmet Batdal, Okan Derici, Serdar Eyilik ve Aykut Erçetin ile yollar ayrıldı.
arda tekrar donebilir hadi hayirlisi :D
AurelienChedjou
24.Haziran.2013, 15:22
Carlinhos'un dün değil ondan önceki gece maçını izledim bir asist ile oynadı , ofansif olarak gerçekten çok etkili zaten Brezilya Ligi'nin bir numaralı sol beki kendisi , defansif açıdan da , Riera , Hakan ve Çağlar'dan tabi ki çok daha iyi , Carlinhos hemen hemen her ileri çıktığında atağın sonunu muhakkak getiriyor yani topu öldürüyor ki yerine dönecek kadar zamanı olsun , ortalarına içerde ki arkadaşlarının vuruşu ile kendisinin şutu ile yani takımı hazırlıksız yakalandırmıyor , ancak tabi ki yanında oynayan sol stoperin dikkatli olmasında yarar var yani Chedjou'nun :)
Bu hafta için AB statüsü gelirse Carlinhos + Melo + Nani / Kanat bekliyorum sadece as takıma.
AB statüsü gelmezse Carlinhos + Gökhan İnler bekliyorum sadece as takıma.
mpaker66
24.Haziran.2013, 17:47
arda yada Nani... Heran olabilir gibi.
Fearless Coward
25.Haziran.2013, 00:01
http://www.ntvspor.net/haber/futbol/89759/meloda-mutlu-sona-dogru
Hadi bakalım inşAllah olur.Ben geri adım atmasını bekliyorum federasyonun 6+2+2 kuralı uzun yıllar devam etmeli bence.
IcedEarth
25.Haziran.2013, 00:12
Seçimi başkan kazandı, en geç gelecek haftanın sonuna kadar transfer büyük ölçüde bitirilmeli. Kampa kesinlikle tam kadro katılmalı. Sezon başına uyum problemi aşılmış olarak başlamalıyız.
europeanconquer
25.Haziran.2013, 09:24
AMK diyor ki;
http://img23.imageshack.us/img23/1746/wellington.png
Hayrına biri FM 13 profilini paylaşsın,oyunu sildim,profilini de bulamıyorum oyuncunun.
byariff
25.Haziran.2013, 13:40
onu ilk amk paylasmadi onlar sonradan paylasti :D evet alternatifler arasiymis wellington
europeanconquer
25.Haziran.2013, 15:58
Öncelik Melo'nun pozisyonu,transfer ilk olarak oraya yapılacak.
Başkan söyledi.
byariff
25.Haziran.2013, 15:59
Ünal Aysal : "Yabancı kuralı ile ilgili önümüzdeki günlerde doğru adımlar atılacağını umuyorum"
Ünal Aysal : "Bugünden sonra ancak transferde yetkim var bir takım hazırlıklarımız vardı uygulamaya geçme konumundayız"
Ünal Aysal : "Transferde 15-20 günde büyük gelişmeler olabilir "
Ünal Aysal : "2 ya da 3 tane önümüzdeki günlerde transfer olabilir."
Ünal Aysal : "Hiç kimseye değişik farklı bilgi vermeyeceğiz herkese hakkaniyetli bilgi vericez"
Ünal Aysal : "Klüpler birliğinin şuan bir başkanı var herhangi bir seçim ortamına girmedik. GS'da çok yüklü mesaim var başarılı olmalıyım"
Ünal Aysal : "Bu yüzden Klüpler Birliğine başkan olmam çok zor"
Ünal Aysal : "Melo'nun pozisyonu en önceliğimiz olan yer"
Ünal Aysal : "Önümüzdeki günlerde ilk alacağınız transfer haberi de Melo'nun pozisyonuna olacak"
uAburak89
25.Haziran.2013, 16:00
Melo'nun pozisyonu yerine bizzat Melo'nun kendisi ilk hedefimiz olsa çok daha güzel olur.
europeanconquer
25.Haziran.2013, 16:02
Arda Turan bu yaz dönemi için kapanmıştır,Ünal Aysal ;
Ne kulübü hazır,ne de oyuncu hazır.
diye bir açıklama yaptı.
Nocna Mora
25.Haziran.2013, 16:02
Melo'yu alsalar da macera aramasak diyorum ben.
europeanconquer
25.Haziran.2013, 16:04
Gökhan için şans varsa ben Gökhan'ın alınması taraftarıyım.Melo iyi hoş ancak çok tutarsız bir oyuncu,bize istikrarlı devamlı katkı sağlayan bir isim lazım.Melo gelirse de çok sevinirim ancak Gökhan varken Melo yanından geçemez.
Corpus
25.Haziran.2013, 21:38
Başkan yarın transferleri açıklasın buralar bayram olsun.
byariff
27.Haziran.2013, 01:24
Hull amrabata 7.5 vermis.
europeanconquer
27.Haziran.2013, 01:30
Üstüne bedavaya 2-3 oyuncu bile veririm ben o paraya,öyle bir teklif varsa acilen satılmalıdır Amrabat.
uAburak89
27.Haziran.2013, 01:32
Özel uçakla gönderelim teklif doğruysa.
europeanconquer
27.Haziran.2013, 01:34
Meşaleyi yakın beyler.
https://twitter.com/Haluk_Yurekli/status/350003745276428288
uAburak89
27.Haziran.2013, 01:40
Farfan iş yapar yapmasına da, maliyeti sağlam olur.
europeanconquer
27.Haziran.2013, 01:40
Farfar kim abi yeni yetenek mi ? :p
Şaka bir yana Amrabat gidip Farfan uygun bir fiyata gelecekse çok net söylüyorum 2 saat boyu durmadan kondisyon bisikleti süreceğim :n:
Bu arada FtwGs bir şey çıkartacak gibi,ama kıvrandırıyor milleti :n:
Dalga geçiyor resmen Ronaldinho yazdı adam.
uAburak89
27.Haziran.2013, 01:46
Dikkatinden de bir şey kaçmıyor. :)
Yabancı sınırı konusu netleşmeden transfer zor gözüküyor bence, temmuz ortasını bulur transferin tamamlanması.
europeanconquer
27.Haziran.2013, 01:56
Duyumcu falan takip etmeyeceksin arkadaş,Fotomaç'ı açacağım sabaha kadar hayallere dalacağım.Bu nedir yahu millet sinir hastası olur bunlardan bir ipucu koparabilmek için.Biliyorsan biliyorsundur,bilmiyorsan bilmiyorsundur,adam gibi söylersin veya söylemeyeceğim dersin.Sinirlendim bak.
Facx
27.Haziran.2013, 02:05
Duyumcu falan takip etmeyeceksin arkadaş,Fotomaç'ı açacağım sabaha kadar hayallere dalacağım.Bu nedir yahu millet sinir hastası olur bunlardan bir ipucu koparabilmek için.Biliyorsan biliyorsundur,bilmiyorsan bilmiyorsundur,adam gibi söylersin veya söylemeyeceğim dersin.Sinirlendim bak.
ftw işi dalgaya verdi zaten kendisi duyumcu falan değil olamazda söylediği adamlar gelmiyo genelde :D kaynağı haluk yürekli zaten onun :D
bu arada emre utkucan iş başında :icon_cool:
https://si0.twimg.com/profile_images/378800000043319964/f84e060b144e16e486c5ca8cc4db169a.jpeg
europeanconquer
27.Haziran.2013, 02:10
Yahu adamın ne yaptığı belli değil zaten ama bir şeyler bildiği açık,bildiklerini pek paylaşmıyor ama alakasız veya alakalı saçma sapan twitler atıyor,şahsen ben paranoyak oldum.
O gelmez,
acaba ?
Bu işe yaramaz,
cidden mi ?
Bir haber var :)
Goygoy,gelmezzzz
Facx
27.Haziran.2013, 02:11
Yahu adamın ne yaptığı belli değil zaten ama bir şeyler bildiği açık,bildiklerini pek paylaşmıyor ama alakasız veya alakalı saçma sapan twitler atıyor,şahsen ben paranoyak oldum.
O gelmez,
acaba ?
Bu işe yaramaz,
cidden mi ?
Bir haber var :)
Goygoy,gelmezzzz
dalga geçiyo bildikleri şeyleri dediğim gibi haluk yürekli ve ırmak kazuktan alıyo
europeanconquer
27.Haziran.2013, 02:18
Ben artık transfer falan takip etmiyorum sağolsun twitter manyağa çevirdi beni.KAP'a bildirilmediği sürece hiç bir transfer haberi umurumda değil.
byariff
27.Haziran.2013, 02:23
ftw bi ara iyiydi ama iyice dozunu kacirdi madem yaziosun arkasinida getirceksin sahsen benim kaynagim hepsini tik tik tik yaziyor ve guvenilir kaynak medyaya dusmeden falan hepsini soluyor adam :D
Kaan Souza
27.Haziran.2013, 05:41
İlk başta bu kadar populer değilken duyumları sağlamdı ve öyle öyle fenomen oldu.Bu sene şu "goygoy" olayının cılkı çıktı zaten.
byariff
28.Haziran.2013, 00:43
Farfan bitmis hayirli olsun keske draxleri alabilseydik :D
europeanconquer
28.Haziran.2013, 00:48
Farfan bitmis hayirli olsun keske draxleri alabilseydik :D
Kaynağın tam olarak neresi abi ? Twitter dersen kafanı keserim :n: İsim ver yani.
E.Cartman
28.Haziran.2013, 00:49
Açık Mert Korkusuz net rakamlarla falan konuşmuş bitti diyorlar Farfan için. İspanyol'la kaynakları aynı galiba :zuhaha Abdul Kader Keita vol.2 olur ancak ben uzun süreli sözleşme yapılması taraftarı değilim çünkü uzun süre üst düzey futbol oynayabileceğini düşünmüyorum. En fazla 2 sene oynar 3. sene kalırsa Farfan yuhalanır kalmazsa yönetim yuhalanır gibi geliyor. Bu 1-2 sene içinde Keita gibi sevileceği kesin ancak sonrası muallakta. Bizden sonrada 3 seçeneği var zaten, Hollanda, Katar, Peru ki kuvettle muhtemel Katar'a gider.
Lan o değilde adam daha gelmeden gönderdim ben :n::n:
byariff
28.Haziran.2013, 00:51
kaynak amk yeni yazdilar :D
europeanconquer
28.Haziran.2013, 00:53
Aynen AMK Spor'un haberiymiş,bu kadar kesin konuştuklarına göre hayırlı olsun.
Bende gram heyecan yok.Ünal Başgan transferde bütün heyecanımızı götürdü,yönetim istifa !
byariff
28.Haziran.2013, 00:57
kanat aliyorsak tekrar eskiye doncez galiba 4-3-1-2 uygun iste abi al 4-3-1-2 ye uygun adamlari.
Corpus
28.Haziran.2013, 00:58
Kanatlı futbola hayır !
Partenopei
28.Haziran.2013, 00:59
Farfan geldiyse eğer Galatasaray'ın yeni sezondaki taktiğini çok merak ediyorum ben.Oysa ki 4-3-1-2 yi bayağı başarılı oynuyordu takım.
europeanconquer
28.Haziran.2013, 01:01
Siz Fatih Terim'misiniz niye bu kadar sıkıntı yapıyorsunuz ?
Diye sorasım var :n:
Corpus
28.Haziran.2013, 01:03
Siz Fatih Terim'misiniz niye bu kadar sıkıntı yapıyorsunuz ?
Diye sorasım var :n:
Hoca gerçekte her türlü oynatır da FM'de biz nasıl oynatıcaz ?:(
Facx
28.Haziran.2013, 01:03
Fatih Terim ' in kanat ve bize karşı iyi oynayan oyunculara sevdasını anlamış değilim bence Fatih hocanın transfer yapma kabiliyeti malesef iyi değil gözlemlediği oyuncu havuzu da dar keşke Emre Utkucan ve scout ekibi daha aktif bir rol oynayabilse transferde (tabi ne kadar başarılıdır scout ekibi onuda bilmiyoruz ya )
europeanconquer
28.Haziran.2013, 01:08
Kadro kurayım dedim,kuramadım ya la.
mpaker66
28.Haziran.2013, 01:54
Fatih Terim ' in kanat ve bize karşı iyi oynayan oyunculara sevdasını anlamış değilim bence Fatih hocanın transfer yapma kabiliyeti malesef iyi değil gözlemlediği oyuncu havuzu da dar keşke Emre Utkucan ve scout ekibi daha aktif bir rol oynayabilse transferde (tabi ne kadar başarılıdır scout ekibi onuda bilmiyoruz ya )
Tek farfan ile yargılamak yanlış olmamış mı?
