View Full Version : Galatasaray Transfer Haberleri | Ryan Donk
Kaka Leite
25.Mayıs.2012, 16:53
Galatasaray Berbatov'u bizde Chamakh'ı alalım işte onlardan bekleneni gösteremeyen 2 adam :)
GeanyGS
25.Mayıs.2012, 16:58
Hamit: "Ben kendi kişisel durumumu konuşmak istemem ama güzel bir sezon geçirmedim. Sakatlığım vardı. Takıma giremem beni de üzdü. Bazı düşüncelere kapılıyorum. Bunu iyi ve sakin bir şekilde değerlendirmek istiyorum. Olduğum yerde istenmemem diye bir şey yok ama durumum düşündürüyor beni. Zamanı gelince sakin bir şekilde düşünüp kararımı vereceğiz. Ülkemde oynamayı ben de isterim. Benim ülkemde oynamam güzel bir şey. Sağlıklı bir şekilde karar vermek istiyorum. Geldiğimde başarılı olmak istiyorum. Faktörlerin hepsinin birbirleriyle uyumlu olması gerekiyor"
Walter Sakana
25.Mayıs.2012, 17:59
Birde şöyle bir haber var Hamit'le ilgili, Türkiye'deki futbol ortamından çekindiği ve Hamburg'la anlaştığına dair:
http://haber.gazetevatan.com/elden-gidecek-gibi/452998/5/Spor
Ben Gökhan Töre konusunda da umutlu değilim pek. Gurbetçi oyuncularımız bakıyorlar Mehmet Scholl, Mesut Özil, Nuri Şahin, Hamit Altıntop, İlkay Gündoğan, Serdar Taşçı, Ömer Toprak gibi Avrupa futbolunda kendini tanıtmayı başarabilmiş, kariyerinde iyi takımlarda oynamış/oynayan oyuncular hem kariyerine Avrupada devam eden oyuncular olmuş. Birde Türkiye'ye gelmeyi tercih edenlere bakalım:
Uğur Tütüneker, İlyas Tüfekçi, Erhan Önal, Tayfur Havutçu, Erol Bulut ,Tayfun Korkut,
Ömer Erdoğan, Ümit Karan, Engin Baytar, Turgay Bahadır, Ahmet Dursun, Elyasa Süme,
Murat Erdoğan, Ersan Adem Gülüm, Barış Özbek, Sezer Öztürk, Deniz Barış, Hakan Balta,
Baki Mercimek, Mehmet Yozgatlı, Muhammet Hanifi Yoldaş, İbrahim Dağaşan, Sertan Eser
Ünal Alpuğan, Ferdi Elmas, Ali Bilgin, Önder Turacı, Aykut Erçetin, Serkan Çalık, Volkan Yaman,
Volkan Arslan, Uğur Yıldırım, Mustafa Özkan, Mohamed Ali Kurtuluş, Ersen Martin, Uğur İnceman...
Listede adı unutulup gidende var başarılı hatta efsane olanda. Ama başarılı olanlar hangi kıstasa göre başarılı oldular: Türkiye ligine göre... Listedeki oyunculardan hangisi Avrupada tanınıyor: hiçbiri...
Bu tabloda ben Gökhan Töre veya Sercan Sararer gibi oyuncuların yerinde olsam bende Türkiye'ye gelmem açıkçası. İsterse 2 katı para versinler zaten o parayı almak ayrı bir dert ligimizde, hele hele Türk oyuncuysan. Avrupada kafan rahat, daha az alırsın ama tıkır tıkır zamanında alırsın paranı. Kariyerinde ilerleme şansın çok daha yüksek olur. Kendini yetenek ve taktiksel bilgi açısından çok daha fazla geliştirme şansın olur. Türkiye'ye ne diye gelesin ki? 10 maç harika oynayıp 1 maç kötü oynadığında küfür işitmeye mi? Paranı aylarca alamamaya mı? Her maç sakatlamaya yönelik tekmeler yemeye mi? Aklı olan gelmez...
kapatalım gitsin o zaman türk futbolunu başka spor dallarına yönelelim abi.bu gelen oyuncuların bazıları bu ligde oynamaya yetmeyen düzeyleri vardı bazıların da değeri bilinmedi tabi.yapacak bir şey yok önce millet olarak biz bakış açımızı değiştirirsek,taraftar,bir spor izleyicisi olarak değişimde bulunursak ardından herşey çorap söküğü gibi gelir.
Walter Sakana
25.Mayıs.2012, 20:37
kapatalım gitsin o zaman türk futbolunu başka spor dallarına yönelelim abi.bu gelen oyuncuların bazıları bu ligde oynamaya yetmeyen düzeyleri vardı bazıların da değeri bilinmedi tabi.yapacak bir şey yok önce millet olarak biz bakış açımızı değiştirirsek,taraftar,bir spor izleyicisi olarak değişimde bulunursak ardından herşey çorap söküğü gibi gelir.
Bizim sadece futbol değil tüm sporlarla ilgili sorunlarımızın kaynağını yabancılar bizden çok daha iyi gözlemliyor maalesef. Hiddink de futbolumuzdaki sorunları biliyordu ama ilaç olamadı. Ronald de Boer'in röportajını okudun mu bilmiyorum o bile çok doğru tespitlerde bulunmuş, senin yazdıklarına cevap niteliğinde aynı zamanda:
Hollandalı eski futbolcu, "Ben bunu anlamakta gerçekten zorluk çekiyorum. Avrupa'nın en fazla genç nüfusuna sahip ülkelerden birisiniz. Ama son dönemde adından söz ettiren kaç Türk oyuncu sayabilirsin? Arda Turan. Başka? Yok. Çoğu futbolcunuz Alman altyapı sisteminden yetişiyor. Oradan hazır oyuncu almak yerine aynı altyapı uygulamasını yürürlüğe sokmanız gerekiyor" yorumunda bulundu.
Tamamını şuradan okuyabilirsin: http://live.sporx.com/futbol/dunya/almanyadan-almayinSXHBQ281082SXQ
RaSenGan
25.Mayıs.2012, 22:29
Hakan Balta gurbetçi mi ya :D
Bizim sadece futbol değil tüm sporlarla ilgili sorunlarımızın kaynağını yabancılar bizden çok daha iyi gözlemliyor maalesef. Hiddink de futbolumuzdaki sorunları biliyordu ama ilaç olamadı. Ronald de Boer'in röportajını okudun mu bilmiyorum o bile çok doğru tespitlerde bulunmuş, senin yazdıklarına cevap niteliğinde aynı zamanda:
Tamamını şuradan okuyabilirsin: http://live.sporx.com/futbol/dunya/almanyadan-almayinSXHBQ281082SXQ
farklı şeyleri savunmuyoruz bir bakıma önce bu taraftar zihniyetinin değişmesi lazım çünkü oyuncular,yöneticiler,teknik adamlar yani yetişen herkes bu toplumun içinden çıkan oyuncular.evet,futbolu çok seven bir ülkeyiz ama sadece seviyoruz.hani bir evlilikte sadece sevginin yetmediği gibi futbolda da öyle bir şeylerin ucundan tutmak gerek.biz sadece buradan konuşuruz,inşallah iyi bir yerlere geliriz herkes ister bunu :)
Walter Sakana
26.Mayıs.2012, 00:15
evet, Berlin doğumlu ve üstelik forvetmiş :)
Futbol kariyerine, Herta BSC-II takımıyla beraber 2000 yılında forvet mevkiinde başlayan Hakan, takımda Sol bek pozisyonunda oyuncu olmadığı için dönemin teknik direktörü tarafından Sol bek mevkiisine yerleştirildi ve Futbol kariyerine sol bek olarak devam etti. 2000-2003 yılları arasında bu takımın formasını giyen Hakan, 2003 yılında Vestel Manisaspor takımının yardımcı antrenörü Ali Gültiken tarafından takibe alındı ve Manisaspor takımına transfer oldu.
Homer J.S
26.Mayıs.2012, 00:39
Edin Dzeko haberleri de çıktı ya ölsek de gam yemeyiz.
Cengo
26.Mayıs.2012, 03:05
Hakan Balta, Berlin Türkiyemspor altyapı oyuncusu.
Ailesi Fenerbahçeli çoğunlukta ama kendisi hasta Galatasaraylı biri. Galatasaray'a gelmek için bir kaç takımı reddetmiş hatta. Galatasaray'a transferinin ardından bir kaç ay ailesi ile görüşmedi, kısa süreli tartışma yaşanmış. Bireysel bilgi.
Hakan Balta, Berlin Türkiyemspor altyapı oyuncusu.
Ailesi Fenerbahçeli çoğunlukta ama kendisi hasta Galatasaraylı biri. Galatasaray'a gelmek için bir kaç takımı reddetmiş hatta. Galatasaray'a transferinin ardından bir kaç ay ailesi ile görüşmedi, kısa süreli tartışma yaşanmış. Bireysel bilgi.
yanılıyosun
http://www.ligtv.com.tr/haber/kucukken-besiktasliydim
bize geldikten sonrada yanılmıyosam eskiden beşiktaşlıydım ama artık bunun bi önemi yok para kazandığım yer önemli gibisinden bişey demişti
Cengo
26.Mayıs.2012, 05:26
yanılıyosun
http://www.ligtv.com.tr/haber/kucukken-besiktasliydim
bize geldikten sonrada yanılmıyosam eskiden beşiktaşlıydım ama artık bunun bi önemi yok para kazandığım yer önemli gibisinden bişey demişti
İyi de babam kendini tanıyor :)
Zekirdek
26.Mayıs.2012, 08:57
Manisaspor'a Hertha Berlin'den transfer olmuştu.
MeliksahAydogan
26.Mayıs.2012, 13:07
Artık hamle bekliyoruz Galatasarayımız'dan bir transfer hamlesi ...
Fearless Coward
26.Mayıs.2012, 13:25
Valla Euro 2012'yi bi izleyelim öyle alalım bence erken hamle olarak yerli olabilir yabancı olarak Euro 2012'nin bitmesini bekleyelim...He bir de Melo'yu bitirmeye bakmalıyız...
MeliksahAydogan
26.Mayıs.2012, 13:29
Melo ya 5 gün içinde açıklanacak ya da alınmayacak çünkü 5 gün sonra yani 31 Mayıs'ta opsiyonu bitiyor ve öncelik hakkımız kalkıyor.
Yerli olarak Hasan Ali , Hamit , Gökhan Töre kesinlikle kaçırılmamalı.
sarianet
26.Mayıs.2012, 13:49
meloyla neden anlaşılamıyor ki ?
C h A o S
26.Mayıs.2012, 13:57
Melo'nun yıllık ücretinde indirime gidilmesi bekleniyor.Juventus ile sanırım 7 milyon euro civarı anlaşılır.İnşallah Melo ücretinden fedakarlık yaparda kadromuzda görürüz.Juve'ye giderse yine bidon seçilir.
byariff
26.Mayıs.2012, 16:08
Hamit hayirli olsun :D
Abdurrahim Albayrak ; ''GS ürünlerini,Gs Bonus'u ,Gs Mobile'ı hepsini kullanırsanız,ne Altıntoplar , Pırlantatoplar alacağız.''
MeliksahAydogan
26.Mayıs.2012, 17:40
Hamit hayirli olsun :D
Abdurrahim Albayrak ; ''GS ürünlerini,Gs Bonus'u ,Gs Mobile'ı hepsini kullanırsanız,ne Altıntoplar , Pırlantatoplar alacağız.''
Anlamadım böyle bir açıklaması mı olmuş ?
William Rookwood
26.Mayıs.2012, 17:40
Lafın arasında dayanamamış yine söylemiş reis :D
MeliksahAydogan
26.Mayıs.2012, 17:48
Nerde ne zaman nereye şöylemiş bunu ya ? Allah Allah heyecan bastı.
Nocna Mora
26.Mayıs.2012, 17:54
Hamit bonservisiyle gelmez. Bence ancak kiralayabiliriz.
KanaKe
26.Mayıs.2012, 18:00
hamiti türkiyede izlemek güzel olacak her zaman 3 büyüklerden birinde görmek istemisimdir tecrübesiyle cok sey katacak hem genclere hemde takima..
Night_Mare17
26.Mayıs.2012, 18:05
Nerde ne zaman nereye şöylemiş bunu ya ? Allah Allah heyecan bastı.
gs tv'de programda taraftarın sorusuna cevap verirken.
Bordo61Mavi
26.Mayıs.2012, 19:44
Ozan ismide geciyor hatta prensipte anlasti haberleri var twitterda.
Hasan Ali - Hamit - Ozan
hamlesini basariyla gerceklestirebilirse Galatasaray ozaman avrupa maclari dahada zevkli hal alir :)
MeliksahAydogan
26.Mayıs.2012, 19:55
Ozan ismide geciyor hatta prensipte anlasti haberleri var twitterda.
Hasan Ali - Hamit - Ozan
hamlesini basariyla gerceklestirebilirse Galatasaray ozaman avrupa maclari dahada zevkli hal alir :)
Ozan , Gökhan Töre'nin alternatifi konumunda eğer ki kesin olmazsa Gökhan , Ozan'a dönecekler diye tahmin ediyorum.Sercan Sararer ' de var bakalım ne olacak.
Hamit bu saatten sonra kesin gibi birşey bence.
Hasan Ali ve Amrabat konusunda belirsizlik sürüyor.
Kaka Leite
26.Mayıs.2012, 20:01
Ozan , Gökhan Töre'nin alternatifi konumunda eğer ki kesin olmazsa Gökhan , Ozan'a dönecekler diye tahmin ediyorum.Sercan Sararer ' de var bakalım ne olacak.
Hamit bu saatten sonra kesin gibi birşey bence.
Hasan Ali ve Amrabat konusunda belirsizlik sürüyor.
Lig Tv'nin sitesinde anlaştığımız ve Salı günü imza atıcağı yazıyor doğruysa o geçti. :)
MeliksahAydogan
26.Mayıs.2012, 20:11
Lig Tv'nin sitesinde anlaştığımız ve Salı günü imza atıcağı yazıyor doğruysa o geçti. :)
Lig TV transfer konusunda güvenilir bir kaynak değil hatırlarsanız geçen sezon başı size Krasic'i bize Asamoah Gyan'ı getirmişti.Resmi açıklama yok az önce baktım.
europeanconquer
26.Mayıs.2012, 20:16
Sercan Sararer'in Türkiye'ye geleceğini düşünmüyorum ve geçen yaz çıkan o transfer haberlerinden sonra Sporx ve Ntvspor harici hiç bir siteye inanmıyorum.
http://live.sporx.com/futbol/superlig/galatasaray/selcuk-inan-cilginligiSXHBQ281360SXQ
Rüyalarında görürler :n:
MeliksahAydogan
26.Mayıs.2012, 20:30
Galatasaray prensipte Ozan İpek ile anlaştı.
Lig TV
Pek inanmıyorum ama aldıysakda hayırlı olsun fakat sol kanat için ne kadar yeterli olur ŞL'de bilinmez çünkü Gökhan Töre daha ön plandaydı alternatifi Ozan'dı.
europeanconquer
26.Mayıs.2012, 20:34
Gökhan Töre'nin neyini beğeniyorsunuz anlamadım.Bu kadar bencil bir adamın bizim takımda iş yapacağını düşünüyor musunuz ? Çok çok çok bencil.Zaten bencil olmasaydı o yetenek ile Chelsea gibi bir takım onu bırakmazdı.
MeliksahAydogan
26.Mayıs.2012, 20:41
Gökhan Töre'nin neyini beğeniyorsunuz anlamadım.Bu kadar bencil bir adamın bizim takımda iş yapacağını düşünüyor musunuz ? Çok çok çok bencil.Zaten bencil olmasaydı o yetenek ile Chelsea gibi bir takım onu bırakmazdı.
Bencil olmasına bencil ama adamın her hareketi topu sürüşü vs. yetenek kokuyor ham yetenek adam.Fatih Terim gibi bir ustanın elinde nerelere gelebileceğini siz düşünün.Tamam ben Ozan'ı beğenmiyor değilim ama bir Gökhan Töre her zaman daha iyidir.Ozan'ın neresi iyi neyini beğeniyosunuz bi açıklarsanız sevinirim ?
europeanconquer
26.Mayıs.2012, 20:45
Bencil olmasına bencil ama adamın her hareketi topu sürüşü vs. yetenek kokuyor ham yetenek adam.Fatih Terim gibi bir ustanın elinde nerelere gelebileceğini siz düşünün.Tamam ben Ozan'ı beğenmiyor değilim ama bir Gökhan Töre her zaman daha iyidir.Ozan'ın neresi iyi neyini beğeniyosunuz bi açıklarsanız sevinirim ?
Takım oyuncusu olması benim için yetiyor.Bencil adamları sevmem.Ne kadar yetenekli olurlarsa olsunlar.
C h A o S
26.Mayıs.2012, 20:55
Ozan İpek kadro derinliği açısından iyi bir alternatif olur.Hiç yoktan adam geçip orta felan açabiliyor.Riera'yı gördükten sonra ilaç gibi gelir.Ancak avrupa için daha sağlam adam alınabilir.Gelirse hayırlısı olsun.Zaten yerli olarak çok fazla sol açık yok.Kişisel olarakta Ozan İpek'i beğeniyorum.Katkı vericektir.
Fearless Coward
26.Mayıs.2012, 20:58
Ozan İpek'i Bursaspor'un bırakacağını sanmıyorum...
Sizde bir öğrendiniz Fatih Terim'in elinde düzelir.Fatih Terim'e tek bir lafım yok,Türkiye'nin en iyi teknik adamıdır ama ne bu adam yahu bencil adamı takım oyuncusu yapacak,agresif oyuncuyu sakinleştirecek,verelim her oyuncuyu Fatih hocaya düzeltsin o zaman geri göndersin.Gökhan Töre'yi bugün biraz izleme fırsatı buldum oldukça bencil bir oyuncu ve kararları çok kötü.Gelmesi konusunda kararsızım.
MeliksahAydogan
27.Mayıs.2012, 00:44
Ahh ahh ! Devre arası Shaqiri peşinde koşacağımıza Olcan'ı makul bir fiyata alsaydık sol tarafı birde Hasan Ali transferi ile kapatırdık.Olcan fena kaçtı ...
William Rookwood
27.Mayıs.2012, 02:02
Fatih hocada insan onunda düzgün bir futbolcu ile çalışma hakkı yok mu? Hep sorunlu oyuncular ile mi uğraşacak adam.
Nocna Mora
27.Mayıs.2012, 03:43
Ozan İpek Galatasaray ayarında bir futbolcu değil. Seneye ŞL'de banko ilk 11 oynayabilecek düzeyde bir kanat oyuncusu lazım. Yıldız oyuncu yani. Gerisi boş transferde. Bir de çapraz koşu yapmayı bilen bir forvet olsa fena olmaz gerçi ;)
byariff
27.Mayıs.2012, 05:22
Ozan İpek Galatasaray ayarında bir futbolcu değil. Seneye ŞL'de banko ilk 11 oynayabilecek düzeyde bir kanat oyuncusu lazım. Yıldız oyuncu yani. Gerisi boş transferde. Bir de çapraz koşu yapmayı bilen bir forvet olsa fena olmaz gerçi ;)
ozan ipek belki sol bek yapar hoca :D meyilli cunki ozan ipek defansa yardimi baya var :D
MeliksahAydogan
27.Mayıs.2012, 12:13
ozan ipek belki sol bek yapar hoca :D meyilli cunki ozan ipek defansa yardimi baya var :D
Madem öyle maceraya gerek yok al dünde çatır çatır oynayan Hasan Ali'yi Hakan Abisini bile keser.