Chedjyou muslera eboue Melo ujfa? Bence Fatih hoca transfer konusunda eskisi gibi değil. Sadece hızlı kanat takıntısı var.
E.Cartman
28.Haziran.2013, 02:14
http://s7.directupload.net/images/130627/q3zbjg6w.swf
:n::n:
Facx
28.Haziran.2013, 02:18
Tek farfan ile yargılamak yanlış olmamış mı?
Chedjyou muslera eboue Melo ujfa? Bence Fatih hoca transfer konusunda eskisi gibi değil. Sadece hızlı kanat takıntısı var.
Amrabat la dany var dokayı istemişti bi ara allahtan ibb vermedi tek farfanla yargılamıyorum tüm transferleri fatih hoca yaptırmıyodur elbet sunulup seçtiği adamlardır onlardan bazıları tabiki her istediği oyuncuda kötü olcak değil benim orda demek istediğim bi adam bize karşı iyi oynadıysa mutlaka istiyoruz o adamı özelliklse kanatsa fenerin kendisine gol atan forvetleri almasına benzedi bu iş :D
byariff
28.Haziran.2013, 02:21
dany"nin neyi var yahu ? cogu macda bizi kurtaran adam sahsen begeniyorum ben dany"yi riera dediniz bu yil gorduk nasil oynadigini amrabat diyorsunuz ama fazla sure alamadi aldigi sureleride bence iyi kullandi.
Facx
28.Haziran.2013, 02:28
dany"nin neyi var yahu ? cogu macda bizi kurtaran adam sahsen begeniyorum ben dany"yi riera dediniz bu yil gorduk nasil oynadigini amrabat diyorsunuz ama fazla sure alamadi aldigi sureleride bence iyi kullandi.
dany nin yanına kendisini beğeniyorum diye not yazmıştım düzeltirken silmişim :D bu arada amrabat 1-3 m € arası gelse hak verirdim sanada 8 m € a geldi bu adam (bu arada ben orda oyuncuları kötülemiyorum transfer görüşü çok dar diyorum sadece bide kanat oyuncusu isteği yanlış bana göre )
bu arada farfan haberleri çoğaldı genel olarak çok beğendiğim bi kanat nani her ne kadar daha genç ve teknik olsada istikrar açısından naniden iyidir ama ikiside gelirse 4-3-1-2 sisteminin devamı zor bu yüzden çekincelerim var neyse hayırlısı artık bundan sonrası Fatih hocanın :D
zarateray
28.Haziran.2013, 02:57
Galatasaray yabancı sınırlamasında düzenleme olursa 4-2-3-1 e dönmesi mantıklı olur baska türlü bir taktik gelmiyor aklıma Farfan'ın rahat oynayabileceği bir de 4-4-2 var ama kimi kesiceksin bu sefer sneijder yalan olur
Kaan Souza
28.Haziran.2013, 07:00
Melo'nun yerine Gökhan İnler gelirse böyle bir diziliş ile devam edebiliriz ama Sneijder'den verim alamıyoruz bu taktikte.
Muslera
Hamit - Chedjou - Semih - Riera
Farfan - İnler - Selçuk - Sneijder
Drogba Burak
Ya da 4-2-3-1 ..
Muslera
Hamit - Chedjou - Semih - Riera
İnler-Selçuk
Burak-Sneijder-Farfan
Drogba
Bu kural varken Gökhan'ı almamız şart.
europeanconquer
28.Haziran.2013, 09:06
Kaleciler;Muslera,Ufuk,Eray
Savunmalar:Eboue,Chedjou,Dany,Semih,Hakan,Riera, Sabri
Orta sahalar;Selçuk,Yekta,Ceyhun,Emre,Amrabat,Sneijder, Furkan,Culio,Yiğit,Hamit,Erman
Forvetler;Elmander,Burak,Drogba,Kazım,Sercan
Elimizde bu oyuncular var şu an,sözleşmesi şimdilik uzatılmayan oyuncular ise;
Ujfa,Gökhan,Engin,Çağlar,Aydın,Aykut
Kalın ile işaretlediklerime kesin gider gözüyle bakıyorum,orta sahaya 2 takviye gerekiyor,1 tane kanat alınırsa iyi olur,forvete gerek yok zaten Umut gelir kesin,sol bek olmasa da olur,Gökhan Zan ile sözleşme uzatılmazsa Eren Güngör,Aykut Demir,Serdar Aziz,Musa Nizam vb. genç sayılabilecek bir stoper de alınabilir.
davidvilla
28.Haziran.2013, 10:06
Spanoulis sesleri...
KAYNAK (http://www2.sporx.com/basketbol/tbl/aysaldan-spanoulis-aciklamasiSXHBQ334255SXQ)
Sirius Black
28.Haziran.2013, 11:25
Eğer kanatlı sisteme geçersek bu Drogba'yı rotasyon için kullanacağız anlamına gelir.
pele96
28.Haziran.2013, 13:03
Aysal ilk hedefimiz Melo'nun yeri sonrada sol bek dememiş miydi ?
E.Cartman
28.Haziran.2013, 13:32
Halil Altıntop'un sözleşmesi feshedilmiş. Bize gelebilir, şaşırtmaz.
Facx
28.Haziran.2013, 15:03
Allah korusun sirf hamitin kardesi diye oyuncu mu alicaz
sui generis
28.Haziran.2013, 15:06
Allah korusun sirf hamitin kardesi diye oyuncu mu alicaz
yok hamitle alakalı değil. Trabzon ile alakalı :D
europeanconquer
28.Haziran.2013, 15:07
Aynen Trabzonspor'dan sezonluk transfer yapmamız gerekiyor :n:
Şaka bir yana skor olarak katkı yapmasa bile oyun anlamında bize uyabileceğini düşündüğüm bir forvet Halil,gelirse niye geldi demem şahsen.Yerli,bedava,yerli forvetler içerisinde belli bir isme sahip bir oyuncu.
uAburak89
28.Haziran.2013, 15:29
Trabzon göndermeleri bayatladı sanki. :)
Fatih Terim Hali'i alternatif olarak isteyebilir, Hamit faktörü var, zaten piyasada fazla Türk forvet yok. Bonservis sorunu olmayan, maliyeti düşük bir isim olarak düşünülebilir Halil. 4. forvet Sercan olacağına Halil olabilir pekala. Benim tercihim forvet hattının Drogba, Burak, Umut ve Necati şeklinde olması, umarım da bu şekilde olur.
Facx
28.Haziran.2013, 16:06
Biz bu berki ne zaman cikaricaz a takima 3 forvet + berk veya baska bi potansiyelli forvet yeter bence
europeanconquer
28.Haziran.2013, 16:17
Melo kaldı beyler,bonservisi 4,5 milyon euro.
Edit:
Vahiy gelmiş gibi yazmışım :n:
34cimbom34 ''4,5 milyon euro'ya Melo kalıyor.'' yazdı.
Redrum
28.Haziran.2013, 16:45
ilk yarı hamit oynar ikinci yarı halil onun yerine oynar ama çaktırılmaz.. Hamit biraz dinlenince halil hamit degişikligi yapılır ve tekrar hamit girer :D
byariff
28.Haziran.2013, 18:41
34cimbom34 @34cimbom34 Korumalı hesap 2 dk
kesin ve net olarak yazabilirim artık melo kaldı hayırlı olsun
34cimbom34 @34cimbom34 Korumalı hesap 35 sn
benim aldığım bilgi budur bekleyip göreceğiz
hadi bakalim yine bilcek mi :D
europeanconquer
28.Haziran.2013, 18:43
Kesin ve net olarak ilk ben yazdım yukarıda :n: :p
İnşallah doğrudur.
europeanconquer
28.Haziran.2013, 19:39
1 Temmuz'a kadar orta saha gelmezse çarşı karışır beyler,basarım Florya'yı ,yakarım :(
Biriniz de transferlerle ilgili yorum yapaydı da flood yapmayaydım :0:
Nocna Mora
29.Haziran.2013, 04:50
Halil gelmesin. Hamit'ten sonra bir baska yetersiz oyuncuya daha tahammül edebilecegimi düşünmüyorum.
europeanconquer
29.Haziran.2013, 10:00
AMK'ya göre Engin Baytar takımda kalıyormuş.O kadar gitsin gitsin dedik Fatih Hoca bir türlü vazgeçmedi şu adamdan,hazır olduğu zaman nasıl oynadığını herkes biliyor ama Engin'e bir gram güvenmiyorum.Yine saçma sapan hareketler yapar bence.Gideydi iyiydi.
davidvilla
29.Haziran.2013, 11:05
Kalsın kalsın :)
C h A o S
29.Haziran.2013, 11:08
Aysal açıklama yapmış.Okumak istemeyenler için kısaca Elmander-Culio ve Ujfa kesin yolcu.Kerim Frei Galatasaray'a yakınmış.
Vatan’ın sorularını yanıtlayan Aysal, Gökhan İnler’in parayı ön plana çıkardığının altını çizerek Amrabat’ın transfer sürecindeki durumunu örnek gösterdi: “Melo mu Gökhan mı sorusunu sorarsanız Melo daha yakın derim. Ama bakarsınız başka bir isim de olabilir. Transfer edeceğimiz isimler en az bizim istediğimiz kadar onların da G.Saray’da oynamayı istemesi lazım.
‘Şu kadar para alacağım için şu kulübe gidiyorum’ anlayışı G.Saray’a pek uymuyor. Gökhan bende böyle bir izlenim yarattı. Bize Amrabat gibi oyuncular lazım. Hatırlarsınız transferinde kendi alacaklarından feragat etti G.Saray’a gelebilmek için. Melo bu kriterlere daha çok uyuyor.”
“Kadromuzdan gönderilecek isimler belli. Hepsi G.Saray’a hizmet etmiş isimler. Elmander, Cluio ve Ujfalusi ile yolları ayırma kararı aldık. Onların kalbini de kırmadan yollamak önemli. Mesela Elmander. Çok sevdiğimiz, bize çok faydası olan bir oyuncu. Ama geçen sene yaşadığı şansızlık ortada. Ujfalusi’nin de sözleşmesi sona erdi. Onunla da yollarımız ayrılacak."
"Emmanuel Culio, kiralık gittiği 2 sene boyunca oynadığı takımların en iyisiydi. Tahmin ediyorum ki performansı sonrası bu sene de kendine iyi bir takım bulacaktır. Böylece 3 tane yabancı oyuncu kontenjanı kendiliğinden boşalıyor. Zaten bizim de devreye sokacağımız yabancı sayısı üçten fazla değil.”
“Jem Karacan’ı kulübü bırakmaya yanaşmadı. Okay Yokuşlu da radarımızda. Kulübüyle bir seviyede görüşülüyor. Ama şu an için net bir durum yok. Kerim Frei ise şu an bize en yakın oyuncu diyebilirim. Onun kulübüyle görüşmelerimiz olumlu geçiyor.”
Eminoski
29.Haziran.2013, 12:51
Transferler konusunda bu adam kadar açık sözlü olan biri daha yok şu an Türkiye'de.Geldiğinden beri hem dediğini yapıyor hemde isim vermekten kaçınmıyor.Helal olsun.
Redrum
29.Haziran.2013, 13:48
Türkiye U20 takımında sol bekte bir İlkay vardı, hoşuma gitti oynayışı o adam kimdir nedir? Böyle adamları alsak ya takıma?
europeanconquer
29.Haziran.2013, 13:52
https://twitter.com/Haluk_Yurekli/status/350727274661814273
Melo,Kerim,Halil,Okay,Carlinhos olur bence.