Kayserispordan adam almayalım mümkünse ya. Yakubu haberi vardı bugün fotomaç ya da fanatikte bizim için.
GeanyGS
27.Mayıs.2012, 17:05
Berbatov İstanbul'da beyler, Atatürk Havaalanında DHA tarafından görüntülenmiş :)
Sevgilisinin rahatsızlığından dolayı geceyi İstanbul'da geçirecekmiş ama senaryo olabilir.
http://img442.imageshack.us/img442/7661/berbo.jpg
europeanconquer
27.Mayıs.2012, 17:08
Evet,İstanbul'daymış.Umarım Galatasaray için buradadır.
byariff
27.Mayıs.2012, 18:22
hayir istanbulda ama ole degil uçagi aktarmali ingiltereden direk bulgaristana yok o yuzden aktarmali gelmistir istanbula boylede dusunulebilir yani :D
RaSenGan
28.Mayıs.2012, 22:41
Hamit'in menajeri İstanbul'daymış :)
SaLviO
28.Mayıs.2012, 22:42
hamit artık kesinleşti ya
Ziya38
RaSenGan İstanbul'daymış ....
Arkadaslar herkes transfer icin gelmiyordur herhalde :)
Alicanfmfan
Melo gitmesinde.
RaSenGan
28.Mayıs.2012, 22:45
RaSenGan İstanbul'daymış ....
Arkadaslar herkes transfer icin gelmiyordur herhalde :)
Abi bu kadar şey konuşuluyorken,Terim Mourinho yemek yiyorken adamın gelmesi neye işaret :)
Ziya38
28.Mayıs.2012, 22:46
Abi bu kadar şey konuşuluyorken,Terim Mourinho yemek yiyorken adamın gelmesi neye işaret :)
Zaten orasi öyle amma arka arkaya böyle haberler gelince iste insan düsunmesi gerekiyor, sonucta herkes transfer icin gelmiyor. Tatil vs vs.
RaSenGan
28.Mayıs.2012, 22:48
Zaten orasi öyle amma arka arkaya böyle haberler gelince iste insan düsunmesi gerekiyor, sonucta herkes transfer icin gelmiyor. Tatil vs vs.
Hamit gelirse hep buralarda olucak zaten tatil için gelmez İstanbul'a :D
Alicanfmfan
28.Mayıs.2012, 22:48
Bu havada ne tatili yahu. :D
Ziya38
28.Mayıs.2012, 22:51
Bu havada ne tatili yahu. :D
Nezaman gitsinler ya :) Yakinda kamplar , hazirlik maclari felan baslar :) Gerci en az 1 aylari vardir :P
William Rookwood
29.Mayıs.2012, 14:44
Gazetedelerde Cassano haberleri geçiyor ne kadar doğru bilmiyorum
William Rookwood
29.Mayıs.2012, 18:49
Bu arada Kolombiyalı Pabon ile ilgileniyormuşuz, stili Keita'ya benziyormuş
http://www.transfermarkt.com.tr/tr/dorlan-pabon/profil/spieler_74667.html
byariff
30.Mayıs.2012, 00:51
Hazar Buyuka ; Galatasaray icin Michel Bastos iddialari var, umarim dogrudur cok ama cok nokta transfer olur bence.
https://twitter.com/hazar_buyuka/status/207574375518572544
kalemci
30.Mayıs.2012, 01:03
Fanatik haberi Arif, ardından sporx'te koymuş. Netten baya araştırdım, Bastos transfer haberleri diye fanatik ve sporx dışında böyle bi haber ile karşılaşamadım :n:
byariff
30.Mayıs.2012, 01:32
ne bilim yaw sansal abinin oglu dedik saglam kaynaktir dedik demekki oda fanatikten aliyor :D :D
Revolution
30.Mayıs.2012, 14:01
Hamit, Melo, Chivu ilk aşamada gelmesini çok istediğim isimler. Özellikle Melo şart.
DisCo
30.Mayıs.2012, 14:09
Transferi unutun derim. Uefa sopası gösteriliyor, yalan bunlar, yalan söylüyorsun gibi modlara girdik ama Avrupa bizim gibi değildir.
Siz yönetici olsanız bu şartlarda transfer yapar mısınız? Hamitsiz ya da bir başka oyuncu olmadan da bu ligde başarılı olursun. Bu işler sonuca varmadan transferlerin çoğu olmaz.
Suicider
30.Mayıs.2012, 14:12
Şuanda sadece Türkiye içinden transfer yapılacak bir ortam var dediğin gibi.Kolay kolay Avrupa'dan oyuncu getiremeyiz.
byariff
30.Mayıs.2012, 14:27
Galatasaray, normal sezon ve Süper Final'in ardından yayın gelirlerinde de ilk sırayı elde etmeyi başardı. Sarı-Kırmızılılar, toplam 71 milyon TL'yi kasasına koydu. Sezon boyunca büyük bir gelir elde eden sarı kırmızılı takımın transfere de 40 milyon euro ayıracağı iddia edildi.
http://www.trtspor.com.tr/Haber.aspx?id=23274#.T8W3G-yyivQ.twitter
GeanyGS
30.Mayıs.2012, 14:45
Başkanların, yöneticilerin, futbolcuların içeri de olduğu, takımların teker teker UEFA'dan ceza aldığı bir ülkeye ben olsam transfer olmak istemem.
Suicider
30.Mayıs.2012, 14:54
Kaiserslautern'de forma giyen Olcay Şahan'ın önümüzdeki hafta Galatasaray'la sözleşme imzalaması bekleniyor (Radyospor)
byariff
30.Mayıs.2012, 15:26
Hamit altintop hayirli olsun diyelimmiki acaba marca"ya gore anlasmisiz. ve real madride bonservis bedeli odenmicek hamit yillik 3m euro alcak.
http://www.marca.com/2012/05/30/en/football/real_madrid/1338365690.html
uAburak89
30.Mayıs.2012, 15:45
Marca Real Madrid'e yakınlığından dolayı önemli bir kaynak, inşallah doğrudur haber. Geçen sene Selçuk, bu sene Hamit. Bu hamleler çok iyi.
C h A o S
30.Mayıs.2012, 15:46
Hamit bitti gibi artık.Hayırlı olsun.Önemli bir transfer.
Suicider
30.Mayıs.2012, 15:51
Bonservissiz alınırsa dahada güzel olur.Sanırım sene sonu kupa bonusu gibi birşeyler konacakmış.Yıllık 3m euro dan daha az parayada getiremeyiz zaten.
ReaList
30.Mayıs.2012, 17:11
Hayırlı olsun.
http://www.cnnturk.com/2012/spor/futbol/05/30/marca.hamit.altintop.galatasarayda/663097.0/index.html
uAburak89
30.Mayıs.2012, 17:12
10 numara transfer, 10.
byariff
30.Mayıs.2012, 17:13
Hayirli olsun cok iyi transfer Real Madrid takımında forma giyen milli futbolcu Hamit Altıntop, Galatasaray ile anlaştığını doğruladı. LIGTV
Mamadou
30.Mayıs.2012, 17:15
Galatasaray'a hayırlı olsun.
Ziya38
30.Mayıs.2012, 17:17
Hele bir resmi sitemiz aciklasin :) Erken sevinmemek gerekir..
Gncl1905
30.Mayıs.2012, 17:17
Hayırlı olur inşallah...
RaSenGan
30.Mayıs.2012, 17:38
Hamit gelirse 10 numara olur.Bir de bonservissiz gelirse tadından yenmez.Hamit gibi bir adamın da 3 milyon Euro alacak olması gayet normal.Umarım doğrudur haberler.
mehmetcoo
30.Mayıs.2012, 17:42
Böylece 3 mevkiye birden transfer yapmış olduk. Hayırlı olsun.
C h A o S
30.Mayıs.2012, 17:43
Hamit'te açıkladığına göre artık milli takım kampından sonra açıklanır transfer.Hamit'i, Galatasaray forması altında görmek isterdim hep.İnanıyorum bizde çok iyi işler yapacak.
RaSenGan
30.Mayıs.2012, 17:52
R.Madrid 5 milyon Euro istiyormuş bonservis için.O sıkıntıymış diyor Ntvspor
Ayrıca Olcay Şahan da geldi deniliyor..
DisCo
30.Mayıs.2012, 18:02
Çek Cumhuriyeti maçını hatırlarsınız. Hamit o maçın 2. yarısında sergilediği oyunu oynadığı zaman müthiş bir oyuncu diyebiliriz. O günden bu zamana kaç kere bu performansını gördük ona bakmak lazım.
Tabi birde maç sonu değerlendirmelerinde bizi kanser eder. :)
byariff
30.Mayıs.2012, 18:11
R.Madrid 5 milyon Euro istiyormuş bonservis için.O sıkıntıymış diyor Ntvspor
Ayrıca Olcay Şahan da geldi deniliyor..
Real ile dostlugumuz iyi onu indirriz :D olcay sahan"i seref aydin 10 gun once falan açiklamisti ama hemen imzalanmicak demisti galiba oda dogru transfer
Deus Dominus
30.Mayıs.2012, 18:14
Bende gördüm onunla ilgili bir şeyler. Kayserispor ve Bursaspor'un da istediği ama Galatasaray'da forma giymek istediğini söylemiş radyospor'a sanırım.
byariff
30.Mayıs.2012, 18:15
ayrica hamit real madrid kadrosunda su an gozukmuyor
http://www.realmadrid.com/cs/Satellite/en/First_Team/1193041476158/Plantilla/Squad.htm
Deus Dominus
30.Mayıs.2012, 18:20
Anında sildin adamı sende usta :) Altintop diye yazıyor işte Nuri'nin yanı, Mesut'un üstünde :D
byariff
30.Mayıs.2012, 18:28
Alla alla bi an gozlerim koreldi galiba goremedimde :D
edit : hamit"in profile tiklayinca açilmiyor ama :D
DisCo
30.Mayıs.2012, 18:31
Bende adamlar ne sistemli çalışıyor diyorum. Transferi olunca anında siteyi güncelliyorlar. :)
Fearless Coward
30.Mayıs.2012, 18:42
Hamit bizde resmen yahu :D diğer oyuncuların profili açılırken Hamit açılmıyor kaldıki en güvenilir basınlar Hamit geldi diyor umarım bonservisiyle gelmiştir...
Ziya38
30.Mayıs.2012, 18:43
Hamit bizde resmen yahu :D diğer oyuncuların profili açılırken Hamit açılmıyor kaldıki en güvenilir basınlar Hamit geldi diyor umarım bonservisiyle gelmiştir...
Yoksa....
http://www.realmadrid.com/cs/Satellite/en/1193041476158/1193041476804/jugador/Jugador/Pepe.htm
http://www.realmadrid.com/cs/Satellite/en/1193041476158/1202773887674/jugador/Jugador/Cristiano_Ronaldo.htm
Deus Dominus
30.Mayıs.2012, 18:44
gir-çık bozdunuz demi profilini :D Büyük bir problem çıkmazsa Galatasaray'da Hamit, için rahat olsun :)
semih99999
30.Mayıs.2012, 18:51
şemsiye ne olacak şemsiye melo ne olacak beyler bu arada nuri şahin 65 kg :D diyerek bi ahmet çakar yorumu yapıyım
LadroN
30.Mayıs.2012, 19:03
Yoksa....
http://www.realmadrid.com/cs/Satellite/en/1193041476158/1193041476804/jugador/Jugador/Pepe.htm (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.realmadrid.com %2Fcs%2FSatellite%2Fen%2F1193041476158%2F119304147 6804%2Fjugador%2FJugador%2FPepe.htm)
http://www.realmadrid.com/cs/Satellite/en/1193041476158/1202773887674/jugador/Jugador/Cristiano_Ronaldo.htm (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.realmadrid.com %2Fcs%2FSatellite%2Fen%2F1193041476158%2F120277388 7674%2Fjugador%2FJugador%2FCristiano_Ronaldo.htm)
Hahahaha :D
Corpus
30.Mayıs.2012, 19:09
Terim, Ronaldo' ya yüksek bonservis bedelinden dolayı veto vermiş. Pepe için ise veto sebebinin disiplinsizliği olduğu söyleniyor...
Nocna Mora
30.Mayıs.2012, 19:25
Hamit gelirse sağ acıkta oynayacaktır. Dünya yıldızı yok yani bu sezon transferde.. Oysa en önemli transfer kanata hızlı bir adam almaktı. Neyse. Forvet transferinden umutluyum :D
GeanyGS
30.Mayıs.2012, 19:51
Bence F.Terim Hamit'i ortada oynatır. Şampiyonlar liginde 4-4-2 yerine 4-5-1'e dönecektir.
ben 4-3-3 oynucağımızı düşünüyorum melo xelçuk hamit olarak
Fearless Coward
30.Mayıs.2012, 20:53
Hamit alındı diye Melo alınmazsa şaka gibi olur...Melo da alınsın hoca 3 mc oynamazsa bile formda olan 2liyi oynatır hep :D zaten Hamit kanatta da oynayabiliyor hocaya kalmış durum yani...
Nedvedmania
30.Mayıs.2012, 21:27
Yoksa....
http://www.realmadrid.com/cs/Satellite/en/1193041476158/1193041476804/jugador/Jugador/Pepe.htm
http://www.realmadrid.com/cs/Satellite/en/1193041476158/1202773887674/jugador/Jugador/Cristiano_Ronaldo.htm
Haha :D Ronaldo iyi transfer ama bence Pepe transferi gereksiz olur :D
Suicider
30.Mayıs.2012, 22:32
Arkadaşlar hocanın 4-4-2 sisteminden vazgeçeceğini sanmıyorum.Eğer Hamit gelirse bence sağ açıkta oynayacaktır ve oynamalıdırda.Büyük ihtimal kadro şöyle olacaktır.
------------Muslera
eboue-semih-ujfalusi-balta
hamit-melo-selçuk-X(transfer)
--------X(transfer)---Elmander
Fakat bu durumda sadece 1 yabancı hakkımız kalıyor ve bu hakkı bence forvetten kullanıcaz gibime geliyor.Çünkü sol açıkta emre çolak,engin,riera falan idare ederim gibi düşünüyo olabilir FT.Hem Ozan İpek'in alınma durumuda var.Aslında olması gereken sağ açık daha defansif olan Hamit sol açığın da Stoch tarzı daha atak bir adam olması.Ama zor gibi duruyor şimdilik.Yada tek ihtimalimiz var forvete Burak'ı almak.Başka hiçbir Türk forvet aklıma gelmiyor oynayabilecek ve alabileceğimiz.Eğer Burak gelirse bu sefer sol açığa daha kaliteli sağlam bir yabancı açık alabiliriz.
byariff
30.Mayıs.2012, 23:14
Muhammed Demirci veya cenk tosun olabilir yerli forvet yada sercan saraerde olabilir , hamit gelince bence kanat"lara transfer yapmaya gerek yok cunki elimizde culio,engin,emre olcak , bence çok saglam 1 yabanci forvet sart , sampiyonlar ligi oynucagiz diye transferlere asiri yuklenmeye gerek yok parayi duzenli kullanalim.
TeNaciOUS MidFieLdeR
30.Mayıs.2012, 23:17
Muhammed Demir diyorsun galiba Antepteki, senin dedigin BJK deki. Muhammet bu sene iyi bi cikis yapti ama GS de ilk 11 oynar mi soru isareti. Terimle daha da parlar o kesin. Cok iyi bir golcu.
byariff
30.Mayıs.2012, 23:28
Muhammed Demir diyorsun galiba Antepteki, senin dedigin BJK deki. Muhammet bu sene iyi bi cikis yapti ama GS de ilk 11 oynar mi soru isareti. Terimle daha da parlar o kesin. Cok iyi bir golcu.
aynen karistirmisim muhammed demir gaziantepteki , gaziantep zor donemde aslinda guzel paraya anlasabiliriz.
RaSenGan
30.Mayıs.2012, 23:30
ŞL'de oynayacak bir takımın forveti kendini ispatlamış bir isim olmalı.
TeNaciOUS MidFieLdeR
30.Mayıs.2012, 23:31
ŞL'de oynayacak bir takımın forveti kendini ispatlamış bir isim olmalı.
muhammet bu sene ispatladi iste kendini aygun, daha ne :p
Night_Mare17
30.Mayıs.2012, 23:32
En kötü Negredo olmalı bu forvet. En kötü.
TeNaciOUS MidFieLdeR
30.Mayıs.2012, 23:33
luis fabiano nasil olur. gol krali olur bence super ligde kesin.
RaSenGan
30.Mayıs.2012, 23:34
muhammet bu sene ispatladi iste kendini aygun, daha ne :p
O daha 40 fırın ekmek yemeli :) Bize bir Robinho,Torres,Drogba lazım :D
TeNaciOUS MidFieLdeR
30.Mayıs.2012, 23:36
O daha 40 fırın ekmek yemeli :) Bize bir Robinho,Torres,Drogba lazım :D
onlarin alinmasi icin de galatasaray 40 firin ekmek yemeli :zuhaha
luis fabiano neyine yetmiyo :p
ReaList
30.Mayıs.2012, 23:38
Drogba alınabilir, 4 milyon € yıllık maaş'tan aç kapıyı futbol aşkıyla gelsin : )
futureless
30.Mayıs.2012, 23:38
Elmander gibi bir adam var ilerde . Yanına adam eksiltebilen , seri ve Ömer Üründül'ün deyişiyle ' futbolu bilen ' :D bir adam alınırsa süpürür giderler ortalığı .
Ziya38
30.Mayıs.2012, 23:40
Drogba alınabilir, 4 milyon € yıllık maaş'tan aç kapıyı futbol aşkıyla gelsin : )
Anzhi 12 milyon $ teklif etmis sanirim , zor artik Drogba:icon_biggrin:
ShevAnil
30.Mayıs.2012, 23:40
Elmander gibi bir adam var ilerde . Yanına adam eksiltebilen , seri ve Ömer Üründül'ün deyişiyle ' futbolu bilen ' :D bir adam alınırsa süpürür giderler ortalığı .
Didier Konan :P Fildişili aslında bize uzak da değil, iyi bir sezon geçirdi bu sezon Hannover'de, alınma ihtimali doğsa mutlu olurdum
Alicanfmfan
31.Mayıs.2012, 03:35
Gomez-Falcao karışımı, Soldado ayarında da olabilir. Alacağımız forvet. :)
matias suarez olabilir hatta :D
Suicider
31.Mayıs.2012, 05:07
Çok uçmayalım arkadaşlar mali durum bizimde okadar süper değil.Gidip 15 m falan veremeyiz ve vermeyiz diye düşünüyorum bir oyuncuya.En fazla 7-8 civarı verilebilir.
europeanconquer
31.Mayıs.2012, 10:07
Bende diyordum ki Rooney Man Utd'da mutsuzmuş Galatasaray gibi bir Avrupa devine gelmek istiyormuş.Burada Türkiye Kupası ve Ligi almak en büyük hayaliymiş.Yapmayın arkadaşlar coşmayın bu kadar :D Drogba belki diyordumda önüne geleni sömüren Rus kulüpleri varken biz alamayız Drogba'yı.Bas Dost'u alalım bitsin gitsin işte.
Suicider
31.Mayıs.2012, 13:56
Gazeta Sporturilor'un yayın yönetmeni Justin Gafiuc: Romanya'da Chivu'nun Galatasaray'a imza atacağı sıklıkla konuşuluyor.