Halil'i hemen altında ki mesajda ima etmiş ondan yazdım.
https://twitter.com/Haluk_Yurekli/status/350722334920937472
byariff
29.Haziran.2013, 13:55
halili ne yahu oyle bir yanlis yapilmaz umarim.
uAburak89
29.Haziran.2013, 14:24
1 aydır aynı isimler dönüp duruyor, aynı haberler ısıtıp ısıtıp önümüze sunuluyor. Transfer dönemlerinden nefret ediyorum. Ben Fatih Terim, Selçuk'u, Drogba'yı özledim, başlasın artık şu hazırlık maçları valla vakit geçmiyor..
europeanconquer
29.Haziran.2013, 16:11
AMK Spor Amrabat diyor,Hull City diyor,7m sterlin diyor :(
Bende inşallah inşallah diyorum.
Redrum
29.Haziran.2013, 16:59
AMK Spor Amrabat diyor,Hull City diyor,7m sterlin diyor :(
Bende inşallah inşallah diyorum.
Kandırmayın galatasaraylıları.....
Fearless Coward
29.Haziran.2013, 18:48
Umut Toulouse'de kalacak diyorlar Halil alınabilir onun yerine ama bence forvete Elmander'i yollayıp bi yabancı alsak güzel olabilir.Amrabat haberi doğru olabilir daha önce NtvSpor'da da görmüştük İngiltere'den talipleri var diye.Bu hafta bir transfer bekliyorduk ama yönetim pause tuşuna basmış transferde ay başında başlarız transferlere herhalde.
himone
29.Haziran.2013, 19:11
Tottenham Burak için 17 milyon sterlin bütçe ayırmış, Ntvspor'da çıkmış. Vallaha çok iyi para ama Türk olduğu için durum iyi değil.
ShevAnil
29.Haziran.2013, 19:26
Varsa öyle bir durum direk satılsın, düşünülmeden.
europeanconquer
29.Haziran.2013, 19:38
Yabancı sınırı varken Burak ayrılamaz takımdan.
byariff
30.Haziran.2013, 00:18
Carlinhos defteri kapandi melonun bolgesine wellington sao paoludaki.
AurelienChedjou
30.Haziran.2013, 12:58
Amkspor , Bugün Hakan Çalhanoğlu'nu yazmış bize.
Kerim Frei ve Okay Yokuşlu'yu da yakından takip ediyormuşuz.
Riera - Mathiue takası yeniden gündeme gelmiş.
Fatih Terim onay verirse Halil , bize imza atacakmış yedek alternatif yerli forvet olarak düşünülüyormuş.
Melo için Şükrü Hanedar , İtalya'ya gidip , Juve'li yöneticilerle görüşmüş hafta içi , pazarlıklar devam ediyormuş 4-5 Mn € arası bir fiyata bitirilmesi planlanıyormuş.
Kaynak : AMKSpor
E.Cartman
30.Haziran.2013, 14:00
“Ailecek Galatasaraylıyız. Ben de çocukken Galatasaraylıydım. En sevdiğim takım… Fatih Terim çok iyi bir hoca. Bu takımın içinde olsaydım çok mutlu olurdum. Mesela Selçuk İnan’ın yanında oynamak benim için çok güzel olurdu.”
http://amkspor.com/2013/06/30/hakan-yakinda-aslan.html
Hakan eğer böyle şeyler dediyse gerçekten dakka durmasın gelsin, oynasın Selçuk abisiyle. Sneijder, Drogba, Selçuk, Fatih Terim 4'lüsünden öğrenecekleri ona çok şey katar.
byariff
30.Haziran.2013, 14:10
riera-mattihu takasi olmaz bence hakan insallah gelir ya ama zor.
hani videoya gore yorum yapilmaz ama seri ve hizli adam welllington kademeside iyi :D
http://www.youtube.com/watch?v=MvTwfiEXrsA
erdem344
30.Haziran.2013, 17:20
hakan yenı hamburga gıttı yanlış bilmiyorsam
Bordo61Mavi
30.Haziran.2013, 17:37
Halil Trabzondaki son donemdeki performansiyla sistem oyuncusu oldugunu gosterdi.
Galatasaray Umut'u alacagina bedava Halil alsa cok daha karli cikar.
europeanconquer
30.Haziran.2013, 17:40
hakan yenı hamburga gıttı yanlış bilmiyorsam
Hamburg'un oyuncusu zaten,kiralıktı bu yıl.
Hamburg bırakmaz zaten ben ihtimal vermiyorum.
Sirius Black
30.Haziran.2013, 18:43
Hakan Çalhanoğlu, Kerim Frei, Okay Yokuşlu gibi isimleri kesinlikle kadromuza katmamız gerekiyor.
Yavuz12
30.Haziran.2013, 19:53
O değil de bir transfer açıklansa artık.
europeanconquer
30.Haziran.2013, 19:57
Irmak Kazuk akşam transfer açıklanabilir dedi.
Acaba ?
https://pbs.twimg.com/media/BOBN98qCIAI9kuQ.jpg:large
Özgür Çetin
30.Haziran.2013, 21:13
o kadın kım:D
E.Cartman
01.Temmuz.2013, 00:05
Beyler o_O
Euronews Sport @euronewssport 3 dk
LAST MİNUTE : Unlike the sporting director Sammer , Robben is rejected by Guardiola and therefore agreed a 3 year contract with Galatasaray
Corpus
01.Temmuz.2013, 00:07
Haydaaa noluyor...fake hesap :uzgun:
"MİNUTE" :n:
Redrum
01.Temmuz.2013, 01:00
Ayrıca "son dakika" "- "last minute" diye çevirilmez ki benim bildiğim :D
europeanconquer
01.Temmuz.2013, 01:05
Bırakın Robben'i artık şu Melo gelsin yahu.
Bu arada yine bir kampa transferler eksik girerek geleneği bozmuyoruz !
Cengo
01.Temmuz.2013, 01:23
Ayrıca "son dakika" "- "last minute" diye çevirilmez ki benim bildiğim :D
White Sea olmuş bu :)
Bkz. Mediterranean Sea
Breaking News kullanılıyor.
AurelienChedjou
01.Temmuz.2013, 01:25
Şu AB sistemi bir gelsin ondan sonra bizi kimse tutamayacak , eze eze lig şampiyonu ve en azından CL çeyrek finalisti olacağız.
Kaka Leite
01.Temmuz.2013, 01:29
Şu AB sistemi bir gelsin ondan sonra bizi kimse tutamayacak , eze eze lig şampiyonu ve en azından CL çeyrek finalisti olacağız.
O sistemin gelmesi çok zor hatta bana göre imkansız..
6+2+2 olur en fazla o kadar. AB sistemini getirmek o kadar basit bir iş değil..
AurelienChedjou
01.Temmuz.2013, 01:32
O sistemin gelmesi çok zor hatta bana göre imkansız..
6+2+2 olur en fazla o kadar. AB sistemini getirmek o kadar basit bir iş değil..
Dediğiniz gibi size göre benim bu konuda bir fikrim yok ancak medyada çıkan haberler olayların olumlu yönde ilerlediğine dair , bakalım , bekleyelim :)
europeanconquer
01.Temmuz.2013, 01:36
AB kuralını federasyon çıkartmaz ancak mahkeme kararıyla çok zor olacağını sanmıyorum.Federasyonun düzgün bir hale getirmesi gerekiyor sınırlamayı.Yoksa AB kuralı ile ilgili dava açılabilir.Şimdi diyeceksiniz AB ülkesi değiliz,olması imkansız.Nihat Kahveci'de AB vatandaşı değildi ancak mahkeme kararıyla oldu.Çok zor bir şey değil sanıyorum.Eğer bir uzlaşı bulunamazsa bu sistem er ya da geç gelir.
AurelienChedjou
01.Temmuz.2013, 01:42
AB kuralını federasyon çıkartmaz ancak mahkeme kararıyla çok zor olacağını sanmıyorum.Federasyonun düzgün bir hale getirmesi gerekiyor sınırlamayı.Yoksa AB kuralı ile ilgili dava açılabilir.Şimdi diyeceksiniz AB ülkesi değiliz,olması imkansız.Nihat Kahveci'de AB vatandaşı değildi ancak mahkeme kararıyla oldu.Çok zor bir şey değil sanıyorum.Eğer bir uzlaşı bulunamazsa bu sistem er ya da geç gelir.
Kesinlikle , çünkü ortada geçen bir Ankara Antlaşması var ek olarak Nihat'ın olayı ile benzerlik teşkil ettiğinden dolayı olayın 2-3 hafta maksimum 1 ay içerisinde sonuçlanması bekleniyor :)
Namzet
01.Temmuz.2013, 01:44
AB kuralının gelmesi yabancı sınırlamasının kaldırılması demek,olacağına pek ihtimal vermiyorum
AurelienChedjou
01.Temmuz.2013, 01:46
AB kuralının gelmesi yabancı sınırlamasının kaldırılması demek,olacağına pek ihtimal vermiyorum
Bekleyip , görelim benim bir fikrim yok bu konuda.
europeanconquer
01.Temmuz.2013, 01:46
Bu olayın federasyonla alakası yok hocam,eğer mahkeme kararı davayı açanlar lehine verirse hiç bir şey yapamaz federasyon,sınır yine aynı kalır ancak AB pasaportu olan oyuncular yabancı sayılmaz.
byariff
01.Temmuz.2013, 01:52
kalkmasa bile 6-2-2 olcak.
sui generis
01.Temmuz.2013, 01:55
Nihat olayı ile alakası yok ki :)
Şöyle; Nihat kısaca Türkiye'nin ab grubu ülkelere dahil olduğunu söylemiş ve kabul etmişti. Burada ise; Türk olmayan herkes yabancı oluyor. Yani avrupalı adam Türk statüsünde olduğunu iddia etmesi gerekiyor. Bu da Nihat'ın iddiasıyla olamıyor. Ancak Türkiye'de Avrupa birliği serbest olur ve Avrupa birliğine girmek için müzakere halinde olan bir ülke olursa ve biz o ülke futbolcusunu yabancı sayarsak o adam Nihat'ın yola başvurur. Yani mahkeme ab vatandaşı serbest diye karar veremez anca federasyon.
pele96
01.Temmuz.2013, 02:01
Galatasaray'ı bu sezon bilmemde gelecek sezon artık genç yabancı yeteneklere yönelmesi gerek Avrupalı klüpler bunu yapıyor geliştir sat metodu Galatasarayda artık avrupada belli biryere kapağı attıktan sonra artık yeteneklere yönelmeli.
europeanconquer
01.Temmuz.2013, 02:27
Nihat olayı ile alakası yok ki :)
Şöyle; Nihat kısaca Türkiye'nin ab grubu ülkelere dahil olduğunu söylemiş ve kabul etmişti. Burada ise; Türk olmayan herkes yabancı oluyor. Yani avrupalı adam Türk statüsünde olduğunu iddia etmesi gerekiyor. Bu da Nihat'ın iddiasıyla olamıyor. Ancak Türkiye'de Avrupa birliği serbest olur ve Avrupa birliğine girmek için müzakere halinde olan bir ülke olursa ve biz o ülke futbolcusunu yabancı sayarsak o adam Nihat'ın yola başvurur. Yani mahkeme ab vatandaşı serbest diye karar veremez anca federasyon.
AB vatandaşı serbest diye değil geçmişte imzalanan antlaşmalardan ötürü bu oyuncular hakkında statü ayrımı yapılıyor diyerek dava açılacak veya oyuncular kendileri açacak artık hangisiyle olacaksa,neyse olduğu zaman görürsün abi.
Redrum
01.Temmuz.2013, 03:46
Gerçekten AB statüsünü istiyor musunuz? Ben bir galatasaraylı olarak istemiyorum. Her şeyin bir sınırı var. 6+2+2 gayet makul. 18 kişilik kadroda 3 tane Türk oyuncu olunca hoşunuza gidecek mi?
europeanconquer
01.Temmuz.2013, 03:51
Eğer sadece 3 tane Türk oyuncu o seviyedeyse gider.Kimse Türk oyuncuları kısıtlamıyor ki,Türk oyuncular kendi kendilerini kısıtlıyorlar,yıllar boyu şans verilip bir halta yaramayan onlarca oyuncu var.
AurelienChedjou
01.Temmuz.2013, 04:07
Gerçekten AB statüsünü istiyor musunuz? Ben bir galatasaraylı olarak istemiyorum. Her şeyin bir sınırı var. 6+2+2 gayet makul. 18 kişilik kadroda 3 tane Türk oyuncu olunca hoşunuza gidecek mi?
Hoşumuza gitmesi tabi ki ayrı mesele bu sistemle Türk oyuncular yatmayacak , az buçuk oynayan 7-8 Mn € civarlarına kapağı Galatasaray'a , Fb'ye yada Bjk'ye atmayacak.
Örnek ; Alper , Veysel vs. gibi oyuncular.
Adam kendini daha çok geliştirmek zorunda kalacak , bu durum kadro ile alakalı değil , Almanya'da da AB statülü sistem var ancak adamların altyapıdan oyuncu geldiği için bugün en büyük iki Alman kulüplerinin as takımlarına bakalım kaç yabancı var ;
Bayern ;
Neuer
Lahm Boateng Dante Alaba
Schweinsteiger Martinez
Robben Müller Ribery
Gomez(Mandzukic)
5 , maksimum 6 yabancı var.
Dortmund ;
Weindenfeller
Piszczek Hummels Subotic Schmelzer
İlkay Bender
Blaszczykowski Götze Reus
Lewa
4 , İlkay'ı Türk sayalım 5 yabancı var neden adamların altyapı sistemleri harika , AB statüsünün bu durumda sıkıntısı değil buna artısı oluyor.
AurelienChedjou
01.Temmuz.2013, 04:08
Eğer sadece 3 tane Türk oyuncu o seviyedeyse gider.Kimse Türk oyuncuları kısıtlamıyor ki,Türk oyuncular kendi kendilerini kısıtlıyorlar,yıllar boyu şans verilip bir halta yaramayan onlarca oyuncu var.
Dediğim mesele aynen bu işte :0:
Redrum
01.Temmuz.2013, 04:26
Sizce altyapı ve oyuncuların gelişim sorunu yabancı sınırıyla mı mı çözülür veya tamamen bununla mı alakalı? Almanya örneği çok saçma değil mi? Örnek alınması gereken şey AB statüsü mü? AB statüsü bunun için bir araç olabilir mi?
6+2+2 gayet güzel. Belki 6+4 veya 8+2 mantıklı olabilir biraz daha. Ama AB statüsü çok gereksiz olur.
Öyle çok milliyetçi falan bir insan da değilimdir ama, Semih, Hamit, Burak, Selçuk, Sabri desek, 18 kişilik kadroda 13 yabancısı olan bir takımın sözgelimi CL'de yarı final oynaması, bir Türk takımının CLde yarı final oynaması hazzını bana fazla yaşatmayacaktır mesela.
Ayrıca yabancı sınırına rağmen aşırı yabancı yığılması var ligimizde. Saçma sapan yabancılarla dolduruyorlar takımları. Doğru düzgün oyuncu alsınlar da öyle konuşsunlar bence büyük takımlar.
europeanconquer
01.Temmuz.2013, 04:38
İyi de altyapı gelişiminin alakası yok yabancı sınırı ile,Bende isterim bütün takım Türk oyunculardan oluşsun hepsi Avrupa seviyesinde itibarlı oyuncular olsun.Bir ülkeden örnek alalım demiyorum ancak belli bir Avrupa ülkesinin -bu da ya Almanya ya İngiltere olmalıdır- yabancı statüsünü kendimize entegre etmeliyiz.
Altyapı mevzusuna gelirsek,baştan savma olduğu belli buna kimse karşı çıkmıyor,ben hiç bir antrenörün yardımıyla isim yapmış bir oyuncumuz olduğuna inanmıyorum,mesela Arda Turan giderken Türkiye'nin en önemli oyuncusuydu,gitti orada o kadar çok gelişti ki arada ki fark açıldı milli takımda.Takım da ki bir çok kişi hiç bir şey yapamıyor,yapmaya çalışan Arda'da passız oynuyor bencil oynuyor diye eleştiriliyor.Bakın Türk futbolunun çıkardığı en üst düzey oyuncu bile eleştiriliyor.Bir de buralara tek başına gelmiş.Bizim Avrupa'dan antrenör almamız lazım,paraya acımayacaksın,getirteceksin antrenörü,hem antrenör yetiştirecek,hem oyuncu yetiştirecek.
Şu an uykulu olduğumdan anlatmak istediklerimi tam yazamadım ancak idare edin işte :D
Kaka Leite
01.Temmuz.2013, 04:47
Çileği bırakın altındaki pasta olur direkt Ceko reyis. :D
Ama umutlanmanın anlamı yok tabi, dalgasına diyorum. Yoksa hayatta gelmez malesef.
Alttaki yazıyı okumadan önce üstüme alındım :n:
Ne oluyor dedim kendi kendime :smismileyiw2:
Cengo
01.Temmuz.2013, 06:09
Almanya'da takımların bütçeleri zayıftı. Kadro kalitesi düşmüş, ligin itibarı zayıflamıştı.
Önce stadyumları, sonra altyapıları yenilediler. Altyapıdan oyuncu çıkartılması için Federasyon oturup tek tek kulüpler ile görüşmüş. Yani ortak bir fikir birliği ile altyapılardan oyuncu çıkartılması ve oynatılması sağlandı. Gelinen nokta ortada.
Sınırsız yabancı kuralı var olmasına var ama Almanlar buna güvenip doldurmadılar kadroları yabancılar ile. Altyapıları kullanmasalar, doldursalar facia olurdu. Alman Milli Takımı çağıracak oyuncu bulamazdı.
Sınırsız yabancı Türk Futbolu'nun sonu demektir.
Almanlar işi düzgün yapıyorlar. Yabancı oyunculara sığınıp kurtulmuyor baskıdan. Günü kurtarmak için geleceği tehlikeye atmıyorlar. Planlı yaptıkları için bütçe problemi de yaşamıyorlar. Bizim gibi şişirmiyorlar kadroları. Genç yaşta yabancı oyuncuları getirip yetiştirip Milli Takım'a da devşiriyorlar ayrıca. Almanya ile kendimizi karşılaştırmayız. Her şeyimiz falso.
Nihat'ın davası 1 yıl sürdü diye hatırlıyorum.
nannar
01.Temmuz.2013, 10:58
Federasyon engellesin bakalım bu sezonluk.nasıl olsa yakındır onların da ipinin çekilmesi. türk futbolunu asıl kimin bitidiği de gün gibi ortada. daha düne kadar teşekkür ya da takdir bekleyenler şimdilerde kedi gibi sağa sola saklandılar ve bekliyorlar :)
europeanconquer
01.Temmuz.2013, 11:35
Almanya'da takımların bütçeleri zayıftı. Kadro kalitesi düşmüş, ligin itibarı zayıflamıştı.
Önce stadyumları, sonra altyapıları yenilediler. Altyapıdan oyuncu çıkartılması için Federasyon oturup tek tek kulüpler ile görüşmüş. Yani ortak bir fikir birliği ile altyapılardan oyuncu çıkartılması ve oynatılması sağlandı. Gelinen nokta ortada.
Sınırsız yabancı kuralı var olmasına var ama Almanlar buna güvenip doldurmadılar kadroları yabancılar ile. Altyapıları kullanmasalar, doldursalar facia olurdu. Alman Milli Takımı çağıracak oyuncu bulamazdı.
Sınırsız yabancı Türk Futbolu'nun sonu demektir.
Almanlar işi düzgün yapıyorlar. Yabancı oyunculara sığınıp kurtulmuyor baskıdan. Günü kurtarmak için geleceği tehlikeye atmıyorlar. Planlı yaptıkları için bütçe problemi de yaşamıyorlar. Bizim gibi şişirmiyorlar kadroları. Genç yaşta yabancı oyuncuları getirip yetiştirip Milli Takım'a da devşiriyorlar ayrıca. Almanya ile kendimizi karşılaştırmayız. Her şeyimiz falso.
Nihat'ın davası 1 yıl sürdü diye hatırlıyorum.
Bu tarz şeyleri yapması gerekiyor işte federasyonun,alın yabancı sınırı,hadi oyuncu çıkartın,yerli oyuncularaa şans verin tarzı saçma sapan bir yöntem olmaz.
AB kuralı zaten TFF ile bir çözüme ulaşılmaz ise zorlanacak.Ben altyapı ve yabancı sınırını birbirine yaklaştırmıyorum bile,yabancı sınırı yokken de gayet altyapını geliştirebilirsin.Bizim yöneticilerimiz para yerine başarıya odaklanırsa altyapıdan daha iyi oyuncular çıkarabiliriz.Bu arada tamam yabancı yüklenmesi var ancak bu yabancı hastalığının değil Türk oyuncuların beceriksizliğinin suçudur.Kimse bana anlatmasın şans bulamıyorlar diye,bir şey olacak futbolcu zaten kendini gösterir.
mpaker66
01.Temmuz.2013, 11:47
Ben sınırsız yabancıdan çok şunun uygulanması taraftarıyım . Sene başında federasyona 24 kişilik liste verirsin bu oyuncuların en az 8 i senin altyapından yetişmiş olacak en az 5 i de Türkiye de yetişmiş olacak. Gerisi sana kalmış.
europeanconquer
01.Temmuz.2013, 11:48
8 altyapı için çok fazla,belli bir altyapı sistemi getirmeden altyapı oyuncu sınırı koymak saçma olur.
mpaker66
01.Temmuz.2013, 11:58
Bu işe bi yerden başlamak lazım. Rakamlara takılmayın 8 değilde 6 olur. Ayrıca 24 te 8 normal bence.
europeanconquer
01.Temmuz.2013, 12:04
Olması gereken ona benzer bir şey tabi ki ancak bugün baktığınız zaman 6-8 tane altyapı oyuncusu ile oynamak mümkün değii,belli bir sistem oluşturursun,bu sistem işlemeye başladığı vakit belli bir zorunluluk getirirsin altyapı ile ilgili.
DenizlispoR
01.Temmuz.2013, 12:20
8 altyapı için çok fazla,belli bir altyapı sistemi getirmeden altyapı oyuncu sınırı koymak saçma olur.
Takımları böyle bir şey için zorlarsak yıllar içinde altyapı sisteminin geliştiğini de görürüz. Öteki türlü takım başkanlarının kaç tanesi alt yapı için para harcamak ister ki ?
mpaker66
01.Temmuz.2013, 12:45
Aynen öyle, ilk bu işe zorlarsan sonra altyapı gelişir. Malesef bizim ülke böyle önce bi yaptırım olacak ki gelişme sağlansın,
europeanconquer
01.Temmuz.2013, 12:54
Takımları böyle bir şey için zorlarsak yıllar içinde altyapı sisteminin geliştiğini de görürüz. Öteki türlü takım başkanlarının kaç tanesi alt yapı için para harcamak ister ki ?
Zorlama ile baskı ile kuralcılık ile hiç bir şeyin düzelmeyeceğini bilmemiz gerekiyor.Federasyon Almanya'da ki gibi kulüplerle tek tek bir ortaklık içine girmeli ve altyapıyı geliştirmenin yollarını aramalı.Kural hiç bir şeye çözüm olamaz.
mpaker66
01.Temmuz.2013, 13:09
Alt yapı istediği kadar gelişsin oyunculara güvenip oynatmadıktan sonra hiç bi işe yaramaz.
europeanconquer
01.Temmuz.2013, 13:19
Diğer takım hocalarını bilmem ancak avatarında ki adam bizim başımızda olduğu sürece hak eden o formayı alır.
sui generis
01.Temmuz.2013, 13:47
AB vatandaşı serbest diye değil geçmişte imzalanan antlaşmalardan ötürü bu oyuncular hakkında statü ayrımı yapılıyor diyerek dava açılacak veya oyuncular kendileri açacak artık hangisiyle olacaksa,neyse olduğu zaman görürsün abi.