Gazeta Sporturilor'un yayın yönetmeni Justin Gafiuc: Teknik direktör Fatih Terim geçtiğimiz gün Chivu'nun son durumu için Hagi'yle görüştü.
Terim, Chivu'nun karakterini, oyuncu olarak özelliklerini ve son durumunu sordu
Gazeta Sporturilor'un yayın yönetmeni Justin Gafiuc: Bu görüşmede Hagi, Galatasaray teknik direktörüne olumlu bir referans oldu.
Gazeta Sporturilor'un yayın yönetmeni Justin Gafiuc: Tahminimce Chivu yıllık ücret olarak 3 milyon euro seviyesinde ücret talep edecektir.
Gazeta Sporturilor'un yayın yönetmeni Justin Gafiuc: Chivu'nun yeni sezon için Inter'le sözleşme yenilemesine ihtimal vermiyorum.
Gazeta Sporturilor'un yayın yönetmeni Justin Gafiuc: Chivu'nun önceliği Galatasaray olarak görünüyor. Maddi sorunlar olmazsa, imza atılır.
byariff
31.Mayıs.2012, 14:11
bonservissiz yine bir dunya yildizi alcaz ama biraz yasli olsun 31 yasinda :D
mpaker66
31.Mayıs.2012, 17:27
chivu ve hamit gelirse 6 bölgeye transfer yapmış oluruz :)
Nedvedmania
31.Mayıs.2012, 21:12
TFF'nin resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre İmparator, takimimiz ile olan sözleşmesini 2014 sezon sonuna kadar uzatti..
Deus Dominus
31.Mayıs.2012, 21:46
bonservissiz yine bir dunya yildizi alcaz ama biraz yasli olsun 31 yasinda :D
31 yaş yaşlı sayılmaz usta :) Giggs, Scholes hala devam ediyor baksana :)
bySperman
31.Mayıs.2012, 21:50
Chivu defansın dengesini bozar.Chivu'nun yerine yerli bir genç alınmalı.
E.Cartman
31.Mayıs.2012, 22:03
Yerli bir genç şampiyonlar liginde gereksiz risk demek olur. Ayrıca kaç tane genç var Chivu'nun bölgesinde oynayıp 3 büyüklerde oynamayı kaldırabilecek yetenekte olan.
byariff
01.Haziran.2012, 00:17
Sabri ve necatininde sozlesmeleri bitmis yonetimi gerçekten anlamak çok zor hala niye sozlesme imzalamazlar anlamiyorum.
antepteki oyuncular serbest kalcaklarmis
aslinda muhammet demirci iyi olur.
DisCo
01.Haziran.2012, 00:30
Bizim evlatlarımızdır onlar bir yere kaçmazlar. Kaçarlarsa da kendileri bilir.
Walter Sakana
01.Haziran.2012, 00:33
Sabri ve necatininde sozlesmeleri bitmis yonetimi gerçekten anlamak çok zor hala niye sozlesme imzalamazlar anlamiyorum.
antepteki oyuncular serbest kalcaklarmis
aslinda muhammet demirci iyi olur.
Ya bu Muhammet fiziği zayıf mayıf ama Türk futbolunun David Villa'sı olur üstüne düşülse. Tabi aldığın zaman Antepteki gibi sürekli oynatacaksın. Müthiş bir özgüven, soğukkanlılık ve teknik var çok beğeniyorum.
byariff
01.Haziran.2012, 00:41
aynen bende cok begeniyorum ve ek olarak duracagi yeri cok iyi biliyor , ve gelecegi parlak iste bole genç oyuncular fatih hoca gibi oyuncularin elinde yontularak parlarlar ornekleri cok.
byariff
01.Haziran.2012, 01:12
servetin sozlesmesi bitti 12 dakka once kurtulduk.
Nedvedmania
01.Haziran.2012, 01:34
Şu dakika itibari ile Galatasaray'da olan Felipe Melo'nun satın alma opsiyonu bitti.
Revolution
01.Haziran.2012, 01:35
Opsiyon önemli değil biz almak istersek Melo bizi tercih edecektir. Almamız şart.
DisCo
01.Haziran.2012, 01:47
Servet'i ve Sercan'ı Anadolu takımlarına karşı takasta kullansak iyi olurdu. Boşu boşuna serbest kalıyorlar ve ilerleyen süreçte kalacaklar.
GeanyGS
01.Haziran.2012, 01:55
Servet'in sözleşmesi bu sene bitiyodu zaten kimse yemezdi :)
Ama Sercan'dan ve M.Batdal'dan (kendini kanıtlamasını en çok istediğim futbolcuydu) pek umudum kalmadı onlar takasta kullanırsa iyi olur açıkcası.
MeliksahAydogan
01.Haziran.2012, 18:16
Salomon Kalou alınsa harika olur.
Elmander - Kalou ikilisi büyük iş yapar.
Sol kanatda da oynayabilir ayrıca.
kalemci
01.Haziran.2012, 18:27
Salomon Kalou alınsa harika olur.
Elmander - Kalou ikilisi büyük iş yapar.
Sol kanatda da oynayabilir ayrıca.
Zaten asıl mevkisi sol açık Kalou'nun.
byariff
01.Haziran.2012, 18:39
yok yahu bence kalsin ne kalousu devri bitti artik boyle adamlarin :D
MeliksahAydogan
01.Haziran.2012, 18:47
Kalou bu takımda her türlü iş yapar o süratli , teknik , adam eksiltebilecek , fırsatçı oyuncu boşluğumuzu dolduran kişi olacaktır diye düşünüyorum Chelsea ile yollarını ayıracak büyük ihtimalle sözleşme koşullarında anlaşılırsa müthiş olur çok ses getirir.
europeanconquer
01.Haziran.2012, 18:56
Kalou ne ara teknik bir oyuncu oldu ? Benim mi haberim yok :D
MeliksahAydogan
01.Haziran.2012, 19:07
Kalou ne ara teknik bir oyuncu oldu ? Benim mi haberim yok :D
Kardeşim ne diyosun sen ya konuştuğumuz oyuncu Chelsea'de forma giymekte olan bir oyuncu hızlı ve teknik tabi ki.
europeanconquer
01.Haziran.2012, 19:17
Kardeşim ne diyosun sen ya konuştuğumuz oyuncu Chelsea'de forma giymekte olan bir oyuncu hızlı ve teknik tabi ki.
Chelsea'de forma giyiyor olması teknik olduğunu göstermez.Bize gelirse çok sevinirim ama teknik bir oyuncu değil Kalou.
MeliksahAydogan
01.Haziran.2012, 19:21
Chelsea'de forma giyiyor olması teknik olduğunu göstermez.Bize gelirse çok sevinirim ama teknik bir oyuncu değil Kalou.
Teknik oyuncu olarak bir örnek ver mesela ?
europeanconquer
01.Haziran.2012, 19:27
Teknik oyuncu olarak bir örnek ver mesela ?
Teknik : Teknik, bir oyuncunun tekniksel oyunundaki estetik kalitesidir - toplayken ne kadar zarif göründüğüdür. Yüksek teknikli bir oyuncunun daha düşük teknik yeteneğe sahip herhangi bir oyuncudan daha kolay şekilde hünerli bir pas veya uzun mesafeli top çıkarması olasılığı artacaktır. Teknik, bir dizi tekniksel özelliği (diğer bazı tekniksel özellikleri) etkiler.
Bu FM için tekniğin tanımı.Yani tekniğin tanımı diyeibliriz.
Messi,Ronaldo,Iniesta,Neymar,Robben,Hazard,Xavi,Ro binho,Mesut Özil,Götze,Ibrahimovic.
Bunlar başlıca yabancı oyuncular.Yerlilere gelirsek;
Arda Turan,Nuri Şahin,Emre Çolak,Emre Belözoğlu
Bu tür oyuncular ayaklarına çok hakim ve teknik oyuncular ama Kalou öyle değil.Bana dünyada hiç bir şahıs Kalou'nun teknik olduğunu kanıtlayamaz,ispat edemez.
ForCimbom
02.Haziran.2012, 00:02
hakan balta da teknik bir oyuncudur misal ama kimse kabul etmez bunu. teknik oyuncu hep dribbling becerisi olan oyuncu olarak algılanıyor ama yanlış. misal keita müthiş dribbling yeteneği olan bir adam ama top kontrolü(tekniği) hakan balta'dan iyi değil. hakan balta 2 metre top sürecek dribbling yeteneği olmayan birisi olmasına rağmen.
europeanconquer
02.Haziran.2012, 12:18
Yok artık ya :( Anji 24m euro yıllık maaş teklif etmiş Drogba'ya :( Zaten zordu iyice imkansız oldu.
MeliksahAydogan
02.Haziran.2012, 14:07
Drogba hayal bize Kalou lazım forvet oynatırız sağ tarafta Hamit Soldada Töre oynar birde Stoper için yedek yerli oyuncu alırsak + Hasan Ali'yi harika olur transferi kapatırız.
MeliksahAydogan
02.Haziran.2012, 16:47
Olcay Şahan haberleri var oyuncuyu pek tanımıyorum tanıyanlar hakkında bilgi verebilir mi ?
Alternatif amaçlı olabilir zannediyorum Galalatasaray'a yakın olduğu yolunda birçok haber var.
William Rookwood
02.Haziran.2012, 17:33
Olcay hızlı bi kanat oyuncusu. Yiğit'in daha teknik ve oyunu bilen hali.
MeliksahAydogan
02.Haziran.2012, 19:38
Olcay hızlı bi kanat oyuncusu. Yiğit'in daha teknik ve oyunu bilen hali.
Galatasaray'da ilk onbir oynayacak düzeyde değil sanırım alternatif amaçlı alınacak.Gökhan Töre mi Olcay mı sizce sol açıkda ?
Walter Sakana
02.Haziran.2012, 19:50
Lugano'dan şok teklif!
PSG'de mutsuz olan Uruguaylı futbolcu, önce Muslera aracılığıyla Cim-Bom’a haber gönderdi..
Paris Saint Germain’de mutsuz olan Uruguaylı futbolcu, Muslera aracılığıyla Cim-Bom’a haber gönderdi, “Beni alın” dedi. Ancak Teknik Direktör Fatih Terim ile yönetimden olumsuz yanıt alınca bu transfer gerçekleşmedi.
Paris Saint Germain’de dikiş tutturamayan Lugano sadece 9 lig karşılaşmasında görev aldı. Galatasaray’ın kabul etmediği Uruguaylı oyuncunun yine Fenerbahçe’ye gelmesi bekleniyor.
Paris Saint Germain forması giyen eski Fenerbahçeli Diego Lugano, Galatasaray’a “Beni alın” diye haber gönderdi.
Geçen sezon başında şike ve teşvik operasyonu sonrası sarı-lacivertlilerden ayrılarak Fransa’nın popüler takımı PSG’nin yolunu tutan Uruguaylı savunma oyuncusu, beklentilere yanıt veremeyince gözden çıkarılmıştı. İstediği teklifleri alamayan 32 yaşındaki oyuncu, vatandaşı ve milli takımdan yakın dostu Muslera aracılığıyla sarı-kırmızılı takımda oynayabileceğini bildirdi. Ancak Fatih Terim ve yönetimden olumsuz yanıt aldı. Fenerbahçe formasıyla Türkiye’de oynadığı dönemde davranışları ile tepki toplayan tecrübeli futbolcunun, sarı-kırmızılı takımda oynamak için her türlü fedekârlığı yapacağını bildirmesine karşın, isminin listeye dahi alınmadığı kaydedildi. Hırçın yapısıyla bilinen Lugano, transfer olduğu PSG’de ligde sadece 9 maçta görev alırken, yeni sezon planlamasında gözden çıkarıldı. PSG’nin Lugano için bir bonservis talebinde bulunmadığı ve Uruguaylı oyuncunun Türkiye’de kendisine kulüp aradığı ifade edildi.
Terim genç istiyor
Hamit Altıntop ve Olcay Şahan’la ilgili pürüzleri ortadan kaldıran Cim-Bom’da Fatih Terim’in, takımı gençleştirme arzusunda olduğu bildirildi. Manchester United ile sözleşmesi sona eren Bulgar golcü Dimitar Berbatov’u ilerleyen yaşı ve yıllık 4.5 milyon euroluk yüksek maliyetinden dolayı veto eden Terim’in, yapılacak transferlerde oyuncunun genç olmasına dikkat edeceği belirtildi. Sarı-kırmızılıların kendisine sunulan şartları kabul etmeyen Melo’nun yerine de yine aynı bölgede oynayan genç alternatifler üzerinde çalışacakları kaydedildi. Diğer taraftan ilgilenildiği iddia edilen Bastos, Malouda ve Kalström isimleri ise yalanlandı. (Milliyet)
http://haber.gazetevatan.com/luganodan-sok-teklif/454965/5/Spor
Nedvedmania
02.Haziran.2012, 19:52
"Yav he, he" demelik bir haber.
DisCo
02.Haziran.2012, 20:31
Kimin adı geçse mükemmel transfer olur diyoruz. Aslında yıllardır transferde neden sıkıntı çektiğimiz belli oluyor. Neticede aynı havayı soluyan insanlarız.
Yiğit Gökoğlan müthiş transfer olur, Yekta müthiş transfer olur...
Oldular da ben kaçırdıysam bilemiyorum.
Dünya üzerinde verimli olacak oyuncular zaten bellidir. Bir de seninle mayası tutacak adamlar denk gelmesi lazım. O da şansa bakıyor.
Beni Madrid'e koy sırıtırım ama mahalle takımında gel izle hayran olursun. İyiler içinde iyi olmak zordur, sıradanlar içinde ise kolay.
O yüzden sıradan her oyuncuya mükemmel olur dememiz lazım.
Nedvedmania
02.Haziran.2012, 20:35
Yekta iyiydi zaten ama şanssız bir sakatlık geçirdi. Yiğit'e ise o kadar ısınamamıştık zaten. Yani fazla bir beklentimiz yoktu.
MeliksahAydogan
02.Haziran.2012, 20:36
Kimin adı geçse mükemmel transfer olur diyoruz. Aslında yıllardır transferde neden sıkıntı çektiğimiz belli oluyor. Neticede aynı havayı soluyan insanlarız.
Yiğit Gökoğlan müthiş transfer olur, Yekta müthiş transfer olur...
Oldular da ben kaçırdıysam bilemiyorum.
Dünya üzerinde verimli olacak oyuncular zaten bellidir. Bir de seninle mayası tutacak adamlar denk gelmesi lazım. O da şansa bakıyor.
Beni Madrid'e koy sırıtırım ama mahalle takımında gel izle hayran olursun. İyiler içinde iyi olmak zordur, sıradanlar içinde ise kolay.
O yüzden sıradan her oyuncuya mükemmel olur dememiz lazım.
Çok mantıklı katılıyorum bunlar Olcay Şahan içinde geçerli mi üstad ? Yanlış anlama izlemediğim bir bilgi sahibi olmadığımdan soruyorum.
MeliksahAydogan
02.Haziran.2012, 20:40
Yekta iyiydi zaten ama şanssız bir sakatlık geçirdi. Yiğit'e ise o kadar ısınamamıştık zaten. Yani fazla bir beklentimiz yoktu.
Yekta önümüzdeki sezon kendini gösterecektir diye düşünüyorum ...
Yiğit konusunda kararsızım yetenekli ve süratli bir çocuk ama ne yapar tam bir soru işareti ama olaya birde şu yönden bakalım eğer ki bir ışık görmeseydi Fatih Terim neden 2.5 Mn € verip Yiğit'i alsın ki Olcan Adın gibi bir yetenek dururken devre arasında hoş tabi biz beceremediğimiz Shaqiri transferi peşinde koşarken burnumuzun dibindeki yeteneği göremedik Trabzon kaptı bugün Olcan Galatasaray forması giyseydi sol tarafa transfere gerek yoktu Gökhan Töre diye yırtınmazdık.Sağ açığa Hamit Altıntopu alıp ortasaha kanat transferini bitirirdik.
DisCo
02.Haziran.2012, 20:52
Olcay Şahan'ın bu döneme kadar bir başarısını duyan var mı? Yani onu yaşıtlarından farklı kılan -ki yanılmıyorsam yaşı da o kadar küçük değildir- bir özelliğini, hareketini biliyor muyuz? Milli takımın alt kademesine bile yaşı geçmiş bir dönemde seçildi.
Sırf Almanya çıkışlı diye sırf bizim genç (!) tanımlamamıza uyuyor diye almamız gerekmiyor. Mesut Özil'i farklı kılan neydi? Bir an da arka arkaya goller atmaya başladı. Sürekli basında duymaya başladık. Neymar aynı şekilde Arda aynı şekilde...
Oyuncu gençse ve gelecek vaadediyorsa zaten kendini belli ediyor.
Alt liglerde oynamış, profesyonel liglerde çok az maça çıkmış, milli seviyeye bile 24'ünde seçilen bir oyuncuya "vallahi yılın transferi, olursa mükemmel olur, haydi transferi kapadık" diye yaklaşıyoruz.
Oyuncu gelir ve mayası tutar o ayrı ama şimdiki durumuna bakınca mükemmel bir oyuncu profili göremiyorum.
Kaka Leite
02.Haziran.2012, 21:05
Katılıyorum, eğer bir adamı sen araştırıyorsan zaten ondan umutlarını düşük tut.
MeliksahAydogan
02.Haziran.2012, 21:17
En azından madem gurbetçi yetenekli oyuncu alacaksın alternatif olsun diye Sercan Sararer var Olcay ile Sercan'ın istatistiklerini karşılaştıralım.
Olcay - 1.Bundesliga 27 Maç 1 Gol 2 Asist
Sercan - 2.Bundesliga 34 Maç 9 Gol 13 Asist
Ayrıca Sercan 22 , Olcay 25 yaşında.Sercan basında vs. telaffuz edilmeye başlandı yaptıklarıyla ama Olcay konusunda herhangi bir gelişme yok.
Seneye hem ŞL hem Lig oynayacağımız göz önüne alınırsa Sercan Sararer lig için yeterli düzeyde ayrıca ŞL'de de alternatif sağlar bir süredir izlemekteyim kendisini gelişmeye açık biri belli yetenekleri var bence Olcay'a verilecek para kesinlikle Sercan Sararer'e verilemeli.
Sizlerin bu konuda ki düşünceleri ne yönde ?
E.Cartman
02.Haziran.2012, 21:20
İkisini de canlı izlemedim. Sercan'ı bi tek milli takımda izleme fırsatı buldum. 25'lik Olcay katkı yapabilir bize. 25-26'dan sonra patlayan oyuncu örnekleri oldukça fazla. Ama bende Sercan-Olcay ikilisinden birini seçmek gerekirse Sercan'ı seçmemiz gerektiğini düşünüyorum. Hem daha genç hemde yetenekleri ortada olan bi isim.
eng1n
02.Haziran.2012, 21:21
Sercan'ı yanlış hatırlamıyorsam Fulham istiyordu, Türkiye'ye geleceğini pek sanmıyorum.
MeliksahAydogan
02.Haziran.2012, 21:33
İkisini de canlı izlemedim. Sercan'ı bi tek milli takımda izleme fırsatı buldum. 25'lik Olcay katkı yapabilir bize. 25-26'dan sonra patlayan oyuncu örnekleri oldukça fazla. Ama bende Sercan-Olcay ikilisinden birini seçmek gerekirse Sercan'ı seçmemiz gerektiğini düşünüyorum. Hem daha genç hemde yetenekleri ortada olan bi isim.