Şimdiye kadar hiç böyle bir antlaşma duymadım ben. dediğim gibi Avrupa Birliğinin serbest olmasının tek yolu Türk sayılmaları. Çünkü; TFF özerk bir kuruluş ve Türk olmayan yabancıdır diyor. eğer AB vatandaşı Türk'tür diye bir karar çıkarsa dediğin olur. ki bu da imkansız zaten. her AB vatandaşı Türk olacaksa kaç milyon Türk olur :D
Yanlış hatırlamıyorsam zamanında Aziz Yıldırım da hukuki yönden bir çare aramıştı ve en yakın Nihat olayı gözüküyordu. o da işte bizim olayla pek alakası yok.
mpaker66
01.Temmuz.2013, 13:55
@europeanconquer orası öyle ama bu ülke tek Cimbom ile yürümez gibi. Bizim alt yapımız zaten standartların iyisi.
@benbenim dostum TFF özerk ama verdiği kararlar onu kamu kuruluşu yapıyor. Ülkede bir çok yasa var o yasalar AB vatandaşlarına çalışma izni verdiysen onu kısıtlayamazsın diyor. Biz bu konuyu daha önce tartışmıştık Abooo ile o haklı bulmuştu bizi bi oraya göz at istersen.
europeanconquer
01.Temmuz.2013, 14:04
Valla abi ben demiyorum senin gibi hukuk okumuş,bu bölümü bitirmiş olan Sedat Doğan söylüyor.Kendisi bir açığı bulmuş ki söylüyor ben bu konuda basında çıkan açıklamalardan yorum yapıyorum.
Haberleri takip ediyor musun bilmiyorum.
sui generis
01.Temmuz.2013, 14:08
Dediğiniz tartışmaya baktım şimdi. tam emin olmadan söylüyorum:
O zaman devlet dairelerinde çalışmak için TC vatandaşı olma zorunluluğu da(hala var mı bu zorunluluk aslında onu da bilmiyorum :) ) size göre kanuna/antlaşmalara aykırı. Orada yazılan antlaşmaların hangi amaçla imzalandığına ve konusunun ne olduğuna bakmak gerek. Bunu hemen futbola uygulayamayız. bilemem belki içerisinde sporu kapsayan bir konu vs bulunuyor olabilir. o zaman haklı olursunuz.
edit: @europeanconquer hiç takip etmedim. sadece senin yazdıklarından yola çıktım. dediğim gibi belki vardır bir bağlayıcı hüküm. ama şuanda benim gördüğüm pek mümkün değil
Redrum
01.Temmuz.2013, 16:09
Valla abi ben demiyorum senin gibi hukuk okumuş,bu bölümü bitirmiş olan Sedat Doğan söylüyor.Kendisi bir açığı bulmuş ki söylüyor ben bu konuda basında çıkan açıklamalardan yorum yapıyorum.
Haberleri takip ediyor musun bilmiyorum.
Hukuk okumakla bunun alakası yok ki üstad. Taraf olmakla alakası var :) Hukuk öyle bir şey ki isteyen istediği tarafın yönüne bir şekilde çekebiliyor :) Ama gerçekler ortadadır ve değişmez bence :)
AB statüsü AB ülkelerinde var onlarda ekonomik olarak birlik var ve AB vatandaşlığı diye bir mevzu var, AB ülkelerinde bütün vatandaşlar serbestçe dolaşabiliyor falan filan :) Türkiye'ye yabancı sınırında AB statüsü getirmek mesnedsiz olacaktır bence :)
uAburak89
01.Temmuz.2013, 18:26
Şampiyon Galatasaray Sezonu Açtı
Süper Lig'de son iki sezonun şampiyonu Galatasaray, 2013-2014 sezonunu bu sabah açtı. Florya Metin Oktay Tesisleri'nde bir araya gelen takımımız, yeni sezon hazırlıklarına başladı.
Birtakım sağlık testleri ve kan kontrolleri yapılan Galatasaraylı oyuncular, 8 Temmuz 2013 Pazartesi gününe kadar İstanbul'da kalarak çalışmalarını sürdürecek. Takımımız, daha sonra İngiltere'nin Birmingham kentine giderek ilk etap kamp hazırlıklarını gerçekleştirecek.
İngiltere'de Shrewsbury Town (13 Temmuz 2013) ve Notts County (16 Temmuz 2013) ile birer hazırlık maçı yapacak olan Galatasaray, daha sonra İstanbul'a dönecek.
Florya Metin Oktay Tesisleri'nde kampa katılan oyuncular şu şekilde: Albert Riera, Aykut Erçetin, Ceyhun Gülselam, Emmanuel Culio, Emmanuel Eboue, Emre Çolak, Eray İşcan, Erman Kılıç, Furkan Özçal, Hakan Balta, Hamit Altıntop, Kazım Kazım, Mehmet Batdal, Nordin Amrabat, Sabri Sarıoğlu, Semih Kaya, Sercan Yıldırım, Yekta Kurtuluş, Yiğit Gökoğlan.
Aurelien Chedjou, Burak Yılmaz, Dany Nounkeu, Didier Drogba, Fernando Muslera, Johan Elmander, Selçuk İnan ve Wesley Sneijder ise 8 Temmuz 2013 günü İngiltere'deki kampa katılacak.
Gökhan Zan, Aydın Yılmaz, Ujfalusi, Çağlar Birinci, Engin Baytar ve Ufuk Ceylan'ın isimleri yok. Tabii kiralık olan Umut ve Melo da aynı şekilde.
Gökhan, Aydın, Ujfalusi, Çağlar ve Engin'in sözleşmesi bitiyordu, yenilenmeden olmamaları doğal, Ufuk ayrılıyor sanıyorum, Aykut Erçetin ile de yine sözleşme yapıldı herhalde. Havadan para almaya devam edecek.
AurelienChedjou
01.Temmuz.2013, 18:28
Gökhan Zan, Aydın Yılmaz, Ujfalusi, Çağlar Birinci, Engin Baytar ve Ufuk Ceylan'ın isimleri yok. Tabii kiralık olan Umut ve Melo da aynı şekilde.
Gökhan, Aydın, Ujfalusi, Çağlar ve Engin'in sözleşmesi bitiyordu, yenilenmeden olmamaları doğal, Ufuk ayrılıyor sanıyorum, Aykut Erçetin ile de yine sözleşme yapıldı herhalde. Havadan para almaya devam edecek.
Yüksek ihtimalle Engin ve Gökhan ile de imzalanacak , Aydın , Ujfalusi , Çağlar ve Ufuk kesin gönderilecek.
Bunlara , Culio , M.Batdal , Yiğit , Sercan , Furkan , Anıl , Ceyhun ve Riera'da eklenmesi muhtemel isimler duruma göre.
Ralph
01.Temmuz.2013, 20:55
FC Rot Weiß Erfurt, Galatasaray'dan Okan Derici'yi transfer etti.
Corpus
01.Temmuz.2013, 21:13
FC Rot Weiß Erfurt, Galatasaray'dan Okan Derici'yi transfer etti.
Bonservis ? 3-5 kuruş bişey ?
Ralph
01.Temmuz.2013, 21:14
Bonservis ? 3-5 kuruş bişey ?
Twitter'da dahil çoğu yere baktım ama bonservise dair bir şey bulamadım. Belki de sadece sonraki satış maddesi konmuştur.
Facx
01.Temmuz.2013, 21:40
Twitter'da dahil çoğu yere baktım ama bonservise dair bir şey bulamadım. Belki de sadece sonraki satış maddesi konmuştur.
sözleşmesi bitiyodu diye hatırlıyorum ben nedense :D
uAburak89
01.Temmuz.2013, 21:41
sözleşmesi bitiyodu diye hatırlıyrum ben nedense :D
1 sene daha sözleşmesi vardı.
europeanconquer
01.Temmuz.2013, 22:21
Okan'ın 31 Mayıs 2013 tarihinden itibaren Galatasaray ile alakası kalmadı.
Bu arada Ufuk gittiği takımda oynarsa başarılı olacaktır,malum Claudio Taffarel etkisi.
Ralph
01.Temmuz.2013, 22:37
2-3 sene sonra İlhan Cavcav getirir :)
byariff
02.Temmuz.2013, 01:25
kerim frei bitmis %95 u20 den sonra açiklancakmis bonservisi 2m euroymus.
madem iyi bi revizyon yapcaz al elazigdaki serdarida.
yolla aydin gibi yillardan beri yerinde sayan adami , aydin , emre çolak , yolla kirala gitsinler.
Facx
02.Temmuz.2013, 01:45
yolla aydin gibi yillardan beri yerinde sayan adami , aydin , emre çolak , yolla kirala gitsinler.
aydının sözleşmesi bitti
mustinho03
02.Temmuz.2013, 12:42
Ya bizim türk oyuncular neden kendini gelistirmek zahmetine katlanmiyorlar?bir kac oyuncu haric tabi ki .misal aydin ya insan kendini senelerdir hic mi gelistirmek icin caba sarfetmez emre colak in da sonu aydin gibi olacak herhalde.
Namzet
02.Temmuz.2013, 12:53
Aydın'a çok üzüldüm,çok yetenekli bir oyuncu iyi bir anadolu klübünde çok iş yapar
Ralph
02.Temmuz.2013, 13:01
Kerim'i de alın, Serdar'ı da alın oh :D Ne kadar genç yetenek varsa doldurun yedeğe. Adamlar "Next Semih" olsun.
byariff
02.Temmuz.2013, 13:39
fatih terim oldugu surece next semih olmak zor zamaninda yaptiklarini biliyoruz icim rahat
bu arada aydinla evet sozlesme imzalamamislar beyfendi ucreti begenmemis cok iyi oldu bu haber.
europeanconquer
02.Temmuz.2013, 13:55
Kerim'i de alın, Serdar'ı da alın oh :D Ne kadar genç yetenek varsa doldurun yedeğe. Adamlar "Next Semih" olsun.
Gayet samimiyetsiz bir mesaj.Kerim sanki Fulham'da çok oynuyormuş gibi yazmışsın abi.Serdar zaten gündem de yok o Arif abinin temennisi.
zeck17
02.Temmuz.2013, 16:15
Engin Baytar ve Gökhan Zanla 2+1 seneliği 1milyon 100 sabit ücret de anlaşılmış güzel olmuş aydının istediği parayı en azından hak edene vermişler
AurelienChedjou
02.Temmuz.2013, 16:18
İç transferde olsa iki yeni transferimiz hayırlı olsun :D
Transfersizlik başımıza vurdu :D
Şaka bir yana Gökhan ve Engin'in sözleşmelerinin yenilenmesi gerçekten çok iyi oldu.
zeck17
02.Temmuz.2013, 16:20
Sırada Melo+Umut'la bekliyorum sonra sol bek olur gibi (Kolarov kiralık haberleri çıkıyor muhteşem olur)
AurelienChedjou
02.Temmuz.2013, 16:24
Sırada Melo+Umut'la bekliyorum sonra sol bek olur gibi (Kolarov kiralık haberleri çıkıyor muhteşem olur)
Mükemmel olur mükemmel , Umut + Melo + Kolarov + AB statüsünün gelip gelmemesine göre kaliteli bir açık ile transferi kapatırsak çok iyi bir iş başarırız.
Ayrıca Frei'yi de unutmamak lazım , Frei'nin de bittiğine dair sağlam duyumlar , bilgiler var.
europeanconquer
02.Temmuz.2013, 16:42
Engin ve Gökhan hayırlı olsun :n: :p
mpaker66
02.Temmuz.2013, 17:48
Kerim bitmiş gibi. Yerli orta saha rotasyonu bence çok iyi oldu. Emre Kerim Engin Erman Ceyhun Kazım
uAburak89
02.Temmuz.2013, 18:22
Gökhan Zan'la sözleşme yapılması çok doğru karar, Engin Baytar konusunda çekincelerim var. Umarım geçen sezon süper final'de yaptıklarının ve yaşadıklarının etkisinden çıkar, Fatih Terim'in ona verdiği bu şansı iyi değerlendirir. İlk sezondaki şampiyonlukta büyük payı var Engin'in, yine öyle oynarsa mevcut yabancı kontenjanı da düşünüldüğünde gerekli bir oyuncu haline geliyor.