Zaten elimizde Aydın , Engin , Pino , Culio , Emre Çolak , Riera , Yiğit Gökoğlan var ben bunlardan Pino , Riera'nın satılacağını Yiğit Gökoğlan , Aydın , Emre Çolak'ın kiralanabilme ihtimalleri olduğunu düşünüyorum zaten Hamit'de kesinleşti gibi sol taraf için Gökhan Töre içinde bastırdığımız söylentileri var yani bu sezon kanat ve forvet transferi kim gelecek kim gidecek tam bir soru işareti bekleyip göreceğiz.Sercan'ın alınması taraftarıyım çok yetenekli potansiyelli bir oyuncu en azından kiralanıp gelişimi izlenebilir.
Sercan'ı yanlış hatırlamıyorsam Fulham istiyordu, Türkiye'ye geleceğini pek sanmıyorum.
Sanmıyorum Fulham'ın isteyeceğini kolay kolay Türkiye'ye gelmeye nasıl bakar bilmem ama Galatasaray gibi bir kulübün formasını giymeyi hangi gurbetçi istemez ki takımını zaten birinci lige taşıdı görevi bitti sayılır.
eng1n
02.Haziran.2012, 22:23
Zaten elimizde Aydın , Engin , Pino , Culio , Emre Çolak , Riera , Yiğit Gökoğlan var ben bunlardan Pino , Riera'nın satılacağını Yiğit Gökoğlan , Aydın , Emre Çolak'ın kiralanabilme ihtimalleri olduğunu düşünüyorum zaten Hamit'de kesinleşti gibi sol taraf için Gökhan Töre içinde bastırdığımız söylentileri var yani bu sezon kanat ve forvet transferi kim gelecek kim gidecek tam bir soru işareti bekleyip göreceğiz.Sercan'ın alınması taraftarıyım çok yetenekli potansiyelli bir oyuncu en azından kiralanıp gelişimi izlenebilir.
Sanmıyorum Fulham'ın isteyeceğini kolay kolay Türkiye'ye gelmeye nasıl bakar bilmem ama Galatasaray gibi bir kulübün formasını giymeyi hangi gurbetçi istemez ki takımını zaten birinci lige taşıdı görevi bitti sayılır.
Biraz araştırdım Fulham'la anlaştığı yazıyor zaten olaya duygusal bakmıyorsa Türkiye'ye gelmek yerine Fulham'a gitmek mantıklı.
Facx
02.Haziran.2012, 23:49
futboluda biliyor :p
europeanconquer
02.Haziran.2012, 23:55
Arkanıza yaslanın kafanıza takmayın.Uygun yerlere uygun transfer yapacaktır İmparator.
MeliksahAydogan
03.Haziran.2012, 10:11
Arkanıza yaslanın kafanıza takmayın.Uygun yerlere uygun transfer yapacaktır İmparator.
Tek güvencem bu zaten İmparator'a çok güveniyorum.
Walter Sakana
03.Haziran.2012, 11:27
Aynı zamanda kanat da oynayabilen 24 yaşındaki büyük yeteneğe yapılan ön sözleşmeye ‘UEFA ceza verirse fesh edilir’ maddesi koyan yönetim, Türkiye ile ilgili karar sonrası kontratı resmiyete dökecek. Oyuncu için Atletico Nacional’e 4.5, Pabon’a ise yıllık 2.5 milyon Euro ödenecek
G.Saray sezonun ilk transferini yaptı, uzun süredir takip edilen Kolombiyalı forvet Dorlan Pabon Aslan oldu.. Fatih Terim’in transfer listesinde üst sıralarda bulunan 24 yaşındaki yıldızla ön sözleşme yapan sarı-kırmızılılar, oyuncunun kulübü Atleco Nacional’le 4.5 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında anlaşmaya vardı.
HER iki ayağını da çok iyi kullanan, hem kanat hem forvet oynayabilen futbolcuya 3 yıllık ön sözleşme imzalatan ve yıllık 2.5 milyon Euro ödeyecek olan G.Saray yönetimi, kontrata özel olarak ‘UEFA ceza vermezse’ maddesi koydurmayı da ihmal etmedi. Yani eğer UEFA, Türkiye geneline bir ceza verir ve sarı-kırmızılılar direkt katılma hakkı elde ettikleri Şampiyonlar Ligi’ne gidemezlerse, o zaman bu oyuncunun kontratında fesh hakkı bulunuyor G.Saray’ın.
EMENİKE’YE BENZİYOR
FATİH Terim’in yaklaşık 1 yıldır takip ettirdiği Pabon, uzaktan çektiği sert şutlar ve serbest vuruşlarıyla tanınıyor.. Kolombiya’nın Atletico Nacional takımında forma giyen yıldız oyuncunun 2010 yılından bu yana Atletico Nacional’de 65 maçta 29 gol kaydetmesi, en büyük referansı olarak göze batıyor.
HIZLI olan ve siyahi yapısı sebebiyle Emenike’yi andıran süper yetenek, Libertadores Kupası’nda da 7 gol atınca Terim, transferle ilgilenen isimlere hızlı davranılması, Avrupa’nın büyük kulüpleri fiyat arttırmadan transferin bitmesi gerektiğini söyleyince dün bu transfer sonlandırıldı.
ŞİMDİ G.Saray yönetimi, UEFA’nın 15 Haziran’a kadar açıklayacağı Türkiye ile ilgili kararlarını bekliyor. Şunu belirtmekte yarar var.. Sarı-kırmızılılar isterlerse Avrupa yasağı gelse bile bu oyuncunun kontratını yürürlüğe koyabilir. Bu tamamen Fatih Terim ve Ünal Aysal’ın kararı olacak. Fakat şu kesin ki eğer G.Saray, devlerin arasında mücadele etme şansını korursa, Pabon gelecek sezon Spor Toto Süper Lig’in en çok konuşulan isimlerinin başında gelecek.
http://haber.gazetevatan.com/gsaray-sezonun-ilk-transferini-yapti/455126/5/Manset
RasAnt
03.Haziran.2012, 12:16
Yalandır bence hem 3 yıllık anlaşma hemde yıllık 2.5 m euro
MeliksahAydogan
03.Haziran.2012, 14:41
Bende kolpa olduğunu düşünüyorum.
mpaker66
03.Haziran.2012, 15:28
Bonservisi 4.5 M Euro deniyor, çok para Henüz avrupa oynamamış üst düzey olmayan biri için. Terim veto eder başta. Maaşıda 2.5 milyon yıllık yazmışlar ki bu da başlı başına saçma insan biraz mantılı haber yapar yahu :)
Dünkü maçı izledikten sonra Hamit'i inşallah almışızdır diye dua ediyorum,Çok ekstra bir Türk oyuncu. Olcay konusunda da bence gereksiz olur çünkü eğer kanada 2 tane direk oynayacak oyuncu alınacaksa olcay'a ne gerek varki? Onun stilinde emre,engin, aydın, yiğit, merthan, okan var. Ama sercan alınırsa çok güzel olur çünkü farklılık yaratacak bir oyuncu. Bizim takımda yedek oyuncuya ihtiyaç yok. Direk katkı yapacak 2 kanat 1 forvet alalım bide melo tabiki yeter. Ha bunların yanına birde sercan olursa tadından yenmez. Alt yapıyıda unutmamak lazım. Alt yapımıza her zaman bakmamız lazım, sadece zor durumda kaldığımızda değil.
E.Cartman
03.Haziran.2012, 16:58
Bu sene Fatih hoca Mertan'la Okan'ı tıpkı Semih'le Emre gibi kadroya monte edecek gibi geliyor.
MeliksahAydogan
03.Haziran.2012, 17:38
Bu sene Fatih hoca Mertan'la Okan'ı tıpkı Semih'le Emre gibi kadroya monte edecek gibi geliyor.
Okan'ı değilde Merthan'ı edecek gibi geliyor bana çünkü Okan ya orta sahanın ortasında Selçuk İnan'ı kesecek ki imkansız yada forvet arkası 10 numara oynayacak ki 4-4-2 oynuyoruz.Ama Merthan sağ açık olduğu için kendini gösterirse neden olmasın ? ...
Bizim transferde beklememiz akıllıca fakat almamız gereken adamlar belli İnşallah önümüze sağdan soldan toplama herifleri getirmezler.
Bence alınması gereken oyuncular ;
Muslera ve Ufuk yeterli sezon boyunca - Aykut gitti
Hasan Ali - Çağlar gönderilmeli
Ömer Toprak veya Serdar Aziz - Servet gitti
Hamit Altıntop
Gökhan Töre
Sercan Sararer
Yabancı bir forvet ek olarak Burak Yılmaz olabilir.
Bu transferler yapıldığı takdirde ŞL'de 2.Turda Barça , Real gelmediği sürece Çeyrek Final garanti.
byariff
03.Haziran.2012, 18:37
Dorlan Pabon"u aldik Galiba.
MeliksahAydogan
03.Haziran.2012, 18:57
Dorlan Pabon"u aldik Galiba.
Kimdir nasıldır ? Biraz açıkla yaparsanız iyi olur kaynak ne bu arada ?
Önder HOCA
03.Haziran.2012, 19:06
http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2011-players/125364d1295350618-raikans-good-players-mega-thread-dorlan-pab%F3n-profile_-attributes-.png
http://www.youtube.com/watch?v=HY-mhSqhFdk
http://www.youtube.com/watch?v=ucTpuG9NRzI
Kaka Leite
03.Haziran.2012, 19:08
Kimdir nasıldır ? Biraz açıkla yaparsanız iyi olur kaynak ne bu arada ?
24 yaşında gerçek mevkisi forvetmiş.Ancak sol ve sağ'da oynayabiliyormuş.
Kabataslak baktığımda çok sert şutları olan bir kişi özellikle Penarol'e attığı frikik golü çok harika :)
Kolombiya'da 11 maçta 2 golü bulunuyor.
Buyurun
Fikir edinmen açısından buyur.
DisCo
03.Haziran.2012, 19:44
Hazırlanmış videolar ile pek belli olmaz diye düşünüyorum.
Sabri'nin bir videosunu hazırlarım tüm takımlar peşine düşer. Hele göğüsle bacak arası çalım atışı mükemmeldir. (Gaziantep maçı Elmander'e gol pası öncesinde)
Aramızda uzun süre bu adamı izleyen yoksa hakkında fikir sahibi olmadığımız birisinden bahsediyoruz. Haberlere göre Fatih Terim'in uzun dönem takip ettiği söyleniyor. Eğer alındıysa güvenmekten başka seçeneğimiz yok gibi.
Tüm bunlara rağmen hala ortada gezen hedefleri gerçekleştirecek bir transfer stratejisi göstermiyoruz. Özellikle golcü konusunda.
LadroN
03.Haziran.2012, 20:07
Hakikaten forrvete kimi alicaz biz.hep kanat ismi flan geciyor.
Kaka Leite
03.Haziran.2012, 20:48
Hakikaten forrvete kimi alicaz biz.hep kanat ismi flan geciyor.
Yazdığın saat ve konu harika oturmuş :icon_biggrin:
mpaker66
03.Haziran.2012, 20:57
aynen, aramzda hiç kimse izlenemiştır terim'e güvenekte fayda var..bence biraz sabır beyler. Unutmayın elımizde şampıyon bi kadro ve altyapımız var.
GeanyGS
03.Haziran.2012, 21:05
Pabon haberi giderek yayılıyor, doğru olabilir ama bu rakamlara değildir tabi.
*Arkadaş bu sporx'ten de nefret eder oldum arada hapörlerin sesi açık kalıyor haberi açınca zırt diye video başlıyor otomatik. İlla Sporx'e giriyoruz diye sesini kısalım mı müziğin siteye her girdiğimde sövüyorum ya. Bi de videoyu durdursan bile bi süre sonra kendi kendine sayfa yenileniyor yine başlıyor.
RaSenGan
03.Haziran.2012, 21:52
Videolara bakarsak kalenin dibinden de olsa 40 metreden de olsa ölümüne abanan bir adam.Kısa ve çabuk bir oyuncu gibi duruyor.Şutları oldukça etkili duruyor.Yani bizim ligte o uzaktan şutları vursa kalecilerin yapabileceği pek bir şey kalmaz.Ama o şansları bulabilir mi bu fizikle ne kadar başarılı olabilir burda tartışılır.Gelirse hep birlikte görürüz.Terim istiyorsa vardır bir bildiği.Önceden de demiştim transfer politikamız değişiyor.Geldiğinde değil geldikten sonra hayran kaldığımız transferler yapılmaya çalışılıyor.
Önder HOCA
03.Haziran.2012, 22:09
birde şöyle bir durum var bu adam bu golleri kaç denemede atıyor yani her yerden vuruyo ve 2 tane 3 tane gol oluyorsa sorun var
Night_Mare17
03.Haziran.2012, 22:10
Pabon ne ya hiç sevmedim videolarda bile kötü.
MeliksahAydogan
03.Haziran.2012, 22:19
İçimde Umut Bulut'un alınacağına dair bir his var Elmander'in alternatifi olarak ama haydi hayırlısı.
mpaker66
03.Haziran.2012, 22:26
pino'dan farkları neler?
DisCo
04.Haziran.2012, 12:09
Galatasaray'ın şimdiye kadar bazı transferleri bitirmesi lazımdı. Hala kimi alacağız kimi alamayacağız çok iyi biliyoruz, yapacağımız toplantıyla kesinleştireceğiz kademesindeyiz.
Bu süreçte oyunculara imza attırmak mantıklı değil ama Galatasaray'ın yapılanmasını çoktan bitirmesi gerekiyordu. Koca sezon boyunca sıkıntı duyulan yerlerin zaten bilincindeyiz. Bu süreç boyunca hiç mi o bölgelerin oyuncularını izlemediler.
Eğer kanat ihtiyacın varsa ve kapatacaksa 15 - 20 milyon euro'yu vereceksin. Bu takıma Drogba, Hazard, Semih Şentürk ve Kuyt al transferi bitir. Galatasaray ciddi bir gelir elde etti. Bu adamların maliyeti sana en fazla 50 milyona patlasın.
Stancu, Pino, Culio, Çağlar, Yiğit, Yekta vs. vs. Bu oyuncuların bonservisleri aldıkları paraları toplasan ne kadar ciddi bir paranın boşa verildiği anlaşılır. Aldığın adam sana katkı sağlayacak. 10 tane boş adam alacağına hepsinin yerine bir tane adam gibi al.
Ya transfer işleri bu kadar kolay değil ya bunlar transferden anlamıyor.
MeliksahAydogan
04.Haziran.2012, 13:50
Takımın eksikleri belli koca bir sezon boyunca konuşuldu kesin ihtiyaçlarımız ;
Sol kanat , Sağ kanat , Hızlı ve bitirici bir forvet , Servet'in boşluğunu doldurması için yerli bir stoper , Hakan'ın yedeği ve ilerde varisi olması için bir sol bek (Çağlar gönderilir) ...
Sol kanat için ; Gökhan Töre
ve ; Gelecek vaadetdiği için Sercan Sararer.
Sağ kanat için ; Hamit Altıntop
Stopere ; Ömer Toprak veya Serdar Aziz Ujfa'nın yaşı göz önünde bulundurulursa uzun vadede her ikisi birden.
Sol bek için ; Hasan Ali Kaldırım
Forvet için ; Matias Suarez , Burak Yılmaz ... Belirsiz bir konu sadece forvet konusunda bir netlik yok diğer bölgelerde hedeflerimiz belli yani burnumuzun dibinde.
Eğer böyle bir kadro kurulursa bu takım 2.Tur kesin zaten ŞL'de 2.Tur'da Barça , Real gelmezse Çeyrek garanti bence ...
Night_Mare17
04.Haziran.2012, 13:50
Bence şu an transferler ya gizliden yürütülüyor , ya da yürütülmüyor.
ReaList
04.Haziran.2012, 13:55
Bence şu an transferler ya gizliden yürütülüyor , ya da yürütülmüyor.
Galatasaray'da adı sır gibi saklanan oyuncunun adını hatırlayan çıkmayınca transferinden vazgeçildi... (zaytung)
Bir an aklıma geldi : )
europeanconquer
04.Haziran.2012, 14:19
Galatasaray'da transfer bitmez ! Bakın Shaqiri,Podolski,Reyes,Forlan,Drogba,Klose bunların hiç biri bitmedi :D
Fearless Coward
04.Haziran.2012, 14:30
Başkanın açıklamalarını dinleyin az :D dedi ya UEFA'nın kararını bekliyoruz şu an oyuncularla anlaşılmıştır belki UEFA kararı bekleniyordur :D ne zaman açıklanıyor bu kararlar yahu açıklansa da patlasın bombalar :D
William Rookwood
04.Haziran.2012, 15:04
Afellay ve Bakary Sako isimleri geçiyor.
Night_Mare17
04.Haziran.2012, 15:11
Afellay iyi olur. Ama o bölgeye Diego gibi bir adam lazım.
eng1n
04.Haziran.2012, 15:41
http://www.marca.com/2012/06/04/en/football/real_madrid/1338798691.html
Marca'da kısa bir hamit röportajı.
GeanyGS
04.Haziran.2012, 15:50
Konu sadece para Madrid'den yılda 3.5m euro garanti para alıyor, GS'dan 4 istiyor ancak GS en fazla 2.750 hadi bilemedin sanmıyorum ama 3 verir en fazla. GS tutup gel kardeşim sana yıllık 4 milyon dese hamit ben zaten doğuştan GS'lıydım diye açıklama yapardı medyaya. GS'a gelmezse bu yıldan itibaren her sene daha düşük bir takıma transfer olarak kariyerini daha kötü bir noktaya götüreceğini düşünüyorum.
ShevAnil
04.Haziran.2012, 15:52
Konu sadece para Madrid'den yılda 3.5m euro garanti para alıyor, GS'dan 4 istiyor ancak GS en fazla 2.750 hadi bilemedin sanmıyorum ama 3 verir en fazla. GS tutup gel kardeşim sana yıllık 4 milyon dese hamit ben zaten doğuştan GS'lıydım diye açıklama yapardı medyaya. GS'a gelmezse bu yıldan itibaren her sene daha düşük bir takıma transfer olarak kariyerini daha kötü bir noktaya götüreceğini düşünüyorum.
vergiyi çıkarınca 3.5 milyon euro mu kalıyor, yoksa vergi dahil 3.5 milyon euro mu acaba :)
byariff
04.Haziran.2012, 15:53
italya basinindada gokhan inler haberi çikmis.
http://www.calciomercato.com/mercato/tra-il-napoli-e-inler-si-intromette-il-galatasaray-977050
Walter Sakana
04.Haziran.2012, 15:56
Konu sadece para Madrid'den yılda 3.5m euro garanti para alıyor, GS'dan 4 istiyor ancak GS en fazla 2.750 hadi bilemedin sanmıyorum ama 3 verir en fazla. GS tutup gel kardeşim sana yıllık 4 milyon dese hamit ben zaten doğuştan GS'lıydım diye açıklama yapardı medyaya. GS gelmezse bu yıldan itibaren her sene daha düşük bir takıma transfer olarak kariyerini daha kötü bir noktaya götüreceğini düşünüyorum.