E.Cartman
02.Temmuz.2013, 18:25
http://s7.directupload.net/images/130702/3q9zqndp.swf
byariff
03.Temmuz.2013, 01:14
Sao Paolo'dan Wellinghton bitebilir her an... melonun bolgesine oynuyor. 91 dogumlu
bi fm profili alsak fena olmaz aslinda :D
uAburak89
03.Temmuz.2013, 01:36
Gençmiş, potansiyelliymiş, Inter de istiyormuş falan ben anlamam, Melo gelmeli gerisi yalan.
europeanconquer
03.Temmuz.2013, 01:39
1 Temmuz demiştim ama pek çalışılmıyor İstanbul'da,8 Temmuz'a kadar,Melo mu başkası mı artık bilemem,orta sahanın alınması gerekiyor.
AurelienChedjou
03.Temmuz.2013, 03:31
Gençmiş, potansiyelliymiş, Inter de istiyormuş falan ben anlamam, Melo gelmeli gerisi yalan.
Katılıyorum ha şu AB statüsü ile birlikte Melo'nun yanında ek olarak gelir ona bir şey demem.
Börk
03.Temmuz.2013, 04:18
Bu adamı alalım gerisi hikaye.
melo
byariff
03.Temmuz.2013, 14:45
AMK Diyorsa dogrudur ayrilda gel wellington
Wellington’da sona doğru
Gökhan İnler ve yüksek total maliyetinden dolayı Melo’nun transferinden vazgeçen sarı-kırmızılılar, Sao Paulo’nun 22 yaşındaki ön liberosunda karar kıldı. 11 milyon euro bonservisi bulunan Wellington satın alma opsiyonuyla 3 milyon euroya kiralanacak.
http://amkspor.com/2013/07/03/wellingtonda-sona-dogru.html
europeanconquer
03.Temmuz.2013, 14:52
3 milyon euroya oyuncu mu kiralanır.Saçma sapan işler yapmasın yönetim alsın Melo'yu getirsin.
byariff
03.Temmuz.2013, 15:09
melo kaca kiralandiydi europ?
Wanyama'yı alabilsek keşke :0:
AurelienChedjou
03.Temmuz.2013, 15:20
İlk sezon 1.5 Mn € , geçen sezonda 1.75 Mn €'ya Arif Abi.
europeanconquer
03.Temmuz.2013, 15:27
Melo piyasası olan bir adam,25 milyon euro verdikleri adamı 2 sene sonra 1,5 a ardından 1,75 e kiraladılar.
Bu Wellington hem 22 yaşında hem isim falan yapmamış.1 yıl için kiralayacaksak 3 m euro aşırı fazla.
byariff
03.Temmuz.2013, 15:29
melo bidon seçilmisti kimse istemedigi için ucuza kiraladik wellington gelecegi saglam diyor herkes o yuzdendir galiba 3m euro.
europeanconquer
03.Temmuz.2013, 15:33
Bidon falan hikaye benim anlatmak istediğim Melo'nun kiralama bedeli 25 milyon euro verildiği için o kadardı,1 milyon bile etmez kiralama bedeli.
Wellington gibi oyuncu alacaksan kiralama satın al,hadi oyuncu sende parladı diyelim almaya yeltensen 3 hissedarın isteyeceği para toplam 15 milyon eurodan fazla olur.
byariff
03.Temmuz.2013, 15:37
bonservis bedeli 11imis galiba amkye gore
europeanconquer
03.Temmuz.2013, 15:58
Seçimden sonra transferler biter dedik,mazbata falan derken 25 Haziran oldu,8 gündür bekliyoruz bir transfer açıklansın diye.
Bekleriz bir 8 gün daha.İşimiz ne.
AurelienChedjou
03.Temmuz.2013, 18:32
http://www.maraton.com.tr/galatasaray-wellingtonla-anlasti_197221.html
Şeklinde bir haber var ama , ne kadar doğru bilemeyiz.
KaRaBükLü KraL
03.Temmuz.2013, 18:43
Bu adam kim biri fm profilini falan paylaşabilir mi adı geçiyor ama hiç bir fikrim yok :)
byariff
03.Temmuz.2013, 18:46
Alper Ocal ; Wellington defansif olarak iyi, süper atlet, sağ bek de oynadı ama skora Melo gibi katkısı yüksek değil. Sakatlıktan sonra hücumu törpüledi
Eskisi gibi iki ceza sahası arasında oynamıyor, metrajını daralttı Wellington. Daha defansif, 2 bağ sakatlığı geçirdi, yeni toparlanıyor.
% 100 olursa GS'de tekrar eski standardına, oyununa evrilebilir ama zaman lazım. Melo'dan sonra bu açıdan riskli ama makul bir risk.
Shakhtar sakatken dahi bu çocuğa yatırım yaptı, 16-20 yaş dönemi çok heyecan vericiydi. 1. sınıf kumaşı vardı. Ah o çapraz bağlar.
AurelienChedjou
03.Temmuz.2013, 19:11
Alper Ocal ; Wellington defansif olarak iyi, süper atlet, sağ bek de oynadı ama skora Melo gibi katkısı yüksek değil. Sakatlıktan sonra hücumu törpüledi
Eskisi gibi iki ceza sahası arasında oynamıyor, metrajını daralttı Wellington. Daha defansif, 2 bağ sakatlığı geçirdi, yeni toparlanıyor.
% 100 olursa GS'de tekrar eski standardına, oyununa evrilebilir ama zaman lazım. Melo'dan sonra bu açıdan riskli ama makul bir risk.
Shakhtar sakatken dahi bu çocuğa yatırım yaptı, 16-20 yaş dönemi çok heyecan vericiydi. 1. sınıf kumaşı vardı. Ah o çapraz bağlar.
Aklıma Linderoth geliyor , eğer Linde Vol.2 olursa çok yazık olur herkese. :icon_frown:
Nocna Mora
03.Temmuz.2013, 20:43
Yahu alın işte Melo'yu devam edin. Nedir bu baska oyuncu sevdası.
AurelienChedjou
03.Temmuz.2013, 21:35
Yahu alın işte Melo'yu devam edin. Nedir bu baska oyuncu sevdası.
Bende böyle düşünüyorum.
europeanconquer
04.Temmuz.2013, 09:27
Dün Haluk Yürekli bombayı bırakıp kaçmış isim bile vermemiş adam.
byariff
04.Temmuz.2013, 11:47
wellington bitmis
http://amkspor.com/2013/07/04/wellington-g-sarayda.html
KUSURSUZ atletik çatısı, çabukluğu, hızı, temiz top tekniğinin yanı sıra; Brezilya futbolunda nadir rastlanan agresif oyunu, pres yapan karakteri, iki ceza sahası arasındaki dinamizmi, enerjisi ve top taşıma becerisiyle pırıl pırıl parlıyordu. Daha iyi anlaşılması açısından, “Emre Belözoğlu’nun sağ ayaklısı” olarak ifade edilebilir.
1991 doğumlu orta saha oyuncusu, 2008 yılında henüz 17 yaşındayken A takıma yükseldi, şampiyonluk yaşadı. Dönemin teknik direktörü ve bu tarz oyuncuları çok seven Muricy Ramalho onu şu an Lazio ve milli takımda oynayan Hernanes’in yerine hazırlıyordu.
Sakatlıklar onu durdurdu
NE var ki 2010 yılında Brezilya 19 Yaş Altı milli takımıyla idmandayken sol diz ön çapraz bağlarından yaşadığı sakatlıktan ötürü kariyeri sekteye uğradı. 6 ay sahalardan uzak kaldı.
PARAYA ihtiyacı olan Sao Paulo bonservisinin % 25’lik kısmını Cleber Santana’yı alabilmek için Atletico Madrid’e sattı. Wellington aynı sezonun sonunda formasına yeniden kavuştu ama bilinen orta saha rolünde değil sağ bek olarak… Şampiyon Fluminense karşısında gösterdiği performans ve ligin en iyi oyuncusu seçilen Dario Conca’yı sahadan silmesiyle yeniden değerini kanıtladı.
2011 sezonunda en iyi olduğu mevkide, orta sahada kesintisiz oynadı. 2012 sezonunda takımın bakosu olması bekleniyordu ama aynı dizinden aynı sakatlığı yaşadı. 7 ay oynayamayacaktı.
SAO Paulo orta sahada Shakhtar Donetsk’ten Jadson’u almak istediğinde uyanık Ukrayna kulübü sakat da olsa Wellington’un haklarının % 30’luk kısmına ortak oldu.
WELLİNGTON geçen sezonun son bölümünde yeniden formasına kavuştu. 14 maç oynadı. Güney Amerika’nın 2 numaralı kupası Sudamericana’yı kazanan takıma katkısı büyüktü. Bu sezon da 6 haftası geride kalan Brezilya Ligi’nde 5 maçta forma giydi.
Riske değer bir transfer
SAKATLIĞINI atlatmış görünüyor ama 17-20 yaş dönemdeki esnekliğine, çabukluğuna henüz kavuşamadı. Presi, hamleleri eski yıldırım hızından uzak ve bu yüzden zamanlama hatası yapıp erken kart görebiliyor. Oyunu eskisine göre daha sınırlı bir alanda ve defansif oynuyor ama yaşı daha 22.
SAĞLIKLI kalır, istikrarlı oynayabilirse Galatasaray için alınabilir bir risk. Faydasının yanı sıra yüksek ücretlere satılabilir. Wellington için de Galatasaray, yeteneklerini parlatması, tekrar 1. sınıf kulüplerin radarına girebilmesi için ideal ortam.
Alper ÖCAL
europeanconquer
04.Temmuz.2013, 11:53
Henüz 22 yaşında ve 2 ağır sakatlık yaşamış toplam 13 ay.
Yeni Semih Kaya'mız hayırlı olsun,ücreti fazla bence inşallah ücretinin hakkını verir.
Semih Kaya derken o da 2 ağır sakatlık geçirmişti ondan öyle dedim.
E.Cartman
04.Temmuz.2013, 13:42
Wellington'un maçını izlemişliğim yok. Bir kaç tane düzgün videodan baktım görüntülerine. İlk izlenimime göre hızlı ve seri bi oyuncu, iyi de top kapıyor, güçlü aynı zamanda. Oyunu basit oynuyor ancak pek uzun pas attığını göremedim. Muhtemelen 2 kez bağları koptuğu için çekiniyor. İzleyenler defansif anlamda Melo'yu yer ama hücumda verdiğinin yarısını vermez böyle oynarsa diyorlar. O desteğide vermeyiversin. Topu kapsın çabuk oynasın Selçuk'la Sneijder'e onlar halleder zaten hücum işini.
mpaker66
04.Temmuz.2013, 14:10
De Rossi transferi için Sinan Engin ve Sergen umarım üzerine düşeni yapar :)
europeanconquer
04.Temmuz.2013, 14:21
De Rossi'mi :n: O adam bize gelmez hocam,gelse de Sneijder'den fazla,Drogba'dan biraz az masraflı olur.
Bonservisi katarsak Drogba'nın masrafı hiç olur.Gökhan'ı alamazken De Rossi imkansız geliyor bana.
E.Cartman
04.Temmuz.2013, 14:39
De Rossi mi ? LeBron'un gelme ihtimali daha yüksek beyler, uçmayalım :n::n:
Redrum
04.Temmuz.2013, 15:15
Satın alma opsiyonuyla kiralamışmışız :)) Hahaha :)))) Satın alma opsiyonunu ne zaman kullandığımız gözükmüş ki??
Wellington'u bir senelik kiraladık desenize şuna. Wellington EFSANE bile oynasa 9M Euro vermeyeceklerdir zaten bizimkiler. Melo'ya 3-5 milyonu çok gördüklerine göre. Ki bence mesele o değil. Mesele mali olarak çok sıkıntıda olmamız bence.
KaRaBükLü KraL
04.Temmuz.2013, 15:27
Melo işine başkan taş koyuyor gördüğüme göre.Şampiyon olduğumuz zaman bile 7-8 haftalık oynayan adama ihtiyacımız yok gibisinden bir şeyler dedi.F.Terime Melo dışındaki alternatifleri söyle demiştir başkan.G.İnler vs denendi olmayınca bu adama gelindi.Türkiye ligini bilen takıma faydalı bir Melo'nun yerine Avrupa dışına çıkmamış 2 kez diz ameliyatı olmuş bir adamı(bu yaş için çok büyük risk)almak çok mantıklı gelmiyor bana artık.Bekleyip görmek lazım ama risk böyle işlerde sıkıntılı bir şey bu adamın maaşı 1 senelik bonservisi falan para çok gider.Opsiyonda göstermelik olmuş.Takım için böyle kritik bir mevkii için bu kadar risk tüm sezonu heba edecek cinsten.Geçen sene Melo'nun kötü oynadığı zaman Ujfa'da sakatlanınca defans yol geçen hanına dönmüştü.
Redrum
04.Temmuz.2013, 16:29
Melo işine başkan taş koyuyor gördüğüme göre.Şampiyon olduğumuz zaman bile 7-8 haftalık oynayan adama ihtiyacımız yok gibisinden bir şeyler dedi.F.Terime Melo dışındaki alternatifleri söyle demiştir başkan.G.İnler vs denendi olmayınca bu adama gelindi.Türkiye ligini bilen takıma faydalı bir Melo'nun yerine Avrupa dışına çıkmamış 2 kez diz ameliyatı olmuş bir adamı(bu yaş için çok büyük risk)almak çok mantıklı gelmiyor bana artık.Bekleyip görmek lazım ama risk böyle işlerde sıkıntılı bir şey bu adamın maaşı 1 senelik bonservisi falan para çok gider.Opsiyonda göstermelik olmuş.Takım için böyle kritik bir mevkii için bu kadar risk tüm sezonu heba edecek cinsten.Geçen sene Melo'nun kötü oynadığı zaman Ujfa'da sakatlanınca defans yol geçen hanına dönmüştü.
Neden böyle bir risk alıyorlar anlamıyorum. Paramız hakikaten bitti herhalde. Bence Juve Melo'yu bir sene daha kiralamaya yanaşmadığı için böyle oldu.
AurelienChedjou
04.Temmuz.2013, 16:50
Dün Haluk Yürekli bombayı bırakıp kaçmış isim bile vermemiş adam.
Haluk Yürekli'nin , Angel Di Maria yazıp , tweeti geri sildiğine dair , duyumlar var ama ne kadar doğru bilmiyorum benim arkadaşım da görmüş , forumlarda da yüksek sesle konuşulmaya başlanmış Di Maria ismi tabi yanında Nani , Alexis Sanchez ve Arda ile birlikte. :)
Wellington transferinin ise henüz bitmediğini düşünüyorum , AMK geçen ki Nani ve Farfan olaylarında ki gibi yanılıyor bence , bunlar küçük oyunlar Melo gelecek kendi görüşüm.
mpaker66
04.Temmuz.2013, 17:40
Bu sene ki transferlere hiç heyecanlanmıyorum. Sneijder sağolsun hepsini sömürdü :D
europeanconquer
04.Temmuz.2013, 17:41
AMK son günlerde çok güzel yamulmaya başladı yakında Fanatik,Fotomaç gibi yalan dolan gazatelerle birlikte anılırlar,Wellington belki doğrudur ama o kadar çok farklı farklı haberler yapıyorlar ki,bir gün Melo bitti diğer gün Melo'da hala görüşmeler sürüyor,diğer gün Melo transferi olmadı falan sallama haber yapıyorlar gibi şu son günlerde.
mustinho03
04.Temmuz.2013, 18:08
Ben bu para wellington icin cok diyorum simdi bazilari der yasi genc ama kusura bakmada adam hem uzun süre sakatlik gecirmis hemde 2 defa birde üstüne kapali kutu kiralama bedeli 3.9 m€ diye duymustum dogruysa hic ugrasmaya degmez.
europeanconquer
04.Temmuz.2013, 18:09
Dünya da hiç bir oyuncu 3.9m euroya kiralanmaz yahu dün 3 diyordu AMK o bile imkansız,bugün 2m dediler o da belki olur.
AurelienChedjou
04.Temmuz.2013, 18:44
Bu sene ki transferlere hiç heyecanlanmıyorum. Sneijder sağolsun hepsini sömürdü :D
Bende de durum aynı hocam :D
europeanconquer
04.Temmuz.2013, 19:45
http://s14.directupload.net/images/130629/z2v9ifky.swf
Ne Wellington ne de başkası yak gel be reyiz :(
KaRaBükLü KraL
04.Temmuz.2013, 20:17
Neden böyle bir risk alıyorlar anlamıyorum. Paramız hakikaten bitti herhalde. Bence Juve Melo'yu bir sene daha kiralamaya yanaşmadığı için böyle oldu.
Adı geçen elemanı daha izlemedim.Ama kiralık Melo bu adama göre daha risksiz transfer olur.
europeanconquer
04.Temmuz.2013, 20:19
Melo'nun sözleşmesi bu yıl bitiyor,Juve kiralamaz.
europeanconquer
04.Temmuz.2013, 21:19
Bu arada Haluk Yürekli'nin bahsettiği ismin Sporting'de oynayan Bruma olabileceği söyleniyor.
Edit:
Bruma U20 Dünya Kupası'nda 3 maçta 5 gol atıp 2 asist yapmış.
Bordo61Mavi
04.Temmuz.2013, 21:26
Bruma'nin yeni adresi Man Ciry olacak deniyor
europeanconquer
04.Temmuz.2013, 21:28
Zaten öyle bir performans gösteren bir oyuncuyu bize bırakmazlar ancak yine de ilgileniyor olabiliriz.
uAburak89
04.Temmuz.2013, 21:46
Yeni yönetim basına pek bilgi vermiyor herhalde, aynı isimler, aynı sebepler yazılıp duruyor günlerdir.
AurelienChedjou
04.Temmuz.2013, 22:42
Bu arada Haluk Yürekli'nin bahsettiği ismin Sporting'de oynayan Bruma olabileceği söyleniyor.
Edit:
Bruma U20 Dünya Kupası'nda 3 maçta 5 gol atıp 2 asist yapmış.
Haluk Yürekli'nin dün gece Angel Di Maria ismini tweetleyip geri sildiğine dair duyumlar var ama bilmiyorum hocam :)
Bruma'da olabilir :)
byariff
05.Temmuz.2013, 01:48
yok yazip silme olayi ben gormedim sahsen haluk abinin dedigi isim evet bruma ama zor bizden ekonomisi ve avrupadaki populerligi daha iyi olan klupler istiyor.
AurelienChedjou
05.Temmuz.2013, 02:32
yok yazip silme olayi ben gormedim sahsen haluk abinin dedigi isim evet bruma ama zor bizden ekonomisi ve avrupadaki populerligi daha iyi olan klupler istiyor.
Bakalım Arif abi , kulübümüz en iyi transferleri biraz geçte olsa yapacaktır , yarın saat 10.00'da başlayacak olan toplantıdan çıkan karar , bizim için baya belirleyici olacak. :)
Kaka Leite
05.Temmuz.2013, 03:54
Dünya Kupasında 2 maçını izledim bu sene büyük potansiyel var.
Aşmış bence o gruptakileri daha büyük oynuyo..
AurelienChedjou
05.Temmuz.2013, 09:13
Dünya Kupasında 2 maçını izledim bu sene büyük potansiyel var.
Aşmış bence o gruptakileri daha büyük oynuyo..
The Next CR7 olarak lanse ediliyor Bruma takıma kazandırılması çok çok zor bir isim ancak takıma kazandırılırsa mükemmel olacaktır tabi gelişimini devam ettirmesi de şart.
europeanconquer
05.Temmuz.2013, 14:14
Biz 7,Chelsea 4 veriyormuş.
İnşallah biz alırız bu oyuncuyu.
byariff
05.Temmuz.2013, 14:21
sozlesmesi bitiyormus brumanin kalmak istemiyormus takimda o yuzden ya oyle ya boyle satcaklar ama kime :D
su aciklamadan sonra aysal cildirtsa keske bizi kerim,okay,gokhan,arda,nuri...
mpaker66
05.Temmuz.2013, 15:30
Hadi geçmiş olsun. Gökhan inler Yada Arda şart artık.
europeanconquer
05.Temmuz.2013, 15:37
Pek önemi yok transferlerin,Fatih Terim var.
mpaker66
05.Temmuz.2013, 15:39
Pek önemi yok transferlerin,Fatih Terim var.
Çıkıp o oynamaz sanırım?
europeanconquer
05.Temmuz.2013, 15:40
Hee stoper de tekrar oynayacak Fatih Terim.
Toplam 7,5 sezon yönettiği Galatasaray'da 15 kupa kazandı,bundan bahsediyorum.
mpaker66
05.Temmuz.2013, 15:45
Hee stoper de tekrar oynayacak Fatih Terim.
Toplam 7,5 sezon yönettiği Galatasaray'da 15 kupa kazandı,bundan bahsediyorum.
Yani transfer yapsakta yapmasakta bi önemi yok diyosun. Tamam o zaman konuyu kapatalım buraya yorum atmak boşuna o zaman. Melo'yu da boşverin o kadar Sneijder nöbetleride boşaymış. :(
C h A o S
05.Temmuz.2013, 15:46
Fark etmez 2015'e kadar çekeriz bu yabancı çilesini.Sonra zaten yeni gelecek başkan en azından bu saçma kuralı kaldırır.Varsın 2 yıl Sabri'yi izleyelim.Ama Sabri'nin son zamanlarda oyuna girdikten sonraki etkisi yatsınamaz.Hala en iyi kadro bizde.Kemik bir yapımız var.Diğer yerli oyuncularımız milli olmuş tecrübeli isimler.
En azından Hamit sağ beke,Yekta ortaya,yada Hakan sol beke,Eboue sağ beke gibi varyasyonlar yapılabilir.Tabi Nuri-Okay gibi hamlelerde şahane olur.
Muslera
Sabri-Chedjou-Semih-Riera
Selçuk-Melo-Hamit
Sneijder
Drogba-Burak
europeanconquer
05.Temmuz.2013, 15:46
Yani transfer yapsakta yapmasakta bi önemi yok diyosun. Tamam o zaman konuyu kapatalım buraya yorum atmak boşuna o zaman. Melo'yu da boşverin o kadar Sneijder nöbetleride boşaymış. :(
Düzeltme yapayım 12 kupaymış.
Elbet transfer yapılacak,transferlerin önemi yok diyorum,Fatih Terim var diyorum.Ben transferlerin önemi yok deyince transfer olmuyor mu Allah aşkına nasıl bir anlayışınız var ?
Fatih Terim olmazsa oyuncuların ne önemi kalır ?
mpaker66
05.Temmuz.2013, 15:52
Düzeltme yapayım 12 kupaymış.
Elbet transfer yapılacak,transferlerin önemi yok diyorum,Fatih Terim var diyorum.Ben transferlerin önemi yok deyince transfer olmuyor mu Allah aşkına nasıl bir anlayışınız var ?
Fatih Terim olmazsa oyuncuların ne önemi kalır ?
Transferlerin önemi yok demek transfer olmasa da olur demek..neyse kıt anlayışım için özür.
Yukarıdaki kadro doğru kadro ama bence Balta oynar. Çünkü riera ile balta arasında defansif anlamda balta bayağı önde. Fiziğini de çalışarak kapatırsa Sabri ye gerek yok :)
europeanconquer
05.Temmuz.2013, 15:59
Transferlerin önemi yok demek transfer olmasa da olur demek..neyse kıt anlayışım için özür.
Evet olmasa da olur,kadromuz şu an gayet kaliteli ancak eksik bir bölge var,o da orta saha,diğer yapılacak transfer ya yıldız olur ya da takıma takviye olur kadro derinliği açısından.