Avrupa'da aldıkları paralar yanıltır çünkü orada vergiler yüksek, eline geçen para 3.5m euro değildir sanmıyorum. Yabancı futbolcuların ödediği vergi oranları şu şekilde:
İngiltere (150 bin sterlin fazlası) % 45
Almanya (250 bin euro üstü) % 45
İtalya (75 bin euro üstü) % 43
İspanya (600 bin euro üstü) % 43
Portekiz: % 42
Türkiye: % 15
Rusya: %13
GeanyGS
04.Haziran.2012, 16:04
Hamit bonservissiz gittiği için her yıl 3.5m euro+özel prim alıyor. Bu da geçen sene kazandığı (cebine giren) 3.5-4 milyon civarı bir para ama bu para her sene biraz daha düşüyor.
edit: haberi de buldum. http://www.cnnturk.com/2012/spor/05/31/hamit.altintop.16.milyon.euro.istiyor/663199.0/index.html
Yönetimi, Hamit'in kulübünden yılda 2.2 milyon Euro kazandığını düşünerek yıldız oyuncuya 2.8 milyon Euro teklif etti. Ancak menajer Fazeli, Hamit'in geçen yıl Real Madrid'e bonservissiz gittiğini ve bu nedenle yılda 4 milyon Euro'ya yakın bir ücret aldığını söyledi.
Bunun üzerine sarı kırmızılılar Real Madrid'le temasa geçerek Hamit'in ne kadar ücret aldığını araştırdı. Yapılan araştırmada Hamit'in yılda 3.7 milyon Euro kazandığı doğrulandı.
Real Madrid'de kadroya bile giremese bu parayı kazanan Hamit, sarı kırmızılı kulüpten yıllık 4 milyon ücret ve 4 yıllık mukavele yapılmasını istedi. Hamit'in 4 yılda 16 milyon Euro gibi bir maliyet çıkarması, sarı kırmızılılı yönetimi duraksattı.
Ayrıca sadece gazete haberlerine itimat edip konuşmuyorum bu konuları, bunu nette arayıp buldum teğit etmek amaçlı.
Walter Sakana
04.Haziran.2012, 16:22
Hamit bonservissiz gittiği için her yıl 3.5m euro+özel prim alıyor. Bu da geçen sene kazandığı (cebine giren) 3.5-4 milyon civarı bir para ama bu para her sene biraz daha düşüyor.
edit: haberi de buldum. http://www.cnnturk.com/2012/spor/05/31/hamit.altintop.16.milyon.euro.istiyor/663199.0/index.html
Üff o zaman haklı o parayı istemekte. 30 yaş ve üstü oyuncuların önceliğinin para olması lazım doğal olarak. Ama Melo'nun ücretini düşürmeye çalışırken Hamit'e verilecek 4m çok çok yüksek Galatasaray için. Herkes için en iyisi Real'de kalsın sözleşmesi bitene kadar ya da Rusya'ya gitsin 5m veren bir kulüp çıkar elbet :)
GeanyGS
04.Haziran.2012, 16:39
Açıkçası hedeflerin varsa vereceksin. Avrupa'da başarı hedefleyen takımların kadrolarında yılda 15milyon kazanan adamlar var mutlaka ki gelir düzeyleri aynı değildir ama paradan önce Türkiye'de ki sosyal hayatı kabul ettirmemiz gereken sıkıntılar varken STSL'de oynayacaksın ama 2milyon veririz kabul edersen diye bir rest yapma lüksümüz de yok malesef.
DisCo
04.Haziran.2012, 16:49
Başkanın açıklamalarını dinleyin az :D dedi ya UEFA'nın kararını bekliyoruz şu an oyuncularla anlaşılmıştır belki UEFA kararı bekleniyordur :D ne zaman açıklanıyor bu kararlar yahu açıklansa da patlasın bombalar :D
Uefa kararı beklenecekse bunu yapan ilk takımın Fenerbahçe olması lazım. Belki kasıtlı olarak belki de olması gerektiği için bu olayların merkezine yerleştirilen takım Fenerbahçe değil mi? Fenerbahçe bombayı patlatıyor ama sanki işin merkezindeki takım Galatasaraymış gibi biz Uefa kararlarını bekliyoruz.
Dediğim gibi temkinli olmak her zaman iyidir ama alınması gereken muhtemel oyuncularında kaçma ihtimali vardır. Açıklamalar çoğu görüşmeyi tamamladık ve Uefa kararına göre transferleri duyuracağız şeklinde olmadığı için ister istemez sıkıntı duyuyoruz.
malpince
04.Haziran.2012, 16:57
Kuyt gibi bir isme verilen 2.500.000 euro'yu fazla bulan Galatasaray'da Hamit için 3.000.000 euro gibi rakamlar önerilmesi normal değil.
zeck17
04.Haziran.2012, 18:31
Bence kuyt ı transfer etmememiz çok doğru bir karar çünkü son 2 sezondur formunda değil ve gsnin artık elinde patlayacak transfere vakti de parası da yok.Bence gs'nin bu seneki transferleri eğer amrabat davasını kazanırsa Galatasaray'a gelecektir hamit'in ise ikna sorunumuz hala var ve hamit çok etkili bir transfer olacaktır yönetim sercan saraer'i düşünüyor ama gerçekleşmesi zor gibi gazetelerde de rabon transferi gözüküyor güzel bir adam keita emenike tarzı oyuncu yani türkiyede çok rahat iş yapar defans içinde dany ve serdar aziz ile görüşülüyor diye biliyorum ama türkiye de kimin kapısını çalsanız 5 den aşağıya açmıyor
MeliksahAydogan
04.Haziran.2012, 18:51
Amrabat'ın Galatasaray ve transferi ile ilgili açıklamaları ;
~~> Buyrun (http://www.webaslan.com/futbol/ben-insanim-kopek-degilimSXHBQ50878SXQ&1=1?frm_page=2#yorumlar)
europeanconquer
04.Haziran.2012, 19:05
Süleyman Hurma'nın futbolcuları köle olarak gördüğünü iddaa etmiştim sağolsun Amrabat beni haklı çıkardı.
Night_Mare17
04.Haziran.2012, 20:49
Şu Amrabat'ı bedava alırsak ne zevk alırım be.
MeliksahAydogan
04.Haziran.2012, 21:15
Şu Amrabat'ı bedava alırsak ne zevk alırım be.
Bende ama parasıyla almamız daha iyi çünkü öbür türlü Hasan Ali'yi vermezler + Kayseri yetenekli oyuncu çok çıkarıyor aramız bozuk olursa full Fener'e çalışır.
Night_Mare17
04.Haziran.2012, 21:18
Bende ama parasıyla almamız daha iyi çünkü öbür türlü Hasan Ali'yi vermezler + Kayseri yetenekli oyuncu çok çıkarıyor aramız bozuk olursa full Fener'e çalışır.
Almasak da yine Fener'e çalışacak yine bize oyuncu vermeyecek. Hiç bir türlü de takım olarak Kayseri bize oyuncu vermez , Hasan Ali'de zaten gelmez bence bize Fenerli o adam ki gelse bile sözleşmesi bitene kadar alamayız.
ShevAnil
04.Haziran.2012, 21:18
Kayseri yetenekli oyuncu çıkartmıyor, yetenekli oyuncuyu transfer edip ona şans yaratıyor. Hasan Ali'ye ihtiyacımız yok, bizim de düzgün bir oyuncu izleme ekibimiz olmalı artık.
GeanyGS
04.Haziran.2012, 21:34
Küçük kulüplerin bu konuda her zaman şansı daha fazladır. Çünkü GS Ambrabat'a 20 yaşında PSV'deyken talip olsaydı en az 5-6 milyon euro fiyat çekerlerdi ama adını sanını duymadıkları bir kulübün talip olmasıyla fiyat oldukça düşüyor. Barcelona hariç alt yapısından çıkardığı futbolcuyu kendi takımında yıldız yapan takım sayısı da oldukça azdır. Rooney, Ferdinand gibi isimler hep çok genç yaşta astronomik rakamlara transfer oldular. Bence bizim kıtasal değil ulusal bir scout ekibine ihtiyacımız var Türkiye'nin 4 bir yanında amatör liglerde bile 17 yaş altı gençleri izleyip takıma kazandırmaları lazım.
Sene 2002'de ben amatörde oynarken şans eseri Sefer hoca tarafından izlenip B Genç'te bir süre oynama şansım olmuştu şunu söylemeliyim ki o dönem geldiğim amatör takımında ki oyuncular B Genç'te ki oyunculardan çok daha iyiydi. Şu an Fatih Hoca'nın etkisi vardır mutlaka ama bir dönem GS alt yapısı futbolcu, yönetici yiğenleri akrabalarıyla doluydu. Hedefsiz zengin çocuklarının hobysiydi gelip orda top oynamak.
E.Cartman
04.Haziran.2012, 22:25
Küçük kulüplerin bu konuda her zaman şansı daha fazladır. Çünkü GS Ambrabat'a 20 yaşında PSV'deyken talip olsaydı en az 5-6 milyon euro fiyat çekerlerdi ama adını sanını duymadıkları bir kulübün talip olmasıyla fiyat oldukça düşüyor. Barcelona hariç alt yapısından çıkardığı futbolcuyu kendi takımında yıldız yapan takım sayısı da oldukça azdır. Rooney, Ferdinand gibi isimler hep çok genç yaşta astronomik rakamlara transfer oldular. Bence bizim kıtasal değil ulusal bir scout ekibine ihtiyacımız var Türkiye'nin 4 bir yanında amatör liglerde bile 17 yaş altı gençleri izleyip takıma kazandırmaları lazım.
Sene 2002'de ben amatörde oynarken şans eseri Sefer hoca tarafından izlenip B Genç'te bir süre oynama şansım olmuştu şunu söylemeliyim ki o dönem geldiğim amatör takımında ki oyuncular B Genç'te ki oyunculardan çok daha iyiydi. Şu an Fatih Hoca'nın etkisi vardır mutlaka ama bir dönem GS alt yapısı futbolcu, yönetici yiğenleri akrabalarıyla doluydu. Hedefsiz zengin çocuklarının hobysiydi gelip orda top oynamak.
Bu söylediğini birebir yaşadım. Herkes mutlaka birinin akrabasıydı yönetimden. Bi çocuğa sırf yüksek mertebede tanıdığı var diye lisans çıkartıp altyapıda oynattılar oysa ki çocuk topa vururken düşüyordu, pas atarken sendeliyodu falan saçma sapan hareketler, şut işinden hiç bahsetmiyorum bile bi yeri kırılcak diye falan korkuyoduk arkadaşlarla.
byariff
05.Haziran.2012, 15:46
Bursaspor Kulübü Basın Sözcüsü Ferruh Nayman: Servet'i biz, Ozan ve Serdar'ı Galatasaray istiyor.
http://live.sporx.com/futbol/transfer/turkiye/serveti-biz-ozan-ve-serdari-g-saray-istiyorSXHBQ282502SXQ
DisCo
05.Haziran.2012, 15:47
Servet, serbest kalmadı mı?
byariff
05.Haziran.2012, 15:49
evet servet serbest kaldi ama neden boyle haber yapmislar bilmiyorum.
DisCo
05.Haziran.2012, 15:52
Yani durum böyle ise iki seçenek oluyor: Basın Sözcüsünün durumdan haberi yok ya da haberin doğru payılık yoktur.
Kaka Leite
05.Haziran.2012, 15:54
Sözleşmesi biten bir oyuncu otomatik serbest konumuna düşmez mi ?
William Rookwood
05.Haziran.2012, 16:58
Resmi transfer sezonu açılmadıkça ve oyuncu başka bir takım ile gitmeye ikna olmadıkça otomatik olarak serbest kalmıyor diye biliyorum ben
IcedEarth
05.Haziran.2012, 16:58
Servet'i Ozan ve Serdar'la takas edeceğiz dememişler ki, Servet'i biz istiyoruz demiş..
LadroN
05.Haziran.2012, 17:00
Hamit gelmiyomus galiba.
Nedvedmania
05.Haziran.2012, 17:37
Ünal Aysal : En geç Haziran ayı sonunda anlaştığımız isimleri açıklayacağız ve toplu imza töreni yapacağız. Taraftarımız rahat olsun.
C h A o S
05.Haziran.2012, 17:38
Hamit sanırım parayı ve yedek kalmayı tercih etti.1-2 milyon euro az alırdın ama sakatlanmadığın sürece 30 maçı ve üstü oynardın.İnşallah Fatih Terim ikna eder.Birazda Hamit'in aklını kullanması lazım.
Trabzonspor
05.Haziran.2012, 17:44
GS,Amrabat konusunda etik davranacaklarını açıklayan bir yazı yayımlamış.Çokta etik değerleri gözeten bir kulüptür Allah için.
ShevAnil
05.Haziran.2012, 17:49
GS,Amrabat konusunda etik davranacaklarını açıklayan bir yazı yayımlamış.Çokta etik değerleri gözeten bir kulüptür Allah için.
Etik olmayan ne yaptığımızı biliyorsunuz merak ettim? :)
Trabzonspor
05.Haziran.2012, 17:54
Etik olmayan ne yaptığımızı biliyorsunuz merak ettim? :)
Daha önce birçok transferde olaylar yaşamıştı ondan bahsediyorum.
ShevAnil
05.Haziran.2012, 17:58
Bir tek Kayserispor ile olaylar yaşandı, bunlarında tek sorumlusunu Galatasaray olarak görmek bence haksızlık. Necati, Yiğit transferlerinden bahsediyorsanız, transfer dönemleri dahilinde klüpleriyle anlaşılarak transfer edildiler.
C h A o S
05.Haziran.2012, 18:04
Ali Turan var canım o nasıl unutulur...
DisCo
05.Haziran.2012, 18:14
Daha önce birçok transferde olaylar yaşamıştı ondan bahsediyorum.
Nasıl olaylar yaşamıştı.
byariff
05.Haziran.2012, 18:20
Simdi yine dicekler necati,culio vs vs :D o yuzden tartismaya bile gerek yok :D necati ve yigit ara transfer doneminde alindi zaten , culio"nun açiklamalarinida biliyoruz yani galatasaray ile alakasi yok kendi basin toplantisinda demis sezon sonunda galatasaraya doncem falan diye.
GeanyGS
05.Haziran.2012, 18:22
Bu kulubünden önce futbolcuyla görüşme muhabbeti de abartılıyor. Herhalde futbolcuya soracaksın gelmek ister mi istemez mi diye? Bir futbolcunun menajeri aranmadan bizde oynamak ister mi? Transferinde kolaylık sağlar mı diye sorulmadan yöneticileriyle görüşülür mü? Böyle bir mantık var mı? Yahu en basiti FM'de bile daha ortada fol yok yumurta yokken basına açıklama yapıyosun "bu futbolcuyu almak için tüm imkanlarımızı zorlıycaz" diye oyunucu ile görüşmeyi kolaylaştırmak için. Oyuna da mı eklenmiş acaba etik olmayan tavırlar?
Bu memleket M.Topuz, Stoch, Tuncay transferlerini de gördü.
C h A o S
05.Haziran.2012, 18:22
Galatasaray yönetimi yaklaşık 2 haftadan beri pazarlık halinde olduğu Rumen savunma oyuncusu Cristian Chivu'nun transferini bitirdi. Galatasaray, İnter'den bonservis bedeli ödenmeden bedavaya alınacak olan yıldıza yıllık 3 milyon Euro ödeyecek.
Kaynak : Habertürk-SportsTV
TeNaciOUS MidFieLdeR
05.Haziran.2012, 18:25
Galatasaray yönetimi yaklaşık 2 haftadan beri pazarlık halinde olduğu Rumen savunma oyuncusu Cristian Chivu'nun transferini bitirdi. Galatasaray, İnter'den bonservis bedeli ödenmeden bedavaya alınacak olan yıldıza yıllık 3 milyon Euro ödeyecek.
eger dogruysa kotu bi transfer olmus.
furkan58
05.Haziran.2012, 18:27
M.Topuz ve Stoch transferlerinde ne vardı ? Ezeli rakiplerin elinden alındı diye mi etik değil :)
di canio
05.Haziran.2012, 18:28
Bu kulubünden önce futbolcuyla görüşme muhabbeti de abartılıyor. Herhalde futbolcuya soracaksın gelmek ister mi istemez mi diye? Bir futbolcunun menajeri aranmadan bizde oynamak ister mi? Transferinde kolaylık sağlar mı diye sorulmadan yöneticileriyle görüşülür mü? Böyle bir mantık var mı? Yahu en basiti FM'de bile daha ortada fol yok yumurta yokken basına açıklama yapıyosun "bu futbolcuyu almak için tüm imkanlarımızı zorlıycaz" diye oyunucu ile görüşmeyi kolaylaştırmak için. Oyuna da mı eklenmiş acaba etik olmayan tavırlar?
Saydığın 3 transfer yanlış ama Galatasaray'ın transferleri temiz öyle mi? Ne kadar eminsiniz bu durumdan? Bir de oyunda kulübüyle anlaşmadan oyuncuyla görüşebiliyor musun?
uAburak89
05.Haziran.2012, 18:28
Ya transferin etiği mi olur, geçsinler bu ayakları. Bosman kuralını bilmeyen adamlarla transfer pazarlığına giren yönetime kızıyorum ben en çok. Sanırsın dünya yıldızı, kim yahu Amrabat..
@GeanyGS
Mehmet Topuz transferinde ne var, parayı veren düdüğü çaldı.. Stoch için Galatasaray resmi teklif mi yaptı, alacağız mı dedi, KAP'a bildirim mi yapıldı, basında yazıldı, kimse yalanlamayınca bir kesim bu iş oldu bittiye getirdi olayı. Hala daha elinizden aldık falan diyorlarsa insanlar hep bu her çıkan habere inanmanızdan ötürü.
Kaka Leite
05.Haziran.2012, 18:29
Servet'i Ozan ve Serdar'la takas edeceğiz dememişler ki, Servet'i biz istiyoruz demiş..
Serbest bir oyuncunun Galatasaray'ın istediği adamların yanında söylenmesi anlam bozukluğuna sebep olmuş o zaman bence de o anlamda demiştir.
ShevAnil
05.Haziran.2012, 18:30
Gerek yok o bölgelere bu yaşlarda bi adam olmaya adı Chivu'da olsa. Umarım gerçekleşmez istemediğim bi transfer. Ayrıca Chivu gibi bi oyuncuyu, 3milyon euroya getirmek transfer başarısı değil, başarısızlığıdır.
Kaka Leite
05.Haziran.2012, 18:31
Yalnız bu diğer takımlara belirtme amaçlıdır.Oyuncunun kafasına girmek yada oyuncu üzerinde baskı bırakacak bişey değildir.
Bir oyundan örnek vermek ne derece doğru bilmem ama oyuncu üzerinde baskı yaratacak birşey söyleyemezsin yada klüp ile anlaşmadan oyuncuyu ikna edemezsin.
uAburak89
05.Haziran.2012, 18:32
Riera 3 milyon alırken Chivu'ya 3 değil 5 de verirler.
C h A o S
05.Haziran.2012, 18:33
Chivu'yu kişisel olarak gelmesini istiyordum ancak 3 milyon euro hakkaten fazla.Ama gelse sevinirim.Yararlı olucağını düşünüyorum.
GeanyGS
05.Haziran.2012, 18:34
M.Topuz ve Stoch transferlerinde ne vardı ? Ezeli rakiplerin elinden alındı diye mi etik değil :h:
M.Topuz transferinde ne vardı diyen birine uzun uzun açıklama yapmanın bi anlamı yok. İstanbul'a Beşiktaş'ın getirdiği, havaalanında Beşiktaş atkısıyla poz verdiği adamı akşam otelinden alıp imza attırmayı ezeli rakibinin elinden almak olarak görüyorsan o senin kendi hukukunla alakalı bir sorundur.
Yalnız bu diğer takımlara belirtme amaçlıdır.Oyuncunun kafasına girmek yada oyuncu üzerinde baskı bırakacak bişey değildir.
Bir oyundan örnek vermek ne derece doğru bilmem ama oyuncu üzerinde baskı yaratacak birşey söyleyemezsin yada klüp ile anlaşmadan oyuncuyu ikna edemezsin.
Saydığın 3 transfer yanlış ama Galatasaray'ın transferleri temiz öyle mi? Ne kadar eminsiniz bu durumdan? Bir de oyunda kulübüyle anlaşmadan oyuncuyla görüşebiliyor musun?
Bir kulüple anlaşmadan oyuncu ile görümekten kasıt sözleşme bazında görüşme ve ön anlaşma imzalamadır bu hem etik değil hemde yasal değildir ama menejerler vasıtasıyla bir futbolcuya GS'da, Fener'de, Beşiktaş'ta oynamak ister mi diye sormanın ne yasayla ne de etikle alakası yoktur. Böyle bir sorudan sonra ki oyuncunun tutumu tamamen kendi profesyonelliği ile alakalıdır.
ShevAnil
05.Haziran.2012, 18:35
Riera 3 milyon alırken Chivu'ya 3 değil 5 de verirler.
Chivu gerçekten ihtiyacımız olan bir oyuncu mu? Hakan Balta zaten bu sezon form tutturmayı başardı, Semih Kaya gibi bir cevheri çıkarttık bu sezon, yanında tecrübeli ve muhtemelen son senesinde olan Ujfalusi var iken? Belkide DMLC bölgelerinde de oynuyabiliyor diyeceksiniz ama, kaç kez bu mevkilerde izledik ne kadar faydalı oldu soru işareti bence.
-ki 1980 doğumlu bir futbolcu ve ihtiyacımız olmayan bölgeye yapılacak bir transfer + 3m euro da bonusu
uAburak89
05.Haziran.2012, 18:37
Hakan Balta'nın yedeği yok, Semih - Ujfalusi ile Şampiyonlar Liginde duman oluruz. Bence mantıklı bir transfer olur gerçekleşirse.
Kaka Leite
05.Haziran.2012, 18:38
M.Topuz transferinde ne vardı diyen birine uzun uzun açıklama yapmanın bi anlamı yok. İstanbul'a Beşiktaş'ın getirdiği, havaalanında Beşiktaş atkısıyla poz verdiği adamı akşam otelinden alıp imza attırmayı ezeli rakibinin elinden almak olarak görüyorsan o senin kendi hukukunla alakalı bir sorundur.
Bir kulüple anlaşmadan oyuncu ile görümekten kasıt sözleşme bazında görüşme ve ön anlaşma imzalamadır bu hem etik değil hemde yasal değildir ama menejerler vasıtasıyla bir futbolcuya GS'da, Fener'de, Beşiktaş'ta oynamak ister mi diye sormanın ne yasayla ne de etikle alakası yoktur. Böyle bir sorudan sonra ki oyuncunun tutumu tamamen kendi profesyonelliği ile alakalıdır.
Benim yazdıklarımı ilgilendiren bişey yok o yazdığında :)
Ben sana şunu diyorum aslında oyunda sen adama ilgilendiğini söylüyorsun ama oyunda akıl diye bişey yok :)
O adam ona cevap veriyor klübünü baskıya sokmuyor çünkü gerçek değil.
Ancak gerçekte bunu söylemek yasaktır.Çünkü oyuncuya baskı yaratmış olursun ve oyuncunun aklını çelmiş olursun.
RaSenGan
05.Haziran.2012, 18:39
ŞL'de oynayacağız 3'e 5'e pek bakmamak gerek.Chivu-Ujfalusi ikilisi ŞL'de çok iyi olur.Hem Semih için de çok iyi olur.Bu iki oyuncudan çok şey kapar kendini daha da iyi geliştirir.
C h A o S
05.Haziran.2012, 18:40
Stoper mevkisine ve sol beke ihtiyaç olduğu kesin.Ujfa yada Semih sakatlanırsa yedeği yok.Hakan'ında öyle.Bu durumda Chivu ihtiyacı görür.Alternatif yaratıyor.Yaş konusunda ise Ujfa'nın performansı ortada.Birazda profesyonellikle alakalı.Çokta sorun olmaz bence.
sui generis
05.Haziran.2012, 18:40
orada hukuksuzluğu Beşiktaş yaptı. kulübü ile anlaşmadan Mehmeti ayarttı, Kayserispor dik duruşunu korudu ve Beşiktaş'a satmıyorum dedi. daha önceden bize söz vermişti.
DisCo
05.Haziran.2012, 18:41
Ben sana şunu diyorum aslında oyunda sen adama ilgilendiğini söylüyorsun ama oyunda akıl diye bişey yok :)
Oyuncuma teklif yapıldığında kabul etmiyorum. Oyuncu bundan dolayı mutsuz olduğunu söylüyor. Morali önümüzdeki maç için düşüyor. Demek ki aklı olsa ben diğer takıma gitmek istiyorum diye basın açıklaması da yapacaktır. :)
di canio
05.Haziran.2012, 18:42
Oyunla ilgili verdiğin örneğe cevap verdim ben. Oyunda kulübüyle anlaşmadan oyuncuyla görüşemiyorsun. Bahsettiğim bu. Medyaya açıklama yapmanın şu anki tartışılan durumla alakası yok.
Mehmet Topuz transferinde yanlışlık varsa eğer, Kayserispor'la sözleşmesi devam ederken önce kendisiyle anlaşan Beşiktaş'ın yaptığı yanlıştır. Fenerbahçe kurallar gereği önce Kayserispor'la anlaşmış, sonrasında da Mehmet Topuz'la.
GeanyGS
05.Haziran.2012, 18:44
Ancak gerçekte bunu söylemek yasaktır.Çünkü oyuncuya baskı yaratmış olursun ve oyuncunun aklını çelmiş olursun.
Kaç senedir FM oynuyorsun bilmiyorum ama son seride pek rastlamasam da daha önce ki serilerde bir oyuncuyu medya yoluyla baskı altına alıp kulübüyle ilişkisini bozabiliyordun, hatta medyaya açıklama yapıp olumlu cevap aldıktan sonra yaptığın teklif reddedilirse oyuncu mutsuz olup kulüpten ayrılmak istiyordu.
Kaldı ki yazdıklarımı dikkatli okusaydın, söylediklerinle alakalı olduğunu görecektin. Basit sorulara basit cevaplar vererek nereye varıcaz bilemiyorum. GS ilgilendiğini bildirdi Ambrabat baskı altında kalmasaydı yasaldı, baskı altında kaldığı için yasak oldu?
Yahu Anadolu kulüplerinde oynayan hangi takım istemez GS, Fener, BJK'de oynamayı? Oyuncuyla görüşmene ne gereke var? Kulübüne teklif yaptığında oyuncu duymuyor mu teklif yapıldığını?
Bugün kulübüyle anlaşmadan Barcelona ve R.Madrid'in Neymar'ın aklını çelmeye çalışması da etik değil o zaman?
Kaka Leite
05.Haziran.2012, 18:44
Oyuncuma teklif yapıldığında kabul etmiyorum. Oyuncu bundan dolayı mutsuz olduğunu söylüyor. Morali önümüzdeki maç için düşüyor. Demek ki aklı olsa ben diğer takıma gitmek istiyorum diye basın açıklaması da yapacaktır. :)
Belkide :)
Yani bir oyundan örnek veriyorsan bu asla FM olamaz çünkü gerçekte olup,oyunda olmayan birçok şey var bu oyunda.
Galatasaray'ın yaptıkları etik diyorsanız zaten pek bişey demiyorum.
Kaka Leite
05.Haziran.2012, 18:46
Kaç senedir FM oynuyorsun bilmiyorum ama son seride pek rastlamasam da daha önce ki serilerde bir oyuncuyu medya yoluyla baskı altına alıp kulübüyle ilişkisini bozabiliyordun, hatta medyaya açıklama yapıp olumlu cevap aldıktan sonra yaptığın teklif reddedilirse oyuncu mutsuz olup kulüpten ayrılmak istiyordu.
Kaldı ki yazdıklarımı dikkatli okusaydın, söylediklerinle alakalı olduğunu görecektin. Basit sorulara basit cevaplar vererek nereye varıcaz bilemiyorum. GS ilgilendiğini bildirdi Ambrabat baskı altında kalmasaydı yasaldı, baskı altında kaldığı için yasak oldu?
Yahu Anadolu kulüplerinde oynayan hangi takım istemez GS, Fener, BJK'de oynamayı? Oyuncuyla görüşmene ne gereke var? Kulübüne teklif yaptığında oyuncu duymuyor mu teklif yapıldığını?
Bugün kulübüyle anlaşmadan Barcelona ve R.Madrid'in Neymar'ın aklını çelmeye çalışması da etik değil o zaman?
Bu yasal değil ama dostum.Ayrıca eğer transfer etmek istediğin adamın klübü seninkinden kötüyse sen teklif yapınca o dediğin otomatik olur :)
Dediğin gibi 30 saat açıklama yapmadanda oluyor morali bozuluyor ama sadece 2 maçlık :)
Belkide bu adam bütün bir sezon klübüne küs bir şekilde oynayacak sizce bu doğru mudur ?
GeanyGS
05.Haziran.2012, 18:49
Olay'ın özeti bence şudur nasıl ki Türkiye'de teşvik ve şike yıllardan beri olsa da kabak Fener'in başına patladı. Amrabat konusunda da Süleyman Hurma sayesinde kabak GS'ın başına patladı. Fener'den İlyas'ı Gaziantepspora götürüyorum diye alıp GS'a getiren kişi öz be öz dayımdır. Mutlaka ki bu tarz transferlerin yapılması hoş değil ama kulüpler arası diyolaglar bugüne kadar hep bir örtü oldu bunların üzerine. Hiç bir takım son 2-3 seneden beri düşman olmadı birbirine şimdiye kadar. Özellikle Fener, Sivas, Kayseri arasında ki enteresan bağ bunu oldukça tetikledi.
DisCo
05.Haziran.2012, 18:50
Siz transferlerin Kurtlar Vadisi tadında yürüdüğünü mü sanıyorsunuz?
Acilen İhtiyarlarla bu konuyu görüşmem lazım. Buluşacağımız yeri bildirsinler. Sonra kuş uçmaz, kervan geçmez bir kalede, ormanda buluşulur ve konu görüşülür.
Yöneticiler bir oyuncu için görüşürken bunu yapmıyorlar. Transferi yapacağınız zaman yöneticilerin haberi olur ama futbolcunun kesinlikle haberi olmaz gibi bir kural nerede yazıyor.
Galatasaray'ı suçlayan Hurma neden çıkıp Galatasaray bize hiç teklif yapmadı demiyor.
Kaka Leite
05.Haziran.2012, 18:55
Siz transferlerin Kurtlar Vadisi tadında yürüdüğünü mü sanıyorsunuz?
Acilen İhtiyarlarla bu konuyu görüşmem lazım. Buluşacağımız yeri bildirsinler. Sonra kuş uçmaz, kervan geçmez bir kalede, ormanda buluşulur ve konu görüşülür.
Yöneticiler bir oyuncu için görüşürken bunu yapmıyorlar. Transferi yapacağınız zaman yöneticilerin haberi olur ama futbolcunun kesinlikle haberi olmaz gibi bir kural nerede yazıyor.
Galatasaray'ı suçlayan Hurma neden çıkıp Galatasaray bize hiç teklif yapmadı demiyor.
Konu ile alakası uzaktan yakından yok.Böyle sananda yoktur bence ;)
Her neyse ben şahsen etik bulmuyorum ama fikirler özgürdür değişebilir.
DisCo
05.Haziran.2012, 18:59
Galatasaray çok net bir şekilde gerek şimdi gerek bu konunun döndüğü süreçte biz teklifimizi yaptık ve Kayserispor'dan olumsuz yanıt alınca geri çekildik diyor.
Süleyman Hurma ise nedense her şeyi söylüyor ama Galatasaray bize teklif yapmadı demiyor. Galatasaray suçlu olabilmesi için Kayserispor'a teklif götürmeden Amrabat'la anlaşmış olması gerekir.
Ortada bir teklif varsa ve olumsuz yanıt alınmışsa burada Galatasaray'ın işlevi bitmiştir.
Ondan sonrasında Amrabat ve kulübü arasında çıkan "Ben Galatasaray'a gitmek istiyorum." & "Hayır, gidemezsin." savaşının da Galatasaray ile alakası yoktur.
Sizler madem Kayserispor hayır dediyse Amrabat neden ısrarcı davranıyor demek ki Galatasaray ayarttı diyorsunuz. Bunu söylemek için Kurtlar Vadisi hesabı transferlerin dönmesi lazım. Eğer transfer olursa herkesin haberi olur. Eğer olumsuz yanıt alırsa iki yönetici arasında mezara gider. Ancak Galatasaray bu sırrı mezara götürmemiş ve Amrabat'a haber vermiştir.
Walter Sakana
05.Haziran.2012, 22:47
Galatasaray çok net bir şekilde gerek şimdi gerek bu konunun döndüğü süreçte biz teklifimizi yaptık ve Kayserispor'dan olumsuz yanıt alınca geri çekildik diyor.
Süleyman Hurma ise nedense her şeyi söylüyor ama Galatasaray bize teklif yapmadı demiyor. Galatasaray suçlu olabilmesi için Kayserispor'a teklif götürmeden Amrabat'la anlaşmış olması gerekir.
Ortada bir teklif varsa ve olumsuz yanıt alınmışsa burada Galatasaray'ın işlevi bitmiştir.
Ondan sonrasında Amrabat ve kulübü arasında çıkan "Ben Galatasaray'a gitmek istiyorum." & "Hayır, gidemezsin." savaşının da Galatasaray ile alakası yoktur.
Sizler madem Kayserispor hayır dediyse Amrabat neden ısrarcı davranıyor demek ki Galatasaray ayarttı diyorsunuz. Bunu söylemek için Kurtlar Vadisi hesabı transferlerin dönmesi lazım. Eğer transfer olursa herkesin haberi olur. Eğer olumsuz yanıt alırsa iki yönetici arasında mezara gider. Ancak Galatasaray bu sırrı mezara götürmemiş ve Amrabat'a haber vermiştir.
Doğru mu söylüyor yalan mı bilemem ama teklif gelmediğini söylemiş yalnız koyulaştırdığım yerde söyledikleriyle çelişiyor biraz:
"Amrabat için kese kağıdına yazılmış dahi bir teklif yok. Hangi takım istemiş ve biz ona vermemişiz. Varsa onu çıkıp göstersinler. Şu anda sizinle konuşuyorum ve şu saat itibariyle hala resmi teklif yok. Sadece Amrabat’ı ucuza kapatmak için ayartan, azdıran bir kulüp var. Ve onlar da transferi kendi istediği koşullarda bitirmek istiyor.
Neyin zorluğunu çıkarmışız onlara? Galatasaray her transfer dönemi bizim sırtımıza çöküyor. Ne ön yargımız olacak? Galatasaray, bize ne teklif etmiş, hangi kağıda yazıp önermiş? Galatasaray diyor ki, “Ver bize en iyi oyuncunu, ben de vereyim sana elde kalmış futbolcularımı.”
http://haber.gazetevatan.com/fb-adam-gibi-aldi-gs-adam-ayartiyor/455611/5/Spor
Selman Ozturk
05.Haziran.2012, 23:03
Futbol camiasında en haz etmediğim isimlerin başında gelir Süleyman Hurma. Tamamen kendi menfaatleri doğrultusunda kişi ve kurumları cadı kazanına sokmaya çalışan zihniyetten ötesi olamadı, olamaz da.
"Millet olarak altyapılarımızı geliştirelim diye inliyoruz, fakat herşey bu değil, zira öncelikle yönetici altyapımızın gelişmiş olması gerek"
Bugün "ayarttılar" diye naralar atan Hurma'ya tek bir soru, yakın geçmişte yaptığınız James Troisi transferi çok mu etikti? Çok mu ahlaklıydı?
Hurma çok ve boş konuşuyor ama bizim güzel bir sözümüz var "Bıldırki hurmalar, tırmalar"
Son olarak eklemek isterim ki Galatasaray taraftarının içi rahat olsun. Forumumuzun gediklisi olanlar bilir, yöneticimiz Adnan Öztürk'ün öz amcam olduğunu. Dolayısıyla yürütülen çalışmalardan sürekli olarak haberdar oluyorum, iyi bir Galatasaraylı olarak benim içim rahat. Sizlerin de rahat olsun, oyuncu anlamında "verimli ve faydalı" bir transfer dönemi geçirecek Galatasaray. Yıldızlar yağacak demiyorum, "verimli" kelimesinin üzerinde duruyorum.
Bu arada bizim garabet medyamız hiç bahsetmemiş sağolsunlar ama Galatasaray yeni bir gözlemci ekibi kurdu. 21 kişilik gözlemci personelden (8 yerli, 13 yabancı gözlemci) oluşan profesyonel ekip önümüzdeki yaz ayları da dahil olmak üzere gelecek sezonlarda Galatasaray için ülke ülke dolaşarak daimi olarak oyuncu taraması yapacak. Bence bu yeni yapılanma bir transfer bombasından daha önemli. Ne dersiniz?
C h A o S
05.Haziran.2012, 23:10
Adnan Öztürk'ün yeğeni forumumuzdaymışta haberimiz yokmuş:)Vay anasını.Bende inanıyorum transfer konusunda yönetime.Hiç endişelenmiyorum valla.Gözlemci olayınıda yeni duydum.21 kişilik ekip baya ciddi davranıldığının göstergesi olsa gerek.Şaşırdım valla.Zihniyet değişmesi lazımdı zaten.Hep al hep al bir yere kadar.
RaSenGan
05.Haziran.2012, 23:13
Son olarak eklemek isterim ki Galatasaray taraftarının içi rahat olsun. Forumumuzun gediklisi olanlar bilir, yöneticimiz Adnan Öztürk'ün öz amcam olduğunu.
Abi kaç yıldır burdayım ben bilmiyorum valla :D Futbolun içinde olduğunu bilgin olduğunu biliyordum da bu olayı bilmiyordum hiç bahsettiğini de görmemiştim :)
Selman Ozturk
05.Haziran.2012, 23:21
Abi kaç yıldır burdayım ben bilmiyorum valla :D Futbolun içinde olduğunu bilgin olduğunu biliyordum da bu olayı bilmiyordum hiç bahsettiğini de görmemiştim :)
Eski mesajlarımda vardır abim :)
LadroN
06.Haziran.2012, 00:10
Futbol camiasında en haz etmediğim isimlerin başında gelir Süleyman Hurma. Tamamen kendi menfaatleri doğrultusunda kişi ve kurumları cadı kazanına sokmaya çalışan zihniyetten ötesi olamadı, olamaz da.
"Millet olarak altyapılarımızı geliştirelim diye inliyoruz, fakat herşey bu değil, zira öncelikle yönetici altyapımızın gelişmiş olması gerek"
Bugün "ayarttılar" diye naralar atan Hurma'ya tek bir soru, yakın geçmişte yaptığınız James Troisi transferi çok mu etikti? Çok mu ahlaklıydı?
Hurma çok ve boş konuşuyor ama bizim güzel bir sözümüz var "Bıldırki hurmalar, tırmalar"
Son olarak eklemek isterim ki Galatasaray taraftarının içi rahat olsun. Forumumuzun gediklisi olanlar bilir, yöneticimiz Adnan Öztürk'ün öz amcam olduğunu. Dolayısıyla yürütülen çalışmalardan sürekli olarak haberdar oluyorum, iyi bir Galatasaraylı olarak benim içim rahat. Sizlerin de rahat olsun, oyuncu anlamında "verimli ve faydalı" bir transfer dönemi geçirecek Galatasaray. Yıldızlar yağacak demiyorum, "verimli" kelimesinin üzerinde duruyorum.