Fatih Terim bu kadroyu da şampiyon yapar,çeyrek finale de çıkartır,onu belirtmek istiyorum ben.Ben dahil hepimiz transfer manyağı olmuşuz ama gerçekçi baktığımız zaman böyle bir durum ortaya çıkıyor,bir çok transfer taraftarı memnun etmek için yapılır.Bende isterim Kerim,Okay,Gökhan,Arda,Bruma,Carlinhos,Melo falan ee bu adamların hepsini alırsan hangisini oynatacaksın ? Onların içinden Melo'yu veya Gökhan'ı alsan yeter.Arda gelirse zaten onun oyununa laf söyleyecek biri bulamazsın.
mpaker66
05.Temmuz.2013, 16:03
Benim burada diğer attığım tüm yorumlara bak. Tek dediğim Umut ve Gökhan gelsin yeterli. Artık umut'u da istemiyorum. Kazım var. Tek bi yerli alıp transferi kapatalım diyorum ben zaten.
İtiraz ettiğin yorumumda da Arda Yada Gökhan demişim. Yada dikkat edersen
C h A o S
05.Temmuz.2013, 16:04
Yukarıdaki kadro doğru kadro ama bence Balta oynar. Çünkü riera ile balta arasında defansif anlamda balta bayağı önde. Fiziğini de çalışarak kapatırsa Sabri ye gerek yok :)
Aslında Balta'nın oynaması bencede mantıklı.Şimdi düşündümde Eboue kesinlikle Riera'dan önce yazılmalı kadroya.Hakan Balta'da bir zahmet şu kadroda sırıtmayı versin:)
Börk
05.Temmuz.2013, 16:04
Zaten Türkiye standartları üzerinde bir kadromuz var,ligdeki oyundan kimsenin itirazı yok.Avrupa'da daha çok başarı istiyorsak transferlerin olması gerek.Herkes etten kemikten her şey Fatih Terim var demekle olmuyor,şımarık bir oyuncu alır Galatasaray,Fatih Terim var adam eder,transfer yapmaz Galatasaray,Fatih Terim var boşver,Biz transferleri yapalım yine Fatih Terim olsun daha da başarılı olmak varken neden Fatih Terim var deyip transfer yapmayım ki yarın ne olacağı belli mi ?
europeanconquer
05.Temmuz.2013, 16:09
Benim burada diğer attığım tüm yorumlara bak. Tek dediğim Umut ve Gökhan gelsin yeterli. Artık umut'u da istemiyorum. Kazım var. Tek bi yerli alıp transferi kapatalım diyorum ben zaten.
İtiraz ettiğin yorumumda da Arda Yada Gökhan demişim. Yada dikkat edersen
Ben sana itiraz etmemiştim hocam :D Kaliteli bir kadromuz olduğu için öyle dedim.Bende biliyorum Melo tarzı bir oyuncuya ihtiyacımız olduğunu.
mpaker66
05.Temmuz.2013, 16:14
Aslında Balta'nın oynaması bencede mantıklı.Şimdi düşündümde Eboue kesinlikle Riera'dan önce yazılmalı kadroya.Hakan Balta'da bir zahmet şu kadroda sırıtmayı versin:)
Ama bende bunu yazarken bu seneki deplasman Sivas maçındaki aklıma geldi. Faciaydı. Tribündeydim. Normalde Fatih hocadan tüm oyuncularına ileri çıkın talimatına alışkınız ama Balta'ya sürekli bekle diyodu. Bide Aydın'ın her yaptığına kızıyordu :D
C h A o S
05.Temmuz.2013, 17:04
Ama bende bunu yazarken bu seneki deplasman Sivas maçındaki aklıma geldi. Faciaydı. Tribündeydim. Normalde Fatih hocadan tüm oyuncularına ileri çıkın talimatına alışkınız ama Balta'ya sürekli bekle diyodu. Bide Aydın'ın her yaptığına kızıyordu :D
Valla zaten Hakan oynadığında kafadan ondan hücum beklemiyeceğiz.Ben avrupa maçlarında Riera gitmezse o oynar diye düşünüyorum.Tabi Hakan oynarsa onun ligdeki form durumuna bağlı.Defansta sağlam olsun,stoperlerle uyumlu olsun yeter.Zaten kanatsız bir oyun anlayışımız var.Tek isteğim o fiziğiyle o mevkiyi iyi kapaması.
Geçmiş dönemlerde ıslıklanan bir oyuncuyu Hakan.Tabi o zamanlar takımda kötüydü.Ancak Hakan en çok protesto edilen oyunculadandı.İnşallah ölü toprağı üstünden atar.
Bu sene Hakan-Sabri-Yekta-Gökhan-Erman elde ne varsa Fatih Terim maksimum yararlanıcaktır.
byariff
05.Temmuz.2013, 17:10
ermani sol bek yapalim :D
europeanconquer
05.Temmuz.2013, 17:12
Ben Kazım ve Ceyhun'un da takımda kalacağını düşünüyorum.
uAburak89
05.Temmuz.2013, 18:10
İlk sezon şampiyon olurken Emre'den, Engin'den, Hakan Balta'dan maksimum verim aldık. Geçen sene ilk sezon verim alamadığımız, Yekta, Riera gibi isimler ortaya çıktı. Kimse Riera'nın sol bek olmasını beklemiyordu, Fatih Terim yaptı. 6+2+2 olarak değişse kural hem transfer hem de kadro kurma açısından rahatlayacaktık ama olmaması da dünyanın sonu değil. Bu senenin de en büyük favorisi Galatasaray, zaten en fanatik Fenerbahçe forumlarında bile değerlendirme yaparken bu yabancı konusunda öncelik kendi takımları yerine Galatasaray'ın yaşaması muhtemel sıkıntılar. Şampiyonlukta en büyük rakibimiz sadece ligde mücadele edecek olan Fenerbahçe olacak, 2 senedir görüyoruz kaliteli Türk oyuncularını, ek olarak Alper geldi sadece, çok bir şey değişeceğini sanmıyorum.
Onlarda bir Selçuk yok, Burak yok Türk olarak hatta şu anda destekledikleri karara göre Türk yedek forvet almaları lazım, kulübe de Webo oturamaz artık. Transfer döneminin sonuna daha vakit var, göreceğiz herkesin planlamasını. Biz genelde rotasyonu beklerden yaparak maçlara iyi başlayıp, baskıyla erken golü bulmaya oynarız bu sezon. Yedekten yabancı gelmeyecek çünkü, Türk oyuncuların da vereceği katkı çok etkili olmayabilir. En büyük "çilek" benim için Fatih Terim'dir, o olduğu sürece rahatım, yeneriz, yeniliriz, şampiyon oluruz, olamayız farketmez. :)
mpaker66
05.Temmuz.2013, 19:19
Kazım Engin Emre Ceyhun Erman umut(gelirse) Kerim(gelirse)bunlar güzel olur rotasyona. Ligde sıkıntı yok zaten.
JawNento
06.Temmuz.2013, 03:32
Bence bu sene Riera yerine Hakan ile devam edilir malum nedenlerden dolayı.Ben Melonun alınmasını istiyorum iyi işleyen bir sistemi bozmanın anlamı yok.
europeanconquer
06.Temmuz.2013, 23:13
Şaka maka 5 Haziran'dan beridir transfer yapmıyoruz :n:
31 gün oldu sıkıldım valla transfer olmasa da az hareketlilik olsun yahu :D
europeanconquer
07.Temmuz.2013, 00:17
http://i.imgur.com/8er8ZlD.png
byariff
07.Temmuz.2013, 00:18
wellington bitmis evet haluk abiden once solemistim ben :schaf:
europeanconquer
07.Temmuz.2013, 00:23
Bruma ve Wellington gelirse Amrabat,Elmander,Riera ve Dany'nin gitmesini bekliyorum ben.
byariff
07.Temmuz.2013, 00:24
amrabat kalirda elmander,riera,dany(belki) yolcu bence
europeanconquer
07.Temmuz.2013, 00:29
Bruma gelirse Amrabat'ın kalma gibi bir ihtimali olacağını sanmıyorum abi,iki tane yabancı sol kanat aşırı gereksiz olur.
Kaan Souza
07.Temmuz.2013, 00:29
Bence bu gençleşme olayı için daha erkendi.Hayırlısı hakkımızda.
mpaker66
07.Temmuz.2013, 01:13
O kadar sakatlık geçirmiş biri beni düşündürüyor.
Mamadou
07.Temmuz.2013, 02:00
Zamanında Fenerbahçe'nin Aurelio'da yaşadığı pişmanlığı bu kez alınmazsa eğer Galatasaray'da Melo'da yaşayacak. Melo'yu gönderip daha önce sakatlıklardan çekmiş adamı transfer etmek akıl karı değil. Bana göre Melo birinci sınıf bir oyuncu her ne kadar Selçuk daha değerli olsa da orta sahada bir numara Melo. Tabi ben böyle yazıyorum ama inşallah Galatasaray Melo'yu almaz :) Gitsin başka takımda oynasın.
E.Cartman
07.Temmuz.2013, 02:12
Benim için oyuncu gençse akan sular durur. Bu genç oyuncuyu isteyen Fatih Terim olacaksa o akan suya baraj kurulur, Melo falan umrumda olmaz açıkcası. Melo 1. sınıf bir oyuncuydu ancak devlerde tutunamamasının sebebi, istikrarsızlığı, gereksiz çirkefliği falan değil miydi ben mi yanlış biliyorum. Geçen sezon bize yeniden kiralanana kadar yatması da bizden değil heralde, insan çalışmalı biraz değil mi ? Melo'yu severim, çoğu zaman macera aramaya gerek olmadığını düşünürüm ancak Melo'yla ilgili hâlâ ciddi şüpheler var ayrıca maliyeti de gerçekten yüksek. Kusura bakmayın ama ben Melo'yu istemiyorum. Sürekli sorun yaratma potansiyeli olan, garanti sözleşmeyi alınca sezon başındaki performansını sergileme ihtimali olan adamı ben istemiyorum. Eğer illa oynamak istiyorsa gelsin Selçuk İnan'dan daha az miktara imza atsın. Zaten dünyanın parasını kazanıyor ve ederinden fazlasını kazanıyor, vergiler falan düştüğünde İtalya'da burada eline geçen paranın çeyreğini zor kazanır, kusura bakmasın. Kabul ediyorsa 3 senelik 1,5-2 milyon + bonusları başımızın üstünde yeri var kabul etmiyorsa varsın gitsin yoluna. Melo'yu nasıl yıldız ettiysek Wellington'u da ederiz.
byariff
07.Temmuz.2013, 02:23
Melo 4 yillik sozlesme istiyormus o yuzden olmamis ayrica hocanin ilk tercihi hic bir zaman melo olmamis wellingtonu cok istemis hoca pazartesi evet kesin aciklancakmis galiba yillik kiralamasi 2m euroymus adamin bonserviside 8m galiba oyle biliyorum
Mamadou
07.Temmuz.2013, 02:30
Oyuncu transfer edilir ama Galatasaray'da kemikleşmiş bir kadro var. Bu kadronun en önemli parçalarından biriside Melo. Yerine alınan oyuncuyu hiç izlemedim. Nette izlediğim videolara göre yazıyorum bir orta saha oyuncusuna göre çok hızlı bu avantaj. Ama Melo kadar güçlü bir oyuncu değil ve Melo gibi vücudunu siper edemiyor. Sertlik konusunda Melo'dan kalır yanı yok gibi. Melo savunmada verdiği katkıyı hücumda da veriyordu. Bir anda ceza sahası içinde biti veriyordu ama yerine alınan oyuncu tipik defansif orta saha oyuncu. Terim 4-1-2-1-2'yi düşünüyor olmalı. Melo'nun alınmayıp yerine daha önce sakatlıklardan çekmiş bir oyuncunun alınması yeterince risk oluşturuyor. Eğer alınan oyuncu sezon içinde sakatlanırsa Yekta'dan medet umarsınız. Terim pek transfer konusunda hata yapmayan hoca göreceğiz.
byariff
07.Temmuz.2013, 02:34
danyde oynar bence o bolgede