Bu arada bizim garabet medyamız hiç bahsetmemiş sağolsunlar ama Galatasaray yeni bir gözlemci ekibi kurdu. 21 kişilik gözlemci personelden (8 yerli, 13 yabancı gözlemci) oluşan profesyonel ekip önümüzdeki yaz ayları da dahil olmak üzere gelecek sezonlarda Galatasaray için ülke ülke dolaşarak daimi olarak oyuncu taraması yapacak. Bence bu yeni yapılanma bir transfer bombasından daha önemli. Ne dersiniz?
Insallah dedigin gibi olur abi.avrupa'da basariyi o kadar ozledik ki.
Selman Ozturk
06.Haziran.2012, 03:27
Insallah dedigin gibi olur abi.avrupa'da basariyi o kadar ozledik ki.
Avrupa'da başarı ne yazık ki öyle kolay değil, bunun için çok sağlam altyapılar kurmamız gerekiyor. Eğer bir Barcelona, bir Real Madrid, bir Chelsea değilseniz Neymar'ı, Kagawa'yı, Hazard'ı, Doumbia'yı para verip alamazsınız, ancak yetiştirebilirsiniz. Bu açık ve nettir. Bunun yolu da oyuncu izlemekten, futbol kokan bütün toprakları didik didik etmekten geçer.
Örneğin, Babilayna FC'de parlamış bir oyuncuyu, Babaeski'de parlamış bir oyuncuyu, Madagaskar AA'da parlamış bir oyuncuyu bulup getirebilirseniz, ve o oyuncuyu geliştirebilirseniz herşey tamamdır. Ancak bu Babilayna'daki, Babaeski'deki futbolcuyu sizden önce PSV farkedip, oyuncuyu alıp vitrine çıkarırsa siz artık o oyuncuyu unutun. Zira vitrine çıkmış bir oyuncuyu sizden önce büyük balıklar kapar. Kim onlar? Barcelona, Manchester City, Real Madrid, Chelsea, Milan vesaire...
Biz neden bir Dortmund kadar olamıyoruz? Neden bir Cska Moskova, Lyon, Arsenal olamıyoruz? Cevabı çok basit, biz araştırmıyorduk, biz içi geçmiş yıldızı sönmüş oyuncuları alarak üzerine biraz cila çekip "Haydi bize şov yapın" diyorduk. Yanlış. Nihayet yönetim bu yanlışı gördü ve bunun için bir ekip kurdu. Umutluyum...
DisCo
06.Haziran.2012, 03:33
Biz mükemmel yetenekleri bulup ortaya çıkarsak bile 5 kuruş kazanmadan Avrupa'ya yollarız.
Porto, Cska gibi takımlar bunu nasıl başarıyor bilmiyorum ama oradaki oyuncular 20-30 milyon kazandırmadan ayrılmıyor. Yani Barcelona'ya gitmek yerine Porto'da kalmak adamlara koymuyor.
Biz hem oyuncu bulacağız hem memnun edeceğiz hem yetiştireceğiz hem verim alacağız hem bedavaya göndermeyeceğiz hem hem hem...
Kaka Leite
06.Haziran.2012, 03:34
Avrupa'da başarı ne yazık ki öyle kolay değil, bunun için çok sağlam altyapılar kurmamız gerekiyor. Eğer bir Barcelona, bir Real Madrid, bir Chelsea değilseniz Neymar'ı, Kagawa'yı, Hazard'ı, Doumbia'yı para verip alamazsınız, ancak yetiştirebilirsiniz. Bu açık ve nettir. Bunun yolu da oyuncu izlemekten, futbol kokan bütün toprakları didik didik etmekten geçer.
Örneğin, Babilayna FC'de parlamış bir oyuncuyu, Babaeski'de parlamış bir oyuncuyu, Madagaskar AA'da parlamış bir oyuncuyu bulup getirebilirseniz, ve o oyuncuyu geliştirebilirseniz herşey tamamdır. Ancak bu Babilayna'daki, Babaeski'deki futbolcuyu sizden önce PSV farkedip, oyuncuyu alıp vitrine çıkarırsa siz artık o oyuncuyu unutun. Zira vitrine çıkmış bir oyuncuyu sizden önce büyük balıklar kapar. Kim onlar? Barcelona, Manchester City, Real Madrid, Chelsea, Milan vesaire...
Biz neden bir Dortmund kadar olamıyoruz? Neden bir Cska Moskova, Lyon, Arsenal olamıyoruz? Cevabı çok basit, biz araştırmıyorduk, biz içi geçmiş yıldızı sönmüş oyuncuları alarak üzerine biraz cila çekip "Haydi bize şov yapın" diyorduk. Yanlış. Nihayet yönetim bu yanlışı gördü ve bunun için bir ekip kurdu. Umutluyum...
Tamamen katılıyorum abi.
Ek olarakta bazen duyuyoruz bizim takımımızın gözlemcileri Brezilyaya gidiyor adam falan izliyor ama adam bir geliyor.Neresi ile izlediğini soruyoruz kendi kendimize sonra bi bakıyorsun tarihinde sana bir yararı olmayan adamları sırf taraftar seviyor, klüp geçmişi var diye yanına Asistan yada Gözlemci olarak alırsan tabii ki iyi adam gözleyemezsin.
Kısacası hatır için Asistan olarak alınan adamların geçmişleri yok ? Eee bu adam neyine göre izleyecek bu gençleri
Selman Ozturk
06.Haziran.2012, 03:36
Biz mükemmel yetenekleri bulup ortaya çıkarsak bile 5 kuruş kazanmadan Avrupa'ya yollarız.
Porto, Cska gibi takımlar bunu nasıl başarıyor bilmiyorum ama oradaki oyuncular 20-30 milyon kazandırmadan ayrılmıyor. Yani Barcelona'ya gitmek yerine Porto'da kalmak adamlara koymuyor.
Biz hem oyuncu bulacağız hem memnun edeceğiz hem yetiştireceğiz hem verim alacağız hem bedavaya göndermeyeceğiz hem hem hem...
Çünkü onlarda Alfredo Ferreira'lar var, bizde ise Süleyman Hurma'lar...
Açıklayıcı olmuştur değil mi Burak :n:
Selman Ozturk
06.Haziran.2012, 03:41
Tamamen katılıyorum abi.
Ek olarakta bazen duyuyoruz bizim takımımızın gözlemcileri Brezilyaya gidiyor adam falan izliyor ama adam bir geliyor.Neresi ile izlediğini soruyoruz kendi kendimize sonra bi bakıyorsun tarihinde sana bir yararı olmayan adamları sırf taraftar seviyor, klüp geçmişi var diye yanına Asistan yada Gözlemci olarak alırsan tabii ki iyi adam gözleyemezsin.
Kısacası hatır için Asistan olarak alınan adamların geçmişleri yok ? Eee bu adam neyine göre izleyecek bu gençleri
İşte bu iş öyle "Haydi gidelim de bi oyuncu izleyip dönelim" mantığıyla yapıldığı için böyle oluyor abim.
Gözlemcilik o değildir. En yakın örneği verelim, Elmander'i Play-Off'lara kadar olan süreçte izleyen bir gözlemci ne yazardı? "Elmander çok koşan, önde basan, bitiriciliği yeterli bir santrafordur. Alınabilir".. Peki play off döneminde 6 maçlık periyotta izleyen bir gözlemci ne yazardı? "Elmander topla buluşmayı sevmeyen, çok koşan ama verimli olamayan, üretkenlikten uzak bir santrafordur. Alınmamalıdır"....
Örnekle açıklamaya çalıştığım gibi öyle 5-10 maçla adam izlenmez. Robot değil, insan bu futbolcular da. İnişler çıkışlar olur, ancak totalde ne yaptığı önemlidir. Galatasaray'ın oluşturduğu bu profesyonel ekip belirli ülkelere dağılacak ve oralarda belki 1 sezon, belki 2 sezon, belki de sürekli oyuncu tarayacaklar. Verimliliğe göre bu böyle devam edecek. İşte asıl olması gereken bu. Porto'ların, Lyon'ların, Cska'ların yaptığı da bu. Başka birşey değil...
Kaka Leite
06.Haziran.2012, 03:42
İşte bu iş öyle "Haydi gidelim de bi oyuncu izleyip dönelim" mantığıyla yapıldığı için böyle oluyor abim.
Gözlemcilik o değildir. En yakın örneği verelim, Elmander'i Play-Off'lara kadar olan süreçte izleyen bir gözlemci ne yazardı? "Elmander çok koşan, önde basan, bitiriciliği yeterli bir santrafordur. Alınabilir".. Peki play off döneminde 6 maçlık periyotta izleyen bir gözlemci ne yazardı? "Elmander topla buluşmayı sevmeyen, çok koşan ama verimli olamayan, üretkenlikten uzak bir santrafordur. Alınmamalıdır"....
Örnekle açıklamaya çalıştığım gibi öyle 5-10 maçla adam izlenmez. Robot değil, insan bu futbolcular da. İnişler çıkışlar olur, ancak totalde ne yaptığı önemlidir. Galatasaray'ın oluşturduğu bu profesyonel ekip belirli ülkelere dağılacak ve oralarda belki 1 sezon, belki 2 sezon, belki de sürekli oyuncu tarayacaklar. Verimliliğe göre bu böyle devam edecek. İşte asıl olması gereken bu. Porto'ların, Lyon'ların, Cska'ların yaptığı da bu. Başka birşey değil...
Kesinlikle abi..
DisCo
06.Haziran.2012, 03:45
Süleyman Hurma, işi bilmeyen kişinin işin ehli ünvanında gezmesidir. Demokratik ortamı yok edip tek başına güç uygulayan ve baskıcı zihniyetle muhtaç kalınan yöneticiler her kulüpte var. Bunlar mutlaka beceriksiz sistemlere sebebiyet veriyor.
Yinede transfer konularında takımlarımızın çöp kadar değeri olmadığını düşünüyorum. Ribery başka bir takımın oyuncusu olsaydı ve İspanya, İngiltere, Almanya, İtalya devleri peşinde koşsaydı bile para kazandırmadan gitmezdi. 1 sene beklerdi 2 sene beklerdi ama Riberyliğinden birşey kaybetmeden takımına katkı sağlayıp istenen Ribery kalitesinin üstüne koyarak ilerlerdi. Sonrada 40 milyonlara giderdi.
İş Türk takımları olunca teklif gelmeden kaçıyorlar.
futureless
06.Haziran.2012, 03:49
Elmander'i izleyip de beğenmeyen gözlemciyi vururum Selman abi :zuhaha
Bu adamın yokluğunda Galatasaray'ın top rakipteyken izlediği yol değişiyor , savunma tarzı değişiyor.Ben böyle forvet oyuncularına bayılıyorum , hücum presin önemini görmezden gelmemek lazım.Ne zaman Elmander dense söylemeden geçemiyorum , rakip takımda olup da keşke bizde olsaydı dediğim tek oyuncudur belki bu adam.
Oyuncu izleme olayına gelince , çok nadir de olsa yetenekli genç geldiği oluyor , ya değeri bilinmiyor yollanıyor , ya da parası ödenmeyince kaçıp gidiyor.Söylediğin gibi Süleyman Hurma ve türevlerinin de etkisi büyük tabii.
Selman Ozturk
06.Haziran.2012, 03:52
Süleyman Hurma, işi bilmeyen kişinin işin ehli ünvanında gezmesidir. Demokratik ortamı yok edip tek başına güç uygulayan ve baskıcı zihniyetle muhtaç kalınan yöneticiler her kulüpte var. Bunlar mutlaka beceriksiz sistemlere sebebiyet veriyor.
Yinede transfer konularında takımlarımızın çöp kadar değeri olmadığını düşünüyorum. Ribery başka bir takımın oyuncusu olsaydı ve İspanya, İngiltere, Almanya, İtalya devleri peşinde koşsaydı bile para kazandırmadan gitmezdi. 1 sene beklerdi 2 sene beklerdi ama Riberyliğinden birşey kaybetmeden takımına katkı sağlayıp istenen Ribery kalitesinin üstüne koyarak ilerlerdi. Sonrada 40 milyonlara giderdi.
İş Türk takımları olunca teklif gelmeden kaçıyorlar.
İşte burada da feedback dediğimiz olay söz konusu Burak. Şeytanın bacağı bir yerden kırılacak ve oyuncu ihraç etmeye başlayacaksın ki sonraki kuşaklar da sana transfer olurken "He bak bu takımdan şu şu oyuncular yıldız olup gitti, ben de burada parlarsam ben de patlarım" türevi düşünceleri benimseyebilsin. Yoksa çook zor :)
Kaka Leite
06.Haziran.2012, 03:52
Kaka gibi bir yıldız Antep'e önerilip, hayır yanıtı aldıktan sonra üzerine konuşmaya gerek yok zaten :)
Gerçi gelse belki de Kaka Milandaki harika oyununu oynayamayacaktı ama şuan duymak bile değişik geliyor :)
europeanconquer
06.Haziran.2012, 04:00
Aslında Türkiye'nin transfer konusunda ve yabancı futbolcu yetiştirme alanında bu kadar sönük kalması(bakmayın daha Türk oyuncu yetiştiremiyoruz) Türkiye'yi İran,Suriye,Arabistan ve Irak gibi görmeleri.Adamlar gelmek istemiyorlar.Her yabancı futbolcu geldiğinde demiyor mu ? Daha farklı bir yer bekliyordum ama beklediğimin dışında çıktı Türkiye güzel bir yermiş gibi vıdı vıdı yapıyorlar.İlk önce yabancıların kafasında ki Türkiye imajını değiştirmek lazım ve onun için de Euro 2020'yi veya Olimpiyat'ı almalıyız.Diyeceksiniz organizasyonlar düzenlendi diye ama bu kadar büyük düzenlenmedi.Biliyorum bu bahsettiğim organizasyonlar baya geç ama büyük bir organizasyon lazım Türkiye'ye ve Türkiye'de ki spor kulüplerine.Özellikle futbol için.
Kaka Leite
06.Haziran.2012, 04:03
Herşeyden önce kendini tanıtmak için bize bir İstikrar lazım.
Milli takımımızın istikrarı yok ve bir turnuva varız, diğer turnuva yokuz.Bu şekilde başarısız bir imaj içerisine giriyoruz halbuki gayet iyi oyuncularımız var.Ancak istikrarımız malesef yok.
perpetua
06.Haziran.2012, 14:30
Boyle bir yasak yok. Yolda gorsen merhabalasmayacak da degilsin. Veya X isimli futbolcuyu kulubumde gormek isterim demekte hic bir kisitlama yok. Hatta oyunda da bu ozellik eklenirken bu konuyla ilgili tartisma olmustu ve medyada bir oyuncuyu takiminda gormek istedigini soylemek ile o oyuncu ile para/transfer pazarligi yapmanin ayirimi yapilmisti. Oyunda bu ozelligin olmasinin yegane nedeni de hedefleri olan futbolculari mevcut kulubunden medya uzerinden ayartmak. Futbolcunun, bana daha cok para teklif eden var, beni tutmak istiyorsaniz daha buyuk sozlesme isterim demesine yol acmak.
Bunu Aziz Yildirim da Arda'ya laf arasinda teklif yaptiginda da bu gecerliydi. Benzeri sezon baslamadan 1-2 hafta once Umit Karan'a Fenerbahce'nin yaptigi teklifle de ortaya cikti. Umit Karan simdi inkar ediyor belki ama o donemde Fenerbahce yuksek maas telif ettigi icin Galatasaray ile daha yuksek paraya sozlesme yeniledigini cok iyi hatirliyorum. Barcelona Fabregas'i alirken de yapti bunu. Real Madrid Ronaldo'yu alirken de yapti. Sonucta kimse oyuncunun transfer olma istegini onceden bilmeden, o oyuncunun ne kadarlik bir maas isteyebilecegini ogrenmeden o oyuncuya teklif yapmaz. Yaparsa da Unal Aysal'in Forlan ve Reyes'in transferlerinde ters koseye dustugu gibi bir durumla karsi karsiya kalir.
FIFA talimatinda yasaklanan, sozlesme altinda olan bir oyuncu ile bir baska kulubun pazarlik yapmasi. Bu pazarliga girmeden once oyuncunun kulubune yazili bir bildiri yapmak gerekli. Bonservis pazarligi yapip anlasmak veya rizasini almak degil, sadece bir bildiri yazisi yollamak yeterli.
TFF talimatinda ise bu biraz daha farkli. Futbolcuyla transfer hakkinda gorusmelere baslamadan once futbolcunun kulubunden yazili izin almak zorunda.
Bu da demektir ki futbolcularin Turkiye'de haklari, FIFA talimatlarinin futbolculara verdigi haklardan daha kisitli. Fark cok az olsa da.
Burada hata tamamen Amrabat'in bence. Madem Kayseri'de 1-2 yil kalip, kendini gosterip daha buyuk kuluplere gitmek hedefindi, sozlesmene X euro'ya serbest kalir maddesi koydursaydin. Bunu sen dusunemiyorsan, menajerin dusunseydi. Kayserispor bunu kabul etmiyorsa da, bu is olmaz deyip masadan kalksaydin. Hem bunu yapmiyorsun, hem de kulubum beni satmiyor, kulubum cok para istiyor diye agliyorsun. Kendi dusen aglamaz derler. Her ne kadar Suleyman Hurma'nin uslubu cok itici ve esasinda uzun vaadede Kayserispor'a zarar veren bir uslup olsa da, onun da yukumlulugu Kayserispor'u savunmak. Uzun vaadede zarar, Ali Turan ve Amrabat gibi oyuncularin bu yasadiklari, Kayserispor'un ileride transfer etmek istedigi futbolcularin Kayserispor'a farkli bakmasina neden olacaktir. Bu durumda Kayserispor'a gelmek isteyen oyuncular, gelecek icin pek hedefi olmayan ve vasat kalmayi kabullenecek oyuncular olacaktir. Bu tip oyuncularla da sampiyonluga oynayacak bir takim yaratmak zordur.
RaSenGan
06.Haziran.2012, 14:47
İBRAHİM SETEN @ibrahimseten
Ünal Aysal, kafasındaki golcü transferini söyledi demin.. Söz verdiğim için şimdi yazamam ama eğer başarabilirse Türkiye birbirine girer..
https://twitter.com/ibrahimseten/status/210321462970691585
Flawless Victory
06.Haziran.2012, 15:04
Boş sözler bunlar yav. Transfer yapacaksan sezon için görüşmeler yaparsın, söz alırsın, sezon biter bitmez de gider noktayı koyarsın. Transfer sezonunun sonuna doğru kim boşta kalırsa onu alalım mantığıyla transfer yapılmaz. Parayı bastırıp alacaksın ya da kardeşim paramız yok, sebest oyunculara bakıyoruz diye net açıklama yapacaksın. Taraftar beklentiye giriyor, aylarca bekliyor, ondan sonra gidip sıradan adamları alıyorsun.
byariff
06.Haziran.2012, 15:06
uefanin kararini bekliyoruz yonetimden umitliyim ben , ayrica dunya yildizina gerek yok takim oyununa uygun oyuncu gelsin yeterli.
GeanyGS
06.Haziran.2012, 15:40
Bu kafayla transfer falan yapamayız. Aysal sürekli mantık çerçevesinde bakıyor olaylara ama burası anadolu kulübü değil. Bu takımın arkasında milyonlarca insan, Avrupa'dan men edilmesi an meselesi olan takım bile Topal'ı, Kuyt'u alıyor 18 yaşında ki adama 1milyon dolar veriyor sen daha iç transfer dediğin Melo'yu alamıyorsun, hergün bir talibi çıkıyor. Aysal'ın biraz daha duygusal ve taraftar gözüyle bakması gerekiyor.
perpetua
06.Haziran.2012, 15:55
Bu kafayla transfer falan yapamayız. Aysal sürekli mantık çerçevesinde bakıyor olaylara ama burası anadolu kulübü değil. Bu takımın arkasında milyonlarca insan, Avrupa'dan men edilmesi an meselesi olan takım bile Topal'ı, Kuyt'u alıyor 18 yaşında ki adama 1milyon dolar veriyor sen daha iç transfer dediğin Melo'yu alamıyorsun, hergün bir talibi çıkıyor. Aysal'ın biraz daha duygusal ve taraftar gözüyle bakması gerekiyor.
Yeterince taraftar gozuyle bakan var. :)
Biraz farkli bakayim olaya. Diyelim ki Sampiyonlar Ligi'ne girdiginde kulube giren para 20 milyon Euro.
UEFA'dan hic bir ceza gelmezse, diyelim ki Galatasaray'in gelecek 3 yil icin Sampiyonlar Ligine gitme ihtimali her yil %33.
UEFA'dan gelen ceza Galatasaray'i etkilemez ama Galatasaray'in Sampiyonlar Ligi'ne katilmada yarisacagi rakiplere ceza gelirse, diyelim ki, Galatasaray'in sampiyonlar ligine gitme ihtimali gelecek 3 yil icin %75'e cikiyor.
UEFA'dan gelen ceza Galatasaray'i da etkilerse, Sampiyonlar Ligine gitme ihtimali gelecek 3 yil icin %0'a iniyor.
Bu uc senaryoya gore Galatasaray'in transfer ve maas butcesi cok degisken.
Birincisinde gelecek 3 yil icin beklenen ek butce %33 x 20 milyon x 3 = 19.8 milyon
Ikincisinde gelecek 3 yil icin beklenen ek butce %75 x 20 milyon x 3 = 45 milyon
Ucuncusunde gelecek 3 yil icin beklenen ek butce %0 x 20 milyon x 3 = 0 milyon
Yani transfer stratejisini sadece Galatasaray'in alacagi veya almayacagi ceza degil, sampiyonlar ligine katilim icin yarisacagi rakiplerin alacagi veya almayacagi cezalar da etkileyecek.
Bu asamada planini, programini yaparsin, gorusmeler yaparsin ve bazi anlasmalar yaparsin ama bunlari sonuclandirman uc senaryodan hangisinin gerceklesecegine baglidir. En dogru secimi yapmak icin de bu belirsizligin ortadan kalkmasini beklemek, kulubun menfaatlerini dusunen her yoneticinin yapmasi gerekendir.
Sen transfer hamlelerini birinci senaryo icin yaparsan, ikinci secenek gerceklesirse yapabilecegin transferlerin altinda transferler yapmis olursun.
Ikinci senaryoya gore transfer yapip, ucuncu senaryo gerceklesirse de buyuk bir borcun altina girmis ve ilerleyen yillarda bu hatayi temizlemek icin gelecek yillarin gelirlerinden feragat etmek zorunda kalirsin. Belki UEFA mali kriterlerine uymadigin icin sana da men gelir, bu strateji hatasini yaptigin icin.
Turkiye'de yeterince kisi taraftar gozuyle bakiyor meselelelere. Taraftar gozuyle bakmayanlar daha kiymetli. :)
Nocna Mora
06.Haziran.2012, 16:15
Bu yazıyı bence Ünal Aysal'a yollamak gerek bence farkında değildir böyle net bir hesabın..
perpetua
06.Haziran.2012, 16:19
Bu yazıyı bence Ünal Aysal'a yollamak gerek bence farkında değildir böyle net bir hesabın..
Simdiye kadar Galatasaray yonetiminden yapilan aciklamalar ve medyada yazilanlar bunun farkinda olduklarini gosteriyor bence. Ama cikan haberleri herkes bu sekilde okumuyor bence. En azindan transfer yapilmadigi icin yapilan sitemleri ben boyle algiliyorum.
RaSenGan
06.Haziran.2012, 16:19
Farkında olmasa UEFA sonucu beklenir mi :) Ve Ünal Aysal'dan bahsediyoruz her şeyi hesap kitap olan bir adamdan.İlk o düşünüyordur hesaplıyordur bunları.
GeanyGS
06.Haziran.2012, 16:25
O yazdıklarının farkındayım dikkat edersen men edilmesi an meselesi olan takımı örnek vererek sitem ettim zaten. Hatta demek istediğim tüm takımlar Avrupa'dan men edilse demek ki Melo'yu almıycaz, rakiplerimiz Topal'ı, Kuyt'u alırken biz güçlenmek yerine zayıflıycakmıyız? Olası UEFA cezaları bir tek GS'ın mı sonu olacak? Yerel yayın geliri kazancında dünya devleri ile yarışıyoruz, daha farklı kaynaklar elde edinilmeli. GS gibi bir takımın tek geliri yada en büyük geliri ŞL ise vay halimize.
E.Cartman
06.Haziran.2012, 16:55
Yıllardır zaten bu manteliteden dolayı milyonlarca euro zarar etmedi mi Türk takımları. Transfer işini hep yarışa dönüştürmedik mi ? Vay efendim onlar Ronaldo'yu alıyosa bizde Messi'yi alalım demedik mi ? Bu mantaliteyle milyonlarca euroyu sokağa attık, CV'mizde yüzlerce elde patlayan transfer bombası bıraktık. İşin maddi boyutunu düşünmeden, mantık çerçeveleri dışında ihtiyaç olmamasına rağmen ihtiyaç olsa da izlemeden sırf isim için transfer yaptık defalarca. Şimdi kulüpte tam bu çerçevede bir ekip kurulmuşken hala Fener Kuyt'ı alıyor biz niye kimseyi almıyoruz demeyin.
Ceza durumunda olacağı Fener kendi düşünsün biz kendi işimize bakalım. Perpetua'nın yazdığı gibi 45 milyonluk gelire göre oyuncu almak varken neden yarısından daha az bi paraya göre transfer pazarındaki hareketlerimizi yürütelim.
Elmander'i, Melo'yu aldığımızda ben dahil bir çok kişi tepki gösterdi özellikle de Melo konusunda ama sonuç ne ? Taraftarın en sevdiği oyuncular oldular. Yönetimin ismine güvenerek aldığı tek isim Riera'ydı bir tek onun aşısı tutmadı. Onunda neden ve nasıl bir durumda alındığını hepimiz biliyoruz.
Bu işi yarışa dönüştürmeyelim Fenerbahçe, Beşiktaş ya da herhangi bir takım gitsin Drogba'yı alsın, Kuyt'ı alsın, Quaresma'yı alsın hatta alabiliyosa Ronaldo'yu alsın. Ama biz yine fazla tanımadığımız Elmander'i alalım ama adam gibi adam alalım, izleyerek alalım ne yapacağını bilerek alalım. Onlar bizi benimsesin biz onları. Başarı yıldızlarla gelmez. Başarı karakterli adamlarla gelir. Şimdi Real Madrid hep yıldız alıyor hepte başarılı demeyin. Onlarda önüne geleni almıyor. Bu dünyada Ronaldo kadar çalışan, iş ahlakı olan kaç tane sporcu var. Ronaldo'nun sadece ismi büyük değil bunu unutmayın. Ayrıca Real Madrid taraftarları Mesut alınırken epey burun kıvırdı ismi büyük değil diye ama n'oldu şimdi hepsi Özil Özil diye etrafta dolaşıyorlar tıpkı bizim Elmander Elmander diye dolaştığımız gibi. Tıpkı rakiplerimizin Elmander Elmander diye dolaştığı gibi.
GeanyGS
06.Haziran.2012, 17:02
Melo'nun bonservisini gösteriş için mi almış oluruz? Melo'yu Avrupa'ya gitsekte almalıyız, gitmesekte almalıyız. En azından şimdiye kadar o bitirilmeliydi. Melo'nun bile bitmemiş olması endişelendiriyor insanı.
E.Cartman
06.Haziran.2012, 17:12
Olası 3 yıllık ceza eğer tüm kulüplere gelirse Melo gibi yüksek bedelli bir oyuncuyu alıp karla kaplı, balçık zeminlerde oynatmanın anlamı yok. Çünkü önümüzde bi hedef olmayacak. Kendi aramızda maç yapıcaksak bir oyuncuya yıllık 3-3,5M€ vermek absürd olur.
DisCo
06.Haziran.2012, 17:15
Ünal Aysal geçen sezonda bomba etkisi sağlayacak transferler yapacağını söylemişti. Buffon'la felan başladık sonrası malumdur.
Bugün Galatasaray'ın başarılı olması o dönemi eleştirmemizi engellememelidir. Bir iki oyuncu dışında diğerleri riskti ama hepsi oturan transferler olduğu için başarı geldi.
O yüzden öyle bir golcü ki olursa yer yerinden oynar laflarıyla taraftarı acayip beklentilere sokmamaları lazım.
E.Cartman
06.Haziran.2012, 17:18
Bence Ünal Aysal'ın "Kimi alabileceğimizi kimi alamayacağımızı biliyoruz" söylemi geçen seneden ders aldığını gösteriyor. Uçuk transferlerle uğraşmayacağız gibi geliyor bana.
GeanyGS
06.Haziran.2012, 17:28
GS olarak biz zaten son 3-4 yıldır hep kendi aramızda diye tabir ettiğiniz maçlar oynadık? Ben bilmediğin 1 oyuncuya 2 vermektense bildiğin bir futbolcuya 3 vermeyi tercih ederim.
DisCo
06.Haziran.2012, 17:52
Galatasaray'ın bu sezon tad verecek tek yeri Şampiyonlar Ligi maçlarının Arena ayağıdır.
Bu stadta oluşabilecek atmosferi, taraftarın yapacağı koreografileri düşündüğümüzde Avrupa'yı sallayacağız.
Bu durumun gruplardaki 3 maçla sınırlı kalmaması için üst turlara devam etmemiz gerekiyor. Takdir edersiniz ki kenetlendiğinde Türkiye ligi için ağır gelen normal değerlendirmelerde Türkiye için zirveye oynayacak bir kadromuz var.
Şampiyonlar Ligi için bu kadro yeterli değildir. Geçen sene tesadüfen yapılan ama adeta nokta atışı olan transferlerin aynısı bu sene olmayabilir. Olsa bile bu atışlar Avrupa için yetmeyebilir.
Galatasaray'ın parayı kayırmadan doğru hamleler yapması lazım.
GeanyGS
06.Haziran.2012, 18:06
Arkadaşlar ismi hiç geçmiyor ama Antep'te ki Popov'u da ben çok beğeniyorum. Hem genç hem milli takım tecrübesi olan bir oyuncu. Bizizm ŞL'de çeyrek final oynadığımız kadroya baktığımız da aslında o nokta için dünya yıldızı transferine çok gerek görmüyorum açıkçası. Hele gele 30'nu geçmiş bir futbolcuya muslukların açılması taraftarı değilim Avrupa'nın gençlerine paraya kıyılsın yoksa Popov tarzı bir oyuncu bile sol kanata çare olur bence.
Danny&Popov ikisili hem Avrupa'da ki futbolculardan ucuz hemde ligimizi bilen uyum sorunu yaşamayacak futbolcular.
Amrabat mı Popov mu diye sorsalar, Antep'te ki ilk senesi gibi oynayacaksa düşünmeden Popov derim. FM 11'de bile öyle bi profili vardı ki Chelsea, Juve falan alıyordu.
europeanconquer
06.Haziran.2012, 18:11
Antep'den 3 büyüklere oyuncuların gitmesi minimum 8m euro dan başlıyor.
GeanyGS
06.Haziran.2012, 18:15
Antepspor yönetimi çok ciddi bir mali kriz içinde. Popov, Danny gibi isimler makul fiyatlara gönderilir diye düşünüyorum bir sezon daha geçirip bu krizin içinde düşen performansıyla oyuncunun değerini düşürmezler bence. İkisi 5-6milyon euroya alınır diye düşünüyorum. Özellikle GS'ın elinde takasta kullanabileceği M.Battal ve Ceyhun gibi her anadolu kulübünün isteyeceği oyuncular da var.
perpetua
06.Haziran.2012, 18:17
O yazdıklarının farkındayım dikkat edersen men edilmesi an meselesi olan takımı örnek vererek sitem ettim zaten. Hatta demek istediğim tüm takımlar Avrupa'dan men edilse demek ki Melo'yu almıycaz, rakiplerimiz Topal'ı, Kuyt'u alırken biz güçlenmek yerine zayıflıycakmıyız? Olası UEFA cezaları bir tek GS'ın mı sonu olacak? Yerel yayın geliri kazancında dünya devleri ile yarışıyoruz, daha farklı kaynaklar elde edinilmeli. GS gibi bir takımın tek geliri yada en büyük geliri ŞL ise vay halimize.
FM jargonuyla anlatayim..
Ucuncu senaryo gerceklesirse 130 CA'lik adam,
Birinci senaryo gerceklesirse 140 CA'lik adam,
Ikinci senaryo gerceklesirse de 150 CA'lik adam alinabilecek.
Sen birinci senaryoyu varsayip, 140 CA'lik adami alirsan, ikinci senaryo gerceklestiginde daha iyi bir oyuncuyu alma firsatini kacirmis olursun.
Sonucta insanlarla sozlesme yapiyorsun. Bugun bir oyuncuya seni her mac oynatacagim, bize gel diyorsan, daha sozlesmenin ustundeki murekkep kurumadan senden daha iyisini buldum kendine baska kulup bul diyecek halin yok. Galatasaray'in bu kadar musrif davranacak kadar parasi da yok bence.
europeanconquer
06.Haziran.2012, 18:17
Mehmet Batdal'ı Bank Asya kulüplerinin bile isteyeceğini sanmıyorum Ceyhun ise oynadığı maçlarda hiç sırıtmadı.Böyle bir oyuncuyu bu genç yaşında göndermez Fatih Terim.Yeni bir Mehmet Topal olabilir Ceyhun.
LadroN
06.Haziran.2012, 18:21
Ceyhun'u göndermek çok saçma bir iş olur bence.Adam stoperde ve orta sahada oynuyor,yedekliği sorun etmiyor genç,aldığı para az,oynadığı maçlarlarda sırıtmıyor.Neden böyle bir rotasyon oyuncusunu gönderelim ki ?
Popov konusunda ise Türkiye'den bir yabancı oyuncu almak mantıksız geliyor bana.Elinizi attığınız herhangi bir oyuncu hop diye 6-7 milyon oluyor.
GeanyGS
06.Haziran.2012, 18:24
FM jargonuyla anlatayim..
Ucuncu senaryo gerceklesirse 130 CA'lik adam,
Birinci senaryo gerceklesirse 140 CA'lik adam,
Ikinci senaryo gerceklesirse de 150 CA'lik adam alinabilecek.
Sen birinci senaryoyu varsayip, 140 CA'lik adami alirsan, ikinci senaryo gerceklestiginde daha iyi bir oyuncuyu alma firsatini kacirmis olursun.
Sonucta insanlarla sozlesme yapiyorsun. Bugun bir oyuncuya seni her mac oynatacagim, bize gel diyorsan, daha sozlesmenin ustundeki murekkep kurumadan senden daha iyisini buldum kendine baska kulup bul diyecek halin yok. Galatasaray'in bu kadar musrif davranacak kadar parasi da yok bence.
Yalnız ben konu itibari ile Melo'dan bahsettim. ŞL'ye kaldığımız halde Melo'dan daha iyisini daha ucuza mı alıcaz? Sanmıyorum. Gitmememiz durumunda Melo'dan kötüsüyle bu sistemle oynayabilir miyiz? Kesinlikle hayır, bu sene 4-4-2'nin verimli olmasının sebebi ne forvetimiz, ne savunmamız Melo-Selçuk ikilisidir. Melo savunma da top çıkarıp, bir sonra ki atakta var olan enterasan bir oyuncu. Her halükarda şimdiye kadar bitmesi gerekirdi, bu bile bitmediyse dediklerinin pek önemi yok açıkcası. Elimizde 160CA'lık adamı tutamıyosak 150'lik almışız, 130'luğu almışız çok önemli değil açıkcası.
Ceyhun'u göndermek çok saçma bir iş olur bence.Adam stoperde ve orta sahada oynuyor,yedekliği sorun etmiyor genç,aldığı para az,oynadığı maçlarlarda sırıtmıyor.Neden böyle bir rotasyon oyuncusunu gönderelim ki ?
Popov konusunda ise Türkiye'den bir yabancı oyuncu almak mantıksız geliyor bana.Elinizi attığınız herhangi bir oyuncu hop diye 6-7 milyon oluyor.
Ben farz-ı misal verdim zaten. GS transfer komitesini ben yürütmüyorum sonuçta. :) Fatih Terim orta saha da pres yapan, teknik oyuncuları sevdiği için Ceyhun bu senden daha fazla şans bulur mu emin değilim ama tabi ki bende kalmasını isterim. Sadece bir örnekti yani.
europeanconquer
06.Haziran.2012, 18:26
Melo Türkiye standartlarının üstünde bir futbolcu.Böyle bir oyuncuyu almak için kulübünü ikna etmek zor iken alacağı maaşı belirlemek ve Melo'yu ikna etmek daha zor bir iş.
byariff
06.Haziran.2012, 18:29
Atl.Nacional sportif direktörü: "Pabón için Galatasaray'dan resmi bir teklif gelmedi"
http://www.caracol.com.co/noticias/deportes/atletico-nacional-niega-oferta-del-galatasaray-por-dorlan-pabon/20120606/nota/1701011.aspx
Flawless Victory
06.Haziran.2012, 19:16
Şampiyonadan sonra kaliteli oyuncular fiyatını ikiye katlar, diğerleri içinde de çok iyi araştırma yapılmamışsa tutma olasılığı çok yüksek değil. Melo kesinlikle alınmalı, Süper Lig'de şampiyon olmak için milyon dolarları vermek gereksiz mantığına katılmıyorum. Bu sene Melo olmasaydı, şampiyon olamazdık. Belki kiralıktı ama bu maaşı, böyle oyuncuya vermeliydik. Gerçekten faydalı olacak oyuncuların transferi için de para verilir, bu oyuncunun maaşı olarak da. Bu oyuncular çok yönlü oyunculardır. Eboue eğer hücum yönü olmasaydı bu kadar değerli olmayacaktı.
byariff
06.Haziran.2012, 20:48
Aysal, gazetecilerin, transfer çalışmalarıyla ilgili sorusu üzerine, iyi bir ekibe sahip olduklarını ve bu ekibin biraz daha kuvvetlendirilmesi gerektiğini ifade ederek, ''Bunun bilincindeyiz. Biraz daha zenginleştirmek zorundayız. Tahmin ediyorum bu sene 6-7 oyuncuyla asgari bir takviyeyi Galatasaray'a kazandıracağız'' şeklinde konuştu.
Hamit Altıntop'un transferine ilişkin ufak tefek detayların bulunduğunu anlatan Aysal, o detayları çözmeleri gerektiğini söyledi.
http://www.trtspor.com.tr/Haber.aspx?id=23875#.T8-H3e-QAfY.twitter